Legfontosabb / Felépülés

Mennyire hatékony a Minoxidil Alerana, visszajelzés az eredményekről

Felépülés

A hajhullás mind a nők, mind a férfiak számára sürgető probléma. Néha ez a belső szervek betegségeivel társul, de leggyakrabban öröklődésről, rossz ökológiáról, hormonális egyensúlyhiányról vagy stresszről van szó. Ha a fej vegetációjának elvesztése egy krónikus betegség visszhangja, akkor egy ilyen tünet kezelését átfogóan kell megközelíteni. Más esetekben használhatja a Minoxidilt.

Legjobb gyógymódok a minoxidillal

✓ Kirkland Lotion hajhulláshoz Minoxidil 5% pipetta nélkül, 60 ml, 3 db.2050 dörzsölje. Az üzletbe
✓ Rogaine hajnövesztő krém 5% Minoxidil hajregeneráló kezelés, 3 × 60 ml.5600 rbl. Az üzletbe
✓ IiSolutions Lotion Minoxidil 15% a hajhullás ellen és a szakáll növekedése ellen, 60 g.3950 rbl. Az üzletbe
✓ Alerana hajnövekedési szérum, 100 ml720 rbl. Az üzletbe

termékleírás

Az Alerana egy amerikai gyártmányú termék analógja. Körülbelül 10 évvel ezelőtt jelent meg a hazai piacon, feladata a hajvonal helyreállítása az alopecia kezdeti szakaszában.

Kapható samponként, testápolóként, tonikként és balzsamként.

Az Aleran spray-je különösen kényelmes. 60 ml-es palackban van, kényelmes permetezősapkával.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő százalékos oldatot

A Minoxidil Alerana oldatban 2% és 5% hatóanyagot tartalmaz. A kompozíció segédkomponensei a következők:

 • alkohol 96%;
 • propilén-glikol;
 • kezelt víz.

Az adag nem haladhatja meg az 1 ml-t egyszerre. Diffúz alopeciában szenvedő nők esetében a legjobb, ha 2% Minoxidil-t alkalmaznak. Van, amikor ez az adag gyenge, vagy egyáltalán nem segít. Akkor át kell váltania egy 5% -os megoldásra. Általános szabály, hogy a nőknek nem írnak fel 5% -nál nagyobb oldatkoncentrációt.

Hogyan működik a permet?

A trichológusok a Minoxidil Aleran használatát javasolják részleges kopaszodás és bőséges hajhullás esetén. Ez a gyógyszer javítja a vér mikrocirkulációját, aktiválja a növekedést és serkentően hat a szőrtüszőkre. Hatékony lesz, ha az alopecia 10 évnél fiatalabb, ebben az esetben a kezelés eredményes lesz. Csökkenti a betegségért felelős hormon termelését is.

A hatékony kezelés első jelei a folyamatos használat mellett 4 hónap után észrevehetők. Az 5% hatóanyagot tartalmazó oldat erősebb hatású, mint a 2% -os oldat.

Amikor abbahagyja a használatát, a hajhullás néhány hónapon belül folytatódik. A spray hatástalan, ha krónikus betegségek esetén alopecia lépett fel, vagy más gyógyszerek szedése miatt. A minoxidil nem befolyásolja a vér összetételét, kiválasztódik a vizelettel.

A spray helyes használata

A kiadás ezen formáját nem nehéz használni. Bármilyen beteg is a bőr, egyszerre csak 1 ml Minoxidil használható. Spray esetében ez 7 kattintás. Meg kell permetezni a fej teljes felületén, ahol kopasz foltok vannak, vagy veszteség figyelhető meg. Könnyű masszázsmozdulatokkal dörzsölje a kompozíciót a bőrbe. Várjon, amíg teljesen felszívódik, és ne öblítse le. Az ilyen műveleteket naponta 2-szer meg kell ismételni..

A Minoxidil Alerana hatékony a férfiak számára, ha hajhullás figyelhető meg a koronán, és a diffúz alopeciában szenvedő nőknél az elválás területén.

Milyen esetekben szükséges használni

A gyógyszeres kezelés hasznos lehet olyan esetekben, amikor a hajad:

 • vékony és törékeny;
 • bőségesen kiesik a terhesség és a szoptatás után;
 • androgén, diffúz és fokális alopeciával;
 • lassú növekedéssel.

Aleran jótékony hatását a trichológusok és a kezelésen átesett emberek észrevették.

Az alkalmazás során megfigyelhető az új vellus szőr megjelenése, a megjelenésük észrevehető javulása; eltűnik a törékenység és a szárazság, megkönnyíti a formázást, felgyorsul a növekedés. A fej azon területein, ahol korábban nem volt növényzet, megjelenik.

Ellenjavallatok

Ilyen kifejezett pozitív hatással ennek a márkának a Minoxidil számos ellenjavallattal rendelkezik. Az alkalmazás tilos, ha:

 • fejbőr károsodása, kiütések és gyulladás;
 • ha fertőző bőrbetegségeket észlelnek;
 • ha allergiás reakciók vannak az egyes összetevőkre;
 • ha a beteg 18 évesnél fiatalabb.

Hol lehet vásárolni

A Minoxidil Alerana recept nélkül kapható. Vény nélkül kapható. Rendelhető online gyógyszertárakból vagy online áruházakból.

A 2% Minoxidil-tartalmú spray ára 630 rubel között mozog. 700-ig, és az 5% -os megoldás hozzávetőleges költsége 770 rubel. 1100-ig.

Gyógyszerkölcsönhatások más gyógyszerekkel

Nem végeztek vizsgálatokat más gyógyszerekkel való kölcsönhatásról, de a következő tényeket vették észre:

 • értágító gyógyszerek egyidejű alkalmazásával a hipotenzió fokozódott;
 • a Minoxidil felszívódása károsodhat, ha betametazonnal ellátott krémeket használnak;
 • habot vagy krémet használva a készítményben lévő tretinoinnal együtt, felszívódásuk növekszik.

Fontos megjegyezni a következő szabályokat:

 • ha hajszínezést vagy göndörítést terveznek, akkor jobb, ha egy ideig abbahagyja a használatát;
 • kozmetikumok felvitelénél győződjön meg arról, hogy a festék vagy testápoló teljesen száraz.

Az alkalmazás eredményei

Ahhoz, hogy a kezelés megfelelően haladjon, és örömet szerezzen az eredményeknek, türelmesnek kell lennie. Az első látható hatás 4 hónap használat után lesz észrevehető: a veszteség leáll, a sűrűség nő, a megjelenés helyreáll.

Ha 4 hónap elteltével a kép nem változott, és a haj tovább hull, akkor trichológusoknak kell megvizsgálniuk; talán szakember javasol egy átfogó kezelést.

Spray ALERANA® 5% külső használatra

Intenzív hajhullás kezelésére ajánlott

Gyógyszer.

