Legfontosabb / Vitaminok

Hagyományos gyógyászat

Vitaminok

A panaritium olyan betegség, amelyet az ujjak szövetének heveny gennyes gyulladása kísér. A panaritium olyan betegség, amelyet az ujjak tenyér felőli oldaláról akut gennyes szöveti gyulladás kísér. Néha a lábujjakon is előfordul. Ezzel a betegséggel a szövetek táplálkozása és a vérellátás megszakad, és egy kórokozó mikroorganizmus nagyon könnyen behatolhat a bőr mikrotraumáin keresztül az ujjak és a lábujjak szövetébe. A fertőzés a tenyér felszínén lévő kis sebeken, repedéseken, horzsolásokon, égési sérüléseken, manikűr közbeni károsodásokon keresztül hatol be. Leggyakrabban panaritium staphylococcusokat, ritkábban streptococcusokat, Pseudomonas aeruginosa, Proteus és más mikrobákat okoznak.

Mi a panaritium és hogyan kell kezelni: a betegség típusai

Általában nem figyelnek az apró sebekre, és nem dolgozzák fel őket időben. A bőr szerkezetében olyan tulajdonság van, hogy egy kis sebcsatorna nagyon gyorsan bezárul.

Addigra a fertőzés már bejutott a szövetekbe és ott kezdett fejlődni, ami genny kialakulásához vezet. A gyulladásos folyadék, mivel a sebből nem képes kiszivárogni, a szövetekbe irányul, és szalagok, izmok, inak, ízületek, csontok gyulladását okozza..

Többféle bűncselekmény létezik. Ez a sérülés helyétől függ.

A panaritium fajtái:

 • Bőr;
 • Bőr alatti;
 • Inas;
 • Ízületi;
 • Subungual;
 • Periungual;
 • Csont;
 • Pandactylitis.

Korábban azt hitték, hogy a bűnözők minden fajtáját kizárólag műtéttel kell kezelni. Jelenleg az orvosok más módon kezdték megoldani ezt a kérdést. A kezelés módja a betegség stádiumától és a panaritium típusától függ. Kezeléséhez kötést kell alkalmazni Vishnevsky kenőcsével, a Doctor Chistoteloff fertőtlenítő spray-vel, amely segít megtisztítani a genny sebét. A magas testhőmérséklet és a beteg állapotának jelentős romlása jelzi az antibiotikum-terápia kijelölését. Ha a gennyes sebek nem gyógyulnak meg jól, a panaritiumot tabletták, ultraibolya besugárzás, mindenféle orvosi megoldásokkal történő borogatás, valamint panaritium kenőcsök kezelésével kezelik..

A panaritium kezelésének népszerű módja: összeesküvések használata

A panaritium tünetei: rángatózó fájdalom, duzzanat, elpúderedés. A bőr kivörösödött, feszült, az ujja kolbászszerű. Gyakran a betegség lázzal, hidegrázással, fejfájással jár.

A nép "hajnak" nevezi a bűnözőt. Ezzel a betegséggel az ujj megduzzad, az ebből fakadó fájdalmak nem engedik az embert aludni.

A hagyományos orvoslás számos módot kínál a bűnözés otthoni gyógyítására saját eszközeivel.

A bűncselekmény kezelésének hagyományos módszerei:

 • Az első. Forró vizet kell venni, öntsön egy csészébe, tegyen oda két evőkanál szódabikarbónát, és harminc percig tartsa ebben a megoldásban a sérült ujját. Ezt az eljárást naponta 3-4 alkalommal, három napon belül el kell végezni. Minden alkalommal, egy ilyen eljárás végén, meg kell kenni a fájó helyet jóddal. A panaritium által károsított köröm fájdalommentesen leválik.
 • Második. Egy csipet réz-szulfátot hígítani kell 50 ml meleg vízben. Mártsa be az ujját a kapott oldatba, és tartsa rajta 15 percig. Elég néhány eljárást megtenni a bűnöző gyógyítására.
 • Harmadik. A Kombucha különféle körömbetegségeket kezel. A Kombucha tömörítéseket éjjel 3-4 napig kell elvégezni.
 • Negyedik. Vágja le az aloe levelet, húzza le a töviseket és vágja ketté. Vigye fel a pépet a fájó helyre és a kötésre. Cserélje ki a kötéseket naponta háromszor friss aloe levél felvitelével.

A betegséget népi gyógymódok segítségével kezelheti.

Ha a betegség tüneteit korai stádiumban észlelik, akkor a betegség a hagyományos orvoslás segítségével legyőzhető, a határidők elmulasztása esetén a népi gyógymódok nem lesznek elegendőek. Ha valaki hisz az okkult eszközökben, összeesküvés segítségével kipróbálhatja az ujjbűn kezelését. Sok összeesküvés-szöveg létezik, és a különböző területek gyógyítói számára különböznek egymástól.

Az ujj panaritium diagnosztikája és kezelése

A panaritium meglehetősen veszélyes betegség, tele van lehetséges szövődményekkel. Meg kell próbálni megelőzni a betegséget, és ha mégis megtörténik, ne halassza el a sebész látogatását.

A betegek sajnos gyakran akkor jönnek, amikor egy gennyes folyamat fejlődése lendületet vesz. A sebészek kifejezik ezt: ha a beteg álmatlan éjszakát töltött a fájdalom miatt, akkor itt az ideje, hogy megoperálja az ujját.

A sebésznek időben el kell végeznie a műtétet, hogy a gennyes folyamat ne mélyüljön el, mivel ez szöveti nekrózist okozhat.

A panaritium meglehetősen veszélyes betegség, tele van lehetséges szövődményekkel

A panaritium sebészeti kezelése:

 • A gennyes fókusz az oldalsó középső metszéseken keresztül nyílik meg.
 • A nekrotikus szövetet eltávolítjuk.
 • A betegség fókuszát fertőtlenítő oldatokkal fertőtlenítik.
 • A sebet leeresztik, a seb megtisztításához csatornákra van szükség.
 • A posztoperatív időszakban minden nap kötést végeznek vízoldható kenőcsök alkalmazásával.
 • Öltözés előtt készítsen fürdőket kálium-permanganáttal.

A panaritium fókusz boncolását helyi érzéstelenítésben végezzük. A műtét után antibiotikumokat írnak fel. A linkomicin antibiotikum beadása nagyon hatékony. Amint felépül, fürdőket, fizioterápiát és terápiás gyakorlatokat írnak elő.

Hogyan kezeljük a panaritiumot: a legnépszerűbb gyógymódok

A gyengén gyógyuló sebek számos gyógyászati ​​módszerrel kezelhetők. Tabletták, ultraibolya besugárzás, különféle borogatások, gyógyászati ​​oldatok, valamint panaritium kenőcs segítségével.

Ha még egy apró vágás vagy injekció is található, akkor a sebet ragyogó zölddel, jóddal kell fertőtleníteni vagy baktericid tapaszt kell felhordani..

A konzervatív kezeléshez a panaritiumot sokféle szerrel alkalmazzák oldatok, kenőcsök, tabletták formájában.

