Legfontosabb / Kiemelés

Stresszből származó pedikulózis: megjelenhetnek-e tetvek az idegeken?

Kiemelés

A tetvek elég kellemetlen paraziták. Időnként nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Van egy feltételezés, hogy még a stressz miatt is megjelennek. Így van? Vagy ez egy mítosz?

Találjuk ki. Van-e ennek az állításnak tudományos alapja és mi? Érdemes hinni? És mit kell tenni a helyzet irányítása érdekében? Az alábbiakban megtudhatja mindezt és még sok minden mást..

Fő ok

Ezek a paraziták általában egy beteg embertől egy egészségesig terjednek. Hogyan történik a fertőzés??

 1. Szoros fizikai kapcsolat. Az iskolákban és óvodákban a tetvek nagyon gyorsan terjednek. Végül is a gyerekek gyakran játszanak, szoros kapcsolatban állnak egymással.
 2. Egy fésű kettőre. A fésűn keresztül a gödrök, a kifejlett rovarok és a nimfák is átvihetők. Megfertőződhet egy párna vagy törölköző használatával is..
 3. Fertőzés akkor fordulhat elő, ha a paraziták és egy egészséges ember együtt viseli ugyanazt a kalapot. Különösen veszélyes a prémes kalap, mert a tetvek nem tesznek különbséget a kalap és a szőr között..

Most, hogy többé-kevésbé ismeri a paraziták megjelenésének okait, a következő érdekes téma, amelyet mindenképpen szeretnénk érinteni, az idegekből származó tetvek: mítosz vagy valóság?

A pediculosis pszichoszomatikája

A tetvek megjelenhetnek az idegeken? Csak emiatt nem fordulhatnak elő tetvek.

Valójában a stressz alatt álló embernek viszkethet a feje. De ennek a viszketésnek semmi köze nincs a bőr parazitáinak jelenlétéhez. Ez csak pszichoszomatikus reakció.

Az összes feltételezés között, amely összefügg az idegekből származó tetvek megjelenésének okaival, a következőket lehet azonosítani:

Amíg az ember ideges, a tetvek a bőr alatt szunnyadnak. Az illető nem is tudja, hogy ilyen "alvó" tetvei vannak.

Amint az ember stresszt tapasztal, a paraziták aktívvá válnak és rajzásba kezdenek. A személy viszketést tapasztal a fején, valamint a tetű egyéb tüneteit.

 • Ha egy személy stresszt szenved, a tetvek reagálhatnak a gondolataira és az izzadásra. Ezért jelennek meg a fején, szaporodnak és harapnak.
 • A fej állandó stresszétől dudor jelenhet meg, amelyben a paraziták elindulnak. A bőr alatt fognak élni és harapni fognak.
 • A paraziták piszokból és idegekből származhatnak.
 • Egyesek a parazitákat olyan rákos sejtekkel társítják, amelyek stresszes helyzetekből szaporodnak az emberi testben. Csak egy emberrel együtt halhatnak meg.
 • Amint láthatja, ezek a feltételezések teret engednek az embernek a gondolkodásra, és érveléssel igenlő választ kapnak arra a kérdésre: "A tetvek megjelenhetnek-e az idegektől?".

  Mindezeknek a feltételezéseknek azonban nincs tudományos alapja. A stresszből származó tetvek nem mások, mint egy mítosz, amely sajnos sok emberben gyakori, mind a tartományokban, mind a nagyvárosokban..

  Sőt, különböző végzettségűek és intelligenciájú emberek hisznek ezekben a mítoszokban. Akárhogy is legyen, de ezek a feltételezések nem más, mint maradványok.

  Reméljük, hogy most kitalálta a kérdést: "A tetvek ideges alapon indulhatnak?".

  Tudományos magyarázat

  A tetvek emberről emberre terjednek. Ha egy személy nem került kapcsolatba beteg emberekkel, csak a fésűjét használta, és nem aludt azon a párnán, amelyen a beteg korábban aludt, és van személyes kalapja, és nem úszott nyilvános helyeken, akkor nincs esély megbetegedni.

  Ha figyelmesen elolvassa azokat a változatokat, amelyek szerint a tetvek a stresszből állítólag megjelennek, meg fogja érteni, hogy ez mennyire tudománytalan. Az alapvető higiéniai szabályok betartása esetén a fertőzés valószínűtlen.

  Ha stresszt tapasztal, amely a fejbőr viszketését okozza, akkor a legjobb, ha megváltoztatja a környezetét, és foglalkozik a stressz okaival. Ha egyedül nem tud megbirkózni a stresszel, felveheti a kapcsolatot pszichológussal..

  Néha megközelítőleg ugyanez a hatás nem a stressztől, hanem gyanús emberektől származik, akik nagyon félnek a fejtetvességtől és folyamatosan gyanítják, hogy betegségük van. Mint említettük, ez pszichoszomatikus probléma. Ez semmiképpen sem kapcsolódik a fejtetvek valódi fertőzéséhez..

  Így egyszerűen nincs olyan, hogy „ideges fejtetvek”. Sietünk biztosítani Önöket arról, hogy az emberi tetvek nem tűnnek fel idegektől.!

  Ki van veszélyben?

  Tehát beszéljünk arról, hogy valójában kik kaphatnak tetűket:

 • Olyan emberek, akik a szexuális partnerek váltakozó változását vezetik. Ez az életmód nemcsak olyan betegséghez vezethet, mint a tetű, hanem más betegségekhez is. Köztük a HIV és a hepatitis C.
 • Gyermekek. Aktív kapcsolatban állnak egymással. Ezért az óvodában és az általános iskolában a tetű nagyon gyorsan terjed.
 • Olyan emberek, akik kénytelenek elég szűk szobában maradni. Ezek menekültek, bűnözők, akik a börtön területén töltik le büntetésüket egy közös cellában, katonák a laktanyában, a szociális menhelyek lakói és mindenki, aki hasonló körülmények között él..
 • Következtetés

  Olyan betegség, mint például a tetű, gyakran váratlanul alakul ki. De pontosan megjelennek egy beteg emberrel való érintkezéskor és párnájával, kalapjával, fésűjével, mindennel, ami a fejjel érintkezik..

  Reméljük, hogy tudtunk válaszolni a kérdésre: "A tetvek megjelenhetnek-e a stressztől?" és meggyőzni arról, hogy csak egy beteg emberrel való kapcsolat révén lehet elkapni a fejtetveket. A fertőzésnek nincs más módja.

  Lehet kapásból

  Felhasználói megjegyzések

  Igen, a fiam minden nyáron megvan

  Nem, ez a test természetes reakciója egy fertőzésre reagálva, a harapást kezelni kell, maga a nyirokcsomó elmúlik

  Szóval meglepődtem, hogy az orvos antibiotikumot írt fel nekem

  Az orvos antibiotikumokat írt fel
  De ezek nélkül nem fog menni?

  És mi köze van az antibiotikumokhoz? A harapást antihisztaminokkal kell kezelni. Keressen fel egy másik orvost

  Szuprastint iszom
  És ma éreztem egy nyirokcsomót a fülem közelében, és fáj megérinteni
  Elmentem orvoshoz, ő azt mondta, hogy akut lymphadenitis és inni antibiotikumokat

  A középső harapás után a szemem két napig ököl méretű volt! Ón volt

  Minden a munkanélküli ellátásokról egy cikkben

  A közelmúltban új módosítások történtek a munkaerőpiacra és a munkanélküliek szociális támogatására vonatkozó szabályozásban. Mi új a jogszabályokban, és mi maradt a régiben? A munkanélküli ellátások összege? Hogyan kaphatok juttatásokat? Válaszok az alapvető kérdésekre

  Milyen szabályozási dokumentumok szabályozzák a munkanélküliek elismerésének és a munkanélküli ellátások kifizetésének eljárását?

  A vizsgált kérdéseket szabályozó fő szabályozási dokumentumok a következők:

  • Az Orosz Föderáció 1991. április 19-i 1032-1. Sz. Törvénye (a módosítás 20.04.04.24-én) „A lakosság foglalkoztatásáról az Orosz Föderációban”;
  • Az Orosz Föderáció kormányának 2020. március 27-i állásfoglalása, N 346. "A munkanélküli ellátások legkisebb és legmagasabb összege 2020-ig" (módosítva: 2020. június 10-én);
  • Ideiglenes szabályok az állampolgárok nyilvántartásba vételéhez a megfelelő álláskeresés és munkanélkülieként, valamint a munkanélküliként elismert állampolgárok részére történő szociális kifizetéseknek a megállapított eljárásnak megfelelően, amelyet az Orosz Föderáció kormányának 2020. április 8-i 460. sz. Rendelete (a 2020. június 10-én módosított, a továbbiakban - ideiglenes előírások).

  A munkaerőpiacra egy közszolgáltatás nyújtására fordultam, hogy segítsek megfelelő munkakeresésben. Írnom kell még "munkanélküli elismerési kérelmet"??

  Nem, nem kell több nyilatkozatot írni.

  Az állampolgár munkanélkülivé nyilvánításáról az Ön által megadott kérelem alapján döntenek, de azzal a feltétellel, hogy 10 napon belül a munkaügyi központ alkalmazottai nem találtak munkát.

  Az az időtartam, amelyre a foglalkoztatási szolgálatok átkerülnek a távmunkára?

  A foglalkoztatási szolgálatok 2020. április 9-től (az ideiglenes szabályok közzétételének napjától) 2020. december 31-ig átültek a távmunkára..

  Az ideiglenes szabályok várhatóan meghosszabbodnak.

  Van-e joga az állampolgárnak személyesen a munkaügyi központba fordulni egy munkanélküli elismerés iránti kérelemmel??

