Legfontosabb / Eljárások

Basma for hair: annak előnyei és ártalmai, hogyan kell festeni a hajat basmával?

Eljárások

A Basma természetes hajfesték, amely sötét tónusokat ad a fürtöknek. A nők az ókortól kezdve használták, és továbbra is méltán népszerű. A természetesen sötét haj tónusának frissítéséhez és az ősz haj elrejtéséhez, valamint a haj gyógyításához természetes festéket - basma.

Mi az a Basma? Előny és kár

Az "indma" vagy az "indigo" festék leveleinek őrlésével és szárításával "basma" nevű zöldes mocsár színű port kapunk. Trópusi éghajlaton nő.

Természeténél fogva a következő anyagok szerepelnek a basma természetes színező pigmentjének összetételében:

 • illóolajok;
 • tanninok;
 • vitaminok;
 • viasz;
 • aminosavak;
 • keserű anyagok;
 • növényi fehérjék.

Amellett, hogy a göndörök a basmával történő festés után árnyékot adnak a hajnak, a fürtök az összes felsorolt ​​tápanyaggal telítettek, a hajnak a gyökereknél térfogatát adják, további ragyogást, fésülést és frizurát tesznek lehetővé, megszűnik a korpásodás és enyhül a fejbőr irritációja. A basma hajpor rendszeres használatával megszabadul a lehetséges seborrhea-tól, megerősíti a hajhagymákat, normalizálja a folyadékcserét a fejbőrben, fokozza a fürtök növekedését, megszabadul a töredezett hajtól. A basma rendszeres és helyes alkalmazása után a haj erősebbé válik, a haj kevésbé hullik.

A basma előnyei azonban nem mindenkire vonatkoznak. Ez az erőteljes, természetes színező pigment összetételében nagy százalékban tartalmaz tanninokat, amelyek a szálak gyengüléséhez, kiszáradásához vezethetnek. Ha a basma nem megfelelő a hajad számára, unalmas, száraz és élettelen lesz. Ezért mindenkinek, aki a Naturel Studio szalonban a Basma színezés mellett dönt, azonnal tápláló hidratáló maszkot alkalmaznak.

A Basma akkor is árthat, ha hozzájárul:

 • az indigólevelekre allergiás reakció kialakulása;
 • hajhullás, és meglehetősen intenzív (ha a szabályokkal ellentétben a szokásos kémiai festés után megváltozik a fürtök basma segítségével történő színe);
 • helytelen, váratlan a színeredmény szempontjából (például kékes vagy lila fürtös árnyalat).

Hogyan kell festeni a basmával?

A haja basmával történő pigmentálásához használhatja a hennafestéshez hasonló módszert. A száraz basma port vízzel kell önteni, amíg sűrű joghurt állaga meg nem alakul. Öntsük a por szükséges részét (a mennyiség a haj hosszától és vastagságától függ) forró, előre felforralott vízzel.

Festés előtt feltétlenül értékelni kell a valódi (természetes) hajszínt és meghatározni a kívánt eredményt. Egy tapasztalt színész könnyen meghatározhatja, hogy az oldat milyen koncentrációra van szükség a kívánt hang eléréséhez.

A legtöbb esetben a basmát nem tiszta formában alkalmazzák. Ez a pigment különféle összetevők hozzáadását igényli, hogy megakadályozza a végleges hajszín lilássá vagy kékessé válását. A basma és a henna keverésével a szemnek kellemesebb árnyalatot érhet el. Kiderült, hogy a sötét, hideg árnyalatot mintha vörösesre hígítanák.

Ha a haj pigmentációja zavart (például a fürtök őszülni és kiszáradni kezdtek, vagy kidőlni és elvékonyodni kezdtek), akkor a basmát nagyon óvatosan használják. Ennek oka a basma pigment magas szintű permeabilitása, amelyet fokoz a saját színű haj elvesztése. Ezenkívül az ilyen festéket nagyon nehéz lesz lemosni..

Árnyalatok és színek

Világosbarna haj esetén a festéshez nem kell sok basma: tökéletesen illeszkedik a világos fürtökre, így nem kell tiszta, hígítatlan formában felvinni. Ha szürke vagy szőke hajat színez, az eredmény a következő lesz (a színezőporok arányától függően):

 • hamu-kékes vagy padlizsán (tiszta basma használatakor);
 • étcsokoládé vagy barna (egy térfogat basma és kettő - henna keverésekor);
 • könnyű csokoládé vagy gesztenye (egy kötet basma ugyanannyi hennával);
 • rozsdás-vöröses, de nem tüzes (két mennyiségű henna egy - basma).

Mint látható, a basma pigment kompenzálja, kisimítja a hideg alaphangot, a hajat lágyabb, melegebb árnyalatokkal színezi. A szakértők mindenesetre azt javasolják, hogy legalább egy kis hennát adjon a basmához, függetlenül attól, hogy milyen hajszínnel rendelkezik: ez segít az egyenletes színezésben, lila-kék foltok nélkül.

Általánosságban elmondható, hogy a por mennyiségének és a fürtökön tartási idejének megválasztásakor a színészek a következő információkat használják.

Hogyan keverjük össze a hennát és a basmát a kívánt szín, arányarány eléréséhez

Mehendi, hastánc, keleti édességek, török ​​szerelmi sorozatok - mindez a népszerűségnek köszönhető, hogy honfitársaink érdeklődnek a keleti élet és kultúra iránt. A kíváncsiságnak pontosan ugyanaz a természetes eredménye volt a természetes henna- és basmafestékek használata a hajfestéshez. India, Irán, Szudán és más országok lakói régóta használják a növényi anyagokat, hogy vonzóbbá váljanak, hogy a fürtök természetes színe világosabb legyen, és maguk a szálak is egészségesebbek legyenek. Ha meg szeretné tudni, hogyan kell otthon festeni a hennát és a basmát, válassza ki a megfelelő arányokat, és keverje össze mindkét komponenst, csak olvassa el ezt a cikket fotókkal, tippekkel és részletes utasításokkal..

Milyen előnyökkel jár

Mindkét festék teljesen természetes összetételű, mivel növényekből készül. A henna megszerzéséhez köszörülje meg a tövis nélküli lawsonia cserje alsó leveleit, a basma esetében pedig a hüvelyes család indigonövényének leveleit. Az első esetben a por zöld, a másodikban pedig szürke-zöld..

Figyelem! Mindkét termék fő előnye nemcsak a haj gyengéd, de akár terápiás hatása is: erősíti, táplálja a fürtöket, szabályozza a faggyúmirigyek munkáját.

A tiszta henna vörösre színezi a szálakat. Vannak más változatai is, amelyek segítségével aranyszínű, vörös árnyalatokat, több tónusú barnát kaphat.

Ha csak a basmát használják színezésre, a haj kék-zöld színt kap. Ezért az indigofer leveleiből származó port szinte soha nem használják önálló festékként, és a legtöbb esetben hennával keverik. Ez a tandem mindkét komponens számára előnyös: a kombináció semlegesíti a fényes pigmenteket, és gyönyörű, természetes árnyalatokat hoz létre a hajon. Melyek - a színezőanyagok arányától függ.

