Legfontosabb / Kiemelés

Benzil-benzoát kenőcs - használati utasítás felnőtteknek és gyermekeknek tetvek, demodikózis és rüh miatt

Kiemelés

Ha szembesül a bőr parazitáinak problémájával, városában lévő gyógyszertárak széles körű orvosságokat kínálnak az ellenük való küzdelem érdekében. Ügyeljen a benzil-benzoát kenőcsre - a használati utasítás azt jelzi, hogy ez egy bevált gyógyszer a bőr parazitáinak leküzdésére és a bőr kezelésére. Milyen formában állítják elő a benzil-benzoátot, mit tartalmaz az összetétele és hogyan kell helyesen alkalmazni a kenőcsöt a kullancsok elleni hatékony küzdelem érdekében?

Összetétel Benzil-benzoát

A benzil-benzoát kétféle formában létezik - tíz százalékos emulzió és tíz vagy húsz százalékos fő hatóanyag - benzoát-benzil - kenőcs. Az emulzió folyékony, homogén anyag, kifejezett szaga van, 50, 100 és 200 g-os palackokban állítják elő. A kenőcs alumínium csövekbe csomagolva, 25 g-os kiszerelésben kerül forgalomba..

A kenőcs összetétele Benzil-benzoát:

 • benzil-benzoát (fő hatóanyag) - 0,25 g (1 gramm kenőcsben);
 • cetil-piridinium-klorid;
 • propilén-glikol;
 • magasabb primer alkoholok vagy cetosztearil-alkohol;
 • zsíros frakciók C16 - C20;
 • tisztított víz.

Miben segít a benzil-benzoát kenőcs?

Milyen esetekben alkalmazható a benzil-benzoát kenőcs? A gyógyszer antimikrobiális parazitaellenes hatást fejt ki, különféle típusú bőratkák, valamint tetűgödrök ellen alkalmazzák. Az orvosok olyan betegségek tünetei esetén írják fel, mint:

 • rüh;
 • demodikózis;
 • mindenféle zuzmó;
 • pattanások és olajos seborrhea;
 • fej- és szeméremtetű (tetű).

A tetvek elleni toxikus hatás az alkalmazás után 3-4 órával jelentkezik, a bőr atkák ellen - 10-30 perc múlva. Az anyag csak a felnőttekre és azok lárváira hat, de nem befolyásolja a nits petéit. A kenőcs csillapítja a viszketést és a bőrkiütések intenzitását. A bőrpír eltűnik, megkezdődik a sérült és elhalt hámsejtek hámlása. A gyógyszert a bőr nem szívja fel, vagyis nem jut be a véráramba, és nem terjed az egész testben.

Hogyan kell használni a benzil-benzoátot

Az orvos eldönti, hogy milyen formában használja a terméket. A kenőcs és az emulzió hatékonysága, amint azt a benzil-benzoát utasításai jelzik, a hatóanyag koncentrációjától és a bőr károsodásának mértékétől függ. Az emulzió és a kenőcs egyaránt külső topikális alkalmazásra szolgál. A felnőttek számára 20% -os, a gyermekek 10% -os gyógyszert írnak fel. A feldolgozás esténként meleg zuhany után történik.

Az emulziót először a kéz bőrébe, majd az egész testbe dörzsölik. A kezdeti kezelés után két-három napig a testen hagyjuk, majd az eljárást megismételjük. Az emulziót minden kézmosás után a kezelés folyamán alkalmazzák a kéz bőrén. Ha valamilyen okból le kell mosnia a gyógyszert a test más részeiről, a lehető leghamarabb alkalmazza újra..

Tiszta formában történő alkalmazásakor a benzil-benzoát kenőcsöt egyenletes vékony rétegben viszik fel a test bőrére. Bizonyos esetekben nagyfokú fertőzés esetén a kenőcsöt második rétegben alkalmazzák két-három óra elteltével. A termék maradványait nem mossuk le, az eljárást 48 óra elteltével megismételjük, miután forró zuhannyal megtisztítottuk a bőrt a termék maradványaitól.

 • A prosztatagyulladás fizioterápiás kezelése
 • Hogyan állapítható meg a születendő gyermek neme
 • Hogyan lehet megtudni a mobilszolgáltatót telefonszám alapján

A fejtetvek kezelésére általában tetvekből származó benzil-benzoátot használnak. Használat előtt alaposan rázza fel a terméket, hogy aktiválja a szisztémás tulajdonságait, és felvegye a fejbőrre és a hajra egy pamut-géz törlőkendővel, 30 g sebességgel minden egyes eljáráshoz. Dörzsölje be a gyógyszert a bőrbe, és egyenletesen ossza el a haj teljes hosszában, fedje le a fejét kötéssel. Fél óra múlva folyó vízzel le kell öblíteni (szeméremtetű esetén - tíz perc múlva).

A kezelés befejezése után a felhasznált kötést 9% -os ecetoldatba áztatjuk, és a fejét ismét letakarjuk. Az ecet segít lazítani a paraziták petéit a hajból. Másfél óra elteltével a hajat samponnal mossuk, és finom fogakkal ellátott fésűvel fésüljük meg, hogy az elhalt parazitákat és petéiket kifésüljük. Az első alkalommal megpróbálhatja azonosítani az eredményt egy óra, majd egy nap alatt. Szükség esetén a teljes feldolgozási ciklust meg kell ismételni. Ne felejtse el kezelni az összes családtagot, nemcsak a fertőzötteket.

Benzil-benzoát az arc demodikózisában

A demodekózis a bőr elváltozása a Demodex nemzetség parazita atkajával, amely a szőrtüszőkben él. A betegség akne kitörésekkel jár, főleg az arc és a hát bőrén, kezelés hiányában a haj és a szempillák elvesztésével járhat (lásd az alábbi fotót). Hosszú kezelést igényel, mivel a kórokozó testét speciális membrán borítja, amely akadályozza a gyógyszer behatolását és csökkenti a gyógyszerek farmakológiai hatását..

A benzil-benzoát kenőcs demodikózis esetén történő használatakor gondosan olvassa el az utasításokat, és kövesse a kinevezést kezelő orvos ajánlásait. A kenőcs részét képező antibakteriális tartósítószer, a cetil-piridinium-klorid megakadályozza a kórokozó baktériumok populációjának növekedését, bakteriosztatikus hatást fejt ki és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. A kenőcs kezelésének időtartama legfeljebb 10 nap, emulzió használata esetén a kezelés időtartama legfeljebb három hét lehet.

A kenőcsöt körkörös mozdulatokkal dörzsölik az érintett bőrbe lefekvés előtt (az előzetes bőrtisztító eljárás után); készülj fel egy égő érzésre. Az emulzió kíméletesebb hatású, reggel és délután a bőr alapos vízzel történő megtisztítása után kerül az arcra. A benzil-benzoátot immunstimuláló szerekkel és vitaminokkal kombinációban írják fel, kölcsönhatásba lép velük, és csak a bőrgyógyász utasítása szerint ajánlott használni.

 • Hogyan kezeljük a prosztata adenoma és a prosztatagyulladás
 • Pikkelysömör - kezelés és vélemények
 • Helymeghatározás telefonszám alapján - hogyan lehet ingyen meghatározni

Rüh kenőcs

A rüh elleni benzil-benzoát kenőcs alkalmazásakor a legfontosabb megjegyezni, hogy kivétel nélkül minden bőrt kezelni kell, kivéve a fejbőrt. Ha csak a dermis érintett területeit kezeli, a kezelés hatása nulla lesz. A rüh szövődményeiben, például a dermatitiszben szenvedő betegeket egyidejűleg kezelik magával a rákkal és a szövődményekkel. Használja a következő alkalmazási módot az utasításoknak megfelelően:

 • A kenőcsöt az egész test bőrére kenik, miután a bőrt előzetes, meleg zuhannyal megtisztították.
 • Az alkalmazás után a terméket két napig nem mossuk.
 • A megadott időszak után kenje be újra a kenőcsöt.

A tíz naptól két hétig tartó kúra során:

 • rendszeresen cserélje az ágyneműt;
 • minél gyakrabban váltson át tiszta ruhára;
 • ne mossa le a gyógyszert a bőrről két cikluson keresztül két napig.

Akne esetén

Az utasítások szerint csak akkor alkalmazhat benzil-benzoát krémet pattanásokra, ha demodikózist diagnosztizáltak és megfelelő kezelést írt elő Önnek. A gyógyszer nem jelzi a pattanásokat, és ronthatja a bőr állapotát. Ne végezzen öngyógyítást, látogasson el egy bőrgyógyászra, hogy meghatározza a pattanások okait, és írjon fel egy kompetens kezelést.

