Legfontosabb / Vaj

Hogyan kell használni a diklórfoszot a csótányokból

Vaj

Sok jó szót lehet mondani a modern rovarölő szerek mellett, amelyek megmentették az embert a csótányok hosszú és gyakran hatástalan ellenőrzésétől. Vannak olyan eszközök, amelyek a gyakorlatban jól működtek. Ezek közül kiemelkedik a csótányokból származó diklórfosz. Megvannak a maga jellemzői, előnyei és hátrányai, az alkalmazástechnika. Anyagunkban mindent megtalál, amit tudnia kell a gyógyszerről.

A rovarölőkről

A gyártók által a piacon bemutatott termékek sokoldalúsága és hatékonysága ellenére a rovarok gyakran visszatérnek, és az otthon újbóli kezelésére van szükség. Az inszekticidek alkalmazása radikális és rendkívül hatékony módszer. Zselék, porok, zsírkréták, méregfogók, aeroszolok formájában kínálják őket.

Az inszekticid minden formájának megvannak a maga előnyei és hátrányai. A legtöbb fogyasztó inkább a megfelelő géleket és aeroszolokat választja a kártevők elleni védekezésre, amelyek közül az utóbbiak közé tartozik a csótányokból származó diklórfosz. Az aeroszolos termékek használata egyszerű és kényelmes, az eredmény szinte azonnal látható.

A működés leírása és elve

A diklórofosz fél évszázados múltra tekint vissza, és továbbra is a népszerűség csúcsán áll. Mi ennek az oka? A szovjet időkben előállított termék modern analógja némileg eltér az őstől..

Az inszekticid a foszfororganikus vegyületek közé tartozik. Ez egy nagyon illékony, színtelen folyékony keverék, amelyet a szakértők a 3. veszélyességi osztályba sorolnak. Ha a "Dichlorvos" véletlenül bekerül egy melegvérű lény testébe, akkor hajlamos a legegyszerűbbé és a testalkatrészekre ártalmatlanná bomlani..

A terméket 300 vagy 500 ml-es palackban vásárolhatja meg. A feltöltött prepellel elegendő lesz akár 70 négyzetméteres helyiségek feldolgozására. A gyógyszer alapja az etil-alkohol, így az aeroszolban található termék nem nélkülözi a jellegzetes éles szagot. A gyártó felajánlja egy másik fajta "diklórfosz" megvásárlását - szagtalan, ami fontos a különféle durva aromákra allergiás emberek számára.

A készítmény permetrint, cipermetrint, piperonil-butoxidot, alifás szénhidrátokat, illatanyagokat és egyéb komponenseket tartalmaz. Ezek együtt garantálják a bél rovarirtó neuroparalitikus hatását a csótányok testére. A gyógyszer nem okoz függőséget a parazitákban, növényi alkaloidok - permetrin és cipermetrin jelenléte miatt.

A csótányok esetében a legnagyobb toxicitás a "Diklórofosz" első használatakor figyelhető meg. Ebben az esetben fumigáló hatás érhető el. A paraziták a kezelés megkezdése után perceken belül elpusztulnak. A szer hajlamos behatolni a rovarok testébe és a légzőrendszeren keresztül. Ez az egyetemes rovarölő szer jól elpusztítja a legyeket, a szúnyogokat és a lepidopterákat is. A legjobb tartós eredmény érdekében ajánlott az aeroszolos készítmény felváltását ugyanazon gyártó géljével..

"Csótányok elleni küzdelem módjai" videó

Részletes videó utasítás a csótányok elleni küzdelemről a lakásban.

A termék előnyei és hátrányai

A diklórofoszt nagyszámú fogyasztó választja, mert számos előnye van. Könnyen megszerezhető - rendelhet online, vásárolhat a piacon, háztartási vegyi áruházban. A gyógyszer gyors hatású, és a szoba vele történő feldolgozása utáni maradék hatások még 1 hónapig észlelhetők.

Van választás - megvásárolni a "Dichlorvos" -t aromával vagy erős szag nélkül. Nem hagy nyomokat a kezelt felületen, egyszerűen elpárolog. Sokoldalú - a csótányokon kívül számos háztartási kártevő ellen hat. Lakó- és ipari helyiségekben egyaránt használható. Az alapok fogyasztása négyzetméterenként 10 gramm. Olcsó, és minden fogyasztó számára elérhető.

A rovarölő szer hátránya az emberi testre gyakorolt ​​fokozott toxicitás - a kezelés során mindenképpen használjon védőálarcot vagy légzőkészüléket, kesztyűt és zárt ruházatot. A munka idejére ajánlatos az állatok, a kisgyermekek és a család többi tagjának helyiségeit eltávolítani. Az akváriumokat vagy a terráriumokat ajánlatos lezárni.

Ne permetezze a "Diklórofosz" -t beltéri növények közelébe. A személyes higiéniai cikkeket, ételeket, ruházatokat és így tovább kell eltávolítani vagy csomagolni. A fertőtlenítést kikapcsolt szellőzéssel és nyitott ablakkal kell végrehajtani. Ha a gyógyszer mégis a szemébe vagy az orrába kerül, azonnal öblítse le bő vízzel..

Alkalmazástechnika

A feldolgozás kényelme érdekében el kell távolítania a bútorokat a falaktól, törölje le a poros felületeket nedves ruhával, vegyen fel védőruházatot, gondosan tanulmányozza át a használati utasítást. Fel kell dolgozni a leggyakoribb helyeket, ahol a csótányok megjelennek - a mosogatók, padlólemezek, hasadékok közelében lévő területek. Szükség lehet 1 hónap elteltével egy második kártevőirtásra - ha például már sok parazita van az otthonban.

Feldolgozás előtt a kannát meg kell rázni, majd az átmenő furatot a permetezendő felület felé kell irányítani. Vigye az aeroszolt kb. 30 cm-re a rovaroktól és azok helyétől.

Ezek nem csak mosogatók, padlólemezek, repedések, hanem hámló tapéták, radiátorok mögötti falak, szennyvízcsövek, szekrények hátulja és hűtőszekrény is. Nagyszerű, ha megtalálja a fészket és feldolgozza..

Nyomja függőleges helyzetben a szelepet. A munka befejezése után a szobát le kell zárni, és legalább 1 órára el kell távolítani belőle. A sugárzási idő lehetőleg legfeljebb 6 óra lehet.

Videó "Hogyan mérgezzük a csótányokat, poloskákat, lepkéket és legyeket"

Hogyan lehet megszabadulni a csótányoktól, legyektől, poloskáktól, lepkéktől egy kollégiumban vagy otthoni lakásban.

Dichlorvos bolháktól

A bolhaszerű parazitákkal sok macska- és kutyatulajdonos találkozik. Milyen gyógymód képes hatékonyan eltávolítani a bosszantó rovarokat? Lehet, hogy nem ultramodern gyógyszereket kell keresnie felfújt áron, hanem forduljon a bevált Dichlorvos bolhákhoz, mert ma ez a leghatékonyabb módszer a bolhák ellen.

Mi a Dichlorvos

A fertőtlenítőszer már nagymamáink kora óta ismert, de még most sem veszítette el népszerűségét. A diklórfosz tökéletesen megbirkózik a parazita rovarokkal a házban. A gyógyszer neve a fő összetevőből származik - diklór-vinil-foszfát. A korábban előállított bolhák diklórfosz éles szagú volt, de ma már olyan mérgező aroma nélküli gyógyszereket találtak ki, amelyek nem kevésbé hatásosak a kártevőkre.

