Legfontosabb / Kiemelés

Henna a hajhoz: Árnyalatok festéshez, színtelen henna és basmával. Henna tetoválás.

Kiemelés

A henna egy alkán levél, amelyet megszárítanak és porrá zúznak. A legjobb minőségű hennát a Közel-Kelet és Közép-Ázsia országai szállítják hazánkba.

Mi a henna.

A Henna természetes termék, amelyet sikeresen alkalmaznak a haj- és bőrápolásban. A hennát akkor is használják, amikor a testet tetoválásokkal díszítik..

Henna hajra.

Manapság sok kozmetikum van a hajápoláshoz, amelyeket a nagymamáink által alkalmazott módszerek egy része elfelejtett. És hiába. Természetesen sok balzsam, testápoló és hajmaszk természetes összetevők alapján készül, de ha a hennáról beszélünk, akkor ez egy 100% -ban természetes termék, amely bármilyen típusú és színű haj ápolására alkalmas. A hennát nemcsak hajfestésre, hanem egészségükre is használják. A henna olyan anyag, amely a hajhagymák táplálásával felgyorsítja a haj növekedését. A Henna meggyógyítja a sérült hajat, feszesebbé, erősebbé és fényesebbé teszi. A henna megmenti Önt, ha kiesik a haja, a henna szintén javítja a fejbőr állapotát és megszabadul a korpától. Minden előnye ellenére a hennának van néhány hátránya is. Nem olyan tartós, mint a mesterséges színezékek, és fokozatosan lemossa a hajat. Ha hennával fested a hajad, akkor ezt a műveletet gyakrabban kell elvégezned a kívánt árnyalat fenntartása érdekében. Óvatosan használja a hennát a korábban festett vagy ápolt hajra. Az ilyen haj árnyéka, miután hennával festett, teljesen eltérhet attól, amit tervezett. A henna elég mélyen behatol a haj szerkezetébe, és csak egy színezés elegendő ahhoz, hogy a hajon tartós pigment maradjon, amelyet aztán nagyon nehéz megváltoztatni. A modern szépségszalonokban vannak olyan eszközök, amelyek segítenek megváltoztatni a haj színét a hennával való festés után, de mégis nagyon óvatosnak kell lennie a festéshez használt henna árnyalatának kiválasztásában, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Henna árnyalatok.

A Henna különbözik, és lehetővé teszi, hogy a hajának a legváratlanabb árnyalatokat adja. A leggyakoribb a henna, amely vörösre vagy vörösre festi a hajat. De most egyre nagyobb népszerűségnek örvend a színtelen henna, amely bármilyen típusú hajra alkalmazható, gondozva őket és javítva a megjelenésüket. A henna festése során a haj különböző árnyalatai a henna különböző adalékokkal történő összekeverésével nyerhetők. Tehát, ha répalevet ad a hennához, akkor a haja árnyalata lila lesz, a kávé gesztenye árnyalatot ad a hajának, a kakaó - mahagóni szín, a kamilla aranyossá teszi a haját, a vörösbor pedig vöröses árnyalatot ad a hajának.

Henna festés.

A haj festése otthon hennával meglehetősen egyszerű, és minden nő meg tudja csinálni egyedül. Hogyan kell festeni a hajat hennával? - készítsen színezésre hennát: hígítsa a port forró vízzel, hogy a tejfölhöz hasonló állagú keveréket kapjon. A hennát alaposan fel kell keverni, hogy ne legyenek száraz por vagy csomók; - a vállakat törölközővel kell letakarni (válaszd azt a törülközőt, amelyet nem bánsz tönkretenni, mivel a hennát szinte lehetetlen lemosni). Óvja a bőrét is - kenjen krémet vagy olajat a haja kontúrjára, hogy a bőr ne festődjön. Ha a festés során a henna mégis a bőrre kerül, azonnal el kell távolítania; - a hennát száraz és tiszta hajra kell felhordani. A hennát ugyanúgy alkalmazzák, mint a közönséges festéket, egyenletesen elosztva azt az összes hajon. Gyorsan be kell fednie a haját hennával, anélkül, hogy megvárná a festékkeverék lehűlését; - tekerje a hajat műanyag borítással, és takarja le egy törülközővel a jobb szín érdekében. Lehetetlen pontosan megmondani, meddig kell hennát tartania a haján. Ez a kívánt árnyalat telítettségétől és a haj szerkezetétől függ, amely minden esetben egyedi. Ha ez az első alkalom, hogy fested a hajad, akkor rendszeresen nézd meg a film alatt, hogy mossa le a hennát. Miután elérte a kívánt hajszínt. Nagyon gondosan le kell mosnia a hennát, hogy nyoma ne maradjon a haján. A sampont nem alkalmazzák, ha lemossa a hennát. Ha hennában részecskék vannak a hajában, próbálja meg vastag fésűvel eltávolítani őket..

Henna és Basma.

Hennát és basmát összekeverve festheti a haját. A Basma egy szürke-zöld por, amelyet a haj színezésére használnak, akárcsak a hennát. De van egy nagyon fontos pont: nem lehet egyedül basmával festeni. A Basma csak hennával kombinálva alkalmazható. Ha hennával basmával fested a hajad, a hajad kékre vagy zöldre változik. A Basma olyan mélyen hatol be a hajba, mint a henna, és felhordása után nagyon nehéz lesz festeni a hajat. A hajfestés hennával és basmával megegyezik a csak hennával történő festéssel. Először keverje össze a hennát és a basmát, hígítsa a kapott porelegyet forró vízzel, és kezdje el festeni. A henna és a basma aránya a kívánt árnyéktól függ. Ettől függ a festék expozíciós ideje a hajon is. Ha a hennát és a basmát egyenlő részekben veszi be, akkor a haja árnyalata vagy világosbarna (30 percig tartsa a festéket a haján), vagy világosbarna (a festék tartási ideje - 1 óra). A barna haj elérése érdekében a hennát és a basmát 1: 2 arányban keverje össze, és kb. 1,5 órán át áztassa a hajon. Sötét gesztenye árnyalatot fog elérni, ha a hennát és a basmát 2: 1 arányban keveri, és 1,5 órán át festi a haját. Ha feketére akarja festeni a haját, akkor a henna és a basma 1: 3 arányú keverékét 4 órán át kell tartani a haján..

Színtelen henna.

A színtelen henna használata a hajápolásban egyre népszerűbb. Ez természetes, mert a henna természetes anyag, és mi lehet jobb, mint egy természetes ápolószer. A színtelen hennát mindenféle hajatulajdonosok használhatják. Száraz, zsíros és normál haj esetén egyaránt hasznos. Mivel a színtelen henna nem változtatja meg az eredeti árnyalatot, adalékanyagok nélkül használva a barnák, a szőkék és a vörös hajúak is használhatják. Ha a hajad elvesztette a színét és élettelennek tűnik, akkor a színtelen henna segít kijavítani a helyzetet. A színtelen henna első használatakor vigye fel a hajára 20 percig. Ha elégedett az eredménnyel, akkor a festési idő fokozatosan akár egy óráig is megnövelhető. Rendszeresen használjon színtelen hennát gyógyászati ​​és kozmetikai célokra, ilyenkor haja mindig ápolt és egészséges megjelenésű lesz. Színtelen henna, könnyebben használható, mint a közönséges vörös henna. A színtelen hennát könnyebben felviheti a hajra, és szétterül rajta; használatakor nem kell kesztyűt viselni - nem hagy nyomot a bőrön. A színtelen hennát a vörösnél is jobban lemossák, mivel sokkal könnyebben oldódik fel a vízben, és nem tartalmaz csomókat. A színtelen hennát nemcsak hajápolásra használják. Használhatja bőrápolásban, hogy megszabaduljon a mitesszerektől. Készítsen színtelen henna keveréket, mint a haj festésére (hígítsa a port forró vízzel). Az oldatot mindig forrón vigye fel az arcra (hígítás után várjon öt percet, és kezdje el alkalmazni) - így a henna elpárologtatja a pórusokat, és jobb lesz a tisztítás. A henna maszkot addig kell az arcon tartani, amíg meg nem szárad, majd meleg vízzel le kell mosni (a hennát nagyon könnyen lemossa a bőrről). A henna maszkok többszöri alkalmazása után észreveheti a fekete bőrkiütések csökkenését a bőrön. Rendszeresen végezzen ilyen bőrápolást, és a mitesszerek már nem zavarják.

Henna tetoválás.

