Legfontosabb / Kiemelés

- Félnem kell az ammóniától a színező termékekben?

Kiemelés

„A hajfestékeket folyamatosan frissítik. Ma a „nincs ammónia” kifejezés varázslatnak hangzik. Tényleg annyira félni kell az ammóniától a termék összetételében? Milyen színt tartanak a legkíméletesebbnek? A „finom” festékek mindig az ősz hajra festenek, és sokáig tarthatnak?

Szakértői válasz:

Többször feltettük magunknak a kérdést: melyik festéket válasszuk? Ammóniával vagy anélkül? A legtöbb lány fényűző és kétségtelenül divatos hajszínre vágyik, miközben megőrzi fényét és rugalmasságát, mert a hajfestés ugyanolyan szükségszerűség, mint a hajvágás..

Az ammóniát több mint 50 éve használják biztonságosan a hajfestékekben. A műszaki tesztek következetesen azt mutatják, hogy az ammónia használata a legjobb megoldás a hajfesték teljesítménye és védelme szempontjából. Miután elvégezte funkcióit, az ammónia könnyen lemosható és elpárolog, így a haj hidratálttá válik, így egészséges és fényes lesz. Eddig az ammónia biztosítja a legjobb festési eredményeket és a haj védelmét tartós festékek használatakor. Csak vele érhet el tartós színt, csak vele lehet ősz hajra festeni és csak vele lehet igazán barnából luxusszőkévé válni!

Maga az ammónia nem káros, minden az alkalmazott koncentrációtól függ. A rossz hír és előítéletek a jellegzetes rossz szagból fakadtak. A tudományos vizsgálatok azonban újra és újra bebizonyították, hogy az ammóniát helyettesítő vegyi anyagok a kellemes illatok ellenére is károsabbak lehetnek a hajra..

100% ammóniafestéket tartalmazó tartós festékek az ősz hajon, ami nem mondható el a „kényes” festékekről a „jelenléte nélkül”, amelyek csak rövid ideig fedhetik be az ősz hajat, sőt egyáltalán nem festhetik őket. Véleményem szerint a legkíméletesebb és leghatékonyabb festés az ammóniát tartalmazó termékekkel történő festés.!

Ammónia hajfestékekben

A festékekben található ammónia-tartalomról 10 évvel ezelőtt kezdődtek a viták, amikor egy nagyon híres márka technológusait a márkájuk marketingesei arra utasították, hogy szemináriumokon mondják el, hogy festékük a többiektől eltérően tartalmazza a legalacsonyabb ammóniát. Olyan festékekről volt szó, amelyek a lehető legnagyobb mértékben megvilágíthatják a hajat, akár 4-4,5 tónusig, azaz a "SPECIAL BLONDE" nevű színezékekről (11 / xx; 12 / xx; 100 / xx; 900 / xx). A márka technológusai mindenki számára bizonyították, hogy csak a színezékeik, a „SPECIAL BLONDE” legalább 3% ammóniát tartalmaznak! Így növelték a mesterek bizalmát a márkájuk iránt és a bizalmatlanságot a többi színezék iránt. Nos, az agy porzása trükk sikeres volt, és a mai napig működik! Bravo marketingeseknek! Más márkák technológusainak hallgatnia kellett az állandó színezékeik ammónia tartalmáról, mert sajnos nem volt mivel dicsekedni! A 13% nem 3% az Ön számára. És egy ilyen különbség mindenkit megijesztett.
Mindig azon gondolkodtam, hogy a festékmárkák, amelyeknél dolgoztam, miért tartalmaz 13% ammóniát, és pontosan ugyanolyan világosak-e, mint a festékek, amelyekben 3% volt ?
Pontosan addig gyötört ez a kérdés, amíg el nem jutottam a színezékek gyártásához, közvetlenül a vegyészekhez, akik nagyon hozzáértők ebben a kérdésben! Ezt mondták nekem...

AMMÓNIA FOLYAMATOS SZÍNEKBEN

Az ammónia - NH3 hidrogén-nitrid és normál körülmények között színtelen gáz, jellegzetes szúrós szaggal. Az ammónia a IV. Veszélyességi osztályba tartozik. Nagyon mérgező, tiszta formában.
A tartós hajfestékek gyártása során soha nem használják tiszta formájában, azaz. 100% -os gáz formájában. A festékhez ammóniát adnak kizárólag 25% -os vizes oldat formájában.

