Legfontosabb / Kiemelés

Alerana tabletták

Kiemelés

Az Aleran gyógyszer étrend-kiegészítő, vitamin és ásványi anyag komplex.
Az Alerana további vitamin-, aminosav- és ásványi anyagok (makro- és mikroelemek) forrása, amelyek szükségesek az egészséges haj megerősítéséhez és növekedéséhez, valamint a nők és férfiak fejbőrének állapotának javításához, a hajszakaszok és a hajhullás megelőzéséhez. A Day összetevői (C-, E-, B1-vitamin, magnézium, vas, béta-karotin, folsav, szelén): hatékonyan védik a hajhagymákat, javítják a haj és a fejbőr állapotát, a haj egészséges fényének megjelenését, növelik annak sűrűségét, tonikot nyújtanak, antioxidáns hatás. Az "Night" formula alkotóelemei (cisztin, cink, kalcium-D-pantotenát, B2, B6, B12, D3 vitamin, szilícium, para-amino-benzoesav, biotin, króm): a hajhagymákat a növekedéshez és fejlődéshez szükséges anyagokkal látják el, lassítják a hajhullást, elősegítik szőrtüszők helyreállítása.

Felhasználási javallatok:
Az Alerana biológiailag aktív étrend-kiegészítőként ajánlott - további vitamin-, aminosav- és ásványi anyagforrás fokozott hajhullás vagy elvékonyodás esetén.

Alkalmazási mód:
Az Aleran vitamin-ásványi anyag komplexet ajánlott naponta bevenni étkezés közben: 1 tabletta "Day" formulát - reggel vagy délután, 1 tabletta "Night" formulát - este. A felvétel időtartama 1-3 hónap, évente 2-3 alkalommal meg lehet ismételni a tanfolyamot

Mellékhatások:
Az idegrendszerből és az érzékszervekből: szédülés, fejfájás, látászavarok (beleértve a csökkent látásélességet is).
A szív- és érrendszer és a vér oldaláról (vérképzés, vérzéscsillapítás): vérnyomáscsökkentés, tachycardia, aritmia, szívelégtelenség, a T hullám inverziója az EKG-n; ritka esetekben - hydrothorax, hydropericardium (szívelégtelenségben szenvedő betegeknél), angina pectoris (koszorúér-elégtelenségben szenvedő betegeknél), pericardialis effúzió, thrombopenia, leukopenia.
A bőr részéről: hipertrichózis, a testszőrzet elvékonyodása és fokozott pigmentációja; helyileg alkalmazva - a fejbőr szárazsága és hámlása, dermatitis (viszketés, kiütés), ekcéma, fokozott alopecia, égető érzés a fejbőrön, folliculitis (érzékenység vagy fájdalom a hajgyökereknél), erythema
Allergiás reakciók: kiütés, arcduzzanat, nátha, csalánkiütés.
Egyéb: nátrium- és vízvisszatartás a testben, ödéma, légszomj, szinkop, csökkent libidó. Különleges utasítások
Artériás hipertóniával általában béta-blokkolókkal és diuretikumokkal együtt írják fel.

Ellenjavallatok:
Az Aleran gyógyszer alkalmazásának ellenjavallatai a következők: túlérzékenység, terhesség, szoptatás; feokromocitoma, mitralis stenosis, másodlagos pulmonalis hipertónia (tabletták); a bőr integritásának megsértése, a fejbőr dermatózisa (külső megoldás).

Terhesség:
Ellenjavallt az Aleran tabletta szedése terhesség alatt (megfelelő és szigorúan ellenőrzött vizsgálatokat emberen nem végeztek). Az Aleran komplex kezelésének ideje alatt le kell állítani a szoptatást.

Tárolási feltételek:
Az Aleran gyógyszerét legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten kell tárolni.

Kiadási forma:
Alerana - tabletták. A buborékfólia 10 "Day" és 10 "Night" formulát tartalmaz. Kartondobozban 3 buborékfólia (60 tabletta).

Fogalmazás:
"Day" tabletta formula
1, 0,593 g súlyú tabletta a következőket tartalmazza:
C-vitamin 100 mg.
E-vitamin 40 mg.
B-vitamin 1 4,5 mg.
25 mg magnézium.
10 mg vas.
Betakarotén 5 mg.
0,5 mg folsav.
Szelén 0,07 mg.
Segédanyagok
MCC 90,4 mg, burgonyakeményítő 28 mg, szilícium-dioxid (aeroszil) 6 mg, kalcium-sztearát (5,6 mg), héj (33 mg).

Tablet Formula "Night"
1 0,570 g súlyú tabletta a következőket tartalmazza:
Cisztin 40 mg.
15 mg cink.
12 mg kalcium-D-pantotenát.
B-vitamin 5 mg.
B-vitamin 5 mg.
B-vitamin 12 0,007 mg.
D 3 -vitamin (100 NE) 1 mg.
5 mg szilícium.
Para-amino-benzoesav 0,25 mg.
0,12 mg biotin.
0,05 mg króm.
Segédanyagok
MCC 319,3 mg, burgonyakeményítő 28 mg, szilícium-dioxid (aeroszil) 6 mg, kalcium-sztearát 5,6 mg, héj 25 mg.

ALERANA ® (Alerana ®)

Hatóanyag

Farmakológiai csoport

 • Alopecia orvoslás [Dermatotrop szerek]

Nosológiai osztályozás (ICD-10)

 • L64 Androgén alopecia

Fogalmazás

Spray külső használatra (2% -os oldat)1 ml
hatóanyag:
minoxidil20 mg
segédanyagok: propilén-glikol - 0,3 ml; etanol 95% (etil-alkohol 95%) - 0,5 ml; tisztított víz - legfeljebb 1 ml
Spray külső használatra (5% -os oldat)1 ml
hatóanyag:
minoxidil50 mg
segédanyagok: propilén-glikol - 0,5 ml; etanol 95% (etil-alkohol 95%) - 0,3 ml; tisztított víz - legfeljebb 1 ml

Az adagolási forma leírása

Átlátszó színtelen vagy világossárga oldat.

Farmakodinamika

Perifériás értágítóként a minoxidil helyileg alkalmazva fokozza a mikrocirkulációt a szőrtüszők területén. A minoxidil stimulálja a vaszkuláris endoteliális növekedési faktort, amelyről feltételezhető, hogy felelős a kapilláris permeabilitás növeléséért, ami az anagén fázisban (növekedési fázisban) megfigyelt magas metabolikus aktivitást jelzi. A minoxidil serkenti a haj növekedését korai örökletes hajhullás (androgenetikus alopecia) esetén. A helyi minoxidil hajhullás pontos hatásmechanizmusa nem teljesen ismert..

Farmakokinetika

Szívás. Külsőleg alkalmazva a minoxidil a normális ép bőrön keresztül rosszul szívódik fel: átlagosan a teljes alkalmazott dózis 1,5% -a (1-2%) kerül a szisztémás keringésbe. Az egyidejű bőrbetegségek hatása a minoxidil felszívódására nem ismert. Átlagos AUC és Cmax 5% -os minoxidil-oldat alkalmazása esetén ezek kb. 18,71, illetve 2,13 ng / ml. Tmax 5% -os minoxidil-oldat használata esetén 5,79 óra. A minoxidil hatása a hemodinamikára csak akkor fejeződik ki, ha a minoxidil átlagos szérumkoncentrációja eléri a 21,7 ng / ml-t.

Terjesztés. Bár korábban arról számoltak be, hogy a minoxidil nem kötődik a vérplazma fehérjéihez, később, in vitro ultraszűréssel, reverzibilis kötődését az emberi plazmafehérjékhez 37–39% tartományban igazolták.

Mivel a helyileg alkalmazott minoxidilnak csak 1-2% -a szívódik fel, az in vivo a helyi alkalmazás után megfigyelt plazmafehérje-kötődés mértéke klinikailag jelentéktelen lesz.

Anyagcsere. A helyi alkalmazás után felszívódó minoxidil hozzávetőlegesen 60% -a metabolizálódik főleg a májban.

Kiválasztás. T1/2 a helyi alkalmazásra szánt minoxidil átlagosan 22 óra, orális alkalmazás esetén pedig 1,49 óra. A minoxidil és metabolitjainak 97% -át a vesék választják ki, 3% -át pedig a belek.

