Legfontosabb / Vaj

Oxidánsok - színaktivátorok a tartós hajfestéshez

Vaj

A kívánt szín elérése érdekében a tartós hajfestést kémiai festékekkel hajtják végre, amelyek 2 komponensből állnak: oxidálószer és festékkészítmény.

A hajfesték oxidálószer aktivátorként és katalizátorként működik, segítve a színező pigment behatolását a hajszálba. Az oxidok nélkül használt színezékek felületesen hatnak a hajszálra, rövid ideig tonizálják őket.

Az oxidálószer működési elve a hajfestésben

A hajfestéshez és -fehérítéshez használt összes oxidálószer (oxidok, oxigenánsok, fejlődő emulziók, aktivátorok) hatóanyaga a hidrogén-peroxid (H2O2). A H2O2 százalékos aránya a tartályon van feltüntetve oxiddal, és nem haladja meg a 12% -ot.

Az oxidálószer működésének elve a színezés során a következő:

 1. A corneum rétegre hat, megnyitja pikkelyeit, ezáltal elősegítve a festékösszetétel behatolását a hajszálba.
 2. A haj belsejében a hidrogén-peroxid természetes pigmentjével reagálva oxidálja azt. Ennek eredményeként a pigment részben megsemmisül, megszerzi a haj kimosásának képességét.

Az oxid által végzett előzetes munka után a színező kompozíció működésbe lép, amely behatol a már részben üres hajba, és eldugítja azt egy színező mesterséges pigmenttel, tartós színezést biztosítva..

Hány százalékos oxidot válasszon festéskor?

Az otthoni használatra szánt hajfesték-termékekben az oxigént egy tubus festékkel látják el. Általános szabály, hogy ez oxidálószer, 9% vagy 12% H2O2 koncentrációval..

A szalonokban történő professzionális színezéshez a mester bizonyos kritériumok szerint maga választja ki a kívánt H2O2 koncentrációjú oxigénszert

Minél nagyobb az oxid százalékos aránya, annál nagyobb kárt okoz a hajban. Ezért a szalon színezése kíméletesebb..

A megfelelő oxid kiválasztása fontos, ha a haj világosodik. A meglévő hajszínnél sötétebb árnyalatokkal történő festéskor alacsony, 1,5% vagy 3% koncentrációjú oxidálószert alkalmazunk. Az asztal vezetheti.

% oxidTermészetes hajFestett
Festék ammónia nélkülTartós festék ammóniávalFesték ammónia nélkülTartós festék ammóniával
1,5% - 1,9%SötétítésigTónusú hang, áramszünetSötétítésigTónusú hang, áramszünet
2,7%; 3%A hangnem azVilágítás 1 hanggalHang a hangon
6%Nem használtVilágítás akár 2 hangNem használt
kilenc%Világítás akár 3 hang
12%Világítás akár 4 hang

A korábban színezett haj világosítása kémiai festékekkel lehetetlen. Ebben az esetben előzetes fehérítési vagy pácolási eljárás szükséges..

Áttekintés a hajkozmetikumok különböző gyártói által gyártott oxidánsokról

Minden oxidnak, a gyártótól függetlenül, egy hatóanyaga van - hidrogén-peroxid. A további komponensek összetétele változhat. Néhány gyártó emellett gondoskodó komponenseket is tartalmaz a fejlesztő emulzióba..

Oxigenát névFogalmazásJellemzők:
Estel De Luxe ProfessionalVíz, hidrogén-peroxid, sűrítő, emulgeálószer, habosítószerNormál termék további ápoló komponensek nélkül
Kapous Professional ActioxVíz, H2O2, emulgeálószerek, stabilizátorok, felületaktív anyagok, sűrítők, ginzeng kivonat, hidrolizált rizsfehérjeA ginzeng kivonat és a rizsfehérje további beépítése védi a hajat belülről a festés során, megakadályozva a haj károsodását
Londa profiVíz, Н2О2, sűrítők, emulgeálószerek, savak: szalicilsav, foszforsav, etidron, habosítószerÖsszetételének köszönhetően az oxidálószer lágy krémes összetételű, amely jól keveredik a festékkel, egyenletes színt biztosítva
A Loreal preambulumbekezdése otthoni használatraVíz, H2O2, sűrítők, stabilizátorok, habosító szerek, emulgeálószerek, glicerinAz oxid konzisztenciája puha emulzió, amely a festékkel kombinálva jól alkalmazható a hajon, kényelmes az önfestéshez. A glicerin simábbá és könnyebben kezelhetővé teszi a hajat.

Hogyan alkalmazzuk az oxigént?

Az otthoni használatra szánt hajfesték-termékekben az oxigénhez festékkészítmény tartozik..

Ha professzionális eszközökkel festenek hajat, a festéket és az oxidálószert egyenlő arányban keverik össze. Ugyanazon gyártótól kell választania egy festéket és oxidot, hogy elérje a festék összetételének megfelelő konzisztenciáját, amely kényelmes alkalmazást és egyenletes színezést biztosít..

Mi az aktivátor a pasztell tonizáláshoz?

Akik megnézik a videóimat, valószínűleg már megjegyezték azt a tényt, hogy amikor szőkével dolgozom, nagyon gyakran használom az Activatorot pasztell tonizáláshoz..

És ma elmondom, miért áll meg nálam a választásom..

A pasztell tonizáló aktivátor egy oxigénellátó szer, amelynek ammónia-koncentrációja 1,5%, amelyet kifejezetten a haj kíméletes tonizálására fejlesztettek ki.

Finom krémes állagú, könnyen keveredik a festék alapjával, így egy kényelmes keveréket képez, amely egyenletesen oszlik el a hajon, nem folyik ki vagy szárad ki a teljes festési folyamat során.

Egy speciális továbbfejlesztett formulának köszönhetően az aktivátor finoman hat a szálakra, nem szárítja és nem irritálja a fejbőrt, segít abban, hogy a festési eljárás gyakorlatilag nem traumatikus legyen.

Az aktivátort 8-10 tónusú krémszínnel használják a fehérített haj pasztell tonizálásához.

Csökkenti az ammónia tartalmat krémfestékkel keverve, az árnyalatot 0,5 tónussal sötétíti.

Forró, szőke hajformázásra használják (legfeljebb 3 órával a pácolás után).

Szintén a videóban elmondom, hogyan kell megfelelően lemosni a fehérítő keveréket, hogyan kell lemosni a festéket, és milyen gondozásra van szükség közvetlenül a festés után..

Oxigénszer a hajhoz: mi ez, hogyan válasszuk, milyen arányban hígítsuk fel festékkel

A hajfestés nem egyszerű, de érdekes. Professzionális termékek felhasználásával, tucatnyi pigment keverésével önállóan megszerezheti a kívánt színt. A nehézség nem annyira a festék megválasztásában rejlik, hanem az oxidánsok helyes megválasztásában, valamint a keverés arányában. Olvassa el az egyszerű tippeket a fürtök oxidokkal történő színezéséhez.