Festékkeverékekben ammóniára van szükség ahhoz, hogy olyan lúgos környezetet teremtsen, amely szükséges a festék pigmentek hidrogén-peroxiddal történő helyes oxidációjához, a haj kutikulájának kinyitásához, hogy a festék molekulái bekerüljenek a kéregbe, és a melanin pigmentek oxidálásához..
Szinte lehetetlen megtenni ammónia nélkül, főleg, ha a "SPECIAL BLONDES" segítségével maximálisan megvilágosodunk és az ősz hajat festjük..
Az a tény, hogy az ammónia az, amely 10 perc alatt kinyitja a haj kutikuláját, és lehetővé teszi a festék mélyebb és gyorsabb behatolását a kéregbe, mint például az ammóniamentes festék..
A festés során az ammónia meglehetősen agresszív módon emeli fel a kutikulát, mint lúgos helyettesítői. E folyamat után a hajmérlegek eredeti helyzetbe történő visszahelyezését kizárólag savas pH-jú szolgáltató samponok és balzsamok segítségével, majd csak egy ideig lehet elérni..
Vizuálisan nem látjuk azonnal, hogyan változik a haj szerkezete az ammóniafestékek használatától. Éppen ellenkezőleg, a kezdeti festés után a haj ragyog és fényűzőbbnek tűnik..
Miért árt az ammónia a hajnak? Igen, általában kevés, ha betartja azokat a festési szabályokat, amelyeket a gyártók a használati utasításban előírnak. A lényeg az, hogy a mester megértse, hogy a gyökérzónában a festék nem károsíthatja a hajat. Néha károsíthatja a bőrt, a kliens egyes kémiai komponensekkel szembeni egyéni intoleranciája miatt. Az ammóniafesték okozta fő kárt a hajháló okozza, mivel a hosszúság a leginkább kiszolgáltatott a festékkeverékek ismételt, havi alkalmazásával szemben. A gyökereket egyszer festjük, de a hossza állandó. Mindig. ha a haj festékkeverékével dolgozik, ne feledje, hogy az oxidáló emulziónak alacsony százalékosnak kell lennie, és a haj expozíciója legfeljebb 10-30 perc lehet. Vigyázzon a festékkeverékre, és soha ne színezze haját „SPECIAL BLONDES” -nel, mert ezek tartalmazzák a legnagyobb ammónia-tartalmat. Ne bízzon azokban, akik meggyőznek arról, hogy festékükben a legalacsonyabb az ammónia tartalom! Valamennyi gyártó az általánosan elfogadott NEMZETKÖZI SZABVÁNYOK vagy GOST szerint működik, nevezetesen:
a festék ammónia tartalmát 25% -os vizes oldathoz számítják, ez valós számítás. Ami a 100% -os tiszta ammóniát illeti, ez egy marketingcsapda, amelynek célja az eladások növelése.
Tehát a legmagasabb ammónia-tartalom a "KÜLÖNBÖLÖS SZŐKE" -11 / xx; 12 / x; 100 / xx; 900 / xx sor:
12-15% -tól 25% INAKTÍV AMMÓNIUM-OLDATBAN, vagy 3-4% -BÓL AMMONIA (GÁZ)
Vagyis, amikor a technológusok a „KÜLÖNLEGES SZŐNY” -ben körülbelül 3-4% -ot mondanak neked, ne gondold, hogy megtévesztenek, kissé ravaszak azért, hogy a festéket kedvezőbb fényben mutassák be. Valójában nem különbözik a többitől, és pontosan ugyanaz az ammónia tartalma, 12-15% 25% -os vizes oldat esetén, különben a festék nem volt képes 4-4,5 tónussal megvilágítani a hajat.

A legalacsonyabb ammónia tartalom a festékekben 1-3 sor.
1-4% és 25% közötti vizes oldat.

Átlagos ammónia tartalom a színezékekben 4-10 sor.
5-9% és 25% közötti vizes oldat.

Ebből az következik, hogy a sötét árnyalatok kevesebb ammóniát, a világos árnyalatok pedig többet tartalmaznak.

Előnyök és hátrányok: ammónia a hajfestékekben

A hajfestékekben lévő ammónia (más néven ammónium-hidroxid) számos termék nélkülözhetetlen eleme. Minden szempontból szidják, de továbbra is hozzáadják a drága kompozíciókat is. Miért olyan népszerű egy káros anyag a kozmetikai iparban? Lehetséges-e az ő részvétele nélkül egyenletes és tartós hatást elérni??

Szöveg: Olga Fomina 2016. október 10

Miért kell ammóniát adni a hajfestékhez

A hajfestékekben lévő ammónia fő célja a fürtök duzzadásának előidézése, ami fokozza a készítmény használatának hatását.

 • A festék komponensei mélyen behatolnak a hajba, ezért sokáig benne maradnak.
 • A szín egységes és tartós lesz, néhány nap múlva nem kell megújítania.
 • Az ammónium-hidroxid jelenléte miatt a festék egyenletesen fekszik le, és az ősz haj könnyen festhető.
 • Egyetlen ammónia nélküli készítmény sem eredményezheti ugyanazt a hatást..
 • Ha úgy dönt, hogy radikálisan megváltoztatja a hajszínét, és egy barna hajú nőből szőkévé válik, akkor a természetes gyógynövénykészítmények nem jelentenek segítséget.

Csak a hidrogén-peroxiddal párhuzamos ammónia képes megbirkózni ezzel a feladattal..

Az ammónia legfontosabb előnye a festékekben a kis molekulatömeg és a nagy illékonyság. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az anyag könnyen kimosódik, elpárolog a fürtökből, és sokáig nem hagy kellemetlen szagot.

 • Az ammóniamentes színező kompozíciókat elsősorban a professzionális ápolás során használják.
 • Az ilyen gyógyszerek alkalmazása bizonyos nehézségekkel jár, ezért csak tapasztalt fodrászok számára elérhető..
 • A tömegközeg-szegmens festékeinek többsége ammónium-hidroxidot tartalmaz, és a 100% -os ammónia-keveréket még nem lehet ártalmatlan analógokkal helyettesíteni..

Ammóniamentes hajfesték: előnyök és hátrányok

Az ammóniát nem tartalmazó készítmények fő pluszja a test ártalmatlansága.

A vegyi anyag nagy koncentrációjú gőzei hátrányosan befolyásolják az emberi egészséget, reflex légzéstartást és nyálkahártya égési sérüléseket okozhatnak. A természetes készítmények nincsenek káros hatással sem a fodrászra, sem az ügyfélre.

 • Az ammónium-hidroxid negatívan befolyásolja a haj szerkezetét.
 • Megzavarja a faggyúmirigyek normális működését, megszárítja a fürtöket, fájdalmasnak tűnnek.
 • Az ammóniamentes hajfesték vastagsá és egészségessé teszi a hajat. Az összetételében található vitaminok és nyomelemek emellett táplálják a hajat.
 • Ha törődik fürtjeinek egészségével, a természetes készítmények megfelelőek az Ön számára.