Klinikailag bizonyított: a fokozott hajhullás az esetek 87% -ában 6 hetes kezelés után megáll

* Nyílt, nem összehasonlító vizsgálat az ALERANA® (2% és 5% minoxidil oldat) gyógyszer hatékonyságának, biztonságosságának és tolerálhatóságának értékelésére, Katonai Orvostudományi Akadémia S.M. Kirov, 2012 (6 hét / 4 hónap)

A cselekvés mechanizmusa

Az ALERANA® spray-k közvetlenül a hajgyökerekre hatnak. A spray-k fokozzák a fejbőr mikrokeringését és visszaállítják a hajhagymák normális táplálkozását. Ennek köszönhetően megállítják az intenzív hajhullást és serkentik az új hajnövekedést..

Alkalmazási mód

Külsőleg. A kezelt terület nagyságától függetlenül 1 ml oldatot kell adagoló segítségével (7 kattintás) naponta kétszer felvinni a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet. A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t. Nem igényel öblítést.

Ellenjavallatok

A minoxidillal vagy a gyógyszer más összetevőivel szembeni túlérzékenység; 18 év alatti és 65 év felettiek; a bőr integritásának megsértése; a fejbőr dermatózisai; más gyógyszerek egyidejű alkalmazása a fejbőrön; terhesség; szoptatási időszak.

Csomagolás

Dokumentumok

Hatóanyag és hatásmechanizmus:

A hatóanyag 5% minoxidil.


Az ALERANA® spray-k hatóanyaga, a minoxidil, közvetlenül hat a hajhagymákra. A minoxidil megváltoztatja az érrendszer tónusát, javítja a táplálkozást és erősíti a haj gyökereit a fejbőr véráramának növelésével. A vérkeringés javítása a szőrtüsző körül új, egészséges hajnak ad életet. Így a minoxidil stimulálja a szőrtüszők átmenetét a látensből a növekedés aktív fázisába..

A minoxidil megváltoztatja az androgének hajhagymákra gyakorolt ​​hatását; csökkenti az 5-alfa-dehidrotesztoszteron képződését, amely alapvető szerepet játszik a hajhullásban, ami hatásossá teszi a minoxidilt, ideértve az androgén alopecia kezelését is.


Az ALERANA® spray-k használata átmeneti hajhullás-növekedést okozhat a pihenő fázisból (telogén) a növekedési fázisba (anagén) történő átmenet során. Ez normális jelenség, amelyet a szőrtüsző anyagcsere-folyamatainak felgyorsulása magyaráz, miközben csak a régi haj hull ki, amelynek a következő 2 hónapon belül el kellett volna esnie, és újak kezdenek növekedni a helyükön. Ez a hajhullás ideiglenes, és általában a használat kezdetétől számított 2-6 héten belül jelentkezik..

Mi a teendő, ha a hajhullás súlyosbodik az ALERANA® spray-k használata után?

Ez normális jelenség, amelyet a szőrtüsző anyagcsere-folyamatainak felgyorsulása magyaráz, miközben csak a régi haj hull ki, amelynek a következő 2 hónapon belül el kellett volna esnie, és újak kezdenek növekedni a helyükön. Ez a hajhullás ideiglenes, és általában a használat kezdetétől számított 2-6 héten belül jelentkezik..

Mikor lesz észrevehető a hatás?

Általában 4 hónap után. Ez a haj növekedési ciklusának köszönhető. Mivel azonban a haj szerkezete, sűrűsége és egyéb jellemzői nagyon egyéniek, az ALERANA® spray-k használata során a haj helyreállításának sebessége eltérhet. Van, aki 4 hónap múlva látja a helyreállított hajat, másoknak hosszabb időre (6 hónapra) lesz szükségük.

Lehetséges, hogy használat után nem kívánt szőr jelenik meg??

A gyógyszert csak a fejbőrre szabad alkalmazni. A gyógyszer szisztematikus bevitelével a test más részein nem kívánt szőr jelenhet meg.

Az ALERANA® spray-k tartalmaznak-e hormonokat?

Az ALERANA® spray-k nem hormonális szerek.

Használhatok-e kozmetikumokat az ALERANA® spray-k használatakor?

A hajápolási termékek a gyógyszer alkalmazásának időszakában használhatók. A termék felhordása előtt először fel kell tennie az ALERANA® készítményt, és várnia kell, amíg a kezelt terület teljesen megszárad.

Használható-e nagyobb mennyiségben az ALERANA® spray??

Szükséges a gyógyszer szigorú követése az utasítások szerint. A gyógyszer adagjának növelése vagy gyakrabban történő használata nem vezet nagyobb hatékonysághoz.

Klinikai vizsgálatok eredményei

6 hét használat után:

 • az esetek 87% -ában megáll a fokozott hajhullás
 • a feszültségvizsgálat során az epilált szőrszálak számának akár 80% -os csökkenése figyelhető meg. Ez azt jelzi, hogy az ALERANA ® spray már a kezelés kezdeti szakaszában erősíti a hajat a hajhagymák normális táplálkozásának helyreállításával.
 • az esetek 66% -ában növekszik a szőrszálak száma az anagén fázisban (szőrnövekedési fázis)

4 hónapos kezelés után:

 • klinikai gyógyulást és jelentős javulást figyeltek meg az esetek 73% -ában, ami azt jelzi, hogy az ALERANA ® magas hatékonysággal bír az androgenetikus alopecia, a fokozott hajhullás és a kopaszság kezelésében.
 • az esetek 96% -ában a telogen fázisban (a hajhullást megelőző nyugalmi szakasz) a szőrszálak csökkenése 2,7-szeres. A növekedési fázisban lévő szőrtüszők száma 20% -kal nőtt, ami az aktív szőrnövekedési fázis időtartamának növekedését jelzi.
 • a hajvastagság átlagosan 41% -kal nőtt
 • a hajsűrűség (szőrszál egységegységenként) átlagosan 29% -kal nőtt.

Tesztalanyok fotói előtte és utána

* Nyílt, nem összehasonlító tanulmány az ALERANA ® (2% és 5% minoxidil oldat) hatékonyságának, biztonságosságának és tolerálhatóságának értékelésére, VMA S.M. Kirov, 2012 (6 hét / 4 hónap).

28 éves vagyok, 25 évesen kezdtem kopaszodni. Valahogy furcsa, ilyen szigetekkel. Mindenféle kenőcsöt, spray-t és olajat írt elő, röviden, nulla értelemben, hallott a minoxidilról, a gyógyszertárban a legmegfelelőbb spray-t vitte magával megjelenésében és elismerésében - Aleran.