  Igen. Erről az ideiglenes szabályok (2) bekezdése rendelkezik. 2020. június 10-től az állampolgárnak jogában áll személyesen kérvényezni a munkaügyi központot egy közszolgáltatás nyújtására irányuló kérelemmel, amely segítséget nyújt a megfelelő munkakeresésben (a továbbiakban: munkanélkülivé nyilvánítás iránti kérelem)..

  Ebben az esetben az állampolgárt segítik a kérelem elektronikus formában történő kitöltésében a közszolgáltatások portálján vagy a "Munka Oroszországban" (https://trudvsem.ru/) weboldalon található személyes fiók használatával, és ha szükséges, a rendszerbe történő regisztrációhoz..

  Hogyan juthat munkanélküli segélyhez?

  Jelentkezést kell benyújtania a személyes számláján keresztül a "Munka Oroszországban" állásajánlat-adatbázisban vagy a közszolgáltatások portálján (az elektronikus formában történő kérelem kitöltésének elősegítéséhez vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi munkaügyi központtal).

  A munkaügyi központ 10 napon belül a részlegek közötti interakció keretében kikéri a szükséges információkat, valamint tájékoztatja Önt a rendelkezésre álló üres álláshelyekről, felajánlva interjút a munkáltatóval.

  A munkanélkülivé nyilvánításról a polgár lakóhelyén található munkaügyi központ dönt a kérelem elektronikus formában történő benyújtásától számított 11 napon belül..

  Melyik nap tekinthető a munkanélkülivé nyilvánítás iránti kérelem benyújtásának napjának, ha a kérelmet hétvégén vagy nem munkaszüneti napon küldik el?

  A pályázat benyújtásának napja az elektronikus formában telekommunikációs csatornákon történő elküldésének napja (és nem az a nap, amikor a munkaügyi központ irodája megnyitotta és elolvasta a pályázatot). Miután az alkalmazást elküldtük a felhasználó személyes számlájára, értesítés érkezik az alkalmazás beérkezéséről a rendszerbe a dátummal együtt. Ez a dátum az előadás napja.

  Ha az állampolgár elektronikus formában nyújt be kérelmet hétvégén vagy nem munkaszüneti napon, a kérelem benyújtásának napja a következő munkanap (az ideiglenes szabályzat 8. pontja).

  Hány idő elteltével az állampolgár újból kérelmet nyújthat be munkanélkülivé nyilvánítás iránti kérelemmel?

  Az ideiglenes szabályzat 9. cikkének (1) bekezdése alapján 2020. június 10-től

  azoknak az állampolgároknak, akiknek a megállapított eljárással összhangban megtagadták a munkanélküliség elismerését, valamint azoknak az állampolgároknak, akik elektronikus formában önállóan visszavonták a kérelmüket, joguk van arra, hogy az elutasítás napjától számított 7 nap elteltével újból kérelmet nyújtsanak be a munkaügyi központhoz közszolgáltatások nyújtása céljából, vagy a pályázat elektronikus visszavonása.

  Mekkora a minimális és a maximális munkanélküli-ellátás 2020-ban?

  2020-ban a minimális munkanélküli járadék 1500 rubelt, a maximális - 12 130 rubelt állapítja meg..

  A minimális juttatás 2020 májusára, júniusára és júliusára 4500 rubel.

  Ezen túlmenően, a megállapított eljárás szerint munkanélküliként elismert és 18 éven aluli gyermeket nevelő állampolgárok esetében a munkanélküli-ellátások összege 2020 júniusában - augusztusában az ilyen gyermekek számával arányosan növekszik, 3000 rubelenként, gyermekenként az egyik szülő, örökbefogadó vagy örökbefogadó szülő számára., valamint gyám (vagyonkezelő).

  Milyen munkanélküli-ellátást állapítanak meg a 2020. március 1. után elbocsátott állampolgárok számára?

  Azok az állampolgárok, akiket a megállapított eljárás szerint elbocsátottak és munkanélkülinek ismernek el, 2020. március 1-jétől kezdődően, az Orosz Föderáció jogszabályai által előírt munkaügyi fegyelem megsértése vagy egyéb bűnös cselekmények miatt elbocsátott állampolgárok kivételével a munkanélküli ellátásokat 2020 áprilisában - júniusában állapítják meg. 12 130 rubel.

  azoknak az állampolgároknak az elbocsátott és munkanélkülinek elismert állampolgárok esetében, akiket a megállapított eljárás szerint 2020. március 1-jétől 18 évesnél fiatalabb gyermekekkel látnak el, a munkanélküli-ellátás összege 2020 áprilisában - júniusában az ilyen gyermekek számával arányosan nő, minden gyermek után 3000 rubel, az egyik gyermek számára szülők, örökbefogadó szülők, örökbefogadó szülők, valamint gyám (vagyonkezelő).

  2020. március 1-je után elvesztettem a munkanélküli-ellátásokra való jogosultságomat a kifizetésre megállapított határidő lejárta miatt. Meghosszabbodik-e a munkanélküli járadék folyósításának határideje??

  Azok az állampolgárok, akiket a megállapított eljárás szerint munkanélkülinek nyilvánítottak és 2020. március 1-je után elvesztették a munkanélküli-segélyre való jogosultságukat a megállapított fizetési határidő lejárta miatt, a munkanélküli-segély folyósítását legfeljebb 3 hónapos időtartamra, de legkésőbb 2020. október 1-ig meghosszabbítják.., az állampolgárnak a megállapított fizetési határidő lejártának napján járó munkanélküli-ellátások összegében, de nem haladhatja meg a munkanélküli-ellátások maximális összegét, és nem lehet kevesebb a munkanélküli-ellátások minimális összegénél, a kifizetési időszak meghosszabbításáról szóló határozat napján hatályos.

  Pályázhatnak-e munkanélküli ellátásokra azok az egyéni vállalkozók, akik tevékenységüket abbahagyták??

  Azok az egyéni vállalkozók, akik 2020. március 1-je után abbahagyták tevékenységüket és az előírt módon munkanélkülinek minősülnek, a munkanélküli-ellátásokat 12 130 rubelben állapítják meg legfeljebb 3 hónapos időtartamra, de legkésőbb 2020. október 1-ig..

  Lehet

  A pénzt folyósítani június 1-jétől kezdik

  Az ellátást a gyermek nyolcéves koráig fizetik, de minden évben kérelmezni kell

  Fotó: Alexandra Savelyeva / 76.RU

  Június 1-jétől a három-hét éves gyermekek szülei havi pótlékban részesülnek, a létminimum fele összegben. Átlagosan az országban az ellátás összege 5304 rubel 50 kopika lesz, de a régiótól függően az összeg változhat. A dokumentumokat most lehet benyújtani: az MFC-nél, az "Állami Szolgálatoknál" vagy postai úton. Mivel azonban párhuzamosan további két kifizetés jár a gyermekes családokért, sok szülő összezavarodott az okmányokban és az ehhez vagy ahhoz az ellátáshoz fűződő jogokban. Rájöttünk már arra, hogy ki és hogyan kaphat koronavírus-ellátást a három évnél fiatalabb gyermekek számára és a 3–16 éves gyermekek után járó kifizetéseket. És ma megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amelyek az óvodások szüleinek járó ellátásokra vonatkoznak: ki kaphatja meg, milyen dokumentumokat lehet benyújtani és megtagadja a fizetést.

  Ki kapja meg a pénzt?

  Az új juttatás nem minden családnak jár, hanem csak a szegényeknek, vagyis ha a családban az egy főre eső jövedelem alacsonyabb, mint a létminimum. Vannak más korlátozások is: a kifizetés csak akkor adható ki, ha a gyermek és a szülő (legalább egy) az Orosz Föderáció állampolgárai. És még akkor is, ha ez a feltétel teljesül, de a család külföldön él, az ellátást nem osztják ki.

  Hogyan lehet kiszámítani a családi jövedelmet?

  Összegezzük az összes családtag jövedelmét és elosztjuk a családtagok számával. Felhívjuk figyelmét, hogy a jövedelem nem csak fizetés vagy nyugdíj, hanem minden juttatás, ösztöndíj, tartásdíj, sőt a betétekre vonatkozó kamat is. A jövedelemadó előtti összeget figyelembe vesszük. Vagyis adjon hozzá még 13 százalékot a kapott fizetéshez..

  Felhívjuk figyelmét, hogy a törvény szerint a család nem tartalmazza az összes lakót, aki ugyanabban a lakásban él, hanem csak a kérelmezőt, törvényes házastársát és kiskorú gyermekeit. A szülői jogoktól elvonva a sorkatonákat és a foglyokat nem számolják.

  Lehet-e a kávés pattanás: hogyan hat a bőrre

  A kávés pattanások olyan témák, amelyekről a bőrgyógyászok és kozmetikusok nem beszélnek gyakran. Ennek oka az, hogy túl sok közvetett tényező van..

  Ezért nehéz megállapítani, hogy ez az oka. De ma megpróbálunk minél többet elárulni arról, hogy megjelenhetnek-e a kávéból származó pattanások, és hogyan hat a bőrre..

  Hogyan befolyásolja étrendünk a bőr állapotát?

  Már többször beszéltünk arról, hogy a bőrünk állapota nagyon függ attól, hogy mit eszünk és iszunk. És ez igaz. Végül is a testünkbe kerülő anyagok azonnal egy bizonyos módon befolyásolni kezdik. És szinte azonnal befolyásolja az epidermisz állapotát..

  Ha ezek egészséges termékek, akkor a bőr védettebbé és egészségesebbé válik. És ha nem, akkor unalmasnak tűnik, pattanások jelennek meg és a pórusok kitágulnak. A bőrt befolyásoló anyagok között van koffein is..

