Legfontosabb / Kiegészítők

Henna "Artkolor" - növényi festék

Kiegészítők

Régóta festek hennával és basmával. Nagyon tetszett a hajam állapota, ezért még attól is féltem, hogy elkezdek kémiai festékeket használni. Az egyetlen dolog, ami néha hiányzott, a festés utáni hajszín telítettsége volt. Néha szerettem volna egy teltebb vörös, barna vagy vörös árnyalatot kapni, de ez nem működött. Pár hónappal ezelőtt elmentem egy új kozmetikai üzletbe, és megláttam a gyógynövényfestéket - henna "Artkolor". Ez a festék henna és basma mellett feküdt, ezért odafigyeltem rá. A csomagoláson olvastam "tartós növényi festéket, amely kiváló minőségű természetes hennán és basmán alapszik". Felkeltettem az érdeklődésemet, megvettem, festettem a hajamat, azóta csak hennával festem "Artkolor".

Mondd azt, amit nem mondasz, de a henna "Artkolor" valóban hibátlan színezéket ad, a szín egyenletesnek és telítettnek bizonyul, ahogy mindig is szerettem volna. Festés után még az ősz haj sem tűnik ki a teljes hajtömegből.

A henna "Artkolor" tulajdonságai

A Henna "Artkolor" nem csak a kívánt árnyalatot adja, hanem segít a hajad gondozásában is.

 • Miután hennára és basma "Artkolor" alapú gyógynövényes festékkel festettem a hajat ragyogni kezdtem, magam is megnéztem. Ugyanakkor, mielőtt nem mondanám, hogy a hajam túl egészségesnek tűnik.
 • Miután elkezdtem használni az Artcolor hennát, azt vettem észre, hogy ha hajat balzsam nélkül mosok meg, akkor is könnyű fésülni és fésülni..
 • Mint minden henna vagy basma, az ezeken alapuló gyógynövényfesték "Artkolor" meggyógyítja a fejbőrt a korpától.
 • Annak a ténynek köszönhetően, hogy az "Artkolor" növényi festék henna és basma alapján készül, amelyek általában térfogatot adnak a medálnak, megoldhatja a vékony haj problémáját festéskor.
 • A Henna arról is ismert, hogy kiváló erősítő szer a gyökerekhez, ezért az "Artkolor" gyógynövényes festékkel történő festéssel megbirkózik a hajhullás problémájával.

Az "Artkolor" gyógynövényszín 30 különböző árnyalatot adhat a hajának. A Henna "Artkolor" barna hajú nőknek, szőkéknek vagy barnáknak egyaránt megfelel. A szőkék például kipróbálhatják a 092 "Blond Beige" árnyalatot, a barnák pedig - 103 "Dark Chocolate".

A henna "Artkolor" alkalmazása

A csomagoláson részletes útmutatás olvasható az Artcolor henna használatáról. Röviden elmondom:

 • a tasak tartalmát 90-100 fokos vízzel keverjük össze,
 • ezt követően a kompozíciónak enyhén hűlnie kell 5 percig,
 • a festéket nedves hajra kell felhordani, és körülbelül 1 órán át meg kell gyógyulnia,
 • a festés során melegítő sapkát helyeznek a fejére,
 • festék "Artkolor" mossuk le meleg vízzel sampon nélkül.

A telítettebb szín elérésének néhány titka az Artkolor hennával való festés után itt található a csomagoláson. Ezeket a tippeket nem szabad elhanyagolni:

 • Festéskor rendszeresen melegítse fel a szigetelő burkolatot hajszárítóval.
 • A festéket csak kerámia vagy üveg edényben hígítsa vízzel, ne használjon fém edényeket.

Az Artkolor hennát a lehető legjobban hirdettem, mert ez egy jó hajfesték termék, különösen azok számára, akik csak hennával és basmával festik a hajukat. Ha még soha nem festette a haját ezekkel a természetes festékekkel, akkor erre a linkre kattintva többet megtudhat a festés minden bonyolultságáról. Remélem, jó cselekedetet tettem. Lehet, hogy közületek néhány növényi festék - az "Artkolor" henna is nagyon fog tetszeni.

Artkolor Gold festék - paletta

Az Artkolor Gold 30 színárnyalatú paletta, természetes növényi összetevőkön alapul, nem tartalmaz ammóniát és hidrogén-peroxidot.

Az Artkolor Gold növényi alapú festéket az orosz Stimul-Color Cosmetic kereskedelmi és termelő cég gyártja. Ez a cég az orvosi és szépségiparban működik, különféle kozmetikai termékeket gyárt tömeges fogyasztásra..

A gyártó minden hajszínező termékét az Artkolor márkanév alatt gyártják. Az arany festéket, amelyet ma megfontolunk, a vállalat orvosi és kozmetikai termékként pozicionálja. Ennek a festéknek a terápiás hatását egy vitamin- és ásványianyag-összetétel adja, amelynek erősítenie kell a hajat, meg kell akadályoznia a hajhullást és harcolni kell a korpásodás megjelenésével. A Gold festék kozmetikai hatása az, hogy festés után tartósan telített hajszínt kap.

Az Artkolor Gold festéknek nincs túl ismerős megjelenése, mivel nem a számunkra ismert krémfesték formájában, hanem por formájában kínálják. Ha korábban színezékeket használt por formájában, például hennát, akkor az Gold úgy néz ki és alkalmazható is.

A festékkeverék megszerzéséhez meg kell keverni a port forró vízzel, és homogén masszát kell kapnia. Egy csomag, ez 25 gramm, elegendő egy rövid hajvágáshoz, ezért hosszabb haj esetén egyszerre több csomagot vásároljon.

Egy másik különbség e festék és a számunkra szokásos színezékek között az, hogy a pigmentációs folyamat nem ér véget azonnal, hanem még több napig tart. Ez azt jelenti, hogy a végső árnyék csak 5 nap múlva jelenhet meg..

Artkolor Gold - árnyalatok palettája:

Minden árnyalatot számok jelölnek, a régebbi csomagoknak két megnevezése van, az újaknak pedig csak egy. A régi számokkal ellátott megnevezés a legpontosabban az árnyalat tónusát és színét írja le, az általánosan elfogadott besorolás szerint (mit jelentenek a hajfesték számai).


Még akkor is, ha a dobozának nincs a régi árnyalatmegjelölése, akkor a listánkban van egy ilyen szám, és zárójelben van feltüntetve, így az egyes árnyalatokat pontosabban megértheti a palettáról.


Artkolor Gold 092 bézs szőke (8.37)

Henna Artkolor: bármilyen érthetetlen helyzetben menjen festeni a hajat hennával

Helló)

A hennával való ismerkedésem még 2005-ben kezdődött, amikor a 8. osztályos utolsó iskolai vizsga után, május 31-én rávettem anyámat, hogy festessen hennával. Gyógyszertári henna volt zsákokban, nem volt mással ízesítve, forró vízzel főzték, és 20 perc lehűlés után a teljes hosszában felhordták. És akkor havonta kezdtem festeni hennával. Nem volt különösebb gondozás, a sampon és a balzsam nem számít.

Másfél év után három évre abbahagytam a hennával való festést, mert elegem volt a fáradságos folyamatból, szorozva azzal, hogy anyám képtelen volt gondosan kezelni a hajamat a festés előtt / alatt / után. Később próbáltam drágább és jobb minőségű hennát, de nem láttam sok különbséget, mert nem volt épeszű gondozás. Sőt, amikor először jártam a hajápolás helyszínén, a híres és szinte általánosan elismert hennát használtam, amely kevésbé káros a hajra, és akkor sem láttam a haj különbségét. Láttam a különbséget, amikor levághattam a világosítás és színezés által károsodott hajamat, és a megfelelő ápolószert választhattam. De ez drága henna volt.

Az idő múlásával mániákus voltam, és különböző fajtájú és árfekvésű hennát próbáltam ki, véleményeket olvastak, pénz elfogyott. A mostani ápolás mellett szinte nem vettem észre a henna különbségét, azzal az egyetlen kivétellel, hogy most nem szárította annyira a hajam, mint 5 évvel ezelőtt. Változott a minőség? Nem tény, végül is vannak olyan emberek, akik számára ugyanaz a henna szégyentelenül szárad, de valakinek egyáltalán nem szárad. És akkor gondoltam, és nem próbáltam ki több költségvetési lehetőséget nekem? Hogy később, sikeres kimenetel mellett mindenki levonhassa kedvenc következtetését: ha nem látja a különbséget, miért fizetne többet. Végül is henna-basszus körökben azt mondják, hogy a gyalogosan elérhető gyógynövények minősége jelentősen megnőtt.

Azt is el kell mondanom, hogy bár a hajam színe áthatolhatatlan fekete, a hennafesték kulcsfontosságú a fekete szín eléréséhez. Külön festek: először hennával vörös-réz árnyalatokat adok a hajamnak, a kék-zöld árnyalatokat adó basma után pedig a lehető legjobban sötétítem őket.

Ma az ArtColor márka kétféle hennájáról fogunk beszélni: henna iráni klasszikus és henna indián

Először azonban néhány szót a cégről.

Több mint 20 éve gyártunk természetes kozmetikumokat, és az egész a legtermészetesebb hajfestékekkel kezdődött - a hennával és a basmával. Büszkék vagyunk arra, hogy elsőként hoztuk Oroszországba és a FÁK-ba, és felállítottuk az ipari termelést. Indiai és iráni partnereinkkel 20 éven át kölcsönhatásban valódi szakértőkké váltunk a henna területén, megvizsgáltuk az összes követelményt az ebből az üzemből származó alapanyagok beszerzéséhez és feldolgozásához, amelyek megvalósítása garantálja a kiváló minőségű termékeket.

Választékunk ma 7 márkából áll, és több mint 200 cikket tartalmaz:

ARTKOLOR- a legelső márka! Alatta jelent meg Oroszországban a nagyon legendás HNA és BASMA, amely a legmagasabb színezőanyag-tartalommal bír! Ezek alapján perzisztens növényi festékeket fejlesztettek ki: Artkolor GOLD és Artcolor BIO NATURALIS 100%. Az "ARTKOLOR" márkanév alatt "Henna árnyalatot" is gyártanak, a hajfehérítő termékeket BLONDEA, BLONDARTKOLOR, WHITE HENNA TM ARTKOLOR, SUPRA, BALIYAZH, MAXI BLOND, WHITE HENNA, szemöldök- és szempillafestéket "MAKE EYE".

LUTUMTHERAPIA - nagymértékben tisztított agyagok ezüstionokkal és növényi kivonatokkal.

DERMAL SPA - agyagalapú arc- és testálarcok hasznos ásványi anyagokkal és gyógynövények kivonataival.

A gyógynövények gyöngédsége Körömlakklemosók, gyógynövénykivonatokkal és olajokkal a tökéletes manikűr érdekében.

Hölgyem - szőrtelenítők hasznos kivonatokkal és olajokkal, testszőrfehérítők, körömlakklemosók, valamint egy innovatív termék, amelynek nincsenek analógjai - gélek a körömlakkok minden típusának eltávolítására!

FRISS GYÜMÖLCS - illatos tusfürdők, gyümölcs kivonatokkal, olajokkal és egyéb hasznos összetevőkkel, gazdaságos szettben.

TERMÉSZETTUDÓS Nem csupán védjegy, hanem egy új irány, amely magában foglalja azokat a termékeket (maszkok, fürdőtermékek, sók stb.), Amelyek magas természetes összetevőket tartalmaznak, beleértve az értékes olajokat és a СО-2 kivonatokat.!

És egy kicsit a hajamról:

 • hosszú egyenes,
 • kémiai színezékekkel nem színezett,
 • külön hennával és basmával festették,
 • a színed közepesen szőke.
 • hajlamos a törékenységre és a szárazságra, a végek keresztmetszete van

Most mindegyik hennáról külön mesélek, majd összehasonlítom őket

Az ismerkedésem az Artkolorral indiai hennával kezdődött. Délután volt este, nem volt mit tenni. És hadd festjek hennával, még itt az ideje a gyökerek megújításának, és a hajam festést kért. A helyi üzletek polcain néha találkoztam narancssárga-zöld színű hennás dobozokkal, így kezeim önmaguktól értek el az elegáns piros dobozhoz, amelyet először láttam.

Gyártó: Oroszország
Importőr: India
Súly: 100g
Ár: 70r

Kinézet.

A doboz tartalmazza a gyártó ígéreteit, arányait és tartási idejét, felhasználási ajánlásokat és lejárati dátumokat

 • ígéretek
 • felhasználási ajánlások-1
 • ajánlások a 2. felhasználásra, amely mindenkit meghív a hajfestésre az egészség kedvéért, ez a kívánság inkább megfelel a visszafordíthatatlan henna-basma fiatal hölgyeknek, akik nem táplálkoznak kenyérrel - hadd festessek gyógynövényekkel
 • arányok és tartási idő
 • szavatossági idő

Maga a henna átlátszó tasakban van elhelyezve, amelyet meglehetősen könnyű kinyitni. A henna konzisztenciája és őrlése jól látható a táskán keresztül

Összetétel, szín és aroma

Ami rögtön tetszett, az a tény, hogy a hennának kellemes mocsaras vöröses árnyalata van, és a legkisebb az őrlése.