Kirill Pelovochkin

Helló barátok! Ma elmondom a számomra aktuális hajhullás témát. Természetesen megértem, mire van szükség: megfelelő táplálkozás, egészséges életmód, egészséges alvás és maga az egészség. De ma elmondok neked az Aleran Spray 5 MINOXIDIL-ról A HAJHALADÁS ELLEN Ez egy olyan gyógyszer, amely nekem…

Női dolgok

Mindig arról álmodtam, hogy elengedjek egy szakállat. Nagyon egyszerűnek tűnik, de amikor elkezdtem kísérletezni vele, kiderült, hogy a haj nagyon lassan nő. Emiatt a benőtt sörték rendetlennek tűntek, a feleségem pedig ragaszkodott hozzá, hogy borotváljam le..

marktrofimov

Gyermekkorom óta a hajam nem volt különösebben sűrű, és szülés után még rosszabb lett. Darabokban kezdtek kidőlni. A haj mindenhol ott volt, a lakásban, a ruhán, a mosdóban minden mosás után, még ételben is, annak ellenére, hogy elvettem a zsemlét.

Tom Ponomareva

A permetet a húgom tanácsolta. Több hónapig használta, és az eredmény pozitív volt. A hajjal is van egy kis problémám - a bal oldalon a homlokán nagyon rosszul nő a haj. És mivel a haj vékony, nem tűnik esztétikusnak..

Anastella

Megígértem magamnak, hogy írok véleményt ide, ha ez a gyógyszer segít nekem. Természetesen vékony egyenes hajam van, és iskolás éveim alatt sokat kísérleteztem velük (festékek, permsek stb.), De minden rendben volt, a hajam rendületlenül tartotta a védelmet. 20 éves koromban kezdődött az egész.

elly-tag

Szeretném megosztani az Aleran spray-tonik használatával kapcsolatos sikeres tapasztalataimat. Azonnal elkezdtem használni az 5 tonik sprayt, mivel a hajhullás problémáim nagyon súlyosak voltak. Van 3 tonik is, és ez alkalmasabb a nők számára..

Kitty Kus

Jó napot, ez az első áttekintésem, és szeretnék neked mesélni az alopecia areata-ról. Az egész azzal kezdődött, hogy egy nap a fejbőrömre tettem a kezem, és nem értettem, mi volt ott olyan sima, a tükörhöz mentem és elkábultam, és öt rubel érme méretű kopasz foltot láttam Amikor pontosan megjelent, nem tudtam. Emlékszem, hogy...

Lovett Patties

Az ősz kezdetével a hajam elkezdett elhagyni, a pozitív vélemények elolvasása után sokáig gondolkodtam, hogy megveszem-e az Aleran spray-t, vagy sem, mivel az ára nem kicsi, de mégis úgy döntöttem, hogy megveszem az Aleran spray-jét.

Wikitoss

Jó napot, barátaim, ma elmondom Önnek az alerana hajhullás elleni szerrel kapcsolatos tapasztalataimat. Rögtön mondom, hogy nem rendeltetésszerűen használtam ezt az eszközt. 20 éves lettem, és szinte nem volt arcszőrzet.

Vlad78

Hajnövesztő terméket használok szakáll növesztésére. Az utasítások azt mondják, hogy a gyógymód az alopecia kezelésére szolgál, de én a szakáll növesztésére használtam. A hatás észrevehető, csak be kell tartania az utasítások összes utasítását. A gyógymód lokálisan hat, a haj csak az arcon nő, a bőr nem szárad ki, mindenki boldog.

Anton

Az év elején súlyos hajhullással kellett szembenéznem. Információkat kezdtem keresni, és megállapítottam, hogy a minoxidillal végzett spray-k klinikai hatékonyságot bizonyítottak. Sok gyártó gyártja őket, de én az Aleranra telepedtem, mivel ez egy bevált márka, amelynek minőségében 100% -ban biztos vagyok. Úgy döntöttem, hogy azonnal elkezdek egy 5% -os oldatot, és nem bántam meg. Körülbelül egy hónap elteltével a hajhullás csökkent. Az újak növekedéséről nem tudok mit mondani, nem figyeltem. Nem találtam mellékhatásokat, szigorúan az utasításoknak megfelelően használom. Nagyon elégedett vagyok. Azt hiszem, legközelebb 2% -os spray-t próbálhat ki. Az egyetlen negatívum az ár, a gyógyszertárakban kellett a legjobb megoldást keresnem (vettem egy csomagot 3 palackból, csak a tanfolyamra).

Elena

Soha nem különböztettek meg luxus hajjal, de mindig hosszú hajat (szokásos hosszúságom a lapockák alatt) és a készüléket „jobbra” akartam viselni. 2017 novemberében elkezdtem szoptatni. és 2018 márciusában a hajam gyorsan hullani kezdett. Látható kopasz foltok jelentek meg a homlokomon. Megdöbbentem! A nőgyógyász elmagyarázta, hogy ez gyakran előfordul az ápoló anyáknál, de nem szedhet semmilyen gyógyszert. Több száz cikket olvastam, sok alternatív módszert alkalmaztam de a haj folyamatosan hullott. Három hét elteltével a farok vékony kefének látszott. Egy barátom tanácsolta Aleran samponját (hajat festett), amely a szavakon kívül több hónapon keresztül segített nekik visszajuttatni a ragyogást és az erőt, nem reméltem a sikert, úgy döntöttem, hogy mindent megpróbálok.
Mint kiderült, az Aleran márkájú termékei csak gyógyszertárban vásárolhatók meg. A samponokkal ellátott polcon megtaláltam az Alerana sampont "intenzív táplálkozás", kosárba tettem és balzsambalzsamot. A pénztárnál a gyógyszertár gyógyszerésze ajánlott nekem "átfogó megközelítést a probléma megoldására", és adtam hozzá még egy spray-t és maszkot..
28.03 és 08.09 között (a babámmal együtt elrepültünk nyaralni), az összes használati utasítást és ajánlást betartva, az Aleran sampont, balzsamot és maszkot használtam. A spray, mint kiderült, nem alkalmazható ápolónőkre, továbbra is várja a sorát.
Az eredmények a használat második hónapjának végén jelentek meg - az új haj növekedni kezdett! A maradék (hosszú) pedig egészséges megjelenést nyert.
Nagyon hálás vagyok a szakembereknek, akik ilyen erős formulát fejlesztettek ki! Most az Alerant is ajánlom mindenkinek.
Most (2019. március) az újonnan visszanőtt haj már durranásnak tűnik. Az előrelépés nagyon észrevehető a fotón.

Szeretnék mesélni egy csodálatos termékről, amellyel csaknem egy éve találkoztam - Spray 5% -os ALERANA külső használatra. Ez a gyógymód a megmentőm.
26 éves koromban elkezdődtek a fejbőr problémáim, ezért a hajam elkezdett hullani. Amikor fésültem, általában nehéz volt látni, hogy mekkora hajrázás maradt a fésűn. Egyszer azt a tanácsot kaptam, hogy permetezzem az ALERANA-t. Eleinte nem hittem a sok pozitív értékelésnek, de nem volt hova mennem, megvettem. Két hét használat után a spray már látható volt. Kevesebb hajhullás a fésülés után, a haj lágyabbá vált, sőt a fürtök is valahogy szebbé váltak. Tehát hétről hétre folytatva az ALERANA spray használatát, jobb eredményeket veszek észre. A haj gyakorlatilag nem esik ki (csak az a minimum, aminek a régi haj elhullásakor kell lennie), vastag lett, gyorsabban nő. Maguk a hajszálak megerősödtek, nem törnek el és kevésbé vágódnak le.
Mindenkinek tanácsolom a spray-t, akinek problémái vannak a hajhullással, vagy csak a hajának erősítésére, növelésére és sűrűségének növelésére.
Az ALERANA 2% és 5% permet kétféle. Gyorsabb és hatékonyabb eredményre volt szükségem, ezért az elején 5% -os spray-t választottam. Most már 2% -ra váltottam, hogy fenntartsam a hajam növekedését és sűrűségét.

