Legfontosabb / Kiegészítők

A haj végeinek levágása a szalonban - áttekintés

Kiegészítők

Srácok, szívünket és lelkünket a Bright Side-ba tesszük. Köszönöm ezt,
hogy felfedezed ezt a szépséget. Köszönöm az ihletet és a libabőrt.
Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a VKontakte-on

A haj levágása gyors és egyszerű lehet, különösen, ha azonnali változásokat szeretne megjelenésében. De a termesztésük hosszú, néha nehéz munka, amely mögött gyakran több van, mint a hajváltás. A jutalom azonban megéri, mert a jól ápolt haj fényűző sokkja milliónak tűnik, és belsőleg átalakíthatja az embert, növelve az önbizalmat.

Vágni vagy nem vágni? A hasított végeim története és a végek kétféle vágási módja

Helló kedves olvasók! Nemrégiben beszéltem a hajápolásomról, és ma lesz egy boltológia a "Hajvégek nyírása" témában. Először is elmondom a hosszú, hosszú történetemet, amelyet nem kötelező elolvasni, de nagyon ajánlom, hogy drága idejét fordítsa rá, különösen azoknak a lányoknak, akik nem akarnak elválni a hosszú, de töredezett hajuktól..

Tehát a történet!

Nagyon régóta növesztem a hajam. Körülbelül hat évvel ezelőtt egy bob alá vágtam a hajamat, amit természetesen azonnal megbántam, és úgy döntöttem - hát ez van, most nincs hajvágás, derékig fogok fonni! Csak előbb mondva, mint kész.

És minden rendben lenne, de a fejemben határozottan leültem azzal a meggyőződéssel, hogy "növekedni nem lehet vágni". Tehát körülbelül 3 (!) Évig éltem ezzel a magabiztossággal. Ráadásul az a tény, hogy állandóan egyenesítőt használok, azt hiszem, kitalálhatja, mi lett a hajam. Szellemesen, a legigazibb patyiban. De abban a pillanatban nem érdekelt, mert a haj hosszú - és ez a legfontosabb (igen, pontosan ezt gondoltam). És nem érdekel, hogy szinte teljes hosszukban szétválnak, nem érdekel, hogy milyen volt egy mosogatórongy, és még az sem érdekel, hogy rosszabb tapintásúak, mint a szalma. A hosszú haj olyan gyönyörű!

Valószínűleg szívószálas "fészkével" jártam volna a fejemen, ha két évvel ezelőtt nem véletlenül sétáltam be egy fodrászba az újévi ünnepek előtt, hogy frizurát készítsek egy vállalati bulihoz. A fodrászlány elborzadt a hajam állapotától, és legalább pár centiméteres vágást ajánlott. Természetesen egy pózba kerültem, és kategorikusan ellene voltam. De tárgyalások révén konszenzusra jutottunk, azzal a feltétellel - 2 centiméter, és nem egy milliméterrel több.

A fodrász manipulációk után a hajam természetesen kissé élénkebbnek tűnt, de állapotuk mégis félelmetes volt. Ezt nem vettem észre, és továbbra is minden milliméteren át rázogattam, míg egy nap arra gondoltam - és a hajam nagyon rosszul néz ki (igen, ez most nem olyan sok, maszkok, népi gyógymódok, spray-k, üvegek, üvegek... érted, a fentiek egyike sem mentette meg a holt hajamat, és egy "kétségbeesett" lépés mellett döntöttem - ismét a fodrászhoz mentem és újabb 2 centit vágtam. Aztán újra és újra...

Egy szép pillanatban rájöttem, hogy ha folyamatosan egy kicsit levágja, akkor az a szakasz, amely már a haj majdnem közepéig eljutott, és miután a fodrász még mindig megmaradt, nem fog sehova menni, és drasztikusabb intézkedésekről kell dönteni. Általában vettem, és úgy döntöttem, hogy fodrászkodom, hogy levágjam a sérült teljes hosszát. Természetesen nem akartam levágni a hajam jó részét, de megértettem, hogy ez szükséges intézkedés. Már a fodrász székében, szinte könnyes szemmel, felismerve, hogy legalább 3-4 évbe telik ugyanolyan hosszúságú visszatérés, szinte zokogva kértem, hogy gyorsabban vágjam le a hajam, míg meggondolom magam. Ennek eredményeként az a hosszúság, amelyet négy éven át szeretettel "megemeltem", egyedül feküdt a padlón, rettenetesen hasított, elcsavarodott száraz haj formájában.

Először nagyon sajnáltam a hajamat, és sajnáltam, hogy levágtam a hosszúságot, de néhány nap múlva rájöttem, hogy a vágás után a haj életre kel, puhává válik, és sokkal könnyebben illeszthető, mint egy hosszú "szívószál". De sok emberhez hasonlóan én is többször szeretek rálépni a gereblyére, néha teljesen önként. És ezért gondolat: "Nem vágom le újra a hajad!". Hát nem idióta?

És igen, kedves barátaim, egy radikális fodrász után ismét abbahagytam a végek vágását, amelyet boldogan vágtak tovább. Valószínűleg több mint hat hónapig szakítottak. Hirtelen csoda történt, és én vállaltam Fejenként a hajra, és úgy döntöttem, hogy számomra a haj egészsége a prioritás, nem pedig a hossza. Újabb fodrász kirándulás után arra gondoltam: vajon otthon le lehet-e vágni a végét, egyedül? És mászott, és választ keresett a hatalmas és mindentudó internetre. Mint kiderült, lehetséges, és mellesleg teljesen egyszerű, és nem ijesztő, mint első pillantásra tűnik. A hajam a korábbiakhoz képest csak ég és föld, és bár tudom, hogy még dolgoznom és dolgoznom kell rajta, de ahhoz képest, ami ELŐTT volt, hatalmas ugrást tettem, és most szeretnék megosztani veled tapasztalataim a növekedésben.

Menjünk közvetlenül az üzletbe

Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik nem aludtak el a történet közepén, és azoknak, akik nem zárták le az áttekintésemet - köszönöm, hogy kitartottak!) És most szeretnék elmondani nektek a végek vágásának előnyeiről, hogy megmutassam, mi történik azok hajával aki nem akarja levágni a "fürtjeit" és megpróbálja meggyőzni erről. Sajnos nem olyan régen kezdtem el fényképezni a hajamat, ezért néhány fényképet a régi albumaim közül választottam, úgyhogy ne hibáztass) Nos, kezdjük!

Miután 4 évvel ezelőtt levágtam a hajam, a hajam nagyjából ilyen hosszú volt:


Három évig, feltéve, hogy egyáltalán nem vágtam őket, ekkorára nőttek:


Mint a fotón látható, a haj szinte közepesen hosszú és teljesen élettelen. És van. Biztos akar lenni benne? Megnézzük a "hátsó" nézetet:


Rémisztő, nem? A haj enyhén szólva iszonyatos állapotban van, amint láthatja, hasított, törékeny, vöröses színt ad, és mindez teljesen vonzónak tűnik.

Amikor levágtam ezt a gyalázatot, ez maradt a hajból:


Kiderült, hogy a haj nagy részét "megölték", és nem sikerült helyreállítani. A hajvágás után a haj elég élénken növekedni kezdett, és hat hónap múlva valami hasonlóvá nőtte ki magát:


Ebben a féléves időszakban, amint láthatja, én sem vágtam le a végét, és a hajam szörnyen nézett ki. Természetesen nem ugyanaz, mint korábban, de ez az eredmény nekem egyáltalán nem felelt meg. És akkor rájöttem, hogy le kell vágnom a végeket, mielőtt azok "rongyokká" válnának, hogy ne kezdjem meg a haj "megölésének" folyamatát, amelyet már elkezdtem. És lassan elkezdtem vágni a végeit.

