Legfontosabb / Felépülés

Hogyan válasszunk hajszárítót

Felépülés

Kedves Ügyfelek! A karantén intézkedések miatt megnőtt a megrendelések feldolgozási és szállítási ideje.

A hajszárítókat háztartási, félprofi, professzionális hajszárítókra osztják. A háztartások költségvetési anyagokból készülnek, ami csökkenti az élettartamukat, és minimum fúvókákkal vannak felszerelve. Hosszabb időbe telik a hajszárítás, nehéz professzionális formázást végezni. A félprofi hajszárítók jobb minőségűek, erősebbek és sokkal drágábbak. Professzionális - a legerősebb (1800 W-tól a tartomány gyakran állítható), különféle mellékleteket tartalmaz, vagy külön is megvásárolhatja azokat, amelyekre szüksége van. A fodrászok választják őket bármilyen összetettségű frizurák készítéséhez..

Hogyan válasszunk hajszárítót otthoni használatra? A feladatoktól függ. Ha ritkán van szüksége hajszárítóra, csak kissé szárítsa meg a haját, vegyen egy háztartási hajszárítót. Ha hajszárítót használ rendszeresen, akkor különböző stílusokat szeretne létrehozni, vagy hosszú és vastag haja van (a szárításhoz több időre van szükség, vagy a hajszárítótól több erő kell) - jobb, ha azonnal professzionálisat vesz..

Megmondjuk, hogy milyen jellemzőkre kell figyelni, és a legjobb professzionális hajszárítók közül melyik modell a legalkalmasabb otthoni használatra.

Melyik cég hajszárítója jobb?

A Hitek-Group hosszú távú tapasztalata alapján a legkeresettebb márkák a szakemberek körében a Gamma Piu, a Parlux, a Valera, a BaByliss PRO, a harizma, a Coif * in és mások, amelyek a katalógusban szerepelnek - szorosan figyelemmel kísérjük a professzionális eszközök piacának változásait és megjegyezzük milyen cégben bíznak a kézművesek, amikor kiválasztjuk a palettát. Ez azt jelenti, hogy minden modellünk tökéletes otthoni használatra..

A hajszárítók főbb jellemzői

Erő

Az energia befolyásolja a légáramlás sebességét és hőmérsékletét - minél nagyobbak, annál gyorsabban száradnak a szálak.

A legkisebb teljesítményű hajszárítók (akár 1200 W) általában utazási lehetőségek. A háztartási és félprofi modellek mutatóinak tartománya 1200 és 1600 W között van. A professzionális hajszárító teljesítménye meghaladhatja a 2500 W-ot.

A haj típusának megvásárlásához szükséges erő a haj típusától függ. A vékony és rövid hajat legalacsonyabb hőmérsékleten és alacsony légáramlás mellett lehet szárítani, különben egyszerűen nem lesz ideje a kívánt formát adni a hajának. Hosszú és vastagok esetén a mutatóknak magasabbaknak kell lenniük.

Érdekes! A fodrászok nem javasolják a 2000W feletti hajszárítókat rendszeres használatra. De van itt egy árnyalat. A jellemzők a felső teljesítményküszöböt jelzik, de a hajszárító nem mindig a lehetőségeinek határain működik - professzionális modellekben a fújási sebesség (valamint a hőmérsékleti rezsim) megváltoztatható. Ezért, ha gyakran kell szárítania a haját, akkor van értelme professzionális hajszárítót vásárolni, nagy teljesítményű - minden nap alacsony sebességet / hőmérsékletet választ, és ha sürgősen szárítania kell a haját - magas.

A harizma Ionic Storm professzionális hajszárító teljesítménytartománya 1680 és 2000 W között van. Ha azt keresi, melyik hajszárítót vásárolja rövid és hosszú, egyszerre vékony és vastag hajra (vagyis az egész család számára), akkor ez a modell univerzális megoldás lesz. Ugyanakkor kompakt (fúvóka nélkül - 16 cm) és könnyű (520 g), 3 hőmérsékleti mód és 2 légáramlási mód van. Van beépített iongenerátor munkajelző lámpával is.

Motor

A szakértők elmagyarázzák, melyik professzionális hajszárítót érdemes jobban megvásárolni és miért, miért érintik a motor szerkezeti jellemzőit. Ha háztartási modellekben egyenáramú motort használnak, akkor professzionális modellekben váltakozó áramú motort használnak. Folyamatos működésre tervezték - nem melegszik túl, és hosszú ideig komplex frizurákat is csinálhat.

A jó hajszárító kiválasztásának megértéséhez meg kell értenie a motorok típusait. Ők:

Ecset vagy gyűjtő (jelölés - DC). Szén-grafit kefékkel rendelkeznek, amelyeken keresztül az áram a rotorra kerül.

Kefe nélküli vagy kefe nélküli (AC). Ecsetek helyett neodímium mágneseket tartalmaznak. Ez kiküszöböli a súrlódást a kefék és a rotor között, és meghosszabbítja az élettartamot. Az eszközök erősebbé és könnyebbé válnak, akár 10 000 óráig is tartanak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajszárítót? Első ránézésre jobb, ha ecset nélküli motorral ellátott hajszárítót vásárolunk, mivel intenzív használat mellett legalább 10 évig fog tartani. De otthon nem valószínű, hogy így tölti be, és egy idő után új hajszárítót is szeretne vásárolni. Ezért a DC motorral rendelkező, de a professzionális modellek is kiváló választás lesz..

A Coifin EVA X1R fodrászszárító professzionális váltóáramú motorral van felszerelve. Ezenkívül nagyon nagy teljesítményű (2100-2300 W), három fűtési mód közül lehet választani és két sebesség közül egyet. További plusz azok számára, akik hajszárítót keresnek otthoni használatra, nagyon megfizethető ár a professzionális felszerelések számára: valamivel több, mint 3,5 ezer rubel.

Ház

Az anyag fontos. A fő feltétel az, hogy a tok ne melegedjen fel és ne törjön össze ütközéskor (a professzionális modellek szénszálból vagy fémből készülnek, szigeteléssel), és a hajszárító ne csúszjon a kezébe, ezt gumírozott vagy puha tapintású bevonat oldja meg.

Fontos szempont a kivehető szűrő a levegő beömlőnyílásán (a hajszárító hátulján). Tisztítani kell, mert ha por és szőrrészecskék gyűlnek össze a szűrőben, akkor a levegő kisebb térfogatban áramlik a motorba, ami a fűtőelem túlmelegedéséhez vagy akár kiégéséhez vezet.

Ügyeljen a méretekre és a súlyra. Mi legyen egy hajszárító egy otthonhoz? Könnyűsúlyú. Így a karod nem fárad tovább, és több mozgástered lesz - ha haját csinálod, nem könnyű nagy hajszárítóval megtartani a derékszöget. Ugyanakkor a kompakt és könnyű hajszárítók nem feltétlenül tartoznak közúti vagy alacsony fogyasztású hajszárítóhoz..

A VELECTA PARAMOUNT TGR 3600 modell súlya mindössze 350 g, hossza pedig a fúvókával együtt 19 cm. Ugyanakkor a hajszárító elég erős (1470-1740 W), 2 sebességmód és 4 fűtési és levegőellátási kombináció létezik. Univerzális lehetőség minden nap.

Válasszon hajszárítót a kezéhez. Ehhez nézze meg, hogy hol vannak a kapcsolók - az oldalon vagy a fogantyú előtt / mögött. Melyiket érdemes jobban választani? Az oldalsó helyzet nagyon kényelmes, ha a hajszárítót a jobb kezében tartja (hagyományos opció). Balkezes kézművesek számára és a munkakéz kényelmes cseréjéhez elülső vagy hátsó kapcsolóval ellátott hajszárítóra van szükség (univerzális lehetőség, mivel jobbkezes emberek számára is alkalmas). És mivel otthon minden esetben a hajszárítót kézről kézre kell váltania annak érdekében, hogy minden oldalról egyenletes légáramlást biztosítson, jobb, ha azonnal választja az univerzális lehetőséget.