  Az ezzel a kérdéssel foglalkozó tudományos tanulmányok vegyesek. Egyesek szerint javítja az epidermisz állapotát. És mások -, hogy a pattanások az arcon a kávé és megjelennek.

  Ezért érdemes alaposabban megvizsgálni ezt a kérdést, és arról beszélni, hogy a koffein még mindig hogyan befolyásolja a pattanásokat. Indukálhatja-e vagy kezelheti-e a mitesszereket, és alátámasztja-e érveinket valós tudományos bizonyítékokkal.

  Megjelenhetnek a kávés pattanások??

  A kávés pattanásokat nem vizsgálták külön kérdésként. 2016-ban azonban egy globális tudományos vizsgálatot végeztek, amely a koffein emberi testre gyakorolt ​​hatását vizsgálta. Pozitív és negatív egyaránt. Ennek eredményeként kiderült, hogy még mindig több az előny, mint a kár. De ésszerű határokat kell tartanod. Most mindent megmagyarázunk, és összekapcsoljuk az epidermisz állapotával..

  Kifejezetten az igazi szemes (vagy őrölt) kávéról fogunk beszélni, az instant kávé mellőzésével. Az oldható anyagokkal kapcsolatban nem végeztek kutatásokat.

  Milyen kárt okoz a kávé a szervezetben?

  A koffein okozza a legnagyobb kárt a mozgásszervi rendszerben, mivel negatívan befolyásolja a kalcium anyagcserét. Ennek azonban semmi köze a bőr állapotához. Kivéve, ha a kávé csak azoknak az idős embereknek okozhat kárt, akiknek problémái vannak a kalcium felszívódásával és visszatartásával a szervezetben..

  Amint ezt a cikkben már részletesen kifejtettük, az epidermisz csak a belső szervek problémáiról árulkodik. Ezért most jobban odafigyelünk erre a kérdésre..

  A legnagyobb hatást a szív, a máj, a gyomor-bél traktus, a vese és a hasnyálmirigy gyakorolja. És abban a kérdésben, hogy a kávé káros-e a bőrre, azonnal gondolkodni kezdünk a szív- és érrendszerről. Végül is biztosan tudjuk, hogy a koffein negatívan befolyásolja a munkáját. Vagy nem?

  Tényleg olyan rossz a kávé??

  Az a tény, hogy a fent említett tudományos kutatás megsemmisítette ezt a híres mítoszt. Mint kiderült, a koffein nincs hatással a szívkoszorúér-betegség kialakulására, és jelentéktelen mértékben befolyásolja a ritkán használó emberek vérnyomás-emelkedését..

  Folyamatos használat esetén egyáltalán nem találtak változást vagy szabálytalanságot. És ez alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a kávé hatása a bőrre betegségek vagy a szív munkájában fellépő problémák miatt nem és nem lehet.

  Ami a májat és a gyomor-bél traktust illeti, kiderült, hogy a koffein javítja munkájukat, és megvédi a testet a cirrhosis kialakulásától és a tartós székrekedéstől..

  A befolyás egyéb aspektusait egyszerűen nem sikerült azonosítani. Ezért magabiztosan elmondható, hogy a gasztrointesztinális traktus vagy a máj kávéfogyasztásból eredő problémáinak kialakulása miatt kialakuló pattanások csak egy mítosz és találmány, amelynek semmi köze a valósághoz..

  Viszonylag negatív hatást csak a vizeletrendszerre találtak. Az a tény, hogy a kávé erős vízhajtó. A folyadék gyorsabban kiürül a testből.

  Emiatt a szakértők azt javasolják, hogy ivás után pótolják a szervezetben lévő víztartalékokat. És ez valóban a pattanások kialakulásának tudható be..

  Az a tény, hogy amikor testünknek hiányzik a víz, az azonnal észrevehető a bőrben. Száraz és érzékeny lesz, egyenetlen és unalmas, védekezőképessége nagyon meggyengült.

  Ez megkönnyíti a baktériumok megtelepedését a pórusokban, és akadálytalanul szaporodni kezdenek. Mivel a természetes védőréteg ezt már nem akadályozza. Ennek eredményeként pattanások jelennek meg. Ez azonban könnyen megoldható probléma. Ehhez csak elegendő vizet kell inni, és ne feledkezzen meg a hidratáló krém használatáról..

  Igaz, hogy a kávé pattanásokat okoz?

  Most nézzük meg közelebbről a pattanásokat és a koffeint. Az előző részben megvizsgáltuk a bőr megjelenésére és állapotára gyakorolt ​​hatását. Most nézzük meg közelebbről annak összefüggését a pattanások problémájával..

  Az a tény, hogy ha a kávé hatással van a pattanásokra, az nagyon közvetett. Amit most tudtunk meg, az nem befolyásolja negatív hatásokkal a belső szerveket..

  Bőrgyógyászati ​​értelemben azonban ez nem számít nekünk..

  Mi a helyzet a kávé és a pattanások közötti közvetett kapcsolattal??

  Arról szól, hogy miért használjuk. Ha sok kávét iszol, mert csak imádod, és megszoktad, hogy így kezdd a napot, akkor nincs különösebb probléma. De ha egy személy keveset és rosszul alszik, túlzottan dolgozik és meghibásodott a rendszere, akkor aggódnia kell. Az ilyen emberek kávét isznak, hogy felvidítsák és koncentrálhassanak, és ez működik..

  Tudományosan bizonyított, hogy a koffein ideiglenesen javítja az idegrendszer működését és javítja a koncentrációt. Helytelen azonban meginni, amikor a test minden erejével megpróbálja elmondani nekünk a fáradtságát és a pihenés szükségességét. A koffein fogyasztásával elfelejtjük, hogy aludni és pihenni akarunk, továbbra is csendesen dolgozunk, bármi is legyen. És ez káros.

  Ha a test nem kap elegendő energiát, akkor egy bizonyos módon elkezdi optimalizálni a munkáját. Kevesebb energiát fordít az egészséges bőr mikroflóra fenntartására, a megfelelő emésztésre és az összes belső szerv normális működésére.

  A felesleges kávéfogyasztás hatása a bőrre

  Ez hova vezethet minket? A test állapota romlik, a belső szervek munkája romlik, a bőr teljesen elveszíti a káros mikroorganizmusok elleni védelmét. Ráadásul a vizet kimossák a testből.

  Ennek eredményeként az arc pattanásokkal borul. De vajon a kávé pattanásokat okoz-e ebben az esetben? Természetesen nem. A koffein nem hibás, hanem a rossz adagolás, a fáradtság és az életmód.

  A szervek működésében is vannak olyan megsértések, amelyeket a bőr is tudatni fog velünk, jelezve a szubkután pattanások megjelenését.

  Ugyanaz a kávé nem rontja az epidermisz állapotát, de egészséges és mérsékelt használat mellett javítja. Csökkenti a stressz szintjét, és hozzájárul az emésztőrendszer jobb működéséhez, ami javítja az anyagcserét, a jótékony nyomelemeket nagyobb valószínűséggel veszi észre a testünk és a zsírok lebomlanak..

  És ez nem mítosz, hanem valós tudományos tények. Ha azonban elkezd koffeint stimulánsként fogyasztani, abbahagyja a megfelelő alvást és az egészséges kezelési rendet követi, az összes pozitív hatás nem jár haszonnal. Az alváshiány és a fáradtság ártalma sokkal erősebb. Ezért ne feledjen néhány hasznos tippet.

  Hogyan segítsünk a bőrén?

  Aludj eleget és ne dolgozz túl. A koffein, mint stimuláns, eltompítja a fáradtság érzéseinket, és nem engedi meg időben tudni, hogy ideje pihennünk. Emiatt a test minden munkája megszakad..

  A szervekkel kapcsolatos problémák mellett súlyos stresszt is tapasztal, ami szintén fontos tényezővé válhat a pattanások kialakulásában. Itt erről részletesebben beszéltünk..

  Igyál sok vizet, ha szereted a kávét, és rájössz, hogy túl gyakran iszod. Ez feltölti az elveszett nedvességtartalékokat, és a bőr nem érez ilyen erős hiányt. Használjon rendszeresen hidratáló krémet is.

  Információ, COVID-19 biztosítás, új szabályok: a turistákkal mit kell szembenézniük ezen a nyáron

  Június 1-jén orvosi engedéllyel rendelkező szanatóriumok nyíltak a turisták számára a Krasznodar és a Stavropol területén. Más régiókban az idegenforgalmi ipar még nem működik, a külföldi utazás még nem lehetséges. Maya Lomidze, az Oroszországi Utazásszervezők Szövetségének ügyvezető igazgatójával és Viktor Dubrovin, az Oroszországi Biztosítók Uniójának alelnökével beszélgettünk arról, hogy érdemes-e nyaraláskor koronavírus-biztosítást vásárolni, az orosz üdülőhelyeken érvényes korlátozásokról és tilalmakról, a légi utasokra vonatkozó új szabályokról és az árakról utalványokra.

  Korlátozások nélkül mozoghat Oroszország régiói között?

  Nem igazán. Mielőtt másik régióba kerülne, meg kell találnia, hogy a helyi hatóságok milyen mozgásszabályokat vezetnek be, a belépés ingyenes lehet, és valahol nemcsak a téma, hanem az egyes városok szintjén is korlátozott.

  Az egyes régiók járványügyi helyzete eltérő, folyamatosan változik, ezért fontos, hogy működési adatok vezéreljék. Megtekintheti a koronavírus oroszországi elterjedésének térképét a Yandex.Maps segítségével, és ellenőrizheti az információkat a Stopkoronavirus.rf webhelyen..

  Az a turista, aki szanatóriumi utalvány nélkül érkezett a régióba, kötelezhető karantén betartására, vagy 14 napra megfigyelőközpontba kerülhet.

