Legfontosabb / Eljárások

Miért jobb egy fából készült fésű, mint egy műanyag: 5 hathatós érv

Eljárások

A fésű mind a hosszú, mind a rövid haj tulajdonosai számára szükséges. Csak fésülheti, vagy elegáns frizurát készíthet. De ahhoz, hogy ne rontsa el a hajat, ki kell választania a megfelelő anyagot, amelyből az "asszisztens" készül.

Nem villamosítja fel a hajat

A fésű minden hajtípusra alkalmas. Nem villamosítja fel a hajat, a szálak pedig fényessé és selymessé válnak, segítenek megszabadulni a fejfájástól és enyhítik a fáradtságot. A fésülés során a természetes fából kiválasztott illóolajok gazdagítják a fürtöket, és egyfajta aromaterápiásként szolgálnak a haj számára..

Ne sértse meg a bőrt

Az ebből a természetes anyagból készült fésűk jótékony hatással vannak a szőrtüszőkre. A kiegészítő gyengéden szétválasztja a hajat anélkül, hogy károsítaná a bőrt. Nem hiába néznek ki jól azok a tulajdonosok, akik inkább egy fából készült fésűt használnak. A hajuk nem villamos vagy hullámos.

Míg a műanyag fésűk károsítják a pikkelyes réteget és a fejbőrt, összekuszálják a hajat. Ezért nem kívánatos ezeket használni..

Nem okoz allergiát

Mivel a fa környezetbarát anyag, gyakorlatilag nincs allergia veszély..

Kényelmes maszkok és balzsamok felvitele

Biztonságosan alkalmazhat bármilyen színezéket és hajmaszkot, emellett nagyon kényelmes. Végül is a természetes fából készült masszázskefék nem lépnek kémiai reakcióba velük..

Kiváló a hajtörés megelőzése

A fésűk szinte mindenkinek megfelelnek. De az ilyen modellek inkább a térfogat nélküli szálaknál előnyösebbek, mert a fából készült fésű a haj törékenységének kiváló megelőzésére szolgál. Ezenkívül ezek a fésűk nem hatástalanítják a szőrszálakat. Ez azt jelenti, hogy megfeledkezhet a töredezett hajról..

Különböző fafajokból készítenek fésűket:

 1. Birs fa. Erősíti a tápanyagok hatását.
 2. Tölgy. Antisztatikus hatása van.
 3. Boróka. Enyhíti a stresszt.

De tisztában kell lennie azzal, hogy a fésűket nem szabad lakkozni. Ebben az esetben a hasznos tulajdonságok minimalizálódnak. A nem lakkozott fésűknek vannak hátrányai: elnyelik a faggyút és a szennyeződéseket. Ezért a fát jól csiszolni kell..

A legértékesebbek a kézzel vágott termékek. A csomag külön megjegyzéséből megismerheti ezt..

A fésű gondozása egyszerű. Hetente egyszer mossa le szappanos vízben, majd törölje szárazra és szárítsa meg. De napfénynek való kitettség nélkül és nem fűtőberendezéseken. Faprepedéseik hatása alatt. Tudnia kell, hogy a fa nem szereti a vízzel való gyakori érintkezést és a magas páratartalmat..

A fésűk fő hátránya rövid élettartamuk. Végül is a természetes anyagok élettartama rövidebb, mint a szintetikus anyagoké. A fa fésűt három vagy négy havonta meg kell újítani.

Ha fésűt választ egy boltban, tenyerét a fogain kell végigfuttatnia. Nem szabad vakarózniuk. Ha a fésű éles sarkokkal vagy fogakkal rendelkezik, és nem túl rendezett varratokkal rendelkezik, akkor kellemetlen használni. Jobb megtagadni egy ilyen vásárlást..

Csak természetes anyagokból készült kiváló minőségű fésűket válasszon. Képesek egészséget és szépséget adni a hajadnak..

Miért jók a fa hajfésűk?

A lányok sok kozmetikumot és népi gyógymódot használnak a haj ápolásához. Sokkal kevesebb figyelmet fordítanak a fésűk helyes megválasztására, mint a fényes üvegek és hasznos összetételű palackok vásárlása, de hiába. A gondosan megválasztott kiegészítő nemcsak megkönnyíti a fésülést, hanem erőt ad a fürtöknek, megvédi őket a sérülésektől és törékenységtől.

A fésű a legjobb választás azok számára, akik gondosan figyelik a hajukat. Nagyon sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket részletesebben megismerünk..

Jellemzők:

A fésűk használatát az ókortól kezdve gyakorolták. A civilizáció fejlődésével azonban az emberek elkezdtek megfeledkezni a természetes anyagokról, ezeket műanyag, fém és egyéb vegyületek helyettesítették. Megsérthetik a szőrszálakat és a fejbőrt, hámozhatják a kutikula pikkelyeit, nem enyhítik a statikus stresszt, mert a szálak kilógnak a különböző irányú fésülés után.

profik

A természetes fából készült kiegészítők hatása gyökeresen ellentétes, a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • ne sértse meg a bőrt;
 • alkalmas mindennapi használatra;
 • távolítsa el a statikus feszültséget;
 • segítsen a maszkok és balzsamok egyenletes elosztásában, ne lépjen velük kémiai reakcióba, ellentétben a fémfésűkkel;
 • ne okozzanak negatív reakciókat, mivel a fa környezetbarát természetes anyag;
 • megakadályozza a ridegséget, a végek keresztmetszetét és a fürtök gyors sózását;
 • természetes fényt adjon a szálaknak;
 • jól masszírozza a bőrt.

Mínuszok

A fa előnyei sokkal többet jelentenek, mint kárt. A természetes keféknek azonban vannak hátrányai is. Először is, nem tudnak jól megbirkózni a göndör és göndör szálak fésülésével, közben a hajszálak összezavarodnak, ami a tartozék összes előnyét nullára csökkenti.

Különösen nehéz jó eredményt elérni, ha a fésűnek kicsi a foga. A dús és szemtelen haj tulajdonosait a legjobban más típusú tarlóra fordítják.

A hátrányok a következő jellemzőket tartalmazzák:

 • a használat törékenysége - a fa nagyon gyorsan felszívja a zsírt és a nedvességet;
 • a lakk jelenléte fokozhatja a haj villamosítását;
 • a helytelenül feldolgozott felület nemcsak megakadályozza a végek vágását, hanem provokálja is ezt a folyamatot;
 • a termékek különleges gondozást igényelnek;
 • egy fából készült fésű költsége magasabb, mint a műanyag és fém társainak ára.

A fésű különféle funkciókkal és célokkal rendelkezhet. A termékeket a fajtatípus, méret, forma, funkció szerint osztják fel. Mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni, ha úgy dönt, hogy természetes kiegészítőt vásárol a fürtök ápolásához..

Vizsgáljuk meg részletesebben azokat a legfontosabb kritériumokat, amelyekre figyelni kell.