A diklór-vinil-foszfát alapú szer használata nemcsak a földi bolhákra, hanem a legyekre, a szúnyogokra, a hangyákra, a csótányokra vagy a polosokra is káros hatással van. Az utasítások szerint a helyiséget bezárt ablakokkal és ajtókkal kell feldolgozni. Az aeroszol sugarat az érintett területre kell irányítani, vagyis a szoba teljes kerületén permetezni kell. Ha meg akarsz szabadulni a repülő rovaroktól, akkor permetezd a levegőbe a diklórofoszt.

 • Házi pizza a sütőben
 • Hajvágás közepes hajra frufru segítségével: női frizurák fotókkal
 • Hogyan kell megfelelően főzni a khinkalit. Főzés receptek és hány perc khinkali forraljuk vízben és gőzben

Hogyan működik a dimetil-diklór-vinil-foszfát alapú bolhák elleni szer a házban?

A Dichlorvos nevű erőteljes rovarölő szer nem hagy bolhának esélyt a túlélésre. A dimetil-diklór-vinil-foszfát alapú gyógyszer biztonságosnak tekinthető az emberek és a melegvérű állatok számára, ha az utasításoknak megfelelően használják, de halálos a rovarok számára. A Dichlorvos több fajtája kapható a "Neo", "Eco", "Super", "Varan" előtagokkal, amelyek a szovjet idők gyógyszeréhez képest hatékonyabbak, de nem mérgezőek.

Az elmúlt generációk tapasztalatai szerint a modern emberek semmiben sem bíznak a diklórofoszban. A bolha felszínére hulló gyógyszer megbénítja és elkerülhetetlen halálhoz vezet. Az eszköz segít a felnőttek és lárváik elleni küzdelemben, de nem jelent veszélyt a megjelenő parazita petéire és bábaira, mert az utóbbiakat nagy teherbírású héj védi. Ha úgy dönt, hogy a bolhákat teljesen kiirtja, akkor a Dichlorvos-t tartalmazó kannát néhány héttel az első alkalom után újra be kell permetezni, hogy megszabaduljon a megnőtt parazitáktól..

A diklórfosz használatára vonatkozó utasítások

Ne felejtsük el, hogy a bolhákból származó Dichlorvos elsősorban méreg, ezért óvatosan kell használnia. Ne feledje, hogy egy aeroszolos doboz elegendő a szoba tíz négyzetméteréhez. A dimetil-diklór-vinil-foszfát rovarirtóval végzett szokásos kezelés ártalmatlan lesz az egészségére, ha betartja ezeket a lépéseket:

 • edényeket, ételeket szekrénybe tenni;
 • vegyen fel olyan ruhákat, amelyek teljesen ellepik a lábát és a karját, ne felejtsen el kesztyűt, maszkot az arcán;
 • az ajtókat, ablakokat szorosan le kell zárni;
 • csak ezután permetezze az aeroszolt a szoba minden felületére: padlóra, bútorokra, falakra, másfél méterig szórja a levegőbe;
 • fordítson különös figyelmet a távoli sarkokra és az alaplap alatti térre - a bolhák leginkább ott szeretnek élni;
 • a szőnyegeket mindkét oldalon ajánlatos feldolgozni;
 • hagyja el otthonát egy-két órára;
 • visszatérés után alaposan szellőztesse ki a helyiséget, célszerű huzatot létrehozni;
 • végezzen vegytisztítást, amelyhez a porszívó a legalkalmasabb;
 • Kösse be a porzsákot a zsákba, és dobja ki.
 • Hogyan lehet megtisztítani a tüdejét a nikotintól
 • Hány ml egy evőkanálban: táblázat a folyékony termékek térfogatáról
 • Diéta fogyáshoz 10 kg

Hogyan kezeljünk egy lakást helyesen a diklórofossal?

Az erősen fertőzött helyiséget bolhákkal célszerű kétszer, de egy-három hetes időközönként kezelni. Minden alkalommal szigorúan be kell tartania a használati utasításokat. A modern anyagok ártalmatlanok az állatokra és az emberekre, így ha a helyiség feldolgozása után kis mennyiségű gyógyszer marad, akkor ezzel nincs semmi baj. A lakás megfelelő tisztítása a bemutatott rovarirtóval nemcsak az utasítások lépésről lépésre történő megvalósításában áll, hanem még az aeroszol alkalmazásának módszerében is. A bolhákat teljesen eltávolíthatja, ha:

 • gondosan járja végig a terméket a bútor hátsó falain;
 • mindkét oldalon dolgozzon szőnyegeket, de először - rázza ki és mossa meg;
 • ne felejtse el kezelni a falak, az alaplapok repedéseit;
 • permetezze a Dichlorvos-t puha bútorokra, például matracokra, háttámlákra, párnákra;
 • a szekrénybútorok belső szerkezete szintén feldolgozás alá esik;
 • a bolhák magasra ugranak, ezért másfél méterrel feljebb kell megragadni a falat.

Mennyit dichlorvos erodálódik

Minden Dichlorvos-palack nem csak használati utasítást tartalmaz, hanem azt az időt is, amely alatt a gyógyszer tartózkodik a szobában. Az anyag az első alapos szellőzés után elpárolog. A rovarölő szernek nyoma sincs, ha tizenöt percig huzat van a helyiség körül. Ne gondolja, hogy a modern szagtalan aeroszolok nem igényelnek helyiség szellőztetést. Mindenesetre friss levegő töltse be a helyiséget..

Hogyan válasszuk ki a Dichlorvos-t a bolhákhoz

Érdemes azonnal megérteni, hogy a szovjet korszak eszközét már nem állítják elő, mert a gyógyszer magas fokú toxicitást mutatott az emberekre. Ezeket dimetil-diklór-vinil-foszfát alapú, de továbbfejlesztett formulájú anyagok váltották fel, amelyeket ártalmatlannak tartanak a melegvérű emlősök számára, de a bolhák számára nem. A rovarok elpusztításához biztonságosan használhatja a következő típusokat:

 • Szagtalan diklórfosz Neo. Eltér a cselekvés sebessége, így néhány perc múlva láthatja a használat pozitív eredményeit. A gyógyszer cipermetrin és piperonil-butoxid alapján működik. Azonban az azonnali hatás érdekében többszörös árat kell fizetnie, mint egy univerzális aeroszol vásárlásakor.
 • Bolha aeroszol Universal. A jó dolog az, hogy alacsony költség mellett rovarok széles skáláját pusztíthatja el. Bolhák, legyek, csótányok, poloskák és az apartmanok vagy házak egyéb nem kívánt vendégei félnek tőle. Az ár és a hatás kiváló, de az illata kellemetlen.
 • Rovarriasztó egy Eco vagy Super lakásban. Rovarok széles köréhez tervezték, mégis kellemes levendulaillattal rendelkezik. Egy doboz olcsó ára minden anyag számára elérhetővé teszi az anyagot.

Tudja meg, hogyan választhatja ki a megfelelő bolha elleni gyógyszert a lakásában.

