Legfontosabb / Vaj

Borotvák

Vaj

Borotvák

A hagyományos borotválkozási módszereknek - egyenes borotvát vagy borotvát használva - sok híve van, de szinte senki sem tagadná az elektromos borotvák kétségtelen előnyeit. Ezek közé tartozik a könnyű használat az úton és a bőrvágások minimális kockázata. Széles körben elterjedt az a vélemény, hogy az elektromos borotvák nem elég simán borotválkoznak, bőrirritációt okozhatnak, problémás tisztítani és karbantartani, de ez a vélemény elavult - a modern modellek számos olyan tervezési jellemzővel rendelkeznek, amelyek sikeresen megakadályozzák ezeket a problémákat..

A működési elvtől függően az elektromos borotváknak két fő típusa van: hálós és rotációs. Az első esetben a rezgőkések egy speciális rács mögött vannak elrejtve, a másodikban a kések a forgó fejek belsejében helyezkednek el. Mindkét lehetőségnek megvan a maga előnye: az egyik esetben finomság az érzékeny bőrrel és a kényelem a hosszú tarló levágásakor, a másik pedig garantáltan simabb. Több borotvafej és lebegő, nem pedig rögzített borotvafej biztosítja a pontosabb arckontúrt és egyenletes szőrtelenítést.

Hasznos lehetőség, amely kiegészíti az elektromos borotva funkcionalitását, a trimmer jelenléte - egy speciális eszköz szakáll vagy bajusz vágására. Különböző módon valósítható meg - legyen úszó vagy rögzített felépítésű, beépített vagy visszahúzható -, és egy adott típus kiválasztását az aktuális feladat diktálja (például egy visszahúzható trimmer lehetővé teszi a szakáll nyírásakor a szükséges hajhossz beállítását). Néhány borotvát nedves borotválkozási módban lehet használni - ez a lehetőség sok felhasználó számára kényelmesebb, ráadásul a borotva tisztításához elegendő folyó víz alá tenni. A nagyobb kényelem érdekében számos eszköznek van egy speciális tartálya adagolóval - gélhez vagy krémhez, bizonyos modelleknél lehetőség van öntisztításra. Ha az eszköz áramellátásának lehetőségeiről beszélünk, akkor hárman lehetnek - egy álló hálózatról, elemekről és akkumulátorokról.

Az elektromos borotva kiválasztása: segítünk meghatározni a kritériumokat

Tartalomjegyzék

 • Forgó- és fóliaborotvák
 • Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk
 • Nedves és száraz borotválkozás
 • Vezeték nélküli és zsinóros borotvák
 • Mellékletek és kiegészítők
 • Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése
 • Könnyű ellátás
 • Működési költség
 • Egészen egzotikus
 • következtetések

A borotválkozási módszer megválasztása nagyrészt ízlés kérdése. Miután mindenféle tematikus fórumot tanulmányozott, megbizonyosodhat arról, hogy az összes rendelkezésre álló módszernek megvannak a maga hívei: vannak, akik a cserélhető kazettás borotvákat, mások a klasszikus T alakú gépeket részesítik előnyben. Akár a veszélyes borotvák szerelmeseivel is találkozhat (bár sokkal gyakrabban megtalálhatja azokat, akik inkább a borotvát választják - veszélyes borotvák cserélhető pengékkel).

Először is az elektromos borotvák érdekelnek minket - beépítették a modern technológiák számos eredményét, és évről évre fejlődnek (ellentétben a fenti eszközökkel, amelyek között nagyon ritkán találhatunk alapvetően új technikai megoldást, amely méltó egy új szabadalomhoz). Hogyan válasszunk elektromos borotvát, és milyen paraméterekre kell először figyelni? Találjuk ki.

Forgó- és fóliaborotvák

Az egyik legfontosabb paraméter, amellyel az elektromos borotvákat fel lehet osztani, két alapvetően különböző rendszer, amelyeket hálónak és forgónak neveznek. Jelentésük és különbségük intuitív a névtől..

A modern rotációs borotvák több fejjel vannak ellátva, amelyek mindegyike egy lyukas tárcsa, amely alatt forgó pengék vannak. Általános vélemény, hogy a rotációs borotvák legfőbb előnye, hogy rövid tarlóval jól teljesítenek, és a fő hátrány az, hogy ezt gyakran bőrirritáció kíséri (különösen, ha érzékenynek bizonyul).

A hálós borotva pengéi nem forognak, hanem egyik oldalról a másikra rezegnek, és nem korongokkal, hanem hálóval vannak lezárva. Átlagosan ezek a borotvák jobban megfelelnek a hosszabb hajnak (ideértve a bajusz és szakáll borotválását is), és kevésbé irritálják az érzékeny bőrt.

Mint azonban gyakran előfordul, az "általános vélemény" nagyrészt a sok évvel ezelőtti mítoszok és a nagyon specifikus gyártók eszközeinek egyes tulajdonságaiból áll (és még egy nagyon specifikus árkategória is). Az igazság az, hogy jelenleg a csúcskategóriás rotációs borotvák megtanultak meglehetősen óvatosak lenni még az érzékeny bőr esetében is, a felső hálós borotvák pedig nem rosszabbul borotválják a tarlót, mint a forgók. Tehát inkább nem az alkalmazott technológiáról, hanem az egységek gyártásának minőségéről és a tervezési gondolkodás kifinomultságáról van szó..

A fólia és a rotációs borotvák között azonban továbbra is fennáll egy lényeges különbség, amely nem vezet tovább tovább - mert ez közvetlenül kapcsolódik a borotvafejek kialakításához. Ez a különbség a borotva (és ennek megfelelően a kéz) mozgásában van borotválkozás közben. A hálós borotva ugyanúgy borotválkozik, mint a borotva - hosszirányú mozgások a sörték növekedési irányával szemben.

Rotációs borotvával történő borotváláshoz egy ilyen séma abszolút nem optimális, a borotvafej körkörös mozdulatait alkalmazzák a bőrön, és a sörték növekedésének irányától függően a fej "forgásirányát" is meg kell változtatni.

Így azt mondhatjuk, hogy annak a személynek, aki korábban géppel borotválkozott, valamivel könnyebb elsajátítania a hálós borotvát..

Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk

A szokásos forgóborotva 2-4 (átlagosan három) forgótárcsával rendelkezik, amelyek az arccal különböző szögben helyezkednek el. Az érintkezés pillanatában a bőr át van nyomva, ami biztosítja a szőrszálak legjobb érintkezését és behatolását a borotvába - a késekig. Maga a fej lehet rögzített vagy mozgatható (lebegő). A mobilitás a legjobb illeszkedést eredményezi, ezért javítja a borotválkozási teljesítményt. Előreláthatóan a lebegő borotvák drágábbak lesznek, mint a fix fejű társaik..

Gyakran a gyártók mozgatható tartót biztosítanak az egész borotválkozó egység számára, amelyen a fejek találhatók. Ennek köszönhetően a blokk eltéríthető különböző irányokban és síkokban. Úgy gondolják, hogy ez a megoldás pontosabb arckontúrt és kényelmesebb borotválkozást biztosít..

Nedves és száraz borotválkozás

A nedves vagy száraz borotva kiválasztása nemcsak személyes preferenciák kérdése, hanem a borotva használatának környezete is. Például a nedves borotválkozás nehéz lehet utazás vagy nyaralás közben..