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt: mire kell figyelni

Az oxigénellátók hidrogén-peroxidból, katalizátorból, pufferolókomponensekből, illatanyagokból, tartósítószerekből, sűrítőkből állnak. Minél nagyobb az oxid százalékos aránya, annál nagyobb a benne lévő hidrogén-peroxid-tartalom, ami befolyásolja a szín intenzitását. A festékkel kémiailag reagálva oxidálja a természetes pigmentet, megváltoztatja a színét.

Az oxidok összekeverésével különböző százalékokat kaphat a fürtök kívánt árnyalatának intenzitásának beállításához.

Az oxidánsok fő típusai: 1,2% -1,8% - aktivátor, 3%, 6%, 9%, 12%. Összekeverve különböző százalékokat kaphat, például: 4,5%, 7%. Hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Egy szőke létrehozásához nagy százalékra van szükség, és a shatush technikához sötét hajú, közepes hosszúságú, kissé alacsonyabb. Azonban nem minden ilyen egyszerű.

Három szempontot kell figyelembe venni:

 • a munka módja;
 • természetes szín, kívánt árnyalat;
 • gyártói márka.

Határozza meg a festési módszert

A színezékek tartósak, félig tartósak, alakformálóak, természetesek. Az oxigenátokat nem használják színező balzsamokban vagy festékhabokban. A színezett festék nem ugyanazokat az eredményeket adja, mint a természetes festék. És a divatos szín és a helyreállítás biztosítja - Loreal tejcsokoládé.

Különböző színezési módszerekkel bizonyos típusú oxidokat használnak. A módszer meghatározása után pontosan megtudjuk, hogy az oxidálószer hány százaléka szükséges. Ebben a cikkben olvashat el mindent a fürdős tengeri só előnyeiről és veszélyeiről..

Íme néhány festési módszer:

 • tartós, az alapvonaltól halványul vagy balayage sötétedik;
 • kiemelés a teljes hosszon vagy a gyökér mentén;
 • színezés;
 • hombre;
 • balajaz;
 • pasztell alakformálás.

Az oxidálószert a természetes hajszínnek és a kívánt eredménynek megfelelően választjuk ki. Annak érdekében, hogy a fürtök árnyéka ne okozzon csalódást, derítse ki, hogy lehet-e festeni a hajat színtelen henna után.

A pigment szintjének megállapításához alkalmazzon egy mintát a természetes színpalettáról (1,0-től 10,0-ig számozva) a fej gyökereihez, és keresse meg a leginkább hasonló árnyalatot.

A természetes fürtök palettája a következő pozíciókra oszlik:

 • 1,0 - kékesfekete;
 • 2,0 - fekete;
 • 3,0 - sötétbarna hajú;
 • 4,0 - barna hajú;
 • 5,0 - világosbarna hajú;
 • 6,0 - sötét szőke (sötét szőke);
 • 7,0 - szőke (közepesen szőke);
 • 8,0 - világos szőke (világos szőke);
 • 9,0 - nagyon világos szőke;
 • 10,0 - szuper világos szőke.

Hogyan válasszuk ki az oxigén százalékát

Megtanultuk tehát a természetes alap tónusának mélységét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy meghatározzuk, hány árnyalat sötétebb vagy világosabb a szín megváltoztatásához, valamint kiválaszthatjuk az oxigén szükséges százalékát:

 1. 1,5% és 1,2% (aktivátor) - tonizálásra szánják (a festéket a szerkezet megváltoztatása nélkül rögzítik a pelyhek felületén). A hidrogén-peroxid százalékos aránya ebben az oxidban minimális, ami elkerüli a színárnyalatokat (zöld vagy sárga árnyalatok), megőrzi a természetes hajszínt, kevesebb kárt okozva.
 2. 3% (10 térfogat) - tartós színárnyalatú színezéshez, 1-2 tónussal sötétebb (alapszinten 3,0 és 6,0 között), 1 tónussal világosabb (alapszinten 7,0 és 10,0 között), kreatív árnyalattal és színvilággal.
 3. 6% (20 térfogat) - akár 1 tónusú, a gyökérrészben legfeljebb 2-ig világosít. Az oxidot tartós színezéshez, világosításhoz (4 tónussal a természetes alap 7,0 szintjétől), élénkpiros színek újrafestéséhez, színhez (3,0 szinttől) használják ) vagy rendszeres kiemelés (7.0-tól). Tónusú-tónusú ősz hajra is alkalmas.
 4. 9% (30 térfogat) - 2-3 tónus hosszúsággal világosodik meg, a gyökérrészben legfeljebb 3-4 tónus. Sötét vagy szürke haj állandó színezésére, világosításra, élénkpiros árnyalattá váltásra, színre és a sötét haj rendszeres kiemelésére használják.
 5. 12% (40 vol) - 5-7 tónusban kiemeli. De egy ilyen oxid használata esetén fennáll annak a veszélye, hogy a szálak szerkezete súlyosan romlik. Hosszan tartó színezésre használják, a gyökérrészen legfeljebb 4 tónusú világítással, nagyon sötét árnyalatokkal kiemelve (1,0 és 4,0 között). A kiemelés fólia használata nélkül történik.

Az egyértelműség kedvéért az oxidálószer gyártójának márkája

Jobb, ha az oxidálószer ugyanazon gyártótól származik, mint a pigmentfesték. Ez segít helyesen és gyorsan kiszámítani a szükséges arányokat, és a legjobb eredményt elérni a festés során. Mítosz vagy aktuális receptek - népi gyógymódok a verejték szagára a hóna alatt.

Egy másik gyártó oxidálószerének használata megzavarja a haj kémiai folyamatát, elszíneződését és sérülését. Mivel a különböző márkájú festékek összetétele és aránya nagyon eltérő lehet, ez befolyásolhatja a víz egyensúlyhiányát, ami helytelen oxidációhoz vezet..

A szemöldökfestékeknek más oxidálószerük van. Ezért nem használhatja azt, amelyet hajfestésre használnak. Valójában feltétlenül olvassa el az Estelle szemöldökfesték vagy más gyártó használati utasítását, nehogy vegyi égést kapjon.

A festéknek és az oxidálószernek azonos márkájúnak kell lennie.

Miután kiválasztotta a megfelelő oxidálószert, felmerül a kérdés: milyen arányban hígítsa azt festékkel? Itt megtudhatja, hogyan működik a nem komedogén arckrém.

A pigment és az oxidálószer aránya - milyen arányban kell hígítani és összekeverni

Az oxidálószerrel színező pigment aránya a festési módtól, a haj szerkezetétől, a természetes alaptól, a kívánt színtől és a gyártó márkájától függően változtatható. A Nivea arckrémek áttekintését itt mutatjuk be.

Például. Természetes színszint 3.0 (sötétbarna) és az oxid a világosításhoz a szabályok szerint, 12% -ot kell használnia. De tegyük fel, hogy a haj szerkezete nagyon porózus, és a hajat kémiai vagy fizikai károsodás okozza. Ezután a vegyi égések elkerülése érdekében 9%, előnyösen 7,5% hígítást kell végezni. Mielőtt a szalonba szaladna hamis szépségért, olvassa el a szempilla meghosszabbításának előnyeit és hátrányait..

