Legfontosabb / Vitaminok

A TOP 20 legjobb borotválkozó gép

Vitaminok

A tiszta, ápolt arc a modern ember tisztaságának és tiszteletének jele. A kényelmes nedves borotválás legnépszerűbb tulajdonsága a kézi borotva. A személyes higiéniai cikkek legjobb képviselőinek meghatározásához a legjobb borotválkozó gépek minősítését hozták létre..

 1. Hogyan válasszunk egy gépet
 2. A legjobb újrafelhasználható borotválkozó gép
 3. Deonica Active Motion
 4. Gillette fusion5 teljesítmény
 5. Bic Flex 5 Hybrid
 6. Igazi férfi M5
 7. Wilkinson kard
 8. A legjobb eldobható borotválkozó gép
 9. Dorco Pace 6
 10. Gillette kék egyszerű
 11. Bic 3 Sensitive
 12. Rapira Sprint
 13. Arko Men T2
 14. A legjobb T-bar borotválkozó gép
 15. Rapira svéd Supersteel
 16. MUEHLE Hagyományos króm, zárt fésű
 17. Rockwell R1, króm
 18. Dorco PL602
 19. Toll rozsdamentes népszerű
 20. A legjobb női gépek
 21. Vénusz ölelés
 22. Schick
 23. Gillette KÉK II
 24. A Vénusz egyszerűen 2
 25. Bic iker hölgy
 26. A megfelelő borotválkozás - szakértői tanácsok és ajánlások

Hogyan válasszunk egy gépet

Nincs olyan sokféle gép:

 1. Eldobhatók a rögzített pengéjű költségvetési borotvák. Annak ellenére, hogy közúti opcióként fejlesztették ki őket, sokan folyamatosan használják őket. Minden gép többféle alkalmazásra használható. Ennek a gépkategóriának a fő hátránya a kényelmetlenség és az ergonómia. Ezek a borotvák túl könnyűek, túl kicsiek és kényelmetlenek tartani őket. Nehéz manőverezni az arc és a nyak íve mentén. A penge minősége jó.
 2. Újrafelhasználható - Kényelmes formátum kivehető pengékkel. A termék egy reteszelő mechanizmusú fogantyúból és cserélhető borotvafejekből áll. A cserélhető kazettákban a pengék jobb minőségű acélból készülnek, így élesebbek és tartósabbak, ugyanakkor drágábbak is. A modelltől függően a gépek további elemeket tartalmazhatnak a bőr lágyítására és az úszó felfüggesztési rendszerekre. Ha azonban kiszámoljuk az eldobható gépek cseréjének költségeit, és megbecsüljük az újrafelhasználható gépek élettartamát, az összehasonlítás ez utóbbi javára válik..
 3. A T-borotvák időtlen klasszikusok. Olyan férfiak használják, akik értékelik a tökéletes, letisztult borotválkozási stílust. Sokan kedvelik az ilyen gépek állapotát, de tudnia kell használni őket. Ebben a szegmensben a gép kiválasztásakor kiválaszthatja a kívánt alakú, súlyú és méretű fogantyút, amelyet különösen kényelmes kezelni..

Mire kell figyelnie:

 • fej típusa - egy lebegő fej lehetővé teszi az anatómiai alakzatok lehető legpontosabb megismétlését;
 • pengék száma - minél több pengével (3 vagy 5 pengével, és gyakran egy további trimmer pengével), annál jobb és kényelmesebb borotválkozás lesz;
 • zárt vagy nyitott vágás: a zárt vágás biztosítja a biztonságos borotválkozást, és amikor nyitott vágás van, a penge kiáll a fésű fölé, ami lehetővé teszi a simább borotválkozást, de a borotválkozáshoz hozzáértést igényel;
 • a kenőcsík csökkenti a borotva súrlódását a bőrön, csökkentve az esetleges irritációk valószínűségét;
 • gép súlya - minél nehezebb a gép, annál kevésbé kell a bőrhöz nyomni;
 • kiegészítő funkciók - megvásárolható borotvák tartozékokkal felszerelve szakáll nyírására vagy az időbeli régió kezelésére.

A borotva kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy pontosan mit várnak el tőle egy adott időpontban. Az eldobható gépek abszolút választás az úton, a klasszikus azok számára készült, akik egy kicsit több időt szánhatnak a borotválkozási folyamatra. Vessünk egy pillantást a legjobb borotválkozó gépek TOP besorolására.

A legjobb újrafelhasználható borotválkozó gép

Deonica Active Motion

Új, továbbfejlesztett technológiájú gép, amely közvetlen versenytársa a Gillette-nek. A 6 pengés borotválkozási felülettel a Deonica csökkenti a bőrre nehezedő nyomást a kényelmes borotválkozás érdekében. 6 pengét gyárt a világhírű német Solingen cég. A gyémánt bevonat tökéletesen szoros borotválkozást biztosít. A szalagot Aloe Vera, E-vitamin és MicroSilver - antibakteriális komplex bevonja. Az ActiveMotion technológia lehetővé teszi a Deonica rendszer számára a kontúrok pontos követését, minden haj borotválkozását. A szakáll és a bajusz levágásához speciális trimmer-penge található. A fém fogantyún található széles gumibetétek megakadályozzák, hogy borotválkozás közben kicsússzon a kezéből.

Gillette fusion5 teljesítmény

Ez egy férfi borotva kiegészítő mikrovibrációs technológiával, amely kisimítja a bőrt a tökéletes borotválkozás érdekében. A gép 5 pengével van felszerelve súrlódásgátló bevonattal. A FlexBall technológia egyenletes csúszást biztosít a kontúrok mentén, és a lágyuló mikropulzusok javítják a csúszását. A hátsó precíziós trimmer praktikusan nehezen elérhető területek borotválására, valamint bajusz és szakáll ápolására szolgál. A modellnek kenõ része van. A lágyuló mikropulzusokat az akkumulátor biztosítja.

Bic Flex 5 Hybrid

Öt nanotechnológiai mozgatható penge alkalmazkodik arcának kontúrjához a szoros, szoros borotválkozás érdekében. A manőverező fej védő gumicsíkkal rendelkezik, amely hozzájárul a legátfogóbb áthaladáshoz. Szó szerint minden hajat meghúznak a tényleges borotválkozás előtt. A csíkot Aloe Vera és E-vitamin impregnálták, amelyek nem biztosítják a bőr irritációját. A BIC márkanév alatt gyártott termékek nagyszámú teszten mennek keresztül, 25 ellenőrzési lépéssel.

Igazi férfi M5

Cseh borotva 5 jó pengével és trimmer pengével. A mozgatható fej, amely magabiztosan követi a kontúrokat, elősegíti a hibátlan borotválkozást. A borotválkozás utáni irritáció kialakulásának valószínűségének csökkentése érdekében a természetes alapanyagokból - aloe vera juice, kariteolajok, jojoba magok és kakaó - átitatott csík segít. Az ergonomikus acél fogantyú időtlen.

Wilkinson kard

Egy jó német borotva, amely ideális az érzékeny bőr számára, 5 ultraéles pengével rendelkezik, amelyek speciális árnyalatokkal simítják a bőrt borotválkozáskor. A folyamat nem irritáló, köszönhetően a kenett hidratáló csíknak is. A gélt a víz behatolása aktiválja, és segít csökkenteni a súrlódást. Az egyedi bevonatú, forrasztott pengék a legkíméletesebb borotválkozást, a könnyű siklást és a kifogástalan minőséget nyújtják.

A legjobb eldobható borotválkozó gép

Dorco Pace 6

Könnyű koreai műanyag termék, 6 pengével. A fogantyúkon gumibetéteket használnak, amelyek megkönnyítik a fogást bármilyen fogással. A fej 2 rugós zsanéron nyugszik, és mozgáskor pontosan követi a hajlításokat. Jól borotválja a szőrszálakat a leginkább megközelíthetetlen helyeken, és könnyedén leöblíti a vizet. Van egy zsírcsík és gumibetét a sörték gyengéd felemeléséhez. Könnyedén kezeli a legkeményebb és legelapadtabb tarlót.

Gillette kék egyszerű

Nagy teljesítményű borotva férfiak számára, 3 éles pengével. Minőségi borotválkozást biztosít, minimális karcolásokkal és vágásokkal, különösen az elődhöz képest. 3 függetlenül felfüggesztett penge garantálja a sima, kényelmes menetet. A pengék nyitva vannak, így folyó víz alatt könnyen leöblíthetők. A kenőcsík garantálja a sima csúszást. A gép felépítésében védő mikrohátakat hajtanak végre, amelyek összehúzzák a bőrt a szőrszálak jobb felkészüléséhez a vágáshoz. Gazdaságos borotva, amely simábbá és tisztábbá teszi a bőrt a legkisebb költség mellett.