A nedves borotválkozás hagyományosan vonzza azt a tényt, hogy a bőr párolódik és tovább tisztul a folyamat során. Ezenkívül a nedves borotválkozás során habokat és géleket alkalmaznak a további ellátás biztosítására. Előfordul, hogy azok az emberek, akik a folyamatos bőrirritáció miatt nem képesek borotválkozni száraz borotvával, tűrik a nedves borotválkozást géllel..

A nedves borotvákat általában könnyebb tisztítani: a maradék szőr eltávolításához a legtöbb esetben egyszerűen nyissa ki a borotvafejet és öblítse le folyó víz alatt.

A száraz borotválkozás tekintetében ez a módszer nemcsak könnyebb, de gazdaságosabb is (mivel nem igényel habot és géleket). A száraz borotva gondozása abból áll, hogy elemeit speciális kefével tisztítják.

Nyilvánvaló, hogy minden borotva, amely támogatja a nedves borotválkozást, támogatja a száraz borotválkozást is, így a választás valójában nagyon egyszerű: nedves borotválásra van-e szüksége vagy sem..

Vezeték nélküli és zsinóros borotvák

Az elektromos borotvákat normál elektromos csatlakozóaljzat vagy újratölthető akkumulátor táplálja. Ugyanakkor egyes újratölthető borotvák lehetővé teszik az elektromos hálózatról történő működtetést, míg mások kizárólag az akkumulátor újratöltésére használják a hálózatot (de nem teszik lehetővé azonnali borotválkozást lemerült borotvával, még akkor is, ha kéznél van konnektor).

Aligha szükséges részletesen elmagyarázni e lehetőségek előnyeit és hátrányait: ezek elég nyilvánvalóak. De nem lesz felesleges különféle árnyalatokat megemlíteni. Így például nem lesz felesleges figyelni az akkumulátor típusára. A nikkel-kadmium (NiCD) vagy a nikkel-fém-hidrid (NiMH) egyértelműen jelzi, hogy a borotva az alacsonyabb árkategóriába tartozik - minden következményével együtt. A lítium-ion (Li-Ion) éppen ellenkezőleg, azt jelzi, hogy legalább a gyártó nem spórolt az akkumulátoron. Ha az akkumulátor típusát egyáltalán nem említik sehol, akkor készüljön fel általában a legrosszabbra - vagyis az első lehetőségre.

Az újratölthető borotva kiválasztásakor nem lesz felesleges egy olyan paraméterről érdeklődni, mint az akkumulátor kapacitása, és kiszámolni, hogy ez hány felhasználásig fog tartani. Jó, ha a gyártó a dokumentációban feltünteti a teljes feltöltés idejét, valamint azt, hogy a teljesen lemerült akkumulátor töltésének megkezdése után hány perccel a borotva készen áll a teljes használatra: az a helyzet, amikor az akkumulátor lemerült, és sürgősen kell borotválkozni, sajnos, nem is olyan ritka. A kiváló minőségű borotvák segítségével az akkumulátor töltésének megkezdése után 5 percen belül borotválkozhat.

Mellékletek és kiegészítők

A felszerelés és a további opciók elérhetősége meghatározza, hogy a borotvája milyen képességekkel fog rendelkezni, és milyen kényelmes lesz használni. Soroljuk fel a modern borotvák által kínált legnépszerűbb lehetőségeket.

Sok borotva rendelkezik visszahúzható pengével vagy trimmerrel, amely lehetővé teszi a borotválkozás hosszának beállítását. A trimmerrel bajuszokat és szakállakat nyírhat, és formálhatja a szemöldökét. Gyakran a vágót különböző hosszúságú fogakkal ellátott műanyag fésűként hajtják végre, amelyek szabályozzák a szőrszálak és a vágókések közötti távolságot. Ez a kiegészítő a legolcsóbb, de rendesen elvégzi a dolgát..

Azok számára, akik gyakran borotválkoznak otthonról, a hajgyűjtő rekesz hasznos lehet, ami miatt nincs szükség a mosogató vagy a fürdő tisztítására minden borotválkozás után: a levágott szőrszálak nagy része egy speciális edénybe kerül, amelyet csak időnként kell kiüríteni..

A legtöbb modern borotva felszerelhető a bőr automatikus hidratálására szolgáló tartályokkal, valamint az automatikus tisztításhoz. Az elsőt, mint sejteni lehet, hidratáló oldattal vagy géllel töltik fel, amelyet borotválkozás közben automatikusan felvisznek a bőrre. A másodikat fertőtlenítő oldattal töltik fel, amelyet a borotva automatikus tisztításához használnak. Borotválkozás után az ilyen eszközt automatikusan megtisztítják, fertőtlenítik és szárítják. Teljesen természetes, hogy az ilyen borotvák drágábbak lesznek, mint egyszerűbb társaik, és további költségeket is igényelnek a speciális folyadékok vásárlásához. Ezenkívül az automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvákat általában csak egy speciális "alapról" kell feltölteni, amelyet magával kell vinnie abban az esetben, ha utazás közben használja a borotvát..

Egy speciális utazótáska megkönnyíti a borotva tárolását és szállítását: egy ilyen kiegészítő megvédi a készüléket az ütésektől és a szennyeződésektől, és nagyon ajánlott azok számára, akik sokat utaznak és.

Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése

A modern borotvák többféle üzemmóddal rendelkezhetnek, vagy automatikusan meghatározzák a legmegfelelőbb módot. Így például a sörték sűrűségének meghatározására szolgáló érzékelő beállítja a fejek forgási sebességét, a kívánt borotválkozási módot választja a kezelendő arc területtől függően, és egy érzékelő, amely méri a kések forgási erejét, emlékeztet arra, hogy ideje tisztítani a borotvát a késekben eltömődött szőrszálaktól.

Az "Advanced" borotvák felszerelhetők LED érzékelőkkel vagy akár miniatűr kijelzőkkel is, amelyek információkat jelenítenek meg a töltés állapotáról, a tisztítás szükségességéről stb. Az ilyen modelleket megkülönböztetik magas költségük, de a legjobban megfelelnek a strébereknek és a legmodernebb technológiák rajongóinak.

Könnyű ellátás

Bár sok borotvát csak néhány használat után lehet megtisztítani, javasoljuk, hogy a borotvafejet minél gyakrabban tisztítsa meg, hogy ne csak javítsa a borotválkozás minőségét, hanem csökkentse a pengék kopását is. Ezért a borotva vásárlása előtt nem lesz felesleges megbizonyosodni arról, hogy az eszköz gondozásának folyamata nem okoz-e nehézségeket: a szőrszálak maradványait egy speciális ecsettel könnyen eltávolíthatjuk, és ha a borotva "mosható" jelöléssel rendelkezik, akkor a szennyeződések és a hajmaradványok eltávolíthatók, a borotvafejet a vízfolyás alá helyezve.

A fertőtlenítő oldattal ellátott speciális dokkolóállomások biztosítják a borotva automatikus gondozását: a felhasználónak csak az szükséges, hogy a fertőtlenítő oldatot időben kitöltse.

Működési költség

A borotvák többsége azt jelenti, hogy a borotvafejeket egy bizonyos idő után ki kell cserélni (erről általában a készülék használati útmutatójában olvashat). Fóliaborotvában a borotválkozófej átlagosan körülbelül 1,5 évig tart, forgóborotvában - legfeljebb 2 évig. Ezért nem lesz felesleges kérdezni a fejek cseréjének költségeit a vásárlás előtt (és nem utána). Az automatikus bőrnedvesítő vagy automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvák speciális folyadékok vásárlását igénylik, ami szintén befolyásolja a napi használat költségeit..