Hasonlítsuk össze, mi volt a végén a végén, és mi történt a végén:

Amikor nem nyúltam hozzá a hajamhoz, nagyon lassan nőtt, és három év alatt annak ellenére, hogy a második fodrász után a haj valamivel hosszabb volt, körülbelül ugyanannyival nőtt, mint a rendszeres trimmeléssel, mindössze egy év alatt!

Most elmondom, miért történt ez, és remélem, hogy megváltoztatja a fodrászlátogatáshoz való hozzáállását a hajnövekedés időszakában..

A hosszú haj különösen hajlamos a töredezésre. Miért? Mivel a haj "kenése" a gyökérből származik, és minél hosszabb a haj, annál nehezebb a hidratáló és jótékony anyagok eljutni a végéig. Ennek eredményeként a nedvességgel nem dúsított hegyek kiszáradnak, elkopnak és hasadni kezdenek. Ezenkívül az összes nedvesség, amelynek fel kell halmozódnia a hajban, a végeket "segíti", de nem marad ott, azon egyszerű oknál fogva, hogy a hegy a szakasz miatt van kitéve, ami még szárazabbá és dehidratáltabbá teszi a hajat. Másik következményeként még jobban szétválnak. És ha ad hozzá vasat? Hajsütővas? Hajszárító?

Azt hiszem, részletesen elmagyaráztam nektek, miért kell levágni a végeket, de most szeretnék mesélni több, az általam alkalmazott vágási módszerről. FIGYELEM! Nem arra biztatlak, hogy ilyen módon vágd le a végeket, és nem akarom, hogy felelőssé tegyem a hajad tönkretételéért. Ezért kérem, ha úgy dönt, hogy maga vágja le a tippeket, minden a saját felelősségére és kockázatára megy :)

Tehát, az 1. módszer - fodrász "flagella".

Ez a módszer lehetővé teszi a szakasz teljes eltávolítását a haj teljes hosszában, anélkül, hogy valójában magát a hosszúságot érintené. Azt hiszem, érted, mire gondolok) Azt hiszem, sokan ismeritek a "flagella" frizurát, de mégis röviden elárulom - egy kis hajszálat veszünk, elég sűrű kötegbe csomózva (de ne vigyük túlzásba! Ha látja, hogy a szál már elkezdett göndörödni, akkor túlságosan megcsavartad), és le kell vágni az összes hajvéget, amely kilóg a toronyból. Ne félj vágni, ettől még nem lesz rosszabb. Az esetleges hasított végek kilógnak a sínből, és le kell őket vágni. Ezek már nem állíthatók helyre, ezért meg kell szabadulnia tőlük..


Alapvetően ez az egész zászlós módszer. Ez egészen egyszerű, és inkább nem vágja le a hajat, hanem megszabadítja őket a "reménytelen" végektől.

Most térjünk át egy radikálisabb vágásra -2 - a haj vágására gumiszalagokkal és ollóval.

Ez a módszer bonyolultabb, mint az első, és hasznos lesz a végek vágásához. Tehát ehhez a módszerhez hajkötőkre van szükségünk. Sajnos nem mondom el a pontos összeget, mivel minden hosszúsághoz más és más mennyiség szükséges, de a vállpengék alatti hajamhoz legalább 6 rugalmas szalag szükséges.

Először igazítsa ki a haját, ha göndör, hogy a hossza megegyezzen a vágáskor. Ezután a hajat a lehető legalacsonyabb lófarokba gyűjtjük:


Most továbbra is rugalmas szalagokkal kötjük a haj hosszát, hogy vágáskor a lehető legmozdulatlanabbak legyenek. Körülbelül 6-7 centiméteres rugalmas szalagokat kötök.


Amikor az utolsó rugalmas anyag meg van kötve, van egy tippünk, amelyet le kell vágni. A lehető leggondosabban levesszük és levágjuk:


Most ki kell egyenlítenünk a haj hosszát, mivel a haj szélén hosszabb, hátul pedig rövidebb..


Eltávolítjuk az összes rugalmas szalagot, megfésüljük a hajat és elválasztásra osztjuk két egyenlő részre. Elöl dobjuk őket, ujjainkkal óvatosan csípjük meg a hegyeket, hogy azok egyenletesen eloszlassanak, megtaláljuk a mindennél magasabb szálat, és levágjuk a többi hajat, hogy azonos hosszúságúak legyenek. Hasonló eljárást hajtunk végre a második résszel is..


Íme, amit kaptam:


Tehát most szeretném összefoglalni az unalmas bejegyzést: a végek levágása FELTÉTELTEN szükséges! És nem számít, hogy hol hajtja végre ezt az eljárást - a mester gondoskodó vagy nem nagyon kezeiben, vagy saját kezébe veszi az ügyet. A hasított végek nemcsak csúnyák, de bizonyos mértékben károsak is..

2 év nem vágott hajat

ha nincs ház, akkor nem szabad vásárolni. Inkább kérjen valakit tesztre. Olyan hangja van, hogy az enyém sokkot kapott))). De nem látja az ollót, besurranok mögé, és ha elkezd érdeklődni, akkor megmutatom a fésűt.

Az enyém is vadul és meggondolatlanul visított, mígnem az ő jelenlétében és teljes "figyelmen kívül hagyásával" (mintha nem a szobában lennék), levágtam anyám haját (ollóval, eléggé). Egy új lecke, amelyre az ő részvétele nélkül kerül sor, a legerősebb kognitív inger. Ennek eredményeként elűzte nagymamáját - azt mondta, hogy le kell vágnia a haját. Forduljon meg, de 5 percig ül - elég egy tisztességes fejhez! ))))

És így is, miközben összpontosítja a figyelmet - semmi sem segített.

Egy másik lehetőség - ha nem sajnálja az írógépet - adjon neki valamit vágni, zümmögni. És vigye el, a hajvágásból sejthető. Ez egy játék. Aztán még egyszer, és még egyszer - talán meg akarja vágni magát - és itt te "segítesz egy kicsit")))

egy éve sikeresen fodrászunk!
A fiúnak gyorsan nő a haja, a fodrászatban pedig a rajzfilmek ellenére is ostobán kiabált. Vettem egy autót; 3-4 napig kiveszem, játszom vele (csak a kezemből), együtt zümmögök, majd a zajt megszokva, harmadik vagy negyedik napon nyugodtan adok magamnak frizurát)) bár két menetben vágjuk le a hajunkat - az elsőben a kívántra vágtam hossza, akkor pár óra múlva - úgy szintezem, hogy szép legyen, és a hosszú szőrszálak ne ragadjanak ki. Valami hasonló)

Válasz nadia38 hozzászólására 2013. június 1-jén 22:18

És mi ez a gyermek fodrász. Hol van? Lehet több?

Lányok, köszönöm mindenkinek a tanácsot
A mai hajvágás eredménye egy hisztéria 1,5 órával lefekvés előtt, alig feküdt le

Mindegy, megpróbálom újra egy írógéppel, talán sikerülni fog, bár haszontalan fodrász vagyok
Ha nem, akkor megvárom, amikor felnövünk.
A fiammal gyermekfodrászban voltunk, amikor egyéves korában levágtuk a haját, minden nagyjából ment, és a mester elkapta. Amikor másodszor mentünk - a fiút nem adták meg.
Lehet, hogy valaki tudja Kolomnában, hol van gyerekülés a szalonokban? Abban a hat hónapban, amikor itt élünk - nem találkoztam.