Bic 3 Sensitive

Ez a 3 pengés borotva azok számára készült, akik szeretik a minőségi borotválkozást. A három mozgatható pengével ellátott fej egyenként igazodik a test íveihez. A hidratáló csík sima csúszást biztosít. A borotva még érzékeny bőrre is alkalmas. Az ergonomikus fogantyú gumírozott betétekkel biztosítja a gép optimális irányítását borotválkozás közben. A praktikus modell legendás BIC minőséggel ötvözi az Európában népszerű és kedvelt gépek minden előnyét a minőség és a biztonság érdekében.

Rapira Sprint

Népszerű a hazai gyártók olcsó borotvája miatt. Megfizethető megoldás a gyors borotválkozáshoz. 2 penge rozsdamentes acélból, platinával bevont. Minden pengének van sapkája. Ideális megoldás nyaralókhoz és üzleti útra.

Arko Men T2

A borotválkozási kellékek neves gyártójának eldobható borotvája. A dupla penge egy lebegő fejen ül, így a borotválkozás minősége a legnehezebb hozzáférési területeken is jó. A török ​​gyártó ergonomikus fogantyúval látta el a modellt a legkényelmesebb fogás érdekében. Mint minden két pengéjű modellnél, a borotválkozás során a túl hosszú tarló megrándulhat. Az alacsony ár hozzájárul a termék népszerűségéhez.

A legjobb T-bar borotválkozó gép

Rapira svéd Supersteel

Klasszikus fém borotva a Mostochlegmash üzemből. Zárt fésű, márkás pengével szállítva. Súlyának köszönhetően a gép magabiztosan siklik a bőrön, a barázdált fogantyúnak köszönhetően - szilárdan tartja a kezét. A gép kényelmes, jól összeszerelhető / szétszerelhető, a penge pontosan fókuszált, semmi sem rozsdásodik. A csomag reverzibilis, hagyományos pengéket tartalmaz. Kiváló minőségű összeszerelés, jó eredmény - minden, ami a vevőnek tetszik. Bizonyos készségre van szükség a borotválkozás elején, különösen egyszeri alkalom után.

MUEHLE Hagyományos króm, zárt fésű

Elite biztonsági T alakú borotva a német gyártótól, cserélhető pengével, zárt vágással. Az ilyen márkájú gépek már több mint egy tucat éve ismertek a nedves borotválás szerelmesei között. Pontossága és egyensúlya lehetővé teszi, hogy élvezze a folyamatot és hibátlan eredményeket érjen el. A gép fogantyúja dombornyomásos, amely lehetővé teszi, hogy nedves kézzel is szilárdan tartsa. A borotválás ezzel a géppel igazi élvezet: kényelmes, sima, vágások és irritációk nélkül.

Rockwell R1, króm

A hagyományos pillangóborotva hatékony borotválkozást biztosít. Ez vitathatatlanul a legjobb gép kezdőknek, akik kipróbálják a klasszikus reggeli rutint. Kiváló minőségű modell megfizethető áron - erről szól a Rockwell R1. A borotva mérsékelten agresszív, ezért megakadályozza az irritációt és a benőtt szőrszálakat. A termék cinkötvözetből készült, esztétikus krómozott korróziógátló bevonattal. A kényelmes markolat bevágva van a kényelmes fogás érdekében. Jó súly.

Dorco PL602

Klasszikus gép kiváló minőségű kétoldalas pengékkel, platinával bevont rozsdamentes acélból. A fogantyú műanyagból készült az egyszerű borotválkozás érdekében. Ezzel a borotvával szinte lehetetlen vágni, de az alaposabb eredmény eléréséhez 2-3 passzra lehet szükség. Tökéletes, mint az első klasszikus borotvája.

Toll rozsdamentes népszerű

Klasszikus típusú japán T-szövőszék, pillangórendszerrel. A mechanizmus praktikus és kényelmes. A pengék a fogantyú peremének forgatásával cserélhetők. Ebben az esetben a gép felső része mindkét irányban kinyílik. A zárás a felni fordított mozgatásával történik. A reverzibilis, klasszikus platina bevonatú pengéket a világ egyik legélesebbjeként tartják számon. Vastagságuk a csúcson 0,1 mm. Könnyen levághatja a hajat a növekedési út mentén, ezáltal kiküszöböli a növekedést és az irritációt. Penge egységet tartalmaz.

A legjobb női gépek

Vénusz ölelés

Az 5 pengés női gép kiválóan eltávolítja minden szőrét, így a bőr sima és puha lesz. A fej minden kanyart követ. A csík könnyebb és simább csúszást biztosít, elősegítve a bőr védelmét. A kazetta zöld fésűi megemelik a szőrszálakat, hogy az 5 penge először a borotvához közelebb borotválja őket. Ez csak egy menetet tesz lehetővé a kívánt eredmény eléréséhez. Ez hozzájárul a kényelmesebb borotválkozáshoz és az extra sima bőr tartós érzéséhez. A kényelmes SoftGrip fogantyú vízben is biztosítja a gép vezérlését. Egy ilyen géppel borotválhatja a lábakat és a bikini területet, valamint a női test minden egyéb területét, amelyre szükség van.

Schick

Kiváló helyettesítő kazetta gépekhez. Csak egy klasszikus gép kipróbálása után értheti meg, mi is az igazi borotválkozás. A gép 2 részből áll - egy fogantyú rögzített forgó alsó részből és egy teljesen lecsavarozott fej felső részből. A belsejében lévő műanyag fogantyú fémmel van súlyozva, hogy a súlypont a gép közepén legyen. A jobb fogás érdekében a fogantyún hosszanti és keresztirányú hornyok készülnek. Mikrohegyek a penge szélén. Minél kevésbé görbül a teteje, annál kevésbé hajlanak a pengék, annál agresszívabb a borotválkozás. Ezért a gép bármilyen borotválkozási szokással rendelkező lányok számára alkalmas. Csak az a fontos, hogy megfelelően szabályozni tudjuk.

Gillette KÉK II

A női eldobható borotva pengéi krómozottak a tartós teljesítmény érdekében. A csíkot víz aktiválja és megakadályozza a vágásokat. A gumírozott fogantyú segíti a borotválkozási folyamat ellenőrzését. Általánosságban elmondható, hogy ez egy jó lehetőség a közepes árkategóriában..

A Vénusz egyszerűen 2

Az eldobható női szövőszékek, amelyek olcsó ára miatt rendkívül népszerűek, úgy tűnik, maguk alkalmazkodnak a női test íveihez. 2 éles penge a legközelebbi borotválkozáshoz. Sima csúszás a csillapító szalagnak köszönhetően. Megvédi a nő bőrét is. A cseppfogantyú lehetővé teszi a borotva minden mozgásának tökéletes vezérlését, még az intim területek kezelése közben is.

Bic iker hölgy

Véleményünket egészíti ki a BIC TWIN LADY eldobható borotvák - hatékony, megfizethető és egyszerű megoldás a legkényesebb bőr tiszta és gyors borotválkozásához. A pengét króm-polimer bevonattal kezelik plazmatechnikával. A gép gyors és könnyű mozdulattal finoman borotválja a hajat. A fogantyú nem csúszik a kézben, de elfordulhat, ezért a folyamat bizonyos készségeket igényel. Nincs lágyító csík.

A megfelelő borotválkozás - szakértői tanácsok és ajánlások

Mivel az elektromos borotvával vagy kazettás borotválkozás még a tizenéves kezdők számára sem okoz problémát ezen a területen, vegye figyelembe a T alakú hagyományos termék használatának alapjait:

 1. Mossa meg az arcát meleg vízzel és szappannal. Jobb párolni egy kis pórusokat, és mosás után nedvesítse meg egy tiszta törülközőt forró vízzel, csavarja ki, és tegye az arcára. Tartsa másfél-két percig. A borotválkozás előtti olajok és krémek szerelmeseinek javasolható, hogy a habverés előtt vigyék fel őket egy már párolt arcra. Vegyen egy kis mennyiségű krémet, enyhén dörzsölje meg a tenyere között, ossza el az arcán, a nyakán, az állán.
 2. Vegyen egy borotvakefét, edényt és speciális szappant. A hab azonban még a tenyerében is felverhető. A borotválkozó krémet nyomja a tálba. Borotválkozáshoz elegendő egy 4 cm-es krémcsík, a krémet egy tálban, borotvakefével, körkörös mozdulatokkal kb. A borotvakefének a habban kell állnia, és nem a falakon kell nyugodnia. Vigyen habot az arcra.
 3. Fogja a gépet már behelyezett pengével. Tartsa a borotvát a fogantyú végénél. Válassza ki a penge és a bőr érintkezési szögét kb. 30 °. Itt kísérleteznie kell, különösen, ha egy ilyen géppel végzett munka először történik meg. Ha a szög tompa, több menetet kell végrehajtani, ha túl éles, a borotva megsérti a bőrt. Borotválja felülről lefelé a szőrnövekedés mentén. 2 menet adja az optimális minőséget tapasztalattal. A habot minden menet előtt újra fel kell használni. Nem kell nyomást gyakorolni egy hagyományos gépre - a saját súlya alatt mozog. Ezután szalvétával távolítsa el a sörtéket.
 4. Öblítse le a maradék habot meleg vízzel. Pat szárítsa meg az arcát egy tiszta törülközővel. Borotválkozás után vigye fel a bőrre - balzsam, gél, krém. Dörzsölje a termék egy részét a tenyere közé, majd vigye fel az arcára.
 5. Vigyázzon a borotvára - forgassa el a gépet és öblítse le az alkatrészeket. Tárolja a pengét külön a borotvától. Öblítse le a borotvakefét, ürítse le, mossa meg a tálat.