Anastasia

27 éves voltam, és a haj csak az állon és az orr alatt volt, és az arca olyan volt, mint egy csecsemő. Az interneten elsősorban a Minoxidilt ajánlják, amelyet az emberek az Ebey-n rendelnek, de én úgy döntöttem, hogy kipróbálom az 5% -os Alerant, bár a szakállról szóló vélemények nem voltak túl jók. Nekem azonban személy szerint az eszköz valóban segített. Két héttel később az első fekete szőrszálak jelentek meg az arcomon, egy idő után a spray véget ért, abbahagytam a használatát, de az arcom még mindig benőtt, bár az interneten azt írták, hogy a megbízhatóság érdekében legalább egy évig permetezni kell. De nekem egy üveg elég volt. Az eszköz valóban hatékony. Szeretnék köszönetet mondani az Alerana alkotóinak a hatékony eszközért..

Alexey

Srácok, az eszköz működik! Szakáll növesztésére használom. Rögtön megjegyzem, hogy az első látható eredmények csak a 2. hónaptól származnak (de nem meglepő, az utasítások szerint a tanfolyam egy év) Tehát azok, akik úgy gondolják, hogy 1 palackot vettek, és mindenki már néhány hét alatt hipszter lett - nem, itt hosszú, de hatékony folyamat. Tanácsot adok (először őszintén, nem meggyőződésből és nem reklámcélból)

Anton

Nagyon jó gyógymód! Sok mindent kipróbáltam! És csak az ALERANA segít

ALERANA 5% -os, 60 ml-es SPRAY flakon külsõ használatra

Alerana (ALERANA) spray külső használatra 5% - átlátszó színtelen vagy világossárga oldat.

1 ml készítmény a következőket tartalmazza: hatóanyag: minoxidil - 50,0 mg; segédanyagok: propilén-glikol - 0,5 ml, 95% etanol (95% etil-alkohol) - 0,3 ml, tisztított víz - 1,0 ml-ig.

Külsőleg. A kezelt terület nagyságától függetlenül, kb. 1 ml oldatot permetező fúvóka (7 kattintás) segítségével vigyen fel naponta kétszer a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet. A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t (kb. 14 kattintás) (az adag nem függ az érintett terület nagyságától). Azoknál a betegeknél, akiknél a 2% -os oldat alkalmazása során nem figyelhető meg kozmetikailag kielégítő hajnövekedés, és azoknál a betegeknél, akiknél gyorsabb hajnövekedésre van szükség, 5% -os oldat alkalmazható. Férfiak számára az ALERANA® a koronán, a nőknél a középső rész hajhullására a leghatékonyabb. A gyógyszer hatékonysága és a szőrtüszők elérése érdekében fontos, hogy a gyógyszert a fejbőrre és ne a hajra vigye. Az ALERANA®-t csak száraz fejbőrre alkalmazza. Ne alkalmazza az ALERANA®-t a test más részeire. A megoldás nem igényel öblítést. Az alkalmazott oldat gyorsan megszárad. A hajhullás felfüggesztésének és a hajnövekedés helyreállításának első jeleinek megjelenése az ALERANA® gyógyszer napi 2-szeres használata után 2-4 hónapig lehetséges. A haj növekedésének helyreállításával elért eredmény elérése és fenntartása érdekében a betegnek nem szabad megszakítania a gyógyszer alkalmazását, különben a hajhullás újra folytatódik. A gyógyszer adagjának növelése vagy gyakoribb használata nem vezet a terápia eredményeinek javulásához. Ha az ALERANA® 16 hétig tartó alkalmazása után nem nő a haj növekedése, akkor a gyógyszert fel kell függeszteni. Az ALERANA® gyógyszer használatának megkezdése után fokozott hajhullás léphet fel. Ezt a hatást a minoxidil hatása okozza. A haj nyugalmi fázisból (telogén) a növekedési fázisba (anagén) való átmenetének stimulálásában fejeződik ki. Így megállapítható a régi haj elvesztése, amelynek helyén újak nőnek. A hajhullás átmeneti növekedése általában a kezelés kezdetétől számítva 2-6 hétig tart, majd 2 héten belül csökken. Ha a fokozott hajhullás folytatódik, akkor a gyógyszert fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni.

