Legfontosabb / Vaj

Spray Nyuda tetvekből: az alkalmazás módja és ajánlások

Vaj

Napjainkban számos orvosság létezik a hajtetvek elleni küzdelemben. Mindegyik különböző mértékű toxicitásban, hatékonyságban és költségekben különbözik. A Nyuda fejtetv-spray az egyik legbiztonságosabb, mivel nem tartalmaz kémiai mérgeket. A gyógyszert a német G. Pohl Boskamp GmbH & Co KG fejlesztette ki, hatásos a tetvek és a nits ellen..

A Nyuda spray tulajdonságai

A Nyuda gyógyszer olajos, sárgás folyadék formájában kapható. A terméket 50 ml-es palackokba helyezzük és kartondobozokba csomagoljuk. Magán a spray-n kívül a készlet tartalmaz utasításokat, egy szórófejet és egy speciális fésűt a gödrök és az elhalt tetvek kifésüléséhez. Ez a gyógyszer megvásárolható egy gyógyszertárban, ára 600 rubel.

A készlet kényelmes permetező kupakot és fésűt tartalmaz

Tárolja a permetet. Hűvös, száraz helyen kell lennie, legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten. Ne hagyja a terméket tűz, élelmiszer vagy kozmetikum közelében. Eltarthatósága 4 év..

Összetétel és hatásmód

A Nyuda spray fő hatóanyaga egy kétfázisú szilikon 92% -os dimetikon. Ez az anyag nem új keletű, korábban a kozmetológiában használták. A dimetikon mellett a kompozíció a következőket tartalmazza:

 • közepes láncú trigliceridek;
 • illatanyagok;
 • jojoba viasz.

A dimetikon kontakt módon hat a parazitákra. Közvetlenül a permetezés után a gyógyszer megkezdi munkáját, amely két fázisból áll. Az első szakaszban a spray szilikonkomponense átterjed a fejbőrön, egyenletes réteget képezve a fején, behatol a tetvek és a gödrök légzőrendszerébe, kiszorítva onnan a levegőt. A második szakaszban a szer megvastagszik, megakadályozva a rovarok légzését, ami fulladásukhoz és halálukhoz vezet. A paraziták pusztulása a Nyuda felvitele után egy percen belül bekövetkezik.

Utasítások a gyógyszer használatára

A termék használatának megkezdéséhez csavarja be a permetező fúvókát az üvegre. Akkor meg kell fésülnie a haját, ha hosszú és vastag, akkor szálakra kell osztania. Ezenkívül a permet használatának algoritmusa a következő:

 1. Vigye fel a terméket a hajgyökerekre és azok teljes hosszában. A gyógyszer alkalmazásakor meg kell győződnie arról, hogy egyenletesen oszlik el a haj teljes hosszában.
 2. Fésűvel egyenletesen oszlatja el a spray-t a haján.
  Fésűvel egyenletesen kell elosztania a gyógyszert a hajon keresztül
 3. Hagyja a hajon 45 percig.
 4. Fésülje át a haját egy fésűvel. Távolítsa el az elhalt rovarokat a fésűről egy szalvétával. Alaposan kezelje az összes hajszálat, hogy megszabaduljon a rovaroktól. A fésülés elengedhetetlen
 5. Mossa meg a haját samponnal. Öblítse le a hajterméket szokásos samponnal

A termék fogyasztása a haj hosszától és térfogatától függ. Ha rövidek, akkor elég egy fél üveg, nagyon hosszúaknál pedig két csomagra lehet szükség.

Egy üveg elegendő egy hajkezeléshez

Az eszközt többször is használhatja. A tetveknél nem alakul ki rezisztencia a gyógyszer összetevőivel szemben, ezért a későbbi alkalmazások ugyanolyan hatékonyak lesznek, mint az első.

Elővigyázatossági intézkedések

A Nuda gyógyszer használatakor számos szabályt be kell tartani:

 • csak külsőleg használja a gyógyszert;
 • ne permetezze a terméket tűz és fűtő tárgyak (akkumulátor, hajszárító, gyújtott cigaretta) közelébe, a permet összetevői nagyon gyúlékonyak;
 • a termék felhordásakor csukja be a szemét és tartsa vissza a lélegzetét, hogy az anyag ne kerüljön a légzőrendszerbe és a szemekbe;
 • ha a gyógyszer a szemébe kerül, öblítse le nagy mennyiségű folyó vízzel;
 • ha a paraziták több családtagban találhatók - ugyanazon a napon végezze el a gyógyszert.

Ellenjavallatok

A gyógyszerhez mellékelt utasítások azt mutatják, hogy alkalmas a tetvek és a nits elleni küzdelemre felnőtteknél és három éves kortól. Ilyen típusú emberek használata tilos:

 • fokozott érzékenységgel rendelkezik a termék összetevőivel szemben;
 • bőrbetegségekkel;
 • három év alatti gyermekek;
 • terhes nők;
 • szoptató anyák.

Vélemények

A haj nem sérült, jól fésült, a végei helyreálltak. Nem hagy maga után szagot, zsírtartalmat és zsírt sem. Ezért nyugodtan használhatja, mielőtt kimegy. Nagyon elégedett vagyok magával az eszközzel és az eredménnyel is. Az ára kissé kínos, elvégre 500 rubel kissé drága egy ilyen kötetért, de jobb túlfizetni, mint állatkertet vinni, és úgy érzi, kérlek, bolhakutya. Bárhol ajánlom, főleg gyerekeknek. A gyógyszer nem okozott allergiát sem nekem, sem a nővéremnek (7 évesen használták).

Vika-Victoria

http://irecommend.ru/content/izbavitsya-ot-delikatnoi-problemy-bystro-i-prosto-realno-bolshe-nikakogo-uksusa-i-kerosina-t

A készlet palackot, szórófejet és fésűt tartalmaz. Az utasításoknak megfelelően feldolgozva először a száraz hajat fésülte át a fürdőszobával. Majd a fúvókát az üvegre helyezve, a hajat a gyökerektől és a teljes hosszában, fésűvel fésülte át. Egyébként van egy szaga, de elég tűrhető. Aztán zuhanyzósapkát tettem a lányomra, és törülközőt tekertem a feje körül. 45 percig egyedül hagytam. Aztán kétszer megmostam a hajam, mert nekem először úgy tűnt, hogy a termék rosszul lemosódik. És ismét fésűvel felfegyverezte magát. Másnap reggel egyetlen gödröt sem találtam, és még inkább tetveket. Egyébként egy fél üveg Nyuda elég volt a hosszú haj kezelésére. Ezért most, ebben az esetben csak neki mentjük meg magunkat.

masya__

http://irecommend.ru/content/perezhitok-proshlogo-ili-chuma-shkoly-21-vekaborba-nyudoiprotiv-napasti-foto

A gyógyszertár Nyudát tanácsolta. Kellemes illata, olajos állaga megkönnyíti az alkalmazást. 15 perc múlva egy halott tetvet láttunk egy kalapon. A termék működik, 10 nap után újabb kezelést hajtunk végre.

Nadini

http://irecommend.ru/content/o-uzhas-vshi

Nagyon csalódtam Nyud gyógyszerében. Tanácsot adtak a gyógyszertárban, mivel a gyermek 2 éves. Kétszer dolgoztuk fel 3 napos intervallummal. 45 percnél tovább tartották. Óvatosan kifésülve. Az eredmény siralmas: mind a nits, mind a tetvek élvezettel csattannak. Keresek mást.

