Legfontosabb / Kiemelés

Az elektromos borotva kiválasztása: segítünk meghatározni a kritériumokat

Kiemelés

Mi legyen az ideális férfi elektromos borotva? Kényelmes, gyors és sokoldalú. De talán egy ilyen eszköz legfontosabb minősége a tiszta borotválkozás (különösen a nehezen elérhető helyeken). Ezeknek a tulajdonságoknak a lebegő fejű elektromos borotvák rendelkeznek, ezért sok férfi annyira szereti őket..

Philips HQ 6947 elektromos borotva úszó fejjel. Ár körülbelül 2500 rubel

Az elektromos borotvák működési elve és típusai

Kétféle elektromos borotva létezik a férfiak számára - forgó és hálós. Az elsők feltétlenül fejjel vannak felszerelve (mozgatható vagy rögzített), amelyeken belül vannak pengék. A borotválkozó elemek a készülék működése során folyamatosan körben forognak, párhuzamosan, a kívánt szögben megragadják és szőrszálakat vágnak. A hálós rendszerrel ellátott eszközök megfelelő védőmechanizmussal rendelkeznek - olyan hálóval, amely megakadályozza a vágások megjelenését borotválkozás közben. Az ilyen elektromos borotvák rezgő pengékkel is rendelkeznek, amelyek miatt a szőrszálakat borotválják..

A rotációs típusú egységeknek úszó fejük van, míg a fólia egységeknek borotválkozó egységük van. Ezek az elemek ugyanazt a funkciót látják el, ezért nincs közöttük alapvető különbség. Az egyetlen különbség az, hogy az elektromos fóliaborotvák kialakításuk miatt nem mindig képesek megbirkózni a nehezen elérhető területekkel. Az arcformázó készülék forgó lebegőfejű borotva.

Braun 3020s Series 3 ProSkin - hálós borotva úszó borotválkozó egységekkel, ára körülbelül 4700 rubel.

A forgóeszközök alkalmasabbak kemény és egyenetlenül növő hajú, érzéketlen bőrű emberek számára. A legtöbb középkategóriás borotvát kizárólag száraz borotválkozásra tervezték, növelve az irritáció kockázatát.

A hálós rendszer kicsit rosszabbul és lassabban működik, de egyáltalán nem sérti meg a bőrt. Az ilyen eszközök kompaktabbak, lehetővé teszik a szakáll vagy a bajusz határának felvázolását, de gyakrabban eltörnek. A forgó és a fóliás borotvák közötti különbség kézzelfogható, ezért egy eszköz vásárlása előtt először elemeznie kell a különbségeket, mérlegelve az összes előnyét és hátrányát.

Sok kellemetlen árnyalattal lehet foglalkozni. Például az irritáció elkerülése érdekében speciális borotválkozás utáni lotionokat kell használnia. Az eljárás előtt a bőrt alkoholos oldattal (ha nem túl száraz) fertőtleníteni vagy tonikkal meg kell tisztítani. A forgóborotva használata előtt nem szükséges párolni a bőrt.

Az úszó borotválkozó elemek egyébként is jobbá és működőképesebbé teszik a borotvát. De érdemes megjegyezni, hogy a mozgatható fejek kialakításuk sajátossága miatt alkalmasabbak a forgó műszerekhez..

Négy lebegő fejű modell ritka. Saturn ST-HC7394, ára körülbelül 1500 rubel.

A háromfejű elektromos borotva előnyei és jellemzői

Miért érdemes egy vagy kettő helyett három fejjel rendelkező modelleket választani? Az ilyen eszközök jobban és gyorsabban borotválják a tarlót. Sőt, teljesítményükben felülmúlják a négy lebegő borotvát. Ezért a három borotválkozóelemmel rendelkező forgóegység a legoptimálisabb és legkényelmesebb megoldás..

A Philips S9041 elektromos borotva, ára körülbelül 14 000 rubel. Szinte az összes ilyen modell trimmer csatlakozóval van felszerelve. Használhatja a szakáll vagy a bajusz levágására. A trimmer a fő szerkezethez van rögzítve.

Korábban a szokásos elektromos borotváknak fix fejük volt. Az ilyen eszközök megbirkóztak fő feladatukkal, de a nehezen hozzáférhető helyeken gyakorlatilag nem borotválták le a szőrszálakat. Amikor a lebegő fejű borotva piacra került, felkavarást okozott. Most minden népszerű gyártónak számos ilyen konfigurációjú modellje van a választékban..

A fejek tulajdonképpen minden elem számára ismerősek, kör alakú formában, rotációs borotva alapján. Lebegőnek nevezik őket, mert puha, sima csúszásuk van a bőrön. A borotvafejek megfogják és levágják a szőrszálakat, így a bőr sima lesz.

Lásd még: férfi elektromos borotva az intim helyekhez - jellemzők és jellemzők.

Az úszó elemekkel ellátott elektromos borotvák fő előnyei:

 • nincs szükség a bőr visszahúzására (a készülék az arc kontúrjához igazodik);
 • az úszó elemek minden szőrt leborotválnak, még akkor is, ha egyenetlenül nőnek;
 • az ilyen eszközök jelentősen megtakaríthatják a borotválkozás idejét.

Ha figyelembe vesszük az ilyen eszközök hátrányait, akkor először is érdemes megjegyezni, hogy a jó minőségű két és három fejű elektromos borotvák meglehetősen drágák. Ezenkívül a borotválás gyorsasága és tisztasága miatt gyakran irritációkkal kell fizetnie (vörös foltok és pattanások a bőrön), különösen, ha elhanyagolja az ellátást az eljárás előtt és után..