A panaritium kezelésében alkalmazott legnépszerűbb eszközök listája:

 1. Dimexide. 1 rész Dimexide és 4 rész víz oldatát készítjük. Ebben az oldatban a gézt megnedvesítik és borogatással felviszik egy fájó helyre. Tegye a tetejére a polietilént, kösse be és csomagolja be 40 percig.
 2. Ichthyol kenőcs. Kenjen kenőcsöt vastag rétegben az érintett területre, és jól kösse be. Tegye ezt naponta kétszer.
 3. Levomekol. 10 percig meleg fürdőt kell készíteni, majd kenje be a kenőcsöt a fájó helyre. Ez az eljárás segít megtisztítani a genny sebét..
 4. Vishnevsky kenőcs. Nagyon jó fertőtlenítő.
 5. Furacilin. 30-40 percig tartó forró fürdőkhöz használják.
 6. Linkomicin. Jó antibiotikum a panaritiumhoz. Kapszulák, kenőcsök és injekciók formájában használják..

A betegség kezdeti szakaszában a felsorolt ​​gyógyszerek jól segítenek. Nem kell lustálkodnia, de különböző eljárásokat kell végeznie: fürdők, borogatások, kötszerek.

Panaritium-betegség: kezelés (videó)

A panaritium az első tüneteknél figyelmet igényel. Ha kicsit késlekedik, fennáll a súlyos szövődmények lehetősége. És ha a betegség fut, ne próbálja meg gyógyítani otthon, és még a népi gyógymódokat sem. Forduljon jobban a szakemberekhez. Meg fogják diagnosztizálni és előírják a megfelelő kezelést. Gondoskodj az egészségedről.

Panaritium: veszélyben vannak az ujjak

Számos betegség vezethet kórházi kezeléshez egy sebészeti kórházban. A súlyos műtétek és sérülések után ágyhoz kötött betegek között nagyon egészséges megjelenésű betegeket is találhatunk, akiknek a betegség egyetlen tünete. bekötözött ujját a kezén. Milyen betegség ez, amelyben csak egy ujj (általában hüvelykujj, mutató vagy középső) veresége fogyatékossághoz vezethet, és ritka esetekben akár az ember életét is veszélyeztetheti?

A panaritium (közismerten köröm- vagy hajfaló) az ujjak szöveteinek heveny gennyes gyulladása. A betegség a fertőzés banális behatolásával kezdődik a bőr alatt: apró vágáson, szakadt rúd után maradt seben, szilánkon, harapáson vagy karcolódáson keresztül. A bűncselekmény "keresetének" kockázata nagyobb azoknál, akik a termelésben dolgoznak (foglalkozási sérülések), de nemtől, kortól és foglalkozástól függetlenül potenciálisan bárki kifejtheti ezt a betegséget..

Az a tény, hogy az ujj gennyes gyulladása nagyon veszélyes állapot, az anatómiai szerkezet sajátosságaival magyarázható: ebben a kis testrészben számos funkcionálisan fontos képződmény található (inak, ínhüvelyek, erek, idegek, izmok, ízületek). Az ujj tenyérfelületén található szubkután zsír lebenyszerkezetű: a kötőszövet összeköti az ujj bőrét a falanx periosteumával. Ez hozzájárul egyrészt a gyulladásos folyamat körülhatárolásához az ujj mentén, másrészt a periosteum mélyére, az inakba és az ízületekbe történő elterjedéséhez..

Attól függően, hogy a "epicentruma" a gyulladás a panaritiums vannak osztva bőr, periungual, subungual, szubkután, csont, ízületi és ín. A folyamat előrehaladtával az ujj minden anatómiai formációja gyulladhat, majd a panaritiumot "pandactylitisnek" nevezik..

A kialakuló panaritium fő tünete a "rángatózó" fájdalom, amely a leginkább a gennyes fókusz közepén jelentkezik, különösen, ha az ujj tenyérfelületén található, ahol a szövetek sűrűek és bőségesen ellátják idegvégződéseket. A fájdalom intenzitása a gyulladásos folyamat stádiumától függ; súlyosbítja az ujjmozgás, sőt megfoszthatja az alvást. A gyulladás helyén mindig növekszik a hőmérséklet, és az ödéma általában kifejezettebb az ujj hátsó részén. A bőrpír általában enyhe. Az ujj és a kéz működése károsodott.

A panaritium veszélye, hogy a szükséges kezelés hiányában a folyamat egyik képződményről a másikra haladhat, egészen az ujj nyirokerekének károsodásáig, amelyen keresztül a fertőzés átterjedhet a kézen kívül, és általános gyulladáshoz, sőt szepszishez vezethet. Kevésbé súlyos esetekben az ujj tartós működési zavara akár visszafordíthatatlan is lehetséges - például a falangok csontjainak gennyes összeolvadásával vagy a közöttük lévő ízületek deformációjával.

Pontosan a probléma látszólagos "komolytalansága" miatt a betegek gyakran elhalasztják az orvoshoz való látogatást, míg a folyamat súlyosbodása befolyásolja a kezelés prognózisát. És ha a panaritium terápia korai szakaszában félalkoholos kötések, fizioterápia és antibiotikumok kijelöléséből áll, akkor szövődmények esetén műtétre van szükség. Ez egy gennyes fókusz kinyitásából, a seb tisztításából és gumicsatornák telepítéséből áll, amelyeken keresztül a genny később kijön. Ha a köröm körüli szövet részt vesz a gyulladásban, akkor eltávolítható. Súlyos esetekben (például komplikált pandactylitis esetén) az ujjat néha amputálják.

Nagyon fontos időben orvoshoz fordulni (intenzív fájdalom esetén, amely néha zavarja az éjszakai alvást, vagy még jobb, ha korábban). Lehetetlen kezelni a bűncselekményt "otthoni" eszközökkel és módszerekkel, például a bőr alatt látható gennyes hólyag falának átlyukasztásával. Ha a gyulladásos folyamat mélyen helyezkedik el, az úgynevezett "mandzsettagomb tályog" megnyitása nem vezet a fertőzés megszüntetéséhez, csak megnehezíti a folyamatot. Ezenkívül elfogadhatatlanok az öngyógyításra irányuló kísérletek, például kenőcsök, melegítő borogatások stb..

Így a legkisebb ujjsérülés komoly gondokká válhat. Elkerülheti őket anélkül, hogy megfeledkezne az elemi szabályokról: a sebfelület fertőtlenítése jóddal vagy briliánszölddel, baktericid tapasz felvitele, gondos kézhigiénia és csak saját manikűreszközök használata.

Az ujjszőrzet okai és kezelése

Az ujjszőr egyfajta tályog, amely különösen fájdalmas. A "haj" minden mellett veszélyes a szennyeződés gyorsabb terjedésével a mély szövetekbe, beleértve a csontokat is. Ennek oka az ujj szerkezetének anatómiai jellemzői..