Működési módok

Minél több lehetőség áll rendelkezésre a levegőáramlás hőmérséklet és sebesség szerinti beállítására, annál jobb. Legalább egy otthoni hajszárítónak meleg, meleg, hideg levegőt kell termelnie. A forró eltávolítja a felesleges nedvességet, melegtől szárazig és hidegig - hajformázás.

Tápkábel

A vastag (de puha) hosszú kábel nem ráncos és nem korlátozza mozgását. A forgózsinór ideális. A gyártók megpróbálják elérni a zsinór különféle elforgatásának lehetőségét, mert fontos, hogy megbízható tapadást biztosítsanak a motorral. Ezért különböző megoldásokat találhat. Érdekes lehetőség a Valera márka által kifejlesztett ROTOCORD rendszer.

Így néz ki a ROTOCORD rendszer a Valera Swiss Power4ever hajszárítóban - a vezeték 360 fokkal forog anélkül, hogy fennállna a kapcsolat elvesztésének veszélye. De nem ez az egyetlen innovatív megoldás a modellben. Jellemzője az ENDURO BLDC kefe nélküli motor és a Smart Airflow technológia (optimalizálja a levegő áramlását), és a hajszárítási idő 50% -kal csökken. A standard fúvóka mellett a készlet tartalmaz egy TOUCH ME fúvókát is - működés közben nem melegszik fel. Van egy ionizációs funkció és 6 helyzetű kapcsoló a levegő áramlásához és hőmérsékletéhez. Teljesítmény - 2400 W.

További funkciók

A gyártók folyamatosan új technológiákat vezetnek be. Hogyan válasszunk hasznos "kiegészítőket", és egyáltalán szükség van-e rájuk? Beszéljünk röviden a leggyakoribb funkciókról és arról, hogy melyik hajszárító jó Önnek - döntsön az Ön igényeinek megfelelően

Ionizálás. Ennek köszönhetően a levegő telített negatív töltésű ionokkal, amelyek eltávolítják a száraz hajat, eltávolítják a felgyülemlett statikus elektromosságot. Ez normalizálja a faggyútermelést, így a fürtök hosszú ideig tisztának tűnnek. Ragyognak, kevesebbet hasítanak és kevésbé "szöszködnek".

Ózonlámpa. Az ózonozásnak és az ionizációnak hasonló hatása van, de az ózonlámpa százszor több negatív iont termel, mind a szálakat, mind a gyökereket érinti - a haj puha, fényes és kezelhetővé válik. Az ózon áramlása fokozza az orvosi eljárások hatását is, mivel az anyagok mélyebben behatolnak a haj szerkezetébe, és a színezés - ugyanezen okból a pigmentek hosszabb ideig tartanak.

Eddig az egyetlen ózonlámpás hajszárító a GammaPiu aktív oxigén. Elég könnyű (480 g), de erőteljes (1800-2100 W) modell, 3 fűtési és 2 légáramlási üzemmóddal. A kapcsolók elöl találhatók - a hajszárítót kényelmesen kezelheti mindkét kezével.

Azonnali hűtési funkció. Különböző módon valósul meg: leggyakrabban van egy speciális kapcsoló, de egyes modellekben a fűtéskapcsoló kikapcsolásával azonnal lehűtheti a levegőt.

Fúvókák

Koncentrátorok. Általában alapértelmezés szerint vannak rögzítve, de eredetileg rövid vagy finom haj formázására használták őket. A rajtuk áthaladó légsugár koncentráltabb, a fürtök gyorsabban száradnak. Lehetővé teszi, hogy az egyes szálakkal külön dolgozzon.

Érdekes! Van egy „hideg lövés” technika, amikor a megszáradt és rögzített hajszálat koncentrátoron keresztül hideg levegővel lehűtik (ugyanaz az „azonnali hűtés” funkció). Ez lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig maradjon a kívánt helyzetben. Koncentrátor nélkül, ha új göndörrel dolgozik, a forró levegő ismét a lehűltbe kerül, felmelegíti és elrontja a hajat.

Diffúzor. Ez egy kerek fúvóka "ujjakkal". Nagyobb területen oszlatja el a levegő áramlását. A diffúzorok átmérője és az "ujjak" anyaga különbözik (műanyag bármilyen hajhoz ajánlott, szilikon - rövid és közepes hosszúságú hajhoz). Az ujjak hossza, a fogak sűrűsége és a vastagság is különbözik (a vastagok jól megfogják a hosszú, vastag hajat, a vékonyak - rövidek). A diffúzorokon lévő "ujjak" alakja hengeres (univerzális - göndör és kiegyenesíti a hajat), lapos (a gyökér térfogatához), göndör (göndörök létrehozásához).

Hangtompítók. Ha használni szeretné őket, akkor nincs lehetőség a hajszárító választására: a hangtompítókat Parlux hajszárítóhoz tervezték. 45% -kal csökkentik a zajt és a rezgést egy erőteljes eszköz működéséből.

További mellékletek. Gamma Piu kifejlesztette a Blade Art Air kreatív mellékletet Aria hajszárítóikhoz. Segítségével dombornyomott frizurákat készíthet.

A japán Kasho pengéket használják, antibakteriális és antisztatikus szilikonnal borítva - vágják anélkül, hogy a hajat traumatizálnák. Könnyen használható és biztonságosabb, mint az olló.

Hogyan válasszon hajszárítót otthonához: segítünk meghatározni a kritériumokat

Tartalomjegyzék

 • Háztartási hajszárító készülék
 • Működési módok
 • Légteljesítmény és intenzitás
 • kiegészítők
 • A készülék gondozása
 • További funkciók
 • következtetések

A haj szárítására szolgáló háztartási hajszárító több, mint egy általános eszköz, amelyet ritka kivételekkel minden otthonban használnak. Ugyanakkor a legtöbben nem tulajdonítanak nagy jelentőséget ennek az eszköznek a műszaki jellemzőinek, és sokan nem is emlékeznek arra, hogy melyik márkanév alatt adták ki a hajszárítót, amelyet már évek óta használnak..

Nem valószínű, hogy egy ilyen hozzáállás a felhasználók "felelőtlenségét" jelzi. Inkább egy másik következtetés sugallja magát: a többség nem igazán törődik azzal, hogy melyik hajszárítóval szárítsa meg a haját.

Ez alapján feltételezhető, hogy vagy a különféle modellek műszaki jellemzői rendkívül jelentéktelen mértékben különböznek egymástól, vagy a meglévő különbségek nincsenek kézzelfogható hatással a hajszárítás minőségére.

Megpróbáltuk összefoglalni ismereteinket és az elvégzett tesztek eredményeit, hogy megértsük a "hogyan válasszunk hajszárítót" kérdéseket. és "milyen jellemzőkre kell figyelnie?"

Háztartási hajszárító készülék

Minden háztartási hajszárító megközelítőleg ugyanúgy van elrendezve: egy tipikus kialakítás magában foglalja a szárítási funkció jelenlétét hideg és meleg levegővel, több üzemmóddal, esetleg egy vagy több fúvókával a készletben.

Szintén a hajszárítónál található egy kivehető szűrő, amely általában finom hálós fémháló formájában készül, amely alatt néha porózus anyagból készült tömítés van elrejtve. Több költségvetési modellben előfordulhat, hogy a szűrő nem leszerelhető, ami megnehezítheti az eszköz tisztításának eljárását.