A borotva csak a fejeket vagy az egész blokkot tudja mozgatni.

Itt ismerheti meg a szakáll borotvák kiválasztásának fajtáit és lehetőségeit.

A forgóeszközöket gyakran és alaposan kell mosni a szőrszálak eltávolítása érdekében, különben eltömődnek és rosszul működnek.

Háromfejű borotvák ára

Nem érdemes spórolni egy elektromos borotván, mivel a legtöbb esetben a minőség, a funkcionalitás és a tartósság az árától függ. Egy jó eszköz pengéinek rozsdamentes acélból készüljenek, élességüknek nagy jelentősége van. Ezért, ha boltban vásárol, ajánlott tesztelni az eszközt, és megkérni a tanácsadót, hogy szedje szét. Online vásárláskor feltétlenül olvassa el az értékeléseket és véleményeket.

Hogyan alakul ki az ilyen eszközök ára:

 1. Márka. A vezető vállalatok (Philips, Bosch) termékei mindig többe kerülnek, mint a kevéssé ismert vállalatok borotvái. Ugyanakkor a népszerű márkák értékelik hírnevüket, ezért szinte teljes választékuk kiváló minőségű. Emiatt a csalódás valószínűsége meglehetősen alacsony..
 2. Felszerelés. A fő eszközzel ellátott készlet tartalmazhat trimmert, kiegészítő tokot és egyéb kiegészítőket. Az olcsó készülékek általában nem járnak semmivel.
 3. Specifikációk. Talán ez a legfontosabb pont, amelyen végső soron függ a háromfejű elektromos borotvák ára. Először is, az elektromos borotva nedvesítheti Önt. Másodsorban automatikus élező és tisztító rendszerrel rendelkezik. Harmadszor, tovább töltse tovább. Negyedszer, legyen teljesen vízálló és csúszásmentes teste. Ez csak néhány tényező, amelyek befolyásolják a villanyborotva költségeit..

Vásárlás előtt ajánlott alaposan átolvasni egy adott eszköz árait a nagy fizikai és virtuális üzletekben. Ez sokat segít megtakarítani..

Az árak a különböző üzletekben jelentősen eltérhetnek. Néha a különbség legfeljebb 4000 rubel.

Leggyakrabban az eszközök magas költsége indokolt. Hogy erről meggyőződjünk, elég alaposan átgondolni a különböző árkategóriájú modelleket és összehasonlítani azok jellemzőit. Ezt követően már eldöntheti, hogy ár és minőség szempontjából melyik borotvát érdemes jobban választani..

A Philips S1310 ára körülbelül 2000 rubel. Szilárd modell, de csak a száraz borotválkozást támogatja, és autonóm módban (újratöltés nélkül) működik, legfeljebb 35 percig.

Összehasonlító jellemzők

A borotváknak három fő árkategóriája van: 1500–250 rubel, 2500–7000 rubel és 7 000–20 000 rubel.

Elektromos borotva kiválasztása: amit tudnia kell vásárláskor

"Az embernek hatalmasnak, illatosnak és szőrösnek kell lennie" - mondja a nők ősi bölcsessége. Új női bölcsességi tárgyak: "A férfinak is ápoltnak kell lennie!" Ami carte blanche-ot adott a vékony lábú hipsztereknek és a letisztult metrosexuálisoknak, akik büszkén elkerekítették a vállukat, és a konzervatívabb nézetek híveit zavarba hagyták, hogy a nők figyelmét félresikerítsék benőtt állukról..

Szerencsére a világ nem fekete-fehér, és a férfiak nem oszlanak el benőtt gorillákra és pengetős csirkékre. És a nők, biztosíthatom önöket, nagyon eltérőek a preferenciáikban, bármit is javasolnak a tévéképernyőkről és a fényes magazinok oldalairól. De történelmileg az elmúlt évszázadok során történt (mi google-ban "I. Péter, szakáll, bojár, csapkod"), hogy a modern civilizált társadalomban szokás tisztán borotválkozni, vagy szélsőséges esetekben gondozott bajusszal és kis szakállal rendelkezni. És egy másik nagy kérdés, hogy mit ér több munka - napi borotválkozás vagy a meglévő növényzet rendszeres gondozása.

Így vagy úgy, mindig volt igény a borbélyokra. Korábban az volt, hogy egy ember egy egész tömböt kivágott és leborotvált. De elvileg az egyenes borotva megszerzése és a használatával kapcsolatos készség régóta mindennapos. A borotválkozási forradalom volt az a gép, amelyet a 19. század végén talált ki Camp Gillett király, akinek a vezetékneve a leghíresebb borotválkozási márka neve lett. És 1927-ben Jakov Sik ezredes feltalálta az első elektromos borotvát. És a világ felére szakadt... A vita, hogy melyik a jobb - gép vagy elektromos borotva, a mai napig nem csillapodik. A legtöbb férfi azonban felesleges viták nélkül, szinte vér nélkül dönti el, hogy mi a kényelmesebb a számukra.

A gépeknek megvannak az előnyei - könnyen kezelhetőek, jobban tapadnak a bőrhöz, borotválkoznak, átlagosan tisztábbak, ugyanakkor megtisztítják a bőrt az elhalt pikkelyektől, csökkentve ezzel a pattanások valószínűségét. A pengék azonban, közvetlenül érintkezve a bőrrel, sérüléseket okoznak, egészen a vágásokig, ami további gél vagy hab, valamint egy nyugtató borotválkozás utáni krém szükségességét teszi szükségessé. És tanácsos gyakrabban cserélni magukat a pengéket..