Natalia

https://med-otzyv.ru/lekarstva/156-n/35708-nyuda/vse-otzyvy

Nem írok az érzéseimről, amikor Lice-ben megtaláltam Lice-t: mindenki tudja, aki már találkozott ezzel. A Nyuda kiváló gyógymód. Minden szálra felvittem, miközben gondosan megfésültem a hajam. Már a felvitel során szinte az összes tetűt és gödröt eltávolították a hajról. Nuda segít lehámozni őket. 45 percig tartották, lemosták és egy másik fésűvel megfésülték. Minden tiszta. Akik nem segítettek, azt gondolták, hogy elkenik - és minden tetű elpárolog, ez nem történik meg!

Elena

https://med-otzyv.ru/lekarstva/156-n/35708-nyuda/vse-otzyvy

Azt akarom mondani: ha egy olyan szerencsétlenség utolér téged, mint a tetű, nyugodtan használhatja ezt az eszközt, bár nem olcsó, de hatékony és biztonságos! Szoptatás vagy terhesség alatt nagyon is használható, a termék gyakorlatilag szagtalan, nem égeti meg a bőrt és nem szárítja a hajat. P. S. Amikor a gyógyszertárban megvettem ezt a terméket, a gyógyszerész azt mondta, hogy ha megveszik a Nyudát, akkor már nem térnek vissza a gyógyszertárba (nyilván segít), és ha más, több költségvetési forrást vesznek fel, akkor egy idő után valószínűleg visszatérnek a vásárláshoz, valószínűleg ez lett a végső pont az adott jogorvoslat meghozataláról szóló határozatban.

Olaim

http://otzovik.com/review_3755108.html

A Nyuda spray biztonságos és hatékony a nits és a tetvek ellen. Ha a kezelést helyesen hajtják végre, szigorúan betartva az utasításokat, akkor a gyógyszer első használata után megszabadulhat egy ilyen kellemetlenségtől, mint a fejtetvek.

Biztonságos és könnyen használható Nyuda tetves spray: részletes utasítások

Sokan szembesültek olyan problémával, mint a tetvek és a nits. Gyakran megszüntetésüket agresszív összetevőket tartalmazó vegyi anyagokkal végzik, amelyek jelentős egészségkárosodást okozhatnak..

Van azonban egy "Nyuda" gyógyszer, amely biztonságos és könnyen használható. Olvassa el előnyeit és hátrányait, valamint az alkalmazás módját ebben a cikkben..

Leírás és összetétel

A "Nyuda" tetves spray egy új generációs termék.

Abban különbözik a többi tetvek elleni gyógyszertől, hogy nem tartalmaz agresszív hatású vegyszereket, és kockázat nélkül használható bármely életkorban.

Bármely gyógyszertárban megvásárolhatja ezt a gyógyszert a fejtetvekért. Átlagos költség - 300-500 rubel.

Ez egy 50 ml-es üveg, viszkózus, sárga olajos anyaggal, amelyet permetezéssel alkalmaznak. Sajátos illata van.

A Nyuda 90% -ban olyan anyagból áll, mint a dimetikon. Nem mérgező, összetételében és működési elvében közel áll a szilikonhoz.

A "Nyuda" összetétele más anyagokat is tartalmaz: jojoba viaszt és illatanyagokat. Fokozzák a fő komponens hatékonyságát, és pozitívan befolyásolják a haj minőségét, puhábbá és ápoltabbá teszik azt..

"Akt" a tetvekből: utasítások

Annak ellenére, hogy a "Nyuda" gyógyszer, gyakorlatilag nincsenek ellenjavallatai és mellékhatásai, ezért egészségkárosodás nélkül használhatja. Biztonsági okokból és a maximális hatás elérése érdekében azonban a következő utasításokat kell betartani:

  Mielőtt a fejtetvességet alkalmazná, csavarja rá a permetező palackot az üvegre, és alaposan rázza meg.

A terméket száraz hajra vigye fel teljes hosszában, amíg teljesen megnedvesedik. Az alkalmazás során tartsa függőlegesen az üveget. A haj hosszától függően az egyik használat egy üvegtől egy félig fog tartani. Vigyázzon, hogy ne kerüljön a szemébe, az orrába és a szájába. Ne szárítsa és ne takarja le a haját törölközővel.

45 perc elteltével kezdje el a hosszú vagy rövid hajból készült fésűk fésülését a készlethez mellékelt és a gyógyszercsomagban található tetvek elleni fésűvel. Fésülje át az egyes részeket alaposan. Javasoljuk, hogy ezt a munkát fehér vagy bármilyen más világos színű lepedőn vagy törölközőn hajtsa végre, hogy jobban lássa munkájának eredményét..

Öblítse le a haját meleg vízzel a szokásos sampon használatával. Rendszerint olajos állaga miatt a "Nyuda" rosszul lemosódik a hajról, ezért előfordulhat, hogy újra samponnal kell lemosnia..

Mit kell tenni használat után?

A "Nyuda" egy hatékony gyógymód, amely az első használat után elpusztítja a tetveket és a nitset.

A "Nyuda" használata során néhány nit megmaradhat, ezért annak megakadályozása érdekében egy hét múlva meg kell ismételnie a haj kezelését ezzel a készítménnyel..

A kezelés eredményessége és lefolyása

A "Nyuda" egy modern gyógyszer, amely agresszív vegyszerek nélkül hatékonyan elpusztítja a tetveket és a nitset. Mindenféle tetvet elpusztít: fej-, szeméremtetű és testtetű. Ez a gyógyszer többnyire pozitív visszajelzéseket kap különböző webhelyeken, és a legtöbb használó megjegyzi, hogy a tetveket és a gödröket az első használat után eltávolították, és a haj minősége is javult..

Kívánt esetben kiegészítheti a fejtövek kezelését a "Nyuda" -val népi gyógymódok és tetvek elleni samponok segítségével, hogy a paraziták elleni küzdelemben maximális hatást érjen el..

Megelőző intézkedésként 6-8 csepp teafa illóolajat adhat a szokásos samponjához, amelynek illata taszítja a tetűket.

Nem ajánlatos kombinálni a "Nyuda" kezelést más kémiai készítményekkel történő kezeléssel, különösen azokkal, amelyek aktív kémiai összetevőket tartalmaznak. Jobb, ha külön alkalmaznak olyan népi gyógymódokat a tetvekre, mint a benzin, a kerozin, a diklórfosz, a hajlakk, a por és a kátrány szappan..

És hagyja abba a választást a szelídebb szereknél: ecet, illóolajok, beleértve a teafaolajat, a bimbóvizet, a hígított áfonyalevet, a növényi olajat stb..

A „Nyuda” tetvekhez való spray-t nem kell rendszeresen használni. Ez egyszer használatos gyógyszer. Csak egyszer kell alkalmaznia 45 percig az utasításoknak megfelelően. Megelőző intézkedésként megismételheti az eljárást egy héttel az első kezelés után.

Ellenjavallatok

Nyuda az egyik legbiztonságosabb eszköz. De még használatakor is szem előtt kell tartani, hogy vannak ellenjavallatok és mellékhatások..

