Legfontosabb / Kiemelés

Philips S6640 / 44 - nedves és száraz borotva

Kiemelés

Borotva, amely száraz és nedves borotválkozás lehetőségével védi a bőrt az irritációtól, szakáll- és bajuszformázóval kiegészítve, amely ugyanúgy használható a zuhany alatt, mint egy borotva.

A borotválkozás három fő módszerével (penge, forgó- és fólyborotva) nagyon sok lehetőség van a borotválkozásra - minden borotvagyártó saját elképzeléseit helyezi a folyamatba a termékébe, és jó, ha minden szempontot figyelembe veszünk, nem csak a borotválkozás sebességét vagy minőségét..

A Philips S6640 / 44 borotva az átfogó megközelítés példája, amikor a borotválkozás minősége és sebessége mellett a bőr védelme az irritációtól.

A Shaver 6000 sorozat jellemzői

MultiPrecision pengék

Az eredeti alakú cserélhető késeket körülbelül kétéves üzemidőre tervezték, a borotva testének megfelelő fénye figyelmeztetni fogja a cserére..

Mindegyik kés kilenc önélező dupla pengéből áll, ahol az első, rugós rész megfogja és meghúzza a hajat, a második pedig tiszta.

Sima csúsztatás

A borotvafej pengéi körüli gyűrűk speciális bevonatát a súrlódás csökkentésére tervezték, és a borotva habgal vagy borotvagéllel történő borotválkozáskor, valamint száraz bőrön valóban nagyon könnyen csúszik..

MultiFlex fejek

A többfokú szabadság lehetővé teszi, hogy a borotválkozó fejek könnyedén kövessék az arc kontúrját.

Védő üzemmód

A borotvának a kés két forgási sebessége van: a magas alkalmas az arcok és az arccsontok számára, az alacsony pedig a kényelmes borotválkozáshoz a nyak területén, a borotva legkevésbé érinti az érzékeny bőrt.

Li-ion akkumulátor

A telepített akkumulátor kb. 60 perc üzemidőt biztosít, 1 órán keresztül tölt, és teljes feltöltéssel 5 perc töltésnek elegendőnek kell lennie egy borotválkozáshoz.

Megjelenés és kezelés

A borotva teste műanyagból készült, gumírozott betéttel rendelkezik, és nem csúszik a kezedben - a borotva használható a zuhany alatt anélkül, hogy félne, hogy kicsúszik a kezedből. A fejszerkezet kinyílik a penge cseréjéhez vagy borotválkozás utáni öblítéshez.

Két gomb használatos a vezérléshez: a fő be- és kikapcsolja a borotvát, felelős a zár módért is, amely megakadályozza a borotva bekapcsolását, ha véletlenül megnyomják a gombot, például szállítás közben.

A második felelős a védelmi mód csökkentett sebességű be- és kikapcsolásáért, erre az üzemmódra nem volt mutató, de a kések forgási sebességének változását a fül jól meghatározza.

Az állapot- és töltésjelzők a fogantyú ezüstös, áttetsző műanyagai mögött vannak elrejtve. A borotva megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, emlékeztet arra, hogy öblítse le a borotvafejet vagy cserélje ki a pengéket.

Komplett szett Philips S6640 / 44

Magában a borotvában a doboz a következőket tartalmazta:

 • Hálózati töltő
 • Cipzáros tok
 • Vágógép styler rögzítéssel
 • Borotva ecset

A tok nem nagy, és a borotván kívül csak a tisztításhoz fog ecsetet tartani, azonban ha a borotvát a csap alatt öblíti le, akkor valószínűleg soha nem lesz rá szükség - a hajhullásokat folyó vízzel tökéletesen lemossák.

A tok jól használható azok számára, akik sokat utaznak, de az egyszerű fedél sokkal jobb lenne otthoni tároláshoz - kevesebb az esély arra, hogy véletlenül bepiszkolódjon, vagy akár meg is károsítsa a borotválkozó egységet, ha véletlenül elakadna a mosogató szélén. Figyelembe véve a csereegység költségeit, egy ilyen fedél nagyon hasznos lenne.

A hajformázó ötféle hajvágással rendelkezik, mindegyik szint körülbelül egy milliméterrel elmozdítja a műanyag fésűt a késtől, de vágáskor a széles fésű nem emeli meg eléggé a rövid és durva hajat, és kissé hosszabb ideig hagyja, mint gondolná. A kontúrok kialakításához és a karbantartáshoz egy nem hosszú szakáll sorrendjében egy ilyen styler több mint elég.

Gyakorlati rész - borotválkozás és vágás

Minden borotvához és a forgóhoz kissé hosszabb ideig meg kell szokni, mint bármely más borotvához. A Philips S6640 / 44 használatával és az első használat után a bőrirritáció minimális volt, és még akkor is inkább a túlzott buzgalom és tökéletesség miatt.

A forgóborotvával történő borotválkozás első tapasztalata kizárt - nemrégiben volt már rotációs borotvám tesztelésre, de miután írtam egy véleményt, teljesen felhagytam az elektromos borotvával történő borotválkozással. Az elmúlt hónapban szokásomból borotválkoztam párszor, a fennmaradó időben pedig trimmert használtam - túl öreg vagyok, hogy szakállat viseljek, és lusta, hogy naponta borotválkozzak.

Első nap - 3 napos tarló

Az alacsony fordulatszám és a bőrkímélő rendszer hosszú sörtékkel rosszul esett - a borotválkozásnak majdnem 6 perc elég sok. A töltött idő csaknem 2/3-a nyaki területre esett, és még mindig hiányzó szőrök vannak jelen. Az elektromos borotva használatának tapasztalataival csökkenteni kell az ilyen hibákat - a borotva helyes mozgása nem kevésbé fontos a minőségi borotválkozáshoz, mint minden újítás és szabadalom.

Harmadik nap - 2 napos tarló

Ezúttal a borotválkozási folyamat körülbelül 4 percet vett igénybe maximális sebességgel, és ismét az idő nagy része a nyak területén volt. Még mindig hiányoznak a szőrszálak, de sokkal kisebb mennyiségben. Nem folytatta a borotválkozást - a borotválás túlzott perfekcionizmusa csak bőrirritációt okoz.

A trimmer tökéletesen elvégezte a dolgát - egyszerűen és gyorsan levágta a bajusz hosszát, és 3 mm-es beállítással körülbelül 4 mm hosszú szőrszálakat hagyott maga után.

Negyedik nap és az összes azt követő nap - 1 napos tarló

A borotválás 2,5-3 percet vesz igénybe, néhány hiányzó szőr látható és látható a fotón, a való életben teljesen láthatatlanok, sem vizuálisan, sem tapinthatóan.

Instrumentális tesztek

A gyors, 5 perces töltésnek egy borotválkozást kell biztosítania, és a borotva 8 perc 10 másodpercig tart maximális alapjáraton.

A teljes töltés az ígért 60 percet vett igénybe, és 5 percenként kisütve a borotva 59 percig tartott.

A töltésjelző a következőképpen működött: 25 perc működtetés után három részből kettő maradt, további 20 perc után volt egy osztás, 55-56 percnél pirosan villogott és a borotva körülbelül 3 percig tartott.

Eredmény

A Philips S6640 / 44 elektromos borotva jól megbirkózik a merev sörtékkel, ugyanakkor kíméletesen, mondhatni finoman is borotválkozik. Jól alkalmazható érzékeny bőrű emberek számára - ez kétségtelen és nagyon jelentős plusz. Lehetőség van borotva és styler használatára is a zuhany alatt, gyors töltés és egyszerű karbantartás.

A hátránya nem a hosszú tarló legtisztább borotválása és az ára. Figyelembe véve azonban a költségeket és a jó géphez szükséges cserélhető pengék számát, az ár áthúzható.

Az elektromos borotvával történő megfelelő borotválkozás finomságai és titkai

Az ember mindig bízik abban, hogy tudja, hogyan kell megfelelően borotválkozni. Talán az, ha nem merülnek fel problémák. És ha még mindig jelen vannak, akkor talán egyszerűen nincs tisztában a borotválkozás néhány árnyalatával. Annak érdekében, hogy a jövőben ne hibázzon, javasoljuk, hogy olvassa el ezt a cikket, amelyből megtudhatja, hogyan lehet hatékonyan és helyesen borotválni elektromos borotvával..