A technomaniak és azok számára, akik elvileg nem idegenkednek attól, hogy a modern technológiák révén megkönnyítsék az életüket, és ne riadjanak vissza semmi újatól, egy köztes lehetőséggel álltak elő: akkumulátorral működő, alig észrevehetően rezegő gépek. A gyártó állítása szerint ez segít a tisztább, gyorsabb borotválkozásban..

Gillette Mp3 Power Hybrid borotva

Maguk a férfiak véleménye eltér - valakinek tetszett ez a készülék, valaki nem vette észre a különbséget, és valaki még azt is panaszolja, hogy ez nem ez vagy az, rosszabbul borotválkozik, mint a gép, de mégis nedves borotválkozás.

Ami az elektromos borotvákat illeti, a borotváláshoz nincs szükségük vízre vagy elemre, ezért sokkal mozgékonyabbak - és ez utazás során értékes. A borotválás gyorsabb, de ha pénzt takarít meg a készüléken, akkor lehet, hogy rosszabb minőségű, rövid tarló marad. De az elektromos borotvák kevésbé irritálják a bőrt, és gyakorlatilag kiküszöbölik a vágások lehetőségét. Igaz, az elektromos borotvák felhasználói számára hasznos lenne, ha rendszeresen tisztítanák az arc bőrét bozót segítségével, mivel az elektromos borotva nem képes olyan pórustisztításra, mint egy pengével érintkezve. A kétségtelen előnyök között szerepel a pengék ritka cseréje, és ha az öntisztító funkció is beépül a készülékbe, akkor a készülék kezelése és karbantartása jelentősen leegyszerűsödik. Hátránya a magas költség és a törés kockázata. De általában az ár hosszú használat során megtérül, és minél drágább a borotva, annál hosszabb az élettartama..

A pénz kérdését azonban mindenki a képességei alapján dönti el, de a választás kérdése, ha van, a személyes igényeken és a bőrének jellemzőin alapszik. Ha úgy dönt, hogy az elektromos borotva kényelmesebb az Ön számára, akkor ez az útmutató segít a helyes választásban.

Rotor vagy háló?

A rotációs borotvák az úttörők az elektromos borotvavilágban. Apáink és nagyapáink sokáig használták őket. Igen, igen, pontosan ez a zümmögő szörnyeteg, ahonnan néhány különösen hatásos hölgy, aki rosszkor nézett be a fürdőszobába, elborzadva menekült. Be kell vallanom, hogy az őrülten forgó fejek, amelyekre az éles kések rá vannak helyezve, valóban félelmetesnek tűnnek..

De valójában a modern rotációs borotvák sokkal kevesebb zajt adnak, mint a hálósak, és átlagosan tisztábbat borotválkoznak, mivel a forgó pengék szorosabban illeszkednek a bőrhöz. Sajnos még mindig fennáll a vágások kockázata, és az érzékeny bőrűek gyakran panaszkodnak a borotválkozás okozta irritációra. De az előrelépés nem áll meg, és határozottan kijelenthetjük, hogy a legújabb rotációs borotvák kiváló minőségű késsel és az arc kontúrjainak megismétlésével a bőr sokkal finomabb, mint a régi modellek.

A Philips AT 890 az egyik legnépszerűbb rotációs borotva, és jó kritikákat kapott a felhasználóktól. Három lebegő fej, mozgatható egység, trimmer, ergonomikus fogantyú, és ami a legfontosabb - minőségi borotválkozás és hosszú élettartam... mi kell még egy elektromos borotvából?

Rotációs borotva Philips AT 890

Azok számára, akiknek a borotvák túl keménynek tűnnek, az üreges hálós borotvák, más néven rezgő borotvák lesznek. Ezeket a rezgő pengékkel ellátott borotvafejeket egy finom háló választja el a bőrtől, amely megakadályozza a vágásokat és csökkenti az irritációt. Sajnos, ha a borotva kialakítása nincs jól átgondolva, akkor problémákat okozhat a tiszta borotválkozás. Ezenkívül az elektromos borotvák tulajdonosai gyakran panaszkodnak arra, hogy a borotvált szőrszálakat a pengék porrá zúzzák, ami mindenre megtelepszik, és nedves borotválkozással (erről bővebben alább) a háló "beleragadhat" a habba, és nem az arcra kenheti, hanem sörtével lőni. Az elektromos fóliaborotvák jól bevált gyártói közül a Braun és a Panasonic található, de még itt is minden nagyon függ az adott modelltől..

Az ígéretes újdonság, a száraz és nedves borotválkozás funkciójú Panasonic ES-LV95 teljesen helyesen foglalja el helyét a felső árszegmens elektromos borotvái között. 5 (!!) fej, egy trimmer és egy mozgatható borotválkozó egység biztosítja a tiszta és sima arcot, és az akkumulátor teljes feltöltése 45 perc munkához csak egy órát vesz igénybe. Az eszköz csúcstechnológiás töltése tartalmaz egy kijelzőt a töltés és tisztítás jelzésével, érzékelőkkel, amelyek meghatározzák a sörték sűrűségét és szabályozzák a motor fordulatszámát, a Sonic turbótisztító módot és az útzárat.

Elektromos hálós borotva Panasonic ES-LV95

Száraz vagy nedves borotválkozás?

