Legfontosabb / Vaj

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajkefét

Vaj

Tudta, hogy a fürtjeinek állapota sok szempontból attól függ, hogy melyik fésűt használja? Sok lány szerint a legfontosabb a balzsamok, maszkok és hővédelem rendszeres használata. Hogy gyorsan megfésülheti egy rendszeres masszázzsal, és üzleti célokra futtathatja. De ez nem teljesen igaz. A frizuránk rosszul választ. És ha az ecset fém, éles fogakkal, akkor mikro sebeket kaphat a fején.

Megérkezve egy szakosodott fodrászüzletbe, a szemek elkezdenek kifutni a rengeteg keféből - kerek, szögletes, fésűből. Fa, fém, akril, kerámia, természetes és mesterséges sörtékkel, stílushoz és sok-sok máshoz. Hogyan ne keveredjünk össze, és ne fizessük túl a haszontalan kiegészítőért. Ha erősen növekszik vagy ápolt, jobb, ha több kefe van, és mindegyiket használja saját céljaira..

Melyik fésűt válasszuk. Alaptípusok

 • Masszázs. A legnépszerűbb, de nem a leghasznosabb. Ideális hosszú szálúak számára. Vannak speciális masszázsgömbök, amelyekkel növelheti a véráramlást és felébresztheti az alvó izzókat. Ezért jobb, ha nem használja a zsíros típusú tulajdonosokat, hogy ez az eljárás ne legyen káros, és a haj még nem zsírosabb..
 • Kerek fésű. Csak stílus közben használja. Speciális fogak vannak az egész testben. A tokban lévő speciális lyukaknak köszönhetően a hajszárító forró levegője jobban megszárad és rögzíti az eredményt. Létrehozhat gyönyörű hullámokat vagy kiegyenesedhet.
 • Címer. Ha a vastag ritka szegfűszeg tökéletes a maszkok és balzsamok felviteléhez, valamint a nedves szálak kibontásához. A fürtök vagy vastag hullámok tulajdonosai számára jobb, ha fésűt használ, mivel az nem húzza ki a fürtöket. Finomfogú fésűvel elválasztás jön létre, vagy a szálak szét vannak választva a stílushoz.
 • Csontváz kefe. A fogak az egyik oldalon helyezkednek el. Rövid hajra jó.

Hogyan válasszuk ki a fésűt az anyagtól függően

Valójában nincs semmi nehéz a választásban, csak néhány árnyalatot kell figyelembe venni. Például a fából készültek alkalmasak vékony és gyenge fürtökhöz. A gondozása azonban elég nehéz. Ha a koronánál lévő fürtök olajosak, akkor minden nap meg kell mosni, de a víz megduzzadhat vagy megrepedhet, és el kell dobni.

A természetes sörtés kefék drágábbak, de hasznosabbak is. A vaddisznó szőrét vagy a bálnacsontot gyakran használják. Nem karcolják meg a bőrt, nem hasítják el és nem villamosítják fel. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a sörték valóban természetesek-e. A teszteléshez húzzon ki pár sörtét és gyújtsa meg őket. Ha tiszta kémiai szag van, tegye félre, ez nem természetes.

A legolcsóbb megoldás a műanyag kefe. Lehet, hogy nem gyakran mossák, könnyen hordozhatóak, de felvillanyozzák a hajat, és megkarcolhatják a fejbőrt, ha a végeit nem védik speciális golyók..

A stílushoz a leghatékonyabb a kerámia bevonat. Nem melegszik túl, és elősegíti a kívánt forma gyors kialakítását. Manapság a szénszálas fésűk egyre népszerűbbek. Nem gubancolják a szálakat, nem károsítják a végeket, de a költségek nagyságrenddel magasabbak, mint az összes többi.

Tehát elmondtuk, hogy melyek a hajfésűk és melyik fésűt kell választani. Felajánljuk, hogy nézze meg a videót, és döntsön a vásárlás mellett.

Ha a fésülés után minden alkalommal egy teljes szőrszál van a fésűn, akkor ez oka annak megváltoztatására. Nem szabad azonban megvásárolnia az elsőt, amelyre rábukkan - először józanul értékelje a haja állapotát. Vékony szálak esetén jobb ritka fogú fésűket választani. A helyzet azonban egyetlen fésűvel nem orvosolható. Átfogó megoldásra van szüksége a kérdésben, kezdje el kényeztetni fürtjeit maszkokkal és gondoskodó eljárásokkal. Egy kis titok - lefekvés előtt tegyen néhány csepp kedvenc illóolajat a fésűre, és fésülje át a hajat. Néhány cseppből nem lesz zsíros jégcsap, de emellett táplálja a göndör szerkezetét. Egy idő után észreveszi, hogyan alakul át a hajad. A fő dolog ebben a vállalkozásban a rendszeresség..

Az értékesítés során gyakran talál egy speciális kiegyenesítő kefét. Sokkal biztonságosabb, mint egy vasaló, de ne a legolcsóbb modellt válassza. Az olcsó opciók nem a legjobb minőségű műanyagból készülnek, és magas hőmérséklet hatására akár meg is olvadhatnak. A fürtök károsodásának elkerülése érdekében válasszon biztonságos kefét. A legjobb, ha professzionális fodrászüzletekben vásárolja meg őket, és figyelmesen olvassa el az utasításokat.

A boltban még speciális ápoló fésűket is választhat.

  Lézer. Segít leküzdeni a kopaszságot és a bőséges hajhullást. Táplálja és revitalizálja az alvó izzókat. Ezzel a tartozékkal megszabadulhat a korpától is. A vásárlás előtt azonban kérdezze meg orvosát vagy trichológust. Ellenjavallatai vannak, és nem alkalmas minden lány számára..

 • Infravörös Használat előtt minden esetre konzultáljon szakemberrel is. Egy ilyen ecset segít a vékony, legyengült szálakon. Tökéletesen küzd a szeborrea, a zsíros zsír és a hajhullás ellen. Az ár nem a legalacsonyabb, de megéri.
 • Ionic A fürtök kiegyenesítésére szolgál. Nem alkalmas azok számára, akiknek természetesen erős a fürtje. Ha csak ilyen típusú, akkor jobb, ha vasalót vásárol, mivel az ecset nem biztos, hogy megbirkózik a feladattal.
 • Fésű - hajszárító. Ilyen fésűhöz nem kell külön használni a hajszárítót. Úgy tervezték, hogy a levegő magából a keféből áramoljon ki. Kényelmes lehetőség egy utazáshoz, vagy csak vigye magával. Sokkal biztonságosabb, mint egy szokásos hajszárító. Válasszon egy fésűt kerámia talppal. Jobb, ha egy kicsit túlfizetsz, de szerezz be egy minőségi terméket, amely azután kiszolgál és segít.
 • Az ecset masszírozó.A névből már kitalálta, hogy milyen kellemes pillanatokat fog szerezni egy ilyen fésű megvásárlása. Valójában az egyszerű masszázs és a kellemes érzések mellett egy egész arzenált fog kapni - egy asszisztenst, aki segít megbirkózni a fejfájással, felébreszteni az alvó izzókat, megmenti a villamosítástól és egyszerűen egészségesebb megjelenéshez vezeti fürtjeit..
 • Összegzésként elmondunk néhány fontos tippet a fésű gondozásáról..

