Legfontosabb / Kiemelés

Ammóniamentes hajfestékek

Kiemelés

A modern fodrászipar különféle termékeket kínál a nőknek a megjelenés kísérletezéséhez. A haj színének radikális megváltoztatásához enyhén frissítse a képet, adjon fényt vagy extravaganciát - mindez a színező kompozíciók hatáskörébe tartozik. A perzisztens pigment azonban helyrehozhatatlan károkat okozhat a fürtökben, kiszáradnak, kimerülnek és élettelenek lesznek. 2010-ben ammóniamentes hajfesték jelent meg a híres Schwarzkopf márka vonalában. Hosszú időbe telt, mire a stylistok és ügyfeleik értékelték a termék minden előnyét. Most a piacon megtalálhatja a különböző gyártók e kategóriájú alapjait..

Megfontoljuk a kompozíciók összes tulajdonságát, tanulmányozzuk a legnépszerűbb márkák minősítését.

Mik azok az ammóniamentes készítmények

Ammónia és hidrogén-peroxid nélküli hajfestékkel nem aggódhat a fürtjeinek egészsége miatt. A modern gyártók eltávolították a kompozícióból a két legagresszívabb alkatrészt. A perhydrol (vagy peroxid) felelős a szál elszíneződéséért, szó szerint "kimossa" belőlük a természetes pigmentet. Ezáltal a fürtök törékenyek és szárazak lesznek, megfosztva őket erejüktől és ragyogásuktól. Az ammónia egy új szín "beágyazása" érdekében nyitja meg a hajmérleget, amely segíti a színező részecskék behatolását a szerkezetükbe és az árnyék teljes megváltoztatását. Az eljárás után azonban nem záródnak újra, a hajszál megzavarodik, és meglehetősen nehéz helyreállítani..

Az ammónia káros hatása ezzel nem ér véget, a vegyszer a perzisztáló festékeknek jellegzetes szúrós szagot ad, nagyon mérgező és a bőrön keresztül behatolhat a testbe, mérgezve, nyálkahártya égési sérüléseket, allergiákat és egyéb negatív reakciókat okozhat..

Professzionális ammóniamentes hajfestékekben a peroxidot és az ammóniát egyáltalán nem használják, vagy ezeknek a kémiai összetevőknek az aránya elhanyagolható.

A színváltási eljárás nem annyira káros a fürtökre, mint a tartós készítmények használata esetén. Ezenkívül a termékek természetes növényi összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, amelyek táplálják, hidratálják és megvédik a szálakat a külső tényezők negatív hatásaitól..

Előnyök és hátrányok

A biztonságos festékekben található alacsony hidrogén-peroxid- és ammónia-tartalom vitathatatlan plusz. A készítmények nem sértik a hajszál integritását, a fürtök felületére vannak rögzítve, és nincsenek beépítve a szerkezetükbe.

profik

A tápláló és hidratáló összetevők megvédik a hajat a vegyi anyagok negatív hatásaitól. Nemcsak új megjelenést kap, hanem a hajad számára is előnyös.

Az előnyök listája folytatódik:

 • a kellemetlen szag hiánya;
 • a toxinok testre gyakorolt ​​negatív hatásának csökkentése;
 • a fürtök rugalmasságának és egészségének megőrzése;
 • a készítmények terhesség alatti használatának képessége az orvossal történő előzetes egyeztetés után.

Mínuszok

Ezekkel a tulajdonságokkal ruházzák fel a gyártók a festékeket. De vajon valóban ennyire ártalmatlanok? Nem igazán. A szín rögzítéséhez parabének kerülnek a kompozícióba. Leggyakrabban monoetanol-amin, és mennyisége meglehetősen magas. Az anyag még az ammóniánál is rosszabbul hat a bőrön.

A pigment stabilitása érdekében a toulolt, a diamnobenzolt, a rezorcinot és más olyan kémiai anyagokat is alkalmaznak, amelyek negatív hatást gyakorolnak a testre. Még az árnyék enyhe változása is károsíthatja a hajat..

 • Rövid távú eredmény. A gyártók az árnyék akár két hónapos tartósságát ígérik, sőt, a festéket 4-6 fürdőkezelés után lemossák.
 • Alacsony álcázási tulajdonságok. Festse át az ősz haját, ellentétben a hirdetési ígéretekkel, röviden képes lesz rá. 2 hajmosás után ezüstös árnyalatok kezdenek megjelenni a hajon.
 • A drasztikus változások hiánya. Nem lesz képes barna színűből szőkévé válni, vagy fordítva, mivel az ammóniamentes készítmények csak 2-3 tónussal változtathatják meg a haj színét.
 • Kiszámíthatatlan pigmentfejlődés lehetősége. Ez az opció csak akkor valószínű, ha korábban festett fürtöket tartós festékekkel, basmával vagy hennával, vagy perm-t végzett. Annak érdekében, hogy a pigmentek ne reagáljanak a korábban használt termékekkel, ne kísérletezzen egyedül, jobb, ha olyan fodrászat keres, aki tanácsot ad a legmegfelelőbb összetételhez.
 • A sárgaság megnyilvánulása. Kellemetlen sárga árnyalat jelentkezhet, ha a túl sötét szálakat meg akarja világosítani. Ez gyakran előfordul, ha ammóniával ellátott festékeket használnak, színezőanyagokkal pedig megszüntetik..

A népszerű márkák áttekintése

A boltok polcain megtalálhatók ammónia nélküli professzionális festékek és a tömegpiaci szektor ártalmatlan termékei. Hogyan lehet eligazodni a különféle áruk között? Összegyűjtöttük a legnépszerűbb és legnépszerűbb termékeket, amelyeknek sikerült jól ajánlaniuk magukat a stylistok és csodálatos ügyfeleik körében.

A besorolás tanulmányozása után emlékezhet a hajának leginkább megfelelő nevekre.

Estelle

Az orosz márka az Estel Sense De Luxe ammóniamentes festékek sorozatát kínálja a fogyasztóknak. A paletta meglehetősen változatos, 56 természetes árnyalatot tartalmaz. A panthenol, a keratin, az olívaolaj és az avokádó táplálja és hidratálja a fürtöket.

A krémfesték jól alkalmazható, nem terjed és egyenletesen oszlik el, szalonokban és otthon is használják. Keverje össze a terméket, mielőtt a hajra felveszi 1,5% aktivátorral vagy 3% oxigénnel, amely külön kapható.

A felhasználók megjegyezték, hogy a szín meglehetősen egyenletesen jelenik meg, és megfelel a gyártó által megadott árnyalatoknak. A pigmentet 2 hét után lemossák, de kumulatív hatása van. Minél gyakrabban használja az Estel Sense De Luxe-t, annál hosszabb a hézag a kabátok között..

"Schwarzkopf"

Az úttörő és az egyik legnépszerűbb globális márka egyszerre többféle ammóniamentes terméket kínál.

 1. Az Essential Color gazdag paletta 20 árnyalatból. A kompozíció fehér tea és licsi kivonatokat tartalmaz, amelyek gondoskodnak a fürtökről. A készlet tartalmaz egy vitamint tartalmazó kondicionálót, amely helyreállítja a hajat festés után. A gyártó azt állítja, hogy a termék segítségével 30-100% -ban szürke hajat festhet át, a választott színtől függően..
 2. A Perfect Mousse olyan habfesték, amelyet otthon különösen könnyű használni. A hajon egyenletesen oszlik el, nem folyik le, a maradványok könnyen eltávolíthatók. A palettán 20 árnyalat található, amelyek segítenek abban, hogy bármilyen megjelenés fényesebb és kifejezőbb legyen. A fő gondozóanyagok a szójafehérjék és az orchidea kivonatok. Még a nagyon száraz haj helyreállításával is megbirkóznak, erőt és selymességet kölcsönöznek neki..
 3. A Nectra Color vonal a legkevésbé népszerű a fogyasztók körében. A gyártók azt állítják, hogy a festék nemcsak gazdag színt és fényt kölcsönöz a fürtöknek, hanem simítja is a felületüket. A táplálék virágnektárból, panthenolból és sárgabarackmag olajból származik.