Ha úgy dönt, hogy borotvát vásárol, alaposan tanulmányozza át az érdeklődő modellek véleményét. Természetesen a 400-500 rubelig terjedő gépek hatékonyságát saját tapasztalataink alapján tanulmányozhatjuk, azonban a hagyományos borotvákat több ezerért el lehet adni.

Hogyan válasszuk ki a férfi elektromos borotvát

Hogyan válasszuk ki a férfi elektromos borotvát.

Ahogy a Philips mondja: „Ne keverje össze az ápolt tarlót

annak az eredménynek, amelyet általában "elfelejtettem borotválni".

Elérkezett az ember életének legboldogabb pillanata - vége a gyermekkornak és a fiatalság. Vele jött a fő bizonyíték - bajusz és szakáll. A borotválás örökre szól. Felmerül az első egyszerű kérdés - mi? A haladás nem áll mozdulatlanul: a fodrászok fodrászokkal és a bőr pántokkal ellátott egyenes borotvák már a múlté. Eljött az ideje a szerszámgépek és az elektromos borotvák békés egymás mellett élésének. Mindegyiknek megvan a maga fülke. A szerszámgépek drágulnak. Az elektromos borotva valós idejű megtakarítás, és minimális erőfeszítéssel milliónak tűnhet. Ő életre hívta a "gyors és könnyű" elvét, a géphez hasonló minőséggel. Nem is kell bekötni, elég, ha előre feltölti az akkumulátort, és víz és áram hiányában borotválkozhat, szó szerint menet közben. Ezenkívül a száraz borotválkozás ellenjavallt a hagyományos pengéknél, és olyan esetekben, amikor nincsenek feltételek a géppel végzett hosszú eljárásokra, a borotva az egyetlen, amely mindig segíthet. És folyamatosan segít: fiatalkorában - borotválja le az első szöszöt, érettségében pedig - az arcszőrzet gondozásában, időskorban pedig a kopasz foltok rendbetételében. Általában borotvával az életen át.

Tehát miben különböznek a modern borotvák egymástól? Gondosan fontolja meg a kiválasztási kritériumokat.

Borotválkozási rendszer

Kétféle borotva létezik: forgó - bennük a kerek kések kerek rácsok és háló alatt forognak - bennük ívelt rácsok alatt az ellipszis feléhez hasonló kések rezegnek..

Örök probléma egy lány számára, melyik borotvát adja az emberének - forgó vagy hálós? Örök probléma a férfiak számára: vásároljon újat, mint a régi, vagy nézze meg, hogyan működik egy másik típus. A gép után minden rossznak és rossznak tűnik. A forgó után, miután áttért a hálóra, csak felkiálthat: "Igen, egyáltalán nem borotválkozik, házasság ez?" És miután a háló, váltva a forgó, nem lesz kevesebb meglepetés: "Igen, ő húzza szőrszálakat és levágta a vakond." Géppel borotválkozáskor mindig van időd, meleg víz, új éles kazetták, hab. Nagyon gondosan át kell menni az orr alatti bőr összes ráncán, az ajkak, a nyak sarkában, és még óvatosabban meg kell kerülni az összes veleszületett és megszerzett bőrhibát, például: hegeket, anyajegyeket, wen-ket, pattanásokat stb. az arcot korábban párolták, de a pengék mozgása a bőrön mintha szőrszálakat vágna. Elektromos borotva használatakor az érzések sokkal lágyabbak, és a háló megérintése általában inkább egy előmelegített 0,25 literes Coca-Cola alumínium kannával való érintkezés. Ráadásul ez utóbbi nem csak nem borotválja az érzéseket, hanem sokkal több passzot igényel, mint a gép - erőssége másutt rejlik: egyenes vonalat kell készítenie a szakállról - meg fogja csinálni, sérülés nélkül át kell mennie egy domború hegön - elmúlik. A rotációs borotva körkörösen borotválkozik, nem engedve, hogy szigorúan kövesse a szakáll vagy a bajusz alakját, de tisztábban és gyorsabban borotválkozik. És mégis, az elektromos borotvára váltással teljesen elhagyhatja a meleg vízzel, és ennek megfelelően a habbal vagy géllel ellátott fürdőt..

Borotválkozási módszer

Az elektromos borotva sokoldalú - száraz és nedves borotválkozást is lehetővé tesz. Vagyis tagadhatatlan előnye van a géppel szemben. A borotválkozás módját előnyben részesítő tanácsok 85% -a azt a kifejezést tartalmazza, amelyet a férfiak 85% -a preferál

nedves borotválkozás, de valószínűleg ez az a vélemény, amelyet ránk kényszerítenek

a gélgyártók, mert az életben minden fordítva van: egy géllel gépi érzés

- a borotválás rendkívül nehézzé válik.

Néhány borotvában extra nedvesség van. Ebben az esetben a készüléknek van egy speciális, habbal töltött tartálya. Borotválkozás közben a hab egyenletesen oszlik el a bőr felszínén, hidratálja és lágyítja azt. Az ilyen borotvák fő hátránya, hogy speciális habot kell vásárolnia..

Lebegő borotvafejek

A borotvák következő technológiai újítása az úszó fejek. Mostanra a teljes arckontúr rendszer részévé válnak. A speciális rögzítésnek köszönhetően a fejek egymástól függetlenül is elhajlíthatók, még a legnehezebb területeken is, ami hatékonyabbá teszi a borotválkozási folyamatot.

Borotválkozó egység mobilitása

A műszaki innováció másik szintje a mozgatható borotválkozó egység. Most a gyártók egyre inkább mozgatható tartót biztosítanak az egész borotválkozó egység számára, amelyen a fejek találhatók. Ennek köszönhetően eltérhet különböző irányokban és síkokban. A nehéz helyeken való áthaladás után a kis lengéscsillapítók visszaállítják a blokkot eredeti helyzetébe. Ez még pontosabban megismétli a fej anatómiai domborzatát, általában kényelmesebb borotválkozást és ennek megfelelően az arc nehéz területeinek tisztaságát..

Borotválkozási szakaszok száma

Ez a paraméter közvetlenül befolyásolja a borotválkozás minőségét és sebességét. Minél több szakasz van, annál jobb, de ennek megfelelően és drágább is.

Nagyon érdekes lesz egyszer látni a kínai ipar olyan csodáját, mint a borotvák hat vagy akár hét szekcióval..

Tisztítás

A száraz borotvákat csak szárazon lehet megtisztítani, vagyis nyissa ki a sörtés tartályt, és rázza ki a tartalmat a kukában vagy a mosogatóban, majd a mellékelt kefével óvatosan szabaduljon meg a maradék hajatól, anélkül, hogy megérintené a hálót - mert annyira finomak és minden gondatlan érintkezés veszélyes számukra. A végső tisztítást egyszerűen egy légárammal, például fújással végezheti el, de ez a módszer túl veszélyes - szubmilliméter hosszúságú hajrészecskék, amelyek könnyen belépnek a zárt légáramba, rövid időre a tüdőre káros szuszpenziót képezhetnek (elvégre egy még nem eldöntött mítosz szerint egy ilyen részecske, ha belül örökre ott marad).

A nedves borotválkozást lehetővé tevő borotvák lehetővé teszik a kések folyóvíz alatti mosását is - nagyon kényelmes azok számára, akiknek lehetőségük van (idő és hely) a vágóegység alapos megszárítására és további kenésére. A teljes időzavar kivételes eseteiben előfordulhat, hogy a borotvát nem lehet megtisztítani - ha egy kicsit fantáziálsz, akkor teljesen lehetséges okokat kitalálni egy ilyen fellebbezésre, és a lustaság nem ott lesz az első. A tisztítási folyamat automatizálása, valamint a karbantartási idő csökkentése érdekében vannak borotvák automatikus tisztítási lehetőséggel.

