Legfontosabb / Felépülés

Biztonságos hajfestés: kávé és henna

Felépülés

Hány különféle kozmetikai terméket találtak ki annak érdekében, hogy egy kis elevenséget és természetességet adjon hozzá. De a nehézség abban rejlik, hogy a modern festékek, bár biztonságosnak vannak elhelyezve, mégis károsítják a haj szerkezetét és károsítják a fejbőrt. Ezenkívül a festék nem mindig viselkedik kiszámíthatóan, és a csomagoláson feltüntetett szín a valóságban teljesen másnak bizonyulhat. Ezért erősen nem ajánlott véletlenszerűen választott termékkel festeni. És végül, a festés után nagyon gyakran a fürtök természetellenes árnyalatot kapnak. Ezért egyre több modern nő használja a múlt szépségeinek receptjeit, és inkább a természetes festékeket..

A természet ajándékainak előnye: kávé, basma, henna

Még a legdrágább hajfesték is negatívan befolyásolja a haj növekedését. És minél gyakrabban fested a hajad, annál észrevehetőbb ez a hatás. Szerencsére vannak más módszerek a szálak árnyékolására vagy a szín frissítésére, intenzívebbé és kifejezőbbé téve azt. Olyan természetes színezékekről beszélünk, mint a basma, a henna és a fekete kávé..

Egyébként ezen termékek használata nemcsak a haj színét változtatja meg, hanem jelentősen javítja megjelenésüket és belső állapotukat is..

De ahhoz, hogy a basma vagy a kávé szükség szerint viselkedjen, és a szálak számára a kívánt árnyalatot adja, jobb előre megadni, hogy mely keverék előállításához mekkora anyagot és milyen sorrendben kell hozzáadni. Például a Basma kategorikusan nem alkalmas a szőkék számára. Különösen a könnyű szálak esetében létezik színtelen természetes "festék", amely egyszerűen felfrissíti és elmélyíti a természetes színt.
Vissza a tartalomhoz

Az illatos szemek előnyei

Mindenki tudja, hogy a kávé kiváló kozmetikai termék. Tehát a vastagot szappankészítéshez, maszkok készítéséhez és cserjésekhez használják. De mint kiderült, a kávé nemcsak az arc és a test bőrére, hanem a hajra is pozitívan hat..

A koffein pozitív hatása az, hogy:

 • serkenti az új szálak növekedését;
 • aktívan küzd egy ilyen probléma ellen, mint a kopaszság;
 • kiváló hámlasztó szer;
 • természetes és egészséges fényt ad a fürtöknek;
 • telítettebbé teszi a színt, és akár félárnyalattal vagy tónussal is képes megváltoztatni természetes árnyalatukat.

A fürtök ápolásakor a kávé különféle formákban használható. A legfontosabb az, hogy kövessünk bizonyos irányelveket, amelyek lehetővé teszik, hogy teljes mértékben értékeljék ennek a természetes festéknek és természetes hajápoló terméknek az előnyeit:

 • nem érdemes spórolni a nyersanyagokon. Vagyis a hajápoláshoz használt kávénak kiváló minőségűnek és természetesnek kell lennie (különféle adalékanyagok és még inkább ízek nélkül);
 • célszerű finomra őrölt kávét vásárolni. Előfordul, hogy nagy elemek megsérthetik a fejbőrt, míg a finomra őrölt nyersanyagok nem okoznak kárt sem a haj szerkezetében, sem a bőrben;
 • a kávé orvosságként, valamint természetes festékként jobb, ha csak barnákat vagy barna hajú nőket, azaz sötét fürtökkel rendelkező hölgyeket használunk. Ha szőke vagy vörös haja van, a hajápolás területén jártas szakemberek azt javasolják, hogy fordítsanak figyelmet egy másik természetes festékre - a hennára..

A természet ajándéka a tüzes hajszínért

A hennát a szépségek a világ minden táján nem az első évezredben alkalmazták kiváló gyógyírként a kezelésre, és a szálak színezésére használt elemként. Ennyi idő alatt az anyagnak csak egyetlen hátrányát találták, ami egy színtelen anyag létrehozása után már nem hátrány. Tehát azt hitték, hogy mivel a henna pigment vastagságban belemegy a hajba, ezt követően csak sötét színnel lehet festeni. De manapság ez már nem jelent problémát, mivel van színtelen henna, amelyet a fürtök kezelésére használnak, helyreállítják őket, hogy a szálak nagyobb színtelítettséget kapjanak. Vagyis egy ilyen színtelen, úgynevezett festék nem színesíti a szálakat, hanem egyszerűen csak fokozza azok természetes színét.

Mi teszi egy ilyen fürtös festéket annyira szokatlanná, hogy a természet által nyújtott legjobb természetes gyógymódok közé sorolja, amely képes megmenteni az élettelen és kimerült szálakat, még olyan helyzetekben is, amikor a híres márkák kozmetikuma tehetetlen?

Egy ilyen természetes gyógymód rendszeres használata lehetővé teszi:

 • minden haját vastagabbá tegye, ami viszont hihetetlen mennyiséget ad az egész hajfejnek;
 • természetes fényt adjon a szálaknak;
 • tegye a fürtöket engedelmesebbé és hajlékonyabbá a stílushoz;
 • túl zsíros, száraz haj, amely megmenti tulajdonosait a mindennapi mosástól;
 • festeni a hajat különböző árnyalatokban, az élénkvöröstől és a tűzvöröstől kezdve az "átlátszó" fényig.

A henna egyik vagy másik árnyalatának megszerzéséhez a hennát más adalékokkal kell ellensúlyozni.

Mahagóni szálakat kaphat, ha áfonyalével keveri. Hozzáadhat egy réz árnyalatot a hajához, ha összekevered egy hagymahéj főzettel. Nos, ha ragaszkodsz a kefirhez, akkor az árnyék még telítettebb és mélyebb lesz.
Vissza a tartalomhoz

Eredeti kombináció - eredeti színhez

A kávé egyedülálló termék, bármivel kombinálható. Italokban alkohollal és desszertekkel, főzésben - fűszerekkel, kozmetológiában - szódával és különféle krémekkel kombinálják. De a haj ápolásakor a kávé kombinálható a hennával, és kiváló eredményt érhet el, mind a szálak gondozása, mind a színezés során. Kávéval kombinálva ez a tökéletes formula egy fényűző, sokoldalú és nagyon intenzív árnyalathoz. A legfontosabb dolog a megfelelő arányok kiválasztása és a megfelelő recept kiválasztása. Valójában, mint minden varázslatnak, a varázsfestékkel és kávéval történő hajfestésnek is megvannak a maga jellemzői, és közülük az első egy recept arra, hogy csodálatos keveréket készítsenek a színezés végett..

Ahhoz, hogy színezéket készítsen ebből az anyagból, és kávéra van szüksége:

 • főzzön egy adag eszpresszót (tehet egy törökben, vagy egy speciális kávéfőző gépben). Az italnak "tisztának" kell lennie - cukor, tejszín, alkohol és egyéb adalékanyagok nélkül;
 • miután a kávé elkészült, alapul szolgálhat a henna főzéséhez;
 • várja meg, amíg a kész keverék elfogadható hőmérsékletre hűl, és kenjen hennával kávét a hajra. Mindenki maga határozza meg a keverék optimális hőmérsékletét, figyelembe véve az érzékenységét. A lényeg az, hogy a kávé és a henna keveréke nem volt sem hideg, sem meleg, de az arányokat helyesen tartották;
 • egyenletesen vigye fel a keveréket a hajra, és ne felejtse el bedörzsölni az anyagot a gyökerekbe.

Egy ilyen egyszerű manipuláció eredményeként nemes barna göndör színt kaphat..

Nos, azok számára, akik egy kis gyömbér csillogásról álmodoznak, a szakértők azt javasolják, hogy a kettős festék felvitele után takarja le a fejét közönséges fóliával.

A legsötétebb színt akkor kapjuk, ha a hennát és a kávéfestéket a lehető leghosszabb ideig a fejünkön tartjuk, és a fürtöket természetesen megszárítjuk.

Miután úgy döntött, hogy a hajat kávé és henna kombinációjával festi, legalább három, sőt öt órát is el kell rendelnie az eljáráshoz. Ellenkező esetben az eredmény nem lesz annyira feltűnő. Ha kéthetente vagy kéthetente egyszer rendszeresen fested a hajad, akkor nemcsak a kívánt árnyalatot tudod megtartani, de ha akarod, legalább fél tónussal sötétebbé tedd.

A hajfestést kávéval, hennával egy tanfolyamon kell elvégezni. Annak ellenére, hogy mindkét anyag teljesen biztonságos és természetes, néha mégis szünetet kell adnia a hajának. Akár szálakat festünk, akár csak árnyékolunk, mindig emlékeznünk kell a mértékre.
Vissza a tartalomhoz

Kevés titok a hajszínezéssel kapcsolatban

A szakértők azt javasolják, hogy a hennát ne laza, hanem csempékbe préselve használják. A barna, gesztenye, fekete és piros árnyalatok közül (amelyeket a gyártók ajánlanak) előnyben kell részesíteni az első két.