Az elektromos borotvával történő borotválás árnyaltabb, mint az egyenes borotva vagy borotva. Valóban, ebben az esetben figyelembe kell venni a bőr előkészítését, a cselekvések helyes algoritmusát és a technikai szempontokat. Tehát nézzük meg a modern elektromos borotvát, és kezdjük az általa választott kérdéssel.

Melyik elektromos borotvát válassza

A megfelelő, és ami a legfontosabb, az Ön számára megfelelő eszköz kiválasztása, két legyet megöl egy csapásra - növeli a borotválkozás minőségét és meghosszabbítja a készülék élettartamát. A gyártók két fő típusú borotvát gyártanak: hálós és rotációs. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A fóliaborotva nagyon könnyen érthető és két funkcionális elemből áll:

 • mozgatható kés, amely gyakran mozog (2-3-szor / sec);
 • hálószerű kés - rögzített, finom lyukakkal.

Az ilyen eszköz sajátossága, hogy használatát követően egy kis sörték maradnak az arcon. Ha szüksége van ilyen eredményre (elvégre a sörték brutálisak!), Akkor válasszon nyugodtan egy ilyen terv modelljét.

Ami a rotációs borotvát illeti, annak kialakítása kissé másképp néz ki:

 • mozgatható forgókések;
 • kerek rögzített kések.

Az érzékeny bőr számára a hálós elektromos borotva sokkal jobb, mivel nem érintkezik közvetlenül a bőrfelülettel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a rotációs ebben az esetben egyáltalán nem megfelelő. De lágyító és nyugtató kozmetikumokat kell választania a használatához. Többet az alábbiakban tárgyalunk..

Borotválkozás előkészítése

Az eljárás megkezdése előtt a fő dolog az, ha jól megpárolja az arcát. Általános szabály, hogy a bőrt a zuhany alatt vagy meleg vízzel mossák. Ehhez helyesen kell mosnia az arcát: 3-4 alkalommal egymás után, majd várja meg, amíg a víz felszívódik, és mossa meg újra. Ez az aranyszabály, amely szerint irritáció nélkül borotválkozni kell..

A folyamat csak körülbelül öt percet vesz igénybe, de jelentősen megnöveli a bőr rugalmasságát és megakadályozza a borotválkozás közbeni fájdalmas érzéseket. Jobb, ha nem borotválkozik a száraz bőrön, tele van irritációval és bőrsebekkel, vagy csak kellemetlen érzésekkel.

Egy kis tipp: ha nincs forró víz ott, ahol van, és nincs módja annak megszerzésére, végezzen erőteljes masszázst az ujjaival az állán és az arcán. Ez azonnal megnöveli a keringést, ami végül a bőr rugalmasságának és borotválkozási kényelmének fokozásához is vezet..

Minek borotválkozni? Gyógyszer kiválasztása

Manapság több száz kozmetikum van a férfiak számára a boltok polcain, és ez nem meglepő: minél tovább fejlődik a technológia, annál innovatívabb termékeket gyártanak a gyártók. És annál kényelmesebbé válik a borotválkozási folyamat az emberiség erős fele számára..

Nézzük át röviden az ilyen alapok fő típusait:

 1. Hab. A legnépszerűbb lehetőség, amely bármely férfi fürdőszobájában megtalálható. Előnyei közé tartozik a levegős könnyű textúra, azonnali abszorpció, valamint a gazdaságos használat egy adagológombbal.
 2. Gél. Az eszköz viszonylag új, de népszerűségében már utolérte a habot. Előnyök: A borotválkozó eszköz könnyű csúszását, átlátszóságát (segíti a pattanások vagy anyajegyek megkerülését), tökéletesen véd az irritációktól, nem igényel vastag réteget. Ezenkívül speciális szilikon vagy baktericid összetételű gélek segítenek a kisebb bőrelváltozások gyógyításában..
 3. Hab. Ideális enyhe irritáció elleni védelemhez. Elősegíti a bőr állapotát javító kollagén, kreatin és fehérje termelését.
 4. Vaj. Nem is mindenki hallott ilyen eszközről, ennek ellenére létezik, és tökéletesen működik. A folyamat megkezdése előtt az olajat egy tisztán mosott arcra kenjük, és a tetején már hab vagy gél van. Ennek a módszernek köszönhetően a bőr felső rétege nem hámlik le, és ez minimalizálja az irritáció esélyét, ha rotációs vagy fóliaborotvával borotválkozik..

Vannak rotációs elektromos borotvák, amelyek érdekes funkcióval rendelkeznek - speciális klímával ellátott patronnal vannak feltöltve. Borotválkozás közben ez a balzsam fokozatosan felszabadul, és közben lágyítja a bőrt, kipirítja a vágott szőrszálakat, és egyúttal kenje is a borotva mechanizmusát..

Amit általában tartalmaz egy ilyen légkondicionáló:

 • természetes frissítő aroma - limonén;
 • további parfüm;
 • izopropanolt (a hagyományos orvosi alkohol helyettesítője) zsírok oldására használják;
 • Kationos felületaktív anyag - egyfajta mosószer.

Vigyázzon, nehogy a légkondicionáló a szemébe kerüljön; ha ez megtörténik, azonnal öblítse le bő tiszta vízzel. De ez az eszköz jelentősen csökkenti az elektromos borotva gondozására fordított időt..

Most közvetlenül a szőrtelenítéshez térünk, mivel nagyon sok árnyalat van..

A nedves és száraz borotválkozás jellemzői

Ahogy a neve is mutatja, az elektromos borotvával történő nedves borotválkozás különféle hidratáló krémek használatát jelenti a bőrápoláshoz. A száraz pedig lehetővé teszi, hogy nélkülük éljen. Rögtön el kell mondani, hogy a második esetben helyes lesz a hálós borotvával borotválkozni. Ez annak köszönhető, hogy nem hajlik olyan közel a bőrhöz, mint egy forgó.

Borotválás elektromos borotvával (hálós és rotációs)

Ellentétben a tarló kézi borotvával történő borotválkozásával, az elektromos borotva használatához nem szükséges a kéz söpörése. Épp ellenkezőleg, lassan és körültekintően kell cselekednie. Ne nyomja túl erősen a készüléket az arcához, hogy elkerülje a bőr károsodását.

Borotválkozás rotációs villanyborotvával így történik: óvatosan, gyengéd mozdulatokkal forgassa körbe a fejét, időről időre kifújva az arcát, vagy előre tolva az állát (ez lehetővé teszi a maximális simaság elérését).

Ha a hálótípusról beszélünk, akkor itt a mozgások nem kör alakúak lesznek, hanem fentről lefelé vagy alulról felfelé, vagyis a haj növekedésének irányába. Ebben az esetben a bőrt kissé meg kell nyújtani.

Borotválkozhatok elektromos borotvával hab vagy gél használatával? Határozottan igen. Az elektromos borotvákat kifejezetten a fürdőszobában való használatra tervezték, így mindig vízállóak.

A nedves borotválkozásról elmondhatjuk, hogy ez egy olyan művelet, amelynek során a borotva egy speciális eszközzel érintkezik, de nem csak - egyesek egyszerűen folyó víz alatt borotválkoznak. Ez azonban csak a legjobb minőségű modellekkel valósítható meg. Ha a vízállóság nem kielégítő, vagyis a termék minősége alacsony, ez a készülék károsodásával fenyeget.

Ha most szerzett magának elektromos borotvát, ne csodálkozzon, ha nem azonnal éri el a tökéletes eredményt. Néhány napba telik, mire pontosan szabályozhatja a nyomás irányát és erejét.

Borotválkozási gyakoriság

A gyakori és ritka borotválkozásnak vannak előnyei és hátrányai. Ezért a választás kizárólag az Ön preferenciáitól és még számos élettani tényezőtől függ:

 • életkor - minél idősebb az ember, annál gyorsabban nő a szakáll;
 • tesztoszteron szint - a fő férfi hormon mennyisége közvetlenül arányos a haj növekedésének sebességével;
 • nemzetiség - a szakáll gyorsabban növekszik a déli népeknél, mint az északi népeknél;
 • egyéni egészségügyi jellemzők.

Külön kell mondani a bőr érzékenységéről. Még akkor is, ha általában nem szenved irritációktól, a bőr mégis megsérül, ha borotválkozás közben megérinti a bőr felső rétegét. Ezért legalább hétvégén vagy nyaraláskor ajánlott pihenni..

Borotválkozás utáni arc

Miután sikeresen borotválkozott elektromos borotvával, ne rohanjon ki a fürdőszobából. A bőre megköszönni fogja, ha ezen felül valamilyen nyugtatóval keni. Ez segít neki gyorsabban felépülni, simábbá és kellemesebbé tenni az érintését. Szép bónusz - friss illat, amelyet a lányok nagyon szeretnek.

