Legfontosabb / Vitaminok

A legjobb ammóniamentes hajfestékek

Vitaminok

Az ammónia olyan vegyszer, amely káros füstöket bocsát ki és égési sérüléseket okozhat (ha a bőr érzékeny). Az ammóniamentes hajfesték biztonságos és kíméletes színezést biztosít. Az ammónia szintén olcsó derítő, mivel hidrogén-peroxidot tartalmaz..

Lehetséges festeni a hajat ammóniamentes festékkel?

Az ammóniamentes festéknek vannak előnyei és hátrányai. Az ilyen alapok nem alkalmasak minden nő számára, mivel rosszul festik át az ősz hajat és az újranőtt gyökereket. Az ammóniamentes festék használata miatt a hajat egyenetlenül lehet festeni, különösen akkor, ha korábban már ammónia termékkel festették.

Az ammóniamentes festékek előnyei:

 • éles, kellemetlen szag hiánya;
 • gyengéd festés, amely nem sérti meg a fürtöket vagy a fejbőrt;
 • nagy színpaletta (az ammóniatermékek ebben a tekintetben még mindig az élen járnak);
 • nincs ellenjavallat.

Az ammónia nélküli professzionális festék nem olcsó. Nem számít, milyen jó minőségű egy ilyen eszköz, még mindig nem ad hosszú távú eredményt. Az ammóniamentes termékkel készült festés legfeljebb 2-3 hétig tart. Az ammóniamentes termékek szintén nem teszik lehetővé a haj egyszerre több tónusának világosítását..

Káros az ammóniamentes hajfesték?

Minden festék használata előtt allergiás reakciót kell végezni. Ehhez először a terméket a bőr bármely területére, majd egy vékony hajszálra kell felhordani. Ez az eljárás segít elkerülni a kellemetlen eseményeket a jövőben..

Az ammóniát nem tartalmazó professzionális termékek nem károsak a hajra. Terhes és szoptató nők használhatják őket. A termék automatikusan ártalmassá válik, ha mérgező összetevőket tartalmaz (Syoss Oleo Intense).

Hogyan színezhet festékkel ammónia nélkül?

Az ammóniamentes festék világos árnyalatait nem sötét fürtökhöz tervezték. Ha egy barna nő egy szőkévé akar válni, akkor először meg kell fehérítenie a haját. De a halványítási eljárás észrevehetően rontja a fürtök állapotát, így az ammóniamentes festék pozitív hatása nem lesz észrevehető. Ilyen esetekben ammónia nélküli festékre van szükség annak érdekében, hogy ne sértse meg még jobban a hajat..

Az ammónia megnyitja a haj pórusait, így a fürtök szemtelenek és bolyhosak lesznek. Ammóniamentes termékek használata után a haj szerkezete nem változik.

A gyengéd termékkel történő helyes festést a következő séma szerint kell elvégezni:

 1. Festéket alkalmaznak a mosatlan hajra. Ugyanakkor a fürtökön nem lehet más eszköz (gélek, lakkok, habok). Először a terméket el kell osztani a gyökereken, és 10-15 perc elteltével a haj teljes hosszában fel kell kenni..
 2. A terméket nem szabad 30-40 percig lemosni. A pontos idő a kívánt árnyalattól függ: ha egy nő élénk, intenzív színt akar kapni, akkor hosszabb ideig kell tartania a terméket.
 3. Összegzésképpen tápláló balzsamot kell felvinni a fürtökre. Erősen ajánlott hagyni, hogy a hajad természetes módon megszáradjon, hogy fényes legyen és ne legyen fodros..

A festék gyorsabban fog működni, ha törülközőbe tekeri a fejét (egy speciális műanyag sapka felhúzása után).

Milyen gyorsan lemossák az ammóniamentes festéket?

Az ammóniamentes festékeket gyorsan, legfeljebb egy hónap alatt lemossák. Egyes termékek, például a Garnier, egyáltalán nem tapadnak a hajhoz. Az ammónia nélküli kiváló minőségű és professzionális termék valamivel kevesebb ideig tart, mint az ammóniafesték. Haját tartósan szelíd termékkel festheti, mivel nem árt.

Ha egyfajta minősítést készítünk az alapokról, akkor a vezető pozíciót a Kapous, a Matrix, az Estel termékei veszik át. Perzisztensek és használatuk nem korlátozódik az egyszerű festésre. Ezekkel a festékekkel gyönyörűen színezheti a haját anélkül, hogy drasztikusan megváltoztatná az árnyékot. Itt tekintheti meg, hogy a Matrix milyen árnyalatokat készített a szőkék, barna hajú nők és barnák számára.

A legjobb gyártók festékeinek áttekintése

Hol tudnék vásárolni? Az alábbiakban felsoroljuk a tisztességes nemek körében népszerű ammóniamentes festékeket. A vásárláshoz keresse fel a gyártó hivatalos webhelyét. Professzionális termékek (Kapous, Matrix) megtalálhatók a professzionális kozmetikai üzletekben is. Hogy néznek ki, a fotón látható..

Syoss Oleo Intense

A gyártó állítása szerint a Cjos Oleo Intense különféle vitaminokat és olajokat tartalmaz. A készítmény valóban tartalmaz hasznos anyagokat, köztük argonolajat, amely táplálja a hajat. De az eszköznek egyetlen jelentős hátránya van: a mérgező komponensek jelenléte. A termék szulfátokat (SLS), linalolt (dermatitist okozhat), aminofenolt tartalmaz. Az ammóniafesték sokkal biztonságosabb lehet, mint a Syoss Oleo Intense.

A termék nem ajánlott olyan nőknek, akiknek túlérzékenysége van a bőrön, valamint azoknak, akiknek a haja rossz állapotban van. A vásárlói vélemények izzadsága alapján megállapíthatjuk, hogy a festék nem ellenálló, gyengén fest az ősz hajra, és kiszáríthatja a fürtöket. Ára 286 és 409 rubel között változik.

Estel Sense De Luxe

Az Estelle kiváló minőségű és népszerű márka a szépségiparban. Az e cég által gyártott termékeket szinte az összes fodrászszalonban használják. Az Estel Sense De Luxe-t szintén kellemes minőség és nagy tartósság jellemzi. A fényes pigmentet 3-4 hét alatt kimossák, de az árnyék legfeljebb 2 hónapig tart. A termék használatával teljes színezést és tonizálást is végezhet.

A TOP 10 gyengéd professzionális hajszín ammónia nélkül

A hajfesték kozmetikai termék, amely a hajat a kívánt pigmenttel telíti, emellett a szálak egészséges fényt, feszességet és rugalmasságot kapnak.

Hiszed vagy sem, azonban egyes festékek bizonyos termékei azt jelzik, hogy ez a termék nem tartalmaz ammóniát? Mit jelenthet?

Ammóniamentes készítmények

Az ammónia lúg, és állandó hajfestékekben használják. A kompozíció képes megnyitni a hám pikkelyes rétegét és behatolni oda, hozzájárulva a színezéshez.

A készítmény súlyos irritációt okozhat a légzőrendszerben, látás- és koordinációs zavarokat okozva. A pikkelyes réteg megnyitásakor az ammónia behatol a bőr pórusaiba, tovább nyitva a testre káros anyagok tömegének bejáratát.

Ez a lúg nem biztonságos, és allergiát okozhat egy személynél - kiütés az egész testen, bőrpír, egészen a gége duzzadásáig. Óvatosan kezelje az ammóniafestéket, nehogy később súlyos sérüléseket szenvedjen égési sérülések formájában.

Jelenleg ammóniamentes festékekre van szükség, amelyek biztonságos és kíméletes festést biztosítanak a szálak számára. A professzionális ammóniamentes készítmények drágák, de az eredmény tart, mint abban az esetben, ha a költségvetési lehetőséget legfeljebb 2-3 hétig használják.

Ammóniamentes készítmények előnyei:

 • Minimális mennyiségű vegyszert tartalmaz;
 • Kiderül a fürtök kezelésének hatása;
 • A fürtök védettek a környezeti tényezők negatív hatásaitól;
 • A fejbőr agresszív festékekkel szembeni érzékenységére használják;
 • Kiderült egy világos árnyalat, amelyet a különböző hangok kombinálásával lehet módosítani.

Ami a hátrányokat illeti, ez egy gyors lemosás, képtelenség fenntartani a fürtök tükör fényét a haj következő festéséig. Az ammónia nélküli festékeket nehéz az ősz hajra festeni. Gyakrabban frissítenie kell az árnyékot, ami kihat a felhasználó pénzügyi oldalára.