Egészen egzotikus

A Braun egy fóliaborotva modelljét gyártja, ahol a borotvafej hűtőelemmel (Peltier) van felszerelve. Elméletileg ennek köszönhetően még kevésbé kell irritálnia a bőrt, de szakértőink érzései inkább a "vicces", mint a "finom" sorozatból származnak. A felső Braun hálós modellek kevésbé irritálják a bőrt - de ugyanakkor drágábbak is :)

A Philips hagyományosan rotációs technológiát alkalmaz, és vezeték nélküli töltést használ legújabb csúcskategóriás elektromos borotváiban. Stílusosnak és "drága-gazdagnak" tűnik, de a valóságban nem jelent különösebb előnyt. Ez az, hogy a vízálló tokot most még megbízhatóbbá lehet tenni, mert semmit sem kell csatlakoztatni hozzá.

következtetések

Ha a rotációs borotva és a fóliaborotva között választ, ne feledje, hogy a rotációs borotva rövid tarlóval valószínűleg jobban jár, de irritálhatja a bőrt. Ezek a borotvák nem alkalmasak érzékeny bőrűeknek és azoknak, akik félnek a vágásoktól. A fóliaborotva jobb puha bőr és hosszabb haj esetén (beleértve a szakáll és bajusz vágását).

 • A fóliaborotvák tisztasága modellenként változhat, de szinte mindig tartsa szem előtt, hogy a borotvált szőrszálak felaprózódnak és az arcához tapadnak. De a fóliaborotva szinte mindig kompaktabb és könnyebben használható..
 • Ha a választást rotációs borotvánál leállítják, akkor meg kell kérdeznie a borotvafejek számát (az esetek többségében három is elég lesz), és (ha nincs pénzmegtakarítási cél), meg kell győződnie arról is, hogy ezek a fejek mozgathatóak-e (vagyis képesek-e az arc kontúrjához igazodni borotválkozási idő).
 • Attól függően, hogy hol és hogyan kívánja használni a borotvát, el kell döntenie a preferált borotválkozás típusáról: a nedves borotválkozás jobb otthoni körülmények között, míg a száraz borotválkozás (gélek használata nélkül) szinte bárhol elérhető.
 • A plug-in borotva és a vezeték nélküli borotva közötti választásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a borotvát utazáshoz vagy üzleti útra használják-e. Az újratölthető borotva kiválasztásakor feltétlenül kérdezzen rá az akkumulátor kapacitására és típusára (a különböző akkumulátorok saját jellemzőkkel rendelkeznek).
 • A speciális mellékletek és kiegészítők jelenléte nemcsak a borotva képességeit bővíti, hanem jelentősen leegyszerűsítheti a készülék gondozásának folyamatát is. Igaz, a kiegészítő opciók mindegyike befolyásolja a készülék árát..
 • Speciális jelzők vagy kijelző jelenléte lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi állapotának egyszerű meghatározását, és egyéb releváns információk beszerzését az eszköz aktuális állapotáról.
 • Minél gyakrabban használják a borotvát, annál fontosabb az egyszerű gondozás: ha lehetséges, jobb beszerezni egy folyóvíz alatt mosható borotvát, vagy akár egy borotvát automatikus tisztítási funkcióval.
 • A borotva árának kiválasztásakor nem lesz felesleges kideríteni a borotvafejek cseréjének költségeit, valamint a fogyóeszközöket (ha szükségesek a kiválasztott modellhez).

Minden az elektromos borotvákról

A legjobb férfi elektromos borotvák a piacon manapság a fejlett funkcionalitású eszközök, a mobilitás különböző lehetőségeivel, a fejek számával. Vannak lehetőségek nedves és száraz borotválkozásra, az akkumulátor és a hálózati áram kombinálásával. A fejlett modellek dokkolóval, különféle tartozékokkal, digitális kijelzővel, fény- / hangjelzéssel, automatikus tisztítás, fertőtlenítés, párásítás lehetőségével rendelkeznek.

Annak meghatározásakor, hogy a férfiak számára milyen elektromos borotvát válasszon, vegye figyelembe, hogy a rotációs és hálós termékek munkája eltérő, a sörték, a haj, a mozgási lehetőségek, a bőr érzékenységének paraméterei árnyalatok vannak.

Mi a modern férfi elektromos borotva

Az elektromos borotva alapelve változatlan: az elektromos motor kétféle késsel hajtja a blokkot:

 • rögzített, a bőrrel szomszédos - ez egy réselt sapka, amely védelmet nyújt az alatta lévő mozgó élek ellen is;
 • mozgékony, vágó haj, amelynek pengéihez a haj behatol.

A hálókések vízszintes keretben rezegnek egyik oldalról a másikra, a tárcskések forognak. A biztonsági hálónak vagy a széles gyűrűnek különböző alakú rései vagy optimális szögei vannak, amelyek lehetővé teszik a sörték derékszögben való behatolását, hogy a lehető leghatékonyabb borotválkozási helyzetet biztosítsák. A fej, a teljes vágóegység álló lehet, és kiváló minőségű termékek esetében - mozgatható (lebegő) vagy azok, amelyek további rögzítési lehetőséggel rendelkeznek.

Az a kijelentés, miszerint a gépekkel történő borotválás jobb minőségű, nem felel meg a valóságnak. Néha a modern elektromos borotvák még jobb szőreltávolítási eredményeket nyújtanak a következő működési elvnek köszönhetően:

 1. A hatékony olló elvét alkalmazzák - a haj a háló és a vágóél között van.
 2. A fej felemeli, összenyomja, a sörtéket egy védőhálón vagy gyűrűn keresztül a pengékig tolja.
 3. A szőrszálakat nyomás alatt kinyomják, ezért még a bőr fölé kiemelkedő rész alá is levágják.
 4. A maradékot visszahúzzák, de már rövidítik, hogy ne nyúljon ki. Az eredmény tökéletesen közeli borotválkozás, nem rosszabb, mint egy döngölő.

Az elektromos borotva száraz és nedves borotválkozásra egyaránt alkalmas lehet. Víz nélküli géppel nehéz borotválkozni, az sem lehetetlen, hogy a szakáll vagy bajusz alakját modellezzék, és egy trimmerrel ellátott elektromos készülék tökéletesen megbirkózik ezekkel a feladatokkal. Ez egy csúcstechnológiájú eszköz mozgatható szegmensekkel (2-től 5-ig), amelyek pengékkel 5 vagy több irányban lebegnek. És trimmerekkel (beépített, mellékletek formájában, az orr, a fül számára), és még cserélhető fejjel is a hajvágáshoz.

Az áramellátás lehet autonóm (újratölthető elemek, elemek), elegendő a működéshez 30, átlagosan 50-60 percig, kombinálva a hálózathoz való csatlakozás képességével. A fejlett modellek rendelkeznek töltőállomásokkal, automatikus tisztítással.

Melyik a jobb: trimmer vagy elektromos borotva

A speciális egyéni trimmerek célja a kiegyenlítés, a hosszú haj levágása a fején, szakállán, bajuszán, tarlóhoz határozottan nem alkalmasak, kivéve a nagyon hosszúakat. Az ilyen készülékek soha nem biztosítanak szoros borotválkozást. Ebből a célból a borotvák nemcsak a legjobbak, de pótolhatatlanok is.

