Legfontosabb / Vaj

Borotválja-e az ember elektromos ütéssel az ágyékát??

Vaj

Természetesen lehet. Erre nincsenek tiltások. Van, aki szereti a borotvált ágyékot, van, aki nem. Csak az ott lévő bőr érzékeny, ezért óvatosan kell tennie, hogy borotválkozáskor ne érezzen fájdalmat és kényelmetlenséget..

Elvileg borotválkozhat egy szokásos elektromos borotvával, de fennáll a sérülés veszélye a bőrön és az azt követő irritáció..

Vannak olyan gépek, amelyek speciális tartozékokkal rendelkeznek az intim fodrászhoz, amelyek kényelmesebbek és biztonságosabbak. Ha ez nem egyszeri akció, akkor érdemes megvizsgálni ezt a vásárlást.

Vagy szőrtelenítő krémek egy változata.Teljesen biztonságos és könnyen használható.

Megteheti - de legyen óvatos! Nagyjából, ha szüksége van rá, bármivel borotválkozhat. A legfontosabb az, hogy gondosan és sietség nélkül végezzük, mert az eljárás nagyon specifikus, és a borotválkozási terület dombornyomásos. Nos, borotválkozás után használjon krémet, mert ott a bőr puhább, mint az arcon.

A férfiak egyre inkább a test intim részén történő borotválkozásra gondolnak. Fontos itt megérteni, hogy a herezacskó borotválkozásához elektromos borotva használata nem ajánlott..

Az intim területen a bőr megkülönbözteti gyengédségét, ezért ez az eszköz megsértheti. Ha hajlandó kísérletezni, akkor a herezacskó közepét ki kell zárni az elektromos borotvával történő borotválkozás alól - ez veszélyes és kényelmetlen!

A válaszom nem egyértelmű, mivel veszélyes, de mégis igen, borotválkozhat, ha óvatos.

Hogyan borotválja le a nők intim területeit

A szőrtelenítés az intim területen ma minden lány szerves részévé vált a személyes gondoskodás folyamatában..

Ennek számos oka van: a kényelemtől és a higiéniától a vágyig, hogy minden körülmények között vonzó maradjon..

A bensőséges helyeken történő borotválkozás olyan folyamat, amelynek számos jellemzője van, és ezért a nők problémái ebben a tekintetben nem száradnak ki, ezért a cikkben elmondjuk, hogyan hajtson végre egy ilyen eljárást a lehető legkényelmesebb otthon.

Ha szükséges?

A nők arra vonatkozó kérdései, hogy intim helyeken borotválkoznak-e, kétjegyű választ adnak. Végül is sok lány egyáltalán nem figyel a bikini területén lévő növényzetre, és a szemérem borotválkozását időpazarlásnak tartja. A strandszezonban csak alkalmanként távolítják el azt, ami a fürdőruha alatt látható lehet. Egy ilyen véleménynek joga van létezni, ha a nő egyszerre kényelmes, és magabiztosnak érzi magát..

Ennek ellenére a szépneműek többsége továbbra is úgy véli, hogy a haj borotválkozása az intim területen kötelező eljárás, és lehetőségeket keresnek arra, hogyan lehet a lehető leggyorsabban, kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni..

Érdemes megjegyezni, hogy a női szemérem borotválkozása frissességet és tisztaságot kölcsönöz neki. Ráadásul a statisztikák szerint a férfiak mintegy 80% -a inkább azt látja, hogy nők intim helyeken sima bőrűek, nem pedig hajszálak. Tehát ez egy újabb ok arra, hogy kedveskedjen kedvesének, és a szokásos eljárássá tegye a bikini terület borotválkozását..

A haj megszabadulásának másik előnye, ha magabiztosan érzi magát a tengerparton vagy a medencében. A modern divat minden évszakban egyre nyitottabb modelleket kínál a női nem számára a fürdőruhák számára, és ahhoz, hogy így ragyoghasson, feltétlenül figyelnie kell teste tisztaságát.

Tudtad? Távoli őseink is szívesebben gondozták az intim területeket. Az ókori Egyiptomban és Rómában például speciális csipeszt használtak erre a célra. Az intim területen lévő tiszta és sima bőr mindig higiénikus és gyönyörű volt.

Eszközök kiválasztása intim fodrászhoz

Számos eszköz létezik a nem kívánt szőr eltávolítására manapság. A lecke kissé nehéz, ezért fontos kiválasztani a legjobb eszközt magának, amely leegyszerűsíti az eljárást és enyhíti a nőt a kellemetlenségektől.

Az egyik lehetőség, amely segíti a nőt az otthoni intim terület borotválkozásában, az elektromos borotva. Használatával viszonylag gyorsan, és ami a legfontosabb, teljesen fájdalommentesen eltávolíthatja a felesleges szőrszálakat a testéből. Ezt az eszközt trimmernek is nevezik..

Az intim területek borotválására szolgáló trimmer nagyon hasonlít egy szokásos hajvágóhoz, de mérete sokkal kisebb.

Nem lehet teljesen eltávolítani vele a szőrt, de a szőrszálak hossza legfeljebb milliméter lehet. Ráadásul a szőrszálak nem nőnek be a használata után, használatának nincsenek korlátozásai, teljesen biztonságos és hipoallergén. A nőt nem fenyegeti kényelmetlenség, fájdalom, vágás vagy irritáció.