Dichlorvos ára bolháknak

A gyógyszert gyakran használják a bolhák leküzdésére, amelyek időszakosan zavarják az életet azok számára is, akik nem tartalmaznak állatokat a lakásban. Alacsony áron a termék száz százalékos eredményt ad, és sok parazita rovart elpusztít, ezért jobb, ha ezt előnyben részesítjük, nem pedig külföldi társait. Az aeroszol, amely könnyen megmérgez minden káros rovart, megvásárolható egy háztartási boltban, vagy megrendelhető egy online áruházból. Az átlagos ár a következő lesz:

 • Neo - 190-200 rubel;
 • Kombi - 60 rubel;
 • Eco - 60 rubel.

Videó: hogyan kell kezelni a bolhákat egy lakásban

Vélemények

Igor, 30 éves, láttam a hatékonyságot a Dichlorvos Neo első alkalmazása után - sikerült eltávolítanom a bolhákat. Az utasításoknak megfelelően permeteztem az aeroszolt, betartottam a biztonsági intézkedéseket, és három napra üzleti útra indultam. Azt hittem, hogy ez idő alatt már az ablakrepedéseken keresztül is sikerült átvészelnie, de aztán megtisztította a parazitákat, mintha soha nem lettek volna.

Tatyana, 45 éves Pár évvel ezelőtt vettünk egy lakást, amelyben az előző tulajdonosok több macskát és kutyát tartottak. Nincs semmi ellenem az állatok ellen, de a szobákban gyapjú és bolhák voltak, amelyek még éjszaka sem engedtek aludni, harapva a lábam. Úgy döntöttem, hogy hatékony bolhaszerzést alkalmazok a lakásban. A vegyszerrel a Dichlorvos bolháknak sikerült megszabadulniuk a kis parazitáktól.

7 típusú diklórfosz bolhákból a házban, az állatok helyes használata és kezelése?

Ma a "Dichlorvos" aeroszolt rovarölő, rendkívül hatékony szerként tartják számon, amely nemcsak az ágyat vagy más típusú bolhákat, hanem a különféle hibákat, nagy vagy kicsi csótányokat, valamint tetveket is gyorsan elpusztítja.

Ez a cikk részletesen szól arról, hogy a diklórfosz megöli az ágyat vagy más típusú bolhákat, hogyan kell helyesen használni az ilyen gyógymódot, annak típusait stb..

Alapvető információk az eszközről

A diklórofoszt aeroszol formájában állítják elő, amelynek használata során a lakók különféle felületeket kezelnek otthonukban. Egy ilyen rovarölő készítmény csak akkor pusztítja el az emberi bolhákat, a Pulex irritans vagy más típusú parazitákat, ha az ezzel a szerrel kezelt bútorokra, szekrényekre, falakra vagy padlókra repülnek..

A bolhákhoz tartozó diklórfosz 3 erős rovarölő szer alapján készül: permetrin, cipermetrin és piperonil-butoxid.

Azonnal lelassítják az ágy vagy más típusú bolhák idegrendszerét - megzavarják az idegi impulzusok továbbítását. Először ezek a kártevők megbénulnak, majd gyorsan elpusztulnak.

A Pulex irritans, a Ctenocephalides canis vagy a Ctenocephalides felis bolhák mellett ez a gyógyszer gyorsan eltávolítja az ilyen parazitákat a lakásból:

 • legyek;
 • csótányok
 • anyajegy;
 • hangyák;
 • poloska.

Hogyan lehet kihozni a bolhákat otthonából a Dichlorvos segítségével

Ma már kevesen tudják, hogyan kell a Dichlorvos-t helyesen használni a Pulex irritans, Ctenocephalides canis vagy Ctenocephalides felis bolhák ellen egy lakásban.

Először is, mielőtt egy ilyen rovarölő szert közvetlenül alkalmaznának, a bérlőnek először meg kell szüntetnie a vérszívók okát a házban annak érdekében, hogy sikeresen és tartósan megmérgezze őket.

A diklórfosz csak akkor küzd sikeresen a bolhák ellen, ha a tulajdonos azzal kezelte házában élő kedvenc macskáját vagy kutyáját. Ellenkező esetben a bolhák újra elindulnak ebben a lakásban..

Minden ilyen aeroszolhoz mellékelték a diklórfosz használatára vonatkozó utasításokat. A bérlőnek először alaposan tanulmányoznia kell, majd hasonló rovarirtót kell használnia az utasításokban meghatározott konkrét ajánlásoknak megfelelően.

Valójában a bolhák elleni küzdelem végeredménye közvetlenül a gyógyszer alkalmazásának módjától függ..

Az aeroszol lakásban történő használatának jellemzői

Nem mindenki tudja, hogyan kell használni ezt a rovarölő spray-t..

Ha bolhából származó Dichlorvos-t használ egy lakásban, a bérlő a következő műveleteket hajtja végre:

 • személyes felszereléseket használ (gumikesztyű, légzőkészülék és jól zárt ruházat);
 • bolhákkal kivisz minden embert a szobából, valamint kedvenceit (macskát, kutyát stb.). Eltávolítja belőle a szobanövényeket is;
 • kiveszi az ételt a hűtőszekrényből vagy kiveszi a lakásból;
 • a gyermek dolgokat, valamint az összes játékot polietilén zacskókba csomagolják;
 • szorosan bezárja az összes ablakot és belső ajtót a kezelt helyiségben;
 • hasonló aeroszolt permeteznek 20 cm távolságra.

Ha a fertőzött szobát ezzel a gyógyszerrel kezeli, a háztartás különös figyelmet fordít a bolha torlódásának gyakori helyeire. Az ilyen vérszívók gyakran elrejtőznek az alaplapokban, bármilyen bútorokban, valamint különféle repedésekben vagy hasadékokban..

Ismeretes, hogy a Pulex irritans, a Ctenocephalides canis és a Ctenocephalides felis bolhák nagy távolságokat ugranak meg, így a bérlő Dichlorvos-tal és a szoba falakkal is hasonló magasságban - 1 m-re a padlótól - kezel..

A higiénia befejezése után az ember több órára elhagyja otthonát, ugyanakkor az összes belső ajtót és ablakot szorosan bezárja.

Szobánként általában 1 henger elegendő.

3-4 óra elteltével a bérlő visszatér otthonába, jól szellőzteti, majd nedves alapos takarításba kezd. A szoba erős bolhafertőzésével még 1 alkalommal meg kell mérgezni a bolhákat Dichlorvos-szal, de csak néhány nappal (14 nappal) az 1. higiénia után.

Ugyanakkor a Dichlorvos használatakor a tulajdonos nem távolítja el bolháit kedvenc macskájából vagy kutyájából. Mivel egy ilyen rovarölő készítmény nagyon mérgező és egy háziállat számára is halálos.

Így a bérlő a következő cseppekkel enyhíti kutyáját vagy macskáját:

 • Akadály;
 • Blohnet;
 • Leopárd;
 • Ellenőr stb..

Az inszekticid gyógyszer hatékonysága és működésének elve

Ma sok lakos kíváncsi arra, hogy a diklórfosz hatékony-e a bolhák ellen. Az ilyen gyógymódot rendkívül hatékony bolhaellenes aeroszolnak tekintik, amely különféle hatóanyagokból áll..

A diklórfosz így viselkedik: a kémiai összetevők megzavarják az ideg bolharendszer működését és megbénítják ezeket a vérszívókat. Az ilyen rovarölő szerek minden változatának egy hatása van, és csak meghatározott összetevőkben különböznek egymástól..

