Legfontosabb / Kiegészítők

Mi a különbség a basma és a henna között?

Kiegészítők

Basma - feketére festi a hajat, a természetes hajszíntől függően az árnyalat eltérő lehet.

Henna - általában vörösre fest, és az árnyalatok a haj színétől is függenek.

Most színtelen hennát és hennát is festettünk a szőkékben. de ezek nem természetes színek.

A Basma és a Henna egyaránt természetes hajfesték, amely nemcsak színezi a hajat, hanem táplálja, fényt, erőt ad stb., Jótékony hatást gyakorol a hajra. És ez csak a valódi (nem olcsó hamis) természetes festékekre jellemző.

Festéskor a basma és a henna is kombinálható.

Magától értetődik, hogy vannak gyógyító tulajdonságai a hajnak, mivel ezek a festékek természetes növényekből készülnek:

Basma - a Lawsonia bokor leveleiből.

Henna - indigólevelekből.

A hennával és a basmával való hajszínezés finomságai

A hennával és a basmával történő hajfestés a legegyszerűbb módja a kép megváltoztatásának, anélkül, hogy károsítaná a haj szerkezetét, és ami a legfontosabb, mindenki számára elérhető, hihetetlenül alacsony költségei miatt.

De érdemes megjegyezni, hogy a basma, ellentétben a hennával, nem ajánlott külön használni, ezt számos olyan vélemény is jelzi, akik szembesülnek a csúnya zöld árnyalat problémájával.

 • A természetes festékek használatának finomságai
 • A festés módszerei és lehetséges kezdeti árnyalata
 • Henna hajfestés
 • A színező készítmény elkészítése
 • Festési folyamat
 • Néhány tipp
 • Vélemények

A természetes festékek használatának finomságai

A henna ismert gyógyító tulajdonságairól, mivel megerősítheti a gyökereket és vastagabbá teheti a hajat. Ezenkívül kiváló színező összetételű. A festett árnyalatok a gesztenyétől a fekete bordóig változnak. Sok olyan fényképet találhat palettaképekkel, amelyeket a természetes árnyalatoknak köszönhetően ér el..

Mint minden festék, a henna sem mindenki számára megfelelő, a haj szerkezetének egyedi jellemzőitől függően. Ezt bizonyítják a használatával kapcsolatos különböző vélemények..

Például: a henna egyáltalán nem képes festeni egyes nők haját, bármennyire is tartja a fején. A hennával való festés során vannak olyan árnyalatok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni:

 • Nem kombinálható közönséges festékekkel, valamint a szokásos festékek használata után sem alkalmazható, mivel a fürtök legjobb esetben napsütéses-vörös színt kapnak, rosszabb esetben pedig zöldek;
 • Festés után nem ajánlott permetezést végezni;
 • A festék nem alkalmas azok számára, akik szeretik a gyakori képváltásokat. Hosszú ideig a hajon marad és felhalmozódó tulajdonságokkal rendelkezik. Nem lehet csak lemosni, csak levágni.

Keleten a henna mellett a basma nagyon népszerű. Ez egy természetes növényi festék, amely szárított indigólevelekből áll, amelyek zöld-szürke színűek, és annak érdekében, hogy ne kapjon ilyen árnyalatot a hajon, a basmát hennával vagy kávéval együtt használják. A basma használata jótékony hatással van a haj állapotára. Rendszeres használat esetén a fürtök fényesek, erősek, egészségesek és gyorsabban növekednek. Basma a korpásodás elleni küzdelemben is hatékony asszisztens.

A festés módszerei és lehetséges kezdeti árnyalata

Az eredeti hajszín közvetlenül függ a természetes árnyalattól, mivel a növényi festékek nem hatolnak be a haj szerkezetébe. Az alapszínre kerülnek, beborítják a szőrszálakat, a keratinhoz kötődnek és a kutikula szintjén rögzülnek. Lehetetlen megvilágítani a hajat basmával és hennával, mivel a hennának narancssárga, a basmának pedig kék a pigmentje. Számos tényező befolyásolja az eredeti hangot:

 • A festés időtartama. Minél hosszabb a kompozíció a hajon, annál gazdagabb lesz a színe. Javasoljuk, hogy a természetes festékeket 15 perctől több óráig tartsák;
 • Hőfok. Minél melegebb a szoba levegője, annál jobb a festési reakció;
 • Eredeti szín. Minél világosabb a természetes szín, annál fényesebb lesz a szín a festés után. Ha a szín sötét, akkor a festés eredményeként az árnyék mély, telített tónust kap. Az interneten találhat útmutatásokat egy fotóval, ahol láthatja a színezés hozzávetőleges eredményét, a haj eredeti árnyalatától függően;
 • A haj vastagsága és szerkezete. A növényi színezékek a sérült és vékony szálakat gyorsabban és világosabbra színezik.
 1. Közös. A kompozíciót henna és basma egyenlő részében készítik el. A festési eljárás egy lépésben zajlik. Az ilyen festés után az árnyalatok melegebbek lesznek, vörös, barna, gesztenyés, csokoládé árnyalattal rendelkeznek. Ha a henna és a basma aránya 1: 3, akkor étcsokoládé tónust kap, vörösség nélkül. De nem szabad elfelejteni, hogy a korábban nem hennával festett haj magas basma-tartalma halványzöld árnyalatot válthat ki. Ezért annak érdekében, hogy a szürke hajat sötét árnyalatokkal festjük át, jobb külön festést használni;
 2. Elválasztott. Először a fürtöket hennával, majd basmával festik. A módszerrel kapcsolatos vélemények többnyire pozitívak..

Az ilyen festés után hideg világosbarna, csokoládé, fekete tónusokat kaphat piros nélkül. A Basmát a hennánál gyorsabban mossák le a hajról, és az árnyék rögzítéséhez hetente többször meg kell ismételni a festést, fokozatosan csökkentve az expozíciós időt. Ha a hajat korábban hennával festették, akkor egy basmát használhat, félelem nélkül, hogy kék színt kap. Annak érdekében, hogy ne sötétítsék a hangot, a jövőben csak a gyökereket kell színezni..

Természetes növényi festékeket kell tartani a hajon, a kívánt árnyalattól függően:

 • Ha világosbarna árnyalatot kell kapnia, tartsa a festéket 15-20 percig;
 • Az étcsokoládé tónusának elérése érdekében a tartási idő 1-1,5 óra;
 • Hideg fekete szín jelenik meg 2-3 órás expozíció után.

A természetes festékeknek kumulatív hatása van, ami azt jelenti, hogy ismételt festés után a szín telítettebbé, sötétebbé és mélyebbé válik.

Henna hajfestés

A hennával való festéshez körülbelül 1,5 óra szabad időre van szükség. Szüksége lesz továbbá:

2–5 tasak henna, a fürtök hosszától függően;

 • törülköző;
 • nem fémtartály;
 • széles ecset festék felhordására;
 • eldobható kesztyűk;
 • vatta;
 • vazelin vagy tejszín;
 • műanyag burkolat (egy közönséges közepes méretű táska nagyon alkalmas erre a célra);
 • hajtűk.
 • A festék mennyiségét a haj hossza határozza meg:

  • Rövid frizura esetén vegyen 30-50 g-ot;
  • A nyakon lévő hajhoz 100 g kell;
  • A vállig érő hajat 150 g-ra festjük;
  • A hosszú, derékig érő hajat 200-250 g-mal festik.

  Összetétel-előkészítési módszerek:

  A színező készítmény elkészítéséhez a következő módszerek egyikét lehet alkalmazni:

  1. A hennát nem túl forró vízzel főzik 1: 3 arányban
  2. Az oldódó hennát savas környezetben végezzük. Ez lehet citromlé, gyógynövény tea citrommal, ecetes víz, bor.

  A színező készítmény elkészítése

  Öntse a szükséges mennyiségű hennát egy száraz edénybe, és egy fapálcával alaposan dörzsölje a csomók eltávolításához. Ezután forró vizet (t - 80 C) kell hozzáadnia, és addig kell keverni, amíg homogén massza nem lesz, hasonlóan a folyékony tejföl állagához. Ha a hennával és a basmával közösen színezik a hajat, akkor a keveréket ugyanúgy készítik el, csak a száraz hennához kell hozzáadni a basmát és keverni. Ha kétségei vannak a kompozíció helyes elkészítésével kapcsolatban, akkor az interneten oktatóvideókat kereshet..

  Az oldat elkészítésének során be kell tartani a leírt sorrendet. Ha a hennát forrásban lévő vízzel öntik, elveszíti színező képességeinek nagy részét. A por vízbe öntése, és nem fordítva, csomók kialakulásához vezet, amelyek festetlen területek jelenléte hatással lesz a hajra. Ha túl vékony oldatot készítenek, akkor az lefolyik, ami befolyásolja a szín egyenletességét. Ha az oldat éppen ellenkezőleg, nagyon vastag, akkor a henna kiszárad a nedvesség hiánya miatt, és a hajnak nincs ideje festeni.

  Festési folyamat

  A kompozíciót száraz, mosott hajra kell alkalmazni, az occipitalis régiótól kezdve. Az egyenletes eloszlás érdekében használjon ritka fésűt, vagy masszírozza ujjaival a haját, mintha festéket dörzsölne bele. Az eljárás befejezése után a hosszú fürtöket hajtűkkel kell megszúrni és műanyag zacskóba csomagolni. A videó megtekintésével megismerkedhet a festés technikai szempontjaival. Mivel ezt a festéket jobb meleg körülmények között venni, célszerű frottírtörülközővel betakarni a fejét.

  Terápiás célokra csak 5-10 percig kell tartania a kompozíciót a fején. Hagyja a hennát a haján 1-1,5 órán át, hogy színt kapjon. Az ajánlott idő leteltével alaposan mossa meg a haját, amíg tiszta víz nem jelenik meg. Ha az ősz haj festésekor a haj sárgás árnyalatot kapott, meg kell ismételni a festést. Számos fotós mesterkurzus létezik, amelyek segítenek a lehető legpontosabban végrehajtani az eljárást..