Általában egy trimmerhez különféle tartozékok tartoznak, amelyek segítenek a lehető leggyorsabban és kényelmesen borotválkozni az otthoni bikini területén. Ezen rögzítések segítségével kiválaszthatja a vágócsík szélességét, egyedi designt készíthet a meghitt frizurához, és nem hagyhatja ki a nehezen elérhető helyeket.

Ezenkívül borotvával borotválhatja a nők intim részeit is. Sőt, kifogástalan minőségűnek kell lennie. A lányok szerencséjére ma már jó néhány ilyen típusú termék eladó. Vannak olyan gépek, amelyeket kifejezetten a szépneműeknek gyártanak, van egy speciális csíkjuk a hidratált bőrért és a női szervek kényelmes borotválkozásáért.

A borotvák újrafelhasználhatók és eldobhatók. Ennek ellenére a legtöbben jól működnek a szőrszálakkal a lábakon, de egy finom és rendkívül finom intim területre egyáltalán nem alkalmasak..

Ilyen esetekben vegyen egy szokásos férfi borotvát. Gyakran élesebb pengéjük van, ami megkönnyíti a szőrtelenítést..

Tudtad? Tévedés az a vélemény, miszerint a borotválkozás után a haj gyorsabban nő, durvább és sötétebb. Ez az érzés annak a ténynek köszönhető, hogy egy pengével levágott hajat egy tompa heggyel felfelé kezd növekedni.

Hogyan kell helyesen borotválkozni otthon

Az intim területek borotválása első ízben nehéz lehet egy nő számára. De ha ezt az eljárást többször elvégzi, akkor egyre kevesebb időbe telik, és a bőr nyugodtabban érzékeli a borotvát anélkül, hogy irritációval reagálna.

Biztonsági intézkedések

Annak érdekében, hogy ne okozzon kárt magának a nem kívánt szőr eltávolításának folyamatában, fontos, hogy számos olyan ajánlást kövessen, amelyek segítenek elkerülni a sérüléseket..

 • Ne feledje, hogy a borotválkozás a bikini területén rendkívül különbözik a szőr eltávolításától a lábadon vagy más területeken. Intim borotválkozás, különösen azért, mert közben közvetlen kapcsolatba kerül a nemi szervek nyálkahártyájával, ami azt jelenti, hogy rendkívül óvatosnak kell lennie, nehogy megsérüljön..
 • Semmiképpen ne tegye ezt sietve, jobb, ha előre gondoskodik a felesleges szőr eltávolításáról, és nem közvetlenül azelőtt végezze el az eljárást, mielőtt egy fontos eseményre megy, sietve.
 • A borotvának tisztának és a pengéknek élesnek kell lenniük. Soha ne használja más személy gépét.
 • A testet először jól meg kell tisztítani, mosson kezet szappannal és vízzel.

Nézze meg a videót, ahol tippeket találhat a bikini terület borotvával történő megfelelő borotválkozásáról:

A bőr és a borotva előkészítése

A nők bőre sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké, különösen az intim területen. Ezért a szőrtelenítés folyamatát a lehető legfelelősebben kell kezelni. Ha a borotvát egyszeri használatra javasoljuk, akkor azt nem szabad újra felhasználni az intim területre. Ha többször is van, mindenképpen alaposan tisztítsa meg használat előtt, a pengéknek éleseknek kell lenniük.

A bőrt és a hajat is fel kell készíteni az eljáráshoz. Az intim borotválkozó gépet a rövid haj eltávolítására tervezték. Hosszú hajszálakon gyorsan elveszíti hatékonyságát. Tehát, ha a haj érezhetően megnőtt, először a szeméremnél kell levágni. Ezt nagyon óvatosan kell megtenni, hogy ne sértse meg ollóval. Óvatos mozdulattal fel és fel kell húznia a hajat magadtól, a vágás után kb. 0,5 cm hosszúnak vagy kevesebbnek kell maradnia.

A testszőrzet lágyításához forró fürdőt vagy zuhanyzót is kell tennie.

A méhszőrzet meglehetősen durva és merev, ezért a borotválás nehezebb lesz, ha nem pároljuk..

A meleg zuhany szintén puhítja a bőrt, ami segít elkerülni az irritációt az eljárás után.

A mély bikini borotválása előtt ajánlott a bőrradírozás. Az alapos hámlasztás segít eltávolítani az elhalt bőrrészecskéket, és segít a hajszálak egy irányba történő igazításában is.

Tudtad? Másfél év alatt a vágóegység és a borotvafólia körülbelül 6 millió hajszálat képes levágni.

Borotválkozási folyamat

Annak érdekében, hogy a nők intim borotválkozása a lehető leghatékonyabb legyen, több fontos lépést kell végrehajtani..