A korábban felszabadult diklórofosznak szúrós szaga volt, és emberi légzőszervi mérgezéshez vezetett. Ennek az eszköznek a modern analógja azonban gyakorlatilag nem árt a lakóknak..

Ezt az aeroszolt akkor kell használni, ha a Pulex irritans, a Ctenocephalides canis vagy a Ctenocephalides felis első bolhái nemrég indultak be a lakásban. Nem kell megvárni, amíg szaporodnak, majd magukkal töltik meg a teljes lakást..

A gyógyszer hatékonysága nemcsak összetételétől, hanem a felszabadulás formájától is függ. Hasonló, rovarölő hatású hatóanyagot állítanak elő kis aeroszolok formájában..

Ennek eredményeként a diklórfosz azonnal megöli nemcsak a kifejlett bolhákat, hanem a zárt beltéri helyeken élő kis lárváikat is..

Manapság sok lakos nem tud eljutni azokhoz a bolhákhoz, amelyek szegélylécek, padlók, tapéták mögött és szőnyegek alatt is élnek. Az ilyen vérszívók gyakrabban szemétkosarakban vagy ciszternákban is felhalmozódnak..

Egy ilyen aeroszol gyorsan megöli a bolhákat az 1. fertőzött szobában vagy az egész nappaliban minden nehezen elérhető helyen.

A fenti információk alapján most már a háztartás minden tagja nem tudja megzavarni magát egy ilyen kérdéssel: segít-e a diklórfosz emberi vagy más típusú bolháktól vagy sem.

Videó

Bolhák elleni Dichlorvos fajtái

Manapság sok lakos nem tudja, melyik diklórfoszvárt érdemes jobban használni, ha a Pulex irritans, a Ctenocephalides canis és a Ctenocephalides felis bolháktól való fertőtlenítést végzi..

A modern gyártók a következő rendkívül hatékony fajtákat gyártják ennek a rovarölő szernek:

 • Nyílt;
 • Kombi;
 • Neo;
 • Eco;
 • Intőgyík.

Minden ilyen gyógyszert aeroszolok formájában állítanak elő, amelyek nagyon hasonlítanak egymásra, de enyhe eltérések vannak..

Szag nélkül

A bolháktól származó, szagtalan diklórfosz "helyszíni" erőteljes és biztonságos gyógymód mind az emberek, mind a házi macskák vagy kutyák számára.

Egy hasonló gyógyszer azonnal megöli nemcsak az ágyat vagy más bolhákat, hanem hibákat, legyeket, hangyákat vagy más típusú kártevőket is.

A "helyszíni" aeroszol még azokban a fertőzött helyiségekben is használható, ahol gyermekek és háziállatok vannak (macskák vagy kutyák).

Az ilyen rovarölő szer nem képez erős bűzös szagot, kellemes aromával rendelkezik, és nem hagy nyomot a háztartás, lakás, sátor vagy más helyiség bútorain vagy más felületén.

Az "A helyszínen" aeroszol ára 280 rubel. 1 üveghez.

Kombi

A diklórfosz "Universal" rovarölő hatású anyagnak tekinthető, amely gyorsan és tartósan elpusztítja a különféle bolhákat. Egy hasonló gyógyszer széles hatásspektrummal rendelkezik..

Az univerzális aeroszol segítségével az emberek nemcsak az emberi vagy más típusú bolhákat (Pulex irritans, Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis stb.), Hanem más parazitákat is megölnek - legyek, hangyák, nagy vagy kicsi csótányok, poloska stb..

Azonban egy ilyen gyógyszernek 1 hátránya van - büdös szagot és allergiát képez az emberi bőrön..

Hasonló rovarölő szer körülbelül 70 rubelbe kerül.

A diklórfosz bolhák ellen A "Neo" egy másik 1 bolhaellenes szer, amely nem képez bűzös szagot. Ez az aeroszol néhány perccel az alkalmazás után megöli a különféle bolhafajokat (Pulex irritans, Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis stb.).

Ennek a gyógyszernek van egy olyan komponense, mint a cipermetrin. Nem okoz allergiát és semleges szaga van.

1 üveg Neo aeroszol ára körülbelül 80 rubel.

A diklórfosz "Eco" egy másik rendkívül hatékony bolhaellenes aeroszol, amely nem rosszabb, mint a szer fent említett fajtái. Hatékonyságát tekintve megegyezik a "Neo" gyógyszerrel, de megvan a maga "aromája" - levendulaszagú.

Ennek eredményeként az "Eco" bolhákból származó diklórfosz a lakóknak is segít abban, hogy azonnal megszabaduljanak a lakásbolháktól. Ennek az aeroszolnak a költsége körülbelül 110 rubel..

Intőgyík

A "Varan" bolhákból származó diklórfosz hatékony bolhaellenes szer. Ez az aeroszol megöli bolhákat, poloskákat vagy más hasonló vérszívókat. Ez a rovarölő szer piretroidokból áll, amelyek kellemes citromillatot képeznek..

A "Varan" aeroszol gyorsan megöli az ágyat vagy más bolhákat. Nem okoz kárt a bérlőnek és a háziállatok minden típusának: mászás, ugrás vagy repülés.

A legfontosabb az, hogy ezt az eszközt szigorúan az arra vonatkozó utasításoknak megfelelően használja..

1 üveg ilyen rovarölő szer ára körülbelül 120 rubel.

Elővigyázatossági intézkedések

Bármilyen bolhaellenes aeroszollal, beleértve a diklórfoszot is, a bérlő nem mindig tudja, hogyan kell megfelelő módon megmérgezni a lakásban található Pulex irritans, Ctenocephalides felis vagy Ctenocephalides canis bolhákat..

Csak a gyógyszerre vonatkozó utasítások alapos tanulmányozása után hajtja végre a következő műveleteket:

 • nem lélegzi be egy hasonló rovarölő szer gőzeit;
 • nem lenyeli a bolhák elleni gyógyszereket. Ha egy ilyen gyógyszert véletlenül elüt a torkán, a bérlő azonnal orvosi mentőt keres;
 • elrejti az aeroszolokat gyermekeik elől;
 • speciális bolti felszereléssel kezeli bolháját otthonában - gumikesztyű, légzőkészülék, védőruha vagy zárt ruházat, amely szorosan lefedi az összes bőrfelületet.

Ha otthonát rovarölő szerként kezeli, a bérlő a következő intézkedéseket is végrehajtja:

 • megakadályozza, hogy a rovarölő szer a bőrre, az orrra vagy a szájra kerüljön;
 • véletlen érintkezés esetén a szemen vagy a bőrön lévő rovarirtóval azonnal öblítse le vízzel, és a bőrt szódaoldattal kezeli;
 • ha a termék használatakor rossz lett, akkor az illető azonnal kimegy az erkélyre vagy a szabadba - friss levegőt lélegezni;
 • ha súlyos allergia jelentkezik, vagy a bérlő elvesztette az eszméletét, akkor mentőt hív. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az allergiásoknak, valamint az asztmásoknak egyáltalán nem szabad részt venniük otthonuk fertőtlenítésében;
 • távol tartja az aeroszolokat a különféle tűzforrásoktól és fűtőberendezésektől. Ellenkező esetben a rovarirtó palack felrobban, és tűz lesz a házban..