  "A megfigyelőközpont régiótól függően fizetett vagy ingyenes lesz" - mondja Maya Lomidze. "Egyetlen kép még nincs. De úgy gondolom, hogy a legtöbb régióban egy beteg ember számára ingyenes lesz.".

  Május végén a Krím-félszigeten bejelentették, hogy Oroszország más régióinak lakói, akik külön cél nélkül érkeznek, és a vállalatoknak a félszigetre üzleti útra küldő alkalmazottjainak maguknak kell fizetniük a szállásért a csillagvizsgálóban és a koronavírus laboratóriumi tesztjeiben. Május 31-én azonban törölték a díjat..

  Az utasok vonattal és repülővel utazhatnak egy másik régióba, de most, a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség és a Rospotrebnadzor ajánlásainak megfelelően korlátozásokat vezettek be a légi utasokra, amikor repülőgépeken és repülőtereken tartózkodnak. Tehát az egész repülést most védőkesztyűben és maszkban kell végrehajtani, rögzített biztonsági övekkel, a kabinban való mozgás csak WC-hez való megengedett. Beszállás előtt a légitársaság alkalmazottai megmérik az utasok hőmérsékletét.

  A légi utasok változásairól itt olvashat bővebben.

  Mely üdülőhelyek és szanatóriumok vannak nyitva Oroszországban?

  Az összes orosz üdülőhely nem fog hirtelen megnyílni, fokozatos lesz. Eddig csak a Krasznodar Terület és a Sztavropoli Területen található Kavminvod szanatóriumai működhetnek, amelyek rendelkeznek orvosi engedéllyel. A parti szállodák és fogadók foglalásának tilalma továbbra is fennáll.

  A munkába engedett szanatóriumoknak számos követelménynek eleget kell tenniük: a nyaralókat egyenként kell elhelyezniük, ha nem ugyanazon család tagjai, gondoskodniuk kell arról, hogy a személyzet és a vendégek negatív koronavírus-tesztet kapjanak, és rendszeresen végezzen fertőtlenítést.

  A szanatóriumok működéséről itt olvashat bővebben.

  Ezenkívül a szocsi szanatóriumok felelősek nyaralóik transzferéért a repülőtérről vagy a vasútállomásról: a turisták önállóan nem tudnak tömegközlekedéssel vagy taxival eljutni a rendeltetési helyre. Érkezésükkor - a repülőtérre vagy a vasútállomásra - orvos megvizsgálja őket az akut légzőszervi vírusfertőzések elsődleges jeleinek azonosítása érdekében, a pihenésre vonatkozó dokumentumokat ellenőrzik: szanatóriumi utalvány, igazolás a koronavírusos fertőzés hiányáról, valamint igazolás arról, hogy nincs kapcsolatuk fertőzöttekkel.

  "Nehézségekbe ütközhetnek azok a turisták, akik szoktak a helyszínen tárgyalni egy szanatóriummal - mondja Maya Lomidze. - A szanatóriumok büntetőjogi felelősséggel tartoznak, ha minden szükséges igazolás nélkül beköltöznek.".

  Ugyanakkor a karantén a Krasznodar Területen június 21-ig meghosszabbodott. Addig nem úszhat a tengerben, a szanatóriumok medencéi is zárva lesznek. Szobájukon és orvosi rendelőjükön kívül a turistáknak be kell tartaniuk a társadalmi távolságtartási szabályokat.

  Június 6-tól parkok, nyilvános helyek, töltések, néhány strand nyílik a régióban, amelyet a Rospotrebnadzor jóváhagy. De mindenkit, aki szanatóriumi utalvány és igazolások nélkül érkezik a régióba, a megfigyelők várnak.

  Amikor az ország más régiói megnyílnak a nyaralók előtt, ma még nem tudni. A Rosturizm jelenteni fogja ezt.

  Milyen dokumentumokra és igazolásokra van szüksége a turistának egy nyaraláshoz? És hol lehet őket beszerezni?

  Mielőtt szanatóriumba menne nyaralni, meg kell szereznie egy gyógyfürdőkártyát egy poliklinikán lévő terapeutától. Ehhez egy kis vizsgálaton kell átesnie az egyidejűleg előforduló betegségek és a test jelenlegi állapotának azonosítása érdekében: a vizelet és a vér általános elemzése, vérvizsgálat cukor, fluorográfia vagy mellkasröntgen, EKG, nők számára - nőgyógyász következtetése.

  Ezenkívül két igazolásra van szükség: igazolás arról, hogy a turistának nincs COVID-19-e (orr-garat tampon, nem tévesztendő össze egy antitest-vizsgálattal, legalább két nappal a szanatóriumba való indulás előtt be kell szereznie), valamint a járványügyi környezet igazolása. Ez utóbbi azt jelzi, hogy a turista a kibocsátása előtt 14 napig nem kereste meg a koronavírus fertőzöttjeit..

  "Ez a legnehezebb bizonyítvány" - magyarázza Maya Lomidze -, mert jelenleg nehéz megválaszolni, hogyan lehet megszerezni..

  Ha hirtelen fertőzött COVID-19-et észlelnek egy szanatóriumban, akkor őt egy egészségügyi intézménybe küldik.

  Hogyan biztosíthatja az utazó az egészségét?

  Annak érdekében, hogy életed és egészséged biztonságban legyen utazás közben, egyszerre választhat egy vagy több fő biztosítási terméket - például utazási biztosítás, önkéntes egészségbiztosítás (VMI), valamint élet- és egészségbiztosítás balesetek ellen.

  A "klasszikus" utazási biztosítás a tengerentúli utazásokra és az ottani hirtelen egészségügyi problémákkal kapcsolatos orvosi ellátásra összpontosít. Tehát ennek a segítségnek a volumene meglehetősen korlátozott, és valójában az akut fázis megállítását célozza a teljes és teljes kezelés érdekében már „otthon”, és nem ennek a programnak a keretein belül - magyarázta Viktor Dubrovin, az Egész Oroszországi Biztosítók Uniójának alelnöke.

  E logika szerint nem szükséges, hogy az állampolgárok valahogy kiegészítsék magukat az oroszországi utazás során - segítséget kötelező egészségbiztosítási kötvény (MHI) vagy VHI alapján nyújtanak, ha van második. Ennek ellenére egyes vállalatok továbbra is biztosítást kínálnak a hazájuk körüli utazásokra - az ilyen kötvények általában gyorsabb orvosi ellátást, orvosi és szállítási költségek megfizetését, valamint a gyógyszerek költségeinek megtérítését ígérik. Ráadásul kiegészíthetők más utazási kockázatokkal - extrém kikapcsolódás, poggyász elvesztése, polgári jogi felelősség stb..

  A VHI biztosítás szélesebb körű programok, amelyek teljes körű kezelést jelentenek, a kötelező egészségbiztosítás analógiájára, de a legjobb szolgáltatást nyújtják, és általában a magánklinikákon. A VHI programok költségei és ennek megfelelően a szolgáltatások volumenét tekintve különböznek egymástól. Vannak, akik akár külföldi szolgálatot is tartalmaznak, de még drágábbak lesznek..

  Az életbiztosítás leggyakrabban készpénzfizetést jelent baleset, kritikus betegség diagnosztizálása, rokkantsága vagy a biztosított halála miatt. A kártérítés összegét az ügyfél maga határozza meg a szerződés megkötésekor, és ezt a pénzt tetszés szerint elköltheti - kezelésre, rehabilitációra és folyó kiadásokra.

  Érdemes-e utazáskor biztosítást vásárolni az új koronavírus ellen??

  Az új koronavírus oroszországi elterjedésének kezdetén sok biztosítótársaság kételkedett abban, hogy érdemes-e külön terméket készíteni hozzá. Ennek eredményeként nyilvánvalóan úgy döntöttek, hogy megéri - nem egy ilyen ajánlatot találhat a piacon.

  Fontos itt megérteni, hogy az "anti-coronavirus" biztosítások csomagolt termékek. Vagyis nem értékelik a biztosított egészségét és a megbetegedés kockázatát, és a lehetséges kártérítés összege két vagy három lehetőségre korlátozódik, a kötvény költségétől függően. Ugyanakkor nincs egyetlen "koronavírus-ellenes" biztosítás a piacon - hívja fel a figyelmet Dubrovin Viktor. Egyesek akkor is fizetnek, ha egyszerűen csak a SARS-CoV-2 vírust diagnosztizálják, mások csak kórházi kezelés alatt, mások a halált fedezik, mások pedig nem. Magának kell összehasonlítania a feltételeket.

  Például vannak olyan programok, amelyekben "egy betegség a (J00-J99) csoport" betegségét jelenti "A légzőrendszer betegségei" az ICD-10 szerint, a koronavírus családból származó patogénre adott pozitív reakció jelenlétében. " Ebbe a csoportba tartoznak az ARVI, az ARDS (akut légzési distressz szindróma), az influenza, a tüdőgyulladás stb. Más szavakkal, még ha meg is fertőződik a vírussal, de nincsenek tünetei, és a vírus nem vált ki tüdőgyulladást, akkor a biztosítás nem fizet - magyarázta az egyik vállalat tanácsadója a TASS szerkesztőjének. Itt maga a koronavírus nem biztosítási esemény.

  És nem mindenki biztosítható. Korhatárok vannak: az irányelvet nem adják ki az idősebb - 60-70 éves és kisgyermekek - 5-7 éves korig. Ráadásul felsorolják az egészség alóli kivételeket - onkológia, HIV, egyes genetikai, mentális és egyéb betegségek.