De a Nectra Colornak számos hátránya van. Gazdag összetétele ellenére sok lány a következő okok miatt nem vásárolná újra ezt a terméket:

 • egyenetlen színfejlődés (valószínűleg ez az otthoni festés kellemetlenségeinek tudható be);
 • a szürke haj rossz árnyékolása, mint más ammóniamentes vegyületek;
 • a készítmény kellemetlen keverése és alkalmazása, a festéket egy palackba kell szorítani egy oxidálószerrel, majd alaposan rázza fel, és egy speciális fúvóka segítségével alkalmazza a terméket a hajra. Ennek következtében az üvegben nagy mennyiségű felhasználható festék marad..

"Mátrix"

A professzionális márka minőségi termékeket kínál különböző vonalakban. A legnépszerűbb a Socolar Beauty, amelyet kifejezetten az ősz haj festésére terveztek. A szerző képlete egészen egyszerűen működik: az alkatrészek önbeállító funkciókkal rendelkeznek, kölcsönhatásba lépnek a fürtök természetes pigmentjeivel és alkalmazkodnak hozzájuk. Ez lehetővé teszi, hogy fényes, természetes és egyenletes árnyalatot kapjon bármilyen típusú és színű hajon, feltéve, hogy a bennük lévő szürke haj nem több, mint 50%.

A paletta hideg és meleg, világos és természetes tónusokat tartalmaz. A termék részét képező jojobaolaj valóban elegáns fényt kölcsönöz a fürtöknek.

A Color Sync vonal olyan lányok számára alkalmas, akik még nem kísérleteztek a fürtökkel, vagy már könnyítették őket. Az ammóniamentes termékeket gyakran használják a szín kiegyenlítésére normál festés után. Gyengéden befolyásolják a szálakat, anélkül, hogy károsítanák a rudak szerkezetét, és nem fedik fel a pikkelyeket.

A ceramidok, amelyek a színezékek részét képezik, képesek kitölteni a szőrszálak pórusait. Ez segít kiegyenlíteni a haj szerkezetét, fényes fényt és egyenletes árnyalatot kölcsönöz neki..

Vella

A Wella ammóniamentes festéksorát gyakran használják azoknak a fürtöknek a megvilágítására is, amelyek korábban agresszív világosításnak vagy színezésnek engedtek be. Az alapok részeként:

 • Tápláló olajok és vitamin komplexek, amelyek szó szerint új életet lehelnek a sérült hajba.
 • A keratinok erősítik a hajat és megvédik a külső tényezők negatív hatásaitól.
 • A méhviasz kiegyenlíti a szőrszálak szerkezetét, növeli azok térfogatát és sűrűségét, megakadályozza a pigment gyors kimosódását.

Szürke hajra is lehet festeni kompozíciók segítségével, de csak azzal a feltétellel, hogy mennyisége ne haladja meg az 50% -ot.

"Londa"

A Londa márka Londacolor vonala 90 árnyalatban jelenik meg. Alapvetően ezek hideg színek, amelyek között még kéket és orgonát is találhat. Ugyanakkor a klasszikusok szerelmeseinek is sok közül lehet választani - a paletta változatos.

A festék képes harcolni az ősz hajjal és korrigálni a haj színét, ez segít radikálisan megváltoztatni a képet. A pigment mikrorészecskék gömb alakúak, ezért jól tapadnak a szőrszálakhoz. Ezenkívül fényvisszaverő elemeket is tartalmaznak, hogy a fürtök fényt és fényt kapjanak. A gyümölcsviasz és a keratin táplálja és hidratálja a zárakat, egyenletessé téve a felületüket, ami lehetővé teszi a szín egyenletes megjelenését.

A színezés elvégezhető otthon, mivel a kompozíció sűrű állagú, nem "lebeg" és egyenletesen oszlik el.

"Loreal"

A francia márka a Casting Gloss vonalat kínálja az enyhe színezés érdekében. 26 különböző színt talál, az élénk szőkétől a mélyfeketéig.

A termékek szabadalmaztatott formulán alapulnak, amely méhpempőt használ. Ez az összetevő a haj fényét adja, fényessé, kezelhetővé és simavá teszi. A természetes olajok és a fényvisszaverő részecskék gondoskodnak a fürtökről, több fényt és fényt adnak a színnek.

A festék felhordása nagyon egyszerű; ehhez a gyártók speciális palackokat szállítottak kényelmes permetezőkkel. A festék nem roncsolja a haj természetes pigmentjét, segít megbirkózni az ősz hajjal, ha annak fele nem haladja meg a haját.

"Garnier"

Leggyakrabban a "Garnier" ammóniamentes termékeit használják hajformázásra, de független festékként is működhetnek. Segítségükkel nem lehet radikálisan megváltoztatni a képet, de az alapszín hangsúlyozása, világosabbá és kifejezőbbé tétele teljesen kivitelezhető feladat..

Kevés árnyalat van a palettán - csak 16, de ezek kombinálhatók új friss ötletek létrehozásához.

A színezékeket argánolajjal, vitaminokkal és áfonyakivonatokkal dúsítják. Ezek az összetevők természetes fényt adnak a fürtöknek, simavá, kezelhetővé és ápoltá teszik őket. A gyártók biztosítják, hogy bármelyik választott szín segít eltakarni a szürke szálakat, és fokozatosan csak 5 hét múlva mossa ki. A tartósság azonban kisebb, ha gyakran mossa a haját..

"Faberlik"

A népszerű márka paletta természetes ammóniamentes festékeket kínál, amelyek képesek megbirkózni az ősz hajjal és egyszerre 3 tónussal enyhíteni a fürtöket. Ugyanakkor a haj szerkezete nem zavart, hanem éppen ellenkezőleg, egységesebbé válik.

A természetes olajok, a lótusz kivonatai, a gingko biloba, az aloe és a napraforgó gondoskodó tulajdonságokkal rendelkeznek. Lehetővé teszik a festés és a helyreállítás kombinálását. Az eljárás után a haj sima, puha lesz, fényes fényt és tökéletesen egyenletes telített árnyalatot kap.

A gyártók azt állítják, hogy a termékek összetételében nincsenek agresszív vegyi anyagok, ezért érzékeny fejbőrű nők számára alkalmasak.

Az ammónia és hidrogén-peroxid nélküli színező készítmények kevésbé káros hatással vannak a fürtökre. Ezenkívül szinte mindegyik tartalmaz tápláló, hidratáló és helyreállító összetevőket, amelyek segítenek megvédeni a hajat a negatív tényezőktől..

Ne feledje azonban, hogy bármelyik, még a legártalmatlanabb festék is tartalmaz kémiai összetevőket.

A gyengéd szerekkel festett haj gondos, rendszeres ápolást igényel. Csak célzott kozmetikumokat válasszon, használja az utasításoknak megfelelően, ne hagyja figyelmen kívül a házi recepteket. Csak az intézkedések teljes skálája segít helyreállítani a haját.

12 legjobb ammóniamentes hajszín

* A legjobbak áttekintése az expertology.ru szerkesztősége szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálnia kell szakemberrel.