Válaszok a népszerű kérdésekre

Amint a Dichlorvos aeroszolhasználók többsége az interneten ír, ez a gyógyszer gyorsan és tartósan megöli a különféle bolhafajokat (Pulex irritans, Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis stb.).

Egy ilyen gyógymódnak sokféle változata van, így minden bérlő megvásárolhatja a számára legmegfelelőbb rovarölőt..

Ma sok felhasználó különféle kérdéseket tesz fel a diklórofosz használatával kapcsolatban, amelyek közül a legfontosabbakat az alábbiakban soroljuk fel.

Dichlorvos megöli a bolhákat?

Annak érdekében, hogy a lakóknak ne legyenek kétségei afelől, hogy a diklórfosz határozottan megöli a bolhákat, először alaposan meg kell tanulmányozniuk ennek a gyógymódnak az elvét.

Egy ilyen aeroszol így hat: amikor ezek a paraziták a kezelt bútorokra vagy más felületekre kerülnek, idegrendszerük először leáll, majd teljes bénulás lép fel, ami a vérszívó azonnali halálához vezet..

A diklórfosz azonnal és tartósan segít a lakóknak megszabadulni az ágytól vagy más típusú bolhától. Ez az aeroszol megmérgezi a felnőtt bolhákat és lárváikat, azonban ártalmatlan a vérszívó kis petesejtjeire és bábaira.

Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen készítmény megegyezik a többi aeroszolos bolhaellenes rovarölő szerrel, mivel számos házi parazita bábját és petéjét erős héj védi a méregtől..

Így 1-3 hét elteltével a bérlőnek meg kell ismételnie a fertőzött lakás fertőtlenítését annak érdekében, hogy megölje az összes bolhát, amely ebben az időszakban kikelt a petékből és a bábokból..

A "Dichlorvos" bolhás aeroszol hazai ára alacsony, de minősége nem rosszabb, mint az importált társaiké. Ma ezt a gyógyszert tartják a leggyakoribb rovarölő szereknek..

Az Interneten sok pozitív vélemény van egy ilyen aeroszolról, ami ismét megerősíti, hogy valóban jól küzd a bolhákkal..

Miért nem segít a diklórfosz?

Dichlorvos csak akkor öl meg minden bolhát otthonában, ha a háztartás minden házi kedvencét - macskát, kutyát stb..

Ezenkívül a bérlőnek először alaposan tanulmányoznia kell a gyógyszer használatára vonatkozó utasításokat, majd egyértelműen be kell tartania az abban előírt konkrét ajánlásokat. A higiénia végeredménye valóban az ilyen rovarölő szer alkalmazásának módjától függ..

Biztonságos a diklórfosz emberek és állatok számára

A diklórofosz a 4-ből 3 veszélyességi osztályba tartozó rovarölő szernek minősül. Ez azt jelenti, hogy közepesen veszélyes. Azonban egy személyt megmérgezhet ez a gyógyszer is, ha nem tartja be az elővigyázatosságot..

Ezenkívül még egy megjegyzést kell megemlíteni: a helyes használat esetén a diklórfosz biztonságos a lakosok és az állatok számára, de nem a házi halak és hüllők számára.

Néha ezt a szert bizonyos mezőgazdasági állatok gyapjújának kezelésére használják, hogy kullancsokat és más rajtuk élő parazitákat öljenek meg. Ha azonban a házban van kutya vagy macska, akkor nem kezelhetők diklórofossal..

Ilyen rovarölő készítmény alkalmazása során a bérlőnek mindig be kell tartania az összes szükséges biztonsági intézkedést.

Ha hibát talál, válasszon ki egy szöveget, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűkombinációt. Mindenképpen megoldjuk, és + karma lesz

Segít-e Dichlorvos a lakásban található bolháktól??

A diklórfosz mindenki számára ismert gyógymód, aki rovarokkal találkozott egy lakásban. Ez a készítmény erős rovarölő szereket tartalmaz. A diklórofosznak erős csípős szaga van (a hasonló gyógyszerek sorozatának egyes termékeiben egyáltalán nincs, vagy finom levendula- vagy mentaillatú), és ha az utasításokat megfelelően betartják, nem képes károsítani az embert. Ez a szovjet kori gyógyszer dimetil-diklór-vinil-foszfátot tartalmazott. A modern gyártók teljesen más, biztonságosabb formulára váltottak..

A Dichlorvos termékcsalád fajtái

A szovjet modell diklórofoszai nem képesek ellenállni a versenynek a modern vállalkozások által előállított pénzeszközökkel. Ezeket a konzervdobozokban lévő rovarölőket speciális finom anyagok - piretroidok - alapján készítik. Általánosságban elmondható, hogy a régi, megszokott Dichlorvos már nem található meg az üzletek polcain. Minden pontosan azonos nevű gyógyszer (a Super, Neo, Universal stb. Szavakkal egészül ki) nem más, mint teljesen új termékek, amelyek biztonságos inszekticid komponenseken alapulnak.

Ezen alapok bármelyikét ugyanúgy felhasználhatja, mint a régi stílusú Dichlorvos-t. Költsége pedig minden fogyasztó számára megfizethető. Általában egy közepes aeroszolos doboz megvásárlása körülbelül 60 rubelbe kerül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy standard szoba a hangerőtől függően egy vagy két hengerbe kerül. A modern üzletek polcain számos diklórfoszváltozat található:

 • Dichlorvos kombi. Ezt a gyógyszert nemcsak a bolhák elleni küzdelemre használják, hanem minden rovartól (lepkék, poloskák, hangyák és csótányok) is. Egy aeroszolos doboz költsége alacsony és körülbelül 60 rubel.
 • Eco Dichlorvos. Finom, nem feltűnő levendulaillata miatt különbözik a rovarölő szerek más típusaitól. Ezenkívül alkalmazás után sem okoz kellemetlenséget. A Dichlorvos Eco erős rovarölő komponenseket és illatot tartalmaz. Egy ilyen gyógyszer, hasonlóan az előzőekhez, hatékonyan kiküszöböli a bolhákat a lakásban. Egy doboz költsége pontosan megegyezik az előző aeroszoléval.
 • Neo Dichlorvos. Ez az eszköz az egyik legnépszerűbb a Dichlorvos teljes sora között. Társaitól abban különbözik, hogy nincs aromája. Egy ilyen henger költsége körülbelül 50 -55 r..

Nyáron a dachában töltöttük az időt, ahol sok bolha volt. Valószínűleg a macskával kerültek be a házba. Harapásuk különösen kellemetlen volt. Úgy döntöttünk, hogy egy régi bevált gyógymód - Diklórfosz - segítségét kérjük. De ahogy nem kerestük, nem találtuk meg. De az egyik helyi boltban láttuk a Dichlorvos Neo-t. Azt hittük, nem fog megbirkózni, mert egyáltalán nem volt szaga, és nagyon különbözött attól, amelyet régen használtunk. De könnyen megszabadult a bolháktól, és a nyár hátralévő részében békésen éltünk..

Mitől olyan hatékony a diklórofosz?

A diklórfosz régóta bizonyítottan hatékony bolhák ellen. Ezenkívül egy ilyen aeroszol könnyen képes megbirkózni más parazitákkal. Az ilyen aeroszol hatása bénító rovarölő szeren alapul, amely blokkolja a rovarok idegreceptorainak normális működését. A szovjet idők óta ismert régi diklórfosz maró anyagokat tartalmazott. Az újak piperonil-butoxidon és permetrinen alapulnak, amelyeknek hasonló hatása van. Mi a különbség az ilyen gyógyszerek között?