Úticél szerint

 • Univerzális fésűk - a hosszú fürtök leválasztására és tökéletesen egyenletes elválásra szolgálnak.
 • Ritka fésűk - nedves fürtök fésülésére alkalmasak, ápolják a vékony és sérült szálakat.
 • Gyakori fésűk - Segít fésülni és kisimítani a kemény, rakoncátlan hajat.
 • Festőfésűk - a festékek és a maszkok egyenletes elosztására szolgálnak a szálak felett.
 • Masszírozó kefék fafogakkal - gyengéden masszírozza a fejbőrt, fokozva a vér mikrocirkulációját, serkenti a felgyorsult hajnövekedést.
 • Fa fogantyúval és természetes sörtével ellátott masszázsfésűk - egyszerűbbé teszik a laza és törékeny szálak gondozását.

Vannak fa alapú kefék és természetes sörték is, amelyek a henger kerületén helyezkednek el. Hajszárítóval forrón fújva hangerőt hoznak létre..

Anyaggal történő elválasztás

Például a nyírfésűk segítenek a korpásodás elleni küzdelemben és serkentik a haj növekedését. A közhiedelmek szerint egy ilyen eszköz megszabadul a rossz és nehéz gondolatoktól..

És így működnek más anyagokból származó termékek:

 • A tölgyből - eltávolítják a statikus elektromosságot, megerősítik a gyökereket, simábbá és egyenletesebbé teszik a fürtöket. A legjobb, ha ezeket a fésűket választja a maszkok és festékek felviteléhez. Úgy gondolják, hogy ez a fajta fa erősíti az agyat..
 • Ash - indítsa el a fejbőr regenerálódását, fokozza az egészséges és erős szálak növekedését.
 • Bambuszból - javítja a haj általános állapotát, elősegíti a kis sebek gyógyulását a bőrön.
 • Peach Wood - kiválóan alkalmas a töredezettség és a száraz korpásodás megelőzésére, fényes fényt kölcsönözve a fürtöknek.
 • Szantálfából - kiküszöböli a bőr viszketését, puhaságot ad a fürtöknek, egyenletesé és egészségessé teszi őket. A mágiában és az ősi rítusokban a fát használták az alvás normalizálására..
 • Boróka - serkenti a sérült haj és fejbőr struktúráinak regenerálódását, oldja a stresszt, nyugtatja az idegrendszert.
 • A körtétől - jó megelőzés a száraz haj és a végek részén, normalizálja a szőrtüszők munkáját, ebből a fajtából származó ecsetmasszírozó felgyorsítja az anyagcsere folyamatait a fejbőrben.

A választott finomságok

Nagyon nehéz kiváló minőségű fésűt találni, mivel a piac túltelített alacsony minőségű termékekkel.

Az első dologra a megjelenésre kell összpontosítani. A terméket tökéletesen csiszolni kell, aprítás és repedés nélkül. Fontos, hogy a fésű vagy az ecset ne legyen lakkozva, vagy annak antisztatikus tulajdonságai elvesszenek..

Ellenőrizze nyugodtan a fogak stabilitását, próbálja meg oldani őket egyik oldalról a másikra, hogy biztosan rögzüljenek. Érdemes allergia tesztet is elvégezni, ehhez a fogakat a könyök belseje mentén futtassa, és várjon 10-15 percet. Ha nincs kellemetlenség, bőrpír és más negatív reakció, a kiegészítő megvásárolható.

Ügyeljen a következő tényezőkre:

 1. Vékony és legyengült fürtök esetén széles fogú fésű alkalmas, a kicsi és gyakori fogak károsíthatják a fürtöket a fésülés során.
 2. A hosszú és durva hajat természetes sörtés kefékkel lehet a legjobban kezelni.
 3. Ha a fürtök göndörek vagy göndörek, válasszon egy ritka és széles fogú fésűt, hogy ne károsítsa a hajat.
 4. A ritka szálakat fa fogkefékkel lehet a legjobban ecsetelni a fejbőr masszírozására, a keringés fokozására és az új erős szőrszálak növekedésének kiváltására..
 5. A puha fajtákból készült kis fésűk (nyír, fenyő, boróka) a legalkalmasabbak a nagyon fiatal hölgyek számára..

A jó hajkefe illata olyan, mint a fa, amelyből készült. Szagolja meg a terméket, ha nem áraszt kellemes könnyű aromát, akkor valószínűleg a minőség alacsony.

A használat titkai

Természetes fa hajápoló eszköz vásárlása az első lépés a szép és vastag haj eléréséhez. A második lépés a vásárlás helyes használatának megismerése. A fésű használata a haj típusától és hosszától függ..

A fésülés hasznos és élvezetes, kövesse az alábbi szabályokat:

 • Ne fésülje túl gyakran a nedves és nedves fürtöket, ez elrontja a szerkezetüket és mechanikai károsodáshoz vezet.
 • Fésülje meg a hosszú hajat alulról felfelé: azonnal a végeit, majd a középső részt, a következő fogmosási mozdulatot - a gyökerektől egészen a fenékig. Ez a technika megakadályozza a szál összekuszálódását és károsodását..
 • A rövid hajvágásokat felülről lefelé kell fésülni, mivel ezek nem hajlamosak az összegubancolásra.
 • Minden mozdulatnak sima és pontosnak kell lennie, nem szabad hirtelen rángatni;
 • A gyenge, száraz haj fésülése előtt permetezőgéppel permetezhető be vízzel - ez segít enyhíteni a statikus stresszt.

Ápolás jellemzői

A természetes fa nagyon igényes anyag, amely gondos karbantartást igényel. A fésűk nem szeretik a túlzott hőt, ezért fűtőberendezésektől, elemektől és közvetlen napsugárzástól távol kell tárolni őket..

A nedvesség szintén nem szerepel a "kedvenc barátaik" listáján, ahonnan az eszközök kezdik elveszíteni eredeti formájukat, és amikor megszáradnak, forgácsok és rovátkák jelennek meg rajtuk. A legjobb, ha a tartozékot éjjeliszekrényben, szobahőmérsékleten tárolja.

Ha a fürtjei túl olajosak, minden használat után törölje át a szegfűszeget alkoholos törlőkendővel. A távozás után a maradék hajat is el kell távolítania: ha ecsetet használ, akkor vegye fel a csomót egy éles tárggyal, és húzza maga felé - így egyszerre eltávolíthatja a teljes szálréteget.

A fatermékeket rendszeresen kell mosni, ezt havonta legalább egyszer, de legfeljebb hetente egyszer végezzék, hogy ne károsítsák a testet és a fogakat. Az eljárás meglehetősen egyszerű: hígítsa a sampont meleg vízben, alaposan öblítse le a fésűt az összes szennyeződés és zsír eltávolítására, öblítse le a termék maradványait a csap alatt, szárítsa meg a tartozékot frottír törülközővel.