A modern elektromos borotvák beépített kisméretű trimmerrel rendelkeznek, de egyszerű feladatokra szolgálnak. Sokkal érdekesebb, hogy a tartozékok segítségével professzionális, teljes értékű trimmerré alakíthatók, mivel lényegében a pengemozgást biztosító alap hasonló a két típusú készülékéhez.

Az elektromos borotvák típusai: forgó és hálós, amelyek jobbak

Az elektromos borotváknak két alapvetően különböző rendszere létezik - forgó, hálós. Mindegyik típus hatékonyabb a sörték, a haj bizonyos tulajdonságai esetén. Az ajánlott mozgás is különbözik. A különbség nem annyira jelentős, hogy bármelyik opciót hatástalannak tartanánk a tarló esetében, de messze a hálós eszközök a legjobbak szakáll, bajusz, hosszú haj borotválására.

Arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb elektromos borotva a férfiak számára - forgó vagy hálós, mindent a felhasználó személyes preferenciái és különösen az igényei döntenek: van-e szakáll, bajusz, vagy csak le kell borotválnia tarlóját. Sok szempontból a meghatározó tényező az alkalmazott technológia, a kifinomultság, a gyártó ötleteinek előrehaladása. Ugyanakkor vannak olyan minták, amelyeket ajánlott figyelembe venni..

Forgó

A rotációs elektromos borotváknak több kerek feje (szakasza) van késsel (minimum 2, általában 3 vagy 4, maximum 5) - forgó fémtárcsák önélező pengékkel. Fent ugyanolyan alakú védőrész van, speciális szögben lévő lyukakkal, rögzített késekként is működik, amelyek megvalósítják az "olló" elvét.

Úgy gondolják, hogy a villanyborotva rövid sörtékkel jól megy, hátrányuk pedig a bőr irritációjára való hajlam. Az utolsó hátrány relatív, különösen a fokozott érzékenységre vonatkozik. Ezen kívül vannak nedves borotválkozásra tervezett modellek, amelyek csökkentik ezt a hátrányt..

Ha figyelembe vesszük, hogy mi a legjobb a sörték számára, akkor ezek rotációs elektromos borotvák: a forgó pengék és a körkörös mozdulatok az eljárás során hatékonyabbak erre. De ilyen fejekkel nehezebb egyenletesen vágni, és főleg modellezni a hosszú hajat, például szakállat, bajuszt. Ezt a hátrányt kissé kiegyenlíti a trimmer, a mellékletek jelenléte.

Háló

A hálós borotváknál a pengék hosszanti vízszintes szegmenseken helyezkednek el, amelyeket háló (rögzített kés) zár be résekkel, amelyek alakja sokkal változatosabb, mint a forgó készülékekben. Általában egy ilyen vágóegységnek több lebegő lépcsője van, kiálló részekkel. A vágókések egyik oldalról a másikra rezegnek, nem forognak.

Az elektromos fóliaborotvák a legalkalmasabbak hosszú hajra, borotválkozásra, bajusz, szakáll és oldalsó szőrszálak vágására, hogy derékszögűek legyenek. Ha úgy dönt, melyik elektromos borotva a legjobb az érzékeny bőr számára, akkor ezek hálós modellek, kevésbé irritálják.

További plusz - hálós borotvák kompaktabbak. Ugyanakkor a sörtéket nem rosszabbul borotválják, mint a forgó sörtéket, amit megkönnyít egy további trimmer is, amely a legtöbb modellben található a vágódarabok között.

Az elektromos hálós borotva sokoldalúbb a borotvált haj paramétereihez képest. Homorú területeket is kezel, például az orrnál, az áll előtt. Hátránya egy fejjel ellátott szegmens, maga nem olyan mozgékony, mint a forgó készülékekben. Kevésbé alkalmas domború testkontúrák megismétlésére és összetett geometriával, ami kissé megnehezíti a borotválkozást, nagyobb mozgást igényel.

Felhasználási jellemzők a borotvafejek kialakításától függően

A hálóval ellátott borotvák ajánlott mozgásai pontosan megegyeznek a hagyományos kézi borotvákéval: hosszanti síkban, a sörtével szemben - a pengék vízszintesen, lineárisan rezegnek, így különben a haj alig érinti a vágóéleket. Rotációs modelleknél a mozgások bármilyenek lehetnek, de a leghatékonyabb körkörös, vagy inkább spirális, vagy a sörtékkel szemben.

A minőségi elektromos borotva kiválasztásának kritériumai

Különbséget kell tenni a praktikum és a kényelem szintje között: az utóbbi nem mindig jelenti az előbbi magas szintjét. Egyszerre kevesebb speciális opcióval rendelkező eszköz megbízhatóbb és tartósabb lehet.

Vannak olyan paraméterek, amelyeket egyébként sem lehet figyelmen kívül hagyni. Például mindenképpen jobb, ha 3 vagy 4 mozgó fejjel rendelkező eszközöket vásárol, mint 2 fixet. Az alábbiakban felsoroljuk, hogyan kell kiválasztani a férfi elektromos borotvát, és mire kell figyelni.

A borotvafej módosításai és mobilitása,

A legjobb minőségű modellek 3, 4, sőt 5 lebegő fejjel rendelkeznek, egy mozgatható vágóegységgel. Előnyök: fokozott penge borítás, jobb illeszkedés, kevesebb mozgás szükséges, ezáltal csökkentve a bőrirritációt. Minél több fej, annál jobb és drágább a termék..

A jó minőségű borotvának feltétlenül nemcsak több irányban mozgatható vágószegmensekkel kell rendelkeznie, hanem az egész borotválkozó egységgel is. A réseknek különböző alakúaknak kell lenniük, a leghatékonyabb szögben, hogy a szőrszálak optimális vágási helyzetet kapjanak.

Nedves és száraz borotválkozás

Vannak olyan modellek, amelyek csak száraz borotválkozásra vagy kombinálására és nedves eljárásra vonatkoznak. A száraz ápolásra szánt modellek kevésbé lehetnek lezárva, és csak ecsettel tisztíthatók. De a legjobb minták esetében a tokot teljesen le kell zárni, és biztosítani kell a fejek átöblítésének lehetőségét - egyes termékeknél ez nem is igényli a teljes eltávolítást..

A nedves borotvák jellemzői:

 • a test és a csatlakozások különösen szorosak;
 • alkalmas azoknak a felhasználóknak, akik mindig hozzászoktak a vízellátáshoz, vagy akiknek a bőre különösen érzékeny;
 • a borotválás mindenesetre jobb - a bőrt megpuhítják, megpárolják, fertőtlenítik habokkal és gélekkel, a maradék szőröket azonnal lemossák;
 • a készülék könnyebben tisztítható - a fejeket kinyitják vagy kényelmesen eltávolítják, folyó víz alatt leöblítik.

Az elektromos nedves borotva mindig alkalmas száraz borotválkozásra. A felhasználók gyakran vásárolnak ilyen terméket, még akkor is, ha nem használják vízzel, mivel a leírt modellek jobb minőségűek.

Újratölthető vagy hálózati tápellátás

Elektromos borotva áramellátásakor a legjobb választás nyilvánvaló - az elemek kombinálása és az elektromos hálózatra csatlakoztatás. És ha az egyik közül választ, akkor az első jobb - az akkumulátor lehetővé teszi bármilyen körülmények között történő használatát. Meg kell jegyezni, hogy egyes modellek lehetővé teszik az aljzathoz való csatlakozást, de csak újratöltésre. Az akkumulátorok típusát általában nem jelzik rossz minőségű eszközöknél.