 1. A modernebbeknek nincs olyan fullasztó szaga, mint a régieknek. Ezenkívül biztonságosak a háztartási használatra is. Olyan apartmanokban használhatók, ahol emberek és háziállatok találhatók.
 2. Az új diklórofoszok kiadási formája nagyon kényelmes. Minden aeroszolos kannát gyorsan be lehet permetezni a bolhákkal fertőzött területekre.
 3. Ezen kellemetlen rovarok lárvái és kifejlettjei megsemmisülnek, mivel a rovarölő szerek finoman szétszórt állapotban vannak. Ez azt jelenti, hogy parazitáknak nyoma sincs, mert az aeroszol forma behatolhat a lakás legeldugottabb sarkaiba is..

A diklórfosz megfelelő használatával és az utasítások szigorú betartásával teljesen megszabadulhat ezektől a kellemetlen rovaroktól.

A Dichlorvos helyes használata a bolhák megszabadulása érdekében

Annak ellenére, hogy a diklórofosz könnyen használható, speciális szabályok szerint kell használni:

 1. A bolhák teljes kiirtása érdekében a Dichlorvos-t csak azután kell használni, hogy megszabadult az ilyen rovarok okától. Ez azt jelenti, hogy mindenekelőtt egy speciális szerrel kell megszabadítania kedvencét ezektől a parazitáktól, és csak ezután kell használni a Dichlorvos-t. Ha a bolhák az állatok prémjében maradnak, előbb-utóbb minden helyiségben megjelennek..
 2. Minden helyiséget diklórfossal permeteznek, különös figyelmet kell fordítani a felületekre. Spray szekrények, padlók, padlólapok, magasföldszintes polcok. Annak érdekében, hogy a termék ne erodálódjon, gondosan zárja be az összes ablakot és ajtót. Ebben az esetben fel kell készülnie arra, hogy egy aeroszol nem lehet elegendő - többet kell használnia.

Miután új lakásba költöztünk, kellemetlen jelenséggel találkoztunk - bolhákkal. Még soha nem láttam őket. A korábbi tulajdonos macskáiból bolhák maradtak. Úgy döntöttünk, hogy használjuk azt a gyógyszert, amelynek neve mindenki ajkán szerepel - diklórfosz, de az Eco előtaggal. Minden szobához egy aeroszolos doboz kellett. A diklórfosz segített abban, hogy teljesen megszabaduljunk a rovaroktól.

Előzetesen ügyelni kell arra, hogy a feldolgozás során hol lesznek a családtagok és a háziállatok. A permetezés után a lakást több órán át nem szabad szellőztetni. Ez idő alatt az aeroszol behatol a bútorok és minden hasadék alá. A rovarlárvák és maguk is nyom nélkül elpusztulnak.

Néhány óra elteltével a házat kinyitják (lehetőleg az összes ablakot) és egy órán át szellőztetik. Ezt követően nedves tisztítást kell végeznie. A Dichlorvos alkotó elemei, amelyeket a modern időkben gyártanak, teljesen biztonságosak mind az emberek, mind a háziállatok számára. De a régi stílusú diklórfosz használatakor ügyelni kell, mivel a szer nagyon maró hatású.

Ha nagyszámú bolha van a lakásban, ajánlott hasonló eljárást elvégezni fél hónap után. Az ilyen határidők betartása szükséges, mivel az első méreg után petesejtek és bolhabábok lesznek. Csak felnőttek és lárvák halnak meg. Egy idő után új paraziták kezdenek kialakulni belőlük. Hogy örökre megszabaduljon ezektől a rovaroktól, ilyen rovarirtóval kezelik őket..

Óvintézkedések a diklórfosz használata során

Emlékeztetni kell arra, hogy a Dichlorvos alkalmazása előtt el kell gondolkodnia a biztonságon. Semmilyen esetben sem használhat hasonló készítményt macskák vagy kutyák szőrének kezelésére. Természetesen a diklórfosz pontosan ugyanazokat az összetevőket tartalmazza, mint a háziállatoknál alkalmazott parazitaellenes szerekben, de koncentrációjuk teljesen más, és károsíthatja az állatot.

Ezenkívül egy ilyen maró hatású készítményt ajánlatos légzőkészülékben és nehéz gumikesztyűben végezni. Célszerű gézkötést is viselni. Ha hirtelen a diklórfosz a szemére, az orrára vagy a szájára kerül, azonnal öblítse le folyó vízzel, és forduljon orvoshoz.

Kutyánk bolhákat kapott, és egy speciális eszköz segítségével megszabadultunk tőlük. Ezután az összes szobát a régi bevált Dichlorvos-val kezelték. A gyógyszer hatékonyan kiküszöbölte ezt a problémát, de ezt követően néhány napig az egész család nagyon szédült. Ezért annak ellenére, hogy a diklórfosz gyorsan megbirkózik a bolhákkal és más rovarokkal, használatakor ügyelni kell..

Milyen gyógyszerek helyettesíthetik a diklórfoszot?

A modern vegyipar termékek széles választékát kínálja az ilyen paraziták leküzdésére. Milyen gyógyszerek pótolhatják a Dichlfos-t? Jó néhány van belőlük. Közöttük:

 1. Harc. Ebből a vonalból származó eszközök hatékonyan küzdenek a bolhák és más, a lakásban letelepedett rovarok ellen. E termékek némelyikének kellemes menta, eukaliptusz és levendula illata van..
 2. Raptor. Különböző formákban állítják elő, de a fogyasztók úgy találják, hogy a legkényelmesebb az aeroszol. Ezen túlmenően a Raptor cég rovarölő szereket kínál tenyésztés céljából. Az ilyen gyógyszerek ár és sebesség szempontjából jóval jobbak a többi gyógyszernél..
 3. Agryan, Madilis Zepter, Taran, Cucaracha stb. Az ilyen készítmények sorát koncentrátumok (folyékony keverékek vagy porok) formájában mutatják be, amelyeket vízben kell hígítani. A Get elég hatékony, és bevált a bolhák elleni piacon. Kényelmes mikrokapszulázott formában van. Csak néhány cipzár elegendő ahhoz, hogy a kellemetlen rovarok örökre eltűnjenek otthonról..

Dichlorvos-val folyamatosan csótányokra vadásztunk. Amikor a bolhák a házban voltak, azt gondolták, hogy ez a gyógymód felel meg a legjobban. Valamiért nem találták meg a modern üzletek polcain. A Raptor elkapta a tekintetemet, amellyel megmérgeztük az összes bolhát. A gyógyszer előnye a finom menta aroma. Ez sokkal hatékonyabbá tette a rovarok üldözését, mert korábban, a régi stílusú Dichlorvos használatakor az illata egyszerűen elviselhetetlen volt..

Az alábbi videóban megtudhatja, hogyan lehet megszabadulni a bolháktól.

Diklórofosz: a felhasználás leírása

A hangyákból, csótányokból és más rovarokból származó diklórofoszt már régóta használják. Az e márkanév alatt gyártott modern termék más összetételű. Megkülönböztethető az emberi testre gyakorolt ​​kevésbé agresszív hatással, míg a vegyi anyagok elég hatékonyan működnek. Az összetevők segítenek megszabadulni a csótányoktól, a hangyáktól és a rovaroktól (pl. Lepkék).