Benzil-benzoát gyerekeknek

A benzil-benzoát kenőcsöt gyermekeknek írják fel? A rüh kezelésében az öt évnél fiatalabb gyermekek számára a hatóanyag tíz százalékának megfelelő kenőcsöt írnak elő, amelyet használat előtt meleg ivóvízzel hígítanak egy az egyben. Az alkalmazást az utasításoknak megfelelően végezzük a következő séma szerint: 2-szer tizenkét órás időközönként a kapott keveréket a bőrbe dörzsöljük. A baba bőrének forró vízzel történő előzetes tisztítása nem szükséges.

Benzil-benzoát - vélemények, ár, analógok, kiadási forma

Az áron a legkeresettebb és legnépszerűbb gyógyszer a rühös benzil-benzoát, amelynek célja a kullancsok életfontosságú tevékenységének és halálának megállítása..

A gyógyszer leírása

A gyógyszer többféle formában kapható: különböző hatóanyag-koncentrációjú kenőcs és emulzió. A benzil-benzoát 10% és 20% hatóanyagot tartalmazó kenőcs formájában vásárolható meg, az emulzió 10%.

A gyógyszer kifejezett akaricid hatással rendelkezik, aktív a Demodex nemzetség atkáira és viszketésre (ismertebb nevén viszkető atka). A nits és a tetvek elleni gyógyszer nagyon hatékony - a fejtetvek kezelésére szolgál. A gyógyszer hatása a parazita típusától függően eltérő - a kullancsok elpusztulnak, miután a gyógyszert 10-30 percig a bőrre, a tetvek és a gödrök - 2-6 órán belül alkalmazzák..

A benzil-benzoát antibakteriális komponenst - cetil-piridinium-kloridot tartalmaz, amely megállítja a patogén mikroorganizmusok szaporodását. A gyógyszer nemcsak terápiás szerként használható a kullancsok és a tetvek elleni küzdelemben, hanem bakteriosztatikus gyógyszerként is..

A teljesen hiányzó felszívódás miatt a hatóanyag kis koncentrációinak a vérbe való behatolása kizárt. Ezért a gyógyszer biztonságos a beteg számára, szigorúan betartva a benzil-benzoát használati utasítását.

Használati útmutató

A kenőcsöt és az emulziót csak külsőleg alkalmazzák! Ha nyálkahártyával érintkezik, alaposan mossa le vízzel a készítményt.

A bőrfelület kenőccsel történő közvetlen kezelése előtt meg kell mosni a testet, szárazra törölve a bőrt. A rüh és az övsömör esetében a kompozíciót a test minden nyitott területére alkalmazzák. Kivételt képez az arc és a nyálkahártya. Bizonyos esetekben a terápia maximális hatásának elérése érdekében a kenőcsöt az első alkalmazás után egy órával visszahordják a bőrre..

A bőr kenőccsel történő kezelése után az alsóneműt kicserélik (tiszta tisztára teszik) és az ágyneműt. A vízi eljárásokat csak két nappal a kenőcs utolsó alkalmazása után szabad elvégezni. Zuhanyzás után cseréljen minden fehérneműt és ágyneműt.

A rüh kezelés benzil-benzoáttal történő kezelését (ha a kenőcs egyetlen alkalmazása nem segített) 8-9 napra hosszabbítják meg.

Az utasításoknak megfelelő kenőcs formájában a benzil-benzoát ötévesnél idősebb gyermekek kezelésében alkalmazható. A bőrre történő közvetlen felvitel előtt a készítményt meleg vízzel 1: 1 arányban hígítani kell, addig kell keverni, amíg homogén állapotot nem kapunk. A kenőcsemulziót a gyermek előzetes előkészítése nélkül alkalmazzák a gyermek bőrén. A kúra - naponta 2-szer, figyelve az alkalmazások közötti időintervallumot - 12 óra.

Pattanások, norvég rüh, Demodex kezelés

A gyógyszer jó eredménnyel jár a rüh és más bőrbetegségek kezelésében, és pozitív vélemények jellemzik. A benzil-benzoát hatékony a norvég rüh kezelésében. A készítmény felvitele előtt elő kell készíteni a bőrt - fontos, hogy ugyanazon szalicilsav segítségével távolítsuk el a keratinizált bőrrészecskéket, amelynek jó hámlasztó hatása van.

A benzil-benzoát kenőcs alkalmazható a pattanások, valamint a demodexre jellemző állapotok kezelésében. A kompozíciót könnyű mozdulatokkal dörzsölik a bőrbe. Az arc területére kerülve meg kell próbálnia kerülni, hogy a gyógyszer a szem nyálkahártyájára kerüljön.

A terápiás folyamat teljesen függ a betegség tüneteinek megszüntetésének időszakától viszketés és gyulladás formájában..

Kiadási forma

Benzil-benzoát kenőcs

A kompozíciót könnyű mozdulatokkal kell alkalmazni a gyökérzónára, egyenletesen elosztva a hajon. Alkalmazás után a fejet sál borítja. A hajat csak fél órával a kenőcs felvitele után kell samponnal meleg vízzel öblíteni. A törülközővel enyhén kicsavart hajat ritka fogú fésűvel fésüljük végig a szálakon, hogy eltávolítsuk az elhalt egyedeket és a petesejteket. Az eljárás megismételhető, ha élő paraziták vannak a fején. Az eredmény általában egy nappal a benzil-benzoát-kezelés után látható.

Emulzió Benzil-benzoát

A fejtetvek kezelésére emulzió formájában benzil-benzoátot alkalmaznak. Az érintett területre történő felhordás előtt a szert alaposan meg kell rázni, majd egy vattapárnára kell felhordani, a fejbőrrel és a hajjal kell kezelni (egy eljárás általában átlagosan 30 gramm emulziós készítményt igényel). Az egyenletes eloszlás érdekében a benzil-benzoát testápolót felhordás után a bőrbe masszírozzuk, és finoman eloszlatjuk a hajon. Műanyag zuhanysapkát kell tenni a fejére, és egy sálat meg kell kötni.

Fontos, hogy teljesen kizárják a szembe jutást. Ehhez a termék felhordása előtt ajánlatos kötni egy pamutcsíkot vagy egy sálat, amelyet torna csavart a homlok területére (anélkül, hogy befolyásolná a haj növekedésének határát). Az eljárás után a hajat óvatosan kell fésülni ki, hogy eltávolítsák az elhalt egyedeket.

Benzil-benzoát rüh ellen

A rüh terápiás alkalmazása benzil-benzoáttal az utasításoknak megfelelően három nap. Miután az üveget alaposan megrázta az emulzióval, a készítményt a test nyitott területeire alkalmazzák. A felnőtt bőrének kezelésére 100 ml gyógyszert kell bevenni. A gyógyszert bőrrel dörzsölve kell alkalmazni, teljesen kizárva az arc és a fej bőrével való érintkezést.

A kompozíció felvitelének sorrendje a következő: a kezeket azonnal feldolgozzuk, majd a lábakat a csípőtől a lábig, és csak ezután a testet. Az első eljárás előtt tanácsos meleg zuhanyozni és szárazra törölni a testet.

Az arckezelést délután kell elvégezni. Az arcot meleg vízzel, bármilyen szappannal (mosáshoz habot is használhatjuk) előzetesen megtisztítjuk, törölközővel megszárítjuk. A kompozíciót vékony rétegben, egyenletesen alkalmazzák, elkerülve a szem körüli területet. A készítmény lemosása csak másnap reggel engedélyezett. A terápia két-három hétig tart.

Mennyibe kerül. A gyógyszer költségeiről

Az áron a benzil-benzoát a legalkalmasabb gyógyszer a rüh és a fejtetvek ellen. Átlagosan a benzil-benzoát kenőcs ára 30 rubel, a benzil-benzoát emulzió ára 50 rubel. Krém és gél-benzil-benzoát formájában az ár körülbelül 100 rubel.

Az analógok rövid áttekintése

Hasonló összetétel és felhasználási indikációk a Wilkinson-kenőcs. A gyógyszer nem hormonális, jól segít megbirkózni a betegséggel. Ez az egyik legjobb benzil-benzoát-helyettesítő a piacon..