Érvek és ellenérvek

A természetes színezékek előnyei:

 • kétségtelen előnyök a haj számára. Segítségükkel számos problémát megoldhat - veszteség, elakadt növekedés, korpásodás, túlzott zsíros fejbőr;
 • a haj általános állapotának javítása, amely fényessé, vastagabbá, szebbé válik;
 • különféle árnyalatok megszerzése az állandóval való vegyi expozíció nélkül;
 • a szürke haj hatékony festése mindkét alkotóelem kombinációjával (a henna maga, a basmával ellentétben, nem képes jól megbirkózni a haj "ezüstjével");
 • más természetes összetevőkkel való kombinálás lehetősége, lehetővé téve az eredeti paletta változatosságát (ide tartoznak a növényi gyümölcslevek, gyógynövényes főzetek, fűszerek, tea, kávé);
 • a színezékek alacsony költsége;
 • otthoni használat egyszerűsége;
 • hipoallergén.

Ha hennával és basmával fog festeni, vegye figyelembe a hátrányokat is:

 • gyakori használat esetén a terápiás hatás finom lesz, mert a természetes porok károsak lehetnek: száraz haj;
 • az újrafestéshez keményen kell dolgoznia. A henna és a basma nem „barátságos” a kémiai vegyületekkel;
 • az eljárás után nehéz megszabadulni a fürt részecskékből álló festékanyagok maradványainak fürtjeitől. Hosszú és türelmes hajmosás szükséges;
 • egy ideig a haj különleges szagot áraszt;
 • meglehetősen nehéz először kiválasztani a kívánt árnyalatot. Gyakran arányokkal és összetételekkel kell kísérleteznie, hogy megkapja, amire szüksége van.

Tanács. A vásárláskor ellenőrizze, hogy lejárt-e a természetes alapanyagok lejárati ideje. Minősége közvetlenül meghatározza a festés eredményét..

Ellenjavallatok

Ha a szálak szárazak, törékenyek vagy a fejbőr nagyon száraz, akkor jobb, ha jobb időkre halasztjuk a porcsomagolásokat. Alternatív megoldás lehet kombinálni őket, amikor kefirrel, tejföllel, olajokkal festenek. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott elvégezni az eljárást: a megváltozott hormonszint negatívan befolyásolja a festék elhelyezkedését.

Vigyázni kell a természetes összetevők könnyű fürtökre való felvitelére, mert csúnya sárgászöld árnyalatokat kaphat.

A hennával és a basmával történő hajfestés nemkívánatos nemrégiben történt perm vagy állandó, félig állandó készítmény alkalmazása után. Az első esetben várjon a fürtök gyors kiegyenesítésére, a másodikban - az egyenetlen színvilágra.

Ugyanígy nem szabad ammóniát vagy ismert gyártók ammóniamentes festékét felvinni a festett hajra, ha korábban növényi porokat használt. Valószínűleg az új szín csalódást okoz, ha egyáltalán megjelenik a hajon..

Fontos! Bizonyos esetekben még a gyógynövényporok is allergiás reakciót okozhatnak: viszketés, bőrpír, duzzanat. Előzetesen tesztelje a csukló bőrén vagy a könyök görbületén lévő festékeket.

Árnyalatok és arányok

Rögtön meg kell jegyezni, hogy a gyógyszerek számával kapcsolatos információk tanácsadó jellegűek. Lehet, hogy az arányokat egyik vagy másik irányba kell állítania. Sok múlik a haj szerkezetén, állapotán, árnyalatán. Annak megértése, hogy a kombinált szín hogyan felel meg az elvárásoknak, csak tapasztalatok alapján lehetséges. Minden új színezéssel a hang erősebbnek és gazdagabbnak tűnik..

Ha a hennát a basmával egyenlő mennyiségben keverjük össze, akkor különböző intenzitású gesztenyeszínt kapunk (szőkéknél - világosabb, barna hajú nőknél - réz árnyalattal). Tartsa a keveréket a fején 1-2 órán át. Más kombinációk esetén használja ezeket az arányokat:

 • Világosbarna - 3 rész henna és egy rész basma keverésének eredménye. A szín fél órán belül megjelenik. Az eredeti hajszínnek világosnak kell lennie.
 • Vöröshajú. Az élénk színek lágy változatát a henna és a basma 2: 1 arányban történő kombinálásával lehet elérni. A recept szőkéknek megfelelő, és a paszta megköveteli, hogy ne érjen 10-15 percnél tovább.
 • Bronz. A színek aránya megegyezik, 2: 1, de a keveréket sötét fürtökre kell felvinni, és ne mossa le 30 percig. Az arányok változása lehetséges: 1,5 rész henna plusz basma ugyanabban a mennyiségben (1 rész).
 • Csokoládébarna. Ezt a színt 1 rész Lawsonia por és 2 rész Indigo por kombinációjával nyerik. A kompozíciót 15-50 percig hagyják a hajon.
 • A fekete szín ugyanolyan arányú, 1: 2 arányú alkalmazásával válik elérhetővé, és az expozíciós időt 1,5-2 órára növeli.

Az alapokat nemcsak homogén keverék formájában, hanem sorban is felhasználhatja. Ebben az esetben a festés időtartama attól függ, hogy milyen színt szeretne kapni a végén:

 • ha világosbarna, először hennát alkalmazzon 60 percig, majd 20 percig basma;
 • ha gazdag csokoládét szeretne - hagyja az első komponens idejét ugyanúgy, a másodikra ​​- növelje 40-50 percre;
 • hogy fekete legyen, szánj 40 percet a hennára, 2 órát a basmára.

Felhívjuk figyelmét, hogy a színezéshez szükséges por mennyisége a haj hosszától, vastagságától és attól, hogy melyik arányt részesíti előnyben. Rövid és közepes szálak esetén 100-300 gramm szárazanyagra, hosszúakra 300-500 grammra lehet szükség.

Szabályok és szolgáltatások, tippek az alkalmazáshoz

 1. A basma hígításához vízre van szüksége. Ez a festék a hennával ellentétben nem fél a forrásban lévő vizetől és a magas hőmérséklettől..
 2. A Lawsonia-ból származó port jobb hígítani kefirrel (ha a haj normális vagy száraz) vagy citromlével, vízzel és ecettel (ha a szálak zsírosak). A savas környezet hozzájárul az élénk, telített szín eléréséhez.
 3. Használat előtt kombinálja a kész oldatokat, de ügyeljen arra, hogy ne legyenek túl forrók.
 4. Ne használja fémtermékek összetételének előkészítésére és alkalmazására.
 5. Festés után a készítmény könnyebben leöblíti, ha az előkészítés szakaszában 1-2 tojássárgáját adunk hozzá.
 6. Az oldathoz adott kozmetikai olaj, lenmag főzet vagy gyógyszertári glicerin megakadályozza a hajszárazságot.
 7. Túl sok basma a hennához viszonyítva zöld színt adhat a fürtöknek.
 8. A festéknek közepes konzisztenciájúnak kell lennie. Túlságosan folyékony keverék áramlik az arcra, a ruházatra, ami kényelmetlenséget okoz. A nagyon vastag gyorsabban keményedik meg, mint a haj új árnyalatot kap.
 9. A készítmény hőmérsékletének mérsékelten melegnek kell lennie. A hideg festék lassabban működik, míg a forró festék égési sérüléseket okozhat.
 10. Házi festéskor, különösen a hosszú fürtöknél, kényelmes vízfürdőt használni a készítmény melegítésére.
 11. A hajnak tiszta, száraznak vagy kissé nedvesnek kell lennie. Bebizonyosodott, hogy a pigment jobban behatol a nedvesített szálak szerkezetébe.
 12. Ha növényi összetevők keverékét használja, feltétlenül csomagolja be a fejét műanyaggal, majd törölközővel.
 13. A festék külön felhordásakor a hajat csak a henna felvitele során szigetelheti. Enélkül a szín nagyon világos lesz. Basma nem igényel ilyen intézkedéseket.
 14. A vérkeringés aktiválásához és a színezékek hatásának fokozásához, eloszlatva őket a hajon, igyon teát gyömbérrel, citrommal vagy egy kevés könnyű alkoholtartalmú itallal.
 15. Ne használjon sampont és balzsamot a henna és a basma lemosása közben. Ez a szabály az eljárás utáni első három napon is érvényes..
 16. A szín beállításához öblítse le a fejét ecettel vagy csipkebogyó főzettel (egy evőkanál bármilyen hozzávaló literenként hideg vízben).
 17. Ha a kapott árnyalat túl világosnak tűnik számodra, használj olívaolajat. Csak ossza szét a haján, mielőtt újra mosson hajat..
 18. A túl sötét szín világosítható a fürtök vízzel, ecettel vagy citromlével történő öblítésével.