A gyógyszer abbahagyása után a helyileg alkalmazott minoxidil körülbelül 95% -a 4 napon belül eliminálódik.

Az ALERANA ® gyógyszer javallatai

Androgenetikus alopecia kezelése férfiaknál és nőknél.

Ellenjavallatok

túlérzékenység a minoxidillal vagy a gyógyszer más összetevőivel szemben;

a bőr integritásának megsértése;

a fejbőr dermatózisai;

a fejbőrre alkalmazott egyéb gyógyszerek egyidejű alkalmazása;

a szoptatás ideje;

18 év alatti és 65 év feletti.

Óvatosan: szív- és érrendszeri betegségekben és aritmiában szenvedő betegeknek, vese- és májelégtelenségben szenvedő betegeknek az ALERANA ® kezelés megkezdése előtt konzultálniuk kell orvosával..

Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt

Az ALERANA ® ellenjavallt nőknél terhesség alatt és szoptatás alatt..

Mellékhatások

A mellékhatások előfordulásának osztályozása a WHO ajánlásai szerint: nagyon gyakran -> 1/10; gyakran -> 1/100 - 1/1000 - 1/10000 a gyomor-bél traktusig: nagyon ritkán - hányinger, hányás.

Általános rendellenességek és rendellenességek az injekció beadásának helyén: nagyon ritkán - perifériás ödéma, mellkasi fájdalom.

Az erek oldaláról: ritkán - a vérnyomás csökkenése.

Ha az utasításokban felsorolt ​​mellékhatások bármelyike ​​súlyosbodik, vagy bármilyen más, az utasításokban nem szereplő mellékhatást észlel, akkor erről tájékoztatnia kell orvosát..

Kölcsönhatás

A perifériás értágítókkal egyidejűleg kezelt betegeknél elméletileg fennáll az ortosztatikus hipotenzió fokozásának lehetősége, amely azonban még nem kapott klinikai megerősítést.

Az artériás hipertóniában szenvedő és szájon át szedő minoxidilt tartalmazó betegek vérében a minoxidil-tartalom nagyon enyhe növekedése nem zárható ki az ALERANA® gyógyszer egyidejű alkalmazása esetén, bár a megfelelő klinikai vizsgálatokat nem végezték el.

Megállapították, hogy a helyi minoxidil kölcsönhatásba léphet más helyi gyógyszerekkel.

Helyileg alkalmazva a minoxidilt nem szabad egyidejűleg alkalmazni a fejbőrre alkalmazott egyéb gyógyszerekkel (GCS, tretinoinok, antralinek)..

A minoxidil oldat külső felhasználása és a betametazont (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil szisztémás felszívódásának csökkenéséhez vezet.

A tretinoint (0,05%) tartalmazó krém egyidejű alkalmazása a minoxidil fokozott felszívódásához vezet.

A minoxidil egyidejű alkalmazása a bőrön és a helyi készítmények, például a tretinoin és a dithranol, amelyek megváltoztatják a bőr védelmi funkcióit, növelhetik a minoxidil felszívódását..

Az alkalmazás módja és adagolása

Helyileg. A kezelt terület nagyságától függetlenül 1 ml oldatot permetező fúvóka (7 kattintás) segítségével kell felvinni naponta 2-szer a fejbőr érintett területeire, az érintett terület közepétől kezdve. Használat után mosson kezet.

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t (körülbelül 14 kattintás; az adag nem függ az érintett terület nagyságától). Azoknál a betegeknél, akik nem tapasztalják a kozmetikailag kielégítő hajnövekedést 2% -os oldat használata esetén, és olyan betegeknél, akiknél gyorsabb hajnövekedés szükséges, 5% -os oldatot lehet használni.

A férfiak számára az ALERANA ® a leghatékonyabb a koronán történő hajhullás, a nők esetében a középső hajhullás ellen..

Annak biztosítása érdekében, hogy a gyógyszer hatékony legyen, és eléri a szőrtüszőket, fontos, hogy a gyógyszert a fejbőrre és ne a hajra vigye. Az ALERANA ® csak száraz fejbőrre alkalmazható. Ne alkalmazza az ALERANA®-t a test más részeire. A megoldás nem igényel öblítést. Az alkalmazott oldat gyorsan megszárad.

A hajhullás felfüggesztésének és a hajnövekedés helyreállításának első jeleinek megjelenése az ALERANA ® gyógyszer napi 2-szeres használata után 2–4 hónapig lehetséges. A haj növekedésének helyreállításához szükséges hatás elérése és fenntartása érdekében a betegnek nem szabad megszakítania a gyógyszer alkalmazását, különben a hajhullás újra folytatódik. A gyógyszer adagjának növelése vagy gyakoribb használata nem vezet a terápia eredményeinek javulásához. Ha az ALERANA® gyógyszer 16 hétig történő alkalmazása után nem tapasztalható a haj növekedésének növekedése, akkor a gyógyszert fel kell függeszteni. Az ALERANA ® gyógyszer használatának megkezdése után fokozott hajhullás léphet fel. Ezt a hatást a minoxidil hatása okozza. A haj nyugalmi fázisból (telogén) a növekedési fázisba (anagén) való átmenetének stimulálásában fejeződik ki - a régi haj elvesztése figyelhető meg, amelynek helyén újak nőnek. A hajhullás átmeneti növekedése általában 2-6 hétig tart a kezelés megkezdése után, majd 2 hét alatt csökken. Ha a fokozott hajhullás folytatódik, akkor a gyógyszert fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni.

Speciális betegcsoportok. Nincsenek ajánlások az ALERANA ® adagolására vese- vagy májelégtelenségben szenvedő betegeknél.

Javaslatok a mellékletek használatára

Az injekciós üveghez rögzített permetező fúvóka jobban alkalmas oldat felvitelére a fejbőr nagy problémás területeire (1. ábra).

A termék hosszú haj alá vagy a fejbőr kis területeire történő felviteléhez kényelmesebb egy hosszúkás permetező fúvókát használni (2. ábra).

Ehhez távolítsa el a palackhoz rögzített permetező fúvókát (3. ábra), és rögzítse a meghosszabbított permetező fúvókát (4. ábra)..

Túladagolás

Ha az ajánlottnál nagyobb adagokat alkalmaznak a fejbőr nagy területein vagy a fejbőrön kívül a test más területein, akkor a minoxidil szisztémás felszívódásának növekedése lehetséges, ami nemkívánatos események kialakulásához vezethet.

Tünetek: folyadékretenció, csökkent vérnyomás, tachycardia, szédülés.

Kezelés: tüneti és szupportív. A folyadékretenció kiküszöbölése érdekében szükség esetén vizelethajtókat is fel lehet írni; tachycardia - β-blokkolók kezelésére. A hipotenzió kezelésére 0,9% -os nátrium-klorid-oldatot kell intravénásan beadni. Nem szabad olyan szimpatomimetikus gyógyszereket felírni, mint a noradrenalin (noradrenalin) és az adrenalin (epinefrin), amelyek túlzottan stimulálják a szívet.

Különleges utasítások

Csak a fejbőrre alkalmazza a gyógyszert.

Ha a gyógyszert ujjbeggyel alkalmazzák, akkor a fej kezelése után alaposan mossa meg a kezét. Az ALERANA ® csak száraz fejbőrre alkalmazható. A gyógyszer alkalmazása előtt nem szükséges hajat mosni. Ha mossa a haját, a termék használata előtt szárítsa meg a haját és a fejbőrét. A samponozás a gyógyszer alkalmazása után legalább 4 órával megengedett.

Hajlakk és hajápoló termékek használhatók az ALERANA ® készítmény használatának ideje alatt. A hajápolási termékek alkalmazása előtt először alkalmazza az ALERANA ® -ot, és várja meg, amíg a kezelt bőrfelület teljesen megszárad. Nincs bizonyíték arra, hogy a hajfestés, a hajápolás vagy a hajápolási termékek használata bármilyen módon csökkentené a gyógyszer hatékonyságát. Azonban a fejbőr esetleges irritációjának megelőzése érdekében ellenőrizze, hogy a vegyi anyagok használata előtt a terméket teljesen leöblítette-e a haj és a fejbőr. Ne alkalmazza a gyógyszert 24 órán belül semmilyen vegyszer használata után (beleértve a perming és / vagy festés után, beleértve a természetes festékekkel történő festést is - henna / basma).

