Legfontosabb / Kiemelés

A haj és a fejbőr hardverdiagnosztikája

Kiemelés

Ha a szem a lélek tükre, akkor a haj tükrözi egészségünket. A trichológiai rendellenességeket a test hormonális rendellenességei, az étrend megváltozása, az életkorral összefüggő okok okozhatják. Pontosabban, a tricho-diagnosztika segít meghatározni a probléma okát.

Mi a haj és a fejbőr diagnózisa

A hardverdiagnosztika a trichológusnál két vizsgálatot tartalmaz egy trichoszkópon: trichoscopy - a haj állapotának felmérése és dermatoscopia - a fejbőr diagnosztikája. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az eszköz különböző nagyítási módokban működik, a szakember részletesen tanulmányozhatja maga a haj jellemzőit, és megértheti, milyen folyamatok zajlanak le a fejbőrben. Bizonyos esetekben a diagnosztikai program tartalmaz fototrikogramot is, amely segít a haj sűrűségének felmérésében.

Kinek és miért kell az eljárás

A hardveres hajdiagnosztika eljárása szükséges az alopecia, a fokozott faggyúszekréció, a seborrhea és más betegségek pontos és sikeres kezeléséhez..

Előnyök

A hardveres módszer pontos és teljes képet nyújt a teljes rendszer hajnövekedéssel kapcsolatos állapotáról: szőrtüsző, szőrtüsző, faggyúmirigyek, hajpapillák, hámhüvelyek és fejbőr

A technika biztonságos, és a kívánt gyakorisággal megismételhető.

A diagnózis során az orvos trichoszkópot futtat a beteg feje fölött, képeket jelenít meg a számítógép képernyőjén, amely szerint a diagnózist felállítják. Fototrikogrammal egy mikrotérséget borotválnak a fején, majd 48 óra elteltével ezeket a területeket lefényképezik, kiszámítják a haj sűrűségét és a follikuláris egységek biztonságosságát, ami lehetővé teszi a kezelés diagnosztizálását és előírását. Az ismételt fototrikogram (amelyet a kezelés után végeznek) lehetővé teszi a terápia eredményeinek értékelését és a kezelési folyamat beállítását. Az eljárás körülbelül 30-40 percet vesz igénybe. A vizsgálat eredményei alapján a szakember kidolgoz egy kezelési programot, amely magában foglalhatja a fejbőr professzionális hámozását, mezo- és készülékterápiát, maszkokat.

Szakértői tanács

Integrált megközelítés nélkül lehetetlen a sikeres hajkezelés. Ezért a trichoterápiás programban külön helyet kell kapni a helyes táplálkozással, az egészséges életmóddal és az otthoni ápolással kapcsolatos tanácsokkal kapcsolatban..

A haj és a fejbőr diagnosztikája

Sok betegünket megijesztik a haj és a fejbőr betegségeinek tünetei: viszketés, égő érzés, elvékonyodás és veszteség stb. Siettünk, hogy megnyugtassuk: a legtöbb esetben a problémák megoldhatók, csak a haj állapotának diagnosztizálása és a hatékony kezelés előírása érdekében fontos, hogy időben érkezzünk egy találkozóra egy trichológussal..

A haj és a fejbőr diagnosztikája lehetővé teszi, hogy:

 • meghatározza a szőrtüszők állapotát;
 • vizsgálja meg a hajszál egészségi állapotát;
 • meghatározza a fejbőr típusát és elemzi annak állapotát;
 • felismerni a trichológiai betegségeket.

Hajelemzés mikro-video diagnosztikával

A mikrovideo diagnosztika vagy a bőr és a haj számítógépes diagnosztikája olyan módszer, amelynek gyakorlatilag nincs egyenlő állapota eltéréseinek azonosítása. Ez a hajelemzés sokkal hatékonyabb, mint egy vizuális vizsgálat, mivel lehetővé teszi az orvos számára, hogy 150-szeres nagyítással lássa a sérült területet..

Ebben az esetben gyakorlatilag nincs kétség a korpásodás, az alopecia és más gyakori trichológiai problémák okai miatt. A számítógéphez csatlakoztatott mikroszkóp és videokamera segítségével az orvos meglátja a páciens kellemetlen tüneteinek okait, és azonnal felvázolhatja azok hatékony megszüntetésének módjait.

A haj időben történő diagnosztizálása nagyon fontos túlzott hajhullás esetén. A trichológus szükségszerűen ellenőrzi az üres tüszők számát, amelyekből megfelelő kezeléssel még mindig új rudak nőhetnek ki. Ezenkívül a mikro-video diagnosztika lehetővé teszi a haj fejlődésének gyors meghatározását. A kapott adatok összessége alapján az orvos meghatározza a betegség terjedésének mértékét, és ha nem túl előrehaladott, olyan kezelést ír elő, amely valóban segít megállítani az alopeciát.

Könnyű a haj számítógépes diagnosztikájának segítségével, és felismerni törékenységük okát: ehhez meg kell vizsgálnod a hagymákat és a hajszálakat a fej különböző területein..

Minden évben a gyakori stressz egyre gyakoribb oka a trichológiai betegségek megjelenésének - ezek a modern életritmus költségei. A mikrovideo diagnosztika egyértelműen megmutatja a stressz következményeit: a gyökerek keskenyednek, és minél több ilyen érintett terület van az ember fején, annál tovább szenved a test.

Bizonyos esetekben a páciens még ajánlást is kap egy pszichológus felkeresésére: ellenkező esetben egyszerűen nem lehet megállítani azokat a folyamatokat, amelyek negatívan befolyásolják a fejbőr egészségét. Ezenkívül a stressz csökkenti a B-vitamin felszívódását, amely szükséges a pigmentáció fenntartásához. Éppen ezért ez a tényező gyakran nemcsak ridegséghez, elvékonyodáshoz és hajhulláshoz, hanem idő előtti ősz hajhoz is vezet..

Hajdiagnosztika: ár

A haj és a fejbőr diagnosztikájának költségei a moszkvai klinikákon általában legalább másfél ezer rubel. A pontos ár mindenekelőtt attól függ, hogy milyen módszerrel elemzik a tüszők állapotát. Trichológiai központunkban most felajánlhatjuk Önnek a lehetőséget, hogy az első konzultáció részeként teljesen ingyenesen végezzen diagnosztikai eljárásokat. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy felhívja a klinikát és időpontot egyeztet!