Minden festési módszernek megvan a maga aránya:

 1. Tartós festés - 1: 1 (1 rész krémfesték + 1 rész oxidálószer, például: 30 g pigment + 30 ml oxid).
 2. Intenzív alakformálás - 1: 2 aktivátorral 1,5%, 1,8%.
 3. Pasztell színezés - 1: 2 aktivátorral a pasztell színezéshez akár 1,2% -ig.
 4. Szürke haj festése - 1: 1.
 5. Pontosítás - 1: 2.
 6. Piros tónusok - 1: 1.
 7. Színkiemelés - 1: 1.
 8. Kreatív hangok - 1: 1.
 9. Fénypontok - 1: 1,5 (tartási idő 50 perc) és 1: 2 (40 perc).

A balayazh sötét haj közepes hosszúságú és bármilyen más, színezés, ombre és más típusú színezés - oxidálószereket használnak a kívánt eredménytől és a fodrász fantáziájától függően. A helytelen arányok elkerülése érdekében jobb az oldatokat speciális mérőeszközökkel (például fecskendővel) vagy mérlegen mérlegelni..

Jobb adagolni az oldatokat speciális mérőeszközökkel..

Hajfesték oxidálószer és ammónia nélkül

A teljes színpaletta felhasználásával stílusos megjelenést hozhat létre maga. De egy dolog összekeveri azokat, akik áttérnek a festésre, az oxidánsok használatával - ez az okozott kár. Akkor figyelmet érdemelnek azok a festékek, amelyek nem tartalmaznak hidrogén-peroxidot és ammóniát. A Nitrojina kézkrém pedig segít a bőr helyreállításában.

Ezeknek a festékeknek az alapja csak olyan pigmentek, amelyek nem hatolnak be a csomagtartóba, hanem a felszínre telepednek, anélkül, hogy károsítanák a pikkelyeket. A színtartóság alacsonyabb, mint az oxidánsokkal való kölcsönhatás esetén, csak a természetes árnyalatnak megfelelő tónust alkalmazunk. 3 héten belül 2-3 samponnal mossák ki. Az ilyen típusú színezékek mélységet és fényt kölcsönöznek a természetes árnyalatnak, védik a korábban fehérített haj színét. Harc az 5+ korpásodás ellen - utasítás a Nizoral samponhoz.

Az oxidálószer és az ammónia nélküli festék munkája megkönnyíti a feladatot, de kevésbé változatos az árnyalatok megválasztásában. Bármelyik módszert választjuk, az eredmény minősége a helyes oxidtól vagy annak hiányától függ. Ez a link megmondja, mit kell tennie, ha a köröm hámlik és eltörik..

Miután megbirkózott a hidrogén-peroxid százalékos arányával és hatásával, az árnyalatokat olyan gyakran megújíthatja, amennyire csak akarja, anélkül, hogy súlyos károkat okozna a hajában. A professzionális színezékek megfizethető áron megtalálhatók a szaküzletekben..

Hogyan válasszunk - árak és vélemények

A termékek széles választéka széles árkategóriát is feltételez. Költségvetésétől függetlenül könnyű megtalálni a költségkerethez szükséges festéket és oxidot.

Gyártó márkaÁr 60 ml, dörzsölje.1000 ml ára, dörzsölje.
OLLIN Professional50–70290 - 350
Londa60 - 90450 - 600
TIGI70 - 100800 - 900
Mátrix70 - 100600 - 900
ESTEL50 - 90300 - 450
Revlon50 - 80600 - 100

A kozmetikusok véleményei szintén segítenek a kezdőknek a professzionális festés megértésében:

 • Natalia, 30 éves, Moszkva: „Régóta használok ESTEL-oxidokat. Nagyon tetszett, mindig tudja, milyen eredményt ér el. De meglehetősen gyengék az élénkítő sorozatokhoz. ".
 • Irina, 47 éves, Orel: „Nemrégiben kipróbáltam az OLLIN festéket és oxidálószert. Természetesen minőségileg alacsonyabb, mint a többi gyártóé, de az eredmény jó. Világosabb, nem égeti a hajat. Költségvetési lehetőség ".

Videó

Videó arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelő oxidálószert a hajfestéshez

Minden mester megszokja, hogy egy bizonyos oxidálószer-sorozattal dolgozzon, de vannak, akik szívesebben használnak különböző gyártói márkákat az egyes festési módszerekhez. Olvassa el a világos és sötét haj festékének kiemelését ebben az anyagban.

Ossza meg ezt

Ez a termék nem érhető el az Ön régiójába

Ön 94 ₽-t takarít meg

Kösz!

Mindig a legjobbakra törekszünk, hogy a legkedvezőbb árakkal örvendeztessük meg ügyfeleinket..

Üdvözlettel, Wildberries online áruház.

Hozzáadva a várólistához

Tudjon meg többet a felvételről

Hamarosan

Fogalmazás

Leírás

Az aktivátort az ESTEL PRINCESS ESSEX 8-10 árnyalatszintjeivel használják a fehérített haj pasztell tonizálásához. Csökkenti az ammónia tartalmat, ha tejszínnel keverjük. Krémes állagot képez, amely könnyen alkalmazható. Gyengéden hat a hajra.

A termék műszaki jellemzőire, szállítási készletére, gyártási országára és megjelenésére vonatkozó információk csak tájékoztató jellegűek, és a gyártó legfrissebb elérhető információin alapulnak.

Kösz!

Mindig a legjobbakra törekszünk, hogy a legkedvezőbb árakkal örvendeztessük meg ügyfeleinket..

Üdvözlettel, Wildberries online áruház.

Keresés ezzel a termékkel

 • hajfesték
 • estel profi
 • estel sampon
 • aktivátor 1.5
 • fehérítő por
 • csapkod
 • 5.1
 • hajformázás
 • hajszínezés
 • estel aktivátor

ESTEL PROFESSIONAL / Activator PRINCESS ESSEX 1,5% pasztell tonizáláshoz 1000 ml

Helló. Semleges nulla festékkel szeretnék festeni, jobb, ha ezt az aktivátort vagy a klasszikusat használom?

Jó napot! Köszönjük, hogy a márkánkat választotta! A 0 / 00N korrektort az árnyalatok intenzitásának hígítására tervezték. Önmagában használva nem ad sűrűséget. A haj maszk működött a legjobban ezzel a feladattal. A pasztell aktivátort csak forró szőkére használják, 8-10 tónusú árnyalatokkal. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Jó napot. Az 1,5% aktivátor a haj világosítására használható?

Helló. Nem. A pontosítás érdekében használhatja a klasszikus 1.5-öt

Helló, miután könnyített a hajam, szeretném színezni a hajam "Krém-gél hajfesték SZÍNET VÁLASZTAM, skandináv szőke tónus, ESTEL". Ez a festék már 9% aktivátort tartalmaz a készletben. 1,5% aktivátort kell vennem, vagy használhatom a készletben találhatót?

Helló. Ez az aktivátor Essex hercegnő festékéhez használható. A készlet saját, használja, és kövesse a festék utasításait.

Helló! Jól értem? A gyökerek festéséhez festéket használok + 6%, majd nedves hajon ezt az aktivátort teljes hosszában festett gyökerekkel

Helló. A pasztell aktivátort csak frissen fehérített hajra alkalmazzák. Az Ön esetében jobb, ha klasszikus 1.5 aktivátort használunk.