Tanács. A hennával és a basmával történő öblítés segít a szín frissítésében, világosabbá tételében. Vegyünk 25 gramm mindkét terméket, feloldjuk 1,5 liter forrásban lévő vízben. Szűrje le, hűtse le és használja az utasításoknak megfelelően. 50 gramm hennát vehet ugyanannyi vízhez.

Festési technikák

Kétféle módon lehet színezni a hennát és a basmát: külön és egyidejűleg. A vélemények szerint mindkettő megközelítőleg ugyanazt az eredményt adja. Színezékek egymás utáni alkalmazása esetén azonban az eljárás során szabályozható, hogy milyen színt kapunk, és korrigálhatjuk..

Mindkét módszerhez fel kell készülnie:

 • 2 tartály oldatok keverésére;
 • ugyanannyi kefe vagy szivacs (a választott módszertől függően);
 • 2 kanál vagy bot a keverék keveréséhez;
 • fésű-fésű;
 • fodrászkapocs vagy rák hajtű;
 • vazelin vagy zsírkrém;
 • műanyag zacskó, zuhanysapka vagy műanyag csomagolás;
 • egy törülközőt, amelyet nem zavar, hogy bepiszkol;
 • kesztyű;
 • vízálló peignoir / régi köntös vagy póló.

Hogyan lehet festeni hennával és basmával egyidejű módszerrel:

 1. Oldja fel a porokat különböző tartályokban, majd keverje össze.
 2. Hozd a készítményt 40 ° C hőmérsékletre, és hagyd meleg edényben forró vízzel.
 3. Kenje meg a hajszálat zsíros krémmel (vazelin).
 4. Viseljen kesztyűt, köntösöt vagy pólót.
 5. Ossza fel a haját 4 zónára: nyakszirt, korona és két időbeli. Rögzítse mindegyiket hajtűkkel.
 6. Kezdje el színezni a fej hátsó részén. Ossza szét a fürtök ezen részét külön szálakra..
 7. Vigyen fel egy kis meleg keveréket egymás után. Haladjon a gyökérzónától a tippekig.
 8. Ezután ugyanúgy dolgozza fel az időzónákat és a koronát..
 9. Kösse össze a haját egy kontyba, tegyen fel fürdősapkát (táskát), vagy tekerje be a fejét műanyagba.
 10. Ezután csomagolja be a hajat egy törülközővel.
 11. A megfelelő idő várakozása után bőséges mennyiségű meleg vízzel mossa le a keveréket.

Tanács. Ha a por maradványait nehéz eltávolítani, vigyen fel egy kis balzsamot a festett hajra, mert nem használhat sampont.

A külön színezést szinte ugyanúgy végezzük:

 1. Először készítse elő a hennát - mindig először alkalmazzák.
 2. Védje ruháit köntössel, kezét kesztyűvel, a homlok, a halánték és a fejtámla bőrét krémmel vagy vazelinnel..
 3. Formázzon 4 hajzónát, rögzítse azokat kapcsokkal.
 4. A fürtöket ugyanúgy kezelje, mint a festéskor.
 5. Amikor a kívánt idő letelt, mossa le a készítményt vízzel. Balzsam használható.
 6. Ezután hígítsa a basmát, ossza szét szálakban.
 7. Ne tekerje be a fejét.
 8. Az előírt idő után mossa le a festéket.

A különálló módszert gyakrabban gyakorolják a fekete szín megszerzésére..

Szürke haj festése

A hennát ritkán használják önálló festékként az ősz hajra, csak akkor, ha a szálakon kevés az "ezüst". Ellenkező esetben nagyon élénk narancssárga színt kapunk. A basmával való kombináció lehetővé teszi a mutatós árnyalat enyhítését, tompítását, természetesebbé tételét.

Az őszülő fürtök rosszul festődnek, ezért vagy több eljárásra van szükség, vagy a készítmény hosszú expozíciójára (legfeljebb 5-6 órára). A puha haj gyorsabban, a durva haj lassabban szívja fel a pigmentet.

Fontos pont! Az ősz haj festésére a legjobb, ha szakaszosan járunk el, a keveréket külön módon alkalmazzuk. A színárnyalat telítettsége az egyes komponensek expozíciós idejétől függ..

Vannak ilyen ajánlások:

 • hogy egy szőke, köztük nagyon világos, hennának 2-5 percig kell hatnia a hajon. Ezután a hajat basmával öntjük, és azonnal vízzel mossuk;
 • sötétebb szőke esetében alkalmazzon Lavsonia por keverékét 8-10 percig, indigó port 4-5 percig;
 • világos vagy sötétbarna hajú árnyalat - a henna 10-40 perc öregedésének eredménye, basma - 5-30 perc. Minél hosszabb, annál telítettebb a hangszín. Mindkét festék esetében arányosan meg kell növelni az időt;
 • a gesztenyeszín megjelenése érdekében mindkét készítményt egymás után 20-25, illetve 40-45 percig alkalmazzuk (világosabb vagy sötétebb változat esetén);
 • feketére festhet, ha először áll a henna, majd a basma 1-1,5 órán át.

A növényi eredetű természetes alapanyagok lehetővé teszik az új szín elérését és a haj gyógyítását. Csak ne ragadjon le természetes összetevőkkel. Elég 2-3 havonta megújítani a színt, a fennmaradó időben pedig színezni a gyökereket.

A henna és a basma arányával kísérletezve kiválaszthatja a legsikeresebb árnyalatot a hajának.

Természetes színezékekkel nehéz elérni a kívánt árnyalatot. A szakemberek bevált eszközök használatát javasolják:

A hajszín bármilyen változása stresszt jelent a haj számára. Ne felejtsd el a haj színezés utáni helyreállítását, tippjeink ebben segítenek..

Henna és Basma

Nehéz elképzelni egy olyan nőt, aki legalább egyszer sem forradalmasította haját festékkel. Egyesek erre a célra a legkontrasztosabb perzisztens festékeket használják, mások színezősamponokkal és tonikokkal kísérleteznek, mások pedig kizárólag a kizárólag vegyszereket nem tartalmazó természetes termékeket részesítik előnyben. Ez utóbbi csoportba tartozik a henna és a basma..

Miben különbözik a basma a hennától?

A henna és a basma, mivel növényi eredetű színezékek, nemcsak abban különböznek egymástól, hogy az elsőt a lavsonia leveleiből, a másodikat az indigóból nyerik. A fejbőrre és a hajra gyakorolt ​​hatások tartományát, a felhasználás idejét és a színes haj színét tekintve nem azonosak. Ezenkívül a henna független festék, de a basma csak akkor használható együtt a lavsan porral, ha a festés célja nem kék-zöld fürtök.