De készülj fel a nehézségekre: csak szakember érhet el egységes színt és tartós hatást.

Az ilyen alapok nem festik át az ősz haját, és nem tesznek szőkévé, csak az ammónia segít radikálisan megváltoztatni a képet.

Lehetséges, hogy a termék ammónium-hidroxid nélküli felvitele után elégedetlen lesz az eredménnyel..

 • Az árnyék messze nem ideális, a szín egyenetlenül fog feküdni.
 • Erre az esetre a természetes festékek gyártói speciális mosással álltak elő.
 • Ne bízzon a reklám ígéreteiben, miszerint az új hangzás hat hétig fog tartani.

A természetes gyógymódok nem hatolnak mélyen a hajba, ezért a szín minden sampon után megváltozik.

Hajfestékek ammóniával - a szépség elfedi a hiányosságokat

Az ammóniával történő hajfesték jellemzői: összetétele, alkalmazás módja, ellenjavallatok. Különbségek az ammónia és az ammónia nélküli festék között.

A hajfesték-termékek között vitathatatlan vezető az ammóniafesték. Ez lehetővé teszi, hogy hosszú ideig radikálisan megváltoztassa a hajszínét. Ezenkívül az ammóniával készült hajfesték akár 4 tónust is képes világítani, szinte nem ártva, ellentétben a fehérítő porral.

Az ammónia és a nem ammónia színezékei közötti különbség

Összetételük szerint a hajfestékek három csoportra oszthatók:

 • kémiai festékek ammóniával;
 • fizikai, színező festékek;
 • természetes színezékek.

Így érhető el a kardinális hajváltás, és biztosítható az állandó színezés..

Az ammóniamentes hajfestékek csak a hajszál felső rétegén hatnak. Behatolnak a kutikulába és beburkolják a kéreg felső rétegét anélkül, hogy megváltoztatnák a haj összetételét. Az ilyen típusú színezéssel a festék gyorsan kimosódik a hajból..

Összehasonlító jellemzőAmmónia (vegyi) festékekAmmóniamentes festékek
Színgyorsaságkitartó6 - 8 hét
A haj világosításalegfeljebb 4 hanglehetetlen
szürke hajteljesen festeniárnyékolva felületesen
Tonizáló fehérített hajesetlegesetleg
Árnyalatok palettájaTelített árnyalatok nagy választéka, sarkalatos színváltozásTermészetes tartomány + színkiemelés fehérített szálakon

Hogyan működik a festék

A kémiai festék 2 komponensből áll - egy festékből és egy oxidálószerből. A festés során az oxidálószer a haj pigmentjét színtelen anyaggá változtatja, és egyúttal aktiválja a mesterséges festék pigmentet.

A népszerű hajszín áttekintése

A kémiai festékek tartalmazzák az otthoni festéshez szükséges összes festéket - ezek a raklapok, a Garnier, a Loreal, a Vella és mások, amelyeket szupermarketekben és háztartási vegyi áruházakban árulnak. És professzionális festékek is állandó festéshez: "Estelle", "Kapus", "Indola", "Vella", "Matrix", "Londa", "Concept" stb..

NévÁrnyalatok palettájaFogalmazásJellemzők:
Estel De Luxe109 alapszín, 4 szín a fehérített haj tonizálásához, 10 szín a világosításhoz, 10 korrektor, 11 élénk szín a szín kiemeléséhezAmmónia, emulgeálószerek, stabilizátorok, sűrítők, parfümkészítmény, növényi olajokat tartalmazó króm energiakomplexum, panthenol.Puhítja a fejbőrt, gyengéden befolyásolja a hajat a színezés során, az olajok összetétele behatol a hajszálba, megvédve az oxidálószer által történő roncsolódástól.
Londa profi91 alapárnyalatAmmónia, stabilizátorok, sűrítők, emulgeálószerek, parfüm, glicerin, lanolin.Finoman hat a fejbőrre. A kompozícióban található lanolin beborítja a hajat, sima és fényes lesz.
Garnier színes naturals43 árnyalatAmmónia, emulgeálószerek, sűrítők, stabilizátorok, növényi olajok, lanolin.A természetes olajok védik a hajat a sérüléstől, a viasz fényt és simaságot kölcsönöz neki.
Palete tartós krémfesték32 természetes árnyalatAmmónia, emulgeálószerek, sűrítők, stabilizátorok, növényi olajok, keratin komplexAz olajok a kutikula simításával védik a hajat a károsodástól. A keratin kitölti a haj üregét, sűrűbbé és erősebbé teszi.

A krémes színezőanyag olyan anyagokat tartalmaz, amelyek biztosítják a mesterséges pigment tapadását a hajszálhoz.

Számok a festéken

A festék árnyalatát a festékcsövön található számkóddal jelzik. Az első szám a pontig jelzi a tónusmélység szintjét, ahol 1 kékesfekete, 2 fekete, majd növekvő sorrendben - a sötéttől a világosig, ahol a 10 egy nagyon világos szőke. A pont utáni számok színárnyalatot jelentenek, vagyis a tervezett árnyalatot.

 • 1. hamu.
 • 2.zöld.
 • 3.arany.
 • 4. réz.
 • 5.red.
 • 6. ibolya.
 • 7.barna.
 • 8. gyöngy.

Alkalmazási mód

A színező készítményt oxidálószer és festék 1: 1 arányú keverésével állítják elő nem fémtartályban. A professzionális festék használata esetén a szükséges oxidmennyiség-arányt a meglévő hajszínnek és a kívánt árnyalatnak megfelelően határozzák meg.

Világításkor használjon 9% vagy 12% oxidálószert, tónusos vagy sötétebb árnyalatú festés esetén - 3%. A háztartási festékekben az oxid színező készítményt tartalmaz.