Helló. Mondd el. Szeretnék kiszabadulni egy festett sötétbarna színből, jobb-e 3,6,9% -os oxidálószert vagy aktivátort használni? És milyen arányban jobbak? És mi lesz az eredménye szerinted? Hány hang fog világítani?

Helló. A magas oxigéntartalmú festék sem halványítja a korábban színezett hajat. Vagy fehérítenie kell a haját, vagy le kell mosnia a színt egy Color Off savas mosással.

6% oxid, amikor megjelenik?

Helló. A jelenlegi helyzet miatt a logisztika terhelése sokszorosára nőtt. A megrendelés elkészült, a szállítás a közeljövőben várható. Bocsánatot kérünk.

Jó napot! Kérem, mondja meg, mi az alapvető különbség az oxidáns és a deluxe között? Milyen kockázatokkal jár, ha egy hercegnő oxidálószert vesz fel a deluxe festékhez??

Helló. Minden festéknek megvan a maga oxigenátja és aktivátora. Kölcsönhatásba lépnek a festék összetételével. Az Essex rendelkezik Essex oxigénnel és aktivátorokkal; a De Luxe festék saját De Luxe oxigénnel és aktivátorokkal rendelkezik. Alapvetően eltérő festékösszetétel! Ezért ajánlott natív oxigenátokkal és aktivátorokkal dolgozni! A vállalat nem vállal felelősséget a független kísérletekért. Előfordulhat, hogy a kívánt szín nem működik! Allergiás reakciók lehetségesek. A festék és az oxigén összetétele egyszerűen összeférhetetlen lehet. Ezért jobb, ha helyesen dolgozunk egyformán! Üdvözlettel: ESTEL Professional.

hogyan lehet megrendelni a 3. oxidot? a keresésben nem találja (((

Helló. A jelenlegi helyzet miatt a logisztika terhelése sokszorosára nőtt. A megrendelés elkészült, a szállítás a közeljövőben várható. Bocsánatot kérünk.

Mikor kerül eladásra 3%?

Helló. A jelenlegi helyzet miatt a logisztika terhelése sokszorosára nőtt. A megrendelés elkészült, a szállítás a közeljövőben várható. Bocsánatot kérünk.

Helló. mi a különbség az ágyfesték és a klasszikus között?

Helló. A pasztell alakformálás az, amikor frissen fehérített hajon dolgozunk. Ezen oxigén segítségével csökkentjük az ammónia mennyiségét a festékben, és a festék színezetessé válik. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Helló! Meg tudná mondani, hogy ez az aktivátor használható-e a 10.16-os sorozatú DE LUX festékkel?

Helló! Javasoljuk egy kifejezetten ehhez a színezőanyaghoz tervezett oxidáló emulzió használatát. Csak ebben az esetben, minden festési technológia mellett, garantált eredményt kap. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

alkalmas szürke haj festésére?

Helló. Nem, ősz haj esetén jobb használni a 6 Üdvözletet, az ESTEL Professional készüléket.

Helló! Mikor lesz az oxidálószer 6%.

Helló. A jelenlegi helyzet miatt a logisztika terhelése sokszorosára nőtt. A megrendelés elkészült, a szállítás a közeljövőben várható. Bocsánatot kérünk.

szia, szerettem volna venni egy 10/16-os festéket és használni ezt az aktivátort. Már 3 éve szőkítem a hajamat. Kaphatok-e eredményt? vagy jobb, ha a szokásos 1,5% -os oxigént kapsz 10/16 festékkel?

Jó napot! Köszönjük, hogy a márkánkat választotta! Ha a haj teljes hosszában folyamatosan fehérít, akkor vegyen pasztell aktivátort, ha csak a gyökereit, és ne érjen hozzá a hosszúsághoz, akkor a szokásos klasszikushoz. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Helló, szeretnék marni 9/16-os és 9/65-ös festékkel, egyenként 15 ml-t elkeverek és hozzáadok 3% oxidot 30 ml, mennyi aktivátort kell hozzáadni 1,5%

Helló! Keverjük össze a festéket oxigénnel 3 (1: 1) vagy 1,5 aktivátorral (1: 2). Nem kell mindent összekeverni. Minden attól függ, hogy most mi a hajszíned. Ha sötét vagy, akkor a kiemelés nem válik kontrasztossá, a maximumod egy tónussal emelkedik, és csak akkor, ha természetes hajad van. Ha szőke vagy, és hozzá akarsz adni egy színjátékot, akkor gyönyörű a színed. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Helló! 3,23 tónusban festette a haját, majd vékony kiemeléssel világosította meg a színét. Most 8.0 + 8.1 árnyalattal szeretnék festeni, alkalmas ez az aktivátor? Vagy használjon 3-at vagy 9-et, mert ősz haja van?

Helló! Használhat klasszikus aktivátort, de ez az aktivátor pasztell színű, és csak frissen fehérített hajon működik. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Jó napot! Ezt a pasztell aktivátort szeretném használni Essex Princess 10.66 színezéséhez. a gyökerek elszíneződnek, és a hossza már korábban elszíneződött. Alkalmas ez az aktivátor, vagy klasszikusra van szüksége??

Helló! Jobb a klasszikus aktivátor 1.5 használata. A pasztell aktivátor csak forró szőkén (frissen fehérített hajon) működik, így a gyökere tónusú lesz, de a hossza egyenetlen lehet. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Helló! Mondja meg, hogyan kell helyesen működni az aktivátorokkal. Ha csak porral fehérítettem a gyökereket, akkor a tonizáláshoz aktivátort használok az ágynemzéshez a hajamra 20 percig. De színeznem kell a néhány hónappal ezelőtt fehérített hajhosszat is. mit kell tenni ebben az esetben, mit kell használni és meddig kell kibírni?

Jó napot! Köszönjük, hogy a márkánkat választotta! Használhatja a klasszikus 1.5 aktivátort. Alkalmas mind frissen fehérített hajra, mind pedig régen fehérített hajra. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Jó nap! Természetes színem 6-7 szinten van 0 aláfestéssel, 8-9 szinten 44 aláfestéssel festek, de a mélyvörös szín hajlamos gyorsan kimosni a megvilágított 8-9 hajtól. Kérem, mondja meg, hogy a már színezett haj tonizálása 0 / 00N és 0/44 korrektorokkal azonos arányban, 1,5% pasztell tonizáló aktivátorral kíméletesebb, mint a színmegújítás 9/34 festékkel és 1,5% aktivátor az intenzív tonizáláshoz? A kérdésben említett festékek és aktivátorok az Essex Princess sorozatból.

Jó napot! Köszönjük, hogy a márkánkat választotta! Jobb színezni a haját a klasszikusokban! Paint plus aktivátor 1.5. Ez a lehetőség nem egy technológia ezen termékek használatához. A pasztell aktivátort csak forró szőkére használják. Ha a színét gyorsan lemossa, használja a színes haj otthoni gondozását a szín megőrzéséhez! Csak a technikai sorozattal, samponnal és színstabilizáló balzsammal öblítse le a festéket a hajról! Plusz használhatja Newton maszkjait a haja színének és tónusának fenntartásához. Színek 7/44; 7/34 és 10/45 (keverhető egymással) Ezek réz irányú árnyalatok. Üdvözlettel: ESTEL Professional.