 • NiCD, NiMH - alacsonyabb árkategória;
 • Li-ion - jobb minőségű elemek. A paraméter nem kategorikusan jelzi a teljes eszköz minőségét, de azt mutatja, hogy a gyártó legalább nem spórolt ezen az elemen;

A Philips gyártó vezeték nélküli töltést alkalmazott a prémium felső szegmens termékeihez, ami szintén gyakorlati előny - a tok jobban lezárt, nem kell semmit csatlakoztatnia hozzá.

Mellékletek és kiegészítők

A kiválasztási szabály nyilvánvaló - minél több melléklet, kiegészítő, annál jobb. De arra is emlékezned kell, hogy néha olcsó termékeket szállítanak ezekkel az elemekkel annak érdekében, hogy egy drága luxuseszköz megjelenését keltsék..

A minőségi eszköz minimális értéke:

 • fúvóka vagy trimmer állítható hosszúsággal a bajusz, szakáll, szemöldök összehangolásához. Kiváló lehetőség, ha több cserélhető ilyen elem van, különböző fogakkal;
 • rekesz szőrszálakat gyűjt;
 • kiváló minőségű tok sérülések elleni védelemhez, a tartozékok szállításához és karbantartásához;
 • állni kívánt.

Opciók, vezérlés és megjelenítés

A funkcionalitásra csekély hatást gyakorló speciális lehetőségek közé tartozik a borotva tisztítására, fertőtlenítésére, szárítására szolgáló komplex jelenléte, valamint a bőr speciális hidratálása a test speciális tartályain keresztül. De van egy hátránya - a magas ár, a speciális folyadékok vásárlásának szükségessége.

További gyakorlati lehetőségek:

 • egy speciális bázis vagy dokkoló a töltéshez, a minőségi terméknek gondoskodnia kell karbantartásról és anélkül is;
 • több üzemmód, penge forgási sebessége.

A kiváló minőségű eszközök többféle üzemmóddal rendelkeznek. A kézi kapcsolás elegendő lesz. És már ennek a tulajdonságnak az előrehaladása inkább a kényelem szintjéhez kapcsolódik, például a készülék felszerelhető a fordulatszám automatikus érzékelésével olyan érzékelők segítségével, amelyek rögzítik a sörték sűrűségét, az arc megkönnyebbülését. A késmozgások erejét mérő érzékelő jelzi a fejek tisztításának szükségességét. Az ilyen modellek jobban megfelelnek geekeknek, az új technológiák szerelmeseinek..

LED-érzékelők, töltésállapotú mini-kijelzők, a tisztítás szükségességének legalább minimálisnak kell lennie. Kívánatos, hogy a töltésjelzés megmutassa a hangerő szintjét (grafikusan vagy számokban), és ne csak a teljes töltést / kisütést jelezze.

Minden elektromos borotva kefével tisztítható. A legjobb termékeket „mosható” jelöléssel látják el - vízzel öblítik. A fejlett eszközök képesek automatikusan megtisztítani és fertőtleníteni az állomást, valamint a ház külön rekeszeit, amelyek borotválkozás közben hidratálnak, de az ár jóval magasabb.

Működési költség

A fejek, kiegészítők, pótalkatrészek költségét vásárlás előtt meg kell kérdezni. A késsel ellátott szegmensek átlagos élettartama, ha a hálós terméket naponta egyszer használják, 1,5 év, forgó esetén - 2 év. Ezt a számot a gyártók jelzik, a gyakorlatban az időszak eléri a 3 vagy annál több évet.

Példa a költségek széles körben elterjedt negatív tendenciájára: a termék ára csak 2500 rubel, de a háló + pengék számára 2200–3500 rubel, az akkumulátor 2900 rubel. Vagyis könnyebb új elektromos borotvát vásárolni, 3-4 évente cserélni. Ez a helyzet nemcsak ebben a piaci szegmensben jellemző..

Eredmények, hozzávetőleges minta egy kiváló minőségű elektromos borotvából

A kényelemmel és előrelépéssel kapcsolatos opciókért a felhasználónak el kell döntenie, hogy szükség van-e rájuk. De a praktikum és a funkcionalitás szempontjából a legjobb elektromos borotva körülbelül így néz ki:

 • a test lezárva, a műanyag vastag, nem csúszik a kézben;
 • 3 vagy több fej;
 • nemcsak az úszó fejek, hanem az a tömb is, amelyre vannak rögzítve;
 • trimmer (állítható vagy többféle csatlakozással);
 • hermetikusan lezárt ház, IP × 7-es szintvédelemmel (teljes vízbemerítés 1 percig, legfeljebb 5 m-ig);
 • könnyű ápolás, "mosható";
 • a nedves borotválkozás lehetősége;
 • tápellátás egyidejűleg akkumulátorokból és a hálózatból;
 • egy dokkoló állomás és az anélkül történő szolgáltatás képessége, vagy legalább egy állvány;
 • több mód (nem feltétlenül automatikusan meghatározva);
 • kényelmes tok, nagyszerű, ha van egy szilárd, szegmentált doboz vastag műanyagból (fémből), rekeszekkel, cserélhető fúvókákkal stb.;
 • elfogadható ár és elérhetőség a pótalkatrészek és tartozékok, fogyóeszközök értékesítésénél;
 • a töltés állapotának és a kiválasztott módnak a feltüntetése;
 • Legalább 45-60 perc kapacitású lítium-ion akkumulátor. munka, gyors 5 perces töltés.

Előfordulhat, hogy a felsorolt ​​lehetőségek némelyike ​​nem érhető el minőségi eszközben, itt összes paramétert összesítve kell értékelni. Célszerű elolvasni a működés tényleges minőségéről szóló véleményeket. Például a felhasználói megjegyzések azt mutatják, hogy egy olcsóbb NiMg akkumulátor 15 évig problémamentesen működhet..

 • a hálós elektromos borotva kompaktabb és kényelmesebb, de hajlamos a maradék szőrszálakat az arcon hagyni;
 • egyes lehetőségek nincsenek gyakorlati hasznukra, de jelentősen megemelik az árat, például az automatikus tisztítás és párásítás funkció;
 • minél több az elektronika, annál drágább az eszköz és annál nagyobb a törés kockázata, és annál alacsonyabb a karbantarthatóság.

Értékelés és márkák

Néhány figyelemre méltó márka megtalálható az Aliexpress oldalon. Például a Zozen elektromos borotva (száraz / nedves használat) áttekintése 1400 rubelért. magabiztosság: 3 lebegő fej, szakáll- és orrvágó, szárító funkció, USB-töltés és Li-Ion akkumulátor. Fontos, hogy a cserepengék ára 300 rubel. De hagyományosan az elektromos borotvák szegmensében a legjobb márkák pozícióit Phillips, Braun, Panasonic foglalják el..

Forgó

A legjobb rotációs borotvák a Phillips-től. A vállalat hagyományosan csak egy ilyen dizájnra szakosodott, ezért természetes, hogy a minősítésben ez a márka szerepel az első helyeken. Minden alábbiakban leírt nedves és száraz termék, a Philips S1100 Series 1000 és az AT620 AquaTouch kivételével.