  1. Minden fogmosás után mindig távolítsa el a beragadt szőröket a tartozékáról..

  2. Ha repedések vagy rovátkák jelennek meg a kefében, azonnal küldje el a szemétbe. Megkarcolhatja a fejbőrt és károsíthatja az izzókat. Nincs szükségünk külön cseppre, ugye? Azonnal vásároljon újat tanácsunk és igényei alapján.

  3. Próbáljon legalább hetente egyszer vízzel vagy kevés szappannal lemosni az ecsetet. Távolítsa el a zsírt és a szennyeződéseket. Ha az ecset teljesen piszkos - a kukában és a boltban is újat.

  Amint láthatja, az üzletekben meglehetősen nagy a kefe választék, és mindenképpen megtalálja a megfelelőt, a kívánságai alapján. Mielőtt elmennél a boltba, olvasd el újra cikkünket, hogy a boltban az ismeretek hiánya miatt ne csak felesleges opciót vásárolj. Vigyázzon a hajadra, és gyönyörű megjelenéssel és egészséges fürtökkel fizet neked!

  A legjobb fésű kiválasztása

  Ahhoz, hogy szép és egészséges hajad legyen, felelősségteljesen kell hozzáállnod a haj ápolásához. Az ápolószerek arzenáljában nemcsak maszkok, balzsamok és illóolajok, hanem többféle fésűs fésű is szerepelnie kell. A fésű megválasztása attól függ, hogy milyen alakú és milyen anyagú a hajad hossza és szerkezete, valamint az a cél és eredmény, amelyet el akarsz érni a fogmosás után.

  Anyag

  Annak érdekében, hogy a fésűk ne rontsák el a hajat, hanem előnyösek legyenek, meg kell értenie az anyag jellemzőit, amelyekből készültek. Milyen anyagokat használnak leggyakrabban fésűkhöz és kefékhez??

  Műanyag

  Előnyei közé tartozik az alacsony költség, a higiénia és a tisztán tartás képessége, hátrányai pedig a haj villamosítása és a rövid fésűs élettartam. A legkisebb ütés, hosszú működési idő - ezek a tényezők repedéseket hagynak a műanyagon, amelyek összefonhatják a hajat.

  Fém

  A fém fő hátránya: megsértheti a fejbőrt. Előfeltétel: minden fémfog tetején műanyag, gumi vagy szilikon gömbnek kell lennie. Nem ajánlott fémfésűt használni hajszárítás közben, mivel a forró levegő felmelegíti a fémet és károsítja a hajat.

  De a fémnek megvannak az előnyei is: például a fémfésűket könnyű gondozni, tartósak és sokáig tartanak.

  Természetes sörtékkel

  Az ilyen termékek előállításához ló, sertés sörtét vagy bálnacsontot használnak..

  A természetes sörtéjű fésűk előnyei: a statikus stressz kiküszöbölése, a kozmetikai és ápolószerekkel való reakció hiánya, fejbőr masszázs, a faggyú elosztása a szálak mentén, a haj védelme a károsodásoktól.

  Hátrányok: a természetes sörték nem teszik lehetővé a vastag haj fésülését, nem alkalmas zsíros hajra, magas az ára, napi haj- és faggyúmosás szükséges.

  Faipari

  A fa "élő" anyag, ezért a belőle készült fésűket különösen hasznosnak tartják.

  Pozitív tulajdonságok: ragyogást és selymességet kölcsönöznek a fürtöknek, megakadályozzák a haj felvillanását, nedves haj fésülésére használhatók, nem lépnek kémiai reakcióba hajformázó termékekkel vagy festékkel, nem engedik a végek levágását. Célszerű keményfából készült fésűket (szantálfa, kőris, nyír, boróka) választani.

  Hátrányok: folyamatosan tisztán kell tartani, a gomba megtelepedhet a fa felületén. Emellett viszonylag törékenyek és egyeseknél allergiás reakciókat okozhatnak..

  Szilikon

  Külsőleg a szilikon fésűk hasonlítanak a műanyag és gumi termékek keresztezésére..

  Előnyök: higiénikus és könnyen tisztán tartható, nedves hajra használható, nincs statikus stressz, ártalmatlan a haja, hosszú élettartammal rendelkezik, ha a hajat hajszárítóval szárítják, a szilikon nem bocsát ki mérgező anyagokat.

  Hátrányok: a legközelebbi analóghoz képest - egy műanyag fésű - magasabb költség.

  Szén

  A szén egy mesterséges ötvözet, amely gumiból és grafitból készült mikroszálakból áll. A szénszálas fésűk és fésűk minden hajtípusra alkalmasak.

  Előnyök: antisztatikus, magas hőmérsékleti ellenállás, nagy szilárdság.

  Hátrányok: viszonylag magas költségek.

  Nejlon

  A nejlonkefe olcsóbb alternatívát jelent a természetes sörtés fésűk számára. A haj formázására és kiegyenesítésére szolgál.

  Előnyök: hosszú élettartam, higiénia, alacsony költség, jól nyújtja a hajat, masszírozza a fejbőrt, ha a nejlon elég puha, nincs veszélye a fejbőr és a szálak károsodásának.

  Hátrányok: Nem alkalmas vastag fürtök fésülésére.

  Ebonit

  Az ebonit erős fekete vagy barna anyag, amelyet gumi vulkanizálásával nyernek. Antisztatikus tulajdonságokkal rendelkezik, és széles körben használják professzionális fésűk gyártásához.

  Előnyök: hajszárítóval melegítve ne bocsásson ki mérgező anyagokat, a haj festésére és a tartósításra használják, mivel az ebonit fésűk nem érintkeznek kémiai összetevőkkel, a fésű egyszerű gondozása.

  Hátrányok: magas költség, forró vízben történő lemosódás esetén nem szabad közvetlen napfényben hagyni, mivel az ebonit fésű megváltoztathatja a színét.

  Kerámia

  Ez a legjobb fésű, mivel a haj, miután nem villamosodik fel, puha és sima lesz.

  Előnyök: Számos modern modell funkciója az ionizáció, a gyorsítás és a formázási folyamat megkönnyítése, a kerámia bevonat biztonságos, egyenletes felmelegítése hajszárítóval történő szárítással, lehetőség van kerámia fésű megvásárlására turmalinporozással.

  Hátrányok: magas költségek, törékenység.

  A fésűk típusai

  A hajkefe kiválasztásához nemcsak az anyagot kell megnéznie, amelyből készült, hanem az alakját, méretét, felépítését és célját is. Az alábbiakban felsoroljuk a hajápolás leggyakoribb fésűit.

  Masszázs

  Ez egy széles fogantyúval ellátott alap, műanyagból vagy fából. A munkafelület általában téglalap alakú, lekerekített sarkokkal vagy ovális. Az alap gumírozott vagy textil bevonattal rendelkezik, amelyre a fogakat rögzítik. A masszázsfésűk készülhetnek természetes sörtékből, műanyagból vagy fémből. A fogak hossza 1-2 cm között változik.