Nem titok, hogy a tartós hajszínezés súlyosan károsítja a fürtök szerkezetét. Ezért a modern fiatal hölgyek arra törekszenek, hogy a legkíméletesebb termékeket válasszák, amelyek egészségesek a szálak. Annak kiderítéséhez, hogy mely ammónia nélküli festékek különösen népszerűek, besorolásunk segít, figyelembe veszi a termékek összes előnyét és hátrányát.

Az ammónium-hidroxid elősegíti a szín tartósságát és tompítja a haj természetes pigmentjét. Ez lehetővé teszi, hogy világos tónusokat kapjon a sötét fürtökön, és fordítva. Azonban még a legjobb minőségű ammónia nélküli festék is tartalmaz káros anyagokat. Ezért a minősítésre jelentkezők mérlegelésekor a következő szempontokra összpontosítottunk:

 1. a minőség és az ár megfelelősége;
 2. a vállalat hírneve;
 3. növényi komponensek jelenléte a készítményben;
 4. könnyű alkalmazás;
 5. szilárdság;
 6. szag;
 7. biztonság;
 8. Szín paletta;
 9. egyszerű használat;
 10. ennek eredményeként a haj állapota;
 11. készlet alkatrészei.

Az ügyfelek véleménye fontos szerepet játszott.

A legjobb hajfestékek értékelése ammónia nélkül

Jelölésegy helyTermék neveár
A legjobb hajfestékek értékelése ammónia nélkül1KAPOUS SZAKMAI NEM AMMONIA329 ₽
2ELGON Szerezd meg a színes Dolce-t900 ₽
3Loreal Casting Creme Gloss306 ₽
4Garnier olia235 ₽
ötÁllandó krémfesték ammónia nélkül Faberlic229 ₽
6.Állandó ÉRMESZTÉS Olio Colorante294 ₽
7Nouvelle touch Smart-
8.MATRIX Color Syng603 ₽
kilencEstel Sense De Luxe365 ₽
tízSyoss Oleo Intense295 ₽
tizenegySchwarzkopf tökéletes hab366 ₽
12.CHI lonic Permanent Shine hajszín647 ₽

KAPOUS SZAKMAI NEM AMMONIA

A Kapus festékpaletta sok eredeti színt tartalmaz. Köztük vannak lemosó tonikok. A készítményben nincsenek illatanyagok és káros vegyszerek. A termék nem okoz allergiás reakciót, laktáció és gyermekvállalás alatt használható.

A vásárlók a terméket hosszan tartó, kiszámítható szín és fényesség, a hajra gyakorolt ​​finom hatás és a gondozó tulajdonságok miatt választják. A festék jól fest a szürke szálakra. Kettős minőségellenőrzésen megy keresztül az orosz és az európai előírásoknak megfelelően. A fogyasztók értékelik a tisztességes hatás és az elfogadható ár optimális egyensúlyát. A termék ára 300 rubel.

Előnyök

 • kímélő összetétel;
 • olcsó;
 • szag nélkül;
 • nagy ragyogás;
 • tartós szín;
 • kiszámítható árnyalatok.

hátrányai

 • nincsenek komoly hátrányai.

ELGON Szerezd meg a színes Dolce-t

A festék formula búzaproteint és almakivonatot tartalmaz. A haj védett a szerkezet leromlásától a csökkent lúgtartalom miatt. A paletta csak természetes árnyalatokat tartalmaz. Ezek mind összhangban vannak az eredménnyel. A festék megtartásakor nem tapasztalható kellemetlenség.

A termék minden elvárásnak megfelel. Szinte nincs negatív vélemény erről a termékről az interneten. A fogyasztókat csak az ár zavarja. Az ügyfelek örülnek a termék tartósságának. Sok lány használta ezt a festéket terhesség alatt, és vásárláshoz ajánlja. 815 rubelbe kerül.

Előnyök

 • kiváló tartósság;
 • összehúzott árnyalatok;
 • természetes összetevők a képletben;
 • sok jóváhagyó felülvizsgálat;
 • allergia és égés nélkül;
 • gondoskodó tulajdonságok.

hátrányai

 • viszonylag magas ár.

Loreal Casting Creme Gloss

A minősítés következő résztvevője az egyik leghíresebb hajfesték, amely nem tartalmaz hidrogén-nitridet (ammóniát). Peroxid vagy további kémiai elemek nem találhatók összetételében. De van a méhpempő a képletben, amely hasznos anyagokkal táplálja a fürtöket és puhává teszi őket. A festék jól megbirkózik az ősz hajjal, és főleg természetes árnyalatokban jelenik meg. Ennek eredményeként a haj gyönyörűen ragyog és csillog a napon. Egészségesnek és ápoltnak tűnnek..

A lányok megjegyzik a termék jó tartósságát. Egy hónappal később a haj még mindig világos, selymes és fényes. A készlet balzsamja többször is elegendő. Az állaga szagtalan, a színe pedig meglehetősen telített. Előfordult, hogy nem mindig egyezett a képpel. Ár - körülbelül 400 rubel.

Előnyök

 • jó tartósság;
 • szag nélkül;
 • telített árnyék;
 • sok balzsam;
 • az ár megfelel a minőségnek;
 • ápolt haj ennek eredményeként;
 • méhpempő az összetételben.

hátrányai

 • egyes esetekben előzetes pontosításra van szükség;
 • hang nem egyezik.

Garnier olia

A rangsorban a következő egy állandó krémalapú festék, ammónia nélkül. Több évvel ezelőtt lépett be a népszerű termékek listájába. Vitaminjai és természetes összetevői miatt választják. A festék finoman foltos és minimálisan károsítja a fürtöket. Nagyszerű otthoni használatra, és sokkal olcsóbb, mint a hasonló termékek..

A magas olajtartalom megakadályozza a haj összekuszálódását és sérülését a színezés során. A festék illata egészen kellemes. Az egyetlen dolog, ami a legtöbb vásárlónak nem tetszett, az a balzsam volt, amely nem adja meg a várt hatást. Ár - 250 rubel.

Előnyök

 • kímélő hatás;
 • fényt ad;
 • egyértelmű utasítások;
 • természetes olajok a készítményben;
 • jó illat.

hátrányai

 • rossz minőségű balzsam.

Állandó krémfesték ammónia nélkül Faberlic

A "Faberlik" cég évek óta kiváló minőségű és olcsó hajfestékekkel kedveskedik rajongóinak. A vállalat állandó festéket értékesít ammónium-hidroxid nélkül, ami szinte nem rombolja le a szálak természetes szerkezetét. Teljesen biztonságos és gyengéden befolyásolja a fürtöket..

A festék nem alkalmas ősz haj festésére, a kompozíció nem fog megbirkózni vele. A hamu haj könnyebbnek tűnik, mint a katalógusban. A konzisztencia gyorsan és egyenletesen színezi a szálakat, nem károsítja a hajat. A szín sokáig nem mossa le. Főzve meglehetősen kellemetlen az illata. Ár - körülbelül 250 rubel.

Előnyök

 • egyenletes és világos színű;
 • sokáig nem mossa le;
 • biztonságos;
 • gyönyörű színek a kollekcióban;
 • elfogadható árcédula.

hátrányai

 • kellemetlen szag;
 • nem fest az ősz hajra.

Állandó ÉRMESZTÉS Olio Colorante

A minősítés következő helye egy olasz gyártó professzionális festéke, amelyet aktivátorolajjal egészítenek ki. A kompozíció argán és makadámia, avokádó és jojoba kivonatokat tartalmaz. Mindezek az összetevők mélyen rögzítik a pigmentet, és simítják a kutikuláris lemezeket. Ennek köszönhetően elképesztő ragyogás érhető el a hajban.