Hallottam, hogy a boltokban vásárolt hennát át lehet szitálni, és akkor a drágább fajtákkal egy szinten lesz. Ebben az esetben nem kellett ilyen szennyezett ügyekkel foglalkoznom. A hennapor követte az esetleges térbeli kontúrokat, amelyek kapcsolatba kerültek vele, és ez csodálatos!

A por tapintásra nem száraz, enyhén nedves, de ez a nedvesség annyira megfoghatatlan, hogy lágysággal és gyengédséggel határos. A por hűvös illatú a meleg és fűszeres aroma ellenére. Ez egy friss, kiváló minőségű henna.

Előkészítés és alkalmazás.

100g henna por elég a hosszúságomhoz. Korábban féltem festeni a hosszúságot, és csak a gyökereket festettem, de fokozatosan visszahúzódott a hajam túlszárításától való félelem, mert most jó gondom van.
Összekevertem az egész 100 grammos zacskót. A henna fogyasztása a hajon, a színezés intenzitása és a henna könnyű lemosása attól függ, hogyan kell gyúrni, keverni és mennyi hennát kell ragaszkodni hozzá..

Forró, de nem forrásban lévő vizet öntenek nem fémtartályba. Először kanállal, majd színező ecsettel keverjük. Henna gyorsan kiválasztani kezdte a pigmentet. De a csomók nem mentek sehova, nem azért, mert a henna rossz minőségű volt, nagyon jó minőségű, hanem mert a kezem rossz helyről nő. Ezt a problémát úgy oldják meg, hogy több órán keresztül ragaszkodnak a hennához, majd a csomók önmagukban feloldódnak. Általában a keverék meglehetősen képlékeny és nyálkás lett, amint az a hennához illik.


Amint a henna számomra kényelmes hőmérsékletre hűlt, elkezdtem alkalmazni. Ecsettel színezem a válaszfalak mentén, először jobbra előre, simán haladva hátul. Aztán ugyanez a bal oldalon. Ezt követően elkezdem sorban rétegezni a hajat és a hennát, amolyan turbánt alkotva a fejemen. Az alkalmazás egyszerű és kellemes volt: az ecset átsiklott a hajon, vastag, nem gördülő hennatálcát hagyva maga után. Henna nem omlott össze, azt hiszem, ez a henna minőségének és a helyes gyúrásnak az érdeme.

Ezután táskával és gyapjú sapkával melegítem. Ez több okból történik: szigetelés, kiszáradás elleni védelem (Nem szeretem a kemény szálakat, amelyeken szárított henna / basma / egyéb gyógynövény van rajtuk) és védelem a körülöttem lévő szennyeződésektől

Öblítés és általános benyomások.

Az ilyen hennát gyorsan lemosták a hosszúságtól, de szenvednem kellett a gyökerekkel: a finom őrlés miatt, amelynek eredményeként a kapott nagyon nyálkás és műanyag tömeg miatt ezt a vállalkozást nagyon vonakodva lemosták a gyökerekről. Szükségem volt egy bozótra vagy samponra, de túléltem, mert nem az elsőben. Ez korántsem az Artkolor henna hátránya. Ezt követően, minden esetre, balzsamot használtam a végein, mert a fűtési időszak alatt most a teljes programot megkapják a szó rossz értelmében.

Szárítás után a haj sima, sűrű, megújult. Azt mondják, hogy "a hajnak nincs elég festéke", ez a tyúkszőrre is vonatkozik, mert a gyógynövényeket kimossák, bár a jövőben már nem tükröződik a színben. Vizuálisan a sűrűség nem látható, de érintés és érzés - nagyon. Henna megszárad? Erre a kérdésre nem tudok egyértelmű választ adni, mert a jelenlegi távozásommal ez nem észrevehető, de erőteljes melegítés jelenlétében meglehetősen észrevehető: a haj villamosítása nemcsak a henna után, a végek recsegése. Mindenesetre ezeket a problémákat, amelyek gyógynövényekkel való festés után, amelyek ezt követően néhány héttel követik, antisztatikus spray-kkel, hidratáló és tápláló ápolással könnyedén megoldják.. És egy párásító jelenléte is otthon, amelyet még mindig nem tudok megvásárolni..

Mivel a hajam nem basszus, csak 3-5 cm-es hajam van, míg kb. 7 mm-t egyáltalán nem festenek, a festés eredménye megjelenik rajtuk. Történt, hogy elfelejtettem lefényképezni a már kifestett gyökereket a tükörnél, így az ELŐTT fénykép a tükörnél lesz, majd - egy szelfi


Bal oldalon a benőtt gyökerek és a basma homályossá mosódnak, a jobb oldalon pedig a festés utáni fej, az ibolya fénye, vörös árnyékba kerülő vörös gyökerek és a kísértetiesen sárgarépa fejbőr jól látható. Számomra ez elég ahhoz, hogy megállapítsam ennek a hennának a sikeres festését, és ami a hosszúságot illeti, a világítástól függően fekete vagy marsall. Nézd meg magad.

Beszéltünk Indiáról, menjünk Irankába

Gyártó: Oroszország
Importőr: Irán
Súly: 100gr
Ár: 50r

Kinézet

Normál világoszöld doboz narancssárga fürtökkel a doboz alján és tetején. Bal oldalon körözetlen bézs fürtök vannak, amelyek kiválasztott hennában karikázódnak be (nem beszélek róla, mert még nem próbáltam ki).

A doboz tartalmaz információkat a termékről, az eltarthatósági időről, az alkalmazás módjairól és az adott árnyalat eléréséhez szükséges arányokról is.

 • ígéretek
 • felhasználási ajánlások-1
 • ajánlások a 2. felhasználásra
 • arányok és tartási idő
 • szavatossági idő

Az iráni hennát hasonló módon csomagolják: egy átlátszó zsákba, amelyen keresztül nem a legjobb őrlést láthatja...

Összetétel, szín és aroma

Ez a henna kissé eltér az indiai hennától: zöldebb, hangja hidegebb, őrlése durvább. Nincs szemét, mint olyan. Az illata diszkrét. A por tapintásra száraz, elméletileg nem ilyen kellene, de hát igen.

Erre a hennára nehezebb festeni.Kanállal vezetek és sima pálya helyett csúszós homokot látok. Az őrlés nem a legjobb.

Előkészítés és alkalmazás

Ezúttal csak a gyökereket kellett frissítenem. A tökéletlen specifikációk figyelembevételével és felébresztve gonosz melegítéskor úgy döntöttem, hogy tavaszig nem érek hozzá a henna hosszához, bár ki ismer engem... Gyúrjuk össze a por felét, amely később elég volt a gyökerekhez, és még mindig maradt - bekenjük a gyökérzónának 10 cm-t.
Öntött forró vizet és folyamatosan keverte, amíg a csomók el nem maradtak. Nem hagyták, nos, igen, és a füge is velük, nem halálos. A pigment szinte azonnal kezdett feltűnni, de nem olyan intenzíven, mint az indiai hennától. A tömeg nagyon képlékenynek bizonyult, annak ellenére, hogy a benne sejthető fűrészecskék és nyilvánvaló szemcsés állagúak, mint a basma.


Az alkalmazás kellemes meglepetést okozott, mert az ilyen tömegeket általában meglehetősen problematikusan alkalmazzák, miközben omladoznak és gördülnek. Henna nem ült túl szorosan, de semmi nem esett le rólam, ó, hülyeségeket beszélek, basma bűnök, nem henna)

Öblítés és általános benyomások.

Az iráni henna lemosása a hajamról még jobban meglepett. Ezt, ahogy mondani szokták, ruhák fogadják, de az elmében látni + ne gondolkodj sztereotípiákban. Tehát ezzel a hennával. Csúnya lány a dobozban, aki királyként viselkedik, és úgy színez, mint Isten!
Henna meglehetősen gyorsan, de nem teljesen kimosódott a gyökerekből, a hosszúságban ragadt. Érintésre a gyökerek... csikorogtak, mint a mélytisztító sampon után, de nem volt szárazság és viszketés. Határozottan soha nem voltak ilyen érzéseim a henna használatától, áthatolhatatlan és kényelmetlen dzsungelek voltak, és nem felülmúlhatatlan simaság! Bár csalok... Ez a basma hasonló érzéseket váltott ki bennem, ami után a hajam mintha viaszos lett volna. Ha magáról a színezésről és annak intenzitásáról beszélünk, akkor az magasan van, bár a fotó színe visszafogottabbnak bizonyult. A bőrt és a gyökereket rézfestékkel festették, ami jó alapot adott a további festéshez ugyanazon gyártó basmájával.


Úgy tűnik számomra, hogy a henna utáni hosszúságú fényképet felesleges lesz közzétenni, így simán folytassa a következtetésekkel)

Összehasonlítás és következtetések

Általában nagyon meglepett ezek a hennák, és kellemesen örültem ellentétben az azonos márkájú basm-mel. azt elegáns textúra és aroma frissesség először és tükörre sima gyökérre polírozás második. azt a pigment gyors felszabadulása és problémamentes alkalmazás mind a henn.
Világosabb színű indiai szín és visszafogottabb, de nem kevésbé intenzív színű iráni szín


Nagyon örülök. Indiai hennát veszek egyértelműen, kocsikban, és megismétlem a második hennát, ha látom, akkor is szeretném tudni, hogyan fog viselkedni a hossza mentén, de előre futva pánik félelmeimmel, hogy túlszárítom a hosszúságot, számomra úgy tűnik, hogy az iráni henna hossza kissé kiszárad, és Gyors reakcióra és erőteljes ellátásra van szükségem hamarosan a festés után. Mit gondolsz? Mi lett a mesében, ha hennával festesz? Orvosi kezelést akartak kapni, anélkül, hogy erőt és hajat gondoztak volna. Nem történik meg.

Remélem, hogy a szeretetem és a hennával kapcsolatos kedvességem segített valakinek eldönteni a henna választását. Gyors gonoszság, fájdalom és bánat basmáról később lesz. Köszönöm mindenkinek a figyelmét)

Növényi hajfesték Artkolor Gold Chestnut 5.4 henna és basma alapján, 25 g

A termékről

Tartós növényi hajszín kiváló minőségű természetes hennán és basmán alapul. Tökéletes hajfestés gyógyító és ápoló hatással. Ammónia és hidrogén-peroxid mentes!
Ökológiailag tiszta növényi termék növényi fehérjékkel és természetes vitaminokkal.
- Erősíti a haj gyökereit
- Természetes fényt nyújt
- Klímaberendezések és javítja a szerkezetet
- Védi a hajat az UV sugaraktól
- Korpásodás elleni
- Növeli a haj mennyiségét.

MárkanévArtcolor
A gyártó országOroszország
GyártóLLC "Stimul-színes kozmetikumok"
FogalmazásLawsonia Inermis, talkum, nátrium-szulfát, színezékek [+/-]: HC RED NO. 3, HC SÁRGA 2. SZ. ACID VIOLET 43, C.I.42510, C.I.42090, C.I.61570.
AlapértelmezettTU 9158-087-70864601-2006
Árnyékoksötét
SorozatEgyéb
Alkalmazási módKeverje össze a táska tartalmát forró vízzel simára, és vigye fel a megmosott, nedves hajra (kövesse a táskán található részletes utasításokat).
A festéktömeg színe nem befolyásolja a festés után a hajon kapott színt.
A csomagolás típusakarton
Elővigyázatossági intézkedésekA festék használata nem ajánlott 2 perccel korábban a permet után.
Felhasználhatósági idő és tárolási hőmérséklet
Szavatossági idő24 hónap
Tárolási feltételekHűvös, száraz helyen, gyermekektől elzárva tárolandó. Óvja a közvetlen napfénytől.
Tételadatok
Cikkszám244831002
Osztály a hipermarketbenKozmetikai Tanszék

A termék megjelenése eltérhet az online áruház képétől.
A képen a termék bemutatása / adagolása látható.
Az árumennyiség a megrendelés leadásakor lefelé változtatható a szükséges mennyiségű áru hiányában.

Ajánlott arányok a henna + basma színezéséhez

Évszázadok óta a keleti népi orvoslás leggazdagabb tapasztalata gyűlik, ezért a keleti szépségek inkább természetes kozmetikumokat használnak. Különös figyelmet fordítanak a hajra, nem ok nélkül mondja a keleti bölcsesség: „a tengert hullámok díszítik, az embert szakáll, a nőt pedig haj”.

A "basma és a henna" kombinációja tökéletesen fest az ősz hajra. A természetes növényi festékek költségeinek nagy része sokkal olcsóbb, mint bármelyik hajfesték. A basmával történő színezés hátránya a megfelelő arány kiválasztása, a "színed" megtalálásához meg kell próbálni, mivel a végeredmény a hajad állapotától függ: mennyire pórusosak, korábban festettek, az ősz haj hány százaléka stb..

A hennával és a basmával történő hajszínezés eredményét a következő tényezők határozzák meg:

● A haj szerkezete: a haj vastagsága, szárazsága és egyéb egyéni jellemzői. A vékony, puha és száraz hajat sokkal könnyebb színezni, mint a vastag és durva hajat. A hidrogén-peroxiddal elszíneződött haj, a permetes haj sokkal gyorsabban festődik; ● A festendő haj természetes színe; ● Annak a víznek a hőmérséklete, amelyben a henna és a basma zabkása elkészül, valamint a zabkása hőmérséklete, ha a hajra kenjük. Minél hidegebb a festék, annál lassabban fest; ● A hajfesték expozíciójának időtartama. Minél tovább van a keverék a hajon, annál inkább foltosodik; ● A henna és a basma por keverési aránya.