 • Mindenképpen használjon speciális krémet vagy gélt az intim terület borotválkozásához. Segít puhítani a hajat, és felkészíti a bőrt az eljárásra. Nem szabad pénzt megtakarítania, és rendszeres szappannal vagy tusfürdővel kennie a bőrt, mert a női test rendkívül érzékeny területéről beszélünk.
 • Kényelmes és kényelmes helyzetbe kell kerülnie, és el kell kezdenie az ágyék borotválkozását. Tartsa a gépet a jobb kezében, bal kezével szorosan húzza meg a bőrt, hogy ne legyenek redők, amelyek vágást okozhatnak..
 • A gép mozgásának a lehető legpuhábbnak és simábbnak kell lennie. Nem kell erősen nyomkodni a pengékkel.
 • Elkerülheti az irritációt, ha a borotvát a haj növekedése mentén mozgatja. De ahhoz, hogy a bőr sima legyen, az ismételt mozgást a haj növekedésének ellen kell elvégezni. A bőr reakciója közvetlenül függ az egyedi jellemzőitől..
 • A gép testen történő minden mozdulata után a bőrt vízzel kell lemosni.
 • Az eljárás befejezése után a testet meleg (nem forró) vízzel kell lemosni, nem hagyva krémet vagy hajat.
 • Puha törülközővel távolítsa el a nedvességet a bőrről. Nem kell erősen nyomja meg a szövetet a testen, csak finoman törölje le a bikini területét, hogy ne váltjon ki irritációt.

Nézzen meg egy videót olyan kényes dolgok bonyolultságáról, mint az intim részek borotválása a kellemetlen hibák elkerülése érdekében:

Tanács! Borotválkozás után a bőrt speciális tápláló hidratáló krémmel kell kezelni, amely az intim területre ajánlott. Színezékektől és ízektől mentesnek kell lennie..

Borotválkozás szülés előtt és terhesség alatt

Az ágyéki borotválkozás a terhes nők számára nehezebb. Végül is egy nagy has nagyon kényelmetlenné teszi az ilyen eljárást. Kérhet segítséget a szőrtelenítés területén dolgozó szakembertől, de tükör segítségével teljesen megteheti. Fontos, hogy tartsák be a legfinomabb finomságokat és higiéniai szabályokat.

Az eljárás előtt alaposan meg kell mosnia a kezét, és kálium-permanganát hozzáadásával meleg vízzel kell lemosnia magát. A bőrt a Miramistin vagy az Octinecept gyógyszerrel is kidolgozhatja. Ügyeljen arra, hogy habot vagy borotválkozó krémet vigyen fel, a gép pengéinek újaknak kell lenniük.

Fontos! A borotvát fertőtleníteni kell fertőtlenítőszerrel megnedvesített pamut törlővel.

A szeméremajkak borotválkozásának eljárása szokásos módon történik. A befejezés után a bőrt újra fertőtlenítő oldattal kell kezelni. A felesleges nedvességet steril szalvétával kell eltávolítani.

Annak ellenére, hogy ma a klinikák nem igénylik a perineum kötelező borotválkozását szülés előtt, mégis ajánlott ilyen eljárást végrehajtani.

Tiszta bőrre van szükség, hogy az orvos könnyebben ellenőrizhesse a perineum elszíneződését a szülés során. Fontos tényező a fertőtlenítésben, és kötelező lépés a sürgősségi vagy tervezett császármetszés előtt..

Bőrápolás az eljárás után

A megfelelő ápolás az eljárás végén szintén segíthet egy intim, nem irritáló borotválkozásban..

 • Zuhanyozni kell, miközben a víznek melegnek kell lennie, de nem forrónak.
 • Ezután valamilyen borotválkozás utáni krémet vagy gélt kell alkalmazni az intim területre. Jól nyugtatják és táplálják a bőrt.
 • Jobb, ha borotválkozás után nem veszi fel a fehérneműt. A bőrt 10-15 percig pihentetni kell, hogy megfelelő mennyiségű oxigént kapjon. Ezután fel kell vennie a természetes anyagból készült bugyit.
Fontos! A mentát vagy mentolt tartalmazó krém nem alkalmas a bőr ápolására a bikini területén.

Potenciális szövődmények és biztonsági intézkedések

Az eljárás után számos bonyodalom merülhet fel, ha nem tartják be a megfelelő szabályokat. Vizsgáljuk meg közelebbről az ilyen problémák megoldásának módjait..

Irritáció

A borotválkozás utáni bőrirritáció elkerülése érdekében kövesse az alábbi irányelveket:

 • Ne használjon régi borotvákat. A tompa és rozsdás pengék nem borotválják a szőrszálakat, hanem kihúzzák őket, ami minden bizonnyal a tüsző körüli bőrirritációt váltja ki.
 • Jobb, ha az eljárást nem naponta, de legalább minden másnap elvégzi (lehetőleg kettő után).
 • Súrolnia kell a bőrét. Így a bőr megtisztul az elhalt részecskéktől. A súrolás mellett használhat puha, természetes sörtés kefét, mosogatórongyot vagy speciális kesztyűt is. Ha a bőr nagyon érzékeny, akkor a hámozást nem szabad elvégezni a borotválás napján..
 • Nem kívánatos ugyanazt a helyet kétszer borotválni..
 • Az eljárást a zuhany alatt kell végrehajtani. A meleg gőz megpuhítja a bőrt és a hajat.
 • Ha nincs idő vagy lehetőség teljes zuhanyozásra, áztathat egy puha törülközőt forró vízbe, és legalább 2-3 percig felviheti a bikini területére.
 • Ha nincs kéznél borotválkozó krém vagy gél, használhat hajbalzsamot. Nem használhatja folyamatosan, de kritikus esetekben jobb, mint a semmi..
 • Öblítse le langyos vízzel a krémet és a hajmaradványokat. Hideg lehet. Bezárja a pórusokat, és a bőr kevésbé lesz sérülékeny a fertőzésekkel szemben..