  Előnyök: javított vérellátás a hajhagymákban a masszázs hatásnak köszönhetően, a természetes zsír védőrétegének egyenletes eloszlása ​​a hajon keresztül, jó fésülés.

  Hátrányok: A por és a faggyú fokozatos felhalmozódása, amely a masszázsfésű gyakori tisztítását és fertőtlenítését igényli.

  Dörzsölés

  Olyan fogantyúból áll, amely simán beleolvad egy hengeres alapba. Az alap lehet fából, fémből, kerámiából vagy műanyagból. A fogak ló / disznóból, nejlon sörtékből, fémből, műanyagból készülnek, a végén gömbök vannak. Vannak kevert fogkefék is: kombinálják a természetes sörtéket és a műanyag fogakat..

  A kefék fő előnye sokoldalúságuk: a gyökérmennyiség növelése szárítás és formázás során, a végek elfordítása, a szálak meghúzása, a hullámos haj kiegyenesítése.

  Hátrányok: Nehézség tisztán tartani, a szőrszálak, a maradék faggyú és a leülepedett por gyakori tisztításának és eltávolításának szükségessége.

  Félkör alakú

  Ez egy fésű, domború talppal és 7-9 fogsorral. A félkör alakú alapnak köszönhetően a fogak jelentős távolságra vannak egymástól.

  Előnyök: a fésű segít a rövid és közepes frizurák kialakításában - mint a bob és a bob, egy félkör alakú fésű alkalmas a frufru meghúzására és göndörítésére, masszírozza a fejbőrt.

  Hátrányok: ha a fogak műanyagból készülnek, akkor a haj villamos.

  "Halcsont"

  A csontvázfésű fő célja a haj térfogatának növelése. Nevét a halcsontvázhoz való külső hasonlóság miatt érdemelte ki. Ez egy lapos, lyukasztott alap, műanyag vagy szilikon fogakkal. Száraz hajra használják.

  Előnyök: az aljzatban lévő lyukak miatt a hajszárítóval történő szárítás során kiváló légáramlás biztosított, alacsony ár, kétoldalas, jól szétválaszthatja a szálakat, könnyen tisztán tartható.

  Hátrányok: nem szabad száraz és törékeny hajra használni.

  Lakás

  Második neve lapát. Ez egy széles téglalap alakú alap, amelyen a fogak találhatók. Az egyik legjobb hosszú hajfésű.

  Előnyök: széles alap és gyakori fogak fésülnek át nagyon vastag hajon is, ideális hosszú hajhoz, puha fésülést biztosít, nem húzza ki a szőrszálakat.

  Hátrányok: Nehezen tisztítható, felvillanyozhatja a hajat.

  A lapos fésű második lehetősége egy fésű, amelynek végén fém tű található.

  Előnyök: tömörség, a kötőtű a szálak szép elválasztására szolgál vágáskor vagy kiemeléskor.

  Hátrányok: törékenység, sérülési kockázat.

  Címer

  A fésűk természetes anyagokból (fa, szarvak és állati csontok) és mesterséges vegyületekből (műanyag, fémötvözetek) készülnek.

  Előnyök: kicsi méret, a vágások vágására és vágására való képesség, elősegíti a maszkok és az illóolajok egyenletes eloszlását a haj teljes hosszában, előidézve a bouffantokat.

  A fésűk hátrányai a következőkre vezethetők vissza: törékenység (különösen, ha műanyag termékről van szó), kényelmetlenség a vastag haj és fürtök fésülésénél.

  Kefe

  Az ecset tökéletes választás a hosszú fürtök ápolásához. Alkalmas a kész frizura simítására is. Természetes és műfogai is lehetnek.

  Újdonság az orosz piacon - TangleTeezer hajkefe

  Ez egy domború fésű, amely kényelmesen elfér a kézben.

  Előnyök: nem károsítja a hajat, kompakt, bármilyen típusú hajhoz használható - mind természetes, mind hosszabbított formában.

  Használható száraz és nedves hajra, simává és fényessé teszi a hajat, serkenti a haj növekedését a hajhagymák masszírozásával, lehetőség van a TangleTeezer fésű számára is.

  Hátrányok: magas költségek, van esély hamisítvány vásárlására.

  Hajegyenesítő fésű

  Fésülje meg egy hosszú kapcson, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen rögzítse a szálat a kiegyenesítéshez. A gyártók azt javasolják, hogy hajszárító alatt szárítsák.

  Előnyök: nem károsítja a hajat, tömör, a szál biztonságosan rögzül és nem csúszik ki az egyengetés során.

  Hátrányok: rövid ideig tartó hatás, egyes modellek rossz minőségű műanyagból készülnek, amely fújás közben felmelegszik, sőt megolvadhat, és nem alkalmas erőszakos fürtök kiegyenesítésére.

  Speciális fésűk

  • Infravörös. Infravörös fésű alkalmazásakor a szőrtüszők táplálkozása optimalizálódik, a korpásodás és az olajos szeborrea eltűnik, a szálak egyre erősebbé válnak, növekedésük javul, hajhullás esetén ajánlott használni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy használatának megkezdése előtt orvoshoz kell fordulni..
  • Ión. Az ionizációs hatású fésűket úgy tervezték, hogy enyhítsék a statikus stresszt, sima hajmérlegeket, simává tegyék a fürtöket.
  • Lézer. Elősegíti növekedésük felgyorsulását, küzd a kopaszság ellen, enyhíti a stresszt, javítja a vérkeringést, segít megszabadulni a korpától. A lézerfésűnek ellenjavallatai vannak, ezért vásárlás előtt konzultálnia kell orvosával
  • Egyenesítő hatás (fésűvas). Kívülről néz ki, mint egy közönséges vas, amelynek minden munkafelületén vannak fogak. Elektromos hálózat működteti. A hasadás elkerülése érdekében használat előtt hajvédelmet kell alkalmazni a hajon..
  • Hajszárító fésű (hőmosás). Úgy néz ki, mint egy szokásos fogmosás. Vele ellentétben azonban a hőmosás használatakor nincs szükség hajszárítóra. A hajszárító üreges alapja kerámiából készül. Kevésbé durva a hajon, mint az egyszerű hajszárítás.
  • Masszázshatással. A fésűs masszírozó nem rontja és nem sérti meg a hajat, aktiválja az alvó szőrtüszőket, harcol a haj villamosítása ellen, normalizálja a faggyútermelést, segít megbirkózni a fejfájással, normalizálja a nyomást.