Az elektromos borotvák túlnyomó többsége képes megbirkózni a száraz borotválkozással, ami olyan vonzó kiegészítőt jelent az utazáshoz, amelyben lehetetlen normálisan borotválkozni habbal és meleg vízzel. Annak ellenére, hogy a borotvával végzett nedves borotválkozás után a száraz borotválkozás kissé szokatlan és esetenként akár kellemetlen is lehet, a bőr meglehetősen gyorsan megszokja az ilyen kezelést.

Saturn ST-HC7394 - fényes rotációs elektromos borotva négy lebegő fejjel

Azonban nem mindenki kész lemondani a nedves borotválkozásról - az előzőleg meleg vízzel párolt, géllel vagy habbal borított bőr jobban és tisztábban borotválkozik, az érzések pedig sokkal kényelmesebbek. Ha érzékeny bőre van, amely az elektromos borotvával érintkezve smirglivé válik, akkor a száraz borotva mellett a nedves borotva is megfelelő lehet. Ezenkívül az elektromos borotvával történő nedves borotválkozás módja lehet a készüléknek a lehető fájdalommentesebb megszokása, és idővel átválthat száraz borotválkozásra irritáció nélkül. Az átmeneti folyamat általában egy héttől négyig tart, a bőr érzékenységétől függően; amire utána esetleg szükséged lehet, az egy borotválkozás utáni hidratáló.

Ha csak nedves üzemmódot használ, a borotválkozási folyamat átlagosan kényelmesebb lesz, ugyanakkor eltűnik az elektromos borotva, mint egy kompakt és gazdaságos borotválkozási módszer jelentésének jelentése, mivel a gél / hab nem képes sem pénzt, sem helyet megtakarítani. utazótáska. Ráadásul a nedves borotvák vízállóak és könnyen tisztíthatók - csak öblítse le a futó sugár alatt és hagyja megszáradni. Ami a tisztítást illeti, érdemes elmondani, hogy sok nedves és száraz borotva úgynevezett turbó üzemmódban öntisztító funkcióval van ellátva, amely percenként körülbelül 17 ezerre növeli a fordulatszámot. A felhasználónak csak egy kis habot vagy borotválkozó gélt kell felhordania a borotvafejekre, be kell kapcsolnia a turbó üzemmódot, és a végén le kell öblítenie a borotvát. Ugyanakkor a száraz borotvákat leggyakrabban csak merev sörtés kefével látják el, hogy manuálisan megszabaduljanak a késeken vagy a hálón megmaradt szőrtől..

Akkumulátor vagy hálózat?

Fordítson különös figyelmet arra, hogy a borotva akkumulátorról vagy hálózati feszültségről működik-e. Egészen a közelmúltig a hálózatos elektromos borotvák uralkodtak a piacon, de ma már azok a készülékek, amelyeknek egyetlen módja van a konnektorból történő áramellátásra, óhatatlanul a múlté válik. A modern elektromos borotvákat úgy tervezték, hogy akkumulátorral vagy kombinált tápegységgel működjenek, míg az akkumulátor modelleket még az alacsonyabb árszegmensben is bemutatják.

Az elemek különböznek a bennük használt elemek típusától. Három típusú borotva létezik: nikkel-kadmium (NiCD), nikkel-fém-hidrid (NiMH) és lítium-ion (Li-ion). A közelmúltig ez utóbbiakat tekintették a drága borotvák tulajdonságának, mára azonban a piaci helyzet megváltozott, és a nikkel-kadmium, valamint a nikkel-fém-hidrid elemek meglehetősen ritkák. Az a tény, hogy ezeknek az akkumulátoroknak olyan idegesítő tulajdonsága van, mint a "memóriaeffektus": ha a felhasználó feltölti az akkumulátort, és nem teljesen lemeríti, akkor az akkumulátor "emlékszik" arra, hogy alacsonyabb kapacitással használják, és amikor legközelebb a memorizált határértékig működik., ami ennek megfelelően csökkenti a készülék akkumulátorának élettartamát. Ennek eredményeként a borotvát periodikusan teljesen ki kell tölteni és újra kell tölteni, de ez nem menti meg teljesen a "memóriaeffektus" következményeitől. A gyártók találkoztak a panaszos felhasználókkal: a borotvák legújabb generációi lítium-ion akkumulátorokkal működnek, amelyeknek nincs ilyen hátránya. És a gyártási technológiák fejlődésének köszönhetően ezeknek az elemeknek az ára csökkent.

Mindhárom típusú elem azonban ma is használatos. Nikkel-kadmium - a legolcsóbb; feltöltés előtt teljesen le kell tölteni őket, és több órán keresztül töltődnek. Ha azonban éjjel töltötte a borotvát, akkor mi a különbség, ha hajnali háromkor készen áll, vagy hétkor, ha nyolckor kel? De nem ajánlott folyamatosan a töltőn tartani - ezzel elhasználódik az akkumulátor.

A Sinbo SS-4026 egy veszélyeztetett típusú borotva nikkel-kadmium akkumulátorral. De meglepetést is okozhat - ennek a borotvának az akkumulátor-élettartama 8 óra!

A nikkel-fém-hidrid akkumulátorok is olcsók, de kevesebb, mint egy óra alatt töltődnek fel, és átlagosan 40-80 percet használnak. Ezenkívül a lítium-ion akkumulátorokhoz hasonlóan sokkal jobban tolerálják az állandó csatlakozást a töltővel, és egy borotválkozás esetén 3-8 perc alatt gyorsan feltölthető..