A hajszárító teste hagyományosan tartós műanyagból készül, amely (ha lehetséges) ellenáll az ütéseknek és a véletlenszerű padlóra történő eséseknek. Belül van egy egyszerű vezérlődoboz, ventilátor propeller, villanymotor, spirál fűtőelem és túlmelegedés elleni védelem (hőmérséklet érzékelő).

A fő elemek, mint sejteni lehet, a ventilátor és a fűtőelem. Rajtuk függ az a légáramlás mennyisége, amelyet a hajszárító időegységenként át tud vezetni magán, valamint ennek a levegőnek a fűtési sebessége (és ezért a kilépő hőmérséklete).

A túlmelegedés elleni védelemhez a tisztességes modellekben termosztátot használnak (egy bimetállemez, amely megszakítja az érintkezőt, amikor egy bizonyos hőmérsékletet elérnek), valamint egy hőbiztosítót, amelynek egyetlen feladata az, hogy megolvadjon ("kiégjen"), ha valami rosszul alakul, és a termosztát nem fog működni.

A túlmelegedett készülék kikapcsolása után a termosztát egy idő után lehűl, és ismét bezárja az elektromos áramkört: a készülék üzemkész lesz. De a kiégett biztosítékot ki kell cserélni.

Működési módok

A készülék összetettségétől függően a hajszárító egy vagy több különböző módban működhet.

A legegyszerűbb modellek működhetnek, vagy nem. Az ilyen eszközök vagy a legegyszerűbbek (költségvetési), vagy hordozható modellek (azok, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy magával vigye őket nyaralásra és üzleti útra).

A legtöbb otthoni és professzionális modell többféle módban használható. Általános szabályként megtalálhatja:

 • Két motor üzemmód (normál a puha stílushoz és erőteljes a gyors stílushoz);
 • Két vagy három hőmérsékleti mód (nincs fűtés, kíméletes szárítási mód, maximális fűtés - gyors száradás);
 • Hideg levegő gomb a rövid, rövid távú hőmérséklet-változásokhoz.

Légteljesítmény és intenzitás

Az otthoni hajszárítók energiafogyasztása általában 1800-2400 (átlagosan - 2000-2200) watt tartományban van.

Méréseink azt mutatták, hogy a levegő áramlási sebessége a fúvóka kimeneténél (a fúvóka nélkül) kímélő üzemmódban körülbelül 9,5-10,5 m / s (13,5-ig) és 14,5-15 (átlagosan 16,5-ig) -17,5, és néha még magasabb is) m / s maximális teljesítmény módban.

A hőmérséklet meglehetősen észrevehetően változhat: például az egyik modellnél a "meleg levegőt" 42-45 ° C-ra, a forró hőmérsékletet pedig 79-83 ° C-ra melegítik, míg egy másik, hasonló tulajdonságokkal rendelkező modell könnyen képes bizonyítani az eredményt 60 és 98 hőmérsékleten. ° C.

Néhány hiba azonban elkerülhetetlen a mérések során. Először is, a hajszárító működés közben felmelegszik, így a szárítás elején a levegő hőmérséklete jelentősen eltér az eljárás közepén vagy végén lévő hőmérséklettől. Másodszor - senki nem használ hajszárítót, közel a hajhoz. Ezért - a hőmérséklet egyik vagy másik irányba történő megváltoztatásához elegendő a készüléket közelebb hozni vagy nagyon kis távolságot eltávolítani.

Így szabványos a nedves haj szárításának megkezdése alacsonyabb hőmérsékleten és közelebb. Ezt követően, amikor a haj szárazabbá válik, és a levegő hőmérséklete magasabb, a felhasználó reflexszerűen elmozdítja a hajszárítót a hajtól, biztosítva ezzel a legkényelmesebb hőmérsékletet..

Ezért a hőmérséklet abszolút értékei, valamint a légáramlás erőssége nem jelentős. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb esetben ezek a különbségek nem olyan nagyok: annak ellenére, hogy a teszt eredményei szerint az egyik modell erőteljesebbnek tűnhet, mint egy másik, messze van attól, hogy a felhasználó észrevegye ezt a különbséget a mindennapi használat során..

Következésképpen - a felhasználók elsöprő többsége meglehetősen ésszerűen cselekszik, a hajszárítót nem annak műszaki jellemzői, hanem teljesen más alapon választja - méretét, súlyát, ergonómiáját, sőt színét tekintve (miért ne?)

kiegészítők

A hajszárítóval ellátott készlethez mindig tartozik legalább egy koncentrátor fúvóka, amelyet leggyakrabban használnak. Nem titok, hogy mind a szakemberek, mind a hajszárító készülékek szokásos felhasználói általában fúvóka nélküli hajszárítót használnak a normál szárításhoz, a koncentrátort pedig a stílushoz: a haj strukturálásához, a fodrok létrehozásához stb..

A többi (további) fúvóka nagyon gyakran a dobozban marad a készülék alól, és szinte soha nem távolítja el őket.

Azonban, ha biztos abban, hogy több fúvókára van szüksége, és valóban használni fogja őket, akkor könnyen megtalálhatja a két különböző alakú és méretű koncentrátor fúvókával rendelkező modelleket, valamint a „perforált” mintákkal ellátott diffúzoros fúvókákkal rendelkező modelleket szárítás és térfogat hozzáadása a hajhoz.

A készülék gondozása

A hajszárítók nem igényelnek különösebb karbantartást. A felhasználónak csak annyit kell tennie, hogy válassza le a hajszárítót az elektromos hálózatról, és ellenőrizze, hogy kihűlt-e, majd puha kefével tisztítsa meg a levegő bemenetét (vagy egyszerűen öblítse le / fújja ki a kivehető szűrőt). A tokot általában ajánlatos száraz, puha ruhával törölni, további tisztítószerek használata nélkül..

További funkciók

A "professzionalizmus" egyik fő jele az élettartam intenzív használat mellett. Sajnos tesztjeink formátuma nem teszi lehetővé ennek a paraméternek a beállítását. Ez a hétköznapi vásárlók számára sem érhető el..

De a vásárló értékelheti a készülék tervezésével és ergonómiájával kapcsolatos számos paramétert. Soroljuk fel azokat a főbb jellemzőket, amelyekre figyelni kell a hajszárító kiválasztásakor.

 • Műanyag minőség: a műanyagnak tartósnak, nem túl szennyezettnek kell lennie, nem szabad őszintén szólva olcsónak lennie, és nem bocsáthat ki idegen (technikai) szagokat.
 • Méretek és súly: a hajszárító nem lehet túl terjedelmes vagy túl nehéz. Nyilvánvaló, hogy ez a paraméter szubjektív, ezért a legjobb, ha egy hajszárítót "kézzel" választunk - hogy ne okozzon kellemetlenséget a használat során.
 • Fogási terület: jó, ha a hajszárító fogási területét speciális puha tapintású műanyag vagy gumírozott csúszásgátló anyaggal keretezik.
 • Vezetékhossz: a hajszárító kiválasztásakor nem lesz felesleges emlékezni arra, hogy a tükörtől milyen messze található az elektromos csatlakozóaljzat. A legtöbb modell szabványa a kábel hossza 180 centiméter, de a piacon megtalálhatók olyan modellek, amelyeknél lényegesen hosszabb és rövidebb a kábel.
 • A fúvókák rögzítése és forgása: a fúvókákat szilárdan kell rögzíteni a készülék testén, nem szabadon szabadon (de nem túl keményen) forogni, könnyen felszerelhetők és eltávolíthatók.
 • Ionizálás: Sok gyártó hirdeti a levegő „ionizációs” funkcióját, nagyjából a következőképpen írja le: „A turmalin-ionizátor negatív töltésű részecskéket generál azáltal, hogy eltávolítja a hajból a statikus elektromosságot, megkönnyíti a haj fésülését és megtartja annak belső nedvességtartalmát. A haj gyönyörű, egészséges megjelenést kölcsönöz. " Nem tudtuk objektíven értékelni ezt a paramétert, ezért ezt a tételt a felhasználó belátása szerint hagyjuk meg. Elismerjük, hogy vannak kételyeink, hogy ez a funkció jelentősen befolyásolhatja a hajszárítás kényelmét, de ki tudja.
 • Hőmérséklet / páratartalom érzékelő: A legfejlettebb hajszárítók speciális hőmérséklet- vagy páratartalom-érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek a haj hőmérsékletétől függően szabályozzák a levegő hőmérsékletét. Annak ellenére, hogy nagy kérdéseink vannak az ilyen mérések pontosságával kapcsolatban, elég hasznosnak találjuk ezt a funkciót: nincs semmi baj azzal, hogy a hajszárító automatikusan csökkenti a hőmérsékletet, amikor észleli, hogy a levegő túl forró lett..
 • Fali tartó: minden hajszárítónak van egy hurkja, amely lehetővé teszi, hogy a tükör melletti kampóra akaszthassa. Ezzel a szettel néhány eszközzel speciális "tartó" -kat találhat, amelyeket fel kell szerelni a falra. Az ilyen eszközök azonban megvásárolhatók a „mindent otthonra” üzletekben is, ezért véleményünk szerint az ilyen „meghosszabbított” berendezések nem sok értéket képviselnek..