TOP 10 gyengéd professzionális ammóniamentes festék

A vezető pozíciókat a Kapous, a Matrix, az Estel termékei foglalják el. Ezeknek a festékkompozícióknak a segítségével gyönyörűen színezheti a haját, miközben drámai módon nem változtatja meg az árnyékot.

A gyártók legjobb ammóniamentes készítményei

1. Festék L'oreal (L'oreal Casting Creme Gloss)

Népszerű a kozmetikumok körében. A színek széles skálája létezik, körülbelül 30 eredeti árnyalat. A festék összetétele ápoló és gyógyító hatású. Ár - 250 rubeltől.

2. Syoss Oleo Intense

A termék vitaminokat, szerves olajokat tartalmaz a fürtök táplálásához és gyógyításához. Ugyanakkor a készítmény telített szulfátokkal (SLS), linaloolval (dermatitist kiváltó anyag), aminofenollal. A festék nem alkalmas érzékeny fejbőrre. Ár 280 rubeltől.

3. MatrixColorSynk

Innovatív hatást fejt ki - a haj üvegezése. A szálak simává válnak, a mérleg lezárult, az új árnyalat 6 hétig tart, élettel teli és fényesebbé teszi a fürtöket.

4. Festék Schwarzkopf (Schwarzkopf Professional Igora Vibrance)

A termék erőteljes gondozó tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanakkor a fürtök szerkezete helyreáll, a haj gazdag színt nyer. Ár 360 rubeltől.

5. Barex Italiana Permesse szőke garanciák 1: 2

Krémszínű hajfesték shea vajjal. A festék elősegíti a szálak 5 tónusú megvilágítását. A hatóanyagok serkentik a haj hidratáltságát, táplálkozását és védelmét. A krémfesték hibátlan egységességet biztosít, hosszú ideig megtartja a kapott árnyalatot. Ár 600 rubeltől.

6. GKhair olaj hajszín

Olajos hajfesték keratinnal, kiváló fedést biztosít az ősz haj számára. A kompozíció keratin komplexet, jojobaolajat, argánt tartalmaz, amelyek megvédik a szálakat a károsodásoktól és helyreállítják a haj szerkezetét. Ár 560 RUR-tól.

7. Estelle festék (Estel Sense De Luxe)

A szalon hajszínezésének népszerű gyógymódja, a formula hasznos olajokkal, kivonatokkal, panthenollal és keramidokkal gazdagodik, és tartós gyógyító hatású. Ár 550 rubeltől.

8. Chi festék (CHI Infra No Lift)

Festés után a szálak biolaminálásának hatása érhető el. A színpalettát 9 skála képviseli, a színező kompozíció egyenletes árnyalatot ad a szálak teljes hosszában, a sérült pikkelyeket lezárják. Ár 1100 rubeltől.

9. Matrix Socolor Beauty

Gazdag árnyalat paletta. A terméket szalonokban használják, tökéletesen fest az ősz hajra. Keramidokat, bojtorján, olívaolajokat tartalmaz, amelyek megvédik a fejbőrt, és erősekké és rugalmassá teszik a hajat Ár 350 rubeltől.

10. Garnier Color & Shine

Az olajos összetétel óvatosan megfesti az ősz hajat, fényes pigmentet ad a hajnak, táplálja a fürtöket. A szín körülbelül 2 hétig tart. A kompozíció természetes és ártalmatlan. Ár 200 rubeltől.

Az ammóniamentes készítmények alkalmasak szalon- és otthoni színezésre. A szálak kiváló minőségű festéséhez fontos, hogy kövesse az utasításokat a haj egyenletes festése érdekében.

Néhány tipp a színezéshez

Ha ősz haja van, választhatja a tonizálást vagy az ammóniamentes készítmények használatát. Fontos kerülni a telített élénk színeket a színező pigment egyenletes eloszlása ​​érdekében..

Festés előtt ne mossa meg a fejét, csak akkor, ha hajformázó termékek vannak a szálakon. Vigyen fel festéket száraz vagy enyhén nedves fürtökre, masszázsmozdulatokkal ossza el a kompozíciót.

A gyökerek festésekor először 15 percig vigye fel a kompozíciót a gyökerekre, majd a kompozíció többi részét ossza szét a szálak teljes hosszában. 20 perc múlva mossa le. Ha a tippek szárazak, kenjen rájuk bármilyen alapolajat..

Sérült fürtök festésekor a felére csökkentse a hajjal való érintkezés idejét. A fürtök egészségének megőrzése érdekében ajánlott házi tápláló maszkokat használni, amelyek alapja: alapolaj, esszenciális kivonatok, tojássárgája, erjesztett tejtermékek..

Az ammóniamentes festék biztonságos a haj egészségére??

A látszólag biztonságos, ammóniamentes festékekben ammóniaszármazékot használnak - etanol-amint. A termék kevésbé káros, mint az ammónia. Ezt a gyógyszert a festékhez nagyobb arányban adják, mint az ammónia.

Ennek az új anyagnak köszönhetően a színező összetétel megszünteti a fejbőr égését, és a szag nem irritálja az orrát. De a szervezetre ártalmas anyagok még mindig benne maradnak, elvégre rövid időre, bár valahogy meg kell erősítenie a pigmentet a hajon.

Óvatosan kell eljárnia más anyagokkal szemben is. Ezek metil-toluol, parabének. Sokféle színben találhatók. Kiprovokálhatják a fejbőr hidrobalanciájának megsértését. Segít csökkenteni a haj regenerálódását.

Az ilyen komponensek égési sérüléseket, száraz bőrt okozhatnak, és a szeborreás zuzmó forrásává válhatnak. Óvatosnak és körültekintőnek kell lennie az ammóniamentes kompozíció kiválasztásakor és megvásárlásakor, feltétlenül konzultáljon szakértőkkel, és ne támaszkodjon a "barátok" tudására és tapasztalatára..

A hajfesték kiválasztásakor meg kell vizsgálni a csomagolást, még akkor is, ha idegen nyelven van írva (online lefordíthatja az internet segítségével). A csomagoláson fel kell tüntetni egy adott anyag százalékos arányát.

Csak megfelelő színező termék megválasztásával lehet megmenteni és megóvni a hajat a káros komponensek nemkívánatos hatásaitól. És még akkor is, ha a csomagoláson az áll, hogy a festék ammóniamentes, nem szabad 100% -osan támaszkodnia arra, hogy biztonságos a test és a haj egészségére..

Ammóniamentes hajfestékek - jellemzők, legjobb termékek és vélemények

A gyártók, igyekeznek tetszeni a fogyasztónak, minden ízléshez gyártanak egy sor színezéket. Minden kiskereskedelmi láncban könnyen megvásárolhatja mind ammóniamentes, mind összetételében ammóniát tartalmazó festékeket. Ez utóbbiak azonban egyáltalán nem biztonságosak..

 • Az ammónia károsítja a hajat ↓
 • Az ammóniamentes festékek jellemzői ↓
 • Hogyan működik ↓
 • A legjobb legjobb ↓
 • Loreal Casting Gloss ↓
 • Garnier Color Shine ↓
 • Schwarzkopf Essential Color ↓
 • Chi ↓
 • Használati tippek ↓
 • Lehetséges-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel? ↓
 • Előnyök és hátrányok ↓
 • Vélemények ↓

Az ammónia károsítja a hajat

Hosszú ideje tudományosan bizonyított, hogy az ammónia helyrehozhatatlan kárt okoz a festés során.

Mi az ammónium-hidroxid veszélye:

 1. Kiprovokálja a szál szerkezetében található melanin megjelenésének szabályozásáért felelős fehérjék lebontását.
 2. Megzavarja a faggyúmirigy normális működését.
 3. Meglazítja a fürtöket, szárazra és kifakulttá teszi őket.
 4. Ha képes behatolni a bőr pórusaiba, az helyrehozhatatlan kárt okoz a test belsejében.
 5. Provokálja a haj törését.
 6. A festési eljárás ajánlott idejének növekedésével provokálhatja a haj részleges elvesztését és más színvilágot kaphat..

Az ammóniamentes festékek jellemzői

A gyengéd gyógymód képes finoman színezni a fürtöket, anélkül, hogy kárt okozna. Az ammónia és a hidrogén-peroxid csökkent arányának hiánya a kompozícióban lehetővé teszi az eljárások végrehajtását a haj szerkezetének megváltoztatása nélkül.

Ezenkívül a modern gyártók a színskála választékának meglehetősen széles skáláját kínálják, ami gyakorlatilag nem marad el az ammóniatermékekkel szemben. Az ammónium-hidroxidot nem tartalmazó festék tartósan alkalmazható, anélkül, hogy aggódna a hajvonal egészségi állapota miatt.