Az utolsó pont ellenőrzéséhez egy kis mennyiségű gyógyszert kell bevinni a könyök belső kanyarulatába, és 45 perc múlva le kell öblíteni, majd a nap folyamán megfigyelhető a bőrreakció.

Ha nincs viszketés és bőrpír, akkor biztonságosan használhatja a gyógyszert. A "Nyuda" használatakor olyan mellékhatások jelentkezhetnek, mint a nehéz öblítés és a haj különleges szaga..

Megszabadulhat ettől, ha többször öblíti le a haját lágy, meleg vízzel és közönséges samponnal..

Célszerű 6-8 csepp teafa illóolajat adni a samponhoz. Illata elriasztja a tetveket és a nitset, és segít megszabadulni a gyógyszer szagától..

Így a "Nyuda" kiváló gyógyszer, amely az első használat után eltávolítja a tetűket és a gödröket, és gyakorlatilag nincs ellenjavallata és mellékhatása. Használata előtt tesztelnie kell az allergiát, amely után biztonságosan használhatja.

Itt a tetvekből és a nitsből: utasítások, vélemények

Korunkban nincs szükség a tetvek eltávolítására kerozinnal és gömbölyű vízzel, mint korábban. Számos gyógymód létezik erre a problémára. Elég jól bevált
orvosság a tetvekért "Nyuda". A paraziták elleni küzdelem hatékonysága miatt üdvösség.

 1. Az eszköz leírása: összetétel és a tetvekre gyakorolt ​​hatás
 2. Kiadási forma és tárolási szabályok
 3. Érvek és ellenérvek
 4. Előnyök:
 5. Mínuszok:
 6. Használati útmutató
 7. A pénzeszközök valós költsége a feldolgozás során
 8. A kezelés időtartama
 9. Ellenjavallatok és mellékhatások
 10. Elővigyázatossági intézkedések
 11. Mennyibe kerül a "Nyuda" és hol lehet megvásárolni?
 12. Itt a tetvekből - vásárlói vélemények

Az eszköz leírása: összetétel és a tetvekre gyakorolt ​​hatás

A "NYDA" spray elnyerte népszerűségét, mert nemcsak a felnőtt tetveket, hanem a petéiket is megmenti. Nagyon fontos, hogy ne tartalmazzon olyan kémiai elemeket, amelyek mellékhatások tömegével károsítják az egészséget.

 • a fő anyag kétfázisú dimetikon (92%);
 • közepes láncú trigliceridek;
 • jojoba viasz;
 • parfüm.

A dimetikon íztelen, szagtalan és színtelen szilikonolaj. Oxigén, hidrogén és szilícium molekulákból áll. A szilícium jelenléte a szilikon kozmetikai olajok csoportjába tartozik. A szilikon számos kozmetikumban megtalálható a test és a haj számára. Az orvostudományban, bizonyos bélbetegségek kezelésében alkalmazzák..

A "Nyuda" tetvekre gyakorolt ​​hatásának elve nem kémiai módszerrel (rovarmérgezés), hanem fizikai úton történik. Az olajos anyag miatt a parazita be van burkolva és a légzőszervei eltömődnek, aminek következtében a rovar elpusztul. A gödrök elzárják a kijárati járatot, aminek következtében a rések nem tudnak kikelni.

A dimetikon nem árt a hajnak. Hatása alatt a fejbőr lágyabbá válik, és a tetűcsípés viszketése megszűnik. A haj puhává és könnyen fésülhetővé válik.

Kiadási forma és tárolási szabályok

A "Nyuda" spray a tetvek és a nits elleni modern gyógyszer. A gyártó a német G. Paul - Boskamp cég. Megjelenés - átlátszó folyadék 50 ml térfogatú sötét üvegpalackba kerül. A kartondoboz a következőket tartalmazza:

 • permet;
 • szórópisztoly;
 • speciális fésű finom fogakkal a fésűk kifésüléséhez;
 • használati útmutató.

A terméket tárolni kell:

 • sötét és száraz helyen;
 • hűvös helyiségben, hőforrástól távol;
 • tilos gyógyszerek és kozmetikumok, valamint élelmiszerek mellett tárolni;
 • a tárolási hőmérséklet nem haladhatja meg a 25 ° С-ot;
 • gyermekektől elzárva;
 • a zárt üveg eltarthatósága 4 év.

A vállalat gyárt Nyuda tetves sampont is - ez ugyanolyan sorozatú készítmény, mint a spray. Az alkatrészek ugyanazok. A paraziták hatása hasonló.

A Nyuda spray-nek jó és rossz tulajdonságai vannak.

Érvek és ellenérvek

Előnyök:

 1. Nem tartalmaz vegyszereket.
 2. A gyógyszer nagy hatékonysága, ha nemcsak a tetveket, hanem a nitket is eltávolítja. A gyakorlatban sokszor bizonyított.
 3. Enyhíti a rovarcsípés okozta viszketést.
 4. Puhítja és hidratálja a fejbőrt.
 5. A termék használata után a haj puha és könnyen fésülhetővé válik. Ennek oka a spray olajos alapja..
 6. A tetveket és a gégéket a fúvókakészletben található speciális fésűvel könnyen ki lehet fésülni a hajból.
 7. Ennek a gyógyszernek nincsenek analógjai a hatóanyag alapján.

Mínuszok:

 1. A Nyda spray-vel végzett kezelés után mosson hajat, a készítményben található olajos komponens miatt kétszer szükséges.
 2. A fésűs fogak gyakran letörnek, ha hosszú hajra használják. A műanyag fésű nem túl jó minőségű. Jobb külön megvásárolni egy speciális fésűt, fém fogakkal..
 3. Néhány ember nem szereti az ánizs illatát.
 4. A gyógyszer nem olcsó.

A jó eredmény és a rovarok garantált megsemmisítése érdekében a Nyuda spray használatakor pontosan az utasításoknak megfelelően kell eljárnia.

Használati útmutató

Ez a gyógyszer biztonságosságában és egyszerű használatában különbözik sok terméktől..

Az utasítások szerint a "Nyuda" gyógyszert száraz hajra kell permetezni, teljes hosszában áztatva. Ha az összes hajat kezeltük, hagyjuk 45 percig. Nem kell letakarni a fejét.

Miután lejárt az idő, egy speciális fésűt kell használnia (a dobozban található), és nagyon óvatosan fésülje ki egy kis hajszálat a gyökerektől a végéig. Ily módon minden hajat ki kell fésülni. Ezzel a fésüléssel minden elhullott rovart és lárváját eltávolítják. Ezt az eljárást fehér lepedőn vagy fürdőszobán kell elvégezni..

Fésülés után meg kell mosni a haját samponnal..

A pénzeszközök valós költsége a feldolgozás során

Ennek a spray-nek a fogyasztása a haj hosszától és sűrűségétől függ..

 1. A rövid haj kb. 1/3 üveg.
 2. Középhosszú haj esetén - fél üveg, vagy ha a haj vastag, az egész üveg mehet.
 3. A hosszú és vastag hajhoz két buborékra lehet szükség.

A kezelés időtartama

A "Nyuda" kezelést két szakaszban hajtják végre. Az első kezelés a termékkel - 1. szakasz.

A második szakaszt egy héttel az első kúra után, legkésőbb 10 napon belül kell elvégezni. Ezt a pontot nagyon fontos megfigyelni, mivel a tetvek lárvái 6 vagy 10 nap múlva kezdenek kikelni a gödrökből. Aztán felnőtté válnak, amely 8 nap múlva tojhat..