Annak érdekében, hogy Basma fekete hajat adjon, katalizátorra van szüksége henna formájában..

A henna használatának jellemzői:

 • Hipoallergén. Nem okoz hámlást, irritációt, viszketést és foltokat;
 • Erősíti a hajhagymákat, felgyorsítja a haj növekedését, normalizálja a vérkeringést, megakadályozza a hajhullást;
 • A "Solders" hajmérlegek, amelyek a fürtöket simává és fényesebbé teszik, megkönnyíti a fésülést;
 • Csökkenti a törékenységet és a töredezettségeket;
 • Fertőtlenítőszerként hat a bőrre, javítja annak állapotát korpásodás és zsíros haj problémái esetén.

A basma használatának jellemzői:

 • Feszesítő hatása van a hajhagymákra, csökkenti a hajhullást;
 • Védő fóliát hoz létre minden hajon, megvédve a külső tényezők káros hatásaitól: UV sugarak, szél, sós víz;
 • Harcol a korpásodás ellen, normalizálja a faggyúmirigyeket;
 • Növeli a haj sűrűségét, teltebbé és terjedelmesebbé teszi a hajat;
 • A hajfestés tartós hatást eredményez, még az ősz hajon is;
 • A fő különbség a hennától az, hogy gyakorlatilag nem használható más színezékek nélkül;
 • Nincs ellenjavallata.

Fontos, hogy kövesse az utasításokat a hennával és a basmával történő festéshez:

 • Csak természetes festéket használjon vegyszer hozzáadása nélkül;
 • Festés után vigyázzon a hajára. A növényi festékek önmagukban jó ápolási hatást nyújtanak, de a hajnak további nedvességre, táplálkozásra és védelemre van szüksége. Göndörségüket csak a szokásos módon lehet megszerezni: maszkok, balzsamok, szérumok, vitaminok;
 • Használjon hennát legfeljebb 3-4 hetente egyszer. Fennáll annak a veszélye, hogy kiszárítja a haját, törékennyé és instabillá teszi a káros tényezők hatására;
 • A samponnal mosott, tiszta, nedves hajra kenjen hennát vagy basmát. De a festés után jobb megtagadni a szappanos termékek használatát. A festék csak 2-3 napig erősödik meg a haj szerkezetében.

Iráni henna

Tiszta formájában "klasszikus" rézvörös árnyalatot ad, de más komponensek hozzáadásával a szín világos és sötét réz között változhat. Ezenkívül tonizálóan hat a hajra, serkenti a növekedést, fényt ad, megakadályozza a törést és egyéb problémákat. Enyhén szúrós szaga és durva őrlése van.

indián

A színspektrum változatosabb, és lehetővé teszi, hogy olyan árnyalatot válasszon, amely a lehető legközelebb áll a természetes hajszínhez. A legjobb minőségű a barna henna. A finom őrlés miatt könnyen hígítható, jól illeszkedik és könnyen lemosható. Az indiai henna gyors hatású, kellemes illatú és hosszan tartó hatású.

török

Olyan anyag, amely visszafogottabb és nemesebb árnyalatokat ad. Abban különbözik az indiai és az irániétól, hogy az eredmény eléréséhez egy kicsit tovább kell tartania a haján.

Fekete

Ez nem egykomponensű anyag. A készítmény szegfűszeg- és kakaóolajokat, néhány kémiai elemet is tartalmaz. A fekete henna nem veszélyesebb, mint a perzisztens mesterséges színek, de már nem 100% -ban természetes és ártalmatlan. A kész fekete hennát házi készítésű kompozícióval helyettesítheti. Ehhez két rész basmát kell vennie egy henna részhez, hozzá kell adni őrölt szegfűszeget, fekete kávét vagy erős teát.

Színtelen

A színtelen vagy átlátszó henna nem változtatja meg a fürtök színét, de szinte azonos cselekvési spektrummal rendelkezik. Maszkként vagy természetes hajsamponként használom, hogy a hajnak erőt, fényt és szépséget adjak. Számos recept létezik a többkomponensű, színtelen púderes hajmaszkokhoz. Például citromlével, mézzel, sárgájával, olajokkal, vitaminokkal.

Folyékony

Használatra kész termék. A folyékony lavsonia krémes állagú, kényelmes a fürtökre való felvitelhez, kész tasakban értékesítve, mesterséges komponensek nincsenek a készítményben.

A Basma a hennával ellentétben csak egy színben kapható..

Mi a jobb?

A kérdés ellentmondásos, sőt nem is teljesen helytálló. Mindkét növényi festéknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a termék végső választása az eredeti és a kívánt hajszíntől függ. A természetes henna és a basma a haj erősségét, sűrűségét, egészségét adja, ha helyesen használják. A használatra vonatkozó ajánlások megsértésével károsíthatja a haját, annak ellenére, hogy maguk a festékek környezetbarátak és biztonságosak. A Lavsonia por és az indigofer negatívan befolyásolja a fürtöket, amelyeket ápoltak. Gyorsabban kiegyenesednek, keményebbé és szárazabbá válnak..

A túl száraz és sérült haj tulajdonosai szintén veszélyben vannak. A tiszta színezékek az ilyen fürtöket még szárazabbá, törékenyebbé és hajlamosabbá teszik a károsodásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a száraz haj tulajdonosai csak műszínek használatára vannak ítélve. A henna szeszélyes hajon való használatához ki kell választania a megfelelő alapot, amelyen a keveréket elkészítik. Az olaj- és tejbázisok a legalkalmasabbak: olívaolaj vagy bojtorjánolaj, tejsavó, kefir, nehéz tejszín. A Basma-t kivételesen forró vízzel hígítják.

A hátrányok közé tartozik a festési eljárás időtartama. Az expozíciós idő legfeljebb 15 perc lehet, de maga a keverék felvitele a fürtökre hosszabb ideig tart, mint a mesterséges színezékek krémes állaga. A gyógynövénykeveréket is nehezebb lemosni. Az arányok be nem tartása, például a henna vagy a basma használata a színes hajon, kiszámíthatatlan eredményekhez vezethet. A haj gyakran természetellenes kék, rózsaszín, cseresznye, kékes színárnyalatokat kap, és nagyon nehéz lehet lemosni őket..

Ki tudja használni?

A növényi színezékek univerzális termék. Hipoallergének, ártalmatlanok és gyengéden befolyásolják a haj szerkezetét. A henna és a basma alapú festék bármilyen életkorban használható, nem árt betegségek jelenlétében és terhesség alatt. Hennával és basmával bármilyen eredeti hajszínnel festhet, csak helyesen kell kiszámítania az arányokat és az időt. A világosbarna szín érzékenyebb, ezért az árnyalat egyre világosabb és gyorsabb lesz rajta, a fekete színhez több türelem és idő kell, a barna esetében az indiai és a török ​​henna színe tiszta és kombinált egyaránt. A sötét haj fekete színe, amely hangsúlyozni fogja szépségüket, basma hozzáadása nélkül nyerhető. Elég, ha kész hennát használunk kakaó- és szegfűszegolajokkal.