Remington R8150 - rotációs borotva az NiMH újratölthető akkumulátoron. Másfél óra töltés elegendő egy órás működéshez, elérhető a gyors töltés funkció

A lítium-ion akkumulátorok a legdrágábbak, egy órán belül töltődnek, körülbelül másfél órát működnek, de vannak nagy kapacitású akkumulátorok is. Akár egy hónapos használat egyetlen feltöltéssel!

Az egyik legjobb száraz borotvát a Braun állítja elő: ez a Braun 760cc-4 sorozatú 7. A lítium-ion akkumulátor mellett hálózatról is táplálható, de a drága borotvák sorában elfoglalt helyét nagyrészt nem az áramellátás módja, hanem a csúcstechnika befolyásolja. töltés, amely magában foglalja a kijelzőt, feltüntetve a töltést, tisztítást, a kések cseréjét; emellett egy dokkolóval is rendelkezik töltés és tisztítás céljából.

A Braun 760cc-4 sorozat a legújabb idők egyik legsikeresebb új terméke

Az első tisztább, a második még tisztább borotválkozik...

Hány pengére van szükség az arc borotválására? Ha a gépről beszélünk, az első, mint tudják, elvág, a második lekaparja... a huszadik finoman fényezi az állcsontokat. De ha elektromos borotváról beszélünk, akkor kissé eltérő szabályok lépnek életbe. A tökéletes borotválkozás rövid időn belüli elérése érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztik eszközeiket. A fóliaborotvák borotválkozási fejeinek minimális száma egy, a forgó borotvák esetében kettővel kezdődik, de a maximumot csak a technológiai mérnökök fantáziája és hozzáértése korlátozza, akiknek ezt a szépséget valahol el kell rejteniük. Jelenleg a borotvák mindkét borotvájához öt borotvafejet telepítettek, és ha a rezgőknél a rács alatt helyezkednek el, akkor a forgófejeknél minden látható. Nehéz megmondani, hogy ez mennyire befolyásolja a borotválkozás minőségét, de a több lebegő penge legalább több bőrt borotvál kevesebb idő alatt..

A SINBO SS-4028 rotációs elektromos borotva öt fejjel rendelkezik. És ez kiegészül az orr és a fül hajának rögzítésével, a fésűvel a fodrászhoz és a trimmerhez...

Ezenkívül a borotválkozási kényelem közvetlenül függ a borotvafejek helyzetétől és illeszkedésétől. Annak érdekében, hogy ne hagyjon borotválatlan területeket az arcon, és minimalizálja a vágások lehetőségét, tanácsos elektromos borotvát választani arcformázó rendszerrel. Ez lehet úszó kés és mozgó fej, vagy akár együtt is.

Vágó és egyéb hasznos lehetőségek

Felesleges megmondani, miért van szükség trimmerre a szakáll és a bajusz tulajdonosai számára. Nem mindenki engedheti meg magának az elegáns szakállat egy lapáttal, és pénzt takaríthat meg a Mikuláson, a többieknek gondoskodniuk kell a meglévő növényzetről. De azoknak, akiknek nincs szokásuk elengedni a szakállat, hasznos lehet az elektromos borotvában lévő trimmer. Különösen azokban az esetekben, amikor valamilyen oknál fogva egy brutális háromnapos tarló elhanyagolt hetivé vált, és csak most értek el borotválkozáshoz. Egy géppel ellentétben a hosszú szőrű elektromos borotva kevésbé jár jól, és ha egy trimmerrel nem távolítja el őket egy kicsit, akkor nem érheti el a sima arcot.

A trimmer lehet fúvóka vagy beépített visszahúzható kés formájában, amely szakáll, oldalsó égők, szemöldök vagy orrszőrzet levágására, vagy a sörték lerövidítésére szolgál - attól függően, hogy milyen hosszúra nyúltak. A trimmer használható a templomok, sőt az intim helyek levágására is, de ezekre a célokra még mindig jobb külön testvágót vagy hajvágót vásárolni. Jelenléte kissé megnöveli a készülék árát, de leggyakrabban megéri.

Ezen túlmenően, mivel az utóbbi időben az emberek megszokták, hogy a technikusok kommunikálnak velük, tájékoztatva állapotukat, nem meglepő, hogy a drága elektromos borotvák modelljein megjelenik egy LCD képernyő, amely az akkumulátor töltöttségi állapotát mutatja, tájékoztatja, hogy a kések és egyéb hasznos tisztítás vagy csere adat. Az LCD kijelző általában a fogantyún található, és nem zavarja a borotva használatát.

Az LCD kijelző leggyakrabban a fogantyún található, és nem zavarja a borotva használatát

De a gyártók mindig megpróbálják felülmúlni egymást az eredetiség terén, ezért különleges kiegészítő lehetőségek jelennek meg az új elektromos borotvákban. Például néhány Philips modell rendelkezik automatikus párásítási funkcióval. A borotva testének speciális tartálya van egy adagolóval gél vagy krém számára, amely lehetővé teszi, hogy a borotválkozási terméket közvetlenül a bőrre vigye a készülék használata közben..

Így néz ki az elektromos borotva borotválkozási géllel való „feltöltése”

A Braun pedig tovább ment, és kiadott egy nagyon különleges Braun CoolTec szériát, amely aktív hűtéstechnikával van felszerelve. Ha az akkumulátor teljesen fel van töltve, a hűtési mód 15 percig tart - elegendő a borotválkozáshoz. A gyártó elképzelése szerint ez segít csökkenteni a borotválkozás okozta irritációt azáltal, hogy eltompítja a fájdalomreceptorok érzékenységét, miután "megfagyottak".