A Basma nem mesterséges festék, amely garantálja a csomagoláson feltüntetett színt. Ugyanakkor ennek a változékonyságnak megvan a maga plusza is - a kép megváltoztatása a haj károsítása nélkül, éppen ellenkezőleg, egy ilyen színezés jó gyógyhatással jár.

A hennával és a basmával gondosan ellenőriznie kell az arányt, hogy az árnyék pontosan akkor kerüljön elő, amire szüksége van. Van azonban néhány általános szabály a sokkoló eredmények elkerülése érdekében. Ne festse a fejét csak basmával, a kísérletezők, akik merik tiszta basmával bekenni a fejüket, általában fiatal zöld színű hajat kapnak. Mindig adj hennát a basmához. Minél több basma van egy ilyen keverékben, annál gazdagabb és sötétebb árnyalatú lesz a gesztenyétől a feketéig, és ha a keverékben a henna dominál, akkor az árnyék megközelíti a világos gesztenyesort.

A Basma-t színezett vagy színezett henna előállítására is használják, növényi összetevőket, más típusú hennákat, és a növényhez természetes pigmenteket tartalmazó növényeket adnak hozzá. A haj hosszától függően vegyen 25-100 gramm száraz hennát és basma port. A köztük lévő arány a kívánt tónustól és a színintenzitástól függően változik.

A fekete színt 1 rész henna és 3 rész basma keverésével nyerjük.

Sötét szőke 1 rész henna és 1 rész basma keverésével állítható elő, 30 percig tartva.

A világosbarna hajszín 1 rész henna és 3 rész basma keverékét adja, 1 órán át alkalmazva.

A gesztenye színét a henna és a basma egyenlő arányú keverésével lehet elérni.
Sötét gesztenye színe - keverje össze a hennát és a basmát 1: 3 arányban. Tartsa 1,5 órán át.

Világos gesztenye árnyalat. Keverjen össze 1 rész hennát és 1 rész basmát. Tartson 1 órát.

Bronz árnyalat. Keverjen össze 2 rész hennát 1 rész basmával. Tartson 1,5 órát.

Javasolt pormennyiség a megadott arányban, különböző hajhosszakhoz: 100 g rövid hajhoz, 200 g nyakig tartó hajhoz, 300 g vállig érő hajhoz, 500 g derékig tartó hajhoz. Nem szabad spórolni a por mennyiségén, különben a festés egyenetlen lehet.

Hajfesték Artkolor GOLDEN SERIES Henna

 • Hajfesték
 • Arany dió hajfesték
 • Hajfesték szőke arany
 • Mousse hajfesték
 • Henna hajkrém festék
 • Szuper szőke hajfesték

Gyártó: Artkolor: Henna Tartósság: több mint 6-szor

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna iráni prémium, arany sorozat, 25 g,

A Henna Naturalist krém formában egy teljesen használatra kész, természetes hennán alapuló gyógynövényes hajfesték, amely félig tartós színezés érdekében gondoskodó hatást fejt ki. Használatához nincs további...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

ArtColor Naturalist Henna krém formában iráni természetes.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Golden Series iráni henna 25 g

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Lady Henna festék

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai festék

Az iráni henna egy környezetbarát növényi gyógymód, amelyet tartós hajszínezésre terveztek (2-8 hétig). Irán legjobb ültetvényein termesztett Lawsonia Inermis szubtrópusi növény zúzott fiatal leveleiből áll..

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Henna Artkolor Iranian Selected, 125 gr

A színtelen henna hatékony természetes gyógymód az arc és a test bőrének ápolására, helyreállítja a sérült haj vitalitását. A színtelen henna környezetbarát növényi termék. A specifikációk szerint gyártva...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna színtelen Artkolor, 25 gr

A színtelen henna Az Artkolor ragyogó egészséget és tisztaságot nyújt a hajad és a bőröd számára! Érezze az ügyfelek által elismert és követelt legmagasabb minőségű Artkolor színtelen henna csodálatos tulajdonságait. Kiváló minőségű termékek...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna iráni színtelen, 100 g

Az iráni henna egy környezetbarát növényi gyógymód, amelyet tartós hajszínezésre terveztek (2-8 hétig). A Lawsonia Inermis szubtrópusi növény zúzott fiatal leveleiből áll, amelyeket...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Artkolor Iranian Selected piros, 125 gr

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai krémfesték

Tartósan tápláló gyógynövényes hajszín kiváló minőségű természetes hennán és basmán alapul. Tökéletes hajfestés gyógyító és ápoló hatással. Nincs ammónia és hidrogén-peroxid! A termékek legmagasabb minőségét a Rostest tanúsítvány igazolja..

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Hajfesték Tejcsokoládé 7.75 Artkolor alapján.

A színtelen henna Az Artkolor ragyogó egészséget és tisztaságot nyújt a hajad és a bőröd számára! Tapasztalja meg az Arctolor színtelen henna csodálatos tulajdonságait a legmagasabb minőségben, amelyet ügyfeleink elismertek és követeltek. Kiváló minőségű termékek...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna színtelen, prémium, 125 g

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai krémfesték

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Állandó hajszín krém Henna szín, természetes tónusú.

A kompozíció természetes szupertisztított hennakivonatot tartalmaz, amely a természetes henna képességeinek megfelelően biztosítja a hajápolást. A kivonat a bőr és a haj teljes helyreállítását és védelmét biztosítja a színezés során, nem érinti...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Közepesen barna Henna hajszín krém

Gyártó: Artkolor: eszközök: festék

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai festék

Tartósan tápláló gyógynövényes hajszín kiváló minőségű természetes hennán és basmán alapul. Tökéletes hajfestés gyógyító és ápoló hatással. Nincs ammónia és hidrogén-peroxid! A termékek legmagasabb minőségét a Rostest tanúsítvány igazolja..

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Hajfesték Artkolor Chocolate 6.7 henna és b alapján.

Henna Artkolor - a gazdag gesztenye és réz árnyalatok öröme! Az erős és egészséges haj titka! A divatos vörösboros árnyalatok hajának egyedülálló tulajdonságai miatt az indiai hennát minden hennavevő értékeli és szereti. Különleges…

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna indiai, prémium, 100 g

Gyártó: Artkolor Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

henna a hajformázáshoz, fényt ad, táplálja, hidratálja, erősíti a hajat, növeli a térfogatot, a tartósságot: több mint 6-szor, nem tartalmaz parabéneket

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Lady Henna természetes indiai, barna árnyalatú.

A színtelen henna hatékony természetes gyógymód az arc és a test bőrének ápolására, helyreállítja a sérült haj vitalitását. A színtelen henna környezetbarát növényi termék. A "Stimul-Color Cosmetics" specifikációi szerint gyártva a legmagasabb fokozatú m-től.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna színtelen Artkolor, 25 gr

Az iráni henna egy környezetbarát növényi gyógymód, amelyet tartós hajszínezésre terveztek (2-8 hétig). A Lawsonia Inermis szubtrópusi növény zúzott fiatal leveleiből áll, amelyeket...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Henna Artkolor Iranian Selected, 125 gr

Henna a hajformázáshoz, táplálja, erősíti a hajat, tartósság: több mint 6-szor, nem tartalmaz parabéneket

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Természetes iráni henna Fito bojtorjánolajjal.

A Henna Artkolor a hajad ereje, fényessége, valamint gyönyörű gesztenye és réz árnyalatú paletta! Próbálja ki és értékelje az Artkolor sorozat (kiválasztott) legmagasabb minőségű iráni hennáját, amelyet ügyfeleink elismertek és követeltek. A gondos kiválasztásnak köszönhetően az Artcolor henna tartalmaz.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Hajfesték Artkolor Henna, 25 g

A "Richenna" krémes hajfesték hennával ajánlott a biztonságos hajszínváltozáshoz, az ősz haj teljes színezéséhez és a hajfesték mesterséges komponenseivel szembeni túlérzékenység esetén. A hennakivonat magas koncentrációja a krém-festék összetételében.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Krém-hajszín "Richenna" hennával, 11L.

A színtelen henna hatékony természetes gyógymód az arc és a test bőrének ápolására, helyreállítja a sérült haj vitalitását. A színtelen henna környezetbarát növényi termék. A specifikációk szerint gyártva...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna iráni színtelen "Artkolor", arany színnel.

Gyártó: Richenna Medium: festék

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

A Henna Artkolor a hajad ereje, fényessége, valamint gyönyörű gesztenye és réz árnyalatú paletta! Próbálja ki és értékelje az ügyfelek által elismert és követelt legmagasabb minőségű iráni Artkolor hennát (kiválasztva). Kösz...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna iráni, 100 g

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai festék

Tartósan tápláló gyógynövényes hajszín kiváló minőségű természetes hennán és basmán alapul. Tökéletes hajfestés gyógyító és ápoló hatással. Nincs ammónia és hidrogén-peroxid! A termékek legmagasabb minőségét a Rostest tanúsítvány igazolja..

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Hajfesték Artkolor Burgundy 7.55 henna és.

közeg: festék, textúra: olaj, jellemzők :, térfogat: 60 ml

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Állandó hajszín krém Henna szín, tónus arany.

A Henna Artkolor a hajad ereje, fényessége, valamint gyönyörű gesztenye és réz árnyalatú paletta! Próbálja ki és értékelje az ügyfelek által elismert és követelt legmagasabb minőségű iráni Artkolor hennát (kiválasztva). Kösz...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Artkolor Henna iráni, prémium, 125 g

henna a hajformázáshoz, táplálja a hajat, tartósság: több mint 6-szor, nem tartalmaz parabéneket

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Indibird Arany Barna

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Állandó hajszínű krém Henna Color, tone Light.

Henna a hajformázáshoz, tartósság: több mint 6-szor, parabén mentes

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Color Mate gyógynövényes hajfesték, tónus 9,7 világos.

A színtelen henna hatékony természetes gyógymód az arc és a test bőrének ápolására, helyreállítja a sérült haj vitalitását. A színtelen henna környezetbarát növényi termék. A "Stimul-Color Cosmetics" specifikációi szerint gyártva a legmagasabb fokozatú m-től.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Henna Artkolor Iranian Selected színtelen, 125 gr

Közepes: festék, tartós festés, UV-védelem

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

henna a hajformázáshoz, fényt ad, táplálja, hidratálja, erősíti a hajat, növeli a térfogatot, a tartósságot: több mint 6-szor, nem tartalmaz parabéneket

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Lady Henna természetes indiai, árnyalat klasszikus.

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

henna hajra Herbul arany színű, 6 x 10 gr.

Ez a henna isteni ajándék lesz a szőke haj tulajdonosai számára, akik fel akarják éleszteni színüket, aranyos, fényes árnyalatot kölcsönözve nekik.!

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Természetes henna hajhoz (arany) "Adarisa & qu.

Az iráni henna egy környezetbarát növényi gyógymód, amelyet tartós hajszínezésre terveztek (2-8 hétig). Irán legjobb ültetvényein termesztett Lawsonia Inermis szubtrópusi növény zúzott fiatal leveleiből áll..

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Henna Artkolor Iranian Selected piros, 125 gr

Gyártó: Artkolor: eszközök: festék

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Gyártó: Fito cosmetics Eszközök: festék Tartós festéshez: igen

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Fito kozmetikai krémfesték

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Állandó hajszín krém Henna szín, tónus sötétbarna.

A Henna krém (Natural Light Brown) egy modern, természetes hajfesték, amely tartós, gazdag és ragyogó színt kölcsönöz. Ellentétben a hagyományos festékekkel, amelyek ammóniát és hidrogén-peroxidot tartalmaznak, amelyek elpusztítják a szerkezetet...

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Természetes hennakrém hajfestéshez iráni és kb.

Gyártó: Fito kozmetikai eszközök: henna Művelet: alakformálás Feszesség: több mint 6-szor

Pickup, orosz posta, futár, logisztikai társaság

Hajfesték Henna árnyalat Keserű csokoládé

Henna: Lush, Artkolor, PHYTOcosmetic, növényi hajfesték

Mivel nem természetemnél fogva vörös hajú vagyok, hanem ideológiai okokból, gyakran meg kell festenem a hajam. És hogy ne ártsak nekik, hanem éppen ellenkezőleg, kezeljék és támogassák, természetes festékekkel festem őket - hennával és néha basmával. A rendszeres festés több éve a henna van a hajamon: Lush (piros), Artkolor (piros, színtelen, növényi festék Indigo színű), PHYTOcosmetic (piros), Stimul-color-cosmetics (piros). Beszélni fogok róluk.

Henna Lush (Lash) piros.

Összetevők: henna, kakaóvaj, friss organikus citromlé, rozmaringpor, szegfűszeg rügyolaj, citrál (ízesítőanyagként), eugenol (szegfűszegolaj alkotórésze), geraniol (rózsaillatú illóolaj alkotórésze), citronellol (illóolajok összetevője, illatanyag), limonén (illóolajok citromillatú összetevője), linalool (illóolajok összetétele gyöngyvirág illattal), aromás összetétel.