Legidősebb fiunk nem tudott fodrászni, és a haja nagyon gyorsan nő. Két évig a fodrász katasztrófa volt, mindent megpróbáltak - írógéppel, ollóval, a fürdőszobában játékokkal, egy TV-vel karikatúrákkal, a körülötte lévő szalonban a tömeg táncolt és fagylaltot adott, ő pedig zokogott.
A banális segített - véletlenszerűen elmentünk egy gyermek fodrászhoz, vannak székek játékautók, rajzfilmek és képzett fodrászok formájában. Először ott a fiú nem szólalt meg és nem küzdött. Kellemes sokkban voltunk, elkezdtünk oda járni, főleg, hogy csak 500 rubelbe került. Háromszor később a fiú megszokta, most minden szalonban gond nélkül fodrászik, férje magával viszi a haját

Nem gondoltam, hogy ez segít, de esetünkben 100% -ban segített.

A trichológus elmagyarázta, hogy szükség van-e egy éves gyermek kivágására

Amikor a baba egyéves, néha vita kezdődik az idősebb generáció és a baba szülei között. A nagymamák biztosak abban, hogy a gyereket kopaszra kell vágni - úgy tűnik, ettől jobban nő a haj. A nagymamáknak "vas" érvelésük van szüleik kifogásaival szemben: "Levágtuk a hajad, és minden rendben volt, a haj megnőtt.".

És ha a nagymama kitartó és tudja, hogyan győzze meg, a baba az anyjával együtt a szépségszalonba megy, ahonnan fény nélkül - haj nélkül - visszatér. De van ebből haszna? Kivéve, hogy anya és nagymama abbahagyják a harcot. Valóban segít egy éves gyermek hajvágása abban, hogy a jövőben erős és egészséges hajat kapjon??

Natalya Marinkina trichológus elmagyarázza:

Vágáskor csak a holt magot vágjuk le, és a fodrász nem befolyásolhatja a haj növekedését. Az évben a haj első természetes változása következik be, amikor a hajat sűrűbbre cserélik. Az anya gyakran látja, hogy a gyermek haja elkezd hullani, leborotválja, már nem látja, hogy a haj kihull, és úgy gondolja, hogy a hajvágás segített. Valójában ez csak a haj érésének átmeneti pillanata, amely magától elmúlik, függetlenül attól, hogy borotváljuk a gyereket vagy sem..

A szakember felhívja a figyelmet arra is, hogy a gyermek kopasz borotválása nemcsak felesleges, hanem veszélyes is, különösen a fiúk számára. A gyermekek hajhagymái mozgékonyak, és további örvények képződhetnek.

A szülők körében népszerű Komarovsky orvos megjegyzést fűz az egyéves gyermekek hajvágásához.

Ezt népmesének tekintem. Ártalmatlan, vicces és jó vég - abban az értelemben, hogy új haj nő vissza - jegyzi meg a gyermekorvos.

Mi befolyásolja valójában a gyermek hajának jellegét? Genetika! Ezért, ha a csecsemő hajlamos a "folyékony" hajra, akkor legyen. És fodrászra csak akkor van szükség, ha a haj egyenetlenül nő. Például hosszúak a koronánál, rövidek a feje hátsó részén. Gyönyörű és egészséges hajszálakat mindenkinek!

És gyermekének egyéves korában levágja a haját?

Komarovsky orvos a gyermekek hajáról és arról, hogy egy év alatt kopaszra kell-e vágni a gyermek haját

 • A baba hajáról
 • Mítoszok és igazság
 • Hogy kopasz évet vág-e?
 • Miért kopaszodik el a hátsó feje??
 • Viseljek sapkát és sapkát?
 • Lehetséges problémák
 • Komarovsky doktor tanácsai

A gyermekek haját titokzatos mítoszok, pletykák és előítéletek borítják jobban, mint a test többi részét. Például a legtöbb anya úgy véli, hogy az egy évnél fiatalabb gyermek hajvágása megzavarhatja az anya és a gyermek közötti láthatatlan kapcsolatot, míg mások még azt is hiszik, hogy a csecsemő a csecsemő hajával együtt a jövőben elveszíti szerencséjét, egészségét és jólétét. De a nagymama tanácsai mindenképpen vágják le a gyermek haját egy év alatt kopaszul ígérik a gyermeknek a jövőben a vastag és szép fűzfát.

Mi igaz és mi nem, az ismert gyermekorvos, Jevgenyij Komarovszkij biztosan tudja.

A baba hajáról

Néhány baba lenyűgöző hajjal születik, míg mások szinte kopaszak. Ez függ a veleszületett jellemzőktől, valamint a haj növekedésének sebességétől a méhen belüli fejlődés során. Az élet első hónapjaiban azonban a részleges hajhullást szokásnak tekinteni, mert az újszülött csecsemőszőrzete fokozatosan strukturáltabbá válik..

A csecsemő haja nem úgy néz ki, mint a felnőttek, mivel nem rendelkezik medulával - egy kis mikroszkopikus tengellyel, amely felelős a hajvonal fő funkciójáért - melegen tartva. A csecsemő haja tehát egyáltalán nem melegíti a fejét. Jevgenyij Komarovszkij szerint azonban nem ez az oka annak, hogy több kalapot és sapkát vegyen fel rá. A baba nem fog megfagyni, mert aktívabb a vérkeringése. Az agy táplálja a vérmennyiség egynegyedét, és mivel ez a folyamat intenzív, elsősorban a fej izzad a kicsikben..

Mítoszok és igazság

 • A „haj egy évig nem nyírható” mítosz. Ha a gyermeknek vastag a haja, és a júliusi meleg az utcán van, és a fej izzad, akkor higiénikusabb és egészségesebb a baba levágása. A jövőbeni szerencse és az első baba fürtök közötti kapcsolatot senki nem bizonyította, valamint azt, hogy a baba érzelmi kapcsolata az anyával a hajon keresztül valósul meg.
 • "A gyermekek fejét gyakrabban kell mosni baba szappannal" - egy mítosz, és meglehetősen veszélyes, figyelmeztet Jevgenyij Komarovszkij. A fej napi szappannal történő mosása, még ha hipoallergén is, gyermekek számára, hajhulláshoz vezethet, nem pedig aktív növekedésükhöz. Az orvos azt javasolja, hogy hetente legfeljebb egyszer mosjon mosószert.
 • „Gyakrabban kell mosni a baba haját” mítosz. A gyakran végzett ecsetelés, bár néhány gyermek számára szórakoztató lehet, sérti a hajat.
 • "Meg kell erősíteni a haját főzetek gyógynövények" - egy mítosz. Komarovszkij kereskedelmileg nyereséges pletykának nevezi. Hasznos a gyógynövények és díjak alapján különféle termékek gyártói és eladói számára. A gyenge hajat nem lehet megerősíteni. Nem kell elrontani őket.

Hogy kopasz évet vág-e?