A hennát a test tetoválásokkal díszítik. Sokan szeretnének tetoválást készíteni, de az a pillanat, amikor az egy életen át megmarad, sok kívánságost megállít. Az ilyen emberek számára alkalmas a henna tetoválás, amely egy ideig tart, majd eltűnik. A hennatetoválás olcsóbb csemege, mint egy szokásos tetoválás. Megengedheti magának, hogy kísérletként hennatetoválást készítsen egy tetoválás kiválasztása érdekében, amelyet aztán egy életen át meg fog tenni magának (de jobb, ha egyáltalán nem csinál magának tetoválást, ha hívő: ezt a Biblia tiltja)

Hennafestés hennával és basmával: titkok és hibák

Néhány lány csodálja a henna és a basma hatását, örökre felhagyott a kémiai festékekkel. Mások elégedetlenek az eredménnyel. Miért történik? Előbbiek ismerik a henna és a basma használatának szabályait, míg utóbbiak hibáznak. Ma megosztjuk veled az ilyen színezés titkait, és elmondjuk, milyen hibákat kerülj el..

A hennát és a basmát évezredek óta aktívan használják az orvostudományban és a kozmetikában. A mai napig ezeket az anyagokat különféle betegségek kezelésére, a haj színének megváltoztatására és az ősz haj festésére használják. Vannak azonban esetek, amikor az emberek elégedetlenek az eredménnyel a festés után. Miért történik ez és milyen hibákat kell kerülni - ezt szenteljük cikkünknek..

Gyakori hibák a haj festésekor
henna és basma

1. A hajuk jellemzőinek tudatlansága

A készítmények kiválasztásakor meg kell értenie a haj és a fejbőr sajátosságait. Például száraz és finom hajon nem ajánlott nagy mennyiségű savas anyagot beadni a keverékbe - elvégre lebontják a zsírt, és csak jobban szárítják a hajat..

2. A színezékek helytelen megválasztása

A hennát és a basmát a színező tulajdonságok mellett a haj erősítésére is használják. Nem minden fogyasztó akarja megváltoztatni a színét, ezért vannak olyan hennatípusok a piacon, amelyek nem változtatják meg a haj árnyékát. Mielőtt festeni való hennát vásárolna, győződjön meg arról, hogy a címkén nem szerepel a "Színtelen" felirat.

A szabványok szerint a festékhenna tövtelen Lawsonia levelekből készül, és csak Lawsonia szárakat használnak színtelen hennához. De az elméleti normák és a valóság nem mindig esnek egybe. Mint megértette, a gátlástalan gyártók bármit beletölthetnek a termékükbe. Nem elég csak az összetevők listáját elolvasni a címkén. Minden terméket tesztelni kell. Ami a basmát illeti, gyakori hiba van abban, hogy tiszta formában használjuk, anélkül, hogy hennával festenénk..

3. Bizonytalanság a kívánt szín kiválasztásában

Úgy döntenek, hogy hennát és basmát festenek a hajukra, sokakat a csomagoláson feltüntetett hozzávetőleges arányok vezérelnek. Vagy egyszerűen csak egy tálba öntik a port, hígítva vízzel. És akkor meglepetések kezdődnek: „Miért különbözik a színem egy barátomtól?”. De mivel a végleges szín kiválasztásához figyelembe kell venni a haja színét, és el kell játszania a keverékek összetevőivel. Az összes hajat csak vizsgálati minták után színezzük.

4. Sikertelen összetevők

Szeretnék megváltoztatni a haj színét vagy megerősíteni azt, sokan további összetevőket adnak a keverékhez. És itt a problémák az iskolai kémiaórák tudatlansága miatt kezdődnek. Például egyesek olajat kevernek savas közeggel: bor, ecet, citromlé stb. A sav azonban lebontja a zsírt. Következtetés: így csak pazaroljuk az összetevőket, anélkül, hogy bármilyen hatást váltanánk ki belőlük.

Az összetevőkkel végzett kísérletek alkoholos összetevőkig terjednek. Ne feledje, hogy az alkohol fejfájást okozhat, ha felszívódik a bőrbe. Az erős alkohol bőrégést okozhat.

Mivel a henna és a basma kissé megszárítja a hajat, gyakran keverik őket olajokkal. Vigyázzon az olaj mennyiségével! Adhat hozzá pár csepp olajat - nem több. Az olajok sűrű szerkezetűek, védőfóliával vonják be a hajat, amely megakadályozza a színező pigment behatolását. Ha hidratálni szeretné a haját olajokkal ellátott maszkokkal, akkor jobb, ha festés után alkalmazza őket..

Figyelem! Az illóolajok deformálhatják a műanyagot. Használatukkor tilos a keveréket hígítani műanyag edényekben, és műanyag kanalakkal keverni. Használjon üveget vagy kerámiát. Az illóolajok olyan koncentrátumok, amelyek nagy mennyiségben a bőr égési sérüléseit okozhatják. Legfeljebb pár csepp illóolajat használjon.

5. Helytelenül elkészített keverék

6. A festési eljárás hibái

7. Hibák a keverék öblítésénél

A henna és a basma keverék helytelen eltávolítása nemcsak a színt gyengítheti, hanem egyenetlen színhez is vezethet. A festés után nem ajánlott samponnal és balzsamokkal lemosni a hajat.

8. Túl gyakori festés

Az első hennával és basmával történő festés után a lányok észreveszik, hogy a hajuk vastagabb lett. Valójában ők maguk sem lettek vastagabbak. Csak annyit, hogy pórusuk és pikkelyük színezékkel vannak tele. A henna és a basma por alaposan öblítés után is nagyon szilárdan tapad a hajhoz. A vastag fonatoktól ihletve, vagy ha még jobban meg akarják változtatni a hajszínüket, a kedves hölgyek szinte minden nap festeni kezdenek. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a henna és a basma nagyon száraz haj, ezért nem szabad túl gyakran használni őket. Havonta egyszer elegendő.

Ha egy ideje hennát és basmát használ, színük szilárdan megmarad a hajon, és a túlnövekedett gyökereket át kell festenie, akkor a festéket csak a gyökerekre alkalmazzuk, nem pedig az összes hajra. Mivel a basma és a henna szárítja a haját, egy ideig hagyja abba a hajszárító használatát..

9. Kémiai és természetes festékek váltakozása

Csak akkor szabad hennával és basmával festeni, ha hosszú ideig a fekete, a gesztenye vagy a vörös árnyalatában akar maradni. Ha gyakran szeretné megváltoztatni a képet, akkor jobb, ha megtagadja a hennát és a basmát. A hajból való eltávolításuk sok időt vesz igénybe, a vegyi festék csak akkor vesz fürtöket, ha sötétebb. Barnáról szőkére válni rendkívül nehéz lesz.

A természetes festékek rosszabban hatolnak be a közelmúltban kémiai festékekkel festett haj szerkezetébe. Mielőtt áttérne ezekre a természetes összetevőkre, hagyja, hogy az előző festék kijönjön a hajából. Várjon legalább néhány hetet, különben az eredmény nem fogja tetszeni.

Tippek a hatékony festéshez
henna és basma haj

1. A haj típusának és aktuális problémáinak meghatározása

Például fokozott a faggyú szekrécióm, ezért nem adok olajat a keverékhez, hanem nyugodtan adjak savas anyagokat: citromlevet, ecetet, bort. Ezek az összetevők az út mentén segítenek megszabadulni a korpától. Ha száraz haja van, akkor jobb, ha nem ad hozzá savat. De a festés után maszkot készíthet tápláló olajokkal..

Figyelem! Ne felejtsen el allergiás tesztet végezni. Vigyen fel egy kis mennyiségű hígított hennát és basmát a bőr egy nem feltűnő területére. Pár óra múlva öblítse le és várjon egy napot az esetleges allergiás reakciók észleléséhez.

2. Választható henna és basma porok

A Henna és a Basma porok a száraz száraz gyógynövényaromát bocsátják ki, mivel növényekből készülnek. A füves szag hiánya nem jó mutató. Felhívjuk figyelmét, hogy a természetes színezékek gyorsan romlanak, ezért a porokat gondosan csomagolják a szabályok szerint. Ne vásároljon basmát és hennát, ha rossz minőségű csomagolásban vannak, vagy ha a tartályon könnyek vannak.

Mivel nagyon sokféle henna és basma van a piacon, érdemes egy kicsit kísérletezni, amikor a tökéletes márkát választja magának. Ha vannak barátai külföldön, kérje meg őket, hogy küldjenek importált termékeket összehasonlítás céljából, mert eladóink gyakran kínálnak hamis terméket.

Figyelem! Hennának világoszöld árnyalata van, kissé barna. A Basma színe kissé sötétebb. Összehasonlításképpen nézze meg a fotót: bal oldalon a basmára jellemző szín, jobbra pedig egy világosabb henna.

3. A végső szín egyeztetése

Ahhoz, hogy egy bizonyos színt kapjon a haján, több tesztfoltot kell készítenie különböző keverékkompozíciókkal. A fejére nem feltűnő szálakat festhet, de azt javaslom, hogy csak levágjon pár szálat (nem vastag, pár centiméter hosszú) és kísérletezzen rajtuk..

Az elvágott szálakat láthatatlan zárakkal rögzítse az alján. Terítse szét az ételfólián, és különféle keverékeket vigyen fel különböző szálakra. Öblítse le a szálakat 1-2 óra múlva. A végeredmény egy-két nap múlva jelenik meg. Csak így és semmilyen más módon nem fogja tudni megérteni, hogy a keverék mely összetételét kell kifejezetten a haján használni a kívánt árnyalat elérése érdekében..