A nép ezt a betegséget bottályognak és körömevőnek is nevezi. Mindezekben esetekben bűncselekményről van szó. Ez a gennyes fertőzés nagyon gyakori formája, az ókortól az emberig ismert. A legtöbb szakember általában egy nagyon fontos szabályra figyel, amelyet be kell tartani ebben a betegségben: annak érdekében, hogy ne maradjon rokkant, sürgős műtéti kezelést kell végrehajtani legkésőbb a tályog megjelenése utáni első éjszakán. Az éjszaka általában nyomorúságban telik el, és nem hagyható figyelmen kívül..

Nem szabad azonban megvárni, amíg a kakas csipeget. Minden gyakorlati orvos azt állítja, hogy a panaritium legelső jeleinek, és ennek a fájdalmas érzések, a periunguális görgő szöveteinek kipirulása és duzzanata megjelenésének figyelmeztetnie kell a beteget, és arra kell kényszerítenie, hogy tegyen intézkedéseket önmagának megmentésére. Egy másik veszélyes tünet az ujj rángatózó fájdalma..

Ujjhaj kezelési módszerek

Nagyon hatékony megoldás az, ha fájó ujjára kompressziót alkalmazunk ichthyol kenőccsel. A Vishnevsky-féle liniment használata szintén hatékony, ezek a módszerek bármilyen típusú, mély és felszíni bűncselekménnyel együtt működnek. A dimexid szintén jó univerzális gyulladáscsökkentő szer. A tömörítéseket ennek a gyógyszernek 20% -os oldatával (alkohol vagy novokain) készítik, ezeket az orvosok is javasolják.

A genny ürítésének megkönnyítése érdekében használjon szárító kötszereket, fürdőket és borogatásokat erős (az üledék megjelenéséig) szóda- vagy sóoldatokkal. A hipertóniás megoldások fellépései hasonlítanak az ujjhaj kezelésének népi módszereihez mézzel, sóval és más összetevőkkel rágott fekete kenyérből készült zacskóval. Még egy szabály fontos itt: a tályogot semmiképpen sem lehet melegíteni, a forró alkalmazások és fürdők használata teljesen elfogadhatatlan.

Hogyan kell mosni a tályogot?

Célszerű az elején az Furacilin oldattal öblíteni az ujján keletkezett hajat, majd a sebet kenni egy kötéssel, amelyet Sesztakovszkij balzsamjában áztattak (gyógyszertárakban kapható). Egy nap után tegye celandinlével az alkalmazásokat. Ezt a sorrendet egy hónapon belül be kell tartani..

Azt is elvégezheti, hogy miután a fájó helyet hidrogén-peroxiddal megmosta, tegyen egy vattapálcát a sebbe, amelyet múmiaoldatban előzetesen megnedvesítenek (0,2 gramm / teáskanál forralt víz). Fentről a borogatást homoktövisolajjal ellátott pamut törlővel borítják, amelyet kötéssel rögzítenek. Az eljárást naponta egyszer, négy napig végezzük. Ezután még két napig propoliszlemezeket helyeznek a sebbe, majd ismét a múmiát, majd a propoliszt. Ezt a váltakozást tizenkét napig követjük..

Az otthoni segítségnyújtás során feltétlenül vegye figyelembe, hogy ezek a módszerek csak felszínes bűncselekmény esetén lehetnek sikeresek. Ha az otthoni módszerek nem enyhítették a helyzetet egy nap alatt, akkor sürgősen konzultálnia kell egy sebésszel.

A haj (más néven) kezelésére különféle összeesküvéseket, varázslatokat és mágikus cselekedeteket is alkalmaznak, amelyek felhasználhatók, de csak azzal a feltétellel, hogy ezek nem igényelnek jelentős időt. Nem adhat időt a tályog kialakulására. A második feltétel az elengedhetetlen fellebbezés a sebészhez az ülés sikertelen befejezése esetén, vagyis ha a következő fél napban nem érkezett megmentés.

Mi a lószőr: a fertőzés tünetei és útjai

Az összes parazita betegség közül a helmint okozó betegségnek, az úgynevezett lószőrnek van a legtöbb mítosza. Például úgy gondolják, hogy ha egy személy tóban fürdik, akkor ez a helmintus behatolhat a testébe, és felfalja a belső szerveket, amíg a szívig nem jut. Cikkünkben nem csak a parazita tulajdonságait írjuk le, hanem felsoroljuk, hogy a lószőr mennyire veszélyes az emberre..

Mi a parazita - lószőr?

Először ki kell derítenie, mi az a lószőr. Ez egy parazita, amelyet szőrös féregnek, gordiacea-nak és nematomorfnak is neveznek. A kerek helminták osztályába tartozik. Hosszában a féreg elérheti a 0,5-1 m-t, azonban a tudomány ismeri azokat az eseteket, amikor a szőrös féreg eléri a két méter hosszúságot. Ennek a helmintének az átmérője csak 0,3 cm. Ezért nevezték a parazitát lószőrnek - nagyon hosszú és vékony, ami különbözik az emberben élősködő egyéb gömbférgektől..

A lószőr anatómiai tulajdonságai és alakja szerint nagyon hasonló a fonálférgekhez:

 1. Kis része van a belek és a test bélése között;
 2. A parazita teste csak hosszanti izomrostokat tartalmaz;
 3. Kutikuláris felső rétege megegyezik a fonálférgekkel;
 4. A lószőr, akárcsak a fonálférgek, abban különbözik a többi férgtől, hogy nincs testfelosztása szegmensekre;
 5. Idegrendszere és a reproduktív rendszer szerveinek felépítése megegyezik a fonálférgek képviselőivel..

A lószőr parazita, amelynek sötétbarna (majdnem fekete) pigmentációja van. A világos fehéres színű egyedeket sokkal ritkábban lehet megtalálni. A hajférgek heteroszexuálisak: a nőstények valamivel hosszabbak, mint a hímek, és a test spirális vagy ívelt vége van.

Fontos! Ez a féreg az édesvíztározók vizében él, ezért a fürdőzők gyakran találkoznak ezzel a helmintussal.

Kitaláltuk, hogy néz ki a parazita, de nem kevésbé érdekes, hogyan mozog. Általában az alja mentén mozog, nagyon simán és lassan vonaglik és gömbökké csavarodik. Ezért a másik neve az élő haj..

Nagyobb valószínűséggel találkozik a lószőrrel a tenyészidejében, amikor a paraziták nagy gömbökbe tekerednek. A helminták nagy számban zsinegezhetnek a víz alatti növényzet, kövek és különféle tárgyak körül.

A lószőr egy féreg, amelynek mintegy 320 fajt azonosítottak a természetben. A tudósok szerint azonban több mint kétezren vannak. Ezek a férgek két osztályba sorolhatók:

 1. A Gordioidea édesvízi férgek. Lárváik ezerlábúak, pókok és más rovarok testében élnek..
 2. A Nectonematoida plankton típusú tengeri paraziták. Mind a lárvák, mind a férgek a tengeri rákfélék organizmusaiban élnek és fejlődnek.