Ezeknek az egyszerű szabályoknak a betartása segít a legtöbbet kihozni a fésülésből, és meghosszabbítja a szerszám élettartamát..

Következtetésképpen

A természetes fa számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, és pozitív energiával rendelkezik, ezért a fürtök ápolásában történő felhasználása elképesztő eredményeket ad. Bármilyen fajtából származó fésűt és sokféle formát vásárolhat, hogy a hajának a leggondosabb gondozás legyen.

Ne feledje, hogy egy ilyen tartozékot rendszeres használat esetén három havonta, vagy ritkán félévente kell cserélnie. Óvatosan válassza ki az eszközöket, tartsa be karbantartásuk szabályait, és a hajad mindig tele lesz erővel és energiával.

Milyen fáról származik a fésű. Haj és fa fésűk. A fából készült fésű használata?

Nagyon sok erőfeszítést igényel, hogy manapság egészséges, szép haja legyen. A magas légszennyezés, a por, valamint mindenféle vasaló és lapos edény használata negatívan befolyásolja fürtjeink megjelenését. A rendszeres tápláló maszkok és egyéb SPA kezelések minden bizonnyal hozzájárulnak a hajad egészségének megőrzéséhez, de a napi ápolás is ugyanolyan fontos. A mindennapi tevékenység, például a fogmosás, jelentős szerepet játszik a buja és fényes haj felé vezető úton..

A történelem során a fésű többnyire fából készült. Természetesen a fa volt a legjobb választás pusztán azért, mert ez volt a legszélesebb körben elérhető erőforrás. A műanyagok felfedezése után azonban ez az olcsó szintetikus vagy félszintetikus anyag vált a fésűk készítéséhez használt domináns anyaggá. Ugyanakkor műanyag fésűt vezetnek be.

Hogyan válasszunk fa hajkefét?

A műanyag fésű a világ minden táján gyártott és használt fésűvé vált. A fésűs fésűk inkább különlegességgé váltak, mivel a "műanyag forradalom" viharral vette el a világot. A műanyag fésűk azonban nem a legjobbak a szakállához. Statikus elektromosságot termelnek, amikor a szakállát ecseteli, és ennek eredményeként kuszábbá válik. A műanyag fésűk olyan penész, amely a gyártás során mikroszkopikus "furatokat" hagy a fogai között, amelyek megragadják és meghúzzák a szakállszőrt.

Melyik fésű a legjobb a hajhoz

A fésű kiválasztásakor a legfontosabb, hogy ne károsítsa a fejbőrt és a hajat, ami azt jelenti, hogy áthúzunk a listáról:

 • Fém masszázsfésűk éles fogakkal. Az ilyen termékek könnyen megkarcolhatják a bőrt, amely gyulladással és hajhullással jár;
 • Fésűk, amelyek repedéseket vagy rovátkákat mutatnak a vizsgálat során. A haj biztosan elakad bennük, ami az egészséges haj kiszakadásához vezet..

Figyelnie kell a haj típusára, hosszúságára és sűrűségére is. A hosszú, vastag fürtök tulajdonosai számára ideálisak a széles körben elhelyezett fogakkal ellátott fésűk. Ha a haj a lapockák felett van, és nem göndörödik - a szokásos intervallummal.

Elgondolkozott már azon, miért kapsz nagyobb benőtt szakállat? A fém fésűk a mai „combok”. Nem, nem azt mondjuk, hogy "hipszterek", mivel ennek a szónak valóban nincs jelentése a szakáll világában. Úgy értjük, hogy klassz dolgok. Persze hihetetlenül néznek ki, és az őket készítő tervezők csillagok. De csakúgy, mint egy műanyag fésű, ezek sem a legjobbak a szakállához. Ha a fém nincs csiszolva a fogak között, akkor a műanyaghoz hasonlóan gyakrabban fogják és húzzák a szakállszőrt, mint a fésűs fésűk..

 1. Az elsőt közvetlenül a fürdőszobában vagy a közelben tárolják. A fésű ideális a törülközővel szárított haj fésüléséhez..
 2. Különálló fésű. Általában kerek, műanyag vagy sörtés fogakkal..
 3. Kompakt kézifésű, amelyet mindig magával vihet. Ügyeljen arra, hogy ezt a tartozékot szellőző szövetzacskóban tárolja.

Miért hasznos egy fa hajfésű?

Amikor a műanyag és a fából készült termék között választanak, a szakértők azt javasolják, hogy maradjanak természetes anyagok mellett. Kérdezd miért? sokkal több hasznot hoz a hajadnak.

Azt is hajlamosak letörölni a természetes olajokat vagy a szakállolajat a szakállszőrzetről, mivel a fém nem porózus és nagyon kemény. Ah, abban a pillanatban, amikor vártál. Itt találkozik a gumi az úttal. Mint fentebb említettük, a fa fésűket évszázadok óta használják. A fa az egyik legsokoldalúbb anyag a bolygón. különféle fából készült. Úgy gondoljuk, hogy a bambusz a legjobb megoldás a szakállra. A bambusz nagyon rugalmas termék, mivel a bambusz naponta akár 2 lábra is megnő.

Különböző típusú fésűk tulajdonságai

A bambusz kevésbé porózus, mint a legtöbb keményfa, és lehetővé teszi a természetes olajok használatát a hajban, vagy egyenletesebb eloszlást a szakáll ecsetelésénél. Íme néhány egyéb előnye a szakállfésű használatának.

Előnyök egy ilyen termék használatához

 • A fából készült fésű fogai nem károsítják a fejbőrt;
 • A fafésű haj után nem villamosodik fel, puha és sima lesz;
 • A természetes fából kiosztott illóolajok gazdagítják a fürtöket és aromaterápiásként szolgálnak a fésülés során;
 • A széles fogú fésűk a legjobb módszer a maszkok és balzsamok felhordására a haj teljes hosszában;
 • A fából készült fésűk nem hámozzák a szőrszálakat, ami azt jelenti, hogy hamarosan megfeledkezik a töredezett hajról;
 • A kis fa fésűk ideálisak a gyermekek számára;
 • Vásároljon olyan fa fésűt, amely nincs lakkozva. A lakk alkalmazás semmissé teszi a természetes anyagok összes hasznos tulajdonságát.

Hogyan kell tárolni és gondozni

A fából készült fésű csak akkor okozhat kárt, ha nem tartja be a mögötte lévő tárolási szabályokat:

Minél keményebb vagy sűrűbb a fa, annál kevésbé fordul elő statikus felhalmozódás, ami teltebb, egészségesebb megjelenést jelent. A fa fésűk egyenletesebben osztják el az olajokat, így a szakállszőrt a tengelytől a hegyéig eltakarja, a műanyag vagy fém fésűk nem lesznek hatékonyak. Ha meg kell tisztítania vagy meg kell mosnia a fésűjét, egyszerűen öntsön egy kis meleg vizet a fésűre, majd törölje le. Fésűs tisztítószappannal eltávolíthatja a fával átitatott olajokat. A fából készült fésűk egészséges ragyogást kölcsönöznek szakállának.