A termék híres tápláló és hidratáló tulajdonságairól, valamint elképesztő színeredményéről. A vonal 59 intenzív árnyalatot tartalmaz, amelyek minden divatigényt kielégítenek. Ezenkívül könnyen kombinálhatók egymással, és egyedi árnyalatot kapnak. Ár - körülbelül 300 rubel.

Előnyök

 • árnyalatok széles választéka;
 • a színek keverésének képessége;
 • fényes fürtök;
 • sok tápanyag az összetételben;
 • elfogadható költség;
 • jó illat;
 • teljesen fest az ősz hajra;
 • nem szárítja a hajat.

hátrányai

 • rosszul lemosott a homlokról (legfeljebb 3 napig);
 • viszkető bőr az alkalmazás során.

Nouvelle touch Smart

Ez a vonal gazdag színpalettával rendelkezik. A katalógus körülbelül 40 színt tartalmaz, amelyek között vannak extrém és természetes lehetőségek. Az ammóniamentes állandó festéket aktivátorral együtt alkalmazzák, és ragyogással tölti el a hajat. Az árnyalatok sokáig kitartanak. 3 hétig a szín nem változik. Természetes hajon még hosszabb ideig viselik.

A festéket biztonsága és gyönyörű színe miatt választják. Ez nem a legolcsóbb termék, amelyet nem lehet megvásárolni egy szokásos szupermarketben. Ideális vékony és törékeny szálak, túl érzékeny bőr számára. Ár - 850 rubel.

Előnyök

 • magas fokú biztonság;
 • tartós eredmény;
 • nem ég;
 • nem okoz viszketést;
 • sok szép árnyalat;
 • ragyogás és selymesség.

hátrányai

 • nem mindenki engedheti meg magának;
 • nem mindenhol lehet vásárolni.

MATRIX Color Syng

A "Matrix" festék alkalmas természetes és korábban színezett hajra. Gyakran használják szépségszalonokban, mert a professzionális kozmetikumokhoz tartozik. A készítmény olajokkal dúsított és nem tartalmaz kémiai elemeket. Ezért a termék alkalmas a rendszeres színezésre..

A festék sokáig nem mossa le, és fényessé teszi a hajat. A katalógusban sok szép árnyalat található. Az állagnak kellemes illata van. Nem folyik és nem ég. A fürtök kissé kiszáradnak, ezért érdemes gondoskodni a további táplálkozásról. Ár - 400 rubeltől.

Előnyök

 • olajok a készítményben;
 • sok szép árnyalat;
 • jó illat;
 • kényelmes alkalmazás;
 • nem okoz irritációt.

hátrányai

 • szárítja a fürtöket.

Estel Sense De Luxe

A minősítés néhány résztvevőjétől eltérően az Estelle festék ideális az ősz haj festésére. A formula olíva kivonatot és avokádó olajat tartalmaz. A szerszámot teljes értékű színezésre és a végek tonizálására egyaránt használják. A festéket viszonylag ártalmatlannak tartják, és minden hajtípusra alkalmas..

Az olajos textúra könnyen alkalmazható és jól eloszlik a fürtökön. A törékeny és sérült szálak tulajdonosainak tetszeni fog, mert a festék úgy működik a felületen, hogy nem hatol be magába a szerkezetbe. Ez a megközelítés azonban nem garantálja a hosszú távú tartósságot. A vásárlói vélemények bizonyítják, hogy a szín gyorsan lemosódik. Ár - 265 rubel.

Előnyök

 • jól fest szürke szálakat;
 • olcsó;
 • ne rontsa el a haját;
 • természetes olajokat tartalmaz;
 • könnyen alkalmazható.

hátrányai

 • instabil;
 • Erős szag.

Syoss Oleo Intense

A híres "Cies" márka festékében aktivátorolaj található, és ártalmatlan hatásáról híres. A fogyasztók a könnyű használat és a haj fénye miatt választják a terméket. A haj színe körülbelül 2-3 hétig tart. A szálak lágyakká és selymessé válnak. A kompozíció könnyen lemosható, de a bőr és a törülköző erősen foltos. A szín kiszámítható. A hölgyek különösen kedvelik az étcsokoládét és a vörös árnyalatokat. Pontosan úgy jelennek meg, mint a képen. Ebből a vonalból a fényesítő festékek nem olyan sikeresek. Sárgaságot árasztanak a hajon. A termék ára alacsonyabb, mint a legtöbb analógé, de a festék minősége nem sokkal rosszabb. Költség - körülbelül 250 rubel.

Előnyök

 • ártalmatlan összetétel;
 • a fényes és puha haj egyszerű használata a teljes összegért;
 • gazdag sötét színek;
 • olaj a képletben;
 • megfizethető áron.

hátrányai

 • a szőke rosszul mutatja magát;
 • közepes tartósság;
 • marad a bőrön, törölköző.

Schwarzkopf tökéletes hab

A "Schwarzkopf" luxusmárka kiváló minőségű habfestéket gyárt ammónia nélkül. Kényelmes alkalmazási forma és megfelelő ár különbözteti meg. Az ügyfelek azt állítják, hogy a haj az eljárás után fényes és puha. Az egész folyamat egyszerű és egyértelmű. A termék illata nem kemény, de kellemes.

A festék közepesen tartós, és a szett kiváló balzsamot tartalmaz, amely után a fürtök selymessé és hajlékonysá válnak. A kompozíció nem fest túl jól az ősz hajra, és az árnyalat jelentéktelen mértékben különbözik a dobozon feltüntetettől. Ár - 350 rubel.

Előnyök

 • pompás balzsam festés után;
 • fényes és puha haj;
 • az alkalmazás kényelme;
 • jó illat.

hátrányai

 • nem birkózik meg az ősz hajjal;
 • az árnyék nem mindig felel meg a deklaráltnak.

CHI lonic Permanent Shine hajszín

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Chi márka festékét, amely kizárólag gyógyászati ​​termékeket tartalmaz - vitaminokat, viaszt, selyemfehérjéket, keramidokat, aminosavakat. A gyártó azt állítja, hogy a készítmény nem károsítja a bőrt és a hajat. Teljesen biztonságos az egészségre és kellemes illatot biztosít a színezés során.

A festék pigmentjei rögzülnek a hajszerkezetben, amelynek eredményeként stabil, kiváló minőségű eredményt kapunk. A vásárlók szeretik az árnyalatok telítettségét és fényességét, a szálak kellemes fényét és rugalmasságát. A kiterjedt paletta segít elérni a kívánt színt. Vannak azonban olyan esetek, amikor nincs összhangban a bejelentett árnyalattal. Érdemes megfontolni, hogy a festéket sokáig és kitartóan mossák. A termék ára körülbelül 650 rubel.

A legjobb ammóniamentes hajfestékek

Az ammónia olyan vegyszer, amely káros füstöket bocsát ki és égési sérüléseket okozhat (ha a bőr érzékeny). Az ammóniamentes hajfesték biztonságos és kíméletes színezést biztosít. Az ammónia szintén olcsó derítő, mivel hidrogén-peroxidot tartalmaz..

Lehetséges festeni a hajat ammóniamentes festékkel?

Az ammóniamentes festéknek vannak előnyei és hátrányai. Az ilyen alapok nem alkalmasak minden nő számára, mivel rosszul festik át az ősz hajat és az újranőtt gyökereket. Az ammóniamentes festék használata miatt a hajat egyenetlenül lehet festeni, különösen akkor, ha korábban már ammónia termékkel festették.

Az ammóniamentes festékek előnyei:

 • éles, kellemetlen szag hiánya;
 • gyengéd festés, amely nem sérti meg a fürtöket vagy a fejbőrt;
 • nagy színpaletta (az ammóniatermékek ebben a tekintetben még mindig az élen járnak);
 • nincs ellenjavallat.