Ha hajszárítót használ a termék fejbőrre történő felvitele után, akkor olyan hajápolási termékek, amelyek hegesedést vagy mély égési sérülést okozhatnak a fejbőrön, a haj túlzott mértékű elhúzódását okozhatja a fejbőrtől (például feszes zsinórra vagy fonásra). A gyógyszer elveszíti hatékonyságát.

Az ALERANA ® csak egészséges fejbőrre alkalmazható. Ne használja gyulladás, fertőzés, irritáció, bőrfájdalom esetén, valamint a fejbőrre alkalmazott más gyógyszerekkel egyidejűleg..

Ne használja az ALERANA ® gyógyszert hirtelen hajhullás, alopecia areata esetén, amikor alopecia alakul ki szülés után, kábítószer-fogyasztás okozta kopaszodás, egészségtelen étrend (vashiány, A-vitamin), feszes hajformázás esetén, valamint abban az esetben, ha a hajhullás oka ismeretlen.

A gyógyszer véletlen lenyelése súlyos szívből származó káros események kialakulásához vezethet. Ezért ezt a gyógyszert a gyermekek elől elzárva kell tárolni..

Az ALERANA ® kezelés megkezdése előtt a betegeknek át kell esniük egy általános vizsgálaton, beleértve az anamnézist. Az orvosnak gondoskodnia kell a fejbőr egészséges állapotáról..

A minoxidil kis mennyiségben felszívódhat a bőrön keresztül, ezért fennáll a szisztémás mellékhatások kockázata, mint például a víz- és sóvisszatartás, generalizált és helyi ödéma, pericardialis effúzió, pericarditis, szívtamponád, tachycardia, angina pectoris, fokozott ortosztatikus hipotenzió, amelyet néhány vérnyomáscsökkentő szer, például guanetidin és származékai. Az ALERANA ® gyógyszer alkalmazása artériás hipertóniában szenvedő betegeknél, akik guanetidinnel vagy guanetidin származékokkal vagy minoxidillal kezeltek, csak orvosi felügyelet mellett lehetséges. A betegeket periodikusan át kell szűrni a minoxidil szisztémás mellékhatásainak lehetséges jeleire. Ha szisztémás mellékhatások jelentkeznek, például csökkent vérnyomás vagy mellkasi fájdalom, gyors szívverés, gyengeség vagy szédülés, hirtelen megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, a kéz vagy a láb duzzanata, valamint súlyos bőrreakciók, hagyja abba az ALERANA alkalmazását és forduljon orvoshoz. Szükség esetén az ödéma és a folyadékretenció kezelésére vizelethajtókat írhatnak fel. A tachycardia és az angina pectoris kiküszöbölésére β-blokkolókat lehet előírni. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeket figyelmeztetni kell arra, hogy az ALERANA ® kezelés befolyásolhatja e betegségek lefolyását..

Az ALERANA ® etil-alkoholt tartalmaz, amely gyulladást és szemirritációt okozhat. Érzékeny felületekkel (szem, irritált bőr, nyálkahártya) való érintkezés esetén öblítse le bő hideg vízzel.

Hatás a járművek és mechanizmusok vezetésének képességére. A fejfájás, szédülés, szemirritáció esetleges kialakulása kapcsán körültekintően kell eljárni a járművek vezetése és bizonyos tevékenységek során, amelyek fokozott figyelemkoncentrációt és gyors motoros reakciót igényelnek. Amikor a leírt nemkívánatos jelenségek megjelennek, tartózkodnia kell e tevékenységek végzésétől.

Kiadási forma

Spray külső használatra, 2% és 5%. 50 ml vagy 60 ml műanyag bevonatú üvegcsében, HDPE adagolókkal lezárva, HDPE szórófejekkel és polipropilén kupakkal. A palackot kiterjesztett HDPE permetező fúvókával egészítik ki. Az injekciós üveget és a hosszúkás permetező fúvókát kartondobozba vagy műanyag tálcába helyezzük kartondobozban. 1 vagy 3 fl. és a hosszúkás permetező fúvókát karton vagy műanyag tálcába helyezzük, és kartondobozba helyezzük.

Gyártó

JSC "VERTEX", Oroszország.

Gyártási cím: Szentpétervár, Road to Kamenka, 62, lit. ÉS.

A fogyasztói igényeket elfogadó szervezet: JSC "VERTEX". 199106, Oroszország, Szentpétervár, Vasziljevszkij-sziget, 24. vonal, 27, világít. ÉS.

Tel./fax: (812) 322-76-38.

Forróvonal: 8-800-2000-305 (ingyenes Oroszországon belül).

www.alerana.ru

A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei

Az ALERANA ® gyógyszer tárolási körülményei

Gyermekektől elzárva tartandó.

Az ALERANA ® gyógyszer lejárati ideje

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Alerana Vitaminok a haj növekedéséhez

Alerana vitaminok a haj növekedéséhez: használati utasítások és vélemények

Latin név: Alerana

Hatóanyag: vitaminok (vitaminok), makro- és mikroelemek (makro- és mikroelemek) és L-cisztein (L-cisztein)

Gyártó: Vertex CJSC (Oroszország)

Leírás és fotó frissítve: 2018.11.26

Az Alerana vitaminok a haj növekedéséhez egy biológiailag aktív étrend-kiegészítő (BAA), vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak további forrása, a hajhagymák intenzív táplálására, a haj növekedésének serkentésére, a haj és a fejbőr állapotának javítására szolgál..

Kiadási forma és összetétel

A gyógyszert bevont tabletták formájában állítják elő: "Day" képlet - a fehértől a bézsig, a "Night" formula - a bordótól a barnáig [20 db. buborékfóliában (10 db "Day" + 10 db "Night"), kartondobozban 3 hólyag és utasítások az Alerana-vitaminok hajnövekedéshez történő használatához].

Hatóanyagok a "Day" formula 1 tablettájában:

 • A-vitamin (béta-karotin) 5 mg
 • B-vitamin1 (tiamin) - 4,5-5 mg;
 • B-vitaminkilenc (folsav) - 0,5-0,6 mg;
 • C-vitamin (aszkorbinsav) - 100 mg;
 • E-vitamin (tokoferol) - 40 mg;
 • magnézium (magnézium-oxid) - 25 mg;
 • vas (vas-fumarát) - 10 mg;
 • szelén (nátrium-szelenit) - 0,07 mg.

Hatóanyagok az "Night" formula 1 tablettájában:

 • L-cisztin - 40 mg;
 • B-vitamin2 (riboflavin) - 5-6 mg;
 • B-vitaminöt (pantoténsav) - 12-15 mg;
 • B-vitamin6. (piridoxin-hidroklorid) - 5-6 mg;
 • B-vitamin7 (biotin) - 0,12-0,15 mg;
 • B-vitamin12. (cianokobalamin) - 0,007-0,009 mg;
 • D-vitamin3 (kolekalciferol) - 0,0025 mg;
 • csalán kivonat (szilíciumot tartalmaz) - 71 mg;
 • cink (cink-citrát-dihidrát) - 15 mg;
 • króm (króm-pikolinát) - 0,05 mg.

Kiegészítő komponensek: maltodextrin, nátrium-kroszkarmellóz-stabilizátor, MCC-hordozó, burgonyakeményítő, csomósodásgátlók - kalcium-sztearát, szilícium-dioxid; para-amino-benzoesav (ezen felül az "Night" képlethez); héj - makrogol-stabilizátor (polietilén-glikol), talkum csomósodásgátló, polivinil-alkoholos üvegezőszer, színezékek: fekete és sárga vas-oxid; vörös vas-oxid (emellett az "Night" képlethez); titán-dioxid, emulgeálószer hidroxi-propil-metil-cellulóz.