Különleges ajánlások vannak a szürke fürtökre. Először is jobb, ha az ősz hajra világos árnyalatú hennát festenek, majd henna és basma keverékével újra bevonják, különben fennáll annak a veszélye, hogy túl világos, természetellenes és nagyon tartós árnyalatot kap. Azt is javasoljuk, hogy adjon egy kanál alapolajat, például olívaolajat a száraz haj keverékéhez. Ez megvédi őket a szárazságtól és a ridegségtől, és további ellátást nyújt..

Mi történik, ha összekevered őket?

A henna és a basma kombináció jelentősen kibővíti a színpalettát a hajfestéshez. Az arányoktól függően a vörös henna pigment többé-kevésbé észrevehető lesz, a fekete basma pedig világos szőke vagy gazdag sötét színt ad. A színeket többféle módon keverheti össze:

Elválasztott

Először a henna, majd a basma szakaszos alkalmazását foglalja magában. Az eljárás a haj előkészítésével kezdődik. Samponnal meg kell mosni, törölközővel be kell törölni, és természetes módon kissé meg kell szárítani. Ne használjon hajszárítót, ez kiszáríthatja a szálakat. Amíg a haj szárad, hennázzon a hennát a szükséges arányban egy tálba, és alaposan keverje össze. Az így kapott keveréket melegen vigye fel a hajra, kezdve a fej hátsó részétől, és fésűvel és egy speciális lapos ecsettel óvatosan terítve a gyökerektől a végéig. Kesztyűs kézzel masszírozhat. Ezután a fejet polietilénbe és törülközőbe kell csomagolni, vagy kalapra kell helyezni, el kell viselnie a kívánt színű festéshez szükséges időt. Alaposan öblítse le a fejbőrt és a fürtöket kényelmes hőmérsékletű vízzel. Használhat hajbalzsamot. Amikor a színezett haj száraz, ismételje meg az eljárást új keverékkel..

Egyidejű

Lényege a hajfestés henna és basma keverékével. A festék előkészítéséhez mindkét port különféle tálakban hígítják a csomagoláson mindegyikre előírt szabályok szerint. Amikor a keverékeket 40 fokos hőmérsékletre hűtötték, alaposan össze kell keverni, és egy tálba kell tenni meleg vízzel, hogy a teljes tömeg ne hűljön le közben. El kell indulnia a fej hátsó részéből is, elosztva a szálakat az elválás mentén, és a gyökerektől a végekig haladva. A kívánt eredmény által diktált idő után a keverék lemosható a hajról, a fürtök kondicionáló balzsammal kezelhetők.

Hogyan kell helyesen keverni?

A színezékek helyes aránya a jó eredmény kulcsa. Annak érdekében, hogy ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe, amikor a kapott szín nagyon messze van a vártól, fontos, hogy előre kiszámolja az arányokat és az időt. A kényelem és a pontosság érdekében van egy speciális táblázat az arányokról és az idő függőségéről az eredeti hajszíntől és a várható eredményektől. A keverék elkészítésének technológiája meglehetősen egyszerű. Ahhoz, hogy festéket kapjon hennából és basmából, szüksége van:

 • Speciális táblázat segítségével határozza meg a fürtök eredeti színét. Megtalálható a por csomagolásán vagy az interneten;
 • Számítsa ki a szükséges gramm száraz port a haja hossza alapján. Például 30-50 g egy komponens elegendő a rövid fürtökhöz, és a vállakig terjedő hosszhoz 130-150 g kell. A szükséges mennyiség kiszámítható a csomagon található ajánlásokból is;
 • A kívánt eredmény alapján mérjen gramm anyagot a porban;
 • A hennát és a basmát külön tartályokban hígítsa, az utasításokat követve. Fontos figyelembe venni, hogy a henna elveszíti tulajdonságait, ha forró vízzel hígítják, míg a basma éppen ellenkezőleg, csak 80-90 fokos hőmérsékleten oldódik. Csatlakoztatnia kell a hígtrágyákat, miután azok megfelelő hőmérsékletre hűltek;
 • A kapott keveréket újra összekeverhetjük, ha kissé infundáljuk, és egy speciális lapos ecsettel felvihetjük a hajra.

De még a műveletek sorrendjének ismeretében sem olyan könnyű magának kifesteni a haját, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Fontos, hogy kövessen néhány hasznos irányelvet:

 • A festékek elkészítését és összekeverését porcelán edényekben kell elvégezni fakanál vagy speciális ecset segítségével. A fém oxidálódhat, a műanyag pedig forró vízzel kölcsönhatásban káros anyagokat szabadíthat fel, amelyek nem tesznek jót a hajnak;
 • Minél frissebb a por, annál jobban meg fog állni, ezért vásárláskor fontos figyelni a gyártás dátumára. A szárazanyag hígításakor közvetlenül a festés előtt azt is figyelembe kell venni, hogy minél frissebb a keverék, annál jobban fog működni;
 • Ha egyes összetevőket melegen kell hozzáadni, vízfürdőben kell melegíteni;
 • A festési idő nagyon fontos. Gondosan ki kell választania az Önnek megfelelő percek vagy órák számát a táblán található ajánlások alapján. Annak érdekében, hogy ne tévedjen, egy előzetes színtesztet kell elvégezni egy nem feltűnő hajtincsen;

A legjobb. A henna-basszus epikám. Festés hennával, valamint a basma és a henna kész keverékeivel

Valószínűleg csak én tudok így élni majdnem 25 évig természetes hajszínnel, és mindenre képes vagyok. Azok számára, akik nem ismernek engem, mint szerzőt, szerintem érdekes lesz jobban megismerni.

Így néz ki a természetes hajszínem:


Úgy tűnik, mi kell még? A szín élénk, összhangban van a küllememmel szem, szemöldök. De a hennával való festés során nem üldöztem a színt... Pórusos hajam szerkezetét szerettem volna megváltoztatni, és most aktívan dolgozom rajta. Az első fotóból azt gondolhatja, hogy csak nem megfelelő gondozást választottam, de mi van a második fotó egyenletes vásznával? Jól vagyok a távozással, annak ellenére, hogy elég gyakran kipróbálok valami újat, nagyon figyelek a hajamra, az érzéseikre, "életben vannak" számomra, érzéseikkel és érzelmeikkel. Hennától kell sűrűség. Vékony hajam van, és elvileg elegendő volumenük van, de szeretnék hozzáadni egy kellemes súlyt, túl világos, természetes színű. Álmom vastag, nehéz haj.
Lehetséges-e ezt megtenni anélkül, hogy megváltoztatná a natív hajszínét??
Szerintem nem. A színtelen hennával ellátott maszkok jóak, de általában lemosódnak, valamint a színes henna is. Csak a színes henna esetében láthatja azonnal a pigment kimosódását és a szín megújulását, ugyanakkor a laminálási hatást. Ebben az esetben a henna tovább halmozódik. Ha pedig színtelen hennával ellátott maszkokat használ a teljes hosszában, akkor kihagyhatja azt a pillanatot, amikor a következő maszkot kell elkészítenie. Ezenkívül a színtelen hennát összetételének és felépítésének köszönhetően sokkal könnyebb lemosni a hajról, de nincs rá szükségem. Ez a módszer jó azoknak a lányoknak, akiknek természetes a hajszíne, és akik nem tervezik annak megváltoztatását, de meg akarják érteni, miért van ekkora felhajtás az oldalon. És csak akkor döntsék el maguk, hogy szükségük van-e rá vagy sem.