Vegye figyelembe a borotválkozás utáni termékek több típusát.

 1. Balzsam. Nagyon hidratálja a bőrt, anélkül, hogy megterhelné. Antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Serkenti az epidermisz helyreállítását, és egyúttal növeli annak védelmi funkcióit egy láthatatlan felületi réteg kialakításával.
 2. Testápoló. Összetételében hasonlít a vízre, ezért nem hagy zsírosodást a bőrön. Nagyon gyorsan felszívódik és megszárad. Fertőtleníti az apró sebeket az alkoholtartalom miatt.
 3. Gél. Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Száraz bőr lehet az alkoholtartalom miatt, ezért a száraz bőrűeknek alkoholmentes lehetőséget kell választaniuk. Néha UV-védelemmel ellátott géleket és különféle vitaminok komplexeit is előállítják.
 4. Krém. Sűrű és olajos állagú, fontos a száraz bőr ápolásához. Sajnos eltömítheti a pórusokat és hozzájárulhat a pattanások kialakulásához.
 5. Kölni. Vannak, akik továbbra is régimódi módon használják ezt a gyógymódot, de ezt nem mindenkinek engedi meg a bőr - a kölni nagyon kiszárítja az arcot, és sok tannint is tartalmaz..
 6. Kő a vágásoktól. Bár szinte nincs vágás elektromos borotvával történő borotválkozáskor, csak arra az esetre, ha elmondanánk erről a szokatlan eszközről. Helyesen ezt a gyógymódot timsónak hívják. Az alumínium alumínium- és káliumsókból áll. Borotválkozás után alkalmazhatja őket a vágásokra. Ezek a kövek gyorsan megállítják a vért, elpusztítják a mikrobákat és láthatatlan filmet képeznek a seben, amely védi az idegvégződéseket, így a seb nem fog fájni, ha véletlenül megérinti.

Az elektromos borotva megfelelő gondozása

Nedves borotválkozás után a készüléket meleg vízben le kell öblíteni. Húzza ki a konnektorból, hagyja, hogy akkumulátorral működjön. Vigyen fel egy kis mennyiségű tisztítószert, például folyékony szappant a pengékre. Bekapcsolás után öblítse le folyó víz alatt. Érdemes a borotválkozó fejet külön is levenni és lemosni. Kapcsolja ki a borotvát, és jól szárítsa meg, mielőtt visszahelyezi.

Ha száraz borotválkozást gyakorol, csak a mellékelt kefét használja a tisztításhoz. Kapcsolja be a készüléket (csak az akkumulátorból, ne az aljzatból), vegye le a pengéket és a hálót, távolítsa el a borotvált sörtéket belülről egy kefével. Csak ne ecsetelje a vágó részt, mert ez károsíthatja. Tedd vissza az egészet.

Emlékeztetnie kell néhány fontos szabályra is, amelyek szerint az elektromos borotva a lehető leghosszabb ideig fog tartani:

 • mindig húzza ki a csatlakozódugót, ha nem használja;
 • rendszeresen tisztítson a fent leírtak szerint;
 • félévente cserélje vagy kenje meg a vágó alkatrészeket;
 • félévente teljesen lemerítse és töltse fel az akkumulátort.

Az Ön biztonsága érdekében: soha ne használjon olyan készüléket, amelynek vezetéke rosszul szigetelt, vagy égő szagot áraszt. Ha borotválkozás közben ez a szag jelenik meg, azonnal húzza ki a készülék csatlakozóját a konnektorból, és ellenőrizze, hogy nincsenek-e problémák, vagy szakemberrel javítsa ki.

Következtetés

Megtanult mindent arról, hogyan kell helyesen borotválni elektromos borotvával, és hogyan kell ápolni a bőrt borotválkozás előtt és után. Ezen információk birtoklása rendkívül fontos - végül is az a sztereotípia, miszerint csak lányok tudnak gondoskodni a megjelenésükről, már régen a múltba esett. Sőt, a bőr állapota nemcsak a megjelenésre, hanem az egészségre is utal..

Egészséges és takaros arcán a magabiztos mosoly sokkal jobban fog kinézni, mint egy vágáson és kiütéssel borítva.

Hogyan borotválkozzon elektromos borotvával, és milyen típusú eszközt válasszon?

A napi borotválkozás olyan, mint a férfi büntetése. Amíg a nők megpróbálnak vigyázni a megjelenésükre, a férfiak néha nagyon fáradságosan bánnak velük. A férfiak nagyon válogatósak, ha borotvát vagy elektromos borotvát választanak. Ez a választás függ az arcon lévő bőr típusától, a férfi stílusától is - egy brutális sörtés macsótól vagy a csecsemő simaságától. Ugyanakkor az elektromos borotvával történő borotválás hatékony..

Ahogy azelőtt volt

Korábban a férfiak csak speciális ecsettel és szappannal borotválkoztak. Habot készítettek, felhordták a borotválkozási területre, és penge borotvával óvatosan leborotválták (a borotvakés nagyon éles). Nem mindenki rendelkezhetett ilyen eszközzel, ehhez ügyességre és készségre volt szükség. Még korábban a férfiak borotválkozó szalonokba jártak, ahol forró törölközőt tettek az arcukra, megpárolták, majd a mester egy pengés borotvával készített szépséget.

Ma a férfiak otthon elvégezhetik saját borotválkozási eljárásaikat. Szerencsére a borotvák száma rengeteg - a kézitől az elektromosig. Itt már az embernek joga van megválasztani azt, ami jobban tetszik. Valóban, az arc bőre is reagál a borotválkozási folyamatra, ha az eljárás után irritáció lép fel, akkor az eszköz nem megfelelő. Ezért érdemes lecserélni. A borotva használata, a borotválkozási technika, és ami a legfontosabb, az eszköz is számít..

Elektromos borotva kiválasztása

Az elektromos borotvát a következő paraméterek alapján kell megválasztani:

 • bőr típus;
 • érzékenységi szint, reakció az irritációra;
 • további kozmetikumok használata;
 • a férfi képe - sima arc, "mint egy csecsemő", vagy az első nap enyhe borostás jelenléte.

Borotvák típusai

Ma kétféle borotva létezik:

 • háló típusa;
 • forgó.

Ha márkák vezérlik, az első helyeket a következők foglalják el:

 • Phillips.
 • Panasonic.
 • Braun.
 • Rowenta.

Borotválkozási technika

Hogyan lehet borotválkozni elektromos borotvával? A legtöbb férfi választja az elektromos fóliás borotvákat, annak ellenére, hogy ezek a borotvák nem teszik tökéletesé a borotválkozást. Utánuk megmarad a fény borostás jelenléte. Készülékük elektromos hálós borotvái hálós pengés szerkezettel és nagy sebességgel mozgatható késsel másodpercenként akár 2-3 mozdulattal is rendelkeznek. A fóliaborotvák nagy előnye a minimális bőrrel való érintkezés. A készüléket úgy tervezték, hogy a pengék ne érjenek az epidermiszhez, ami miatt ez a borotva ideális az irritációra hajlamos érzékeny bőr számára. Egy ilyen borotva alkalmas száraz borotválkozásra, további gélek, krémek használata nélkül.

Ha a választása egy Panasonic márkájú hálós borotvára esett, akkor a mozdulatoknak fentről lefelé fordítónak kell lenniük az állcsont mentén, így a bosszantó szőrszálakat a lehető legjobban eltávolíthatja. Ne nyomja túl erősen a borotvát a bőrhöz, borotválkozáskor ne legyen erőfeszítés. A gépet úgy tervezték, hogy a biztonsági elemek ne engedjék, hogy a penge megérintse az arcát. Az eljárás után ajánlott a bőr hidratálását egy speciális borotválkozás utáni kozmetikai termékkel. A Braun hálós elektromos borotvával rendelkezik.

Az eljárás után ne felejtse el tisztítani az elektromos borotvát folyó víz alatt. Ez könnyen megoldható a borotvafej leválasztásával magáról a mechanizmusról..

A rotációs elektromos borotvák tökéletesen sima arcot eredményeznek, amely megegyezik a klasszikus borotvák pengével történő használatával. A forgó borotvák szerkezetileg a következőkből állnak:

 • korong alakú kés, rögzített;
 • kések, amelyek körben mozognak.