Alopecia orvoslás

Ne alkalmazza a gyógyszert a test más részeire. Ha ujjheggyel alkalmazta a gyógyszert, a fej kezelése után alaposan mosson kezet. Az ALERANA®-t csak száraz fejbőrre alkalmazza. A gyógyszer alkalmazása előtt nem szükséges hajat mosni. Samponozás előtt a készítmény használata előtt meg kell szárítani a hajat és a fejbőrt. A samponozás a gyógyszer alkalmazása után legalább 4 órával megengedett. Hajlakk és más hajápolási termékek használhatók az ALERANA® készítmény használata közben. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először fel kell tennie az ALERANA®-t, és várnia kell, amíg a kezelt bőrfelület teljesen megszárad. Nincs bizonyíték arra, hogy a hajfestés, a hajápolás vagy a hajlágyítók bármilyen módon csökkenthetnék a gyógyszer hatékonyságát. Azonban a fejbőr esetleges irritációjának megelőzése érdekében ellenőrizze, hogy a vegyi anyagok használata előtt a terméket teljesen leöblítette-e a haj és a fejbőr. A gyógyszert nem szabad 24 órán belül alkalmazni semmilyen vegyi anyag felhasználása után (perm és / vagy festés után, beleértve a természetes festékekkel - henna / basma stb.) Történő festést is. A gyógyszer nem lesz hatékony a használat során: hajszárító a gyógyszer fejbőrre történő felvitele után; hajápolási termékek, amelyek hegesedést és mély fejbőrégést okozhatnak; Hajápolási módszerek, amelyek erős hajhúzást igényelnek a fejbőrtől (például fonás vagy lófarok). Az ALERANA® gyógyszert csak az egészséges fejbőrre alkalmazza. Nem használhatja gyulladásra, fertőzésre, irritációra, a bőr fájdalmára, valamint a fejbőrre alkalmazott más gyógyszerekkel egyidejűleg. Ne használja az ALERANA® gyógyszert hirtelen hajhullás, alopecia areata esetén, amikor a szülés után alopecia alakul ki, gyógyszerek szedése, egészségtelen étrend (vashiány, A-vitamin) okozta kopaszodás esetén, a "feszes" frizurák frizurájának eredményeként. és akkor is, ha a hajhullás oka ismeretlen. A gyógyszer véletlen lenyelése súlyos szívből származó káros események kialakulásához vezethet. Ezért ezt a gyógyszert a gyermekek elől elzárva kell tárolni. Az ALERANA® kezelés megkezdése előtt a betegeknek át kell esniük egy általános vizsgálaton, beleértve a kórtörténet gyűjtését és tanulmányozását. Az orvosnak meg kell győződnie arról, hogy a fejbőr egészséges-e. A minoxidil kis mennyiségben felszívódhat a bőrön keresztül, és ezért fennáll a szisztémás mellékhatások kockázata, mint például a víz és a só visszatartása, generalizált és lokális ödéma, pericardialis effúzió, pericarditis, pericardialis tamponade, tachycardia, angina pectoris, fokozott ortosztatikus hipotenzió, okozta néhány vérnyomáscsökkentő gyógyszer, például guanetidin és származékai. Az ALERANA® gyógyszert artériás hipertóniában szenvedő betegek guanetidinnel, guanetidinszármazékokkal vagy minoxidillal kezelik, csak orvosi felügyelet mellett lehetséges. A betegeket periodikusan át kell szűrni a minoxidil szisztémás mellékhatásainak lehetséges jeleire. Ha szisztémás mellékhatások jelentkeznek, például csökkent vérnyomás vagy mellkasi fájdalom, szívdobogásérzés, gyengeség vagy szédülés, hirtelen megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, a kéz vagy a láb duzzanata vagy súlyos bőrreakciók, hagyja abba az ALERANA alkalmazását és forduljon orvoshoz.... Szükség esetén az ödéma és a folyadékretenció kezelésére vizelethajtókat írhatnak fel. A tachycardia és az angina pectoris kiküszöbölésére béta-blokkolókat lehet előírni. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeket figyelmeztetni kell arra, hogy az ALERANA®-kezelés súlyosbíthatja ezeket a betegségeket. Az ALERANA® etil-alkoholt tartalmaz, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületekkel (szem, irritált bőr, nyálkahártya) való érintkezés esetén öblítse le a területet bő hideg vízzel.

A perifériás értágítókkal egyidejűleg kezelt betegeknél elméletileg fennáll az ortosztatikus hipotenzió fokozásának lehetősége, amely azonban még nem kapott klinikai megerősítést. Az ALERANA gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén nem zárható ki az artériás hipertóniában szenvedő és szájon át szedő betegeknél a minoxidil szintjének enyhe emelkedése, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat még nem végezték el. Megállapították, hogy a külső használatra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más, külső használatra szánt gyógyszerekkel. Külsőleg alkalmazva a minoxidilt nem szabad más, a fejbőrre alkalmazott gyógyszerekkel (glükokortikoszteroidokkal, tretinoinnal, antralinnal) egyidejűleg alkalmazni. A minoxidil oldat külső használatra és a betametazont (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet. A tretinoint (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil fokozott felszívódásához vezet. A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a dithranol egyidejű alkalmazása a bőrön, amelyek megváltoztatják a bőr védelmi funkcióit, fokozhatja a minoxidil felszívódását..

Perifériás értágítóként, ha külsőleg alkalmazzák, a minoxidil fokozza a mikrokeringést a szőrtüszők területén. A minoxidil stimulálja a vaszkuláris endoteliális növekedési faktort (VEGF), amelyről feltételezik, hogy felelős a kapilláris permeabilitás növeléséért, ami jelzi az anagén fázisban (növekedési fázisban) megfigyelt magas metabolikus aktivitást. A minoxidil serkenti a haj növekedését korai örökletes hajhullás (androgenetikus alopecia) esetén. A helyi minoxidil hajhullás pontos hatásmechanizmusa nem teljesen ismert..

Felszívódás Helyi alkalmazás esetén a minoxidil rosszul szívódik fel a normál, ép bőrön keresztül: átlagosan az összes alkalmazott dózis 1,5% -a (1-2%) kerül a szisztémás keringésbe. Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert. A koncentráció-idő görbe alatti terület (AUC) és a maximális koncentráció (Cmax) átlagos értéke, ha 5% -os minoxidil-oldatot használunk, kb. 18,71 ng / ml, illetve 2,13 ng / ml. A maximális koncentráció (TCmax) elérésének ideje a minoxidil 5% -os oldatának használata esetén 5,79 óra. A minoxidil hemodinamikára gyakorolt ​​hatása csak akkor fejeződik ki, ha a minoxidil átlagos szérumkoncentrációja eléri a 21,7 ng / ml-t. Eloszlás Bár korábban arról számoltak be, hogy a minoxidil nem kötődik a vérplazma fehérjéihez, később in vitro ultraszűréssel igazolták, hogy visszafordíthatóan kötődik az emberi plazmafehérjékhez 37-39% tartományban. Mivel a helyileg alkalmazott minoxidilnak csak 1-2% -a szívódik fel, plazmafehérje-kötődésének mértéke in vivo a helyi alkalmazás után klinikailag jelentéktelen lesz. Metabolizmus A külső használat után felszívódó minoxidil hozzávetőleg 60% -a metabolizálódik főleg a májban minoxidil-glükuroniddá. Kivonás A helyi minoxidil eliminációs felezési ideje átlagosan 22 óra, szemben az orális alkalmazás 1,49 órájával. A minoxidil és metabolitjainak 97% -át a vesék választják ki, 3% -át pedig a belek. A gyógyszer alkalmazásának leállítása után a külsőleg alkalmazott minoxidil körülbelül 95% -a kiválasztódik 4 napon belül.

Androgenetikus alopecia kezelése férfiaknál és nőknél.

A minoxidillal vagy a gyógyszer más összetevőivel szembeni túlérzékenység; 18 év alatti és 65 év felettiek; a bőr integritásának megsértése; a fejbőr dermatózisai; más gyógyszerek egyidejű alkalmazása a fejbőrön; terhesség; a szoptatás ideje. Óvatosan Kardiovaszkuláris betegségekben és aritmiában szenvedő betegeknek, vese- és májelégtelenségben szenvedő betegeknek az ALERANA® kezelés megkezdése előtt orvoshoz kell fordulniuk. Alkalmazás terhesség alatt és szoptatás alatt Az ALERANA® ellenjavallt nőknél terhesség alatt és szoptatás alatt.

Ha az ajánlottnál nagyobb adagokat alkalmaznak a fejbőrön kívül a test nagyobb területein vagy más testterületeken, akkor a minoxidil szisztémás felszívódásának növekedése lehetséges, ami ezért nemkívánatos hatások kialakulásához vezethet. Tünetek Folyadékretenció, csökkent vérnyomás, tachycardia, szédülés. Kezelés A kezelés tüneti és támogató. A folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén vizelethajtókat is fel lehet írni; tachycardia - béta-blokkolók kezelésére. A hipotenzió kezelésére 0,9% -os nátrium-klorid-oldatot kell intravénásan beadni. Nem szabad olyan szimpatomimetikus gyógyszereket felírni, mint a noradrenalin (noradrenalin) és az adrenalin (epinefrin), amelyek túlzott szívműködést mutatnak.