Ha nem sikerült elkerülni az irritációt, csökkentheti annak megnyilvánulásait különféle eszközök és gyógyszerek segítségével, amelyekre példákat mutat be ez a videó:

Vágások és fertőzések

A körültekintés és a sietség hiánya az eljárás során segít elkerülni a borotválkozás közbeni vágásokat. Mindazonáltal, még akkor is, ha mindent helyesen végeznek, akkor is vannak mikrovágások a bőrön. És ez már elég lehet ahhoz, hogy egy fertőzés bejuthasson a vérbe..

Ezért soha és semmilyen körülmények között ne használjon más borotváját. Még akkor is, ha teljes a bizalom abban, hogy a gép tulajdonosa nem beteg, mégis valamilyen vírus hordozója lehet.

A borotvája pengéit is a lehető leggyakrabban ki kell cserélni. A fertőtlenítés szintén rendkívül fontos..

A kezeknek mindig tisztáknak kell lenniük. Ha viszketés lép fel, ne fésülje meg a bőrpírt, hogy ne fertőzze meg a testet.

Nyugtató krémeket és balzsamokat kell használnia.

A borotvát nem a fürdőszobában, hanem száraz helyen kell tárolni, hogy a gombák ne képződjenek a lapátokon..

Benőtt haj

A haj több okból nő a bőrbe. A haj akkor nőhet be, ha borotválkozás közben túlságosan megnyúlik. Összehúzódása után növekedni kezdhet a bőr alatt. Akkor is megtörténhet, ha borotválkozáskor a haj nagyon éles. Egy másik gyakori ok az a rengeteg elhalt részecske a haj körül, ami rossz irányba növekszik..

Fontos! A benőtt hajszálak problémája leggyakrabban a göndör hajú és hullámos nőket aggasztja.

Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében borotválkozás előtt hidratálja a bőrt nemcsak vízzel, hanem speciális termékekkel is. A szőrtelenítés előtt elengedhetetlen az elhalt hámsejtek hámozása. Használhatja azokat a bozótokat, amelyek szalicilsavat tartalmaznak. Ha a holmik általában irritálják a bőrt, akkor helyettesítheti azt egy szokásos mosogatórongygal.

Borotválkozás a bikini területén irritáció nélkül: gyakori hibák és tippek

A haj növekedése mentén történő borotválás, nem pedig ellene, segít megelőzni a vágásokat. Ne siess.

Fontos, hogy a borotvapengéket az intim terület minden egyes ütése után megtisztítsa..

 • A felesleges szőr eltávolításakor a haj növekedésének kezdetétől kissé magasabbra húzza meg a bőrt.
 • Az érzékeny területhez mindig használjon gélt vagy borotvahabot.
 • Nem ajánlott talkumot használni, hogy ne okozzon még súlyosabb irritációt..
 • Borotválja a bikini területét legfeljebb két-három naponta.
 • Antibakteriális szappannal ajánlott zuhanyozni. Megsimogatja szárazon a bőrét egy puha törülközővel.
 • Az Aloe Vera segíthet megelőzni a borotválkozás utáni irritációt a bikini területén..

Az intim terület borotválkozása egy nő számára eleinte nehéz eljárásnak tűnhet, de ha megszokja, és általános ajánlásokat is követ, a jövőben minden elég gyorsan és negatív következmények nélkül elmúlik..

Hogyan borotválja le a férfi ágyékát: 7 fő szabály és más módszer a szőr eltávolítására

Hasznos tippek a sajnálat elkerülésére.

Hogyan borotválja le az ember ágyékát? Az intim terület szőrtelenítése nem könnyű feladat, emellett ez a terület nagyon érzékeny, és hajlamosabb a vágásokra és az irritációra, különösen, ha először merészkedik megtenni..

Új vagy? Ne aggódjon - az alábbiakban megbeszéljük, hogyan lehet megfelelően borotválni az ember ágyékát, valamint megadunk egy listát az életfeltörésekről, amelyek segítségével könnyebbé, gyorsabbá és kevésbé fárasztóvá teheti a folyamatot..

Ha az ember borotválja az ágyékát?

Néhány srác levágja a szeméremszőrét, mások inkább a borotválkozást vagy a gyantázást részesítik előnyben, és többségük csak a földszinti növényzetet hagyja egyedül. A test tisztántartása érdekében nincs szükség a szőr eltávolítására ezen a területen, ezért ízlés kérdése, hogy borotválja-e az ágyékát vagy sem..

Ezenkívül a személyes preferenciák alapján kiválaszthatja, milyen intim frizurát készítsen magának.

Rövidnadrág

Ez a bikini stílus férfias változata. Borotválja le az összes hajat, ami kikandikál a fehérnemű alól.

Oroszlán sörénye

Távolítson el minden szőrt a herezacskóról és a pénisz tövéről, de hagyja a hajat a pénisz fölött. Ez a frizura nagyobbá teheti a péniszét..

Vágja le a haját ollóval, és ne borotválja le - így megszabadul a "bozótoktól", ugyanakkor megmenti magát a borotválkozás után néha jelentkező kellemetlenségektől..