Iratkozzon fel ingyenes konzultációra egy trichológussal telefonon:

A fejbőr és a haj helyes diagnosztikája a felmerült problémák megoldása érdekében

A haj csak akkor szép, ha egészséges. De nem könnyű megérteni, hogy a haj állapota miért hagy kívánnivalót maga után. A hardverdiagnosztika segít kitalálni. A módszer feltárja a "vegetáció" és a fejbőr állapotának árnyalatait, amelyek lehetőséget adnak a kezelés és az ápolás eszközének megválasztására..

A diagnosztika indikációi

Hasznos professzionális módszerekkel megvizsgálni a hajat annak érdekében, hogy megismerje annak típusát, tulajdonságait, és ne tévedjen a kozmetikumok gondozáshoz való kiválasztásakor. Ellenkező esetben hamarosan megszűnik a ragyogás és a sűrűség öröme, a fejbőr aggodalomra ad okot. Feltétlenül végezzen számítógépes tanulmányt, ha már problémái vannak:

 • a haj kiszáradt, szakadt és eltört;
 • korpásodás jelent meg;
 • erős veszteségük kezdődött;
 • a haj gyakran piszkos, zsíros lesz, a gyakori mosás ellenére;
 • seborrhea-t találtak;
 • túl korai ősz haj jelent meg;
 • a fürtök minősége romlott a színezékek, a tartósítószerek vagy az egyengetés miatt.

Fejbőr és hajvizsgáló gép

Egy orvosi központban számos tanulmány elvégezhető egyetlen eszköz - egy trichoszkóp - felhasználásával. Az, hogy mennyi hajat és fejbőrt kell részletesen megvizsgálni, a beteg panaszaitól és a szakember által végzett vizuális vizsgálat eredményeitől függ. A készülék segítségével hajtsa végre a következőket:

 • Trichoszkópia. Az eljárás nagyfelbontású videokamerával történik. A készülék rögzíti és továbbítja a haj képét a monitorhoz, ezt követően többszörösen nagyítja és egy speciális program elemzi. A trichoszkóp lehetővé teszi a haj vastagságának azonosítását, összehasonlítva azt a normával. Meghatározzák a hajszálak vastagságát, a fejbőr vérellátásának minőségét és általános állapotát (károsodás, gomba jelenléte stb.).
 • Fototrikoszkópia. Szűkebb és informatívabb tanulmány készül egy nagyon erős lencsékkel rendelkező kamerával felszerelt berendezéssel. Ez is egy trichoszkóp, de széles képességekkel rendelkezik. A felmérés információkat nyújt a hajfej sűrűségéről és a haj átmérőjéről, a hajhagymák állapotáról, a fejbőr faggyúmirigyeinek munkájáról..
 • Phototrichogram. A képek alapján meg lehet különböztetni az aktív és a "szunnyadó" tüszőket, fel lehet mérni a fejbőr megkönnyebbülését és állapotát, a haj szerkezetét.
Phototrichogram

Ha szükséges azonosítani a bennük lévő ásványi anyagok tartalmát, spektrális elemzést végeznek. Spektrométerre van szüksége a reakció kiváltásához. Feltárja a haj biokémiai összetételét. Az eredmények alapján megítélik az egészségükhöz szükséges összetevők hiányát..

Eljárási módszer

A legtöbb esetben a haj és a fejbőr számítógépes vizsgálata számos tanulmányt tartalmaz:

 • Trichológus konzultáció. Ez egy kötelező szakasz, amelynek során tisztázzák a beteget érintő problémákat, kivizsgálást végeznek és további vizsgálati taktikákat írnak elő..
 • Trichoszkópia. Ez a nem invazív és fájdalommentes eljárás szintén elengedhetetlen. A készülék érzékelőjével a szakember megérinti a fejbőrt és a hajat, hogy fényképet készítsen róluk. Az applikátor képes erősen megvilágítani a vizsgált területeket. A képek átkerülnek a számítógépre. A program azonnal eredményt ad, amely tájékoztatja a vizsgált objektumok jellemzőiről.

Száraz vagy zsíros haj, a gyökerek és a végek állapotának különbségei, a bőr árnyalatai találhatók.

Trichoszkópia

 • Fototrikogram elkészítése. Egy szélesebb körű vizsgálatot kopaszsággal végeznek. Ez hosszabb ideig tart, mint a korábbi eljárások. Az első szakaszban 2 kis hajszakaszt borotválnak a koronánál és a fej hátsó részénél. 2-3 nap elteltével, amikor kissé megnőnek, el kell mennie a trichológushoz. Ezeket a területeket speciális festékkel kezelik, és érzékelőt visznek rájuk. Észleli a növekvő szőrt és változatlan marad.

Ezek és mások aránya lehetővé teszi az alopecia azonosítását és annak mértékének meghatározását. A fototrichogramon aktív és megszűnt izzók láthatók.

 • Spektrális elemzés. A módszer lehetővé teszi a hajproblémák okának azonosítását. Előre fel kell készülnie rá. Egy hónappal az eljárás előtt nem festheti a fürtöket, előtte 2 héttel - használjon gyógyászati ​​samponokat, ampullákat stb. Erre az időszakra a rutinellátásra korlátozódnak. Az eljárás során egy kis hajtincset vesznek el a betegtől, zsírtalanítják, mossák, szárítják..

Az elkészített anyagot egy spektrométerbe helyezzük, ahol magas hőmérsékletnek tesszük ki. A haj megég és a kapott mintát egy számítógépes program elemzi. Információt ad kémiai összetételükről. Ezeket az információkat összehasonlítják a normával, amely lehetővé teszi a hajhoz szükséges anyagok hiányának és a rájuk káros összetevők jelenlétének azonosítását..

 • Fejbőr biopszia. A kopaszság elemzését írják elő annak eredetének meghatározása érdekében. Probléma hiányában nem hajtják végre. A vérhígító gyógyszereket néhány héttel a mintavétel előtt le kell állítani. A bőrt az eljárás kezdetén alaposan fertőtlenítik. Ezután a területet injekcióval vagy érzéstelenítő spray-vel érzéstelenítik. A szövetmintát műszerrel elválasztjuk. Mikroszkóp alatt vizsgálják a kopaszsághoz vezető bőrpatológiákat..

A vizsgálatot a legtöbb esetben általános és biokémiai vérvizsgálatok egészítik ki, feltárva a hormonok egyensúlyát, tanulmányozva a pajzsmirigy állapotát. Ez esélyt ad a szomatikus betegségek kizárására, amelyek befolyásolhatják a haj szerkezetét és megjelenését..