 1. Philips S6610 / 11 Series 6000 (11 990 rubel) a legjobbak között:
  • Aquatec technológia száraz és nedves borotválkozáshoz;
  • 3, 5 irányban úszó fej eltávolítás nélkül átöblíthető;
  • MultiFlex, MultiPrecision - javított fej mozgékonyság és sörtés emelés;
  • lassú mód;
  • akkumulátoros, 60 perc alatt töltődik. és ugyanabban az időben működik belőle, Li-ion akkumulátorok;
  • útlezárás;
  • továbbfejlesztett trimmer SmartClick;
  • van fedél;
  • a kijelző megmutatja az üzemmódokat, a töltés állapotát, az elemek tisztításának / cseréjének szükségességét.

 • A Philips S5420 AquaTouch (6990 rubeltől) minőségi példának tekinthető az átlagos árak szegmensében:
  • 3 lebegő fej 5 irányban;
  • akkumulátor (60 perc munka);
  • száraz / nedves munka;
  • a pengék megemelik a szőrszálakat;
  • trimmer;
  • megbízható nedvességvédelem, használhatja a készüléket a zuhany alatt;
  • töltés - 1 óra, 5 perc. elegendő lesz a borotválkozáshoz.

 • Xiaomi Mijia elektromos borotva (3693 rubel):
  • 3 fej és tövük lebeg;
  • zuhany alatt tartható;
  • száraz és nedves borotválkozás;
  • csak autonóm tápellátás, akkumulátoros üzem - 60 perc, töltés - 2 óra.
  • mínusz - törékeny összeállítás.

 • A Soocas So White 3D intelligens vezérlő borotva ES3 (1400 rubel), a márka a Xiaomi, a költségvetés, de kiváló minőségű, fejlett funkcionalitású modellhez tartozik:
  • száraz és nedves borotválkozás;
  • három lebegő fej;
  • két mód;
  • önélező szénnel bevont kések;
  • az akkumulátor töltöttsége (600 mA / h), 60 percig elegendő, töltés - másfél óra;
  • van egy kijelző, amely feltünteti a töltést (digitális), az üzemmódokat, a tisztítás szükségességét;
  • hangjel az üzemmódváltáshoz;
  • vízálló IP × 7, hátrányok - közepes trimmer.

 • Philips S1100 Series 1000:
  • költségvetési lehetőség 2500 rubelért;
  • csak száraz borotválkozás;
  • 3 borotválkozó elem;
  • tápellátás csak a hálózatról;
  • egyszerű és kényelmes készülék. A korlátozott lehetőségek ellenére az anyagok és a kivitelezés minősége magas.

  A leírt modellel együtt figyelembe veheti a Philips AT620 AquaTouch-ot (3200 rubel) - a jellemzők jobbak, de a mínusz 10 óra töltés és beépített NiMH akkumulátor (elegendő 30 percre). Ráadásul - olcsó fejek.

  Háló

  Ha a legjobb elektromos borotvát akarja, a Braun gyakran a csúcson van, csakúgy, mint a forgó borotvákhoz használt Phillips. Az összes leírt modell nedves és száraz ápolásra, az utolsó elem kivételével.

  1. Braun 3050cc 3 sorozatú ProSkin (5990 rubeltől, automatikus tisztítóállomás nélküli modell):
   • érzékeny bőrre;
   • teljes nedvességvédelem, öntisztulás
   • a fejek hosszúkásak, oldalra járnak, ami sokkal hatékonyabb;
   • gyors töltés (5 perc egy munkamenetre);
   • áramellátás a hálózatról és az akkumulátorokról (a töltés 50 percig tart);
   • két trimmer - a fogantyún és a fejek között.

 • Braun 5147s 5. sorozat (11000 dörzsöléstől):
  • felső szegmens, jobb, mint az előző modell, de a második helyen van a magas ár miatt;
  • van töltésjelző;
  • lebegő fej reteszelő funkcióval;
  • "Mosható".

 • Panasonic ES-GA21 (7000 és 11000 rubel között):
  • a meghatározott márka prémium szegmense;
  • úszó vágótömb és 3 szakasz;
  • könnyű súly - legfeljebb 200 g;
  • ideális penge élezési szög - 30;
  • behúzható trimmer. A töltés 45 percig tart;
  • hátrányok: neminformatív kijelző a töltés állapotáról, a rácsot a pengékkel együtt meg kell változtatni.

 • Panasonic ES-RT37 (3900 rubel), kiváló ár / minőség arány:
  • lebegő fej;
  • trimmer;
  • lítium-ion akkumulátor;
  • töltésjelző;
  • minimális funkciókészlet, de minden szükséges megvan.

 • A MOSER 3615-0050 / 51 (hasonló márkájú Wahl) egy példa egy olcsó eszközre (850 rubel), amely a lehető legkevesebb lehetőséggel rendelkezik, de tökéletesen ellátja a magasan specializált funkciókat. Ez egy professzionális fodrászeszköz, az úgynevezett szakállborotva. Ránézésre: 3 mm-ig borotválja a szőrszálakat, tehát nem mindenkinek, kissé nagyobb, mint egy hitelkártya, egy fej, csak száraz borotválkozás. Hálózati és akkumulátoros üzem (45 perc).
 • Az elektromos borotvák minősítésének célja, hogy útmutatást adjon a vásárlónak a modellek és márkák hozzávetőleges paramétereiről. A legnépszerűbb és legnépszerűbb modellek vannak feltüntetve. A lista viszonylagos, mivel például egy tucat másik, az 5., 7., 9. sorozatból vagy a Panasonic ES sorozatából kiválasztott Braun-modellek is a tetejére kerülhetnek. Azok a kevésbé ismert márkák, mint a Remington és a hazai Berdsk is kiválónak bizonyultak..

  A legjobb borotválkozási mód: gép vagy elektromos borotva?

  1904. november 15-én King Camp Gillette amerikai feltaláló szabadalmaztatta a cserélhető pengékkel ellátott borotvát. Nem igényelt állandó forgatást, a régi pengék egyszerűen cserélhetők újakra. Az első évben a feltalálónak 51 borotvát és 168 pengét sikerült eladni, és 1917-re az eladások meghaladták az 1 millió borotvát és a 120 millió pengét..

  Melyik borotválja jobban - gép vagy borotva?

  Simán borotválja az arcát mind a hagyományos, mind az elektromos borotvákkal. Ezért a borotva vagy az elektromos borotva használata inkább ízlés és szokás kérdése, nem pedig a borotválkozás jobb módjának megtalálása. Minden attól függ, hogy az ember melyik borotválást részesíti előnyben - nedves vagy száraz. Bár a népszerű fővárosi fodrászat, Alexander Dronov operatív vezérigazgatója és marketing osztályának vezetője szerint mégis jobb, ha minden növényzetet simán eltávolítanak a bőrről egy géppel. „Az elektromos borotva vágást végez a hajszál végén, ami negatív hatással lehet maga a haj egészségére. Ezért jobb a T-rúddal történő borotválás. Ez a borotválkozási módszer elősegíti a hajréteg és a bőr megújulását is, az epidermisz megtisztul és megújul "- magyarázza Dronov.

  Kevésbé irritálja a bőrt?

  Az elektromos borotvák borotválásához nem szükséges víz vagy hab, elektromos borotvával gyorsabban borotválkoznak. De az ilyen borotválkozás bőrszennyezéshez vezethet. A bőr pórusai eltömődnek és pattanások jelenhetnek meg.