A mellékhatások előfordulásának osztályozása az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásai szerint: nagyon gyakran> 1/10; gyakran> 1/100 - 1/1000 - 1/10000 to

Alerana spray, 5%, külső használatra szánt spray, 60 ml, 3 db.

Utasítások az Alerana spray-hez

Fogalmazás

Spray külső használatra100 ml
hatóanyag:
minoxidil2 g
segédanyagok: propilén-glikol - 30 ml; etanol 95% (etil-alkohol 95%) - 50 ml; tisztított víz - 100 ml-ig
Spray külső használatra100 ml
hatóanyag:
minoxidil5 g
segédanyagok: propilén-glikol - 50 ml; etanol 95% (etil-alkohol 95%) - 30 ml; tisztított víz - 100 ml-ig

Leírás

Átlátszó színtelen vagy világossárga oldat.

Farmakodinamika

A minoxidil helyi alkalmazásával az androgén alopeciában (haj elvékonyodása, kopaszodás) szenvedő személyek hajnövekedést serkentő hatását figyelték meg. Javítja a mikrocirkulációt, serkenti a szőrtüszők átjutását az aktív növekedési fázisba, megváltoztatja az androgének hajhagymákra gyakorolt ​​hatását.

Csökkenti az 5-α-dehidroszteron képződését (esetleg közvetett módon), amely alapvető szerepet játszik a hajhullás kialakulásában. A legjobb hatást a betegség kis életkora (legfeljebb 10 év), a betegek fiatal kora, a legfeljebb 10 cm átmérőjű csúcs csúcsos kopaszodása, több mint 100 vellus és végszőr jelenléte esetén érik el a kopasz pont közepén. A szőrnövekedés jeleinek megnyilvánulását a gyógyszer 4 vagy több hónapos használata után észlelik. A hatás kezdete és súlyossága betegenként változhat..

A gyógyszer 5% -os oldata erősebben stimulálja a haj növekedését, mint egy 2% -os oldat, amelyről megjegyezték, hogy növeli a vellus haj növekedését.

Az Alerana ® használatának leállítása után az új haj növekedése leáll, és 3-4 hónapon belül visszaáll az eredeti megjelenés. Az Alerana ® hatásmechanizmusa az androgén alopecia kezelésében nem ismert.

A minoxidil hatástalan kábítószer-fogyasztás okozta kopaszodás, helytelen étrend (vas (Fe), A-vitamin-hiány) esetén, a feszes frizurák frizurájának eredményeként.

Farmakokinetika

Helyileg alkalmazva a minoxidil rosszul szívódik fel a normál ép bőrön keresztül: a teljes alkalmazott dózis átlagosan 1,5% -a (0,3–4,5%) jut a szisztémás keringésbe.

Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert. A gyógyszer abbahagyása után a szisztémás keringésbe kerülő minoxidil körülbelül 95% -a kiválasztódik 4 napon belül. A minoxidil metabolikus biotranszformációjának profilját az Alerana ® külső használata után még nem vizsgálták teljes mértékben..

A minoxidil nem kötődik a plazmafehérjékhez, és glomeruláris szűrés útján választja ki a vesék. A minoxidil nem hatol be a BBB-be. A minoxidil és metabolitjai hemodialízissel választódnak ki.

Alerana spray: javallatok

Androgén alopecia (haj helyreállítás) kezelésére és a hajhullás folyamatának stabilizálására férfiaknál és nőknél.

Az alkalmazás módja és adagolása

Külsőleg. A kezelt terület nagyságától függetlenül 1 ml oldatot kell adagoló segítségével (7 kattintás) naponta kétszer felvinni a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet.

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t. Azoknál a betegeknél, akik nem tapasztalják a kozmetikailag kielégítő hajnövekedést 2% -os oldat alkalmazásakor, és azoknál a betegeknél, akiknél gyorsabb hajnövekedés szükséges, 5% -os oldatot lehet használni.

A férfiak esetében az Alerana ® a koronán, a nőknél a középső rész hajhullására a leghatékonyabb.

Az Alerana ® -ot csak száraz fejbőrre alkalmazza. A megoldás nem igényel öblítést.

A szőrnövekedés stimulálásának első jeleinek megjelenése akkor lehetséges, ha a gyógyszert naponta 2-szer 4 hónapig vagy tovább használják. A haj növekedésének kezdete és súlyossága, valamint a haj minősége a különböző betegeknél változhat.

Elszigetelt beszámolók szerint a kezelés abbahagyását követő 3-4 hónapon belül várható az eredeti megjelenés helyreállítása.

A kezelés időtartama átlagosan körülbelül 1 év.

Javaslatok a mellékletek használatára

A palackhoz rögzített adagoló jobban alkalmas a megoldás kezelésére a fejbőr nagy problémás területein (1. ábra).

A termék hosszú haj alatt vagy kis területeken történő alkalmazásához kényelmesebb hosszúkás permetező fúvókát használni (2. ábra).

A fúvóka cseréjéhez (3. ábra) el kell távolítani az üveghez rögzített adagolót (I), és rögzíteni kell a hosszúkás permetező fúvókát (II).

Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt

Az Alerana ® nem alkalmazható terhesség és szoptatás alatt..

Alerana spray: Ellenjavallatok

túlérzékenység a minoxidillal vagy a gyógyszer más összetevőivel szemben;

a bőr integritásának megsértése, a fejbőr dermatózisa;

18 év alatti életkor.

Óvatosan: előrehaladott életkor - 65 év felett (helyi alkalmazással).

Alerana spray: Mellékhatások

Helyi mellékhatások

Az Alerana ® klinikai vizsgálatai során megfigyelt mellékhatások a legtöbb esetben a fejbőr dermatitise voltak..

Ritkábban a dermatitis súlyosabb eseteit figyelték meg, vörösség, hámlás és gyulladás formájában.

Ritka esetekben a fej viszketését, allergiás kontakt dermatitist, folliculitist, hypertrichosist (a test nem kívánt szőrnövekedését, beleértve a nők arcszőrzetének növekedését), seborrhea-t figyelték meg. A minoxidil használata fokozhatja a hajhullást a pihenő fázisból a növekedési fázisba történő átmenet során, a régi haj kihull, a helyükön újak nőnek. Ez az átmeneti jelenség általában a kezelés megkezdése után 2-6 héttel jelentkezik, és a következő két hétben fokozatosan leáll (a minoxidil hatásának első jelei megjelennek).

Szisztémás mellékhatások (ha a gyógyszert véletlenül lenyelik)

A bőrből: nem specifikus allergiás reakciók (bőrkiütés, csalánkiütés), arcödéma.