Ezt a kérdést leggyakrabban Jevgenyij Komarovszkijnak teszik fel. A családokban valódi csaták folynak ebben a témában, mivel az apák, akik kevésbé érzékenyek a hamisításokra, nem tulajdonítanak kellő jelentőséget a problémának, az anyák pedig még jobban aggódnak emiatt. A szülőket nemcsak az érdekli, hogy egy év alatt levágják-e a gyermek haját, hanem az is, hogy hol és hogyan kell helyesen ártalmatlanítani a csecsemő haját, hogy ne legyen zaklatott, ne „ellopja az életerőt” és ne sértődjön meg..

Önmagában az egyéves kisgyermek hajvágása semmilyen módon nem fog ártani - mondja Jevgenyij Komarovszkij. De nem érdemes támaszkodni arra a tényre, hogy a haj vastag és göndör növekedésnek indul, ha legfeljebb egy évig vékonyak és egyenesek voltak. A haj sűrűsége és vastagsága, növekedési sebességük, textúrájuk és színük - mindezek az információk genetikai szinten beágyazódnak jóval a gyermek születése előtt.

Amint megtörténik a petesejt megtermékenyítése, a génkészlet szigorúan meghatározott, és ez mindent jelent - legyen a csecsemő barna hajú vagy szőke, és vastag-e a haja.

Ennek megfelelően a kopasz vágása vagy borotválása nem változtathat meg semmit a genetikai kódban, ezért ezek a manipulációk nem befolyásolják a haj minőségét. A hozzátartozóknak az az illúziójuk lehet, hogy a haj erősebbé és vastagabbá vált, mert Jevgenyij Komarovszkij szerint a hajvágás után visszanövő hajszálak terjedelmesebbnek tűnnek, és tapintásukban nehezebbnek érzik magukat. De ez nem más, mint illúzió. Ezért, hogy egy évet megszakít-e vagy sem, a szülőkön múlik. Ha a babát nem vágják le, semmi szörnyűség nem fog történni, ahogyan nem is történik csoda, ha leborotválják.

Komarovszkij azt tanácsolja, hogy a legmagasabb fantáziát használja fel, hogy hova tegye a csucsított hajat. Ha teliholdkor el akarod temetni őket a kert körtefa alá, kérlek. Ha meg akar égni, és szétszórja a hamut a folyó felett - akkor sem gond. Mivel az orvostudomány nem bizonyította, hogy legalább van valamilyen összefüggés a levágott haj és a gyermek sorsa között. Ha valóban szeretne ilyen kapcsolatot találni, akkor jobb, ha ezzel a kérdéssel forduljon gyógyítókhoz, mágusokhoz vagy sámánokhoz..

Miért kopaszodik el a hátsó feje??

Ez a második legnépszerűbb kérdés, amelyre Dr. Komarovsky-nak válaszolnia kell. Sok szülő, sőt gyermekorvos is azt állítja, hogy a fejtámlán egy éves kora előtt visszahúzódó hajszálpont az angolkór jele. Jevgenyij Komarovszkaja azt állítja, hogy a fej occipitális részének kopaszodásának semmi köze az angolkórhoz. Csak egy legfeljebb 6 hónapos csecsemő élete nagy részét fekvő helyzetben tölti. Amikor megtanulja megfordítani a fejét, aktívan kezdi használni ezt az új készséget. A haj az ágyhoz dörzsöli, és csak letörli.

Viseljek sapkát és sapkát?

Ha a haj az egész fejre kihull, akkor ennek oka lehet a vitaminhiány, a nem megfelelő táplálkozás, valamint a fejbőr krónikus túlmelegedése, amely minden csecsemőt fenyeget, akinek szülei és nagymamái szoktak kalapot viselni. A kupakokat el kell távolítani, hogy a fejbőr elkezdjen "lélegezni", majd nagy valószínűséggel semmi mást nem kell tennie, mivel a haj minősége hamarosan észrevehetően javul, és a veszteség leáll.

A kalapot akkor is kerülni kell, ha a gyermek beteg. A magas hőmérsékletű sapka nagyon veszélyes lehet, mert egy gyermeknek, Komarovsky szerint, egyszerűen nincs hová "lerakni" a felesleges hőt.

Lehetséges problémák

A hajnövekedés kóros rendellenességeinek listája meglehetősen nagy, de Evgeny Komarovsky szerint minden anyának tudnia kell:

 • ótvar (a haj nagyon kihull, helyenként a kopasz foltok vágottnak tűnnek). A gyermek fertőző betegség specialistájának kezelnie kell ezt a gombás betegséget;
 • alopecia (a haj súlyos immun-allergiás patológiák miatt hull ki). Ezzel a kopaszsággal a haj gyökerei károsodnak. Gyermekorvos és allergológus kezeli a betegséget;
 • a rögeszmés mozgások és állapotok szindróma (a gyermek mechanikusan károsítja a hajat - az ujjára tekeri, kihúzza, kitépi). Ritkán szorul kezelésre, gyakran a neurózis önmagában elmúlik, de a gyermekneurológus, pszichológus és pszichiáter konzultációja nem fog ártani;
 • stressz, félelmek, érzelmi trauma (a haj növekedése biokémiai szinten, valamint a fejbőr vasospasmusának következtében zavart). Problémával forduljon gyermekorvoshoz és gyermekneurológushoz;
 • vitaminhiány (a B-vitaminok és a cink hiánya nagyban befolyásolja a hajhullást). A problémát a gyermekorvoshoz kell intézni;
 • hipervitaminózis (hajhullás és törékenység a vitaminok túladagolása, különösen az A-vitamin túlzott bevitele miatt). Megbeszélték a gyermekorvossal;
 • gyógyászati ​​"mellékhatások" (egyes gyógyszerek problémákat okoznak a haj állapotában). A jelenség átmeneti, valójában nem igényel kezelést, de megbeszélheti gyermekorvosával;
 • hypothyreosis (a fejbőr a pajzsmirigy problémáitól szenved). Az endokrinológus kezeli.

Komarovsky doktor tanácsai

Az orvos azt tanácsolja, hogy ne vigyék túlzásba a gyermekek hajával kapcsolatos problémákat. Először érdemes levágni a gyereket, amikor a növekvő haj kezd kellemetlenségeket okozni neki vagy hozzátartozóinak. Ha betegségre gyanakszik, azonnal forduljon orvoshoz, aki tudja, miért, hogyan és miért.

Dr. Komarovsky beszélni fog a gyermekek hajproblémáiról, valamint a hajvonallal kapcsolatos általános előítéletekről:

 • Első fodrász
 • Komarovsky egy fodrászról évente
 • Fejlesztés 1 év alatt

orvosi bíráló, pszichoszomatika szakorvos, 4 gyermek édesanyja

Röviden: érdemes-e engedni a rövid hajvágás titkos álmának??

Ha egy fényes magazin megtekintése közben, amelynek oldaláról egy rendkívül kivágott szépség merész pillantással nézett rád, legalább egyszer felsóhajtottál azzal a gondolattal, hogy „én is szeretném”, de a „nem, ez nem nekem való” gondolat éppen útközben megdöntötte az előzőt, akkor megnézted cím.

Fotó: ladydrive. ru

Rövid hajvágásért sok évig sóhajtottam és sóhajtottam. De mindig azt hittem, hogy ez csak "a szépeknek szól", és a hozzám hasonló embereknek növekedniük, növekedniük és újra növekedniük kell.
Ráadásul amint szégyenlősen utaltam titkos vágyamra, mindenki a környéken, beleértve a belső hangomat is, elkezdte mondani: nem fog menni, nem, megbánod, fufufu, dobd ki a kaku-t!