Hajoxidáns (oxidálószer, fejlesztő, hajfesték aktivátor)

Mit tesz az oxidálószer a hajjal? Melyik oxidálószert válasszuk az újrafestéshez? Milyen könnyű mérleg nélkül mérni, hogy ne ássa el a haját?

Hajfesték és oxidálószer - tandem, amely hajszínezést biztosít. Sőt, egy oxidálószer a perzisztens ammónia és ammóniamentes festékek kötelező szövetségese, vagyis nélküle lehetetlen hajat festeni ezekkel a festékekkel. A festék és az oxidálószer megválasztásáról már írtunk. Ebben a cikkben megpróbáljuk a lehető legjobban feltárni az oxidálószer hajra gyakorolt ​​hatásának lényegét, hogy színezését még hatékonyabbá, biztonságosabbá és könnyebbé tegye..

Mit tesz az oxidálószer a hajjal festéskor??

A professzionális hajfestékek számos gyártója vitaminokat, lipideket és gyógyító növényi kivonatokat tartalmaz oxidálószerekben, de a hidrogén-peroxid (hidrogén-peroxid) változatlan fő aktív komponensük marad. Az oxidálószer százalékos aránya valójában a benne lévő hidrogén-peroxid koncentrációját jelöli. Neki köszönhető, hogy az oxidálószer biztosítja a hajmérleg feltárását és a mesterséges pigment (festék) felszívódását, vagyis oxidálószer nélkül a haj állandó színezése lehetetlen. Minél több az oxidálószer, annál világosabb árnyalattal festheti a haját. Valójában minél magasabb az oxidálószer% -a, annál jobban kinyitja a haj kutikuláját és kiszorítja a natív pigmentet, és annál inkább megüresedik az üres hely a festék mesterséges pigmentjével. De ugyanaz a hidrogén-peroxid károsítja a haj szerkezetét.

A haj oxidálószerének sok szinonimája van: fejlesztő vagy aktivátor - felfedi színezésének lényegét; oxidálószer (a görög oxidánsból) - oxidálószer - talán a leghelyesebb név, mivel megmagyarázza a haj szerkezetére gyakorolt ​​hatásának lényegét.

A haj normál pH-ja, amint valószínűleg tudja, 4,0 és 5,5 között mozog..

Az oxidálószer pH-ja a benne lévő hidrogén-peroxid koncentrációjától függően 9,2 és 10,4 között mozog, minél több hidrogén-peroxid, annál magasabb az oxidálószer% -a, annál magasabb a pH-ja és annál jobban oxidálja a hajat.

Amint a haj pH-ja 5,5 - 7,0-ra emelkedik, a kutikulák fellazulnak és kinyílnak. Az ilyen haj elveszíti fényét. További gondozásra van szükségük: hetente egyszer maszkok, gyengéd samponok a színes hajra, öblítõ és nem hagyható balzsamok. Csak gyengéd tonizáló festékekkel szabad őket festeni..

A 7,0 - 8,5 vagy annál magasabb pH-érték provokálja a hajhártya nyílását. Az ilyen szőrszálak megsérültek és intenzív ápolást igényelnek, mivel elveszítik nedvességüket, nagyon törékennyé és mattá válnak, gyakran a gyökereknél letörnek. Mondanom sem kell, hogy nem festhetők, főleg világosíthatók, ha természetesen kedvesek neked.

Vagyis minél magasabb az oxidálószer% -a, annál jobban károsodik a haj a végén. Ugyanez történik, ha túl sok oxidálószert használ a színezéshez (a színezési technológia szerint nem felel meg a festék mennyiségének).

A divatos hajszín kedvéért egyesek készen állnak a "legkeményebb" (és kegyetlen) oxidálószerekkel végzett kísérletekre, de a kutikulák állandó nyitódása következtében a haj nemcsak törékennyé, törékenyé, élettelenül fakóvá és borzasztóan összekuszálódik, de a műpigmentet is rosszabbul rögzíti ami felgyorsítja a festék kimosását.

Ezért fontos a legkíméletesebb oxidálószert választani, és olyan arányban használni a festékkel, amennyit az e festékkel történő festés technológiája megkövetel..

Melyik oxidálószert válasszuk az újrafestéshez?

Ugyanazon tónusú perzisztens vagy ammóniamentes festékekkel történő újrafestéskor a szín frissítése érdekében festeni kell a gyökereket festékek összetételével, azonos tónusszámmal, azonos arányban és azonos koncentrációjú oxidálószerrel. A haj hosszát azonos tónusú festékek összetételével kell festeni, azonos arányban, de 1,5-2% oxidálószerrel.

Az oxidálószer minimális százaléka lehetővé teszi a haj színének frissítését anélkül, hogy felesleges károkat okozna annak szerkezetében.

Hogyan lehet mérni mérleg nélkül a megfelelő mennyiségű oxidálószert és pénzt megtakarítani??

Ez orvosi fecskendővel végezhető el, legfeljebb 20 ml-es mérleggel. A fecskendőben lévő térfogat-skálát úgy állítják be, hogy ne vegyék figyelembe a kanülben lévő gyógyszer térfogatát (a fecskendő fúvókája a tű rögzítéséhez), és a dugattyú olyan sűrű gumifúvókával rendelkezik, hogy lehetővé teszi az összes oxidálószer teljes kinyomását belőle, maradék nélkül.

De a szükséges mennyiségű oxidálószer pontos mérése és a megtakarítás érdekében sokkal könnyebb oxidálószert vásárolni egy kis csomagolásban, amelyet egy festékcsőhöz terveztek.

Ügyfeleinkről gondoskodva partnerünk, a professzionális kozmetikumok webáruháza, a cosmetic.com.ua palackos oxidálószereket kínál professzionális festékek számára, amelyeket katalógusunk is bemutat..

Az oxidálószert ömlesztve, élelmiszeripari kémiailag inert műanyagból készült miniatűr edényben értékesítik.

Egy edény pontosan annyi oxidálószert tartalmaz, amennyire szükség van egy márkájú festékcső festékéhez való keveréshez: 60,75, 90, 100 vagy 120 ml. A termék mini-adagjai eldobható üvegekbe csomagolva, gyűrűvel a nyak körül.

Mivel az oxidálószer viszkozitása meglehetősen sűrű, az üvegből gyorsan bármely más tartályba öntve az ágens egy része az üveg belső felületén marad. Ezért jobb, ha a nyitott oxidáló edényt közvetlenül a festőtál fölé fordítjuk, és várunk egy kicsit, amíg teljesen ki nem merül, vagy felgyorsítjuk a folyamatot egy szokásos üveg körömreszelővel (az üveg vegyileg inert).

Azt is szem előtt kell tartani, hogy ha a festéket gondosan kinyomják a csőből, a festék egy része továbbra is a cső falain marad..

Ezért egy edényben pontosan annyi oxidálószer van, amennyi egy festékcsővel való összekeveréshez szükséges..