A Braun CT2s nedves és száraz fólia borotva CoolTec tökéletes az érzékeny bőr számára

Ezenkívül fentebb már beszéltünk a borotvák tisztításáról. Egyre drágább és fejlettebb modellek automatikus tisztítási funkcióval rendelkeznek dokkoló állomásukon. Ha leteszi a borotvafejet egy speciális, tisztító és fertőtlenítő folyadékkal töltött tartályba, lefeküdhet, és ez idő alatt a pengéket megtisztítják, fertőtlenítik, megszárítják, és maga a borotva feltöltődik. A tisztító oldatot rendszeresen cserélni kell, mind a borotvával, mind a külön kapható tisztító patronokkal együtt.

A Panasonic, a Braun és más vezető gyártók számos modellje fel van szerelve ezzel a töltő és tisztító dokkolóval.

És természetesen az USB-eszközök őrületének következtében az USB csatlakozóval ellátott borotva egyszerűen nem tudott megjelenni! Az eredeti kivitelű, kompakt, újratölthető VITEK VT-2371 borotva üzleti táskába és hallgatói hátizsákba illeszkedik, és laptopjáról tölthető. Ezen kívül nem dicsekedhet különleges "harangokkal és sípokkal", de a vészborotválkozás olcsó biztonsági lehetőségeként mindenképpen megtalálja az igényét.

Zárt védőburkolattal a VITEK VT-2371 hálóborotva összetéveszthető egy mobil borotvával

A 10 legnépszerűbb modell

Jelentős számú aktívan megvásárolt borotválkozó eszköz közül tízet választottunk ki a legérdekesebbek közül.

Philips RQ 1150

Ezt a Philips forgatható elektromos borotvát három mozgatható borotvafejjel száraz és nedves borotválkozásra egyaránt tervezték. A lítium-ion akkumulátorokkal ellátott akkumulátor akár 40 percig is autonóm módon működik, míg a teljes töltési idő csak 1 óra.

Modern és stílusos Philips RQ 1150 elektromos borotva

A vízálló tok és a fogantyún található csúszásgátló betét lehetővé teszi, hogy a készüléket még zuhany alatt is használhassa, és az utazási zár megakadályozza, hogy a bőröndben kisüljön, miközben borotválja a belsejét. Tartalmaz továbbá egy védőburkolatot, trimmert, tisztító kefét és töltőállványt kétszintű elemjelzővel.

Panasonic ES-8109

Ez a jól ismert japán cég elektromos borotvája elsősorban az arc kontúrjainak átgondolt rendszerének figyelemre méltó - három lebegő fej, mozgatható borotvaegység állítással. A meghosszabbított borotválkozó háló ellenáll a nedves és száraz borotválkozásnak, és ennek a modellnek a motorja 13 000 ford / perc motorsebességgel rendelkezik.

Panasonic ES-8109: japán minőség

A készlet tartalmaz egy trimert, védőburkolatot, utazótáskát, tisztító kefét, kenőolajat, valamint egy feltöltő és tisztító eszközt jelzéssel. A Li-Ion akkumulátor egy órán belül töltődik és akár 45 percig is tart, míg a készülék automatikus feszültségváltással van ellátva 100 és 240 V között..

Braun 5040-s 5. sorozat

Talán a Braun 5040-es nedves és száraz fólia borotva két borotválkozó fejjel nem a legfejlettebb eszköz e gyártótól, de a Braun ötödik szériája magas színvonalú áttöréssel jár együtt sokak körében, és változatlanul népszerű a mai napig..

Braun 5040-s - a híres ötödik sorozat

Arckontúr rendszer, gyors akkumulátor töltés öt perc alatt és egy óra alatt teljes töltés, 45 perc vezeték nélküli működés, automatikus feszültségkapcsolás - a borotva megfelel a fő modern követelményeknek. Vízálló ház, töltés / kisütés jelzése, trimmer és komplett borotvaápoló készlet - szép bónuszok.

Remington R5150

A robusztus, három lebegő borotvafejjel ellátott rotációs szárazborotva mind az akkumulátorral, mind a hálózati feszültséggel működtethető, így az akkumulátor élettartama 30 percig meghosszabbítható, ha szükséges csatlakoztatással vagy gyors töltéssel.

A 10 legjobb férfi elektromos borotva áttekintése. Értékelés 2019-2020 a felhasználói vélemények szerint

Ahhoz, hogy jó elektromos borotvát találjon, egy férfinak több boltban kell kutatnia. Valóban, jelenleg hatalmas mennyiségben gyártják őket, de nem mindegyik felel meg az előírt minőségnek, valamint az ellátásnak. Ma összegyűjtöttük a legjobb férfi borotvák legjobbjait.

Kiválasztási feltételek

Mindig figyeljen a következőkre:

 1. Borotva típus - Kétféle borotva létezik: fólia és forgó. Az elsőt és a másodikat egyaránt nagy borotválkozási hatékonyság jellemzi, de a hálószemek finom hatásuk miatt a legalkalmasabbak az érzékeny bőrre.
 2. Ár - olcsó borotva - rossz minőségű borotválkozás. A gépnek átlag feletti árba kell kerülnie, hogy valóban jól borotválkozhasson, és hosszú ideig tartson is.
 3. A munka típusa - hálózati vagy akkumulátorok.