 • Nincs statikus elektromosság.
 • A fából készült fésűk egy életen át tarthatnak, ha megfelelően ápolják őket.
Megtanulhatja, hogyan lehet a fa hulladékát egy szép fésűvé alakítani, amely jobb a haja számára, mint a műanyag vagy fém modellek körülbelül egy óra alatt.

 • Óvja a fatermékeket a közvetlen napfénytől és a központi fűtőberendezésektől. Ezen tényezők hatására a fa kiszárad és megreped;
 • A magas páratartalom és a vízzel való gyakori érintkezés szintén károsítja a fát;
 • Hetente egyszer mossa meg a fésűt szappanos vízben, majd törölje szárazra és szárítsa meg (ne a napsütésben);
 • A természetes anyagok élettartama rövidebb, mint a szintetikus anyagoké. Ezért a fa fésűt három-négy havonta egyszer újítsa fel..

Melyik fa fésű a legjobb a haj számára

A fáknak megvan a maguk energiája, és a növényvilág képviselői között vannak olyan fajok, amelyek töltenek és erőt adnak, és olyanok is, amelyek el tudják venni. Ha lehetősége van kiválasztani a fésű fafajtáját, előnyben részesítse a borókát, a tölgyet, a bükkfát vagy a nyírfát.

Hidd el, ha nem, a fa fésűknek számos előnye van a fém vagy műanyag modellekkel szemben. A fejbőr fésűi könnyebbek, a fejbőrt is szétterítik Természetesebb olajokkal, különösen hosszú haj esetén, és soha nem gyűjtenek statikusakat. A fából készült fésűm másból épült, csak cseresznye díszítésből, fehér tölgy maradékból és egy kevés főtt lenmagolajból. Körülbelül egy óra alatt felépíthet egy ilyen fésűt, és évekig használhatja.

A hajmosás rituálé

Ha talál egy "lapos tetejű" profilú pengét, akkor ez a legjobb út. Ez egy próba és hiba folyamat. A fa elején aprított fát aprítsa meg, hogy megkapja a penge magasságát. Miután lenyelte az egyik arcát, fordítsa meg az állományt, és rágja meg a szemközti arcát. Ne terhelje túl a kötést ragasztóval. Indexelő csap a pontos vágásokhoz: Az első vágással vágja le a következő lépést, ha csúsztatja a kerítés kerítését egy rögzítő csap segítségével. Minden vágás után egyszerűen csúsztassa a frissen vágott fogazott hornyot a csap fölé, és hajtsa végre a következő vágást a vonal mentén.

Melyik fából készülnek leggyakrabban?

A boróka erőteljes baktériumölő hatású, tökéletesen megbirkózik a gyulladással, gyógyítja a sebeket, leküzdi a gombákat és a korpát. A borókafésű előnyeit Oroszország vezető trichológusai bizonyítják.

A bükk és tölgyfa nagyon tartós és megbízható. Nem fél a nedvességtől, tökéletesen csiszolt és gyönyörű megjelenésű. A tanninok normalizálják a faggyúmirigyek munkáját, erősekké és erőssé teszik a hajad.

Mindössze öt centiméter hosszú, ha a fésűt kezemmel tartom, ujjaim túl közel lehetnek a pengéhez. Kész fogak: Ezen a ponton az összes fogam levágódott, de a fésű még mindig unalmas négyzet alakú fa. Itt az ideje, hogy adjunk egy kis dimenziót ennek a projektnek.

Csiszolás a sima befejezés érdekében: Itt az ideje, hogy fáradjon. Igen, ez egy kis gond, de ettől a fésű könnyedén meghúzza a haját. Manapság szinte minden házban bizonyosan van egy vagy több gerinc. Értékes segítők a haj szétválasztásában és formázásában. Teljesen mindegy, hogy a saját hajad milyen hosszú. Ezenkívül nők és férfiak, valamint gyermekek használják a fésűket. Ezen a területen azonban nagyon széles a választék, ezért nagyon nehéz megtalálni a saját kívánságainak és ötleteinek megfelelő fésűt..

A nyírfésűk aktiválják a vérkeringést és serkentik a haj növekedését, de ez a fajta nem olyan erős, mint az előzőek, ezért a fából készült fésűt gyakrabban kell cserélnie, mint mások..

A fából készült fésű vagy a kézzel készített hajkefe kiváló ajándék lesz családjának, barátainak és kollégáinak.

Az ókortól kezdve a szépségek fésűvel fésülték fényűző, hosszú hajukat. Sajnos manapság a legtöbb nő fém-, műanyag- vagy csontfésűt használ. Ezért úgy döntöttem, hogy elmondok mindent a fából készült hajfésűkről és arról, hogy miért érdemes ezeket választani a fésű kiválasztásakor.

Általánosságban elmondható, hogy a kereskedelemben kapható fésűk nagyjából két kategóriába sorolhatók: egyrészt a szétválasztó, másrészt a fésűs fésűk. Ennek megfelelően először alaposan meg kell fontolnia, hogy melyik lehetőségre van szükség valóban vásárláskor. Ha olyan fésűt vagy akár egy kefét keres, amellyel a hajat szét tudja bontani, akkor durva modelleket kell használnia. Ennek háttere meglehetősen egyszerű: így a haj, különösen mosás után, általában nagyon érzékeny, ezért nem lehet vékony ecsettel vagy finom fésűvel feldolgozni..

Miért jobb és egészségesebb a fa fésű a hajad számára?

1. A fafésűnek számos egyedi tulajdonsága van. Kisimítja a keratin pikkelyeit a fényes és egészséges megjelenés érdekében.

Ezenkívül a fésű terápiás hatással van a fejbőrre, fokozva a mikrocirkulációt.

Vannak természetes sörtéjű fésűk és hátrányaik

Ezenkívül egy finom fésű, kusza, megkötött haj gyakran csak nem tesz semmit, mert nem megy át. Ha nagyon göndör haja van, akkor "már" durván elemezheti az ujjaival. Van azonban egy durva gerinc is. Egyenes hajú emberek vagy több sörtés fakefe is használhatja őket. Ha nemcsak fésűt, hanem ecsetet is szeretne használni, akkor használjon fogantyúval ellátott kefét, mivel ezek nagyon kellemesek a fejbőrön.

2. Mivel a fa természetes és semleges anyag, tökéletesen kombinálható a hajápoláshoz használt összes kozmetikummal.

3. A más anyagból készült fésűkkel ellentétben a fésű nem sérti meg a hajat, hanem éppen ellenkezőleg, gyógyító hatású.

4. A fésű biztonságosan alkalmazható hajmaszkok, festékek és hajformázók számára. A fa nem reagál ezekkel az anyagokkal, és nem képes allergiás reakciót kiváltani.