Farmakológiai tulajdonságok

Farmakodinamika

Az Alerana Vitaminok a haj növekedéséhez egy olyan vitamin- és ásványianyag-komplex, amely 18 hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítenek megerősíteni a hajhagymákat, csökkentik a hajhullást, fokozzák a haj növekedését és növelik a volumenét, valamint javítják a fejbőr állapotát. A termék két összetevőjét - a "Day" és az "Night" formulákat - az összetevők kompatibilitásának és a hajnövekedés napi ritmusának figyelembevételével választják ki. A készítmény ezen részei szinergetikus hatást mutatnak, és biztosítják a tápanyagok test általi teljes asszimilációját, amelyek szükségesek a szőrtüszők táplálkozásához és növekedési aktivitásához. Az étrend-kiegészítő tonizáló és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az Alerana vitaminok hatása a haj növekedésére a hatóanyagok hatásának köszönhető:

 • cisztin (kéntartalmú aminosav): a keratin része, egy fehérje, amely a haj fő alkotóeleme; segít javítani a fejbőr állapotát, fokozza a regenerációs folyamatokat;
 • béta-karotin: részt vesz a fejbőr faggyúmirigyeinek aktivitásának ellenőrzésében, megakadályozza a korpásodás kialakulását, fokozza a haj növekedését, megakadályozza a törést és a hajhullást; ennek hiányában a bőr hámlása és szárazsága súlyosbodik, és megjelenik a haj tompa és ridegsége is;
 • pantoténsav: az A koenzim része, részt vesz a szterinek, zsírsavak, foszfolipidek oxidációs folyamataiban és bioszintézisében, valamint a fehérjék, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjében; B-vitamin hiányöt hajhullást, kimerülést és a szerkezet romlását okozza;
 • aszkorbinsav: normalizálja a kapillárisok tónusát, hiánya a vér mikrocirkulációjának és a hajhullás megsértéséhez vezet a tápanyagok elégtelen bevitele következtében;
 • tokoferol: ellenőrzi az oxigén szállítását a vérben, hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához; befolyásolja a szőrtüszők táplálkozását, ennek az anyagnak a hiányával a hajhullás fokozódik;
 • folsav: fontos szerepet játszik a sejtosztódás folyamatában, jótékony hatással van a haj növekedésére; ennek az összetevőnek a vasionokkal történő együttes használata javítja a hematopoiesis folyamatait;
 • tiamin: részt vesz a szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, a tiamin hiánya fokozza a haj törékenységét, unalmassá és élettelenné teszi őket;
 • riboflavin: az anyagcsere folyamatok aktív résztvevője, a redoxi reakciók normális lefolyásához szükséges; hiányával a gyökereknél lévő haj gyorsan zsírosodik, a hajvégek pedig szárazabbá válnak;
 • biotin: ként tartalmaz, amely simábbá teszi a bőrt, a haj pedig vastag és dús; ennek az anyagnak, az úgynevezett szépségvitaminnak a hiánya a köröm növekedésének, a korpásodás és a seborrhea károsodásához vezethet;
 • piridoxin: biztosítja a zsír és fehérje normális felszívódását, valamint az öregedést megakadályozó nukleinsavak megfelelő termelését; a piridoxin hiánya kiválthatja a viszketést, a száraz fejbőr és a korpásodás érzését;
 • kolekalciferol: javítja a kalcium felszívódását, megakadályozza a bőrfertőzések kialakulását, véd az ultraibolya sugárzás negatív hatásaitól; fényessé és simavá teszi a hajat;
 • cianokobalamin: részt vesz a sejtosztódásban, hiánya a törékeny haj, a fejbőr viszketésének és szárazságának, a korpásodásnak az oka, és lokalizált alopeciát (foltos kopaszság) is okozhat;
 • vas: fontos szerepet játszik az oxidatív folyamatok és az oxigéntranszport megvalósításában; egy elem hiányával a haj elveszíti vitalitását, vékonyodni, fakulni és kidőlni kezd; nőknél a vashiány lehet a hajhullás leggyakoribb oka;
 • magnézium: szabályozza a fehérjék, zsírok és szénhidrátok anyagcseréjét, segít kibővíteni az erek lumenjét és javítani a haj táplálékát, rugalmasságot és jelentős térfogatot biztosít számukra;
 • cink: szabályozza a férfi nemi hormonok szekrécióját, ami nagyon fontos a haj egészsége szempontjából, mivel ezen hormonok feleslege hajhullást okoz; normalizálja a faggyúmirigyeket;
 • szelén: rendkívül fontos elem, amely a kalciummal kombinálva biztosítja a szükséges tápanyagok bejutását és a tüszőkbe juttatását a gyors szőrnövekedés érdekében (különösen télen);
 • szilícium (a csalán kivonat egyik alkotóeleme): aktiválja az elasztin és a kollagén termelését, vitalitással tölti el a hajat, fokozza növekedését és rugalmasságot ad;
 • króm: a normális hajnövekedési folyamat elengedhetetlen része; szabályozza a glükózkoncentrációt és segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, növeli a csontok erejét, fokozza a test energiapotenciálját.

Felhasználási indikációk

Az Alerana hajnövekedési vitaminokat biológiailag aktív étrend-kiegészítőként, kiegészítő cisztinforrásként, A-, C-, E- és D-vitaminokként javasoljuk használni.3, B csoport és ásványi anyagok (cink, króm, vas, magnézium és szelén), amelyek szükségesek az egészséges haj megerősítéséhez és növekedéséhez, valamint a nők és férfiak hajhullásának kiküszöböléséhez.

Ellenjavallatok

 • terhesség és a szoptatás ideje;
 • túlérzékenység a termék bármely összetevőjével szemben.

Alerana Vitaminok a haj növekedéséhez, használati utasítás: módszer és adagolás

Az Alerana vitaminok a hajnövesztő tablettákhoz szájon át történő alkalmazásra szolgálnak.

14 évesnél idősebb tinédzserek és felnőttek naponta kétszer étkezés közben szedik a gyógymódot: reggel vagy délután - 1 tabletta "Day" képletből, este - 1 tabletta "Night" képletből.

A tanfolyam időtartama 30 nap. Szükség esetén évente 2-3 alkalommal megismételt tanfolyamok engedélyezettek.

Alerana

Fogalmazás

 • minoxidil;
 • vadgesztenye kivonat;
 • zsálya;
 • zsálya;
 • mák kivonat;
 • B5-vitamin (pantoténsav).

A "Day" képletű vitaminok összetétele:

 • B1-vitamin (tiamin) - 4,5 mg;
 • B9-vitamin (folsav) - 0,5 mg;
 • C-vitamin (aszkorbinsav) - 100 mg;
 • E-vitamin (alfa-tokoferol) 40 mg
 • magnézium - 25 mg;
 • vas - 10 mg;
 • béta-karotin - 5 mg;
 • szelén - 0,05 mg.

Az "Night" vitamin- és ásványianyag-komplex a következőkből áll:

 • B2-vitamin (riboflavin) - 5 mg;
 • B6-vitamin (piridoxin) - 5 mg;
 • B12-vitamin (cianokobalamin) - 0,007 mg;
 • D3-vitamin (kolekalciferol) - 1 mg;
 • H-vitamin (biotin) - 0,12 mg;
 • cisztin - 40 mg;
 • cink - 15 mg;
 • D-pantotenát - 12 mg;
 • szilícium - 5 mg;
 • para-amino-benzoesav - 0,25 mg;
 • króm - 0,05 mg.

A vitamin-komplexek segédkomponensei a következők:

 • mikrokristályos cellulóz - 319,3 mg;
 • burgonyakeményítő - 28 mg;
 • szilícium-dioszkid (aeroszil) - 6 mg;
 • kalcium-sztearát - 5,9 mg;
 • héj - 33 mg a nappali tabletta és 25 mg az éjszaka folyamán.

Külső használatra szánt spray összetétele 2% (5%):

 • minoxidil - 20 mg 1 ml-ben (50 mg 1 ml-ben);
 • etanol;
 • propilén-glikol;
 • tisztított víz.

Aleran szempilla növekedést serkentő brasmatikájának összetétele:

 • E-vitamin (alfa-tokoferol);
 • panthenol;
 • nátrium-hialuronát;
 • csalán kivonat;
 • jojoba olaj;
 • gesztenye kivonat;
 • mandulaolaj;
 • keramidok;
 • bojtorjánolaj;
 • taurin;
 • ricinusolaj.