Helyreállítjuk a hajat az oxidálószerrel végzett tartós festés után

A festékhatásért való felelősséget nemcsak a színész fodrász, hanem Ön is viseli, mivel a festés utáni haj állapota és a festék lemosásának sebessége a további gondozástól függ.

Mindenesetre az oxidálószer (különösen ammóniafestékekkel kombinálva) valamilyen módon károsítja a haj szerkezetét. Simaság és ragyogó fény, könnyű fésülés csak akkor lehetséges, ha a haj kutikulája sima. Ebben az állapotban tartja a haj a festéket a lehető leghosszabb ideig. Már beszéltünk arról, hogyan kell ápolni a hajat a világosítás után, valamint arról, hogy miért mossák le gyorsan a festéket a hajról, és mit kell tenni ez ellen. Ezek az ajánlások a hajápolás szempontjából is relevánsak, ha 3% -os hidrogén-piroxid-koncentrációjú oxidálószerrel festenek.

Oxidok a haj színezéséhez

Ismert, hogy maga a festék nem fogja színezni a hajat - ez csak egy színtelen vagy enyhén színezett krém. Az állandó festék csak oxiddal rendelkező duettben "működik". A festék csak az oxidáció során kap színt és foltosodást.

Oxidok, oxigenátok, oxidáló szerek, fejlesztők és aktivátorok - ezek mind a hajfestéshez használt készítmények, amelyek hidrogén-peroxidon alapulnak, tartósítószerek, stabilizátorok, illatanyagok és sűrítők hozzáadásával. Manapság a gyártók egyre inkább gazdagítják az oxid összetételét hasznos összetevőkkel: lipidekkel, vitaminokkal, növényi kivonatokkal és egyéb adalékokkal..

A hidrogén-peroxid koncentrációja tükröződik az üveg palackján és 1,2 és 12% között változik - minél nagyobb a peroxid százalékos aránya, annál intenzívebb a színe.

Hogyan működik az oxid

Az oxigenát egy lúgos termék, amelynek pH-ja 9,2-10,4. A választott hidrogén-peroxid koncentrációjától függően az oxid (a festékkel együtt) kémiai reakcióba lép a hajjal és "átviszi" lúgos környezetét rájuk. Így a haj pH-értéke megváltozik: semleges (pH 5,5) helyett a pH lúgos lesz (kb. 7,0-8,5 és több). Ennek eredményeként a haj kutikulája gyengül és kissé megnyílik. Továbbá az oxid belsejébe kerül és reagál a natív haj pigmenttel, részben elpusztítva azt. A megüresedett helyet mesterséges pigment tölti ki.

Valójában minél nagyobb az oxidálószer százalékos aránya, annál jobban kinyitja a kutikulát, kiszorítja a természetes pigmentet, ami azt jelenti, hogy több hely szabadul fel az új pigment számára..

Különböző százalékos arányú oxidok kijelölése

1,2% -4,5% (4-15 térfogat) - aktivátorok ammóniamentes festékekhez, természetes vagy korábban megvilágított haj tonizálásához. Az ebben a tartományban található oxidok lehetővé teszik a haj természetes színének maximális megőrzését, és hatékony tónustónust, vagy sötétebbé teszik az árnyékot. Az ilyen aktivátor bármilyen színmélységű színnel jól megbirkózik. Színezze a haját, ha: korrigálni kívánja a világosító hátteret (ez az a szín, amelyet a haj speciális porok segítségével végzett világosításával nyertek), eltávolít egy felesleges árnyalatot, vagy éppen ellenkezőleg, fényességet ad a festés során kapott színnek.

A gyártók ammóniamentes festékeinek szokásos hidrogén-peroxid-koncentrációja 1,5%, azonban 1,2% és 4,5% között változhat:

3% -ot (10 térfogat) festékekkel együtt használnak a haj tonizálásához és festéséhez, a tónus sötétebb, és néha egy tónusú világosabb. A 3% -os oxidot olyan esetekben alkalmazzák, amikor nincs szükség a haj világosítására (3% -ot csak akkor lehet használni, ha nagyon sérült hajjal dolgoznak). Ezt az oxidot nem használják az ősz haj elfedésére..

6% (20 térfogat) - szokásos oxidálószer az ősz haj borítására, a "tónusú" színezésére és a természetes haj festékkel történő világítására gyakran 1 (néha 2) szinten. Porvilágosító készítményekkel 6% -os hidrogén-peroxidot használnak a haj 1-2 szintjének könnyítésére.

9% (30 térfogat) oxidálószer hatékonyan festi az ősz hajat a durva hajra, tartósan festi a sötét hajat, gyorsan megvilágítja a tiszta színt 2-3 fokon.

12% -ot (40 kötet) használnak a maximális megvilágításhoz és a kardinális képváltáshoz. A világosító tartományú festék használata esetén akár 3-4 szintes világítás érhető el, más színekkel (ha a használat megengedett) legfeljebb 3 fényerő érhető el. A 12% oxid agresszíven befolyásolja a hajat, ezért a festési eljárás után körültekintő gondozásra van szükség.

Használhatok különféle márkájú oxidokat és festékeket

Az egyik márka oxidálószerét a gyártó teljesen alkalmazza ugyanazon márka színezékéhez. A festékkel történő reakció során az oxid pontosan annyi természetes pigmentet oxidál, amelyet "beprogramoznak" a festék bevitelére és rögzítésére. A különböző vállalatok festékének és oxidálószerének keverésének következményei a szín, a világosság mértéke és a tartósság szempontjából helytelen eredmények. Ne sértse meg a technológiát! A mondás szerint: "Ne sütjünk hagymát gépolajban!".

Úgy döntött, hogy kockáztat? Ezután legalább figyelje meg az oxidálószer arányát a festékkeverékhez viszonyítva. A keverési arány (1: 1 vagy 1: 1,5) be nem tartása ahhoz a tényhez vezet, hogy a festék és az oxigén pigmentjeinek kölcsönhatása megszakad, ami biztosítja annak fejlődését. Megmagyarázza. Ha a gyártó az 1: 1 arányú keverést javasolja, ez azt jelzi, hogy az ilyen színezékek kevesebb pigmentet tartalmaznak. Az 1: 1,5 arányban kevert színezékek több pigmentet tartalmaznak, és több oxigénre van szükségük a festék "rögzítéséhez" a hajban.

Lehetséges-e különböző arányú oxidokat keverni?

Ha nincs kéznél a megfelelő oxid, sürgősen összekeverheti a peroxid különböző koncentrációjú oxidjait ugyanazon márkán belül. Ehhez vegyen egy olyan oxidot, amelynek% -a magasabb, mint a kívánt, és egy olyan oxidot, amelynek% -a magasabb, mint a szükséges. Íme néhány keverési séma.

Keverési sémák oxidokra

 • Oxidáns 4,5% = 3% 1 rész + 6% 1 rész
 • Oxidáns 6% = 12% 1 rész + 3% 2 rész
 • Oxidáns 7,5% = 12% 1 rész + 3% 1 rész
 • Oxidáns 9% = 12% 2 rész + 3% 1 rész

Logikus, hogy egyetlen keverés sem eredményezheti a legalacsonyabb 1,2% és a legmagasabb 12% oxidot. És azt is megjegyzem, hogy sem a víz, sem a keverékhez hozzáadott mindenféle sampon, balzsam és egyéb termék nem csökkenti az oxid százalékos arányát. Ne kockáztasson azzal, hogy megpróbálja hígítani az oxidot vízzel: nagyon nagy az esélye, hogy "megöli" a haját, vagy legalább instabil és néha egyenetlen színeződik.