4. A keverék összetevőinek kiválasztása

További kozmetikai hatás érdekében, illetve a henna és a basma új árnyalatainak megszerzése érdekében különböző összetevőket adhat a keverékhez. Természetes anyagok adhatók a festékhez, amelyek befolyásolják a színváltozást: kávé, tea, gyümölcslevek, tölgyfa kérge stb. De ha olajok vannak a festékben, legyen óvatos. Mint fentebb említettük, lassítani fogják a festés folyamatát..

5. A keverék elkészítése

6. Festési eljárás

A henna és a basma porokat üveg, kerámia vagy műanyag edényekben kell hígítani. Szakértők szerint a fémmel való érintkezés kémiai reakciókat okozhat, amelyek ronthatják a színező hatást. Keverheti a keveréket fakanállal vagy sushi bottal..

Jobb, ha letakarja a vállát egy régi törülközővel, vagy felesleges pólót visel. Óvatosan, kesztyű segítségével vigye fel a festéket a hajra. A homlok festékcsíkjait azonnal le kell törölni egy növényi olajba mártott vattacsomóval. Az első pár napban ne aludjon drága párnahuzatokon, mert akkor is nyomot hagyhatnak rajtuk, ha alaposan leöblítjük a hajat.

A színező hatás fokozása érdekében ajánlott a keveréket a tiszta hajra felhordani. A legegyszerűbb módszer a henna és a basma felhordása enyhén nedves fürtökre. A festék felhordása után célszerű melegíteni a haját: tegyen celofán sapkát, tekerje be a fejét egy törülközővel. A hennával és a basmával történő festés után a következő napokban nem ajánlott samponokkal mosni a hajat.

7. A keverék expozíciója a hajon és a festés gyakorisága

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a természetes anyagok nem ugyanolyan gyorsan hatnak, mint a kémiai festékek. Javasoljuk, hogy a keveréket másfél óránál tovább tartsa a hajon. Vannak, akik öt órán át tartják. Ne féljen, ez nem szintetikus kémia, és ezért semmi szörnyűség nem fog történni a hajával. A henna- és a basma-pigmentek egyszerű színezésével lesz idő felszívódni a haj szerkezetébe.

Figyelem! Emlékeztetlek arra, hogy a hennának és a basmának kumulatív hatása van. Egy-két nap után észreveszi a szín növekedését. Ne foltozzon túl. Hajfestés havonta egyszer, legfeljebb kéthetente.

8. A keverék öblítése

A festési eljárás befejezése után a keveréket folyó vízzel le kell mosni. Először megmárthatja a haját egy tál meleg vízben, és megkavarhatja az ujjait, lemossa a henna és a basma darabjait. Javasoljuk továbbá, hogy kis mennyiségű ecetet adjon a medencéhez. A sav segít beállítani a színt és fényt ad a hajának. Legalább pár napig ne mosson samponnal hajat, különben kimossa belőle a színező pigmenteket.

9. Lépjen ki a hennából és a basmából

Mint fentebb mondtam, hennát és basmát kell használni, ha hosszú távú színmegtartást szeretne. De mi van, ha meg akarja változtatni a képét? A haj legoptimálisabb és legkíméletesebb módját használtam: a szín fokozatos felszabadulása. Levágta a fürtök végét (a festék sokáig kitart bennük), hagyta, hogy a gyökerek növekedjenek. Néhány hónapig nem festettem a hajam hosszú távú hatású festékekkel. Az ősz haj festésére csak ideiglenes hatású spray-ket használtam, mert az ilyen festék könnyen eltávolítható a samponozás során. És csak pár hónap múlva használtam kémiai festékeket.

De mi van, ha a késztetés arra, hogy gyorsan és drámaian kijusson a hennából és a basmából, megváltoztatva a sötét színt mondjuk szőkére? Rengeteg olyan kézműves receptet tartalmazó videó található, amelyekkel gyorsan kiszabadulhat a színből. Szeretné alkalmazni ezeket a tippeket? Igazad van, de ne felejtsük el, hogy mindenkinek egyedi a haja, a reakció kellemetlen lehet, a végső szín sokkoló lehet. Ebben az esetben még mindig jobb, ha egy tapasztalt kézműveshez fordulunk egy jó szalonban, hogy az elhárítsa a katasztrófát..

A henna és a basma képes festeni a hajat
zöld vagy narancs színben?

Egyesek szerint mítosz, mások szerint igaz. Egyetértek a második csoporttal egy figyelmeztetéssel: az ilyen színek a henna és a basma vegyi festékekkel vagy tisztítószerekkel való érintkezése miatt jelennek meg. Személy szerint a hajam soha nem lett zöld vagy narancssárga, de ez a barátommal történt, aki most fél a hennától és a basmától, mint a tűz. Egyszer szőkéből vöröshajúvá döntött. Néhány kísérlet után könnycseppek ömlöttek: az első kísérlet után a gyönyörű szőke zöldellt; egy idő után a második kísérlet újabb különc eredményt adott - a fürtök gazdag érett narancs árnyalatot nyertek. Ha nem vagy punk, akkor nem akarod ezt az eredményt..

De miért történik ez? Az interneten sok találgatás van erről a témáról. A legnépszerűbb változatok: alacsony minőségű adalékok porok, amelyek fémsókat tartalmaznak. Amint emlékszel, a stylistok megtiltják a keverékek elkészítését fém edényekben..

Mi történhetett még? Gondoljunk csak a festékek kémiai tulajdonságaira. A basma az indigó festék leveleiből készül, más néven indigo. Ezt a növényt használják kék festék létrehozására. Van még egy ugyanolyan kék árnyalat is, amelyet úgy hívnak - indigo. És akkor eszembe jutottak az iskolai rajzórák, ahol arra tanítottak minket, hogy különböző színeket vegyítsünk különböző színekbe. Például a zöld szín eléréséhez el kell keverni a kéket a sárgával. Mint fentebb említettem, a lány eredetileg szőke volt (itt a sárga az Ön számára). Kiderült tehát, hogy a kék indigo a sárga hajat világoszölddé változtatta.

A henna előállításához a tövis nélküli Lawsonia száraz leveleit használjuk, porrá őrölve. A narancssárgát a vörös és a sárga keverésével kapjuk. Vagyis a szőke vörös henna pigmentek narancssárgává válhatnak. De ezek csak a feltevéseim. Hagyja az elméleti vitát kémikusokra és botanikusokra. Érdekel a gyakorlati hatás. A halványzöld-narancssárga túlzás előfordulásának megelőzése érdekében mindig hajtson végre tesztfestést, mielőtt az összes haját megfestené! Nem szükséges a természetes és kémiai festékek megszakítás nélküli váltogatása. A végső szín bármi lehet.

Milyen hajszínt kaphat
henna és basma alapú festékekkel?

A keverék összetételének megváltoztatásával különböző árnyalatokat kapunk: a feketétől az aranyig. Nem fáradok elismételni, hogy különböző hajszálakon ugyanazon keverék színe különböző árnyalatokat ad. Ez a tény nyilvánvalónak tűnik, de sok lány még mindig megfeledkezik róla. Kísérletezzen kompozíciókkal és arányokkal, hogy megtalálja a tökéletes hangszínt.

1) Hozzávalók a fekete színhez

A Basmát ritkán használják tiszta formájában, mivel ez kék árnyalatot adhat a hajnak. Általában hennát és sötétbarna és fekete árnyalatokat adó összetevőket adnak hozzá. Például őrölt kávé, tölgyfa kéreg főzet, csalán főzet. Eredmények: fekete, fekete, vörös árnyalattal, kékesfekete vagy fekete, kissé zöldes árnyalattal.

2) Hozzávalók vöröses színhez (réz, piros stb.)

A hennát tiszta formában használják, kis mennyiségű basmával vagy hibiszkusz hozzáadásával, valamint vörös zöldségek és gyümölcsök levével (répa, vörös szőlő, ribizli stb.).3) Hozzávalók a gesztenye színéhez

A barna haj trend a hírességek körében, mivel a stylistok szerint ez az árnyalat fiatalodik a legjobban, és szinte minden arctípushoz megfelel. Ugyanakkor a szőke és a fekete vizuálisan öregedhet, a vörös pedig nem minden nő számára megfelelő. Szeretne most finom és annyira divatos gesztenye árnyalatot kapni? Ebben az esetben a hennát basmával vagy kakaóporral, őrölt kávéval, fekete tea főzéssel, egy kis pálinkával vagy tölgyfa kéreg főzettel keverik.

4) Hozzávalók az arany ragyogáshoz

A haj aranyszínű árnyalata gyengédnek, romantikusnak tűnik, és egyszerre ad némi puhaságot és fényességet. Felhívjuk figyelmét, hogy a nemesfém fémes fénye csak fényben lesz észrevehető, sötétben nem. Az arany fényesség elérése érdekében kamilla és zsálya főzeteket adunk a keverékhez.