  A borotválkozáshoz szükséges gél, hab vagy olaj kiválasztásakor fontos figyelembe venni az arc bőrének típusát és állapotát, mert a nem megfelelő termék irritációt és gyulladást is okozhat, eltömítheti a pórusokat.

  Minél nagyobb a kockázata annak, hogy elvágja magát?

  Az elektromos borotva helyes használata megakadályozza a vágásokat. Szinte lehetetlen károsítani a bőrt ilyen eszközzel, ezért az irritáció és a sérülés kockázata nulla. És a gép, jóllehet jól eltávolítja a tarlót, megtisztítja a pórusokat és tisztábbá teszi az arc bőrét, mégis megsérti az éles penge bőrrel való közvetlen érintkezése miatt. "Az a kockázat, hogy jobban vágja magát a géppel" - mondja Dronov. A szakember azonban azt tanácsolja, ne felejtsük el, hogy az emberi tényezőt is figyelembe kell venni, a borotva is megkarcolódhat, kissé lecsaphatja a hajat stb..

  Borotvák

  Mielőtt megválaszolnánk a tényleges kérdést, melyik a jobb elektromos borotva, érdemes rátérni a történelemre, és megtudni, mikor jelent meg a világ első férfi borotvája. Ha a borotvaborotvákat már a 19. század végén használták, akkor elektromos társaik feltalálására csak 1927-ben került sor, amikor Jacob Shik amerikai ezredes forradalmi felfedezését tette meg. A modern elektromos borotváknak nincs szükségük habra vagy akár vízre, így megtakarítják az időt, amelyet nehéz területek, például templomok és áll borotválására kellett fordítani. Ugyanakkor nincs szükségük a pengék gyakori cseréjére - a rotációs modellre átlagosan 3 évente, a hálós modellre - másfél évente van szükség. A hálós borotva kevésbé irritálja a bőrt, mivel egy speciális megbízható hálóval rendelkezik, amely nem teszi lehetővé a bőr és a penge közvetlen érintkezését, alkalmas a regregett haj borotválkozására. A multifunkcionális rotációs borotvák tökéletesek a mindennapi tarlóhoz. Természetesen minden elektromos borotvát meg kell tisztítani, de sok modern modell támogatja az öntisztító funkciót, ami azt jelenti, hogy nem igényelnek semmilyen erőfeszítést a felhasználó részéről. Ma felveheti és megvásárolhatja az elektromos borotvát az online áruházban, amely ugyanolyan fontos és nélkülözhetetlen kiegészítője lesz a mindennapjainak, mint az ultramodern sztereó rendszerek vagy elegáns konyhai eszközök egy jól ismert gyártótól..

  A legjobb férfi borotvák

  Az elektromos borotva olyan kiegészítő, amely nélkül egyetlen mai ember sem nélkülözheti. Annak a ténynek köszönhetően, hogy manapság az ilyen eszközök széles körben elterjedtek, valamint népszerűségük és keresletük magas szintje miatt számos vállalat megkezdte gyártásukat. Ezért a vásárlók számára meglehetősen nehéz lehet eligazodni a különböző modellek között a piacon. Ma cikkünkben a férfiak legjobb elektromos borotváit vesszük szemügyre.

  Jellemzők:

  Ha férfi elektromos borotva megvásárlásán gondolkodik, akkor olyan készüléket kell választania, amely a lehető leghatékonyabban végzi a dolgát, vagyis jól borotválja a hajat, hosszú ideig képes tartani, és vonzó megjelenésű.

  Ebben az esetben érdemes megfontolni azt a tényt, hogy maguk az elektromos borotvák sem ideális egységek, mivel nemcsak pozitív szempontok, hanem hátrányok jelenléte is jellemzi őket. Ennek megfelelően a készülék ezen vagy másik modelljének megvásárlása előtt feltétlenül meg kell ismerkednie annak megkülönböztető jellemzőivel annak érdekében, hogy a lehető legobjektívebb és legkiegyensúlyozottabb döntést hozza meg, amelyet a jövőben nem kell megbánnia..

  Az elektromos borotvák előnyei tartalmaznak néhány pozitív tulajdonságot..

  • Gyors borotválkozási folyamat. Ez arra a tényre utal, hogy egy elektromos eszközzel többször gyorsabban megbirkózhat a nem kívánt szőr eltávolításával, mint egy hagyományos borotvaborotvával..
  • Kis méret. A méretek kompaktsága, valamint az alacsony súly megkönnyíti a gép szállítását - például üzleti útra vagy utazásra is magával viheti..
  • Biztonság. Az elektromos borotva használatával automatikusan csökkenti a sérülések kockázatát, és ennek megfelelően megőrzi egészségét.
  • Különféle borotválkozási lehetőségek. A közelmúltban olyan akciókat találhat, amelyeket kizárólag száraz vagy csak nedves borotválkozáshoz terveztek, valamint univerzális és még sok más lehetőséget..

  Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az ilyen nagyszámú előny kiegyensúlyozza a fennálló hátrányokat..

  • Magas ár. A hagyományos borotvaborotvákhoz képest az elektromos eszközök meglehetősen drágák, ezért nem mindenki számára vásárolhatók meg. A férfi gazdasági és társadalmi helyzete ebből a szempontból fontos..
  • Negatív hatás az érzékeny bőrre. Igaz, ez a hátrány csak néhány modellre vonatkozik..

  Így biztos lehet benne, hogy az előnyök messze felülmúlják az elektromos borotvák hátrányait. Ennek az aránynak köszönhető, hogy az ilyen eszközök nagyon népszerűek a fogyasztók körében..

  A legjobb rotációs elektromos borotvák

  Nézze meg a legjobb elektromos borotvák tetejét.

  Philips S5100 sorozat 5000

  A készülék piaci értéke körülbelül 6000 rubel. A készülék felhasználói ugyanakkor megjegyzik, hogy hatékony és tökéletesen tiszta borotválkozásra alkalmas. A modell kompakt méretével és kis súlyával megkülönböztethető. Ezenkívül fontos megjegyezni azt a tényt, hogy a készülék kialakítása speciális MultiPrecision fejeket tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük van egyenlőtlen hosszúságú szőrszálakat felszedni és a gyökérnél levágni. Ezenkívül a gyártó előírta 3 Flex típusú fej jelenlétét, amelyek viszont 5 irányban mozoghatnak.

  A szériafelszerelés a borotvával együtt olyan nélkülözhetetlen eszközt is tartalmaz, mint a trimmer, ennek köszönhetően a felhasználónak további lehetősége van a szakáll és a bajusz ápolására. A fogyasztó kényelme érdekében a töltés, a blokkolás és a fej tisztításának (vagy cseréjének) szükségességére vonatkozó speciális mutatók jelenléte is biztosított. A Philips S5100 Series 5000 modell képes mind az elektromos hálózatról, mind az akkumulátor segítségével dolgozni, amelynek teljes feltöltése elegendő 40 perc működéshez. Fontos megjegyezni, hogy a borotva nagyon könnyen használható - folyó víz alatt mosható. A gyártó 2 év garanciát vállal (és ennek megfelelően ingyenes szolgáltatást).

  Philips S1332

  Ez a gép a költségvetési kategóriának tulajdonítható, mivel költsége 3500 rubel. A modell az egyik legnépszerűbb a Philips márkakínálatban. Ennek az eszköznek a pozitív tulajdonságainak számos tulajdonság tulajdonítható. Például a pengék önélezők a modern PowerCut technológiának köszönhetően. A készülék részét képező fejek 4 irányban mozoghatnak.