A légzőrendszerből: légszomj, allergiás nátha.

A központi idegrendszer oldaláról: fejfájás, szédülés, vertigo, ideggyulladás.

A CVS-ből: mellkasi fájdalom, a vérnyomás ingadozása, szívdobogás, a szívösszehúzódások ritmusának megváltozása, ödéma.

Túladagolás

Az Alerana ® véletlenszerű bevitele szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil értágító tulajdonságai miatt (5 ml 2% -os oldat 100 mg minoxidilt tartalmaz - a maximális ajánlott adag felnőttek számára magas vérnyomás kezelésében; 5 ml 5% -os oldat 250 mg minoxidilt, azaz a magas vérnyomás kezelésében a felnőtteknek ajánlott maximális napi adag 2,5-szerese).

Tünetek: folyadékretenció, csökkent vérnyomás, tachycardia.

Kezelés: a folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén vizelethajtókat is fel lehet írni; tachycardia - β-blokkolók kezelésére. A hipotenzió kezelésére 0,9% -os nátrium-klorid-oldatot kell intravénásan beadni. Nem szabad felírni olyan szimpatomimetikus gyógyszereket, mint például a noradrenalin és az adrenalin, amelyek túlzottan stimulálják a szívet.

Kölcsönhatás

A perifériás értágítókkal egyidejűleg kezelt betegeknél elméletileg fennáll az ortosztatikus hipotenzió fokozásának lehetősége, amely azonban még nem kapott klinikai megerősítést.

Az Alerana® egyidejű alkalmazása esetén nem zárható ki az artériás hipertóniában szenvedő betegek vérében a minoxidil-tartalom nagyon enyhe növekedése és a minoxidil szájon át történő alkalmazása, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat nem végezték el.

Megállapították, hogy a külső használatra szánt minoxidil kölcsönhatásba léphet más, külső használatra szánt gyógyszerekkel.

A minoxidil oldat külső felhasználása és a betametazont (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet.

A tretinoint (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.

A minoxidil és a helyi készítmények, például a tretinoin és a dithranol egyidejű alkalmazása a bőrön, amelyek megváltoztatják a bőr védelmi funkcióit, fokozhatja a minoxidil felszívódását..

Különleges utasítások

Ne alkalmazza a gyógyszert a test más részeire.

Az Alerana ® -ot fürdés után csak száraz fejbőrre alkalmazza, vagy a gyógyszer alkalmazása után kb. 4 órán keresztül ne mossa a haját. Ha a beteg ujjheggyel alkalmazta a gyógyszert, a kezeket a fej kezelése után alaposan meg kell mosni. Az Alerana® szokásos használatakor ajánlott a hajmosás. Hajlakk és más hajápolási termékek használhatók az Alerana ® használata közben. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először fel kell tennie az Alerana ® -ot, és várnia kell, amíg a kezelt bőrfelület teljesen megszárad. Nincs bizonyíték arra, hogy a hajfestés, a hajápolás vagy a hajlágyítók bármilyen módon csökkenthetnék a gyógyszer hatékonyságát. A fejbőr esetleges irritációjának megelőzése érdekében azonban ezeknek a vegyi anyagoknak a használata előtt ellenőrizze, hogy a terméket teljesen kiöblítették-e a hajból és a fejbőrből..

Az Alerana ® kezelés megkezdése előtt a betegeknek át kell esniük egy általános vizsgálaton, beleértve az anamnézis összegyűjtését és tanulmányozását. Az orvosnak gondoskodnia kell a fejbőr egészséges állapotáról..

Ha szisztémás mellékhatások vagy súlyos bőrreakciók jelentkeznek, a betegeknek abba kell hagyniuk a gyógyszert és orvoshoz kell fordulniuk.

Az Alerana ® etil-alkoholt tartalmaz, amely gyulladást és a szem irritációját okozhatja. Érzékeny felületekkel (szem, irritált bőr, nyálkahártya) való érintkezés esetén öblítse le a területet bő hideg vízzel.

Kiadási forma

Spray külső használatra, 2% és 5%. 50 ml vagy 60 ml üvegpalackokban, műanyag adagolókkal (LDPE) lezárva. A palackot kiterjesztett permetező fúvókával egészítik ki. Az üveget és a fúvókát karton vagy műanyag tálcába helyezzük, és kartondobozba helyezzük.