Ha azonban valaki fésűt keres a stílushoz, itt természetesen vannak más "szabályok". Ha azonban fürtökkel van megáldva, akkor stílusi okokból a fésülést kell keresnie, mivel ez bizonyos körülmények között göndöríti a fürtöket. Ha fényes, letisztult hajat szeretne, akkor ez minden bizonnyal igaz az éles és lapos fésűkkel, amelyeket a fodrászok „fésült kefékként” is emlegetnek. A kefe nagy területe miatt a megfelelő szálakat egyenként meg lehet húzni a tisztítás során. Végül egy természetes sörtés kefe vezethető át a hajon..

5. A fából készült fésű nagyon fontos tulajdonsága, hogy tökéletesen eltávolítja a statikus elektromosságot, és a haj nem villamosodik fel. És ez nagyon fontos, különösen, ha kalapot viselünk..

A fésűk típusai és felhasználása

Vele könnyen egyenletes elválást hajthat végre, és kibogozhatja a hajvégeket..

Így nagyon szép fényt kap. A fésűk azonban szintén kiválóak a tökéletes fésű létrehozásához vagy a rövid frizura összehangolásához. Ezenkívül a sokféle szín, forma és minta miatt egy vagy több fésű is megtalálható, amelyek ugyanakkor megfelelnek a saját ízlésüknek. Aki egyáltalán nem biztos abban, hogy melyik markolati fésű a legjobb, kérjen fodrászat. Végül is a szakember ismeri a legjobb fésűt, amellyel megfésülheti azt a frizurát, amelyet maga vágott ki.

Pillangó és keresztléc fésű!

Jogi nyilatkozat: Ez a videó nem tőlünk származik, de elég érdekesnek találjuk ezt a kínálatot itt. A fából készült fésűnek számos előnye van. Egyrészt gyengéden és puhán siklik a haján. Másrészt nem erőlteti meg a fejét, így repülhet. Teljesen természetes termék és rendkívül könnyen tárolható..

A sérült, legyengült és vékony haj esetén nélkülözhetetlen.

Kisimítja a durva, rövid hajat.

● Színező fésű.

Kényelmes maszkok, ápolószerek, és természetesen hajfestéskor.

Hajfésű fésűvel

Ecseteléskor a haj szétválasztható és konzerválható. Nem javasoljuk az erős hajat. A víz nem szereti a fa tetejét. Ha folyadékkal érintkezik, a felülete festhető lehet. Ezért nem javasoljuk a nagyon nedves haj ellen. Szárítsa meg a fésűt valahol meleg helyen. Ügyeljen arra, hogy a fésű kerítéssel, radiátoron vagy közvetlenül a napsütésben legyen, különben repedések alakulhatnak ki a fában. A fa fésűt mindig szárazon kell tartani..

Puha sörtés kefe a finom hajhoz

Reggel alvás után, sportolás után és hajmosás után gyakran nagy a zűrzavar a fejben: összefonódás, megkötözés és torzulás. A frizurát továbbra is csak megfelelő ecset tudja visszatartani. Mire kell figyelni a megfelelő fésű kiválasztásakor. A haj típusától vagy frizurájától függően vannak megfelelő ecsetek és fésűk. "Alapvetően a fésűk és az ecsetek között az egyik különbség a haj egyszerű szétválasztása és formázása, valamint a frizura formázása" - magyarázza Stephanie Koen, a szövetségi német fodrász elnöke..

● Ecset fa fogantyúval.

Jó hajszárításhoz és stílushoz.

Könnyítse meg a rakoncátlan durva haj gondozását.

Különböző típusú fésűk tulajdonságai

Nyír.

A nyírfésű használata nyugtató hatású, enyhíti a stresszt, enyhíti a stressz tüneteit és béke érzetet ad.

Melyik fából készülnek leggyakrabban?

Tanácsot ad egy durván durva fogú fésűnek a hajmosás után, és egy finomabbnak a frizurához. A száraz hajat viszont jobban lehet ecsetelni. "Minél jobb a haj, annál fényesebb a tarló" - magyarázza a fodrász. Minden nap használunk hajkeféket, de csak a legkisebbek figyelnek az ecset minőségére. Ez azonban kritikus fontosságú az egészséges fejbőr és a gyönyörű, fényes haj szempontjából. A sarkok sajnos gyakran műanyagból készülnek, így a haj statikusan feltöltődik.

Aspen.

A nyárfából készült fésű képes energiát felvenni. Ezért jó terápiás hatással lesz a fej nehézségére és a fejfájásra. Fésülés után azonnal megkönnyebbülést fog érezni. Aspen elveszi az ön gyötrelmét. De tudd, hogy a nyár csak terápiára alkalmas, állandó használatra nem..

Fafésűk fajtái

A legjobb választás egy fésű. Ezenkívül a kefe nem lehet alakítható, vagy fém és drót sörték ajánlottak: a gyengén vagy nem lekerekített sörték irritálhatják a fejbőrt. "A természetes savanyúság, például a vaddisznó jó választás" - tanácsolja a szakember. Az erős hajnak stabilabb kefékre van szüksége, mint a vaddisznó és a nejlon hajkeverék.

Tartsa tisztán a keféket és a fésűket

Ahhoz, hogy a fésűk és a fésűk sokáig tartsanak, meg kell tisztulnia. A szőrrel teli kefék nemcsak kellemesek, hanem a baktériumok tökéletes helyei is. Tehát vegye ki ingyen az ecseteket és fésűket a hajából. Időről időre nem lehet sörtével megtisztítani a sörtéket a maradék formázó termékek eltávolításához. Különösen alapos tisztítás, ha az internódát fogkefével tisztítja. Vigyázzon, ne tegye a természetes sörtés kefét a fűtőtestre, mert a sörték törékennyé válnak.

Olkhovaya.

Az éger nagyon gyengéden enyhíti a fejfájást és az idegi feszültséget. De nem használhat állandóan éger - ez negatívan befolyásolja a szív és az erek munkáját..

Topoleva.

A nyár visszavonja az álló energiát. Fésülje meg a haját egy nyárfésűvel a nyaki gerinc, a hát és az ízületek fájdalma miatt. Ha nyárfésűt használ egy nehéz napi munka után, a fáradtság nyom nélkül elmúlik..

Kalinovaya.

Mivel a viburnum női fa, képes egyensúlyba hozni a női energiát és megnyugtatni.

Fenyő.

A fenyő feladja erőteljes pozitív energiaellátását. Megszünteti a kételyeket és az önbizalmat. Gyakran nem érdemes fenyőfésűt használni, mivel ez nagyon megterheli a szívet..

Tölgy.