Alkalmazás:

törje le a szükséges számú kockát (egyet veszek a gyökerek színezéséhez). Késsel felaprítjuk vagy lereszeljük. Töltsön forrásban lévő vizet. A kezdeti színezéshez a keveréknek sűrűnek kell lennie, mint a tejföl. A gyökerek színezéséhez vékonyíthatja, akárcsak az enyém, így a haj jobban nedvesedik és a színe egyenlővé válik. Vigye fel a hajra, táskával és törölközővel melegítse fel és időzítse. A hennát általában legalább 3 órán át tartom. Az idő letelte után vegye ki a zacskót, alaposan öblítse le a hennát vízzel. Nem ajánlott sampont használni a festés napján, hogy a színe jobban megjelenjen..

Hatása: a haj nemcsak színezett, hanem hidratált, tapintásra kissé olajos, fényes. A bal oldali fotón - haj, mielőtt Lush hennával festenék (henna Artcolor nőtt), és utána És utána nem a nedves haj, hanem ugyanaz a zsíros hatás, amelyből aztán újra meg kell mosnia a haját..

Ár: 650r / 325g

Előnyök: a hidratáló és tápláló haj hatása, természetes összetétel, négy szín paletta (fekete, barna, piros, gesztenye) mesterséges festékek hozzáadása nélkül.

Hátrányok: ár! Más gyártók termékeihez képest a Lush henna ára csillagászati.

Kényelmetlen használni. A Henna Lush-t nem por formájában, hanem csokoládéra emlékeztető préselt brikettben árulják, 325 g 6 darab ilyen "csokoládé". Azonban továbbra is izzadnia kell vele, mert önmagukban ezek a darabok nem oldódnak fel forrásban lévő vízben, először késsel kell reszelni vagy aprítani. Nagyon sűrűek, ezért csak a kezeidbe morzsolódni nem fog sikerülni. Nem vagyok nagy szakács, és amikor megpróbálok reszelni valamit, általában megdörzsölöm az ujjaimmal, és őszintén szólva idegesít, hogy egy ilyen pénzért vásárolt termék még több erőfeszítést igényel.

És az a tény, hogy nekem személy szerint hátrány - a haj gyorsan zsírosodik. A gyökereknél olajosak, gyakran megmosom a fejem, és amikor hennával festek (normál), kissé megszárítja a gyökereimet, a Lush henna pedig éppen ellenkezőleg, hidratál és "olajokat".

A henna esetében furcsa illata van.

Értékelésem: 4 - nagyon szép, telített vörös szín, de én személy szerint már nem fogok ilyen áron vásárolni, sőt reszelővel is megdörzsölhetem.

Henna Artkolor piros.

Sosta
in: Lawsonia inermis (henna). Tiszta formában.

Alkalmazás: színezéshez, mint a közönséges henna.

Hatása: meglehetősen élénk színű, és nem vöröses-vörös, inkább valamiféle aranyszínű. A haj terjedelmesebbé, fényesebbé válik, a gyökerek nem zsírosodnak olyan gyorsan.

Ár: kb. 30r / 125g

Előnyök: ár, természetesen. 30 rubelért veszek egy csomagot, ami nekem 2-3 foltra elegendő. Ragyog, enyhén szárítja a fejbőrt és az olajos hajam a haj gyökereinél, és egyúttal táplálja a végeit, amelyek egyre terjedelmesebbek és fényesebbek lesznek.

Hátrányok: Nem mindenhol kapható. Csak Ashanban találtam rá, és ez a város másik vége a lakóhelyemtől. A szín közelebb van az aranyhoz, mint a piroshoz..

Jelölésem: 4 - színre csökkentve, de minden rendben van

Henna Artkolor színtelen.

Összetevők: henna színtelen

Alkalmazás: hajmosáshoz enyhén lehűtött keveréket alkalmazzon és 2-3 percig masszírozza a fejbőrt, majd alaposan öblítse le vízzel.

Hatása: tisztítja a hajat, ragyogást ad, de ha a hamu hamvas, akkor enyhe arany árnyalat lesz észrevehető.

Ár: kb. 30r / 125g

Előnyök: ár, természetesség. Samponként meglehetősen alkalmazható, de száraz hajra nem használnám - jobban kiszáradhat, és túl zsíros hajra is - nagyon hosszú ideig fog mosni. Táplál, fényt ad.

Hátrányok: Megpróbáltam megmosni a haját, amikor a hajam világosbarna színű volt, és a színtelen henna használatával enyhe vörösségre, vagy inkább "arany színre" tett szert. Samponozáshoz nem teljesen kényelmes, mivel vele ugyanaz a probléma, mint bármely más hennával: használat után mosatlan részecskék maradnak a hajban (különösen vastag és hosszú hajban).

Értékelésem: 4 - nem hamu árnyalatokhoz

Növényi festék Artkolor, színes Indigo.

Összetevők: basma, guargumi, színtelen henna, iráni henna.

Alkalmazás: Keverje össze a csomag tartalmát forró (90-100C) vízzel, amíg homogén massza nem lesz. A közepes hosszúságú (a vállig terjedő) hajfestéshez 50 gramm festékre (2 csomag) van szükség, a hosszú haj festésére - legalább 3 csomagra. Vegye ki a kihűlt masszát, alaposan keverje össze, és puha kefével egyenletesen vigye fel az előmosott, kissé nedves hajra a gyökerektől a haj végéig, óvatosan fésülje át a haját a feje hátuljáig, és tegyen fel melegítő sapkát.

Festési idő: legalább 30 perc világos haj esetén, legalább 60 perc sötét haj esetén, legalább 3 óra rengeteg ősz haj mellett.

Hatása: Furcsa kék árnyalat, a fejbőr színe világosabb, mint a haj. Borzalom! Egy fotó sem maradt fenn, de nem ismétlem meg ezt a "bravúrt".

Ár: kevesebb, mint 20 rubel

Előnyök: Nos, talán a természetes összetétel, bár, mint nekem tűnik, nem minden látható ott...

Hátrányok: Feketére akartam festeni, de az eredmény kiszámíthatatlan volt. Néhány kék festék, amely belemegy a bőrbe, utána nem tudja, mit kell mosni, és festesse át ezt a "pompát". Semmi, mint a színskála a csomagoláson.

Értékelésem: 1 - vad horror

Henna FITOkozmetika, piros

Összetevő: iráni henna

Alkalmazás: normál hennaként

Hatása: fényes vörös haj, terjedelmes, kezelhető

Ár: kevesebb, mint 20 rubel

Előnyök: ár, természetesség, elérhetőség - a legtöbb üzletben kapható

Hátrányok: nos, talán kis csomagok, amelyeket egyszerre többször kell megvásárolnia a hosszú haj festéséhez.

Jegyem: 5 - jó szín

Henna Stimul-színes-kozmetikumok, piros

Összetevő: iráni henna

Alkalmazás: normál hennaként

Hatása: fényes vörös haj

Ár: kevesebb, mint 20 rubel

Előnyök: ár, természetesség, elérhetőség. Korábban a Rospechat legtöbb üzletében és kioszkjában értékesítették.

Hátrányok: Kis csomagok, amelyekből egyszerre többet kell vásárolnia a hosszú haj festéséhez. Nem mindig fest olyan fényesen, mint szeretnénk (a gyártó megegyezik az Artcoloréval)

Henna és basma alapú természetes festékek. Henna Artkolor: bármilyen érthetetlen helyzetben menjen festeni a hajat hennával

A tökéletes hajfestékre való törekvésem folytatódik. Ma mesélek egy természetes hajfestékről, amely kiváló minőségű természetes hennán és basma ArtColor aranyon alapul, a 103, 3.70 "étcsokoládé" árnyalatokban. E festés előtt sokféle hajfestéket kipróbáltam, beleértve a természeteseket, valamint a hennát és a basmát. Nem mondom, hogy ügyes vagyok, de a kitartás számomra a legfontosabb és fontos mutató a festékben, mivel rengeteg ősz hajam van, és azért festek, hogy ne változtassam a "képemet", hanem hogy "elrejtsem" az ősz hajat szükségszerűségből. És előre tekintve azt mondom, hogy általában nem vártam ilyen eredményt attól, hogy színeztem ettől a költségvetési festéktől.

A festéket kartondobozokba csomagolják, amelyeken belül festékzsák és kesztyű található. Igen, igen, hogy őszinte legyek, azt hittem, hogy nem találok kesztyűt ennek az árkategóriának a festékében, de tévedtem, hogy ott vannak!

A csomagolás elülső oldalán található a termék neve és annak előnyei a többi festékkel szemben. Szintén 1001 gyártó ígérete a termékük érdeméről, mint később kiderült, nem voltak teljesen indokoltak.

elvettem árnyalatú festék 103 3,70 "étcsokoládé", a csomagoláson nagyon szép, és ami a legfontosabb, természetes.

A csomag hátoldalán egy színtábla található, amelynek eredménye az, hogy mi várható a színezéssel, az eredeti hajszíntől függően. Ezenkívül a gyártó tájékoztat az alkalmazás módjáról, összetételéről, tömegéről és eltarthatóságáról.

Általános információ

Név: tartós növényi hajfesték Artcolor arany

A vásárlás helye : O'KEY üzlet

Ár: 37 rubel csomagonként

Súly: 25 g

Szavatossági idő: 24 hónap

A gyártó ígér nekünk:

Az Artkolor cég az arany festéket orvosi és kozmetikai termékként pozicionálja. Ennek a festéknek a terápiás hatását egy vitamin- és ásványianyag-összetétel adja, amelynek erősítenie kell a hajat, meg kell akadályoznia a hajhullást és harcolni kell a korpásodás megjelenésével.

A Gold festék kozmetikai hatása az, hogy festés után tartósan telített hajszínt kap

Az Artkolor Gold festéknek nincs túl ismerős megjelenése, mivel nem a számunkra ismert krémfesték formájában, hanem por formájában kínálják. Ha korábban színezékeket használt por formájában, például hennát, akkor az Gold úgy néz ki és alkalmazható is

Amint kinyitja a csomagot, azonnal meg fogja érteni, hogy ez a festék korántsem lusták számára készült. Hajfesték Az ArtKolor gold zöld por.

Illat a festék növényi. Pontosan olyan illata van, mint a hennának. Sőt, a haj még hajmosás után is ilyen szagú lesz..

Alkalmazási mód

Annak érdekében, hogy festeni tudja a haját, meg kell önteni a port egy kerámia vagy üveg tálba. Ezután öntsön forró vizet a porra, és keverje át simára. A legjobb hatás elérése érdekében a festéket 10-15 percig hagyni kell főzni.

Utána vigye fel a festéket a tiszta, nedves hajra. Ez egy másik különbség a hagyományos festéktől. Mivel a hagyományos krémfestékek gyártói azt javasolják, hogy piszkos hajra vigyék fel őket.

A haj festése nehéz. A festék nagy nehezen eloszlik a hajon, és a festési folyamat során apró darabokban a földre omlik. Nekem kényelmesebb speciális ecsettel festéket felvinni a hajgyökerekre és a homlok közelében lévő hajra. A haj többi részén úgy festem be a festéket, hogy a festéket a tenyerembe "lapátolom", és kesztyűvel szétterítem a hajon. Alkalmazásakor a festék apró darabokra változik, és elkezd morzsálódni, ezért nagyon gyorsan meg kell festenie a haját.

A festés befejezése után műanyag kupakot vagy táskát kell a fejére tenni, és törölközővel felmelegíteni a festés felgyorsítása érdekében.

A festéket a hajon hagyjuk kitettség céljából. A festék kétszer annyi időt vesz igénybe, mint a tömegpiaci festékek.

Az egyes hajszínek festési ideje eltérő: világos haj esetén - 30 perc, sötét haj esetén - 60 perc, de szürke hajjal legalább 3 órán át kalapban kell ülnie!

A haj festékének expozíciós idejének növelése a kiválasztott szín sötétebb tónusához vezet

A "natív" hajam sötét. Ezért a festéket legalább 1 órán át hagyom..

A festési idő letelte után a festéket sok vízzel le kell mosni. És igaz, sok vízre van szükség. Nagyon nehéz lemosni. Az apró pelletet sokáig vízzel kell lemosni, és alapos mosás után is a hajadba kerülnek.

Az árnyék nagyon természetes. Az első festés után a haj csak "selyem" volt, sima, puha, nos, csak csoda. A későbbi festés után pedig a haj a festék minden egyes alkalmazásával egyre inkább átalakulni kezdett. Ami furcsa, mivel az összetétele gyenge..

A haj egyre vastagabbá válik, és gyűlölt antennáim, az új, regbrown haj vagy a hajszárítóval vagy vasalóval letört "régi", kisimulnak, és nem ragadnak ki. Ez hatalmas plusz számomra.

A festés utáni haj terjedelmesebbé válik, és ha a fonatba gyűjtöm a hajat, akkor a különbség szabad szemmel látható, a lófarok kétszer vastagabb lett.

Ami a haj hosszát illeti, a vállig érő hajam, a festéshez 3 csomag festék kell. Ha rövid haja van, akkor 1 kötegnek elégnek kell lennie az Ön számára. De a hosszú hajú tulajdonosoknak legalább 4 csomag festéket, vagy még többet kell vásárolniuk..

Egy másik különbség e festék és a számunkra szokásos színezékek között az, hogy a pigmentációs folyamat nem ér véget azonnal, hanem még több napig tart. Ez azt jelenti, hogy a végső árnyék csak 5 nap múlva jelenhet meg.