Ezért a 7 napnál hamarabb elvégzett kezelés nem fog eredményt adni, mivel a nits ekkor még nem érett meg. Ha a hajat több mint 10 nap elteltével kezelik, a kikelt és érett lárvák új tojásokat raknak le, amelyek túlélhetik a kezelés második szakaszát. Ebben a két esetben a fertőzés a második kúra után is megmarad.

A második tanfolyam során mindent ugyanúgy kell csinálnia, mint az első alkalommal..

Két héttel a kiesés második szakasza után végre biztos lehet az eredményben. Ebben az időszakban a túlélő nitteknek lesz ideje kikelni és szaporodni, nagyszámú petét hagyva a hajon. Jól nézze meg az összes hajat és fejbőrt. Ha a fejbőrtől 6 milliméternél magasabb szőrszálakhoz rögzített gömböket lát, a kezelés sikeresnek tekinthető. Ezek száraz tojáshéjak. Fésülje meg őket egy finom fogú fésűvel.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Ellenjavallatok a Nyuda spray használatához:

 1. 3 év alatti gyermekek.
 2. A gyógyszer részét képező illóolajokkal és dimetikonral szembeni túlérzékenység.
 3. A termék egyéni intoleranciája.
 4. Bőrgyógyászati ​​betegségek.
 5. Terhes nők és szoptatás.

A mellékhatások allergiás bőrkiütések formájában nyilvánulnak meg. De ez nagyon ritka. Általában ez a gyógymód jól tolerálható, és nem okoz mellékhatásokat az emberi test részéről..

Elővigyázatossági intézkedések

A készítmény gyúlékony komponenseket tartalmaz. Ebben a tekintetben a feldolgozás során távol kell lennie forró tárgyaktól (hajszárító, nyílt tűzforrások).

Kerülje el, hogy a spray érintkezzen az arc és a szem területével. Próbáljon csak a hajat és a fejbőrt permetezni.

Permetezéskor próbálja meg nem belélegezni a gyógyszert.

Ha szembe kerül, azonnal öblítse le meleg folyó vízzel.

Kezelés után mindenképpen mosson kezet.

Mennyibe kerül a "Nyuda" és hol lehet megvásárolni?

A vásárlással nincsenek problémák, a "Nyuda" tetvek gyógyszerét bármely gyógyszertárban értékesítik.

Mennyibe kerül a Nyuda tetvek elleni szer? A gyógyszer költsége a gyártótól legalább 600 rubel. Ha a termék az ár felébe kerül, akkor hamis..

Nincsenek analógjai a hatóanyagon alapulva.

Itt a tetvekből - vásárlói vélemények

A Nyuda gyógyszerről szóló vélemények szinte pozitívak, a negatív csak azoktól származik, akik helytelenül használták a gyógyszert, figyelmen kívül hagyva az utasításokat.

A német minőség még ebben a készítményben is megmutatkozik. Ha betartja a használati utasításokat, a tetvek gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók. Tanárként dolgozom, így nem először találkozom fejtetvekkel, a gyerekek a tetvek fő hordozói, bármennyire is durván hangzik. Igyekszem minden babát alaposan figyelni, ellenőrizni a fejemet, mivel a szülők nem. Nincs szükségünk karanténra. Ha a babának tetve van, azt tanácsolom a szülőknek, hogy használják ezt a gyógyszert. őt magát kétszer kezelték, ez tökéletesen segít, nincs semmi nehéz használni, csak olvassa el az utasításokat.

Egy üzleti út után a fejem viszketni kezdett, a feleségem megdöbbent és tetű volt. Elmentünk a gyógyszertárba, tanácsoltak minket Nyudának, azt mondják, hogy a rovarok nem fejtenek ki rezisztenciát vele szemben, mert a fő hatás a fizikai, a paraziták légutakat eltömő szilikonja. Valóban, a gyógymód segített. Egy hét alatt a parazitáknak nyoma sincs.

NYUDA ® pediculicid szer

Tartalom

 • 3D képek
 • Fogalmazás
 • Jellegzetes
 • farmakológiai hatás
 • Ajánlott
 • Ellenjavallatok
 • Az alkalmazás módja és adagolása
 • Elővigyázatossági intézkedések
 • Különleges utasítások
 • Kiadási forma
 • Gyártó
 • Tárolási körülmények NYUDA pedikulicid szer
 • Felhasználhatósági időtartam NYUDA pedikulicid szer
 • Árak a gyógyszertárakban

Farmakológiai csoport

 • Parazitaellenes szerek

Nosológiai osztályozás (ICD-10)

 • B85 Pediculosis és phthyreosis

3D képek

Fogalmazás

Helyi spray1 fl.
hatóanyag:
kétfázisú dimetikon92%
segédanyagok: közepes láncú trigliceridek; jojoba viasz; parfüm

Az adagolási forma leírása

Homogén, viszkózus olaj, enyhén sárgás, meghatározott szagú, permet formájában.

Jellegzetes

Tetvek elleni gyógyszer, amelynek fizikai elve van.

farmakológiai hatás

Ajánlott

A fejtetvek, lárváik és nitjeik megsemmisítésére felnőtteknél és 3 éves kortól.

Ellenjavallatok

Nem ajánlott 3 év alatti gyermekek, terhes és szoptató nők kezelése. Ne használja a NYUDA ® pediculicid sprayt a termék egyik összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén..

Az alkalmazás módja és adagolása

A NYUDA ® pediculicid spray használata előtt csavarja rá az üvegre. Használat közben mindig tartsa az üveget függőlegesen.

1. A NYUDA ® pediculicid sprayt száraz, előre fésült hajra kell permetezni. A hosszú és vastag hajat ajánlatos szálakban feldolgozni.

2. Vigye fel a NYUDA ® pediculicid sprayt a hajgyökerekre, amíg azok teljesen meg nem nedvesednek. A mellékelt NYUDA ® műanyag fésűvel ossza el a NYUDA ® terméket a haj teljes hosszában, és hagyja 45 percig.

3. 45 perc elteltével alaposan fésülje át a hajat egy speciális NYUDA ® fésűvel, miközben eltávolítja az elhalt tetveket és gödröket.

4. Végül mossa meg a haját egy szokásos samponnal.

Szükség esetén a feldolgozás megismételhető. A NYUDA ® fogyasztási aránya egy betegnél fél üveg, a haj hosszától és vastagságától, valamint a rovarfertőzés mértékétől függ..

Elővigyázatossági intézkedések

Csak külsőleg.

Kerülje a NYUDA ® szembe vagy orr-garat nyálkahártyájára jutását. Ne lélegezze be a terméket. Elővigyázatosságból a feldolgozás előtt ajánlott egy pamut kendőt a fej köré kötni egy feltekerett sínnel. Véletlen szembe jutás vagy az orr-garat nyálkahártyáján történő meleg öblítés ajánlott.

A termék véletlenszerű kiömlése esetén azonnal mossa le a felületet bármilyen mosószerrel. megcsúszás veszélye áll fenn.