A haj számítógépes diagnosztikájával kapcsolatos információkért lásd ezt a videót:

A számítógépes diagnosztika költségei

A fejbőr és a haj vizsgálatának költsége az eljárás teljességétől függ. A minimális összeg legalább 1500 rubel. Az összes lehetséges módszer alkalmazása 5000 r-ba kerül.

A haj és a fejbőr diagnosztikája nem kozmetikai, hanem inkább orvosi eljárás. Az eredményei alapján előírt kezelés elősegíti a haj gyorsabb és jobb helyreállítását. A gondozására vonatkozó ajánlások végrehajtása nem ad esélyt új problémákra..

A haj és a fejbőr hardverdiagnosztikája

A haj egyfajta mutatója a test általános állapotának. Élesen reagálnak a stresszre, a külső környezet negatív hatásaira, a belső szervek patológiájára. Ennek eredményeként a haj törékennyé és fénytelenné válik, kidőlni kezd, és korpásodás jelenik meg..

Sajnos, kevesen érzékelik ezeket a megnyilvánulásokat okként, hogy kapcsolatba lépjenek egy trichológussal. Sokan a problémák gyors megoldására keresve vásárolnak drága hajápolási termékeket, "felírnak" maguknak vitaminterápiás tanfolyamokat. Az ilyen kezelés hatása a legtöbb esetben rövid. Ezenkívül az ilyen "kísérletek" során a patológiák gyakran súlyosbodnak és bonyolítják a további kezelést..

Fontos megérteni: a szőrtüszők "elrejtőznek" a dermis alsó rétegeiben. Ha a víz-zsír egyensúly és a mikrocirkuláció zavart, táplálkozásuk romlik, ami hajhulláshoz vezet. A maszkok és balzsamok csak a "látható" részt érintik. A haj számítógépes diagnosztikája nemcsak állapotukat értékeli, hanem közvetlen kapcsolatot létesít a test más patológiáival is.

A Le Colon szakemberei azt tanácsolják, hogy végezzenek diagnosztikai intézkedéseket a legkisebb problémák esetén is. Aggodalomra ad okot a kihulló haj számának növekedése, valamint a tompaság és a töredezett hirtelen megjelenése. Bizonyos esetekben azonban rendkívül fontos a fejbőr és a haj állapotának alapos vizsgálata. A veszélyes jelek a következők:

 • alopecia bármilyen formában,
 • megnövekedett zsíros haj,
 • a seborrhea különböző típusai,
 • laza haj,
 • "Korai" ősz haj,
 • a haj szerkezetének megváltozása festés és perm után.

Beszélgetés a pácienssel. Ekkor kialakul az élettörténet, és kialakul a patológia általános elsődleges képe. Fontosak a veleszületett és szerzett betegségek, életmódbeli rendellenességek, stresszek, a hajápolás jellemzői.

Szemrevételezés. Az orvos meghatározza a hajhullás típusát, lokalizációját, a kopaszodás gócait, azonosítja a dermatológiai problémákat, értékeli a hajszál megjelenését.

Hardveres hajdiagnosztika. Lehetővé teszi a probléma gyökerének azonosítását és vizuálisan nem látható patológiák felállítását.

Az egyedülálló szerzői technika A Clauderer olyan diagnosztikai intézkedések komplexusa, amelynek célja a haj és a fejbőr állapotának felmérése. A szakember műveleteinek sorrendje a következő:

   1. Először megvizsgálják a fejbőrt a korpásodás, a hámlás, a bőrpír és a zsírtartalom mértékének meghatározásával..
   2. Ezután egy elválás történik, amely lehetővé teszi az új haj növekedésének értékelését. Ennek a mutatónak a 10% -nál nagyobb túllépése a megnövekedett veszteség jele..
   3. A következő szakaszban a hajat kifésülik annak érdekében, hogy a fej különböző területeiről (parietális, temporális, occipitalis) nyerjék őket..
   4. Ezt követően a hajat mikroszkóp alatt "küldik". A kapott adatok alapján következtetéseket vonnak le a gyökerek szennyezettségéről, a haj és a gyökér vastagságáról. Ideális esetben a gyökérhagymának legalább háromszor vastagabbnak kell lennie, mint a haj (az alacsonyabb számok hajhullásra való hajlamot jeleznek).

A Clauderer-módszerrel végzett számítógépes tanulmányokhoz speciális elektronikus berendezéseket használnak. A beépített kamerának köszönhetően a kép kinagyul és megjelenik a számítógép monitorán. A szakember következtetéseket von le a tüszők és a fejbőr állapotáról. Szükség esetén további vizsgálatokat írnak elő.
A fejbőr és a haj számítógépes diagnosztikája lehetővé teszi állapotuk több szempont alapján történő felmérését. Ezek tartalmazzák:

 • fejbőr és a haj típusa,
 • tüszőméret,
 • a seboregulációs folyamat jellemzői,
 • a szőrszálak száma a különböző területeken,
 • fejbőr patológia,
 • anatómiai hibák,
 • a vérellátás megsértése,
 • a haj növekedésének a normáknak való megfelelés.

A Le Colon Beauty Institute kizárólagos joggal képviseli a francia márkát a fővárosban. A központ szakemberei mindent tudnak a hatékony fejbőr- és hajkezelésről. A Le Colon moszkvai kompetens hajdiagnosztikája a kulcsa a sok probléma megszabadulásának. A szakemberek az egyedülálló Clauderer kozmetikumokat használják, amelyek csak természetes összetevőkből állnak és nem okoznak allergiás reakciókat. Minden beteg számára egyedi program készül.

Már elvégezte a haj és a fejbőr diagnózisát? Tudja meg most: hogyan és ki végzi a kutatást

A szép és ápolt haj mindig modern és releváns. Csak az egészséges szálak tudnak jól kinézni. Ha a haj sok kívánnivalót hagy maga után, akkor hajdiagnosztikát kell végezni a rossz állapotuk okának azonosítása érdekében. A vizsgálat eredményei szerint a hajad helyes kezelését és gondozását pótolhatja.

A diagnózist nemcsak a rossz hajállapotra, hanem az egészséges hajra is fel kell állítani. Ez segít kiválasztani a megfelelő kozmetikumokat a hajápoláshoz, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig egészséges marad. És ha van az egyik jelzés, akkor a vizsgálatot azonnal el kell végezni.

Javallatok

 1. Megjelentek a fejbőr betegségei. Például korpásodás és seborrhea.
 2. Súlyos hajhullás.
 3. Nagyon sok ősz haj jelent meg.
 4. Száraz, élettelen szálak, amelyek folyamatosan törnek.
 5. A frizura a gyakori samponozás ellenére gyorsan koszos lesz.
 6. A haj a külső hatások miatt romlott. Például állandó szárítás hajszárítóval, hajformázás hajsütővasakkal, vasalókkal, permekkel, színezés.