Mielőtt a keveréket a fürtökre alkalmazná, meg kell mosni és szárítani..

A szürke szálak festése elvégezhető, ha különböző természetes festékekkel keveréket készít. Tehát a basma szerepel a szürke szálak színezésére szánt termék receptjében. A Basma-t egyenlő mennyiségben összekeverik őrölt természetes kávéval, utána hozzá kell adni a hennát, és mindezt forró vízzel öntik. Az arányokat úgy kell megválasztani, hogy a kapott keverék vastagsága a tejfölhöz hasonlítson. Miután a terméket felvette a hajra, takarja le a fejét egy filmmel vagy törölközővel. Legkorábban két órával később mossa le a "festéket". A Basma javítja a többi komponens színező tulajdonságait, és teljesen elrejti az ősz hajat. Egyébként a basma a szálakra gyakorolt ​​hatását tekintve a szokásosnál ártalmatlanabb és színtelen henna és más természetes színezékek..

Vannak más kombinációk is, amelyekkel megfestheti a szálakat, és mélyebbé teheti azok színét. Például van egy recept, amely tojássárgáját és még rumot is tartalmaz a keverékhez. Az ilyen eszközzel történő színezés nem csak lehetővé teszi a kívánt árnyalatú haj megadását, hanem jótékony hatással van egészségére is. Annak érdekében, hogy a színezés mellett hajápolási munkamenetet hajtsanak végre, különféle vitaminokkal telített olajok adhatók a színező keverékhez. Nos, annak meghatározása érdekében, hogy melyik összetevőből mennyi szükséges, jobb, ha szakértők tanácsát veszi igénybe.

De mielőtt ezt vagy azt a módszert választaná magának, konzultálnia kell szakemberrel (fodrász), vagy legalább el kell olvasnia azok véleményét, akik már kipróbálták ezt a másik receptet. Végül is, hányféle és árnyalatú fürt van, annyi különböző reakció lehet egy vagy másik festékre.
Vissza a tartalomhoz

A legjobb. A henna-basszus epikám. Festés hennával, valamint a basma és a henna kész keverékeivel

Valószínűleg csak én tudok így élni majdnem 25 évig természetes hajszínnel, és mindenre képes vagyok. Azok számára, akik nem ismernek engem, mint szerzőt, szerintem érdekes lesz jobban megismerni.

Így néz ki a természetes hajszínem:


Úgy tűnik, mi kell még? A szín élénk, összhangban van a küllememmel szem, szemöldök. De a hennával való festés során nem üldöztem a színt... Pórusos hajam szerkezetét szerettem volna megváltoztatni, és most aktívan dolgozom rajta. Az első fotóból azt gondolhatja, hogy csak nem megfelelő gondozást választottam, de mi van a második fotó egyenletes vásznával? Jól vagyok a távozással, annak ellenére, hogy elég gyakran kipróbálok valami újat, nagyon figyelek a hajamra, az érzéseikre, "életben vannak" számomra, érzéseikkel és érzelmeikkel. Hennától kell sűrűség. Vékony hajam van, és elvileg elegendő volumenük van, de szeretnék hozzáadni egy kellemes súlyt, túl világos, természetes színű. Álmom vastag, nehéz haj.
Lehetséges-e ezt megtenni anélkül, hogy megváltoztatná a natív hajszínét??
Szerintem nem. A színtelen hennával ellátott maszkok jóak, de általában lemosódnak, valamint a színes henna is. Csak a színes henna esetében láthatja azonnal a pigment kimosódását és a szín megújulását, ugyanakkor a laminálási hatást. Ebben az esetben a henna tovább halmozódik. Ha pedig színtelen hennával ellátott maszkokat használ a teljes hosszában, akkor kihagyhatja azt a pillanatot, amikor a következő maszkot kell elkészítenie. Ezenkívül a színtelen hennát összetételének és felépítésének köszönhetően sokkal könnyebb lemosni a hajról, de nincs rá szükségem. Ez a módszer jó azoknak a lányoknak, akiknek természetes a hajszíne, és akik nem tervezik annak megváltoztatását, de meg akarják érteni, miért van ekkora felhajtás az oldalon. És csak akkor döntsék el maguk, hogy szükségük van-e rá vagy sem.

A második pont az, hogy miért nem a színtelen hennával kezdtem. Nem olyan "mindenható", mint rendesen. A szokásos összetétele miatt kifejezettebb a laminálás hatása. A színes henna természetes pigmentjei vastagabbá, sűrűbbé teszik a hajat, megváltoztatják a haj szerkezetét, polírozó hatásúak.

Tehát megtörtént az első ismerkedésem a hennával. Azonnal Kajal felé lendültem.

Kajal vörös henna

Májusban versenyt rendeztek az oldalon, javaslatot tettek egy poszt megírására a „Tudom, hogyan. ”És folytatni kellett a kifejezést. A lányok írták: "Hogyan spóroljunk meg egy költségvetést", "Hogyan kell ápolni a porózus hajat", de én magam választottam a témát, hogyan kell festeni hennával. És tudod, a kezdőknek szerencséjük van! Véletlenszerűen nyertem és megosztottam első tapasztalataimat.

Nagyon jól festett haj! És a legfigyelemreméltóbb az, hogy különböző megvilágítással és egyenletes szögekkel a haj más árnyalatot kapott.


Közvetlenül éreztem a haj nagyon sűrűségét és megvastagodását, amely legendás. A tippek szárazak, de nem azért, mert nem adtam hozzá olajat, tettem hozzá. A keveréket könnyen felhordták, átcsúsztatták a hajon. Nagyon hosszú ideig, 4 órán át ültem hennával, és festés után nem használtam kondicionálót vagy maszkot. Most már tudom, hogy erre nincs szükség, a henna után mosható ápolásra van szükség és szükséges, a festés után jobb kizárni ezt a sampont, mert a henna így jobban rögzül. Csak leöblítjük vízzel. A hennát könnyen lemosták, de felkészültem arra, hogy nehéz lemosni a hennát, és a coowing módszert alkalmaztam (mosógép kondicionálóval, természetes). Vele persze szórakoztatóbban mentek a dolgok. De mint kiderült, teljesen meg lehet birkózni nélküle, hacsak nem olcsó minta a hennáról. Jobb az Artkolort azonnal öblíteni kondicionálóval, nagyon nehéz víz alatt lemosni. Másnap samponnal mostam meg a hajam.

Olyan élvezettel dolgoztam Kajalval, hogy folytattam az ismerkedést ezzel a céggel. És most a karjaimban már megvolt

Barna henna Kajal

Áttekintést és post összehasonlítást írtak.
A barna henna kissé összeomlott, nehezebb volt vele dolgozni.
A szín nagyon telítettnek bizonyult:

A haj sima, folyó. Sokáig nem fogok ezen a hennán tartózkodni, mert egy egész bejegyzést írtak róla, csakúgy, mint a vöröshajúról. Ha érdekel, akkor olvasd el. De találtam egy másik barna hennát, amely költségkímélőbb és könnyebben alkalmazható. Olvassa el erről a bejegyzés végén, friss benyomások. Kicsit maradok navigátorként, hogy kényelmesebb legyen az olvasás, könnyebb lehet a szöveget részenként érzékelni)

Megáldottam a csokoládé árnyalatát. Be kell vallanom, hogy közelebb állt hozzám, mint a piros szín. Hogy őszinte legyek, nem vagyok vörös hajú a szívemben. A vörös hajúak őrültek, és annak ellenére, hogy meglehetősen impulzív ember vagyok, hétszer mérek, mielőtt döntést hoznék. Én vagyok az a személy, aki hosszú ideig választani fogja, milyen ízléssel vegyen chipset. De néha szemtelen lány akarok lenni, és visszatérek a vörös hajú, szégyentelen.

Ezután a marokkói hennáról mesélek. Egyre többet látok véleményeket az indiai és az iráni hennáról. De a marokkói henna valami új. És minden új és ismeretlen vonz.

Prémium minőségű marokkói henna hajhoz (fényes réz) Munira "Shiny"

A marokkói henna tartósan gazdag réz színt biztosít. Az árnyék világosabb lesz, annál világosabb a hajad. A henna rendszeres használata garantálja az átfogó haj- és fejbőrápolást - erősíti a hajat, kiegyenlíti annak szerkezetét, megakadályozza a hajhullást, törést, kivágást és korpásodás kialakulását, természetes krémként táplálja a fejbőrt, nemes fényt kölcsönöz a hajnak, amelyet mesterségesen csak az elit kozmetikumok érhetnek el..


A csomagolás információkat tartalmaz a hennáról, az összetételről, a gyártóról, a súlyról, valamint a lejárati időről mindkét hyung esetében 2018. januárig. Nyáron velük festettem. Még az őrlést is jelzik!