Megéri tudni! A lószőr lárváknak gazdaszervezetre van szükségük a további fejlődéshez, de egy felnőtt féreg élhet a külső környezetben.

Szerkezet

A lószőr sajátos szerkezettel rendelkezik. Az egyik végén szájnyílás van, a hátsó végén pedig kloáka. A helmint testét sűrű kutikuláris réteg borítja, amely hámszekrécióból áll. Kicsit mélyebben a bevonat alatt egy bőrizomzat képződik. Az izomrostok és a belek közötti lumen tele van kötőszövetekből és sejtekből származó parenchymával.

A lovas haj parazita, amelynek belei a legvékonyabb csőnek tűnnek. Háromféle belből áll. Ez a féreg teljesen hiányolja a légző- és kiválasztó rendszereket, valamint a vérképző szerveket. Idegrendszere a hámrétegben helyezkedik el, és a hasi törzsből és a gyűrűből áll.

Mivel a hajféreg parazita, amely különböző nemű egyedekre oszlik, a hímek és a nők különböznek a reproduktív rendszer szerveinek felépítésében. A nőknél ürítőcsatornák vannak, amelyek közé tartozik egy petevezeték és egy méh, és a hímek testében két vas deferens található.

Életciklus

A lószőrféreg parazita lévén különféle rovarokat és rákokat választ gazdának. A parazita fejlődésének útja a következő:

 1. Először is, a lárva megpróbál behatolni egy bentos lakójának testébe, például egy vérféreg vagy valamilyen rovar lárvája. Miután egy nagyobb rovar megette a hajféreg-lárvákkal fertőzött lakost, a parazita tovább fejlődik testében..
 2. Egy hónapig a lárva addig maradhat egy rovarban, amíg el nem éri az ivarérett egyed méretét.
 3. Ezt követően megrágja a teste héját, és kiszáll. Természetesen a rovar egyszerre pusztul el..
 4. Most a féreg a vízben kezd lakni, és folyamatosan mozog. Mivel egy ivarérett egyén életciklusa kevesebb, mint egy hónapig tart, ez idő alatt ideje van párzásra és tojásokra. Egy nőstény egy tengelykapcsolója legfeljebb 10 millió petesejtet tartalmazhat.

A lószőr veszélye az emberekre

Most beszéljünk arról, hogy a lószőr veszélyes-e az emberre. Mivel a felnőtt hajszálaknak nincsenek szervei az étel megemésztéséhez, nem kell semmit enniük, és nem is képesek megrágni az emberi bőrt, amint ezt a parazitákat érintő sok mítosz állítja..

Önmagában egy felnőtt féreg bármelyik állóvízben lakhat. Nem nehéz észrevenni, hogy az alján csúszik, vagy a felszínen lebeg. De mivel létezéséhez nincs szüksége gazdaszervezetre, nem törekszik egy személy vagy állat behatolására..

Fontos! A lószőr csak akkor kerülhet be az emberi testbe, ha egészben lenyeli.

Még ha véletlenül lenyelik is, nem lesz veszélyes, mivel sokáig nem létezhet az emberi testben. És az emberi test ilyen rövid tartózkodási ideje alatt a parazita egyszerűen nem okozhat komoly kárt.

Fertőzési útvonalak

Annak ellenére, hogy sem lárvák, sem felnőttek nem élnek az emberi testben, ez a parazita a következő módszerekkel léphet be:

 • amikor vizet nyel, miközben tóban úszik;
 • amikor nyers halat eszik, amelynek parazitája van.

Mindenesetre a féreg nem tud mozogni az emberi testben, és gyorsan elhal az emésztőrendszerben, vagy természetesen kijön (ürülékkel).

Fertőzéses tünetek

Az egyetlen betegség, amelyet ez a parazita kiválthat, ha véletlenül bekerül az emberi testbe, allergiás reakció. Néha a féreg lenyelése után az emberi test megpróbálja elutasítani, amelyet a következő szindróma nyilvánít:

 • néha enyhe hányinger jelenhet meg;
 • ha egy személy úgy érzi, hogy valami rosszat nyelt, akkor pszichológiai védekezési reakcióként hányás léphet fel;
 • kellemetlen szag jöhet a szájból;
 • ritka esetekben enyhe emésztési rendellenességeket észlelnek - puffadás, morajlás és hasmenés.

Ha a féreg az emésztőrendszer belsejében elpusztul, elkezd emészteni és felszívódni a véráramba, ami allergiás reakcióhoz vezet a helmint toxinokkal való mérgezés miatt. Ez azonban nagyon ritka..

Lószőr vagy kórtörténet

Vannak olyan betegségek, amelyek érthetetlenek és szörnyűek, legyengülnek, de nem olyan ritkák, mint amilyennek tűnhet. Nagyon sok ember szenved lószőrtől. Csak a helyes diagnózis felállítása nem mindig történik meg azonnal, ezért a beteg siralmas állapotba kerül. Így történt a történet hősnőjével, amelyet K.I.Doronina mesélt nekünk. Hogyan lehet felismerni egy alattomos betegséget és legyőzni?

Amikor a száj ég

54 évesen Polina élete egyszerűen elviselhetetlenné vált. Külsőleg egészen egészségesnek látszott: jó az arcszín, szinte nincsenek ráncok, hajlékony ízületek, normális vérnyomás, nyugodt szív. Soha nem fájt a feje, a megfázás megkerülte. És a gyomor jól működött. Igaz, az elmúlt években székrekedés volt, de Polina azonnal megtette a szükséges intézkedéseket. De reggel szájszárazsággal ébredt. Az írószer-ragasztóhoz hasonló viszkózus nyál csak hosszas öblítés után maradt. A fülledt orr nem engedte a légzést, a fehéressárga bevonattal bevont nyelv égett, és a számban minden égett. Sőt, a gyulladt szemhéjak viszketnek, a fülem viszket belül, a nyálmirigyek duzzadnak forró, savanyú után. Az alkohol azonnal szörnyű allergiás reakciót váltott ki - a testet vörös tapintások borították, nehezen tapinthatók, amelyek elviselhetetlenül égtek és fájtak, majd hirtelen eltűntek. Polina az orvosokhoz szaladt, de a számára felírt allergiás gyógyszerek csak rövid ideig segítettek.

Milyen diagnózisokat nem kaptak, abból, amit csak nem kezeltek! Sjogren-szindróma, glossalgia, sialoadenitis... Még egy pszichiáter is pszichotrop gyógyszerekkel kezelte, de semmi sem segített. Odáig jutott, hogy "futó" fájdalmak kezdődtek, hirtelen kólika az összes arcidegben. Az alvás éjszaka félbeszakadt az orr és az ajkak szárnyai körüli elviselhetetlen viszketés miatt. Polina felugrott, száját szódaoldattal öblítette és haszontalan tablettákat nyelt.