Philips S1310

A három borotvafejű rotációs elektromos borotva hatékonyan borotválja le a három napos tarlót is. A mozgatható borotvafejek puha és könnyű borotválkozást biztosítanak, minőségi pengékkel, amelyek önállóan élesednek az egyedülálló CloseCut technológiával. A borotvafejek négy irányban mozognak a tökéletes borotválás érdekében, még a nehezen elérhető területeken is. A borotvát 8 órán keresztül lehet tölteni, az akkumulátor élettartama pedig akár 35 perc is lehet. Gyönyörű kialakítás és kényelmes, letisztult forma tetszeni fog minden embernek.

 1. Jó borotválkozás;
 2. 3 mozgatható fej, amelyek négy irányba mozognak;
 3. Gyönyörű design;
 4. Kényelmes forma;
 5. Alacsony súly;
 6. Megfizethető ár;
 7. Az akkumulátor élettartama akár 35 perc;
 8. Nagyon könnyen és egyszerűen tisztítható.
 1. Nincs trimmer fej;
 2. A töltés 8 óra;
 3. Töltés közben nem működik.

Panasonic ES-6003

Ez a borotva a hálós modellhez tartozik, és vízálló tokkal rendelkezik. Ennek a kialakításnak köszönhetően használhatja a borotvát a zuhany alatt, azonban nedves borotválkozás esetén a modell sokkal hatékonyabban működik, mint egy szárazon. Nyolc órás töltés után a borotva 1 órán át működhet, ami nagyon hosszú idő az ilyen típusú borotváknál. A borotvának nincs lebegő feje, ezért hozzá kell szoknia a használatához. De ha megérted a munka technológiáját, egyetlen más gép sem fog megfelelni neked, mert a hatékonyság és az igénytelen gondozás miatt ez a modell tetszeni fog..

 1. Jó borotválkozás;
 2. Hosszú akkumulátor-élettartam akár 1 óra;
 3. Megfizethető ár a jó minőségért;
 4. Kompakt és praktikus modell;
 5. Van trimmer.
 1. Hosszú töltés 8 óra;
 2. Töltés közben nem működik;
 3. Erős rezgés;
 4. A fej nem lebeg.

Philips S5310 5000 sorozat

A Philips rotációs borotva száraz borotválkozásra alkalmas. Hatékonyan távolítja el a legdurvább és legkisebb szőrszálakat anélkül, hogy károsítaná a bőrt. Három lebegő borotválkozófej egészen a gyökérig vágja a szőrszálakat, és öt mozgásirányúak, és mindegyik a maga módján mozoghat. A borotva erős akkumulátorral rendelkezik, és gyorsan töltődik az elektromos hálózatról. 1 órás töltés a hálózatról egyenlő az akkumulátortól számított 45 perccel. A borotvát egyszerre lehet üzemeltetni a hálózatról és az akkumulátorokról is, ami miatt ez a modell nagyon kényelmes és kényelmesen használható. A borotva töltésjelzővel van ellátva, amely elzárja és megtisztítja a fejeket.

 1. 3 lebegő fej;
 2. 5 különböző irányban működik;
 3. Van egy trimmer rögzítés;
 4. Mutatók vannak jelen;
 5. Dolgozhat egyszerre a hálózatról és az akkumulátorról
 6. Van turbó üzemmód;
 7. Az akkumulátor élettartama 1 óra.

Xiaomi Mijia rotációs elektromos borotva

A rotációs borotvának három mozgatható feje van, éles pengékkel. Ez a borotva alkalmas vastag szakállra és durva hajra. Jól borotválja a hajat anélkül, hogy irritációt okozna, és a nyak borotválására is alkalmas. A borotva kényelmes alakú, így könnyen megfogható. Csak 45 percig képes működni az akkumulátorokkal, és töltés közben a borotva nem kapcsol be. A borotva támogatja a gyors töltést, így 1 órán belül újra felhasználhatja. A mozgatható fejek négy irányba mozognak, lehetővé téve a haj borotválkozását nehéz helyeken, például az orr alatt.

 1. 3 mozgatható fej;
 2. Akkumulátorral akár 45 percig is működik;
 3. Gyors töltés;
 4. Éles és minőségi pengék.

Wahl 3615-0471

Az 5 Wahl fóliaborotva mind a hálózatról, mind az akkumulátorról működik. Nyolc órás töltés után 45 percig élvezheti a folyamatos borotválkozást. A borotva egyetlen pengével rendelkezik, amely még a hosszú szőrszálakat is nagyon hatékonyan vágja le. Borotvahab és gél használatával használható a zuhany alatt. A trimmerrel kijavíthatja szakállát és bajuszát. Ez a borotva kompakt méretének és sokoldalúságának köszönhetően az úttípushoz tartozik. A megbízható és vízálló ház meghosszabbítja a borotva élettartamát, ami lehetővé teszi, hogy több mint egy évig használja.

 1. A hosszú szőrszálakat is hatékonyan borotválja;
 2. Alkalmas száraz és nedves borotválkozáshoz;
 3. Az akkumulátor élettartama akár 1 óra;
 4. Kompakt méretek;
 5. A hálózatról is működhet;
 6. Van trimmer.
 1. Hosszú töltés, akár 8 óra.

Braun 3010s 3. sorozat

A 3 Braun fóliaborotvát tartják a leghatékonyabb borotvának. A Braun feltalált egy speciális, erős borotválkozási rendszert, amely bármilyen hosszú hajat nehezen elérhető területeken kezel, anélkül, hogy irritációt okozna. A hármas borotválkozási rendszer hatékonyan távolítja el a szőrszálakat, és minimálisra csökkenti a borotválkozási időt. A háló egyedülálló MicroCom technológiájának köszönhetően megvédi a bőrt a lehetséges vágásoktól. A borotva 1 órán belül gyorsan töltődik az elektromos hálózatról. Az akkumulátor élettartama pedig 30 perc.