Íme néhány tapasztalt ajánlás.

Szeretné megtalálni a tökéletes árnyalatot magának? Nézze meg 50 vörös árnyalat cikkünket a hennás hűs receptekről. Itt megtalálja a Basma verziót és a további összetevők sok más változatát is. Kifejezetten készítettünk Önnek válogatott fotókat a színezés előtt és után. Felhívjuk figyelmét, hogy a különböző szerkezetű és színű hajon az eredmény is változhat..

Hajápolás a hennával és a basmával történő festés időszakában

Még egyszer szeretném emlékeztetni, hogy a henna és a basma száraz haj. Hosszan tartó használat esetén a haj durva és túl porózus lehet. Minden mértékkel jó. Ne festessen túl gyakran, és győződjön meg róla (még akkor is, ha egyáltalán nem festi a haját), tanulja meg a vastag és egészséges haj titkait. Használjon egészséges, gazdaságos és ártalmatlan hajápolási recepteket: alkalmazzon maszkokat, masszírozzon, öblítse le a fürtöket gyógynövényes öblítőkkel.

Ha a gyakori festés mégis a haj kiszáradásához vezetett, ami megnehezítette, akkor ideiglenesen hagyja abba a festést, kevesebb hajszárítót és vasat használjon, elrejtse a haját a naptól, és kerülje a rengeteg lakkot. Az alábbi receptek szintén segítenek Önnek, gyors eredményeket hozva..

1) bojtorján olajmaszk

A bojtorján (bojtorján) kiváló hajgyógyszer, déd-déd-dédanyáink által ismert. Kenjen némi olajat a fejbőrre, és masszírozza be a fejbőrbe. Ne terítse az olajat a hajadra, különben összetapad, és nehéz lesz öblíteni. 30-60 perc múlva mossa meg a haját. Hetente egyszer alkalmazza az olajat a szárazság enyhítésére.

További plusz: a bojtorján felgyorsítja a haj növekedését.

2) Kamillaöblítés

Vásároljon gyógyszertárból csomagokat rendes gyógykamillával. Főzd, fél órán át hagyd főzni. Öntse a kapott infúziót egy tál meleg vízbe, és öblítse le a haját. A kamillaöblítők selymessé és puhává teszik a hajat.

További bónusz: a kamilla gyógyítja az irritációt és a korpásodást.

3) Kefir maszk

Hevítsünk fél pohár kefirt. Nem lehet túl meleg. Kenje el a kefirt a haj teljes hosszában, és tegyen egy celofán sapkát a fejére. 30 percig vagy egy óráig tartjuk a maszkot, majd öblítsük le a hajat. A kefir pillanatok alatt puhábbá teszi a haját. A kefir használatára vonatkozóan nem találtam korlátozást. Esetemben a maszkokat intenzív tanfolyammal készítették: két hétig minden második napon.

További plusz: a kefir gyorsan eltávolítja a korpát.

4) Tojás- és sörmaszk

Általában a szőke lányoknak világos sört, a sötét hajú lányoknak pedig sötét sört javasolnak. Egy pohár sört kissé fel kell melegíteni, és hozzá kell adni a tojássárgáját. Mindent alaposan kevergessen simára. Fél órán át vigye fel a keveréket a hajára, majd öblítse le.

További plusz: a tojássárgája vitaminokban gazdag és gyorsan javítja a haj szerkezetét, a sör pedig komlót tartalmaz, erősítve a hajat és felgyorsítva azok növekedését. A sárgáját sörrel kombinálva gyorsan enyhül a viszketés és a korpásodás.

5) Homoktövis olaj maszk

Tegyen néhány csepp homoktövis olajat a fejbőrre. Masszírozza a fejét. Ahogy a bojtorjánolaj esetében, a homoktövis olajat sem a hajra kell kenni, hogy ne tapadjon össze. Egy óra múlva bármilyen samponnal lemoshatja a haját.

További plusz: a homoktövis hasznos vitaminokban gazdag, fényessé és puhává teszi a hajat.

Tanács! Személy szerint nem nagyon szeretem az olajmaszkokat. A hajam még mindig összeragad tőlük, bárhogy is próbálom elkerülni. De én csak szeretem a homoktövis ízét! Ha Ön is kedveli ezt a finom és lédús bogyót, hozzáadhatja az ételekhez vagy aromás italokat készíthet belőle. A homoktövis limonádé egyébként hihetetlenül ízletes és egészséges!

Hogy bármilyen színezéssel fényűző eredményt érhessen el, meg kell értenie a kémia és a fizika általános alapelveit, tanulmányoznia kell a különféle anyagok reakcióit. Például ne feledje, hogy az olaj megakadályozza a foltosodást, a sav semlegesíti a zsírt, hogy az illóolajok nagy mennyiségben égési sérüléseket okozhatnak stb. Fontos tudni a hajad jellemzőit is: természetes színét, állagát, növekedési sebességét. Ezen tényezők ismerete menteni fogja a kellemetlen hibákat..

Több mint öt éve használok henna- és basmafestékeket, és rendkívül elégedett vagyok a hajam árnyalataival és erejével. Ugyanakkor hibákat is követtem el, amelyeket aztán ki kellett javítani. Fórumokat és enciklopédiákat tanulmányoztam, ismerős fodrászoktól halmoztam fel a kérdéseket, és a kísérletezés évei alatt bizonyos következtetésekre jutottam. A henna és a basma gazdaságos színezékek gyógyhatású tulajdonságokkal, de vigyázni kell velük. Remélem, hogy az összes megadott információ lehetővé teszi a kívánt hatások elérését és megmenti a nem kívánt eredményektől! És a hennával és a basmával való festés milyen titkait ismeri? Ossza meg tippjeit a megjegyzésekben, mert azok mindenképpen jól jönnek a többi olvasó számára..

A minap ünnepeltük az új, 2020 kezdetét. Az új évben pedig tényleg kísérletezni szeretnél a képpel, igaz? Ha a változásra vágyódása nem korlátozódik a hajszínezésre, akkor a 2020-as divatos hajvágás egyikét is érdemes választania a különböző arcformákhoz. Azok számára, akik naprakészek maradnak a jelenlegi stílusokkal, javasoljuk, hogy nézzék meg a téli frizurák trendjeit. A frizura eleganciájának megadásához használhat elegáns hajkiegészítőket.

Ne féljen kísérletezni, de mindig a megfelelő tudáskészlettel forduljon hozzájuk. Vigyázzon a hajára, hagyja, hogy sűrűségével, csodálatos fényével és csodálatos színével örvendeztessen meg. Egészséget, szépséget és boldogságot kívánok!

Henna és Basma

Nehéz elképzelni egy olyan nőt, aki legalább egyszer sem forradalmasította haját festékkel. Egyesek erre a célra a legkontrasztosabb perzisztens festékeket használják, mások színezősamponokkal és tonikokkal kísérleteznek, mások pedig kizárólag a kizárólag vegyszereket nem tartalmazó természetes termékeket részesítik előnyben. Ez utóbbi csoportba tartozik a henna és a basma..

Miben különbözik a basma a hennától?

A henna és a basma, mivel növényi eredetű színezékek, nemcsak abban különböznek egymástól, hogy az elsőt a lavsonia leveleiből, a másodikat az indigóból nyerik. A fejbőrre és a hajra gyakorolt ​​hatások tartományát, a felhasználás idejét és a színes haj színét tekintve nem azonosak. Ezenkívül a henna független festék, de a basma csak akkor használható együtt a lavsan porral, ha a festés célja nem kék-zöld fürtök.

Annak érdekében, hogy Basma fekete hajat adjon, katalizátorra van szüksége henna formájában..

A henna használatának jellemzői:

 • Hipoallergén. Nem okoz hámlást, irritációt, viszketést és foltokat;
 • Erősíti a hajhagymákat, felgyorsítja a haj növekedését, normalizálja a vérkeringést, megakadályozza a hajhullást;
 • A "Solders" hajmérlegek, amelyek a fürtöket simává és fényesebbé teszik, megkönnyíti a fésülést;
 • Csökkenti a törékenységet és a töredezettségeket;
 • Fertőtlenítőszerként hat a bőrre, javítja annak állapotát korpásodás és zsíros haj problémái esetén.

A basma használatának jellemzői:

 • Feszesítő hatása van a hajhagymákra, csökkenti a hajhullást;
 • Védő fóliát hoz létre minden hajon, megvédve a külső tényezők káros hatásaitól: UV sugarak, szél, sós víz;
 • Harcol a korpásodás ellen, normalizálja a faggyúmirigyeket;
 • Növeli a haj sűrűségét, teltebbé és terjedelmesebbé teszi a hajat;
 • A hajfestés tartós hatást eredményez, még az ősz hajon is;
 • A fő különbség a hennától az, hogy gyakorlatilag nem használható más színezékek nélkül;
 • Nincs ellenjavallata.