Ellenjavallatok

A benzil-benzoát emulzió és kenőcs használata ellenjavallt:

 • a hatóanyag vagy a készítményben található további komponensek egyéni intoleranciájával;
 • három évesnél fiatalabb gyermekek;
 • terhesség alatt (időszaktól függetlenül);
 • szoptatás alatt;
 • bőrsebek és egyéb sérülések, beleértve a gennyes sebeket is.

A test mellékreakciói

Bizonyos esetekben érzékeny és irritációra hajlamos bőr esetén égő érzés léphet fel a készítmény felvitele után. A bőr kezelése után ritkán jelentkezik viszketés, bőrpír és túlzott szárazság. Az allergiára hajlamos emberek allergiás reakciókat tapasztalhatnak. Ezek elkerülése érdekében a terápia előtt antihisztamint (Suprastin, Fenkarol stb.) Szedhet. Nagyon ritkán a kezelés kiválthatja a kontakt dermatitis kialakulását. A benzil-benzoát-analógok ugyanazokat a mellékhatásokat okozzák.

Mit kell tudni a benzil-benzoát-kezelés megkezdése előtt

 1. A rüh kezelése előtt feltétlenül meleg zuhanyt kell lefolyni - a víz eltávolítja a parazitákat a bőrről, és segít a pórusok megnyitásában, az epidermisz lágyításában, ami biztosítja a gyógyszer intenzívebb behatolását a viszketésbe.
 2. Ha szükségessé válik a kezek mosása, akkor a vizes eljárások után újra fel kell tennie a kompozíciót a kezére..
 3. Minden alsóneműt és ágyneműt, amellyel a beteg kapcsolatba került, minden bizonnyal nemcsak forrásban kell mosni, hanem speciális fertőtlenítőszerekkel is fertőtleníteni kell. A kalapokat és a cipőket is fertőtlenítik..
 4. Ha a készítmény véletlenül a szemébe kerül, a következő intézkedéseket kell tenni:
 • a nyálkahártyákat alaposan mossuk meleg folyó vízzel, és szódával is mossuk (1 teáskanál szóda 300 ml vízben);
 • ha nyilvánvaló a szemirritáció, feltétlenül cseppentsen rájuk bármilyen antimikrobiális szemcseppet (a legoptimálisabb az Albucid;
 • kellemetlen fájdalmas érzésekkel a novokain két százalékos oldata kerül a szemekbe.
 1. A terápia után a bőrgyógyásznak legalább a következő két hétben meg kell figyelnie.
 2. Bármely szövődmény kialakulásával az orvosi megfigyelés időszaka meghosszabbodik.
 3. Az utasításoknak megfelelő benzil-benzoát kenőcs alkalmazásával történő terápiás kezelést minden betegnek egyidejűleg kell elvégeznie.

Vélemények a gyógyszerről

Eva Banchikova:

A benzil-benzoát az egyetlen, ami 100% -ban segített abban, hogy megszabaduljak a pattanásoktól. Ez nekem csak egy istenim. Nagyon sok kábítószert kipróbáltam, köztük nagyon reklámozottakat is. De semmi sem segített igazán. Bőrgyógyász tanácsára megvettem a benzil-benzoátot, és kellemes meglepetés érte a kezelés eredményét. A mínuszok közül meg lehet különböztetni az alkalmazás után a bőr túlzott szárazságát (hidratáló krémekkel megszüntetve) és az alkalmazás után azonnal égő érzést, amely 10 perc múlva elmúlt.

Matvey Pimenov:

A tetűket egy lánya benzil-benzoátjával kezelték, aki az iskolából hozta ezt a fertőzést. A gyógyszert egy gyógyszertárban vásárolták, ennek költségén hálás vagyok a gyógyszerészeknek. Úgy gondolták, hogy nagyon nehéz megszabadulni ettől a fertőzéstől, de egy alkalmazás elegendő az összes parazita teljes elpusztításához. Kicsit elfáradtunk a kenőcs felvitelével (emulziót kellett venni), mivel a lányomnak hosszú a haja. De nyilvánvalóan nem volt prioritás a kivágásuk kilátása. Ezért tulajdonképpen egy napot kellett töltenem a kezelésre, majd a tetvek és a gubancok fésülésére..

Emulzió
rüh kezelésére
otthon

200 g kiszerelés kiszámítása
a teljes kúra során

Benzil-benzoát - rüh elleni emulzió

A gyógyszer mérgező hatással van a rüh atkákra, és felnőtteknél és gyermekeknél a rüh külső kezelésére használják. A termék gyenge specifikus szagú fehér emulzió.

Az emulzió finom diszperziója miatt (a kenőcsökkel ellentétben) gyorsabban és mélyebben behatol a viszketési járatokba, neutralizálja a kullancsokat fejlődésük minden szakaszában.

A gyógyszer előnyei:

 • maximális hatékonyság a lehető legrövidebb idő alatt;
 • romboló hatással van a kullancsfejlődés minden szakaszában;
 • biztonságos felnőtteknél és gyermekeknél (3 éves kortól) ajánlott adagokban;
 • nem festi az ágyneműt és a ruhákat.
 • illik
  gyerekeknek

  cselekmények
  gyorsabban, mint a kenőcsök

  szerepel a listán
  VED

  Az emulzió hatása

  Emulzió Benzil-benzoát 20%

  • Az emulzió könnyen elterjed a bőr felszínén, és szabadon behatol a viszketési járatokba, ezáltal a lárvák és a viszkető atkák felnőttjeinek halálát okozza..
  • A gyógyszer az epidermisz felső rétegeiben hat, nem hatol be a vérbe, és rendkívül hatékony.
  • A folyékony adagolási forma gazdaságos, könnyen használható, könnyen felvihető a testre.
  • Nincs akut, szubakut és krónikus toxicitása, valamint allergén és helyi irritáló hatása.

  Mi a rüh?

  Rüh

  Fertőző betegség, amelyet a viszkető atka okoz.

  Rüh atka

  - egy kicsi, szabad szemmel láthatatlan parazita él a bőr felszíni rétegeiben, kanos pikkelyekkel táplálkozik, csak éjszaka mozog.

  Fertőzési útvonalak:

  • test érintkezés;
  • kézfogás;
  • ágynemű;
  • Plüss játékok.

  Tünetek:

  • viszketés, különösen este és éjszaka;
  • kis vörös csomók megjelenése a bőrön.

  A vereség fő helyei:

  tenyér, csukló, könyök, talp, fenék, nemi szerv, de ha a kullancsok elterjednek az egész testben, a kiütés bárhol lehet.

  Fontos

  A "rüh" diagnózisát bőrgyógyásznak kell felállítania

  a kiütések különbözőek, ne öngyógyítson. Ha rühet diagnosztizálnak, meg kell vizsgálni az összes családtagot.

  Kerülje az emulzióval való érintkezést

  polimetil-metakrilátból, polisztirolból és polivinil-kloridból készült műanyag felületekkel (kádak, zuhanykabinok, linóleummal borított padlók felülete).

  Ügyeljen az üledékre

  használat előtt alaposan rázza fel az emulziót a kezelés elégtelen hatékonyságának elkerülése érdekében.

  Hogyan kell kezelni a rüh?

  A kezelést a séma szerint 4 szakaszban végezzük
  A siker az összes szakasz helyes betartásától függ!

  5 év alatti gyermekek kezelésére használja a benzil-benzoát emulziót,
  forralt vízzel hígítva 1: 1 arányban

  1. LÉPÉS A készítmény alkalmazása

  A benzil-benzoát emulzió első használata előtt zuhanyozzon le szappannal vagy más higiéniai termékekkel. Zuhanyozás után, éjszaka, vigye fel az emulziót a teljes bőrre, kivéve a fejbőrt, és alaposan dörzsölje meg a kezével. A testkezelést frottír törülközőn állva, csempézett padlón ajánlott elvégezni. Tegyen tiszta ruhát, cseréljen ágyneműt. Ne öblítse le az emulziót az újbóli kezelésig (lásd a 3. lépést). Ne mosson kezet reggelig.

  2. LÉPÉS A kezelés megszakítása

  A 2. és a 3. napon szünet van a kezelésben, miközben az emulzió maradványait a bőrből nem lehet lemosni, az ágyneműt és a ruhát nem szabad cserélni. Ha az emulziót lemosják a kezekről és a bőr egyéb területeiről, akkor azokat újra kezelni kell.

  3. LÉPÉS Újrafeldolgozás

  Este a 4. napon ismételje meg az emulzió alkalmazását.

  Ennek az eljárásnak a végrehajtása pontosan a kezelés 4. napján alapvetően fontos az optimális hatás elérése érdekében..