Ezt az egységet tisztító és újratöltő állomásnak hívják. Fő feladata a tarló eltávolítása és a vágóegység fertőtlenítése. Az egyik alkohol, például izopropil-alkohol tartalmú oldat garantáltan higiénikusabbá teszi a mosandó részeket, mint a csapvíz. A parfüm a frissesség és a tisztaság illatát adja. Az állomás a pengéket is keni, majd megszárítani. Mindez a beépített akkumulátorok töltésével egyidejűleg történik. Az állomás a vágóegység állapotától függően különböző tisztítási programok szerint működhet.

Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen állomás teljes működéséhez rendszeresen speciális patronokat kell vásárolni. Átlagosan ezek egyike elég 2-3 hónapos működéshez..

Ezért ezeket a többletköltségeket figyelembe kell venni az automatikus borotva kiválasztása előtt..

Vágó

Úgy gondolják, hogy a bajuszt és a szakállat lusta férfiak viselik, akik nem akarnak minden nap borotválkozni, de minden arcszőrzet állandó gondozást igényel. A személynek szépnek és ápoltnak kell lennie. A szakáll vagy bajusz határára borotvával egyenes vonal elérése meglehetősen nem triviális feladat, és a beépített trimmer segítségével meglehetősen könnyű megoldani. A hosszú szakáll és a művészi bajusz megformálása természetesen jobb, ha profi trimmerrel modellezünk, de a klasszikus kanadai vagy kecskeszakáll, valamint a halánték és a fül vonalak rendbetételéhez ez elég

a beépített trimmer is alkalmas. Rendszerint két, egymáshoz képest eltolódó lemezből áll, amelyek levágják az összes szőrszálat, ami rájuk esik..

A trimmerek mind a karosszériába beépítve, mind különálló mellékletek formájában kaphatók. A beépítettek némileg emlékeztetnek a kamerák villanására - összecsukhatóak és visszahúzhatóak is.

Vannak kerek trimmerrel ellátott fúvókák az orr szőrszálainak eltávolítására, valamint olyan fúvókák, amelyek az arcnak rendezetlen borotválkozást biztosítanak (orvosi szempontból ez a bőr ideális állapota).

A vágás általában nem stílus..

Kijelző

A készülék helyes használatának folyamatos figyelemmel kísérése érdekében a gyártók különféle típusú kijelzőket kezdtek hozzá. Lehetnek színes kijelzők vagy teljes értékű LCD kijelző formájában. Az ikonok és a címkék segítenek a borotva akkumulátorának irányításában, így elmondják a töltöttségi szintet és a töltés szükségességét, ha alacsony a töltöttség szintje, vagy fordítva, a töltési folyamat végét, amikor az eléri a magas szintet. A kérdés nem korlátozódik csak az energiaforrások vezérlésére, így az indikátor diagnosztikai üzeneteket jeleníthet meg a tisztítás szükségességéről, sőt a borotvafejek élettartamának végéről, és ennek megfelelően azok cseréjének szükségességéről..

Ellátó rendszer

A borotvákat beépített akkumulátorral lehet táplálni,

és a hálózatról, és egyesek mindkét lehetőséget egyszerre engedélyezik. Vagyis, ha a felhasználó figyelmen kívül hagyja a töltés szükségességére vonatkozó állandó figyelmeztetéseket, és a borotva leáll, akkor folytathatja a reggeli eljárást a kábel csatlakozásával a konnektorhoz (ez a séma azonban nem mindig történik meg).

Van egy ellenkező lehetőség is - olyan modellek, amelyekben a zuhany alatt történő borotválkozás funkcióját megvalósítják, ezért az elektromos biztonság érdekében, a feszültség alatti vízben történő véletlen használat megakadályozása érdekében, nem működhetnek a hálózatról. Az akkumulátoros borotvák nagyon kényelmesek - egyszerre borotválkozhat és mozoghat a lakásban, és mivel nem csatlakozik egy konnektorhoz, akkor ideális világítással vagy kényelmes tükörrel rendelkező helyet találhat. Az akkumulátor életciklusának véges értéke van, általában 3-4 év kényelmes használat, amikor kapacitása 5-10 eljáráshoz elegendő újratöltés nélkül. Ezután lebomlása meglehetősen észrevehetővé válik, és a határértékben eléri a borotválkozásonként egy töltést. Sok történet egy véletlenszerű növekedésről, vagy éppen ellenkezőleg, drámai csökkenésről szól ebben az időszakban. Bár a hálózat tele van videókkal az akkumulátor professzionális vagy öncseréjéről, de ebben az esetben a legtöbb esetben el kell búcsúzni a borotva valódi feszességétől..

Az akkumulátor töltöttsége megkapta a saját fülkét a mobil- vagy borotvaborotvákban. Azok, akik mindig úton vannak vagy éppen személyes vágyakozással rendelkeznek, értékelni fogják a készülék áramellátásának ezt a módját, amely bizonyos esetekben a legjobb megoldás lesz ahhoz az alternatívához képest, hogy egy drága borotvát egy instabil vonatkimenethez vagy egy autós átalakítóhoz csatlakoztatnak annak ál-szinuszos.

Állvány

Az egyszerű tárolás és egyidejű töltés érdekében a borotvák egy része állvánnyal rendelkezik. Nagyon kényelmes - elvégre függőleges helyzetben a borotva sokkal kevesebb helyet foglal el, és még ebben a helyzetben sem érintkeznek a hálók kemény felületekkel.

Megjegyzés: meg kell különböztetni az állványt, amely a tároláson és a töltésen kívül más funkciót már nem lát el, valamint az automatikus tisztító állomást, amelyet gyakran állványnak is nevezhetünk..

Csúszásgátló betét

A csúszásgátló betétek különféle anyagokból készülhetnek, például szénszálból, gumiból vagy gumiból. Biztosítják a készülék használatának kényelmét, és még nagyobb kényelem érdekében a felület dombornyomásos.

Költségtartományok

Legfeljebb 2000 rubel - az induló borotvák nagy csoportja (gyakrabban az elmúlt évek híres márkáinak másolatai). Főleg Délkelet-Ázsiában gyártják. Alkatrészek és pótvágó egységek nem széles körben állnak rendelkezésre. Tipikus kapacitású elemek. A borotva átlagos életciklusa 2-3 év. Természetesen vannak véletlenszerű és kiszámíthatatlan kivételek..

2000 - 5000 rubel - a borotvák legnagyobb csoportja. Mindhárom ipari bálna, a Philips, a Braun és a Panasonic, valamint a másodlagos gyártók csúcsmodelljei jelennek meg benne. Itt a borotváknál gyakran a legegyszerűbb lehetőség van az úszó fejekre és a mozgatható borotválkozó egységekre. Alátétek jelennek meg. És ami a legfontosabb, a híres márkák ilyen jellemzője, mint az "elfogadható minőség".

5000 - 9000 rubel - megjelennek az első legegyszerűbb automatikus tisztítóállomások, analóg kijelzők, 4-5 fejborotva. Az akkumulátor kapacitása nagyobb, mint az előző csoportban.

Több mint 9000 rubel. - prémium nemcsak egy nagy névre, hanem egy tucatnyi technológiára is, amelyek javítják a borotválkozás minőségét, mint például: lineáris motor, többszörösen mozgatható 3D fej, bőrvédő technológiák, technológia, amely lehetővé teszi a borotvának, hogy értékelje a sörtéket és alkalmazkodjon hozzájuk, ellenőrizve annak sűrűségét és további kiegészítő erő sűrű területeken. Vannak igazán szilárd konstrukciók és lenyűgöző kivitelek is. Ennek a csoportnak a borotvái a Li-ion akkumulátorok királysága, amely egyszerre erősség és gyengeség is, mivel már a gyárban történő gyártás pillanatától kezdve az ilyen elemek nagyon lassan kezdik elveszíteni kapacitásukat. (Láthat egy elegáns borotvát az alacsonyabb árcsoportban - valószínűleg soha nem vették meg ésszerű időn belül).

Viszlát gép!

Miért vásárolnak még mindig eldobható gépeket vagy kazettákat? Mert minden képesség nélkül át lehet váltani rájuk. A borotva elromlik, vagy rosszkor lemerül az akkumulátor - nem baj, elviheti a gépet, és hosszú szünet után is minden elsőre sikerül (apró vágások - természetesen - mint nélküle). A fordított átmenet hosszú függőséggel megy végbe - egyeseknek egy hét alatt, egy hónapig, és akik soha nem tudtak váltani. Mi az ok? Az a tény, hogy a legtöbb nem tudja, hogyan kell helyesen borotválkozni, a kézmozdulatokat a géppel ugyanazokra a mozgásokra másolja az elektromos borotvával. És szükséges, hogy minimális nyomással érje a bőr felületét, különben a borotva nem borotválkozik, csak megkarcolja az arcát. Meg kell borotválkozni is elég lassan, finoman és simán mozgatni a kezét a haj növekedésének irányával szemben.