Borotválkozhatok elektromos habborotvával? A forgóborotvákat nedves borotválkozáshoz lehet használni, a folyamat kozmetikai termékekkel való kombinálásával. A forgógép használatának technikája körkörös, sima mozgásokat tartalmaz. Az arc maximális szőrtelenítése érdekében, különösen azokon a helyeken, ahol a forma szabálytalanságokra utal (szerkezeti arc, arccsont, áll), ajánlott kissé kifújni az arcokat. Ne használjon erőt a folyamat során, hogy elkerülje a bőr károsodását. Phillips által kifejlesztett forgó gépek.

Borotválkozás választása - száraz vagy nedves

Jobban nedves vagy száraz egy elektromos borotvával? Minden magától az embertől függ, de ne feledkezzünk meg az arcbőr jellemzőiről.

A száraz borotválkozás nem teszi lehetővé a kozmetikumok használatát. Ez a módszer kényelmes, mert bárhol borotválkozhat, akár úton is. Nincs szükség vízre vagy habra. Ez a módszer azonban csak azoknak a férfiaknak felel meg, akiknek a bőre nem érzékeny a károsodásokra, kevésbé érzékeny.

Nedves borotválkozás elektromos borotvával, mi ez? Egy további kozmetikai termék használata feltételezett. Közvetlenül a használat előtt érdemes megismerkedni magának az eszköznek az útmutatójával, hogy megengedett-e egy ilyen kombináció. Miért jó a nedves borotválás elektromos borotvával:

 • a pengék mozgása az arcon nagyon puha és sima, mintha csúsznának;
 • a bőr simaságának hatása a borotválkozási folyamat befejezése után is megmarad;
 • a bőr minimális károsodása.

Nedves borotválkozás kiválasztása

Amint az már kiderült, ha a nedves borotválkozás és a szeretet híve, amikor a bőr sima marad, akkor a választása továbbra is a rotációs borotván marad. Csak ez a borotva teszi lehetővé a kozmetikumok kombinációját borotválkozás közben.

Ami ebben az esetben használható, olvassa el a gyártó utasításait. De leggyakrabban a férfi kozmetikumok a következőkből állnak:

 • borotválkozási gél;
 • hab;
 • krém.

Sok férfi a borotválkozó gélt tartja a legkényelmesebb eszköznek. Sokkal jobban fekszik az arc bőrén, habzik, és amennyire csak lehetséges, hidratálja. Az eredmény egy nagyon sima csúszás a folyamat során. Szinte az összes borotválkozó gélt érzékeny bőrtípusra használják. Nyugtató összetevőket, például kamillát, aloe-t adnak általában a gélek összetételéhez..

A borotvahab is működik, de nem rendelkezik gél tulajdonságokkal. Összetétele nem szűkíti a pórusokat, nem rendelkezik olyan szoros tapadással a hajhoz, ami lehetetlenné teszi borotválkozáskor a lehető legnagyobb mértékben megemelésüket és akasztását. A hab után enyhe irritáció jelentkezhet.

A borotválkozó krémeket a férfiak ritkán használják, a krémeket is. De ha használják, akkor a kiválasztott krémnek meg kell felelnie magának a bőrtípusnak (zsíros vagy száraz), és az is kívánatos, hogy nyugtató elemeket tartalmazzon.

Megfelelő borotválkozás elektromos borotvával

A felnőtt férfiak önállóan meghatározhatják, mire van szükségük. A fiataloknak többet kellene tanulniuk. Az eljárás megkezdése előtt az arc bőrét (borotválkozási terület) megfelelően elő kell készíteni, különösen akkor, ha ez az első alkalom, és maga a bőr még mindig finom és érzékeny. Az előkészítő szakasz meleg, enyhén forró vízzel történő nedvesítéssel kezdődik. Könnyű masszázsmozgásokkal "felébresztheti" a bőrt.

A férfiak arcborotválkozásának sajátossága, hogy csak a haj növekedése érdekében kell borotválkozni, és nem ellene. Csak így, különben ez durván megsérti a technikát. A magasságot úgy határozhatja meg, hogy megérinti a kezét, végigsimítja az arcán, vagy megvizsgálja magát a tükörben. Az arcszőr nem nő ugyanabba az irányba, ezt figyelembe kell venni.

Az első alkalom után célszerű megismételni az eljárást a végeredmény javítása érdekében. Borotválkozás után borotválkozás után kezelje a bőrt. És nem mehet azonnal a szabadba, ha hideg és nedves. Meg kell várni, amíg megnyugszik, így kevesebb lesz a stressze..

Ha az üzletben elektromos borotvát választ, vegye fel a kapcsolatot az eladóval is, és jobb, ha a márka képviselője. Használat előtt olvassa el a gyártó utasításait. Tehát értékelni tudja ennek az egyszerű eszköznek az összes előnyét..

Száraz elektromos borotva 1000-es sorozat

Válaszok a gyakran feltett kérdésekre

Melyik habot / gélt használhatom a Philips borotvámmal?

Bármely borotvahabot vagy gélt használhat Philips nedves és száraz borotvájához. Ha érzékeny bőre van, javasoljuk hab vagy borotválkozó gél használatát az érzékeny bőr számára.

A hab vagy gél használata javítja a borotva teljesítményét??

A habos vagy géles nedves borotválás több energiát fogyaszt, így a borotva akkumulátora sokkal gyorsabban lemerül. Ha csak száraz borotvát használ a Philips borotvával, az akkumulátor hosszabb ideig tart.

Amikor a Philips borotvát használja, melyik borotválkozás a legjobb: száraz vagy nedves?

A száraz és a nedves borotválkozásnak is megvannak a maga előnyei. Ezért a választás csak az Ön személyes preferenciáitól függ. Az alábbiakban bemutatjuk néhány előnyét.

A száraz borotválkozás előtt nem kell mosnia az arcát, így szinte bárhol megteheti, akár menet közben is.

A nedves borotválkozás frissítő érzést nyújt, így jól működik az érzékeny bőr számára. A nedves borotválkozás csökkenti a súrlódás mértékét és a pengék irritációjának kockázatát.

További borotválkozási tippekért töltse le a Philips Grooming alkalmazást az App Store-ból és a Google Playről.

Az ezen az oldalon található információk a következő modellekre vonatkoznak: S1131 / 41, S3333 / 54, S3232 / 52, S3134 / 51, S3133 / 51, S1332 / 41, S1232 / 41, S1133 / 41, S1231 / 41, S1333 / 41, S1110 / 04, S5572 / 10, S9531 / 31, S6610 / 11, S7960 / 17, S7910 / 16, S6640 / 44, S5100 / 06, S3350 / 06, SP9861 / 16, SP9862 / 14, AT610 / 14, AT620 / 14, SW5700 / 07, SW9700 / 67, SW7700 / 67, SW6700 / 14, S5530 / 06, S5672 / 41, S5550 / 44, S3120 / 06, S1100 / 04, S1520 / 04, S1510 / 04, S1310 / 04, S3510 / 06, S9041 / 12, RQ1155 / 16, S7310 / 12, S5310 / 06, S5330 / 41, S5110 / 06, S7720 / 26, S7530 / 50, S7510 / 41, S738 / 17, S7370 / 12, S728 / 17, RQ1297 / 23, RQ1145 / 16, AT756 / 16, S9031 / 12, YS536 / 71, S9521 / 31, S9511 / 41, S9151 / 31, S9111 / 41, RQ1155 / 17, YS521 / 17, YS534 / 17, RQ1253 / 16, RQ1185 / 21, RQ1275 / 16, RQ1280 / 21, RQ1280 / 17, AT750 / 26, RQ1151 / 16, RQ1295 / 23, RQ1175 / 16, RQ1253 / 17, AT750 / 16, AT890 / 16, AT891 / 16, RQ1150 / 16, RQ1290 / 23, RQ1260 / 21, RQ1260 / 16, RQ1250 / 16, RQ1180 / 16, RQ1160 / 17, RQ1160 / 16, HQ7330 / 19. többé kevésbé

Borotválkozás elektromos borotvával: habbal vagy anélkül?

Minden férfi reggel borotválkozással kezdődik. Még a kis tarló is elfogadhatatlan a munka számos területén. A borostás férfi kívülről ápoltnak és hanyagnak tűnik, ha nem ez a stílusa. Korábban veszélyes pengéket használtak borotválkozáshoz, majd gépeket. Jelenleg egy nagyon kényelmes borotválkozó eszköz van a piacon - elektromos borotva. Könnyen használható és biztonságos a használata. Eladáskor választékban kerül bemutatásra, és más költségekkel rendelkezik, ezért mindenki számára elérhető.