Polinát a fogászatban megvizsgálták, nyálmirigyéről fénykép készült, de nem találtak semmit. Aztán megnézte a submandibularis sebészt, cisztákat talált a nyálmirigyeken és újabb tablettákat írt fel. És ez a kezelés nem tartott sokáig. Csak a tömegközlekedésben kellett lovagolni és érezni az alkoholos füstök szagát, amikor a torokfájás fulladni kezdett, a nyelv feldagadt, nem illett a szájába, és minden pokoli tűzzel égett el. Nincs gyümölcs, sózott vagy pácolt zöldség! Főtt káposzta, zabkása, és még akkor is ritka, a tej csak friss; erjesztett tejtermékekből garázdaság kezdődött a szájban.

Álmában Polina duzzadt nyelvét harapta, amíg a vér véres nem volt, miközben kommunikált az emberekkel, minden kiszáradt a torkában, és nem tudott beszélni. Végül az állkapocs ízületei elvesztették mozgékonyságukat, Polina pedig alig tudta kinyitni a száját. Arra a pontra jutott, hogy egy kanállal erõsen ki kellett nyitnia a száját enni.

A biopszia nem mutatott növekedést, és az orvosok csak vállat vontak. Még egy műtétet is felajánlottak, de nagyon félénken, garanciák nélkül.

Mindenféle tömörítés, alkalmazás, bemelegítés nem sok eredményt hozott. Felírtak neki egy B-vitamin-kúrát, elfojtották a folyamatot, és a beteg nem reagált így az alkoholra. De az antibiotikumok szörnyű szájgyulladást okoztak - alig tudtam megbirkózni vele, és dysbiosisban is szenvednem kellett.

Általában a betegség nem vonult vissza, és az okát sem sikerült tisztázni. Nem akartam élni. A fülem úgy üvölt, mintha az univerzum viszketne ott. A hallás esni kezdett. Polinának újra mindent meg kellett kérdeznie, hogy megértse, mit hallott, és a szeme égett, mintha finoman dörzsölt üveget öntenének beléjük. A szemész vizsgálata sem eredményezett semmit. Előírt cseppentés természetes könnycseppekkel, szemvitaminokkal. A bal szem szürkehályogja miatt az elhomályosult lencse cseréjét is ajánlották. A jobb szem még mindig látja a 80% -ot. Mit kell tenni? Polina emlékei során a múltba ment, és megpróbálta megtalálni az okát.

Visszatért a gyötrelemhez és a tanuláshoz

1978-ban a Polina nem tudott szülni - gyenge vajúdási aktivitás, és a császármetszés ideje a prenatális viszketés miatt elmaradt, pemphigus gyanúja merült fel. A nőgyógyászok négy napos hihetetlen erőfeszítései klinikai halálhoz vezettek, de a beteget megmentették. Polina jól emlékezett erre a megszabadulásra gyötrelmeitől, a nemlét örömétől, lelkének repülésétől egy sötét alagútba, amelynek végén elképzelhetetlenül vakító fény ragyogott. Erre a fényre törekedett, de egy csendes, szelíd és egyúttal felszólító hang megállította: - Még korai neked, térj vissza kínlódáshoz és tanuláshoz..

A torkom még három hónapig fájt a szülés után. Aztán minden feledésbe merült, a múlt benőtt. De úgy tűnik, hogy azóta időről időre a torok mélyén néha rövid távú viszketés és bizsergés kezdett jelentkezni. Nagyon szerettem volna megkarcolni a belsejét, de lehetetlen. Akkor is száraz volt a torka, amikor Polina ideges volt, és száraz étel ragadt belé. És most, 54 évesen, katasztrofális eredmény. Az orvosok azt mondják, mondják, menopauza, leukoplakia, előfordul... Olyan sok diagnózis van, de nincs kiút!

Polina boszorkány orvosokat, nagymamákat kezdett látogatni. Eltávolították a romlást, gyógynövényeket adtak, de a betegség nem vonult vissza, hanem csak nőtt, megfojtotta, nem hagyta élni.

Polina még sírni sem tudott, sokáig nem voltak könnyek. Igaz, néha, amikor hagymával babráltam a konyhában, megjelentek. De ez történt! A szemek elviselhetetlenül fájtak, a szemhéjak alól viszkózus ragacsos folyadék folyt ki, a nyálmirigyek megduzzadtak és megduzzadtak, az egész arc pokoli tűzben égett. Polina egyszerűen nem bírta fizikailag sem a fokhagymát, sem a hagymát. És egyszer megadták neki egy híres gyógyító címét a környékén. Polina lovagolt, már nem remélt semmit, és amikor belépett egy nem birtokolt régi házba, ahol számos macska és nem túl rendes háztartás volt, teljesen megijedt. Egy pillanatig sajnálta, hogy eljutott erre a Tmutarakanra, ahol biztosan nem volt kiút, és még hasznos tanácsokat sem kapna.

A boldogtalan emberek, kimerültek sebeikben, hosszú sorban ültek, és nem is beszéltek egymással. Végül Polina belépett egy kis szobába, ahol az ikonok alatt égő lámpák voltak. Egy sötét köntöst viselő öregasszony székletet kínált neki - antik, tölgyes, terjedelmes és vörösre festett; ilyenek voltak a háború után.

A boszorkányorvos nem kérdezett semmit, és azt mondta a páciensnek, hogy hallgasson el. Aztán megfogta a jobb csuklóját, és hallgatni kezdett - valószínűleg a pulzus. Nagymama rágta fogatlan szájával, motyogta magában, és nem lehetett hallani, mit motyog. Aztán sokáig nézte a tenyerén lévő vonalakat, és Polinának úgy tűnt, hogy nagyon sok idő telt el, amíg megszólalt: „A férgek benned, kedvesem, ülnek”, és elrendelte, hogy tátja a száját..

Polina alig nyitotta ki a száját, de a gyógyító megparancsolta, hogy nyissa ki jobban, vagy azzal fenyegetőzött, hogy behelyezi a bugát. És megmutatta a betegnek ezt a disznót, egy csavart fakanalat. Aztán a nagymama megnedvesítette két ujját, a mutatót és a középsőt egy csészében, amely nem volt túl tiszta, ahogy Polinának tűnt, és dörzsöljük be őket a beteg szájába. Valamit összegyúrva, a nyelv alatt masszírozva, mélyen felmászott a torkába, és megparancsolta, hogy nyissa ki a nyelvet. És ott annyira megnyomta a nyelv legtövén, hogy Polina közvetlenül a gyógyító által előre megadott törülközőre hányt. Könnyek folytak a szeméből, az orra is folyt, a mirigyek megdagadtak és fulladozni kezdték Polinát. A boszorkánydoktor kivette az ujjait a szájából, gézet tekert rájuk, és közönséges petróleummal megnedvesítette őket. Miután várta, hogy a hányás lenyugodjon, ismét hegedülni kezdett Polina torkában, nem figyelve arra, hogy a beteg szinte fulladozik. - Elég, nem bírom tovább! - Polina már csak leküzdötte magát. Végül a gyógyító elengedte a torkát, letekerte az ujjait, és ezeket a gézrongyokat az orra alá nyomta. „Nézd, te bolond: ez van benned, ez gyötör téged! Lásd a szálakat rózsaszín kék? Ezek ostorférgek, népi nevén lószőr. Hogy másképp nem tépték az egész pofádat! ”. Valójában néhány szálszerű nyálka látszott a gézen.