Szükséges, hogy a színező kompozíciót először a hajgyökerekre vigyük fel, az occipitalis oldalról indulva, majd osszuk el a masszát az összes többi szőrszálon. A tartási idő 45 perc. Sampon használatával le kell mosni a kompozíciót, amíg a víz tiszta nem lesz. Sampon után feltétlenül alkalmazzon balzsamot.

Ellenjavallatok

Vegyi festékkel történő festés előtt először 24 órával korábban kell festési tesztet végezni. Ehhez kis mennyiségű festéket vigyen fel a fül mögötti bőrre, hagyja 45 percig, majd öblítse le vízzel. Ha a teszt során vagy azt követően 24 órán belül irritáció jelei jelentkeznek a bőrön, akkor jobb megtagadni ezt a gyógyszert.

Nem szabad festenie a haját a fejbőr károsodásának és betegségeinek jelenlétében.

Nem árt és nincs ammóniaszag: hajfestés otthon

A tökéletes gyengéd hajszínt keresi? A Garnier bemutatja az új Olia formátumot az olajfesték-szállítási technológiával.

2019-ben a márka nagyról kisre változtatja csomagolási formátumát. Az Olia festék megfizethetőbbé vált a legtöbb nő számára hazánkban, megőrizve egyedülálló formuláját és hatékonyságát. Ezeket a változásokat a Garnier Laboratories több évtizedes fejlesztése teszi lehetővé. A formula lehetővé teszi a kívánt szín elérését, láthatóan javítva a haj minőségét anélkül, hogy károsítaná a fejbőrt.

Az olajjal történő festékbevitel technológiája fokozza a színező hatást, kiküszöböli az ammónia hozzáadásának szükségességét, és ezáltal a színezés során a kellemetlen szagot. Ez a Garnier Olia technológia varázsa, az új rendszer felszabadítja a pigmentek színezésének teljes lehetőségét és egészségessé teszi a hajat!

Az ammónia szaga helyett pedig könnyű gyümölcsös parfümös jegyeket fog érezni a mész, az ananász, a vad alma és a körte, a csipkebogyó és a jázmin virágos jegyei, valamint a borostyán, a tiara virág és a pacsuli mély nyomai.

A formula négy virágolajjal dúsított:

 • Kamélia;
 • Napraforgó;
 • Golgotavirág;
 • Limnantes Alba.

Már maga a színkészítés folyamata is izgalmas és élvezetes: a krémfesték és a fejlesztő tej gyorsan és egyszerűen keverednek, homogén bársonyos textúrát képezve. A textúra pedig egy hajmaszkra emlékeztet - ugyanolyan gazdag és finom.

A gazdag színpaletta 23 árnyalatot tartalmaz, amelyek minden nő szívéhez eljutnak: a következő színezés!

 • 8 tiszta, fényes szőke árnyalat
 • 2 káprázatos ultrablond árnyalat
 • 4 divatos merész árnyalat fémes tükröződéssel
 • 5 gazdag barna árnyalat
 • 2 mély fekete

Ennek a festéknek a jellemzője az ammónia hiánya az összetételében. Az ammónia felelős a pigmentek hajszerkezetbe juttatásáért, az Olia festékben a hajban lévő festékátvivő funkció a virágolajokra hárul, amelyek 60% -a jelen van. Az olaj nem csak a haj ápolására képes. Az Oil Delivery System technológia elősegíti a pigment maximális behatolását a haj struktúrájába, kisimítja az egyes hajok felületét, és hosszú távon megőrzi a gazdag színt. A haj minősége minden alkalommal javul!

Szintén kellemesen meglepő, hogy a festék állaga hihetetlenül kényelmes és egyenletesen oszlik el a haj teljes hosszában, és nem terjed. Ezenkívül az ammónia nélküli festék kényelmes a fejbőr számára, még a minimális égési érzés sem kizárt.

Ezenkívül a Garnier Olia krémfesték a legintenzívebb színt hozza létre, és akár 100% -ban szürke hajat takar. Tehát egy mítosz, hogy az ammónia nélküli festék nem képes megbirkózni az ősz hajjal.!

Ha a hajad belefáradt az ammóniafestékbe, vagy az első szürke hajad van - ne félj ragyogni, a Garnier Olia állandó ammóniamentes krémszín igazi lelet.

Ammónia hajfestékekben

A hajfestékekben lévő ammónia vízzel alkotott vegyületként fordul elő, amelyet helyesen ammónium-hidroxidnak hívnak. De megszokásból és rövidségből adódóan mindenhol ammóniának hívják. Igen, a hajfesték csöveken gyakran ezt a nevet viseli.

A hajfestékekben lévő ammónia fő célja a festék lúgos pH-jának létrehozása (kb. 10-11), amely a haj duzzadását okozná, és kiváltaná a hidrogén-peroxid bomlási reakcióját. Leggyakrabban az ammónia az állandó hajfestékek, a perm és a kémiai hajegyenesítés összetételeiben található meg..

Ő okozza a haj nagyon erős duzzadását, a gyógyszerek maximális behatolását a hajba és használatukból a leghosszabb kívánt hatást. A legtöbb ammóniamentes hajfesték kevésbé tartós, mint az ammóniamentes, és az ammóniamentes hajgöndörök csak enyhe hullámot adnak..