A csomagolás nem ugyanaz, mint a weboldalon. Ez egy fehér táska, amelyet csak te nyithatsz ki, egyszerűen könnycsepp készítésével. Továbbá egy csodálatos cipzár nyílik meg előtted, amely kinyitható és zárható, attól függően, hogy az összes hennát egyszerre fogja-e használni, vagy a maradék megtakarítását tervezi. Nagyon kényelmesen. Például azt vettem észre, hogy ha egyszerre kiöntöm az egész zacskót, majd megtöltöm vízzel, akkor túl folyékony állagú lehet és semmit sem lehet tenni. De ha kiönt egy felét, megtölti vízzel, majd fokozatosan hozzáadja a port, akkor változtathatja a keverék sűrűségét. Úgy tűnik, hogy túlzásba esett a porral? Tegyen még egy kis vizet. Hoppá, túlzásba vitte. Nem számít, a csomagolásban még maradt egy kis por! Nem szeretem a folyékony állagot, amikor a nyakon és a halántékon folyik. Szeretem a sűrű, de hajlékony pasztát. Ezt szoktam kapni, már megtettem a kezemet a dagasztásban.

Nagyon érdekes, hogy a Munira henna színe miben különbözik a szokásos henna színétől. Zöldes árnyalata van, ami különleges varázst kölcsönöz neki, mert csak Lawsonia levelek porát tartalmazza, adalékanyagok nélkül. Nem kívánatos a hennát közvetlen napfénynek kitenni, ez csökkenti az eltarthatóságát. Finoman őrölt, porszerű.

Öntött forró vízzel, de nem forrásban lévő vízzel várt, amíg a vízforraló kissé lehűl. Hozzáadott egy kupak kókuszolajat pár csepp olívaolajjal. Így a hennát azonnal csomók nélkül összekeverték, és teljesen sima felületet nyertek. 3 órán át ragaszkodott a hennához, nem kevesebb. Egy idő után egy élénkpiros film emelkedik ki.

Kiderül, vaj vajak, például kókuszvaj, shea vaj, kakaóvaj hennával festve sokkal hirtelenebben mutatják meg magukat, mint a folyékony és könnyebb olajok. Korábban nem figyeltem erre, majd egészen véletlenül vettem észre ezt a tényt. Egyébként gyönyörű hennobasszos kisasszonyunk, Júlia adta nekem ezt az ötletet. Miután rájöttem erre és rájöttem, hogy a vajokat kezdtem előnyben részesíteni, a folyékony olajok félreállnak, de valamikor ezeket is fel kell használni. Kellemes volt a henna felhordása és leöblítése a hajról. Nézd meg az eredményt!

Teljesen sima haj.

Az egyik heirmanyachka még azt hitte, hogy vasalattal igazítottam ki a hajam) Vasat nem használok, ártalmatlanul adtam el. És miért van rá szükségem, ha van henna?!

Kiváló minőségű henna + vaj vaj kettős buzgalommal fényezi a hajat, táplálja és visszatartja a nedvességet a haj belsejében, így a henna nem csak nem szárad ki, hanem helyreállítja a haj szerkezetét, hosszantartó hatást biztosít.

A haj megszerezte ezt az árnyalatot:
Bár nehéz árnyéknak nevezni, pontosan SZÍN!

Fényes réz, a gyártó ígérete szerint. Szeretem, ha az elvárások teljesülnek.
Kiváló ár-érték arány.
Mikor kell olajat adni, azonnal keverés közben vagy felvitel előtt?
Nekem azonnal kényelmesebb. Ez nem befolyásolja a haj színezésének mértékét, a haj jól fest. De ha az alkalmazást megelőzően olajat ken, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a haja zsíros lesz, és legalább egy napot rendezetlen fejjel kell járnia, vagy festés után samponnal kell mosnia, ami nem kívánatos.

Henna prémium haj- és testrajzoláshoz (gesztenye-réz) Arous Sultan "A szultán menyasszonya"

Kiváló példa a természetes hennára! Ide tartoznak a növény felső ágaiból összegyűjtött lavsonia levelek, ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű pigmentet és hasznos illóolajokat, így ez a fajta henna nemcsak a haj festésére, hanem a mehendi testre történő festésre is sikeresen alkalmazható. Tartós és puha színezés, amely után a haj ápolt, erős lesz, szerkezetük kiegyenlítődik, megakadályozzák a végek keresztmetszetét.

Ez a henna ugyanúgy néz ki, mint az előző henna mintája, idegen elemek, törmelék, forgács, homok nélkül. Finom őrlés, por.

Ezúttal shea vajat adtam hozzá. Gyúráskor szemcséket találtak, de foltozva nem érezhetők, az állaga krémes és kellemesen alkalmazható, nem omlik össze és nem folyik.

Forró vízzel öntve egy idő után élénkpiros pigment is felszabadul. Sőt, megmutatom a kiválasztott pigmentet a hajvonal mentén. Látja, hogyan vörösödik a bőr? Az alkalmazás ugyanaz, mint az előző hennában, természetesen nem csúszós és könnyű, mint a krémfesték, de nem nehéz, a henna elég jól eloszlik a hajon. Henna könnyen lemosódott.

Látom a gyártó által ígért gesztenye jegyzeteket. Ezúttal nem csak rézre vágytam, hanem valami szokatlan árnyékra.
Számomra úgy tűnik, hogy sikerült hozzáadni a "gesztenye színét". Szóval tetszik ez a kifejezés, azonnal emlékszem, milyen gyönyörű árnyalatúak a gesztenye gyümölcsök.


a képet a shlakov.net oldal adta
A haj minősége javult. Csiszoltnak, simának és egyenesnek tűnnek.
A hajat, mint mindig, csak vízzel mossuk le, sűrűek és kellemesek voltak, cseppet sem zsírosak.
Porózus hajam van, és úgy néz ki, mintha a hennához ragadtam volna. Amint abbahagyom a festést vele, természetes szerkezetem kimászik és megrémít. A bolyhos haj nem az álmaim határa, a henna segít megszelídíteni ezt a tombolást a fején, de elég gyakran kell festenie.
Készen áll arra, hogy az egész szabadnapját ezzel töltse, gondozva a kezeléseit? Készen állok! Ideálisnak tartom, ha kéthetente egyszer hennát festenek a teljes hosszában. Ha basma és henna keverékével festjük, az eredmény tovább tart. A haj nem szárad ki megfelelő gondozással, a pigment felhalmozódik és sűrűbbé válik. Vékony hajam van, és vastagabbá, sűrűbbé akarom tenni.
Ha nem hagyja, hogy a henna majdnem nullára öblítse le, és időben fest, akkor felhalmozódik.

Kicsit később basmával akartam festeni, hogy lássam, milyen lesz rajtam a fekete. Nem féltem, hogy a szín nem mossa le, tudtam, hogy a basma hosszú távú festést és felhalmozódást igényel a hajon. És hogy őszinte legyek, nem igazán tetszett. Már megbékéltem a basma pigment felhalmozódásának hosszú és borongós folyamatával a hajamon, hogy nem kellett ezt megtennem! Előtte már két különböző basmával festettem, iráni és indiai, de nem szeretnék rájuk kitérni, mivel ez a bejegyzés a legjobbak legjobbjairól szól.
Ki gondolta volna, hogy ilyen szerencsém lesz, de megismerkedtem Kajal fekete hennával (basma)

Súly 100g
A költség megváltozott és jelenleg 800r.

Miért olyan drága?
A henna drágult a gyártói áremelkedés, valamint a magas dollárárfolyam és vámok miatt, amelyek szintén az árfolyamhoz vannak kötve.

De az eredmény fizeti a költségeket. Véleményem szerint, ha egy adott gyártó barna hennája helyettesíthető egy másik gyártó hennájával, akkor ennek a hennának nincsenek analógjai. Ő egyedülálló. Mert valójában basma, és nincs is ehhez a hennához hasonló basma.

A csomagolás mindig összehasonlíthatatlan.
Négy oldalról lezárt fényvisszaverő táska, benne teljesen lezárt táska. A por minőségének fenntartásával nem kell aggódni, megbízhatóan védve van a fénytől és a levegőtől.

A kompozíció nagyon gazdag:

indigofer festés, hajhenna (basma), amlaporok, bringaraj, neemfa, vetiver.

Azt hiszem, a fekete henna elkészítésének technológiája befolyásolja a szín intenzitását és annak hosszú távú jelenlétét a hajon..

A Basmát a hajra kell keverni, amint összekeveredik.
Forraljuk forró vízzel, kb. 90 fok.

Nem vagyok olyan vastagbőrű, hogy azonnal alkalmazzam a 90 fokos vízzel főzött basmát. Ezért az ujjammal ellenőriztem, hogy a keverék mennyire kényelmes az emberi test számára, már festheted is, vagy még forrón.

Porszerű, finom őrlés. Olyan sekély, hogy a porral határos.