Fontos, hogy kövesse az utasításokat a hennával és a basmával történő festéshez:

 • Csak természetes festéket használjon vegyszer hozzáadása nélkül;
 • Festés után vigyázzon a hajára. A növényi festékek önmagukban jó ápolási hatást nyújtanak, de a hajnak további nedvességre, táplálkozásra és védelemre van szüksége. Göndörségüket csak a szokásos módon lehet megszerezni: maszkok, balzsamok, szérumok, vitaminok;
 • Használjon hennát legfeljebb 3-4 hetente egyszer. Fennáll annak a veszélye, hogy kiszárítja a haját, törékennyé és instabillá teszi a káros tényezők hatására;
 • A samponnal mosott, tiszta, nedves hajra kenjen hennát vagy basmát. De a festés után jobb megtagadni a szappanos termékek használatát. A festék csak 2-3 napig erősödik meg a haj szerkezetében.

Iráni henna

Tiszta formájában "klasszikus" rézvörös árnyalatot ad, de más komponensek hozzáadásával a szín világos és sötét réz között változhat. Ezenkívül tonizálóan hat a hajra, serkenti a növekedést, fényt ad, megakadályozza a törést és egyéb problémákat. Enyhén szúrós szaga és durva őrlése van.

indián

A színspektrum változatosabb, és lehetővé teszi, hogy olyan árnyalatot válasszon, amely a lehető legközelebb áll a természetes hajszínhez. A legjobb minőségű a barna henna. A finom őrlés miatt könnyen hígítható, jól illeszkedik és könnyen lemosható. Az indiai henna gyors hatású, kellemes illatú és hosszan tartó hatású.

török

Olyan anyag, amely visszafogottabb és nemesebb árnyalatokat ad. Abban különbözik az indiai és az irániétól, hogy az eredmény eléréséhez egy kicsit tovább kell tartania a haján.

Fekete

Ez nem egykomponensű anyag. A készítmény szegfűszeg- és kakaóolajokat, néhány kémiai elemet is tartalmaz. A fekete henna nem veszélyesebb, mint a perzisztens mesterséges színek, de már nem 100% -ban természetes és ártalmatlan. A kész fekete hennát házi készítésű kompozícióval helyettesítheti. Ehhez két rész basmát kell vennie egy henna részhez, hozzá kell adni őrölt szegfűszeget, fekete kávét vagy erős teát.

Színtelen

A színtelen vagy átlátszó henna nem változtatja meg a fürtök színét, de szinte azonos cselekvési spektrummal rendelkezik. Maszkként vagy természetes hajsamponként használom, hogy a hajnak erőt, fényt és szépséget adjak. Számos recept létezik a többkomponensű, színtelen púderes hajmaszkokhoz. Például citromlével, mézzel, sárgájával, olajokkal, vitaminokkal.

Folyékony

Használatra kész termék. A folyékony lavsonia krémes állagú, kényelmes a fürtökre való felvitelhez, kész tasakban értékesítve, mesterséges komponensek nincsenek a készítményben.

A Basma a hennával ellentétben csak egy színben kapható..

Mi a jobb?

A kérdés ellentmondásos, sőt nem is teljesen helytálló. Mindkét növényi festéknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a termék végső választása az eredeti és a kívánt hajszíntől függ. A természetes henna és a basma a haj erősségét, sűrűségét, egészségét adja, ha helyesen használják. A használatra vonatkozó ajánlások megsértésével károsíthatja a haját, annak ellenére, hogy maguk a festékek környezetbarátak és biztonságosak. A Lavsonia por és az indigofer negatívan befolyásolja a fürtöket, amelyeket ápoltak. Gyorsabban kiegyenesednek, keményebbé és szárazabbá válnak..

A túl száraz és sérült haj tulajdonosai szintén veszélyben vannak. A tiszta színezékek az ilyen fürtöket még szárazabbá, törékenyebbé és hajlamosabbá teszik a károsodásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a száraz haj tulajdonosai csak műszínek használatára vannak ítélve. A henna szeszélyes hajon való használatához ki kell választania a megfelelő alapot, amelyen a keveréket elkészítik. Az olaj- és tejbázisok a legalkalmasabbak: olívaolaj vagy bojtorjánolaj, tejsavó, kefir, nehéz tejszín. A Basma-t kivételesen forró vízzel hígítják.

A hátrányok közé tartozik a festési eljárás időtartama. Az expozíciós idő legfeljebb 15 perc lehet, de maga a keverék felvitele a fürtökre hosszabb ideig tart, mint a mesterséges színezékek krémes állaga. A gyógynövénykeveréket is nehezebb lemosni. Az arányok be nem tartása, például a henna vagy a basma használata a színes hajon, kiszámíthatatlan eredményekhez vezethet. A haj gyakran természetellenes kék, rózsaszín, cseresznye, kékes színárnyalatokat kap, és nagyon nehéz lehet lemosni őket..

Ki tudja használni?

A növényi színezékek univerzális termék. Hipoallergének, ártalmatlanok és gyengéden befolyásolják a haj szerkezetét. A henna és a basma alapú festék bármilyen életkorban használható, nem árt betegségek jelenlétében és terhesség alatt. Hennával és basmával bármilyen eredeti hajszínnel festhet, csak helyesen kell kiszámítania az arányokat és az időt. A világosbarna szín érzékenyebb, ezért az árnyalat egyre világosabb és gyorsabb lesz rajta, a fekete színhez több türelem és idő kell, a barna esetében az indiai és a török ​​henna színe tiszta és kombinált egyaránt. A sötét haj fekete színe, amely hangsúlyozni fogja szépségüket, basma hozzáadása nélkül nyerhető. Elég, ha kész hennát használunk kakaó- és szegfűszegolajokkal.

Különleges ajánlások vannak a szürke fürtökre. Először is jobb, ha az ősz hajra világos árnyalatú hennát festenek, majd henna és basma keverékével újra bevonják, különben fennáll annak a veszélye, hogy túl világos, természetellenes és nagyon tartós árnyalatot kap. Azt is javasoljuk, hogy adjon egy kanál alapolajat, például olívaolajat a száraz haj keverékéhez. Ez megvédi őket a szárazságtól és a ridegségtől, és további ellátást nyújt..

Mi történik, ha összekevered őket?

A henna és a basma kombináció jelentősen kibővíti a színpalettát a hajfestéshez. Az arányoktól függően a vörös henna pigment többé-kevésbé észrevehető lesz, a fekete basma pedig világos szőke vagy gazdag sötét színt ad. A színeket többféle módon keverheti össze:

Elválasztott

Először a henna, majd a basma szakaszos alkalmazását foglalja magában. Az eljárás a haj előkészítésével kezdődik. Samponnal meg kell mosni, törölközővel be kell törölni, és természetes módon kissé meg kell szárítani. Ne használjon hajszárítót, ez kiszáríthatja a szálakat. Amíg a haj szárad, hennázzon a hennát a szükséges arányban egy tálba, és alaposan keverje össze. Az így kapott keveréket melegen vigye fel a hajra, kezdve a fej hátsó részétől, és fésűvel és egy speciális lapos ecsettel óvatosan terítve a gyökerektől a végéig. Kesztyűs kézzel masszírozhat. Ezután a fejet polietilénbe és törülközőbe kell csomagolni, vagy kalapra kell helyezni, el kell viselnie a kívánt színű festéshez szükséges időt. Alaposan öblítse le a fejbőrt és a fürtöket kényelmes hőmérsékletű vízzel. Használhat hajbalzsamot. Amikor a színezett haj száraz, ismételje meg az eljárást új keverékkel..

Egyidejű

Lényege a hajfestés henna és basma keverékével. A festék előkészítéséhez mindkét port különféle tálakban hígítják a csomagoláson mindegyikre előírt szabályok szerint. Amikor a keverékeket 40 fokos hőmérsékletre hűtötték, alaposan össze kell keverni, és egy tálba kell tenni meleg vízzel, hogy a teljes tömeg ne hűljön le közben. El kell indulnia a fej hátsó részéből is, elosztva a szálakat az elválás mentén, és a gyökerektől a végekig haladva. A kívánt eredmény által diktált idő után a keverék lemosható a hajról, a fürtök kondicionáló balzsammal kezelhetők.

Hogyan kell helyesen keverni?