Minimalizmus

Borotválja le az összes hajat a pénisz felett, de hagyja a gömbökön és a pénisz tövén. Ez időt takaríthat meg, és megakadályozhatja a herezacskó finom bőrének érintkezését a borotvával..

Vízszintes leszállócsík

Borotválja le a hajat a szemérem felett (de ne a pénisz környékén), és vágja le úgy, hogy egyfajta vízszintes leszállócsík legyen a pénisz felett.

Tervező fodrász

Először vágja rövidre a haját, majd engedje szabadjára fantáziáját - a nyilak, a szívek, a betűk és az egyenes "leszállási csíkok" a legnépszerűbb lehetőségek a férfi intim hajvágásában.

Nalyso

Az ágyék területén lévő összes szőrt is teljesen eltávolíthatja - miért ne.

Hogyan lehet borotválkozni az ember ágyékán irritáció nélkül? 7 hasznos tipp

A borotválkozás a legkönnyebb és legolcsóbb módszer a szeméremszőr eltávolítására. Ha azonban ezt az intim területet simán szeretné tartani, akkor jó eszközökbe kell fektetnie, mint például olló, borotva, borotválkozó krém vagy gél..

Milyen gyakran kell borotválkozni „ott”? Körülbelül pár naponta. Borotválhatom az ágyékomat trimmerrel? Természetesen! De ehhez a kényes eljáráshoz nem szabad egyenes borotvát használni..

Bármelyik eszközt is választja, javasoljuk, hogy használja tippjeinket arról, hogyan lehet borotválkozni az ember ágyékán irritáció nélkül.

1 Használat előtt feltétlenül fertőtlenítse a borotvát / ollót / trimmert

A borotválkozási szokásokat mindig úgy kell elkezdeni, hogy a pengéket forró vízzel mossa le, hogy elősegítse a borotva tisztítását és a káros baktériumok eltávolítását. Használjon szappant is. Nos, ha még mindig aggódik a műszer sterilitása miatt, akkor még tovább léphet, és alkoholt vagy hidrogén-peroxidot használhat fertőtlenítésre..

2 Kezdje ollóval

Az intim szőrtelenítés rejtélye a szeméremszőrzet levágásával kezdődik. Ez nemcsak felét csökkenti az időnek, csak a nyíró vagy borotva használatához, hanem megkönnyíti a borotválkozást is..

3 Borotválkozás előtt mindig vegyen egy forró zuhanyt.

A forró zuhany segít megnyitni a pórusokat, és puhává és porózusabbá teszi a bőrt. Ez viszont leegyszerűsíti az egész folyamatot, és segíti a borotválkozás utáni bőrt, hogy érintése rendkívül sima legyen..

4 Vásároljon borotvát gélpárnával

Ha a borotvát részesíti előnyben a trimmer helyett, akkor keressen a boltban egy olyan terméket, amely speciális aloe verával vagy bármilyen más nyugtatószerrel van ellátva, amely egyidejűleg felgyorsítja a folyamatot, simává és fájdalommentessé teszi a borotválkozást és hidratálja finom bőrét..

5 Borotválja le helyesen

Enyhén húzza vissza a bőrt, ne nyomja túl erősen a borotvát, és mindig finoman simogató mozdulatokkal borotválja a hajat növekedési irányába.

6 Borotválkozás után bőségesen használja

Az arc irritációja kellemetlen dolog, és amikor minden viszket és viszket a bugyid alatt, az általában borzalom. Ezért annak érdekében, hogy megvédje magát a megbánástól az elvégzett eljárás során, azonnal a borotválkozás után feltétlenül alkalmazzon egy speciális, nyugtató hatású terméket..

7 Tartsa távol a szintetikus fehérneműt vagy nadrágot

Borotválkozás után az amúgy is finom bőre "ott" érzékeny lesz, mint még soha. Ezért legalább az első napokban csak olyan légáteresztő szöveteket, például pamutot viseljen, amelyek nem irritálják a bőrt..

Hogyan lehet még eltávolítani a szőrt az intim területen? A borotválkozás 4 alternatívája

Szőrtelenítő vagy krém szőrtelenítő termékek

Ez a szőrtelenítési módszer fájdalommentes, de fontos megjegyezni, hogy nem minden szőrtelenítő alkalmas a szeméremterületen történő használatra. Feltétlenül olvassa el a termék címkéjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságos az intim használatra, és kövesse a csomagoláson található utasításokat.

Ezeknek a termékeknek erős, kellemetlen szaga lehet - ne aggódjon, ez nem jelenti azt, hogy a termék megromlott (azonban hasznos lesz ellenőrizni az eltarthatóságot). Ne hagyja a krémet a bőrön a jelzettnél hosszabb ideig.

Ha bőrpírt, duzzanatot vagy kiütést észlel, ez azt jelentheti, hogy allergiás az ilyen típusú szőreltávolítóra, és abba kell hagynia a használatát..

Szőrtelenítés viasz segítségével

Vigyen fel egy vékony réteg meleg folyékony viaszt az eltávolítani kívánt hajra. Ezután, mielőtt a viasz megkeményedne, egy vékony szövetszerű anyagot visznek rá. Pár másodpercbe telik, míg a viasz megkeményedik.