Miután megtöltötte vízzel, buborékok jelentek meg. Olyan szokatlan volt, hogy a látvány szó szerint elbűvölt. Soha nem találkoztam még ilyennel. Tudod, volt egy ötletem megvásárolni mindazokat a porokat, amelyek szerepelnek az összetételben, de két pont van. Először is, nem tudom az adagolást. Igen, logikusan megértem, hogy az összetevőket nagyobb mennyiségben, csökkenő sorrendben teszik. Vagyis, ha Basma az első a felállásban, akkor leginkább azt tették fel, és így tovább. Lehet, hogy valaki ezt nem tudta, mert feltételezhető, hogy egyszerűen fel van sorolva, hogy mi van a kompozícióban. Mielőtt belekezdtem a hajápolásba, nem figyeltem rá. A második pont, lehetetlen megismételni a technológiát otthon. Ezért csak egy lehetőség van - csak vásárolni.

Egy fekete film gyorsan feltűnt.

Az alkalmazás gyönyörű, mint a krémfesték.

100g vízzel elkevert por alig volt elegendő számomra a hosszához és a gyökereihez, és ezeket néhol nem festették.

De egyszerre több csomag használata túl költséges és pazarló, ezért először is az emberi szem számára leginkább hozzáférhető és csak akkor hozzáférhetetlen helyeket festjük ki.

Az eredmény meghökkent! A festés után azonnal egy varjúszárny színét kaptam. Szeptember 14.:

De a probléma az volt, hogy nem adtam olajat a hajam mélyfeketére festésére, és kiszáradt. A jó samponnal és a Kaaral Maraes maszkkal végzett mosás nem segített a hajamban, de tudtam, hogy ez segít. Ampulla Kaaral Restructure, de nekem nem volt
Kerestem az egész várost, és találtam egyetlen régi típusú ampullát. Az értékesítési asszisztens nem találta a dobozt ezen ampullák alól, és ennek megfelelően nem ismertem a lejárati dátumot. De kockáztattam.

Az ampulla megmentette a napot. Különösen szembetűnő, hogy a nap melyik színében ugyanaz a fekete és a mély.

2 hónap elteltével, szeptember 17-én, a szín továbbra is ugyanolyan telített:

Két gyönyörű hónapig élveztem a hajam, aztán láttam, hogy a sűrűség eltűnt, de a szín megmaradt. És akkor rájöttem, hogy itt az ideje árnyalatokkal játszani. Először is, az Artkolort iráni hennával festették, és a haj réz árnyalatot nyert. Szükségem volt egy alapra a további festéshez basma keverékkel, és megkaptam.

Friss benyomások

Már használtam Lady Henna barna hennát, de akkor az eredmény instabil volt.

A Henna Lady Henna Brown a radzsasztáni 100% -ban természetes henna és az indigó festék kombinációja, amely gazdag és drága barna színt kölcsönöz a hajnak. A színezés mellett kifejezett gyógyító hatása van.

Nem fogja összetéveszteni ezt a hennát ugyanazon gyártó természetes vörös hennájával, mert a csomagolás és maga a csomag "barna" jelöléssel rendelkezik.

A porcsiszolás tetszik, mint mindig, ne felejtsük el, hogy az ár is minimális.

Valamint az első és a második alkalommal a henna nem ragaszkodott hozzá. Csak megtöltöttem forró vízzel, és vártam, amíg kihűlt. Az a pillanat, amikor a henna hőmérséklete már alkalmazható, egybeesik azzal a pillanattal, amikor egy fekete filmet elengednek. Nem pazaroltam értékes időt a megörökítésére, mert Basma nem szereti a halogatást, de azt akartam, hogy az árnyék minél sötétebb, annál jobb..

Kényelmes, hogy ezt a keveréket nem kell előre gyúrni és hosszú ideig tartani, és nem szükséges felmelegedni, mert a keverék ez idő alatt kihűlt volna. Amíg a keverék lehűl, lesz ideje mosni a haját, ha nedves hajra szokott festeni. Előre megmostam a hajam, és majdnem szárazon csináltam, mint általában. Nem vártam, hogy pár zár megszáradjon, azt hiszem, nem játszana különösebb szerepet.

Tehát milyen hibákat követtem el először?
Olajjal túlzásba vitték, ami valószínűleg megakadályozta a festést, így az eredmény kevésbé kitartó.
Festés után samponnal megmostam a hajam. Nem három napot, de legalább egy napot fenn kell tartani. Tehát a szín jobban megmutatja magát és rögzül. És itt, ahogy mondani szokták, a növényi festékeknek nem volt ideje megragadni, és már mostuk is őket. Ez nem olyan festék, amely mélyen, mélyen behatol, ezek olyan gyógynövények, amelyek többnyire kölcsönhatásba lépnek a haj kutikulájával, beburkolva azt.

Vigyen fel barna Lady Hennát krémfestékként. Nagyon könnyen és gyorsan lemosható is. Először túltettem olajjal, ezért samponnal kellett lemosnom, mivel zsíros haj hatást váltott ki. És így a henna sampon nélkül is nagyon jól leöblít.

Közvetlenül festés és sampon után:

Csodálatos csokoládé árnyalat.

A második mosás, a piros szín már jól látható, a barna maradványoknak nyoma sincs. A tiszta határ csak feldühített.

Úgy döntöttem, hogy megismételem a kísérletet a barna Ledy Hennával, és másodszor adtam hozzá kakaóvajat.

Ezúttal a fejbőrt letakartam egy zacskóval, és a hatás fokozása érdekében fél órán át melegítettem egy termikus kalapban. Az első alkalommal, amikor nem szigeteltem a fejem, szabadtér volt a hozzáférés. Elmondom, hogy volt. Amíg a keveréket felhordtam, nem csak kihűlt, hanem meg is fagytam!
Eleinte 10 percig hősapkával melegítettem a hajam, bár nem rajongok ezért, mert nemcsak a fejemben lévő fűfélék súlyosságától fáj, hanem a hősapkától is. De amit nem lehet feláldozni a végeredmény érdekében. Aztán 10 percig kikapcsoltam a termikus sapkát, és élveztem a meleget, amit megtartott. Nem a „piros gomb” kódnévvel ellátott, fokozott módot használtam, hanem egy tökéletesen melengető szokásos „zöld módot”. De már késő pihenni, aztán újra bekapcsoltam a termikus hatást, és vártam a megadott 10 percet. Szünet 10 perc. A szünet alatt az üvegházhatás jól megmaradt. És legutóbb ugyanarra az időintervallumra kapcsoltam be a termikus kalapot.
Érdekes tény, valahogy úgy éreztem, hogy érdemes módot váltani, és pontosan a megfelelő időben pillantottam az órára. Misztika vagy kapcsolat az űrrel?!
Egyébként megpróbálok minden második nap betartani a mosási menetrendemet. Ezért a festés előtt nem mostam meg a gyökereket, egy nappal az X óra előtt megmostam őket, és nem volt idejük koszolni, és nem akarok gyakoribb mosást kiváltani, a még tiszta gyökereimet nem akarom. Csak a lemoshatatlan ápolásból mostam le a hosszát.

Ezt a barna hennát mocsárvízzel mossuk le. Már megszoktam, hogy az indigót kékkel mossák le, a közönséges henna pedig piros, a henna és a basma keveréke piszkosbarna, ez pedig csak piszkoszöld. Menő.

A hajat nagyon jól festették, azonban bizonyos megvilágítás mellett vörösség jelentkezik a gyökereken.

Legközelebb talán megmosom a gyökereket ismét egy jamb, remélem, hogy a poszt kissé tanulságos volt, és a tapasztalataim érdekesek voltak. De a vörösség nem annyira nyilvánvaló, hogy pánikba esne. Azt mondhatjuk, hogy a hibák elhárítását sikeresen elvégeztük. A haj nagyon sűrű, a szín 4 mosás alatt nem mosódott, és vettem még két csomagot ebből a barna hennából, valamint kakaóvajból, mivel nagyon tetszett párhuzamosan ezzel a hennával. Ezen a hennán fogok foglalkozni a sötétbarna pigment felhalmozódása miatt, mivel költségvetési és kellemes vele dolgozni. De lehetséges, hogy csak egy mozdulattal térek vissza a feketére Kajal hennával.

Mi nyer, kitartás vagy lustaság? Folytatjuk…

Hajfestés basmával henna nélkül

Minden nő és lány azt akarja, hogy mindig csodálatosan nézzen ki, és ez vonatkozik a frizurára és a hajra is. Végül is mindenkor a haj volt a szépség és az egészség mércéje, ezért ma nagyon népszerűek a természetes összetevők alapján készített különféle kozmetikai termékek a haj számára. Ez a szám tartalmaz egy jól ismert hajgyógyszert, mint a "Basma".

A Basma egy természetes szín, amelyet indigólevelekből készítenek. A haj festése basmával henna nélkül biztonságos eljárás a haj számára, de ennek ellenére óvatosan kell megközelíteni ezt a folyamatot. Ha sötét haja van, akkor a basma használatával meglehetősen érdekes színek és árnyalatok kombinációja érhető el, amely jobban hasonlít a kék-fekete skálára.

A basmával történő hajfestéskor a stylistok bizonyos utasítások betartását javasolják a kívánt eredmény elérése érdekében, és nem károsítják a haj szerkezetét..