  Néhány tipp

  • A festék készítéséhez nem tanácsos fém edényeket használni;
  • A kezeket kesztyűvel kell védeni a festés során;
  • Ha a hajának zöld árnyalata van, ne aggódjon. Miután a basma oxidálódik, néhány nap múlva eltűnik;
  • Az ősz haj hatékony festéséhez a festési eljárást többször el kell végezni, vagy meg kell növelni a kompozíció hajon való tartási idejét;
  • A basma fokozatos eltűnése miatt néhány hét múlva a haj vörös árnyalatot nyerhet;
  • A teljes festési eljárások közötti időszakokban biztonságosan színezheti a gyökereket.

  Vélemények

  Jekatyerina 26 éves. Moszkva

  Feketére festem magam egy basmával, henna nélkül. 3-5 órán át tartom a kompozíciót, a zöld árnyalat nem jelenik meg. Veszek egy iráni keveréket, egyébként a leggyakoribb egy dobozban, csak pozitív véleményeket láttam róla. Ha az első festés után a hatás nem teljesül, akkor megismételem az eljárást.

  Rita 34 éves. Szentpétervár

  Pozitív értékeléseket olvastam a hennával és a basmával való hajszínezésről. Csokoládét akartam festeni magamnak, természetes színem világosbarna. Basma és színtelen henna kevert, körülbelül fél órán át tartották. Aztán samponnal jól megmostam a hajam. Ennek eredményeként a szín zöld. Miután megnéztem a kompozíció helyes elkészítéséről szóló videót, rájöttem, hogy mit tettem rosszul.

  Hennafestés hennával és basmával: titkok és hibák

  Néhány lány csodálja a henna és a basma hatását, örökre felhagyott a kémiai festékekkel. Mások elégedetlenek az eredménnyel. Miért történik? Előbbiek ismerik a henna és a basma használatának szabályait, míg utóbbiak hibáznak. Ma megosztjuk veled az ilyen színezés titkait, és elmondjuk, milyen hibákat kerülj el..

  A hennát és a basmát évezredek óta aktívan használják az orvostudományban és a kozmetikában. A mai napig ezeket az anyagokat különféle betegségek kezelésére, a haj színének megváltoztatására és az ősz haj festésére használják. Vannak azonban esetek, amikor az emberek elégedetlenek az eredménnyel a festés után. Miért történik ez és milyen hibákat kell kerülni - ezt szenteljük cikkünknek..

  Gyakori hibák a haj festésekor
  henna és basma

  1. A hajuk jellemzőinek tudatlansága

  A készítmények kiválasztásakor meg kell értenie a haj és a fejbőr sajátosságait. Például száraz és finom hajon nem ajánlott nagy mennyiségű savas anyagot beadni a keverékbe - elvégre lebontják a zsírt, és csak jobban szárítják a hajat..

  2. A színezékek helytelen megválasztása

  A hennát és a basmát a színező tulajdonságok mellett a haj erősítésére is használják. Nem minden fogyasztó akarja megváltoztatni a színét, ezért vannak olyan hennatípusok a piacon, amelyek nem változtatják meg a haj árnyékát. Mielőtt festeni való hennát vásárolna, győződjön meg arról, hogy a címkén nem szerepel a "Színtelen" felirat.

  A szabványok szerint a festékhenna tövtelen Lawsonia levelekből készül, és csak Lawsonia szárakat használnak színtelen hennához. De az elméleti normák és a valóság nem mindig esnek egybe. Mint megértette, a gátlástalan gyártók bármit beletölthetnek a termékükbe. Nem elég csak az összetevők listáját elolvasni a címkén. Minden terméket tesztelni kell. Ami a basmát illeti, gyakori hiba van abban, hogy tiszta formában használjuk, anélkül, hogy hennával festenénk..

  3. Bizonytalanság a kívánt szín kiválasztásában

  Úgy döntenek, hogy hennát és basmát festenek a hajukra, sokakat a csomagoláson feltüntetett hozzávetőleges arányok vezérelnek. Vagy egyszerűen csak egy tálba öntik a port, hígítva vízzel. És akkor meglepetések kezdődnek: „Miért különbözik a színem egy barátomtól?”. De mivel a végleges szín kiválasztásához figyelembe kell venni a haja színét, és el kell játszania a keverékek összetevőivel. Az összes hajat csak vizsgálati minták után színezzük.

  4. Sikertelen összetevők

  Szeretnék megváltoztatni a haj színét vagy megerősíteni azt, sokan további összetevőket adnak a keverékhez. És itt a problémák az iskolai kémiaórák tudatlansága miatt kezdődnek. Például egyesek olajat kevernek savas közeggel: bor, ecet, citromlé stb. A sav azonban lebontja a zsírt. Következtetés: így csak pazaroljuk az összetevőket, anélkül, hogy bármilyen hatást váltanánk ki belőlük.

  Az összetevőkkel végzett kísérletek alkoholos összetevőkig terjednek. Ne feledje, hogy az alkohol fejfájást okozhat, ha felszívódik a bőrbe. Az erős alkohol bőrégést okozhat.

  Mivel a henna és a basma kissé megszárítja a hajat, gyakran keverik őket olajokkal. Vigyázzon az olaj mennyiségével! Adhat hozzá pár csepp olajat - nem több. Az olajok sűrű szerkezetűek, védőfóliával vonják be a hajat, amely megakadályozza a színező pigment behatolását. Ha hidratálni szeretné a haját olajokkal ellátott maszkokkal, akkor jobb, ha festés után alkalmazza őket..

  Figyelem! Az illóolajok deformálhatják a műanyagot. Használatukkor tilos a keveréket hígítani műanyag edényekben, és műanyag kanalakkal keverni. Használjon üveget vagy kerámiát. Az illóolajok olyan koncentrátumok, amelyek nagy mennyiségben a bőr égési sérüléseit okozhatják. Legfeljebb pár csepp illóolajat használjon.

  5. Helytelenül elkészített keverék

  6. A festési eljárás hibái

  7. Hibák a keverék öblítésénél

  A henna és a basma keverék helytelen eltávolítása nemcsak a színt gyengítheti, hanem egyenetlen színhez is vezethet. A festés után nem ajánlott samponnal és balzsamokkal lemosni a hajat.

  8. Túl gyakori festés

  Az első hennával és basmával történő festés után a lányok észreveszik, hogy a hajuk vastagabb lett. Valójában ők maguk sem lettek vastagabbak. Csak annyit, hogy pórusuk és pikkelyük színezékkel vannak tele. A henna és a basma por alaposan öblítés után is nagyon szilárdan tapad a hajhoz. A vastag fonatoktól ihletve, vagy ha még jobban meg akarják változtatni a hajszínüket, a kedves hölgyek szinte minden nap festeni kezdenek. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a henna és a basma nagyon száraz haj, ezért nem szabad túl gyakran használni őket. Havonta egyszer elegendő.

  Ha egy ideje hennát és basmát használ, színük szilárdan megmarad a hajon, és a túlnövekedett gyökereket át kell festenie, akkor a festéket csak a gyökerekre alkalmazzuk, nem pedig az összes hajra. Mivel a basma és a henna szárítja a haját, egy ideig hagyja abba a hajszárító használatát..

  9. Kémiai és természetes festékek váltakozása

  Csak akkor szabad hennával és basmával festeni, ha hosszú ideig a fekete, a gesztenye vagy a vörös árnyalatában akar maradni. Ha gyakran szeretné megváltoztatni a képet, akkor jobb, ha megtagadja a hennát és a basmát. A hajból való eltávolításuk sok időt vesz igénybe, a vegyi festék csak akkor vesz fürtöket, ha sötétebb. Barnáról szőkére válni rendkívül nehéz lesz.

  A természetes festékek rosszabban hatolnak be a közelmúltban kémiai festékekkel festett haj szerkezetébe. Mielőtt áttérne ezekre a természetes összetevőkre, hagyja, hogy az előző festék kijönjön a hajából. Várjon legalább néhány hetet, különben az eredmény nem fogja tetszeni.

  Tippek a hatékony festéshez
  henna és basma haj

  1. A haj típusának és aktuális problémáinak meghatározása

  Például fokozott a faggyú szekrécióm, ezért nem adok olajat a keverékhez, hanem nyugodtan adjak savas anyagokat: citromlevet, ecetet, bort. Ezek az összetevők az út mentén segítenek megszabadulni a korpától. Ha száraz haja van, akkor jobb, ha nem ad hozzá savat. De a festés után maszkot készíthet tápláló olajokkal..

  Figyelem! Ne felejtsen el allergiás tesztet végezni. Vigyen fel egy kis mennyiségű hígított hennát és basmát a bőr egy nem feltűnő területére. Pár óra múlva öblítse le és várjon egy napot az esetleges allergiás reakciók észleléséhez.

  2. Választható henna és basma porok

  A Henna és a Basma porok a száraz száraz gyógynövényaromát bocsátják ki, mivel növényekből készülnek. A füves szag hiánya nem jó mutató. Felhívjuk figyelmét, hogy a természetes színezékek gyorsan romlanak, ezért a porokat gondosan csomagolják a szabályok szerint. Ne vásároljon basmát és hennát, ha rossz minőségű csomagolásban vannak, vagy ha a tartályon könnyek vannak.

  Mivel nagyon sokféle henna és basma van a piacon, érdemes egy kicsit kísérletezni, amikor a tökéletes márkát választja magának. Ha vannak barátai külföldön, kérje meg őket, hogy küldjenek importált termékeket összehasonlítás céljából, mert eladóink gyakran kínálnak hamis terméket.

  Figyelem! Hennának világoszöld árnyalata van, kissé barna. A Basma színe kissé sötétebb. Összehasonlításképpen nézze meg a fotót: bal oldalon a basmára jellemző szín, jobbra pedig egy világosabb henna.

  3. A végső szín egyeztetése

  Ahhoz, hogy egy bizonyos színt kapjon a haján, több tesztfoltot kell készítenie különböző keverékkompozíciókkal. A fejére nem feltűnő szálakat festhet, de azt javaslom, hogy csak levágjon pár szálat (nem vastag, pár centiméter hosszú) és kísérletezzen rajtuk..