Az ammónia nélküli professzionális festék nem olcsó. Nem számít, milyen jó minőségű egy ilyen eszköz, még mindig nem ad hosszú távú eredményt. Az ammóniamentes termékkel készült festés legfeljebb 2-3 hétig tart. Az ammóniamentes termékek szintén nem teszik lehetővé a haj egyszerre több tónusának világosítását..

Káros az ammóniamentes hajfesték?

Minden festék használata előtt allergiás reakciót kell végezni. Ehhez először a terméket a bőr bármely területére, majd egy vékony hajszálra kell felhordani. Ez az eljárás segít elkerülni a kellemetlen eseményeket a jövőben..

Az ammóniát nem tartalmazó professzionális termékek nem károsak a hajra. Terhes és szoptató nők használhatják őket. A termék automatikusan ártalmassá válik, ha mérgező összetevőket tartalmaz (Syoss Oleo Intense).

Hogyan színezhet festékkel ammónia nélkül?

Az ammóniamentes festék világos árnyalatait nem sötét fürtökhöz tervezték. Ha egy barna nő egy szőkévé akar válni, akkor először meg kell fehérítenie a haját. De a halványítási eljárás észrevehetően rontja a fürtök állapotát, így az ammóniamentes festék pozitív hatása nem lesz észrevehető. Ilyen esetekben ammónia nélküli festékre van szükség annak érdekében, hogy ne sértse meg még jobban a hajat..

Az ammónia megnyitja a haj pórusait, így a fürtök szemtelenek és bolyhosak lesznek. Ammóniamentes termékek használata után a haj szerkezete nem változik.

A gyengéd termékkel történő helyes festést a következő séma szerint kell elvégezni:

 1. Festéket alkalmaznak a mosatlan hajra. Ugyanakkor a fürtökön nem lehet más eszköz (gélek, lakkok, habok). Először a terméket el kell osztani a gyökereken, és 10-15 perc elteltével a haj teljes hosszában fel kell kenni..
 2. A terméket nem szabad 30-40 percig lemosni. A pontos idő a kívánt árnyalattól függ: ha egy nő élénk, intenzív színt akar kapni, akkor hosszabb ideig kell tartania a terméket.
 3. Összegzésképpen tápláló balzsamot kell felvinni a fürtökre. Erősen ajánlott hagyni, hogy a hajad természetes módon megszáradjon, hogy fényes legyen és ne legyen fodros..

A festék gyorsabban fog működni, ha törülközőbe tekeri a fejét (egy speciális műanyag sapka felhúzása után).

Milyen gyorsan lemossák az ammóniamentes festéket?

Az ammóniamentes festékeket gyorsan, legfeljebb egy hónap alatt lemossák. Egyes termékek, például a Garnier, egyáltalán nem tapadnak a hajhoz. Az ammónia nélküli kiváló minőségű és professzionális termék valamivel kevesebb ideig tart, mint az ammóniafesték. Haját tartósan szelíd termékkel festheti, mivel nem árt.

Ha egyfajta minősítést készítünk az alapokról, akkor a vezető pozíciót a Kapous, a Matrix, az Estel termékei veszik át. Perzisztensek és használatuk nem korlátozódik az egyszerű festésre. Ezekkel a festékekkel gyönyörűen színezheti a haját anélkül, hogy drasztikusan megváltoztatná az árnyékot. Itt tekintheti meg, hogy a Matrix milyen árnyalatokat készített a szőkék, barna hajú nők és barnák számára.

A legjobb gyártók festékeinek áttekintése

Hol tudnék vásárolni? Az alábbiakban felsoroljuk a tisztességes nemek körében népszerű ammóniamentes festékeket. A vásárláshoz keresse fel a gyártó hivatalos webhelyét. Professzionális termékek (Kapous, Matrix) megtalálhatók a professzionális kozmetikai üzletekben is. Hogy néznek ki, a fotón látható..

Syoss Oleo Intense

A gyártó állítása szerint a Cjos Oleo Intense különféle vitaminokat és olajokat tartalmaz. A készítmény valóban tartalmaz hasznos anyagokat, köztük argonolajat, amely táplálja a hajat. De az eszköznek egyetlen jelentős hátránya van: a mérgező komponensek jelenléte. A termék szulfátokat (SLS), linalolt (dermatitist okozhat), aminofenolt tartalmaz. Az ammóniafesték sokkal biztonságosabb lehet, mint a Syoss Oleo Intense.

A termék nem ajánlott olyan nőknek, akiknek túlérzékenysége van a bőrön, valamint azoknak, akiknek a haja rossz állapotban van. A vásárlói vélemények izzadsága alapján megállapíthatjuk, hogy a festék nem ellenálló, gyengén fest az ősz hajra, és kiszáríthatja a fürtöket. Ára 286 és 409 rubel között változik.

Estel Sense De Luxe

Az Estelle kiváló minőségű és népszerű márka a szépségiparban. Az e cég által gyártott termékeket szinte az összes fodrászszalonban használják. Az Estel Sense De Luxe-t szintén kellemes minőség és nagy tartósság jellemzi. A fényes pigmentet 3-4 hét alatt kimossák, de az árnyék legfeljebb 2 hónapig tart. A termék használatával teljes színezést és tonizálást is végezhet.

TOP-11 ammóniamentes festékek, a legbiztonságosabb hajfesték-termékek kiválasztása

Van-e olyan módszer, amely biztonságossá teszi a hajfestést? Végül is annyira szeretne szép lenni és egészséges maradnia a fürtjeinek! Megpróbálva megoldani ezt a két kérdést, a modern gyártók elkezdtek ammónia nélküli terméket gyártani, amely lehetővé teszi, hogy csökkentse az agresszív komponensek hajra gyakorolt ​​hatását a festési folyamat során, és még jól is megjelenítse. Mi ez - a legbiztonságosabb festék, milyen előnyei vannak, és melyik márkát kell előnyben részesíteni?

Az ammónia és az ammóniamentes festés közötti különbség

Az ammóniafestésnél, amelyet állandónak is neveznek, a fürtök pusztulásának folyamata visszafordíthatatlan, a pigment mélyen behatol a szőrszálakba, és állandóan színesek maradnak.A szín tartóssága és a bármilyen árnyalat kiválasztásának képessége talán az egyetlen plusz ammóniafestés. Végül is az ammóniagőzök légúti betegségeket vagy allergiás megnyilvánulásokat okozhatnak a fejbőrön..

Az ammóniamentes festékek hatása a női hajra minimalizálja az ilyen negatív következmények kockázatát, mivel a pigment maga csak a haj kutikulájába hatol, és belső részét gyakorlatilag nem befolyásolja. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a készítmény nem hatol be olyan mélyen, gyorsan lemossák (körülbelül 6-8 alkalommal végzett samponozás után). Ehhez egy ilyen eljárást félig állandó festésnek (félig állandó) is neveznek.

Az ammóniamentes festék működési elve

Annak ellenére, hogy a reagens csak a fürtök külső részén hat, az ammóniamentes analógokat nem nevezheti teljesen ártalmatlan festékeknek. És ez azért van, mert bár az ilyen termékek összetételében nincs ammónia, általában származéka van jelen - etanol-amin (etanol-amin, monoetanol-amin, 2-amino-etanol). Valójában egy kevésbé irritáló alkáli komponens emeli a festék pH-ját a kívánt szintre..

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az etanol-amin molekula csaknem 3,5-szer nagyobb, mint az ammónia, kisebb mennyiségben hatol be a hajba és a fejbőrbe, és rosszabbul elpárolog. Ez csökkenti az allergiás reakciók kockázatát, a légzőrendszer kevésbé irritálódik és a fürtök kevésbé károsodnak..