Kiadási forma

 • A külső használatra szánt Aleran spray-t a hatóanyag koncentrációjától függetlenül 50 vagy 60 ml-es polietilén palackokba csomagolják, adagolókkal lezárva. Az aeroszolt kartondobozokba helyezik a gyógyszerkészítmény feliratával és egy speciális meghosszabbított szórófejjel együtt.
 • Kopaszodásgátló sampon minden típusú hajat 200 ml-es palackban.
 • Növekedésserkentő szempillákhoz és szemöldökhöz Aleran brasmatika formájában 2x6 ml-es dobozban.
 • Vitamin-ásványi komplex bevont tabletta formájában, 20 darab buborékfóliában. Összesen egy kartondobozban 3 cellakontúrlemez található.

farmakológiai hatás

A gyógyszert a fejbőr ápolására használják az alopecia folyamatának gátlása érdekében. Helyileg alkalmazva a fő hatóanyagok stimuláló hatást gyakorolnak a haj növekedésére azáltal, hogy javítják a mikrovaszkuláris vérkeringést, ami a hajhagymák aktív vagy növekvő fázisba történő átmenetében nyilvánul meg. A minoxidil megváltoztatja a férfi nemi hormonok hatását a szőrtüszőkön, a hatásmechanizmus szerint csökkenti az 5-alfa-dehidroszteron képződését, amely közvetett módon szerepet játszik a kopaszság kialakulásában.

A gyógyszerkészítmény optimális hatása akkor figyelhető meg, ha:

 • a betegség (androgén alopecia) időtartama legfeljebb 10 év;
 • a beteg fiatal kora;
 • a csúcsban lévő kopasz vagy kopasz folt átmérője nem haladja meg a 10 cm-t;
 • több mint 100 vellus és terminális szőr jelenléte a kóros fókusz közepén.

A szabad szemmel észrevehető szőrnövekedési jelek megjelenését 4 vagy több hónapos konzervatív kezelés után észlelik egy nosológiai egységnél. A gyógyszerkészítmény alkalmazásának befejezése után a tüszők aktív aktivitása fokozatosan megszűnik, és 3-4 hónapon belül helyre lehet állítani a fejbőr eredeti megjelenését.

A sampon segédkomponensei szintén fontos farmakológiai hatással vannak a fejbőrre és a hajhagymákra. A vadgesztenye, a zsálya és az üröm kivonatai megnyugtatják és enyhítik az irritációt, a mák kivonat egészséges fényt ad a hajnak, a B5-vitamin pedig jól hidratálja a bőrt.

Farmakodinamika és farmakokinetika

A minoxidil helyi hatást fejt ki a fejbőrre, ezért alacsony a felszívódása, vagyis a teljes alkalmazott dózisnak csupán 1,5% -a kerül a szisztémás keringésbe. A konzervatív kezelés befejezése után az aktív komponens 95% -a 4 napon belül kiválasztódik a szervezetből. A hatóanyag biotranszformációjának metabolikus útját külső használat után még nem vizsgálták teljes mértékben..

Ismeretes, hogy a minoxidilt elsősorban a vesék választják ki glomeruláris szűréssel vagy hemodialízissel.

Felhasználási indikációk

 • androgén alopecia;
 • haj helyreállítása;
 • a hajhullás folyamatának stabilizálása;
 • a meggyengült elvékonyodott szempillák és szemöldök gondozása.

Ellenjavallatok

 • túlérzékenység a kozmetikai termék alkotóelemeivel szemben;
 • a gyógyszerkészítmény aktív és segédanyagainak örökletes vagy szerzett intoleranciája;
 • 18 év alatti életkor;
 • a bőr integritásának megsértése;
 • a fejbőr dermatózisai;
 • 65 év feletti idős kor.

Mellékhatások

Helyi mellékhatások:

 • dermatitis a fejbőrön;
 • a bőr hiperémia;
 • hámlás;
 • gyulladásos folyamatok a szőrtüszők területén;
 • viszkető fej;
 • allergiás kontakt dermatitis;
 • hipertrichózis - túlzott szőrnövekedés a bőr jellegtelen területein vagy szokatlan egy adott nemnél vagy kornál;
 • seborrhea;
 • fokozott hajhullás (a pihenő fázisból az aktív növekedésbe való átmenet során, amikor a "régi" hajvonalat a konzervatív kezelés kezdetétől számított 2-6 hét elteltével új helyettesíti).

A terápiás beavatkozás szisztémás káros hatásai:

 • nem specifikus allergiás reakciók - bőrkiütés, csalánkiütés, az arc duzzanata;
 • nehézlégzés;
 • vazomotoros allergiás nátha;
 • fejfájás és szédülés;
 • szédülés;
 • nem specifikus ideggyulladás;
 • mellkasi fájdalom;
 • cardiopalmus;
 • a vérnyomás kontrollálatlan emelkedése és csökkenése;
 • a szívműködés ritmusának változása.

Használati utasítás (módszer és adagolás)

Utasítások az Aleran spray-hez

Száraz fejbőrön történő helyi alkalmazásra használják. A gyógyszer nem igényel öblítést. A kezelendő területet naponta 2-szer egyenletesen lefedi 1 ml gyógyszerkészítménnyel, ami 1 manipuláció esetén 7 kattintásnak felel meg. A kóros fókusz közepétől a perifériáig kezdjük alkalmazni. Miután az Alerana-t spray formájában használta, alaposan mossa meg a kezét szappannal..

A teljes napi adag nem haladhatja meg a 2 ml-t, még alopecia nagy területein sem. Ha 2% terápiás oldat alkalmazása után 3-4 hónapig nem figyelhető meg pozitív kozmetikai hatás, akkor át kell térnie egy erősebb gyógyszerkészítményre, amelynek hatóanyag-dózisa 5%. A konzervatív kezelés teljes időtartama átlagosan 1 év.

Az üveghez rögzített adagoló alkalmas arra, hogy a sprayt közvetlenül a fejbőr problémás területeire vigye fel. Ha a kopaszodás kóros fókusza hosszú haj alatt van, vagy kis területen terjed, akkor ajánlott a gyógyszerhez mellékelt hosszúkás permetező fúvókát használni.

Hogyan kell használni a sampont a hajhullás ellen?

Kis mennyiségű terméket nedves, előmosott hajra szokásos samponnal felvisznek. A masszírozó mozgások segítségével a terápiás szer egyenletesen oszlik el az egész fejbőrön, és elősegíti a szorosabb kölcsönhatást az egyes hajszálaknál elhelyezkedő hajhagymákkal. Ezután a habot felverik, mint egy szokásos mindennapi sampont használva, így a segédkomponenseknek az egészséges haj hosszában farmakológiai hatása van. Az expozíció 1-3 perc, ezt követően a sampont meleg folyó vízzel mossuk le.

Hogyan szedhető vitamin és ásványi anyag komplex?

Az Aleran-vitaminok két formulát tartalmaznak, amelyek jellegzetes "Day" és "Night" neveket tartalmaznak, amelyeket ennek megfelelően alkalmaznak. Ajánlatos tablettákat használni étkezés közben, amikor a gyomor-bél traktus maximálisan fel van készülve a hasznos komponensek felszívódására. A konzervatív kúra időtartama 1-3 hónap, és ez a terápia évente 2-3 alkalommal megismételhető, a vitamin- és ásványi anyagcsere egyéni mutatóitól függően. Az optimális hatás elérése érdekében a gyógyszer több gyógyszerformájának együttes alkalmazása ajánlott..

A szempilla és a szemöldök növekedését serkentő szer alkalmazásának módszere

A vitamin- és ásványianyag-komplexhez hasonlóan a kozmetikai brasmatic is kétféle összetételű - nappali és éjszakai - készítményt tartalmaz, melyeket naponta használnak. A "Day" nevű gyógyszeripari termék variációját a szempillákra és a szemöldökre ajánlott alkalmazni a reggeli mosás után, jól használható szempillaspirál alapjaként. Kontaktlencsék viselése közben is használható, nem befolyásolja a gyógyszer terápiás hatásait.

Az "Night" formulát az esti higiéniai eljárások után alkalmazzák, amikor a nappali sminket már eltávolították speciális tisztító gélekkel. Nyitott ceruzatartót fehér fedéllel felfelé kell tartani, hogy ne pazarolja a gyógyszerkészítményt..