  Az elvágott szálakat láthatatlan zárakkal rögzítse az alján. Terítse szét az ételfólián, és különféle keverékeket vigyen fel különböző szálakra. Öblítse le a szálakat 1-2 óra múlva. A végeredmény egy-két nap múlva jelenik meg. Csak így és semmilyen más módon nem fogja tudni megérteni, hogy a keverék mely összetételét kell kifejezetten a haján használni a kívánt árnyalat elérése érdekében..

  4. A keverék összetevőinek kiválasztása

  További kozmetikai hatás érdekében, illetve a henna és a basma új árnyalatainak megszerzése érdekében különböző összetevőket adhat a keverékhez. Természetes anyagok adhatók a festékhez, amelyek befolyásolják a színváltozást: kávé, tea, gyümölcslevek, tölgyfa kérge stb. De ha olajok vannak a festékben, legyen óvatos. Mint fentebb említettük, lassítani fogják a festés folyamatát..

  5. A keverék elkészítése

  6. Festési eljárás

  A henna és a basma porokat üveg, kerámia vagy műanyag edényekben kell hígítani. Szakértők szerint a fémmel való érintkezés kémiai reakciókat okozhat, amelyek ronthatják a színező hatást. Keverheti a keveréket fakanállal vagy sushi bottal..

  Jobb, ha letakarja a vállát egy régi törülközővel, vagy felesleges pólót visel. Óvatosan, kesztyű segítségével vigye fel a festéket a hajra. A homlok festékcsíkjait azonnal le kell törölni egy növényi olajba mártott vattacsomóval. Az első pár napban ne aludjon drága párnahuzatokon, mert akkor is nyomot hagyhatnak rajtuk, ha alaposan leöblítjük a hajat.

  A színező hatás fokozása érdekében ajánlott a keveréket a tiszta hajra felhordani. A legegyszerűbb módszer a henna és a basma felhordása enyhén nedves fürtökre. A festék felhordása után célszerű melegíteni a haját: tegyen celofán sapkát, tekerje be a fejét egy törülközővel. A hennával és a basmával történő festés után a következő napokban nem ajánlott samponokkal mosni a hajat.

  7. A keverék expozíciója a hajon és a festés gyakorisága

  Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a természetes anyagok nem ugyanolyan gyorsan hatnak, mint a kémiai festékek. Javasoljuk, hogy a keveréket másfél óránál tovább tartsa a hajon. Vannak, akik öt órán át tartják. Ne féljen, ez nem szintetikus kémia, és ezért semmi szörnyűség nem fog történni a hajával. A henna- és a basma-pigmentek egyszerű színezésével lesz idő felszívódni a haj szerkezetébe.

  Figyelem! Emlékeztetlek arra, hogy a hennának és a basmának kumulatív hatása van. Egy-két nap után észreveszi a szín növekedését. Ne foltozzon túl. Hajfestés havonta egyszer, legfeljebb kéthetente.

  8. A keverék öblítése

  A festési eljárás befejezése után a keveréket folyó vízzel le kell mosni. Először megmárthatja a haját egy tál meleg vízben, és megkavarhatja az ujjait, lemossa a henna és a basma darabjait. Javasoljuk továbbá, hogy kis mennyiségű ecetet adjon a medencéhez. A sav segít beállítani a színt és fényt ad a hajának. Legalább pár napig ne mosson samponnal hajat, különben kimossa belőle a színező pigmenteket.

  9. Lépjen ki a hennából és a basmából

  Mint fentebb mondtam, hennát és basmát kell használni, ha hosszú távú színmegtartást szeretne. De mi van, ha meg akarja változtatni a képét? A haj legoptimálisabb és legkíméletesebb módját használtam: a szín fokozatos felszabadulása. Levágta a fürtök végét (a festék sokáig kitart bennük), hagyta, hogy a gyökerek növekedjenek. Néhány hónapig nem festettem a hajam hosszú távú hatású festékekkel. Az ősz haj festésére csak ideiglenes hatású spray-ket használtam, mert az ilyen festék könnyen eltávolítható a samponozás során. És csak pár hónap múlva használtam kémiai festékeket.

  De mi van, ha a késztetés arra, hogy gyorsan és drámaian kijusson a hennából és a basmából, megváltoztatva a sötét színt mondjuk szőkére? Rengeteg olyan kézműves receptet tartalmazó videó található, amelyekkel gyorsan kiszabadulhat a színből. Szeretné alkalmazni ezeket a tippeket? Igazad van, de ne felejtsük el, hogy mindenkinek egyedi a haja, a reakció kellemetlen lehet, a végső szín sokkoló lehet. Ebben az esetben még mindig jobb, ha egy tapasztalt kézműveshez fordulunk egy jó szalonban, hogy az elhárítsa a katasztrófát..

  A henna és a basma képes festeni a hajat
  zöld vagy narancs színben?

  Egyesek szerint mítosz, mások szerint igaz. Egyetértek a második csoporttal egy figyelmeztetéssel: az ilyen színek a henna és a basma vegyi festékekkel vagy tisztítószerekkel való érintkezése miatt jelennek meg. Személy szerint a hajam soha nem lett zöld vagy narancssárga, de ez a barátommal történt, aki most fél a hennától és a basmától, mint a tűz. Egyszer szőkéből vöröshajúvá döntött. Néhány kísérlet után könnycseppek ömlöttek: az első kísérlet után a gyönyörű szőke zöldellt; egy idő után a második kísérlet újabb különc eredményt adott - a fürtök gazdag érett narancs árnyalatot nyertek. Ha nem vagy punk, akkor nem akarod ezt az eredményt..

  De miért történik ez? Az interneten sok találgatás van erről a témáról. A legnépszerűbb változatok: alacsony minőségű adalékok porok, amelyek fémsókat tartalmaznak. Amint emlékszel, a stylistok megtiltják a keverékek elkészítését fém edényekben..

  Mi történhetett még? Gondoljunk csak a festékek kémiai tulajdonságaira. A basma az indigó festék leveleiből készül, más néven indigo. Ezt a növényt használják kék festék létrehozására. Van még egy ugyanolyan kék árnyalat is, amelyet úgy hívnak - indigo. És akkor eszembe jutottak az iskolai rajzórák, ahol arra tanítottak minket, hogy különböző színeket vegyítsünk különböző színekbe. Például a zöld szín eléréséhez el kell keverni a kéket a sárgával. Mint fentebb említettem, a lány eredetileg szőke volt (itt a sárga az Ön számára). Kiderült tehát, hogy a kék indigo a sárga hajat világoszölddé változtatta.

  A henna előállításához a tövis nélküli Lawsonia száraz leveleit használjuk, porrá őrölve. A narancssárgát a vörös és a sárga keverésével kapjuk. Vagyis a szőke vörös henna pigmentek narancssárgává válhatnak. De ezek csak a feltevéseim. Hagyja az elméleti vitát kémikusokra és botanikusokra. Érdekel a gyakorlati hatás. A halványzöld-narancssárga túlzás előfordulásának megelőzése érdekében mindig hajtson végre tesztfestést, mielőtt az összes haját megfestené! Nem szükséges a természetes és kémiai festékek megszakítás nélküli váltogatása. A végső szín bármi lehet.

  Milyen hajszínt kaphat
  henna és basma alapú festékekkel?

  A keverék összetételének megváltoztatásával különböző árnyalatokat kapunk: a feketétől az aranyig. Nem fáradok elismételni, hogy különböző hajszálakon ugyanazon keverék színe különböző árnyalatokat ad. Ez a tény nyilvánvalónak tűnik, de sok lány még mindig megfeledkezik róla. Kísérletezzen kompozíciókkal és arányokkal, hogy megtalálja a tökéletes hangszínt.

  1) Hozzávalók a fekete színhez

  A Basmát ritkán használják tiszta formájában, mivel ez kék árnyalatot adhat a hajnak. Általában hennát és sötétbarna és fekete árnyalatokat adó összetevőket adnak hozzá. Például őrölt kávé, tölgyfa kéreg főzet, csalán főzet. Eredmények: fekete, fekete, vörös árnyalattal, kékesfekete vagy fekete, kissé zöldes árnyalattal.

  2) Hozzávalók vöröses színhez (réz, piros stb.)

  A hennát tiszta formában használják, kis mennyiségű basmával vagy hibiszkusz hozzáadásával, valamint vörös zöldségek és gyümölcsök levével (répa, vörös szőlő, ribizli stb.).  3) Hozzávalók a gesztenye színéhez

  A barna haj trend a hírességek körében, mivel a stylistok szerint ez az árnyalat fiatalodik a legjobban, és szinte minden arctípushoz megfelel. Ugyanakkor a szőke és a fekete vizuálisan öregedhet, a vörös pedig nem minden nő számára megfelelő. Szeretne most finom és annyira divatos gesztenye árnyalatot kapni? Ebben az esetben a hennát basmával vagy kakaóporral, őrölt kávéval, fekete tea főzéssel, egy kis pálinkával vagy tölgyfa kéreg főzettel keverik.

  4) Hozzávalók az arany ragyogáshoz

  A haj aranyszínű árnyalata gyengédnek, romantikusnak tűnik, és egyszerre ad némi puhaságot és fényességet. Felhívjuk figyelmét, hogy a nemesfém fémes fénye csak fényben lesz észrevehető, sötétben nem. Az arany fényesség elérése érdekében kamilla és zsálya főzeteket adunk a keverékhez.

  Íme néhány tapasztalt ajánlás.

  Szeretné megtalálni a tökéletes árnyalatot magának? Nézze meg 50 vörös árnyalat cikkünket a hennás hűs receptekről. Itt megtalálja a Basma verziót és a további összetevők sok más változatát is. Kifejezetten készítettünk Önnek válogatott fotókat a színezés előtt és után. Felhívjuk figyelmét, hogy a különböző szerkezetű és színű hajon az eredmény is változhat..

  Hajápolás a hennával és a basmával történő festés időszakában

  Még egyszer szeretném emlékeztetni, hogy a henna és a basma száraz haj. Hosszan tartó használat esetén a haj durva és túl porózus lehet. Minden mértékkel jó. Ne festessen túl gyakran, és győződjön meg róla (még akkor is, ha egyáltalán nem festi a haját), tanulja meg a vastag és egészséges haj titkait. Használjon egészséges, gazdaságos és ártalmatlan hajápolási recepteket: alkalmazzon maszkokat, masszírozzon, öblítse le a fürtöket gyógynövényes öblítőkkel.