Az etanol-amin szagát különféle illatok jól elrejtik. Éppen ezért a haj ammóniamentes festékkel történő festését biztonságosabbnak tekintik, és a munka során a festéknek nem annyira kifejezett csípős szaga van. Ezenkívül a gyártók ammóniamentes festékeket szállítanak különféle gondoskodó komponensekkel, ami szintén lehetővé teszi a festés során végzett ápolási manipulációkat..

Fontos! Az ammóniamentes hajfestékek lemosása nagyobb gondosságot igényel, mert méretéből adódóan az etanol-amin molekula festés után kevésbé könnyen eltávolítható a szálakról.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • hipoallergén. Csak ritka esetekben fordulnak elő allergiás reakciók és légzőszervi irritációk. Ez azt jelenti, hogy jól alkalmazhatók érzékeny fejbőrrel rendelkező emberek számára;
 • a fürtök helyreállítása a festés során. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a reagens rosszabbul hatol be a göndörbe, főleg csak külsőleg hat, maga a haj szinte nem sérül. A festékben lévő növényi olajok pedig ápolják a szálakat, sőt meg is gyógyítják őket. Ezenkívül gyakran olyan összetevőket adnak a kompozícióhoz, amelyek megvédik a hajat a környezet káros hatásaitól: ultraibolya sugárzás, hőmérsékleti változások stb.
 • az a képesség, hogy otthon könnyen elvégezhető a festés;
 • meglehetősen gazdag színpaletta és a pigment képessége, hogy minden festési folyamat során felhajlik a fürtökbe. Ez azt jelenti, hogy az árnyék telítettebbé válik..

Hátrányok:

 • az ammónia analógokkal összehasonlítva az ammóniamentes festékek rövid élettartamúak. A hatás körülbelül 4 hétig tart;
 • rosszul fest az ősz hajra, és ha a szálakat már festették, a festés nem biztos, hogy a kívánt árnyalatot adja;
 • relatív költség. Először maga a festék ammónia nélkül drágább (ha minőségi termékről beszélünk), másrészt gyakrabban kell festenie, mert folyamatosan meg kell őriznie a kívánt árnyalatot.

Ki illik

A biztonságosabb festék tökéletes azok számára, akik érzékeny fejbőrrel rendelkeznek, hajlamosak allergiás reakciókra és vágyakoznak az árnyék frissítésére vagy megváltoztatására drasztikus változások nélkül.

Az ilyen festék nem tart sokáig - körülbelül egy hónapig (minél gyakrabban mossa a haját, annál gyorsabban halványul a szín), ezért a festést gyakran meg kell ismételni.

A népszerű márkák áttekintése

Kapous Non Ammonia (Magic Keratin sorozat)

A Kapus ammóniamentes hajfesték már megnyerte híveit a női közönség körében. Ez egy orosz márka, amelyet Olaszországban gyártanak. A vélemények pozitívak, sokan úgy gondolják, hogy ez a legjobb festék azok között, amelyek nem tartalmaznak ammóniát.

Mi a különleges az ammóniamentes káposztában? Az etanolamin itt a lúgos szer. A keratinnak köszönhetően a kaposus Non Ammonia lamináló tulajdonságokkal rendelkezik. A gyártó szerint jól fest szürke hajat.

Ami a színpalettát illeti, itt sokszínű és 60 árnyalatból áll: a szokásos természetestől a világosig, sőt extravagánsig. Egy csomag ára 250 rubel között mozog.

Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

Jó festék a tónus színezéséhez. A vélemények szerint a szín pontosan olyan, mint a kiválasztott palettán.

A kompozíció a következőket tartalmazza: gardénia virág kivonatot és polinéz olajat. Ez lehetővé teszi a fürtök táplálását és helyreállítását a festési folyamat során. 70% -ban elrejti az ősz hajat.

Ami a színpalettát illeti, főleg sötét árnyalatokban jelenik meg: barna, csokoládé, sötét szőke és így tovább. A szőke 6 árnyalata, valamint a világos szőke színek is vannak. Van még narancs, lila és vörös arany. Az ilyen festék ára 460 rubel.

Figyelem! Kétségtelen előnye, hogy minden árnyalat jól keveredik egymással..

Cutrin Reflection Demi

A Cutrin Reflection Demi terméket Finnországban gyártják. Az ammóniamentes készítményt málna viasz egészíti ki (amely védőréteget hoz létre a szálak számára, és ragyogással tölti fel őket), valamint polimerekkel (eltávolítja a statikát és hidratálja).

A paletta 57 különböző, keverhető árnyalatban jelenik meg. A külön megvásárolható Reflection Demi Oxylotion-szal együtt használják. A festék ára 450 - 500 rubel, oxidálószer - 670 rubel literenként.

Enyhe színvonal Enyhe technika "szelektív"

Az olasz "TRICOBIOTOS" márka terméke. Szakértők szerint a festés eredménye mindig megegyezik a csomagoláson feltüntetett színnel..

Magát a készítményt a Ceraflux regeneráló és hidratáló szert tartalmazó formula alapján fejlesztették ki. Itt is kapható: pamutkivonat és argánolaj.

A paletta gazdag színválasztékban jelenik meg - a világosabb szőkétől a kékesfeketeig, sőt extravagáns élénk árnyalatokig. Az Enyhe szín átlagos költsége körülbelül 800 rubel.

Estel híresség

Egy orosz gyártó fényes festéke nem tartalmaz ammóniát és etanol-amint.

Az avokádó és az olívaolajnak, valamint a panthenol jelenlétének köszönhetően jól hidratálja a hajat, ragyogást ad, kisimítja a pikkelyeket. Szürke hajra fest.

A palettát 20 árnyalatban mutatják be, és egy ilyen festék költsége körülbelül 190 rubel.

Garnier szín ragyog

Áfonyakivonatot és argánolajat tartalmaz. Jó a fürtök natív színének árnyékolásához. Meg tudja változtatni egy hangon. Nem fest az ősz hajra. De a tartósság a vélemények szerint sokkal jobb, mint a gyártó állítja (4 hétnél hosszabb).

A paletta 16 természetes árnyalatot tartalmaz. A festék költsége körülbelül 160 rubel. A Garnier hajfestékekkel, színpalettákkal kapcsolatos részletek megtalálhatók weboldalunkon.

Londa Professional (intenzív tonizálás)

Német gyártó terméke.

A készítmény tartalmaz: keratint, mikrogömböket, természetes viaszt. Az ősz hajat 50% fedi.

A paletta 41 árnyalatban jelenik meg. A vélemények szerint egy ilyen festék értékelése meglehetősen magas. Jól illeszkedik, először adja a várt hangot. Ragyogás jelenik meg a hajon.

Egy ilyen cső költsége 255-300 rubel. Az oxidáló emulzióval ellátott palackot az intenzív tonizáláshoz külön kell megvásárolni. Ára 1 literenként 560 rubel. Vannak 60 ml-es csövek is (ára - körülbelül 80 rubel).

Wella színes érintés

Gyártó - Németország. A kompozíció tartalmaz: folyékony keratint és természetes viaszt, ami a fürtök fényét és selymességét adja.

A vélemények szerint a Wella Color Touch instabil árnyalatot ad, amely több mosás után lemosódik. De a szín nem tűnik el teljesen, észrevehető pigment marad.

A festék színpalettája meglehetősen változatos - 87 árnyalat. A cső költsége 680 - 800 rubel. Keveredik egy oxidálószerrel, amelynek ára literenként 840 rubel között mozog.

L'Oreal CASTING Creme Gloss

A L'Oreal Paris márka terméke. Belgiumban gyártva. Népszerű otthoni festék.