Mint később kiderült, szükségem volt: szó szerint egy gramm több határozottságra és egy kis külső támogatásra, amely vis maior esetén „meggondoltam magam”, egyúttal rúgást is ad a fodrász széknek.
Ilyen "hajtámogató csapat" volt a férjem, aki azonnal azt mondta, hogy "próbáld".
És így... Most, néhány év után kész vagyok megosztani veletek "rövid hajú" tapasztalataimat.

Valójában miért akarjuk mi (néhányan közülünk) egy rövid frizurát??

Először is, ez egy nagyszerű lehetőség a külső én radikális megváltoztatására. Változtassa meg az elavult és unott képet egy fényesebb, merészebb, stílusosabb képre. Egyetlen rövid négyzet sem képes erre, ez tény.

Másodszor, ez egy lehetőség arra, hogy a figyelmét áthelyezze a hajára egy másik síkra. Úgy tűnik, hogy most nagyon kevés van belőlük, nincsenek az előtérben, nem feltűnőek, ugyanakkor szerves részét képezik egyedi stílusának. Sőt, ők létrehozzák ezt a stílust, ők vezetik.

De miért ennyi mézeskalács-sütemény mellett olyan nehéz eldönteni, hogy eljöjjön és elmondja a mesternek, hogy "vágj, kedves!"?

Tekintsük a főbb rémtörténeteket, amelyek remegnek, félnek és elhalasztják a stílusos döntést a következő életre (ha természetesen Winona Ryder születhet benne).

1. Fennáll annak a veszélye, hogy összefut a mester - filctollal, aki lelkesedéssel és buzgósággal minden felhalmozott kreatív energiáját döntő fejére viszi és belőled készíti el, a várt Natalie Portman helyett az igazi Natalia Krachkovskaya az "Ivan Vasziljevics megváltoztatja hivatását" című filmből (nagyon szeretem őt, de egy adott hajvágás egyértelműen nem az övé).

2. Lehet, hogy a fodrász egyszerűen nem megy. A hajvágás különböző szerkesztőkben való kipróbálása pedig rossz segítő lehet, és túl idealizált képet mutat..
De nem fogja tudni visszaragasztani.

3. A rövid haj nehezen formázható.
Minden reggel.
Két órára.
És még mindig meg kell vásárolnia egy rabszolgát haer - master képességekkel, mert lehetetlen egyedül megbirkózni.

4. Közvetlenül a haj levágása után a női energia sziszegve elpárolog, és minden nap hallhatja a kisbuszban: "fiú, add át a viteldíjat!".

5. A rövid haj csúnyán növekszik. Kilóg és kavarog. Engedetlen és huncut. Amíg egy téren nő, addig megőrül.

Tehát megosztom tapasztalataimat (és döféseimet) minden ponton:

1. Senki sem ad garanciát a mester kezének egyenességére.
Mester, szívében művész. És ki tudja, mit fog hirtelen ott látni? Egy dolgot elmondhatok magabiztosan és biztosan: üljön le egy székre, motyogva valami artikulálatlan dolgot, például: "ó... nos, ez nekem rövidebb... a fülek nyitva vannak... van valami... levágva és itt hosszabb. "-Nem éri meg. A Google segít. Egy hollywoodi színésznő (vagy nem hollywoodi) fotóját keressük inspiráló frizurával, mentsük el a telefonba, mutassuk meg a mesternek a „Szeretném így” szavakkal. És ellazulunk. Csak viccel. Nem tudsz pihenni. Nagyon izgalmas folyamat. És még egyszer, mi van, ha ő (ő) másképp látja? És ez nem mellesleg.
Saját gazdám van. Nagyon szeretem őt. És bízom benne a fejem minden hajával (fodrászért, színezésért - figurákért). Ilyen fényképekkel jöttem a küszöbére.

Fotó: m. ivona. bigmir. háló; yxod-za-volosami. ru

Gondoltam kimerítően. Szóval, édesem, tégy széppé. De közben nyilvánvalóan valami rosszul esett. A belső művész felébredt, látszólag. És kifelé menet megkaptam ezt.

Nem, még tetszett is. És a férjemnek is. Csak most nem értettem: mi van ez a dolog mögött, olyan furcsa, hosszú? És azzal, amit megesznek?
Természetesen azonnal mondhatnád: minden rendben van, de nekem nem tetszik ez a farok, vedd el, kérlek.
De ismerned kell. Lehet, hogy rettenetesen boldogtalan vagyok, de dicsérni, sírni fogok, és elmegyek egy sarokba, hogy ott, távol a kíváncsi tekintetektől, gyászos sírásba kezdjen. Néha kínos számomra az igazmondás.
Szóval elmentem. Egy héttel később rájöttem, hogy ez a furcsa farok, ahogy növekszik, teljesen helytelenül viselkedik. Kilóg, nem illik. Nekem van egy hajszárítóm, nekem meg egy hajsütővasam. Bármilyen!

Nos, ne menj vele a mesterhez. Meg fogja kérdezni: miért nem mondta azonnal, hogy nem tetszik neki? Természetesen mindig azt lehet mondani, hogy „elkezdtem növekedni, abbahagytam a csomagolást”. De nem, nem egyszerű módszereket keresünk. Jobbak vagyunk, mint a szomszédos kertek.
A sarkon lévő fodrászhoz mentem, ahol az ujjaimon elmagyaráztam, hol és mennyit kell tisztítani, és ellenkezőleg - épen hagyni.
Vicces.
A mester szívében művész, ahogy mondtam. Röviden, borotvált fejjel hagytam el a szalonot (ötször kértem, hogy ne borotváljam a tarkómat, de amikor elkezdték, kényelmetlen volt megállni). Dicsérte, fizetett, és sírni hagyott. Ezúttal nagyon sírtam, és arra gondoltam, hogy menjek parókára.

De már otthon megnyugodtam (kiderült, hogy a mester egyszerűen nem tudja, hogyan kell feküdni), újra alkalmaztam ezt a gyalázatot, és úgy döntöttem, hogy lehet így járni. Sőt, gyorsan vissza fog nőni.

Valóban, egy hét után teljesen meg voltam elégedve a megjelenésemmel. Később ennek ellenére eljutottam mesteremhez, megbántam mindent, amit tettem, és csak ő frissítette fel a frizurámat. És a forgatókönyvem szerint.

2. Valójában egy megfelelően megválasztott rövid fodrász szinte mindenkinek megfelel (ha van ilyen, ne ítélkezz, ez az én személyes véleményem). Természetesen nem kivétel nélkül. Van olyan típus, amely elveszi a hajad, és minden nagyon szomorú lesz. Általában a durván vágott arcok és a nagy orr nem barátságos rövid hajvágással. De vegye észre, ez az arcom. És a ba orra ócska. De jól néz ki. Ezért nem minden ilyen egyszerű.

3. Rövid hajjal élni olyan könnyű, mint a körtét. És ezt mondom: ritka, vékony, szemtelen, kiálló, göndör hajú, volumen nélküli személy. Még többet mondok. Egy rövid hajvágás elnyelte a hajam összes rossz tulajdonságát, és a világon senki sem sejthette volna, hogy valami nagyon nincs rendben. Tökéletesen feküdnek még széllökésben és nedves időben is..
Ami a formázást illeti, csak megmostam a hajam, felpuffadtam egy volumetrikus termékkel, és meleg hajszárítóval fújtam a fejemre, hogy sehol ne kerüljön ki semmi. 5-7 perc és kész az alapforma. További só és fűszerek ízlés szerint. Használhat lakkot, texturáló pasztát, mennyiségi port stb..