következtetések

A hajszárító otthoni választásakor sok felhasználót nem a márkahűség és nem a készülék műszaki jellemzői, hanem az intuitív kritériumok vezérelnek, amelyeket nehéz formalizálni - „jól illeszkedik”, „kényelmes forma” vagy „kellemes kialakítás”.

Ezen eszközök tesztelésével kapcsolatos tapasztalataink azt mutatják, hogy egy ilyen megközelítés ebben az esetben meglehetősen indokolt. Technikai jellemzőit tekintve a háztartási hajszárítók túlnyomó többsége jelentéktelen mértékben különbözik egymástól: nem lesz olyan könnyű észlelni ezt a különbséget a mindennapi használat során..

Nos, mivel a hajszárítók ritkán tönkremennek, a legracionálisabb stratégia a hajszárító kiválasztásakor egy kategórián belül (hajszárító otthoni / kompakt vagy összecsukható hajszárító üzleti útra) a megjelenés választása: a hajszárítónak kényelmesen a kézben kell feküdnie, rendelkeznie kell az összes szükséges üzemmóddal, nem túl nehéz, és természetesen általában pozitív érzelmeket vált ki és elegánsnak tűnik.

Hajszárító teljesítménye - melyiket válassza?

A teljesítménytől függ, hogy a hajszárító mennyire képes megbirkózni a haj szárításával. Ha vastag és hosszú haja van, az alacsony fogyasztású hajszárító hosszú ideig szárad. Talán fél óra. Szakaszosan. Mivel a hajszárító túlmelegszik és megégeti a kezét, ezért hűteni kell. És a haj nedves marad.

Kétes öröm, igaz?

Másrészt a maximálisra állított erős hajszárítóval megégetheti magát, ha közvetlenül a fejbőrre vagy az arcra irányítja. Vagy például kiszáradhat és elronthatja a haját - ha rövid, vékony és gyenge.

Találjuk ki, melyik hajszárító tekinthető erőteljesnek - és melyik hajszárító a legjobb az Ön esetére..

Tartalomjegyzék:

 • Három kategóriájú hajszárító
 • Kis teljesítményű hajszárító - akár 1500 watt
 • Háztartási szokásos hajszárítók - 1500–2000 watt
 • Igazi professzionális modellek - 2000 watttól
 • Miért van szükség áramváltásra?
 • A nagy teljesítményű hajszárítók használata?

Három kategóriájú hajszárító

Kis teljesítményű hajszárító - akár 1500 watt

Ezek általában utazási lehetőségek - kompakt, gyakran összecsukható hajszárítók, amelyek jól működnek utazáshoz, de önmagukban természetesen nem nagyon működnek..

Ennek ellenére a gyenge és vékony haj tulajdonosainak meg kell érteniük, hogy ez a szárítási rendszer valóban optimális lehet számukra. Nincs sok víz a hajban, ezért egy gyenge hajszárító megbirkózik a szárítással. Másrészt maga a haj nincs annyira védve - ezért az erőteljes hőterhelés veszélyesebb lesz számukra, mint az egészséges hajra. És itt a hajszárító gyengesége további plusz lesz..

Megéri-e ebben a tekintetben, hogy céltudatosan vegyen egy gyenge hajszárítót?

Az élettapasztalat azt sugallja, hogy nem éri meg. Teljesen elvesztette a reményt, hogy képes lesz erős és szép hajat csinálni? És ha még nem veszített, akkor mit fog tenni egy gyenge hajszárítóval, ha ez megtörténik?

A legjobb megoldás az Ön számára egy hajszárító, amely képes váltani a sebesség és a fűtés üzemmódjában. Használhat ilyen hajszárítót nagy és alacsony teljesítmény mellett is. Kezdetben alacsony energiafogyasztású - csak alacsony fogyasztású, és nem tehet róla.

Háztartási szokásos hajszárítók - 1500–2000 watt

A hajszárítók átlagos súlykategóriája, amely magában foglalja a tömegpiaci termékek nagy részét. Mit mondhat itt? Elvileg a közepes volumenű haj általában száraz... átlagos idő alatt. Vagyis nem kell igazán gyorsan száradni ilyen hajszárítóval..

Igazi professzionális modellek - 2000 watttól

Nem, a hajszárító ereje nem az egyetlen kritérium a professzionális hajszárító számára. Bár fontos, kétségtelen.

A professzionális hajszárító-modellek és a háztartási modellek közötti különbségekről a témában külön cikkben olvashat..

Miért van szükség áramváltásra?

Jól kell emlékezni az alfejezetben a gyenge hajszárítókkal kapcsolatos dolgokra. Ne gyakoroljon túl erős és forró levegő nyomást a legyengült hajra. A szárításhoz kevesebb is elegendő, és magas hőmérsékleten is nagyon káros lehet.

A gyenge hajszárító megvásárlásánál azonban több okból is kétséges döntés..

 1. Először is, a hajszárítókat gyakran az egész család használja. Mi van, ha szeretteinek más a hajszerkezete, amelyhez egy erős hajszárító alkalmasabb? Mit kezdjenek ezzel a gyenge eszközzel?
 2. Mi van, ha siet? És nem lesz olyan ijesztő a hajszárítás. Egyszer - nem Gandapas. Vagyis nem lesz kopasz egykor száraz hajtól, mint ez a híres orosz üzleti edző. Tehát - egy erős hajszárítóval nem késne. És alacsony fogyasztású - késni fog. Szomorú? Szomorú.
 3. A haj állapota megváltozik. Ma március van, vitaminhiány és merész pirosra festés, és holnap mindez elmúlik - és a haj ismét vastag és egészséges lesz. Tehát mit fog kezdeni alacsony fogyasztású hajszárítóval?

A nagy teljesítményű hajszárítók használata?

Vigyázat. Meg kell értenie - elvileg kellemetlen érzéseket adhat magának egy közönséges hajszárító segítségével. A forró levegő olyan forró.

A professzionális hajszárító azonban több forró levegőt termel. Ezért hamarabb megég. Ez azt jelenti - ne irányítsa a levegő áramlását a fejbőrre. Sőt - fül vagy arc. Szárítsa meg, hogy a levegő áramlása párhuzamos legyen a bőrrel. Ez elősegíti a haj jobb száradását és a bőr kiszáradását..

Hajszárító teljesítménye: típusok és tippek a választáshoz

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Miért fontos ez a paraméter??
 2. Mi a hatalom?
 3. A hajszárító gyártók áttekintése
 4. Hogyan válasszunk?