A tartós eredmény elérése érdekében ajánlatos 1-3 hónapig konzervatív kezelést folytatni, a szempillák és a szemöldök kezdeti állapotától függően. A terápiás eljárásokat évente legfeljebb kétszer megismételheti. A kozmetikumok használatakor kerülni kell a nyálkahártyával való érintkezést, különben érdemes folyóvízzel bőven kiöblíteni a szemét, és ha bármilyen mellékhatás jelentkezik, forduljon orvosához..

Túladagolás

A gyógyszer véletlen lenyelése szisztémás mellékhatásokat okozhat a minoxidil értágító hatása miatt, mivel a hatóanyag orális formáját a gyógyszertárban vérnyomáscsökkentő gyógyszerként használják. Túladagolás tünetei:

 • folyadékretenció;
 • a vérnyomás csökkentése;
 • tachycardia.

A minoxidilnak nincs specifikus farmakológiai antidotuma, ezért tüneti gyógyszeres terápiát alkalmaznak. A vízvisszatartás kiküszöbölésére vizelethajtókat írnak fel, a szívműködés ritmusának korrigálására - béta-blokkolók. Javasoljuk a vérnyomásszint fertőtlenítését úgy, hogy nem szívstimuláló gyógyszereket vezet be, hanem a keringő vér mennyiségének növelésével, például izotóniás nátrium-klorid-oldat alkalmazásával..

Kölcsönhatás

Klinikai vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a hajra szánt Minoxidil kölcsönhatásba léphet bizonyos lokálisan alkalmazott gyógyszerekkel. Például egy Betametazonnal vagy Tretinoinnal történő külső használatra szánt krém (a hatóanyagok minimális koncentrációja 0,05%) változást okoz a bőr védelmi funkcióiban, ami a minoxidil felszívódásának növekedéséhez és a megfelelő szisztémás mellékhatásokhoz vezethet..

Az elméleti orvoslás szempontjából lehetőség van az ortosztatikus hipotenzió növelésére, miközben egyidejűleg külsőleg minoxidil alapú gyógyszerkészítményeket írnak fel perifériás értágítókkal orális alkalmazásra. Nem zárható ki a minoxidil koncentrációjának enyhe emelkedése a véráramban az artériás hipertónia kezelése során, ami a gyógyszer helyi és szisztémás formáinak együttes felírásának eredménye lehet, azonban ebben a kérdésben klinikai vizsgálatokat nem végeztek.

Értékesítési feltételek

A gyógyszerkészítmény szabadon megvásárolható a gyógyszertári kioszkokban és az engedélyezett kozmetikai termékek értékesítési pontjain.

Tárolási feltételek

Tárolja száraz, közvetlen napfénytől védve és kisgyermekektől elzárva, legfeljebb 25 Celsius fok hőmérsékleten.

Szavatossági idő

Különleges utasítások

Kerülje a gyógyszer szembe és egyéb nyálkahártyákra jutását. A gyógyszer használata után alaposan mosson kezet.

Gyerekeknek

A gyógyszerkészítmény 18 éves kor alatt ellenjavallt.

Alkohollal

Mivel az Alerana-t külső használatra használják, és a terápiás-kozmetikai szer fő összetevője kis mennyiségben felszívódik a szisztémás keringésbe, az alkohol használata nem befolyásolja az androgén alopecia konzervatív kezelésének hatékonyságát..

Terhesség és szoptatás alatt

A terápiás szer bármely gyógyszerformájának alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt ellenjavallt, mivel a felszívódott hatóanyag kis mennyiségének értágító szisztémás hatása vagy vitamin- és ásványianyag-tartalmának feleslege lehet, ha az Aleran orális tablettáiról beszélünk, amelyek hátrányosan befolyásolják a méhen belüli a magzat fejlődése vagy a már született gyermek egészsége.

Vélemények Aleranról

Az Aleran hajhullás elleni samponjának áttekintése az első dolog, amely ennek a terápiás szernek a gyakorlati használatát tanulmányozza, mivel használata nem igényel speciális orvosi ismereteket vagy ismereteket, abszolút minden ember képes helyesen bevezetni a hajnövekedéshez szükséges sampont a mindennapi higiénés eljárások komplexumába. Természetesen a gyógyszerkészítmény ezen formájának jó hírneve nemcsak a használatának egyszerűségén, hanem a kísérletileg és klinikai vizsgálatokban bizonyított jótékony hatáson is alapul, amint ezt a samponnal foglalkozó szakemberek véleménye is bizonyítja..

Az általános specialitások orvosai és különösen a bőrgyógyászok elsősorban a kozmetikai és terápiás szerek ezen formáját támogatják, elsősorban a hatóanyag miatt, mivel a minoxidil nemcsak a mikrovaszkuláris vérkeringést javítja, mint a káliumcsatornák tipikus aktivátora, hanem mélyen szelektív hatást gyakorol a hajra tüszők. A hajhullás elleni sampon kiküszöböli a probléma okát azáltal, hogy megváltoztatja az androgének bőrszármazékokra gyakorolt ​​hatását.

Az Aleran spray-jével kapcsolatos vélemények valamivel ritkábbak, mint az Aleran hajhullás elleni samponjáról, de sokkal informatívabbak. Ez nem csak egy kozmetikai termék a fejbőr ápolására, hanem egy spray férfiak számára, egyértelműen meghatározott terápiás lehetőségekkel és szelektivitással. A samponhoz hasonlóan a hajlakkban is minoxidilt használnak hatóanyagként, de ebben a gyógyszerformában a hatóanyag koncentrációja lényegesen magasabb, ami befolyásolja a végső hatást.

Ennek megfelelően a szőrtüszőkre gyakorolt ​​stimuláló hatás teljesebb, a növekedés aktiválása hamarabb bekövetkezik, és a kívánt megjelenést a konzervatív terápia hiányos lefolyása után érik el. Ezen gyógyszerforma pozitív szempontja a gyógyszer vékonyabb adagolása is, amely lehetővé teszi a spray hajhullás elleni hosszabb ideig és kevesebb veszteséggel történő felhasználását a szisztémás keringésbe való felszívódás érdekében. A növekedési rendellenességekkel vagy más kóros problémákkal küzdő haj maszkja Aleran spray-vel helyettesíthető.

A szempillák és a szemöldök növekedésének eszközét brasmatik formájában mutatják be, ezért a szempillákra vonatkozó Alerana-áttekintéseket kizárólag a kozmetikai fórumokon kell keresni, ahol a gyógyszerforma nagyon népszerű. A gyakorlati nők észrevették, hogy a gyógyszer egy változata kiválóan alkalmas a szempillaspirál alapjául, és mivel bizonyos terápiás funkciókat is ellát, akkor egy ilyen kozmetikai terméknek egyszerűen nincs egyenlő.

A Brasmatic gazdag kémiai összetételű, amely vitaminokat, növényi kivonatokat és különféle olajokat tartalmaz. A gyógyszer nappali és éjszakai formulái lehetővé teszik a növekedés stimulálását, a szempillák és a szemöldök szerkezetének és természetes színének megerősítését és helyreállítását, a sűrűség és a vastagság növelését, valamint a káros külső hatásoktól való megvédését..

Az Aleran hajvitaminjairól szóló vélemények nem annyira rózsásak, mint a gyógyszer más gyógyszerformáival kapcsolatban. Az izolált tabletták csak normalizálják a test fiziológiai környezetének kémiai összetételét, ezáltal hozzájárulnak a megfelelő hajnövekedéshez és erősítéshez. A vitamin-ásványi anyag komplexumnak azonban nem célja az androgén alopecia etiológiai tényezőjének kiküszöbölése, ezért alkalmazásuk várható jótékony hatása általában magasabb, mint a kapott eredmény..

Minősített szakemberek és bőrgyógyászok javasolják a haj tabletták alkalmazását a terápiás szer más gyógyszerformáival kombinálva, ami lehetővé teszi a haj növekedésének produktívabb befolyásolását..

Alerana ára hol lehet vásárolni

A gyógyszerkészítmény megvásárolható az Orosz Föderáció területén, de a különböző formák költségei változóak:

 • Aleran spray ára - 700 rubel;
 • sampon hajhulláshoz - 350 rubel;
 • az orális használatra szánt vitaminok ára 450 rubel;
 • szempilla és szemöldökkefe - nincs adat.