  Fésűt választunk ki magunknak

  Hajtípus szerint

  • Hosszú. A kefék és a masszázslapátok 12-15 sor sűrű foggal alkalmasak. A végek göndörítéséhez és a frizura mennyiségének megadásához a gyökérzónában használjon nagy ecsetet. De a vékony, gyakori fogú fésűket el kell hagyni, mivel nehéz hosszú frizurát fésülni velük helyesen.
  • Átlagos. Félkör alakú fésű használata ajánlott, közepes átmérőjű kefével.
  • Rövid. Használjon rövid fogú kiegészítőket. Használjon halcsontot vagy egy kis ecsetet a hangerő növeléséhez.
  • Hullámos. A fogmosás segít még több bájt adni a frizurának. Ha a hullámok untatnak, használjon hajvasalót.
  • Göndör. Hosszú, ritka fogú fésű fog megfelelni. Javasoljuk, hogy hagyja el a "halcsontot" és a gerinceket gyakori rövid fogakkal.
  • Közvetlen. Bármilyen fésű megteszi.
  • Puha, vékony, bolyhos. Kefe haját, vagy használjon kefét mindennapi használatra.
  • Vastag és kemény. Ritka és rugalmas fogú termékeket használjon. A fésűnek kemény, de finom anyagból kell készülnie: szilikon, ebonit, szén modellek alkalmasak. Meg kell tagadnia a vastag természetes sörtét.
  • Ritka. Fésülje el egy masszázzsal: képes "felébreszteni" az alvó szőrtüszőket. A vizuális térfogat növelése érdekében a "halcsont", a félkör alakú és a fogmosás is alkalmas.
  • Zsíros. Célszerű kerülni a fejbőr túlzott stimulálását, hogy ne fokozódjon a faggyútermelés. Fel kell adnunk a természetes sörtés masszázsokat és fésűket.
  • Száraz, törékeny. Megszabadulni a fémfésűtől, ha természetes sörtékkel vagy szilikon fogakkal ellátott termékkel, gubancos kefével váltja fel.
  • N ívelt. Ajánlott fésű természetes sörtékkel vagy közepesen durva fogakkal, kefe.

  Cél szerint

  • Hajformázó fésű. Megfelelő átmérőjű, "halcsont" félkör alakú kefe alkalmas.
  • A hangerőre. Használjon ecsetet és halcsontot.
  • Távolítsa el az elektrifikációt. Ideális - ionos, fa, ébenfa, szén.
  • A fény és a fényezés érdekében. Vannak speciális eszközök - például a SplitEnder fésűk. A sok természetes sörtével vagy foggal ellátott lapos kefe szintén extra fényt és fényezést eredményez..
  • Puha fésüléshez. Használjon szilikon kefét vagy TangleTeezert.
  • A haj kiegyenesítésére. Fésűs, hőmosás ajánlott. Jobb megtagadni az ecsetet, mivel a fésülés során nem okoz elegendő feszültséget a hajon.
  • Gyapjúhoz. Finom fésű, hosszú, finom és finom fogakkal. A fésülés második lehetősége egy fésű, különböző hosszúságú, természetes sörtéjű fogakkal, 2-3 sorban.
  • A kibontáshoz. A legbiztonságosabb megoldás egy rugalmas fogú kefe használata, amely lehet TangleTeezer vagy szilikon fésű. Ha a szőnyegek nagyon összekuszálódtak, ne próbálkozzon finom fogú fésűvel..
  • A fürtökhöz. A fürtök göndörítéséhez használjon ecsetet vagy hőkefét.
  • Vizes haj. Ha sampon után azonnal fésülnie kell, használjon halcsontot vagy TangleTeezert.

  Fontos árnyalatok

  A megfelelő fésű kiválasztása fél siker. Annak érdekében, hogy hosszú ideig szolgáljon, és ne károsítsa a haját, működőképes állapotban kell tartania. Az alábbiakban néhány tippet talál a fésű gondozásához:

  • Távolítsa el a szőrszálakat, amelyek naponta beragadnak a fogak közé.
  • Mossa le a fésűt enyhe szappanoldatban, legalább hetente egyszer.
  • Ne tárolja a fatermékeket fűtőberendezések közelében és magas páratartalmú helyiségekben.
  • Ha a fésűn zsír- és porréteg jelenik meg, kezelje vízcső-peroxiddal vagy hígított ammóniával.
  • Az ebonit fésűket nem szabad nagyon forró vízben mosni, mert ez megpuhítja és deformálja az anyagot.
  • Ha repedések vagy sorjak jelennek meg a fogakon, cserélje ki a fésűt.

  A megfelelő fésű megtalálása nem könnyű. De ha magabiztosan navigál ezeknek a hajkiegészítőknek az anyagaiban és formáiban, könnyen megtalálja a legjobbat.

  Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajkefét? Szakértői tanács

  Kokhas Olga, trichológus, az Eurázsiai Trichológiai Egyesület alapítója.

  Kétféle fésű létezik: fésűk és kefék - közvetlenül a fésüléshez; fogmosás és keretkefék - stílushoz. Az Önnek legmegfelelőbb fésű kiválasztásához kövesse három egyszerű szabályt.

  Először: minél merevebb a haj, annál keményebb az anyag, amelyből a fésű készül..

  Másodszor: minél vastagabb a haj, annál ritkábban fordulnak elő a fésűk fogai..

  Harmadszor: minél hosszabb a haj, annál terjedelmesebbnek kell lennie a formakefének. Ez megkönnyíti a folyamatot, és a haj nem fog összekuszálódni..

  A rendszeres hajmosás javítja a vérkeringést és erősíti a gyökereket. Egyes fésűk nem mindig képesek megbirkózni feladataikkal, és károsíthatják a fejbőrt - megzavarhatják a haj szerkezetét, villamosító hatást fejthetnek ki. Ezért nagyon fontos megtanulni, hogyan válasszuk ki a megfelelő fésűt a hajunkhoz..

  A szabályok szerint csináljuk

  A hajat naponta háromszor-ötször kell ecsetelni. Ha zsíros fejbőröd van, akkor a napi több mint háromszor fésülés nem kívánatos, mert a fésülés aktiválja a faggyúmirigyeket..

  A rövid hajvágásokat a haj gyökereitől a végéig kell fésülni. Fésülje meg a hosszú hajat a haj szabad végéből, fokozatosan haladjon felfelé a gyökerekig, szálanként.

  Nem kívánatos a nedves haj fésülése. Sérülékenyebbek, mint a száraz haj.

  Szakértői tanács

  Két fésűt használjon rendszeresen. A megfelelő hajápolás változatosságot igényel a fogmosásban.

  Csak a fésűit használja, mivel ezek a gomba kórokozójának hordozói.

  Naponta kezelje a hajkefét. Csak öblítse le meleg vízzel és szappannal. Mossa havonta egyszer meleg víz, kis mennyiségű sampon és körülbelül ugyanannyi ammónia oldatában.

  Ez vonatkozik az olajos hajúakra..

  Ha a fogmosás után szőr marad a fogakon, azonnal távolítsa el.

  Ne próbálja megjavítani a törött hajkeféket. Jobb, ha kidobja őket.

  Ne használjon lakkozott fésűket, ezek nem lesznek hasznosak. Nem kell fémfésűt sem vásárolnia: eltörik, tépik a hajat és megkarcolják a bőrt.

  Jó, ha a fogak végén vannak védőgömbök, de általában gyorsan elkopnak.