Minden hajszárító típusában és teljesítményében különbözik egymástól. Típus szerint csak két kategóriába sorolhatók: háztartási és szakmai. A hajszárító teljesítménye függhet a típustól - például egy otthoni hajszárító teljesítménye 1200–1600 W, ami elég elegendő a haj szárításához.

Miért fontos ez a paraméter??

A teljesítmény az a sebesség, amellyel a készülék kifújja a levegőt. A haj szárítási ideje ettől a paramétertől függ. Nagy sebességgel a haj gyorsabban szárad, de a stílus nem valószínű, hogy csak profi. Az 1200-1600 W teljesítményű készülékek nagyon alkalmasak a haj önszárítására..

Az alacsonyabb teljesítményű hajszárítók alkalmasak utazásra, mert általában kompaktak és kényelmesek az úton történő közlekedésre. Az 1200 W-nál kisebb teljesítményű eszközök alkalmasak rövid, vékony vagy törékeny hajra is - szárítják a hajat, de nem ártanak neki. Vannak főkapcsoló funkcióval rendelkező modellek - az ilyen hajszárítók alkalmasak egy család számára, ahol többen használják a hajszárítót.

A hajszárító ereje befolyásolja a fűtést is. A legkíméletesebb hajszárítási mód a maximális sebesség és a közepes hőmérséklet..

Az alacsony teljesítményű hajszárítók elérhetik a magas hőmérsékletet, de az alacsony légáramlás miatt a haj szárítási ideje hosszabb lesz, ami károsíthatja a hajat. Az 1000 W-ig terjedő hajszárítókat főleg hajformázásra használják.

A leggyakoribb modellek képesek megváltoztatni a légáramlási sebességet. A hajszárítónak általában három üzemmódja van: alacsony, közepes és maximális. A professzionális modellekben hatféle működési mód lehet, az egyes kliensekkel való egyéni munka érdekében. A hőmérséklet-szabályozás is megváltoztatható. A hajformázáshoz a maximális hőmérsékleti rendszert javasoljuk, hogy a haj gyorsan kialakítsa a kívánt formát, és a minimális vagy a "hideg levegő" funkciót használjuk a stílus végén, hogy hosszú ideig keresgéljen. A haj egyszerű megszárításához használjon közepes teljesítmény- és hőmérséklet-beállítást.

A megfelelő teljesítményű hajszárító egészséges marad a fürtjeiben. Ezt a paramétert úgy kell kiválasztania, hogy figyelembe vegye a fürtök szerkezetét és típusát: a normál hajhoz 1500-1600 W teljesítményű hajszárító alkalmas, a gyengék számára kevésbé hatékony eszközt kell választani, és ha minden nap hosszú és vastag hajat kell formáznia, akkor jobb, ha professzionális modelleket választ..

Hogyan válasszunk hajszárítót (2018)

A hajszárító sokoldalú eszköz, amely szinte minden otthonban megtalálható. Nem csak a nők használják, hanem a férfiak is. A hajszárító minősége nem csak a szárítás minőségétől, hanem a haj egészségétől is függ. A szépségipar készen áll arra, hogy mindent kínáljon nekünk - a professzionális, nagy teljesítményű készülékektől az összecsukható utazási mini hajszárítókig. Melyik a jobb? Megértés.

Úgy tűnik, hogy nehéz választani egy hajszárítót? Végül is ez egy ilyen egyszerű eszköz, amelyet a haj szárítására terveztek. A haj típusához nem illeszkedő hajszárító azonban könnyen megsértheti és tönkreteheti a haját. Ezenkívül a készülékek funkcionalitása messze meghaladta a szokásos háztartási szárítást. Ha valamikor ezelőtt a piac nem volt különösebben sokszínű, akkor most olyan modellt választhat, amely tökéletesen rímel az Ön igényeire. A modern hajszárítók segítségével rugalmas, hosszú távú frizurát készíthet, hangerőt hozhat létre, vagy éppen ellenkezőleg, kiegyenesítheti a csintalan sokkot. Első pillantásra annyira hasonló, hogy minden hajszárító különböző tulajdonságokkal rendelkezik, ezért teljesen más lehetőségeket kínálhat Önnek. Miért készíthet egy hajszárítóval a legösszetettebb modellfrizurát, míg a másik alig képes megnyugtatni alvás után ráncos frufruit?

Hajszárítók típusai

Képességei közvetlenül függenek a hajszárító kialakításának típusától. Például, ha könnyű mobil eszközre van szüksége annak érdekében, hogy mindig jól nézzen ki üzleti útjain és utazásakor, nincs értelme nehéz professzionális hajszárítót venni. Ugyanakkor meg kell értenie, hogy az út opció nem lesz képes hollywoodi fürtök készítésére. Igen, és a napi használat és a megnövekedett terhelések nem fognak sokáig tartani. Mindegyik típus megoldja saját problémáit.

Kompakt. Ritka használatra tervezett hajszárítók, valamint utazás, tornaterem. Rendszerint ezek alacsony költségű modellek, alacsony teljesítményű és korlátozott funkciókkal, 1-2 sebességgel, ritka a hideg levegő. Sok modell összecsukható fogantyúval rendelkezik a könnyű szállítás érdekében. Néha pedig teljesen megtalálható az hajszárító az akkumulátoron, amely megszabadítja a szerkezetet a zsinórtól, és még mozgékonyabbá teszi a hajszárítót. Ezek a szárítók sokáig szárítják a hajat, különösen, ha vastag és hosszú haja van. A szerény méret és teljesítmény között azonban kompromisszumot kell találni. Nem ajánlott tartós otthoni használatra vinni őket - az alacsony fogyasztású, nem a legtartósabb motorral együtt nem állandó és hosszú szárításra tervezték. De ha gyakran utazol, menj a medencébe vagy az edzőterembe - nagyon kényelmes, ha van ilyen eszköz..

Belföldi. A piacon az egyik leggyakoribb hajszárító. Ha nem egy kifinomult stylist, és az igényeinek listája főként a zuhany és a könnyű után szárad, otthoni stílus - a háztartási hajszárító Önnek megfelel. Ezeknek a modelleknek átlagos teljesítményük van, általában 1800-1900 W, többféle üzemmóddal - kiválaszthatják a sebességet, a fűtést, és különböző stílusú mellékleteket használhatnak. Professzionális és kompakt háztartási hajszárítók között - szilárd középkategóriás. Gondos használat mellett sokáig bírják, nem túl hosszú idő alatt is megbirkóznak a vastag, hosszú hajjal, optimális súlyban és méretben.

Szakmai. Tapasztalat és hozzáértés nélkül nem érdemes profi hajszárítót venni. Sokkal nehezebbek és nagyobbak, mint a háztartásoké, és valószínűleg egyszerűen kényelmetlen lesz számodra egy ilyen esetlen egységgel dolgozni. Ráadásul a professzionális hajszárítók ereje magas, a haj nagyon gyorsan szárad, és ha nincs hozzáértésed, akkor könnyen kiszáradhat, sőt magas hőmérsékleten megégetheti a fejbőrt. De a professzionális hajszárítóknak nagy előnyük van - sokoldalúság és tartósság. Leggyakrabban nagyon rugalmas beállításokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a mód kiválasztását a haj típusától és állapotától függően. A professzionális hajszárítók képesek formázni, rugalmas fürtöket és levegős mennyiséget biztosítani. Ugyanakkor bármilyen feladattal nemcsak jól, hanem gyorsan is megbirkóznak. A professzionális hajszárítókat elsősorban stylistoknak és fodrászoknak tervezték, ezért kiváló minőségű, tartós váltóáramú motorokkal rendelkeznek, hosszú élettartam érdekében, állandó használat mellett.