Az ammónia illékony, és amikor a festékeket oxidálószerrel keverjük össze, vagy permetet (egyengetést) alkalmazunk, elrepülni kezd a kompozíciótól, és sajátos szagot hoz létre. Az ammóniagőzök könnyen irritálják az orr és a szem nyálkahártyáját, és fulladást okozhatnak. Az ammóniával ellátott kozmetikumok pedig kellemetlen szaggal, allergénnel rendelkeznek, és használatuk előtt egyedi tesztet igényelnek. Ezért a kozmetikai cégek folyamatosan vizsgálják és kipróbálják a különböző fejlesztési lehetőségeket az ammónia koncentrációjának csökkentésére a hajfestékekben (és egyéb kozmetikumokban), valamint helyettesítik azokat kevésbé káros összetevőkkel. A professzionális hajkozmetikumok sorozatában az ammóniamentes készítmények megtalálták alkalmazását, és meglehetősen sikeresen használják őket. Vannak azonban saját árnyalataik és munkájuk nehézségei, és jelenleg lehetetlen 100% -kal helyettesíteni az ammónia kozmetikumokat. A háztartási hajfesték-sorozatokban (tömegpiaci festékek) sajnos az összes termék vagy csaknem az összes ammónia.

A hajfestékekben az ammónia fő előnye az illékonyság és a kis molekulatömeg. Ennek a két tényezőnek köszönhetően könnyen kimosódik, elpárolog a hajból, és sokáig nem okoz tartós kellemetlen szagot. Ezenkívül a hajból nem mosott ammóniamaradványok a fej szárításakor könnyen elszállnak, és nem rombolják le a hajat.

Sajnos az ammóniatermékek használata teljesen megváltozott hajszerkezetet eredményez, amelynek pórusai önmagukban nem záródnak le, és érdes felületű. Ezért a festés után a haj általában fokozatosan száraz, törékennyé válik, és a mesterséges szín könnyen lemosható. Az egyetlen helyes megoldás a hatékony ápoló kozmetikumok. Ellentétben azzal a közvéleménnyel, hogy festés után egyszerűen savas oldattal öblítheti le a hajat, és a kutikularéteg mérlege bezárul - ez nem így van. Minden festés, perm vagy kémiai egyengetés után a haj kutikularétege csak szilikonokat és polimereket tartalmazó kozmetikumokkal zárható le. Csak a felület mesterséges kiegyenlítése és a mérleg közötti üregek kitöltése segíthet fenntartani a haj nedvességét és az egészséges külsejű hajat.

Ammónia hajfestékekben és szőrtelenítő krémekben. Miért van rá szükség?

A haj könnyítése és elpusztítása ammóniával. Hogyan kíméljük a haját?

Az ammónia (ammónia) csípős, specifikus szagú gáz (mintha ammónia ömlött volna köré), amely könnyen feloldódik vízben, alkálikus ammónium-hidroxidot (vizes oldat) (hidroxid-ammónia) képezve. Tartós festést biztosító hajfestékek összetételébe tartozik, megfelelő gondozás mellett, valamint szőrtelenítő krémekként, amelyek egy-két hétig elpusztítják a felesleges hajat és "elaltatják" a tüszőiket..

Ha a kozmetikumok ammónia tartalma 2% -nál nagyobb, a csomagoláson fel kell tüntetni az "Ammóniát tartalmaz!" Figyelmeztetést. "Ammónium", mert az ammónia allergiás reakciókat okozhat.

Az ammónia maximális megengedett koncentrációja a hajfestékben, a nemzetközi szabványok szerint - 6%.

Mit tesz az ammónia a haj festésekor?

Az ammónia magas pH-ja (kb. 11,5) biztosítja a hajhártya kinyílását és a festék mély behatolását annak szerkezetébe. Emiatt a haj sokkal hosszabb ideig marad fényes, mint felületes ammóniamentes hajfestés esetén. Ez különösen fontos a haj világosítás után történő festésekor, amikor nagyon kevés melanin marad bennük. A tartós hajfestéshez az ammónia (valamint az ammóniamentes) festékeket összekeverjük oxidálószerekkel, amelyek fő hatóanyaga a hidrogén-peroxid, amely szintén tönkreteszi a haj szerkezetét.

Sajnos a szín fényereje és tartóssága, valamint a haj ammóniával történő festésének előnyei korlátozottak..

Az ammónia elpusztítja a melanint (a természetes hajszínért felelős fehérjét), amely egyúttal a festék pigmentek "platformja" is. Ezért minden új hajfestés ammóniával történő festékkel új, váratlan árnyalatot kap - elvégre a festéket már felvitték a természetes hajszínre, és változatukon ammónia változtatta meg.

A magas pH-szint miatt az ammónia kitágítja a pórusokat, csökkentve a bőr gátló funkcióját, és behatolva a véráramba, megmérgezve a testet. Ezenkívül az ammónia megzavarja a faggyúmirigyek munkáját, ezáltal a haj száraz és törékeny lesz, és elkezd hullani.

Lehetséges ammónia nélkül?

Kétségtelen, hogy az ammóniamentes hajfestékeknek megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Népszerűek, mert egészségesebbek és kíméletesebbek. Valójában a tartósan ammóniamentes festékekben az ammóniát etanol-amin helyettesíti. Az etanol-amin-festék nem szagolja az ammóniát, nem okoz égő érzést a bőrön, de a kutatóknak még mindig nincs elegendő okuk arra, hogy állítsák, melyik elem kevésbé káros a hajra, azonban a hajfesték-gyártók jogosan írják a csomagolásra: "Nincs ammónia" ("Nincs ammónium").... Ebben az esetben az etanolamin hajra gyakorolt ​​hatása hasonló az ammóniához - mielőtt mesterséges festéket adna hozzá, el kell pusztítania a természetes pigmentet, amely lehetetlen a haj szerkezetének károsítása nélkül..