Ezt nem vettem észre, nem vettem észre. De azt akarom mondani, hogy a kraszkának kumulatív hatása van. Az első két alkalmazás után az ősz haj teljesen lemosódott, és a fehér szürke haj látható volt. Később a lemosó, ősz haj kiemelkedett az általános tömegből, mivel világosabb árnyalatú volt, de legalább nem fehér, és nem is olyan feltűnő.

A festéket sajnos gyorsan lemossák. Gyakrabban kell festenie, mivel minden egyes samponozással a festék nagyon aktívan lemosódik, és kevesebb, mint 2 hét múlva egyáltalán nincs festék a hajon.

A festék jellemzői:

 1. Ezt a festéket szigorúan a haj tónusának megfelelően kell megválasztani. Mivel nem könnyű alkalmazni, egyenetlenül alkalmazható. Természetes sötét hajamon ez a "sötét csokoládé" árnyalat jól illeszkedik, és nem mutat apró ízületeket. De ha úgy dönt, hogy radikálisan megváltoztatja a haja színét ennek a festéknek a segítségével, nehézségek merülhetnek fel..
 2. A festék kumulatív hatású. Minél tovább festesz ezzel a festékkel, annál lassabban mossa le a hajad. Minél tovább fested, annál jobb lesz a haja, terjedelmesnek és vastagnak tűnik.
 3. Festés előtt először meg kell mosni a hajat és kissé meg kell szárítani.
 4. A sötét haj festési ideje legalább 1 óra, az ősz haj esetében pedig még több - legalább 3 óra.
 5. Nehéz ezzel a festékkel festeni a haját, rosszul oszlik el a hajon.

Indigofera Tinctoria, talkum, nátrium-szulfát, guargumi, színezékek (+ | -): HC RED NO. 3, HC SÁRGA NEM. 2, ACID VIOLET43, CI 42510, CI 42090, CI 61570

Az Ecoholic webhely nem hagyta jóvá ezt a festéket, mivel kémiai festékeket és rákkeltő anyagokat tartalmaz. És néhány összetételű anyag teljesen veszélyes:

A vegyészek a világ minden tájáról vitatkoznak az Acid Violet 43 relatív biztonságosságáról az emberi test számára, mivel a múlt században sikeres kísérleteket végeztek ennek az anyagnak az élő szervezetekre gyakorolt ​​hatásáról, amelyet az Európai Kutatási Bizottság különféle szintetikus festékek felfedezéséről és hatásáról biológiai környezet

Színezékek - hajfesték: sötét vagy barna színek. Oxidálva rákkeltő. Különböző típusú rákot okozhat - non-Hodgkin-limfóma és myeloma multiplex

 • Ár;
 • Kesztyű van;
 • A haj árnyéka természetes és természetes;
 • A festék kellemes növényi illattal rendelkezik;
 • A festék halmozottan befolyásolja a haj színét és minőségét;
 • A festés után a haj sűrűbb és sűrűbb, míg puha, könnyen fésülhető és kellemes tapintású.
 • Nehéz alkalmazni, nehéz elosztani a hajon keresztül;
 • Nehéz lemosni;
 • Az összetétel gyenge;
 • A festés hosszabb ideig tart;
 • Nem kitartó

Ha nem fél a nehézségektől és a nehézségektől (ez a festék szeszélyes és sajátos), és pozitívan gondolja, hogy hennával és basmával festené a haját, akkor ez a festék megfelel Önnek. Ha nem szereti a hennát, azonnal adja fel ezt a festéket. A festék összetétele korántsem ideális, de a festék pozitív hatással van a hajra, ami paradox. Miután szigorúan felvette a festéket a hajszínéhez, jó színt kap a színezés és elégedett lesz.

Egyéb vélemények, amelyek érdekelhetik Önt:

Ugyanakkor a kezek, az arc és a falak csodálatos vörös színűek, a másik, túlexponálva a keveréket, smaragd hajszálat kapott, a harmadik pedig a családi recept alapján hosszú évek óta luxus csokoládé színű. A henna (és ez a fő növényi festék és az összes keverék alapja) olcsó, megfizethető és abszolút természetes, ami a legkifinomultabb fiatal hölgyeket is kísérletezésre csábítja. Nekem is van tapasztalatom: pár hónapig sárgarépa-narancssárga gyűrött palásttal örvendeztem a nyilvánosságot a fejemen.

Hogyan válasszunk egy jó természetes hajfestéket?

Valójában a henna és más természetes színezékek helyes kombinálásával teljesen lenyűgöző árnyalatot és. Ismernie kell az anyagot:

1. A legnépszerűbb és legolcsóbb iráni henna általában nagyon rossz. Válasszon indiai, vagy jobb - török.

2. A henna minőségének meghatározása nem nehéz: tiszta zöld vagy sárga-zöld színű legyen. A szárított, öreg hennának vöröses árnyalata van.

3. A tiszta henna csak vörös színt ad. A fekete, gesztenye, fehér henna, amely ma már bőségesen kapható, mindig tartalmaz egy titokzatos "színezőanyagot". Vagyis kémiai festék.

4. Az egyetlen alternatív hennafajta színtelen. Más növényből (közönséges henna - lawsonia, színtelen - tompa levelű kasszia) készül, és nem festi a hajat. De tökéletesen meggyógyítja őket: táplálja, helyreállítja a sérült szálakat és kiszárítja a fejbőrt. Csak melegre hígíthatja és maszkokat készíthet.

5. A harmadik játékos basma, szárított indigólevél. Ő megint nem használható önmagában, kivéve, ha természetesen gyermekkora óta arról álmodozott, hogy Malvinához hasonlítson. De a hennával kombinálva a basma a barna és a fekete árnyalatok teljes skáláját adja.

6. Az összetett, gyönyörű színek eléréséhez feltétlenül szükséged lesz fűszerekre, szárított gyógynövényekre és különféle teákra.

7. A nyitott hennát sötétben, a basmát sötét, száraz dobozban kell tárolni.

Bár te és én rajongunk mindenért, nem felejtjük el, hogy a hennának megvannak a hátrányai.

Henna alapú gyógynövényfestékek hátrányai

1. Nem lehet teljesen festeni, csak az ősz haj 30-40% -a.

2. Csak szűz hajon használhatók - gyári festék, biohullám, laminálás és egyéb bonyodalmak nélkül. A növényi festékek váratlan kapcsolatokba lépnek a kémiai komponensekkel.

3. Maga a hígítás, keverés és festés folyamata hosszú és unalmas. Legfeljebb hat órát vesz igénybe, amíg a keverék a haján marad..

4. A henna tökéletesen narancssárga színűvé teszi a bőrt, a bútorokat és a macskákat, és nagyon rosszul lemossa.

5. Először szörnyű színt kap, amelyet nehéz lemosni. Csak úgy tompíthatja el, ha ismételten öblíti a haját melegen.

6. A növényi festékek nem annyira perzisztensek, mint a gyári színezékek. Enyhe szulfátmentes samponra kell váltania, hogy ne mossa le idő előtt a hennát.

2. Alaposan mossa meg és szárítsa meg a haját. Fedje le a vállát egy törülközővel vagy ronggyal, tegye homlokára és vastag halántékára. Vegyen fel gumikesztyűt, majd bőségesen ecseteljen hennával a hajon, koronától a végéig haladva.

3. Tegyen egy műanyag sapkát, tekerje be a fejét egy meleg törülközővel. Először másfél órán át tartsa a keveréket, majd alaposan öblítse le a haját vízzel.

4. A következő három napban a henna "rendeződik" és visszanyeri valódi színét.

Ezt a sorrendet be kell tartani, függetlenül attól, hogy melyik kiegészítőket használja. Önmagában ez egy vagy másik intenzitású vörös színt ad. És itt van néhány egyszerű recept más árnyalatokhoz:

Sötétbarna hajszín

100 g basmát meleg vízzel sűrűre hígítunk. Áztassa 5-10 percig. Egy külön tálban hígítson 3 evőkanál amla port (indiai egres, bármely ájurvédikus üzletben kapható) meleg vízzel, melegítse a mikrohullámú sütőben 3 percig. Adjon basmát, amlát és 2 csepp levendulát a henna alapkeverékéhez. Ezután folytassa a fentiek szerint.

Aranyszőke hajfesték

Adjon fél csésze erős hideg kávét az alapkeverékhez, és ne 12, hanem 4 órára tegye a tűzbe. Alkalmazása előtt adjunk hozzá egy evőkanál és.

Réz

Adjunk hozzá 2-3 evőkanál őrölt szegfűszeget és 2-3 csepp levendulaolajat az alapkeverékhez. Tartsa rajta 2 órán át, majd alaposan öblítse le samponnal.

Sötétszőke

Az alapkeverékhez adjunk egy pohár vöröset, minden teáskanál fahéjat, őrölt szegfűszeget és paprikát, 2 evőkanál olívaolajat. Adjon hozzá egy erős fekete teát. Folytassa a fentiek szerint, de ne öblítse le a haját vízzel, hanem enyhe almaecetes oldattal.

Természetesen a természetes festékek lehetőségei nem korlátozódnak erre a spektrumra. Szeretne tudni egy másik árnyalatú receptet? Kérdezzen bátran a kommentekben.

A henna (vagy henna) természetes eredetű, teljesen természetes színező komponens. Ennek az összetevőnek az előállítása során a Lawsonia Inermis nevű cserje növény leveleit használják. Először szárítják, majd válogatják és homogén, finomra őrölt porrá őrlik. Először is, a henna erősíti a hajat.

Henna a haj erősítésére

Hajfestés hennával és basmával otthon

A természetben van még egy természetes festék, amely tulajdonságaiban közel áll a hennához - ez a basma. Ez az összetevő képes festeni (a henna vöröses árnyalatot ad a szálaknak).

A Henna és a Basma biztonságos hajfesték, amely megfelelő használat esetén soha nem károsítja a haj szerkezetét. A basma indigolevelekből készül, amelyek csak trópusi éghajlaton nőnek, és hatalmas mennyiségű természetes biológiai hatóanyagot, valamint sok vitamint tartalmaz.

Iráni természetes basma

Milyen kárt okozhat a henna, és érdemes-e megvenni

Mindenki mindig csak a henna előnyös tulajdonságairól beszél. Gyógyhatásait különösen a nők idősebb generációja dicséri. Ugyanakkor a henna olyan hasznos, mint amilyennek első pillantásra tűnik? Milyen negatív következmények jelennek meg a kozmetikai összetevő rendszeres használata után?

Az ellenjavallatok részletes listája

A henna hatása a száraz és zsíros hajtípusok esetében eltérő. Például határozottan nem alkalmas száraz hajra. Használjon illóolajokat a fürtjeinek megerősítésére. Az alábbi cikk számos módszert ismertet a henna illóolajokkal való kombinálásához. Így a hennát száraz hajra használhatja, anélkül, hogy félne a szálak elrontásától..

A henna hajfesték ammóniát és más káros összetevőket tartalmazhat. Termék vásárlása előtt figyelmesen olvassa el az összetételt. A henna általában kiszárítja a haj szerkezetét és a fejbőr sejtjeit.

Henna kiszárítja a haj szerkezetét és a fejbőr sejtjeit

Ez az eljárás hasznos azoknak a lányoknak, akiknek gyorsan zsíros a haja..

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem szabad túl gyakran alkalmazni a hennát, még akkor is, ha nagyon zsíros haja van. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy túl nagy adag hennát tartalmaznak. A haj a végén törékeny lesz, a fejbőr elkezd hámlani, ennek eredményeként korpásodás és viszkető fejbőr jelenik meg. Minden eljárást legfeljebb kéthetente kell végrehajtani. Ha illóolajokat használ hennával, hetente egyszer.

Fehér henna

Ne felejtsük el, hogy nem minden típusú henna hasznos. Tehát a fehér henna nem hasznos mesterséges módon. Megjelenésében megegyezik a színtelen hennával, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie. A fehér hennában található alkatrészek idővel fehérítik a hajat, eltávolítva a hasznos nyomelemeket.

A fehér henna idővel kifehéríti a hajat, eltávolítva a hasznos nyomelemeket

A szálak kiszáradnak, elhalványulnak és törékenyek lesznek. A különböző árnyalatú basma szintén nem hasznos. Sok gyártó spekulál a henna (basma) fogalmával. Mesterséges színezékeket és egyéb kémiai összetevőket adnak hozzá. Ennek eredményeként a kapott keverék nem hoz semmilyen előnyt a fürtjeinek, de éppen ellenkezőleg, ronthatja állapotukat..

Hajkezelés természetes iráni színtelen hennával: erősítő maszkok

Annak ellenére, hogy bizonyos hajatípusok esetében a henna használatának jelenlegi finomságai vannak, még mindig sokkal lágyabban hat, mint a legtöbb bolti festék..

Henna lágyabban hat a hajra

A haj belsejébe hatolva nem rombolja le a benne lévő természetes pigmentet. Henna gyengéden burkolja, természetes pigmentet és hajszínt teremtve.

Soha nem tudja pontosan kitalálni a végeredményt a Henna használata után. Mindez az eredeti hajszíntől függ. Henna emellett képes az emberi szem számára láthatatlan védőréteget létrehozni minden haj esetében. Így megvédheti a szálakat a káros napsugárzás negatív hatásaitól. A haj teltebb és kezelhetőbb lesz. Mosás után a fogmosás még balzsamok, spray-k és balzsamok használata nélkül is egyszerű és fájdalommentes lesz.