4. A nőiesség általában bonyolult..
Kezdjük azzal, hogy mindenki ebbe a koncepcióba beletesz valamit. Egy dolgot biztosan mondhatok: nem kezd a sör, a futball és a női formák felé vonzódni.
Esetemben természetesen le kellett mondanom a szellős virágos ruhákról. Jaj, a megjelenés sajátosságai. Arra próbálok emlékezni, hogy viseltem-e ilyen ruhákat a fodrász előtt?
De néhány lány rövid ruhával visel ilyen ruhákat. És minden harmonikus. De alapvetően nem emlékszem, hogy valaha is tündérkép vonzott volna.
És tényleg több időt töltöttem a nadrágomban. A rövid haj mégis olyan általános stílust kért, amely megfelelne önmagának: ingek, bőrdzsekik, farmerek és minden más jazz.
De semmi köze a kemény férfiassághoz

5. Minden a megközelítésétől függ. Két lehetőség van az események fejlesztésére.
Először is, nem érinti a haját, és csak nő, szabadon, a prérin. Ebben az esetben igen, a drogosok sokáig veletek lesznek..
Ezt a lehetőséget azonnal elvetettem. Úgy döntöttem, hogy a kinövésem sokkal jobb lesz, de úgy fogok járni, mint egy férfi. Ezért 2-3 hetente egyszer meglátogattam a mestert, kitartóan eltávolítva a fej hátsó részét és az összes "botot"
Ennek eredményeként a rövid frizurám fájdalommentesen és szinte észrevétlenül rövid frizurává változott..
Így nézett ki a köztes verzióm. És mellesleg nagyon megkedveltem.

Egy év és 2 hónap után már teljes tértel jártam.

Végül szeretnék hozzáadni egy ilyen személyes hajvágás néhány személyes előnyét..

+ a rövid hajvágásnak köszönhetően sikerült megnövelnem a színemet. Már arra gondoltam, hogy csak gyermekkori fotóimon láthatom..
Nem lenne türelmem csak elvinni és megnövelni a színemet

+a rövid fodrász előtt hosszú évekig minden nap hajat kellett mosnom.
Utána a haj valahogy hirtelen azt mondta: "jó, oké, háromnaponta meg lehet mosni". Így van ez az enyémmel is. Bár majdnem három év telt el azóta.

+Megtanultam a hajhoz való helyes hozzáállást. Korábban nekem úgy tűnt: csak az ellátás, és egy idő után minden hűvös lesz, és a haj lesz a legszebb.
De nem így működött.
A távozás nem nyújtotta meg a hajam, de féltem a hajformázó termékektől, a hajszárítótól és a hajsütővasaktól. De most kifejezetten a hajamra tettem egy következtetést: gyönyörű haj = frizura, nem egészséges.

Megkérdezed: szeretném, ha újra rövid lenne a hajam? Nem nem akarok. Most az álla hossza az én mennyezetem. És akkor nagy valószínűséggel lekötök vele. Kor dob.
De még mindig örömmel emlékszem a frizurámra, és azt gondolom, hogy ez a legjobb dolog, ami valaha történt a hajammal. És rendkívül örülök, hogy elhatároztam. Talán persze az a lényeg, hogy elvileg helytelennek tartom, ha megtagadnám magamtól a rövid hajvágás, a raszta fonása, platinaszőke készítés vágyát stb..

Röviden, ha vonzódnak a kísérletekhez, és engedelmesen eléred, hajrá..
De érveléssel.

Köszönöm, hogy betértél.

A történetem. Hogyan jutott eszembe kopaszra borotválkozni.