Számos olyan cég és vállalat létezik, amelyek különböző jellemzőkkel, megjelenéssel és árral rendelkeznek. A legtöbb férfit azonban a következő kérdés érdekli: "Hogyan lehet borotválkozni elektromos borotvával: habbal vagy anélkül?" Válaszolhat erre a kérdésre, ha több tényezőt hasonlít össze: elektromos borotvamodell, bőrtípus, személyes preferenciák. Ezen mutatók alapján könnyen megállapítható, hogy borotvahabot használ-e vagy sem..

Egy kicsit a borotválkozásról és az elektromos borotvákról

Az arc bőre nagyon finom és finom, minden borotva irritálja, mert a borotva a szőrszálakkal együtt eltávolítja a stratum corneumot. Sőt, ha az epidermisz vékony, és ha allergiás reakciók léphetnek fel a bőrön, akkor nem nélkülözheti további kozmetikumok nélkül. Vannak olyan elektromos borotvák, amelyeket eredetileg speciális borotválkozási kozmetikumokhoz terveztek. Vagyis az egyik esetben borotvahabot, a másikban gélt használnak. Javasoljuk, hogy külön-külön válasszák őket, a bőr típusától, ízétől és egyéb mutatóktól függően.

FONTOS TUDNI! A 30 nap alatt történő fogyáshoz 3 fontos folyamatot kell alkalmaznia: előkészítés.. Bővebben >>>

A magasabb minőségű gyártás modern modelljei nem kötődnek ehhez a tényezőhöz, így a fogyasztónak megmarad az egyéni választás joga. Ha a habot borotválkozási segédeszköznek tekintjük, akkor érdemes megjegyezni, hogy könnyen lefekteti a bőrt, biztonságosan tapad a szőrszálakhoz, volumenet teremtve. A hab után azonban sok férfi száraznak és kényelmetlenül érzi magát. Ebben az esetben nem ajánlott borotvahabot használni, vagy megfelelőbbet választani, különben csak az epidermisznek árthat..

A borotválkozó gél egyenletes rétegben fekszik le, eltakarja a bőr összes szőrét. Nyugtató hatása van, és az elektromos borotva könnyedén eltávolítja a tarlót. A fogyasztói vélemények alapján arra lehet következtetni, hogy a gél nem szárítja a bőrt, nyugtatóan hat a bőrre, és nem igényli a borotválkozás utáni termék utólagos használatát. Mindenesetre a férfiaknak egyedi bőrtípusuk van. A hab zsíros bőrre, a gél normál és érzékeny bőrre.

Mindenesetre a megfelelő opció meghatározása érdekében érdemes két módszert kipróbálni, és kiválasztani azt, amely után az arcbőr jobbá válik. Ma a modern elektromos borotvák speciális borotvakrémek és gélek nélkül működnek. Csak forró zuhanyt kell igénybe vennie, hogy megpárolja a bőr pórusait. Ekkor az összes szőr kijön, így könnyen eltávolítható. De nem szabad visszaélni a víz nagyon magas hőmérsékletével, hogy ne "idegesítse" előre a bőrt, és ne teremtsen feltételeket a nagyobb kényelmetlenségre borotválkozás közben..

Az elektromos borotvák számos modelljét a fürdőszobában való használatra tervezték, házuk vízálló, így az áramütéstől való félelem nélkül borotválkozhat vízsugár alatt. Ennek ellenére nem szabad a borotvát a fürdőbe tenni.

Borotválkozás előtt fel kell tölteni a technikai eszközt, és ha ilyen igény merül fel, akkor egy speciális borotvahabot alkalmazzon az arcán. Általános szabály, hogy a terméket vékony, egyenletes rétegben alkalmazzák, így láthatók az eltávolítandó sörték nyoma. A borotválkozás után a bőrt le kell öblíteni és meg kell törölni, ez egy speciális készítmény a következő kozmetikumok, például gélek vagy testápolók alkalmazására..

A tökéletes borotváláshoz többször kell edzeni, mivel ez nem minden jó egyszerre. A helyes és pontos borotválkozás legfontosabb pontja az erők elosztásának és a nyomás szabályozásának képessége. A borotvapengének a haj növekedésének irányába kell haladnia, és a sebességnek lassúnak kell lennie. Az embernek törekednie kell a kiválóságra, és minden alkalommal mindent jobban kellene tennie..

A borotválkozás gyakoriságát az erősebb nem egyéni jellemzői alapján is meg kell határozni, de megállapítást nyert, hogy a férfiak legfeljebb hetente háromszor borotválkoznak. Ennek a folyamatnak az ideális ideje a reggeli órák volt és marad, mivel a bőr kipihentnek tekinthető és készen áll az új tényezőkre..

De érdemes megjegyezni, hogy hogyan és milyen időpontban borotválja és használja a habot, vagy sem, minden ember önállóan dönt. Tökéletes és sima bőr minden férfinak!

Nedves, száraz vagy borotválja habot

Gondoljon bele: a vízi sportok profi soha nem álmodott kavicsos vízisíről vagy betonon vitorlázni.

Tegyen vizet és kezdjen el mozogni. Bebizonyosodott, hogy a víz jelentősen csökkenti a szakállszőrszálak súrlódását, míg hab vagy gél használata lágyítja a bőrt. Tehát a vízalapú borotválkozás hatalmas változást jelent a bőrön, és azt is látja, hogy a borotva hogyan végzi munkáját. Ezért az elektromos borotvával történő borotválás már nem lehet száraz. Kísérletibbnek kell lennie: borotválja be a zuhany alatt, a fürdőben, nedves arccal, és a borotválást egy teljesen új, minden eddiginél kellemesebb szertartássá változtassa..

Ezt szem előtt tartva a Braun az Ön igényeinek kielégítésére nedves és száraz borotvák széles választékát fejlesztette ki. *

Braun WaterFlex - Páratlan sima érzés

Ötvözi mindkét világ legjobbjait: a Braun elektromos borotvák nagy teljesítményét és a vízzel, habbal vagy géllel borotválkozás egyedülálló érzését, így a bőr felfrissül és felfrissül. Forgó feje biztosítja a szoros borotválkozást nagy területeken, például az állon és az alsó felületen, és a speciális fogantyúk kialakítása mindig szilárd fogást nyújt a felhasználó számára.

Braun 7. sorozat - Egy mozdulattal kezeli azt, amire másoknak kettőre van szükségük

A világ egyetlen intelligens ultrahangos technológiájával a 7-es sorozat automatikusan a szakállának sűrűségéhez igazítja erejét. Nemcsak kényelmes és páratlan borotválkozást ér el, hanem a 740-es és a 799 köbcentiméteres zuhannyal is élvezheti ezt a borotválkozást. Ezenkívül a 740-esek habgal vagy géllel is használhatók a még simább borotválkozás érdekében..

Braun 5. sorozat - Páratlan teljesítmény a problémás területeken

Az 5. sorozat a FlexMotionTec technológiát és egy frissített motort tartalmaz, amely lehetővé teszi a borotva siklását és a bőrhöz való alkalmazkodást, könnyen manőverezve az arc és a nyak bonyolult kontúrjain és problémás területein. Maximális hatékonyságot és kiváló bőrkényelmet nyújt még a problémás területeken is. Az 5040-es borotva a zuhany alatt történő borotválkozást, hab és gél használatát is lehetővé teszi.

Braun 3. sorozat - tarló nélküli, bőrbarát.

A 3040-es és 3080-as évek nemcsak hatékonyan borotválják a 3 napos tarlót, hanem duplán is felhasználják. A kényelmes száraz borotválkozáshoz vagy a frissítő nedves borotválkozáshoz most zuhanyozhat habgal vagy géllel.

Dobja el a gépet, vagy tanulja meg, hogyan kell borotválkozni elektromos borotvával

Kérdezzen meg tőlem néhány évvel ezelőtt, az egyik barátomtól, hogyan lehet borotválkozni elektromos borotvával, alig hallott valaki válaszul valami magabiztos és ésszerű dolgot. Olyan egyszerű és banális téma tűnik. De magam sem igazán tudtam a választ arra a kérdésre: "Hogyan kell használni?" Nincs tapasztalat - nincs mit átadni másoknak. Az elmélet szoros baráti körben pedig semmit sem ér. „Az ember nem tudja, hogyan használjon borotvát” - furcsán hangzik a megfogalmazás. Nem gondolod? Ezért arra gondoltam, hogy meg kell változtatni a jelenlegi helyzetet. Végső megoldásként megértheti, ha félelemről beszélünk... De az elektromos borotva?