Hogyan lehet festeni a hajat hennával és véleményekkel

A henna mint hajfesték sokkal egészségesebb. Ha rendszeresen használ bolti festékeket, havonta legalább egyszer használjon színtelen hennát a szál megerősítésére. A hennával történő festés után a haj színe átlagosan két héttel tovább tart, mint a bolti festékekkel történő festés után.

A hennával történő festés után a haj színe átlagosan két héttel tovább tart, mint a bolti festékek

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki Hennából, tudnia kell, hogyan kell megfelelően színezni vele a haját:

 • festeni legfeljebb havonta háromszor. Ezzel párhuzamosan természetes kókuszdió, ricinus, lenmag, argonolaj vagy kakaóvaj tápláló maszkjait kell felvinni a hajra. További táplálékként a legelterjedtebb olívaolaj is megfelelő;
 • ha érzékeny fejbőre hajlamos a hámlásra és a bőrpírra, használjon hennát párhuzamosan a hajkrémekkel és a tápláló balzsamokkal;
 • az első Henna hajra történő felvétele után várjon körülbelül 1,5 órát, ha sötét haja van. Ha Ön a világos haj tulajdonosa, a hennát 40 percig a hajon kell tartani;
 • egy speciális üvegből vagy kerámiából készült edénybe kell gyúrnia a festéket. Tartsa be az összes biztonsági óvintézkedést. Viseljen kesztyűt a kezén, hogy elkerülje a bőr foltosodását.

Hogyan készítsünk festékkeveréket helyesen?

Főzje meg a Hennát egy órával (vagy jobb, kettővel), mielőtt a keveréket a fejére kenje. A főzött hennát 20 fokos hőmérsékleten kell tárolni. Egy idő után sötétedhet. Ez egy normális folyamat. Így felszabadul az anyag pigmentje. A színezés előtt adjon hozzá néhány illóolajat a hennához.

Színező keverék

Ne főzze a Hennát forrásban lévő vízzel. Ez oda vezet, hogy az árnyék elhalványul és kifejezéstelen lesz. Forralásig nem melegítjük. Meg kell hígítani a festéket citromlével, kefirrel, tejföllel, száraz borral vagy zöld teával is.

Henna és különféle illóolajok kombinációja színezés céljából

Az olajok hozzáadása után a haj rugalmas, puha és fényes lesz..

Teafa olaj

 • teafa olaj;
 • olajbogyó;
 • kókuszdió;
 • görgő;
 • argán;
 • kakaóvaj;
 • levendula olaj.

Emlékezik! Soha ne használjon sampont, miután a hennát leöblítette a hajról! Ez tönkreteheti a szín fényerejét és csökkentheti annak tartósságát. Várja meg, amíg a haj teljesen megszárad.

Hogyan lehet lemosni a bőrön maradt természetes festéket?

A henna abszolút természetes összetevő, ezért egy kis időbe telik, míg rögzül az egyes színes hajokban. Javasoljuk, hogy a hennával való festés után legkorábban két nappal mossa meg a haját.

Természetes henna festés

Festés után a nyak és a fej a bőrön maradhat. Ez egy szokásos folyamat. A hennát bármilyen szappannal, samponnal, géllel lemossák. A körömlakklemosó alkalmas (helyileg, de nem a fejbőrön).

Ha az eredményül kapott szín festési területe túl világosnak tűnt számodra, akkor könnyen "beállítható". Melegítsen 5-6 evőkanál növényi olajat, és alaposan vigye fel a hajra. Fújja szárazra 5-10 percig, és 2-3 alkalommal mossa le bőséges mennyiségű samponnal.

Henna árnyalatok a henna után: vörös, fekete és gesztenye

Nem kell professzionális színész szalonba járnia, ha egyedi hajszínt szeretne elérni. Henna segít ebben. Hatalmas számú árnyalatot kaphat tőle a szálaihoz. Az árnyalatok köre a tüzes vöröses-vöröstől a nyugodt és finom karamell árnyalatokig terjed.

A festés eredményeként kapott árnyalatok

Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan lehet új árnyalatokat szerezni a henna használatával:

 1. gazdag és ragyogó arany árnyalatú, sárga felhanggal. Vegyünk klasszikus vörös hennát és néhány kurkumát (ha szükséges cseréljük rebarbarával). Szüksége lesz egy üveg száraz fehér asztali borra is. Minden folyadékot célszerű meleg üvegből vagy agyagból készült edényben melegíteni. Ez megakadályozza a festék oxidálódását (ez a folyamat megváltoztathatja a keverék színét vagy tónusát). Adjunk 200 gramm kurkumát a felmelegített borhoz, és forraljuk fel. Ne vegye le a tűzről, amíg a folyadék fele el nem forr. Ezután tegye bele a rögeszmés henna táskát, és alaposan keverje össze, hogy ne maradjon csomó. Az elkészített keveréket hűtsük le az emberi test hőmérsékletére, és vigyük fel a fejbőrre és a szálakra, mint egy szokásos festéket. 30 perc múlva mossa le;
 2. nemes réz árnyalat. Ennek a hajszínnek az eléréséhez vegyen bort, 2 gramm sáfrányt. Forraljuk fel ezt a két összetevőt. Ezután tegyen egy zacskó hennát a keverékhez. A henna hajfesték készen áll;
 3. dús mézes árnyalat sárga alaphanggal. Ezt a színt 2 evőkanál kamilla főzésével érheti el. A kapott levest szűrni kell, és hozzá kell adni a hennát. Így házi hajfestéket kapunk;
 4. cseresznye árnyalatú, lila fényű és vörös felhanggal. Ez az árnyalat nagyon divatos ebben a szezonban. Cseresznye lakkok, rúzsok, szempillaspirálok és még a szem árnyékai is a csúcson vannak. A szál cseresznye árnyalatai is divatba jöttek. Ahhoz, hogy otthon ilyen árnyékot kapjon, répalé kell (60 Celsius fokig melegítve), egy zacskó henna;
 5. tiszta mahagóni színű. Ehhez a rendkívül szép árnyékhoz sima kakaóra van szükségünk. Lehetőleg cukormentes. Keverjük össze a hennát 4 evőkanál kakaóporral, és főzzük a kapott komponenst. A festék használatra kész.

Minden nő, legalább egyszer, amikor közeledett a következő hajfestés ideje, elgondolkodott azon, hogyan lehetne ezt a folyamatot kevésbé traumatikusvá tenni. Ismeretes, hogy mind a professzionális, mind a tömegpiaci festék meglehetősen mérgező, mivel összetételében káros kémiai vegyületek vannak. A legtöbb festék hidrogént, szekunder aminokat, parabéneket és p-fenilén-diamint tartalmaz. A folyamatos festékhasználat eredményeként a szőrök vékonyodnak és gyengülnek, fényük eltűnik. A hennafesték képes kellemes színt nyújtani és javítani a hajhagymák állapotát. Többféle lehet:

 • Színtelen;
 • Indián;
 • Szudáni;
 • iráni.

A Henna Blend egy szerves festék, amelyet a Lavsonia levelek összegyűjtésével és feldolgozásával vonnak ki. Ezek a levelek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek meghúzják a hajmérlegek külső rétegét, ami segít megerősíteni őket. A Henna az internetes vélemények alapján a következő problémákat oldja meg:

 • Korpa;
 • Végszakasz;
 • A faggyúmirigyek túlzott aktivitása;
 • Hajhullás;
 • Irritáció.

A tiszta hennával árnyalatokat kaphat az égő vöröstől a mély gesztenyéig. A színtelen henna szintén népszerű, amelyre különösen nagy szükség van a szőke tulajdonosok körében. A szőkék mindenki másnál jobban tudják, mi a gyengeség, a hasadás és a hajhullás. Ezután a színtelen henna segíthet a szép hajú szépségekben; ugyanolyan gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, mint a henna festése, de árnyék helyett csak fényt és sűrűséget kap a haj szerkezete. De ne használjon hennát havonta többször, különben a haj tapintásra merevvé válhat..

Ma nagyon sok henna színező por gyártója van, mindegyiknek megvan a maga receptje a festék készítésére. Egyesek csak hennát tartalmaznak az összetételükben, mások basmát adtak hozzá, mások pedig kémiai összetevőket tartalmaznak. Kiválasztottuk a legjobb henna alapú festékeket és minősítést készítettünk. A kiválasztott helyek megoszlását a következő tényezők befolyásolták:

 • Biztonság;
 • Hatékonyság;
 • Minőségi összetétel;
 • Vélemények az interneten;
 • Ár.

A legjobb színező henna

5 2. napos nappali ellátás

Finom őrlés
Ország: India
Átlagos ár: 80 rubel.
Értékelés (2019): 4.6

A "Day 2 day care" hajfesték teljesen természetes összetételű, csak henna port tartalmaz. A Henna nagyon finom őrlésű, nem okoz kellemetlenséget a festés során, és sampon használata nélkül is teljesen lemossa vízzel. Az alkalmazás előtt, másokkal ellentétben, a „2. napos nappali ápolás” port 3 órán át kell főzni, csak ebben az esetben a szín telített lesz, és a festés tartós lesz.

A keverék nem szárítja a hajat, gyönyörű fényt kölcsönöz neki, ennek eredményeként a szerkezete sima lesz. Henna lezárja az egyes hajok pikkelyeit, és segít küzdeni a töredezett haj ellen. A legjobb hatás érdekében kefirt adhat a porhoz. A savas környezet miatt a festék jobban behatol a hajba, a szín gazdagabbá válik. És ha egy kanál alapolajat (olíva, szőlőmag) ad a festékhez, akkor a hajad könnyebben fésülhető.

4 Aasha gyógynövény

Legkelendőbb
Ország: India
Átlagos ár: 280 rubel.
Értékelés (2019): 4.7

Az "Aasha herbals" hajfesték színezékeket (henna, arabica kávé, cékla és mások) és indiai gyógynövényeket (amla, hibiszkusz, szezám) tartalmaz. A por többféle színben kapható: étcsokoládé, fekete kávé, gesztenye, bordó. Bármilyen hajszínű lányok képesek lesznek megtalálni a maguk számára megfelelő lehetőséget. A henna nem szárítja a hajat, hanem egy vékony filmmel fedi le, ezáltal elválasztva az egyes hajat, ami megkönnyíti a fésülést. A gyógyító indiai gyógynövények javítják a mikrokeringést, felgyorsítják a haj növekedését és megakadályozzák a hajhullást.

A haj festése előtt kenje meg zsíros krémet a haj növekedésének halántékán és bőrfelületén, hogy elkerülje a bőr elszíneződését. A haj kondicionálásának nagyobb hatása érdekében a port nem vízzel, hanem kefirrel lehet keverni. A véleményekben a nők enyhe hátrányt észlelnek: alkalmazásakor a henna kissé megsüti a fejbőrt. Ez azonban nem akadályozta meg az "Aasha herbals" értékesítési vezetővé válását..

3 Lady Henna

Tisztító tulajdonságokkal rendelkezik
Ország: India
Átlagos ár: 320 rubel.
Értékelés (2019): 4.8

A "Lady Henna" nemcsak hennát (lavsonia) tartalmaz, hanem basmát is. Ennek a hennának a használatától kezdve a haj sötétebb, mélyebb színt kap. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az árnyalat az eredeti hajszíntől, az ősz haj jelenlététől függ. A por könnyebben kezelhetővé és könnyebben fésülhetővé teszi a hajat. Festés után nem használhat sampont, mivel a henna tisztító tulajdonságokkal rendelkezik. A nagyobb hatás érdekében alkalmazhatja az együttes gyantázás módszerét (öblítse le a hajat sok kondicionálóval).

A vásárlók tudomásul veszik a henna kiváló minőségű őrlését, amelynek köszönhetően nagyon egyszerű a keverék felvitele és a haj festése. A por mennyisége a haj hosszától és a kívánt színintenzitástól függ; hosszú fürtökhöz 2 vagy 3 tasakra lehet szükség. Annak érdekében, hogy a henna jól tapadjon a hajhoz, tanácsos a használat után három napig nem mosni a hajat..

2 KHADI

Jobb tartósság
Ország: India
Átlagos ár: 850 dörzsölje.
Értékelés (2019): 4.9

A Henna "KHADI" többféle színválasztékkal rendelkezik, az összetételében található színezékek mennyiségétől és típusától függően. A festék nagyon ellenálló, ezért felvitel előtt tanácsos ellenőrizni a hennát egy kis occipitalis hajszálon. Ha biztos benne, hogy a szín megfelel Önnek, festhet. A festéket 50 fokos vízzel kell hígítani, mivel magasabb hőmérsékleten a sötét színezék elpusztul.

A gyártó javasolja a világos vagy szürke haj festését 2 lépésben. Először festse a haját vörös árnyalatú hennával, majd egy idő után - a kívánt sötét árnyalatú hennával. Ezzel a festési módszerrel válik a haj gazdag sötét színűvé. A KHADI henna összetételében található amla, neem és szantálfa táplálja a gyökérzónát, megakadályozza a korpásodást, megakadályozza a haj korai őszülését..