  4. LÉPÉS A kezelés befejezése

  Az 5. napon meleg vízzel és szappannal mossa le teljesen az emulziót a bőrről, anélkül, hogy megdörzsölné a bőrt. Cseréljen újra minden ágyneműt és ruhát.

  A kezelés befejezése után az orvos ismételt vizsgálata szükséges a visszaesés elkerülése érdekében..

  További feldolgozás

  A kezelés sikere nagymértékben függ

  arról, hogy milyen gondosan dolgozzák fel nemcsak a bőrt, hanem a ruhákat is,
  ágynemű. Mivel a rüh atka életképes marad
  szöveteken újrafertőzés lehetséges.

  Forró

  Az ágynemű és az alsónemű, a törölköző fertőtlenítését 1-2% -os szódaoldatban vagy bármilyen mosóporral forraljuk a forralástól számított 10 percen belül..

  Vasalás

  A felsőruhákat (ruhák, nadrágok, pulóverek stb.) Mindkét oldalon forró vasalóval vasalják.

  Kezelés

  Azokat az elemeket, amelyeket nem lehet megfőzni, de amelyekkel az áldozat érintkezésbe került, egy speciális "A-gőz" készítménnyel kezelik egy aeroszolos edényben..

  Egy kivétel

  A gyermekjátékokat, cipőket műanyag zacskóba helyezik és ideiglenesen kizárják a használatból (legalább 7 nap).

  Időjárás

  Az esőkabátokat, kabátokat, bundákat, bőr- és velúrtermékeket 5 napig lógatják a szabadban.

  Nedves tisztítás

  A lakást nedvesen tisztítják mosó- vagy fertőtlenítőszerekkel.

  Hol tudnék vásárolni?

  Kérjen emulziót Benzil-benzoátot a rüh kezelésére
  városában lévő gyógyszertárakban!

  Kedves látogatók!
  Ha gyógyszert rendel egy online gyógyszertárból, a költség kevesebb lesz, mint közvetlenül a gyógyszertárból vásárol.

  A legközelebbi gyógyszertárak megtalálásához kattintson a ikonra a térkép bal felső sarkában.

  Cím: Moszkva,
  Plekhanov utca 4

  Kérje meg a benzil-benzoát gyógyszert a város gyógyszertáraiban.

  Utasítás

  Nyilvántartási szám: Р N001773 / 01.

  Kereskedelmi név: Benzil-benzoát

  Nemzetközi nem védett vagy kémiai név: Benzil-benzoát

  Adagolási forma: Emulzió külső használatra.

  • Hatóanyag: benzil-benzoát - 200,0 mg.
  • Segédanyagok: szilárd mosodai szappan - 10,0 mg, emulziós viasz - 10,0 mg, tisztított víz 1,0 g-ig.

  Leírás: Homogén fehér vagy csaknem fehér emulzió, gyenge specifikus szaggal. Megengedett az emulziós részecskék ülepedése, amely rázás után eltűnik.

  Farmakoterápiás csoport: rüh elleni szerek.

  ATX kód: (P03AX01).

  farmakológiai hatás
  Parazitaellenes gyógyszer külső használatra. Mérgező hatással van az atkák különféle típusaira, beleértve a rühet is, és anti-pediculosis aktivitást mutat. Átmegy a kitinborításon, és mérgező koncentrációban felhalmozódik a kullancs testében (a kullancsok pusztulása 7-32 perc alatt következik be). A lárvák és a viszkető atka felnőttek halálát okozza.

  Farmakokinetika
  Behatol az epidermisz felső rétegeibe, nem szívódik fel a szisztémás keringésben.

  Felhasználási indikációk
  A benzil-benzoátot a rüh kezelésére használják.

  Ellenjavallatok
  Túlérzékenység. 3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

  Terhesség és szoptatás
  Nem ajánlott terhes nőknek és szoptatás alatt.

  Az alkalmazás módja és adagolása
  A kúra 5 napig tart. A felnőtteknek 20% emulziót írnak elő, és az 5 évnél fiatalabb gyermekeknek - 10% (a gyógyszert forralt vízzel hígítják 1: 1 arányban).

  Külsőleg. Az emulziót kézzel dörzsöljük át, miután egy éjszakán át mostuk az egész bőrt, kivéve az arcot és a fejbőrt. A kezeket csak reggelig mossák. Egy kezelés 50-100 g emulziót fogyaszt. A 2. és a 3. napon tartson szünetet a kezelésben, miközben az emulzió maradványait nem mossák le a bőrről, az ágyneműt nem cserélik. A 4. napon a kezelést megismételjük. Az emulziót ötödik napon meleg vízzel és szappannal teljesen lemossák a bőrről, anélkül, hogy megdörzsölnék a bőrt. Az alsóneműt és az ágyneműt minden kezelés után cserélik.

  Mellékhatás
  Allergiás reakciók. Helyi reakciók: lehetséges (főleg gyermekeknél) égő érzés, bőrirritáció. Ha a bőrirritáció jelei jelentkeznek, a gyógyszer alkalmazását abba hagyják.

  Túladagolás
  Nincs azonosítva.

  Kölcsönhatás más gyógyszerekkel
  Farmakológiai kölcsönhatásokat más gyógyszerekkel nem azonosítottak, azonban, mint minden parazitaellenes szer, a benzil-benzoátot sem ajánlott egyidejűleg alkalmazni más külső gyógyszerekkel..

  Különleges utasítások
  A rüh szövődményeinek (dermatitis, ekcéma, pyoderma, poszt-scabious lymphoplasia) kezelését a rüh kezelésével egyidejűleg kell elvégezni, és annak befejezése után is folytatni kell..

  Az azonos fókuszban azonosított betegek, valamint a kapcsolattartók kezelését egyidejűleg kell végrehajtani az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

  A kezelés után fennálló viszketési perzisztencia nem jelzi a speciális terápia további kúrájának kijelölését. A viszketés a szervezet reakciója az elejtett kullancsra és annak salakanyagaira, és eltűnik, ha antihisztaminokat és kenőcsöket írnak fel glükokortikoszteroidokkal.

  Minden szennyezett bőrrel érintkező tárgyat fel kell dolgozni. Az ágynemű, az alsónemű és a törölköző fertőtlenítését úgy lehet elvégezni, hogy 1-2% -os szódabikarbóna-oldatban vagy bármilyen mosóporban forraljuk 5-7 percig a forralás pillanatától kezdve, vagy egy órán át klórtartalmú oldatokban áztatjuk. A felsőruhákat (ruhák, nadrágok, öltönyök, pulóverek stb.) Fertőtlenítik, mindkét oldalon forró vasalóval vasalva. Néhány dolgot, különösen azokat, amelyeken nem végeznek hőkezelést, 3 napig a szabadban lehet lógni. Egyes dolgok (gyermekjátékok, cipők, ruhák) fertőtlenítéséhez használhatja a használatból történő ideiglenes kizárás módszerét, amelyhez 3 napig hermetikusan kötött műanyag zacskókba helyezik őket. A matracokat, párnákat, takarókat 5 napig nem használják, vagy kamrában fertőtlenítik őket. A kárpitozott bútorok kártevőirtó szerekkel kezelhetők. Szükséges a lakás megtisztítása, a padló mosása mosószerekkel vagy fertőtlenítőszerek hozzáadása.

  El kell kerülni, hogy a gyógyszer a szem, az orr, a száj, a nemi szervek nyálkahártyájára kerüljön. Érintkezés esetén alaposan öblítse le a nyálkahártyát meleg vízzel vagy 1–2% nátrium-hidrogén-karbonát-oldattal (szódabikarbóna). Ha a gyógyszer a gyomorba kerül, ki kell öblíteni 1% - 2% nátrium-hidrogén-karbonát-oldattal, és inni egy pohár vizet aktív szénnel (6 darab összetört aktív szén-tablettát keverni ½ pohár vízben)..

  A gyógyszer nem befolyásolja a vezetés és a fokozottabb koncentrációt igénylő munka elvégzésének képességét.

  Kiadási forma
  Emulzió külső használatra 20%.

  50, 100 és 200 g sötét üveg csavarokban, csavaros nyakkal, műanyag dugókkal és csavaros kupakokkal vagy csavarható műanyag kupakokkal lezárva, tömítő tömítéssel és első nyitásvezérléssel vagy anélkül.

  Mindegyik üveget a használati utasítással együtt kartondobozba helyezzük.