A boszorkánydoktor hagyta, hogy Polina kissé lélegzetet vegyen, miközben ő maga lement az alagsorba. Jött egy üveg reszelt torma, és Pauline orra alá nyomta: "Lélegezz egy szar szellemet, lélegezz!".

Szemei ​​elsötétültek a frissen reszelt torma éles szagától, Polina pedig egy pillanatra szinte megfulladt. De a nagymama azt mondta nekem, hogy ezt a tormát tegyem a számba, és amennyire csak lehet, és ne nyeljek le, hanem tartsam a számban, amíg csak lehetséges. "A fájdalom fáj, de nem unalmas" - mondta. Istenem! Minden égett a számban, a könnyek folyóként folytak, a nyál habzott és tombolt, a fülem megrepedt. Polina egy pillanatig azt hitte, hogy a torkát kitört, és kiköpte az égő bájitalt a törülközőre. A nyál szakadatlanul folyt, égett a szeme, de a beteg hirtelen megkönnyebbülést érzett.

Naponta ötször írta fel a gyógyító, hogy a szar kását a szájában tartsa, amíg bírja. És 21 napig nincs semmi, csak naponta ötször, 10 percig citromhéjat rágni, de nem lenyelni, hanem kiköpni. És köpd ki a fenét is. És ezen eljárás után tartsa az orbáncfű olajat a szájában 10 percig..

Nagymama adott Polinának három liter orbáncfű olajat - elegendő a kezelés időtartamára, aztán ő maga főzheti. Azt javasolta, hogy az orbáncfű virágzása idején tépje le a fejtetőt, töltse fel az edényt felére ezekkel a kukoricába vert virágokkal, és öntsön finomítatlan napraforgóolajat a vállára. Ezután tegye a napra három hétre, a nyakat három rétegben gézzel tekerve. És akkor le kell ürítenie az olajat. Minden házban szükséges ilyen olajat tartani. Az ekcéma és az égési sérülések egyaránt segítenek, sőt a régi sebek, a gyomorfekélyek is gyógyulnak.

Polina azt kérdezte, hogyan nem ehetett három hétig. De a nagymama azt mondta: „Megteheti. Már evett a lerakóba, eteti a hüllőket. A te korodban élő embernek spirituális ételt kell ennie. Milyen mamont neveltem fel! " - és tenyerével a kifeszített kövér hasára csapott, amely régóta gyűlölt köténnyel lógott a lábain. Aztán sárgászölden izzó szemekkel bemelegítve gyengéden hozzátette, hogy ha nem tud, akkor nincs szükség erőlködésre, különben a hülye test megijed, és az elme elsötétülhet. Elég reggel és este 15 napszárított bátorság és 4 diómag. Csak folyadék - legalább két liter! Igyon csipkebogyó teát mézzel, hogy ne fájjon a feje.

Polina azt mondta, hogy nem fáj a feje, a nagymama pedig azt válaszolta, hogy talán nincs neki ez a feje. És nevetésben tört ki, enyhítve ezzel a nevetéssel a kis szobában lógó fájdalmas feszültséget.

És itt van még egy dolog, amit a gyógyító mondott. Mint például, nem hiába jött hozzá Polina bánatában. Az Úr azért hozta, hogy meghallja a tanító szót és megváltoztassa egész ostoba életét. Ez a féreg, ostorféreg olyan embereket választ, akik irigyek és lázadóak, dühösek és türelmetlenek. Nyilvánvalóan a beteg nem mindig élt az igazsággal, testét nem tartotta tisztaságban. Hány férje volt? És hogyan bántál a szüleiddel? Anya a távolban halt meg, a szent ortodox egyház nem hívta fel, és a sírba vitte a lánya iránti haragját. Benőtt a sírja egy idegen földön. De Polina nem ejtett különösebb könnyeket, nem tisztította meg lelkét az Úrhoz intézett imákkal. Így élt, véletlenszerűen, így a számolás megjött neki.

Végül a gyógyító gyógynövényeket adott: üröm, szegfűszeg rügyek és tansy. Megparancsolta, hogy keverje belőlük a porokat 1 gramm egyenlő részekben, összesen 3 gramm porig. Vegyük őket naponta háromszor, csak 10 napig. 2 hét után ismételje meg a tanfolyamot, további 10 napot kezeljen, és így 3 tanfolyamot kell menni.

És undorító álmot jósolt a betegnek, de azért szólt, hogy ne féljen: az őrangyal mindig ott van, és a Mindenható Istenünk nem hagyja el, megment és kegyelmez..

Nem parancsolt pénzt adni a kezébe, azt kérte, hogy tegye egy tálcára, bármennyire is. És akkor egyáltalán ne adj, ha vágyakozással elszakítja a szívtől. Polina azt mondta, hogy mindenképpen meg fogja köszönni, nem marad adós, ha a kezelés segít. Nagymama kedvesen rámosolygott és az ajtóhoz tolta.

Polina jó hangulatban tért haza. A boszorkányorvossal folytatott találkozó különleges fénnyel töltötte meg. Végtelen folyamban folytak a könnyeim a szememből. A vonatban az emberek figyelték, ahogy egy tekintélyes korú nő halkan sír, és senki nem kérdezte tőle semmit, nem mert. Csak részvétellel néztek, mindenkinek megvan a maga bánata.

Megszabadulni az utálattól

Otthon Polina mindent megtett, amit a gyógyító mondott.

1. 3 óránként, reggel 8-tól kezdődően, tormaküretet tartott a szájában. A gyökereket egy majonézes edénybe felére dörzsöltem, majd hideg, forralt vizet öntöttem a "vállig". A tormát és az orbáncfűt is a szájában tartotta, ahogy nagymamám tanította.

2. Naponta háromszor, ötóránként ittam 3 gramm port - triádot ürömből, szegfűszegből és tansyból. Csipkebogyó infúzióval lemostam a porokat egy teáskanál mézzel.

3. Éjjel minden nap beöntést tettem fokhagymával: 1,5 liter vízhez vettem 0,5 pohár citromlevet és egy fej fokhagymát. Ezt az infúziót készítettük 5

Az első 2 napban Polina nagyon szeretett volna enni, de aztán az éhség érzése elhagyta. És a nyolcadik éjszaka, ahogy a gyógyító megjósolta, undorítóan álmodott. Olyan volt, mintha egy hatalmas kígyó emelkedett volna a torkához, és előbújt volna a belsejéből. Aztán kidugta a csúszós fejet Polina szájából, és felszisszent. Belül csapkodott a gyűrűivel, megszorította, megfojtotta. Polina megfogta a kígyó fejét, elkezdte kihúzni a szájából, és azonnal vad kiáltásra ébredt.