  Ha a gyakori festés mégis a haj kiszáradásához vezetett, ami megnehezítette, akkor ideiglenesen hagyja abba a festést, kevesebb hajszárítót és vasat használjon, elrejtse a haját a naptól, és kerülje a rengeteg lakkot. Az alábbi receptek szintén segítenek Önnek, gyors eredményeket hozva..

  1) bojtorján olajmaszk

  A bojtorján (bojtorján) kiváló hajgyógyszer, déd-déd-dédanyáink által ismert. Kenjen némi olajat a fejbőrre, és masszírozza be a fejbőrbe. Ne terítse az olajat a hajadra, különben összetapad, és nehéz lesz öblíteni. 30-60 perc múlva mossa meg a haját. Hetente egyszer alkalmazza az olajat a szárazság enyhítésére.

  További plusz: a bojtorján felgyorsítja a haj növekedését.

  2) Kamillaöblítés

  Vásároljon gyógyszertárból csomagokat rendes gyógykamillával. Főzd, fél órán át hagyd főzni. Öntse a kapott infúziót egy tál meleg vízbe, és öblítse le a haját. A kamillaöblítők selymessé és puhává teszik a hajat.

  További bónusz: a kamilla gyógyítja az irritációt és a korpásodást.

  3) Kefir maszk

  Hevítsünk fél pohár kefirt. Nem lehet túl meleg. Kenje el a kefirt a haj teljes hosszában, és tegyen egy celofán sapkát a fejére. 30 percig vagy egy óráig tartjuk a maszkot, majd öblítsük le a hajat. A kefir pillanatok alatt puhábbá teszi a haját. A kefir használatára vonatkozóan nem találtam korlátozást. Esetemben a maszkokat intenzív tanfolyammal készítették: két hétig minden második napon.

  További plusz: a kefir gyorsan eltávolítja a korpát.

  4) Tojás- és sörmaszk

  Általában a szőke lányoknak világos sört, a sötét hajú lányoknak pedig sötét sört javasolnak. Egy pohár sört kissé fel kell melegíteni, és hozzá kell adni a tojássárgáját. Mindent alaposan kevergessen simára. Fél órán át vigye fel a keveréket a hajára, majd öblítse le.

  További plusz: a tojássárgája vitaminokban gazdag és gyorsan javítja a haj szerkezetét, a sör pedig komlót tartalmaz, erősítve a hajat és felgyorsítva azok növekedését. A sárgáját sörrel kombinálva gyorsan enyhül a viszketés és a korpásodás.

  5) Homoktövis olaj maszk

  Tegyen néhány csepp homoktövis olajat a fejbőrre. Masszírozza a fejét. Ahogy a bojtorjánolaj esetében, a homoktövis olajat sem a hajra kell kenni, hogy ne tapadjon össze. Egy óra múlva bármilyen samponnal lemoshatja a haját.

  További plusz: a homoktövis hasznos vitaminokban gazdag, fényessé és puhává teszi a hajat.

  Tanács! Személy szerint nem nagyon szeretem az olajmaszkokat. A hajam még mindig összeragad tőlük, bárhogy is próbálom elkerülni. De én csak szeretem a homoktövis ízét! Ha Ön is kedveli ezt a finom és lédús bogyót, hozzáadhatja az ételekhez vagy aromás italokat készíthet belőle. A homoktövis limonádé egyébként hihetetlenül ízletes és egészséges!

  Hogy bármilyen színezéssel fényűző eredményt érhessen el, meg kell értenie a kémia és a fizika általános alapelveit, tanulmányoznia kell a különféle anyagok reakcióit. Például ne feledje, hogy az olaj megakadályozza a foltosodást, a sav semlegesíti a zsírt, hogy az illóolajok nagy mennyiségben égési sérüléseket okozhatnak stb. Fontos tudni a hajad jellemzőit is: természetes színét, állagát, növekedési sebességét. Ezen tényezők ismerete menteni fogja a kellemetlen hibákat..

  Több mint öt éve használok henna- és basmafestékeket, és rendkívül elégedett vagyok a hajam árnyalataival és erejével. Ugyanakkor hibákat is követtem el, amelyeket aztán ki kellett javítani. Fórumokat és enciklopédiákat tanulmányoztam, ismerős fodrászoktól halmoztam fel a kérdéseket, és a kísérletezés évei alatt bizonyos következtetésekre jutottam. A henna és a basma gazdaságos színezékek gyógyhatású tulajdonságokkal, de vigyázni kell velük. Remélem, hogy az összes megadott információ lehetővé teszi a kívánt hatások elérését és megmenti a nem kívánt eredményektől! És a hennával és a basmával való festés milyen titkait ismeri? Ossza meg tippjeit a megjegyzésekben, mert azok mindenképpen jól jönnek a többi olvasó számára..

  A minap ünnepeltük az új, 2020 kezdetét. Az új évben pedig tényleg kísérletezni szeretnél a képpel, igaz? Ha a változásra vágyódása nem korlátozódik a hajszínezésre, akkor a 2020-as divatos hajvágás egyikét is érdemes választania a különböző arcformákhoz. Azok számára, akik naprakészek maradnak a jelenlegi stílusokkal, javasoljuk, hogy nézzék meg a téli frizurák trendjeit. A frizura eleganciájának megadásához használhat elegáns hajkiegészítőket.

  Ne féljen kísérletezni, de mindig a megfelelő tudáskészlettel forduljon hozzájuk. Vigyázzon a hajára, hagyja, hogy sűrűségével, csodálatos fényével és csodálatos színével örvendeztessen meg. Egészséget, szépséget és boldogságot kívánok!

  Természetes festés hennával és basmával

  Bármely nő könnyen megváltoztathatja a hajszínét, ha akarja. De még az ínymentes ipari hajfestékek sem teljesen ártalmatlanok. Ezért fokozott hajszárazság, korpásodás és a fejbőr egyéb betegségei esetén jobb a hajfestést hennával és basmával használni, amelyek a leggyakoribb természetes festékek..

  Korábban a hennát és a basmát széles körben használták a Közel-Keleten, Indiában és Észak-Amerikában. De manapság ezeket a természetes festékeket az európai nők is értékelik, mivel pozitívan hatnak a hajra. Ezenkívül nem nehéz otthon használni a basmát és a hennát, amelynek szabályait részletesen elmondjuk. De először nézzük meg, mi a különbség a henna és a basma között.

  Mi a különbség a henna és a basma között?

  A henna természetes festék, amelyet Lawsonia leveleiből nyernek szárítással és porrá őrléssel. A Lawsonia leveleiből származó friss por sárgászöld, a régi vörös. A henna hajfestés csak friss por használatát jelenti. Illóolajokat, tanninokat és sok más hasznos elemet tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak a hajra..

  A Basma természetes festék, amelyet az indigó leveleiből nyernek, szárítva és szürkés-zöldes porrá őrölve. Ezen növényből egy másik festéket is kapunk - élénkkék színű indigót, amellyel szöveteket festenek. A Basma pozitív hatással van a haj állapotára: javítja annak szerkezetét, felgyorsítja a növekedést, harcol a korpásodás ellen, erősíti a gyökérzetet stb..

  Ugyanakkor az otthoni hajfestésnél a henna önállóan is használható, de a basmát nem használják henna nélkül, mivel tiszta formájában zöldes-kékes árnyalatban festi a hajat. Azonban még tiszta henna használata esetén sem érhető el bizonyos szín. A vöröses árnyalat intenzívebb vagy gyengébb lesz, az eredeti természetes hajszíntől függően.

  Hogyan készítsünk festéket otthoni színezéshez?

  A vörös-sárga színezék hatóanyagának felszabadításához a port egy enyhén savas folyadékkal kell összekeverni. Ezáltal a szín telítettebb és stabilabb lesz. Keverhet például hennát vagy henna és basma keverékét citrom- vagy narancslével, borral vagy ecettel, gyengén savas gyógyteával.

  Nem ajánlott természetes festékeket keverni joghurttal és más erjesztett tejtermékekkel, mivel az összetételüket alkotó fehérjék elnyelik a színt és akadályozzák a festék porból történő felszabadulását. Érdemes azt is megtenni, hogy kávé hozzáadásakor a szín sötétebbé válik, de a haj rossz szagú lesz, ami kellemetlen fejfájást okozhat. A szegfűszegpor fokozza a színét is, de gyakran irritáló..

  Ha nem szereti a henna vagy a basma illatát, akkor adjon hozzá egy kanál száraz kardamomot vagy gyömbért a keverékhez, hogy a hajad finom illatot árasszon. Ha a haj sérült vagy száraz, akkor adhat hozzá 2 evőkanál. olivaolaj. Ha tüzes narancssárga színt szeretne kapni, hígítsa a hennát forrásban lévő vízzel.

  A keveréket csak porcelánban vagy üvegárukban hígítják!

  Mennyi porra van szükség:

  • rövid hajra - 100 gramm;
  • hajért a gallér zónáig - 200 gramm;
  • vállig érő haj esetén - 300 gramm;
  • derékig tartó hajhoz - 500 gramm.

  1 evőkanál - 7 gramm por, ½ csésze (240 gramm) - 50 gramm por.

  A henna és a basma arányát az árnyék kívánt intenzitásától függően választjuk meg.

  • 1: 1 arány gazdag gesztenye árnyalatot ad a kimeneten;
  • 1: 2 (basma: henna) arány bronz árnyalatokkal fogja színezni a hajat;
  • 1: 2 arányban (henna: basma) kékesfeketére festik a hajat.

  A kiválasztott recept szerint elkészített keveréket műanyag burkolattal kell lefedni, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten kell infundálni. Ha fel kell gyorsítania a festékkibocsátási folyamatot, tegye a keveréket meleg, de nem forró helyre. 33-37 fokos hőmérsékleten a festék 2 órán belül felhasználásra kész. A keverék összes adalékanyagát közvetlenül a színezés előtt adják hozzá.