Az ammóniamentes színezőanyag fő jellemzője, hogy fokozatosan felhalmozódik a haj kutikulájában. Ez lehetővé teszi, hogy minden következő eljárás során egyre világosabb és telítettebb árnyalatot figyeljenek meg, amely a lehető leghosszabb ideig fenntartható..

Működési elve

A festékgyártók gyakran etanol-amint használnak fő komponensként az ammónium-hidroxid helyettesítésére. A vegyi anyag nem képes befolyásolni a fejbőrt, a faggyúmirigyet, a haj szerkezetét. Ezenkívül fontos előny az éles mérgező szag hiánya, amely ammónia-színező szerekkel rendelkezik..

Az etanolamin behatol a hajszálba anélkül, hogy befolyásolná a keratin sejtek mély rétegeit. Ez teszi lehetővé az eljárás teljes biztonságosságát, mivel a keratin minimális hatást fejt ki.

A festék speciális alkatrészekkel borítja be a szálat, és közvetlenül a haj szerkezetében tartja a festéket. A gyártók által a csomagban gondosan javasolt balzsam táplálja a szálakat, puhaságot és selymességet kölcsönöz a fürtöknek.

A legjobb

A legjobb eszköz az acél festésére:

Loreal Casting Gloss

Az egyik összetevő a méhpempő, amely lehetővé teszi, hogy gyengéden vigyázzon a hajra, és lágyságot és gyengédséget adjon a hajnak. A festék hihetetlenül kellemes aromát bocsát ki a vadon termő bogyós gyümölcsökből, és tökéletesen fest az ősz hajra. A paletta 26 árnyalatban jelenik meg, amelyek bármely szaküzletben megvásárolhatók.

A festék költsége csomagonként 300-450 rubel.

Garnier szín ragyog

Borítja az ősz haj 50% -át, fokozva ragyogásukat és új árnyalatnak természetes fényt, természetességet adva. Az összetevők között jótékony áfonyakivonat és argánolaj található. A festék krémes szerkezetű, és a megszerzett színt több mint 40-50 napig megőrzi. 16 árnyalatban kapható.

A csomagolás költsége 160 rubelen belül van.

Schwarzkopf Essential Color

Fehér tea és licsi kivonatokat tartalmaznak, amelyek gyengéden gondoskodnak a szálakról. A hihetetlen tartósság szinte teljes szürke burkolatot biztosít. Ezenkívül a készlet tartalmaz egy vitamin maszkot, amely hasznos elemekkel tölti fel a göndör szerkezetét. A paletta 20 árnyalatból áll.

A költségek 350-450 rubel tartományban vannak.

Egy modern színezőanyag, amely nem okoz kárt a hajszerkezetben, ellensúlyozza az allergiás reakciók megjelenését, és ragyogást és fényt kölcsönöz a fürtöknek. A fürtök 12 tónusú halványítása lehetséges.

Egy egyedi termék költsége - 700 rubeltől.

Használati tippek

A szakértők néhány ajánlást tettek a festék használatára:

 1. Ne mossa meg a fürtjeit közvetlenül a festési eljárás előtt.
 2. Ügyeljen arra, hogy egyenletesen oszlatja el a festéket, és öblítse le langyos vízzel.
 3. A balzsam használata a folyamat szerves része.
 4. A világos szálak sokkal gyorsabban változtatják meg a színüket, mint a feketék. Ezen megfontolások alapján érdemes kissé csökkenteni az eljárás befejezéséhez javasolt időt..

Lehetséges-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel?

A fürtök világosítása ammóniát nem tartalmazó festékkel teljesen lehetséges. Ezenkívül az eljárás gyengédnek ígérkezik, túlnyomórészt helyreállító hatással..

Előnyök és hátrányok

A színezőanyagok fő előnyei:

 1. Nincs káros hatása a hajszálra - a festék beborítja a felületet anélkül, hogy megpróbálna behatolni a hajba.
 2. Szükség esetén a festék gyakori használatának lehetősége.
 3. Gazdag vitaminkomplexum tartalma, amely a fürtöket számos nyomelemmel tölti fel.
 4. A termék hosszú távú használata pigmentet halmoz fel a szálakon, ami lehetővé teszi, hogy az egyes eljárások növeljék egy új árnyalat fényességét és telítettségét.

Mint minden más termék, a színezőanyagnak számos hátránya van:

 1. Az igazán tartós festékek elég magas költségei.
 2. A megszerzett árnyalat rövidebb megőrzése a hajon, mint az ammónia alapú termékkel történő színezés. Rendszeres eljárás szükséges.
 3. Nem minden márka képes először az összes ősz hajra festeni.

Vélemények

ammónia nélküli festékkel történő festés eredménye

Alexandra, 25 éves

Amint a lelkem változtatást kér, azonnal megveszem a Garnier Color Shine-t, mivel számomra rendkívül fontos, hogy a saját hajam egészséges maradjon. Nagyon szeretem, hogy a festék nem terjed ki és hihetetlenül kellemes aromájú. Ezenkívül a gyártó egy hajmaszkot tesz a csomagba, amely táplálja a fürtöket, és festés után nemcsak új színt, hanem természetes frissességet, fényességet és ragyogást is szerez. Mindig örülök a festés eredményének.

Veronica, 43 éves

Az első ősz haj megjelenésével aktívan elkezdtem ammónia nélküli festékeket használni. A Schwarzkopf Essential Colort választottam. A haj gyönyörű színű, kellemes aromát, puhaságot és selymességet hagy maga után. Nagyon elégedett vagyok az ősz haj 100% -os színezésével és a megszerzett árnyalat kb. 2 hónapos megőrzésével. Nagyon elégedett vagyok a festékkel, ezért most csak ezt a márkát használom.

Svetlana, 35 éves

Nemrégiben egy szépségszalonban végeztek halványító eljárást ammóniamentes festékkel. Hogy őszinte legyek, nemigen hittem abban, hogy elérjem, amit akartam - szőke árnyalatot kaptam, mivel természetes színem meglehetősen sötét. A mester azonban Chi festékkel szőke árnyalatot adott fürtjeimnek, ami hihetetlenül megváltoztatta a képemet és önbizalmat adott. Festés után a haj megőrzi puhaságát, rugalmasságát és természetes fényét.

Angelina, 24 éves

Tekintettel a szakaszos festés iránti szeretetemre, úgy döntöttem, hogy csak ammóniamentes termékeket használok a szálak egészségének megőrzéséhez. Egy meglehetősen drága Chi festéket választottam. A legelső eljárás után azonban rájöttem, hogy jól döntöttem, és a jogorvoslat valóban megéri a pénzét. A haj egy színezésben akár 12 tónust is megváltoztat, megőrzi rugalmasságát, puhaságát és sokáig megőrzi a megszerzett árnyékot.

Ammóniamentes hajfestékek

A modern fodrászipar különféle termékeket kínál a nőknek a megjelenés kísérletezéséhez. A haj színének radikális megváltoztatásához enyhén frissítse a képet, adjon fényt vagy extravaganciát - mindez a színező kompozíciók hatáskörébe tartozik. A perzisztens pigment azonban helyrehozhatatlan károkat okozhat a fürtökben, kiszáradnak, kimerülnek és élettelenek lesznek. 2010-ben ammóniamentes hajfesték jelent meg a híres Schwarzkopf márka vonalában. Hosszú időbe telt, mire a stylistok és ügyfeleik értékelték a termék minden előnyét. Most a piacon megtalálhatja a különböző gyártók e kategóriájú alapjait..

Megfontoljuk a kompozíciók összes tulajdonságát, tanulmányozzuk a legnépszerűbb márkák minősítését.

Mik azok az ammóniamentes készítmények

Ammónia és hidrogén-peroxid nélküli hajfestékkel nem aggódhat a fürtjeinek egészsége miatt. A modern gyártók eltávolították a kompozícióból a két legagresszívabb alkatrészt. A perhydrol (vagy peroxid) felelős a szál elszíneződéséért, szó szerint "kimossa" belőlük a természetes pigmentet. Ezáltal a fürtök törékenyek és szárazak lesznek, megfosztva őket erejüktől és ragyogásuktól. Az ammónia egy új szín "beágyazása" érdekében nyitja meg a hajmérleget, amely segíti a színező részecskék behatolását a szerkezetükbe és az árnyék teljes megváltoztatását. Az eljárás után azonban nem záródnak újra, a hajszál megzavarodik, és meglehetősen nehéz helyreállítani..