A második pont az, hogy miért nem a színtelen hennával kezdtem. Nem olyan "mindenható", mint rendesen. A szokásos összetétele miatt kifejezettebb a laminálás hatása. A színes henna természetes pigmentjei vastagabbá, sűrűbbé teszik a hajat, megváltoztatják a haj szerkezetét, polírozó hatásúak.

Tehát megtörtént az első ismerkedésem a hennával. Azonnal Kajal felé lendültem.

Kajal vörös henna

Májusban versenyt rendeztek az oldalon, javaslatot tettek egy poszt megírására a „Tudom, hogyan. ”És folytatni kellett a kifejezést. A lányok írták: "Hogyan spóroljunk meg egy költségvetést", "Hogyan kell ápolni a porózus hajat", de én magam választottam a témát, hogyan kell festeni hennával. És tudod, a kezdőknek szerencséjük van! Véletlenszerűen nyertem és megosztottam első tapasztalataimat.

Nagyon jól festett haj! És a legfigyelemreméltóbb az, hogy különböző megvilágítással és egyenletes szögekkel a haj más árnyalatot kapott.


Közvetlenül éreztem a haj nagyon sűrűségét és megvastagodását, amely legendás. A tippek szárazak, de nem azért, mert nem adtam hozzá olajat, tettem hozzá. A keveréket könnyen felhordták, átcsúsztatták a hajon. Nagyon hosszú ideig, 4 órán át ültem hennával, és festés után nem használtam kondicionálót vagy maszkot. Most már tudom, hogy erre nincs szükség, a henna után mosható ápolásra van szükség és szükséges, a festés után jobb kizárni ezt a sampont, mert a henna így jobban rögzül. Csak leöblítjük vízzel. A hennát könnyen lemosták, de felkészültem arra, hogy nehéz lemosni a hennát, és a coowing módszert alkalmaztam (mosógép kondicionálóval, természetes). Vele persze szórakoztatóbban mentek a dolgok. De mint kiderült, teljesen meg lehet birkózni nélküle, hacsak nem olcsó minta a hennáról. Jobb az Artkolort azonnal öblíteni kondicionálóval, nagyon nehéz víz alatt lemosni. Másnap samponnal mostam meg a hajam.

Olyan élvezettel dolgoztam Kajalval, hogy folytattam az ismerkedést ezzel a céggel. És most a karjaimban már megvolt

Barna henna Kajal

Áttekintést és post összehasonlítást írtak.
A barna henna kissé összeomlott, nehezebb volt vele dolgozni.
A szín nagyon telítettnek bizonyult:

A haj sima, folyó. Sokáig nem fogok ezen a hennán tartózkodni, mert egy egész bejegyzést írtak róla, csakúgy, mint a vöröshajúról. Ha érdekel, akkor olvasd el. De találtam egy másik barna hennát, amely költségkímélőbb és könnyebben alkalmazható. Olvassa el erről a bejegyzés végén, friss benyomások. Kicsit maradok navigátorként, hogy kényelmesebb legyen az olvasás, könnyebb lehet a szöveget részenként érzékelni)

Megáldottam a csokoládé árnyalatát. Be kell vallanom, hogy közelebb állt hozzám, mint a piros szín. Hogy őszinte legyek, nem vagyok vörös hajú a szívemben. A vörös hajúak őrültek, és annak ellenére, hogy meglehetősen impulzív ember vagyok, hétszer mérek, mielőtt döntést hoznék. Én vagyok az a személy, aki hosszú ideig választani fogja, milyen ízléssel vegyen chipset. De néha szemtelen lány akarok lenni, és visszatérek a vörös hajú, szégyentelen.

Ezután a marokkói hennáról mesélek. Egyre többet látok véleményeket az indiai és az iráni hennáról. De a marokkói henna valami új. És minden új és ismeretlen vonz.

Prémium minőségű marokkói henna hajhoz (fényes réz) Munira "Shiny"

A marokkói henna tartósan gazdag réz színt biztosít. Az árnyék világosabb lesz, annál világosabb a hajad. A henna rendszeres használata garantálja az átfogó haj- és fejbőrápolást - erősíti a hajat, kiegyenlíti annak szerkezetét, megakadályozza a hajhullást, törést, kivágást és korpásodás kialakulását, természetes krémként táplálja a fejbőrt, nemes fényt kölcsönöz a hajnak, amelyet mesterségesen csak az elit kozmetikumok érhetnek el..


A csomagolás információkat tartalmaz a hennáról, az összetételről, a gyártóról, a súlyról, valamint a lejárati időről mindkét hyung esetében 2018. januárig. Nyáron velük festettem. Még az őrlést is jelzik!

A csomagolás nem ugyanaz, mint a weboldalon. Ez egy fehér táska, amelyet csak te nyithatsz ki, egyszerűen könnycsepp készítésével. Továbbá egy csodálatos cipzár nyílik meg előtted, amely kinyitható és zárható, attól függően, hogy az összes hennát egyszerre fogja-e használni, vagy a maradék megtakarítását tervezi. Nagyon kényelmesen. Például azt vettem észre, hogy ha egyszerre kiöntöm az egész zacskót, majd megtöltöm vízzel, akkor túl folyékony állagú lehet és semmit sem lehet tenni. De ha kiönt egy felét, megtölti vízzel, majd fokozatosan hozzáadja a port, akkor változtathatja a keverék sűrűségét. Úgy tűnik, hogy túlzásba esett a porral? Tegyen még egy kis vizet. Hoppá, túlzásba vitte. Nem számít, a csomagolásban még maradt egy kis por! Nem szeretem a folyékony állagot, amikor a nyakon és a halántékon folyik. Szeretem a sűrű, de hajlékony pasztát. Ezt szoktam kapni, már megtettem a kezemet a dagasztásban.

Nagyon érdekes, hogy a Munira henna színe miben különbözik a szokásos henna színétől. Zöldes árnyalata van, ami különleges varázst kölcsönöz neki, mert csak Lawsonia levelek porát tartalmazza, adalékanyagok nélkül. Nem kívánatos a hennát közvetlen napfénynek kitenni, ez csökkenti az eltarthatóságát. Finoman őrölt, porszerű.

Öntött forró vízzel, de nem forrásban lévő vízzel várt, amíg a vízforraló kissé lehűl. Hozzáadott egy kupak kókuszolajat pár csepp olívaolajjal. Így a hennát azonnal csomók nélkül összekeverték, és teljesen sima felületet nyertek. 3 órán át ragaszkodott a hennához, nem kevesebb. Egy idő után egy élénkpiros film emelkedik ki.

Kiderül, vaj vajak, például kókuszvaj, shea vaj, kakaóvaj hennával festve sokkal hirtelenebben mutatják meg magukat, mint a folyékony és könnyebb olajok. Korábban nem figyeltem erre, majd egészen véletlenül vettem észre ezt a tényt. Egyébként gyönyörű hennobasszos kisasszonyunk, Júlia adta nekem ezt az ötletet. Miután rájöttem erre és rájöttem, hogy a vajokat kezdtem előnyben részesíteni, a folyékony olajok félreállnak, de valamikor ezeket is fel kell használni. Kellemes volt a henna felhordása és leöblítése a hajról. Nézd meg az eredményt!

Teljesen sima haj.

Az egyik heirmanyachka még azt hitte, hogy vasalattal igazítottam ki a hajam) Vasat nem használok, ártalmatlanul adtam el. És miért van rá szükségem, ha van henna?!

Kiváló minőségű henna + vaj vaj kettős buzgalommal fényezi a hajat, táplálja és visszatartja a nedvességet a haj belsejében, így a henna nem csak nem szárad ki, hanem helyreállítja a haj szerkezetét, hosszantartó hatást biztosít.