  Ezenkívül a biztosítás csak azt a betegséget fedezi, amelyet a kötvény érvényessége során diagnosztizáltak először. Vagyis ha már diagnosztizálták Önt, akkor utána már késő kötvényt vásárolni a fizetés reményében. Minden olyan társaságnak, amelynek szerződéseit a TASS szerkesztője áttekintette, van egy úgynevezett ideiglenes franchise-ja, vagyis az az időtartam, amely a kötvény megvásárlásától az érvényességének kezdetéig tart, amikor diagnosztizálhatják Önt a betegséggel.

  Tehát, mint minden biztosításnál, gondosan olvassa el a társaság biztosítási szabályait és magát a szerződést vagy kötvényt annak érdekében, hogy megértse, mikor következik be biztosítási esemény, mik a korlátozások, mire van szükség a diagnózis megerősítéséhez stb. Ezeket a dokumentumokat megtalálhatja a biztosító társaság honlapján, bár ez nem mindig könnyű.

  Az "anti-coronavirus" biztosítás fő hátránya csak egy betegség elleni biztosítás - mondja Viktor Dubrovin. Míg a "klasszikus" termékek többsége a betegségek, sérülések vagy azok következményei elleni komplexusra összpontosít. Véleménye szerint egyszerűen logikátlan csak egy betegség ellen biztosítani. Sőt, a koronavírusok már a szokásos programok feltételei alá tartoznak. Például az élet- és egészségbiztosítás hagyományosan szinte bármilyen okból fedezi az I. és II. Kategóriák halálát és rokkantságát. A SARS-CoV-2 esetek kezelését azonban továbbra is szigorúan a hatóságok szabályozzák.

  De talál egy pluszt. Az ilyen biztosítással járó fizetések "párnává" válhatnak, amely segít kompenzálni a betegség során felmerülő pénzügyi veszteségeket.

  De általában, ha egy személy valóban védelmet akar kapni betegség vagy valamilyen negatív helyzet esetén, akkor helyesebb a betegségek vagy helyzetek komplexusával szemben biztosítani - tanácsolják a biztosítók.

  Maya Lomidze azt is megjegyezte, hogy nincs szükség további biztosításra az oroszországi utazásokhoz, de ha szeretné, megkaphatja.

  Mi van az árakkal? A járvány miatt felfelé vagy lefelé mentek?

  Maya Lomidze szerint a szanatóriumi tartózkodás árai biztosan nem fognak csökkenni.

  "Ha a szanatóriumokban a pihenés árairól beszélünk, azok összehasonlíthatók a tavalyival. A legtöbb esetben nem csökkentek, de nem is nagyon nőttek. Elméletileg a legolcsóbb fuvarozó kiválasztásával lehet pénzt megtakarítani" - mondja..

  Korábban az orosz utazási ágazat képviselői azt mondták, hogy a Rospotrebnadzor új ajánlásai az intézmények munkájának megszervezéséről biztonságossá teszik a többit, de befolyásolják annak költségeit: például a sztavropoli terület Kislovodszk adminisztrációjának üdülőhelyi és turisztikai osztályának vezetője, Vladimir Sekirsky feltételezte, hogy az utalványok ára akár 40% -kal is növekedhet..

  A Kubanban az üdülőhelyi díjat 2021. január 1-ig felfüggesztik. 18 éven felüli személyenként napi 10 rubel.

  Karina Saltykova, Arina Raskina

  A szociális garanciákhoz való jog

  A gyermekek prioritást élveznek

  Segítség

  Anton Kotjakov, munkaügyi és szociális védelmi miniszter:

  - Az orosz kormány kiemelten kezeli a gyermekes családok támogatását. Most számos intézkedésünk van a gyermekes családok támogatására. Ez egy fizetés három év alatti gyermekes családok számára. Ez havi 5 ezer rubel fizetése három hónapig: április, május, június. Ez a fizetés a 3 és 16 év közötti gyermekekkel rendelkező családok számára. Ez egyszeri fizetés 10 ezer rubel. És fizetés különösen rászoruló családoknak, ahol 3-7 éves gyermekeket nevelnek. Havonta fizetik, hosszú távú, és az Orosz Föderáció megfelelő alkotó egységében gyermekenként 2020-ban megélhetési minimum felének felel meg..

  TECHNOLÓGIA

  A juttatást online írják elő

  2021. január 1-jétől a szociális segítségnyújtás új normáira történő áttérést tervezik - közölte a Munkaügyi Minisztérium. Ehhez egy új szervezeti formát vezetnek be - a szociális pénztárt. Tehát a támogatás kedvezményezettjei mentesülnek az igazolások gyűjtése és a különféle dokumentumok benyújtása alól. Minden ellátást és kifizetést proaktív módon, azaz a polgárok jelenléte nélkül állítunk ki. Bizonyos esetekben szüksége lesz egy alkalmazásra, amelyet távolról is be lehet nyújtani, ideértve a közszolgáltatások portálján keresztül is.

  "Ez egy új megközelítés az állampolgárok állami támogatása terén, amelyet gyorsan és egyszerűen kell nyújtani" - hangsúlyozta a Munkaügyi Minisztérium. A szervezetek és a kormányzati ügynökségek egyetlen információs platformról kapnak információt a kifizetések kiszámításához; egységes lesz a szociális támogatási intézkedések nyújtásának szabványa. Ezen túlmenően, a főosztály megjegyezte, a szociális kincstár figyelemmel kíséri az állampolgárok szociális kifizetésekhez való jogát annak érdekében, hogy az állami szolgálatok portálján keresztül haladéktalanul tájékoztassák őket az ellátások igénybevételének lehetőségéről, amelyekből ma nagyon sok van: vannak a szegénységgel, a gyermekneveléssel, a fogyatékosságról, a munkanélküliségről és másokról.

  A polgárok szociális támogatásának minden új intézkedését már csak kérelem alapján vagy proaktív módon nyújtják.

  Elena Manukiyan készítette

  Szívből

  TÁMOGATÁS

  A világjárványban megnőtt a szociális munkások iránti igény, az egyetemes önszigetelés bevezetésével nőtt azoknak a polgároknak a száma, akik szolgáltatásaikat otthon használják. Ezek elsősorban a veszélyeztetett idős emberek. Élelmiszert, gyógyszert és alapvető cikkeket házhoz szállítanak, megmérik a hőmérsékletüket. Valakinek segítenek elkészíteni az ebédet és a vacsorát, kitakarítja a lakást, segíthet a közüzemi számla kifizetésében és sok más probléma megoldásában. Elkísérik a rászorulókat a városi poliklinikákra és kórházakra, preferenciális gyógyszereket írnak fel és szállítanak a poliklinikáktól az otthonukba..

  A szociális munkások készek segíteni nemcsak járvány idején. Összesen több mint 460 ezer polgár dolgozik a lakosság számára nyújtott szociális szolgáltatások területén, ma több mint 9,5 millió orosznak van szüksége a segítségükre. A szociális munkások gyakran nem asszisztensekké válnak számukra, hanem barátokká és közeli emberekké. Az empátia a fő szakmai minőségük.

  Mintegy 190 ezer szociális munkás nyújt támogatást a bentlakásos iskolák és az idősek otthonában lakóknak, 150 ezren - otthon nyújtanak szociális szolgáltatást, további 120 ezer - félkórházakban és "mobil brigádokban" dolgoznak, amelyek célja a vidéki és távoli területek lakóinak segítése. A fekvőbeteg társadalombiztosítási intézmények sok alkalmazottja az osztályaival él, hogy megvédje őket egy járvány idején.

  A lakosság különféle típusú szociális segélyeinek biztosítása az állam felelőssége, és ezt már az Orosz Föderáció alkotmánya is rögzíti. A módosítások biztosítják a nyugdíjak évenkénti indexálását, és bizalmat adnak az oroszoknak abban, hogy egész életük során tiszteletben tartják a szociális támogatáshoz fűződő jogaikat..

  Elena Manukiyan készítette

  Munkavédelem

  Előny - felső határ

  PÉNZ

  A munkanélküli ellátások maximális összegét - havi 12 130 rubelt - most 450 ezer ember kapja meg. Először is ezek azok, akik március 1. után elvesztették állásukat, és áprilisban regisztráltak a munkaügyi központokba. Ezenkívül a munka nélkül maradt személyek havonta 3 ezer rubel pótdíjra is jogosultak minden kiskorú gyermek után. Azon fiatal anyák esetében, akik első gyermekük születésekor nem voltak alkalmazottak, az 1,5 évesnél fiatalabb gyermekek gondozásának támogatását megduplázták, és havi 6752 rubel volt..

  Aki az előző munkahelyén 16 ezer rubelnél nagyobb fizetéssel járt, pályázhat a három hónapra kijelölt maximális munkanélküli-ellátásra: április, május és június. És ha egy személyt április 1-je után munkanélkülinek nyilvánítottak, ha nyugdíjazás előtti korú, vagy korábban egyéni vállalkozó volt, akkor automatikusan felső határt kapnak. Ugyanakkor nem mindegy, hogy az elbocsátását megelőző évben hány hetet dolgozott és mennyi pénzt keresett. Június 30. után a fizetések csökkenni kezdenek. Most azonban a Munkaügyi Minisztérium kezdeményezést készít a munkanélküli-ellátások folyósításának további három hónappal történő meghosszabbítására. Feltételezzük, hogy ez az idő elegendő lesz a munkaerőpiac stabilizálásához és az üres álláskereséshez mindenkinek, akinek szüksége van rájuk.

  POZÍCIÓ

  Miért szavazok "igennel"

  Mihail Smakov, az Orosz Független Szakszervezetek Szövetségének elnöke

  Az alkotmánymódosítások országos szintű szavazása, amelyet a munkacsoport fogalmazott meg és a Szövetségi Közgyűlés fogadott el, az ország fejlődésének legfontosabb állomása, amely a művészet logikus folytatása és tisztázása. 7. cikk és Az Orosz Föderáció jelenlegi alkotmányának 37. cikke. Valójában ezek a módosítások már bebizonyították jelentőségüket, gyakorlatilag kipróbálták őket az epidemiológiai intézkedések időszakában. Néhányat a gyakorlatban még nem hajtottak végre.