Kérdezd, miért tettem? Csak úgy döntöttem, hogy szeretném, és ennyi. Életem nagy részében hosszú hajam volt, közvetlenül a derék alatt. Már kora gyermekkorban is rövidre vágják a hajamat, de soha nem borotválják a fejem, ahogy a szülők teszik, amikor a gyermek egyéves. Először a harmadik osztályban akartam bob fodrászat. Aztán anyám úgy döntött, hogy kissé megnöveli a hajam, és amikor az már kissé a válla alatt volt, apám ragaszkodott hozzá, hogy ismét vigyem a fodrászhoz a gyereket, és vágjam le újra. Ekkor dührohamot vetettem szüleimre, hogy már nem akarom, hogy rövidre vágjam a hajam, mint egy fiú. Anya elvitt a fodrászhoz, ahol egy négyzet alatt levágták a hajamat. Nagyon tetszett ez a hajvágás, két évig így vágtak, aztán én magam kezdtem el eldönteni, hogy milyen frizurát vegyek fel. Sok osztálytársamnak hosszú haja volt, ezért én neveltem az enyémet. Arra gondoltam, hogy soha többé nem fogom levágni a hajam. Nagyon tetszett a hajam, derék alatt. Különböző frizurákat viseltem, különböző módon fontam a hajam, iskolai szünidőre anyám gyönyörű fürtökbe csavarta. Csak alkalmanként kellett levágnom a hajam végét, hogy elkerüljem a hasadást. Kicsivel később, a középiskolában divatba jött a "rapszódia" fodrász. És így vágtam a hajam, de úgy döntöttem, hogy meghagyom a hosszát. Egy évvel később, az egyetem után, közvetlenül a vállam fölé vágtam a hajam, majd újra levágtam a hajam, és hosszú bobot viseltem. A főiskola elvégzése után azonnal könyvelőként kaptam munkát, és ismét derékig növeltem a hajam, a "rapszódia" hajvágás lett a kedvenc frizurám. 22 évesen megnősültem. Miután egy évig éltem a férjemmel, hirtelen úgy döntöttem, hogy rövid fodrászat lesz, elmentem a fodrászhoz, és úgy vágtam le a hajam, ahogy akartam. Mindenki értékelte az új frizurámat, a rokonok, a munkatársak és a barátok örültek az új külsőmnek. Egy évvel később, a legidősebb lányom születése után ismét úgy döntöttem, hogy visszatérek a hosszú hajhoz. És így több évig tartott, már nem vágtam rövidre a hajam, továbbra is jobban szerettem hosszú hajú lenni. Még 28 évesen sem kapta meg a haját, miután túlélt egy válást a férjétől. Új állást kapott egy bankban, megpróbálta rendezni a személyes életét, másodszor fog férjhez menni. Hat hónap kapcsolat után a barátom úgy döntött, hogy elválunk. Aztán most tudtam meg, hogy van egy másik szenvedélye. Sokáig aggódtam, és újra fodrászhoz mentem. és újra levágták a hajam, de már egy rövid bob-bob alatt. További 4 év sikertelen kapcsolatépítési kísérlet, de nem akart frizurát szerezni. 2012-ben, miután elváltam egy fiatal férfitól, akivel majdnem 2 évig éltünk együtt, hirtelen olyan vágy támadt bennem, hogy az akkor már hosszú hajam nagyon rövidre vágjam, sőt sündisznó alá is akartam menni. Nem mert, de a vágy nem tűnt el. Ugyanebben az évben találkoztam régi ismerősömmel, akit több éve nem láttam. És véletlenszerű találkozásunk mindent megváltoztatott. Úgy döntöttünk, hogy együtt leszünk. Miután beszélgettem vele, megosztottam vágyamat. Azt válaszolta, hogy szeret engem, még akkor is, ha egyáltalán haj nélkül lennék. Nem borotváltam a hajam, a következő fodrászban rövidre vágtak a la "pixie" -t, stílusos frizurát készítettek. Kétszer így vágtam le a hajam, és amikor teherbe estem második gyermekemmel, eljött a "növekedés" időszaka. A terhesség alatt azt vettem észre, hogy a hajam romlott, törékeny lett, és a szülés után erősen kidőlni kezdett. Miután kiengedtek a kórházból, a férjem otthon vágott meg egy írógéppel egy 0,9 mm-es fúvóka számára. Az érzések nagyok voltak. Először vágtam ilyen rövidre a hajam. Sokaknak tetszett, ahogy levágtam a hajam, sokakat csak megdöbbentek. De általában minden nagyszerű volt, és a legfontosabb az volt, hogy nagyon kényelmes legyen számomra, nincsenek stílusok, hajtűk és rugalmas szalagok. A samponozás egyszerű és gyors volt, nem kellett hajszárítóval szárítania a haját, egy pillanat alatt kiszáradtak. Kicsivel később, amikor a haj kissé megnőtt, egy kis gél vagy hab, az ujjaimmal enyhén felborzoltam, és itt egy stílusos frizura)) Ráadásul a hajvágás után a haj minősége javult, leesett, nem sokkal vastagabb és fényűzőbb volt, mint volt. Két évvel később a haj éppen a vállpengék alatt nőtt vissza, a barátok még azt is megkérdezték, hogy milyen eszközökkel értem el ilyen eredményt. Néha azt válaszolta, hogy leborotválta a fejét, ennyi))) 2015 végén kiléptem a rendeletből, az előző munkahelyen csökkentések történtek, és sajnos az én álláspontom is oda került. Szerencsére akkor azt hittem, új könyvelői állást ajánlottak fel nekem egy másik szervezetben. De miután letelepedtem, csak megdöbbentett, hogy hová jutottam. A kollektíva mind nő, a légkör "egészségtelen", általában mindenki készen áll arra, hogy felfalja egymást. És akkor úgy jövök, mint egy "százszorszép lány". De továbbra is ott dolgozott, mivel nem volt hova menni, és a fizetés sem volt rossz. Három és fél évig dolgoztam ebben a szervezetben, minden jó és rossz volt, hány ellenőrzésen mentem keresztül, gyakran sértődtem meg, és amikor részmunkaidőben áthelyeztek, és többet követeltem tőled, mint amennyit fizettek neki, elviselhetetlenné vált. Úgy mentem dolgozni, mintha kemény munka lenne. Egy ideig még tartottam, a férjem jó pénzt keresett, de végül felhagytam. És akkor kezdődött a legrosszabb, a munkahelyi stressz éreztette önmagát, sok szempontból hatással volt a hajamra. A hajam törékeny, fénytelen lett, hullani kezdett. Minden hajmosás után, fésülés után, egy folytonos fürtöt. Kevés maradvány az előző kötetből. Erősíteni kezdtem őket, gyógynövényes főzetek, olajok a hajhullás ellen és a haj növekedése érdekében, vitaminok stb. Semmi sem segített, a haj kihullott és tovább esett. És akkor férjem, megunva az augusztusi hőséget, úgy döntött, hogy megborotválja a fejét. Egész nyáron rövidre vágtam a hajamat egy fél doboz alatt. És amikor a haj minden hajvágás után kissé visszanőtt, akkor folyamatosan nedves lett a hőtől. Augusztus végén pedig kivette a gépet a szekrényből, és vágni kezdte magát, először a legrövidebb fúvóka alatt, majd teljesen eltávolította, és nullára döntött. Aztán be kellett fejeznem magamnak, majd géppel megborotváltam. A férjem csak örült, nem volt meleg és fényes volt a kopasz folt)) Hogy akkor irigyeltem, mindent le is akartam borotválni. A nyár ebben az évben nagyon forró volt. A hajamat magasan kellett lófarokba kötni, hogy ne izzadjon a nyakam és a hátam. Még farokkal is aludt. Ettől kezdett nagyon fájni a fejem. És akkor a férjem elkezdett meggyőzni, azt mondják, borotválkozzunk most is, haj nélkül maradsz, a fejed legalább pihenni fog. De nem mertem. Két héttel később férjem haja kissé kb. 0,7 mm méretű sündisznóvá nőtte ki magát. És megint mindent nullára borotváltak. Két vagy három nap elteltével a férjemmel beszélgetés közben ismét hozzányúltunk ahhoz a témához, hogy ha kopaszra akarom vágni a hajam, akkor nem el kell halasztanom, hanem ahhoz, hogy megvalósítsam, amit akarok. És ugyanazon az estén nullára borotváltam. A férjem leültetett a folyosón egy székre, bekapcsolta az írógépet, és a fejem hátsó részéből kiindulva egyenesen nullára kezdte vágni a hajam. Ültem és néztem, ahogy hosszú hajam szálanként a padlóra hull. Nem bántam meg; nem gondoltam arra, mit mondana anyám, más rokonaim és barátaink. Abszolút mindegy volt. Enyhe hidegrázás futott át a fejemen. Hát ez minden! A férjem kikapcsolta a gépet, én pedig elmentem nézni magam a tükörbe. Onnan egészen más arc nézett rám. Nem ismertem fel magam, de minden tetszett. A fej, az arc helyes alakja sokkal pontosabbá vált, csak a maradék hajat kell géppel simára borotválni, ragyogni. A fürdőszobában borotválkozás közben éreztem, hogy a gép zúg a fejemen, hihetetlen izgalmat keltve. Megérintettem a halántékomat, kissé magasabbra futtattam a kezem, minden már borotválkozott, a bőr sima volt, mint a szatén. A legnagyobb lánya nagyon fel volt háborodva, amikor meglátta az anyját, beszaladt a szobába sírni, a kisebbik lány pedig éppen ellenkezőleg, megérintette a tiszta borotvált fejemet, és meghatott. Nagyon kényelmesen aludtam, semmi sem zavart. Nincsenek gumiszalagok és hajtűk, semmi sem nyomja, a fej lélegzik. Két héttel később férjemmel már együtt borotválkoztunk. Először a férjem nullára borotvált, aztán én is. És itt ismét simák és kopaszak vagyunk)) Olyan kényelmes és jó. Ma, két nappal később nincs simaság, könnyű sörték jelentek meg. De még nem borotválkozom, amint a hajam elkezd nőni, rövid hajvágásokkal kísérletezek. És ha mégis "süt", akkor csak nyáron borotválom a fejem.

2 év nem vágott hajat

4 hónaposan borotváltuk a hajunkat, a haj már sűrű volt, nem is csinálnám,

de családi hagyományt éltem át) unokahúgomnak vékony haja van, majdnem 3 éves, bár a születés után 1,5 évig 2 havonta borotválkoztak. Barátom lányának vastag, vastag haja van, bár soha nem volt levágva. Azt hiszem, erre nincs szükség. De sokaknak van egy babonájuk, miszerint az első haj hajvágásával a gyermek betegségei elmúlnak.

Majdnem 5 évesek vagyunk, nem volt hajvágásunk,

(levágta a végét, mert összekuszálódtak) A haj nem folyós.
Meg akarja vágni a kopasz fejét? Számomra úgy tűnik, hogy 2 évesen nem vagy nagyon kopasz... főleg egy lánynál..

Itt kb. Ugyanolyan vagyok, már nem olyan kicsi, hogy kopasz fejet vágjon, de a haja vékony

Talán gondoltam rá, de valami nagymama nem zavaró, de világossá teszi, mire van szükség :) Köszönöm lányok, szerintem minden egyénileg igaz.