A gyógyszer leírása

A Dichlorvos korábbi változata mérgezőbb volt. A készítmény tartalmazott egy foszfororganikus vegyület dimetil-diklór-vinil-foszfát nevű anyagát. Megkülönböztethető az emberi testre gyakorolt ​​agresszív hatásával. Emiatt a diklórfoszvosz felhasználása megszűnt. Marketing célokból a termék neve nem változott. A gyógyszer modern változata különféle piretroidokat tartalmaz. Ez egy többkomponensű szer, amelynek köszönhetően különböző rovarokat érint. Nincs veszélye annak, hogy személyt károsítanak (az alkalmazási szabályok szerint).

Kémiai összetétel

A Dichlorvos Neo, a Varan és más fajták összetételükben különböznek egymástól. Ugyanakkor a másodlagos összetevők eltérnek, a legtöbb esetben a hatóanyagok ugyanazok:

 • a cipermetrin egy második generációs piretroid, az anyag gyenge szagú, rosszul oldódik vízben, amelyet figyelembe kell venni, amikor a diklórfoszot csótányok és más rovarok ellen alkalmazzák, ennek az anyagnak különböző típusai vannak, izomer összetételükben különböznek (alfa-cipermetrin, béta-cipermetrin stb.) stb.);
 • a tetrametrin a piretroid osztály másik rovarölője, egy helyiség feldolgozásakor a rovarok pusztulása közvetlen érintkezés esetén történik, ez az anyag nem ellenáll a napsugárzás hatásának, összeomlik;
 • permetrin - egyfajta piretroid, közvetlen analógja a piretrum természetes rovarölő szerének, ez az anyag ektoparaziták kezelésére használható;
 • a piperonil-butoxid a rovarölő szereken alapuló készítmények segédkomponense, az anyag fokozza a fenti mérgező komponensek hatását, funkciója az a képesség, hogy gátolja a rovarok szervezetében a piretroidok megsemmisítésére irányuló mechanizmusokat..

Ezenkívül a készítmény olyan komponenseket tartalmaz, amelyek nem mutatnak inszekticid aktivitást: etil-alkohol, illatanyagok, tartósítószerek, stabilizátorok.

Hogyan működik a Dichlorvos??

A gyógyszer elve a különféle rovarölő szerek tulajdonságain alapul. Emiatt a különböző típusú alapok hatékonysága és működési mechanizmusa eltérő. A cipermetrin kontakt anyag. Ez azt jelenti, hogy ez a vegyület a kártevők gyors pusztulását váltja ki, de azzal a feltétellel, hogy ez a komponens a rovarok kitinális részeire került. Ebben az esetben az idegrendszer munkája megszakad. A kártevők fokozatosan elveszítik a motoros aktivitást, ennek következtében bénulás következik be, majd nem sokkal ezután halál.

A cipermetrin ellenáll az ultraibolya sugárzásnak. Ehhez képest a tetrametrin lebomlik a napon. Ez az anyag azonban melegítéssel megőrzi tulajdonságait. A tetrametrin az étellel együtt belélegezve belép a kártevő szervezetébe. A hatásmechanizmus hasonló a cipermetrin működéséhez. Ez a hasonlóság annak a ténynek köszönhető, hogy ezek az anyagok a rovarölő szerek azonos csoportjába tartoznak..

A permetrin elpusztítja a paraziták idegrendszerét. Ez az anyag a leghatékonyabban eliminálja az ektoparazitákat (az emberi testen élő rovarokat), azonban a Diklórofosz részeként ritkábban használják tetvek és kullancsok kezelésére. A piperonil-butoxid fokozza az inszekticidek hatását.

A termék előnyei és hátrányai

 • teljesítmény, a felszabadulás formája miatt (aeroszol formájában előállítva);
 • komplex hatás a kártevőkre: a rovarölő szerek belélegezve, táplálékkal együtt és kitinális integritásokon keresztül közvetlen érintkezés útján juthatnak be a rovarok testébe;
 • mérsékelten agresszív emberre gyakorolt ​​hatás, összehasonlításképpen: a dimetil-diklór-vinil-foszfát mérgezőbb, és egészségre ártalmas lehet;
 • a termék összetételében lévő alkatrészek élettartamuk végén lebomlanak, miközben mérgező hulladék nem keletkezik, ami a terméket biztonságosabbá teszi a környezet számára;
 • megengedett a termék használata a növények közelében, anélkül, hogy károsítanák őket;
 • A diklórfosz egy innovatív, sokoldalú gyógyszer, amely segíti a különféle kártevők elpusztítását;
 • a hatóanyagok hosszú időtartama: a helyiség 1 hónapos feldolgozása után az inszekticidek a felületeken maradnak.
 • a termék sokáig eltűnik;
 • a rovarok megszabadulása érdekében többször kell feldolgozni.

A diklórfosz legnépszerűbb típusai

Ahogy ez az eszköz elterjedt, különböző típusai kezdtek megjelenni. Összetételükben jelentősen eltérhetnek, de vannak olyan típusú készítmények is, amelyek típusa hasonló az e márkanév alatt gyártott aktív komponensekhez. Ez azt jelenti, hogy a kívánt hatás biztosítása érdekében ki kell választani egy gyógymódot, figyelembe véve az elpusztítani tervezett kártevő típusát..

Diklórfosz Neo szagtalan

Ennek a terméknek előnye van az analógokkal szemben - permetezéskor nincs szaga, ami lehetővé teszi a helyiség használatát hamarosan a kezelés után. A gyógyszer segít megszabadulni a törpéktől, a legyektől, a lepkéktől és a különböző csúszó kártevőktől. Aktív összetevőként a permetrint és a cipermetrint használják. Fokozza hatásukat piperonil-butoxiddal. A mérgező anyagok hatásának időtartama 2 hét. Ebben az időszakban a termék megőrzi tulajdonságait, ami azt jelenti, hogy továbbra is rombolja a kártevőket..

Dichlorvos Varan

A készítmény tetrametrint, cipermetrint, piperonil-butoxidot tartalmaz. Bolha gyíkot nem használnak. A gyártó javasolja a csótányok, legyek, poloskák, hangyák elleni küzdelemben. A terméket aeroszol formájában állítják elő. A hatás időtartama 3 hét. Fontos figyelembe venni, hogy a gyógyszer nem befolyásolja a rovartojásokat. Ezért a kezelést néhány nap / hét után újra el kell végezni, amikor a lárvák megjelennek a héjakból..

Dichlorvos Eco

Ennek a terméknek az előnye egy viszonylag kellemes illat (permetezés után a levendula illata megmarad). Ennek ellenére az ilyen típusú diklórfosz-kezelés még mindig védőfelszereléssel történik. A gyógyszer ajánlott bármilyen rovar megsemmisítésére. Megvásárolható aeroszol formában. A palack térfogata kicsi, ezért nagy területek feldolgozásához ajánlott azonnal több terméket vásárolni.

Diklofon univerzális

Ezt a terméket legyek, csótányok, hangyák, szúnyogok, lepkék és egyéb kártevők elpusztítására használják. A készítmény további hatóanyagokat tartalmaz: cipermetrint, permetrint, tetrametrint, piperonil-butoxidot. Ennek köszönhetően van egy univerzális cselekvés. A helyiség szellőztetése a Dichlorvos Terminator Universal permetezése után hosszabb ideig tart, mint szagtalan analógok esetén. Ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy egy adott szag megmarad a helyiségben, fokozatosan eltűnik..