És hogy ez az eljárás segít-e a fejbőr dudorainak azonosításában, itt megtudhatja.

Hova?

Jelenleg vannak szépségszalonok, amelyek lehetőséget nyújtanak a kutatásra.

Meg kell jegyezni, hogy a berendezés diagnosztikáját szakember végezheti, aki rendelkezik ezen a területen végzettséggel..

Az úgynevezett külső diagnosztika egy szokásos fodrászszalonban is elvégezhető..

Fontos figyelembe venni, hogy egy ilyen vizsgálat csak külső lesz, és a fodrász tapasztalatai alapján szakembertől tanácsot adnak..

Mi a számítógépes kutatás?

Számos fejbetegségnek hasonló tünetei vannak, ezért a pontos diagnózis érdekében a szakemberek számítógépes diagnosztikát kínálnak. Ez lehetővé teszi a fejbőr és hajbetegségek okának pontos meghatározását, valamint az időben történő kezelés előírását. A fejbőr típusairól további információt ebben a cikkben talál..

Jelzések a számítógépes diagnosztika kijelölésére:

 1. Hajhullás, bármely szakaszban.
 2. Korpa.
 3. Száraz és törékeny fürtök.
 4. Megnövekedett zsíros haj.

A számítógépes kutatás meghatározza a haj és a fejbőr szerkezetének állapotát, valamint az egészséges és legyengült szálak számát és arányát. Ezek a tanulmányok segítenek az orvosnak megerősíteni a diagnózist, megállapítani a betegség stádiumát, következtetéseket levonni a gyógyszerekre adott reakcióról.

A számítógépes diagnosztika elvégzéséhez bizonyos berendezésekre van szükség, amelyeket trichoszkópnak neveznek..

A készülék videokamerával és mikroszkóppal van felszerelve. Egy speciális program is telepítve van a számítógépre. Az orvos végigvezeti a készüléket a hajon és a fejbőrön.

Az állapot azonnal megjelenik a számítógépen, így az ügyfél maga figyeli a haj állapotát. Az eljárás legfeljebb 30 percet vesz igénybe, és nem okoz kellemetlenséget a beteg számára.

Fő lépések

 1. Konzultáció egy trichológussal - a beteg felméréseként zajlik, amely elmondja a panaszokat. Az ellenőrzés során kiderül a szálak általános állapota, és további vizsgálatra kerül..
 2. A trichoszkópia a haj és a fejbőr vizsgálata speciális készülék segítségével. Az orvos videokamerát vezet a beteg hajába. Feljegyzi a haj állapotát, és egy speciális programban átviszi őket a számítógépre. Ott az átvitt képet többször rögzítik és nagyítják, majd elemzik az állapotot.

Egy ilyen eltérő növekedés lehetővé teszi a haj különböző oldalról és helyzetből történő értékelését, amely lehetővé teszi, hogy teljesebb képet adjon a haj állapotáról.

A tanulmánynak köszönhetően a trichoszkópia lehetővé teszi az Ön azonosítását:

 • a haj mennyisége a fej különböző területein, a sűrűség meghatározása és az eredmény összehasonlítása a normával;
 • meghatározzuk a hajszálak vastagságát;
 • kiértékelik a gyökeret;
 • felismerik a fejbőr véráramlását;
 • különféle fertőzéseket és bőrbetegségeket azonosítanak (például gomba, károsodás stb.);
 • meghatározzák a haj típusát.

A trichoszkópia előnyei:

 1. Nem tart sokáig. Általános szabály, hogy az eljárás legfeljebb 30 percig tart..
 2. Nem okoz kellemetlenséget és fájdalmat a betegben.
 3. Az eljárásnak köszönhetően az orvos sok hasznos és fontos információt kap..
 4. Az eredmény azonnal elkészül az eljárás után.

A trichoszkópia és a beteg megkérdezése alapján az orvos a helyes diagnózist felállíthatja és kezelést írhat elő.

Fototrikoszkópia

Fototrikoszkópia - a fejbőr és a haj vizsgálata speciális készülékkel. Tulajdonságaiban hasonló a trichoszkópiához használt készülékhez. Funkcionalitása és képességei azonban sokkal szélesebbek. Nagyon erős lencsékkel rendelkezik. A tanulmány lehetővé teszi, hogy megtudja, hogyan működnek a fejbőr faggyúmirigyei, a hajhagymák állapota.

Az eljárás lehetővé teszi a haj növekedésének és érettségének meghatározását. Leggyakrabban egy ilyen műveletet a fej bármely meghatározott területén végeznek. Mégpedig occipitalis, frontális vagy parietalis.

A fototrikoszkópia elvégzésének eljárása:

 1. Az orvos egy bizonyos területen leborotválja a hajat. A helyszín mérete kicsi, általában legfeljebb 0,8 x 0,8 cm.
 2. Hagyja el a területet körülbelül 2 napig.
 3. Festse meg a területet ammóniamentes festékkel.
 4. Egy speciális készülék segítségével meghatározzák a haj növekedését, detektálják azok számát és változásait.
 5. Az adatokat mentjük, elemezzük, és következtetéseket vonunk le a haj állapotáról.

Phototrichogram

A fototrigogram egy olyan eljárás, amelyben a fejbőrt vizsgálják. A bőr két területét választják ki, amelyeken a kopaszodás kezdődött. A hajat különböző szakaszokban fényképezik.

A program lefényképezi a bőr területeit, majd kiszámítja a szőrzet négyzetcentiméterre jutó teljes számát, értékeli a növekedés különböző szakaszait, kiszámítja az új szőrszálak átlagos megjelenési arányát. A kapott fénykép alapján felmérheti a haj sűrűségét, valamint a korpásodás, gyulladás és egyéb fejbőrproblémák jelenlétét.

A fototrichogramos eljárás fő indikációja a kopaszodás bármilyen formája vagy akár annak gyanúja.

Felkészülés a haj állapotának számítógépes diagnosztikájára:

 1. Célszerű piszkos fejjel jönni az eljáráshoz.
 2. 2 hétig ne festse a haját.
 3. Szüntesse meg a hajformázó termékek használatát.

Ellenjavallatok a diagnosztikához:

 1. Terhesség.
 2. Onkológiai és egyéb betegségek az akut stádiumban.

Felajánljuk, hogy nézzen meg egy videót a haj fototrikogramjáról:

A költség

A páciens 1500 rubeltől költ kutatásra, ha teljesebb vizsgálatra van szükség, akkor a költség 5000 rubel lesz.