  Tárolási feltételek
  15-25 ° C hőmérsékleten. Gyermekektől elzárva tartandó.

  Szavatossági idő
  3 év. A lejárati idő után ne használja.

  A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei
  Vény nélkül kiadva.

  Benzil-benzoát

  Fogalmazás

  A külsőleg használt emulzió összetétele a benzil-benzoát hatóanyagot, valamint segédkomponenseket tartalmazza: 72% mosodai szappan, emulziós viasz, tisztított víz.

  A külső használatra szánt kenőcs összetétele a benzil-benzoát hatóanyagot, valamint egy vizes emulziós bázist tartalmaz.

  Kiadási forma

  Előállított emulzió és kenőcs Benzil-benzoát.

  • Az emulzió homogén fehér anyag, amelynek enyhe specifikus aromája van, és palackokban vagy injekciós üvegekben található (50, 100 vagy 200 g)..
  • A kenőcs homogén, fehér, sajátos aromájú. 25 g-os dobozokban vagy alumínium csövekben található.

  farmakológiai hatás

  A benzil-benzoát parazitaellenes gyógyszer külső használatra. Kimutatja a rüh atkák, valamint a tetvek elleni aktivitást.

  A kenőcs különböző típusú atkák ellen aktív, beleértve a Demodex nemzetséget is, a rüh tetűellenes aktivitást mutat. Bakteriosztatikus hatás van az antimikrobiális tartósítószer jelenléte miatt a szer összetételében - cetil-piridinium-klorid.

  Farmakokinetika és farmakodinamika

  Mérgező hatással van a tetvekre, amelyek 2-5 órával a termék felhasználása után elpusztulnak. A kullancsok 7–32 perc múlva elpusztulnak. A szer áthalad a kitinborításon, majd mérgező koncentrációban felhalmozódik a kullancs testében. A gyógyszer hatása alatt a kullancs lárvái és felnőttei elpusztulnak, nem befolyásolja a paraziták petesejtjeit.

  Helyileg alkalmazva a hatóanyag szinte nem szívódik fel a szisztémás keringésben.

  Felhasználási indikációk

  A benzil-benzoát használatára a következő jelzések utalnak:

  • rüh és más parazita bőrfertőzések kezelése - demodikózis, pityriasis versicolor, rosacea, olajos seborrhea;
  • tetvekből (fejtetű és szemérem).

  Ellenjavallatok

  Ellenjavallt a gyógyszer használata a következő esetekben:

  • 3 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére;
  • a test nagy érzékenységgel rendelkezik a benzil-benzoát iránt;
  • a bőr károsodása, pustuláris bőrbetegségek;
  • terhesség alatt és szoptatás alatt.

  Mellékhatások

  A benzil-benzoát felhasználása során néhány mellékhatás alakulhat ki:

  • helyi megnyilvánulások: égő érzés (gyakran gyermekeknél jelentkezik), a bőr irritációja, a kezelt bőrfelületek vörössége;
  • kontakt dermatitis;
  • allergiás reakciók.

  Rendszerint ezek a tünetek a gyógyszer későbbi alkalmazásával eltűnnek. Ha a negatív hatások önmagukban nem szűnnek meg, abba kell hagyni a gyógyszer alkalmazását és orvoshoz kell fordulni. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy leggyakrabban a bőr érzékenysége nő a nemi szervek területén és a sérült területeken..

  Utasítások a benzil-benzoáthoz

  Emulzió Benzil-benzoát, használati utasítás

  Az emulzió formájú ágenst külsőleg alkalmazzák. Rüh esetén a felnőtt betegeknek 20% -os emulziót írnak fel, az 5 évesnél fiatalabbaknak 10% -os emulziót kell kapniuk..

  A kezelés első napján a kezelést este, lefekvés előtt kell elvégezni, miután a bőrt alaposan megmosták a zuhany alatt. Kezdetben az emulziót be kell dörzsölni a kéz bőrébe, majd a törzs, a lábak bőrébe, beleértve az ujjakat és a talpát is.

  A bőr kezelése után csak tiszta ruházatot és fehérneműt szabad használni. A kezelés második és harmadik napján szünetet kell tartani, miközben az emulzió maradványait a bőrről nem mossák le. A kúra negyedik napján meg kell ismételnie az első napon végrehajtott eljárást, és újra meg kell cserélnie az ágyneműt.

  A feldolgozás után három órán keresztül nem moshat kezet, majd a kezeket minden mosás után emulzióval kell kezelni. Ha az emulziót le kellett mosni a test más részeiről, a kezelést meg kell ismételni. Az ötödik napon teljesen le kell mosnia az emulziót.

  A rüh szövődményeit (ekcéma, dermatitis, pyoderma stb.) A rüh kezelésével egyidejűleg kell kezelni. Befejezése után a szövődmények kezelését folytatni kell..

  Benzil-benzoát kenőcs, használati utasítás

  A gyógyszer kenőcs formájában történő használata hároméves kortól kezdve nagyon óvatos. A terméket az arc és a fej bőrébe dörzsölve gondoskodnia kell arról, hogy a gyógyszer ne kerüljön a szemébe. A gyermekeket 10% kenőccsel kezelik, felnőtteket - 20%.

  A felnőtt betegeknek a tusolás vagy fürdés után azonnal fel kell használniuk a gyógyszert, miközben az egész test bőrét kezelik, kivéve az arcot és a fejbőrt. Ebben az esetben egy dörzsöléshez 30-40 g kenőcsöt használunk. A bőrt este kell kezelni, a kezet nem szabad reggelig mosni. Ismételje meg a kenőcs alkalmazását a negyedik napon. Ötödikkor alapos higiéniai eljárásokat kell végrehajtania és cserélnie kell az ágyneműt.

  Ha tetű kenőcsöt használ a fejbőrön és a hajon, amely után a hajat pamutszövet alatt kell elrejteni.

  A szeméremtetvek kezelésénél be kell dörzsölni a terméket a szemérem, az inguinális redők, a combok bőrébe belülről.

  Az első, a harmadik és a hetedik napon el kell végezni a fejtetvek kezelését. A nyolcadik napon alaposan mossa le szappannal, a hajat le kell öblíteni ecetsavval (3% -os oldat).

  Ha ilyen szükség van, a bőr kezelését megismételjük.

  Óvatosan kell alkalmazni a kenőcsöt a finom bőrű területeken.

  Benzil-benzoát a demodexből

  A Demodex gyógyszerének alkalmazása kenőcs alkalmazása esetén 7-10 napig tart, és emulzió esetén 2-3 hétig. A szert a lefekvés előtt vékony réteggel kell felvinni az érintett területre..

  Benzil-benzoát pattanások ellen

  A pattanások kezelésére akkor kerül sor, ha a pattanásokat parazita bőrfertőzés okozza. A kezelést a fent leírtak szerint végezzük..

  Túladagolás

  Túladagolás esetén azok a megnyilvánulások, amelyek mellékhatások, intenzívebbek lehetnek. Különösen kontakt dermatitis alakulhat ki.

  Ha a beteg véletlenül lenyelte a kenőcsöt, vagy nagyon nagy mennyiségű terméket alkalmaztak, kontakt dermatitis alakulhat ki, a páciens elveszítheti eszméletét. Lehetséges rohamok, vizelet-visszatartás kialakulása is..

  Túladagolás esetén tüneti terápiát végeznek. Meg kell tisztítania a bőrt a terméktől. Ha a gyógyszert lenyelték, meg kell mosni a gyomrot, majd bevenni az aktív szén tablettákat. Ha szükséges, használjon görcsoldókat.

  Ha a kezelés során nemkívánatos reakciók lépnek fel, az alkalmazott gyógyszert szappannal és vízzel le kell mosni.

  Kölcsönhatás

  A benzil-benzoát és más gyógyszerek között nem volt farmakológiai kölcsönhatás. A 20% -os benzil-benzoát emulzió, valamint a kenőcsök használatát azonban nem szabad más, külső használatra szánt gyógyszerekkel egyidejűleg gyakorolni..

  A kortikoszteroidok helyi vagy szisztémás alkalmazásával egyes tünetek (hiperémia, viszketés) teljesen eltűnhetnek vagy csökkenhetnek, de az invázió továbbra is fennáll. Ezért a kenőcs és a benzil-benzoát emulzió alkalmazásának ideje alatt jobb elkerülni az ilyen gyógyszereket..