A haj megszerezte ezt az árnyalatot:
Bár nehéz árnyéknak nevezni, pontosan SZÍN!

Fényes réz, a gyártó ígérete szerint. Szeretem, ha az elvárások teljesülnek.
Kiváló ár-érték arány.
Mikor kell olajat adni, azonnal keverés közben vagy felvitel előtt?
Nekem azonnal kényelmesebb. Ez nem befolyásolja a haj színezésének mértékét, a haj jól fest. De ha az alkalmazást megelőzően olajat ken, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a haja zsíros lesz, és legalább egy napot rendezetlen fejjel kell járnia, vagy festés után samponnal kell mosnia, ami nem kívánatos.

Henna prémium haj- és testrajzoláshoz (gesztenye-réz) Arous Sultan "A szultán menyasszonya"

Kiváló példa a természetes hennára! Ide tartoznak a növény felső ágaiból összegyűjtött lavsonia levelek, ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű pigmentet és hasznos illóolajokat, így ez a fajta henna nemcsak a haj festésére, hanem a mehendi testre történő festésre is sikeresen alkalmazható. Tartós és puha színezés, amely után a haj ápolt, erős lesz, szerkezetük kiegyenlítődik, megakadályozzák a végek keresztmetszetét.

Ez a henna ugyanúgy néz ki, mint az előző henna mintája, idegen elemek, törmelék, forgács, homok nélkül. Finom őrlés, por.

Ezúttal shea vajat adtam hozzá. Gyúráskor szemcséket találtak, de foltozva nem érezhetők, az állaga krémes és kellemesen alkalmazható, nem omlik össze és nem folyik.

Forró vízzel öntve egy idő után élénkpiros pigment is felszabadul. Sőt, megmutatom a kiválasztott pigmentet a hajvonal mentén. Látja, hogyan vörösödik a bőr? Az alkalmazás ugyanaz, mint az előző hennában, természetesen nem csúszós és könnyű, mint a krémfesték, de nem nehéz, a henna elég jól eloszlik a hajon. Henna könnyen lemosódott.

Látom a gyártó által ígért gesztenye jegyzeteket. Ezúttal nem csak rézre vágytam, hanem valami szokatlan árnyékra.
Számomra úgy tűnik, hogy sikerült hozzáadni a "gesztenye színét". Szóval tetszik ez a kifejezés, azonnal emlékszem, milyen gyönyörű árnyalatúak a gesztenye gyümölcsök.


a képet a shlakov.net oldal adta
A haj minősége javult. Csiszoltnak, simának és egyenesnek tűnnek.
A hajat, mint mindig, csak vízzel mossuk le, sűrűek és kellemesek voltak, cseppet sem zsírosak.
Porózus hajam van, és úgy néz ki, mintha a hennához ragadtam volna. Amint abbahagyom a festést vele, természetes szerkezetem kimászik és megrémít. A bolyhos haj nem az álmaim határa, a henna segít megszelídíteni ezt a tombolást a fején, de elég gyakran kell festenie.
Készen áll arra, hogy az egész szabadnapját ezzel töltse, gondozva a kezeléseit? Készen állok! Ideálisnak tartom, ha kéthetente egyszer hennát festenek a teljes hosszában. Ha basma és henna keverékével festjük, az eredmény tovább tart. A haj nem szárad ki megfelelő gondozással, a pigment felhalmozódik és sűrűbbé válik. Vékony hajam van, és vastagabbá, sűrűbbé akarom tenni.
Ha nem hagyja, hogy a henna majdnem nullára öblítse le, és időben fest, akkor felhalmozódik.

Kicsit később basmával akartam festeni, hogy lássam, milyen lesz rajtam a fekete. Nem féltem, hogy a szín nem mossa le, tudtam, hogy a basma hosszú távú festést és felhalmozódást igényel a hajon. És hogy őszinte legyek, nem igazán tetszett. Már megbékéltem a basma pigment felhalmozódásának hosszú és borongós folyamatával a hajamon, hogy nem kellett ezt megtennem! Előtte már két különböző basmával festettem, iráni és indiai, de nem szeretnék rájuk kitérni, mivel ez a bejegyzés a legjobbak legjobbjairól szól.
Ki gondolta volna, hogy ilyen szerencsém lesz, de megismerkedtem Kajal fekete hennával (basma)

Súly 100g
A költség megváltozott és jelenleg 800r.

Miért olyan drága?
A henna drágult a gyártói áremelkedés, valamint a magas dollárárfolyam és vámok miatt, amelyek szintén az árfolyamhoz vannak kötve.

De az eredmény fizeti a költségeket. Véleményem szerint, ha egy adott gyártó barna hennája helyettesíthető egy másik gyártó hennájával, akkor ennek a hennának nincsenek analógjai. Ő egyedülálló. Mert valójában basma, és nincs is ehhez a hennához hasonló basma.

A csomagolás mindig összehasonlíthatatlan.
Négy oldalról lezárt fényvisszaverő táska, benne teljesen lezárt táska. A por minőségének fenntartásával nem kell aggódni, megbízhatóan védve van a fénytől és a levegőtől.

A kompozíció nagyon gazdag:

indigofer festés, hajhenna (basma), amlaporok, bringaraj, neemfa, vetiver.

Azt hiszem, a fekete henna elkészítésének technológiája befolyásolja a szín intenzitását és annak hosszú távú jelenlétét a hajon..

A Basmát a hajra kell keverni, amint összekeveredik.
Forraljuk forró vízzel, kb. 90 fok.

Nem vagyok olyan vastagbőrű, hogy azonnal alkalmazzam a 90 fokos vízzel főzött basmát. Ezért az ujjammal ellenőriztem, hogy a keverék mennyire kényelmes az emberi test számára, már festheted is, vagy még forrón.

Porszerű, finom őrlés. Olyan sekély, hogy a porral határos.


Miután megtöltötte vízzel, buborékok jelentek meg. Olyan szokatlan volt, hogy a látvány szó szerint elbűvölt. Soha nem találkoztam még ilyennel. Tudod, volt egy ötletem megvásárolni mindazokat a porokat, amelyek szerepelnek az összetételben, de két pont van. Először is, nem tudom az adagolást. Igen, logikusan megértem, hogy az összetevőket nagyobb mennyiségben, csökkenő sorrendben teszik. Vagyis, ha Basma az első a felállásban, akkor leginkább azt tették fel, és így tovább. Lehet, hogy valaki ezt nem tudta, mert feltételezhető, hogy egyszerűen fel van sorolva, hogy mi van a kompozícióban. Mielőtt belekezdtem a hajápolásba, nem figyeltem rá. A második pont, lehetetlen megismételni a technológiát otthon. Ezért csak egy lehetőség van - csak vásárolni.

Egy fekete film gyorsan feltűnt.

Az alkalmazás gyönyörű, mint a krémfesték.

100g vízzel elkevert por alig volt elegendő számomra a hosszához és a gyökereihez, és ezeket néhol nem festették.

De egyszerre több csomag használata túl költséges és pazarló, ezért először is az emberi szem számára leginkább hozzáférhető és csak akkor hozzáférhetetlen helyeket festjük ki.