Erő

Minél nagyobb a hajszárító teljesítménye, annál erősebb a levegő áramlása. Ha belefáradt a hajszárításba egy órán keresztül, az azért van, mert a hajszárítónak nincs elegendő ereje ahhoz, hogy gyorsabban kezelje a haját..

Sőt, nincs kapcsolat a levegő hőmérséklete és erőssége között. A könnyű utazási hajszárítók néha egyszerűen forrázó forró levegőt képesek előállítani. De az ereje alacsony, ezért a szárítás még mindig sok időt vesz igénybe. Először is az erő befolyásolja a szárítás és a stílus minőségét. És érdemes a haj típusa alapján választani, mivel a nagy teljesítményű modellek egyszerűen kiszárítják és bolyhosítják a hajat.

1000 W-nál kisebb - ilyen mutatók általában csak a kompakt utazási hajszárítókban találhatók. Alkalmas vékony vagy gyenge hajhoz, valamint nagyon rövid frizurához. Más esetekben nagyon sokáig szárad. Nem fog stílusozni.

1000-1500 W - egyenlő az alacsony fogyasztású hajszárítóval is. A festett, sérült, porózus haj hálásan reagál egy ilyen finom hatásra. De ha le akarsz gyűrni egy csintalan sokkot, akkor valószínűleg nem fog sikerülni, vagy nagyon sokáig kell próbálkoznod.

1500–1800 W a háztartási hajszárítók szokásos teljesítményszintje. Még a hosszú haj is hatékony, és nem tart sokáig. Alkalmas normál, közepes vagy nagy vastagságú hajra. Ez az erő ideális otthoni szárításhoz és természetes hajformázáshoz. Ez segít a haj könnyebben kezelhetővé tételében, egy könnyű, igénytelen stílus kialakításában. Az összetett frizurák vagy a nagy, hosszú távú hangerő azonban már nehezebb feladat, és számára jobb, ha nagyobb teljesítményű eszközt vesz..

1800-2000 W felett főleg a professzionális modellek mutatója. Nagyon gyorsan szárítják a hajat, magas hőmérsékleten megégethetik a bőrt, vagy megsérthetik a haj szerkezetét. Ugyanakkor kiváló, pattogó frizurákat kínálnak sok formázó termék nélkül is..

Hőmérsékleti és sebességi viszonyok

A gazdaságos és kompakt hajszárítóknak csak egyetlen fűtési módjuk van - a forró levegő. Ezzel a szárítás természetesen gyorsabb, de a haj sérülésének kockázata sokkal nagyobb.

A legtöbb háztartási hajszárító háromféle üzemmódban működik: meleg, meleg és hideg levegő. A professzionális hajszárítók akár 8 hőmérsékleti szintet is képesek támogatni, de otthoni használatra ez gyakran nem szükséges - csak a mester tudja észrevenni a különbséget és tudja, hogyan kell bizonyos beállításokat a gyakorlatban alkalmazni.

Forró levegő - a gyors szárításhoz és a formázáshoz is használható. Magas hőmérséklet hatására a haj rugalmasabbá válik, és engedelmesen alakot ölt. De nem ajánlott a sérült és porózus hajat forró levegőn szárítani.

A meleg levegő optimális a biztonságos hajszárításhoz. Igen, egy kicsit tovább tart. De ha fontos az idő számodra, válasszon legalább 1500-1800 W teljesítményű hajszárítót, akkor még a meleg levegő is viszonylag gyorsan megszárítja a haját.

A legbiztonságosabbnak a hideg levegőt tartják. Először is, nem károsítja a hajat. Nagy teljesítmény mellett a hideg levegő ugyanolyan hatékonyan száríthatja a hajat, mint az alacsony teljesítményű szárító forró levegője. De sokkal egészségesebb lesz a hajad számára. Ezenkívül hideg levegőt használnak a stílus rögzítéséhez..

A sebességmódok lehetővé teszik a légáramlás igényeinek megfelelő beállítását. A hajszárítók általában 1-től 4-ig rendelkeznek. Kényelmes nagy sebességgel és alacsony sebességgel szárítani a haját - úgy formázni, hogy a göndör ne repüljön oldalra.

Optimális a készülék független fűtési és fordulatszám-szabályozása. Ez azt jelenti, hogy a hajszárító különböző gombjai felelősek a fűtésért és a sebességért. Ezután önállóan kiválaszthatja a munkához szükséges beállításokat..

További funkciók

Szinte az összes hajszárító rendelkezik valamilyen kiegészítő tartozékkal. Velük nemcsak a formázás, hanem maga a szárítás is hatékonyabb és könnyebb. A rögzítéssel ellátott hajszárító kiválasztásakor a legfontosabb annak ellenőrzése, hogy milyen szorosan és szilárdan kapcsolódnak a hajszárító testéhez. Például azok az elosztók, amelyeket üzem közben folyamatosan el kell forgatni, könnyen repülhetnek a tokról. És melegen felemelni és visszahelyezni őket nem olyan kellemes..

A fő fúvóka, amely szinte minden modellben megtalálható, egy koncentrátor. Ez egy keskeny fúvóka szűkíti a levegő áramlását, elosztva azt a kiválasztott szálon. A fúvóka optimális szélessége 6–9 mm. A keskeny koncentrátorok még pontosabb formázást biztosítanak, és képesek megragadni a legkisebb szálakat. De kényelmetlen lesz a teljes haj mennyiségével dolgozni. Az 1 centiméternél szélesebb koncentrátorok túlságosan diffundálhatják a levegőt, és egyetlen göndör kezelése helyett a közeli haj többi részét is megpezsdítik.

A diffúzor kíméli a szárítást. Ez egy széles lemez, sok "ujj" csővel, amelyen keresztül a levegő áthalad. A diffúzor isteni ajándék a göndör és göndör hajra, mivel az egyenletesen elosztott levegő nem zavarja a fürtök szerkezetét és nem változtatja meg a frizurát. Ezenkívül nem károsítja a haj szerkezetét, és nem okoz kellemetlenséget a fejbőrben magas hőmérsékleten történő szárítás során. Hajszórása azonban nem lehetséges. Van egy mítosz, miszerint a diffúzor a gyökereknél hangerőt hoz létre, de ez nem így van. A hangerőhöz kefe-rögzítésekre van szükség.

A fogmosás egy fésű alakú rögzítés. A fogak típusától és a fogmosás átmérőjétől függően különféle feladatokat látnak el. A kerek keféket elsősorban fürtökhöz, buja térfogathoz és lágy hullámokhoz tervezték, míg a lapos keféket a haj kiegyenesítésére és simítására..

Az ionizálás minden hajszárító szép kiegészítője. Negatívan töltött ionokkal tölti fel a levegőt, amelyek eltávolítják a statikus elektromosságot a hajból. Ez a funkció különösen hasznos a bolyhos és porózus haj esetében, mivel az ionizálásnak köszönhetően a hajmérleg bezárul, a frizura pedig a lehető legsimább és engedelmesebbé válik..

Tippek a választáshoz

Ha hajszárítóra van szüksége az utazáshoz és az edzőterembe járáshoz, mindenképpen beszerezzen egy [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8cfaf16404e77/feny/?p=1&mode=list&f=oag] kompakt modellt, amelyet speciálisan hoztak létre ezekre a célokra.

Van finom, porózus haja, amely különleges ellátást igényel? [Url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8cfaf16404e77/feny/?p=1&mode=list&f=1001-1800&f=obp-obq] Hajszárítók 1800 W-ig, több hőmérsékleti beállítással kényes gondozást nyújt.

És ha gyakran szeretne frizurákkal kísérletezni, vagy egy rossz sokkot érez, amelyet semmi sem tud nyugtatni, akkor szüksége lesz a következőre: [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8cfaf16404e77/feny/?order=1&stock=2&f = oaf-eq74 & f = 2001-2600 & f = obp-obq-obu-obt & f = obo & f = ocl & f = ocx & f = fjmpe-fjmph] nagy teljesítményű, funkcionális modellek.