  A cetil-piridinium-klorid, amely emulgeálószerként és antimikrobiális tartósítószerként a gyógyszer részét képezi, kölcsönhatásba lép anionos hatóanyagokkal, vagyis szappannal. Ennek következtében a gyógyszer elveszítheti bakteriosztatikus tulajdonságait..

  Értékesítési feltételek

  Orvosi rendelvényre kapható.

  Tárolási feltételek

  A B listára utal, sötét helyen kell tárolni, miközben a hőmérséklet nem lehet + 20 ° C-nál magasabb. Tartsa távol gyermekektől.

  Szavatossági idő

  A terméket 2 évig tárolhatja, a lejárati idő lejárta után nem használhatja.

  Különleges utasítások

  Az újbóli fertőzés megelőzése érdekében fontos az azonos fókuszban azonosított betegek, valamint a szoros kapcsolatban álló betegek egyidejű kezelése..

  Ha a kezelés után a beteg viszketést érez, ez annak köszönhető, hogy az emberi test reagál a kullancs salaktermékeire. Ez a tünet kiküszöbölhető, ha kenőcsök kezelésére alkalmazzák glükokortikoszteroidokkal és antihisztaminokkal.

  Biztosítani kell, hogy a gyógyszer ne kerüljön a száj, az orr és a szem nyálkahártyájára. Ha a termék a szájába kerül, mindig öblítse le a száját vízzel vagy 2% -os szódabikarbónás oldattal. Lenyelés esetén a gyomrot 1-2% -os szódabikarbóna oldattal vagy aktív szén és égett magnézia vizes keverékével kell lemosni. Ha a gyógyszer a szemébe kerül és irritációt okoz, 30% -os szulfonamid oldatot kell csepegtetni a szemhéjba, ha a fájdalom aggódik, 2% -os prokain oldatot csepegtetnek.

  Ha a demodikózissal vagy más betegségekkel járó benzil-benzoát emulzió vagy kenőcs égő érzést vagy irritációt okoz a bőrön, akkor alaposan ki kell öblítenie azt a helyet, ahol a terméket felhordták. Az öblítéshez használhat meleg vizet vagy szódabikarbóna oldatot.

  Nagyon óvatosan kell kezelni mindazokat a tárgyakat, amelyek érintkeztek a beteg bőrével. Különösen az ágyneműt, a törölközőket 5-10 percig kell főzni mosópor oldatában.

  A ruhákat mindkét oldalon vasalják, azokat a dolgokat, amelyeket nem lehet hővel feldolgozni, a szabadba akasztják és három napig ott tárolják. Fertőtleníteni kell párnákat, matracokat, takarókat, játékokat stb..

  A helyiséget fertőtlenítőszerekkel kell megtisztítani.

  A kezelés után két hétig figyelemmel kell kísérni a beteg állapotát, ha szövődmények jelentkeznek, hosszabb monitorozás szükséges.

  Analógok

  A benzil-benzoátnak nincsenek analógjai.

  Gyerekeknek

  3 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem ajánlott kenőcsöt és emulziót használni.

  Terhesség és szoptatás alatt

  A gyógymód ellenjavallt terhes nőknél, valamint olyan anyáknál, akik természetes táplálékot gyakorolnak.

  Vélemények a benzil-benzoátról

  A legtöbb esetben azok a kenőcsről szóló vélemények, amelyeket a felhasználók a hálózaton hagynak, pozitívak. Sok nő ír a demodikózis elleni gyógyszer hatékonyságáról, megjegyezve, hogy annak segítségével sikerült megszabadulni a pattanásoktól. Azok a felhasználók, akik tudják, mi a benzil-benzoát emulzió, szintén pozitív véleményeket írnak, megjegyezve, hogy sikeresen kezelték a rühet. Sok szülő használhatta ezt az eszközt, hogy megszabadítsa gyermekeit a tetvektől. Negatív pontként a gyógyszer kellemetlen szaga, égő érzése van a használat során. Néhány véleményben arról beszélünk, hogy az eredmény elérése érdekében a terméket hosszabb ideig kellett használni, mint ahogy azt az utasításokban feltüntetik.

  Benzil-benzoát ára hol lehet vásárolni

  A rüh elleni kenőcs költsége a csomagolástól függ. A gyógyszertárakban a benzil-benzoát (kenőcs a rühre) ára átlagosan 20-35 rubel csomagonként. 25 g. A benzil-benzoát emulzió ára átlagosan 140 rubel / 200 g.

  Benzilbenzoát (Benzilbenzoát)

  Hatóanyag:

  Tartalom

  • 3D képek
  • Összetétel és a felszabadulás formája
  • farmakológiai hatás
  • A benzil-benzoát gyógyszer jelzései
  • Ellenjavallatok
  • Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt
  • Mellékhatások
  • Az alkalmazás módja és adagolása
  • Különleges utasítások
  • A benzil-benzoát gyógyszer tárolási körülményei
  • A benzil-benzoát gyógyszer eltarthatósága
  • Orvosi használatra vonatkozó utasítások
  • Árak a gyógyszertárakban
  • Vélemények

  Farmakológiai csoport

  • Parazitaellenes szerek

  Nosológiai osztályozás (ICD-10)

  • B86 Rüh

  3D képek

  Összetétel és a felszabadulás formája

  Emulzió külső használatra 20%
  benzil-benzoát200 mg
  segédanyagok: mosószappan 72%; emulziós viasz; tisztított víz - legfeljebb 1 g

  50, 100 és 200 g-os injekciós üvegekben vagy palackokban; kartondobozban 1 üveg vagy üveg.

  Az adagolási forma leírása

  Homogén fehér emulzió, gyenge specifikus szaggal.

  farmakológiai hatás

  Varasodás. A rüh atkák elpusztítása.

  A benzil-benzoát gyógyszer jelzései

  Ellenjavallatok

  Terhesség, szoptatás, gyermekek életkora (legfeljebb 3 év).

  Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt

  Ellenjavallt. A kezelés alatt le kell állítani a szoptatást.

  Mellékhatások

  Bőrirritáció, égő érzés (különösen gyermekeknél).

  Az alkalmazás módja és adagolása

  Külsőleg. A rüh esetén a felnőtteknek 20% emulziót írnak elő, az 5 év alatti gyermekek - 10%. Az 1. napon a kezelést este lefekvés előtt, meleg vízzel és szappannal a zuhany alatt végzett alapos mosás után végezzük. Az emulziót a kéz bőrébe, majd a törzsébe és a lábába dörzsölik, beleértve a talpát és az ujjait is. A bőr feldolgozása után csak tiszta fehérneműt és ruházatot használjon. A 2. és a 3. napon tartson szünetet a kezelésben anélkül, hogy lemossa az emulzió maradványait a bőrről. A kezelés 4. napján az első nap eljárását megismételjük, és az ágyneműt újra kicseréljük. A kezelés után kezet nem szabad 3 órán át mosni, majd a kezeket minden mosás után emulzióval kezeljük. Ha az emulziót lemossák a test más részeiről, meg kell ismételni a feldolgozásukat. A kezelés 5. napján a gyógyszert lemossák. A rüh szövődményeinek (dermatitis, ekcéma, pyoderma, poszt-scabia lymphoplasia) kezelését a rüh kezelésével egyidejűleg végzik, és befejezése után is folytatódik..

  Különleges utasítások

  Az azonos fókuszban azonosított betegek, valamint a kapcsolattartók kezelését egyidejűleg kell végrehajtani az újrafertőzés elkerülése érdekében..

  A viszketés jelenléte a kezelés után a test reakciója a kullancs salakanyagaira, és megszűnik antihisztaminok és kenőcsök kinevezésével glükokortikoszteroidokkal.

  Ne engedje, hogy a gyógyszer a szemébe, az orr és a száj nyálkahártyájára kerüljön. Ha a gyógyszer bejut: a szájba - öblítse le bő vízzel vagy 2% meleg szódabikarbónás oldattal; a gyomorba - öblítse le 1-2% szódabikarbónával, égett magnezia és aktív szén vizes keverékével; szembe - alaposan öblítse le vízzel vagy szódabikarbónás oldattal.

  Ha a bőrirritáció jelei jelentkeznek, a gyógyszert abba kell hagyni..

  Használat előtt alaposan rázza fel.

  Minden fertőzött bőrrel érintkező tárgyat alaposan feldolgoznak: az ágyneműt, a törölközőket mosópor oldatában 5–10 percig forralják. A külső ruhadarab mindkét oldalán vasalt; a hőkezelésnek nem alávetett dolgokat 3 napig a szabadban lógatják. A cipőket és játékokat kizárják a forgalomból, és műanyag zacskóba teszik. A matracokat, párnákat, takarókat 5 napig nem használják, vagy kamrában fertőtlenítik őket. A kárpitozott bútorokat kártevőirtó szerekkel kezelik. A lakást nedvesen tisztítják fertőtlenítőszerekkel.