Az egész száj tele volt élő utálatok rajjával. Polina nagyon megijedt, de megtalálta az erőt, hogy beugorjon a fürdőszobába, és megszabaduljon ettől a piszkos trükktől. A fején a haj felállt, hideg verejték folyt a testén. Egy idő után Polina megnyugodott, és az ágyhoz érve azonnal elaludt egy csendes, álomtalan álomban. Felébredve elűzte az összes nehéz megszállott gondolatot, és a nap végére remekül érezte magát, mintha szabadon és boldogan mászott volna ki a cesspoolból. Fényes reménnyel találkoztam az új nappal, és imádkoztam az Úrhoz, a megmentőnkhöz.

Polina 21 napig éhezett, összesen 12 kilogrammot fogyott.

7 napra jöttem ki az éhségsztrájkból, nagyon óvatosan, ahogy a gyógyító tanácsolta.

• Az első időkben csak vékony főzeteket használtam gyöngy árpából, búzából, zabpehelyből.

• A negyedik napon már 3 óránként ittam 50 gramm gyümölcslevet, sárgarépát és céklát.

• Az ötödik napon almalevest evett. 4 közepes méretű almát reszeltünk le héj nélkül, öntöttünk forró vizet és adtunk hozzá 0,5 csésze búzadarát a forrásban lévő húsleveshez. Aztán kis lángon leforrázta, lehűtötte, és akkor is hozzáadott 2 evőkanál mézet és egy teáskanál fahéjat. Fogyassza ezt a fincsi egész nap, 5 adagra osztva.

• A hetedik napon hagymalevest készítettem. 5 nagy hagymát felaprított, vajban aranybarnára sütve 1,5 liter forrásban lévő vízzel 5 evőkanál friss orosz sajtot reszeltünk. Felforralta a hagymalevest, ízlés szerint sót és könnyű ételízesítőket adott hozzá.

Polina továbbra is a séma szerint szedett gyógyszereket. A szája nyugodt volt, az orrjáratai kinyíltak, és reggel a közelgő gyötrelemtől való félelem nélkül ébredt fel. Fokozatosan átállt a teljes értékű táplálkozásra, és meglepődve vette észre, hogy ízérzései javultak, az univerzum már nem üvöltötte a fülét, és reggel a szíve sem rémült meg. És a tűz a szájban kialudt. Uram, milyen boldogságot nem fáj, nem fáj, nem viszket, nem fuldokol!

Az ablakpárkányokon citromhéjak száradtak, zsebeket töltöttek meg velük, Polina pedig nem hagyta abba a rágást. 40 napos kezelés után megegyezés szerint a gyógyítóhoz ment.

Ezúttal a nagymama azt mondta Polinának: „Most nagyon fontos munkát kell végeznie. Gyakran fájt a torkod? Gyakran. És az egész garatgyűrűjét hegek borítják testének minden életében folytatott csatájából. Ez a gyűrű benőtt, megkötött, de befolyásolja a nyálmirigyek, a könnycsatornák és a hallás munkáját is. Kevés hozzáférés van a vérhez, és a vér az élet folyója. Nem mos eléggé, nem tisztít eleget. Aztán azt mondta Polinának, hogy nyújtsa ki a nyelvét, és megpróbálja elérni az állát a hegyével. Polina éppen ezt tette, úgy érezve, hogy ott, a nyelv gyökerében, valami munka folyik..

Nagymama mindent elmagyarázott neki. A hüllőket, hála Istennek, elűzték, de lakóhelyük - a mező, amelyen felnövekedtek - ugyanaz maradtak. Utazótársaik - baktériumok, vírusok, mindenféle mikrobák - bujkálnak és várnak. Ezért ezt a gyakorlatot naponta 100-szor kell elvégezni..

Húzza ki a nyelvét a kudarchoz. Csiklandozó érzés, viszketés, számolj ötig, és csak tovább. hat számot becsukja a száját, majd öblítse le.

Eleinte úgy tűnik, hogy a betegség visszatér. Folytatnunk kell a kezelést, mert a torma, az orbáncfű olaj mindig kéznél van. Dolgozni kell magadon, dolgozni!

Élj és hódíts

Ezen a napon finom és tartós esőt vetettem a mennyből. - Ó, hogy fájnak a régi csontjaim! - panaszkodott a gyógyító. És Polina csak akkor vette észre, hogy előtte egy öreg és fáradt ember van. Átölelte száraz vállát, szürke, de bölcs fejét a mellkasához szorította, és egy pillanatra úgy tűnt neki, hogy magához ölelte néhai édesanyját, aki szenvedett és türelmes volt..

Az elváláskor a gyógyító azt mondta: „Betegsége alattomos, és bármely pillanatban visszatérhet. De most már tudod, hogyan kell kezelni. Élj és hódíts. Éljen összhangban a természettel és önmagával. Nincsenek csodák a világon, van munka és tudás. Élj és tanulj. Eljön az az óra és a nap, amikor segíthet más hasonló típusú szenvedőknek. ".

A hagyományos orvoslás honlapja

 • itthon
 • Állások
 • Névjegyek

Hagyományos orvoslás receptjei a Volostól

Hajbetegség kezelése (vízféreg)

A közhiedelem azt mondja, hogy néhány stagnáló, piszkos vízű tározóban a lófarokból újjáéledt haj él. Ez a vékony, vékony féreg állítólag az úszás (lehetőleg a sarokban) vagy az áradás során behatol a bőrbe. Továbbá az események fejlődésének két változata figyelhető meg: a "szőr" a sarokban él, és a behatolás helyén tályog alakul ki, amely súlyos fájdalmat okoz (a sarok az egyik legérzékenyebb hely), és az áldozat nagyon rosszul van. Néha a „haj” az egész testet bejárhatja - a sebek egy helyen, majd egy teljesen más helyen nyílnak ki. Ezeknek a sebeknek jellegzetes megjelenésük van, és szinte nem alkalmasak a gyógyszeres kezelésre. A második lehetőséget a népes babonák és hiedelmek említik: a féreg "megemészti az ember belsejét" vagy "eljut a szívig". A betegség minden változatát Konrad Gesner Természettudománya említi, aki a 16. században élt. De maga Gesner az utóbbi kettőt "valószínűtlennek" tartja.
A modern tudomány ismer egy külső leírásban hasonló férget, amely valóban víztestekben él, de semmi köze nincs a fent leírt "újjáélesztett lószőrhöz" vagy "szőrhöz". A Vlasoglav parazita a belekben. Vannak olyan hajférgek is (víztestekben is élnek), az emberre teljesen ártalmatlan férgek, amelyek az emberi gyomorba kerülve elpusztulnak (ha véletlenül lenyelik a hajféreg lárváit vagy cisztáit).
És ennek ellenére néha vannak olyan tályogok a sarkán, amelyek a piszkos vízben való úszás után jelentek meg. Az összes többi tünetet helyesen írják le: tályog, az állapot súlyosbodása, súlyos fájdalom, majd a testen egymás után sebek jelennek meg, ugyanolyan fájdalmasak, mint a saroknál, először a lábán, majd felül és felül, a sebek nagy része a kézen jelenik meg. A nép szerint felesleges egy sebész segítségét igénybe venni - még akkor is, ha a levágott sebből eltávolítja a "szőrt" -, valahol máshol azonnal megnyílik. Maguknak az orvosoknak azt javasolják, hogy keressék fel a nagymamákat vagy a hagyományos gyógyítókat, ha szembesülnek ezzel a betegséggel. Úgy gondolják, hogy csak összeesküvések és más népi gyógymódok segítenek..