Amint kemény lesz, a szövetcsík gyorsan leválik. Ez a módszer fájdalmas, de eltávolítja a szőrt a gyökérnél, így nem nő olyan gyorsan vissza, mint a borotválkozás után. Ha úgy dönt, hogy a szeméremszőrzetét viasz módszerrel távolítja el, akkor a legjobb, ha ezt a szolgáltatást kínáló fürdőben végzi. Az eljárás aláírása előtt tartózkodjon a borotválkozástól néhány napig.

Lézeres szőrtelenítés

A lézersugár hőt generál, amely elpusztítja a szőrtüszőket, és egy idő után a kezelt területen a haj hullani kezd. Az eredmények személyenként változhatnak, és egyesek átmeneti bőrpírt és duzzanatot észlelhetnek a lézeres expozíció után.

Maga az eljárás akár egy órát is igénybe vehet, attól függően, hogy mennyi szőrt kell eltávolítani, meglehetősen drága, és öt vagy több ülést is igénybe vehet. És az is előfordul, hogy nem működik. Ezért, ha ezt a szőrtelenítési módszert választotta, először egyeztessen időpontot egy bőrgyógyászhoz..

Elektrolízis

Az elektrolízis az egyetlen szőreltávolítási módszer, amely véglegesen eltávolítja a szőrt. Tűelektródot használnak a hajgyökér elpusztítására. Az összes gyökér teljes eltávolítása általában 25 munkamenetet igényel, és a költségek a kezeléstől függően változhatnak.

Mellékhatások

A szeméremszőr eltávolításának lehetséges következményei a következők:

 • irritáció (kiütés);
 • Vegyi égés egy vény nélkül kapható szőrtelenítő krémből (szőrtelenítő)
 • vörösség;
 • vágások, pattanások és / vagy hólyagok;
 • viszkető;
 • fertőzés a hajgyökérben (folliculitis).

A legtöbb esetben enyhítheti a kényelmetlenséget, ha egy ideig abbahagyja a borotválkozást, és vény nélkül kapható helyi gyógyszereket, például hidrokortizont vagy bacitracint használ..

Ha néhány nap múlva az irritáció nem múlik el, a dudorok nagyobbak vagy még rosszabbak - súlyos kiütés, láz, vérzés, váladék vagy genny van, akkor azonnal forduljon orvoshoz.

Borotválhatom a fejemet, ágyékomat, hónaljamat, lábaimat elektromos borotvával?

A modern technológia fejlődésének korszakában a piac különféle termékeket kínál nekünk az arc és a test szépségének megteremtésére. Ezen termékek egyike az elektromos borotva. Ez egy speciális borotválkozó gép, amely lehetővé teszi a nem kívánt szőr gyors és egyszerű eltávolítását a testből. De sok kérdés merül fel ezzel az eszközzel kapcsolatban. Ma szétszedjük őket.

Borotválhatom a fejemet elektromos borotvával?

Ez egy meglehetősen gyakori folyamat, amelyhez elektromos borotvát használnak. Két típusra oszlik - hálós és rotációs. Az első lehetőséget biztonságosabbnak tekintik, mint a másodikat. Az elektromos fóliaborotva kialakítása lehetővé teszi a szőrszálak kíméletes és könnyű leborotválását anélkül, hogy bőr érintkezne a pengével. Ez az opció ideális a finom bőrű férfiak számára.

A rotációs borotva nem alkalmas puha bőrre, és növeli a borotválkozás közbeni vágások valószínűségét. De az eredmény tökéletes, az elektromos borotva gyakorlatilag csendes és kompakt.

Fontos! a rotációs modell több időt igényel a borotválkozáshoz, és a háló száraz borotválkozás esetén is használható.

Az intim terület (pubis) borotválása

A férfiak egyre inkább a test intim részén történő borotválkozásra gondolnak. Fontos itt megérteni, hogy a herezacskó borotválkozásához elektromos borotva használata nem ajánlott..

Az intim területen a bőr megkülönbözteti gyengédségét, ezért ez az eszköz megsértheti. Ha hajlandó kísérletezni, akkor a herezacskó közepét ki kell zárni az elektromos borotvával történő borotválkozás alól - ez veszélyes és kényelmetlen.

Borotválkozás hónaljjal elektromos borotvával

A hónaljokat szintén problémás területnek tekintik, és gondozásuk kötelező. A borotválás az ellátás fő eleme, ehhez használhat eldobható borotvákat és elektromos borotvát. A legfontosabb megérteni, hogy közben óvatosnak kell lennie, mivel ezeken a helyeken a bőr nagyon finom és hajlamos a károsodásra.

A készüléket nem szabad többször a bőrfelületen hordozni, és a borotválkozási mozdulatokat felülről lefelé kell végezni, a bőr időszakos vizsgálatával. A borotvának élesnek kell lennie, mert a tompa felszerelés károsíthatja.

Borotválkozó lábak elektromos borotvával

A lábápoláshoz elektromos borotva is használható. Ehhez borotvahabra és utókezelő krémre lesz szükség. A berendezést szintén gondosan és körültekintően kell használni..

Az ilyen borotválkozási módszert alkalmazó nők véleménye szerint az eredmény tökéletesen sima, az irritáció kizárt, mivel a bőr nem érintkezik a pengével.