  A fésűk típusai

  A fésűk ideálisak a hosszú haj fésüléséhez, különösen nedves állapotban. Ezeknek a fésűknek a fogai segítenek abban, hogy a maszkot egyenletesen ossza el a haján..

  A nejlon minden típusú hajra alkalmas. Anyaga nagyon puha. A nylon fésűk ideálisak a baba hajához is.

  A szilikon antisztatikus anyag, kényelmes az ilyen fésűk használata a göndör haj számára. Jól osztják el a habot és habot a hajban.

  Ebony hajkefék. Ez az anyag kemény gumiból készült, és maximális gondozást nyújt a hajának.

  Melyik hajkefét válasszuk

  A megfelelő fésű nagy szerepet játszik a haj szépségének és egészségének megőrzésében. Ez az eszköz nemcsak rendezi a haját, hanem masszírozza a fejbőrt, serkenti a vérkeringést, ezáltal javítva annak táplálkozását..

  Ennek a női kiegészítőnek számos előnye van: nem villamosítja fel a hajat, eltávolítja a felgyülemlett szennyeződéseket. Hajmaszk használata esetén a fésű anyaga nem reagál az alkalmazott tápanyagokkal.

  Ennek a női kiegészítőnek a megválasztását nagyon körültekintően kell megközelíteni, ismerve annak tulajdonságait és jellemzőit. Ezért a HeirFace felajánl néhány tippet a megfelelő hajkefe kiválasztásához és a legjobb használatához..

  Tippek a hajkefe kiválasztásához

  A női WC-hez nélkülözhetetlen kiegészítő vásárlásakor számos szempontot be kell tartani. A legfontosabbak a haj szerkezete (vastag, vékony, göndör stb.), A fejbőr típusa, a fésű anyaga, a felhasználás célja.

  1. A fésű kiválasztásakor fontos feltétel az éles élek hiánya. A fésülés során a haj elszakadásának és törésének megakadályozása érdekében a tartozék fogait gondosan fényezni kell. Ellenkező esetben károsíthatja a fejbőrt..
  2. Jobb választani egy fésűt a szaküzletekben. Ez lehetővé teszi, hogy minőségi hajápolási eszközt vásároljon. Minden tételt az áruk biztonságát igazoló dokumentum kísér. Az eladóval való kapcsolatfelvétel révén bármely vevő megismerkedhet vele.
  3. A göndör és vastag haj tulajdonosainak jobb, ha ritka fogú fésűt választanak. Ez segít abban, hogy gyorsan rendbe hozza a haját..
  4. A vékony és legyengült haj tulajdonosai jobban vásárolnak fa kiegészítőket.
  5. A hasított végek különös gondosságot igényelnek, ezért a fogmosáshoz jobb természetes sörtéjű kiegészítőt vásárolni.
  6. Nem kívánatos bármilyen fésű fémfésű használata. Az agresszív anyag miatt felvillanyozzák a hajat és feldarabolják annak szerkezetét, emellett megkarcolják a fejbőrt.

  A fésűk típusai

  A fésű gyártásához használt anyagtól függően lehetnek fém, műanyag, fa, csont és kerámia. A szilikon hajkefék egy újabb találmány. A legtöbb esetben krémszínűek és az „antisztatikus” felirat szerepel. Ezek a fésűk nem villamosítják fel a hajat. Ez a tartozék kényelmesen használható - könnyen tisztítható a szennyeződéstől..

  Fa hajfésűk

  A fa hajkefék kialakítása és célja eltérő. A nedves hajhoz egy ritka fogú fa fésű alkalmas. Megfelelő gondozásban és a haj károsodásának megakadályozásában jobb, mint mások. A gyengék és vékonyak számára ideális megoldás egy masszázsecset. Bár minden típusú haj képviselői használhatják gondozásra.

  A gyártáshoz használt fafajtától függően a fa fésűnek különböző hatása lehet a hajra:

  • a gondoskodó szerek megerősítését nyírfésűk biztosítják;
  • a tölgyfésűk antisztatikus hatást gyakorolnak a hajra;
  • boróka segít enyhíteni a stresszt.

  De a fatípus nem a fésű hasznosságának legfőbb feltétele. A teljes hatás érdekében a fésűt lakkozni kell. A lakkozatlan fa kiegészítőknek nagy hátrányuk van - összegyűjtik a szennyeződéseket és a bőr váladékát..

  A gyárilag nem gyártott fésűk nagy értéket képviselnek. A csomagoláson van egy címke az árukészítés ezen módjáról. Bármely fa fésű használható a maszk alkalmazására. Használatakor a termék laposan fekszik. A haj szétválasztásához pedig egyszerűen pótolhatatlan lesz.

  Masszázs fésű

  Göndör haj esetén válasszon egy masszázs kefét. Az ilyen kefe kiváló minőségű kialakításának gömbje van a fog hegyén. Masszírozza a fejbőrt, és nem karcolódik. Ez a hatás javítja a haj növekedését (mellesleg használjon hatékony maszk recepteket a gyors hajnövekedéshez) azáltal, hogy növeli a fejbőr táplálkozását.

  A masszázsecset esti használatra jó, főleg lefekvés előtt. A zsíros haj ápolásához ne használja ezt a fésűt túl gyakran..

  Hajkefék természetes sörtékkel

  Természetes sörtés kefe vásárlásakor ügyelnie kell a fogantyúra, nevezetesen arra az anyagra, amelyből készült. A legjobb megoldás egy szilikon vagy gumi markolat lenne. Az ilyen fogantyúval ellátott fésűt könnyű lesz a kezében tartani, miközben haját szárítja.

  A sörték minősége a fő kritérium e fésűk kiválasztásakor. A legjobb megoldás, ha természetes vaddisznószőrből készül. Nem lesz nehéz ellenőrizni eredetét: hajszárító használatakor égett szagot fog érezni a sörtékből.

  Természetesen többet kell fizetnie az ilyen fésűkért, mint a hasonló kiegészítőkért, de az ilyen vásárlás indokolt lesz. Természetes sörtéjű fésűk használata esetén a haj sértetlen, a fejbőr sértetlen marad. A sörték szépen elemzik a hajat, anélkül, hogy felvillanyoznák azokat.

  Egyéb pozitív tények a természetes sörtés hajkefékről:

  • masszírozza a fejbőrt;
  • használat után a haj sima és fényes lesz;
  • rendszeres használat esetén kisebb az esélye a töredezettségnek;
  • fogmosáskor a faggyú egyenletesen oszlik el a hajban.

  Az utolsó szempontot szem előtt kell tartani a száraz és zsíros haj ápolásakor. Sajnos a zsíros haj természetesebbnek tűnik a sörtés fésű használata után.

  A keskeny, természetes sörtés kefe alkalmas foltokra és simán fésült farokra.