Otthoni receptek, módszerek, eszközök, tippek és technikák

 1. Ezt a módszert a betegség első szakaszában kell alkalmazni, amikor a "haj" éppen behatolt a sarokba. Meg kell tartania a lábát az égő száraz ló vagy tehéntrágya füstjén. A "haj" több füstölés után maga mászik ki.
 2. Ezt a receptet az elején is fel kell használni, amikor a "haj" még nem telepedett le a testben. Vegyünk egy egyszerű háztartási (régi receptek szerint - szürke) szappant, rázzuk fel, oldjuk fel vízben és forraljuk fel. Forró - alig bírod - szappanos oldatban naponta háromszor fél órán át tartsd a lábad. A "Volos" a harmadik vagy a negyedik napon meghal.
 3. Ha a beteg egészségi állapota romlik, és itt-ott nagy sebek jelennek meg a testen, akkor másképp kell kezelnie. Vegyen egy csomó tüskés, üres fület (búza, zab, rozs), és kösse a seb köré úgy, hogy a tüskék lefelé nézzenek. Meghintjük langyos vízzel - a víznek ki kell ürülnie a tüskékből és meg kell érintenie a sebet - néhány órán át, amíg az összes "szőr" kiszabadul a testből, és körbetekeri a tüskék vékony "antennáit". Ha ezen eljárás után egy másik helyen seb jelenik meg, akkor még mindig férgek maradtak. Meg kell ismételnie az eljárást. Kettő mindig elegendő a teljes gyógyuláshoz. A sebet, amelyből a féreg kibújt, meg kell kötni, hogy megvédje a szennyeződéstől. Nem kell semmit alkalmazni rá - magától meggyógyul.
 4. Konrad Gesner (és más gyógyítók) egy másik kezelési lehetőséget kínálnak, amikor a "haj" bejut a beteg testébe és megsokszorozódik. A beteget fürdőbe helyezzük, üres kenyérfüleket helyezünk el vagy kötözünk a sebek köré, majd forró folyadékkal (kályhahús koncentrált infúzióval) öntjük. A "haj" kimászik és gömbökké gömbölyödik a fül gerincén. Az eljárást minden második napon végzik a teljes gyógyulásig, amely néha három hét alatt bekövetkezik.
 5. A 2. recept módosítása kenyérmorzsával is: minden alkalommal, mielőtt a lábakat forró szappanos vízbe merítenék, rozsos kenyérmorzsát kell gondosan felhordani a sebre. Tegye ezt naponta háromszor, amíg a lábszőr meg nem hal..
 6. Van még néhány recept. Például kenyérmorzsával történő kezelés. Mindent a 4. tippben leírtak szerint kell megtenni, de feltétlenül kenje be a sebet rozskenyérrel, és csak ezután öntsön lassan langyos vizet. Miután a haj kiszabadul a sebből, égesse a tüskéket sebféreggel a beteg előtt.
 7. Nyomjon folyadékot egy bárányos bárány tőgyéből vagy fényesre. Kenje meg az érintett területeket (sebeket) ezzel a folyadékkal, vagy borogatásként vigye fel a sebekre.
 8. Igyon nagyon savanykás joghurtot (vagy kefirt) negyven napig. Az elváltozásokra, sebekre, borogatásokra egy italt kell alkalmazni, amelyet szájon át kell bevenni - vagyis savanyú joghurtból vagy kefirből. A sebek gyógyulni kezdenek, majd gyógyszertári kenőccsel meg kell őket kenni a viszketõ atka alól.
 9. Van egy recept a gyógynövényes infúzióra is, amellyel a "szőrt" vagy a "hajfejet" kiűzheti a szervezetből. A centaury common gyógynövényét, az immortelle homokos virágait és a tansy virágokat egyenlő részekben veszik fel, az elegyet összetörik és jól összekeverik. Ragaszkodjon 2 evőkanálnyi gyűjteményhez egy pohár forrásban lévő vízben 20-30 percig, majd a felére párolja. Mindig frissen főzzön, és reggel igyon meg először éhgyomorra, napközben pedig egy órával étkezés után..

Hasonló cikkek:

Haj helyreállítása hosszú tél után - gyakorlati tanácsok

Vénusz haj

A haj Venus ismertebb latin neve Adiantum capillus-veneris L., a Pteris családba (Pteridaceae), az Adiantum nemzetségbe tartozik. Az Adiantum növénynemzetség neve két görög "a" - nem és "diant" - szóból származik, hogy megnedvesítse, ezzel magyarázva a növény leveleinek tulajdonságait: amikor vízcseppek kerülnek be, mindig szárazak maradnak, mert a víz lefolyik. Az emberek a növénynek olyan neveket adtak, mint nőszőr, nőstény páfrány vagy heves levél..
Az orvosi név a leányszőr levele (levele) - Capilli Veneris herba (előtte Herba Capilli veneris).

Nátha kezelése népi módszerekkel

Talán az embereknél előforduló leggyakoribb és leggyakoribb betegség a nátha. Olyan gyakran szembesülünk egy ilyen betegséggel, hogy néha egyáltalán nem figyelünk rá..

A hagyományos orvoslás receptjei a hajhullás ellen

1. számú recept. Calamus rizóma. 3 evőkanál nyersanyagot fél liter ecettel összekeverünk és 15 percig forralunk. Használja öblítéshez nagyon intenzív hajhullással

2. számú recept. Aloe juice, fokhagyma, méz, csirke sárgája és nyírfa nedv. A felsorolt ​​komponenseket mindegyikből egy teáskanálnyit veszünk és összekeverjük. Hasznos a kapott terméket gyengéden, gyengéd masszázsmozgásokkal bedörzsölni pár órával a mosás előtt.

Megszabadulni a korpától

A szép és egészséges haj minden lány és nő büszkesége. A gondozásuk egyszerű és egyszerű, ha kéznél vannak a szükséges eszközök, vagy népi gyógymódokat alkalmaznak. Például a népi gyógymódok tinktúrái segítenek megszabadulni a korpától..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan lehet növelni a haj vastagságát a fején

Minden nő nehéz, terjedelmes, természetesen sűrű hajról álmodik. A hajszálak szilárdsága, szép megjelenése, sűrűsége és fényessége a hajvastagságtól függ. Mit tehet, hogy vastagabb, sűrűbb és vastagabb legyen a hajad?

Alvó izzók: hogyan lehet felgyorsítani a fejbőr haj növekedését

Arról álmodozik, hogy mielőbb megnövelje egy unalmas teret, vagy felélessze az unalmas szálakat? Ez a cikk a legfontosabb hasznos ajánlásokat tartalmazza a haj növekedésének fokozására..