  Hogyan lehet festeni a hajat hennával vagy basmával?

  Mielőtt elkezdené festeni a természetes festékeket, annak érdekében, hogy megtudja, milyen szín lesz a végén, tesztet kell végeznie. Ehhez el kell venni egy kis hajszálat a nyak területéről, felhelyezni egy kis festéket, beborítani a göndör fóliát és 2-3 órán át hagyni. Ezután a szálat meg kell mosni, szárítani, várni néhány napot, amíg a szín megtelik, és értékelni kell az eredményt. Ha nem felel meg neked, akkor kísérletezz arányokkal és adalékokkal.

  Ha a teszt eredménye teljesen kielégíti Önt, akkor elkezdheti otthon festeni a haját:

  1. Fedje le a gallér területét műanyaggal vagy felesleges törülközővel, vegye fel a kesztyűt.
  2. A hajat elő kell mosni.
  3. A homlok, a nyak, a fül mögött és maguk a fülek szőrének növekedése mentén bármilyen krémet be kell fednie, hogy megvédje a bőrt a pigmentációtól.
  4. A hajat apró, 2-3 cm-es szálakra kell osztani.
  5. A keveréket tiszta, száraz vagy nedves hajra alkalmazzák, de a festék jobban felszívódik nedves szálakba.
  6. Ecsettel alkalmazza a kompozíciót a gyökerektől az egyes göndörök végéig. Ha az összes szálra festék felhordása után a keverék megmarad, akkor ossza el a teljes hosszában.
  7. Tegyen egy filmet vagy műanyag kupakot a fejére, és törölközővel melegítse fel a tetejére. Ha csak basmával fest, akkor nem kell letakarnia.
  8. Akkor várni kell egy ideig. A világos árnyalatok megszerzéséhez 30-40 percet kell várni meleg helyen, vagy 50-60 percet szobahőmérsékleten. A sötétebb árnyalatok 45-80 percet vesznek igénybe. Ha a haj hosszú, akkor - 120 perc. Ha csak basmát használtak, akkor szalvétákat kell készítenie, mivel a basma folyik.
  9. A beállított idő letelte után minden szálat bő vízzel, majd az egész hajat samponnal és hajbalzsammal kell lemosni..
  10. Ezután a hajat szárítják, fésülik és frizurálják.
  11. A frizura a szokásos struktúrát és tartós színt kap a harmadik sampon után.

  Tartsd észben! Szürke haj festésekor először csak hennával, majd henna és basma keverékével kell festeni.

  Mit kell tudni a természetes színezékek használatakor

  A henna és a basma olyan állandó színezékek, amelyek nem fakulnak el és nem mossák le a hajat. Ugyanakkor az idő múlásával a szín sötétebbé válik, és minden egyes következő színnel a hajszálak telítettebbek lesznek. Természetes színezékek használata után kémiai festéket alkalmazhat, de az árnyalat kissé sötétebb lesz (a basma-val zöldebb), és a szokásosnál gyorsabban lemosódik.

  A basma festése általában több hónapig tart, de fokozatosan vörös vagy kék-ibolya árnyalatot kap, ezért a kívánt szín fenntartása és a haj fényének fenntartása érdekében időben meg kell tenni a haj árnyalatát. A szín megújításához hígítson 1 tasak hennát vagy basmát 1 liter forró vízbe (az arányok megváltoztathatók). Alaposan szűrje le az oldatot, hűtse le és öblítse le vele a haját.

  A természetes színezékek ártalma nagyon gyakori használat esetén nyilvánul meg. A hennában és a basmában található savak és tanninok tartalma miatt nagymértékben kiszárítják a fürtöket, élettelenné és unalmassá teszik őket, a szőrszálak elkezdhetnek hasadni és kidőlni. Az ezekkel a festékekkel túltelített haj száraz, fakó és rakoncátlan, nehezen formázható, elveszíti rugalmasságát, merevebbé válik és nehezen adható térfogat.

  Azt is érdemes tudni, hogy a basma és a henna nem tudja teljesen kiegyenlíteni az ősz haj színét a tömeg többi részével, különösen az első néhány festékkel. A többi fürt hátterében a szürke szálak sokkal világosabbnak tűnnek, mint a többi, és sárgarépa árnyalatot kapnak. A kívánt eredmény érdekében többször át kell festenie az ősz hajat, hogy a szín teljesen rögzüljön és egyenletessé váljon.

  A hennával és a basmával történő festés előnyei a haj számára

  1. A Henna és a Basma festve kezeli a hajat, anélkül, hogy elpusztítaná a meglévő természetes pigmentet, hanem egyszerűen beborítja a hajat, kiegyenlíti és térfogatot ad neki, valamint vékony védőréteget hoz létre.
  2. A természetes festékek a hajszálakat rugalmasabbá, sűrűbbé, a hajat pedig vastagabbá és dúsabbá teszik.
  3. A basma és a henna segít a töredezett haj, a fakóság és a törékeny haj, a korpásodás és a seborrhea, a túlzott szárazság vagy az olajos fürtök gyógyításában.
  4. A természetes festékek keveréke szabályozza a faggyúmirigyek munkáját, normalizálja a víz és a zsír anyagcseréjét, serkenti a vérkeringést, erősíti a hajgyökereket, elősegíti a hajszálak növekedését, táplálja a fejbőrt.
  5. A henna hipoallergén: alkalmas terhes nők számára, nincs ellenjavallata még akkor is, ha érzékeny bőrű gyermekek és felnőttek számára használják.
  6. A Basma gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, összehúzó hatású, terápiás hatást nyújt a hajra és a fejbőrre.
  7. Ezekkel a festékekkel szempilla és szemöldök is színezhető a szem károsítása nélkül..

  Így a természetes, otthoni hennával és basmával történő hajfestés jelentősen előnyt jelent a vegyi festékek használatához képest..

  A legjobb színtelen henna hajmaszk receptek

  A gondozásra szánt kozmetikai termékek hatalmas száma ellenére a színtelen henna hajmaszk nagyon népszerű a nők körében. Széles körben használják a kozmetológiában. Mivel nincs színező hatása, szinte mindenki használhatja.

  Ez az egyedülálló természetes gyógymód a következő előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a haj számára:

  • selymesebbé és puhábbá teszi őket;
  • gyönyörű és egészséges megjelenést kölcsönöz nekik;
  • erőssé és fényessé teszi őket;
  • megakadályozza veszteségüket;
  • táplálja a fejbőrt és javítja a vérkeringést;
  • védi az egyes hajokat, egy speciális filmet képez körülötte;
  • enyhíti a korpát és megakadályozza annak megjelenését.

  A színtelen henna hajmaszkokat tanfolyamokon vagy rendszeresen ajánlott elvégezni. Ennek eredményeként az egészséges haj még szebb lesz, a sérült és fénytelen haj pedig helyreáll, fényes és erős lesz..

  Javallatok és ellenjavallatok

  Mikor érdemes színtelen hennát használni? Ha a haj tompa, hasad, mosás után gyorsan koszos lesz, leáll a növekedés, akkor ilyen esetekben a természetes termékkel végzett különféle eljárások igazi üdvösséget jelentenek. Természetes gyógymód, amely nagyon jól küzd a korpásodás ellen, mert normalizálja a faggyúmirigyeket, megszünteti a gyulladást és a viszketést. Ha ennek a betegségnek a leküzdésére már minden módszert kipróbáltak, de nincs értelme, akkor meg kell próbálnia maszkot készíteni színtelen hennából. Az eredmények minden várakozást felülmúlhatnak.

  Annak ellenére, hogy az anyag színtelen, krizofanolt tartalmaz, amely a világos hajon megjelenhet. Ezért nem szabad szőkéknek használniuk a terméket. A haj hatására a henna sárga vagy zöld árnyalatot kaphat. Emellett 2-3 nappal a vegyi festés előtt nem szabad hajmaszkot színtelen hennával csinálni, különben teljesen más színt kaphat..

  Minden más esetben biztonságosan kozmetikai eljárásokat tehet ezzel a termékkel, mivel ez egy természetes gyógymód, amely nem tartalmaz allergéneket és káros anyagokat..

  A legjobb receptek

  Sokféle szépség recept létezik.

  A megfelelő kiválasztásához a megoldandó problémára és az összetevők elérhetőségére kell irányulnia..

  A legnépszerűbb és leghatékonyabb a maszkok több típusa:

  1. Klasszikus. Ez a maszk univerzális és alkalmas minden típusú hajra. Elkészítéséhez csak 100 g színtelen henna és egy nagy pohár forró víz (300 g) szükséges. A por vízben történő feloldása és kissé lehűlés után a masszát a hajgyökerekre és a teljes hosszában fel kell vinni. Ezután fedje le a fejét műanyaggal, és tekerje be egy törülközővel. Az elegyet 20 perc múlva alaposan mossuk le meleg vízzel.
  2. Henna maszk zsíros hajra. 25 g hennát savanyú tejjel vagy savóval (100-150 g) kell hígítani. Ezután válasszon paradicsomot, barna kenyeret vagy savanyú bogyókat. Ezen termékek bármelyike ​​jó a zsíros haj megszabadulásához. Az apróra vágott tömegnek 2 evőkanálnak kell lennie. l. A gyökerekre és a teljes hosszában fel kell használni. Fedje le a fejét műanyaggal, és tekerje be egy vastag törülközőbe, tartsa a keveréket a fején 30 percig, majd öblítse le meleg vízzel.
  3. Henna maszk száraz hajra. Ebben az esetben 150 g tejet használnak 25 g henna hígításához. A haj hosszától függően az arányok növekednek. A kapott keverékhez sárgáját, mézet, banánt, túrót, datolyaszilva, barack, dinnye kerül. Minden összetevőt 2 evőkanál sebességgel adunk hozzá. l. ugyanannyi hennára. Az egész masszát száraz hajon kell tartani körülbelül 30 percig..

  Ajánlatos heti 2 alkalommal maszkot alkalmazni a hajra, megelőzés céljából pedig havonta 2 alkalommal. Vásároljon hennát csak szaküzletekben vagy gyógyszertárakban.