Először is, a jobb eredmény és árnyék elérése érdekében ajánlott a hennát a kezdet kezdetén festeni. A henna segít létrehozni egy speciális alapot a basma hatékonyabb munkájához. Abban az esetben, ha olyan árnyalatokat szeretne kapni, mint a vörös-barna, sötétbarna, fekete-barna, akkor a henna és a basma összekeverhető, amíg homogén masszát nem kapnak, és felviszik a hajra.

Másodszor, a festék tömegének kialakulása. A basma helyes és megfelelő arányban történő felhasználásához szükséges. Általános szabály, hogy minden 15 cm-es hajra 100 gramm basmát kell költeni. Abban az esetben, ha göndör és göndör haja van, akkor természetesen többre van szüksége erre az eszközre. Ne feledje, hogy 200 gramm basma nagyszerű közepes hosszúságú hajhoz. A szükséges pormennyiséget vízzel kell összekeverni. A legjobb, ha műanyag tálat használunk, ez nemcsak kényelmes és praktikus, hanem az anyag összes hasznos tulajdonságát megőrzi. Miután a reakció megindult, és az elegyet vízzel hígítottuk, várjon 10-15 percet. Ebben az időszakban az anyagnak meg kell változtatnia a színét és ibolyafekete lesz. Ez a tulajdonság azt jelzi, hogy a termék friss és jó. A festési folyamatot érdemes elkezdeni, miután a festék teljesen befeketedett. Ha ez nem jön be, akkor ne kockáztasson.

Harmadszor: a közvetlen hajfestés. Általában ajánlott a festék felhordása, szigorúan az occipitalis zónától kezdve, egyenletesen elosztva az anyagot a fej és a haj teljes hosszában. Miután feldolgozta a haját, takarja le egy műanyag zacskóval, és kössön sálat a fejére. A festéknek 45-60 percig kell lennie a hajon. Ezután hűvös vízzel öblítse le sampon használata nélkül.

Ne féljen és ne aggódjon, ha a basma alkalmazása után a haja sötétbarna árnyalatot nyer, mivel néhány nap múlva a szín világosabbá, telítettebbé és sokkal sötétebbé válik. Abban az esetben, ha azt szeretné, hogy az árnyalat mélyen sötét legyen, akkor ugyanezt az eljárást többször meg lehet ismételni, amíg el nem éri a kívánt eredményt..

  Basma hajszínező tippek

 • 1. Annak érdekében, hogy fényesebb és telítettebb színt kapjon, hozzáadhat 1 teáskanál sót a kapott tömeghez.
 • 2. A Basma a legjobb a barnák és a vörös hajúak számára.
 • 3. Semmi esetre sem tárolhatja a basmát a hűtőszekrényben, mivel az összes alkotóelem és anyag szerkezete megzavarodik, és a termék elveszíti tulajdonságait és tulajdonságait.
 • 4. A jobb hatás érdekében csirke sárgája adható az elkészített basma keverékhez.
 • 5. Ebbe az osztályba tartozó színezőanyag tökéletesen kombinálható különféle gyógynövényes főzetekkel, amelyek erősítő és gyógyító hatással vannak a hajra.
 • A Basma olyan termék, amely nemcsak új árnyalatot kölcsönöz a hajának, hanem kiváló asszisztens is lesz azok megerősítésében..

  Nincs kémia: hogyan lehet festeni a hajat hennával, basmával, kamilla húslevessel és még kávéval is

  A lifehacker elmagyarázza, hogyan kell használni a hennát és a basmát, helyesen kombinálni és más növényi összetevők felhasználásával érdekes árnyalatokat létrehozni.

  A természetes festékek nem annyira károsak, mint a vegyi anyagok. Éppen ellenkezőleg, a henna erősebbé és fényesebbé teszi a fürtöket, a basma pedig megakadályozza a korpásodást. Bár gyakori használatuk esetén a hajat szárazon és törékennyé tehetik.

  A természetes festés mindig egy kis kísérlet. Az eredmény sok tényezőtől függ: a henna vagy a basma minőségétől, az expozíciós időtől, az eredeti színtől és még a haj szerkezetétől is..

  Nehéz megjósolni, hogy ez vagy az a kompozíció hogyan fog viselkedni a fején. Valójában, a vegyi festékektől eltérően, az ilyen festékeket otthon készítik, és nem végeznek laboratóriumi vizsgálatokat. De ha készen áll a kísérletezésre, olvassa el figyelmesen és a végéig..

  Szükséges eszközök

  1. Fésű.
  2. Hajcsat.
  3. Kefe. Sokan kényelmesebbnek tartják a természetes festék felhelyezését és elosztását a kezükkel, de még mindig jobb egy speciális ecsettel dolgozni..
  4. Kesztyű.
  5. Zuhanysapka vagy műanyag zacskó. Ez szükséges a hőhatás létrehozásához..
  6. Régi törölköző és ruhák. Ha henna vagy basma kerül a szövetre, nagyon nehéz lesz eltávolítani a foltokat. Jobb felesleges dolgokat használni.
  7. Nem fém edények.

  A por mennyisége a haj vastagságától és hosszától függ. Rövid hajhoz általában 30-50 g, közepes hajhoz 100-150 g, hosszú hajhoz 200-250 g elegendő.

  Henna festés

  A Henna egy zöld por, amely Lawsonia szárított leveleiből készül. Ez a cserje Ázsia és Afrika forró országaiban nő..

  Eredetük szerint a henna fel van osztva indiai, iráni, szudáni, pakisztáni és így tovább. Az első kettő leggyakrabban eladó. Az indiai henna vöröses, az iráni pedig réz árnyalatot ad.

  A henna fő színezőanyaga a henna-tannin sav. Minél több, annál élénkebb a szín festéskor. A henna klorofillt, pektineket, poliszacharidokat, illóolajokat és vitaminokat is tartalmaz.

  Festéskor a henna gazdag színt ad, amely nagyon sokáig kitart.

  Ne tévessze össze a hennát az azon alapuló vagy hozzáadott festékekkel. Tehát az üzletekben kínált fehér henna nem létezik a természetben..

  Vásárláskor figyeljen a por színére. Lehet a világoszöldtől a mocsárig. A barna árnyalat a henna lejárati dátumát jelzi.

  Ha úgy dönt, hogy vegyi festékek után természetes festékekre vált, akkor várja meg, amíg az utóbbi pigmentje alaposan lemosódik. Permetezés után legalább 2 hétnek el kell telnie.

  A hennát nem fémtartályban tenyésztik. A port forró, de nem forrásban lévő vízzel (75–90 ° C) öntjük, és jól keverjük. Ennek eredményeként csomók nélküli homogén masszát kell kapnia, amely konzisztenciájára sűrű tejföllel hasonlít.

  Néha a gyógyító hatás fokozása érdekében mézet, olívaolajat vagy illóolajokat adnak a hennához, különféle gyógynövények főzeteit pedig érdekes árnyalatok létrehozása érdekében. De erről később.

  A hennát tiszta, száraz hajra alkalmazzák. Aztán zuhanyzósapkát vagy műanyag zacskót tesznek a fejére, és törülközővel betakarják.

  Az expozíciós idő az eredeti hajszíntől és a kívánt árnyalattól függ. Minél tovább tartja a hennát, annál világosabb a szín. Legalább három órára van szükség ahhoz, hogy égő vörös vadállattá váljon.

  A hennát nehéz öblíteni, de fontos az összes gyógynövényport kiöblíteni. 2-3 napos festés után ne mossa a haját samponnal, és használjon balzsamot.

  Basma festés

  A Basma világoszöld por, szárított indigólevelekből.

  Az ókortól kezdve a keleti nők basmával festették hajukat és szemöldöküket. Tanninokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. Táplálják a fejbőrt és fényt adnak a hajnak.

  A Basmát önmagában ritkán használják, csak ha fekete-zöld árnyalatot akarnak elérni. A basmát általában hennával keverik. A festés eredménye a haj arányától, eredeti színétől és vastagságától függ..

  Basma / henna arányEredmény
  2: 1Sötét gesztenye-fekete
  tizenegygesztenye
  12.Rézgesztenye

  A basmát ugyanúgy tenyésztik, mint a hennát, csak kevesebb vizet használ. Néha glicerint vagy növényi olajat adnak hozzá, hogy a tömeg viszkózusabb legyen, és ne csöpögjön le a hajról..

  A festési eljárás sem különbözik: vigye fel a hajra, tekerje be a fejét műanyagba, álljon pár órát és öblítse le bő vízzel.

  Árnyalatok létrehozása

  A henna és a basma mellett más természetes anyagokat is használnak a haj színezésére. Általános szabály, hogy főzetek formájában. De fontos megérteni, hogy ezek természetesebb árnyalatú samponok, mint festékek..