1 Zeitun

Gazdag kompozíció
Ország: Jordánia
Átlagos ár: 945 dörzsölje.
Értékelés (2019): 5.0

A hennát "Zeitun" Jordániában gyártják, 100, 300 és 1000 g brikett formájában állítják elő. A henna mellett basmát, kakaóvajat, napraforgót, citromot, olívaolajat, kókuszt tartalmaz. A kompozícióban lévő nagy mennyiségű olaj miatt a hennakeveréket sokáig a fején lehet hagyni a kívánt színtelítettség elérése érdekében, a haj ettől nem szárad ki. A festék szokatlan rézgesztenye színt kölcsönöz. A por használatakor nem kell kesztyűt viselni, a "Zeitun" tökéletesen lemosódik a kéz és a fej bőréről, csak a hajon marad.

A ritka és fontos haj mikroelemekben gazdag kakaó kivonat lehetővé teszi a hosszú erős haj növekedését; csökkenti törékenységüket és veszteségüket. A napraforgóolaj rugalmassá teszi a hajat, és megvédi a magas és alacsony hőmérsékletektől és az UV sugárzástól. Az illóolajok segíthetnek megszabadulni a korpától, enyhítik a fejbőr irritációját.

A legjobb színtelen henna

5 Artcolor

Rostest tanúsítvány
Ország: Irán
Átlagos ár: 80 rubel.
Értékelés (2019): 4.6

Az Iránban gyártott henna a Krisztus tövis növényének szárított leveleit tartalmazza. Az "Artkolor" ideális normál és zsíros hajhoz. Az Internet széles körében a port elismerték a legjobb terméknek a korpásodás, viszketés és a fejbőr gyulladásának leküzdésében. Az "Artkolor" simává teszi a hajat, megszünteti a hajhullást. Az egyes hajat elválasztó tulajdonsága miatt hajbalzsam helyett is használható. Henna az ápolás és festés után a haj helyreállító termékek rangsorában magas rangú.

Ennek a pornak a használata után hámlás jelentkezik a fejbőrön. A vélemények megjegyzik, hogy az ezzel a hennával végzett eljárások ideálisak az érzékeny epidermiszben szenvedők számára. Érdekesség, hogy a keverék arcmaszkként használható pattanások és bőrirritáció esetén. A nők a hennát kozmetikai fürdőkhöz is használják. Az "Artkolor" henna minőségét a "Rostest" tanúsítvány igazolja.

4 Adarisa

Különösen a szőke árnyalatokhoz
Ország: Kuvait
Átlagos ár: 560 rubel.
Értékelés (2019): 4.7

A színtelen henna „Adarisa” kifejezetten a szőke minden árnyalatához készült. Szerves összetételű, csak kasszás tompa port tartalmaz. A szőrtüszőkre ható henna segít megerősíteni a gyökereket. Sűrű hüvelybe burkolja a hajat, még a hám legkisebb pikkelyeit is eltakarja. A por felvitele után a haj fényes, selymes és könnyebben fésülhető.

Válaszaikban a nők megjegyzik, hogy az Adarisa henna egy hónapos alkalmazása után megnő az új szőrszálak száma, és növekedésük érezhetően felgyorsul. Sokan az "Adarisa" port nevezik a legjobb megoldásnak a kivágott végek elleni küzdelemben. Színtelen henna használata után, az első 2 napban, ne végezze el a festési eljárást. A festék egyszerűen nem tud ragaszkodni a henna "köpenybe" burkolt hajhoz, és a színezés egyenetlen lesz.

3 Csandi

Véd az UV sugaraktól
Ország: India
Átlagos ár: 270 rubel.
Értékelés (2019): 4.8

A Chandi színtelen henna senna levélport tartalmaz. A henna keverék maszkként történő alkalmazása után a haj selymessé válik, és a korpásodás eltűnik. Az alvó szőrtüszők aktiválódnak, a haj öregedése és az ősz haj megjelenése lelassul. A haj vastagabbá és nehezebbé válik. A hennamolekulák behatolnak a fejbőr felszíni rétegébe, és fokozzák a mikrocirkulációt, ezáltal megakadályozzák a hajhullást.

Javasoljuk, hogy a Chandi port balzsamként vagy maszkként használja a már színes hajra, színes hennával. A véleményekben a nők megjegyzik a forró levegő által károsított haj kiváló helyreállítását. A Henna "Chandi" nyáron alkalmazható a haj védelmére az ultraibolya sugárzástól. A henna nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat, és terhesség alatt is használható.

2 Triuga gyógynövény

Legjobb ár
Ország: India
Átlagos ár: 70 rubel.
Értékelés (2019): 4.9

A "Triuga Herbal" henna megkülönböztető jellemzője, hogy a fő anyag - a lavsonia, az indiai gyógynövények - amla, shikakai, neem és bringaraj mellett jelen van a készítményben. A növények gyógyhatásúak, és fokozzák a Lawsonia hajra és hámra gyakorolt ​​hatását. Az Amla javítja a véráramlást a fejbőr ereiben, csökkenti a hajhullást, meggyógyítja az apróbb sebeket és enyhíti az irritációt. Harcol a baktériumok és a fejbőr gomba ellen, és megakadályozza a korpásodást. A Shikakai szabályozza a faggyú- és verejtékmirigyek munkáját, beborítja az egyes hajokat, kondicionáló hatású. A Bringaraj lelassítja az öregedést és a hajhullást.

1 IndiBird

A legjobb antiszeptikus tulajdonságok
Ország: India
Átlagos ár: 155 dörzsölje.
Értékelés (2019): 5.0

A Henna "Indibird" a fejbőr gombás fertőzésének kezelésére szolgáló szerek rangsorában az egyik legjobb. Fertőtlenítő szerként megakadályozza a fertőző betegségek, ekcéma, atópiás dermatitis kialakulását. A citromlével ellátott henna maszk gyönyörű arany árnyalatot kölcsönöz a szőke fürtöknek. A sötét haj tulajdonosai a maszkot is használhatják a haj mennyiségének, fényének és selymességének növelésére..

A keverék ideális zsíros hajú emberek számára. Képes egyensúlyba hozni a faggyúmirigyek termelését, és a haj hosszabb ideig tiszta marad. A legjobb hatás elérése érdekében a haj festése előtt adhat egy kevés alapolajat a porhoz, például szőlőmagolajat. Színtelen henna segítségével a közönséges hennával is beállíthatja a festés intenzitását. Nehéz lesz port találni az üzletek polcain, gyakrabban online boltokban rendelik meg.

Nehéz elképzelni egy olyan nőt, aki legalább egyszer sem forradalmasította haját festékkel. Egyesek erre a célra a legkontrasztosabb perzisztens festékeket használják, mások színezősamponokkal és tonikokkal kísérleteznek, mások pedig kizárólag a kizárólag vegyszereket nem tartalmazó természetes termékeket részesítik előnyben. Ez utóbbi csoportba tartozik a henna és a basma..

Miben különbözik a basma a hennától?

A henna és a basma, mivel növényi eredetű színezékek, nemcsak abban különböznek egymástól, hogy az elsőt a lavsonia leveleiből, a másodikat az indigóból nyerik. A fejbőrre és a hajra gyakorolt ​​hatások tartományát, a felhasználás idejét és a színes haj színét tekintve nem azonosak. Ezenkívül a henna független festék, de a basma csak akkor használható együtt a lavsan porral, ha a festés célja nem kék-zöld fürtök.

Annak érdekében, hogy Basma fekete hajat adjon, katalizátorra van szüksége henna formájában..

A henna használatának jellemzői:

 • Hipoallergén. Nem okoz hámlást, irritációt, viszketést és foltokat;
 • Erősíti a hajhagymákat, felgyorsítja a haj növekedését, normalizálja a vérkeringést, megakadályozza a hajhullást;
 • A "Solders" hajmérlegek, amelyek a fürtöket simává és fényesebbé teszik, megkönnyíti a fésülést;
 • Csökkenti a törékenységet és a töredezettségeket;
 • Fertőtlenítőszerként hat a bőrre, javítja annak állapotát korpásodás és zsíros haj problémái esetén.

A basma használatának jellemzői:

 • Feszesítő hatása van a hajhagymákra, csökkenti a hajhullást;
 • Védő fóliát hoz létre minden hajon, megvédve a külső tényezők káros hatásaitól: UV sugarak, szél, sós víz;
 • Harcol a korpásodás ellen, normalizálja a faggyúmirigyeket;
 • Növeli a haj sűrűségét, teltebbé és terjedelmesebbé teszi a hajat;
 • A hajfestés tartós hatást eredményez, még az ősz hajon is;
 • A fő különbség a hennától az, hogy gyakorlatilag nem használható más színezékek nélkül;
 • Nincs ellenjavallata.

Fontos, hogy kövesse az utasításokat a hennával és a basmával történő festéshez:

 • Csak természetes festéket használjon vegyszer hozzáadása nélkül;
 • Festés után vigyázzon a hajára. A növényi festékek önmagukban jó ápolási hatást nyújtanak, de a hajnak további nedvességre, táplálkozásra és védelemre van szüksége. Göndörségüket csak a szokásos módon lehet megszerezni: maszkok, balzsamok, szérumok, vitaminok;
 • Használjon hennát legfeljebb 3-4 hetente egyszer. Fennáll annak a veszélye, hogy kiszárítja a haját, törékennyé és instabillá teszi a káros tényezők hatására;
 • A samponnal mosott, tiszta, nedves hajra kenjen hennát vagy basmát. De a festés után jobb megtagadni a szappanos termékek használatát. A festék csak 2-3 napig erősödik meg a haj szerkezetében.

Iráni henna

Tiszta formájában "klasszikus" rézvörös árnyalatot ad, de más komponensek hozzáadásával a szín világos és sötét réz között változhat. Ezenkívül tonizálóan hat a hajra, serkenti a növekedést, fényt ad, megakadályozza a törést és egyéb problémákat. Enyhén szúrós szaga és durva őrlése van.

indián

A színspektrum változatosabb, és lehetővé teszi, hogy olyan árnyalatot válasszon, amely a lehető legközelebb áll a természetes hajszínhez. A legjobb minőségű a barna henna. A finom őrlés miatt könnyen hígítható, jól illeszkedik és könnyen lemosható. Az indiai henna gyors hatású, kellemes illatú és hosszan tartó hatású.

török

Olyan anyag, amely visszafogottabb és nemesebb árnyalatokat ad. Abban különbözik az indiai és az irániétól, hogy az eredmény eléréséhez egy kicsit tovább kell tartania a haján.

Fekete

Ez nem egykomponensű anyag. A készítmény szegfűszeg- és kakaóolajokat, néhány kémiai elemet is tartalmaz. A fekete henna nem veszélyesebb, mint a perzisztens mesterséges színek, de már nem 100% -ban természetes és ártalmatlan. A kész fekete hennát házi készítésű kompozícióval helyettesítheti. Ehhez két rész basmát kell vennie egy henna részhez, hozzá kell adni őrölt szegfűszeget, fekete kávét vagy erős teát.

Színtelen

A színtelen vagy átlátszó henna nem változtatja meg a fürtök színét, de szinte azonos cselekvési spektrummal rendelkezik. Maszkként vagy természetes hajsamponként használom, hogy a hajnak erőt, fényt és szépséget adjak. Számos recept létezik a többkomponensű, színtelen púderes hajmaszkokhoz. Például citromlével, mézzel, sárgájával, olajokkal, vitaminokkal.

Folyékony

Használatra kész termék. A folyékony lavsonia krémes állagú, kényelmes a fürtökre való felvitelhez, kész tasakban értékesítve, mesterséges komponensek nincsenek a készítményben.

A Basma a hennával ellentétben csak egy színben kapható..

Mi a jobb?

A kérdés ellentmondásos, sőt nem is teljesen helytálló. Mindkét növényi festéknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a termék végső választása az eredeti és a kívánt hajszíntől függ. A természetes henna és a basma a haj erősségét, sűrűségét, egészségét adja, ha helyesen használják. A használatra vonatkozó ajánlások megsértésével károsíthatja a haját, annak ellenére, hogy maguk a festékek környezetbarátak és biztonságosak. A Lavsonia por és az indigofer negatívan befolyásolja a fürtöket, amelyeket ápoltak. Gyorsabban kiegyenesednek, keményebbé és szárazabbá válnak..

A túl száraz és sérült haj tulajdonosai szintén veszélyben vannak. A tiszta színezékek az ilyen fürtöket még szárazabbá, törékenyebbé és hajlamosabbá teszik a károsodásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a száraz haj tulajdonosai csak műszínek használatára vannak ítélve. A henna szeszélyes hajon való használatához ki kell választania a megfelelő alapot, amelyen a keveréket elkészítik. Az olaj- és tejbázisok a legalkalmasabbak: olívaolaj vagy bojtorjánolaj, tejsavó, kefir, nehéz tejszín. A Basma-t kivételesen forró vízzel hígítják.

A hátrányok közé tartozik a festési eljárás időtartama. Az expozíciós idő legfeljebb 15 perc lehet, de maga a keverék felvitele a fürtökre hosszabb ideig tart, mint a mesterséges színezékek krémes állaga. A gyógynövénykeveréket is nehezebb lemosni. Az arányok be nem tartása, például a henna vagy a basma használata a színes hajon, kiszámíthatatlan eredményekhez vezethet. A haj gyakran természetellenes kék, rózsaszín, cseresznye, kékes színárnyalatokat kap, és nagyon nehéz lehet lemosni őket..

Ki tudja használni?