Ukrajnában némileg kiváló árlista van erre a terápiás és kozmetikai termékre:

 • az Aleran sampon ára 230 hrivnya;
 • spray külső használatra - 460 hrivnya 2% -os variációhoz és 780 hrivnya 5% -hoz;
 • vitamin és ásványi anyag komplex - 460 hrivnya;
 • növekedésserkentő szempillákhoz és szemöldökhöz - 400 hrivnya.

Aleran-vitaminok: vélemények, összetétel, utasítások

Amint azt a vitaminok felülvizsgálata a hajnövekedés érdekében, az Aleran, az étrend-kiegészítő hatékonyan képes megbirkózni a hajhullással és helyreállítani egészségüket.

A száraz törékeny haj, a túlzott hajhullás, a kopaszság csak a fő ok, amiért szakember segítségét kell kérni. A kozmetikumok segítenek leplezni a problémát, de az Aleran vitamin- és ásványianyag-összetétele belülről képes megbirkózni vele.

Jellemzői vitaminok haj Aleran

Az Alerana multivitamin komplexet az orosz "Vertex" cég fejlesztette ki. A gyógyszer átesett a klinikai vizsgálatokon, ami az esetek döntő többségében bizonyítja a belépés hatékonyságát..

Az Alerana nem gyógyszer, az étrend-kiegészítők csoportjába tartozik. Tablettákban kapható, napi / éjszakai vételre osztva.

Ez a felosztás lehetővé tette az összetevők egymással való kompatibilitásának figyelembevételét, és ezáltal minél minőségibb hatással volt a haj egészségére..

Az emberi test egymástól függetlenül csak néhány vitamint szintetizál: A, PP, D, és kis mennyiségben a B csoport egyes elemeit. Az egészség szempontjából fontos egyéb anyagok bevitelét a multivitamin étrend-kiegészítőkre kell bízni..

A reggel beadásra ajánlott tabletták fehérek, az esti tabletták gesztenyebarna színűek. Ez a megoldás segít elkerülni a zavart a termék szedésekor..

A multivitamin készítmények egyik csomagja 60 tablettát tartalmaz, amelyek egy hónapos kúra alatt készültek. Általában ez az idő elegendő a haj állapotának javításához és növekedésének felgyorsításához..

Az Aleran-vitaminok összetétele

A tabletták összetétele eltérő. A termék vitaminokat és mikroelemeket tartalmaz, amelyek szükségesek a haj egészségének helyreállításához. Nem minden anyag szintetizálódik az emberi testben. Vitamintartalmú termékek étrendbe történő bevezetésével korántsem mindig megoldható az egyik vagy másik elem hiányának problémája..

Ezért a multivitaminok szedése számos esetben helyes döntés, beleértve a fejbőr alultápláltságát és alopeciát (kopaszság).

Az Aleran haj vitaminjai összetett összetételűek. A fehér tabletták (naponta) különböző összetevőket tartalmaznak.

A tabletták összetevői VMK Alerana nap

A testre gyakorolt ​​hatások

Béta-karotin (az A-vitamin prekurzor)

Egészséges bőrt, látást, nyálkahártyát biztosít. Táplálja és helyreállítja a haj szerkezetét teljes hosszában. Erős antioxidáns.

B1-vitamin (tiamin)

Felelős a test biokémiai folyamataiért, normalizálja a lipid-, fehérje- és szénhidrát-anyagcserét. Fontos láncszem a sejtközi folyamatokban.

Felelős a sejtek fehérjetápláltságáért, fenntartja a haj szerkezetének egészségét, normalizálja a redox folyamatokat.

Elősegíti a vitaminok felszívódását, részt vesz a fehérjemolekulák felépítésében és szállításában, eltávolítja a bomlástermékeket, minimalizálja az alopecia okait az idegrendszeri rendellenességek miatt.

B9-vitamin (folsav)

Részt vesz a fehérje és aminosavak szintézisében, a melanin termelésének köszönhetően megakadályozza a korai ősz haj megjelenését.

E-vitamin (alfa-tokoferol formájában)

Részt vesz az intercelluláris anyagcserében, kifejezett antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Irritálja a szunnyadó tüszőket, ezáltal aktiválja a haj növekedését, gyökértől a hegyéig táplálja őket.

Tápanyagokat juttat a sejtekhez, erőteljes antioxidáns hatást fejt ki. Fokozza a folsav hatását.

C-vitamin (aszkorbinsav)

Felelős a szervezet redox egyensúlyáért, enzimeket, szerotonint, kollagént, interferont termel. Mikrocirkulációt biztosít az epidermisz rétegeiben.

A "nappali" tablettákban lévő tápanyagok kiegyensúlyozott összetétele miatt a mikrocirkuláció és a fejbőr táplálkozása javul, ami a haj növekedésének aktiválásához és szerkezetének helyreállításához vezet..

Bordó tabletták összetétele (éjszaka):

Alkatrészek tabletta VMK Alerana éjszaka

A testre gyakorolt ​​hatások

Cisztin (kéntartalmú aminosav)

Javítja a tápanyagok felszívódását a sejtben, csökkenti a dohány és az alkohol szervezetre gyakorolt ​​káros hatásait, és erős antioxidáns. Eltávolítja a méreganyagokat, lassítja az öregedési folyamatokat, serkenti a körmök és a haj növekedését, megakadályozza a káros külső tényezők hajra gyakorolt ​​hatását.

B2-vitamin (riboflavin)

Elősegíti a folsav szintézisét, aktiválja a B6-vitamint, felelős a redoxireakciókért, javítja a nyálkahártyák állapotát, táplálja a tüszőket, fenntartja az egészséges hajat és körmöket.

Szabályozza az anyagcserét, normalizálja a pajzsmirigyet, lebontja a felesleges zsírokat, elősegíti a nehézfémek és izotópok sóinak kiválasztását. Tápanyagokkal látja el a hajhagymát.

B6-vitamin (piridoxin)

Elősegíti a magnézium felszívódását, aktiválja az anyagcsere folyamatokat a lipidek, fehérjék, szénhidrátok és aminosavak között. Megakadályozza az izzó szárazságát, táplálja a táplálékot.

B5-vitamin (D-pantotenát formájában)

Részt vesz a zsíranyagcserében, az oxidáció-redukció folyamataiban. Erősíti a hajat, helyreállítva annak trofizmusát és szerkezetét.

Javítja a vas, a kalcium és más nyomelemek felszívódását a szervezetben. Segít javítani az erek állapotát, felgyorsítja az anyagcserét. Felelős a kollagén szintéziséért, javítja a haj állapotát, ragyogást és fényt kölcsönöz neki.

B12-vitamin (cianokobalamin)

Biztosítja a testet meteoninnal, részt vesz az anyagcsere folyamatokban, helyreállítja a hajat teljes hosszában.

Elősegíti a vitaminok felszívódását, immunvédelmet nyújt, felelős a bőr egészségéért, részt vesz a hormonok termelésében.

B10-vitamin (para-amino-benzoesav)

Az elem vezető szerepet kap az aminosavak szintézisében, a fehérje lebontása és felszívódása, hozzájárul a metabolikus folyamatok normális lefolyásához a folsav részvételével. Élénkíti a fejbőrt, növeli annak hangját.

B7-vitamin (biotin)

Elősegíti a kollagéntermelést, fokozza a B-vitaminok (B - B5, B12) szerepét, kénforrásként működik, ami jótékony hatással van a bőr, a körmök és a haj egészségére. Tápanyagokat juttat a fejbőrbe.

D3-vitamin (kolekalciferol formájában)

Elősegíti a sók, ionok felszívódását. Részt vesz a kalcitriol szintézisében, amely szabályozza a kalcium és a foszfor cseréjét. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a bőrbetegségek kockázatát.

A vitaminok és ásványi anyagok ilyen elválasztása lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozza ki az egyes elemekből.