A színezékek helyes aránya a jó eredmény kulcsa. Annak érdekében, hogy ne kerülhessen kellemetlen helyzetbe, amikor a kapott szín nagyon messze van a vártól, fontos, hogy előre kiszámolja az arányokat és az időt. A kényelem és a pontosság érdekében van egy speciális táblázat az arányokról és az idő függőségéről az eredeti hajszíntől és a várható eredményektől. A keverék elkészítésének technológiája meglehetősen egyszerű. Ahhoz, hogy festéket kapjon hennából és basmából, szüksége van:

 • Speciális táblázat segítségével határozza meg a fürtök eredeti színét. Megtalálható a por csomagolásán vagy az interneten;
 • Számítsa ki a szükséges gramm száraz port a haja hossza alapján. Például 30-50 g egy komponens elegendő a rövid fürtökhöz, és a vállakig terjedő hosszhoz 130-150 g kell. A szükséges mennyiség kiszámítható a csomagon található ajánlásokból is;
 • A kívánt eredmény alapján mérjen gramm anyagot a porban;
 • A hennát és a basmát külön tartályokban hígítsa, az utasításokat követve. Fontos figyelembe venni, hogy a henna elveszíti tulajdonságait, ha forró vízzel hígítják, míg a basma éppen ellenkezőleg, csak 80-90 fokos hőmérsékleten oldódik. Csatlakoztatnia kell a hígtrágyákat, miután azok megfelelő hőmérsékletre hűltek;
 • A kapott keveréket újra összekeverhetjük, ha kissé infundáljuk, és egy speciális lapos ecsettel felvihetjük a hajra.

De még a műveletek sorrendjének ismeretében sem olyan könnyű magának kifesteni a haját, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Fontos, hogy kövessen néhány hasznos irányelvet:

 • A festékek elkészítését és összekeverését porcelán edényekben kell elvégezni fakanál vagy speciális ecset segítségével. A fém oxidálódhat, a műanyag pedig forró vízzel kölcsönhatásban káros anyagokat szabadíthat fel, amelyek nem tesznek jót a hajnak;
 • Minél frissebb a por, annál jobban meg fog állni, ezért vásárláskor fontos figyelni a gyártás dátumára. A szárazanyag hígításakor közvetlenül a festés előtt azt is figyelembe kell venni, hogy minél frissebb a keverék, annál jobban fog működni;
 • Ha egyes összetevőket melegen kell hozzáadni, vízfürdőben kell melegíteni;
 • A festési idő nagyon fontos. Gondosan ki kell választania az Önnek megfelelő percek vagy órák számát a táblán található ajánlások alapján. Annak érdekében, hogy ne tévedjen, egy előzetes színtesztet kell elvégezni egy nem feltűnő hajtincsen;

A legjobb. A henna-basszus epikám. Festés hennával, valamint a basma és a henna kész keverékeivel

Valószínűleg csak én tudok így élni majdnem 25 évig természetes hajszínnel, és mindenre képes vagyok. Azok számára, akik nem ismernek engem, mint szerzőt, szerintem érdekes lesz jobban megismerni.

Így néz ki a természetes hajszínem:


Úgy tűnik, mi kell még? A szín élénk, összhangban van a küllememmel szem, szemöldök. De a hennával való festés során nem üldöztem a színt... Pórusos hajam szerkezetét szerettem volna megváltoztatni, és most aktívan dolgozom rajta. Az első fotóból azt gondolhatja, hogy csak nem megfelelő gondozást választottam, de mi van a második fotó egyenletes vásznával? Jól vagyok a távozással, annak ellenére, hogy elég gyakran kipróbálok valami újat, nagyon figyelek a hajamra, az érzéseikre, "életben vannak" számomra, érzéseikkel és érzelmeikkel. Hennától kell sűrűség. Vékony hajam van, és elvileg elegendő volumenük van, de szeretnék hozzáadni egy kellemes súlyt, túl világos, természetes színű. Álmom vastag, nehéz haj.
Lehetséges-e ezt megtenni anélkül, hogy megváltoztatná a natív hajszínét??
Szerintem nem. A színtelen hennával ellátott maszkok jóak, de általában lemosódnak, valamint a színes henna is. Csak a színes henna esetében láthatja azonnal a pigment kimosódását és a szín megújulását, ugyanakkor a laminálási hatást. Ebben az esetben a henna tovább halmozódik. Ha pedig színtelen hennával ellátott maszkokat használ a teljes hosszában, akkor kihagyhatja azt a pillanatot, amikor a következő maszkot kell elkészítenie. Ezenkívül a színtelen hennát összetételének és felépítésének köszönhetően sokkal könnyebb lemosni a hajról, de nincs rá szükségem. Ez a módszer jó azoknak a lányoknak, akiknek természetes a hajszíne, és akik nem tervezik annak megváltoztatását, de meg akarják érteni, miért van ekkora felhajtás az oldalon. És csak akkor döntsék el maguk, hogy szükségük van-e rá vagy sem.

A második pont az, hogy miért nem a színtelen hennával kezdtem. Nem olyan "mindenható", mint rendesen. A szokásos összetétele miatt kifejezettebb a laminálás hatása. A színes henna természetes pigmentjei vastagabbá, sűrűbbé teszik a hajat, megváltoztatják a haj szerkezetét, polírozó hatásúak.

Tehát megtörtént az első ismerkedésem a hennával. Azonnal Kajal felé lendültem.

Kajal vörös henna

Májusban versenyt rendeztek az oldalon, javaslatot tettek egy poszt megírására a „Tudom, hogyan. ”És folytatni kellett a kifejezést. A lányok írták: "Hogyan spóroljunk meg egy költségvetést", "Hogyan kell ápolni a porózus hajat", de én magam választottam a témát, hogyan kell festeni hennával. És tudod, a kezdőknek szerencséjük van! Véletlenszerűen nyertem és megosztottam első tapasztalataimat.

Nagyon jól festett haj! És a legfigyelemreméltóbb az, hogy különböző megvilágítással és egyenletes szögekkel a haj más árnyalatot kapott.


Közvetlenül éreztem a haj nagyon sűrűségét és megvastagodását, amely legendás. A tippek szárazak, de nem azért, mert nem adtam hozzá olajat, tettem hozzá. A keveréket könnyen felhordták, átcsúsztatták a hajon. Nagyon hosszú ideig, 4 órán át ültem hennával, és festés után nem használtam kondicionálót vagy maszkot. Most már tudom, hogy erre nincs szükség, a henna után mosható ápolásra van szükség és szükséges, a festés után jobb kizárni ezt a sampont, mert a henna így jobban rögzül. Csak leöblítjük vízzel. A hennát könnyen lemosták, de felkészültem arra, hogy nehéz lemosni a hennát, és a coowing módszert alkalmaztam (mosógép kondicionálóval, természetes). Vele persze szórakoztatóbban mentek a dolgok. De mint kiderült, teljesen meg lehet birkózni nélküle, hacsak nem olcsó minta a hennáról. Jobb az Artkolort azonnal öblíteni kondicionálóval, nagyon nehéz víz alatt lemosni. Másnap samponnal mostam meg a hajam.

Olyan élvezettel dolgoztam Kajalval, hogy folytattam az ismerkedést ezzel a céggel. És most a karjaimban már megvolt

Barna henna Kajal

Áttekintést és post összehasonlítást írtak.
A barna henna kissé összeomlott, nehezebb volt vele dolgozni.
A szín nagyon telítettnek bizonyult:

A haj sima, folyó. Sokáig nem fogok ezen a hennán tartózkodni, mert egy egész bejegyzést írtak róla, csakúgy, mint a vöröshajúról. Ha érdekel, akkor olvasd el. De találtam egy másik barna hennát, amely költségkímélőbb és könnyebben alkalmazható. Olvassa el erről a bejegyzés végén, friss benyomások. Kicsit maradok navigátorként, hogy kényelmesebb legyen az olvasás, könnyebb lehet a szöveget részenként érzékelni)

Megáldottam a csokoládé árnyalatát. Be kell vallanom, hogy közelebb állt hozzám, mint a piros szín. Hogy őszinte legyek, nem vagyok vörös hajú a szívemben. A vörös hajúak őrültek, és annak ellenére, hogy meglehetősen impulzív ember vagyok, hétszer mérek, mielőtt döntést hoznék. Én vagyok az a személy, aki hosszú ideig választani fogja, milyen ízléssel vegyen chipset. De néha szemtelen lány akarok lenni, és visszatérek a vörös hajú, szégyentelen.

Ezután a marokkói hennáról mesélek. Egyre többet látok véleményeket az indiai és az iráni hennáról. De a marokkói henna valami új. És minden új és ismeretlen vonz.

Prémium minőségű marokkói henna hajhoz (fényes réz) Munira "Shiny"

A marokkói henna tartósan gazdag réz színt biztosít. Az árnyék világosabb lesz, annál világosabb a hajad. A henna rendszeres használata garantálja az átfogó haj- és fejbőrápolást - erősíti a hajat, kiegyenlíti annak szerkezetét, megakadályozza a hajhullást, törést, kivágást és korpásodás kialakulását, természetes krémként táplálja a fejbőrt, nemes fényt kölcsönöz a hajnak, amelyet mesterségesen csak az elit kozmetikumok érhetnek el..


A csomagolás információkat tartalmaz a hennáról, az összetételről, a gyártóról, a súlyról, valamint a lejárati időről mindkét hyung esetében 2018. januárig. Nyáron velük festettem. Még az őrlést is jelzik!