A modern haj- és fejbőr-diagnosztikai eljárások sokféleségének köszönhetően sok probléma elkerülhető, és a helyes hajápolás beállítható. A haj állapotának időben történő kutatása lehetővé teszi, hogy hosszú évekig megőrizze szépségét.

Ha hibát talál, válasszon ki egy szöveget, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűkombinációt.

Hajdiagnosztika

A hajdiagnosztikát trichológusnak kell elvégeznie, amelynek célja a hajhullás formájának helyes meghatározása, a hajhullás és elvékonyodás okainak azonosítása, a betegség prognózisa, és szükséges a kezelés megfelelő megválasztásához, valamint a kezelés hatékonyságának meghatározásához a dinamikában..

Magába foglalja:

A haj számítógépes diagnosztikája

Eljárás egy kép megszerzésére a fejbőr, a haj nagyításával (10, 60, 200-szor) és további számítógépes feldolgozása. Meghatározzuk a tüszők számát, a haj egységét (egység) / cm2, a haj átmérőjét, a vellus / vellus szőrt. A haj számítógépes diagnosztikáját az első konzultáción végezzük, és körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Egyes esetekben lehetővé teszi a diffúz prolapsus és az androgén alopecia differenciáldiagnosztikáját.

Trichoszkópia

Ez egyfajta dermatoszkópia (a bőr vizsgálata nagyítás alatt). A hajdiagnosztika nem invazív módszerei közül a trichoszkópia a leginformatívabb. Minden ember trichoszkópos képe, valamint egy fototrikogramja egyedi, átvitt értelemben "hajútlevélnek" nevezik, amely felhasználható a diagnózis, a lefolyás és a prognózis meghatározására, valamint a tüneti kezelés megválasztására. A trichoszkópia 2 körülményt, jó felszerelést és magas trichológus képesítést igényel. Ezt a 2 feltételt szigorúan betartják hajkezelő klinikánkon. A trichoszkópia alapítói a világon prof. A. Tosti és prof. L. Rudnitska, Tatiana Tsimbalenko, a Trichológiai és Kozmetológiai Központ trichológusai képezték és rendszeresen részt vesznek jelentéseikben. A trichoszkópiát az androgén alopecia (női hajhullás) és a diffúz hajhullás összehasonlító diagnózisának, valamint a cicatricialis alopecia formáinak diagnosztizálásának egyik legfejlettebb eszközének tekintik. Sok esetben a trichoszkópia lehetővé teszi a hajhagymák biztonságának meghatározását, vagy éppen ellenkezőleg, a hegesedés gyanúját, amely a hajkezelési módszerek helyes kiválasztásához szükséges. A bőrbetegségek, például a fejbőr pikkelysömörének és a szeborreás dermatitisznek az azonosításához elengedhetetlen módszer. A trichoszkópiát az első konzultáció alkalmával, trichológus végzi. Szükséges felszerelés - Dermlight dermatoszkóp, Aramo video dermatoszkóp vagy KS.

A trichoszkópia költségét az első konzultáció költsége tartalmazza.

Phototrichogram

A trichoszkópia egy olyan típusa, amely lehetővé teszi mind a haj statikus paramétereinek (négyzetméterenkénti mennyiség,% Vellus, átlagos átmérő), mind a hajnövekedés paramétereinek felmérését - a haj% -át az anagén (növekedés) és a telogén (veszteség) szakaszában. További látogatások során a költséget nem tartalmazza az első konzultáció költsége. A fototrikogram a hajdiagnosztika rutin módszerévé vált, és a hajhullás és elvékonyodás eseteinek 90% -ában elvégzik. A moszkvai Tatiana Tsimbalenko Trichológiai és Kozmetológiai Központban egy fototrikogramot készítenek az elfogadott szabványoknak megfelelően, ez egy megbízható eljárás különféle hajhullások diagnosztizálására és a páciens megfigyelésére..

Szövettani vizsgálat / szövettan a fejbőr biopsziájával

Ilyen hajdiagnózis ajánlott olyan súlyos esetekben, mint:

 • először diagnosztizálták a cicatricialis alopeciát, hogy meghatározzák a cicatricialis hajhullás formáját
 • a krónikus alopecia areata / alopecia areata részösszege és teljes formája
 • az androgén alopecia súlyos formái 2-3 evőkanál Ludwig szerint
 • szokatlan trichoszkópos kép androgenetic alopecia diffúz alakja alopecia areata
 • tipikus lokalizáció cicatricialis alopecia (fibrozáló alopecia mintázateloszlással)
 • fejbőr neoplazmák.

A szövettani vizsgálat a diagnózis utolsó szakasza. A szövettani vizsgálat jelenleg minimálisan invazív módszer; Központunkban az anyagot 2-3 mm átmérőjű lyukasztóval készítik. Ez egy alacsony traumatikus módszer, amely nem csökkenti a hajdiagnosztika hatékonyságát..

A specifikus hajdiagnosztika ritkább módszerei

Hajelemzés nyomelemekre, ásványi anyagcsere. Lehetővé teszi az ásványi anyagok feleslegének vagy hiányának meghatározását a hajszálban. A fenti módszerek mellett vérvizsgálatok elvégzése ajánlott olyan gyakori (szisztémás) betegségek felismerésére, amelyek tüneti hajhulláshoz vezethetnek (diffúz hajhullás a látens vashiány hátterében, a hypothyreosis hátterében.).

A haj számítógépes diagnosztikája. Trichoszkópia és fototrikogram

A klinika 2020. június 29-től folytatja munkáját.

Az előzetes regisztráció 2020. június 22-től lesz nyitva

Moszkva városának állami egészségügyi főorvosának 2020. március 12-i, 1. számú rendeletével összhangban "A további egészségügyi és járványellenes (megelőző) intézkedésekről az új koronavírusfertőzés behozatalának és terjedésének megakadályozására Moszkva városában" a Központ igazgatójának, az esztétikai orvostani osztálynak a rendelésével. 2020. március 16-án ideiglenesen leállt a járóbeteg-befogadás.

Modern informatív számítógépes kutatási módszereket - a trichoszkópiát és a fototrichogramot jelenleg a haj növekedésének és szerkezetének rendellenességeinek, a fejbőr betegségeinek diagnosztizálására, valamint a folyamatban lévő kezelés nyomon követésére használják..