  Az egyszerű receptek mindenki számára elérhetőek, és az utánuk jelentkező hatás összehasonlítható a drága szalon eljárásokkal.

  Hajfesték Basma iráni természetes - áttekintés

  Hogyan ellenőrizzük a basmát a hennával és a basmával történő festés minőségével és eredményeivel a kávélevesen vagy festékkel együtt!

  Szőke és barna is voltam, amikor biztosan eldöntöttem, hogy barna akarok lenni, úgy döntöttem, hogy természetes festékekre váltok, ez már a harmadik kísérlet a könnyű gyökerek átfestésére és a legsikeresebb.

  Ezúttal úgy döntöttem, hogy megpróbálom megcsalni magam, és természetesen nem veszek kész keverékeket, előtte sok elméletet tanultam az interneten.

  Ezeket a hennákat és basmákat vettem:

  A henna feladata, hogy a basma ne adjon nem kívánt árnyalatot a hajon, nagyon tetszett, hogy a basma és a henna már két tasakra van felosztva, éppen arra, amire szükségem van a színező képletemhez:

  1. szakasz:

  függetlenül attól, hogy milyen basmát vásárol, még akkor is, ha korábban használta a gyártó basmáját, vagy jó véleményeket olvasott, mindenesetre minden basma adagot ellenőrizni kell a színezőképesség szempontjából, különben csak pazarolhatja az idejét (a munka fáradságos), vagy egy hennával és vörös hajjal festheti... Ez nagyon egyszerűen történik, kis mennyiségű basmát veszek, vettem egy teáskanálnyit, és hideg, 90 fokos forrásban lévő vízzel főztem (kb. 5 perccel azután, hogy a vízforraló felforrt):

  Amint láthatja, halványzöld infúziót kapunk, várjon néhány percet, és:

  Látjuk, hogy egy sötét film kezdett megjelenni a basma felszínén. Ezután csak a basmát öntse ki, ne a tálamat:

  Cián vagy kékeszöld nyomatnak kell maradnia a felületen. Van olyan is, amikor ezt a teszt-basma-t fürdőre vagy mosogatóra öntik, pár perc múlva vízzel lemosom, a felületen kék nyomnak is meg kell maradnia. Ne aggódjon, mosószerek nélkül is nagyon egyszerű mosni, csak egy vízbe mártott szivacsot, így nem fogja tönkretenni a fürdőt vagy az edényeket, de mindenképpen ellenőrizni fogja a basmát!

  2. szakasz - maga a festés:

  Világos szőke gyökereim vannak, a többi hajam sötétre van festve. Előtte barna hennával próbáltam átfesteni őket, ami gyorsan lemosódott, és a gyökerek bronz árnyalattá váltak:

  A célom tehát a vörös gyökerek átfestése és a teljes szín kiegyenlítése a hossza mentén.

  Ehhez a képletet választottam: basma és henna 2: 1-ig a kávélevesen, azaz. a hennához és a basmához nem adunk kávét, hanem külön készítünk kávélevest. Ehhez egy csomag hennát és két csomag basmát öntöttem egy tálba. 2 púpozott evőkanál őrölt kávét vettem 300 ml vízben, hagytam forrni, csökkentettem a hőt és körülbelül 5 percig főztem.

  Kiöntöttem ezt a húslevest hennával és basmával, nagyon sűrű állagúnak bizonyult, de ezt elértem, mert miközben a hennát és a basmát főzték a kávélevesbe, a keverék lehűlt, és vízforralóból hígítottam, hogy a festék meleg legyen. Egyébként rozmaring illóolajat is adtam a hennához, mivel már túl hosszú volt, miért ne erősítené meg egyszerre a gyökereket! Nem adtam hozzá más olajat, mert a festés után a hajat nem lehet további három napig mosni, a hennát nem lehet samponnal lemosni, és az olajat nem lehet teljesen lemosni vízzel.

  Festés előtt megmostam a hajam, és készítettem egy jó tápláló maszkot. henna és basma száraz haj, szárított haj természetesen szinte a végéig, alig nedves állapotig.

  Aztán mindezt a hajra kentem, először a gyökerekre, majd a maradék hosszúságra, a folyamat természetesen nagyon fáradságos, az egész fürdő hennában volt basmával, a padlót és a vízvezetékeket is meg kellett mosnom, nos, persze, ez nem bolti festék. Ennek eredményeként kiderült, hogy az összes haj hiányzik egy ilyen sötét keverékkel:

  A tetejére rögzítettem a festéshez használt kedvenc hajcsipeszemmel, majd két zacskót és egy törülközőt tettem a tetejére a haj szárításához, kiderült, hogy a haj meleg volt, és ebben a formában még a henna sem folyik ki a hajból, és nem foltozza be a lakást, például lefeküdhet tévézni, és nem foltosíthatja meg az ágyneműt.

  2,5 órán át tartottam az egészet. Csak nem volt időm, majd sima vízzel lemostam, sokáig lemostam, balzsamot használtam pár percig, mert nagyon nehéz a víz összes részecskéjét csak vízzel lemosni.

  Így történt a végén:

  Mint látható, a vörös gyökereket átfestettem, a haj nem száradt ki, de szerintem a festés előtti maszknak és a festés utáni balzsamnak köszönhetően! Lemosáskor kihullott egy haj (külön figyelembe vettem), nos, a rozmaringolajnak is köszönhetően. Örülök az eredménynek, mert nagyon szép festeni a hajad, és tudom, hogy te is megerősíted és nem rontod el kémia segítségével.

  Legközelebb, amikor ki akarom próbálni a különálló festési módszert, frissítem az áttekintést, és mindenképpen megmutatom, mi történt!

  A legjobb. A henna-basszus epikám. Festés hennával, valamint a basma és a henna kész keverékeivel

  Valószínűleg csak én tudok így élni majdnem 25 évig természetes hajszínnel, és mindenre képes vagyok. Azok számára, akik nem ismernek engem, mint szerzőt, szerintem érdekes lesz jobban megismerni.

  Így néz ki a természetes hajszínem:


  Úgy tűnik, mi kell még? A szín élénk, összhangban van a küllememmel szem, szemöldök. De a hennával való festés során nem üldöztem a színt... Pórusos hajam szerkezetét szerettem volna megváltoztatni, és most aktívan dolgozom rajta. Az első fotóból azt gondolhatja, hogy csak nem megfelelő gondozást választottam, de mi van a második fotó egyenletes vásznával? Jól vagyok a távozással, annak ellenére, hogy elég gyakran kipróbálok valami újat, nagyon figyelek a hajamra, az érzéseikre, "életben vannak" számomra, érzéseikkel és érzelmeikkel. Hennától kell sűrűség. Vékony hajam van, és elvileg elegendő volumenük van, de szeretnék hozzáadni egy kellemes súlyt, túl világos, természetes színű. Álmom vastag, nehéz haj.
  Lehetséges-e ezt megtenni anélkül, hogy megváltoztatná a natív hajszínét??
  Szerintem nem. A színtelen hennával ellátott maszkok jóak, de általában lemosódnak, valamint a színes henna is. Csak a színes henna esetében láthatja azonnal a pigment kimosódását és a szín megújulását, ugyanakkor a laminálási hatást. Ebben az esetben a henna tovább halmozódik. Ha pedig színtelen hennával ellátott maszkokat használ a teljes hosszában, akkor kihagyhatja azt a pillanatot, amikor a következő maszkot kell elkészítenie. Ezenkívül a színtelen hennát összetételének és felépítésének köszönhetően sokkal könnyebb lemosni a hajról, de nincs rá szükségem. Ez a módszer jó azoknak a lányoknak, akiknek természetes a hajszíne, és akik nem tervezik annak megváltoztatását, de meg akarják érteni, miért van ekkora felhajtás az oldalon. És csak akkor döntsék el maguk, hogy szükségük van-e rá vagy sem.

  A második pont az, hogy miért nem a színtelen hennával kezdtem. Nem olyan "mindenható", mint rendesen. A szokásos összetétele miatt kifejezettebb a laminálás hatása. A színes henna természetes pigmentjei vastagabbá, sűrűbbé teszik a hajat, megváltoztatják a haj szerkezetét, polírozó hatásúak.

  Tehát megtörtént az első ismerkedésem a hennával. Azonnal Kajal felé lendültem.

  Kajal vörös henna

  Májusban versenyt rendeztek az oldalon, javaslatot tettek egy poszt megírására a „Tudom, hogyan. ”És folytatni kellett a kifejezést. A lányok írták: "Hogyan spóroljunk meg egy költségvetést", "Hogyan kell ápolni a porózus hajat", de én magam választottam a témát, hogyan kell festeni hennával. És tudod, a kezdőknek szerencséjük van! Véletlenszerűen nyertem és megosztottam első tapasztalataimat.

  Nagyon jól festett haj! És a legfigyelemreméltóbb az, hogy különböző megvilágítással és egyenletes szögekkel a haj más árnyalatot kapott.


  Közvetlenül éreztem a haj nagyon sűrűségét és megvastagodását, amely legendás. A tippek szárazak, de nem azért, mert nem adtam hozzá olajat, tettem hozzá. A keveréket könnyen felhordták, átcsúsztatták a hajon. Nagyon hosszú ideig, 4 órán át ültem hennával, és festés után nem használtam kondicionálót vagy maszkot. Most már tudom, hogy erre nincs szükség, a henna után mosható ápolásra van szükség és szükséges, a festés után jobb kizárni ezt a sampont, mert a henna így jobban rögzül. Csak leöblítjük vízzel. A hennát könnyen lemosták, de felkészültem arra, hogy nehéz lemosni a hennát, és a coowing módszert alkalmaztam (mosógép kondicionálóval, természetes). Vele persze szórakoztatóbban mentek a dolgok. De mint kiderült, teljesen meg lehet birkózni nélküle, hacsak nem olcsó minta a hennáról. Jobb az Artkolort azonnal öblíteni kondicionálóval, nagyon nehéz víz alatt lemosni. Másnap samponnal mostam meg a hajam.