A tölgyből készült fésű alkalmas mindennapi használatra. A tölgy biztosítja a szükséges energiamennyiséget és aktiválja az agyat.

Hogyan válasszuk ki a fésűt

► A lakkozott vagy festett fésűnek nincs hasznos, gyógyító hatása, ezért nem szabad rá költeni a pénzügyeit.

► A következő dologra a fogakra kell figyelni.

Jól meg kell készülniük, és repedésektől, forgácsoktól vagy sorvadásoktól mentesek. A helyes döntés érdekében gondosan vizsgálja meg a fésűt, csúsztassa az ujját a fogakra.

► Válasszon egy fésűt a hajanak megfelelően.

► A fésű hosszabb élettartama érdekében ne kíméljen pénzt és vásároljon minőségi árut.

Fa fésűápolás szabályai

Mivel a fa természetes anyag, használat közben megrepedhet és rothadhat..

A fésű élettartamának meghosszabbítása érdekében ne próbálja nedves környezetben tartani, és ne szárítsa meg fűtőberendezéseken.

Amikor piszkos lesz, mossa meg a fésűt meleg vízben samponnal, és törölje szárazra egy kendővel.

Az elhasználódott fésűt azonnal cserélje ki egy újra.

Fa hajfésű. Előny vagy kár? 5/5 (7)

Nagyon sok erőfeszítést igényel, hogy manapság egészséges, szép haja legyen. A magas légszennyezés, a por, valamint mindenféle vasaló és lapos edény használata negatívan befolyásolja fürtjeink megjelenését. A rendszeres tápláló maszkok és egyéb SPA kezelések minden bizonnyal hozzájárulnak a hajad egészségének megőrzéséhez, de a napi ápolás is ugyanolyan fontos. A mindennapi tevékenység, például a fogmosás, jelentős szerepet játszik a buja és fényes haj felé vezető úton..

Melyik fésű a legjobb a hajhoz

A fésű kiválasztásakor a legfontosabb, hogy ne károsítsa a fejbőrt és a hajat, ami azt jelenti, hogy áthúzunk a listáról:

 • Fém masszázsfésűk éles fogakkal. Az ilyen termékek könnyen megkarcolhatják a bőrt, amely gyulladással és hajhullással jár;
 • Fésűk, amelyek repedéseket vagy rovátkákat mutatnak a vizsgálat során. A haj biztosan elakad bennük, ami az egészséges haj kiszakadásához vezet..

Figyelnie kell a haj típusára, hosszúságára és sűrűségére is. A hosszú, vastag fürtök tulajdonosai számára ideálisak a széles körben elhelyezett fogakkal ellátott fésűk. Ha a haj a lapockák felett van, és nem görbül, válasszon fésűt és fésűt a szokásos fogközökkel.

A szakértők három fésűt javasolnak:

 1. Az elsőt közvetlenül a fürdőszobában vagy a közelben tárolják. A fésű ideális a törülközővel szárított haj fésüléséhez..
 2. Különálló fésű. Általában kerek, műanyag vagy sörtés fogakkal..
 3. Kompakt kézifésű, amelyet mindig magával vihet. Ügyeljen arra, hogy ezt a tartozékot szellőző szövetzacskóban tárolja.

Miért hasznos egy fa hajfésű?

Amikor a műanyag és a fából készült termék között választanak, a szakértők azt javasolják, hogy maradjanak természetes anyagok mellett. Kérdezd miért? Egy fából készült fésű sokkal többet tesz a hajadnak.

Előnyök egy ilyen termék használatához

 • A fából készült fésű fogai nem károsítják a fejbőrt;
 • A fafésű haj után nem villamosodik fel, puha és sima lesz;
 • A természetes fából kiosztott illóolajok gazdagítják a fürtöket és aromaterápiásként szolgálnak a fésülés során;
 • A széles fogú fésűk a legjobb módszer a maszkok és balzsamok felhordására a haj teljes hosszában;
 • A fából készült fésűk nem hámozzák a szőrszálakat, ami azt jelenti, hogy hamarosan megfeledkezik a töredezett hajról;
 • A kis fa fésűk ideálisak a gyermekek számára;
 • Vásároljon olyan fa fésűt, amely nincs lakkozva. A lakk alkalmazás semmissé teszi a természetes anyagok összes hasznos tulajdonságát.

Hogyan kell tárolni és gondozni

A fából készült fésű csak akkor okozhat kárt, ha nem gondozza időben, és nem tartja be a tárolási szabályokat:

 • Óvja a fatermékeket a közvetlen napfénytől és a központi fűtőberendezésektől. Ezen tényezők hatására a fa kiszárad és megreped;
 • A magas páratartalom és a vízzel való gyakori érintkezés szintén károsítja a fát;
 • Hetente egyszer mossa meg a fésűt szappanos vízben, majd törölje szárazra és szárítsa meg (ne a napsütésben);
 • A természetes anyagok élettartama rövidebb, mint a szintetikus anyagoké. Ezért a fa fésűt három-négy havonta egyszer újítsa fel..

Melyik fa fésű a legjobb a haj számára

A fáknak megvan a maguk energiája, és a növényvilág képviselői között vannak olyan fajok, amelyek töltenek és erőt adnak, és olyanok is, amelyek el tudják venni. Ha lehetősége van kiválasztani a fésű fafajtáját, előnyben részesítse a borókát, a tölgyet, a bükkfát vagy a nyírfát.

Melyik fából készülnek leggyakrabban?

A boróka erőteljes baktériumölő hatású, tökéletesen megbirkózik a gyulladással, gyógyítja a sebeket, leküzdi a gombákat és a korpát. A borókafésű előnyeit Oroszország vezető trichológusai bizonyítják.

A bükk és tölgyfa nagyon tartós és megbízható. Nem fél a nedvességtől, tökéletesen csiszolt és gyönyörű megjelenésű. A tanninok normalizálják a faggyúmirigyek munkáját, erősekké és erőssé teszik a hajad.

A nyírfésűk aktiválják a vérkeringést és serkentik a haj növekedését, de ez a fajta nem olyan erős, mint az előzőek, ezért a fából készült fésűt gyakrabban kell cserélnie, mint mások..

A fából készült fésű vagy a kézzel készített hajkefe kiváló ajándék lesz családjának, barátainak és kollégáinak.

Fából készült hajfésűk: fésű kiválasztása, előnyök és vélemények

A modern világban sok erőfeszítést kell tenni annak érdekében, hogy ne csak szép, de egészséges haja is legyen. A levegő szennyezett, mindenhol por van. Ezenkívül a nők gyakran használnak hajsütőt, vasalót, hajszárítót, ami hamarosan tükröződik a fürtök megjelenésében. Természetesen a tápláló maszkok segítenek az egészséges haj fenntartásában, de a napi ápolás - fésülés - nem kevésbé fontos. Mennyire jók a fa hajfésűk? Próbáljuk meg kitalálni.