Ennyi, most elrejtjük a gépet egy esős napra, és borotvát választunk.

Az elektromos borotva kiválasztása: segítünk meghatározni a kritériumokat

Tartalomjegyzék

 • Forgó- és fóliaborotvák
 • Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk
 • Nedves és száraz borotválkozás
 • Vezeték nélküli és zsinóros borotvák
 • Mellékletek és kiegészítők
 • Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése
 • Könnyű ellátás
 • Működési költség
 • Egészen egzotikus
 • következtetések

A borotválkozási módszer megválasztása nagyrészt ízlés kérdése. Miután mindenféle tematikus fórumot tanulmányozott, megbizonyosodhat arról, hogy az összes rendelkezésre álló módszernek megvannak a maga hívei: vannak, akik a cserélhető kazettás borotvákat, mások a klasszikus T alakú gépeket részesítik előnyben. Akár a veszélyes borotvák szerelmeseivel is találkozhat (bár sokkal gyakrabban megtalálhatja azokat, akik inkább a borotvát választják - veszélyes borotvák cserélhető pengékkel).

Először is az elektromos borotvák érdekelnek minket - beépítették a modern technológiák számos eredményét, és évről évre fejlődnek (ellentétben a fenti eszközökkel, amelyek között nagyon ritkán találhatunk alapvetően új technikai megoldást, amely méltó egy új szabadalomhoz). Hogyan válasszunk elektromos borotvát, és milyen paraméterekre kell először figyelni? Találjuk ki.

Forgó- és fóliaborotvák

Az egyik legfontosabb paraméter, amellyel az elektromos borotvákat fel lehet osztani, két alapvetően különböző rendszer, amelyeket hálónak és forgónak neveznek. Jelentésük és különbségük intuitív a névtől..

A modern rotációs borotvák több fejjel vannak ellátva, amelyek mindegyike egy lyukas tárcsa, amely alatt forgó pengék vannak. Általános vélemény, hogy a rotációs borotvák legfőbb előnye, hogy rövid tarlóval jól teljesítenek, és a fő hátrány az, hogy ezt gyakran bőrirritáció kíséri (különösen, ha érzékenynek bizonyul).

A hálós borotva pengéi nem forognak, hanem egyik oldalról a másikra rezegnek, és nem korongokkal, hanem hálóval vannak lezárva. Átlagosan ezek a borotvák jobban megfelelnek a hosszabb hajnak (ideértve a bajusz és szakáll borotválását is), és kevésbé irritálják az érzékeny bőrt.

Mint azonban gyakran előfordul, az "általános vélemény" nagyrészt a sok évvel ezelőtti mítoszok és a nagyon specifikus gyártók eszközeinek egyes tulajdonságaiból áll (és még egy nagyon specifikus árkategória is). Az igazság az, hogy jelenleg a csúcskategóriás rotációs borotvák megtanultak meglehetősen óvatosak lenni még az érzékeny bőr esetében is, a felső hálós borotvák pedig nem rosszabbul borotválják a tarlót, mint a forgók. Tehát inkább nem az alkalmazott technológiáról, hanem az egységek gyártásának minőségéről és a tervezési gondolkodás kifinomultságáról van szó..

A fólia és a rotációs borotvák között azonban továbbra is fennáll egy lényeges különbség, amely nem vezet tovább tovább - mert ez közvetlenül kapcsolódik a borotvafejek kialakításához. Ez a különbség a borotva (és ennek megfelelően a kéz) mozgásában van borotválkozás közben. A hálós borotva ugyanúgy borotválkozik, mint a borotva - hosszirányú mozgások a sörték növekedési irányával szemben.

Rotációs borotvával történő borotváláshoz egy ilyen séma abszolút nem optimális, a borotvafej körkörös mozdulatait alkalmazzák a bőrön, és a sörték növekedésének irányától függően a fej "forgásirányát" is meg kell változtatni.

Így azt mondhatjuk, hogy annak a személynek, aki korábban géppel borotválkozott, valamivel könnyebb elsajátítania a hálós borotvát..

Borotválkozó fejek és mozgékonyságuk

A szokásos forgóborotva 2-4 (átlagosan három) forgótárcsával rendelkezik, amelyek az arccal különböző szögben helyezkednek el. Az érintkezés pillanatában a bőr át van nyomva, ami biztosítja a szőrszálak legjobb érintkezését és behatolását a borotvába - a késekig. Maga a fej lehet rögzített vagy mozgatható (lebegő). A mobilitás a legjobb illeszkedést eredményezi, ezért javítja a borotválkozási teljesítményt. Előreláthatóan a lebegő borotvák drágábbak lesznek, mint a fix fejű társaik..

Gyakran a gyártók mozgatható tartót biztosítanak az egész borotválkozó egység számára, amelyen a fejek találhatók. Ennek köszönhetően a blokk eltéríthető különböző irányokban és síkokban. Úgy gondolják, hogy ez a megoldás pontosabb arckontúrt és kényelmesebb borotválkozást biztosít..

Nedves és száraz borotválkozás

A nedves vagy száraz borotva kiválasztása nemcsak személyes preferenciák kérdése, hanem a borotva használatának környezete is. Például a nedves borotválkozás nehéz lehet utazás vagy nyaralás közben..

A nedves borotválkozás hagyományosan vonzza azt a tényt, hogy a bőr párolódik és tovább tisztul a folyamat során. Ezenkívül a nedves borotválkozás során habokat és géleket alkalmaznak a további ellátás biztosítására. Előfordul, hogy azok az emberek, akik a folyamatos bőrirritáció miatt nem képesek borotválkozni száraz borotvával, tűrik a nedves borotválkozást géllel..

A nedves borotvákat általában könnyebb tisztítani: a maradék szőr eltávolításához a legtöbb esetben egyszerűen nyissa ki a borotvafejet és öblítse le folyó víz alatt.

A száraz borotválkozás tekintetében ez a módszer nemcsak könnyebb, de gazdaságosabb is (mivel nem igényel habot és géleket). A száraz borotva gondozása abból áll, hogy elemeit speciális kefével tisztítják.

Nyilvánvaló, hogy minden borotva, amely támogatja a nedves borotválkozást, támogatja a száraz borotválkozást is, így a választás valójában nagyon egyszerű: nedves borotválásra van-e szüksége vagy sem..

Vezeték nélküli és zsinóros borotvák

Az elektromos borotvákat normál elektromos csatlakozóaljzat vagy újratölthető akkumulátor táplálja. Ugyanakkor egyes újratölthető borotvák lehetővé teszik az elektromos hálózatról történő működtetést, míg mások kizárólag az akkumulátor újratöltésére használják a hálózatot (de nem teszik lehetővé azonnali borotválkozást lemerült borotvával, még akkor is, ha kéznél van konnektor).

Aligha szükséges részletesen elmagyarázni e lehetőségek előnyeit és hátrányait: ezek elég nyilvánvalóak. De nem lesz felesleges különféle árnyalatokat megemlíteni. Így például nem lesz felesleges figyelni az akkumulátor típusára. A nikkel-kadmium (NiCD) vagy a nikkel-fém-hidrid (NiMH) egyértelműen jelzi, hogy a borotva az alacsonyabb árkategóriába tartozik - minden következményével együtt. A lítium-ion (Li-Ion) éppen ellenkezőleg, azt jelzi, hogy legalább a gyártó nem spórolt az akkumulátoron. Ha az akkumulátor típusát egyáltalán nem említik sehol, akkor készüljön fel általában a legrosszabbra - vagyis az első lehetőségre.

Az újratölthető borotva kiválasztásakor nem lesz felesleges egy olyan paraméterről érdeklődni, mint az akkumulátor kapacitása, és kiszámolni, hogy ez hány felhasználásig fog tartani. Jó, ha a gyártó a dokumentációban feltünteti a teljes feltöltés idejét, valamint azt, hogy a teljesen lemerült akkumulátor töltésének megkezdése után hány perccel a borotva készen áll a teljes használatra: az a helyzet, amikor az akkumulátor lemerült, és sürgősen kell borotválkozni, sajnos, nem is olyan ritka. A kiváló minőségű borotvák segítségével az akkumulátor töltésének megkezdése után 5 percen belül borotválkozhat.

Mellékletek és kiegészítők

A felszerelés és a további opciók elérhetősége meghatározza, hogy a borotvája milyen képességekkel fog rendelkezni, és milyen kényelmes lesz használni. Soroljuk fel a modern borotvák által kínált legnépszerűbb lehetőségeket.

Sok borotva rendelkezik visszahúzható pengével vagy trimmerrel, amely lehetővé teszi a borotválkozás hosszának beállítását. A trimmerrel bajuszokat és szakállakat nyírhat, és formálhatja a szemöldökét. Gyakran a vágót különböző hosszúságú fogakkal ellátott műanyag fésűként hajtják végre, amelyek szabályozzák a szőrszálak és a vágókések közötti távolságot. Ez a kiegészítő a legolcsóbb, de rendesen elvégzi a dolgát..