  A főzeteket használhatjuk önálló termékként, vagy hozzáadhatjuk a hennához és a basmához szokatlan árnyalatok létrehozásához. Például, ha a szőke haj tulajdonosa el akarja csillapítani a henna vörösségét, akkor a port kamilla vagy rebarbara főzettel kell hígítania. Ebben az esetben a haj nem narancssárga, hanem arany árnyalatú lesz..

  Ha barna hajú vagy, és megfélemlíti a henna vörös árnyalata, keverje össze a kávéval. Kioltja a vörösséget, a színe nyugodtabb lesz. Egyszóval ne féljen kísérletezni, miután elhatározta a természetes színezést..

  Szőkéknek és szép hajúaknak

  Ha a fürtöknek arany színárnyalatot adunk, ez segít:

  1. Kamilla. Öntsön 2 evőkanál virágot 1 liter vízzel. Forraljuk 5 percig, hűtsük le és vigyük fel a hajra. Ne mossa le.
  2. Lindens. Öntsön 6 evőkanál hárs virágot 500 ml vízzel. Lassú tűzön forraljuk fel, hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, kenjük fel a hajra és tartsuk 40 percig. Ezután sampon nélkül öblítse le.
  3. Rebarbara. Öntsön 500 g apróra vágott rebarbarát 1 liter hideg vízzel. Forraljuk fel nagy lángon, majd csökkentjük a hőt, és addig pároljuk, amíg a víz mennyisége a felére nem csökken. Hűtsük le és vigyük fel a hajra. Ne mossa le.

  Barna hajú nőknek és barnáknak

  1. Tölgy kérge. 2–4 árnyalattal sötétebbé teszi a hajat. Öntsön 4 evőkanál apróra vágott tölgy kérget egy liter forrásban lévő vízzel. Hagyja pár órán át főzni, szűrje le és mossa meg a haját oldattal.
  2. Hagymahéj. Cseresznye árnyalatot ad. Öntsön 100 g hagymahéjat 500 ml vízzel. 30 percig forraljuk, lehűtjük és a hajra kenjük.
  3. Kávé vagy erős fekete tea. Ezek az anyagok csokoládé árnyalatot kölcsönöznek a hajnak. Főzzön erős őrölt kávét vagy teát. Ezután hígítsa vízzel: 3 evőkanál kávé vagy tea minden pohár vízhez. Vigye fel a hajra, és ne öblítse le.

  Írja meg a megjegyzésekben a henna és a basma festéssel kapcsolatos tapasztalatait. Milyen természetes összetevőket adott hozzá vagy külön használt??

  Basma for hair: festék receptek

  Még mindig nem hiszi, hogy gyönyörű színt kaphat anélkül, hogy károsítaná a fürtjeit? Ne ijedjen meg, ez nem egy másik drága festék reklámszlogenje. Ez egészen valóságos. Helyes használat esetén a sötét árnyalat Basma természetes festéket ad a hajnak.
  Ez a cikk megmondja, hogyan kell helyesen használni a basmát és milyen receptekben.

  Házi festés basmával

  Ha nincs tapasztalata a basma festésről, ne kísérletezzen a teljes hajfenéken. Először meg kell próbálni egy szálat, festeni az elkészített kompozícióval. Lehet, hogy ez a festék nem a várt módon viselkedik..
  Ha az új árnyalat megfelel Önnek, kezdje el festeni a teljes hajfejet..
  Az alkalmazáshoz megfelelő konzisztencia elérése érdekében a basmát vízzel, tojással, kefirrel hígítjuk. Helyesen válassza ki az arányokat, a recept szerint.
  A basma és a henna eltérő aránya különböző árnyalatokat ad a hajnak.
  A haj feketére festéséhez 25 gramm hennát és 75 gramm basmát kell vennie. Adjon hozzá illóolajokat és vizet a keverékhez.

  A csokoládé vagy a gesztenye hajszínének basmával egyenlő mennyiségű keveréket keverjen össze a basmával és a hennával.

  Basma hajfesték receptek

  Basma és őrölt kávé
  Az összetétel e recept szerinti elkészítése barna színt ad a hajnak. A haj fényesebb és vastagabb lesz.

   Mit kell tennie a kompozíció elkészítéséhez:

 • 25-50 gramm basma
 • 25-50 gramm színes henna
 • 20-40 gramm őrölt kávé
 • Forró víz
 • Harmadik pohár kefir
 • Rozmaringolaj - 10 csepp
  1. A keverék elkészítése:

  Öntsön hennát és basma port a tartályba, keverje össze őket, amíg a henna alaposan össze nem keveredik a basmával, hogy a jövő színe egyenletes legyen.

 • A kávét őrölni kell egy kávédarálóban, annak ellenére, hogy már őrölt, öntse egy festékporral ellátott edénybe.
 • Egy pohár víz egyharmadát porral és kávéval ellátott tartályba öntjük, a masszát alaposan összekeverjük. Adjon hozzá rozmaringolajat a keverékhez.
 • Most meleg kefirt kell önteni a keverékbe, és mindent el kell keverni.
 • Az eredménynek tejföllel kell kinéznie. Gyönyörű barna szín elérése érdekében tartsa a festéket a haján körülbelül öt órán át..
 • Basmával festjük a hajunkat nyers tojás hozzáadásával

  Ez a lehetőség azoknak megfelelő, akik a fekete haj elégetéséről álmodoznak, de nem akarják, hogy a hajuk elromlott legyen..


   Mit kell alkatrészként használni:

 • 75 gramm basma
 • 25 gramm színes henna
 • Egy nyers csirke tojás
 • Meleg víz
 • Néhány illóolaj - 6 csepp
  1. A festékkeverék elkészítése:

 • Tegye egy tálba a basma tasakok tartalmát.
 • Adjunk hozzá egy kis hennát és meleg vizet a basmához. A masszát simára kell keverni.

 • Adjon hozzá néhány illóolajat a keverékhez.
 • Habverjen egy nyers tojást, öntsön hennába basmával.
 • Most keverje addig, amíg tejfölszerű állagúvá nem válik. Tartsa a festéket a haján 5 órán át.
 • A festéket kesztyűvel kell felvinni a kék kezek elkerülése érdekében. Nagyon nehéz lesz megszabadulni ettől a színtől, megeszi és kb. Egy hónapig nem jön le, főleg a körmöktől.
  A hajat táskával kell letakarni, és törölközővel vagy régi ruhákkal be kell csomagolni. Egy idő után mossa le a terméket meleg vízzel, sampon használata nélkül.
  A legjobb, ha nem mossa meg a haját az első három nap természetes festése után, mert ebben az időben még mindig megmutatja tulajdonságait, és a szín még szebb lesz.

  LiveInternetLiveInternet

  • bejegyzés
  • bemenet

  -Zene

  • Mind (11)

  -Kategóriák

  • Angyalok (10)
  • iherb (3)
  • Utazás (1)
  • Rotaobao (0)
  • Kötés (29)
  • Könyvek (3)
  • KÁVÉ (13)
  • Divat (46)
  • Receptek (95)
  • Celebritis (11)
  • Fitnesz (8)
  • Varrás (84)

  -Napló keresése

  -E-mail előfizetés

  -Rendszeres olvasók

  • Mind (15)

  -Közösségek

  -Statisztika

  Házi hajfestés természetes festékekkel: henna, basma, tea, kávé.

  2012. július 19., csütörtök 19:26 + az árajánlatban

  A haj természetes vagy természetes festékei a henna és a basma, a dió, a hagymahéj, a tea, a kávé, a kamilla stb. A fodrászok növényi eredetű színezékeit a IV..