Az ammónia káros hatása ezzel nem ér véget, a vegyszer a perzisztáló festékeknek jellegzetes szúrós szagot ad, nagyon mérgező és a bőrön keresztül behatolhat a testbe, mérgezve, nyálkahártya égési sérüléseket, allergiákat és egyéb negatív reakciókat okozhat..

Professzionális ammóniamentes hajfestékekben a peroxidot és az ammóniát egyáltalán nem használják, vagy ezeknek a kémiai összetevőknek az aránya elhanyagolható.

A színváltási eljárás nem annyira káros a fürtökre, mint a tartós készítmények használata esetén. Ezenkívül a termékek természetes növényi összetevőket és vitaminokat tartalmaznak, amelyek táplálják, hidratálják és megvédik a szálakat a külső tényezők negatív hatásaitól..

Előnyök és hátrányok

A biztonságos festékekben található alacsony hidrogén-peroxid- és ammónia-tartalom vitathatatlan plusz. A készítmények nem sértik a hajszál integritását, a fürtök felületére vannak rögzítve, és nincsenek beépítve a szerkezetükbe.

profik

A tápláló és hidratáló összetevők megvédik a hajat a vegyi anyagok negatív hatásaitól. Nemcsak új megjelenést kap, hanem a hajad számára is előnyös.

Az előnyök listája folytatódik:

 • a kellemetlen szag hiánya;
 • a toxinok testre gyakorolt ​​negatív hatásának csökkentése;
 • a fürtök rugalmasságának és egészségének megőrzése;
 • a készítmények terhesség alatti használatának képessége az orvossal történő előzetes egyeztetés után.

Mínuszok

Ezekkel a tulajdonságokkal ruházzák fel a gyártók a festékeket. De vajon valóban ennyire ártalmatlanok? Nem igazán. A szín rögzítéséhez parabének kerülnek a kompozícióba. Leggyakrabban monoetanol-amin, és mennyisége meglehetősen magas. Az anyag még az ammóniánál is rosszabbul hat a bőrön.

A pigment stabilitása érdekében a toulolt, a diamnobenzolt, a rezorcinot és más olyan kémiai anyagokat is alkalmaznak, amelyek negatív hatást gyakorolnak a testre. Még az árnyék enyhe változása is károsíthatja a hajat..

 • Rövid távú eredmény. A gyártók az árnyék akár két hónapos tartósságát ígérik, sőt, a festéket 4-6 fürdőkezelés után lemossák.
 • Alacsony álcázási tulajdonságok. Festse át az ősz haját, ellentétben a hirdetési ígéretekkel, röviden képes lesz rá. 2 hajmosás után ezüstös árnyalatok kezdenek megjelenni a hajon.
 • A drasztikus változások hiánya. Nem lesz képes barna színűből szőkévé válni, vagy fordítva, mivel az ammóniamentes készítmények csak 2-3 tónussal változtathatják meg a haj színét.
 • Kiszámíthatatlan pigmentfejlődés lehetősége. Ez az opció csak akkor valószínű, ha korábban festett fürtöket tartós festékekkel, basmával vagy hennával, vagy perm-t végzett. Annak érdekében, hogy a pigmentek ne reagáljanak a korábban használt termékekkel, ne kísérletezzen egyedül, jobb, ha olyan fodrászat keres, aki tanácsot ad a legmegfelelőbb összetételhez.
 • A sárgaság megnyilvánulása. Kellemetlen sárga árnyalat jelentkezhet, ha a túl sötét szálakat meg akarja világosítani. Ez gyakran előfordul, ha ammóniával ellátott festékeket használnak, színezőanyagokkal pedig megszüntetik..

A népszerű márkák áttekintése

A boltok polcain megtalálhatók ammónia nélküli professzionális festékek és a tömegpiaci szektor ártalmatlan termékei. Hogyan lehet eligazodni a különféle áruk között? Összegyűjtöttük a legnépszerűbb és legnépszerűbb termékeket, amelyeknek sikerült jól ajánlaniuk magukat a stylistok és csodálatos ügyfeleik körében.

A besorolás tanulmányozása után emlékezhet a hajának leginkább megfelelő nevekre.

Estelle

Az orosz márka az Estel Sense De Luxe ammóniamentes festékek sorozatát kínálja a fogyasztóknak. A paletta meglehetősen változatos, 56 természetes árnyalatot tartalmaz. A panthenol, a keratin, az olívaolaj és az avokádó táplálja és hidratálja a fürtöket.

A krémfesték jól alkalmazható, nem terjed és egyenletesen oszlik el, szalonokban és otthon is használják. Keverje össze a terméket, mielőtt a hajra felveszi 1,5% aktivátorral vagy 3% oxigénnel, amely külön kapható.

A felhasználók megjegyezték, hogy a szín meglehetősen egyenletesen jelenik meg, és megfelel a gyártó által megadott árnyalatoknak. A pigmentet 2 hét után lemossák, de kumulatív hatása van. Minél gyakrabban használja az Estel Sense De Luxe-t, annál hosszabb a hézag a kabátok között..

"Schwarzkopf"

Az úttörő és az egyik legnépszerűbb globális márka egyszerre többféle ammóniamentes terméket kínál.

 1. Az Essential Color gazdag paletta 20 árnyalatból. A kompozíció fehér tea és licsi kivonatokat tartalmaz, amelyek gondoskodnak a fürtökről. A készlet tartalmaz egy vitamint tartalmazó kondicionálót, amely helyreállítja a hajat festés után. A gyártó azt állítja, hogy a termék segítségével 30-100% -ban szürke hajat festhet át, a választott színtől függően..
 2. A Perfect Mousse olyan habfesték, amelyet otthon különösen könnyű használni. A hajon egyenletesen oszlik el, nem folyik le, a maradványok könnyen eltávolíthatók. A palettán 20 árnyalat található, amelyek segítenek abban, hogy bármilyen megjelenés fényesebb és kifejezőbb legyen. A fő gondozóanyagok a szójafehérjék és az orchidea kivonatok. Még a nagyon száraz haj helyreállításával is megbirkóznak, erőt és selymességet kölcsönöznek neki..
 3. A Nectra Color vonal a legkevésbé népszerű a fogyasztók körében. A gyártók azt állítják, hogy a festék nemcsak gazdag színt és fényt kölcsönöz a fürtöknek, hanem simítja is a felületüket. A táplálék virágnektárból, panthenolból és sárgabarackmag olajból származik.

De a Nectra Colornak számos hátránya van. Gazdag összetétele ellenére sok lány a következő okok miatt nem vásárolná újra ezt a terméket:

 • egyenetlen színfejlődés (valószínűleg ez az otthoni festés kellemetlenségeinek tudható be);
 • a szürke haj rossz árnyékolása, mint más ammóniamentes vegyületek;
 • a készítmény kellemetlen keverése és alkalmazása, a festéket egy palackba kell szorítani egy oxidálószerrel, majd alaposan rázza fel, és egy speciális fúvóka segítségével alkalmazza a terméket a hajra. Ennek következtében az üvegben nagy mennyiségű felhasználható festék marad..

"Mátrix"

A professzionális márka minőségi termékeket kínál különböző vonalakban. A legnépszerűbb a Socolar Beauty, amelyet kifejezetten az ősz haj festésére terveztek. A szerző képlete egészen egyszerűen működik: az alkatrészek önbeállító funkciókkal rendelkeznek, kölcsönhatásba lépnek a fürtök természetes pigmentjeivel és alkalmazkodnak hozzájuk. Ez lehetővé teszi, hogy fényes, természetes és egyenletes árnyalatot kapjon bármilyen típusú és színű hajon, feltéve, hogy a bennük lévő szürke haj nem több, mint 50%.

A paletta hideg és meleg, világos és természetes tónusokat tartalmaz. A termék részét képező jojobaolaj valóban elegáns fényt kölcsönöz a fürtöknek.

A Color Sync vonal olyan lányok számára alkalmas, akik még nem kísérleteztek a fürtökkel, vagy már könnyítették őket. Az ammóniamentes termékeket gyakran használják a szín kiegyenlítésére normál festés után. Gyengéden befolyásolják a szálakat, anélkül, hogy károsítanák a rudak szerkezetét, és nem fedik fel a pikkelyeket.

A ceramidok, amelyek a színezékek részét képezik, képesek kitölteni a szőrszálak pórusait. Ez segít kiegyenlíteni a haj szerkezetét, fényes fényt és egyenletes árnyalatot kölcsönöz neki..