Borotválkozási tippek szabálytalan területekhez

Borotválkozás előtt néhány szempontot figyelembe kell venni:

 • A bőrt meg kell párolni;
 • Ügyeljen arra, hogy habot és krémet használjon;
 • A hónalj bőrét borotválkozás után meg kell védeni a dezodorok későbbi használatától;
 • irritáció esetén kerülni kell a borotválkozást;
 • Használjon elektromos borotvát a lábain a haj növekedésének megfelelően, és ne ellene;
 • Csak a bőrtípusának megfelelő felszerelést használjon.

A következtetés egyértelmű: elektromos borotvát használhat, ha sérülések nélkül jó eredményt szeretne elérni. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy valaki más eszköze nem használható, csak a személyes elektromos eszköz higiéniai és használati minőség kérdése.

Borotválkozás vagy borotválás: a petesejt és a szeméremszőrzet előnyei és hátrányai

Ezt a témát gyakran megkerülik és zavarba hozzák, ha a nyilvánosság előtt beszélnek róla. Vannak, akik ezt csinálják, de nem színlelik, mások ezt a szégyenteljes tevékenységet a nem hagyományos szexuális irányultság jeleinek tartják és elítélik.

Az undorító férfiak alaposan megközelítették a kérdést: tanulmányozták a történelmet, beszéltek tapasztaltakkal, és részletes útmutatót készítettek neked a témában. Fedje fel trimmerét és borotváját - megbeszéljük, hogy borotválkozunk-e, ha férfi vagy.

Egy ponton ez a gondolat óhatatlanul felmerül bármelyik férfiban: mi lesz, ha mégis leborotválom az ágyékomat és a herezacskót? Következő gondolat: semmi jó. Arra számítunk, hogy pokoli irritáció lesz, remeghet egy kéz, vagy rossz hajjal undorítóan szakad ki néhány haj. Mivel ez egy olyan tevékenység, amely a legnagyobb koncentrációt és szerencsét igényel, a legnagyobb komolysággal vesszük, és helyesen..

Részlet a 32 éves moszkvai Konstantin K. kihallgatásából:

Miután több mint 30 évig éltem a herezacskómon, arra a következtetésre jutottam, hogy a felülete nem alkalmas a közeli borotválkozásra. Valahányszor hallom, hogy valaki géppel borotválja a tojásait, elképzelem a legrosszabb esetet. Ha szükséges, a rajta lévő ritka erdőket trimmerrel kell levágni, de a ragyogáshoz borotválkozás felesleges. Túl érzékeny bőr ilyen eseményekhez!

És ennek ellenére a merész gondolatok nem sietnek elhagyni a fejünket. De először beszéljünk egy kicsit a kérdés történetéről..

Hogyan borotválták az ókorban a petéket és a pubit

Gyakorlatilag nincs valódi bizonyíték arra, hogy a férfiak (és nők) hogyan kezelték a vegetációt a nemi szerveken az ókorban. Az ókori emberek eszközeivel dolgozó régészek nem zárják ki azt a tényt, hogy a talált obszidián kaparókat pontosan borotválkozásra használták. Abban az időben állítólag arzén és mész zsírral vagy vízzel hígított keverékét használták krémként. Hogy intim borotválkozásra használták-e őket, nem tudni.

Az ókori Egyiptomban a nemesség körében elterjedt az a gyakorlat, hogy szinte az összes növényzetet eltávolítják a testből. A napi rutinhoz bronzborotvát használtak, míg a szőrzet alaposabb megszabadításához viaszt vagy gyantát gyantáztak. Csak a rabszolgákat lehetett szakállasítani, és a nemesség csak néhány kiemelkedő egyiptomi nagy gyász közben engedte el, hogy haját elengedje. Ebben az összefüggésben a gyakorlat kissé furcsának tűnik, amikor a fáraókat, nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is, mesterséges, szép szakállal ragasztották - de ez inkább egy kiegészítő divatos kiegészítő volt.

A borotválkozás mögött egy teljes, metafizikai tisztítás ötlete állt, ugyanabból a helyzetből az egyiptomiak a külföldieket is értékelték. Herodotus így beszélt róla:

Egyetlen egyetlen nemű egyiptomi sem fogja megcsókolni a szakállas görög ajkát, nem veszi el a kését, a nyársát vagy az üstjét, nem fogja megkóstolni a keze által megölt állat húsát.

Az ókori Görögországban a testszőrzetet másképp kezelték - a divatirányzatok a pólusról a pólusra változtak, az adott görög kifinomult fantáziájától függően. De az ókori Rómában a felsőbb osztályok inkább a hajtól szabadultak meg, míg a nemes emberek intim zónájában a szolgákat megborotválták, mivel az ilyen manipulációkat méltatlannak tartották. A Szent Római Birodalom idején egy különleges ember borotválkozott urakkal - egy tonzorral, aki nemcsak szakállal, hanem szemöldökkel és minden más növényzettel is foglalkozott. De nyilvánvalóan nem a meghitt hajvágás volt a profilja..

Érdemes elmondani, hogy a történelem során a férfiak intim hajvágása nem keltett annyi figyelmet, mint a nők, így sokkal kevesebb információ maradt fenn róluk. Reméljük, hogy az egyenlőség korában minden másképp lesz, és ezer év után őseink tudni fogják, mit borotválta a férfi 2019-ben a tojásait, és egyáltalán borotválkozott.