A csomagolás nem ugyanaz, mint a weboldalon. Ez egy fehér táska, amelyet csak te nyithatsz ki, egyszerűen könnycsepp készítésével. Továbbá egy csodálatos cipzár nyílik meg előtted, amely kinyitható és zárható, attól függően, hogy az összes hennát egyszerre fogja-e használni, vagy a maradék megtakarítását tervezi. Nagyon kényelmesen. Például azt vettem észre, hogy ha egyszerre kiöntöm az egész zacskót, majd megtöltöm vízzel, akkor túl folyékony állagú lehet és semmit sem lehet tenni. De ha kiönt egy felét, megtölti vízzel, majd fokozatosan hozzáadja a port, akkor változtathatja a keverék sűrűségét. Úgy tűnik, hogy túlzásba esett a porral? Tegyen még egy kis vizet. Hoppá, túlzásba vitte. Nem számít, a csomagolásban még maradt egy kis por! Nem szeretem a folyékony állagot, amikor a nyakon és a halántékon folyik. Szeretem a sűrű, de hajlékony pasztát. Ezt szoktam kapni, már megtettem a kezemet a dagasztásban.

Nagyon érdekes, hogy a Munira henna színe miben különbözik a szokásos henna színétől. Zöldes árnyalata van, ami különleges varázst kölcsönöz neki, mert csak Lawsonia levelek porát tartalmazza, adalékanyagok nélkül. Nem kívánatos a hennát közvetlen napfénynek kitenni, ez csökkenti az eltarthatóságát. Finoman őrölt, porszerű.

Öntött forró vízzel, de nem forrásban lévő vízzel várt, amíg a vízforraló kissé lehűl. Hozzáadott egy kupak kókuszolajat pár csepp olívaolajjal. Így a hennát azonnal csomók nélkül összekeverték, és teljesen sima felületet nyertek. 3 órán át ragaszkodott a hennához, nem kevesebb. Egy idő után egy élénkpiros film emelkedik ki.

Kiderül, vaj vajak, például kókuszvaj, shea vaj, kakaóvaj hennával festve sokkal hirtelenebben mutatják meg magukat, mint a folyékony és könnyebb olajok. Korábban nem figyeltem erre, majd egészen véletlenül vettem észre ezt a tényt. Egyébként gyönyörű hennobasszos kisasszonyunk, Júlia adta nekem ezt az ötletet. Miután rájöttem erre és rájöttem, hogy a vajokat kezdtem előnyben részesíteni, a folyékony olajok félreállnak, de valamikor ezeket is fel kell használni. Kellemes volt a henna felhordása és leöblítése a hajról. Nézd meg az eredményt!

Teljesen sima haj.

Az egyik heirmanyachka még azt hitte, hogy vasalattal igazítottam ki a hajam) Vasat nem használok, ártalmatlanul adtam el. És miért van rá szükségem, ha van henna?!

Kiváló minőségű henna + vaj vaj kettős buzgalommal fényezi a hajat, táplálja és visszatartja a nedvességet a haj belsejében, így a henna nem csak nem szárad ki, hanem helyreállítja a haj szerkezetét, hosszantartó hatást biztosít.

A haj megszerezte ezt az árnyalatot:
Bár nehéz árnyéknak nevezni, pontosan SZÍN!

Fényes réz, a gyártó ígérete szerint. Szeretem, ha az elvárások teljesülnek.
Kiváló ár-érték arány.
Mikor kell olajat adni, azonnal keverés közben vagy felvitel előtt?
Nekem azonnal kényelmesebb. Ez nem befolyásolja a haj színezésének mértékét, a haj jól fest. De ha az alkalmazást megelőzően olajat ken, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a haja zsíros lesz, és legalább egy napot rendezetlen fejjel kell járnia, vagy festés után samponnal kell mosnia, ami nem kívánatos.

Henna prémium haj- és testrajzoláshoz (gesztenye-réz) Arous Sultan "A szultán menyasszonya"

Kiváló példa a természetes hennára! Ide tartoznak a növény felső ágaiból összegyűjtött lavsonia levelek, ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű pigmentet és hasznos illóolajokat, így ez a fajta henna nemcsak a haj festésére, hanem a mehendi testre történő festésre is sikeresen alkalmazható. Tartós és puha színezés, amely után a haj ápolt, erős lesz, szerkezetük kiegyenlítődik, megakadályozzák a végek keresztmetszetét.

Ez a henna ugyanúgy néz ki, mint az előző henna mintája, idegen elemek, törmelék, forgács, homok nélkül. Finom őrlés, por.

Ezúttal shea vajat adtam hozzá. Gyúráskor szemcséket találtak, de foltozva nem érezhetők, az állaga krémes és kellemesen alkalmazható, nem omlik össze és nem folyik.

Forró vízzel öntve egy idő után élénkpiros pigment is felszabadul. Sőt, megmutatom a kiválasztott pigmentet a hajvonal mentén. Látja, hogyan vörösödik a bőr? Az alkalmazás ugyanaz, mint az előző hennában, természetesen nem csúszós és könnyű, mint a krémfesték, de nem nehéz, a henna elég jól eloszlik a hajon. Henna könnyen lemosódott.

Látom a gyártó által ígért gesztenye jegyzeteket. Ezúttal nem csak rézre vágytam, hanem valami szokatlan árnyékra.
Számomra úgy tűnik, hogy sikerült hozzáadni a "gesztenye színét". Szóval tetszik ez a kifejezés, azonnal emlékszem, milyen gyönyörű árnyalatúak a gesztenye gyümölcsök.


a képet a shlakov.net oldal adta
A haj minősége javult. Csiszoltnak, simának és egyenesnek tűnnek.
A hajat, mint mindig, csak vízzel mossuk le, sűrűek és kellemesek voltak, cseppet sem zsírosak.
Porózus hajam van, és úgy néz ki, mintha a hennához ragadtam volna. Amint abbahagyom a festést vele, természetes szerkezetem kimászik és megrémít. A bolyhos haj nem az álmaim határa, a henna segít megszelídíteni ezt a tombolást a fején, de elég gyakran kell festenie.
Készen áll arra, hogy az egész szabadnapját ezzel töltse, gondozva a kezeléseit? Készen állok! Ideálisnak tartom, ha kéthetente egyszer hennát festenek a teljes hosszában. Ha basma és henna keverékével festjük, az eredmény tovább tart. A haj nem szárad ki megfelelő gondozással, a pigment felhalmozódik és sűrűbbé válik. Vékony hajam van, és vastagabbá, sűrűbbé akarom tenni.
Ha nem hagyja, hogy a henna majdnem nullára öblítse le, és időben fest, akkor felhalmozódik.

Kicsit később basmával akartam festeni, hogy lássam, milyen lesz rajtam a fekete. Nem féltem, hogy a szín nem mossa le, tudtam, hogy a basma hosszú távú festést és felhalmozódást igényel a hajon. És hogy őszinte legyek, nem igazán tetszett. Már megbékéltem a basma pigment felhalmozódásának hosszú és borongós folyamatával a hajamon, hogy nem kellett ezt megtennem! Előtte már két különböző basmával festettem, iráni és indiai, de nem szeretnék rájuk kitérni, mivel ez a bejegyzés a legjobbak legjobbjairól szól.
Ki gondolta volna, hogy ilyen szerencsém lesz, de megismerkedtem Kajal fekete hennával (basma)

Súly 100g
A költség megváltozott és jelenleg 800r.

Miért olyan drága?
A henna drágult a gyártói áremelkedés, valamint a magas dollárárfolyam és vámok miatt, amelyek szintén az árfolyamhoz vannak kötve.

De az eredmény fizeti a költségeket. Véleményem szerint, ha egy adott gyártó barna hennája helyettesíthető egy másik gyártó hennájával, akkor ennek a hennának nincsenek analógjai. Ő egyedülálló. Mert valójában basma, és nincs is ehhez a hennához hasonló basma.

A csomagolás mindig összehasonlíthatatlan.
Négy oldalról lezárt fényvisszaverő táska, benne teljesen lezárt táska. A por minőségének fenntartásával nem kell aggódni, megbízhatóan védve van a fénytől és a levegőtől.

A kompozíció nagyon gazdag:

indigofer festés, hajhenna (basma), amlaporok, bringaraj, neemfa, vetiver.

Azt hiszem, a fekete henna elkészítésének technológiája befolyásolja a szín intenzitását és annak hosszú távú jelenlétét a hajon..

A Basmát a hajra kell keverni, amint összekeveredik.
Forraljuk forró vízzel, kb. 90 fok.

Nem vagyok olyan vastagbőrű, hogy azonnal alkalmazzam a 90 fokos vízzel főzött basmát. Ezért az ujjammal ellenőriztem, hogy a keverék mennyire kényelmes az emberi test számára, már festheted is, vagy még forrón.

Porszerű, finom őrlés. Olyan sekély, hogy a porral határos.