Vella

A Wella ammóniamentes festéksorát gyakran használják azoknak a fürtöknek a megvilágítására is, amelyek korábban agresszív világosításnak vagy színezésnek engedtek be. Az alapok részeként:

 • Tápláló olajok és vitamin komplexek, amelyek szó szerint új életet lehelnek a sérült hajba.
 • A keratinok erősítik a hajat és megvédik a külső tényezők negatív hatásaitól.
 • A méhviasz kiegyenlíti a szőrszálak szerkezetét, növeli azok térfogatát és sűrűségét, megakadályozza a pigment gyors kimosódását.

Szürke hajra is lehet festeni kompozíciók segítségével, de csak azzal a feltétellel, hogy mennyisége ne haladja meg az 50% -ot.

"Londa"

A Londa márka Londacolor vonala 90 árnyalatban jelenik meg. Alapvetően ezek hideg színek, amelyek között még kéket és orgonát is találhat. Ugyanakkor a klasszikusok szerelmeseinek is sok közül lehet választani - a paletta változatos.

A festék képes harcolni az ősz hajjal és korrigálni a haj színét, ez segít radikálisan megváltoztatni a képet. A pigment mikrorészecskék gömb alakúak, ezért jól tapadnak a szőrszálakhoz. Ezenkívül fényvisszaverő elemeket is tartalmaznak, hogy a fürtök fényt és fényt kapjanak. A gyümölcsviasz és a keratin táplálja és hidratálja a zárakat, egyenletessé téve a felületüket, ami lehetővé teszi a szín egyenletes megjelenését.

A színezés elvégezhető otthon, mivel a kompozíció sűrű állagú, nem "lebeg" és egyenletesen oszlik el.

"Loreal"

A francia márka a Casting Gloss vonalat kínálja az enyhe színezés érdekében. 26 különböző színt talál, az élénk szőkétől a mélyfeketéig.

A termékek szabadalmaztatott formulán alapulnak, amely méhpempőt használ. Ez az összetevő a haj fényét adja, fényessé, kezelhetővé és simavá teszi. A természetes olajok és a fényvisszaverő részecskék gondoskodnak a fürtökről, több fényt és fényt adnak a színnek.

A festék felhordása nagyon egyszerű; ehhez a gyártók speciális palackokat szállítottak kényelmes permetezőkkel. A festék nem roncsolja a haj természetes pigmentjét, segít megbirkózni az ősz hajjal, ha annak fele nem haladja meg a haját.

"Garnier"

Leggyakrabban a "Garnier" ammóniamentes termékeit használják hajformázásra, de független festékként is működhetnek. Segítségükkel nem lehet radikálisan megváltoztatni a képet, de az alapszín hangsúlyozása, világosabbá és kifejezőbbé tétele teljesen kivitelezhető feladat..

Kevés árnyalat van a palettán - csak 16, de ezek kombinálhatók új friss ötletek létrehozásához.

A színezékeket argánolajjal, vitaminokkal és áfonyakivonatokkal dúsítják. Ezek az összetevők természetes fényt adnak a fürtöknek, simavá, kezelhetővé és ápoltá teszik őket. A gyártók biztosítják, hogy bármelyik választott szín segít eltakarni a szürke szálakat, és fokozatosan csak 5 hét múlva mossa ki. A tartósság azonban kisebb, ha gyakran mossa a haját..

"Faberlik"

A népszerű márka paletta természetes ammóniamentes festékeket kínál, amelyek képesek megbirkózni az ősz hajjal és egyszerre 3 tónussal enyhíteni a fürtöket. Ugyanakkor a haj szerkezete nem zavart, hanem éppen ellenkezőleg, egységesebbé válik.

A természetes olajok, a lótusz kivonatai, a gingko biloba, az aloe és a napraforgó gondoskodó tulajdonságokkal rendelkeznek. Lehetővé teszik a festés és a helyreállítás kombinálását. Az eljárás után a haj sima, puha lesz, fényes fényt és tökéletesen egyenletes telített árnyalatot kap.

A gyártók azt állítják, hogy a termékek összetételében nincsenek agresszív vegyi anyagok, ezért érzékeny fejbőrű nők számára alkalmasak.

Az ammónia és hidrogén-peroxid nélküli színező készítmények kevésbé káros hatással vannak a fürtökre. Ezenkívül szinte mindegyik tartalmaz tápláló, hidratáló és helyreállító összetevőket, amelyek segítenek megvédeni a hajat a negatív tényezőktől..

Ne feledje azonban, hogy bármelyik, még a legártalmatlanabb festék is tartalmaz kémiai összetevőket.

A gyengéd szerekkel festett haj gondos, rendszeres ápolást igényel. Csak célzott kozmetikumokat válasszon, használja az utasításoknak megfelelően, ne hagyja figyelmen kívül a házi recepteket. Csak az intézkedések teljes skálája segít helyreállítani a haját.

Ammóniamentes hajfesték: válassza ki a legjobbat

Sok lány szereti a kísérletezést, de attól tart, hogy gyakori festéssel tönkreteszi a haját. Nem is olyan ijesztő, mert a készítményben ammónia nélküli gyengéd festékek vannak, amelyekre bízhatja fürtjeit!

Sokan átestek a pokol minden körében, és megpróbálták a megfelelő színt elérni, de azért, hogy ne rontsák el túlságosan a hajukat. Sajnos még a professzionális ammóniafestékek is szó szerint aláássák a haj természetes szerkezetét a festési folyamat során. És ez annak a ténynek köszönhető, hogy a színező pigmentnek be kell jutnia a hajba, miközben elpusztítja a felső pikkelyeket és a legfontosabb keratin réteget. Ezért - szárazság, törékeny végek, ápolatlan haj és még korpásodás is. Az ammóniamentes hajfesték vagy krémfesték másképp működik. Szóval, találjuk ki, mi van.

Professzionális hajfesték ammónia nélkül: hogyan működik, szakértői vélemények

Először is, az ammóniamentes krémfesték nem roncsolja a haj külső rétegét, hanem burkolóan hat. Nem változtatja meg az egész haj szerkezetét, és nem rontja el a magját.

Az ammóniamentes festék kumulatív tulajdonsággal rendelkezik: az azonos tónusú krémfesték rendszeres használatával könnyen elérheti a tartósabb és tartósabb festési eredményt.

Szakértők szerint a legjobb, ha krémfestékkel a színtípusának határain belül dolgozunk, anélkül, hogy túl messzire tévednénk a természetes árnyalattól. Ugyanakkor a különböző márkák krémfestékének általában széles a színpalettája. Segítségével diszkréten elrejtheti a benőtt gyökereket, egyenletes színátmeneti hatással.

A krémfesték természetes olajokat tartalmaz, amelyek jól ápolják a hajat a festés alatt és után. Az argánolaj vagy a jojobaolaj simává és fényesebbé varázsolja a hajat, a jázmin, a csipkebogyó, a shea, a mandula, a dió puhaságot és engedelmességet kölcsönöz. És a bojtorjánolaj a kompozícióban segít a hosszú és vastag haj növekedésében..

Krémfesték ammónia nélkül a hennával rendelkező haj számára nem csak vörös hajúak számára alkalmas: a színtelen henna ártalmatlanul festheti a bármilyen színű szálakat.

Kíméletes professzionális hajszín ammónia nélkül: hogyan kell használni

Az ammóniamentes festéket elég könnyű felvinni a hajra, íme néhány javaslat az otthoni használatra.

Kezdje el színezni a fej hátsó részétől, menjen fel a homlokáig és a halántékáig.
A tiszta és száraz hajat lakk / spray vagy egyéb rögzítő vagy ápoló eszköz nélkül vigye fel krémszínűre.
Időben mossa le a krémfestéket, szigorúan betartva a csomagoláson található utasításokat.

Estel hajfesték: a legjobb ammóniamentes festékek besorolásában

A híres Estel márka Estel-mentes hajfestékének nagy palettája 98 árnyalatú, könnyen felvihető a hajra és fenntartja az egészséges hajat. Az Estelle festék minőségi módon festi a természetes hajat és az ősz hajat a speciális VIVANT SYSTEM komplexusnak köszönhetően. Tartalmaz egy nagy adag keratint, méhviaszt a haj és a fejbőr táplálásához, a guarana mag kivonatot a rugalmasság és a ragyogás érdekében.