Kicsit dühös, de őszinte bejegyzés az Alerana Balm Spray-ről és másokról, mint ő


Először is, gyors háttér: mindig is csodálatos hajam volt: hosszú, dús, vastag és gyönyörű.
És... semmi nem sejtette a bajt, de egy szép napon repülni kezdtem. hogy ősszel egy nyírfa. Először a gyógyszertár samponjait és maszkjait használtuk, olajokat, mustárt, paprikát, sárgáját, vitaminokat és kalciumot benne, fejmasszázst, mezoterápiát, darsonvalot, levágtam 30 cm-es hajat, eljutottam még a hagymához is... de volt egy olyan érzés, hogy mindez csak súlyosbítja az állapotot... Rettegtem... Trichológusokhoz szaladtam, nőgyógyász-endokrinológushoz és bőrgyógyászhoz jártam, 2 fizetés után vizsgáztattak - és semmi... minden rendben van a testtel, és hámlik a hajam... Még egy újszerű plazmaemelő hajat is csináltam - 5000-et 1-ért (.) eljárás. És mindegyik kiesett kiesett (szerencsére akkor még volt mit kiesni).
Általában a hajhullásomat egy hajhullás elleni professzionális sorozattal hagytam abba (ami egyébként elég fillérbe került). És minden rendben lenne, de a haj nem nőtt. Azok. azok, amelyek a tűzfalon maradtak, nőttek, de az újak nem. egyetlen rövid haj :(
Visszamentem a trichológushoz, aki megparancsolta Alerannek, hogy reggel és este dörzsölje be a fejbőrömbe, mivel édesapánk pontosan hat hónapig.
én ostobán reményben és inspirációban sok mindent vásároltam egyszerre, annak érdekében, hogy:
1. ALERANA sampon száraz és normál hajra
Gyártó: Az ALERANA sampon használata ajánlott:
- megelőző szerként a legyengült haj erősítésére;
- ALERANA balzsam-spray-vel kombinálva intenzív hajhullás vagy elvékonyodás érdekében.
Próbáltam esélyt adni ennek a samponnak, de a fejemen lévő mosatlan ruha meggyőzött, hogy nagyon hamar végleges és visszavonhatatlan nyugdíjba küldjem..
Ár: 270 rubel. a gyógyszertárban.
Értékelés: 2 -
Felhasználási idő: három hét
2. Vitamin és ásványi anyag komplex ALERANA
Emlékszem, amikor vásároltam, felvillant a gondolat, hogy valószínűleg nem érdemes olyan vitaminokat vásárolni, amelyek nem erre szakosodtak. És igaza volt. Őszintén megivott 2 fogást. A haj nem lett jobb.
Ár: 500 rubel. 1 tanfolyamra
Felhasználási idő: 2 hónap
Értékelés: 0.
3. A szempilla növekedését szolgáló szérumról itt írtam már: Link
És most a főszereplők, tadaam:
4. ALERANA balzsam spray férfiaknak
és balzsam spray ALERANA nőknek
. Ár: egyenként 700 rubel.
Felhasználási idő: 6 hónap, összesen 4 vagy 5 üveg használt.
A trichológus azt írta fel, hogy felváltva használja őket, vagy keverje az 50: 50-et, mondván, hogy különböznek a hatóanyag mennyiségében, több van benne a hím spray-ben.
Most térjünk ki részletesebben arra, amit a gyártó mond nekünk:
Használati ajánlások:
fokozott hajhullás vagy elvékonyodás;
a haj helyreállítása káros hatások (stressz, fertőző betegségek, haj színkárosodása stb.) után.
Hatás és hatóanyagok:
Az ALERANA balzsam spray aktív nem hormonális összetevője közvetlenül a szőrtüszőkre hat, komplex hatást biztosítva:
Megáll a kiesés
Serkenti az új haj növekedését
Javítja a táplálkozást, helyreállítja a haj vitalitását és szépségét
Segít a hajnak ellenállni a negatív külső hatásoknak
Az erős hidratáló hatású D-panthenol (B5 provitamin) segít helyreállítani a haj szerkezetét.
Csalán kivonat - C-vitamint tartalmaz, erősíti a hajat és megakadályozza a hajhullást.
Eredmény
4-6 hét ALERANA használat után az esetek 90% -ában a fokozott hajhullás megáll.
Mondok egy kicsit erről a nem hormonális komponensről a készítményben: Az Alerana pinacidilt tartalmaz - olyan hatóanyagot, amely képes megállítani még a genetikailag meghatározott hajhullást és serkenti az újak növekedését. Az Alerana (pinacidil) a káliumcsatorna-aktivátorok, valamint az aminexil (Vichy kozmetikumok, Derkos ampullák), a minoxidil (Regein) csoportjába tartozik. A káliumcsatorna-blokkolók jelenleg az egyetlen olyan anyag, amely stimulálhatja az új haj növekedését.
Az Alerana (pinacidil) közvetlenül hat a szőrtüszőkre:
javítja a haj táplálékát az értágító hatás miatt;
közvetlenül befolyásolja a haj életciklusának fázisainak változását (a legtöbb tüsző a lebomlási és a nyugalmi fázisból a növekedési fázisba mozog).
A gyártó őszintén és azonnal figyelmeztet is: az ALERANA balzsam spray spray átmeneti hajhullás-növekedést okozhat a pihenő fázisból (telogen) a növekedési fázisba (anagen) történő átmenet során. Ez normális jelenség, amelyet a szőrtüsző anyagcsere-folyamatainak felgyorsulása magyaráz, miközben csak a régi haj hull ki, amelynek a következő 2 hónapon belül el kellett volna esnie, és újak nőnek a helyükön. Ez a hajhullás ideiglenes, és általában a használat kezdetétől számított 2-6 héten belül jelentkezik, és a következő 2 hét során fokozatosan leáll. Amikor az ALERANA hatása alatt álló legtöbb tüsző a növekedési szakaszba lép, megnő a haj növekedése.
Mentálisan felkészültem a veszteség növelésére, és boldogan kezdtem használni a váltakozó hím és nő spray-t. NAGYON óvatosan, csak a válaszfalakon, szigorúan a gyártó által jelzett dózisban, naponta kétszer, nagyjából egyidőben, kesztyűben. Ezután alaposan megmosta a kezét, és addig nem feküdt le, amíg Alerana meg nem száradt.
Valahol az alkalmazás után 1,5 hét alatt a haj valóban leesett. Erős. De bátran kibírtam és vártam az eredményt. A spray undorító és zsíros hajszagot árasztott, de kibírtam. Három hónap telt el így. A haj nem csak abbahagyta a zuhanást, de még jobban le is esett, mint az alkalmazás elején.
Újra átolvastam az összes utasítást, megnyugodtam és úgy döntöttem, hogy a végére viszem az ügyet.
Egy hónappal később megláttam ŐT, nincs jobb út, mint a SZÍVE. teljes értékű szakáll kezdett nőni az államon. Azonnal eltávolította a hím Alerant. A haj csak ijesztő volt - a hajmosás büntetés volt számomra, az egész lefolyó el volt dugulva szőrrel, minden szőnyegen - a hajamon, a ruhákon, a hajamon, a fésűjén - csak egy csomó hajam... de ugyanakkor elég gyorsan nőttek - nőtt a hossza, és a várva várt még mindig nem voltak rövid szőrszálak. Kopasz foltok jelentek meg, most így dolgoztam: pár fésűs mozdulat (csak ne húzz, ne húzz !!), egy kevés pigtail és szinte anélkül, hogy a tükörbe néznék - előre. Irigykedve néztem a kollégák és barátok haját, azt gondoltam, hogy ez most örökké, mindig félig kopasz, csúnya nő leszek. Csak nem tudtam megnézni a régi fotóimat. Már világossá vált, hogy Alerana nem segít rajtam, de féltem abbahagyni - hogy a lemondási hatás miatt ne legyek teljesen kopasz. Az idegsejtek elvesztek és elpusztultak.
És lemondott.
A szakáll egyre nőtt.
És hirtelen sürgősen el kellett mennem egy hétig tartó üzleti útra. Alerana nélkül. Sampont használtam ott, sietve vásároltam a szupermarketben. Visszatérésem után a hajam sokkal kevésbé esett ki. És úgy döntöttem, hogy elvégzek egy kísérletet. Újrafelhasználás - a haj ismét eszeveszett erővel esett ki. Kidobtam Aleranát. A haj leesett, és íme, most 2,5 hónap alatt új rövid hajat növesztettem, amit nem tudtam elérni az Alerana használatának 6 hónapjában (.).

Remek értékeléseket olvastam erről a spray-ről, de hosszú és szomorú tapasztalataim után egyszerűen nem hiszek bennük. Soha nem tudom senkinek ajánlani e márka kozmetikumait..
Természetesen nehezen tudom értékelni.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A hatékony hajnövekedési spray-k áttekintése: Generolone, Panthenol, Platinus, Shevelux és még sokan mások, azok hatása és összetevői

Sok nő és lány kíváncsi arra, hogyan lehet hosszú, szép és fényes, erővel és egészséggel teli hajat növeszteni a legkényelmesebb és legegyszerűbb módszerekkel..

Tejszérum hajhullás és hajnövekedés ellen

A haj tejszérum az egyik legrégebbi testápolási termék. Ez az erjesztett tejtermék erősíti és kisimítja a fürtöket, samponozásra és öblítésre használják.A szérumot számos kozmetikai gyártó adja termékeihez - ez csak a gyógyító tulajdonságairól szól.