Ammónia károsítja a hajat

A szőrtelenítő krémekben található erősen koncentrált ammóniaoldat lágyítja és tönkreteszi a hajat, megkönnyítve ezzel az összes nem kívánt növényzet súrolóval történő eltávolítását. A borotválkozó hatással ellentétben az ammónia-szőrtelenítés után a vékonyodó haj újra kinő. Sőt, sokan közülük sokáig „elalszanak”, egy-két hétre megszűnnek növekedni..

Ammóniamérgezés: tünetek és figyelmeztetések

Belélegezve mérgező ammóniagőzöket, és még inkább ammóniával ellátott szőrtelenítő krémeket alkalmazva a bőrön, vörös szemek, görcsök jelentkeznek a szemben és az orrban, csökkentve a vérnyomást, akár súlyos szédülésig, megnövekedett pulzusszámig és émelygésként.

Szerencsére az ammónia gyorsan kiválasztódik a szervezetből a vizelettel..

Mit kell tenni ammónia-mérgezés esetén?

Lélegezzen friss levegőt, savanyított gőzt, igyon teát vagy vizet citrommal, mihamarabb öblítse le a készítményt ammóniával.

Az ammóniával készült festékek toxicitása miatt a várandós és szoptató nők számára jobb, ha nem festik a hajukat, nem használnak szőrtelenítő krémeket, és tartózkodnak az olcsó, rossz szellőzésű, ammóniaszagú fodrászoktól..

Ammónia hajfestékekben

A festékekben található ammónia-tartalomról 10 évvel ezelőtt kezdődtek a viták, amikor egy nagyon híres márka technológusait a márkájuk marketingesei arra utasították, hogy szemináriumokon mondják el, hogy festékük a többiektől eltérően tartalmazza a legalacsonyabb ammóniát. Olyan festékekről volt szó, amelyek a lehető legnagyobb mértékben megvilágíthatják a hajat, akár 4-4,5 tónusig, azaz a "SPECIAL BLONDE" nevű színezékekről (11 / xx; 12 / xx; 100 / xx; 900 / xx). A márka technológusai mindenki számára bizonyították, hogy csak a színezékeik, a „SPECIAL BLONDE” legalább 3% ammóniát tartalmaznak! Így növelték a mesterek bizalmát a márkájuk iránt és a bizalmatlanságot a többi színezék iránt. Nos, az agy porzása trükk sikeres volt, és a mai napig működik! Bravo marketingeseknek! Más márkák technológusainak hallgatnia kellett az állandó színezékeik ammónia tartalmáról, mert sajnos nem volt mivel dicsekedni! A 13% nem 3% az Ön számára. És egy ilyen különbség mindenkit megijesztett.
Mindig azon gondolkodtam, hogy a festékmárkák, amelyeknél dolgoztam, miért tartalmaz 13% ammóniát, és pontosan ugyanolyan világosak-e, mint a festékek, amelyekben 3% volt ?
Pontosan addig gyötört ez a kérdés, amíg el nem jutottam a színezékek gyártásához, közvetlenül a vegyészekhez, akik nagyon hozzáértők ebben a kérdésben! Ezt mondták nekem...

AMMÓNIA FOLYAMATOS SZÍNEKBEN

Az ammónia - NH3 hidrogén-nitrid és normál körülmények között színtelen gáz, jellegzetes szúrós szaggal. Az ammónia a IV. Veszélyességi osztályba tartozik. Nagyon mérgező, tiszta formában.
A tartós hajfestékek gyártása során soha nem használják tiszta formájában, azaz. 100% -os gáz formájában. A festékhez ammóniát adnak kizárólag 25% -os vizes oldat formájában.

Festékkeverékekben ammóniára van szükség ahhoz, hogy olyan lúgos környezetet teremtsen, amely szükséges a festék pigmentek hidrogén-peroxiddal történő helyes oxidációjához, a haj kutikulájának kinyitásához, hogy a festék molekulái bekerüljenek a kéregbe, és a melanin pigmentek oxidálásához..
Szinte lehetetlen megtenni ammónia nélkül, főleg, ha a "SPECIAL BLONDES" segítségével maximálisan megvilágosodunk és az ősz hajat festjük..
Az a tény, hogy az ammónia az, amely 10 perc alatt kinyitja a haj kutikuláját, és lehetővé teszi a festék mélyebb és gyorsabb behatolását a kéregbe, mint például az ammóniamentes festék..
A festés során az ammónia meglehetősen agresszív módon emeli fel a kutikulát, mint lúgos helyettesítői. E folyamat után a hajmérlegek eredeti helyzetbe történő visszahelyezését kizárólag savas pH-jú szolgáltató samponok és balzsamok segítségével, majd csak egy ideig lehet elérni..
Vizuálisan nem látjuk azonnal, hogyan változik a haj szerkezete az ammóniafestékek használatától. Éppen ellenkezőleg, a kezdeti festés után a haj ragyog és fényűzőbbnek tűnik..
Miért árt az ammónia a hajnak? Igen, általában kevés, ha betartja azokat a festési szabályokat, amelyeket a gyártók a használati utasításban előírnak. A lényeg az, hogy a mester megértse, hogy a gyökérzónában a festék nem károsíthatja a hajat. Néha károsíthatja a bőrt, a kliens egyes kémiai komponensekkel szembeni egyéni intoleranciája miatt. Az ammóniafesték okozta fő kárt a hajháló okozza, mivel a hosszúság a leginkább kiszolgáltatott a festékkeverékek ismételt, havi alkalmazásával szemben. A gyökereket egyszer festjük, de a hossza állandó. Mindig. ha a haj festékkeverékével dolgozik, ne feledje, hogy az oxidáló emulziónak alacsony százalékosnak kell lennie, és a haj expozíciója legfeljebb 10-30 perc lehet. Vigyázzon a festékkeverékre, és soha ne színezze haját „SPECIAL BLONDES” -nel, mert ezek tartalmazzák a legnagyobb ammónia-tartalmat. Ne bízzon azokban, akik meggyőznek arról, hogy festékükben a legalacsonyabb az ammónia tartalom! Valamennyi gyártó az általánosan elfogadott NEMZETKÖZI SZABVÁNYOK vagy GOST szerint működik, nevezetesen:
a festék ammónia tartalmát 25% -os vizes oldathoz számítják, ez valós számítás. Ami a 100% -os tiszta ammóniát illeti, ez egy marketingcsapda, amelynek célja az eladások növelése.
Tehát a legmagasabb ammónia-tartalom a "KÜLÖNBÖLÖS SZŐKE" -11 / xx; 12 / x; 100 / xx; 900 / xx sor:
12-15% -tól 25% INAKTÍV AMMÓNIUM-OLDATBAN, vagy 3-4% -BÓL AMMONIA (GÁZ)
Vagyis, amikor a technológusok a „KÜLÖNLEGES SZŐNY” -ben körülbelül 3-4% -ot mondanak neked, ne gondold, hogy megtévesztenek, kissé ravaszak azért, hogy a festéket kedvezőbb fényben mutassák be. Valójában nem különbözik a többitől, és pontosan ugyanaz az ammónia tartalma, 12-15% 25% -os vizes oldat esetén, különben a festék nem volt képes 4-4,5 tónussal megvilágítani a hajat.