Különleges utasítások

Tekintettel arra, hogy a termék egyes összetevői gyúlékonyak, a NYUDA ® nem használható nyílt tűz és fűtött tárgyak (például hajszárító) jelenlétében. A NYUDA ® -ot tárolja nyílt lángtól, hőforrásoktól és a feldolgozás során tilos a dohányzás.

Kiadási forma

A NYUDA ® pediculicid spray 50 ml-es sötét üveg palackokban kapható. Kartondobozban 1 vagy 2 palack permetező palackkal és műanyag fésűvel kiegészítve.

Gyártó

G. Paul-Boskamp GmbH & Co. KG Kielerstrasse 11, 25551, Hohenlockstedt, Németország.

e-mail: [email protected]

Tárolási körülmények NYUDA ® pediculicid szer

Gyermekektől elzárva tartandó.

Felhasználhatósági időtartam NYUDA ® pediculicidal szer

Ne használja a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után.

Spray Nyuda tetvekből és nits-ből, a termék összes előnye és hátránya

A káros paraziták megjelenése a hajban kellemetlen, sőt veszélyes is. Ahhoz, hogy gyorsan megszabaduljon a problémától, egy hatékony és biztonságos Nyuda spray tetvekből segít, és hogyan kell helyesen használni, és mire kell feltétlenül figyelni, megtudhatja cikkünkből.

Általános információ

A fejtetvektől való megszabaduláskor fontos a sebesség. Mivel a paraziták gyorsan szaporodnak, ami állandó viszketést okoz a fejben. Karcolás után sebek jelenhetnek meg. A gömbök szilárdan tapadnak a hajhoz, és jól láthatók. A tetvek tenyésztésének bizonyítékai.

Ajánlott olvasmány: mi lehet veszélyes tetű.

Az ilyen helyzetben lévő mentőautó egy új generációs eszköz - a Nyuda spray, amely elősegíti a tetvek gyors megszabadulását. A spray hatékony a nits ellen.

Fontos! A Nyuda gyógyszer nincs káros hatással az emberi testre, és nincs szúrós szaga.

Fogalmazás

A Spray Nyuda gyártója a német G. Paul-Boskamp GmbH & Co. KG. A tetves gyógymódok közül a Nyuda spray-t biztonságosnak, hatékonynak tartják. A termék nem tartalmaz mérgező összetevőket, így szinte semmilyen mellékhatása nincs használatának eredményeként. Jóváhagyta a tetvek eltávolítását 3 éves kortól. A gyermekeknél a pediculosis kezeléséről többet megtudhat honlapunkon.

A gyógyszer összetevői a következők:

 • triglicerid anyagok;
 • viasz;
 • ízek;
 • a dimetikon fő összetevője 92%.

A dimetikon folyékony, olajos szilikon. Ez az anyag nem mérgező az emberekre és a rovarokra. Különböző hajápoló készítmények előállításánál alkalmazzák, természetes fényt, selymességet adva. A dimetikon hatékonyan hat a fej-, szemérem- és vászontetvekre, valamint a gödrökre.

A következőképpen jár el. Az olajos szilikon a fejbőr teljes hosszát vékony héjjal fedi le, amely beborítja a parazitákat. A membrán eltömíti a légzőcsatornákat, megakadályozva az oxigén hozzáférését; oxigén hiányában a paraziták elpusztulnak.

Az eszköz nem öli meg a nits-eket, de segít a ragadós réteg elpusztításában, amellyel a hajhoz kapcsolódnak. Ezután a darabokat mechanikus fésüléssel távolítják el a mellékelt Nyud fésűvel. A nits hatékony eltávolításához gondosan ki kell fésülnie az egyes szálakat..

A permet hatásának fokozása mellett további összetevők is működnek:

 • hidratálóként;
 • a haj fésüléskor és fésüléskor puha, hajlékony lesz.

Egyetlen kezelés elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a bosszantó problémától. Ebben az esetben nem kell levágnia a haját vagy megszabadulni a kellemetlen szagtól..

By the way, a gyógyszer felhasználható bolhák és tetvek elpusztítására kölyökkutyákban..

Hogyan kell használni

Nyuda gyógyszer, 50 ml űrtartalmú üvegpalackba csomagolva. Egy üveg általában két kezeléshez elegendő. A felhasznált termék mennyisége a haj hosszától és vastagságától függ..

Az utasításoknak megfelelően kesztyűt kell viselni, mielőtt a szuszpenziót felviszik a fejbőrre. Helyezzen egy palackot az üvegre. Rázza meg az üveget, hogy a kompozíció homogén legyen. A permetezés során az üveget mindig függőlegesen kell tartani.

További intézkedések:

 1. Fésülje át alaposan a szálakat.
 2. Permetezze a terméket száraz szálakra a gyökerektől kezdve, majd dolgozza fel a teljes hosszát. Célszerű először vastag hajat fésűvel szétválasztani szálakra. Ezután mindegyiket gondosan dolgozza fel. A hajnak nedvesnek kell lennie a permetezés után. Dörzsölni nem szükséges!
 3. 45 percig ellenálljon a hajon való elkészítésnek. A hosszabb tartási idő nem javítja az akciót.
 4. A gyógyszer hatását fürdősapka használatával fokozzák.
 5. Az idő múlása után a szálakat gondosan kifésülik. Ez a folyamat eltávolítja a megsemmisült parazitákat. Ehhez használjon egy speciális fésűt, amelyet az előkészítő készlet tartalmaz. A fésűnek finom fogai vannak, amelyek még a legkisebb fésűket is kifésülik.
 6. Célszerű egy fehér vászon fölött átfésülni, majd egy szalvétával láthatja a Nyud-spray eredményét.
 7. A folyamat azzal fejeződik be, hogy a szokásos sampon segítségével meleg vízzel mosson hajat.
 8. A haj szárítása után ellenőrizze, hogy nincsenek-e paraziták. Az ellenőrzést a második napon hajtják végre..

Néha lehetetlen egyszerre megszabadulni a tetvektől és a gödröktől. Ez a lehetőség lehetséges:

 • nagyon vastag, nehezen feldolgozható szálak jelenlétében;
 • kímélő vagy nem megfelelő spray a hajra.

Ebben az esetben a feldolgozást megismételjük. Az újrafeldolgozás hétnapos szünet után megengedett. De ebben az időszakban tanácsos minden nap fésülgetni a niteket..

Elővigyázatossági intézkedések

Bármely eszköz biztonságos, ha okosan használják. A Nyud spray használatának megkezdése előtt ellenőriznie kell annak érzékenységét. Erre a célra permetezzen egy kis gyógyszert a fül mögötti bőrre. 45 perc elteltével kiderül, hogy a bőr érzékeny-e erre az összetételre. Ellenkező esetben fel kell vennie egy másik gyógyszert.

Annak érdekében, hogy a spray ne kerüljön a szemébe, a szájat zsebkendőből és törölközőből kell készíteni. A permetezés előtt egy henger van kötve a fej körül. Keményedés és öblítés közben ezt a hengert nem szabad eltávolítani.

Milyen óvintézkedéseket kell tenni a nyálkahártya és a légzőrendszer védelme mellett?

 • A gyógyszer nagyon gyúlékony. Ezért olyan helyen kell permetezni, ahol nincs nyílt tűz, vagy működő eszközökkel, például működő hajszárítóval.
 • Ha nem véletlen, hogy a termék a szemre, az orrba kerül, azonnal öblítse le meleg vízzel.
 • Ha a gyógyszer a padlóra ömlött, alaposan mossa le a területet. Mivel a szuszpenzió olajos, megcsúszhat.