Hogyan kell alkalmazni a Dichlorvos-t??

A kívánt hatás elérése érdekében fontos a helyiség megfelelő kezelése. Ez a kártevő típusának figyelembevételével történik. Még akkor is, ha egy generikus fajtát alkalmaznak, a különböző kártevők hatásmechanizmusa eltérő. Az ektoparaziták, a repülő és mászó kártevők megsemmisítésére az ajánlások eltérnek.

Használati utasítás a tetvek és a nits megszabadításához

Permetrin alapú termékeket használnak. Ebben az esetben a szagtalan Varan és a Dichlorvos Neo hatékony, használati utasítás:

 1. Azok a vegyi anyagok, amelyek a felsorolt ​​alapok részét képezik, nem befolyásolják a niteket. A paraziták utódait át nem eresztő membrán védi, ezért a kezelést kétszer hajtják végre. Megengedett a termék permetezése, ha testtetvekkel fertőzött.
 2. A ruhákat műanyag zacskókba kell hajtani
 3. Fertőzött elemek feldolgozása csomagokban.
 4. A szövetet egy ideig mérgező anyagoknak kell kitenni.
 5. A ruhákat zsákokból veszik ki, magas hőmérsékleten mossák.

Bármilyen diklórfosz nem használható a fej kezelésére.

Hogyan lehet használni a bolhák elleni küzdelemben??

Permetezni olyan területeken ajánlott, ahol a rovarok a legvalószínűbbek. Például a bolhák állatszőnyegekben, padlólemezek mögött, szőnyegeken élnek. Ezenkívül az anyagot a falakra permetezik - 1 m magasságig. Ez annak köszönhető, hogy a bolhák képesek magasra ugrani. Ha néhány terület kimarad, a paraziták hamarosan újra aktiválódnak.

Hogyan lehet alkalmazni poloska?

Ezek vérszívó rovarok, ami azt jelenti, hogy - mint a tetvek és bolhák esetében - nem szabad arra támaszkodni, hogy a mérget a kártevők megeszik. Csak emberi vagy állati vért fogyasztanak. Emiatt a legjobb kezelési hatás akkor biztosított, ha minden parazitafészket megtalálnak. Ha a Dichlorvos-t poloskákhoz kívánja használni, a feldolgozás előtt tanulmányozza át a használati utasítást:

 1. Szabadítsa meg a szobát a bútoroktól: eltávolítja a falaktól, eltávolítják a díszítő elemeket.
 2. Szétszedik az alvóhelyet, mert a kártevők inkább itt telepednek le.
 3. A fészkek megtalálásakor 20-30 cm távolságban aeroszollal kezelik őket.
 4. 1-2 hét elteltével az inszekticideket ismét permetezzük. Ez elpusztítja a parazitákat, amelyek éppen a petékből kerültek elő..

Csótányoktól

A csótányok aeroszolos sprayjét tekintik a legkevésbé hatékony módszernek. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen kártevők elnyelik a mérgezett csalit. Az aeroszol nem fogja hatékonyan kezelni a terméket. Ezért különös figyelmet fordítanak a különféle felületekre. A rovarok elpusztulnak, ha közvetlenül érintkeznek a méreggel. A diklórfoszkot a levegőbe permetezik, kezelve azokat a felületeket, ahol a csótányok leggyakrabban megjelennek: padlólemezek, padlók a falak mentén, a szekrények belső falai, de feltéve, hogy a feldolgozott bútorokban nincs élelmiszer.

Hangyáktól

Az aeroszol permetezésével akkor lehet jó eredményt elérni, ha rovarfészket találtak a méh lakóhelyén. Az ilyen kártevők gyorsabban pusztulnak el a csali használatakor, és ha aeroszolt használnak csapdává, nem fog működni. A hangyákat megölheti részenként, egyes egyedeket vagy egész oszlopokat kezelve. Emiatt a lakásban élő hangyákból származó diklórfoszvint ritkán használják..

Repülő kártevőktől

Az ilyen rovarok (lepkék, legyek) megszabadulása érdekében kezelik azokat a felületeket, amelyeken gyakran ülnek. A lepkék elleni küzdelem során az ágenst olyan szekrényekbe permetezik, amelyeket először ki kell üríteni. A legyek számának csökkentése érdekében minden felületet kezelnek: bútorokat, falakat, padlót stb. A csali ebben az esetben nem működik. Ezenkívül problémás az aeroszollal történő elkészítés..

Óvintézkedések a diklórfosz használata során

A munkát védőfelszerelésben végzik: légzőkészüléket, védőszemüveget, kesztyűt, kendőt, hosszú ujjat. Fontos, hogy a feldolgozást beltérben végezzük. Ha huzat van, akkor az aktív komponensek koncentrációja csökken, és ugyanakkor a kellemetlen szag elterjed az egész objektumon. A rovarölő szerek nem kerülhetnek élelmiszerre, személyes tárgyakra és higiéniai cikkekre. Az állatokat kiviszik a szobából. Ha van akvárium, akkor azt ki kell venni vagy üveggel be kell fedni, miután kikapcsolta az oxigénellátó rendszert.

Ellenjavallatok és mellékhatások

Tekintettel arra, hogy a termék aeroszol formájában kapható, a súlyos mérgezés valószínűsége csökken. Fennáll azonban az allergiás reakció kialakulásának veszélye. Ha rovarölő szerek véletlenül kerülnek a légzőrendszerbe, hányinger, szédülés, köhögés, a mozgások koordinációjának zavara, nyomásváltozás, tachycardia jelenhet meg.

Vélemények a diklórfosz használatáról

Evgeniya, 34 éves, Brjanszk

A monitor gyíkot csótányokhoz használom, amint meglátom az első kártevőt. A felületkezelés kezdete, ahol megtalálták. Ezek után a manipulációk után nem látok több csótányt a lakásban.

Anna, 38 éves, Ufa

Gyakran használok univerzális gyógymódot csótányok, hangyák ellen - sok élőlényt egy magánházban nevelnek. Ennek a márkának az elkészítése nem sokat segít ezen rovarok ellen, mivel fontos, hogy először megtalálja a fészket. De a diklórfosz jelentősen csökkenti a kártevők populációját. Ezért másokkal egyidejűleg használom..

Olvassa el még:

Az autó karosszériáján lévő rozsda nemcsak a jármű megjelenését, hanem...

A legtöbb háziasszony szintetikus mosószert használ mosogatáshoz. Jól megbirkózik minden szennyeződéssel,...

A WC-tál tisztasága és a WC-helyiség kellemes illata a háziasszony tisztaságát jelzi. Túlóra...

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Megfelelő hosszú hajápolás otthon

Annak érdekében, hogy a "derékfonat" valóságos lánygazdagsággá váljon, varázsát adja képének, vonzani tudja a férfiak külsejét, nem elég egyszerűen megnöveszteni. A hosszú haj, különösen a színes haj, rendszeres, alapos és hozzáértő gondozást igényel.

Milyen frizurát kell csinálni az iskolához? 12 egyszerű és szép frizura lányoknak és tinédzsereknek 5 perc alatt

Szeretné gyorsan elkészíteni saját stílusos frizuráját az iskolában hosszú, közepes vagy rövid hajra?