  Így a 75. cikk módosítása nemcsak a minimálbért garantálja, hanem azt is jelzi, hogy az nem lehet alacsonyabb a létminimumnál. A szociális és munkaügyi kapcsolatok szabályozásáról szóló orosz háromoldalú bizottságban (RTK) tárgyalások folynak a fogyasztói kosár számítási módszerének megváltoztatásáról, amely alapján kiszámítják a létminimumot. Valójában ennek az alacsonyabb bérhatár növekedéséhez kell vezetnie.

  A legfontosabb módosítás az, hogy a nyugdíjak indexálását évente legalább egyszer elvégzik. Ez a rendelkezés biztosítja a nyugdíjkifizetések rendszeres növekedését. A kötelező társadalombiztosítás, valamint a szociális juttatások és kifizetések indexálása garantált. A szociális partnerség biztosításáról szóló módosításnak nemcsak az RTK munkáját kell támogatnia, hanem a regionális háromoldalú bizottságokat is, garantálja a munkavállalók jogainak védelmét.

  Természetesen a módosításoknak további jogszabályi normák felülvizsgálatához kell vezetniük. Beleértve az Állami Duma, a Föderációs Tanács hatáskörét. Mindannyiunknak aktívan szavaznunk kell a javasolt módosítások mellett!

  Roshal, Solomin és Motorin

  JUTALOM

  Alekszandr Motorin, az MMK forró hengermű kezelőjének kezelője a törvényes szabadnapján értesült arról, hogy az Orosz Föderáció Munkáshőse csillaggal jutalmazta-e a csillagot, miközben családjával együtt pihent. Alekszej Teksler kormányzó és Viktor Rashnikov, az MMK igazgatótanácsának elnöke elsőként gratuláltak a munkásnak telefonon. A díj híre azonnal elterjedt az egész városban: a munkást a Hős Csillagával tüntették ki az ország olyan híres embereivel együtt, mint Leonid Roshal gyermekorvos és Jurij Solomin színész.

  - Úgy történt, mint egy hó a fején, még senki sem figyelmeztetett - osztja meg benyomásait Sándor. - Igen, és ez a díj, őszintén szólva, nem az enyém, hanem az egész üzemé. Fiú koromban jöttem hozzá, jó mentorok voltak. És mit tehetek egyedül? A Metallurg kollektív szakma.

  Alexander Motorin szinte kiskorától kezdve a 4. lepedőhengerben dolgozik. 1983-ban a 13. számú szakiskolából, a kohászati ​​óriás "személyi kovácsából" jött gyakorolni. És így maradt. A szakma választásának kérdése akkor nem állt a fiú előtt. Egész működő dinasztiák működnek a magnitogorski üzemben, Sándor apja darukezelőként kezdte a födémgyártást. Felajánlotta, hogy eljön az üzembe, azt mondják: "a munka nagyszabású - nem fogja megbánni".

  Készítette: Mihail Pinkus, Cseljabinszk régió

  Hogyan lehet megmenteni egy csapatot

  TÁMOGATÁSOK

  Az elnök utasítására elfogadott válságellenes intézkedések csomagja segít elkerülni a tömeges elbocsátásokat.

  A kis- és középvállalkozások foglalkoztatásának megőrzéséhez nyújtott támogatásokat az állami alkalmazottak számának 90% -os fenntartása mellett biztosítják. A támogatást munkavállalónként 1 minimálbér (12 130 rubel) mértékében fizetik. 2020 májusában biztosítják a foglalkoztatottak számának áprilisi fenntartását, júniusban - májusra (márciushoz képest). Áprilisban több mint 956 ezer vállalatnak és egyéni vállalkozónak nyújtottak támogatást 41 milliárd rubelért.

  Június 1-je óta 2% -os hitelprogram indult, amely szerint ha a vállalkozás 2021. március 1-ig megtartja az állam 90% -át, akkor 2021. április 1. után az adósság teljesen leírásra kerül. Ha a foglalkoztatást legalább 80% -os szinten tartják, az adósság felét leírják. A kölcsön összegének kiszámítása a munkavállalónkénti havi minimálbér, a biztosítási díjakkal növelt összeg alapján történik. Ez a program egy másik támogatási intézkedés folytatása volt - 0% -os kedvezményes kölcsönök fizetés kifizetésére a leginkább érintett iparágak vállalkozásainak. Május végén a bankok több mint 23 ezer ilyen hitelt hagytak jóvá 58 milliárd rubelért.

  Készítette: Jekatyerina Petrova

  Megfizethető és kiváló minőségű gyógyszer

  Tabletta a képernyőről

  ONLINE

  A gyógyszerek elérhetőségének biztosítása érdekében fontos lépést tettek - az internetes kereskedelem ismét engedélyezett - mondta Mihail Murashko, az Orosz Föderáció egészségügyi minisztere..

  - A gyógyszerek távértékesítésével kapcsolatos szabályozás teljes ciklusa alakult ki, beleértve az online tevékenységet az ilyen tevékenységekre vonatkozó engedély megszerzéséhez. Már több mint 20 vállalat kapott ilyen engedélyt. A követelmények meglehetősen szigorúak velük szemben: stabil hírnevű beszállítóknak kell lenniük, akik legalább egy éve dolgoznak a piacon és legalább 10 gyógyszertárral rendelkeznek. Ezeknek a feltételeknek a teljesítése szükséges az eladott gyógyszerek minőségének garantálása érdekében, mivel az online kereskedelem hordoz bizonyos kockázatokat a hamisított és hamisított gyógyszerek értékesítése szempontjából..

  Az első szakasz a vény nélkül kapható gyógyszerek értékesítése. Ami az orvosi kiadást illeti, először azt tervezzük, hogy értékeljük a dolgok menetét. A címkézés bevezetése segít nullára csökkenteni a kockázatokat. Az okostelefon segítségével a folyamat minden résztvevője - gyógyszerész a gyógyszertárban, vásárló - meggyőződhet arról, hogy a gyógyszer legális.

  Mindenesetre körültekintőnek kell lennie a vényköteles gyógyszerekkel való bővítésnek. Így az ellenőrizetlen antibiotikum-bevitel veszélyes a rezisztencia veszélye miatt. Az allergia elleni gyógyszerek alkalmazása külön ellenőrzést igényel. Ami a pszichotrop gyógyszereket illeti, a keringés különleges feltételei megmaradnak. A gyógyszerek elérhetőségének a vidéki lakosság számára történő biztosításának másik eleme az FAP-ok elosztása. Amikor ezt megoldottuk, a helyzet drámaian jobbra változott..

  A járvány felgyorsította a klinikák és kórházak korszerűsítését

  EGÉSZSÉG

  A kezelés minőségének, amelyet egy személy kap, azonosnak kell lennie, függetlenül attól, hogy hol lakik az országban. Ez az egészségügyi korszerűsítési program fő célja, amelyet az ország Alaptörvényének módosításai rögzítettek. A program kezdetét július 1-jére tűzték ki, de elképzelhető, hogy még egy kicsit el kell halasztani. Miként Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter kifejtette, most a régiók összes erőjét belevetik a járvány elleni küzdelembe..

  A változásnak négy fő területe van:

  az alapellátás elérhetőségének és minőségének biztosítása, beleértve a vidéki térségeket és a legfeljebb 50 ezer lakosú kisvárosokat is;

  a beteg érdekeinek elsőbbsége és jogainak tiszteletben tartása;

  helyezze előtérbe a betegségek megelőzését és az egészséges életmódot;

  erősítse az állami és helyi hatóságok felelősségét a polgárok jogainak biztosításáért az orvosi ellátás megszervezésében.

  Úgy döntöttek, hogy az elsődleges egészségügyi szektorra összpontosítanak, mivel a megbetegedettek először egy helyi orvoshoz vagy egy poliklinikához fordulnak. A végeredmény pedig nagymértékben függ az orvosok professzionalizmusától, akik - mint maguk az orvosok mondják - "a helyszínen" dolgoznak: vajon a megfelelő diagnózist időben felállítják-e, a beteget speciális kezelésre küldik-e, vagy szükségesnek látják-e a csúcstechnológiai segítséget. A páciens egészségéhez való hozzáállása nagyban függ a poliklinika orvosaitól, mert leggyakrabban könnyebb megelőzni a betegséget, mint kezelni egy már kialakult betegséget, igaz, a járvány miatt szükség lehet a program kiigazítására. Az egészségügyi szolgálatot március óta komolyan megerősítették. A járványügyi és fertőző betegségek szolgálatának továbbfejlesztését tervezik. A távorvoslás aktívabban belép az életünkbe.

  HITELESEN

  Leonid Roshal, a Nemzeti Orvosi Kamara elnöke

  Az Országos Orvosi Kamara és az ONF együttesen tett alkotmánymódosítási javaslatok célja, hogy minden polgár magas színvonalú és megfizethető orvosi ellátásban részesüljön, függetlenül attól, hogy egy nagyvárosban vagy egy kis faluban él..

  A 71. cikk módosításai egységes jogi keretet hoznak létre az egészségügyi ellátórendszer számára. Most, az összes reform eredményeként, az orvosi ellátás szervezésének vertikális szerkezete elveszett. Ez az elsődleges egészségügyi ellátás megsemmisüléséhez, a klinikák és kórházak ellenőrizetlen felszámolásához vezetett. Szükségünk van egy vertikálisan integrált egészségügyi menedzsment rendszerre. Végül is nehéz elképzelni, hogy a mai hadseregünk úgy épült-e, ahogy ma az egészségügy? Hogy a hadosztályok, hadseregek és társaságok parancsnokait "terepen" nevezték ki? A kormányzónak kell-e felelnie a katonai kiképzésért? A módosítás magában foglalja az egészségügyi szolgáltatások irányításának az egész országra vonatkozó vertikális struktúrájának egységes létrehozását is.