Tiltott:

 • használjon lejárt eltarthatóságú gyógyszert;
 • enni a gyógyszer tartása közben;
 • dohányzó;
 • tárolja a gyógyszert az étel mellett.

Fontos megjegyezni! Még akkor is, ha a gyógyszer nem mérgező, gyakori alkalmazása elfogadhatatlan..

Ellenjavallatok

A jó ártalmatlan gyógyszer ellenjavallatokkal rendelkezik, amelyeket nem szabad elhanyagolni. A Nyuda fejtetvek gyógyszerét hipoallergénnek tekintik. De minden új alkalmazáshoz tesztre van szükség. Ha égő érzés vagy bőrpír van a bőrön, akkor jobb megtagadni a gyógyszer alkalmazását.

A kísérő utasítások szerint a permet használata tilos:

 • Három év alatti kisgyerekek.
 • Gyerek hordozása közben. Nem ismert, hogy a gyógyszer hogyan befolyásolja a magzat fejlődését. Ilyen vizsgálatokat nem végeztek. A tetvek milyen gyógymódjai biztonságosak terhesség, szoptatás alatt, olvassa el weboldalunkon.
 • A baba szoptatásának időszakában. A gyógyszert csecsemőkön nem tesztelték.
 • Ha mikrokarcolások találhatók a fejbőrön. Ha karcolások vannak, akkor bizsergés és esetleg égő érzés jelentkezik.
 • Bőrbetegségek.

A gyermekek és serdülők orvosi folyamatát felnőttek felügyelete alatt kell végrehajtani. A kezelés magában foglalja az ágy és a fehérnemű fertőtlenítését. És az összes családtag tetvességének ellenőrzése.

Érdemes felidézni a túlzott buzgalmat, de nem megfelelő, de fontos a gyors reakció, amely a paraziták felszámolására irányul, miután észlelték őket.!

Mellékhatások

A gyógyszer alkalmazása után nem voltak különleges megnyilvánulások. A felhasználók az öblítés után olajos fényt vesznek észre a hajukon. A szuszpenzió olajos alapját nehéz egy samponnal eltávolítani. Ezért ezt a problémát úgy oldják meg, hogy a fejet kétszer mossák samponnal..

A Nuda felvitele után lehetséges, hogy egy adott szag érződik. Az illat tartós lehet, de nem nehéz megszabadulni a jelenlététől. Egy adott szag eltávolításához néhány csepp természetes illóolajat adhat a samponhoz. Jó hatás érhető el a teafaolaj használatával.

Nincsenek a felhasználók által jelentett egyéb mellékhatások, ha óvintézkedéseket tesznek.

A költség

Az átlagos költség Oroszországban a régiótól függően 300-600 rubel. Vannak olcsóbb analógok.

Érvek és ellenérvek

A Nyud legjelentősebb előnye a szervezetet negatívan befolyásoló méreganyagok hiánya. A Nyud használatának további pozitív tulajdonságai:

 • javítja a haj szerkezetét;
 • göndör és vastag hajra használható, mivel a gyógyszer segít a szálak könnyű fésülésében;
 • a terméknek egyedi illata van, de nem csípős;
 • Bármely helység gyógyszertári láncában vény nélkül vásárolhat gyógyszert;
 • nincs szükség a permetezéshez szükséges készségekre;
 • nagyon kevés ellenjavallat a használatra;
 • Az aeroszolos alkalmazás lehetővé teszi, hogy az egyes hajat gyökérzetétől a végéig óvatosan megnedvesítse a gyógyszerrel.

Ne feledje, hogy a permetezés előnyös, de káros lehet! A gyógyszert óvatosan kell alkalmazni, hogy a gyógyszer ne kerüljön a nyálkahártyára és a légzőrendszerbe.

Mínuszok:

 • viszonylag magas drogfogyasztás;
 • a fésű eltörik vastag és göndör szálak fésülésekor;
 • sokan nem szeretik a sajátos illatot, ami az ánizs aromájára emlékeztet;
 • a Nyuda spray olajos szuszpenziója szilárdan tapad a hajszálra;
 • viszonylag magas ár.

A fejtetvek ellen sok gyógyszer létezik. Még nem találták meg az ideális eszközöket, amelyek mindenkinek megfelelnének. A nagy választék azonban lehetővé teszi a megfelelő kiválasztását egy adott esetre.

Tudjon meg többet a fejtetvekről és a fejtetvekről a következő cikkekből:

Hasznos videók

A fejtetvek modern kezelése.

A Nyuda tetű elleni jogorvoslat cselekvési elve.

NYUDA PEDICULIC REMEDY 50ML SPRAY

Kétfázisú dimetikon (92%), közepes láncú trigliceridek, jojoba viasz, illatanyagok.

• A termék használata előtt csavarja be a permetet az üvegpalackra. Spray használatakor mindig tartsa az üveget függőlegesen. • Permetezze a terméket száraz hajra, gondosan dörzsölje az oldatot a gyökerekbe, amíg a haj teljesen nedves nem lesz. A hosszú és különösen vastag hajat szálon kell kezelni. • 45 perc elteltével fésülje meg a hajat a mellékelt speciális fésűvel az elhalt tetvek és tojások (nits) fésüléséhez, majd mossa meg a hajat meleg vízzel és szappannal vagy samponnal. • A kezelést 7-10 nap után meg kell ismételni. • A NYUDA termék fogyasztása egy ember fejére vetítve fél üveg vagy egy üveg, a rovarok általi fertőzés mértékétől, a haj hosszától és vastagságától függően.

A Nyuda spray-nek fizikai cselekvési elve van. Kiszorítja a paraziták légzőrendszeréből származó levegőt, és szorosan eltömíti a légzőnyílásaikat. Ennek eredményeként a tetvek, azok lárvái és nitjeik fulladás miatt elpusztulnak. A speciális képlet és a fizikai hatáselv miatt a Nyuda nincs káros hatással az emberi testre, emellett nem hordozza az allergiás reakciók fokozott kockázatát. Homogén, viszkózus olaj, enyhén sárgás, meghatározott szagú, permet formájában.

Annak elkerülése érdekében, hogy a termék a szem és az orrgarat nyálkahártyájára kerüljön, a hajkezelés előtt a fejére (a haj alá) fel kell kötni egy gubacscsal feltekert pamut kendőt. Ha véletlenül érintkezik a szem nyálkahártyájával és az orrgarattal, alaposan le kell öblíteni meleg vízzel. Ha az irritáció továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz..

Külső használatra. A fejtetvek megsemmisítése felnőtteknél és 3 éves kortól

Nem ajánlott egy évesnél fiatalabb gyermekek, terhes és szoptató nők kezelése, valamint a termék egyik összetevőjével szembeni megállapított túlérzékenység esetén..

A termék 50 ml-es sötét üvegpalackokban kapható, kartondobozban, utasításokkal, permetezőpalackkal és fésűvel a tetvek, lárváik és foltjaik fésülésére.

A Nyuda tetvek elleni gyógyszer összetétele és használati utasítása

A Nyuda gyógyszer a fejtetvek ellen. A termék kétféle formában kapható - sampon és spray. A kezelés megkezdése előtt ajánlott elolvasni a használati utasítást a kezelés negatív következményeinek megelőzése érdekében. Minden csomag tartalmaz egy papírt Nyudának tetvekből.