 1. Három borotva;
 2. A nehezen elérhető helyek hatékony borotválása;
 3. Van egy töltésjelző;
 4. Támogatja a gyors töltést;
 5. Egyedülálló hálós technológia.

Philips OneBlade QP2520

A Philips elektromos borotva eredeti dizájnnal rendelkezik. A test hosszúkás alakja megkönnyíti a borotva kézben tartását. A borotva alkalmas szakáll, bajusz és tarló borotválására. Hatékonyan kezeli az esetleges hajmerevségeket, és három cserélhető rögzítés lehetővé teszi a készülék működésének beállítását. A borotva nedves és száraz borotválkozásra alkalmas, habgal és géllel is használható. A hálózati töltés körülbelül 5 órát vesz igénybe, és a borotvát töltés közben nem tudja használni. Az akkumulátor élettartama 45 perc. Négy havonta a borotvának ki kell cserélnie a pengét, ami meglehetősen drága.

 1. Kényelmes borotvaforma;
 2. Jó borotválkozás;
 3. 3 cserélhető melléklet;
 4. Az akkumulátor élettartama 45 perc;
 5. Nedves és száraz borotválkozásra alkalmas.
 1. 4 havonta cserélje ki a pengét;
 2. Ne használja a borotvát töltés közben.

Remington XR1430

A rotációs borotva alkalmas száraz és nedves borotválkozásra. Három dupla pengéjű lebegő fejjel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nem kívánt szőr gyors és hatékony eltávolítását. Minden pengét antibakteriális bevonattal láttak el a bőr nélküli borotválkozás érdekében. A borotvát hajrésszel látták el, amelyet nagyon könnyű eltávolítani és tisztítani. A beépített trimmer lehetővé teszi a szakáll és a bajusz alakjának megőrzését. A borotva újratölthető akkumulátorokkal működik, legfeljebb 50 percig, és az elektromos hálózatról történő teljes töltés 4 órát vesz igénybe. A borotva fel van szerelve az "Active Contour" arc kontúrjainak követési technológiájával, amely lehetővé teszi a borotválkozást még jobban.

 1. 3 lebegő fej;
 2. Jó borotválkozás;
 3. Borotválkozási technológia "Active Contour";
 4. A pengék antibakteriális bevonata;
 5. Van egy hajrész;
 6. Az akkumulátor 50 percig bírja;
 7. Nedves és száraz borotválkozásra alkalmas;
 8. Van trimmer.

Panasonic ES-LF51 S820

A négy éles pengéjű borotvaborotva gyorsan és hatékonyan eltávolítja a bármilyen méretű szőrszálakat. A trimmer kiválóan állítja be a bajuszt és a szakállat, ami lehetővé teszi, hogy mindig jó formában tartsa őket. A kényelmes, csúszásmentes markolat lehetővé teszi, hogy a borotvát kényelmesen és kényelmesen tartsa a kezében. Vízálló házának köszönhetően a zuhany alatt is használható. De száraz borotválkozásra is alkalmas. A borotva kényelmes kijelzővel van felszerelve, amely megmutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét. A borotva 1 órát vesz igénybe az elektromos hálózatról, és 45 percet vesz igénybe akkumulátorral.

 1. 4 lebegő borotvafej;
 2. Nedves és száraz borotválkozásra alkalmas;
 3. Gyors töltés;
 4. Van egy trimmer;
 5. Kényelmes fogantyú;
 6. LCD kijelzővel rendelkezik;
 7. Vízálló tok;
 8. Az akkumulátor élettartama 45 perc.

Philips SP9861 Series 9000 Prestige

Az egyik legdrágább rotációs borotva, amely képes megjegyezni az arc kontúrjait, valamint a sörték merevségét. A borotva három úszó fejjel van ellátva, kopásálló pengékkel, egyedi szén-nano bevonattal. A Dual Track technológia könnyű és kíméletes fogást biztosít bármilyen hosszúságú hajon, és gyorsan levágja őket. A borotva nem irritálja a bőrt, és támogatja a vezeték nélküli töltést. A mozgatható fejek 8 irányban működnek. A borotva fel van szerelve egy kijelzővel, amely az akkumulátor kijelzőjét mutatja, gyors, tubusos, kíméletes és napi borotválkozást. A borotvához további mellékletek tartoznak.

 1. Multifunkcionális borotva;
 2. Támogatja a gyors töltést;
 3. A mozgatható fejek 8 irányban működnek;
 4. Alkalmas száraz és nedves borotválkozáshoz;
 5. További mellékleteket tartalmaz.

A népszerű női kiadványokhoz ír. A Womans weboldal főszerkesztője. Mindent tud a divatról, a szépségről és a személyes gondoskodásról.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan válasszuk ki a baba sampont. Legjobb értékelés

Ma a kozmetikai ipar hatalmas számú baba sampont kínál, de ezek közül a samponok közül hogyan válasszon egyet, amely megfelel a hercegnőjének, és nem károsítja a haját?

Hogyan lehet megállítani a férfi kopaszságot népi gyógymódokkal: bevált receptek és kezelési hatások

Az orvosok egyetértenek abban a véleményben, hogy a férfi alopecia a test metabolikus folyamatainak meghibásodásának jele..