A legalacsonyabb ammónia tartalom a festékekben 1-3 sor.
1-4% és 25% közötti vizes oldat.

Átlagos ammónia tartalom a színezékekben 4-10 sor.
5-9% és 25% közötti vizes oldat.

Ebből az következik, hogy a sötét árnyalatok kevesebb ammóniát, a világos árnyalatok pedig többet tartalmaznak.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ammóniamentes hajfestéket?

Ha a legjobb ammóniamentes hajfestéket keresi, akkor érdekelheti, hogy milyen előnyei vannak ennek a típusú festéknek, és miben különböznek az ammóniától..

Kétségtelen, hogy az ammóniával készült festékek nagyon tartósak, ami különösen fontos az ősz haj festéséhez. Ez az alkotóelem segíti a kutikula felső rétegének kinyitását, hogy a mesterséges pigmentek mélyebbre hatolhassanak, és a szín feltárásában is. Az ilyen termékeknek csípős kellemetlen szaga van, az ammónia hidrogén-peroxiddal történő reakciója során felszabadul a festék keverése és felvitele során..

Hogyan hat a festékben lévő ammónia a hajra??

Az ammónia több mint 50 éve az állandó hajfestékek alkotóeleme, de ez egy nagyon erős vegyi anyag, amelynek számos mellékhatása van. A haj súlyos duzzanata és a kutikula megnyílása a haj nedvességének és fehérjéjének elvesztéséhez vezet, ami idővel a hajat szárazra és törékennyé teszi. Az ammónia emeli a bőr természetes egyensúlyát is, és nem olyan egyszerű visszaállítani a normális állapotába. Ez azt jelenti, hogy a kutikula nyitva marad és továbbra is elveszíti a nedvességet..

Hogyan lehet helyettesíteni az ammóniát a hajfestékekben?

Mivel az ammónia ilyen fontos szerepet játszik, nem lehetett egyszerűen kidobni a készítményből pótlás nélkül, és egy másik kémiai komponens jött a helyére - a MEA (monoetanol-amin, az ammónia származéka, amely etilén-oxiddal történő reakciója során keletkezett). Ez nem újdonság a színezékek világában, ezt a komponenst is meglehetősen keveset használták, körülbelül 20 éve, de előtte nem hirdették annyira. A MEA-val ellátott festékek szintén lúgos színezékek, vagyis megváltoztatják a bőr egyensúlyát a lúgos oldal felé is. A MEA molekulák többször nagyobbak, mint az ammónia molekulák, ami azt jelenti, hogy nem tudnak olyan hatékonyan működni. De a fogyasztó számára van egy határozott plusz az ammónia nélküli festékekben - nincsenek csípős szaguk. De éppen a szag hiányának lehet buktatója - amikor csípős szagot érzünk a festékből, ez azt jelenti, hogy az ammónia elpárolgási reakciója zajlik. De a MEA nem illékony anyag, és addig marad a hajunkon, amíg le nem mossuk..

És még egy fontos részlet - az ammónia mellett a hidrogén-peroxidnak vagy a peroxidnak is nagy szerepe van. Koncentrációja miatt az ammóniával vagy MEA-val készült festék többé-kevésbé agresszív..

Ezen adatok alapján kiválaszthatjuk a legjobb ammóniamentes hajfestékeket.

Legjobb ammóniamentes hajfesték: - a legjobb 3 festék ammónia nélkül

Először is, a legjobb festék ammónia nélkül az ammónia és az IEA nélkül. Ezek szerves színezékek, és a következő termékeket tartalmazzák.

Organic Colour Systems - Szerves színezék, a szerves anyagok maximális mennyiségét és a legkevesebb vegyi anyagot tartalmazza. Az Organic festék ugyanakkor tartós, csillogó fényű hatást kínál..

A professzionális termékek közül a következő ammóniamentes termékek iránt nagy a kereslet a fodrászok körében, mindegyik ammónia helyett MEA-t (monoetanol-amint) tartalmaz.

Először is kiválaszthatja az Inoa festéket a Loreal-tól. Ez valóban áttörést jelent a festéstechnológiában, és az MEA jelenléte ellenére ez a termék az alkalmazás során a lehető legnagyobb mértékben gondoskodik a haj megőrzéséről..