Véleményem szerint a borotva egy férfi számára az egyik első kiegészítő a piperecikkek között. És ebben a kérdésben bármit is mondhat, de előbb-utóbb megérteni, de mégis meg kell. Pontosabban nekem kellett lennem az első férfi társaságunknak. A lemaradókat nem szeretik. Fel kell érni.

Elektromos borotva kiválasztása

Mindig a lényegből kell kiindulnia, nevezetesen az eszköz típusának megválasztásával, amely hosszú ideig hűen szolgál. Az elektromos borotvákat két osztályra osztják, a bennük lévő kések mozgásirányától függően. Rotációsakban forognak, hálósakban - transzlációs mozgásokat hajtanak végre. Végül mindenkinek el kell döntenie, hogy melyik elektromos borotva a bőrtípusának megfelelő. És utána találja ki, hogyan lehet borotválkozni elektromos borotvával.

Ideális esetben mindkét típus "szolgálatban lehet" - mint az enyém. Különösen két különbözőt vettem, azzal a céllal, hogy egyet megtartsak. De ennek eredményeként mindkettő megmaradt: kár volt elválni a jó dolgoktól, és nem tudta kiválasztani a legjobbat. Most aktívan használom mindkettőt, az igényeimtől és a helyzetemtől függően. De először az első.

A rotorrendszer előnyei és hátrányai:

 • Az úszó fej tökéletesen követi az arc körvonalait.
 • Kezeli a kemény sörtéket.
 • A borotválás kevesebb időt igényel.
 • Az eljárás nagyon kényelmes.
 • A hajat tökéletesen leborotválják - ritkábban ismételheti meg ezt az eljárást. Például 2-3 naponta egyszer.
 • Az érzékenyebb bőrön irritációt okozhat.

Borotválkozás előtt és után általában használjon gélt vagy krémet.

Háló típusú "előnyök" és "hátrányok"

Nedves és száraz borotválkozás elektromos borotvával lehetséges a helyzettől és a preferenciáktól függően.

 • Puha és gyengéd borotválkozás bőrirritáció nélkül.
 • Sokkal hosszabb ideig tart (a rotációs borotvához képest).
 • Hajvágáshoz tervezett mellékleteket tartalmaz (hasznos bónusz, mondom!).
 • Ideális rövid és durva hajhoz.
 • Még mindig nem olyan tisztán borotválkozik. Ezért ha szükséges, sokkal gyakrabban meg kell ismételnie az eljárást..

Borotválás alatt vagy után nincs szükség további bőrápolásra.

A nedves és száraz borotválkozás jellemzői

A borotválás típusa attól függ, hogy speciális kenőanyagot használ-e. A nedves borotválásnak a következő előnyei vannak:

 • A pengék simán és fájdalommentesen siklanak.
 • Kevesebb idő szükséges a sima bőrhatás eléréséhez.
 • A bőr nem sérült.

A száraz borotválkozás a körülményeit tekintve kevésbé igényes. Bármely helyiségben használható. Nincs szükség vízre, gélekre és habra. Szabadidő hiányában vagy az aktív életmód vezetésében ez a borotválkozási módszer a legkényelmesebb és legkeresettebb..

Kényelmes és minőségi borotválkozás: három fő lépés

Három egyszerű lépést tehet a legjobb borotválkozási teljesítmény és kényelem érdekében:

 • Először is meg kell hidratálnia az arc bőrét, aminek eredményeként a sörték karcsúbb és rendezettebb formát kapnak. A későbbi borotválkozás sokkal gyorsabb és könnyebb lesz.
 • Távolítsa el a sörtéket. A száraz módszer nem jelenti a gél és a hab alkalmazását, ellenben nedves használatra van szükség. Érzékeny és allergiára hajlamos bőr esetén a legjobb a gél használata. A borotvált hajat eltávolítjuk, a bőrt hideg vízzel leöblítjük.
 • Ezt követően egy speciális krémet visznek fel a zavart bőrre, hogy megnyugtassa és megőrizze egészségét. Javasoljuk, hogy borotválkozószert használjon elektromos borotvával.

Ennek eredményeként a bőre minimális sokkokat fog tapasztalni..

Borotválkozás elektromos borotvával


Az elektromos borotvával történő nedves és száraz borotválás különbözik a gépi borotválástól, ami nem jelenti a gyakori és gyors söpörő mozdulatokat. Éppen ellenkezőleg - ez egy nyugodt eljárás. Az elektromos borotvának szorosnak kell lennie, de nem túl szorosan az arcán. Ellenkező esetben a bőr károsodhat.

Hogyan lehet borotválni rotációs borotvával? A mozgásoknak zökkenőmentesek és sietetlenek kell legyenek. Nincs értelme erősen nyomkodni, csak meg kell gördítenie a fejeket, és figyelnie kell a bőrrel való érintkezés mértékét. A legsimább borotválkozási effektus elérése érdekében az arcok kifújódnak, és az áll kinyúlik. A borotválkozás alatti és utáni bőrirritáció megelőzése érdekében speciális habok, gélek, krémek használata ajánlott.

Hogyan lehet borotválkozni elektromos borotvával, ha hálós típus? Ezek nem körkörös, hanem progresszív fel és le mozgások lesznek. Mozgásirányának a haj növekedésével szemben kell lennie, enyhe feszültséggel a bőrön. Tapasztalatom szerint, ha reggel szárazon borotválkozik fóliaborotvával, mielőtt megmosná az arcát, akkor megteheti zselék használata nélkül is. Ezután mosással hidratálja a bőrt. Az arcmosás után a borotva nem csúszik át az arcán, és csak hab javíthatja a helyzetet. Ha az elektromos borotva lehetővé teszi a nedves borotválkozást, akkor azt vízzel mossuk. Ezután oldja ki a fejét, és mossa meg a többit.

Közelebb a részletekhez

Minden nagyon egyedi. Az elektromos borotvák modelljeinek széles skálája és felhasználásukhoz szükséges különféle technikák a legmegfelelőbb ezt megerősítik. Egy kezdő számára ez egy olyan művészet, amely az első lépések óta még nem engedett senkinek. Szóval, mik az árnyalatok? A haj borotválkozásának hossza, merevsége és növekedésének sűrűsége változó megközelítést igényel a borotválkozáshoz. A bőr bizonyos területeinek különböző stresszállósága szintén érezhetővé teheti magát..

Apróságnak tűnik...

Ne feledje, hogy a bőr egészsége nem állandó érték. Még az alvás módjától is változhat, nem is beszélve többről: táplálkozás, stressz, évszak stb. Általában ez az első - ha nem a legfontosabb. Vagyis szorosan figyeljük a reakcióit, és megtanuljuk "megérteni". És akkor semmilyen elektromos borotválkozási rendszerrel nem károsítja egészségét..

Enyhítő körülmények

Elektromos borotvával történő borotválkozás előtt a bőrt először meg kell hidratálni - egyszerű mosás meleg vízzel. A könnyű masszázsmozgások és a speciális hidratálók csak előnyösek lesznek. És ne feledkezzünk meg a nyak területéről sem!

Borotválkozni kezdünk... nem, nem a szőrnövekedés ellen, mégpedig annak irányába! Ellenkező esetben az irritáció garantált. Meghatározzuk a növekedés irányát, akár vizuálisan a tükör előtt, akár egy kézzel az arc felett. Olyan irányt választunk, amelyben nem felelünk meg a hajvonal ellenállásának. Idővel a sörték növekedésének "térképe" megjelenik a memóriában. Miután a hajnövekedés mentén elmozdult a mozgás, megváltoztatjuk az irányt az ellenkezőjére és váltakozunk. Ez a stratégia különösen igaz a borotva hálótípusára..

Az első szakaszban progresszív mozdulatokkal (fel és le) borotválja le az arcát, majd a nyakát. A felső ajak feletti területet és az áll területét kezelik utoljára. Több figyelmet igényelnek magukra és több időt. Ezek a területek megkövetelhetik a gél újbóli felhordását. Egy tanács - ne rohanjon és ne spóroljon. Öblítse le az arcát, és kezelje újra a legrosszabbul borotvált területeket.

Talán a gyakorlat kezdetén egy új elektromos borotvával az arc egyes területei kissé rosszabbul borotválkoznak, mint mások. Javaslom a kérdés megoldásának egy időre való elhalasztását. És ott kiderül, hogy csak gyakorolni kellett-e, vagy bizonyos területeket így borotváltak (és ez ellen nem lehet mit kezdeni). Jobb, mint amúgy is vörös, ingerült arccal járni..