Hasznos fésűk

Lehet, hogy furcsán hangzik, de a hajad egészsége egyenes arányban van azzal, hogy melyik fésűt használod. Egy ilyen egyszerű készüléket nemcsak a haj fésülésére és szétválasztására terveztek, hanem a zsír teljes hosszában egyenletesen eloszlik, valamint eltávolítja a port és masszírozza a fejbőrt..

Ennek ellenére néhány fésű többet árt, mint használ. Ha egy nő gondoskodik a hajáról, akkor a "fegyver" egyik lehetősége a hajának szépségéért folytatott küzdelemben természetes anyagból készült fésűnek kell lennie.

A fa hajkefe vagy fésű valójában nagyon hasznos a hajápolásban. Minden érdemük szerint azt is tudják, hogyan lehet eltávolítani a statikus elektromosságot és fényt adni a fürtöknek..

A hajának teljes ellátásához a fa hajfésűk elengedhetetlenek. Például, ha ritka fogú fésűt választ, akkor nagyon kényelmes használni, ha meg kell tisztítania a nedves hajat vagy el kell osztania egy hajmaszkot. A masszázs kefék javítják a szőrtüszők vérellátását. Ha gyönyörű frizurát kell készítenie, itt a formázó ecset asszisztensként fog működni..

A szabály olyan, mint az orvosoké - ne ártson!

A fésű kiválasztásakor egy nagyon fontos pont semmilyen módon nem károsítja a fejbőrt és a fürtöket. Ezért a következő eszközöket törölni kell a listáról:

 • fésűk, amelyeknek szagai vagy repedései vannak: a hosszú szálak biztosan elakadnak bennük, és ez oda vezet, hogy egészséges hajszálakat húznak ki;
 • fém masszázsfésűk, amelyek éles fogakkal rendelkeznek: nagyon könnyen megkarcolják a bőrt, ennek következménye gyulladás és hajhullás lehet.

A fürtök típusára, sűrűségére és hosszára is összpontosítania kell. Azoknak a hölgyeknek, akiknek hosszú, vastag haja van, egy fa hajfésű tökéletes. Az eszközről készült vélemények azt jelzik, hogy ez a legjobb választás a fürtök szépségének és egészségének. Hosszú hajú hölgyek számára alkalmas egy fésű, amelyben a fogak széles körben helyezkednek el. Azok számára, akiknek fürtjei egyenesek és kissé magasabbak, mint a lapockák, a fogak közötti szokásos távolságú fésűket kell választani..

A fésűk előnyei

Mielőtt a sok fésűs eszköz közül választana, először el kell gondolkodnia azon, hogy az eszköz milyen előnyökkel jár a haja számára. Mint minden ezen a világon, a fából készült fésűnek is vannak előnyei és hátrányai..

Előnyeik a következők:

 • a fa környezetbarát anyag, ami önmagában is jó;
 • a fejbőr nem sérült meg;
 • erőt ad a hajnak;
 • alkalmas mindennapi használatra;
 • egy fából készült fésű vagy fésű használata kiválóan megakadályozza a törékeny, zsíros hajat és a töredezett hajokat;
 • eltávolítja a statikus elektromosságot;
 • tökéletes a balzsamok és maszkok felviteléhez.

A fésűk hátrányai

Most beszéljünk arról, hogy milyen jelentős hátrányok találhatók a fésülés és a hajápolás ilyen eszközeiben. Tehát ezek a következők:

 • a fésűk, ha lakkal vannak bevonva, növelhetik a haj villamosodását;
 • az ilyen fésűket jól csiszolni kell, mert különben nemcsak a végek szakaszát nem akadályozzák meg, hanem problémát is okoznak;
 • a fa hajfésűket és a fésűket gyakrabban kell cserélni, mint a természetellenes anyagokból készült szerszámokat;
 • ezek a fésűk különös gondot igényelnek.

Egy szó a szakemberekhez

A fodrászok javasolhatják három fésű megvásárlását a hajápoláshoz.

Külön kell lennie a stílus elkészítéséhez. Rendszerint kerek alakú, a fogak műanyagból vagy sörtékből készülhetnek.

A második kényelmesen tárolható a fürdőszobában, vagy nem messze tőle. A fésű ideális, mert nagyon kényelmes nekik törölközővel szárított hajat fésülni.

A harmadik jól jön az erszényben, amelyet a nő magával visel. Csak meg kell győződnie arról, hogy ezt a kiegészítőt mindig jól szellőző szövetborításban tárolja.

Tárolás és gondozás

Már egyértelművé vált, hogy a teljes értékű hajápoláshoz fa hajfésűre van szükség. Használatának tagadhatatlan előnyei. De csak akkor árt, ha a fésűt nem gondozzák megfelelően, és nem tartják be a tárolási szabályokat.

Ha a víz gyakran érintkezik, vagy állandóan magas páratartalmú helyiségben tartózkodik, a fa megsérül.

Mivel a természetes anyagok élettartama sokkal rövidebb, mint a szintetikus anyagoké, a fésűket, a fésűket és a keféket körülbelül negyedévente meg kell újítani..

Óvja őket a közvetlen napfénytől és minden központi fűtőeszköztől, mert amikor ezek a tényezők befolyásolják a szerszámot, a fa megreped és kiszárad.

Hetente egyszer meg kell mosni egy ilyen fésűt szappanos vízben, majd szárazra és szárazra törölni (csak ne közvetlen napfényben).

Meg kell jegyezni, hogy minden fának megvan a maga energiája. A növényvilág nagyon sok képviselője között vannak olyan fajták, amelyek képesek feltöltődni és erőt adni. És vannak, akik átvehetik a hatalmat. Ha egy nőnek lehetősége van a fésű vagy a fésű fafajtájának kiválasztására, akkor a legjobb a nyír, a tölgy, a boróka vagy a bükk választása.

A nyírfésűk aktiválhatják a vérkeringést és stimulálhatják a haj növekedését. Igaz, ez a fajta nem olyan erős, mint mások, ezért gyakrabban kell cserélnie a fésűt..

A tölgy és a bükkfa nagyon tartós és megbízható. Nem fél a nedvességtől, jól őrli és szép megjelenésű. A tanninoknak köszönhetően a faggyúmirigyek munkája normalizálódik, a haj erős és erős lesz.

A boróka erőteljes baktériumölő hatással bír, képes megbirkózni a gyulladásos folyamattal, gyógyítani a sebeket, harcolni a korpásodás és a gomba ellen. Egyébként Oroszország vezető trichológusai bebizonyították a borókából készült fésűk előnyeit.

Tehát már világos, hogy hány pozitív pillanat fog bekövetkezni, ha egy nő választása fa hajfésűre esik. Az ilyen fésűk és ecsetek használatát követő vélemények azt mutatják, hogy előnyeik tagadhatatlanok, és a haj valóban gyönyörű és egészséges megjelenést kölcsönöz.