  A 72. cikk, amely az Orosz Föderáció és az alkotó szervek együttes hatáskörébe tartozik, tartalmaz egy tételt a közegészség erősítéséről, és ami fontos, az egészséges életmód fenntartásának feltételeinek megteremtéséről és a polgárok egészségükhöz való felelősségteljes hozzáállásának kialakításáról. Végül egy fontos módosítás vonatkozik a helyi önkormányzatokra: felelősnek kell lenniük az egészségügyi ellátás elérhetőségéért. A végrehajtott módosítások közvetlenül kapcsolódnak az egészségügyi ellátás fejlesztéséhez Oroszországban.

  Családi értékek

  Anna Kuznyecova: 19 osztály foglalkozik a családok és a gyermekek jogainak védelmével

  GYERMEKEK

  Anna Kuznyecova gyermekjogi ombudsman válaszol az "RG" kérdéseire.

  Anna Yurievna, miért a felnőttek számára szólnak a módosítások - világos, de miért a gyermekeinknek szólnak?

  Anna Kuznyecova: A 90-es években, amikor az Alkotmányt írták, senki sem gondolhatta volna, hogy például a házasság mint férfi és nő egyesülésének fogalmát tisztázni kell. A kockázatokat nem számolták ki. És most ezeket rakjuk le.

  Milyen alapelvek váltak alapvetővé a módosítások kidolgozása során?

  Anna Kuznyecova: Az első elv, amelyből a javasolt megfogalmazások értékelésekor folytattuk, az volt, hogy ez elősegíti-e a család támogatásának kiterjesztését, valamint a lehető legnagyobb mértékben korlátozza-e azokat a negatív fejleményeket, amelyek károsíthatják a családot vagy károsíthatják a hagyományos családi értékeket. Az egyetlen dolog, amire még egyszer figyelni kell, az az, hogy ne különítsük el a gyermekeket és a családot. Ne helyezze a gyermekeket külön a családtól, mert ez a legjobb egy erős, virágzó családban élő gyermek számára. Ez az összes dokumentum alapja, amely szabályozza a gyermek jogait - a családban élés és nevelés jogát. Van azonban egy külön gyermekkategória - azok a gyermekek, akik elvesztették a szülői gondoskodást. És fontos, hogy ne csak beszéljünk róluk, hanem még egyszer egyértelműen garantáljuk jogaikat és rögzítsük őket az Alkotmányban..

  Hogyan hatnak mindannyiunkra az Alkotmány változásai??

  Anna Kuznyecova: Például a kormány feladata lesz a család védelme, a segítség és a támogatás. Most már több mint 19 osztály foglalkozik a családok és a gyermekek jogainak védelmével. E módosítások fő feladata a társadalom negatív jelenségeinek blokkolása a jövőben. Ha támogatják őket, remélem, hogy a családok és a gyermekek védelmét szolgáló szabályozási keret "kinövik" a frissített alkotmányból..

  CSALÁDI PORTRÉ

  Anya válságkezelő

  Az oroszok valamivel több mint fele hivatalosan házas. Az átlagos orosz család egy anya és apa, akik második gyermekről álmodnak, vagy már vannak ilyeneik. A fiatal szülők külön lakásban élnek, leggyakrabban jelzálogra felvett "kopeck darab", és évente legalább egyszer a tengerhez mennek. Általában fekete.

  A házasság legaktívabb kora hazánkban 20-29 év.

  A VTsIOM friss közvélemény-kutatása szerint állampolgáraink 90 százaléka nem elégedett az informális kapcsolatokkal.

  A járvány és az önszigetelés új színeket adott ennek a képnek. Zhanna Chernova, a Közgazdasági Felsőiskola szociológusa szerint nem sok családunk bizonyult készen a teljes magánéletre, amelyet ráhelyeztek az online munkára és a gyermekek online oktatására. A feleségem munkaterhe megduplázódott. "Ahol korábban csak otthoni üzleti vezető volt, most válságkezelő." A szociológus szerint a család a karanténból a következő tanulságokat fogja tanulni: a nő-háziasszony vonzerejének fátyla szétszóródik, az anya számára végzett munka egyre jelentősebbé válik, és a felelős szülői élet gondolata mint életprojekt, amelybe be kell fektetni, társadalmi normává válik.

  SZEMÉLYES PÉLDA

  . és Petr Alekseevich

  Anna Kuznyecova gyermek ombudsman hetedik gyermekét hozta világra.

  - A gyerekek olyan aktívan találkoztak a babával, hogy azt hittem, most elsöpörnek. "- mondja. - Mindenki meg akart érinteni, megölelni, és ami a legrosszabb, megfogni. Ezért a találkozó első sokkjának elmúltával mindannyian leültünk a kanapéra, és mindegyiknek sikerült egy kicsit megfogni a babát..

  Az első munkanap természetesen nem volt könnyű. Mindenki igyekezett a lehető legjobban segíteni. Életmódunkat csak módosítjuk. De kevés volt az idő a felállításra, ezért mindent párhuzamosan tettünk: letakartuk az ágyat, felkészültünk az elnökkel való találkozóra és egy sajtótájékoztatóra. A név a kórházból való úton dőlt el.

  Mivel a csecsemő a mennybemenetelkor született, úgy döntöttek, hogy apostoli nevet választanak. Meglepő módon az összes gyermek egyként egyetértett egy névben. A családi szavazás eredménye: hat - "mellette" és kettő - "döbbenten". Kettő - ez a férjem és én, soha nem gondoltuk volna, hogy minden névből hat gyermek választja ezt a nevet. De ha egyszer eldöntötték, legyen. Most családunkban Maria, Daria, Ivan, Nikolay, Timofey, Lev és Peter Alekseevich.

  A szalag anyagait Tatiana Vladykina, Elena Novoselova készítette

  Stabilitás és fejlődés

  Az erős hatalom garancia a jövőre

  AZ ÁLLAM

  Nehéz időkben növekszik a stabil, erős kormány jelentősége, amely képes a szükséges döntéseket gyorsan és szigorúan ellenőrizni végrehajtásukon. Ebben az értelemben a járvány és a következményei elleni küzdelem bebizonyította Valentina Tereshkova módosításának relevanciáját, amely szerint az Alkotmány frissítése után a jelenlegi elnököt újraválasztják erre a posztra..

  Maga a módosítás csak egy opcióval foglalkozik - Vlagyimir Putyinnak jogot ad arra, hogy új ciklusra induljon, de semmire sem kötelezi. Sőt, senki sem tudja, mi fog történni 2024-ben, amikor elnökválasztást terveznek Oroszországban..

  A közvélemény-kutatások szerint a stabilitás és kiszámíthatóság iránti kérelem az állampolgárok véleménye szerint a legjobban képes teljesíteni a jelenlegi államfőt. Ezt szem előtt tartva Vlagyimir Putyinnak joga van új választásokra indulni, mondta Valentina Matvienko, a Föderációs Tanács elnöke: "Akár élni fog ezzel a joggal 2024-ben, akár nem, természetesen rajta múlik. De meg kell adni a lehetőséget, hogy részt vegyen a választásokon, és az állampolgároknak jogukban áll választani. " Az államfőnek olyan embernek kell lennie, akiben megbíznak.

  Ezenkívül Valentina Matvienko szerint egy ilyen döntés "leértékeli az utóddal kapcsolatos esetleges spekulációkat, a kormányzati intézmények konfigurációjának esetleges megváltoztatását". Lehet, hogy valaki kedveli a kávézaccon való jóslást a lehetséges utódokról és a hatalomátadásról, de valójában kiegyensúlyozatlanná teszi a politikai rendszert, kevésbé stabilá, sebezhetőbbé teszi azt.

  Csak egy erős állam, amelyet egy erős vezető vezet, képes megvédeni a polgárokat. Most nyilvánvaló, hogy Oroszországban világos és érthető tervet dolgoznak és dolgoznak a pandémiával járó nehéz helyzetből való kilépés érdekében. Ennek köszönhetően nemcsak a veszteségek minimalizálása, több ezer élet megmentése volt lehetséges, hanem "biztonsági párnát" is biztosított a gyermekes családok, azok számára, akik elvesztették munkájukat és jövedelmüket. Rövid idő alatt az ország soha nem látott intézkedéseket fogadott el és szerzett az állampolgárok és a vállalkozások támogatására: kiegészítő kifizetések, juttatások, juttatások, kölcsönök, halasztott fizetések stb..

  Most a gazdaság és a szociális szféra normális állapotának helyreállítása áll előttünk. A kormány már készített egy ilyen nemzeti tervet az elnök nevében. "Alapvetően fontos számunkra a mai akut problémák megoldása és a magabiztos előrelépés biztosítása" - mondta Vlagyimir Putyin. Megértette: az embereknek biztonságra, stabilitásra és fejlődésre van szükségük. Ebben az értelemben pedig a frissített Alkotmány jelenti a jövő biztosítását..

  Az erő és a tekintély egyensúlya

  INTÉZMÉNYEK

  Az Alkotmány számos módosítása a hatalom intézményeit érinti. Különösen a kormányalakítás, valamint az elnökkel és a parlamenti kamarákkal való együttműködésének új rendszerét javasolják. Új hatáskörök jelennek meg az Államtanácsban és a kormányzókban. A "két kulcs" elve érvényesül: számos döntés meghozatalakor a végrehajtó hatalomnak beleegyezést kell kapnia, vagy konzultálnia kell a reprezentatív kormánnyal.