Felhasználási indikációk

Az Aleran vitamin- és ásványianyag-komplexe ajánlott olyan esetekben, amikor a szervezetben hiányoznak az egészséges haj fenntartását elősegítő elemek. Jelzések az étrend-kiegészítők használatára Aleran:

 • túlzott hajhullás, csökkent vastagság;
 • fényesség hiánya, törékeny haj, töredezett haj, nehéz a fésülés;
 • minden típusú seborrhea (korpásodás);
 • az ősz haj korai megjelenése;
 • lassú vagy hiányzik a haj növekedése;
 • alopecia férfiaknál és nőknél (kopaszság) és az örökletes tényezők által okozott jelenség megelőzése;
 • a fejbőr mikrocirkulációjának megsértése.

Ezenkívül a hajhullásból származó Aleran-vitaminokat a haj helyreállítására használják alopecia esetén a belső szervek és az endokrin rendszer betegségei hátterében..

A VMC szakemberei azt tanácsolják, hogy ne csak nőket vegyenek be. Az Alerana hatékony gyógyszer a férfiak hajhullásának megelőzésére, amely gén szinten jelentkezik.

Használat ellenjavallatok

Az Aleran spirálját nem írják fel nőknek terhesség és szoptatás alatt. A szer nem ajánlott azoknál a betegeknél, akik negatívan reagálnak a cinkre. Ez általában dyspeptikus tünetekben, bél rendellenességekben nyilvánul meg..

Az étrend-kiegészítők szedésének ellenjavallatai:

 • életkor 14 évig;
 • egyéni intolerancia a komplexum összetevőivel szemben;
 • anamnézisében hormonfüggő daganatok;
 • a második típusú pulmonalis hipertónia.

Nem szedheti a gyógyszert, ha egy személynek meghaladja az egyik elemet.

Hogyan szedjünk vitaminokat az Aleran haj növekedéséhez

A befogadás és az óvintézkedések szabályait a termék csomagolásához mellékelt betegtájékoztató részletesen leírja..

A gyógyszert az utasításokban leírtak szerint kell bevenni, naponta kétszer. A fehér tablettát reggel vízzel vagy reggeli után kell bevenni. Az Alerana meglehetősen nagy tabletta. Megkönnyítheti a vételt csiszolásával.

A második recepció estére készült. A bordó tablettát vacsora után vagy lefekvés előtt kell bevenni.

A felvétel folyamata 1 hónap. Ha ebben az időszakban nincs látható változás, a tanfolyamot 3 hónapra növelik. A vitaminterápia után szünetet kell tartania.

A szakértők azt javasolják, hogy az Aleran IUD-ját évente legfeljebb 3 tanfolyamra használják. Az étrend-kiegészítők szedése előtt és után ellenőrizni kell a vitaminok tartalmát annak elkerülése érdekében, hogy bármelyik elem túlzott legyen.

A vitaminok és ásványi anyagok hiánya negatívan befolyásolja a test egészének egészségét. De ezen anyagok feleslege a test számára is problémát jelent..

Elővigyázatossági intézkedések

Annak ellenére, hogy az Aleran IUD nem gyógyszer, és recept nélkül adják ki a gyógyszertárakban, konzultáljon orvosával, mielőtt vitaminokat szedne.

Egy trichológus segít felmérni a haj állapotát, meghatározni a probléma okát. Ha nincs lehetőség egy keskeny profilú szakember felkeresésére, akkor vegye fel a kapcsolatot a terapeutával, és bizonyos esetekben endokrinológus konzultációra lesz szüksége.

Az Aleran-vitaminok hajnövekedéshez történő alkalmazása előtt klinikai vérvizsgálatokat kell végezni, amelyek segítenek a vitaminhiány vagy -felesleg azonosításában. Az összetevők bármelyikének megnövekedett tartalma esetén a szer nem ajánlott.

Bizonyos esetekben csak tablettákat lehet bevenni éjjel vagy nappal. Az orvosnak jóvá kell hagynia a beteg vágyát az elveszett haj egészségének helyreállítására..

Az ilyen visszafejlődés elkerülése érdekében röviddel a kúra bevitele előtt vitaminokat és mikroelemeket tartalmazó ételeket kell bevinni az étrendbe..

Azt is meg kell jegyezni, hogy a burgonyakeményítőt, a szilícium-dioxidot, a cellulózt, a kálium-sztearátot kiegészítő anyagként használják az étrend-kiegészítőben. Ezek az anyagok allergiás reakciókat is okozhatnak a betegeknél..

Az Aleran-vitaminok mellékhatásai

Azokról a véleményekről, akik vitamin-kúrát vettek az Aleran hajára, a gyógymód jól tolerálható, és a mellékhatások meglehetősen ritkák. Az étrend-kiegészítők negatív hatása a következő tünetekben nyilvánulhat meg:

 • az arc duzzanata;
 • köhögés;
 • nátha;
 • bőrkiütés és bőrirritáció.

Mindezek a tünetek egyéni intoleranciát jeleznek. Ha allergia jelei vannak, ajánlott az étrend-kiegészítő szedését azonnal abbahagyni..

Ritka esetekben dyspeptikus rendellenességek lehetségesek: hányinger, székletzavar.

Elszigetelt esetekben a mellékhatások a következő tünetekként jelentkeznek:

 • szívdobogás;
 • szédülés;
 • látás károsodás;
 • fokozott szőrnövekedés a test más részein (nőknél - a nasolabialis háromszög, a férfiaknál - a hátsó terület), ami a hormonok egyensúlyhiányát jelzi a testben.

Ha ezen jelek egyike megjelenik, a gyógyszer alkalmazását fel kell függeszteni.

Vitamin-analógok Aleran

Az Aleran IUD meglehetősen drága gyógyszer. Ezenkívül a multivitamin-komplex komplex összetételű, legfeljebb nyomelemeket és vitaminokat tartalmaz. Ha számos okból kifolyólag a hajnövekedési komplex nem használható problémák megoldására, alternatívaként választhat hasonló hatású termékeket..

A különböző árkategóriák analógjai széles körben képviseltetik magukat a gyógyszertári láncban:

 1. Revalid. Kiegyensúlyozott aminosavak és vitaminok komplexe, hatékony a hajhullás ellen. Harcol a seborrhea különböző típusai ellen, megszünteti a korpásodást, az irritációt és a fejbőr viszketését.
 2. Silettum. Multivitamin kapszula készítmény. A produkció természetes összetevőket használ. Javítja a haj szerkezetét, fényt és rugalmasságot kölcsönöz. Táplálja és erősíti a hajhagymát, ezáltal csökkentve a hajhullást.
 3. Zincteral. A szervezet cinkhiánya esetén ajánlott. Az immunrendszer erősítésével jótékony hatással van a haj, a bőr, a körmök állapotára. Aktívan küzd a hajhullás ellen.
 4. Sorjás olaj. A régóta ismert termék aktiválja a hajhagymákat, elősegíti a haj erősödését és növekedését. Fényt és rugalmasságot ad. Külsőleg alkalmazzák.
 5. Ricinusolaj. Orális hashajtóként ismert. Kapszulákban és injekciós üvegekben kapható. Külsőleg alkalmazva erősíti a hajat, harcol a hajhullás ellen, aktiválja a növekedést.

A multivitamin-komplexek, a növényi olajok mellett sokféle spray, sampon, maszk és balzsam áll rendelkezésre külső használatra..

Következtetés

Az Aleran hajnövekedését szolgáló vitaminok számos áttekintése azt jelzi, hogy a termék jól tolerálható és magas hatékonyságot mutat. Már csak egy kezelés után a haj vastagsá válik, erőssé válik, és egészséges megjelenést nyer. Az Aleran IUD fontos előnye, hogy segítségével a probléma belülről megoldódik. A kiegyensúlyozott vitaminkompozíció nemcsak a fejbőrre és a fejbőrre, hanem az egész test egészére is jótékony hatással van.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Alopecia areata gyermekeknél

Az Alopecia areata (vagy alopecia areata) egy hajhullási folyamat, amely nemtől és kortól függetlenül következik be. A patológia még gyermekkorban is megnyilvánulhat, ha bizonyos negatív tényezőknek van kitéve.

Hogyan formázza a haját perm után

A perm eljárás több mint egy évtizede nem veszíti el népszerűségét. Az elegáns fürtök mindig relevánsak, a fürtöket minden esetben értékelik, szó szerint minden lány típusához illenek.