Azok számára, akik gyakran borotválkoznak otthonról, a hajgyűjtő rekesz hasznos lehet, ami miatt nincs szükség a mosogató vagy a fürdő tisztítására minden borotválkozás után: a levágott szőrszálak nagy része egy speciális edénybe kerül, amelyet csak időnként kell kiüríteni..

A legtöbb modern borotva felszerelhető a bőr automatikus hidratálására szolgáló tartályokkal, valamint az automatikus tisztításhoz. Az elsőt, mint sejteni lehet, hidratáló oldattal vagy géllel töltik fel, amelyet borotválkozás közben automatikusan felvisznek a bőrre. A másodikat fertőtlenítő oldattal töltik fel, amelyet a borotva automatikus tisztításához használnak. Borotválkozás után az ilyen eszközt automatikusan megtisztítják, fertőtlenítik és szárítják. Teljesen természetes, hogy az ilyen borotvák drágábbak lesznek, mint egyszerűbb társaik, és további költségeket is igényelnek a speciális folyadékok vásárlásához. Ezenkívül az automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvákat általában csak egy speciális "alapról" kell feltölteni, amelyet magával kell vinnie abban az esetben, ha utazás közben használja a borotvát..

Egy speciális utazótáska megkönnyíti a borotva tárolását és szállítását: egy ilyen kiegészítő megvédi a készüléket az ütésektől és a szennyeződésektől, és nagyon ajánlott azok számára, akik sokat utaznak és.

Különféle üzemmódok vezérlése és kijelzése

A modern borotvák többféle üzemmóddal rendelkezhetnek, vagy automatikusan meghatározzák a legmegfelelőbb módot. Így például a sörték sűrűségének meghatározására szolgáló érzékelő beállítja a fejek forgási sebességét, a kívánt borotválkozási módot választja a kezelendő arc területtől függően, és egy érzékelő, amely méri a kések forgási erejét, emlékeztet arra, hogy ideje tisztítani a borotvát a késekben eltömődött szőrszálaktól.

Az "Advanced" borotvák felszerelhetők LED érzékelőkkel vagy akár miniatűr kijelzőkkel is, amelyek információkat jelenítenek meg a töltés állapotáról, a tisztítás szükségességéről stb. Az ilyen modelleket megkülönböztetik magas költségük, de a legjobban megfelelnek a strébereknek és a legmodernebb technológiák rajongóinak.

Könnyű ellátás

Bár sok borotvát csak néhány használat után lehet megtisztítani, javasoljuk, hogy a borotvafejet minél gyakrabban tisztítsa meg, hogy ne csak javítsa a borotválkozás minőségét, hanem csökkentse a pengék kopását is. Ezért a borotva vásárlása előtt nem lesz felesleges megbizonyosodni arról, hogy az eszköz gondozásának folyamata nem okoz-e nehézségeket: a szőrszálak maradványait egy speciális ecsettel könnyen eltávolíthatjuk, és ha a borotva "mosható" jelöléssel rendelkezik, akkor a szennyeződések és a hajmaradványok eltávolíthatók, a borotvafejet a vízfolyás alá helyezve.

A fertőtlenítő oldattal ellátott speciális dokkolóállomások biztosítják a borotva automatikus gondozását: a felhasználónak csak az szükséges, hogy a fertőtlenítő oldatot időben kitöltse.

Működési költség

A borotvák többsége azt jelenti, hogy a borotvafejeket egy bizonyos idő után ki kell cserélni (erről általában a készülék használati útmutatójában olvashat). Fóliaborotvában a borotválkozófej átlagosan körülbelül 1,5 évig tart, forgóborotvában - legfeljebb 2 évig. Ezért nem lesz felesleges kérdezni a fejek cseréjének költségeit a vásárlás előtt (és nem utána). Az automatikus bőrnedvesítő vagy automatikus tisztító funkcióval ellátott borotvák speciális folyadékok vásárlását igénylik, ami szintén befolyásolja a napi használat költségeit..

Egészen egzotikus

A Braun egy fóliaborotva modelljét gyártja, ahol a borotvafej hűtőelemmel (Peltier) van felszerelve. Elméletileg ennek köszönhetően még kevésbé kell irritálnia a bőrt, de szakértőink érzései inkább a "vicces", mint a "finom" sorozatból származnak. A felső Braun hálós modellek kevésbé irritálják a bőrt - de ugyanakkor drágábbak is :)

A Philips hagyományosan rotációs technológiát alkalmaz, és vezeték nélküli töltést használ legújabb csúcskategóriás elektromos borotváiban. Stílusosnak és "drága-gazdagnak" tűnik, de a valóságban nem jelent különösebb előnyt. Ez az, hogy a vízálló tokot most még megbízhatóbbá lehet tenni, mert semmit sem kell csatlakoztatni hozzá.

következtetések

Ha a rotációs borotva és a fóliaborotva között választ, ne feledje, hogy a rotációs borotva rövid tarlóval valószínűleg jobban jár, de irritálhatja a bőrt. Ezek a borotvák nem alkalmasak érzékeny bőrűeknek és azoknak, akik félnek a vágásoktól. A fóliaborotva jobb puha bőr és hosszabb haj esetén (beleértve a szakáll és bajusz vágását).

 • A fóliaborotvák tisztasága modellenként változhat, de szinte mindig tartsa szem előtt, hogy a borotvált szőrszálak felaprózódnak és az arcához tapadnak. De a fóliaborotva szinte mindig kompaktabb és könnyebben használható..
 • Ha a választást rotációs borotvánál leállítják, akkor meg kell kérdeznie a borotvafejek számát (az esetek többségében három is elég lesz), és (ha nincs pénzmegtakarítási cél), meg kell győződnie arról is, hogy ezek a fejek mozgathatóak-e (vagyis képesek-e az arc kontúrjához igazodni borotválkozási idő).
 • Attól függően, hogy hol és hogyan kívánja használni a borotvát, el kell döntenie a preferált borotválkozás típusáról: a nedves borotválkozás jobb otthoni körülmények között, míg a száraz borotválkozás (gélek használata nélkül) szinte bárhol elérhető.
 • A plug-in borotva és a vezeték nélküli borotva közötti választásnál azt is figyelembe kell venni, hogy a borotvát utazáshoz vagy üzleti útra használják-e. Az újratölthető borotva kiválasztásakor feltétlenül kérdezzen rá az akkumulátor kapacitására és típusára (a különböző akkumulátorok saját jellemzőkkel rendelkeznek).
 • A speciális mellékletek és kiegészítők jelenléte nemcsak a borotva képességeit bővíti, hanem jelentősen leegyszerűsítheti a készülék gondozásának folyamatát is. Igaz, a kiegészítő opciók mindegyike befolyásolja a készülék árát..
 • Speciális jelzők vagy kijelző jelenléte lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi állapotának egyszerű meghatározását, és egyéb releváns információk beszerzését az eszköz aktuális állapotáról.
 • Minél gyakrabban használják a borotvát, annál fontosabb az egyszerű gondozás: ha lehetséges, jobb beszerezni egy folyóvíz alatt mosható borotvát, vagy akár egy borotvát automatikus tisztítási funkcióval.
 • A borotva árának kiválasztásakor nem lesz felesleges kideríteni a borotvafejek cseréjének költségeit, valamint a fogyóeszközöket (ha szükségesek a kiválasztott modellhez).

A legjobb 19 legjobb borotva a férfiak számára, és melyik a jobb: 2019-2020 besorolás és melyik modellt kell választani a tökéletes tiszta borotválkozáshoz + vásárlói vélemények

Az elektromos borotvák nagy választéka van a piacon..

Ezt a választékot gyakran nehéz meghatározni.

Melyik modellt érdemes a legjobban választani, hogy az megfeleljen az összes minőségi követelménynek és elég sokáig tartson.

Hogyan válasszunk és mire figyeljünk?

A fő paraméterek, amelyek alapján az összes borotvát 2 fő csoportra osztják, a munkarendszerek - hálós és rotációs.

A rotációs borotva munkarésze több borotvafejből áll, amelyek mindegyike önálló rögzítéssel rendelkezik.

Ez segít a készüléknek abban, hogy szinte pontosan kövesse az arc és a nyak körvonalait..

Az elektromos borotvák rezgő pengékkel vannak ellátva, amelyeket védőháló borít. Egyes modellek több képernyővel vannak felszerelve, ami jelentősen javítja a borotválkozás minőségét.