Tavaly, amikor a lányom pontosan egy hónapos volt, levágtuk kopasz fejét, szintén babonából =) Arra gondoltunk, hogy szép vastag haj nő, bár ő maga is szőrösnek született, és a nyelvem nem fordult meg, hogy azt mondjam, hogy vékony haja van. meglepetésünk volt, amikor utána a haj csak a tarkóján nőtt?! Általában most 1g8hónyi haj van a válla alatt, de folyékony! És szép vastag haj NEM nőtt a koronán, és most úgy tűnik, hogy a homloka nagyon magas, durranásokkal kell takarnunk! Egy hónappal ezelőtt született egy másik hercegnő, és úgy döntöttünk, hogy semmiképpen sem vágjuk meg! Talán csak eltávolítjuk a hosszát, de NINCS kopasz!!

Delaila, azt mondják, hogy a kisgyermekek könnyen károsíthatják a hajgyökereket. Ezért nem vágom el az enyémet. És még a gneisst sem távolítottam el. Mivel a szőrszálak kéreggel maradtak. Tehát kevés a haja, még kevesebbet fogok csinálni, gondoltam, és még mindig ezzel a kéreggel él, már egy éves

nirazunak nem volt frizurája.csak tavaly

már 4 éves volt, de mindent megtett, amikor nyáron felforrósodott, levágta a fürtjeit, míg én szundítottam egyet :))
most vállig érő haj. nem azt a vastagot, de nem túl folyékonyat sem.
Kopaszan születtem, és három hónapig mászott a szösz, anyám boldogan leborotválta. Ennek eredményeként 2 éves koromig kopasz voltam.

lánya göndören született

hosszú hajjal a haj sűrű volt, 6 hónaposan kopaszra vágta a haját (erős szúrós meleg volt), aztán valahogy visszanőtt, most, nagyon folyékony

szerintem gon

hogyan lehet a lányokat mezítelenül levágni? Engem nem vágtak le, a hajam nagyon vastag. Dochu szintén nem vágta le vastag haját. Teljesen a természettől függ, ha a szülőknek vastag a haja, akkor a gyerekeknek is))

gondolkodj magadon - vágsz vagy sem

ettől nő a szőrtüszők száma? ez megegyezik azzal, amit a természet felruházott, vágott, ne vágjon - mi legyen és mi legyen.

Ez mind babona

Mítoszok és tények
Az ókorban a gyermek első fodrászatának misztikus jelentést tulajdonítottak - ez összefüggésben állt a gyermek önálló felnőtt életbe avatásával. Az ókori Oroszországban különleges tonzúrás szertartást tartottak, amelyet akkor hajtottak végre, amikor egy gyermek elérte az egy-három éves kort. A levágott hajat a földbe temették, vízbe fojtották, kerítés alá rejtették vagy speciális tekercsekben tartották, és egész életükben magukkal vitték. A legtöbb meggyőződés a gyermekek haját a jövő hosszú élettartamával és gazdagságával társítja..
Manapság a gyermek első fodrászát is mítoszok övezik. Például az a széles körben elterjedt vélemény, hogy egyéves korában a gyermeket kopaszra kell borotválni, hogy a haja vastag és jól megnőjön..
Valójában az emberi haj mennyiségét és minőségét genetikailag meghatározzák. A szőrtüszők akkor képződnek, amikor a baba még mindig a méhben van, így a borotvával vagy ollóval végzett manipulációk nem befolyásolják a baba hajának minőségét. Sőt, a borotválkozás károsíthatja finom bőrét és törékeny hajgyökereit, ennek eredményeként örvények, sőt kopasz foltok is megjelenhetnek a fején, amelyekkel később semmit sem lehet tenni. Az egyéves gyermekek borotválkozásának hagyománya a tetvek és a rovarok által a fertőzések átterjedésével járó betegségek megelőzése. Ezért gondold át alaposan, hogy érdemes-e a "nulla alatt" fodrászatról dönteni, mert most már nagyon sokféleképpen lehet elkerülni a hívatlan vendégeket a gyermek fején, vagy könnyen legyőzni őket, ha mégis megjelennek.

Rapunzel az Egyesült Királyságból: egy lány 20 éve nem vágja le a haját és nem mossa meg a haját, de ez egyáltalán nem rontja el a haját

Az igazi Rapunzel!

Mindannyian ismerjük a híres mesét egy Rapunzel nevű lányról: a való életben ilyen becenevet kapnak a hosszú haj boldog tulajdonosai, akik elfelejtették, mi a fodrász. Külön figyelmet érdemel ezen a területen Frankie Clooney, a 32 éves nagy-britanniai művész, aki 20 évvel ezelőtt nemcsak a hajvágásról, hanem a hajmosásról is lemondott. A lány szinte egyáltalán nem törődik kétméteres hajával: nem mos és nem használ semmilyen maszkot, csak egy fésű segítségét veszi igénybe (de még a fésülés is sok időt és erőfeszítést igényel).

Gyermekkora óta a lány pompás haja volt, amely irigységet okozott társaiban: bolyhos és hosszú, Frankie-t valóban "mesebeli hercegnőnek" tűntették fel. De már 13 éves korában megtanulta az ilyen hosszú haj gondozásának teljes nehézségét. És akkor az anya egyik barátja (vagy "tréfásan", vagy komolyan) azt javasolta neki: "Ha egy lánynak olyan nehéz gondoskodnia a hajáról, miért ne hagyná el ezt a fáradságos foglalkozást?" A fiatal Frankie meghallgatta ezt a kissé furcsa tanácsot, és évek múlva sem bánta meg.!

Igaz, ennek a "kísérletnek" az első pár hónapja Frankie borzongva idézi fel: a feje viszketett, a haja pedig "madárfészeknek" tűnt. De még ezek a kellemetlenségek sem késztették visszavonulásra, és egy idő után a lány megjelenése és állapota normalizálódni kezdett. Hat hónappal később Clooney haja mintha újjászületett volna - tiszta, bolyhos lett, és olyan volt, mintha a lány rendszeresen törődne velük. És valóban varázslatnak tűnik, nem igaz?

Frankie ennek ellenére nem hanyagolt el egy eljárást: a lány minden nap több órát tölt kétméteres fürtjeinek fésülésével, különben frizurája "megijeszthet másokat". A többiekre nézve a lány egyáltalán nem panaszkodik a választása miatt, és csak annak örül, hogy egyszer felhagyott a teljes hajápolással. Nos, nem marad más, mint csodálkozni és örülni ennek a szokatlan lánynak!

Természetesen ez a lehetőség nem mindenki számára megfelelő, és Frankie Clooney példája inkább kivétel, mint szabály..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A bőrgyógyász elmagyarázza, mi történik, ha minden nap mossa a haját

Milyen gyakran kell mosnia a haját, és a „minél ritkábban mossa meg a haját, annál kevésbé olajos lesz” szabály? Erről az orvostudományi jelöltről, a BelMAPO Dermatovenereológiai és Kozmetológiai Tanszékének vezető előadójáról, dermatológustól, kozmetológustól, Natalia Kruk trichológustól kérdeztük.

Több, mint egy fűszer: hogyan lehet fokozni a haj növekedését fahéjjal

A fahéj nemcsak az alma tökéletes fűszeres társa az ínycsiklandozó pékárukban, hanem a hajkozmetikumok hatékony összetevője, amely elősegíti a fényűző és egészséges fürtök gyors növekedését.