  Középpontú láncban

  Az alkotmánymódosítások szerint Oroszországban létrejön az egységes államhatalom rendszere, amely magában foglalja a helyi önkormányzatot is. Az önkormányzati kormányzati szint ugyanabban a láncban kezd dolgozni a központtal és a régiókkal. A munkacsoport ülésein elhangzott, hogy a helyi önkormányzatot - mint a lakossághoz legközelebb álló kormányt - egyszerűen be kell ágyazni az államigazgatás egységes mechanizmusába. Azzal, hogy nem távolítja el az önkormányzatok jogait, a módosítás növeli a teljes irányítási lánc koherenciáját és hatékonyságát..

  A Parlament növekszik

  Az alkotmánymódosítások megerősítik a parlament szerepét. Az Állami Duma jóváhagyja a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettesek és a szövetségi miniszterek jelöltségét, és a Föderációs Tanács új hatásköröket kap a hatalmi blokk kialakításával kapcsolatban.

  Ezenkívül a Föderációs Tanács az elnök javaslatára megszerzi a jogot, hogy kinevezze az elnökeket és helyetteseiket az ország Alkotmány- és Legfelsőbb Bíróságaiba, valamint megszüntesse az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság bíráinak, a kasszás és fellebbviteli bíróságok bíráinak hatáskörét abban az esetben, ha olyan cselekményt követnek el, amely diszkreditálja a bíró becsületét és méltóságát. A szenátorok konzultációkon vesznek részt a regionális ügyészek posztjára történő elnökjelöltekről, ami fontos az erőviszonyok szempontjából.

  A hatalomfelosztás elvének megsértése nélkül a módosítások megerősítik a közhatalom demokratikus alapelveit.

  VÉLEMÉNY

  Pavel Krasheninnikov, az Állami Duma Államépítési és Jogalkotási Bizottságának vezetője, az Alkotmány módosításainak előkészítésével foglalkozó munkacsoport társelnöke

  - Számomra úgy tűnik, hogy a közhatalom egységének rendszere most minden eddiginél jobban feltárul. Tudjuk, hogy az Állami Tanács egy csoportja jelenleg dolgozik ezen az ügyön, és látunk minden utasítást, és a hatóságok egységét, különösen a világjárvány elleni küzdelemben, általában véve véleményem szerint nagyon jól használják, nagyon klassz.

  Csak orosz patrióták vannak hatalmon

  Külföld nem számít

  ÉKEZETEK

  Vladimir Gruzdev, az Orosz Ügyvédi Kamara igazgatóságának elnöke az RG-nek elmondta, hogy az alkotmánymódosítások javítják a közigazgatás minőségét és hatékonyságát. A magas kormányzati tisztséget betöltő embereknek teljes mértékben az ország fejlődésére kell összpontosítaniuk, és össze kell kapcsolniuk jövőjüket és gyermekeik jövőjét Oroszországgal.

  Vlagyimir Szergejevics, az alkotmány olyan módosításai, amelyek megtiltják a tisztviselők számára a külföldi számlák vezetését és egy másik országban tartózkodási engedélyt, összefüggenek a korrupció elleni küzdelemmel. Szerinted mekkora a probléma?

  Vlagyimir Gruzdev: Véleményem szerint a módosítások alapvető ideológiai természetűek. Világos iránymutatást adnak a felelősségre kerülő személy számára az Anyaország szolgálatára. Ezek nem nagy szavak, ezek a belső irányelvek.

  Hatással van a belső attitűdre az a szokás, hogy csak a hazai bankokban kell pénzt tartani??

  Vladimir Gruzdev: A belső attitűdök számos tényező hatására alakulnak ki, ideértve a kommunikációs környezetet, az oktatást, a szakmai környezetet stb. De az állam azzal, hogy megtiltja a tisztviselőknek a külföldi számlákat és a külföldi állampolgárságot, egyértelmű jelzést ad arról, hogy a magas állami tisztséget betöltő állampolgárnak milyen elvekhez kell tartania magát..

  Vlagyimir Gruzdev: Az állami tisztséget betöltő személynek össze kell kapcsolnia életét és jövőjét az országgal, személyes felelősséget kell éreznie a történtekért.

  Ez a módosítás ellentmond-e az Alkotmány más rendelkezéseinek, például a szabad mozgásról??

  Vladimir Gruzdev: Nyitott ország vagyunk. A közhivatalt betöltő személyeknek hatáskörük megszűnése után joguk van távozni, sőt külföldi lakóhelyre költözni, a korlátozás vonatkozhat azokra is, akiknek államtitokhoz volt hozzáférésük, majd a törvényben meghatározott ideig. Ha egy személy közhivatalban való szolgálatot választja, akkor feladatai ellátása során bizonyos magas beosztáshoz kapcsolódó korlátozásokat is elfogad. Ma egy állami személy jövedelme és kiadása teljesen átlátható, bizonyos értelemben magát az állampolgárt védi, illetéktelenné és értelmetlenné teszi a korrupt viselkedést..

  A kétes eredetű külföldi számlákkal rendelkező személyek szintén kiszolgáltatottak a külső befolyásnak. Zsarolás tárgyává válhatnak külföldi struktúrák, akik érdekeiket akarják rajtuk keresztül érvényesíteni.

  Banki átutalás új hazába

  KORRUPCIÓ

  Az Orosz Föderáció Vizsgálati Bizottsága az "RG" tudósítójának elmondta, hogy amikor magas rangú tisztviselők nagy horderejű korrupciós büntetőeljárásait vizsgálják, szinte mindig összefüggés van az egyszerű állampolgárok kormányzati tisztségekben folytatott jogellenes cselekedetei és a második útlevél, számlák és ingatlan külföldi jelenléte között..

  Példákért nem kell messzire menni. Alig néhány nappal ezelőtt a bírósághoz érkezett a TFR kérelme Elizaveta Solonchenko, Nyizsnyij Novgorod volt polgármesterének letartóztatására. Alekszandr Basztrinkin volt tisztviselőjét, többször megvesztegetés vádjával vádolják. Több tízmillió rubelről beszélünk. De amint kérdések merültek fel a város feje előtt, sietve elment "tanulni" Angliába. Szoloncsenkót felvették a nemzetközi keresési listára. És a bíróság úgy határozott, hogy két hónapig tartóztatja le "a kiadatásától vagy az országban való tényleges fogva tartásától". De a volt tisztviselő már bejelentette, hogy nem tervezi a visszatérést..

  Egy másik büntetőeljárás vizsgálata folyamatban van most az Egyesült Királyságban - Mihail Abyzov, a nyílt kormány volt minisztere. Letartóztatták vádjával sikkasztás és sok milliárd rubel külföldre utalása miatt. Amíg Abyzov miniszterként dolgozott Moszkvában, családja az Egyesült Államokban élt. Gyermekei amerikai állampolgárok. A feleség tartózkodási engedéllyel rendelkezik. Sokat írtak Abyzov saját amerikai útleveléről. Nem cáfolta.

  Készítette: Natalia Kozlova

  IDÉZET

  Alexander Bastrykin, az Orosz Föderáció Vizsgálati Bizottságának elnöke

  - A korrupció az ország biztonságát fenyegető globális veszélyek egyike.

  Gátolja a nagyszabású gazdasági és társadalmi átalakulásokat, kibővíti az árnyékgazdaság szektorát, csökkenti a költségvetés adóbevételeit.

  IDÉZET

  Andrey Klishas, ​​a Föderációs Tanács Jogalkotási és Államépítési Bizottságának elnöke

  - Oroszország alkotmányának módosításai új szintre emelik a közhatalom valamennyi képviselőjével szemben támasztott követelményeket. E tekintetben elég egyértelműen követik az állami intézmények iránti bizalom növelésére irányuló lakossági igény logikáját..

  "Oroszországban szolgálsz - Oroszországban élsz"

  VÉLEMÉNY

  Alekszandr Khinshtein, az Állami Duma Információs Politikai, Informatikai és Kommunikációs Bizottságának elnöke:

  - A régiókat, városokat kormányzó, Oroszország sorsát meghatározó embereknek hazánkban kell élniük. Kizárólag a nemzeti érdekek alapján kell cselekedniük, anélkül, hogy visszanéznének más országokat. Vagyis nem szabad más országokhoz kötni őket..

  Ezeknek a tilalmaknak a növelése véget vet minden illúziónak, és reméli, hogy Oroszországban nem államosítják az eliteket. Oroszországban szolgálsz - Oroszországban élsz.

  Ma a törvény már tiltja az egyéb állampolgársági vagy tartózkodási engedélyek meglétét a köztisztviselők, képviselők és szenátorok minden kategóriájára. De ennek a tilalomnak az alkotmányos szintre emelése a felelősség mértékét is növeli.

  Ezenkívül az Alkotmány sok szempontból az ország útvonallistája. Ez az állam létének és fejlődésének alapelveinek deklarálása. Az alaptörvénybe ágyazott elit államosítás elvének beágyazottsága pedig egyértelműen az állam világos és igazolt menetét jelenti.

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  CADIVEU Brasil Cacau mély kondicionáló maszk, 300 ml

  ✔ Szállítás Moszkva és SPb - 290 rubel, 3000 rubeltől mentesen.✔ Felvenni kiadási pontoktól - 125 rubeltől.✔ teljes szállítás Oroszországból - 310 rubeltől.

  Hogyan válasszuk ki a hajfestéket és a színt?

  Ahhoz, hogy az eredmény pozitív legyen a festés után, fontos tudni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő színösszetételt és a kívánt színt. Ennek eredményeként a frizura elősegíti a bőr felfrissülését, hangsúlyozza a szem árnyékát, fiatalossá és vonzóvá teszi az arcot..