A professzionális hajszárítók segítenek a stylistoknak és azoknak, akik magabiztosnak érzik magukat a formázó eszközökkel.

Hogyan válasszunk hajszárítót

A hajszárító elválaszthatatlan része az emberi életnek. Mindenki használja - nők, férfiak, gyerekek. Az emberek ezzel a berendezéssel rendezik a megjelenésüket. Az üzletbe való belépéskor mindig gondosan kiválasztjuk a rendelkezésre álló legjobbat. Ilyen eszköz vásárlásakor felelősségteljesen kell megközelítenie a választást, hogy ne pazarolja a pénzt, de megőrizze a haj minőségét és egészségét is. Vásárláskor azt választjuk, amelynek jellemzője számunkra megfelelőbb.

Sokféle van. Céljukban és funkcionalitásukban egyaránt különböznek egymástól. A vevő számára szükséges paraméterek alapján megértheti, melyik hajszárító jobb. Tehát válassza ki a legjobb hajszárítót.

Hajszárítók típusai megbeszélés szerint:

 • A háztartás költségvetési lehetőség otthoni használatra. Könnyen használható és nem rendelkezik kivételes tulajdonságokkal, leggyakrabban ezt a hajszárítót mellékletek nélkül értékesítik. Bárki megveheti.
 • Professzionális - erős hajszárító szárításhoz és formázáshoz. Szakmai kézművesek munkájában használják. Különleges mellékletek lehetnek itt. Ezenkívül a professzionális típusok gyakran nagyobb teljesítménytartományúak, mint a háztartások, azonban drágábbak. A professzionális haj hőmérséklete általában nagyon magas.
 • Félprofi. Valami közte van a mindennapi és a szakmai életnek. A fodrászat kezdőinek vagy azoknak kell választani, akik szeretik saját kezükkel formázni a fürtöket..

A hajszárítók kialakításuk szerint:

 • Koncentrátorok. Ez a típus abban különbözik, hogy fúvókái keskeny rés formájában vannak. A levegő áramlása csak egy bizonyos szálra irányul. Ez az opció ideális a haj formázásához, ha tudja, hogyan kell helyesen használni. A túlzott expozíció kiszáríthatja a haját..
 • Stylerek. Egyetlen funkciójuk a stílus. A mellékletek úgy néznek ki, mint egy kefe vagy hajfésű. Ezekre szükség van: egyengetéshez, göndörítéshez vagy térfogat hozzáadásához.

Fontos! Styler - hajformázó hajszárító. Hajszárításra nem alkalmas!

 • Diffúzorok. A fő fúvóka egy "lemezből" és "ujjakból" áll. Szórja a levegőt a fej teljes területén, és finoman szárítja a fürtöket. Azoknak, akiknek egyenes a hajuk, használjon klipszes diffúzort a térfogat és a hullámos haj hozzáadásához. Ezt az eszközt nagyon kényelmesnek tartják a stylistok számára, ezért ha fodrászként szeretne karriert felépíteni, jobb, ha ezt választja. A szükségletből adódóan megvásárolhat egy kompakt hajszárítót. Ezt a hajszárítót a gyerekek használhatják a medence után. Kis méretű, amelyet a táskájában hordozhat, és ez a legjobb megoldás az utazók számára. Egyfajta zsebszárító.
 1. Mire kell figyelni a választáskor
 2. Hajszárító teljesítmény
 3. Sebességek száma
 4. Hőmérsékleti rezsim
 5. További funkciók
 6. Hajszárító tartozékok
 7. Gyártók
 8. 10. legjobb hajszárító
 9. Dyson szuperszonikus
 10. Parlux 385 PowerLight ionos és kerámia
 11. BaByliss BAB6160INE
 12. Lumme LU-1042
 13. Philips BHD176 DryCare Advanced
 14. SUPRA PHS-2005
 15. Polaris PHD 1464T
 16. REDMOND RF-515
 17. Panasonic EH5571
 18. Polaris PHD 2075RTi
 19. Következtetés

Mire kell figyelni a választáskor

A szükséges tulajdonság a hajszárító ereje. De ne fuss maximális teljesítményre, csak ha profi vagy. Ellenkező esetben fennáll annak a veszélye, hogy nem birkózik meg ilyen erővel, és nincs ideje formázni, sőt károsíthatja a haját, és hozzájárulhat annak korai elvesztéséhez..

Hideg légáramlás. Ez egy nagyon fontos pont. A stílus biztosításához gyakorlatilag hideg levegő szükséges. Még a boltban, vásárlás előtt be kell kapcsolnia a hajszárítót, és meg kell értenie, hogy a meleg és a hideg üzemmód közötti átmenet sebessége elég magas-e.

Ház. A választásnak nagy hatású és hőálló műanyagra kell esnie, ha nem szeretné, hogy készüléke az első napon megolvadjon, mert a szárító hőmérséklete közvetlenül a hőállóságából származik. Általában a 21. században a stabil tok nélküli hajszárító értéktelen szárító.

A vezeték. Szigeteltnek és legalább 2,5 méter hosszúnak kell lennie. Ha a huzal alapja megfordulhat a foglalatában, akkor ez egy nagy plusz, és jobb, ha ezt választja..

Hajszárító teljesítmény

Téves az a vélemény, hogy minél erősebb az eszköz, annál jobb. 1000 watt alatti teljesítménynél teljesen hatástalan szárító.

Otthoni használatra a legjobb közepes teljesítményt választani (1200W - 1600W). A kompakt haj társának is hasonló ereje van..

Professzionális stílushoz 1600 W és 2300 W közötti szárítókat használnak.

A teljesítmény a fogantyún található speciális gomb segítségével állítható be.

A berendezés hőmérsékletének és teljesítményének fogalmát nem szabad összetéveszteni. A második pedig az, hogy milyen melegnek kell lennie ennek a levegőnek..

Referencia! Szárítás és formázás során használjon hővédő szereket, hogy elkerülje a haj károsodását. Nagyon olcsóak és biztosíthatják, hogy bármilyen típusú eszközt biztonságosan használhat..

Hosszú és vastag haj esetén 1600 W maximális teljesítményű hajszárító használható. Ez az ideális szárító ilyen típusú.

Figyelem! Nem ajánlott gyakran használni olyan hajszárítókat, amelyek teljesítménye legalább 2000 watt. Még a legjobb hajszárító is, ha más célokra használják, tönkreteheti a haját és károsíthatja a haját..

Sebességek száma

A levegő áramlási sebessége a berendezés teljesítményétől függ. A hajszárítók használatakor elemi tény, hogy a haj nem szárad ki, mert a hajszárító hőmérséklete magas, hanem a légáramlás sebessége miatt. Sőt, a hőmérséklet emelése tönkreteheti a haját. Minél nagyobb a légsebesség, annál gyorsabban szárítható a haj. Kiderült, hogy a nagy sebességű hajszárító ebben a kérdésben hatékonyabb, mint mások..

A készüléken van egy gomb, amely szabályozza az áramlási sebességet: alacsony, közepes és gyors. A szokásos hajszárítóban csak két mód van.

Tanács! Hajszárító vásárlásakor ellenőrizze a levegő áramlási sebességét.

Hőmérsékleti rezsim

A levegő áramlási hőmérséklete 70 és 120 Celsius fok között mozog. Az eszközön a hőmérsékletet egy gomb szabályozza. Általában három módja van: alacsony, közepes és meleg..

A hideg levegő nagyon fontos funkció. A hideg levegő szárítót szakemberek széles körben használják. A forró folyamból a haj pikkelyei kinyílnak, és fogékonyabbá teszik őket a környezetre, a hideg levegő pedig bezárja és rögzíti a hajat.