  A benzil-benzoát gyógyszer tárolási körülményei

  Gyermekektől elzárva tartandó.

  A benzil-benzoát gyógyszer eltarthatósága

  emulzió külső használatra 20% - 2 év.

  emulzió külső használatra 20% - 3 év.

  Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

  Benzil-benzoát kenőcs és emulzió a rühhöz: utasítások, vélemények

  Azok a kellemetlen érzések, amelyek a rüh idején idegesítik az embert, a rüh atka bőrének való kitettségből származnak. Rüh kenőcs A benzil-benzoát 1 alkalmazás után segít megszabadulni ettől a problémától, de gyakran meg kell ismételni.

  Az ókortól kezdve, az alapvető higiénia hiánya miatt, nehéz időkben ez a betegség a teljes népesség mintegy 30% -át érinti. Az első jelek csak 2 hét múlva jelentkeznek; a diagnózis tisztázása érdekében azonnal szakemberhez kell fordulni. Minél hamarabb megismeri a beteg a problémáját, annál gyorsabban szabadul meg tőle. A tiszta betegek könnyebben kezelhetik magukat, mivel a progresszió gyenge, a kiütések kicsiek és a rüh ritka.

  1. Mi a rüh: tünetek és következmények
  2. A rühöt benzil-benzoáttal kezeljük: használati utasítás
  3. Mikor és hogyan kell alkalmazni a benzil-benzoátot?
  4. Ellenjavallatok a benzil-benzoát alkalmazásához
  5. Népi gyógymódok a rüh atka elleni küzdelemben
  6. Mi szükséges a gyors gyógyuláshoz
  7. A benzil-benzoát előnyei és hatékonysága
  8. Benzil-benzoát felszabadulási forma - emulzió, hogyan kell használni?
  9. Benzil-benzoát rüh ellen - vásárlói vélemények

  Mi a rüh: tünetek és következmények

  A viszkető atka bevezetése az emberi bőrbe a következő. A stratum corneumban átjutásokat folytatva a nőstény atkák tojást raknak beléjük, és a rüh kialakulni kezd. A kellemetlen tünetek kényelmetlenséget okoznak: súlyos viszketés kezdődik, kiütések és bőrpír jelennek meg a bőrön. Ha alaposan megnézi a fényt intenzív fény alatt vagy nagyítóval, akkor láthatja a kullancsokat, csavarodnak és szürkék, maga a parazita egy kis sötét pontnak tűnik.

  A rüh diagnosztizálása nem nehéz, hatással van az ujjak közötti kézre, a csukló belső oldalára, és parazitálhat a lábakon, a könyökön és a hónaljon. A rüh gyorsan terjed az egész testben. Most a rüh kevésbé veszélyes, ha a beteg időben segítséget kér, akkor a szövődmények előtt, például:

  • Bőrgyulladás;
  • Ekcéma;
  • Furunculosis;
  • Vérmérgezés;
  • Orbánc;
  • Nyirokcsomó-gyulladás;
  • Tüdőgyulladás.

  Általában nem éri el, főleg, hogy sok külső gyógyszer létezik ennek a betegségnek a kezelésére.

  A rühet benzil-benzoáttal kezeljük: használati utasítás

  A sok lehetőség közül a rühben való benzil-benzoát-kezelés az egyik hatékony és olcsó megoldás. A helyi kenőcs gyermekek és felnőttek alkalmazásának módja eltérő. Az utasítás szerint a gyermekek kezelésénél ajánlott 10% kenőcsöt használni, felnőtteknek pedig 20%.

  Kenőcs A benzil-benzoát sajátos szagú, fehér vagy sárgás színű.

  A gyógyszer gyártója: NIZHFARM JSC (Oroszország).

  Átlagos költség: 52 rubel. Vény alapján kiadva.

  Mikor és hogyan kell alkalmazni a benzil-benzoátot?

  A gyógyszer kezelési rendje egyszerű: a terméket zuhanyozás után, röviddel lefekvés előtt kell felvinni. A test teljes felületén egy vékony kenőcsréteget dörzsölnek a bőrbe, és a következő két napban tartózkodni kell a termék használatától, nem ajánlott lemosni a benzil-benzoát maradványait..

  A kézkezelést rendszeresen vízzel érintkezve kell elvégezni. A 4. napon az egész eljárást megismételjük, és csak az 5. napon végezhetünk vizes eljárásokat kötelező szappanhasználattal.

  Nem kell remélni, hogy a gyógyszer egy alkalmazásban segít. A gyártó az utasításokban egyértelműen feltüntette a kúra időtartamát - 4 nap.

  A benzil-benzoátot nemcsak a rüh atka elleni küzdelemben használják széles körben, hanem a tetvek megszabadulása és a pattanások megelőzése érdekében is. Fejtetű kezelés esetén kenőcsöt vagy emulziót lehet alkalmazni a hajon, dörzsölni a fejbőrbe, a terméket 30 percig a fején hagyni, majd ecettel és samponnal öblíteni..

  Ellenjavallatok a benzil-benzoát alkalmazásához

  Ennek a gyógymódnak a használatakor fontos figyelni az ellenjavallatokra. Nem ajánlott a gyógyszert 3 év alatti gyermekek, terhes és szoptató nők kezelésére használni. A mellékhatások közé tartozik az allergia és a száraz bőr..

  Népi gyógymódok a rüh atka elleni küzdelemben

  Ha nem biztos abban, hogy érdemes-e gyógyszertári gyógyszerek segítségét igénybe venni, akkor kipróbálhatja az alternatív kezelési módszereket. De ne feledje: nem nyújtanak garanciát. Az alábbiakban népszerű népi receptek állnak rendelkezésre a bőr alatti atka viszketése elleni küzdelemben.

  1. Közismert, hogy a főtt mustárolaj fokhagymával segít a rühben. Össze kell kapcsolni 100 g fokhagymás zacskót és 0,5 l mustárolajat, majd időnként megkeverve 20 percig főzzük a konzisztenciát. Használat előtt szűrje le és nyomja össze. Hűlés után vigye fel a test érintett területeire.
  2. A tiszta kátrány szintén segít megszabadulni a betegségtől, meg kell kenniük a test gyulladt területeit, és néhány órán át kell tartaniuk, majd meleg vízzel le kell öblíteniük..
  3. Az áfonyalé a kezelésben is segít, helyi alkalmazással alkalmazzák, nem igényel öblítést.
  4. A kénporos krém, zsírral keverve (belső zsír) és az atka által érintett területekre kenve, gyorsan elősegítheti a rüh kialakulását..
  5. A hagyományos gyógyítók azt javasolják, hogy a rühet hamuval kezeljék. Vegyen egy cigaretta hamuját, és dörzsölje be a test fésült területeire. 30 perc múlva ugyanezeket a helyeket kénes kenőccsel kenje meg és vakolattal fedje le.

  Meg kell ismételnie az ilyen eljárásokat hamuval, napi háromszoros időközönként. A fertőzött bőrt a kezelés végéig nem szabad megnedvesíteni és nedvességgel érintkezni.

  Érdemes megjegyezni, hogy a felsorolt ​​receptek egyike sem ilyen egyszerű. Ezért nem szabad kísérleteznie az egészséggel, és a népi módszerekkel kapcsolatos pozitív véleményekre támaszkodhat, elegendő csak egy veszélyes gyógyszer gyógyszert vásárolni egy gyógyszertárban, például benzil-benzoát, és azonnal meg kell kezdeni a kezelést.

  A szegfűszegatkára káros hatással vannak a szegfűszegolajjal, a levendula és a szantálfa illóolajokkal ellátott fürdők is, amelyeket pamutpárnával kell felvinni a bőrre..