Természetesen csak a kompetens trichológus klinikai tapasztalatára támaszkodva, a haj számítógépes diagnosztikája szempontjából fontos a trichoscopy / phototrichogram a különféle hajparaméterek felmérésében, a pontos diagnózis felállításában és az egyéni kezelési taktikák kidolgozásában..

Hajdiagnosztikai berendezések

Tudományos központunk orvos-trichológusai modern professzionális diagnosztikai berendezéseket használnak - egy Aramo SG videokamerát (ARAM HUVIS Co, Ltd - Korea), amely speciális diagnosztikai programokkal ellátott számítógéphez csatlakozik a haj és a fejbőr betegségeinek diagnosztizálására..

Aramo SG videokamera (ARAM HUVIS Co, Ltd - Korea).

Speciális programok a számítógépes hajdiagnosztikához:

 • XairXPPRO program. A program lehetővé teszi a fejbőr állapotának, a haj sűrűségének, a hajszál átmérőjének meghatározását, a hajszál állapotának felmérését.
 • Trichoscience program. A program lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a haj sűrűségét négyzetcentiméterenként a fejbőr androgéntől és androgéntől független területein; a vastag pigmentált haj és a vellus haj százaléka; mérje meg a haj átmérőjét a különböző területeken; meghatározza a vékony, vastag és közepes haj arányát; végezzen fototrikogramot stb..

A trichoszkópia (trichodermatoscopy) a haj és a fejbőr trichoszkóp segítségével történő vizsgálatának módszere. Az eszköz egy nagyító optikával rendelkező videokamerával van felszerelve, és egy számítógéphez van csatlakoztatva, amely lehetővé teszi a fejbőr és a haj problémás területének nagy nagyítással történő vizsgálatát és a vizsgált területek elemzését..

Hogyan történik a trichoszkópia

A trichodermatoszkópia elvégzésének technikája a következő: egy speciális érzékelővel a trichológus szakaszosan vizsgálja a fejbőrt (összehasonlítás céljából mind a problémás, mind az egészséges területeket). A kinagyított kép megjelenik a számítógép képernyőjén. A vizsgálat során a problémás területek képeit automatikusan feldolgozzák egy speciális számítógépes program segítségével - értékelik a haj és a fejbőr különféle morfometriai paramétereit. Ez lehetővé teszi egy képzett szakember számára, hogy értelmezze a kapott adatokat, értékelje a haj és a fejbőr állapotát, azonosítsa a különféle alopecia típusainak sajátos jeleit a helyes diagnózis felállítása érdekében..

Általánosságban a trichodermatoszkópia lehetővé teszi a trichológus számára, hogy:

 • Állítsa be a haj típusát és a fejbőr típusát
 • Értékelje a fejbőr állapotát
 • Vizsgálja meg a haj állapotát teljes hosszában
 • Tudja meg a szőrtüsző méretét
 • Határozza meg a hajhullás mértékét
 • Diagnosztizálja a fejbőr betegségeit
 • Vizsgálja meg a teljes hajnövekedési rendszer állapotát
 • Értékelje a faggyúmirigyek aktivitását

A trichoszkópiának nincs ellenjavallata

A vizsgálat előkészítése: A vizsgálat előestéjén a fejbőrön nem ajánlott kozmetikai eljárások - hámlasztás, mezoterápia; hajfestés; hajlakk és gélek és bármilyen formázó termék használata.

Az ismételt trichoszkópiát általában 3-6 havonta végzik, hogy objektíven értékeljék a kezelés eredményeit és hatékonyságát.

A trichoszkópia egy alapvető, modern és a trichológiai gyakorlatban az egyik legelismertebb diagnosztikai módszer, amelyet a haj és a fejbőr minden betegségére ajánlanak:

 • minden típusú kopaszság (androgén, fokális, diffúz, cicatricialis)
 • minden típusú seborrhea (száraz és olajos)
 • a haj esztétikai problémái: száraz, töredezett, sérült stb..
 • a haj és a fejbőr bármilyen kóros állapota agresszív expozíció után

A fototrikogram (fényképes trichogram) az egyik leginformatívabb és hozzáférhetőbb módszer a hajhullás diagnosztizálásához és monitorozásához. Ennek a módszernek köszönhetően azonosítani lehet a látens androgén alopecia kezdeti megnyilvánulásait, differenciáldiagnosztikát lehet végezni az androgénfüggő és a diffúz hajhullás között. És ami a legfontosabb: a fototrichogram kiváló eszköz a trichológus számára a kezelés hatékonyságának felmérésében. Ez a módszer lehetővé teszi a kezelési folyamat legkisebb változásainak pontos azonosítását is.

A vizsgálatot egy számítógéphez csatlakoztatott trichoszkóp segítségével végezzük. A kutatási eredmények feldolgozása egy speciális számítógépes program (Trichoscience) segítségével történik, automatikus digitális elemzéssel, amely lefedi az összes legfontosabb hajparamétert.

Különleges előkészítés a fototrichogramra nem szükséges.

A fototrichogram szakaszai

 1. A fejbőrön egy helyet választanak ki nyomon követésre. Ezen a területen 5-10 mm nagyságú. egy trimmer (szőrtelenítő eszköz) borotválja a hajat. A levágott haj területei mások számára láthatatlanok, ezért az eljárás nem okoz pszichológiai kényelmetlenséget.
 2. 2-3 nap elteltével, amikor a vizsgálati területen körülbelül 1 mm-rel megnövekedett hajat lehet találni, a vizsgálat megkezdődik.

A vizsgálandó területet hajfestékkel színezzük, és egy számítógéphez csatlakoztatott trichoszkóp segítségével a fényképeket nagyítással készítjük, és számítógépes programba vezetjük. A program segítségével minden diagnosztikailag jelentős paramétert megmérnek a haj növekedésének és állapotának felmérésére. A kutatási eredmény grafikonok formájában jelenik meg. Ezeket az információkat összehangolják az egyes hajtípusok normáival, és adatbázisban tárolják..