Az eredmény meghökkent! A festés után azonnal egy varjúszárny színét kaptam. Szeptember 14.:

De a probléma az volt, hogy nem adtam olajat a hajam mélyfeketére festésére, és kiszáradt. A jó samponnal és a Kaaral Maraes maszkkal végzett mosás nem segített a hajamban, de tudtam, hogy ez segít. Ampulla Kaaral Restructure, de nekem nem volt
Kerestem az egész várost, és találtam egyetlen régi típusú ampullát. Az értékesítési asszisztens nem találta a dobozt ezen ampullák alól, és ennek megfelelően nem ismertem a lejárati dátumot. De kockáztattam.

Az ampulla megmentette a napot. Különösen szembetűnő, hogy a nap melyik színében ugyanaz a fekete és a mély.

2 hónap elteltével, szeptember 17-én, a szín továbbra is ugyanolyan telített:

Két gyönyörű hónapig élveztem a hajam, aztán láttam, hogy a sűrűség eltűnt, de a szín megmaradt. És akkor rájöttem, hogy itt az ideje árnyalatokkal játszani. Először is, az Artkolort iráni hennával festették, és a haj réz árnyalatot nyert. Szükségem volt egy alapra a további festéshez basma keverékkel, és megkaptam.

Friss benyomások

Már használtam Lady Henna barna hennát, de akkor az eredmény instabil volt.

A Henna Lady Henna Brown a radzsasztáni 100% -ban természetes henna és az indigó festék kombinációja, amely gazdag és drága barna színt kölcsönöz a hajnak. A színezés mellett kifejezett gyógyító hatása van.

Nem fogja összetéveszteni ezt a hennát ugyanazon gyártó természetes vörös hennájával, mert a csomagolás és maga a csomag "barna" jelöléssel rendelkezik.

A porcsiszolás tetszik, mint mindig, ne felejtsük el, hogy az ár is minimális.

Valamint az első és a második alkalommal a henna nem ragaszkodott hozzá. Csak megtöltöttem forró vízzel, és vártam, amíg kihűlt. Az a pillanat, amikor a henna hőmérséklete már alkalmazható, egybeesik azzal a pillanattal, amikor egy fekete filmet elengednek. Nem pazaroltam értékes időt a megörökítésére, mert Basma nem szereti a halogatást, de azt akartam, hogy az árnyék minél sötétebb, annál jobb..

Kényelmes, hogy ezt a keveréket nem kell előre gyúrni és hosszú ideig tartani, és nem szükséges felmelegedni, mert a keverék ez idő alatt kihűlt volna. Amíg a keverék lehűl, lesz ideje mosni a haját, ha nedves hajra szokott festeni. Előre megmostam a hajam, és majdnem szárazon csináltam, mint általában. Nem vártam, hogy pár zár megszáradjon, azt hiszem, nem játszana különösebb szerepet.

Tehát milyen hibákat követtem el először?
Olajjal túlzásba vitték, ami valószínűleg megakadályozta a festést, így az eredmény kevésbé kitartó.
Festés után samponnal megmostam a hajam. Nem három napot, de legalább egy napot fenn kell tartani. Tehát a szín jobban megmutatja magát és rögzül. És itt, ahogy mondani szokták, a növényi festékeknek nem volt ideje megragadni, és már mostuk is őket. Ez nem olyan festék, amely mélyen, mélyen behatol, ezek olyan gyógynövények, amelyek többnyire kölcsönhatásba lépnek a haj kutikulájával, beburkolva azt.

Vigyen fel barna Lady Hennát krémfestékként. Nagyon könnyen és gyorsan lemosható is. Először túltettem olajjal, ezért samponnal kellett lemosnom, mivel zsíros haj hatást váltott ki. És így a henna sampon nélkül is nagyon jól leöblít.

Közvetlenül festés és sampon után:

Csodálatos csokoládé árnyalat.

A második mosás, a piros szín már jól látható, a barna maradványoknak nyoma sincs. A tiszta határ csak feldühített.

Úgy döntöttem, hogy megismételem a kísérletet a barna Ledy Hennával, és másodszor adtam hozzá kakaóvajat.

Ezúttal a fejbőrt letakartam egy zacskóval, és a hatás fokozása érdekében fél órán át melegítettem egy termikus kalapban. Az első alkalommal, amikor nem szigeteltem a fejem, szabadtér volt a hozzáférés. Elmondom, hogy volt. Amíg a keveréket felhordtam, nem csak kihűlt, hanem meg is fagytam!
Eleinte 10 percig hősapkával melegítettem a hajam, bár nem rajongok ezért, mert nemcsak a fejemben lévő fűfélék súlyosságától fáj, hanem a hősapkától is. De amit nem lehet feláldozni a végeredmény érdekében. Aztán 10 percig kikapcsoltam a termikus sapkát, és élveztem a meleget, amit megtartott. Nem a „piros gomb” kódnévvel ellátott, fokozott módot használtam, hanem egy tökéletesen melengető szokásos „zöld módot”. De már késő pihenni, aztán újra bekapcsoltam a termikus hatást, és vártam a megadott 10 percet. Szünet 10 perc. A szünet alatt az üvegházhatás jól megmaradt. És legutóbb ugyanarra az időintervallumra kapcsoltam be a termikus kalapot.
Érdekes tény, valahogy úgy éreztem, hogy érdemes módot váltani, és pontosan a megfelelő időben pillantottam az órára. Misztika vagy kapcsolat az űrrel?!
Egyébként megpróbálok minden második nap betartani a mosási menetrendemet. Ezért a festés előtt nem mostam meg a gyökereket, egy nappal az X óra előtt megmostam őket, és nem volt idejük koszolni, és nem akarok gyakoribb mosást kiváltani, a még tiszta gyökereimet nem akarom. Csak a lemoshatatlan ápolásból mostam le a hosszát.

Ezt a barna hennát mocsárvízzel mossuk le. Már megszoktam, hogy az indigót kékkel mossák le, a közönséges henna pedig piros, a henna és a basma keveréke piszkosbarna, ez pedig csak piszkoszöld. Menő.

A hajat nagyon jól festették, azonban bizonyos megvilágítás mellett vörösség jelentkezik a gyökereken.

Legközelebb talán megmosom a gyökereket ismét egy jamb, remélem, hogy a poszt kissé tanulságos volt, és a tapasztalataim érdekesek voltak. De a vörösség nem annyira nyilvánvaló, hogy pánikba esne. Azt mondhatjuk, hogy a hibák elhárítását sikeresen elvégeztük. A haj nagyon sűrű, a szín 4 mosás alatt nem mosódott, és vettem még két csomagot ebből a barna hennából, valamint kakaóvajból, mivel nagyon tetszett párhuzamosan ezzel a hennával. Ezen a hennán fogok foglalkozni a sötétbarna pigment felhalmozódása miatt, mivel költségvetési és kellemes vele dolgozni. De lehetséges, hogy csak egy mozdulattal térek vissza a feketére Kajal hennával.

Mi nyer, kitartás vagy lustaság? Folytatjuk…

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan lehet elrejteni a visszahúzódó hajszálat

A férfiak homlokán lévő alopecia areata általában androgén alopecia eredménye. Egy ilyen brutális hormon, mint a tesztoszteron, nem szereti a szőrtüszőket és hozzájárul azok megsemmisüléséhez.

A száraz haj és a fejbőr fő okai: miért történik és hogyan lehet megakadályozni?

A gyönyörű frizura minden nő vonzó és luxusra törekvő nő dekorációja és "névjegykártyája".Szeretne létrehozni egy elbűvölő képet, amely vonzza egy kedvesét, elbűvöli másokat és gyengédségével kedveskedik?