Estel ammóniamentes krémfesték paletta

Az Estelle krémfesték széles palettája több színsorra oszlik:

 • Essex Extra Red - a vörös színspektrum gazdag árnyalatai. A Red5 molekulának köszönhetően a szín 25% -kal hosszabb ideig tart, és sokáig nem veszíti el a fényerőt.
 • Essex Fashion - sokkoló színek 4 tónusban: rózsaszín, ibolya, lila és lila azoknak, akik szeretik a kísérleteket.
 • Essex Lumen - elővilágító szálak nélküli kiemelésre alkalmas.
 • Essex Correct - kész paletta alapján korrigálja a meglévő árnyalatokat.
 • Essex S-OS - meleg és hideg szőke árnyalatai.
 • Essex Professional - állandó színezés és alakformálás, ideális az ősz hajhoz.

Hajszín krém "L'Oreal Paris Casting Creme Gloss"

Ezt a krémfestéket otthoni használatra szánják. A "L'Oreal" nem tartalmaz ammóniát, és az egyik legjobb színkrém a piacon. Először is, még a terhes nők számára is ártalmatlan a természetes összetevőkből álló szelíd összetétele miatt, másrészt az e festék foltjai könnyen eltávolíthatók mind a bőrről, mind a ruhákról! Ideális festék az ősz hajra és a kumulatív hatásrendszer szerint működik: a L'Oreal Paris Casting Creme Gloss rendszeres használatával a haj gyorsan festeni kezd, és a kapott árnyékot hosszabb ideig tartja, még gyakori mosás esetén is..

A legjobb gyengéd ammóniamentes hajszínek

A gyönyörű színű fürtök a sikeres reinkarnáció kulcsa, de a gyökerek vagy hosszúságok megérintésével kapcsolatos rendszeres eljárások súlyosan károsíthatják a szálak állapotát. Az ammónia nélküli professzionális, gyengéd hajszín ideális terhes nők és lányok számára, akik aggódnak a hajuk állapota miatt.

A népszerű ammóniamentes festékek áttekintése

Aprólékos összehasonlítás nélkül nehéz megmondani, melyik ammónia nélküli hajfesték a haj számára, de számos vélemény elemzése után megpróbáljuk megtalálni a választ erre a kérdésre..

Mielőtt kiválasztana egy adott vállalatot, alaposan meg kell ismerkednie az általa képviselt termékek összetételével. Az a tény, hogy a közönséges festékekben lévő ammónia olyan tisztítószer, amely elnyomja a haj természetes pigmentjét, természetesen a kozmetikumok jobban ellenállnak vele. Ezenkívül lehetővé teszi a sötét szálak világosabb színű festését, például barna hajú vörös vagy sötét szőke fényben.

A Loreal Casting Creme Gloss (a Loreal Casting Creme Gloss) a leghíresebb, gyakorlatilag ártalmatlan hajfesték, amelyet ammónia nélkül állítanak elő. Nem tartalmaz hidrogén-peroxidot, de reaktív anyagokkal van kiegészítve. Méhpempővel dúsítva, amely mélyen táplálja a szálakat és puhává teszi őket. Hatékonyan fest az ősz hajra, természetes árnyalatokban. Drámaibb változásokhoz a L'Oreal Professionnel DIA Richesse alkalmas a Diacolor sorozatból.

Casting Creme Gloss

Szőkék vagy halványabbak számára a L'Oreal Inoa ODS2 (ODS) alkalmasabb - ez egy halványító festék egy szőke megszerzéséhez durva kémiai összetevők nélkül. A legjobb, de drága festék. Még természetes barnából is képes világosbarna szálú lányt készíteni. Most ezt az újdonságot aktívan használják otthoni festésre ombre, lebomlás stb..

Fotó - L'Oreal Inoa ODS2

A Faberlic cég egy másik hasonló terméket mutat be - a Faberlic tartós ammóniamentes hajszínkrémet. Gyakorlatilag nem rombolja le a természetes pigmentet, amelynek köszönhetően nagyon puha és biztonságos, ugyanakkor jelentős hátránya van - nem foltozza meg az ősz hajat. A palettán bemutatott sötét árnyalatok ellenére ez a termék a hamu szőrzetet kissé világosabbra színezi, mint a természetes, ami egyfajta kiemelő hatást eredményezhet.

"Testvéreivel" ellentétben az Estelle márkanév Estel Sense De Luxe (ammónia nélkül) kiválóan alkalmas ősz haj festésére. Avokádóolajat és olíva kivonatot tartalmaz. Ez egy egyedülálló lehetőség, amely egyaránt alkalmas a tippek tonizálására és a színes színre. A színek vörös, fekete, hamu színben vannak, a zöld, a kék és a sárga árnyalatokra is korrektorok vannak. Annak ellenére, hogy olajos, bármilyen típusú haj festésére alkalmas, és viszonylag ártalmatlan. Társa - Estel Celebrity.

A Loreal analógja a Garnier (Garnier) Olia - ez egy jó perzisztáló krémfesték ammónia nélkül, lezárva a leghíresebb termékek minősítését. Az Olia szerepel a legnépszerűbb 2015-ös festékek listáján, emellett vitaminokkal és természetes összetevőkkel egészül ki. Gyengéden színezik, minimálisan károsítják a szőrszálakat, alkalmasak gyakori használatra. Ezenkívül sokkal olcsóbb, mint a meghirdetett alapok.

Olia by Garnier

Fontolja meg, milyen egyéb színezett hajfestékek ammónia nélkül:

Névjegyzet
Illatmentes Kapous Professional (Kapus)A paletta 60 árnyalatból áll, amelyek között vannak tonikok is (mosható). Nem csak ammóniummentes, hanem illatanyagmentes is. Nem okoz allergiát. Alkalmas terhesség és szoptatás idején.
Oleo Intense Syoss (Cies)Ez egy jól ismert aktivátorolaj termék. Szinte természetes, egy speciális olaj élénkítő komponensként működik. Az ár nagyságrenddel alacsonyabb, mint a márkás társaiké, de a minőség nem alacsonyabb náluk.
MATRIX Color SyncAlkalmas korábban festett és természetes szálakhoz is. Főleg szépségszalonokban vagy fodrászatban használják, mivel a professzionális kozmetikumokhoz tartozik. Olajokkal dúsított, alkalmas gyakori festésre.
Rowan Soft Silk Acme színValószínűleg ez az összes legolcsóbb festék. Bármely kozmetikai üzletben megvásárolható. Olyan folyadékot tartalmaz, amely mélyen behatol a hajba, és lemossa a pigmentet. Azt kell mondanom, hogy Európában van egy analóg - Naturtint Permanent Hair.
Schwarzkopf tökéletes habLuxus képviselő felsorolva. Könnyű alkalmazási formában különbözik - ez egy habfesték, amely kefe nélkül is eloszlik a fürtökön, és tartósság. A paletta kizárólag természetes árnyalatokat tartalmaz. Drágább, de lágyabb megoldás - ELGON Get the Color Dolce.
Londa Professional Londa szín (Londa Color)Kétféle lehetőség van a vonalra: világosítás és színezés. Ha szőkeségre van szüksége, akkor jobb, ha Inoa-t szed, ha tonizál, akkor a Londa tökéletes. Puha, selymessé és fényessé teszi a szálakat. Az egész gondozó komplexumnak köszönhetően tökéletesen hidratál és táplál.
Wella Color Touch (Vella)Tartalmaz egy demi-permanentet, amelynek köszönhetően mind a színek, mind a világosabb. Keverést igényel, ezért gyakran tapasztalt fodrászok használják. Ehelyett a CONCEPT Soft touch otthoni használata kényelmesebb.
REDKEN Shades Eq GlossEz színező termék, nem teljes festék. Gondosító hatást nyújt, enyhe pH-egyensúly van, nem károsítja a fejbőrt. Hipoallergén termékekre vonatkozik.
Állandó DELIGHT Olio (Constant)Ez egy professzionális festék, akciójában nagyon hasonlít a Colorante sorozathoz. Olajjal kiegészítve, amely szintén aktivátor.
Schwarzkopf ESSENSITYIllatanyagokat nem tartalmaz, jól világít. Ez egy állandó festék, vagyis nem alkalmas tonizálásra. Ha ennek ellenkezőjére van szüksége, sötétítse a gyökereket vagy a hosszúságot, jobb, ha az Essential színsorozat termékét veszi.
Nouvelle touch SmartAz árnyékasztal nagyon gazdag - 40 szín. Vannak természetes és radikális árnyalatok is (lila, kék, hamu). Ammóniamentes festék állandóra utal. Párja a Nouvelle Lively hajszín vonal.
Paletta Tökéletes ápolás Luxusápolás (raklap)Ammónia nélküli festékkrém száraz hajra, selyemfehérjéket tartalmaz. Puha pigmentek hevertek a haj tetején anélkül, hogy behatoltak volna a göndör mélységébe. A tartomány természetes. Szinte teljes analógja a Revlon ColorSilk (Revlon) folyékony selyemmel.
Keune Semi ColorElválik az aktivátortól. A színezőanyag és a félig állandó festék egyedülálló kombinációja. Megfizethető áron és jó pigmentekben különbözik. Élettartam legfeljebb 5 hét.
CHI Ionic Permanent Shine hajszínA Brand Chi kizárólag olyan gyógyszereket kínál, amelyek nem károsítják a bőrt és általában az egészséget. A festék növényi kivonatokat és vitaminokat tartalmaz.
SanoTint ClassicAz egyetlen festék, amely teljes egészében növényi összetevőkből áll. Alkalmas bármilyen festményhez, nincs ellenjavallata. Használható terhesség alatt. Parabének és illatanyagok mentesek.