A fototrikogram lehetővé teszi, hogy:

 • Számolja meg a szőrzet számát a fejbőr négyzetcentiméterén. Ebben az esetben az anagén hajat külön vesszük figyelembe - a növekedési stádiumban lévő hajat és a telogén hajat a veszteség szakaszában; diszplasztikus - túl vékony és tengelyes haj.
 • Határozza meg az átlagos hajnövekedési sebességet.
 • Határozza meg a wellus - vellus haj százalékát az anagén (harmat szakaszában) és a telogén (a veszteség szakaszában) haj között.
 • Határozza meg a hajhullás intenzitását.
 • Határozza meg a haj elvékonyodásának mértékét.
 • Androgenetikus alopecia és / vagy diffúz hajhullás korai diagnózisa.
 • Kövesse nyomon a kezelés hatékonyságát a dinamikában.

bal oldalon - a vizsgált terület fényképe, a jobb oldalon - ugyanaz a terület, miután számítógépes programmal feldolgozta

A fototrichogrammal szemben nincsenek ellenjavallatok

Az ismételt fototrikogramot általában a kezelés előtt, alatt és után végezzük, amely lehetővé teszi a haj és a fejbőr állapotának legpontosabb meghatározását, a terápia hatásának rögzítését és objektív értékelését..

A haj és a fejbőr számítógépes diagnosztikája - TRICHOSCOPIES és PHOTOTRICHOGRAMS - kötelező szakasz a trichológus klinikai gyakorlatában. Ezek a vizsgálatok elengedhetetlenek a betegség diagnosztizálásához, a stratégia és a kezelési módszerek megválasztásához, valamint a hajhullás bármely formájára vonatkozó kezelési intézkedések hatékonyságának értékeléséhez..

Ha aggódik a hajhullás problémája miatt (diffúz vagy gócos forma), akkor nem elégedett a haj minőségével és felépítésével, iratkozzon fel, és jöjjön el a számítógépes hajdiagnosztikához. Trichológusunk kompetens kutatást végez, megválaszolja a témával kapcsolatos összes fájó kérdést, és megadja a szükséges javaslatokat.

Hajdiagnosztika

A trichológiai diagnosztika megvizsgálja és azonosítja a haj és a fejbőr patológiáinak okait a megfelelő kezelési rend kiválasztásához, valamint a terápiás eredmények dinamikájának monitorozásához..

Leggyakrabban a trichológussal való konzultáció szükségessége akkor jelenik meg, amikor a betegek tüneteket észlelnek:

• hajhullás
• fehér vagy sárgás pikkelyek
• viszketés, hámlás, a fejbőr kivörösödése
• fekélyek, plakkok, papulák, gennyes kéregek a fejbőrön
• túlzott zsíros haj
• duzzadt, gyulladt, viszkető fejbőr
• a haj törékenysége
• tetűfertőzés


A legmagasabb kategóriába tartozó tapasztalt, képzett orvosok-trichológusok integrált megközelítést alkalmaznak a fejbőr- és hajbetegségek valódi okainak felkutatásában a Csodadoktor klinikán. Végül is a hajbetegségek gyakran társulnak a hormonális háttér rendellenességeivel, a gyomor-bél traktus munkájában, az anyagcserében és a stresszben. A trichológussal való kapcsolatfelvétel szükséges az olyan betegségek azonosításához és kezeléséhez, mint:

• folliculitis;
• seborrhea;
• hiperkeratózis;
• pikkelysömör;
• mycosis;
• alopecia;
• microsporia;
• szkleroderma
• fejtetű

A trichológiai diagnosztika lehetővé teszi a szakember számára, hogy a legrészletesebb információkat szerezze be a beteg hajának, hajhagymáinak és fejbőrének jelenlegi anatómiai és fizikai állapotáról. A diagnózis már a trichológus első látogatásakor lehetséges, azonban egyes esetekben hardveres és laboratóriumi kutatási módszerekre is szükség lehet.

Trichoszkópia

Az első konzultáció után, anamnézis felvétele után, a trichológusnak el kell végeznie a haj trichoscopy számítógépes diagnosztikáját. Többszörös nagyítású mini kamera segítségével felmérik a szőrtüszők állapotát, megjelenítik a gyulladás tüneteit és a bőr érrendszeri reakcióit.

A hardverdiagnosztika eredményeként kapott adatok alapján a beteg elemzéseket és látogatásokat rendelhet más szakemberekhez. A betegség kibővített képének megszerzéséhez a következőket lehet előírni:

• hormonális kutatás;
• immunológiai diagnosztika;
• nőgyógyász, endokrinológus, gasztroenterológus konzultációja.

Trichogramma


A Phototrichogram egy nagy pontosságú hardveres eljárás, amelyet aktívan alkalmaznak a hajhullás diagnosztizálására. A fototrikogramos módszer lehetővé teszi az egészséges, kihulló, elvékonyodó haj egyéni normáinak meghatározását. A páciens valós időben figyeli a kutatási folyamatot, szakorvosi észrevételeket és hajának diagnosztikus térképét kapja. Az eljárás eredményeit felhasználják mind a különböző típusú alopecia okainak megállapítására, mind a terápia hatékonyságának ellenőrzésére..

Fejbőr-kultúra

Abban az esetben, amikor a hardveres technikákat alkalmazó kezdeti vizsgálat során a trichológus a fejbőr gombás betegségére gyanakszik, előírják az anyag vetését a flórára. Steril tampont veszünk ki a bőrből, amelyet 21 napig táptalajra vetünk. A baktériumtenyésztés eredményei lehetővé teszik a megfelelő gyógyszeres kezelés előírását..

Hajkutatás nyomelemek számára

A haj felhalmozza és tárolja a nyomelemek tartalmát a testben. A spektrális elemzési eljárás meghatározza a nyomelemek és a nehézfémek tartalmának dinamikáját az idő múlásával. Az elemek (mineralogram) egyensúlyának változásainak elemzése objektív képet ad a beteg test állapotáról, tisztázza a funkcionális betegségek okait, és jelzi a késleltetett hajnövekedést, kopaszodást, a haj szerkezetének és megjelenésének változását is..

A trichológusok kidolgozzák a fejbőr kezelési rendjét, a diagnosztika eredményeitől függően, figyelembe véve a test egyéni jellemzőit és a betegség súlyosságát. A siker fontos összetevői nemcsak az orvos otthoni ajánlásainak való megfelelés, hanem olyan terápiás módszerek alkalmazása is, mint a plazma terápia, mezoterápia, placenta terápia, krioterápia.

Miért kell kapcsolatba lépnie a "Miracle Doctor" klinikával??

• a személyzet magasan képzett orvosokat-trichológusokat alkalmaz, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek a kopaszság és a fejbőr betegségei kezelésében
• a klinika fel van szerelve a legújabb diagnosztikai berendezésekkel, és a laboratóriumi vizsgálatok eredményei már a kezelés napján megszerezhetők (kivéve a mineralogramot és a baktériumvetést)
• egyéni megközelítés az egyes ügyfelek hajproblémáihoz


Gyere el a "Miracle Doctor" klinikára, és mi ma gondoskodunk a hajad egészségéről és biztonságáról!