Az elektromos borotva kiválasztásakor vegye figyelembe a következő paramétereket:

 • a munka rendszere;
 • út;
 • az úszó fejek funkciójának jelenléte;
 • a borotválkozó egység mobilitása;
 • szakaszok száma;
 • tisztítási módszer;
 • beépített trimmer jelenléte;
 • ételfajta;
 • további kiegészítők - állvány, kijelző és mások - rendelkezésre állása;

A borotválkozás sok ember számára kötelező..

Annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozza, figyelmet kell fordítania a népszerű gyártók modelljeire..

A TOP-19 legjobb modell értékelése

Egy helyNévÁr
A legjobb 5 legjobb borotva
1Philips S5420 AquaTouch5 000 ₽
2Panasonic ES-GA216 000 ₽
3Braun 3050cc 3 sorozatú ProSkin5 000 ₽
4Panasonic ES-60033 000 ₽
ötPhilips S5110 sorozat5 000 ₽
A legjobb 5 legjobb rotációs borotva
1Soocas S32 000 ₽
2Philips S7910 / 16 sorozat 700010 000 ₽
3Philips S9711 sorozat 900012 000 ₽
4Philips S1131 1000 sorozat2 000 ₽
ötPhilips S5100 sorozat 50005 000 ₽
A legjobb 5 legjobb hálós borotva
1Panasonic ES-LV9Q20 000 ₽
2Braun 7865cc 7. sorozat14 000 ₽
3Panasonic ES-LV6Q25 000 ₽
4Braun 3020s Series 3 ProSkin5 000 ₽
ötPanasonic ES-RT374 000 ₽
TOP 4 legjobb elektromos borotva úszó fejjel
1Braun 5190cc 5 sorozat11 000 ₽
2Braun 5147s 5. sorozat8 000 ₽
3Braun 3010BT 3. sorozat borotválkozás és stílus6 000 ₽
4Braun 7893s 7. sorozat12 000 ₽

A legjobb elektromos borotvák

A jó elektromos borotva kellemes borotválkozást biztosít, anélkül, hogy a legérzékenyebb bőrt is irritálná. Ezenkívül a minőségi borotva egyik fő mutatója még a rövid szőrszálak eltávolításának képessége is..

Philips S5420 AquaTouch

Az egyik legjobb modell kétféle borotválkozáshoz. Elég egyszerű kezelni és karbantartani.

A beépített kijelző megmutatja, mikor van ideje tölteni, tisztítani és cserélni a kést.

Az erős akkumulátor lehetővé teszi a borotva egyetlen töltéssel történő használatát, akár 45 percig is.

Specifikációk:

 • rendszer - forgó;
 • módszer - nedves és száraz;
 • szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - nem.

profik

 • száraz és nedves borotválás lehetősége;
 • eltávolítja a legkeményebb tarlót is;
 • töltés elegendő 7-8 munkamenethez;
 • trimmer jelenléte;
 • nem okoz bőrirritációt;
 • csendes munka.

Mínuszok

 • kihagyja a kis szőrszálakat;
 • magas ár;
 • nincs tisztító kefe és tok.

Panasonic ES-GA21

A karcsú kialakítás 3 vezetékes borotválkozási rendszerrel és rozsdamentes acél belső pengékkel rendelkezik a tökéletes borotválás érdekében.

Gumírozott, csúszásmentes fogantyúk borotválkozás közben biztonságosan a tenyerében tartják.

A nedvességálló ház a lehető legkönnyebben tisztítja folyóvizet.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - nedves és száraz;
 • szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • kiváló minőségű, tiszta borotválkozás;
 • nem irritálja a bőrt;
 • könnyű használat és karbantartás;
 • az akkumulátor töltése csaknem 2 hét napi borotválkozásig tart;
 • töltésjelző jelenléte;
 • trimmer jelenléte;
 • könnyű.

Mínuszok

 • csak akkumulátoron működik;
 • a borotvált sörték gyűjtésének nincs funkciója.

Braun 3050cc 3 sorozatú ProSkin

Három lebegő fejjel ellátott modell a kényelmes, tökéletes borotválkozás érdekében.

A beépített kijelző tájékoztat a töltés állapotáról és a tisztítási igényekről.

Csúszásmentes gumírozott fogantyú biztosítja a készülék biztonságos fogását a kézben borotválkozás közben.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz;
 • szakaszok száma - 3 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - nem;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • gyorsan töltődik;
 • a hálózatról történő használat képessége;
 • hosszú munkaidő;
 • alacsony költségű;
 • tájékoztató fényjelzés;
 • egyszerű használat és karbantartás.

Mínuszok

 • hosszú, nem mindig kiváló minőségű borotválkozás;
 • drága fogyóeszközök.

Panasonic ES-6003

Eredeti kivitelű és könnyű használatú modell. Kiváló minőségű és kényelmes borotválkozást biztosítanak a belső pengék 30 ° -os élezéssel és lebegő fejjel.

A visszahúzható trimmer lehetővé teszi az oldalbőr, a szakáll és a bajusz beállítását.

Zárt test gumírozott fogantyúval a biztonságosabb borotválás érdekében.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz és nedves;
 • szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - nem;
 • lebegő fejek - nem;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • könnyű használat és karbantartás;
 • alacsony ár;
 • puha és szoros borotválkozás;
 • az akkumulátor sokáig töltődik;
 • tömörség;
 • jó testfeszültség.

Mínuszok

 • rosszul rögzíti a kis szőrszálakat;
 • nagyon sokáig tart a feltöltés (kb. 8 óra);
 • nincs töltésjelző.

Philips S5110 sorozat

A kések speciális felépítésének köszönhetően könnyű borotválkozást biztosít a bőr irritációja nélkül.

Még a legkisebb szőrszálakat is megemelik és szépen levágják.

A visszahúzható trimmer lehetővé teszi a szakáll és a bajusz körvonalainak levágását. A beépített kijelző felszólítja a készülék töltésére és tisztítására.

Specifikációk:

 • rendszer - forgó;
 • módszer - száraz;
 • szakaszok száma - 3 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - nem.

profik

 • nincs bőrirritáció;
 • kényelmes tisztítás folyó víz alatt;
 • csendes munka;
 • az akkumulátor energiája elegendő több borotválkozáshoz;
 • beépített kijelző a töltés és a tisztítás mutatóival.

Mínuszok

 • drága alkatrészek;
 • eset és felár nélkül.

A legjobb rotációs borotvák

A rotációs elektronikus borotvák körkések alapján működnek. A több penge teljesen fájdalommentesen és biztonságosan szünteti meg a tarlót. Vannak modellek száraz, nedves és kombinált.

Soocas S3

Innovatív technológiákkal készült modell a legközelebbi borotválkozáshoz.

Az úszó fej tökéletesen követi az arc körvonalait, amely lehetővé teszi a szőrszálak eltávolítását még nehezen elérhető helyeken is.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozó fejek száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - nem;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • megfizethető ár;
 • 2 borotválkozási mód - száraz és nedves;
 • nem okoz bőrirritációt;
 • könnyű használat és gondozás.

Mínuszok

 • rosszul borotválkozik, ha a haj túl durva;
 • kések alacsony sebessége.

Philips S7910 / 16 sorozat 7000

Innovatív borotvafej-gyűrűkkel a kíméletes és tiszta borotválkozás érdekében.

A beépített jelzőfény a szakáll vastagságától függően állítja be a készülék teljesítményét.

Levehető precíziós trimmer a bajusz és a szakáll pontos kontúrjainak érdekében.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozó fejek száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • nagy borotválkozás;
 • nincs bőrirritáció;
 • levehető trimmer;
 • beépített kijelző töltésjelzővel;
 • telepítheti az alkalmazást a telefonjára;
 • egyszerű használat és karbantartás.

Mínuszok

 • magas ár.

Philips S9711 sorozat 9000

A sokoldalúságot és az innovatív technológiát ötvöző modell a lehető legtisztább és leggyorsabb borotválkozás érdekében.

A forgó fejek a legnehezebben hozzáférhető helyeken is leborotválják a tarlót. A hozzá tartozó styler-t a stílusos szakáll és a jól ápolt bajusz rajongói értékelni fogják.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozó fejek száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - rendelkezésre állnak;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • több mutató - töltés, tisztítás, kések és borotválkozófejek cseréje;
 • stílusos kialakítás;
 • styler és trimmer tartozék;
 • Dokkoló állomás illattal;
 • szoros és szoros borotválkozás;
 • biztonság;
 • könnyű használat és gondozás.

Mínuszok

 • magas ár.

Philips S1131 1000 sorozat

Az önélező penge modell még a kis tarló megszüntetésében is segít a nehezen elérhető területeken.

A készülék akkumulátorról és hálózatról is működik. A beépített fény jelzi, hogy a borotvának szüksége van-e töltésre.

Specifikációk:

 • módszer - száraz;
 • borotválkozó fejek száma - 3 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - nem;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - nem;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - nem.

profik

 • tömörség;
 • gyengéd és tiszta borotválkozás;
 • alacsony ár;
 • önélező kések;
 • működés közben nem ad hangos zajt;
 • könnyűsúlyú.