Fontos hangsúly, főleg a kezdők számára, az a hangsúly, hogy ne gyakoroljon felesleges erőfeszítéseket, és ne nyomja erősen a borotvát az arcához. Ha van egy rotációs borotvája, akkor annak csúsznia kell az arcán, simán hajlítva a kontúrjai körül. Nehézség több fej nyomon követése? Ne rohanjon, idővel minden rendben lesz, néha szabad kézzel kell segítenie az elektromos borotvát, húzva az arc bőrét.

Borotválkozás után ne menjen azonnal a szabadba, ha nagyon nedves vagy hideg van. Végül is ez újabb stresszt jelenthet a bőr számára..

 • A bőr állapotának figyelése, a reakciók megfigyelése.
 • Először hidratáló, majd könnyű masszázs. Ne felejtsd el a nyak területét.
 • A bőr minden területén elkezdünk borotválkozni a haj növekedésének irányából.
 • Az arccal és a nyakkal kezdjük, a bajusz és az áll területével fejezzük be. Ez utóbbira jobban figyelünk.
 • Ne törekedjen arra, hogy tökéletesen borotvált arca legyen a gyakorlat első lépéseitől kezdve. Hagyja a kérdést idővel megoldani.
 • Kerülje a kemény nyomást az elektromos borotvával a bőrön.
 • Bizonyos esetekben egy szabad kéz segítségére van szükség a bőr enyhén meghúzásához.
 • Ha kint nedves vagy hideg van, a borotválkozás után hagyja a bőrét egy ideig pihenni..

A borotválás mindig kényelmes eljárás lesz, ha csak elegendő időt és figyelmet fordít rá. Az ilyen irányú előrelépés pedig nem napok, sőt hetek kérdése..

következtetések

Ha betartja az ellátás összes szabályát, és az összes ajánlás szerint elektromos borotvát használ, akkor az eredmény nem sokáig várat magára. A lehető legnagyobb kényelmet nyújtja az elektromos borotva használatával, és tökéletesen borotvált arcot is kap. Remélem, hogy részletesen megfogalmazták azt a kérdést, hogy miként lehet megfelelően borotválkozni elektromos borotvával. Gyakoroljon, mint általában, később jelölje be az "i" -t.

Valójában a barátaim később is feltették nekem a kérdést: "Hogyan borotválkozzam elektromos borotvával." De addigra már felkészültem rá. És csak úgy tettek, mintha maguk is tisztában lennének, de esélyt akartak adni arra, hogy állítólag "megvilágítsam" őket. Később, apámra emlékezve, nagy magabiztossággal mondhatnám, hogy az a kérdés, hogyan lehet megfelelően borotválkozni elektromos borotvával, ha előtte volt, csak kora ifjúkorában volt. A borotva - ahogy ő nevezte - ismerős volt a kezében. És monoton zümmögését továbbra is összekapcsolom valami ismerőssel és egyszerűen - egyszerűen fogalmazva - a ház hangulatával..

A férfi nedves borotva előnyei és hátrányai

A legtöbb férfi számára az arcszőrzet eltávolításának módszerét és ennek legkényelmesebb eszközét fiatal korban határozzák meg. Ezért megpróbálnak ismerős és kényelmes módszert használni. Idővel azonban bőrirritáció vagy benőtt szőrzet alakulhat ki. Ebben az esetben ajánlott a módszer megváltoztatása. Kiváló megoldás a nedves borotválkozás elektromos borotvával, amely garantálja a lehető legsimább bőrt, irritáció és kiütés nélkül. Ebben az esetben ajánlott speciális elektromos borotvákat, valamint speciális bőrápolási termékeket használni..

Mi a nedves borotválkozás

A nedves borotválás egy szőrtelenítő eljárás, amely különféle hidratáló krémeket használ a pengék csúszásának javítására és az irritáció csökkentésére. Ebben az esetben gélek, habok, krémek és balzsamok használhatók. Ez a módszer az arcszőrzet eltávolítására mindig is népszerű volt, de korábban ehhez csak eldobható és újrafelhasználható falakat használtak. A gépeket több úszó pengével lehet felszerelni, amelyek garantálják a bőr maximális tisztaságát.

Nedves borotválkozás elektromos borotvával

Korunkban van egy modern elektromos borotva is, nedves borotválkozási funkcióval. Ennek a borotválkozásnak az az előnye, hogy kevésbé irritált és kényelmesebb a borotválás. Ezenkívül használhat elektromos habborotvát, amelyet speciális tartályba öntünk és a bőrre viszünk.

Népszerűek a vízálló elektromos borotvák, amelyek nedves környezetben használhatók. A gyártók még a zuhany alatt is engedélyezik az eszközök használatát, azonban a tartós nedvességnek való kitettség növeli a tok nyomásmentesítésének kockázatát.

Nedves borotválkozásra alkalmas elektromos borotva használata csökkentheti az irritációt és a benőtt szőrszálakat. A borotválkozási kondicionáló ellátására szolgáló speciális rekesz jelenléte lehetővé teszi a folyamat egyszerűsítését és felgyorsítását. Az ilyen eszközökhöz speciális klímaberendezéseket-párásítókat használnak, amelyeket a kozmetikai üzletekben lehet megvásárolni..

A modern eszközök kijelzővel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a légkondicionáló kazetta töltöttségi szintjének figyelemmel kísérését. Nedves borotválkozáshoz a legjobb eszközöket és digitális vagy lineáris motorokat használni.

Speciális kondicionáló elektromos borotvákhoz

Az eljáráshoz univerzális elektromos borotvákat is használhat a szokásos száraz és nedves borotválkozáshoz, amelyekben nincs kondicionáló vagy kijelzős patron. A klasszikus forgóeszközök a haj vízzel és géllel történő eltávolítására is használhatók. Ennek azonban vízállónak kell lenniük. Ebben az esetben gélt vagy habot kell felvinnie, majd a szokásos módon borotválja az arcát..

A férfi nedves borotva előnyei és hátrányai

A nedves borotválkozó eszköz egyik jellemzője a víz használata. Ez az egyetlen különbség a hagyományos elektromos eszközökhöz képest. Egyes modellek azonban kombinálják a száraz és a nedves módszerek funkcióit is. Bizonyos modellek visszahúzható trimmerrel, úszó fejekkel és egy extra tartállyal rendelkeznek, amelyet kondicionálóval lehet kitölteni a pengék simán csúsztatása érdekében. Ennek az elektromos borotvának megvannak a maga előnyei és hátrányai..

Előnyök

A nedves borotválás fő előnye a sokoldalúság. Borotválkozhat a zuhany alatt anélkül, hogy a készülék nedvességkárosodna. Ezenkívül ez a folyamat nagyon gyors és hatékony, és lehetővé teszi a hajmaradványok eltávolítását folyó víz alatt..

Borotválkozás közben használhat géleket, habokat és balzsamokat. Speciális borotválkozási termékek és meleg víz használata segít a pengék simán siklani és garantálja a minimális bőrkárosodást. Nedvesen a haj puhábbá és egyenesebbé válik. Ez leegyszerűsíti a borotválkozási folyamatot és csökkenti az eljárás után megmaradt szőrszálak számát.

Az ilyen borotvák akkumulátorral működnek, ami kiküszöböli az áramütés veszélyét. Ezenkívül a toknak nincsenek olyan fém alkatrészei, amelyek az állandó nedvesség hatásának köszönhetően idővel károsodhatnak.

Az előnyök között szerepel a készülék könnyű karbantartása is. A szőrszálak eltávolításához elég folyó víz alatt öblíteni.

hátrányai

Ennek a módszernek a fő hátránya a bőr felső rétegének megérintése, amely irritációt és egyenletes vágásokat okoz. A száraz borotválás biztonságosabb. Ennek oka, hogy a pengék a fej belsejében vannak, ezért nem érintik a bőrt. A modern elektromos borotvák gyártói azonban új technológiák bevezetésére törekszenek, amelyek javítják a folyamat minőségét és biztonságát..

Kétféle készülék létezik - oszcillációs és rotációs rendszerrel. Az első típusú készülék pengéi rezegnek, és a hálótól elválasztják azokat a hálóval, amely megakadályozza a vágások kockázatát. A forgórendszer késekből áll, amelyek bármilyen hosszúságú szőrszálakat elvágnak. Mindkét típusú eszköz használható nedves borotválkozásra.