A hajbetegségek diagnosztizálása

Az egészséges, erős, kezelhető, selymes és fényes haj az egészség indikátora, természetes dekoráció, amelyet a természet megajándékozott velünk. Sajnos nehéz lehet megtartani ezt a "dekorációt".

A kedvezőtlen ökológia, stressz, útközbeni étel, rendszeres alváshiány, a haj kezd fakulni, törékennyé válni, kidőlni; korpásodás és töredezett végek jelennek meg. Ez a belső baj jele. Az öngyógyítás ebben az esetben nemcsak javíthatja a haj állapotát, hanem súlyosan károsíthatja is őket. A magas színvonalú és hatékony kezelés érdekében szakképzett szakemberrel - trichológussal kell konzultálni.

A Plasztikai Sebészeti és Kozmetológiai Intézet modern módszereket kínál a hajbetegségek diagnosztizálására, amelyek lehetővé teszik nemcsak a meglévő problémák azonosítását, hanem megbízhatóan meghatározhatják azok előfordulásának valódi okát is.

A KOZMETOLÓGUSOK A HAJBETEGSÉGEK DIAGNOSZTIKÁJÁT VÉGZIK

A hajdiagnosztika hardveres és laboratóriumi módszerei

A legátfogóbb információk megszerzése érdekében, amelyek alapján diagnosztizálható, a professzionális hajdiagnosztika keretében tanulmányok komplexumát végzik.

 • A haj számítógépes diagnosztikája. A többszörös optikai nagyítású eszközzel végzett vizsgálat lehetővé teszi, hogy részletesen tanulmányozza a haj állapotát (hajsűrűség, hajszálvastagság) és a fejbőrt (száraz / zsíros bőr, hámlás jelenléte, akár a szem számára láthatatlan korpásodás is). A számítógépes diagnosztika adatai képezik a diagnózis alapját, lehetővé teszik a teljes információ megszerzését nemcsak a haj aktuális állapotáról, hanem a kezelési folyamat változásainak dinamikájáról is. A trichometria segítségével meghatározható a haj százalékos aránya a növekedés különböző szakaszaiban. A dinamikus elemzés lehetővé teszi a túlzott hajhullás folyamatának objektív megerősítését, valamint a kezelés hatékonyságának értékelését. A fototrikogram lehetővé teszi a hajhullás mértékének, a ritkulás mértékének, szerkezetének, növekedési sebességének értékelését.
 • A haj spektrális elemzése az általános ásványi anyagcsere megsértését tárja fel: ezek a rendellenességek befolyásolják a haj állapotát.

Mint mondtuk, vérvizsgálatra lehet szükség - klinikai, biokémiai, hormonális, immunológiai.

Az átfogó vizsgálat eredményei alapján az orvos tisztázza a diagnózist és előírja a kezelést.

Plasztikai sebészet klinikája
és kozmetológiai professzor Blokhin S.N..
és Dr. Wolf I.A..

A trichológus irodája nyitva tart: kedd, csütörtök, szombat: 9.00–21.00.

diagnosztika, kezelés, haj helyreállítása, megelőzése

A haj és a fejbőr diagnosztikája

A trichology a dermatocosmetology speciális szakasza. Ennek az osztálynak a szakemberei a legfontosabb figyelmet a haj és a fejbőr kezelésének, diagnosztizálásának, megelőzésének problémái jelentik..

Gyakori haj- és fejbőr-rendellenességek

 • Kopaszság (vagy alopecia). Beágyazódhat (a haj a gócokban kihull), androgén és diffúz. Megkülönböztetni a nők és a férfiak hajhullását.
 • A hajszál károsodása (töredezett, törékeny, túl száraz vagy zsíros, vékony haj stb.).
 • A fejbőr betegségei (seborrhea - zsíros és száraz, korpásodás, viszketés, hámlás).

A sikeres kezelés fő feltétele a trichológiában a pontos diagnózis. Helyes megállapítani a betegség típusát, annak okát csak laboratóriumi vizsgálatok sorozatának átadása után lehet meghatározni. Mivel a hajproblémákat gyakran a hormonális szint, az endokrin, az immunrendszer, az emésztőrendszer megsértése okozza, szükséges az orvostudomány más területein illetékes orvosokkal konzultálni. A kapcsolódó szakterületek magasan képzett orvosai állnak a pácienseink rendelkezésére: nőgyógyászok és endokrinológusok.

Rendkívül informatívak:

 1. Trichoszkópia - a készülék és a számítógépes támogatás lehetővé teszi az orvos számára, hogy felmérje a haj szerkezetét, vastagságát és állapotának egyéb mutatóit.
 2. A trichometria egy mikroszkópos vizsgálat, amelynek célja az alopecia időzítésének, stádiumának meghatározása.
 3. Phototrichogram - ezzel a technikával a trichológus felismeri a szőrtüszők stádiumait, a növekedés ütemét és a hajhullást.

A Frau Klinik összes eljárását modern berendezéssel hajtják végre, amely lehetővé teszi egy adott betegség pontosabb diagnosztizálását. A kép többszöri nagyítása nem rontja a képminőséget. A beteg maga is láthatja hajának állapotát a kezelés előtt, alatt és után. Ezenkívül az orvos utasítása szerint klinikánk vérvizsgálatokat végez, amelyekre szükség lehet az egészségi állapotának megállapításához..

Trichoscopy technika

A korpásodás, kopaszodás stb. Kezelési rendjeit egyedileg alakítják ki, figyelembe véve a krónikus betegségeket, a betegség típusát és súlyosságát, az allergiás reakciókat. Ez a megközelítés garantálja a mellékhatások, a nemkívánatos jelenségek hiányát. A hajproblémák megoldása rendkívül hatékony gyógyszerek, kozmetikai korrekciós módszerek szedésével jár.

Konzultáció

Orvosi konzultáció, számítógépes diagnosztika-trichogramma (48 óra után)

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hajsütővasak nagy fürtökhöz

Ma már nagyon sokféle módja van a hajad ápolásának, stílusának megalkotásának és mindenféle frizura készítésének. Tehát, ha egyszerű és egyenes haja van, könnyedén felhúzhatja magát aranyos fürtökkel, ha megfelelő eszköz áll rendelkezésére, például hajsütővas..

A haj világosítása fahéjjal - recept és ajánlások

Különböző módon lehet világosítani a hajat, de általában kémiai halványításra és otthoni gyógymódokra vannak felosztva. Az egyik otthoni gyógymód a fahéjas hajvilágítás..