Ez tartalmaz méhpempőt, amely táplálja a fürtöket, és egy balzsamot, amely fényt ad.

A paletta 28 színt tartalmaz. Alapvetően mindez közel a természeteshez. A színező kompozíció költsége 200-250 rubel között változik.

Fontos! A gyártó szerint a hajmosás akár 28-szor is kitart. A vélemények szerint - hosszabb.

CHI Ionic állandó fényes szín

Amerikai termék, amelyet a világ egyetlen hajfestékének neveznek. A festés során újraélesíti és kitölti a szálak sérült területeit.

A gyártó állítja a színstabilitást (legfeljebb 1,5 - 2 hónap), a terápiás hatást, amely minden egyes további felhasználáskor fokozódik, és a hipoallergén hatást. Ezenkívül a kompozíció jellemzői magukban foglalják a szín megváltoztatásának lehetőségét az első alkalommal 12 tónusra. Ugyanakkor a fürtök nem szenvednek, mivel a CHI Ionic Permanent Shine Color formula selyem és 17 aminosav alapján készül.

A CHI márkával történő színezés selyem hajfestésként is ismert. A terméket ápoló és terhes nők számára engedélyezték.

A paletta fő színei négy sorozatban vannak megadva: szőke, piros, fekete, barna. Minden sorozatban több különböző árnyalat van. A csomag ára körülbelül 820 rubel. Szüksége lesz fejlesztőre is. Ára körülbelül 650 rubel 350 ml-re.

Revlon Professional fiatal színes Excel

Spanyolországban gyártva. Rendelkezik regeneráló és színtartó tulajdonságokkal, valamint fényt ad a hajnak.

Figyelem! Csak professzionális használatra ajánlott, mivel a formula folyadékkristályokat, polimereket és pigmenteket tartalmaz, amelyek késleltetett hatással rendelkeznek az 5. és 9. szint között.

Keveredik az aktivátorral. A cső ára körülbelül 820 rubel, az aktivátor literenként körülbelül 1000 rubel. A paletta különféle semlegesítő, arany, bézs, dió, réz, vörös és szilva árnyalatokban jelenik meg.

Alkalmazási tippek

 • Ha oxidálószert külön kell vásárolnia a festékhez, akkor válasszon egy márkájú márkát. Ellenkező esetben porozitáshoz, ridegséghez, sőt hajhulláshoz vezethet..
 • A kompozíció első használatakor feltétlenül végezzen érzékenységi tesztet. Ezzel elkerülhetők az allergiás reakciók. A teszteléshez vigyen fel egy kis festéket a könyökgörbületre, és várjon egy ideig. Ha nincs bőrpír, kiütés, elkezdheti a festést. Ne hajfestesse azt is, ha sebek, horzsolások vagy bőrbetegségek vannak a fején..
 • Ammóniamentes festékeket tiszta, száraz vagy kissé nedves szálakra kell felhordani..
 • Nem szabad hosszabb ideig tartania a haj fején lévő kompozíciót, mint azt az utasítások jelzik, különben károsíthatja.
 • A festék lemosásakor a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 37 fokot.
 • Az ammóniamentes készítmények többsége rosszul rejti el az ősz hajat. Ezért, ha túl sok van benne (több mint 30%), használjon más típusú festéseket. Webhelyünkön áttekintést talál az ősz haj festésére szolgáló színezett samponokról.
 • De használhatja érzékeny fejbőr vagy allergiára hajlamos nők számára. A félig állandó színezékek általában ritkán vezetnek negatív következményekhez..
 • Az ammóniamentes festékeket főként természetes árnyalatokban mutatják be, és a pigment minden festéskor képes felhalmozódni.
 • Milyen gyakran festheti a haját ammóniamentes festékkel? Magától a márkától és a samponozás gyakoriságától függ. Átlagosan ajánlott az eljárást havonta legfeljebb egyszer megismételni..
 • A félig állandóan festett fürtök szintén különös gondot igényelnek. Ne felejtse el kényeztetni őket maszkokkal, balzsamokkal és speciális samponokkal a színes haj számára..

Festési technika

 1. A festék oxidálószerrel kombinálva jól keveredik (a keverést közvetlenül a hajra történő felvitel előtt végezzük).
 2. Az elkészített készítményt száraz, tiszta szálakra alkalmazzák, amelyeket egyenletesen kell elosztani a hajon. Ha a festés ismételten előfordul, a terméket először a gyökerekre, majd a fürtök teljes hosszára alkalmazzák. Az alkalmazások közötti intervallumokat az utasítások tartalmazzák. Általában az ammóniamentes festés átlagos időtartama 30-40 perc.
 3. Miután a festéket meleg vízzel lemossák. Általános szabály, hogy nincs sampon. A szálak megjelenésének javítása érdekében balzsamot alkalmaznak, amelyet szintén lemosnak.
 4. Ezután a hajat hajszárítóval vagy természetesen szárítják.

Ha arról beszélünk, hogy érdemes-e ammóniamentes festékkel festeni a haját, akkor minden attól függ, milyen eredményt szeretne elérni. A tartós és / vagy élénk szín érdekében válassza az ammónia alapú festéket.

De ha csökkenteni kívánja a festés okozta károkat, és nem bánja a természetes árnyalatokat, amelyeket néhány hetente frissíteni kell, akkor ammóniamentes színezőanyag a választás..

Ráadásul gyengébb tulajdonságokkal rendelkezik, és gyakran megengedett terhes nők, szoptató nők és allergiás reakciókra hajlamos emberek számára. De itt nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy ilyen kompozíció, bár kisebb mértékben, de károsítja a szálakat.

Annak érdekében, hogy a színezés ne váljon szomorú kísérletnek az Ön számára, ne felejtse el maszkokkal, balzsamokkal és speciális samponokkal vigyázni a fürtjeire. Csak akkor fog a hajad mindig a számodra legkedvezőbb színben ragyogni..

Alternatív termékek a haj kíméletes színezéséhez:

Bármilyen színezés különös gondot igényel a fürtökre. Hasznosak lesznek tippjeink és trükköink a haj festés utáni helyreállítására.

Hasznos videók

A szőke haj ammóniamentes festékkel történő festésének titkai.

A TOP 10 gyengéd professzionális hajszín ammónia nélkül

A hajfesték kozmetikai termék, amely a hajat a kívánt pigmenttel telíti, emellett a szálak egészséges fényt, feszességet és rugalmasságot kapnak.

Hiszed vagy sem, azonban egyes festékek bizonyos termékei azt jelzik, hogy ez a termék nem tartalmaz ammóniát? Mit jelenthet?

Ammóniamentes készítmények

Az ammónia lúg, és állandó hajfestékekben használják. A kompozíció képes megnyitni a hám pikkelyes rétegét és behatolni oda, hozzájárulva a színezéshez.

A készítmény súlyos irritációt okozhat a légzőrendszerben, látás- és koordinációs zavarokat okozva. A pikkelyes réteg megnyitásakor az ammónia behatol a bőr pórusaiba, tovább nyitva a testre káros anyagok tömegének bejáratát.

Ez a lúg nem biztonságos, és allergiát okozhat egy személynél - kiütés az egész testen, bőrpír, egészen a gége duzzadásáig. Óvatosan kezelje az ammóniafestéket, nehogy később súlyos sérüléseket szenvedjen égési sérülések formájában.

Jelenleg ammóniamentes festékekre van szükség, amelyek biztonságos és kíméletes festést biztosítanak a szálak számára. A professzionális ammóniamentes készítmények drágák, de az eredmény tart, mint abban az esetben, ha a költségvetési lehetőséget legfeljebb 2-3 hétig használják.