Aktivátor intenzív tonizáláshoz 1,5% / De Luxe 60 ml

Márka: ESTEL PROFESSIONAL (Oroszország)

Vonal: DE LUXE - oxigenizátorok és aktivátorok
> 10 db.Novoslobodskaya üzlet

- Ajánlom az üzletet, sok hamisítással találkoztam, de ez kiváló! Igen, és még szállítás előtt csomagolja be, megkínozzák, hogy kinyissa)))))))))) Ezért, nagyon köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy útközben semmi nem fog kiömleni a palackokból, és az üzlet nem mondja ki a "tól"

Termékleírás:

Az 1,5% aktivátort az ESTEL DE LUXE krémszínekkel együtt használják az intenzív tonizálás érdekében. Krémes állagot képez, amely könnyen felvihető és gyengéden hat a hajra. Gazdaságosan használható. Az aktivátor puha, stabil formulája lehetővé teszi a kiváló színminőség és a hatékony hajápolás kombinálását. Alkalmazás módja: keverék hajfestékkel.

Az 1,5% aktivátort az ESTEL DE LUXE krémszínekkel együtt használják az intenzív tonizálás érdekében. Krémes állagot képez, amely könnyen felvihető és gyengéden hat a hajra. Gazdaságosan használható. Az aktivátor puha, stabil formulája lehetővé teszi a kiváló színminőség és a hatékony hajápolás kombinálását.

Alkalmazás módja: 1: 2 arányban keveredik a DE LUXE hajfestékkel.

Gyakran vásárolnak együtt

Ár mindenkinek: 165 c

Ár mindenkinek: 165 c

Ár mindenkinek: 165 c

Leírás

Az 1,5% aktivátort az ESTEL DE LUXE krémszínekkel együtt használják az intenzív tonizálás érdekében. Krémes állagot képez, amely könnyen felvihető és gyengéden hat a hajra. Gazdaságosan használható. Az aktivátor puha, stabil formulája lehetővé teszi a kiváló színminőség és a hatékony hajápolás kombinálását.

Alkalmazás módja: 1: 2 arányban keveredik a DE LUXE hajfestékkel.

Tétel vonalkód: 4606453017662

Márkanév: DE LUXE - oxigenizátorok és aktivátorok

Más márkájú hajoxidánsok

Egyéb márkakategóriák ESTEL PROFESSIONAL

Kérdések és válaszok

- Használhatom otthon?

- Meddig tart a hatás?

- Kombinálhatom ezt a terméket másokkal?

Legfrissebb értékelések

A terméket a Kozmetikai Galériából vásárolták

„Nagyszerű termék kényelmes formátumban. Kromoenergetikus komplexummal kombinálva használom, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, a haj puha "

A terméket a Kozmetikai Galériából vásárolták

„Kiváló aktivátor a színezéshez. Mindig vegye ebből az üzletből, kiváló minőségű. Ajánlom"

A terméket a Kozmetikai Galériából vásárolták

- Ajánlom az üzletet, sok hamisítással találkoztam, de ez kiváló! Igen, és még szállítás előtt csomagolja be, megkínozzák, hogy kinyissa)))))))))) Ezért, nagyon köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy útközben semmi nem fog kiömleni a palackokból, és az üzlet nem mondja ki, hogy "bocs, ez nem a mi problémánk, vegye fel a kapcsolatot a közlekedési céggel, mi elküldtük az egészet". Amennyire ismerem az üzletet, a vásárlókhoz való hozzáállás mindig is kiváló volt! Ezzel a termékkel kapcsolatban nagyon tetszett, nem szúrja és nem irritálja a bőrt, Estelle króm ampullákat adtak hozzá. az eredmény nagyon elégedett volt, megkaptuk a várt színt) "

A terméket a Kozmetikai Galériából vásárolták

"30 év. Rendes, rövid haj. Az 1,5% -os aktivátor-oxid mind pasztell tonizáláshoz alkalmas volt, mind a szőke hajfestéshez, valamint a haj sötét színű festéséhez. Az Estel De Luxe sorozat bármely festékével ellátott csomagolásban (amellyel azt állítólag használni kell) egy egyszerű és kényelmes utasítás található "minden alkalomra". Az egyszerű színezés / színezés érdekében az aktivátort általában festékkel keverjük 1: 2 arányú kombinációban. Hozzáadhat egy ampullát az Estel Professional kromenergiakomplexumból. Ilyen ampullák készlete szintén elérhető a helyszínen. Meg tudom osztani az 1,5% -os aktivátor használatának benyomásait a 10.0, 10.01, 10.16, 10.116 (szőke tonizálás) és 1.0, 3.0 (sötét színű színezés) festékekkel. Véleményem szerint minden esetben az eredmény stabil, tisztességes, kellemes a szemnek. Természetesen, ha mindent az utasításoknak megfelelően csinál, gondosan és körültekintően. Az aktivátor megkíméli a bőrt, nem csíp. Ez pedig akkor fontos, ha a tonizálást halványítás előzte meg. Az üvegek szorosak, a Kozmetikai Galéria a szállítás előtt nagyon biztonságosan csomagolja a megrendeléseket. Ajánlom!"

Miért van szükség festékre oxidálószerre?

A haj színezésének legfontosabb része annak eldöntése, hogy melyik oxidálószert használja. Az oxidálószert, más néven aktivátornak vagy röviden peroxidnak is nevezik, fehérítővel vagy festékkel keverve a hajat világosítja vagy színezi.

Ez egy krémes termék, amely hidrogén-peroxidot tartalmaz, és a hidrogén-peroxid mennyisége meghatározza az olyan mutatót, mint a fejlesztő térfogata (térfogata), vagy egyszerűbben annak koncentrációja.

Dobozfesték vásárlásakor általában két üveget kap egy készletben, amelyek közül az egyik hajfesték, a másik fejlesztő..

Alapkészlet dobozban, festékkel az önfestéshez - festék, oxidálószer, kesztyű, utasítások:

Alternatív megoldásként külön megvásárolhatja a professzionális hajfestéket (vagy fehérítőt) és a fejlesztőt, és kiválaszthatja, hogy melyik aktivátor opciót használja a haja állapota, a haj előzményei és a kívánt eredmény alapján. Annak érdekében, hogy ne találgassa ki, melyik opció adja a legjobb eredményt a haj festésekor vagy világosításakor, használja az "Melyik oxidálószert választja a színezéshez" cikkünk ajánlásait az oxidáló emulzió kiválasztásához.

Mit csinál egy oxidálószer?