Miután megtöltötte vízzel, buborékok jelentek meg. Olyan szokatlan volt, hogy a látvány szó szerint elbűvölt. Soha nem találkoztam még ilyennel. Tudod, volt egy ötletem megvásárolni mindazokat a porokat, amelyek szerepelnek az összetételben, de két pont van. Először is, nem tudom az adagolást. Igen, logikusan megértem, hogy az összetevőket nagyobb mennyiségben, csökkenő sorrendben teszik. Vagyis, ha Basma az első a felállásban, akkor leginkább azt tették fel, és így tovább. Lehet, hogy valaki ezt nem tudta, mert feltételezhető, hogy egyszerűen fel van sorolva, hogy mi van a kompozícióban. Mielőtt belekezdtem a hajápolásba, nem figyeltem rá. A második pont, lehetetlen megismételni a technológiát otthon. Ezért csak egy lehetőség van - csak vásárolni.

Egy fekete film gyorsan feltűnt.

Az alkalmazás gyönyörű, mint a krémfesték.

100g vízzel elkevert por alig volt elegendő számomra a hosszához és a gyökereihez, és ezeket néhol nem festették.

De egyszerre több csomag használata túl költséges és pazarló, ezért először is az emberi szem számára leginkább hozzáférhető és csak akkor hozzáférhetetlen helyeket festjük ki.

Az eredmény meghökkent! A festés után azonnal egy varjúszárny színét kaptam. Szeptember 14.:

De a probléma az volt, hogy nem adtam olajat a hajam mélyfeketére festésére, és kiszáradt. A jó samponnal és a Kaaral Maraes maszkkal végzett mosás nem segített a hajamban, de tudtam, hogy ez segít. Ampulla Kaaral Restructure, de nekem nem volt
Kerestem az egész várost, és találtam egyetlen régi típusú ampullát. Az értékesítési asszisztens nem találta a dobozt ezen ampullák alól, és ennek megfelelően nem ismertem a lejárati dátumot. De kockáztattam.

Az ampulla megmentette a napot. Különösen szembetűnő, hogy a nap melyik színében ugyanaz a fekete és a mély.

2 hónap elteltével, szeptember 17-én, a szín továbbra is ugyanolyan telített:

Két gyönyörű hónapig élveztem a hajam, aztán láttam, hogy a sűrűség eltűnt, de a szín megmaradt. És akkor rájöttem, hogy itt az ideje árnyalatokkal játszani. Először is, az Artkolort iráni hennával festették, és a haj réz árnyalatot nyert. Szükségem volt egy alapra a további festéshez basma keverékkel, és megkaptam.

Friss benyomások

Már használtam Lady Henna barna hennát, de akkor az eredmény instabil volt.

A Henna Lady Henna Brown a radzsasztáni 100% -ban természetes henna és az indigó festék kombinációja, amely gazdag és drága barna színt kölcsönöz a hajnak. A színezés mellett kifejezett gyógyító hatása van.

Nem fogja összetéveszteni ezt a hennát ugyanazon gyártó természetes vörös hennájával, mert a csomagolás és maga a csomag "barna" jelöléssel rendelkezik.

A porcsiszolás tetszik, mint mindig, ne felejtsük el, hogy az ár is minimális.

Valamint az első és a második alkalommal a henna nem ragaszkodott hozzá. Csak megtöltöttem forró vízzel, és vártam, amíg kihűlt. Az a pillanat, amikor a henna hőmérséklete már alkalmazható, egybeesik azzal a pillanattal, amikor egy fekete filmet elengednek. Nem pazaroltam értékes időt a megörökítésére, mert Basma nem szereti a halogatást, de azt akartam, hogy az árnyék minél sötétebb, annál jobb..

Kényelmes, hogy ezt a keveréket nem kell előre gyúrni és hosszú ideig tartani, és nem szükséges felmelegedni, mert a keverék ez idő alatt kihűlt volna. Amíg a keverék lehűl, lesz ideje mosni a haját, ha nedves hajra szokott festeni. Előre megmostam a hajam, és majdnem szárazon csináltam, mint általában. Nem vártam, hogy pár zár megszáradjon, azt hiszem, nem játszana különösebb szerepet.

Tehát milyen hibákat követtem el először?
Olajjal túlzásba vitték, ami valószínűleg megakadályozta a festést, így az eredmény kevésbé kitartó.
Festés után samponnal megmostam a hajam. Nem három napot, de legalább egy napot fenn kell tartani. Tehát a szín jobban megmutatja magát és rögzül. És itt, ahogy mondani szokták, a növényi festékeknek nem volt ideje megragadni, és már mostuk is őket. Ez nem olyan festék, amely mélyen, mélyen behatol, ezek olyan gyógynövények, amelyek többnyire kölcsönhatásba lépnek a haj kutikulájával, beburkolva azt.

Vigyen fel barna Lady Hennát krémfestékként. Nagyon könnyen és gyorsan lemosható is. Először túltettem olajjal, ezért samponnal kellett lemosnom, mivel zsíros haj hatást váltott ki. És így a henna sampon nélkül is nagyon jól leöblít.

Közvetlenül festés és sampon után:

Csodálatos csokoládé árnyalat.

A második mosás, a piros szín már jól látható, a barna maradványoknak nyoma sincs. A tiszta határ csak feldühített.

Úgy döntöttem, hogy megismételem a kísérletet a barna Ledy Hennával, és másodszor adtam hozzá kakaóvajat.

Ezúttal a fejbőrt letakartam egy zacskóval, és a hatás fokozása érdekében fél órán át melegítettem egy termikus kalapban. Az első alkalommal, amikor nem szigeteltem a fejem, szabadtér volt a hozzáférés. Elmondom, hogy volt. Amíg a keveréket felhordtam, nem csak kihűlt, hanem meg is fagytam!
Eleinte 10 percig hősapkával melegítettem a hajam, bár nem rajongok ezért, mert nemcsak a fejemben lévő fűfélék súlyosságától fáj, hanem a hősapkától is. De amit nem lehet feláldozni a végeredmény érdekében. Aztán 10 percig kikapcsoltam a termikus sapkát, és élveztem a meleget, amit megtartott. Nem a „piros gomb” kódnévvel ellátott, fokozott módot használtam, hanem egy tökéletesen melengető szokásos „zöld módot”. De már késő pihenni, aztán újra bekapcsoltam a termikus hatást, és vártam a megadott 10 percet. Szünet 10 perc. A szünet alatt az üvegházhatás jól megmaradt. És legutóbb ugyanarra az időintervallumra kapcsoltam be a termikus kalapot.
Érdekes tény, valahogy úgy éreztem, hogy érdemes módot váltani, és pontosan a megfelelő időben pillantottam az órára. Misztika vagy kapcsolat az űrrel?!
Egyébként megpróbálok minden második nap betartani a mosási menetrendemet. Ezért a festés előtt nem mostam meg a gyökereket, egy nappal az X óra előtt megmostam őket, és nem volt idejük koszolni, és nem akarok gyakoribb mosást kiváltani, a még tiszta gyökereimet nem akarom. Csak a lemoshatatlan ápolásból mostam le a hosszát.

Ezt a barna hennát mocsárvízzel mossuk le. Már megszoktam, hogy az indigót kékkel mossák le, a közönséges henna pedig piros, a henna és a basma keveréke piszkosbarna, ez pedig csak piszkoszöld. Menő.

A hajat nagyon jól festették, azonban bizonyos megvilágítás mellett vörösség jelentkezik a gyökereken.

Legközelebb talán megmosom a gyökereket ismét egy jamb, remélem, hogy a poszt kissé tanulságos volt, és a tapasztalataim érdekesek voltak. De a vörösség nem annyira nyilvánvaló, hogy pánikba esne. Azt mondhatjuk, hogy a hibák elhárítását sikeresen elvégeztük. A haj nagyon sűrű, a szín 4 mosás alatt nem mosódott, és vettem még két csomagot ebből a barna hennából, valamint kakaóvajból, mivel nagyon tetszett párhuzamosan ezzel a hennával. Ezen a hennán fogok foglalkozni a sötétbarna pigment felhalmozódása miatt, mivel költségvetési és kellemes vele dolgozni. De lehetséges, hogy csak egy mozdulattal térek vissza a feketére Kajal hennával.

Mi nyer, kitartás vagy lustaság? Folytatjuk…

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A tetvekre és a nitsre vonatkozó legjobb gyógyszerek listája

Több évtizede a fejtetveket olyan népi gyógymódokkal kezelték a tetvek ellen, mint a kerozin, a por, a tömény hidrogén-peroxid, és minden gyermeket, nemtől függetlenül, kopaszra borotváltak..

A szulfén szappan használatára vonatkozó utasítások

A haj és a bőr állapota befolyásolja az első benyomás kialakulását. A jól ápolt megjelenés hozzájárul az önbizalom megadásához, a hangulat megteremtéséhez és a többi emberrel való kommunikációhoz.