A növényi színezékek univerzális termék. Hipoallergének, ártalmatlanok és gyengéden befolyásolják a haj szerkezetét. A henna és a basma alapú festék bármilyen életkorban használható, nem árt betegségek jelenlétében és terhesség alatt. Hennával és basmával bármilyen eredeti hajszínnel festhet, csak helyesen kell kiszámítania az arányokat és az időt. A világosbarna szín érzékenyebb, ezért az árnyalat egyre világosabb és gyorsabb lesz rajta, a fekete színhez több türelem és idő kell, a barna esetében az indiai és a török ​​henna színe tiszta és kombinált egyaránt. A sötét haj fekete színe, amely hangsúlyozni fogja szépségüket, basma hozzáadása nélkül nyerhető. Elég, ha kész hennát használunk kakaó- és szegfűszegolajokkal.

Különleges ajánlások vannak a szürke fürtökre. Először is jobb, ha az ősz hajra világos árnyalatú hennát festenek, majd henna és basma keverékével újra bevonják, különben fennáll annak a veszélye, hogy túl világos, természetellenes és nagyon tartós árnyalatot kap. Azt is javasoljuk, hogy adjon egy kanál alapolajat, például olívaolajat a száraz haj keverékéhez. Ez megvédi őket a szárazságtól és a ridegségtől, és további ellátást nyújt..

Mi történik, ha összekevered őket?

A henna és a basma kombináció jelentősen kibővíti a színpalettát a hajfestéshez. Az arányoktól függően a vörös henna pigment többé-kevésbé észrevehető lesz, a fekete basma pedig világos szőke vagy gazdag sötét színt ad. A színeket többféle módon keverheti össze:

Elválasztott

Először a henna, majd a basma szakaszos alkalmazását foglalja magában. Az eljárás a haj előkészítésével kezdődik. Samponnal meg kell mosni, törölközővel be kell törölni, és természetes módon kissé meg kell szárítani. Ne használjon hajszárítót, ez kiszáríthatja a szálakat. Amíg a haj szárad, hennázzon a hennát a szükséges arányban egy tálba, és alaposan keverje össze. Az így kapott keveréket melegen vigye fel a hajra, kezdve a fej hátsó részétől, és fésűvel és egy speciális lapos ecsettel óvatosan terítve a gyökerektől a végéig. Kesztyűs kézzel masszírozhat. Ezután a fejet polietilénbe és törülközőbe kell csomagolni, vagy kalapra kell helyezni, el kell viselnie a kívánt színű festéshez szükséges időt. Alaposan öblítse le a fejbőrt és a fürtöket kényelmes hőmérsékletű vízzel. Használhat hajbalzsamot. Amikor a színezett haj száraz, ismételje meg az eljárást új keverékkel..

Egyidejű

Lényege a hajfestés henna és basma keverékével. A festék előkészítéséhez mindkét port különféle tálakban hígítják a csomagoláson mindegyikre előírt szabályok szerint. Amikor a keverékeket 40 fokos hőmérsékletre hűtötték, alaposan össze kell keverni, és egy tálba kell tenni meleg vízzel, hogy a teljes tömeg ne hűljön le közben. El kell indulnia a fej hátsó részéből is, elosztva a szálakat az elválás mentén, és a gyökerektől a végekig haladva. A kívánt eredmény által diktált idő után a keverék lemosható a hajról, a fürtök kondicionáló balzsammal kezelhetők.

Hogyan kell helyesen keverni?

A színezékek helyes aránya a jó eredmény kulcsa. Annak érdekében, hogy ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe, amikor a kapott szín nagyon messze van a vártól, fontos, hogy előre kiszámolja az arányokat és az időt. A kényelem és a pontosság érdekében van egy speciális táblázat az arányokról és az idő függőségéről az eredeti hajszíntől és a várható eredményektől. A keverék elkészítésének technológiája meglehetősen egyszerű. Ahhoz, hogy festéket kapjon hennából és basmából, szüksége van:

 • Speciális táblázat segítségével határozza meg a fürtök eredeti színét. Megtalálható a por csomagolásán vagy az interneten;
 • Számítsa ki a szükséges gramm száraz port a haja hossza alapján. Például 30-50 g egy komponens elegendő a rövid fürtökhöz, és a vállakig terjedő hosszhoz 130-150 g kell. A szükséges mennyiség kiszámítható a csomagon található ajánlásokból is;
 • A kívánt eredmény alapján mérjen gramm anyagot a porban;
 • A hennát és a basmát külön tartályokban hígítsa, az utasításokat követve. Fontos figyelembe venni, hogy a henna elveszíti tulajdonságait, ha forró vízzel hígítják, míg a basma éppen ellenkezőleg, csak 80-90 fokos hőmérsékleten oldódik. Csatlakoztatnia kell a hígtrágyákat, miután azok megfelelő hőmérsékletre hűltek;
 • A kapott keveréket újra összekeverhetjük, ha kissé infundáljuk, és egy speciális lapos ecsettel felvihetjük a hajra.

De még a műveletek sorrendjének ismeretében sem olyan könnyű magának kifesteni a haját, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Fontos, hogy kövessen néhány hasznos irányelvet:

 • A festékek elkészítését és összekeverését porcelán edényekben kell elvégezni fakanál vagy speciális ecset segítségével. A fém oxidálódhat, a műanyag pedig forró vízzel kölcsönhatásban káros anyagokat szabadíthat fel, amelyek nem tesznek jót a hajnak;
 • Minél frissebb a por, annál jobban meg fog állni, ezért vásárláskor fontos figyelni a gyártás dátumára. A szárazanyag hígításakor közvetlenül a festés előtt azt is figyelembe kell venni, hogy minél frissebb a keverék, annál jobban fog működni;
 • Ha egyes összetevőket melegen kell hozzáadni, vízfürdőben kell melegíteni;
 • A festési idő nagyon fontos. Gondosan ki kell választania az Önnek megfelelő percek vagy órák számát a táblán található ajánlások alapján. Annak érdekében, hogy ne tévedjen, egy előzetes színtesztet kell elvégezni egy nem feltűnő hajtincsen;
 • Festés előtt feltétlenül védje meg a homlok, a fül, a nyak és a kéz bőrét kesztyűvel, olajos babakrémmel és magas nyakú, csukott vállú ruhákkal. A munkaterület padlóit olajruhával vagy újságokkal is be kell fednie;
 • Az üvegházhatás fokozza a festék felszabadulását az anyagból a fürtökbe. Nem szükséges műanyag sapkát felvenni a hennára, de Basmának szüksége van rá;
 • Szükséges hosszú ideig és alaposan lemosni a maradék port a hajról, folyóvíz alatt öblítse le a szálakat. Ha ez nem történik meg, akkor a kis pelletet fésűvel kell kifésülni, miután a haj kiszárad;
 • Az első két-három napban tartózkodnia kell a haj samponnal történő mosásától. Ekkor a pigment csak önmagát mutatja. Csalóka érzés lehet, hogy túl világosnak bizonyult, és a sampon használata után a színe nem lesz elég intenzív;
 • Az optimális eredmény a hajon látható az első mosás után. Ha fontos ünneplést vagy találkozót terveznek, nagyon fontos ezt a tulajdonságot figyelembe venni;
 • Ha az eredmény továbbra sem kielégítő, érdemes a festett fürtöket meleg kókusz- vagy olívaolajjal kezelni, fóliába csomagolni és törölközővel felmelegíteni. Néhány óra múlva alaposan öblítse le samponnal.

Hogyan kell használni

A növényi alapanyagokból történő festék készítésének receptjei otthon nagyon változatosak. A helyes összetételt a haj típusának és színének megfelelően választják meg. Könnyű típusok esetén ajánlott a hennánál több keveréket használni, mint a basma. Barna hajú és sötét szőke nőknél az 1: 1 arányok megfelelőek, a barnákat jobban irányítja a basma túlsúlya. A basma és a henna mellett a házi készítésű festékek egyéb összetevőket is tartalmazhatnak:

 • Cahors vagy áfonyalé. Ha a hennához adják, a "mahagóni" árnyalatot adják;
 • Őrölt kávé. Csokoládé színű haj esetén hennát meleg forralt kávéval kell hígítani;
 • Répalé. Frissen kinyomva, a keverékhez adva nemes bordó árnyalatokat ad. Ugyanez a hatás érhető el nagyon sűrű tealevelek, bodzalé, hibiszkusz felhasználásával;
 • Kamilla. A hajfestés Lawsonia levelek és gondosan őrölt kamilla keverékével meleg, mézes-arany színt kölcsönöz a fürtöknek. Hasonló színt lehet elérni a száraz kamilla kurkuma helyettesítésével..
 • Sáfrány. Érdekes mézes játékot ad a festék, amelyhez a sáfrány virágot adták. Forraljuk a port két percig, adjuk hozzá a rebarbarát és keverjük az elegyhez. Nem kell túl sokat hozzáadni, csak tárcsázza a kés hegyére;
 • Darált szegfűszeg. Fokozza a fekete és a mély gesztenye pigmenteket a basma és a henna keverékében, gazdaggá és sokrétűvé teszi a színt. A szegfű asszisztensei kávé, őrölt dióhéj, fekete tea;
 • Kakaó. Ha a színezés célja egy természetes gesztenyeszín, puha, barna árnyalattal, akkor kakaóport kell használni. Tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal, természetes szépséget és érdekes színjátékot kölcsönöz a hajnak;
 • Só. A só hozzáadása elősegíti a színezék összes lehetőségének feltárását. Fokozza a pigment felszabadulását, ha a port folyadékkal kombinálják, ami mély, gazdag gesztenye vagy sötét árnyalatot eredményez. A tengeri só emellett erősíti a hajhagymákat és gondoskodik a fejbőr egészségéről;
 • Sorjás olaj. Hasznos száraz és gyenge hajra egy henna maszk részeként. Ebben az esetben mind a közönséges, mind a színtelen hennát használhatja. A bojtorjánolaj maszk megakadályozza a hajhullást, vastagabbá és ápoltabbá, simabbá, erősebbé és rugalmasabbá teszi a hajat;
 • Kefir. Henna maszkok kefiren, rendszeres használat mellett, erősítik a hajat és aktiválják növekedésüket, egészséges megjelenést, ragyogást és térfogatot kölcsönöznek nekik;
 • Tojás. Színtelen hennából készült tojássárgája hozzáadásával készült maszkot használnak a haj megvastagodásához és aktív növekedéséhez. A legjobb hatás elérése érdekében vitaminokat és illóolajokat adhat hozzá. A legsokoldalúbbak a retinol, tokoferol, aszkorbinsav, olíva alapolajok, ricinusolaj, sárgabarack, avokádó, jojoba, makadámia illóolajok;

  A fordított folyamat szintén lehetetlen. Egyetlen mesterséges festék sem képes teljesen blokkolni a hennával vagy a basmával festett haj színét. A vörös vagy a fekete pigment "átlátja" az új színt, így egyenetlen és rendetlen megjelenésű lesz. A haj fehérítésének kísérletei kékeket, smaragdokat és piszkos árnyalatokat eredményeznek..

  Mennyit kell tartani?

  Az idő a hajszínezés egyik döntő tényezője. A végeredmény közvetlenül attól függ, hogy a festékkeverék mennyire befolyásolta a fürtöket. A henna és a basma használatakor speciális táblázatoknak kell útmutatást adniuk, amelyekben megadják a színeket és az ajánlott festési időt. Ha a haj szőke, akkor 1-20 percet vesz igénybe a szín megváltoztatása a kívánt eredménytől függően. A természetes szőkéknek 5-25 percre van szükségük a tartós hatás érdekében. A sötét szőke 8-10 vagy 25-35 percet vesz igénybe. A világosbarna hajú nőknek 10–45 percre, sötétre - másfél órára van szükségük. Barna és fekete hajon legfeljebb 2 órán át, az ősz hajon legfeljebb 3 órán át tarthatja a keveréket. A visszaszámlálás attól a pillanattól kezdődik, amikor a hajat teljesen eltakarja a keverék és polietilénbe csomagolják.

  Milyen gyakran tudja használni?

  Annak ellenére, hogy a henna és a basma kozmetikai és gyógyító hatású, nem szabad minden héten festeni a haját. Az ajánlott felhasználási gyakoriság a hajad festése 4 hetente egyszer, akkor az eredmény kiváló minőségű, szép és tartós lesz. A henna gyakoribb használata negatív következményekkel járhat. A fürtök szárazakká és törékennyé válnak, lehetetlenné válik más színű újrafestés. A frizura növekszik a térfogatában, és teljesebbnek tűnik, de egyáltalán nem annak a ténynek köszönhető, hogy a haj vastagabb lesz. A hennával történő gyakori festés "hasítja" a szőrszálak keratin pikkelyeit, minden irányba kilógva őket, emiatt a haj bolyhos és terjedelmes lesz. Nagyon nehéz lesz helyreállítani az ilyen károkat, ezért a henna és a basma használatakor be kell tartani az intézkedést.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Aloe haj

A haj aloe csodálatos hatásaival ismert. A kozmetológiában nagyon gyakran használják. Különösen hasznos a fürtök ápolásában. Abból, ami segít, mi hasznos és hogyan használható hatékonyan, elmondjuk ebben a cikkben.

Házi hajbalzsam

Egyetlen modern lány sem nélkülözheti balzsam használata nélkül. Ez az egyik leghasznosabb és leghasznosabb termék! Bezárja a hajmérleget, helyreállítja a szálak sérült szerkezetét és megvédi a fürtöket a külső környezet káros hatásaitól.