  Mi szükséges a gyors gyógyuláshoz

  A gyors helyreállítás szabályai:

  • A kezelés megkezdése előtt meg kell cserélni a régi fehérneműt és az ágyneműt újakra, zuhanyozni kell egy új mosogatórongy segítségével.
  • A teljes pálya során tartózkodni kell a vízi eljárásoktól. Bármilyen eszközt csak éjszaka ajánlott használni, az egész testet kezelni, és nem csak a kullancs által érintett területeket.
  • A befejezett kúra után az ágyat és a fehérneműt ki kell cserélni, a testet pedig szappannal kell lemosni. Nem szükséges főzni a személyes holmikat, elegendő kiválasztani a leghosszabb programot a mosógépben, és beállítani a maximális hőmérsékletet a megfelelő fertőtlenítéshez.
  • Vasalja az ágyneműt, és párnákat és takarókat küldjön a szabadba legfeljebb 5 napig. A kárpitozott bútorok és matracok kezelésére rovarölő spray-ket használnak.
  • A rüh kezelésére szolgáló gyógyszerek helyi alkalmazása során meg kell hallgatnia az orvos ajánlásait, és tájékoztatnia kell a tartós viszketésről a mellékhatások vagy a túladagolás elkerülése érdekében..

  A rüh újbóli fertőzésének elkerülése, valamint a családtagok védelme érdekében minimalizálni kell a pácienssel való érintkezést, és be kell tartani a kezelési rendet. Ha rajtad kívül a házban valaki másnak van ilyen diagnózisa, akkor a kezelést egyszerre kell elvégezni. Figyelmeztetnie kell a fertőzés veszélyére is mindenkivel, akivel a közelmúltban kapcsolatba lépett, ez segít a helyzetet kézben tartani és sokkal korábban észlelni a problémát, még mielőtt a mennyiség növekedni kezd. Ne habozzon mondani, hogy hasonló helyzetben van, mert könnyebb megelőzni a betegséget, mint hosszú ideig és kitartóan megszabadulni tőle..

  A benzil-benzoát előnyei és hatékonysága

  A kutatási statisztikák szerint a bőrgyógyászati ​​központok páciensei között a teljes felépülés egyetlen kúrával csak azoknak a fele fordul elő, akik segítséget kértek. Ezért egyszerre nem szabad drogot használni. A fertőtlenítést meg kell ismételni, hogy ne csak a kifejlett kullancsot, hanem a petékből éppen kikelt lárvákat is elpusztítsák..

  A rüh kezelésére használt különféle szerek széles skálája közül, amelyet a gyógyszertári lánc kínál nekünk, nem szükséges figyelni a gyönyörű csomagolású készítményekre, az alacsony ár nem jelenti a rossz minőséget. Gyakran az évek során bevált ilyen termékek nem vonzzák az ügyfél tekintetét, és port gyűjtenek a polcon, ezért konzultálnia kell gyógyszerészével a nem szabadalmaztatott, de kellően hatékony gyógyszerek használatának célszerűségéről..

  A hatékony kezelés és a kellemetlen betegség megszabadulásának garantálása érdekében érdemes választani ennek a rühellenes szernek az irányában, mivel mérgező hatással van mind a felnőtt kullancsokra, mind a kis egyedekre. Sikeres behatolással a bőr felső rétegébe a gyógyszer nem szívódik fel a véráramban. A kenőcs eltarthatósága 4 év, speciális recept nélkül vásárolhatja meg a gyógyszertárban.

  Benzil-benzoát felszabadulási forma - emulzió, hogyan kell használni?

  A széles körben elterjedt kenőcs mellett a benzil-benzoát emulzió formájában is kapható. Könnyebb mosni, és nem nagyon foltosítja a ruhaneműt, könnyen felvihető a bőrre, de jelentéktelen hátránya van, például kellemetlen sajátos szaga. Úgy gondolják, hogy a benzil-benzoát emulzió hatékonyabb, mint a kenőcs. Az emulzióval történő kezelés 3 napig tart. Amikor a folyadékot kézzel dörzsöli a bőrbe, legyen óvatos, és kerülje a gyógyszer arcra kerülését. Az első és a második eljárás előtt ajánlott zuhanyozni és 3 nap múlva ismételni a kezelést.

  Szakértők szerint egy ilyen betegség nem olyan könnyen gyógyítható, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Ezért a rüh kezelésében feltétlenül türelemmel és erővel kell rendelkeznie két tanfolyam elvégzéséhez. A gyógyászati ​​és higiéniai profilaxis kötelező. Az orvosok elsöprő többsége azt állítja, hogy pácienseik, ha ezt a gyógyszert használják, gyakran mellékhatásokat éreznek, amelyek súlyos égő érzésben fejeződnek ki a kenőccsel való érintkezés első napjaiban. A különféle tetű- és atkaellenes kezelésekkel ellentétben a benzil-benzoát nagyon pozitívnak bizonyult. A gyógyszer nem vált ki súlyosbodást, és a leghatékonyabbnak bizonyul a betegségek elleni küzdelemben. Ennek a gyógymódnak a helyes alkalmazásával megszabadulhat a kellemetlen viszketéstől és kiütéstől, és gyorsan gyógyulhat a rühből..

  A benzil-benzoát alkalmazásakor a parazitaellenes, a rák és a tetvek elleni hatást könnyű elérni, mert káros hatással van a parazitákra. A tetvek pusztulása 2-5 órán belül bekövetkezik, és a kullancsok 10-30 perc alatt kijönnek. Olyan betegségekkel, mint:

  • Rüh;
  • Kórhártya vagy testtetű.

  A rüh elleni gyógyszer a kenőcsben vagy emulzióban lévő benzobil-benzoát erős hatással bír, és csak kétszeres kúrával képes teljesen meggyógyítani a beteget az ilyen diagnózisoktól..

  Az egészségügyi előírások betartása és a higiéniai követelmények fokozott figyelembevétele nemcsak a rüh atka gyors megszabadulását segíti elő, hanem csökkenti a probléma megismerésének esélyét is. Ne számítson arra, hogy a rüh önmagában elmúlik, azonnal el kell kezdenie a kezelést! Ne hagyja, hogy a betegség lefolyjon, a szövődmények ebben a helyzetben elkerülhetetlenek lesznek. Ne legyen nyugodt, ha gyermekeit érinti. A felnőttektől eltérően egy kis test számára sokkal nehezebb harcolni a rüh atkával..

  Benzil-benzoát rüh ellen - vásárlói vélemények

  Hidd el, a rüh a legkellemetlenebb fájdalom! Valahol felvettem, de a feleségem időben elküldött az orvoshoz, ő benzil-benzoát emulziót írt fel. A gyógyszer használata egyszerű, jó felszívódás, nincs mellékhatása. Gyorsan felépült, nem fertőzte meg jól a házastársát, most már tudjuk, mit kell ilyenkor vásárolni a gyógyszertárban.

  Kínai utazás után a szemhéjak duzzanata és súlyos bőrpír volt. Eszembe jutott, hogy egy olcsó szállodában szálltam meg, enyhén szólva sem a legtisztább... Egy hetet kibírtam, csak rosszabb lett. Bementem a klinikára, a diagnózis a szemhéj demodikózisa.

  Az orvos felírta:
  Napi 2-szer 3-4 napig:

  1. Kenőcs A 10% benzil-benzoátot 20 percig alkalmazzák a szemhéjak (csukd be a szemed), a szemöldök, az arc, a nyak, a fül szélén. 20 perc elteltével öblítse le és szárítsa meg a bőrt egy szalvétával.
  2. Ezután ugyanezen 20 perc alatt kenje be az Uniderm krémet.
  3. Ismételje meg Emolium krémmel is (nem szükséges, csak zsíros és buta).

  Az eredmény megszilárdításához ismételje meg a kezelést két hét múlva.
  Probléma adódott: a benzil-benzoát kenőcs csak 20% -ot adott el, de 10% -ra volt szükség. A gyógyszertár kéri: keverjen 1: 1 arányban vazelinnel, így 10 százalékot kap.

  Igen, a benzil-benzoát nagyon ég és csíp. A lényeg, hogy ne kerüljön maga a szem. Feltétlenül alkalmazza utána az Uniderm-et, enyhíti a szenvedést.

  Általában a kenőcs hatékony és meglehetősen olcsó, az égő érzés elviselhető. De az olcsó szállókhoz - nincs több láb!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hajvágás 2020. március 16

Hajvágás 2020. március 16-án, ma, vagy az Önt érdeklő napon a holdfrizura naptár szerint. Mi a hold fázisa, a napfelkelte, a naplemente láthatósága és a hold belépése az állatövbe, amelyet ezen az oldalon láthat, és még mindig minden, ami a hajvágásról szól az egész hónapra vonatkozóan, a 2020.

Calamus gyökér a hajhoz - népi szépség receptek

A gyógynövény calamus gyógyhatásai, nevezetesen a gyökere nagyon régóta ismertek. Hippokratész, Plinius és más orvostudósok különböző betegségek kezelésére használták.