Szalon profi masszázsfésű - áttekintés

Milyen előnyei vannak a fafésűknek a haj számára? Hogyan vigyázzon rá? Vegyem-e?

Jó nap!

Nagyon sok időt szánok a hajamra: nap mint nap gondozom, de ez nem elég. Végül is a haj egészsége közvetlenül attól függ, hogy milyen fésűt használok. A fogmosás napi rutin, és igyekszem a lehető legkíméletesebben tartani a hajat..

Idővel rájöttem, hogy a fésű a legjobb a hajam számára. A fa környezetbarát anyag, ami önmagában is jó.

A fém fésűk nem egyeznek a fésűvel.

Ma mesélek a fából készült fésűről, amelyet most használok.

Comb SALON professzionális masszázs mini.

Ár - 287 rubel.

A hajkefe a Wildberry online áruházból került hozzám. A fésűvel együtt elhelyezett egy kis brosúrát a cég logójával.

Ár - 299 rubel (kedvezménnyel).

Vettem a mini verziót, hogy lássam, mennyire jók a fésű tulajdonságai a gyakorlatban.

Amikor mindenki megőrült a híres Tangle Teaser miatt, eszembe sem jutott a megvásárlása. Úgy gondolom, hogy a természetes fafésűk a legjobb segítők a gyönyörű hajért folytatott küzdelemben..

A hajam:

- vékony és vékony

- zsíros a gyökereknél

- jelenleg rövid (vállig érő)

A fésű megjelenése megfelel a természetesség fogalmának. Elég stílusosnak és nyugodtnak tűnik. Környezetbarát anyagból készült.

A fogantyú és a test természetes fából készült és lakkozott.

Tetszett a "csíkos" fa, ami a konyhai bambuszlemezekre emlékeztet)).

A gallyak szintén fából készültek, fenyőből. A végén nem gömbölyödnek, így a haj könnyen elcsúszik. Vastag haj fésüléséhez a fésű nem alkalmas - gallyak, vagy nem fésülik a hajat a végéig, vagy eltörnek.

A hajrudak alatti talp könnyen tisztítható.

A párna fekete, puha és rugalmas, megnyomása után szabadon visszatér eredeti helyzetébe. Ez egy gumi, vagyis egy gumi alap.

A feketén a felgyülemlett por és szennyeződés elég jól látható, a könnyű gallyakon viszont láthatatlan, ezért ez a színkombináció nagyon kényelmes. Mindig látható, amikor eljött az ideje, hogy lemossa a fésűjét.

A gallyasorok pontosan készülnek, a gallyak egytől egyig magasak, egyetlen pálcát sem láttam kilógni a hosszában.

Ez a fésű megfelel a vékony hajamnak, de még én is megkapom a Maxi verziót, ha ez a fésű elhasználódik.

Fésű hossza - 18 cm.

Nagyon könnyű, szinte súlytalan és tapinthatóan kellemes tapintású. Különösen tetszik, hogy kényelmesen elfér a kézben, nem csúszik és nem esik ki.

A fa rudak megakadályozzák az elektrosztatikus hatásokat.

Csak száraz hajat mosok, főleg a gyökérzónára próbálok figyelni. Masszírozom a fejbőrt a fogaimmal, az érzések nagyon kellemesek. A bőr vérkeringése fokozott. A fa szegfűszeg jó masszázshatást kölcsönöz a fejbőrnek.,

Ez a fésű két funkciót ötvöz: fésülést, szétválasztást és a fejbőr masszírozását.

De ez a fésű erősen összekuszálódott hajat szétválaszt.

☆☆☆ ÁPOLÁS ÉS TÁROLÁS ☆☆☆

Ez a fésű gyakorlatilag nem piszkosul. Hat hónapja használom és minden gond nélkül.

Mosásához meg kell öblítenie a fésűt meleg vízzel.

És akkor csak jól meg kell szárítania.

Ezután a fésűt ne hagyja fűtőberendezések közelében, és ne tegye ki hosszan tartó napfény hatásának. Ezt úgy, hogy ne legyen repedés.

Nem ajánlott a fürdőszobában tárolni.

A fa fésűk élettartama rövidebb, mint a szintetikusaké. Ezért ha repedések vagy repedések jelennek meg, cserélje ki a fésűt..

Eredmények:

1. A fából készült fésű fogai nem károsítják a fejbőrt, és nem képesek megkarcolni vagy károsítani

2. A fát fésű után nem villamosítják fel. Ennek megfelelően a fején a "pitypang" állapota nem jelenik meg.

3. A fa szegfűszeg kiválóan alkalmas olajok, maszkok, balzsamok felvitelére a haj teljes hosszában.

4. A fa fésű nagyon finoman fésüli a hajat anélkül, hogy károsítaná a szerkezetet. Általánosságban elmondható, hogy ez kiválóan megakadályozza a hasított végek kialakulását. Egyetértek, ez mindenkire igaz.

5. A védőzsírt egyenletesen oszlatja el a teljes hosszában.

6. Alkalmas fejmasszázsra és a vérkeringés javítására.

Mínuszok:

 • Rövid élettartam
 • Óvatosan kell kezelni

Ezt a fésűt használom a fejbőröm masszírozására, és egy szantálfésűvel kombinálom. Van egy természetes sörtés masszázsfésűm is. Ritkábban használom.

Általában teljesen átálltam a természetes "fa" fejbőr és hajápolásra. Egyetlen szintetikus fésű sem veri a fát.

Az egészséges haj növekedéséhez nemcsak olajokkal és véleményem szerint jó minőségű termékekkel kell gondoskodni, hanem a fésűt is cserélni kell, mert ez a hajápolás szerves része.!
A fésűnek kényelmesnek és nem traumatikusnak kell lennie a haj számára.

Természetesen a fésűk nem segítenek a vastag hajban, véleményem szerint ez csak jó minőségű hajápolás.

A SALON professzionális masszázs mini hajkefe nem hagyott közömbösséget, és a hajam nagyon elégedett ezzel az ápolással. Mindenképpen megéri a pénzt. A kényelem és a minőség a fésű fő jellemzői. Ezért ezt az ecsetet ajánlom.!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Vékony haj: a legjobb szárító és formázó csapkodok a hangerő növelése érdekében

Hogyan lehet megszáradni a finom hajatHa a hajad kissé megereszkedik, és úgy néz ki, mint a lecsapódó jégcsapok, akkor a fúvásos szárítás az üdvösséged.

ProOtvary.ru

Mindent tudunk a főzetekről!Bojtorján főzet hajra 1 Kémia és gyógyító tulajdonságok 2 Nyersanyagokat szerzünk be 3 recept 4 EllenjavallatokA bojtorján vagy bojtorján csodálatos növény. Parlagon, elhagyott helyeken nő, néha olyan, mint a kertben a gyom, és egyáltalán nem díszíti a tájat.