  Olyan élvezettel dolgoztam Kajalval, hogy folytattam az ismerkedést ezzel a céggel. És most a karjaimban már megvolt

  Barna henna Kajal

  Áttekintést és post összehasonlítást írtak.
  A barna henna kissé összeomlott, nehezebb volt vele dolgozni.
  A szín nagyon telítettnek bizonyult:

  A haj sima, folyó. Sokáig nem fogok ezen a hennán tartózkodni, mert egy egész bejegyzést írtak róla, csakúgy, mint a vöröshajúról. Ha érdekel, akkor olvasd el. De találtam egy másik barna hennát, amely költségkímélőbb és könnyebben alkalmazható. Olvassa el erről a bejegyzés végén, friss benyomások. Kicsit maradok navigátorként, hogy kényelmesebb legyen az olvasás, könnyebb lehet a szöveget részenként érzékelni)

  Megáldottam a csokoládé árnyalatát. Be kell vallanom, hogy közelebb állt hozzám, mint a piros szín. Hogy őszinte legyek, nem vagyok vörös hajú a szívemben. A vörös hajúak őrültek, és annak ellenére, hogy meglehetősen impulzív ember vagyok, hétszer mérek, mielőtt döntést hoznék. Én vagyok az a személy, aki hosszú ideig választani fogja, milyen ízléssel vegyen chipset. De néha szemtelen lány akarok lenni, és visszatérek a vörös hajú, szégyentelen.

  Ezután a marokkói hennáról mesélek. Egyre többet látok véleményeket az indiai és az iráni hennáról. De a marokkói henna valami új. És minden új és ismeretlen vonz.

  Prémium minőségű marokkói henna hajhoz (fényes réz) Munira "Shiny"

  A marokkói henna tartósan gazdag réz színt biztosít. Az árnyék világosabb lesz, annál világosabb a hajad. A henna rendszeres használata garantálja az átfogó haj- és fejbőrápolást - erősíti a hajat, kiegyenlíti annak szerkezetét, megakadályozza a hajhullást, törést, kivágást és korpásodás kialakulását, természetes krémként táplálja a fejbőrt, nemes fényt kölcsönöz a hajnak, amelyet mesterségesen csak az elit kozmetikumok érhetnek el..


  A csomagolás információkat tartalmaz a hennáról, az összetételről, a gyártóról, a súlyról, valamint a lejárati időről mindkét hyung esetében 2018. januárig. Nyáron velük festettem. Még az őrlést is jelzik!

  A csomagolás nem ugyanaz, mint a weboldalon. Ez egy fehér táska, amelyet csak te nyithatsz ki, egyszerűen könnycsepp készítésével. Továbbá egy csodálatos cipzár nyílik meg előtted, amely kinyitható és zárható, attól függően, hogy az összes hennát egyszerre fogja-e használni, vagy a maradék megtakarítását tervezi. Nagyon kényelmesen. Például azt vettem észre, hogy ha egyszerre kiöntöm az egész zacskót, majd megtöltöm vízzel, akkor túl folyékony állagú lehet és semmit sem lehet tenni. De ha kiönt egy felét, megtölti vízzel, majd fokozatosan hozzáadja a port, akkor változtathatja a keverék sűrűségét. Úgy tűnik, hogy túlzásba esett a porral? Tegyen még egy kis vizet. Hoppá, túlzásba vitte. Nem számít, a csomagolásban még maradt egy kis por! Nem szeretem a folyékony állagot, amikor a nyakon és a halántékon folyik. Szeretem a sűrű, de hajlékony pasztát. Ezt szoktam kapni, már megtettem a kezemet a dagasztásban.

  Nagyon érdekes, hogy a Munira henna színe miben különbözik a szokásos henna színétől. Zöldes árnyalata van, ami különleges varázst kölcsönöz neki, mert csak Lawsonia levelek porát tartalmazza, adalékanyagok nélkül. Nem kívánatos a hennát közvetlen napfénynek kitenni, ez csökkenti az eltarthatóságát. Finoman őrölt, porszerű.

  Öntött forró vízzel, de nem forrásban lévő vízzel várt, amíg a vízforraló kissé lehűl. Hozzáadott egy kupak kókuszolajat pár csepp olívaolajjal. Így a hennát azonnal csomók nélkül összekeverték, és teljesen sima felületet nyertek. 3 órán át ragaszkodott a hennához, nem kevesebb. Egy idő után egy élénkpiros film emelkedik ki.

  Kiderül, vaj vajak, például kókuszvaj, shea vaj, kakaóvaj hennával festve sokkal hirtelenebben mutatják meg magukat, mint a folyékony és könnyebb olajok. Korábban nem figyeltem erre, majd egészen véletlenül vettem észre ezt a tényt. Egyébként gyönyörű hennobasszos kisasszonyunk, Júlia adta nekem ezt az ötletet. Miután rájöttem erre és rájöttem, hogy a vajokat kezdtem előnyben részesíteni, a folyékony olajok félreállnak, de valamikor ezeket is fel kell használni. Kellemes volt a henna felhordása és leöblítése a hajról. Nézd meg az eredményt!

  Teljesen sima haj.

  Az egyik heirmanyachka még azt hitte, hogy vasalattal igazítottam ki a hajam) Vasat nem használok, ártalmatlanul adtam el. És miért van rá szükségem, ha van henna?!

  Kiváló minőségű henna + vaj vaj kettős buzgalommal fényezi a hajat, táplálja és visszatartja a nedvességet a haj belsejében, így a henna nem csak nem szárad ki, hanem helyreállítja a haj szerkezetét, hosszantartó hatást biztosít.

  A haj megszerezte ezt az árnyalatot:
  Bár nehéz árnyéknak nevezni, pontosan SZÍN!

  Fényes réz, a gyártó ígérete szerint. Szeretem, ha az elvárások teljesülnek.
  Kiváló ár-érték arány.
  Mikor kell olajat adni, azonnal keverés közben vagy felvitel előtt?
  Nekem azonnal kényelmesebb. Ez nem befolyásolja a haj színezésének mértékét, a haj jól fest. De ha az alkalmazást megelőzően olajat ken, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a haja zsíros lesz, és legalább egy napot rendezetlen fejjel kell járnia, vagy festés után samponnal kell mosnia, ami nem kívánatos.

  Henna prémium haj- és testrajzoláshoz (gesztenye-réz) Arous Sultan "A szultán menyasszonya"

  Kiváló példa a természetes hennára! Ide tartoznak a növény felső ágaiból összegyűjtött lavsonia levelek, ezek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségű pigmentet és hasznos illóolajokat, így ez a fajta henna nemcsak a haj festésére, hanem a mehendi testre történő festésre is sikeresen alkalmazható. Tartós és puha színezés, amely után a haj ápolt, erős lesz, szerkezetük kiegyenlítődik, megakadályozzák a végek keresztmetszetét.

  Ez a henna ugyanúgy néz ki, mint az előző henna mintája, idegen elemek, törmelék, forgács, homok nélkül. Finom őrlés, por.

  Ezúttal shea vajat adtam hozzá. Gyúráskor szemcséket találtak, de foltozva nem érezhetők, az állaga krémes és kellemesen alkalmazható, nem omlik össze és nem folyik.

  Forró vízzel öntve egy idő után élénkpiros pigment is felszabadul. Sőt, megmutatom a kiválasztott pigmentet a hajvonal mentén. Látja, hogyan vörösödik a bőr? Az alkalmazás ugyanaz, mint az előző hennában, természetesen nem csúszós és könnyű, mint a krémfesték, de nem nehéz, a henna elég jól eloszlik a hajon. Henna könnyen lemosódott.

  Látom a gyártó által ígért gesztenye jegyzeteket. Ezúttal nem csak rézre vágytam, hanem valami szokatlan árnyékra.
  Számomra úgy tűnik, hogy sikerült hozzáadni a "gesztenye színét". Szóval tetszik ez a kifejezés, azonnal emlékszem, milyen gyönyörű árnyalatúak a gesztenye gyümölcsök.


  a képet a shlakov.net oldal adta
  A haj minősége javult. Csiszoltnak, simának és egyenesnek tűnnek.
  A hajat, mint mindig, csak vízzel mossuk le, sűrűek és kellemesek voltak, cseppet sem zsírosak.
  Porózus hajam van, és úgy néz ki, mintha a hennához ragadtam volna. Amint abbahagyom a festést vele, természetes szerkezetem kimászik és megrémít. A bolyhos haj nem az álmaim határa, a henna segít megszelídíteni ezt a tombolást a fején, de elég gyakran kell festenie.
  Készen áll arra, hogy az egész szabadnapját ezzel töltse, gondozva a kezeléseit? Készen állok! Ideálisnak tartom, ha kéthetente egyszer hennát festenek a teljes hosszában. Ha basma és henna keverékével festjük, az eredmény tovább tart. A haj nem szárad ki megfelelő gondozással, a pigment felhalmozódik és sűrűbbé válik. Vékony hajam van, és vastagabbá, sűrűbbé akarom tenni.
  Ha nem hagyja, hogy a henna majdnem nullára öblítse le, és időben fest, akkor felhalmozódik.

  Kicsit később basmával akartam festeni, hogy lássam, milyen lesz rajtam a fekete. Nem féltem, hogy a szín nem mossa le, tudtam, hogy a basma hosszú távú festést és felhalmozódást igényel a hajon. És hogy őszinte legyek, nem igazán tetszett. Már megbékéltem a basma pigment felhalmozódásának hosszú és borongós folyamatával a hajamon, hogy nem kellett ezt megtennem! Előtte már két különböző basmával festettem, iráni és indiai, de nem szeretnék rájuk kitérni, mivel ez a bejegyzés a legjobbak legjobbjairól szól.
  Ki gondolta volna, hogy ilyen szerencsém lesz, de megismerkedtem Kajal fekete hennával (basma)

  Súly 100g
  A költség megváltozott és jelenleg 800r.

  Miért olyan drága?
  A henna drágult a gyártói áremelkedés, valamint a magas dollárárfolyam és vámok miatt, amelyek szintén az árfolyamhoz vannak kötve.

  De az eredmény fizeti a költségeket. Véleményem szerint, ha egy adott gyártó barna hennája helyettesíthető egy másik gyártó hennájával, akkor ennek a hennának nincsenek analógjai. Ő egyedülálló. Mert valójában basma, és nincs is ehhez a hennához hasonló basma.