  Ami az akkumulátort illeti, Ni-Mh kategóriába sorolható. A készülék mind hálózatról, mind vezeték nélküli formátumban képes dolgozni.

  GA. MA GSH 895

  A modell gépe olasz. Ára körülbelül 4000 rubel. Általánosságban elmondható, hogy a márka haj- és testápolásra szolgáló berendezések gyártására szakosodott. Ennek megfelelően a készülék megvásárlásakor kiváló minőségre számíthat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az alkalmazottak munkájuk során a legújabb tudományos és technológiai fejleményekre támaszkodnak. Az akkumulátor, amely a GA szerkezeti része. MA GSH 895, a Li-Ion típus jellemzi. A készülék 60 percen belül teljesen feltöltődik, míg a gép teljes működése 45 percig lehetséges.

  A borotválkozó egység 3 lebegő fejet tartalmaz - tulajdonságaiknak köszönhetően a gép alkalmazkodik minden arc anatómiai jellemzőihez. És egy trimmer is szerepel a csomagban. A modern és kibővített funkcionális tartalom mellett meg kell jegyezni a modell esztétikus megjelenését. A gyártó 2 év garanciát vállal, amelynek során a felhasználó számíthat az ingyenes szolgáltatásra. Fontos megjegyezni azt is, hogy a modellt számos modern technológiai jellemző jellemzi. Ide tartozik például a Double Track vágórendszer. Maguk az egység pengéi kiváló minőségű és tartós rozsdamentes acélból készülnek, vastagságuk 0,1 mm.

  A hálós modellek értékelése

  Vegye figyelembe a legjobb olcsó férfi hálós borotvák rangsorát.

  Braun 3020s 3. sorozat

  Annak ellenére, hogy a készülék ára meglehetősen megfizethető és körülbelül 4000 rubelt tesz ki, számos modern technológiai jellemző jellemzi. Például a gyártó biztosította a MicroComb funkciót, amely segít több szőrt táplálni a borotvában. Ezenkívül létezik egy hármas működésű rendszer, amely olyan elemeket tartalmaz, mint a SensoFoil kettős borotva fólia, valamint egy úszó trimmer. A felhasználók tudomásul veszik a gép használatának kényelmét, mivel annak teste áthatolhatatlan. Ennek köszönhetően biztonságosan használhatja az egységet a fürdőszobákra jellemző magas páratartalmú körülmények között is..

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a borotvának van néhány hátránya is, amelyek közül a fő az üzemeltetés során meglehetősen magas zajszint..

  Wahl 8164-116

  Ezt a borotvát a világhírű amerikai márka adta ki, amely magas szintű keresletet és népszerűséget élvez. Ugyanakkor hatékonyan megbirkózik nemcsak a klasszikus borotválkozással, hanem az úgynevezett "végső beállítással" is. Ennek az eszköznek a legfontosabb jellemzője, hogy a használat során megnövekedett megbízhatósági szint különbözteti meg..

  Annak a ténynek köszönhetően, hogy ez az egység a háló kategóriájába tartozik, van hálója, amelynek bevonata valódi aranyból készült. Ennek megfelelően a borotva akkor is használható, ha érzékeny és allergiára hajlamos a bőre. A borotválkozási folyamat végrehajtásához a felhasználónak nem kell semmiféle erőfeszítést tennie - elég csak egy kis nyomás. A fent leírt modellektől eltérően ez a borotva 80 percig képes autonóm működésre. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az akkumulátor teljes feltöltési ideje szintén megduplázódik és 120 perc. A 0,1 és 0,4 mm közötti vágási magasságok alapkivitelben kaphatók.

  Braun 300s 3. sorozat

  Ennek a borotvának a költsége 3000 rubel. Ennek megfelelően az egységet szinte mindenki megvásárolhatja, tekintet nélkül a társadalmi és társadalmi helyzetére. A készülék 2 újratölthető Ni-MH akkumulátorral rendelkezik. Azonban a felhasználó számára elérhető az akkumulátor rövid élettartama - 20 percig. A használat megkönnyítése érdekében egy speciális töltésjelzőt biztosítunk. Maga a borotva 3 részből áll: 2 ívelt SensoFoil hálóból és egy trimmerből.

  Fontos megjegyezni, hogy a modell jellemzői szempontjából vízálló (IPx7 technológia).

  Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

  Az elektromos borotva kiválasztása fontos és felelős döntés. A képességeitől, igényeitől és preferenciáitól függően vásárolhat olcsó, akkumulátorral működő eszközt, utazási hajvágót, érzékeny bőrre vagy borotválkozásra alkalmas egységet és még sok más lehetőséget..

  A borotva kiválasztásakor és megvásárlásakor számos fő jellemzőt kell figyelembe venni:

  • időpont egyeztetés;
  • fogyasztói vélemények;
  • megjelenés és ergonomikus kialakítás;
  • költség;
  • gyártó;
  • a vásárlás helye.

  Tekintsük a legjobb elektromos borotvákat férfiak számára, különböző célokra.

  Száraz borotválkozáshoz

  A száraz borotválkozásra tervezett borotvák összes modellje között számos lehetőség áll rendelkezésre..

  Philips S6610 / 11 sorozat 6000

  A borotva piaci értéke körülbelül 9000 rubel. A modell az Aquatec technológiát tartalmazza. A MultiFlex fejek 5 irányban működnek a legtisztább borotválkozás érdekében. Ezenkívül a tervezés modern és kiváló minőségű MultiPrecision pengéket tartalmaz. Az önálló munka 60 percen belül megtörténhet, a gép akkumulátora a Li-Ion típusnak tulajdonítható. A készülék származási országa Hollandia. Ami a jótállási időt illeti, ez 2 év. Többek között a modell kompakt és könnyű, ami körülbelül 150 gramm, ill. Könnyen szállítható (például üzleti útra vagy nyaralásra magával viheti). SmartClick trimmer tartozék.

  Philips S5530 sorozat 5000

  Ez az eszköz univerzálisnak nevezhető. A modell megjelenése megfelel minden modern tervezési trendnek. A borotvának 3 úszó feje van, amelyek 5 irányban mozoghatnak. A Philips S5530 Series 5000 Turbo + üzemmóddal rendelkezik, így a vágógép alkalmas vastag és merev sörtéjűek számára. A közvetlen műveletet vezeték nélkül hajtják végre, amelyet a Li-Ion akkumulátor jelenléte megkönnyít.

  A felhasználó kényelme érdekében a gyártó gondoskodott egy kényelmes LED töltésjelző jelenlétéről.

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  Kopasz nyelv a gyermekben

  Aki valaha szembesült ezzel?A fotó nem a miénk, de nagyon hasonlít a miénkre. Ezt tavaly vettem észre, amikor fájt a torkunk. Az orvos azt mondta, hogy meg kell tisztítania a nyelvét peroxiddal, kötést kell kötnie az ujja körül, és peroxiddal kell kezelnie a torkát és a nyelvét.

  Hogyan lehet megvastagítani a finom hajat

  A vékony szálak megvastagodhatnakMinden nő egyedi, de sokukat egyesítheti egy közös probléma - túl vékony szálak. Ezen fürtök egy részét a természet adományozta, másoknak ez a probléma az élet folyamán merült fel.