Mínuszok

 • csak száraz borotválkozás;
 • nincs védelem a nedvesség behatolása ellen;
 • az akkumulátor nem tart sokáig.

Philips S5100 sorozat 5000

Stílusos modell három borotvafejjel, amelyek öt különböző irányban mozognak. A hajlított pengék bármilyen hosszúságú szőrt megragadnak, és maradék nélkül levágják őket.

A beépített kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, a fej és a penge cseréjének idejét, a tisztítás jelzőjét.

Specifikációk:

 • módszer - száraz;
 • borotválkozó fejek száma - 3 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - nem.

profik

 • az arc és a nyak kontúrjainak tökéletes megismétlése;
 • tiszta borotválkozás;
 • nem okoz bőrirritációt;
 • elfogadható ár;
 • az akkumulátor töltése több munkamenethez elegendő;
 • trimmer tartozék.

Mínuszok

 • rosszul behatol a kemény sörtékbe;
 • nincs utazási fedél.

A legjobb elektromos fóliaborotvák

A habborotvák még a nehezen elérhető helyeken is szoros borotválkozást biztosítanak. Nagyon sok olyan modell létezik a piacon, amelyek különböző funkcionalitással és konfigurációval rendelkeznek..

Panasonic ES-LV9Q

Nagyon rugalmas fejjel tervezték, amely szorosan illeszkedik a bőrhöz a lehető leghibátlanabb szőrtelenítés érdekében.

A kések nagy sebessége lehetővé teszi, hogy még nagyon rövid és durva szőrszálakat is leborotváljon.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozási szakaszok száma - 5 db.;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • csendesen működik;
 • gyors és kényelmes borotválkozás;
 • nem okoz bőrirritációt;
 • öntisztító rendszer;
 • informatív megjelenítés;
 • az akkumulátor több munkamenetig tart.

Mínuszok

 • magas ár.

Braun 7865cc 7. sorozat

Innovatív SkinGuard technológiával tervezték, hogy megvédje a bőrt a borotválkozás közbeni irritációtól.

3 úszó fej nyolc irányban biztosítja a sörték jó eltávolítását. Ezenkívül a készülék hatékony öntisztító rendszerrel rendelkezik.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • a borotválkozási szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • az akkumulátor töltése hosszú ideig tart;
 • öntisztító rendszer;
 • nem irritálja a bőrt;
 • szoros borotválkozást biztosít;
 • vízálló tok;
 • stílusos kialakítás.

Mínuszok

 • magas ár.

Panasonic ES-LV6Q

Stílusos modell egy speciális 5D többfejű fejjel, amely maximálisan követi az arc és a nyak körvonalait.

Ez lehetővé teszi még a durva szőrszálak eltávolítását is a legnehezebben elérhető területeken.

A kijelző rendszer azonnal értesíti az akkumulátor töltésének, a késváltás és az üzemmódváltás szükségességét.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozási szakaszok száma - 5 db.;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • szoros borotválkozás;
 • gumírozott, nedvességálló ház;
 • a bőrirritáció hiánya;
 • beépített kijelző;
 • könnyű használat és karbantartás;
 • automatikus tisztító funkció.

Mínuszok

 • magas ár.

Braun 3020s Series 3 ProSkin

Modell MicroComb technológiával, amely a legrövidebb hajszálakat is megemeli és levágja a legközelebbi és legkényelmesebb borotválkozás érdekében.

A visszahúzható trimmer tökéletesen körvonalazza az oldalbőrét és a szakállát.

Specifikációk:

 • módszer - száraz;
 • borotválkozási szakaszok száma - 2 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - nem.

profik

 • tiszta borotválkozás;
 • az akkumulátor töltése több munkamenethez elegendő;
 • nincs bőrirritáció;
 • elfogadható ár;
 • gumírozott és vízálló ház.

Mínuszok

 • hangos zajt ad működés közben;
 • nincs tisztító kefe.

Panasonic ES-RT37

Három lebegő fejjel rendelkező modell a kiváló borotválkozási teljesítményért.

A gumírozott nyél biztonságos fogást biztosít borotválkozás közben.

A lekerekített háló lehetővé teszi a biztonságos szőrtelenítést még nehezen elérhető területeken is.

Specifikációk:

 • módszer - száraz és nedves;
 • a borotválkozási szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • beépített töltésjelző;
 • puha és szoros borotválkozás;
 • alacsony költségű;
 • nincs bőrirritáció;
 • az akkumulátor töltése több munkamenethez elegendő;
 • egyszerű használat és karbantartás.

Mínuszok

 • rosszul borotválja a túl kemény tarlót.

A legjobb elektromos lebegő borotvák

Szinte minden modern borotva jól végzi munkáját, de az úszó fejjel felszerelt eszközök jobban eltávolítják a tarlót..

Braun 5190cc 5 sorozat

Gumírozott, vízálló kialakítással és lebegő 3 pengés fejjel tervezték a biztonságos borotválkozást.

Ezenkívül a készülék lehetővé teszi a tarló eltávolítását a legnehezebben elérhető helyeken is..

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz és nedves;
 • a borotválkozási szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • dokkoló állomás töltéshez és tisztításhoz;
 • nincs bőrirritáció;
 • tiszta, finom borotválkozás;
 • szép design;
 • könnyű használat és gondozás.

Mínuszok

 • hangos zajt ad működés közben.

Braun 5147s 5. sorozat

Speciálisan zuhanyzásra tervezett lezárt modell. A 8 irányban lebegő fej tökéletesen borotválja a tarlót, még az áll alatt és a nyak körül is.

A visszahúzható trimmer lehetővé teszi a szép oldalsó borotvákat és a szakállvonalakat.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz és nedves;
 • a borotválkozási szakaszok száma - 3 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - igen;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • töltésjelzés;
 • stílusos kialakítás;
 • a töltés több foglalkozásra elegendő;
 • működés közben csendesen zúg;
 • nincs bőrirritáció;
 • sima és finom borotválkozás.

Mínuszok

 • nincs olaj a pengék kenésére.

Braun 3010BT 3. sorozat borotválkozás és stílus

A modell az úszó fejnek és a három pengének köszönhetően ugyanolyan jól borotválja a bármilyen hosszúságú hajat.

Akkumulátoron és a hálózaton egyaránt működik. A lezárt borotvatest lehetővé teszi, hogy ne csak szárazon, hanem nedvesen is borotválja.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz és nedves;
 • a borotválkozási szakaszok száma - 3 db;
 • tápegység típusa - akkumulátor és hálózat;
 • trimmer - van;
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható borotválkozó egység - nem;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • borotválkozás után nincs irritáció;
 • jól illeszkedik a kézbe a gumírozott fogantyúnak köszönhetően;
 • a durva szőrszálakat is leborotválja a nehezen elérhető helyeken;
 • alacsony költségű;
 • elegendő töltés több munkamenethez.

Mínuszok

 • hangos zajt ad működés közben;
 • túl hosszúra húzhatja a hajat.

Braun 7893s 7. sorozat

Korszerű technikai képességekkel felszerelt modell. Több üzemmód lehetővé teszi az optimális kiválasztását a bőr és a haj típusa alapján.

A beépített kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hálózat állapotát és a tisztítási információkat.

Specifikációk:

 • rendszer - rács;
 • módszer - száraz és nedves;
 • borotválkozási szakaszok száma - 4 db;
 • teljesítmény típusa - akkumulátor;
 • trimmer - igen (2 db);
 • további mellékletek - nem;
 • mozgatható blokk - van;
 • lebegő fejek - igen;
 • tisztító kefe - igen.

profik

 • tiszta, finom borotválkozás;
 • beépített kijelző;
 • 5 üzemmód;
 • 2 trimmer;
 • a töltés több munkamenethez elegendő;
 • kényelmes és gyors tisztítás.

Mínuszok

 • minden borotválkozás után meg kell tisztítani;
 • magas ár.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

4 bevált módszer a korpásodás végleges megszabadulására

A bolygó minden második lakója olyan kellemetlenségekkel találkozott, mint a korpásodás. A sötét ruhákon jól látható, könnyű por és a hajba kusza pikkelyek még a legkiszolgáltabbak számára is hanyag megjelenést kölcsönöznek.

Göndör haj egy vasalóval

Bármely nőnek képesnek kell lennie arra, hogy gyönyörű frizurákat készítsen magának, és minél változatosabbak, annál érdekesebbek minden egyes új kép. Divatos megjelenéshez el kell sajátítania az elegáns fürtök hullámos hajformázásának és göndörítésének több módszerét, valamint mindenféle módot arra, hogy a haj hullámossá váljon, ha a szálak természetesen egyenesek.