Ammóniamentes készítmények előnyei:

 • Minimális mennyiségű vegyszert tartalmaz;
 • Kiderül a fürtök kezelésének hatása;
 • A fürtök védettek a környezeti tényezők negatív hatásaitól;
 • A fejbőr agresszív festékekkel szembeni érzékenységére használják;
 • Kiderült egy világos árnyalat, amelyet a különböző hangok kombinálásával lehet módosítani.

Ami a hátrányokat illeti, ez egy gyors lemosás, képtelenség fenntartani a fürtök tükör fényét a haj következő festéséig. Az ammónia nélküli festékeket nehéz az ősz hajra festeni. Gyakrabban frissítenie kell az árnyékot, ami kihat a felhasználó pénzügyi oldalára.

TOP 10 gyengéd professzionális ammóniamentes festék

A vezető pozíciókat a Kapous, a Matrix, az Estel termékei foglalják el. Ezeknek a festékkompozícióknak a segítségével gyönyörűen színezheti a haját, miközben drámai módon nem változtatja meg az árnyékot.

A gyártók legjobb ammóniamentes készítményei

1. Festék L'oreal (L'oreal Casting Creme Gloss)

Népszerű a kozmetikumok körében. A színek széles skálája létezik, körülbelül 30 eredeti árnyalat. A festék összetétele ápoló és gyógyító hatású. Ár - 250 rubeltől.

2. Syoss Oleo Intense

A termék vitaminokat, szerves olajokat tartalmaz a fürtök táplálásához és gyógyításához. Ugyanakkor a készítmény telített szulfátokkal (SLS), linaloolval (dermatitist kiváltó anyag), aminofenollal. A festék nem alkalmas érzékeny fejbőrre. Ár 280 rubeltől.

3. MatrixColorSynk

Innovatív hatást fejt ki - a haj üvegezése. A szálak simává válnak, a mérleg lezárult, az új árnyalat 6 hétig tart, élettel teli és fényesebbé teszi a fürtöket.

4. Festék Schwarzkopf (Schwarzkopf Professional Igora Vibrance)

A termék erőteljes gondozó tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanakkor a fürtök szerkezete helyreáll, a haj gazdag színt nyer. Ár 360 rubeltől.

5. Barex Italiana Permesse szőke garanciák 1: 2

Krémszínű hajfesték shea vajjal. A festék elősegíti a szálak 5 tónusú megvilágítását. A hatóanyagok serkentik a haj hidratáltságát, táplálkozását és védelmét. A krémfesték hibátlan egységességet biztosít, hosszú ideig megtartja a kapott árnyalatot. Ár 600 rubeltől.

6. GKhair olaj hajszín

Olajos hajfesték keratinnal, kiváló fedést biztosít az ősz haj számára. A kompozíció keratin komplexet, jojobaolajat, argánt tartalmaz, amelyek megvédik a szálakat a károsodásoktól és helyreállítják a haj szerkezetét. Ár 560 RUR-tól.

7. Estelle festék (Estel Sense De Luxe)

A szalon hajszínezésének népszerű gyógymódja, a formula hasznos olajokkal, kivonatokkal, panthenollal és keramidokkal gazdagodik, és tartós gyógyító hatású. Ár 550 rubeltől.

8. Chi festék (CHI Infra No Lift)

Festés után a szálak biolaminálásának hatása érhető el. A színpalettát 9 skála képviseli, a színező kompozíció egyenletes árnyalatot ad a szálak teljes hosszában, a sérült pikkelyeket lezárják. Ár 1100 rubeltől.

9. Matrix Socolor Beauty

Gazdag árnyalat paletta. A terméket szalonokban használják, tökéletesen fest az ősz hajra. Keramidokat, bojtorján, olívaolajokat tartalmaz, amelyek megvédik a fejbőrt, és erősekké és rugalmassá teszik a hajat Ár 350 rubeltől.

10. Garnier Color & Shine

Az olajos összetétel óvatosan megfesti az ősz hajat, fényes pigmentet ad a hajnak, táplálja a fürtöket. A szín körülbelül 2 hétig tart. A kompozíció természetes és ártalmatlan. Ár 200 rubeltől.

Az ammóniamentes készítmények alkalmasak szalon- és otthoni színezésre. A szálak kiváló minőségű festéséhez fontos, hogy kövesse az utasításokat a haj egyenletes festése érdekében.

Néhány tipp a színezéshez

Ha ősz haja van, választhatja a tonizálást vagy az ammóniamentes készítmények használatát. Fontos kerülni a telített élénk színeket a színező pigment egyenletes eloszlása ​​érdekében..

Festés előtt ne mossa meg a fejét, csak akkor, ha hajformázó termékek vannak a szálakon. Vigyen fel festéket száraz vagy enyhén nedves fürtökre, masszázsmozdulatokkal ossza el a kompozíciót.

A gyökerek festésekor először 15 percig vigye fel a kompozíciót a gyökerekre, majd a kompozíció többi részét ossza szét a szálak teljes hosszában. 20 perc múlva mossa le. Ha a tippek szárazak, kenjen rájuk bármilyen alapolajat..

Sérült fürtök festésekor a felére csökkentse a hajjal való érintkezés idejét. A fürtök egészségének megőrzése érdekében ajánlott házi tápláló maszkokat használni, amelyek alapja: alapolaj, esszenciális kivonatok, tojássárgája, erjesztett tejtermékek..

Az ammóniamentes festék biztonságos a haj egészségére??

A látszólag biztonságos, ammóniamentes festékekben ammóniaszármazékot használnak - etanol-amint. A termék kevésbé káros, mint az ammónia. Ezt a gyógyszert a festékhez nagyobb arányban adják, mint az ammónia.

Ennek az új anyagnak köszönhetően a színező összetétel megszünteti a fejbőr égését, és a szag nem irritálja az orrát. De a szervezetre ártalmas anyagok még mindig benne maradnak, elvégre rövid időre, bár valahogy meg kell erősítenie a pigmentet a hajon.

Óvatosan kell eljárnia más anyagokkal szemben is. Ezek metil-toluol, parabének. Sokféle színben találhatók. Kiprovokálhatják a fejbőr hidrobalanciájának megsértését. Segít csökkenteni a haj regenerálódását.

Az ilyen komponensek égési sérüléseket, száraz bőrt okozhatnak, és a szeborreás zuzmó forrásává válhatnak. Óvatosnak és körültekintőnek kell lennie az ammóniamentes kompozíció kiválasztásakor és megvásárlásakor, feltétlenül konzultáljon szakértőkkel, és ne támaszkodjon a "barátok" tudására és tapasztalatára..

A hajfesték kiválasztásakor meg kell vizsgálni a csomagolást, még akkor is, ha idegen nyelven van írva (online lefordíthatja az internet segítségével). A csomagoláson fel kell tüntetni egy adott anyag százalékos arányát.

Csak megfelelő színező termék megválasztásával lehet megmenteni és megóvni a hajat a káros komponensek nemkívánatos hatásaitól. És még akkor is, ha a csomagoláson az áll, hogy a festék ammóniamentes, nem szabad 100% -osan támaszkodnia arra, hogy biztonságos a test és a haj egészségére..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Stílusos frizurák otthon hullámos vasalóval

A kép megváltoztatásának vágya előbb-utóbb minden nőben megjelenik. A modern fodrászati ​​eszközök sokféleségének köszönhetően ez meglehetősen egyszerű. Különösen, ha hullámvas van kéznél.

Calamus gyökér a hajhoz - népi szépség receptek

A gyógynövény calamus gyógyhatásai, nevezetesen a gyökere nagyon régóta ismertek. Hippokratész, Plinius és más orvostudósok különböző betegségek kezelésére használták.