  Az ilyen festékeket ajánlott természetes hajra használni, ahol nincsenek permetnyomok vagy bármilyen színű kémiai festék. A természetes festékek nem ártanak a hajnak. Éppen ellenkezőleg, a természetes hajszínnek fényt, selymességet és különféle árnyalatokat adnak..
  A természetes színezékek legfőbb előnye, hogy egészségesen tartják a hajat. A természetes festékek hátránya a tartósság hiánya, a haj következő mosása után minden alkalommal a színező pigment egy részét lemossák. Ezért, ha úgy dönt, hogy természetes festékekkel festi a haját, akkor minden hajmosás után újra fel kell használnia. Kivételt képez a henna és a basma, színük hosszabb ideig tart.
  Az összes természetes festéket szivaccsal, ecsettel vagy vattacsomóval vigyük fel a tiszta és nedves hajra.
  Az egységes szín elérése érdekében figyelembe kell venni az ősz haj százalékát, az eredeti természetes színt és a haj egyedi jellemzőit. A vékony és ritka hajat természetes festékekkel gyorsabban színezik, és kevesebb festéket igényel. A vastag, vastag, hosszú, nehezen festhető haj hosszabb expozíciót és természetesebb festést igényel.
  Ha otthon kezdi természetes festékkel festeni a haját, ne felejtse el olajruhát vagy polietilén köpenyt tenni a vállára, és viseljen gumikesztyűt. Ugyanakkor ossza szét a hajat elválasztásra, és kenje be természetes festékkel a gyökerektől a végéig. Ahogy nőnek, csak a gyökereket festik át..
  Miután természetes festéket festett a hajára, tekerje be a fejét celofánba, és a tetejét frottír törülközővel melegítse fel. Ezt követően meg kell próbálnia növelni az agyi erek vérkeringését (hogy a festék jobban megragadja a hajat). Ehhez meg kell inni valamilyen erős italt: teát citrommal, kávét, forralt bort. Csak ihat 20 g konyakot vagy egy csésze kávét konyakkal.
  A hajfestés otthon mindig egy kis szerencsejáték. lehetetlen előre megjósolni a hajad viselkedését. Ha meg akarja menteni magát a kellemetlen meglepetésektől, javasoljuk, hogy játssza le biztonságosan: mielőtt az összes haját megfestené, először próbáljon meg egy kis szálat festeni.
  a hennával és a basmával történő hajfestés a legrégebbi mód a hajszín megváltoztatására. Henna - szárított és zúzott alkánlevelek, amelyek sárga-zöldek, vagy a lavsonia levelek, amelyek vörös-narancssárgák. Az ilyen típusú henna tulajdonságai azonosak. Basma - zúzott indigólevelek, amelyek zöldesszürke színűek. A henna és a basma tanninokat tartalmaz, táplálják a fejbőrt, elősegítik a haj növekedését, erősítik a hajat, helyreállítják az életerőt és ragyognak benne.
  A házi kozmetikumok emlékeztetnek arra, hogy természetes barna vagy természetes sötét szőke hajat ajánlatos festeni hennával. A fehérített vagy kifehérített haj a hennával történő festés után sárgarépavörösre vált, az aranyszőke haj élénkpirossá válik, a természetes fekete haj pedig egyáltalán nem fest. Vigyázni kell a korábban áthúzott hajra is, mivel az azonnal új színt fog meg. Ennek megfelelően a kémiailag hullámos hajon a hennának való kitettségnek minimálisnak kell lennie..
  A Basma a hajat zöldre vagy zöld-kékre színezi, ezért nem használják tiszta formában. De a hennával kombinálva a Basma a barna különböző árnyalatait adja. A Basma-t tiszta, nedves hajra hennával vagy hennával történő festés után alkalmazzák. Az otthoni hajfestést hennával és basmával külön-külön a fekete szín elérése érdekében használják (először henna, majd basma).
  Kétségtelen, hogy a hennát és a basmát tartják a legjobb és a perzisztens növényi festékeknek. Henna árnyalatait az aranytól a vörösesig terjed. Száraz és normál haj esetén jobb, ha a hennát nem vízzel, hanem kefirrel vagy joghurttal hígítják - ez lehetővé teszi, hogy lassan festeni és egyenletesebben festeni a hajat; nem kell kefirt vagy joghurtot melegíteni.
  Minden héten otthon festheti a haját hennával, hennával és basmával, mivel ez nemcsak csodálatos festék, hanem kiváló eszköz a haj megerősítésére és megvastagítására is.
  A haj hosszától függően vegyen 25-100 g száraz hennát és basma port. A köztük lévő arány a kívánt tónustól és a színintenzitástól függően változik. Tehát a henna és a basma egyenlő része gesztenyeszínt, 1 rész henna és 2 rész basma - fekete, 2 rész henna és 1 rész basma - bronz árnyalatot kap..
  A henna és a basma porát egy pohár edényben, fakanállal forró vízzel, vagy erős természetes kávé forró infúziójával, vagy felmelegített vörösborral őröljük, amíg a püré sűrűvé nem válik. A hennaoldathoz lenmag főzetet, glicerint vagy sampont is adhat. Ezek olyan kötőanyagok, amelyek segítenek a haj színének egyenletesebb felvitelében..
  Az elkészített kompozíciót a válaszfalak mentén alkalmazzák a mosott és kissé törölközővel szárított hajra. A bőrt vazelinnel kenjük a hajszál mentén. Ha ez nem történik meg, akkor egy idő után az eljárás után a homlokát világos sárga csíkkal "díszítik".
  A massza maradékát 1 / 3-1 / 4 arányban forró vízzel hígítjuk, és festéket alkalmazunk a haj végére. A hajat műanyag burkolat alatt eltávolítják, és tetejét frottír törülközővel szigetelik.
  A festéket 10-40 percig (a világos tónus elérése érdekében) 1-1,5 órán át (sötét tónus eléréséig) tartjuk. Ezt követően a hajat meleg vízzel öblítik. A samponozás nem ajánlott. Savanyított vízzel csak egy nap után lehet öblíteni.
  Emlékeznünk kell:
  1) A házi készítésű hajfestés tiszta hennával élénkpiros színt ad.
  2) A világos gesztenyeszín elérése érdekében erős teáslevet adhatunk a hennaoldathoz 2-3 teáskanál száraz tealevéllel egy pohár vízben vagy erős kávéban (csak nem oldható!).
  3) Ha szereti a gesztenye színét cseresznye árnyalattal, akkor a hennát nem vízzel, hanem 70 fokosra melegített hígítással hígítsa.
  4) A gesztenyeszín eléréséhez, nagyon közel a természeteshez, adjunk hozzá 3 g porított száraz rebarbaralevelet a hennaporhoz.
  5) Sötét gesztenyeszínt kap, ha hennát öntsön egy homoktövis kéreglevessel: 100 g kéreg 2,5 csésze vízben. A húslevest 25 percig forraljuk, leszűrjük és kihűtjük.
  6) A mahagóni szín eléréséhez áfonyalevet adnak a hennához, és a hajat festés előtt bőven megkenik ugyanezzel a lével..
  7) A sötét haj világos színű, arany árnyalatú festékéhez kamilla infúziót kell adni a forró henna zúzához 1 evőkanál sebességgel. egy kanál szárított virágot 0,5 csésze forrásban lévő vízben.
  Kamilla hajra. A haj világosítása kamillával.
  A kamillát gyakran használják hajfestésre otthon. A kamilla különösen jó a haj világosítására. A kamilla kezelhetővé, fényessé teszi a hajat. A kamilla inkább zsíros hajúak számára alkalmas.
  1) Az otthoni kozmetikában a kamillát gyakran használják az ősz haj színezésére. Szürke haj festéséhez 1 pohár száraz kamilla virágot főznek 0,5 liter forrásban lévő vízzel. A készítményt 2 órán át infundálják, majd 3 evőkanálnyit adnak hozzá. evőkanál glicerin. A kompozíciót a hajra alkalmazzák, a fejére műanyag sapkát és melegítő sapkát helyeznek. A kompozíciót 1 órán át a hajon tartják.A gyógyszertári kamilla arany színűre színezi az ősz hajat.
  2) A haj kamillával történő halványítása ennek a receptnek a segítségével lehetséges: 1,5 csésze szárított kamilla virágot öntünk 4 csésze vodkával. A készítményt 2 hétig infundáljuk, majd 50 g hidrogén-peroxidot adunk hozzá. A kompozíciót a hajra kenjük, 30-40 percig tartjuk, majd vízzel és samponnal mossuk. Az ilyen színű fehérített hajnak aranyszínű árnyalata lesz..
  3) A haj kamillája öblítőszerként használható minden sampon után. Ez a szőke hajnak arany árnyalatot kölcsönöz..
  4) A sötét haj kamillával való világosítása: 1 csésze száraz kamilla virágot főzünk 1,5 csésze forrásban lévő vízzel. A készítményt 1 órán át infundáljuk, szűrjük és 50 g hidrogén-peroxidot adunk hozzá. A kompozíciót tiszta, száraz hajra alkalmazzák, 30-40 percig tartják. és vízzel és samponnal lemossák.Hagymahéj hajra. Hogyan lehet festeni a hajat hagymahéjjal.
  Természetes hajfestés hagymahéjjal lehetséges. A hagymahéj nagyon hasznos a haj erősítésében és a korpásodás ellen, ha csak egy főzéssel öblíti le a haját. De a hagyma héja is csodálatos természetes hajfesték. Hogyan lehet festeni a hajat hagymahéjjal? Az otthoni kozmetikumokban számos recept létezik..
  1) A világos haj sötétbarna árnyalatának megszerzéséhez a hajat minden nap dörzsölik erős hagymahéj főzettel.