Amint az értékelésből kiderül, gyakran az ammónia nélküli állandó hajfestékek palettája kizárólag természetes árnyalatokat tartalmaz (Schwarzkopf, Why Organic Color Systems, Igor és mások). Ha az árnyéktáblázatban radikális színek szerepelnek (Revlon Color Silk, Schwarzkopf Professional Igora Vibrance), akkor ezek inkább árnyékolási lehetőségek.

Videó: az ammónia és az ammóniamentes samponok hajra gyakorolt ​​veszélyeinek összehasonlítása

A festék előnyei és ártalma

A puszta "ammónia-mentes" vagy "ammónia-mentes" név nem garantálja, hogy nem károsítja a hajat. Különböző egyéb anyagok használhatók ammónium helyett. Ezek különösen aminok vagy nátrium-benzoát. Erős szárító tulajdonságukról ismertek, és alkalmanként allergiát okozhatnak..

Haszon:

 1. Gyengéd festés. Még az ilyen pénzeszközök intenzív felhasználása esetén sem lesznek töredezett végek és nem leszakadnak a fürtök;
 2. Biztonság. A készítmény eltérő kémia ellenére az ammóniumhoz képest leggyakrabban biztonságosabb a bőr számára;
 3. Elősegíti a gyógyulást. Ha korábban festett vagy göndörített szálakat, akkor az ilyen festék az egyetlen lehetőség a biztonságos képváltáshoz..

Hátrányok:

 1. A szín kevésbé tart és nem olyan fényes, mint amilyen lehet az ammóniatermékekkel;
 2. Lényegesen drágább, mint az ammónium-opciók;
 3. Az ilyen festékek elsöprő többsége nagyon rosszul fest az ősz hajra;
 4. A valódi ammóniamentes festékek mindig keverést igényelnek. Ha a terméket nem kell keverni, akkor valószínűleg más vegyi anyagokkal egészítik ki..

Hajfesték ammónia nélkül: a legjobb értékelése, a kompozíciók áttekintése, a gyártók véleménye

A nők nagyon változékony természetűek. Eleinte barna hajúak akarnak lenni, de egy idő után már világosabbra akarják változtatni a színt. A nők szőke korukban valami fényesre vágynak, és ők például kékre festhetik magukat. Minden festésnél a haj szerkezete jelentősen romlik, elkezd hullani, rosszul nő és egészségtelen megjelenést mutat. Ezért fontos, hogy a nők a legkíméletesebb színezéket használják. Ammóniamentes hajfesték jön a megmentésre.

Érdekes pontok a cikkben

A bemutatott anyagból megtudhatja, mi az ammóniamentes hajfesték. Ezenkívül felsorolja a szegmens különböző márkáinak top 5 festékét..

Megismerheti a professzionális ammóniamentes hajfestéket, a "Kapus" PROFESSIONAL nem ammóniát és annak összetételét. A termékről írt vélemények alapján meg fogja érteni, hogy milyen Önnek..

A cikk arról is tájékoztatást nyújt, hogy mi az "Estelle" SENSE de luxe hajfesték ammónia nélkül. Az erről a festékről szóló vélemények hasznosak lesznek a fürtök színének megváltoztatására szolgáló termékek kiválasztásakor..

Ha nem tudott semmit az ammónia nélküli professzionális hajfestékről, akkor az "Elgon" megkapja a dolce színét, majd megismerkedhet annak összetételével és minőségével. A vélemények ez utóbbin sokat segítenek..

Sok nő ismeri a Garnier termékeket, de nem mindenki tudja, hogy működik az Olia sorozat ammónia nélküli hajfestése. A festékkel kapcsolatos vélemények ezt tisztázzák..

A híres "Loreal" cég krémfényű festékének öntése ammónia nélkül a legjobbak közé tartozik. A hajfesték termékek vonaláról szóló vélemények ezt megerősítik..

Tehát minden, amit tudnia kell a boltokban kapható legjobb ammóniamentes hajfestékekről, megtalálható ebben a cikkben. Itt kizárólag biztonságos termékeket jelölnek meg, amelyek nem károsítják a fürtjeit..

Az ammónia hatása a hajra

Mi az ammóniamentes hajfesték? Az ammónia minden állandó színezékben megtalálható. Ez egy színtelen gáz, amely nitrogént és hidrogént tartalmaz. Az ammónia erős, vágó szaggal rendelkezik. Ez az anyag elősegíti, hogy a színező pigment a lehető legmélyebben behatoljon a haj szerkezetébe, így a szín hosszú ideig megmarad. Ammóniát tartalmazó festékkel történő festés után a haj szerkezete romlik, az anyag a jobb színrögzítés érdekében a hajba eszik. A mérleg nem záródhat le, a haj élettelen és száraz lesz.

Az ammóniát nem tartalmazó hajfesték tonizáló vagy árnyalatú, mivel a pigment nem hatol be mélyen a haj szerkezetébe. Ennek a festéknek a használata megőrzi a hajat, ragyogást és térfogatot kölcsönöz neki. Az ammóniát nem tartalmazó hajfesték kevésbé tartós, mint az azt tartalmazó.

Meg kell jegyezni, hogy az ammóniamentes festékek nem teljesen ártalmatlanok. Mindegyik tartalmaz kémiai keverékeket, de a haj szerkezetére gyakorolt ​​káros hatás kevésbé káros, mint az ammóniát tartalmazó termékeké.

Mi a különbség az ammóniát és az azt tartalmazó festék között? Először a hatásukat lágyabb anyagokkal helyettesítik. Az ammóniamentes festékek nem túl tartósak, és nem mindig biztosítják a várt eredményt. Például, ha egy barna világos árnyalatot akar színezni, akkor több tónust kell világítania, ami kétségtelenül károsítja a fürtöket..

A top 5 színezék

A legjobbak értékelése:

 • "Leader" - Kapous PROFESSIONAL nem ammóniás, nem ammóniás hajfesték. A festék nagy színpalettát tartalmaz, a standardtól az eredeti élénk színekig. A festék minden hajtípusra alkalmas. Terhesség alatt is használható, nem okoz allergiás reakciókat. Ezenkívül a festék elfogadható árkategóriával rendelkezik; professzionális kozmetikai üzletekben vásárolhatja meg. A festékkel ellátott csomagolásban, a festékcsövet kivéve, nincs semmi, ezért az emulziót és a kesztyűt külön kell megvásárolni!
 • A második helyezett az Estelle SENSE de luxe. Kiválóan alkalmas minden haj, valamint töredékeinek (színezés, balayage stb.) Festésére. A színező pigment a haj felszínén helyezkedik el, anélkül, hogy behatolna vagy károsítaná magát a szerkezetet. A festékválaszték természetes színeket képvisel. A csomag tartalma: krémfesték, oxid és kesztyű.
 • A harmadik megtisztelő helyet az Elgon festék kapta, amely a dolce színét kapta. Az "Elgon" festék kis százalékban tartalmaz lúgot, a haj védve van a károsodástól. A termékpaletta csak természetes színeket tartalmaz. A meglehetősen magas ár ellenére, a színezéken kívül a csomagolás nem tartalmaz mást, ezért a kesztyűs oxidot külön kell megvásárolni.
 • A minősítés negyedik résztvevője a "Garnier" Olia ammóniamentes festék, amely krémes alapból áll és természetes összetevőket tartalmaz. A "Garnier" Olia festése a haj fényét, egészséges megjelenést kölcsönöz, a festék pedig kellemes aromával örvendezteti meg a felhasználókat.
 • Az öt vezetőt a "Loreal" Casting krémfény teszi teljessé, amelynek palettájában természetes árnyalatok vannak, ami garantálja a haj kíméletes színezését, fényét és volumenét..

A cikkben áttekintjük a TOP 5-ben szereplő hajfestékek összetételeit és áttekintéseit.