Mely elektromos borotvákat tervezték nedves borotválkozáshoz, fő előnyeik és hátrányaik

Az elektronikus nedves borotválkozási eszközök nagyon népszerűek. Használatuk lehetővé teszi a nedves borotválás és az elektromos eszközök használatának minden előnyének kihasználását. Azonban nem minden készüléket terveztek borotválkozásra vízzel és speciális termékekkel. Vegye figyelembe az ilyen típusú legjobb eszközöket.

Philips S9151

Ez az eszköz kiváló minőségű, professzionális összeszereléssel és hosszú élettartammal rendelkezik. Száraz és nedves borotválkozáshoz egyaránt alkalmas. Stílusos és kifinomult kialakítással, többféle üzemmóddal és három fejjel rendelkezik.

A készülék jellemzői és előnyei:

 • minimális zajszint;
 • forgó eszköz típusa;
 • megnövelt kapacitású akkumulátor, amely lehetővé teszi többszöri használatát újratöltés nélkül;
 • olyan mutatók jelenléte, amelyek jelzik az eszközök töltésének vagy a kések cseréjének szükségességét.

A készülék fő hátránya a meglehetősen magas költségek..

Milyen elektromos borotvát vigyen magával az úton, olvassa el itt.

Braun 9240s 9. sorozat

Hálós kivitelű elektromos borotva. Használható nedves és száraz borotválkozáshoz. A modell fő előnye a magas minőség és a rendelkezésre álló további funkciók. A modell további jellemzői:

 • SyncroSonic technológia, amely szabályozza a teljesítményt, a motor működését és az úszó fejek mozgását;
 • trimmer tartós titán dicsőségből, amely nagy tartósságot és korróziót nem garantál;
 • egyedülálló Opti Foil háló a tiszta és sima bőrért;
 • segít eltávolítani a különböző irányokban növekvő sörtéket;
 • eredeti és stílusos kialakítás;
 • vízálló kialakítás, amely lehetővé teszi a készülék használatát még zuhany alatt is.

Braun 9240s 9. sorozat

A korszerű automatikus borotválkozó készülék lehetővé teszi, hogy élvezze a problémamentes borotválkozást. És a levágott szőrszálak eltávolításához csak öblítse le a fejeket folyó víz alatt.

Philips S5620

Az egyik legjobb minőségű, mégis megfizethető Philips modell. Használható nedves és száraz borotválkozáshoz. Biztosítja a biztonságot, a nagy sebességet és a tisztaságot bármilyen borotválkozás esetén.

Egyéb előnyök a következők:

 • a lekerekített fejek és az egyedülálló pengetechnika garantálja a biztonságos borotválást kiváló csúszással;
 • rotációs rendszer a munka;
 • alacsony zajszint;
 • Turbo mód jelenléte a legkeményebb szőrszálak leküzdésére;
 • nagy teljesítményű akkumulátor hosszú távú működéshez újratöltés nélkül;
 • a fejek öt irányba mozognak, ami garantálja a bőr kitűnő tisztaságát, különösen nedves állapotban.

A készülék további előnye, hogy folyó víz alatt tisztíthatja. Ezenkívül ennek a modellnek alacsony költségei vannak..

Panasonic ES-RF31

Ez a modell kiváló minőségű nedves borotválkozást biztosít vágások és irritációk nélkül, ugyanakkor megfizethető. Hátránya, hogy a trimmer használata kényelmetlen.

A modell jellemzői és előnyei:

 • vízálló ház, amely lehetővé teszi a borotválkozást a zuhany alatt;
 • az oldalán lekerekített fejek garantálják a biztonságot és a legkisebb irritációt;
 • gyors töltés és nagy akkumulátor-kapacitás.
 • nagy készülékméret;
 • elavult és egyszerű kialakítás;
 • durva tápkábel;
 • a háló és a pengék magas költségei.

A megfizethető költségek és az összes szükséges funkció elérhetősége azonban ezt a modellt az egyik legnépszerűbbnek a piacon teszi..

Philips S7510

Egy másik kiváló minőségű elektromos borotva, amely figyelemre méltó a magas építési minőséggel, a szükséges funkciók rendelkezésre állásával és a tartóssággal. A készülék további előnyei:

 • a készülék Comfort gyűrűkkel van felszerelve, garantálva a bőr maximális biztonságát és tisztaságát;
 • a töltés és a blokkolás mutatóinak jelenléte;
 • három fej, amely öt irányban mozog, lehetővé téve az arc körvonalait;
 • styler jelenléte a szakáll vágásához;
 • nagy teljesítményű akkumulátor, amely lehetővé teszi több eljárás végrehajtását újratöltés nélkül.

A nyilvánvaló előnyök ellenére a készüléknek vannak hátrányai is. A legfontosabb a tisztító rendszer hiánya.

Hogyan tisztíthatja meg borotváját a hajtól, olvassa el cikkünket.

Panasonic ES-RT37

Az egyik legolcsóbb eszköz a Panasonic ES-RT37 elektromos borotva. Megfizethető áron, magas minőségű kivitelben és minden szükséges funkcióval rendelkezik. A készülék további jellemzői:

 • nagy teljesítményű akkumulátor, amelynek töltése legfeljebb egy órát vesz igénybe;
 • három kiváló minőségű ötvözetből készült hálózat van, amelyek hosszú ideig garantálják a kiváló minőségű borotválkozást csere nélkül;
 • lebegő fej kiváló minőségű borotválkozáshoz;
 • szigorú és stílusos kialakítás;
 • tervezési jellemzője minimalizálja az irritáció kockázatát.

Ez a modell a legjobb megoldás az olcsó eszközök között.

Braun 5040s 5. sorozat

A modell német minőségű és a szükséges minimális funkciókkal rendelkezik. A modell fő előnyei és jellemzői:

 • a lapátok dőlésének beállítására szolgáló rendszer jelenléte;
 • a készlet tartalmaz egy trimert egy bajusz, szakáll és oldalsó dörzsöléshez;
 • az úszó fejek legsűrűbb érintkezése a bőrrel, ami garantálja a szoros borotválkozást;
 • stílusos és ergonomikus kialakítás.

Braun 5040s 5. sorozat

A modell egyetlen hátránya az elég hangos munka.

Braun 720s-7 sorozat 7

A modell optimális az érzékeny bőr számára. Használható száraz és nedves borotválkozáshoz is. A készülék további előnyei:

 • stílusos és ergonomikus kialakítás;
 • gyors töltés és nagy akkumulátor-energia;
 • kiváló minőségű anyagokból készült hálók, amelyek biztosítják hosszú élettartamukat;
 • könnyű használat és sokoldalúság.

Braun 720s-7 sorozat 7

A készülék hátránya a rácsok drága cseréje, valamint a készülék magas költsége.

Az elektromos nedves borotva kényelmes férfi személyes ápoló eszköz. A választás során figyelembe kell venni bizonyos funkciók elérhetőségét, költségeit és minőségét.

Az elektromos borotva gondozása

A készülék gondozása meghosszabbítja annak élettartamát. Ezért ajánlott minden borotválkozás után megtisztítani. Ez megakadályozza a készülék eltömődését. A modern modellekben van egy érzékelő, amely figyelmezteti a felhasználót a tisztítás szükségességére. Az elektromos nedves borotvának vízálló háza van, ezért elegendő folyó víz alatt öblíteni.

Ne feledkezzen meg a készülék kötelező kenéséről. A készlethez mellékelt speciális olaj felhasználásával hajtják végre. Az eljárást évente körülbelül kétszer ajánlott elvégezni. A pengék, a kések és a hálók cseréje akkor történik, amikor használhatatlanná válnak. Sok modell rendelkezik mutatókkal a cseréjük szükségességéről.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Bors tinktúra a hajhoz - alkalmazási módszer

Tartalom:A bors tinktúrájú házi készítésű maszkok nagyon hatékonyak a haj kezelésére és növekedésére, de otthon óvatosan kell használni őket. A bors csípős anyagai véráramlást okoznak a fejbőrben, és így serkentik a szőrtüszők növekedését és fejlődését.

Minden, ami a Loreal rendkívüli hajolajáról szól, 6 komponensből áll: előnyök és alkalmazási módszer

Az egyik legjobb fürtök ápoló terméke az olaj. Táplálkozási tulajdonságainak köszönhetően feltölti a hajat a szükséges ásványi anyagokkal, vitaminokkal és aminosavakkal.