  A természetes sörtés hajkefék hátrányai

  1. A vastag, göndör és kusza hajat ilyen fésűvel nehéz rendbe hozni. Ideális egy természetes sörtés kefe műanyag fogakkal. Alaposan megfésüli a hajad, és extra fényt ad..
  2. Már említettük a természetes sörték zsíros hajra gyakorolt ​​negatív hatását. Használata során a faggyú a haj teljes hosszában eloszlik, és csúnyán fog kinézni. A kiút ebből a helyzetből nem a gyökerek fésülése, és ettől fényesebbek lesznek..
  3. A természetes sörtés fésűk gondos karbantartást igényelnek. Hétnaponta egyszer meg kell tisztítani őket a szennyeződéstől.
  4. Az ilyen fésűknek, más tartozékokkal összehasonlítva, magasabb az ára..
  5. Ha úgy dönt, hogy műanyag sörtéjű fésűt vásárol, akkor először célszerű a tenyér külső oldalán végigfuttatni. Ez biztosítja, hogy a sörték nem karcolják meg a bőrt, ami azt jelenti, hogy sértetlen marad a hajad..
  6. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a műanyag sörték kevésbé tartósak és gyorsabban esnek ki..

  Hajápolási szabályok

  • Ne mossa a nedves hajat. Ecseteléskor a haj szerkezete megzavarodik, megnyúlik. A hajmérleg leválik és töredezett haj jelenik meg (ha ilyen problémák merülnek fel, akkor javasoljuk, hogy maszkokat használjon a haj simasága és fénye érdekében, amelyeket nem nehéz otthon elkészíteni).
  • Samponozás után a hajat nem kell szárítani vagy törölközővel szárítani. A hajszárító kiszárítja a hajat, törölközőszárítás után pedig töredezett haj jelenhet meg. Ideális esetben törölje le a haját egy puha törülközővel, és szárítsa meg szobahőmérsékleten.
  • Jobb fésülni a hajat a végétől, és fokozatosan mozogni a gyökerekig. Ez az irány megakadályozza a csomók kialakulását..
  • Jobb lesz a gyűrött hajat először a kezével, majd egy fésűvel szétválasztani. Ha a csomót csak egy fésű segítségével bontják szét, akkor ez hajszálak és azok metszetéhez vezethet..
  • Ne használjon feszes vagy feszes rugalmas szalagokat. Az ilyen kiegészítők szorosan meghúzják a hajat. Ez a szőrtüsző károsodásához és hajhulláshoz vezet. A haj megőrzése érdekében jobb, ha lágy szövetből készült kiegészítőket vásárol, széles rugalmas szalaggal.
  • A fém hajtűkről teljesen el kell hagyni.
  • A haj formázásakor van egy szabály: minél hosszabb a haj, annál nagyobb területre van szükség a fésű használatához. Ennek az eszköznek köszönhetően elkerülheti a haja gubancait, és kényelmesebb lesz fésülnie, majd formáznia..

  Válasszon olyan fésűket, amelyek megfelelnek a haj típusának, mivel megérdemlik, hogy ragyogjanak az egészség és mindenkit örömmel töltsenek el szépségükkel!

  Melyik fésűt válasszuk? Gyűjteményemet használva példaként elmondom a benyomásaimat.

  Szia drágám!
  Ma egy olyan fontos dologra szeretnék figyelni, ami a hajunk számára fontos, mint a fésű. Hogyan válasszuk ki helyesen, és melyik az Ön számára megfelelő.

  Mint tudják, a hajfésű megegyezik a körömreszelővel - megmentheti és megölheti a hajat. Igen, gyakran a fésű és a fésülés módja a kulcsfontosságú tényező az olyan aktuális problémáknál, mint a töredezett és törékeny haj. De azt gondolom, hogy ez nem újdonság az olvasók többségének..
  Az első dolog, amit tennünk kell, hogy megfeledkezzünk a fémfésűkről. a hajat bántják leginkább.

  Tehát azzal a kérdéssel állunk szemben, hogy melyiket válasszuk? Olyan hatalmas számban vannak, és az árkategória nagyon eltérő. Érdemes tehát fizetni a márkaért, és hasznos lesz-e?
  Most kitaláljuk. A hajam növesztése idején szinte minden lehetőségem megvolt a fésűkre, és mindegyikről részletesen mesélek, és remélem, segítek megtalálni pontosan a "frizuráját".

  Így találkozhat a "Tökéletes fésű" címre pályázókkal: műanyag masszázskefe az AVON-tól, fából készült fésű, természetes sörtés fésű fa fogantyúval, vegyes sörtés fésű és szenzációs Tangle Tezeer és Tangle Angel.

  Néhány szó a hajamról. A hajam vastag és vékony, egyenes, 59 cm hosszú, ezért eléggé összekuszálódik, főleg a szélben. Azt hiszem, szinte minden hosszú hajú lány megért engem.
  Úgy gondolom, hogy a hajat óvatosan kell megfésülni, szétválasztva, a végétől kezdve és fokozatosan felfelé emelkedve, senkinek nincs szüksége rá. Sokat írtak erről..

  Bemutatom nektek a fésűk teljes arzenálját


  Most a fésűkről és az első Avon masszázsfésűről a listán..
  1.
  Mint láthatja, az enyém már elég kopott. Felhasználási ideje 4 év. A fésű jó, elég jól meghúzza a hajat, nagy a sörtéjű területe, kényelmes a kézben és jól mossa. És minden jó benne, ha nem is egyesek számára, de... Szinte nem masszírozza a fejét, és ha a haj nagyon összekuszálódik, akkor "veszteség nélkül" megfésülni, sajnos, lehetetlen. Nem alkalmas nagyon hosszú hajra, egyszerűen kényelmetlen lesz neki megfésülni.
  4. évfolyam.
  2. Fa fésű.

  Hogy őszinte legyek, nem tudom, miért vettem?! Csak azért, mert kicsi és könnyen hordható az erszényben. Biztosan jól jön azoknak, akik frufruot viselnek, tökéletesen passzolnak! By the way, nagyon kényelmes használni olajmaszkok alkalmazásakor, nagyon kényelmes elosztani a hajon. Azok számára, akiknek nagyon vastag fürtje van, a fürdés utáni fésülés nagyon kényelmes, bizonyított egy göndör barátnő
  A haj gyakorlatilag nem sérti meg, de idővel elkezdheti megfogni és elszakadni a hajat, ezért gondosan válasszon egy fatársat.
  5. évfolyam (megbirkózik a feladataival, de ritkán használom)

  3. 100% -ban természetes vaddisznó sörtékből készült fésű fa fogantyún.
  (Sajnos nincs róla fotó)
  Véleményem szerint ez a fésű sokkal jobban alkalmas frizurák készítésére, nevezetesen a hajszálak simítására. Nagyon nehéz lesz vele fésülködni, göndör hajjal pedig általában lehetetlen. Nem alkalmas színes hajra, törést okozhat.
  De ha fésülést vagy komplex frizurát kell fésülnie - ez a fésű tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal..
  Tehát simító fésűként szilárd 5, fésűként pedig otthoni ápoláshoz 3.