A Nyuda orvosság segít megbirkózni a nitssel és a tetűvel

 1. Összetétel és farmakológiai hatás
 2. Javallatok és ellenjavallatok
 3. Az alkalmazás módja és adagolása
 4. Lejárati idő és ár
 5. Vélemények a gyógyszerről

Összetétel és farmakológiai hatás

A gyógyszer aktív összetevője a kétfázisú dimetikon. Körülbelül 92%. A többit segédanyagok és funkcionális adalékok foglalják el. A terméket 50 ml-es palackokba csomagolják.

A gyógyszer a betegség különböző szakaszaiban tetvek elleni hatással bír. A kezelés mind felnőtt betegek, mind 3 éves kortól gyermekek számára elvégezhető.

A fejtetvek modern kezelése a videóban:

Javallatok és ellenjavallatok

A Spray Nyuda és a sampon külön-külön és a komplex terápia részeként is használható. A használati utasítás szerint a Nyuda a következő betegségekre és állapotokra javallt:

 • tetvesség;
 • a tetűfertőzés megelőzése.
A Nyuda sampon tetvek kezelésére és megelőzésére alkalmas

A kezelés ellenjavallt 3 év alatti gyermekeknél, valamint nőknél terhesség és szoptatás alatt. Nem ajánlott elkezdeni a kezelést olyan emberek számára, akik túlérzékenyek a termék alkotóelemeire. Ellenkező esetben a kezelés allergiás reakciót okozhat, amely bőrkiütésként, viszketésként és duzzanatoként jelentkezik..

A meglévő bőrbetegségek kórtörténetében egy személynek előzetes konzultációt kell kapnia egy kezelő bőrgyógyászról.

A csecsemőknek szánt Nyuda gyógyszerről:

Az alkalmazás módja és adagolása

A gyógyszert csak külső használatra mutatják be. Sampon használata esetén alaposan meg kell nedvesíteni a fejét meleg vízzel, majd kis mennyiségű sampont kell felhordani a nedves hajra, habosítani, 5-7 percig tartani és öblíteni. Az eljárást naponta egyszer meg kell ismételni, amíg a betegség tünetei teljesen eltűnnek..

A Nyuda gyógyszer alkalmazásának módját az eszköz utasításai jelzik

A Nyud spray-re vonatkozó utasítások szerint a terméket a következő séma szerint kell használni:

 1. A permetezést száraz, fésült hajra kell elvégezni. Ha egy személynek vastag és hosszú haja van, akkor a kezelést külön szálakban kell végrehajtani..
 2. Kezdetben a terméket a haj gyökereire kell felhordani. Műanyag fésűvel a terméket teljes hosszában el kell osztani, és 30-35 percig kell hagyni.
 3. Ezen idő elteltével meg kell fésülni a hajat, eltávolítva a tetveket és a gödröket. Erre a célra jobb egy speciális Nyud fésűt használni..
 4. Ezután a fejet alapos samponnal alaposan meg kell mosni és szárítani..
A Nyuda spray segít megbirkózni a fejtetvekkel

Egy palackot teljesen fel lehet használni, vagy fel lehet osztani 2 eljárásra. Közvetlenül a haj hosszától és vastagságától függ..

Használat közben kerülje a szemmel, a légzőrendszerrel vagy a nyálkahártyával való érintkezést. Véletlen érintkezés esetén azonnal mossa ki az érintett területeket tiszta folyó víz alatt.

A Nyuda eszközeinek cselekvési elve:

Lejárati idő és ár

A gyógyszer eltarthatósága a csomagoláson feltüntetett dátumtól számítva 4 év. Ezen idő után nem ajánlott használni a gyógyszert, mivel a kezelés nemcsak hatástalan, de egészségre is veszélyes lehet.

A gyógyszert tetvekből kell tárolnia a csomagoláson található utasítások szerint.

Javasoljuk, hogy a terméket eredeti csomagolásában tárolja, amely nem használható más folyadékok későbbi elszigetelésére. Tilos megengedni a magas hőmérsékletnek és a közvetlen napfénynek való kitettséget, mivel a gyógyszer összetevői gyúlékonyak. Gyermekektől elzárva tartandó. A Nyuda ára palackonként 50 és 100 rubel között változik.

Hogyan lehet megszabadulni a tetvektől egy gyermeknél egy videóban:

Vélemények a gyógyszerről

Gyerekkoromban a tetvek kezelése meglehetősen nehéz volt. Ezenkívül ilyen esetekben meglehetősen agresszív eszközöket alkalmaztak. És most, a nyudai gyógyszereknek köszönhetően, könnyű megszabadulni a tetűtől.

Tavaly nyáron a fiam gyakran úszott a folyóban más gyerekekkel. Egy reggel találtam néhány csomót a fejében. Kiderült, hogy nits. Eleinte népi módszereket akartam használni, de vettem egy modernebb gyógymódot - a Nyuda sampont. Egy alkalmazás elegendő volt a kezeléshez.

A Nyuda csak egy csodaszer. Az általános iskolákban tanuló gyermekek többször is megbetegedtek a fejtetvekkel. Ez idő alatt sokféle eszközt kipróbáltunk, de ez a legjobbnak bizonyult. Sampont és spray-t használtunk ettől a cégtől.

Nemrégiben a lányom meglátogatott egy osztálytársamat, és egy ilyen "ajándékot" hozott a házba. Csak másnap vettem észre a nits-eket, amikor elkezdtem fésülni. Azonnal elmentem a gyógyszertárba, ahol az eladó azt tanácsolta, hogy permetezzem be a Nyudát. Az eszköz valóban nagyon hatékony. Először szabadultunk meg a betegségtől.

Nuda orvosság tetvek és nits ellen

A tetvek elleni gyógyszer a Nyuda egyike a modern, rendkívül hatékony német gyártású gyógyszereknek, amelyek sikeresen harcolnak a fejtetű ellen. Fő előnye, hogy a készítményben nincsenek rovarölő szerek, amelyeknek köszönhetően segítenek megbirkózni a tetvekkel azoknál az embereknél, akik intoleránsak a vegyi anyagokkal szemben.

Összetétel és cselekvés

A Nyuda tetvek és nits gyógyszer átlátszó folyadékkal ellátott palackban kapható permet formájában. A fő hatóanyag a kétfázisú dimetikon, amely nem tartozik a mérgekhez vagy a káros vegyi anyagokhoz. Ez egy folyékony formájú szokásos szilikon, amelyet a hajkozmetikumokhoz adnak annak sima és selymességének növelése érdekében. Leggyakrabban kondicionálókban és egyes gyomorpanaszok kezelésére szolgáló gyógyszerekben alkalmazzák..

Nagy hatékonysága a rovarokra gyakorolt ​​fizikai hatáson alapszik: az olajos alap beburkolja a tetű héját, és eltömíti annak légzőrendszerét, megakadályozva a levegő bejutását. A rovar fulladás és oxigénhiány miatt meghal. A dimetikon hasonló módon hat a nitekre: a héjukban lévő lyuk eltömődött olajjal, és a lárva nem tud kijönni.