Fontos! A módokat a haj szerkezete és vastagsága alapján kell kiválasztani. Minél vékonyabbak és gyengébbek, annál alacsonyabbnak kell lennie a levegő hőmérsékletének. Javasoljuk továbbá a frufru és az időbeli rész enyhe módú szárítását, mivel ezeken a területeken a haj vékonyabb.

További funkciók

A hajszárító kiválasztásának megértéséhez figyelnie kell a további funkciókra. Elég sok ilyen funkció létezik, de a multifunkcionális eszköz nem biztos, hogy mindenkinek megfelel.

A páratartalom-érzékelővel ellátott szárító szabályozza a levegő áramlási hőmérsékletét és a haj nedvességszintjét. Ennek alapján változik a teljesítmény, amelyet az indikátor nyomon követhet. A narancs azt jelenti, hogy a haj nedves, a zöld pedig száraz.

A kivehető légszűrő lehetővé teszi a készülék sokkal hosszabb használatát. A szűrő eltávolítható és tisztítható a portól és a felhalmozódott szőrtől. A páratartalom-érzékelővel ellátott hajszárító fajlagos hőmérséklete általában magasabb, mint más modelleké.

Nagyon kényelmes funkció az automatikus kikapcsolás. Az érzékelők kikapcsolják a hajszárítót, amikor az asztalra kerül. Ez megakadályozza a készülék túlmelegedését és megtakarítja a felhasználó idejét. Ezeket a szárítókat gyakran használják fodrászok és stylistok..

Ionizált hajszárítót kell választani azok számára, akiknek sérült és száraz haja van, ami gyakran villamos. Az ionizációs folyamat negatív ionokkal hat a hajra. Ennek a levegőnek az áramlása simává teszi a hajat és csökkenti a hajszálakat. Nemcsak hajszárításra, hanem kezelésre is alkalmas.

Az vezeték nélküli hajszárító kényelmes eszköz utazáshoz vagy az áramhoz való hozzáférés hiánya esetén. Ilyen technikával, még áram nélkül is, a legjobban kinézhet. A hajszárítókat vezeték nélkül is gyártják. Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a vezeték nélküli eszköz drágább, mint ugyanaz a modell egy vezetékkel. Ez ésszerű túlfizetés a hordozhatóságért.

A néma funkció mindenképpen plusz. A sok órás munka egy dúdoló eszközzel fejfájást okozhat, ezért a gyártók előálltak egy csendes hajszárítóval. Az ilyen modellek semmiképpen sem alacsonyabbak a társaiknál. Az egyetlen különbség tőlük a magas ár..

Hajszárító tartozékok

Az otthoni hajszárító kiválasztásakor figyelnie kell a mellékletekre.

Sok közülük van, és mindegyiknek más a funkciója:

 • Diffúzor fúvóka. Ez az eszköz úgy, hogy a haj szép hullámokban fekszik, és nem úgy néz ki, mint egy pitypang.
 • Kefe. A tökéletes hajszárító a haj formázásához.
 • Fésű rögzítése. Nos növeli a térfogatot és szárítja a hajat.

Gyártók

Hatalmas számú cég gyárt hajszárítót. De a legjobbak a Philips, a Bosch, a Panasonic, a Braun, a Polaris, a Supra részéről származnak. A legújabb márka a költségvetési, de minőségi hajszárítók gyártója..

10. legjobb hajszárító

Összeállítottuk a legjobb 10 modell értékelését. Vannak modellek mind szakemberek, mind otthoni használatra.

Dyson szuperszonikus

Ez a termék szokatlannak tűnik, mivel motorja a fogantyúban van. Vannak érzékelők, amelyek figyelik és szabályozzák a szükséges hőmérsékletet és három sebességmódot.

Parlux 385 PowerLight ionos és kerámia

Négy hőmérsékleti beállítás, 2150 watt teljesítmény, ionizációs kerámiatechnika. A legjobb eszköz sok szakember szerint. A nagyszerű vélemények ellenére azonban a legkevésbé hasonlít az otthoni használatra szánt hajszárítóhoz..

BaByliss BAB6160INE

2000 W teljesítmény, két sebességmód, kivehető szűrő és ionizálás lehetővé teszi számunkra, hogy jó áttekintést hagyjunk a készülékről. Ez a hajszárító mindenképpen érdemes megadni a minősítést..

Lumme LU-1042

Költségvetésű, könnyű és jó hajszárító, összehajtható fogantyúval. Ideális, ha magával hordja az erszényét. Teljesítmény - 1200 W.

Philips BHD176 DryCare Advanced

Gyakorlatilag néma 2200 watt mellett. Két további kötéssel és ionizációs funkcióval rendelkezik.

SUPRA PHS-2005

Három fűtési mód, ionizátor, 2000 W teljesítmény - kényelmes hajszárító a haj szárításához, valamint a haj formázásához. Ez a modell professzionális és félprofi fajtákkal rendelkezik..

Polaris PHD 1464T

A termék értékelése alig haladja meg a 9 pontot. Kompakt útitárs, 1600 W teljesítménnyel. Van túlmelegedés elleni védelem is. Nagyszerű hajszárító!

REDMOND RF-515

Stílusos kivitelű hajszárító, 1800 W teljesítmény, túlmelegedés elleni védelem segít létrehozni saját egyedi képét. Szakemberek számára készült.

Panasonic EH5571

Ez egy modern, divatos hajszárító. A készülék megjelenése senkit sem hagy közömbösnek. négy hőmérsékleti üzemmód, három működési sebesség, 1800 watt teljesítmény és ionizációs funkció kettős kimenettel a negatív töltésekhez.

Polaris PHD 2075RTi

Turmalin-ionizáció, 2000 W teljesítmény, három működési sebesség. Remek lehetőség otthoni használatra és szakemberek számára egyaránt.

Néhány további tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a hajszárító kiválasztása előtt:

 • Minél nagyobb a tömeg, annál erősebb a készülék. Ezt a hajszárítót hosszabb ideig használhatja. Bár állandó használatra nem túl kényelmes.
 • A hőállóságnak és az ütésállóságnak a hajszárító szerves részének kell lennie.
 • Tartózkodjon az összecsukható fogantyú megvásárlásától, ha otthon kívánja használni.
 • A hajszárító kiválasztásakor ügyeljen a sebesség- és hőmérsékleti viszonyok jelenlétére. Vásárlás előtt ellenőrizze ezeket a módokat..

Fontolja meg, hogy egy jó hideg levegős hajszárító teljes mértékben kifizeti a rá költött pénzt..

Következtetés

A látszólagos egyszerűség ellenére a hajszárító választása meglehetősen felelősségteljes dolog. Vásárláskor számos tényezőt kell figyelembe venni, kezdve az erővel és a mellékletek és az összecsukható fogantyú meglétével vagy hiányával. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hajszárító sajátos hőmérséklete, valamint a levegő áramlási sebessége is jelentős szerepet játszik. Ne felejtsük el, hogy a helytelen választás nemcsak értelmetlen pénzkidobással jár, hanem törékenységhez és hajhulláshoz is vezethet..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Bőségszaru: A legjobb keratin hajmaszkok - szalon és otthon

A közelmúltig csak a fodrászművészettel és a szépségiparral foglalkozó emberek tudtak a keratin előnyeiről és a vele végzett eljárásokról. Ma speciális professzionális "fehérje" maszkokat gyártanak, hidrolizált keratint árulnak a gyógyszertárakban otthoni gyógyító készítmények előállításához.

Kérastase

Közösségi bejegyzések Keresés

Kérastase rögzítette a bejegyzést
A szőke haj állandó védelmet igényelEzért olyan fontos, hogy a hőmérsékleti eszközök használata előtt ne feledkezzünk meg a speciális eszközökről.