  4. Bomba vegyes sörtékkel, műanyag fogantyún

  A vegyes sörtés fésű jól fog működni meglehetősen vastag természetes hajjal. A természetes sörtékkel ellentétben ez a modell könnyű fejmasszázzsal jól fésüli a hajat. Mivel ennek a fésűnek az alapja még mindig a természetes sörték, érdemes megjegyezni, hogy nem valószínű, hogy megfelel a sérült és színezett hajnak, és még jobban megsértheti a haját. Villamosíthatja a hajat. De a természetes haj esetében ez egy igazi üdvösség, nemcsak jól vasalja a hajad, hanem tökéletesen fényesíti is, ami extra fényt kölcsönöz neked)
  Jelenleg ő az egyik kedvencem.
  Összérték 5-, mert felvillanyozhatja a hajat.

  5. Tangl tezeer


  De eljutottunk a szenzációs Tangl Tezeer fésűhöz. Az enyémet az AVON-tól rendeltem. Kb. 700r-ba került. Valamivel több mint hat hónapig használtam ezt a felvásárlást. Ezen időszak után mit mondjak... A fésű valóban megéri a pénzt. Tökéletesen fésüli és masszírozza tökéletesen. Ezen fésű használatával gyakran olajos maszkokat osztok szét a hajamban. Tényleg nem tépi a haját, hanem finoman megfésüli. A kialakítás külön értékelést érdemel - szuper ergonomikus. A fésű tökéletesen illeszkedik a kézbe, és hogy milyen fejmasszázsra képes, az csak egy mese! Most minden egyes fésülés 30 percet vesz igénybe, és a fejbőr csak örül egy ilyen masszázsnak. Tökéletes a közepes és nagy vastagságú vékony haj tulajdonosainak. Csomagolásának köszönhetően állandó lakója lett a táskámnak, és én viselem benne..

  6. Tangle Angel, szintén szenzációs szépség.

  Ez a fésű nemrég jött hozzám, és kevesebb, mint egy hónapja használják. 850r-ért vettem. Miért vettem? Össze akartam hasonlítani a klasszikus előzetessel, mert Sokat olvastam arról, hogy ő jobb. De természetesen nem tudta elmulasztani lenyűgöző tervét. Tervezése csak egy bomba! A klasszikus Teezerhez képest vajon Angelnek van-e vastagabb és rövidebb tarlója két szinten? amely a vízen lévő körök formájában egy bázison helyezkedik el, ez nagyon meglepett!
  A szokásos Tangle Teezerhez képest a fejmasszázs még rosszabb, de hosszúsággal sokkal kíméletesebben viselkedik és alaposabban fésüli a hajat. Nagyszerű megoldás vastag hajra.
  Magamnak nem tudtam választani? melyik a jobb! Szerintem? teljesen mások.

  Ennek eredményeként azt mondhatom: Ha hosszú haja van, amelyet a lehető legsimábbnak szeretne tartani, és nem fél a villamosítástól, akkor vegyen bátran vegyes sörtét.

  Ha pedig meglehetősen problémás és vékony hajad van, akkor nézz meg olyan termékeket, mint a Tangle Teezer és a Tangle Angel, majd válaszd ki a számodra fontosabbat: egy jó fejmasszázs - akkor a klasszikus Teaser segít, ha szuper kíméletes fésülés -, majd hagyd abba az ön által választott Angel.
  Köszönöm a figyelmet! Remélem, hogy ez a cikk hasznos volt az Ön számára..

  Hogyan lehet megtalálni a megfelelő fésűt a haj típusához

  Srácok, szívünket és lelkünket a Bright Side-ba tesszük. Köszönöm ezt,
  hogy felfedezed ezt a szépséget. Köszönöm az ihletet és a libabőrt.
  Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a VKontakte-on

  Hosszú és rövid, egyenes és hullámos - hajunk mindennapi ápolásra szorul. Balzsamokat, maszkokat és balzsamokat vásárolunk, anélkül, hogy elgondolkodnánk azon, hogy a haj egészsége és szépsége gyakran függ egy ilyen banális tételtől, mint egy fésű.

  Hogyan válasszunk egy hajkefét

  Mindenki egészséges, gyönyörű hajat akar. Ez a szempont a megfelelő ellátástól függ. Ez egy mosási eljárás, haj- és fejbőrápolási termékek, szárítási eljárás és természetesen fésülés. Ma a vezető gyártók rengeteg fodrászati ​​eszközt szállítanak az üzletek polcaira. És a szépneműek veszteségesek, nem tudják, melyik fésűt vegyék.

  Leggyakrabban az eszközök több lehetősége megfelel a fésűkre vonatkozó összes követelménynek..

  Milyen anyagból válasszon egy fésűt

  Annak érdekében, hogy a fésű ne rontsa el a hajat, hanem előnyös legyen nekik, meg kell találnia, hogy milyen anyagból készült.

  Fém

  Az ilyen fésűk fő hátránya a fejbőr sérülésének veszélye. Előfeltétel: minden fognak műanyag vagy szilikon hegygel kell rendelkeznie. Nem javasoljuk egy ilyen eszköz használatát hajszárítóval történő szárításhoz. a fém felmelegszik a forró levegőtől és károsítja a hajat. Előnyök - az ilyen fésűket könnyű gondozni és nagyon sokáig szolgálni.

  Műanyag

  Az előnyök között szerepel a higiénia (könnyen tisztítható) és a költségkeret. De van elég mínusz - sok. Rövid életű, statikus állapotot gyűjt (a haj felvillanyozódik). A fésű hőmérsékletváltozásaitól és sokkjaitól kezdve megjelenik a mikrotrauma, amely tapadni kezd és összezavarja a hajat.

  Természetes sörték

  Ló vagy sertéshús. Az előnyök közül megemlítjük a fejbőr masszázs hatását, nincs reakció a kozmetikumokkal, a haj védelme a károsodástól és a statikus eltávolítás. A hiányosságok közül - nem lesz képes a sűrű hajat kiváló minőségű fésülni, összegyűjti a faggyút, amelyet csak szappanos mosással lehet eltávolítani. Nem alkalmas zsíros fejbőrre.

  Faipari

  A fésűk leghasznosabb anyaga. Hajfényt és selymességet kölcsönöz, eltávolítja a statikát, nem engedi a szakasz végét. Célszerű a kemény fák (kőris, szantálfa) fésűit választani. Hátrányok: nem fésülheti meg a nedves haját, folyamatosan tisztítania és mosnia kell, de nedvességgel gombák alakulhatnak ki a fán, allergiát okozhatnak.

  Szilikon

  Ezek a fésűk hasonlítanak a műanyag és a gumi keresztezésére. Ennek a terméknek számos előnye van: higiénia, statikus hiány, tartós, melegítve nem sérült meg és nem mérgező, ártalmatlanítja a hajat, nedves hajat fésülhet.

  Mínusz egy - magas költség.

  Szén

  Ez a gumi és grafit mikroszálak ötvözete. Minden hajtípusra alkalmas, nagyon tartós, hőálló, antisztatikus. Mínusz - nagyon magas ár.

  Nejlon

  Olcsóbb pótlás a természetes cölöpökhöz. Előnyök: hosszú élettartam, jó hajhúzás és fejbőr masszázs, alacsony ár. Hátrányok: nem fésül sűrű és göndör hajat.