 1. INOA a L'Oreal Professionnel márkától - maximális kutikula védelem és színtelítettség;
 2. ColorInsider Matrix - modern technológia a festék hajba juttatásához ODS2, olajok hatására;
 3. Permanent Shine by Chi Ionic - ionos színtechnika, UV-védelem, hidratálás száraz hajra és száraz fejbőrre.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy valójában az ammóniafestékekkel nem minden van olyan rosszul, ahogyan azt a reklám elmondja. A festék kiválasztásakor azt tanácsoljuk, hogy koncentráljon a termék típusára - előnyben részesítse a professzionális festékeket, így a szükséges veszélyes koncentrációt választva szabályozhatja a második veszélyes terméket - a hidrogén-peroxidot. Ha bolti festéket vásárol dobozban, megkapja a kapott oxidálószert, függetlenül a haj típusától, és ezáltal károsíthatja a haját..

Mindezen részletek ismeretében most elkezdheti megérteni a festékeket, és jól választhat.!

Festjük magunkat, 2. rész

Ammónia és ammóniamentes festékek.
Anna Kotova "Otthoni színezés bemutatója" második kiadása

A "Anna Kotova otthoni színezésének oktatóanyaga" mai számában az ammónia és az ammóniamentes festékek közötti különbségekről fogunk beszélni. Ezen színezékek veszélyeivel és előnyeivel kapcsolatos viták elég gyakran fordulnak elő. De, ha köztünk beszélünk, sokan nem értik a különbséget, csak olyan gyógyszert választanak, amely nem megfelelő maguknak, és úgy vélik, hogy a festék rossz. A professzionális festék nem lehet rossz, csak olyan kezek vannak, amelyek nem tudják, hogyan kell vele dolgozni. Megpróbálom tisztázni ezt a zavaros témát..

Először nézzük meg a leggyakoribb kérdést. Milyen hajfestéket válasszon: ammónia vagy ammónia mentes?

Az ammónia (állandó) festék aktív összetevője az ammónia. Feladata a kutikuláris réteg pikkelyeinek maximális kinyitása és a színező pigmentek és egy oxidálószer (hidrogén-peroxid) átjutása a kéregbe. Ennek köszönhetően zajlik a haj színezése. Ez a festék alkalmas Önnek, ha ősz haja van, ha élénk és telített színt szeretne kapni, ha természetes tónusát 1-2 tónussal kívánja világosabbá tenni. Az ammóniafestéket 6%, 9% vagy 12% oxidálószerrel hígítjuk. 1: 1 vagy 1: 1,5 arányban. Ez a gyártó követelményeitől függ, és neki kell előírnia. A festék tartási ideje a hajon 30 perc. Ezt a gyártó határozza meg a használati utasításban..

Ammóniamentes (félig állandó) festékekben a hatóanyag a monoetanol-amin alkáli. Kihull, ha az ammóniát alkohollal kombinálják. A monoetanol-amin feladata a kutikuláris réteg pikkelyeinek kinyitása is, de nem nyitja meg annyira a haj pikkelyeit, mint az ammónia. Ennek következtében a színező pigmentek és az oxidálószer részben bejutnak a kéregbe. A haj tónusú. Ez a festék alkalmas Önnek, ha nincs szürke haja, sötétíteni szeretné a hajszínét, vagy egy kissé felfrissítve növeli természetes színe szépségét. Az ammóniamentes festéket 1,5–4,5% -os oxidálószerekkel hígítjuk. Ez a gyártó műszaki követelményeitől is függ, és az utasításokban van megadva. Általános szabály, hogy a festéket az oxidálószerrel hígítjuk 1: 2 arányban. A festék tartási ideje a hajon általában 20 perc.

Van egy vélemény, hogy az ammóniafesték sokkal károsabb, mint az ammóniamentes festék. Nem értek egyet. Korunkban a kozmetikai vegyipar hatalmas előrelépést tett. A festékekben lévő ammónia 15-20 percet teljesít (az ammóniafesték tartási ideje általában 30-40 perc), maximálisan kinyitja a kutikuláris réteg pikkelyeit és elpárolog. Ezért a haj károsodása minimális, a hajfestés mértéke magas..

Az ammóniamentes festékben lévő alkáli, monoetanol-amin lassan kinyitja a mérleget, és folyamatosan működik, amíg a festéket tartják (ammóniamentes festék esetén általában 20 perc). A kutikula pikkelyeinek hiányos nyilvánosságra hozatala miatt a színező pigment nem jut be teljesen a kéregbe, hanem a kéreg és a kutikuláris réteg közé van rögzítve. Emiatt a festés nem sűrű, tonizálás lép fel.

Az ammóniafesték alkalmas szürke haj, vastag és vastag haj festésére, ha világos és gazdag színt szeretne kapni a haján, és ha természetes haját 1-2 tónussal világosabbá kívánja tenni..

Az ammóniamentes festék alkalmas az ősz haj nélküli hajra, ha sötétíteni akarja a hajszínét vagy felfrissíti a természetes hajszínt.

Nagyon fontos azonban megérteni, hogy a képzett profi fodrász szolgáltatásait nem lehet egyetlen oktatóprogrammal pótolni. Bízzon a szakemberekben!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Fejpánt rugalmas hajpánttal

Minden idők legtöbb népe a nők haját tartotta a szépség és az egészség fő jelének. Ez az oka annak, hogy ilyen figyelmet fordítanak a frizurákra és a hajkiegészítőkre. A szokatlan kép készítésének tartozékáról szól, amelyet megvitatnak.

Hogyan lehet a fürtöket sokáig tartani, hogyan kell helyesen göndöríteni

Bármely lány életében legalább egyszer egy buja hajról álmodozott, gyönyörű fürtökkel. A göndör haj eleganciát kölcsönöz a képnek, teljessé téve azt.