  A csomagolás mindig összehasonlíthatatlan.
  Négy oldalról lezárt fényvisszaverő táska, benne teljesen lezárt táska. A por minőségének fenntartásával nem kell aggódni, megbízhatóan védve van a fénytől és a levegőtől.

  A kompozíció nagyon gazdag:

  indigofer festés, hajhenna (basma), amlaporok, bringaraj, neemfa, vetiver.

  Azt hiszem, a fekete henna elkészítésének technológiája befolyásolja a szín intenzitását és annak hosszú távú jelenlétét a hajon..

  A Basmát a hajra kell keverni, amint összekeveredik.
  Forraljuk forró vízzel, kb. 90 fok.

  Nem vagyok olyan vastagbőrű, hogy azonnal alkalmazzam a 90 fokos vízzel főzött basmát. Ezért az ujjammal ellenőriztem, hogy a keverék mennyire kényelmes az emberi test számára, már festheted is, vagy még forrón.

  Porszerű, finom őrlés. Olyan sekély, hogy a porral határos.


  Miután megtöltötte vízzel, buborékok jelentek meg. Olyan szokatlan volt, hogy a látvány szó szerint elbűvölt. Soha nem találkoztam még ilyennel. Tudod, volt egy ötletem megvásárolni mindazokat a porokat, amelyek szerepelnek az összetételben, de két pont van. Először is, nem tudom az adagolást. Igen, logikusan megértem, hogy az összetevőket nagyobb mennyiségben, csökkenő sorrendben teszik. Vagyis, ha Basma az első a felállásban, akkor leginkább azt tették fel, és így tovább. Lehet, hogy valaki ezt nem tudta, mert feltételezhető, hogy egyszerűen fel van sorolva, hogy mi van a kompozícióban. Mielőtt belekezdtem a hajápolásba, nem figyeltem rá. A második pont, lehetetlen megismételni a technológiát otthon. Ezért csak egy lehetőség van - csak vásárolni.

  Egy fekete film gyorsan feltűnt.

  Az alkalmazás gyönyörű, mint a krémfesték.

  100g vízzel elkevert por alig volt elegendő számomra a hosszához és a gyökereihez, és ezeket néhol nem festették.

  De egyszerre több csomag használata túl költséges és pazarló, ezért először is az emberi szem számára leginkább hozzáférhető és csak akkor hozzáférhetetlen helyeket festjük ki.

  Az eredmény meghökkent! A festés után azonnal egy varjúszárny színét kaptam. Szeptember 14.:

  De a probléma az volt, hogy nem adtam olajat a hajam mélyfeketére festésére, és kiszáradt. A jó samponnal és a Kaaral Maraes maszkkal végzett mosás nem segített a hajamban, de tudtam, hogy ez segít. Ampulla Kaaral Restructure, de nekem nem volt
  Kerestem az egész várost, és találtam egyetlen régi típusú ampullát. Az értékesítési asszisztens nem találta a dobozt ezen ampullák alól, és ennek megfelelően nem ismertem a lejárati dátumot. De kockáztattam.

  Az ampulla megmentette a napot. Különösen szembetűnő, hogy a nap melyik színében ugyanaz a fekete és a mély.

  2 hónap elteltével, szeptember 17-én, a szín továbbra is ugyanolyan telített:

  Két gyönyörű hónapig élveztem a hajam, aztán láttam, hogy a sűrűség eltűnt, de a szín megmaradt. És akkor rájöttem, hogy itt az ideje árnyalatokkal játszani. Először is, az Artkolort iráni hennával festették, és a haj réz árnyalatot nyert. Szükségem volt egy alapra a további festéshez basma keverékkel, és megkaptam.

  Friss benyomások

  Már használtam Lady Henna barna hennát, de akkor az eredmény instabil volt.

  A Henna Lady Henna Brown a radzsasztáni 100% -ban természetes henna és az indigó festék kombinációja, amely gazdag és drága barna színt kölcsönöz a hajnak. A színezés mellett kifejezett gyógyító hatása van.

  Nem fogja összetéveszteni ezt a hennát ugyanazon gyártó természetes vörös hennájával, mert a csomagolás és maga a csomag "barna" jelöléssel rendelkezik.

  A porcsiszolás tetszik, mint mindig, ne felejtsük el, hogy az ár is minimális.

  Valamint az első és a második alkalommal a henna nem ragaszkodott hozzá. Csak megtöltöttem forró vízzel, és vártam, amíg kihűlt. Az a pillanat, amikor a henna hőmérséklete már alkalmazható, egybeesik azzal a pillanattal, amikor egy fekete filmet elengednek. Nem pazaroltam értékes időt a megörökítésére, mert Basma nem szereti a halogatást, de azt akartam, hogy az árnyék minél sötétebb, annál jobb..

  Kényelmes, hogy ezt a keveréket nem kell előre gyúrni és hosszú ideig tartani, és nem szükséges felmelegedni, mert a keverék ez idő alatt kihűlt volna. Amíg a keverék lehűl, lesz ideje mosni a haját, ha nedves hajra szokott festeni. Előre megmostam a hajam, és majdnem szárazon csináltam, mint általában. Nem vártam, hogy pár zár megszáradjon, azt hiszem, nem játszana különösebb szerepet.

  Tehát milyen hibákat követtem el először?
  Olajjal túlzásba vitték, ami valószínűleg megakadályozta a festést, így az eredmény kevésbé kitartó.
  Festés után samponnal megmostam a hajam. Nem három napot, de legalább egy napot fenn kell tartani. Tehát a szín jobban megmutatja magát és rögzül. És itt, ahogy mondani szokták, a növényi festékeknek nem volt ideje megragadni, és már mostuk is őket. Ez nem olyan festék, amely mélyen, mélyen behatol, ezek olyan gyógynövények, amelyek többnyire kölcsönhatásba lépnek a haj kutikulájával, beburkolva azt.

  Vigyen fel barna Lady Hennát krémfestékként. Nagyon könnyen és gyorsan lemosható is. Először túltettem olajjal, ezért samponnal kellett lemosnom, mivel zsíros haj hatást váltott ki. És így a henna sampon nélkül is nagyon jól leöblít.

  Közvetlenül festés és sampon után:

  Csodálatos csokoládé árnyalat.

  A második mosás, a piros szín már jól látható, a barna maradványoknak nyoma sincs. A tiszta határ csak feldühített.

  Úgy döntöttem, hogy megismételem a kísérletet a barna Ledy Hennával, és másodszor adtam hozzá kakaóvajat.

  Ezúttal a fejbőrt letakartam egy zacskóval, és a hatás fokozása érdekében fél órán át melegítettem egy termikus kalapban. Az első alkalommal, amikor nem szigeteltem a fejem, szabadtér volt a hozzáférés. Elmondom, hogy volt. Amíg a keveréket felhordtam, nem csak kihűlt, hanem meg is fagytam!
  Eleinte 10 percig hősapkával melegítettem a hajam, bár nem rajongok ezért, mert nemcsak a fejemben lévő fűfélék súlyosságától fáj, hanem a hősapkától is. De amit nem lehet feláldozni a végeredmény érdekében. Aztán 10 percig kikapcsoltam a termikus sapkát, és élveztem a meleget, amit megtartott. Nem a „piros gomb” kódnévvel ellátott, fokozott módot használtam, hanem egy tökéletesen melengető szokásos „zöld módot”. De már késő pihenni, aztán újra bekapcsoltam a termikus hatást, és vártam a megadott 10 percet. Szünet 10 perc. A szünet alatt az üvegházhatás jól megmaradt. És legutóbb ugyanarra az időintervallumra kapcsoltam be a termikus kalapot.
  Érdekes tény, valahogy úgy éreztem, hogy érdemes módot váltani, és pontosan a megfelelő időben pillantottam az órára. Misztika vagy kapcsolat az űrrel?!
  Egyébként megpróbálok minden második nap betartani a mosási menetrendemet. Ezért a festés előtt nem mostam meg a gyökereket, egy nappal az X óra előtt megmostam őket, és nem volt idejük koszolni, és nem akarok gyakoribb mosást kiváltani, a még tiszta gyökereimet nem akarom. Csak a lemoshatatlan ápolásból mostam le a hosszát.

  Ezt a barna hennát mocsárvízzel mossuk le. Már megszoktam, hogy az indigót kékkel mossák le, a közönséges henna pedig piros, a henna és a basma keveréke piszkosbarna, ez pedig csak piszkoszöld. Menő.

  A hajat nagyon jól festették, azonban bizonyos megvilágítás mellett vörösség jelentkezik a gyökereken.

  Legközelebb talán megmosom a gyökereket ismét egy jamb, remélem, hogy a poszt kissé tanulságos volt, és a tapasztalataim érdekesek voltak. De a vörösség nem annyira nyilvánvaló, hogy pánikba esne. Azt mondhatjuk, hogy a hibák elhárítását sikeresen elvégeztük. A haj nagyon sűrű, a szín 4 mosás alatt nem mosódott, és vettem még két csomagot ebből a barna hennából, valamint kakaóvajból, mivel nagyon tetszett párhuzamosan ezzel a hennával. Ezen a hennán fogok foglalkozni a sötétbarna pigment felhalmozódása miatt, mivel költségvetési és kellemes vele dolgozni. De lehetséges, hogy csak egy mozdulattal térek vissza a feketére Kajal hennával.

  Mi nyer, kitartás vagy lustaság? Folytatjuk…

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  Hagyhatok egy éjszakára olajat a hajamon??

  A különféle olajok népszerű hajápolási termékek. De általában 2-3 órán keresztül alkalmazzák őket, és ez az idő nem mindig elegendő..Lehetséges megoldás az egész éjszakai alkalmazás, ez igazi üdvösség az elfoglalt nők számára.

  A Pantovigar olcsó analógjai

  A többkomponensű Pantovigar vitaminkészítményt súlyos hajhullás esetén írják fel. Egyenletes hajritkulás esetén, valamint kémiai tényezők által okozott károsodás vagy külső tényezők káros hatása esetén alkalmazzák.