  Kerámia

  Számos modern modell ionizációs funkcióval rendelkezik, felgyorsítja és megkönnyíti a formázási folyamatot. A fésű felületének biztonságos és egyenletes melegítése nem gyűjti össze a statikát. A haj a fésülés után puha és sima lesz.

  Ebonit

  Extra erős fekete és barna anyag. Antisztatikus hatású, professzionális fésűk gyártásához használják. Könnyen ápolható termék, amely nem reagál a festékekkel, valamint ápoló és formázó termékekkel. Hátrányok: nagyon magas költségek, nem hagyható közvetlen napfényben, a fésű megpuhul és megváltoztatja a színét.

  A fésűk típusai

  A fésű kiválasztásához nemcsak az anyagra kell összpontosítania, hanem az alakjára, méretére és céljára is..

  Masszázs

  A klasszikus hajkefe általában ovális vagy téglalap alakú, gumival vagy textil hátlappal. Fából, műanyagból, fémből, kerámiából vagy nejlonból készült szálakat helyeznek bele. Cseppcseppek a fogak végén.

  Ez az ecset nagyon megfizethető áron, könnyen tisztítható és higiénikus. De ha a fogakon lévő cseppek megsérülnek, akkor elkezdik tépni a hajat. Ezért egy ilyen fésűt félévente cserélni kell..

  Vannak fém masszázskefék is, tippek nélkül. Azonnal el kell hagynia, mert az eszköz károsítja a hajat és a fejbőrt, oxidálja és felvillanyozza a hajat. A kerámia bevonatú kefe ugyanolyan kényelmes és praktikus, mint műanyag társa, de drágább. Jól eltávolítja a statikus állapotot és finoman ellenáll a hajszárító forró levegőjének.

  Kerek ecset fogmosás

  Hengeres szerszám a fogantyúhoz. Az alap műanyag vagy természetes sörtékből, nylon sörtékből vagy fém fogakból készül. Az ilyen fésűk különböző átmérőjűek: minél nagyobb az átmérő, annál terjedelmesebb az eredmény. Az ecsetek fő előnye sokoldalúságuk: a gyökér térfogatának növekedése hajszárítóval történő formázáskor, a végek csavarásával, a szálak meghúzásával, a hullámos haj kiegyenesítésével. Hátrányok: A gyakori mosás és tisztítás szükségessége. Otthon egy ilyen ecsetet nem könnyű kezelni. Van esély arra, hogy összekuszálja és károsítsa a haját.

  Csontváz hajkefe vagy "halcsont"

  Ez egy durva műanyag alap, lyukakkal a levegő cirkulációjához. Lehetővé teszi a haj formázását és fésülését, minimális sérüléssel, az aljba helyezett, közepesen puha fogak és tippek miatt. A fogak egymástól távol helyezkednek el, így a haj a fésülés során nem kuszálódik össze. Az eszköz képes nedves szálakat fésülni, a gyökereknél megemelni a hajat, göndöríteni a végeit. Ne használja a csontvázfésűt száraz és törékeny hajra.

  Lapos fésű vagy "lapát"

  Széles téglalap alakú alap fogakkal. Legjobb hosszú hajra. Hátrányok - felhalmozódhatnak a statikus elektromosság.

  Címer

  Természetes (fa, szarv és állati csontok) vagy mesterséges anyagokból (műanyag) készül. A fésű kicsi, jól fésüli a hosszú és nedves hajat, emellett maszkokat és illóolajokat oszt szét a szálak mentén. A hátrányok közé tartozik a törékenység.

  Újdonság az orosz piacon: Tangle teezer (Tangle Teezer)

  Ez egy domború fésű, amely kényelmesen elfér a kézben. Számos előnye van. Nem károsítja a hajat, alkalmas minden típusú, természetes és hosszabb hajra is. Nem károsítja a fejbőrt és a haj szerkezetét. Eltávolítja a statikát, finoman fésülgeti az erősen összekuszálódott hajat is. Használható száraz és nedves fürtökhöz is.

  A fésű kiválasztása hajtípus szerint

  Hosszú hajra

  Lapátfésűk, ecsetek és masszázsok alkalmasak 12-15 sor sűrű foggal. Használjon nagy átmérőjű kefét a gyökér térfogatához és a göndörítéshez. De ajánlatos megtagadni a finom fogú fésűket..

  Közepes hosszúságú

  Kínálunk egy csontváz, félkör alakú masszázsfésűt és egy közepes átmérőjű fogkefét.

  Rövid hosszúságra

  Használjon rövid fogú szerszámokat. A gyökér mennyiségéhez használjon halcsontot és kis átmérőjű ecsetet.

  Hullámos és göndör haj

  Hosszú ritkás fogú fésű fog megfelelni. És nagy átmérőjű fogmosással történő formázáshoz.

  Egyenes haj

  Bármilyen fésű megteszi.

  Puha, vékony és bolyhos

  Az ideális lehetőség a fogmosás, a mindennapi fésüléshez pedig ecset vagy masszázs alkalmas..

  Vastag és kemény

  Ritka és rugalmas fogú termékeket használjon. A következő anyagokból készült fésűk alkalmasak: szilikon, ebonit, szén.

  Ritka

  Használjon masszázst az izzók "felébresztésére". Használjon halcsontot és ecsetet a térfogathoz.

  Zsíros fejbőr

  Célszerű kerülni a fejbőr masszírozását, hogy ne növekedjen a faggyútermelés. Tartózkodjon a természetes sörtés masszázsok és kefék használatától.

  Száraz és törékeny haj

  Megszabadulni a fémfésűktől és a hajkeféktől. Cserélje ki őket természetes sörtékkel, szilikon fogakkal és gubancos kefével.

  Természetes haj

  Javasoljuk a szénből vagy ebonitból készült nagy fogú fésűket, valamint a természetes sörtés keféket.

  Hogyan lehet meghosszabbítani a hajkefe élettartamát

  A megfelelő eszköz kiválasztása fél siker. Mit lehet tenni azért, hogy hosszú ideig szolgáljon?

  1. Távolítsa el a szőrt, amely naponta beszorul a fogak közé.
  2. A fésűt hetente legalább egyszer mossa le szappannal.
  3. Ne tárolja a fatermékeket magas páratartalmú helyiségekben vagy fűtőberendezések közelében.
  4. A zsír és a por lerakódása hidrogén-peroxiddal távolítható el a fésűből.
  5. Ha repedések vagy rések jelennek meg a fogakon, cserélje ki a fésűt..

  Válassza ki a legmegfelelőbb fésűt magának, és a haja mindig gyönyörű lesz!

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  Hogyan lehet göndöríteni a hajat a zokniján: éjszakánként finoman átszőtse

  A zoknira göndörítés egyáltalán nem rontja el a hajat, a végeredmény pedig fényűző megjelenés, amely tetszik a szemnek.A nők nagyon kreatívak.

  Világos paletta tonik árnyalat balzsamok világos, sötét és ősz hajra

  A Rokolor védjegy Tonic orosz árnyalatos balzsamja méltán népszerű minden korosztályú lányok és nők körében. Sokakat vonz a demokratikus ár, az alkalmazás és az öblítés egyszerűsége, a színtartóság.