Ahhoz, hogy megértse, melyik típusú aktivátort használja, először meg kell értenie, hogy mi a szerepe a haj színezésében vagy halványításában. Ezeket a szereket néha "kórokozóknak" nevezik, és nélkülük a hajfestésnek semmilyen hatása nem lenne. Az aktivátor segíti a szín behatolását a hajszálba, megalapozza és állandóvá válik. Hidrogén-peroxidon alapuló oxidáló emulzió megemeli a haj kutikularétegét, és a kutikula koncentrációjától függően többé-kevésbé emelkedik.

Az oxidáló emulzió típusa utal az oxidatív potenciáljukra vagy arra, hogy mennyi hidrogén-peroxidot tartalmaz. A haj világosítására és festésére szolgáló legtöbb készítmény a következő típusú 10, 20, 30 vagy bizonyos esetekben 40 Vol..

L'Oréal Professionel oxidáló emulzió opciók:

Az aktivátor erejétől függően kissé megemelheti a hajszín szintjét is. Ez az oka annak, hogy a hosszan tartó hajszín színeltávolítóval történő öblítése után is a haja világosabb lesz, mint az eredeti természetes hajszín..

Hajfesték használata oxidálószer nélkül

Bizonyos esetekben fejlesztő nélkül is használhat hajfestéket, de az eredmények nem lesznek olyan tartósak, mint egy kétkomponensű hajfesték. Azonban nem minden színezőanyagot fejlesztőhöz való használatra terveztek.!

Például a közvetlen festékeket úgy tervezték, hogy színt vigyenek a haj felületére. Ezek általában a szivárvány élénk színei, mint például a mániás pánik vagy a Directions, a Pravana vagy a Joico. Ezek a festékek átmeneti jellegűek, de néha elidőzhetnek a haj felszínén, és nehezen eltávolíthatók. Sok ilyen márka olyan színeket kínál, amelyek természetesnek tűnhetnek (például réz és gesztenye árnyalatok), anélkül, hogy oxidáló emulzióra lenne szükség. Nem fedik le az ősz hajat, de mélyebb és gazdagabb árnyalatot nyújthatnak a hajszínének anélkül, hogy a hajad egyáltalán károsodnának. Az ilyen festékekből származó szürke hajon enyhén észrevehető szín akcentus is megmaradhat..

A klasszikus kétkomponensű hajszín használata oxidálószer nélkül az idő és a pénz pazarlása. A pigment nem lesz képes behatolni a hajszálba rendeltetésszerűen. Tehát a szín piszkosnak tűnik, nagyon gyorsan kimosódik, és általában egy ilyen termék nem tesz semmi hasznosat (a gyártó által kijelölt kiegészítő gondozásból).

Ha aggódik a hajad egészsége miatt, használjon professzionális festékeket annak érdekében, hogy kiválaszthassa a színezésének megfelelő aktivátor típusát, és ne azt használja, amelyet a dobozos festék gyártója megfogalmazott..

Ha világosítja a haját, akkor válassza a lassúbb utat több villanás alkalmával, és végezzen helyreállítási eljárásokat a munkamenetek között, ez segít megőrizni haját..

Hogyan keverjük össze a krémfestéket és az oxidálószert

Mindkét műanyag tálat használja, nem fémből, mindkét összetevő keveréséhez. Az elérni kívánt eredményektől függően különböző arányban keveri össze fejlesztőjét és színezőjét. A festék és az aktivátor keverési aránya általában 1: 1, 1: 1,5 vagy 1: 2, ha további tisztázásra van szüksége. De ez egy adott festék márkájától függ, ezért mindig olvassa el az utasításokat.

Fehérítőpor-keverék előállításához általában 1: 2 arányt használunk, vagyis a fejlesztő mennyisége kétszerese a fehérítőnek. Használjon műanyag szerszámokat, ne fémeket, és keverje addig, amíg sima, krémes pasztát nem kap. Ha túl folyós, adjon hozzá egy kevés port. De győződjön meg róla, hogy a pasztát nagyon jól összekeverte, mert különben az alkalmazás trükkös lesz. A rosszul kevert fehérítő és a fejlesztő egyenetlen eredményt fog eredményezni, mivel a keverék egyenetlenül hat a hajra.

Ha túl sok oxidálószert ad a festékhez, a keverék elvékonyodik, ami megnehezítheti az alkalmazást. Könnyítheti a haját, de anélkül, hogy elegendő szín pigmentet alkalmazna, a haj színe gyorsan elhalványul és laposnak tűnik..

Oxidánsok, hajfesték aktivátorok használata

Minden nő bármilyen életkorban vonzónak és fényesnek akar lenni. Ehhez ellátogatnak a szépségszalonokba, sportolnak és figyelik az étrendjüket. Ezen kívül mindenki tudja, hogy előbb-utóbb a női képviselők vágyakoznak arra, hogy valamit megváltoztassanak a képükön vagy a szekrényükön. A változás egyik leggyorsabb módja a frizura megváltoztatása vagy a haj festése. Leggyakrabban a hölgyek azért változtatják meg a hajszínüket, hogy valamit megváltoztassanak az életükben. Tehát úgy tűnik számukra, hogy világosabbá, vonzóbbá és észrevehetőbbé válnak a férfiak számára. Jelenleg a különféle hajfestékek széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket megvásárolhat. A https://rixus.com.ua/category-okisniki__aktivatori_dlya_volossya__000000037-ru online áruházban a hajfesték számos oxidálószerét és aktivátorát mutatják be az ügyfelek..

Az oxidálószer nélkülözhetetlen komponens mind az ammónia, mind az ammóniamentes festékek használatakor. Fizikailag lehetetlen hajat festeni oxidálószer nélkül, bármennyire is szeretné. Aktivátort csak megbízható gyártóktól érdemes megvásárolni, akik valóban kiváló minőségű termékeket gyártanak. Nem elég egy terméket vásárolni, fontos, hogy helyesen lehessen hígítani. Minden készletnek nem fémesnek kell lennie. A tartály, amelyben az alkatrészeket összekeverik, kerámia, a spatula pedig szilikon vagy műanyag. Először az oxidálószert öntik a tartályba, majd magát a festéket. Az alkatrészek azonnal kölcsönhatásba lépnek egymással, ezért fontos mindent azonnal intenzíven keverni. Homogén zúzát kell kapnia, csomók nélkül. A festéket először a gyökerekre kell felhordani, majd közvetlenül a teljes hosszában. A keveréket folyamatosan keverni kell, hogy az árnyék egyenletes legyen..

Az oxidálószer a corneum rétegre hat, megnyitva azt. Ennek köszönhetően a festék képes behatolni a hajba. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a haj belsejében az oxidálószer reagál a természetes színnel, elpusztítva azt, aminek következtében teljesen kimossák. Fontos, hogy olyan minőségi aktivátort válasszon, amely nem károsítja a haját..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Számos módja annak, hogy nagy fürtöket készítsen a rövid hajhoz. Fotók és szakértői ajánlások

Az emberiség gyönyörű felének képviselői nagyon szeretnek kísérletezni a képükkel - és főleg olyan frizurákkal, amelyek nőiesebbé és vonzóbbá teszik a képet.

Nedves haj hatása, vagy hogyan lehet nedves fürtöket készíteni otthon

A nedves fürtök stílusa a múlt század végén sikeres volt..De mivel a divat körben mozog, ennek a frizurának a relevanciája ismét visszatért..