Professzionális ammóniamentes hajfesték "Kapus" PROFESSIONAL nem ammónia. Fogalmazás

A "Kapus" PROFESSIONAL nem ammóniás hajfesték összetétele nem tartalmaz ammóniát, helyébe etanol-amin és növényi eredetű aminosavak lépnek, amelyek biztosítják a festék tartósságát. Az ammóniamentes hajfestékben lévő etanolamint a tartós eredmények elérése érdekében és a haj erősségének növelése érdekében használják.

Vélemények a "Kapus" PROFESSIONAL nem ammónia színezéséről

A festékgyártóval kapcsolatos összes vélemény pozitív. A felhasználók megjegyzik, hogy a festék sokáig a hajon marad, és nem törik össze annak szerkezetével. A fogyasztók megjegyzik a szálak mennyiségének és fényességének növekedését is..

"Estelle" SENSE de luxe. Fogalmazás

Ez az ammóniamentes hajszín avokádó olajat tartalmaz, amely teljes hosszában táplálja és erősíti a szálakat, és mély hidratációt biztosít. Az olíva kivonat védi az érzékeny fejbőrt az irritációtól.

Vélemények az "Estelle" SENSE de luxe festékről

Sok ügyfél az ammóniamentes festékeket választja a színezéshez. Az "Estelle" SENSE de luxe professzionális hajfesték egyike ezeknek, mivel nagy színpalettával rendelkezik, amelyet a felhasználók nagy plussznak tartottak. Megjegyezték azt is, hogy a festékfestékek jól hajlanak, valamint az ősz haj.

Ammónia nélküli professzionális hajfesték "Elgon" megkapja a dolce színét. Festék összetétele

Az ammónia nélküli professzionális gyengéd hajfesték "Elgon" a fogyasztók számára jól ismert. A festék méhviaszból, karamellából, C-vitaminból, echinacea kivonatból áll.

Az "Elgon" festékről szóló vélemények megkapják a dolce színét

A festék nagy előnye, hogy körülbelül 2 hónapig marad a hajon, és kellemes parfüm illata is van. A felhasználók hátrányai a magas ár (600-900 rubel), valamint az a tény, hogy a kesztyű nincs benne.

"Garnier" Olia. Fogalmazás

Ez az ammóniamentes hajfesték virág- és ásványi olajokat tartalmaz. Az előbbi behatolást biztosít a hajba és táplálja azt. Ez utóbbiak lehetővé teszik a hajvédelmet biztosító lipidfilm megőrzését.

Vélemények a "Garnier" Olia festékről

A festék fő előnye, hogy olajokat tartalmaz, amelyek táplálják a hajat. A fogyasztók jelentős hátránya, hogy a festékkel ellátott csomagolásban található balzsam rossz minőségű, vastag, nem szívódik fel a hajban, nem ad ragyogást. Szintén negatív szempont, hogy a festék nem festi meg az ősz hajat..

Festék ammónia nélkül "Loreal" Casting krémfény. A termék összetétele

A festék összetevői: laurinsav, toluol- és benzolsavak (kis mennyiségben), etanol-amin. A termék alapja a növényi cetearil-alkohol. A párásító tartalmaz: hidrogén-peroxidot, karbomert és propilén-glikolt. A festék összetételének sajátossága a csillám - csillám, amely fényt és fényt kölcsönöz a hajnak. A vas-oxid természetes festék. A "Loreal" Casting krémfény az amodimetikonot is tartalmazza, a sérült hajra hat.

Vélemények a "Loreal" festékről

A festékről szóló véleményekben olyan pozitív pontok találhatók, mint:

 • a festék minősége;
 • finom illatú balzsam kókusz illattal;
 • fénylő haj és egyenletes színezés.

A bemutatott alapok előnyei és hátrányai

Ez a szakasz röviden összefoglalja a fenti ammóniamentes hajfestékek összes előnyét és hátrányát. Ez segít jobban megérteni a minőségüket és a fürtökre gyakorolt ​​hatás mértékét..

Mi a jó ammóniamentes hajfesték? A kérdésre a szakértők és a felhasználók szerint az első ötbe sorolt ​​festékek előnyeinek és hátrányainak táblázata ad választ..

"Kapus" PROFESSIONAL nem ammónia

- kompozíció, amely megkíméli a hajat festéskor

- a festék szagtalan

- fényt ad a hajnak

-a csomagolásra festett árnyalatok igazak

- nincsenek komoly hibái

"Elgon" megkapja a dolce színét

- a csomagolásra festett árnyalatok igazak

- természetes összetevőket tartalmaz

- nem okoz allergiás reakciókat

"Loreal" casting krémfény

- szagtalan

- gazdag árnyalatai vannak

- festés után a haj jól ápoltnak tűnik

- a csomagoláson feltüntetett hangnem nem felel meg a valóságnak

- a festés előtt tisztázásra van szükség

- gyengéd a hajra

- fényt ad a hajnak

- kellemes illatot és természetes olajokat tartalmaz

- alacsony minőségű balzsam

"Estelle" SENSE de luxe

- természetes olajokat tartalmaz

- megfizethető

- szúrós szaga van

A bemutatottakon kívül vannak más gyártók ammónia nélküli festékei is. Az alábbiakban felsoroljuk az ammónia nélküli hajfestékeket:

 • "Matrix" COLOR szépség ősz hajra. A festék egyenletesen színezi a szálakat, az árnyalat a természetes hajszínhez igazodik. A festék "elrejti" az ősz hajat, ha annak mennyisége legfeljebb 50%.
 • "Garnier" Color & Shine. A festék megadja a hajának a kívánt színt és fényt. Összetevők: áfonyakivonat, argánolaj.
 • "Cies" Oleo Intence. Hosszan tartó hatás garantált. A szín megfelel a csomagoláson feltüntetett színnek, a festék egyenletesen festi a hajat.

Érdemes odafigyelni az olyan festékgyártókra is, mint:

 • "Faberlik". A festék finoman festi a hajat, kiemelő hatást kölcsönöz. Nem folt ősz hajat!
 • "Schwarzkopf" IGORA. Habfesték, amely ecset használata nélkül felvihető a hajra. A paletta természetes tartós árnyalatokat tartalmaz.
 • "Koncepció". A festék lenmagolajat tartalmaz. Színező-színező színezés, az eljárás után a haj egészségesnek, terjedelmesnek, fényesnek tűnik.
 • "Londa". A gyártó festékek sorozatát kínálja a haj tonizálására és halványítására. A paletta negyven tónust tartalmaz, természetes árnyalatokból és nem szabványos színekből áll. A gyártó garantálja a szálak kíméletes színezését.
 • A "Redken" meglehetősen drága (900 rubeltől) amerikai festék. Összetevők: acai bogyók, E-vitamin. A festék mélyen behatol a haj szerkezetébe, és sokáig kitart. A Redken festék gazdag színpalettával rendelkezik.
 • Vella. Alkalmas terhes nők hajfestésére. Folyékony keratint és természetes viaszt tartalmaz. A festék hatalmas árnyalatokkal rendelkezik (87), amelynek köszönhetően minden nő kiválaszthatja a kívánt színt. Ártartomány: 660-800 rubel, az oxidálószert külön megvásárolják.
 • "Lisap" Milano eszkaláció. A festék nem tartalmaz ammóniát, hanem festék mikrorészecskéket tartalmaz. A molekulák mélyen behatolnak a hajba, és így fenntartják a színstabilitást. Ezzel a festékkel festve a haj egészséges és fényes lesz..
 • "Salerim" Szín lágy. A festék jól működik az ősz hajon. Természetes olajokat tartalmaz. Hajápolást biztosít színezéskor, egészséges megjelenést. A paletta körülbelül 31 árnyalatot tartalmaz.

A cikk áttekintést adott a legnépszerűbb ammónia nélküli hajfestékekről.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Férfi kopaszság kezelése: a kozmetikától a műtétig

A jól ápolt haj, a divatos hajvágás és a gyönyörű frizura mind elengedhetetlen tulajdonságai egy sikeres embernek, aki gondoskodik a megjelenésükről. Ezért a kopasz foltok és kopasz foltok megjelenése az egykor vastag hajban, amelyet bármelyik ember szomorúsággal fog találkozni.

Honnan erednek az ember fején a tetvek?

A tetvek több mint 80 000 éve élősködnek az embereken. Ez az egyetlen olyan kötelező rovarfaj, amely nem hagyja el az emberi testet, de folyamatosan rajta van. A tetű egy kicsi vérszívó rovar, amelynek méretei 0,6-6 mm tartományban változnak.