A dimetikon hatása két szakaszban történik folyékony és viszkózus formákra történő szétválasztása miatt:

 • a folyékony anyag először a tetvek spiráljába áramlik, majd átjut a légcsőbe, és kinyomja onnan a levegőt;
 • majd viszkózus dimetikon hatol be a légzőszervekbe, amely végül eltömíti az összes utat.

Kiegészítő komponensek: jojoba viasz, illatanyagok és trigliceridek, amelyek a teljes térfogatnak csupán 8% -át teszik ki.

Ennek a gyógymódnak a természetes összetételének és alacsony toxicitásának köszönhető, hogy a Nude for tetvekről szóló vélemények többnyire pozitívak, sőt lelkesek, amikor a spray egyszeri használat után segít megszabadulni a parazitáktól..

Szakértők szerint a dimetikon 1 percen belül megöli a felnőtt tetveket, ami sokkal gyorsabb, mint a különféle inszekticid pedikulicidek.

Nyuda előnyei és hátrányai

Gyógyszer a fejtetvek ellen

A Nyuda spray előnyei:

 • mindenféle tetűt nagy hatékonysággal megöl, néha az első alkalomtól kezdve;
 • terápiás hatással van a fejbőrre, lágyítja és hidratálja;
 • enyhíti a viszketés érzését a tetvek harapása miatt;
 • a haj puha és fényes lesz, könnyen fésülhető;
 • az olaj alapja miatt a termék megakadályozza a haj összekuszálódását, ezért kényelmes használni a tetvek eltávolítására a hosszú és göndör hajból;
 • a tetveket és a gödröket könnyebb eltávolítani a termékhez mellékelt speciális műanyag fésűvel.

A Nyuda-val történő újbóli kezelés szükségessége attól függ, hogy az eszköz használata után mennyire fésültek ki a nitkák. Mivel a kifejlett tetvek és sok nits nagyon gyorsan elpusztul, fennáll az esély néhány nagyon kitartó példány túlélésére, amelyek néhány nap alatt kikelhetnek a petékből.

 • az olajos anyagot nem nagyon mossák le a kezelt hajról, néha csak 2-3 alkalommal;
 • a mellékelt műanyag fésű nem túl jó minőségű, ezért a fésülés megkönnyítése érdekében ajánlott egy speciális, fémből készült tetűfésűt használni;
 • Itt, a tetvek ellen, használatakor ánizsillatot áraszt, amelyet nem mindenki kedvelhet, azonban a népi gyógymódok "aromái" - a por vagy a kerozin még mindig kellemetlenebb;
 • néhány embernél a dimetikon kellemetlen égési vagy viszketési érzéseket okozhat az eljárás során;
 • a Nyuda ára a tetveknél a gyógyszertárakban 600-700 rubel között mozog, ami drága más pediculicid spray-khez képest.

Használati útmutató

Tetvesség elleni szer használata

A tetvekből származó Nyuda felhasználási útmutatója a következő:

 1. A száraz, tiszta hajat alaposan fésülje meg.
 2. Permetezzük az egyes szálak feldolgozásához a gyökerektől a végéig, dörzsöljük a fejbőrbe is.
 3. A felhasznált anyag mennyisége a haj hosszúságától és vastagságától függ, de jobb, ha takarékosan költjük el.
 4. Áztassa a fejét 45 percig kalap és sál használata nélkül.
 5. Az alapok eltávolítása nélkül alaposan fésülje meg az elhalt rovarokat és lárváikat egy speciális fésűvel.
 6. Ezután mossa meg a haját bármilyen samponnal, kétszer is.
 7. Ha túlélő gödrök láthatók, amelyek új tetűgenerációt eredményeztek, akkor ajánlott a kezelést megismételni 7-10 nap után..

A Nyud tetves spray nem okoz függőséget vagy ellenállást a paraziták hatóanyagával szemben, ezért szükség esetén egymás után többször is alkalmazható.

A használatra vonatkozó óvintézkedések

Spray Nyuda tetvek és nits

Alkalmazásakor be kell tartania néhány szabályt:

 • Csak külsőleg használják;
 • biztosítani kell, hogy a permetezett anyag ne kerüljön a szemekbe vagy az orr nyálkahártyájába az eljárás során, próbálja meg nem belélegezni az "aromás" gőzöket;
 • a biztonság növelése érdekében a feldolgozás során, különösen kisgyermekek esetében, jobb, ha egy sálból pamutszalagot kötnek a fej köré;
 • ha az anyag a szemébe vagy az orrába kerül, sürgősen le kell öblíteni meleg tiszta vízzel;
 • ha ennek a gyógyszernek a hatása alatt egy személy kellemetlen érzéseket érez, akkor állítsa le és mossa le az anyagot a hajról.

Ne hajtsa végre az aeroszolos kezelést gáztűzhely, fűtött elektromos készülékek vagy könnyű cigaretta közelében, mivel az olaj alkatrészei meggyulladhatnak.

Használat ellenjavallatok

Spray vagy sampon Nem ajánlott innen tetveket használni:

 • 3 év alatti gyermekek;
 • túlérzékeny dimetikonra vagy illóolajokra;
 • dermatológiai betegségek jelenlétében;
 • terhes vagy szoptató nők.

Az összes ellenjavallat és lehetséges mellékhatás leírását az utasítások tartalmazzák.

A pénzeszközök ára és felhasználása a feldolgozás során

Ha a tetvek megfelelő gyógymódjának keresésekor alacsonyabb áron (kb. 300 rubel) találkozik a Nyuddal, akkor lehetősége van hamis termékre futni, mivel a gyártók hivatalos költsége nem olcsóbb, mint 600 rubel.

A permetfogyasztás a kezelt haj hosszától és sűrűségétől függ, ezért az elegáns fürtök feldolgozásához legalább 2 csomag Nyudára lesz szükség.

Vélemények

A Nyuda spray-vel kapcsolatos vélemények többsége pozitív, mivel a gyengédebb és nem mérgezőbb, nagyon ritkán okoz allergiás vagy negatív jelenségeket a gyermekek és felnőttek testében.

Kipróbáltam a Nyuda spray-t, amikor a gyerek tetveket hozott az óvodából. Ezeknek a parazitáknak teljes fejük volt. Ezt a spray-t nem mérgező és kellemes aromája miatt választottam, és megfelelt az elvárásaimnak. Egyszerre sikerült megszabadulnom a tetvektől.

Elena, Nyizsnyij Novgorod

Nyudát használtuk lányunk hajának kezelésére, tetveket hoztunk az iskolából. Az eljárás után a rovarok azonnal elpusztultak, és a gémeket további 3 napig fésülték ki. Mínusz: rossz fésű, törik a fogak. Egy héttel később a kezelést megismételték, mert féltem, hogy a niták egy része túlélhet. Egy permet elegendő volt 2-szer.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Perfectil vitaminok hajhoz, bőrhöz és körmökhöz

Köztudott, hogy a sok vitamin és ásványi anyag hiányának kellemetlen következményei többek között a különféle bőrbetegségek, haj- és körömproblémák. Gyakran ezek a tápanyaghiányok vezetik a súlyos dermatitis fő okait.

Mi a teendő, ha mosás után viszket a fejed

Nem mind, de sokuknak nagyon viszket a feje azonnal a hajmosás után. A korona, a fej hátsó része, a fülek mögött - ezek mind olyan tünetek, amelyek valamilyen kóros folyamatban zajlanak a testben.