  2) Annak érdekében, hogy a világos hajnak világos arany árnyalatú legyen, a hajat minden nap dörzsölni kell egy gyenge hagymahéj főzettel.
  3) A hagymahéj főzete szürke hajat fest a sötét hajra. Erre a célra a legjobb erős főzetet használni - öntsön fél pohár hagymahéjat egy pohár forrásban lévő vízzel, forralja 20 percig, szűrje le, adjon hozzá 2 teáskanál glicerint.
  Ha otthon ilyen módon festeni szeretné a haját, dörzsölje meg mindennap vattapamaccsal vagy szivaccsal hagymahéj főzettel, amíg a kívánt árnyalat meg nem jelenik..
  Az otthoni hajfestés rebarbarával lehetséges. A hajra való rebarbarát nagymamáink hamvas vagy világosbarna árnyalatként használták. Rebarbara hajfesték receptek:
  1) A szőke haj világosbarna színű, arany vagy réz árnyalattal történő festéséhez samponozás után a hajat a következő összetételű öblítéssel kell öblíteni: 2 evőkanál. evőkanál apróra vágott rebarbara gyökeret öntsünk 1 pohár hideg vízzel, állandó keverés mellett, a készítményt 15-20 percig forraljuk, majd lehűtjük és leszűrjük..
  2) A szőke haj világosbarna festéséhez adjon egy kevés száraz fehérbort vagy almaecetet (100 g ecetet vagy bort 0,5 liter vízhez) a fenti húsleveshez. A készítményt felforraljuk, és alacsony hőfokon tartjuk, amíg a folyadék fele le nem forr. Mosás után öblítse le a tiszta hajat a kapott húslevessel.
  3) A haj világosbarna árnyalatának másik módja: 200 g rebarbarát (leveleket és gyökeret) fel kell forralni 0,5 liter fehér szőlőborban, amíg az eredeti térfogat fele el nem ér. Az így előállított rebarbara alkalmas normál és zsíros hajra.
  4) A hajra való rebarbara az ősz haj festésére is jó. Amikor rebarbarával otthon festenek szürke hajat, világosbarna árnyalatot kapnak. Dió hajfestés.
  A déli régiókban a diót gyakran használják hajfestésre otthon. A dió hajfestés barna árnyalatokat ad a hajnak. A dió héja frissen és szárítva egyaránt használható színezésre. A dióval történő hajfestésnél csak zöld héjakat használnak!
  1) Ahhoz, hogy a hajának barna árnyalatú legyen, keverje össze a következő összetevőket: 0,5 csésze olívaolaj (vagy más növényi olaj), 1 evőkanál. egy kanál timsó, 1 evőkanál. egy kanál apróra vágott dióhéjat. Minden komponenst 1/4 csésze forrásban lévő vízbe öntünk. A kompozíciót lassú tűzre tesszük és 15 percig tartjuk, majd lehűtjük, kinyomkodjuk, és az így kapott zúzát ecsettel a hajra visszük. A kompozíciót 40 percig tartják a hajon. és meleg vízzel lemossák.
  2) Van még egy recept az otthoni kozmetikumok számára, amely lehetővé teszi ugyanolyan eredmény elérését. A dió héját húsdarálóban összetörjük és vízzel sűrű tejföllé keverjük. A zúzát egy ecsettel viszik fel a hajra, 15-20 percig tartják. és meleg vízzel lemossák.
  3) 2 evőkanál kombinációja. evőkanál gyümölcslé zöld héjú dió / 100 g alkohol gesztenye tónust ad. Alkalmazza a kompozíciót a hajra. Tartsa 10-30 percig. Az otthoni hajfestés ezen módszerével jó, hosszan tartó eredményt lehet elérni..
  4) 1,5 evőkanál. evőkanál apróra vágott héjat és timsót, keverjünk hozzá 50 g vizet és 70 g növényi olajat, kissé melegítsük fel a keveréket, kenjük fel a hajra és álljunk 40 percig.
  5) A haj otthoni festésének másik módja dióval: 100 g zöld dióhéjat forraljunk fel 1 liter vízben az eredeti térfogat 2/3-ig, kenjük fel a hajra. Tartsa kb. 20-40 percig. Hárs hajra.
  Hársfestésre a hársat az ókori Oroszországban használták. Ezek a receptek ma sem veszítették el jelentőségüket, és megerősítik, hogy a népi gyógymódokkal készült hajfestés nemcsak szépséget, hanem előnyöket is jelent a haj számára. A hárs barna vagy barna árnyalatot ad a hajnak.
  1) Tehát, hogy a hajad gesztenye árnyalatot kapjon - van egy kiváló népi gyógymód a hársból. 5 evőkanál. evőkanál hársvirágot öntünk 1,5 pohár vízzel. A készítményt alacsony hőfokon helyezzük, és állandó keverés közben körülbelül 100 ml vizet elpárologtatunk, így körülbelül 1 pohár húsleves marad. A levest lehűtjük és leszűrjük. A kapott folyadékot felviszik a hajra és öregítik, amíg a kívánt árnyalat meg nem jelenik.
  2) A barna szín hárs gallyak és levelek főzetét adja. Minden más, mint az első receptben.Haj tea.
  Észrevetted, hogy ha erős fekete teát iszol, a fogaink megsárgulnak? Tehát hajjal! A hajteát elsősorban színezésre használják. Haját teával festeni könnyű: a teát minden üzletben árusítják, megfizethető, könnyen használható és hatékony a haj festésében. A népi kozmetikumok tapasztalatai alapján - a tea hajfestéket fest.
  1) Világosbarna haj házi festésére vörösbarna színben 2-3 evőkanál. kanál fekete teát főznek 1 pohár vízben. A tealeveleket 15 percig kell forralni, majd infúzióval ellátni. A kapott tinktúrát leöblítik vagy felviszik a hajra, rövid ideig tartják és meleg vízzel lemossák.
  2) A szürke haj barna színű festéséhez 4 teáskanál fekete teát merítsen 1/4 csésze vízbe. A tealeveleket 40 percig forraljuk, leszűrjük és hozzáadunk 4 teáskanál kakaót vagy instant kávét. A pürét addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk, és ecsettel felvesszük a hajra. A fejére műanyag sapkát és melegítő sapkát helyeznek. A kompozíciót 1 órán át a hajon tartjuk, és meleg vízzel mossuk.
  3) Az ősz hajat teával más módon is festheti. Az ősz haj szalmasárga árnyalatot kap, ha minden mosás után erős fekete teával öblíti le! Hogyan lehet festeni a haját kávéval.
  Otthon gyakran gyakorolják a kávéfestést. Végül is a kávé sok pigmentet tartalmaz, bűn nem használni őket a hajfestésben! Hogyan lehet festeni a haját kávéval?
  1) Egyszerűen erős kávét főzhet, és samponozás után öblítés nélkül öblítheti le a haját. A haj új árnyalatot kap.
  2) A kávé a világosbarna hajnak gazdag gesztenyeszínt ad, ha ezt a receptet otthoni kozmetikumokhoz használja: öntsön 4 teáskanál őrölt kávét 1 pohár vízzel és forralja 5 percig. 1 zacskó hennát kissé 80-90 ° C-ra hűtött kávéba öntünk. Keverjen össze mindent, vigye fel a hajra a teljes hosszában, tegyen rá egy műanyag kupakot, a melegítő sapka tetejére. Tartsa 10-40 percig. a kívánt árnyalattól függően.
  Festse a haját kakaóval.
  A házi hajfestés a kakaóból származó népi gyógymóddal variálható. Ahhoz, hogy a sötét haj mahagóni árnyalatot kapjon, 3-4 evőkanál. evőkanál kakaót összekeverünk 25 g hennával, és a henna elkészítési technológiának megfelelően főzzük.A tiszta hajra 20-30 percig kenjük. Természetes hajfestés szederrel:
  Milyen szépségeket nem használnak az otthoni hajfestésben! Például a szeder. Tiszta, száraz hajra kenje be a szeder levét, tartsa legalább 1 órán át. A szeder vörösesbarna tónust ad a hajának.
  Az otthoni kozmetikumok fenyő kérget használnak a természetes hajfestéshez. Szükséges őrölni a port a lucfakéregből, forralni forrásban lévő vízzel, és felhelyezni a hajra. Áztassa legalább 1 órán át. A hajat feketére festik. Hajfestés zsályával.
  Természetes hajfesték - zsálya főzet. 4 evőkanál. evőkanál száraz zsálya főzni egy pohár vízzel. Naponta vigye fel az infúziót a hajgyökerekre. Még az ősz hajat is festik. A zsályával történő hajfestés eredményeként kellemes és gazdag sötét színt kap.
  A hajat citrommal könnyítheti meg. Meg kell nyomni a citromlevet, keverni kell 50/50 arányban a vodkával, nedves, tiszta hajra kell felhordani, és naponta szárítania kell a haját. Ezután mossa meg a haját a szokásos módon. A hajat legalább 1 árnyalat világosítja. A világosság mértéke az eredeti hajszíntől és a haj szerkezetétől függ. A haj citrommal való halványítása nem ajánlott a nagyon száraz hajúak számára

  8 alkalommal idézett
  Kedvelte: 1 felhasználó

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  Styler Steamer Curl - forradalmasítja a curling világát

  A ragyogó napsütéses tavasz előestéjén minden nő arra törekszik, hogy a lehető legszebb legyen. A hajad egészséges fényének helyreállítása és a hibátlan frizura létrehozása alapvető és kihívást jelentő feladat.

  Balayage hajfestés. Fotó, instrukció otthon, videó

  A Balayazh egy modern típusú színezés, amelynek használata friss jegyzeteket visz a létrehozott képbe. A szalonkezelés vagy az otthon végzett festés segít vizuálisan növelni a haj mennyiségét, elrejteni az ősz hajat és kiemelni az egyes lányok arcának egyedi jellemzőit.