Mi történik a mi időnkben? A szakáll divatos és divatos, de a férfiak intim hajvágása továbbra is ellentmondásos. Ennek oka a nemi szervek megjelenésére vonatkozó nézetek mindenütt jelenlévő kulturális eklektikája - hány ember, annyi vélemény. De a fő tényező - akár borotválja a tojásokat, akár nem - továbbra is a praktikum..

Részlet Oleg Zh., 32 éves moszkvai kihallgatásából:

Szerencsés vagyok, hogy általában nem vagyok túl szőrös ember. Nincs vastag haj a karomon, lenyűgöző pulóver a mellemen és a hátamon. Van persze valamiféle borító, de könnyű és nem hosszú. A hajam és az arcom közelebb kezdett nőni harminchoz, és azonnal őszült. De a szemérem és a herezacskó lába túl van nőve, ahogy kell. Hagyva a lábaimat a zárójelben, az általános szőrösség hátterében úgy döntöttem, hogy minden más helyen támogatom..

Nem mintha elkezdtem céltudatosan betartani a kopasz macska stílusát, de egyetemi éveim alatt rendszeresen tiszta borotválkoztam az összes lábszőrzetemet - ezt minden alkalommal bosszúság követte, és ahelyett, hogy figyelmesen hallgattam volna az előadásokat, csak arra gondoltam, hogyan lehet jól megkarcolni magam. anélkül, hogy bárkit összezavarnának a hallgatóság körében.

Később, amikor megváltoztattam a frizurámat (a leírt időszakban az egyetlen hosszú hajam volt a fejemen) és rendszeresen borotválkozni kezdtem, elektromos borotvával kezdtem el markolni mindent, ami a vízvonal alatt van. Most egy nagyon egyszerű algoritmussal rendelkezem: hetente egyszer borotválom a fejemet egy 2 mm-es rögzítővel. Aztán ugyanazzal a ragaszkodással borotválkozom és minden mást. Még mindig jobb így, mint a bozóttal. A hosszú szeméremszőr valamikor kezd büdösödni az összes anyagtól, ami rájuk kerül - és egy ott szexuálisan érett férfinak, amint érted, egy egész kaleidoszkópja van.

Többször fúvóka nélküli írógéppel borotválkoztam - "nulla alatt" -, de a mechanikus fogak kellemetlenül tapadnak a bőrre, különösen a herezacskára hajtott és vékonyak, és addig karcolódnak, amíg vérzik. Ezért most minden a szokásos "két milliméter" alá esik: először a fej, majd a hónalj, a szemérem és a petesejt. Nem borotválkozom végbélnyílás.

A borotválkozás előnyei és hátrányai

Milyen előnyei és hátrányai vannak a kocsmák és a tojások borotválásának?

 • a növényzet hiánya az ágyékban vonzóbbnak tűnik, mint a bokrok, mivel ez bizonyítja az "arccal ellátott terméket";
 • a pénisz és a gömbök nagyobbak és lenyűgözőbbek;
 • orális szex közben a haj nem akad el a partner (partner) fogaiban;
 • a különféle higiéniai eljárásokat sokkal könnyebb elvégezni a szőrtelen területeken;
 • különféle fertőző baktériumok jelenhetnek meg a hajon;
 • a tojásokon és az ágyékon lévő haj hajlamos büdös lenni a melegben.
 • néhány lány, mint a szőrös;
 • borotválkozás után irritáció jelenik meg leggyakrabban a bőrön;
 • fél, hogy elvágja magát;
 • az új szőrnövekedés néha a bőrbe nő, tályogokat okozva;
 • minden borotválkozáskor az ágyékban a haj merevebbé és folyamatosan szúrósabbá válik.

A nők ebben az értelemben jobbak lettek, mint a férfiak: különleges eszközökkel rendelkeznek az ilyen manipulációkhoz és hasonló tapasztalatokkal rendelkeznek, legalábbis a lábuk borotválkozása során. Ezért a lányok számára a nemi szervek borotválása minden szempontból érthető folyamat. Még akkor is, ha inkább a szemérem szilárd "bokrát" kedvelik, a hölgyek bármikor megszabadulhatnak tőlük - rutinszerűen, megfontoltan és hozzáértően.

És ez a paradoxon. A férfiak, többnyire napi súrolva az arcukat a hajukból, egyfajta kábulatba és átgondoltságba esnek, elképzelve, hogyan borotválják le testük legérzékenyebb részét. Félünk a vágásoktól és a horzsolásoktól, összerándulunk a herék minimális károsodásának gondolatától - és általában ez valahogy férfiatlan. És ha kizárjuk a tojásborotválás szakmai vonatkozásait (az úszók és más sportolók kénytelenek borotválkozni), a kíváncsiság általában mindannyiunkat erre a lépésre tolja - de mégis, mi van, ha hirtelen jobb lesz? És leggyakrabban, amikor az első tapasztalatról van szó, akkor fiaskó esik ránk.

Részlet a 36 éves moszkvai Nyikolaj G. kihallgatásából:

A borotválkozás vagy a borotválkozás nem kérdés számomra. Néha az anatómia választja az Ön számára. Meg fogom magyarázni.

Az unokatestvérek és falusi barátaik még gyermekként, mielőtt bármilyen testnövekedés lett volna, ugrattak - "a kakas elkorhadt a tojásokon". Ez az előzetes prófétikusnak bizonyult.

Az a tény, hogy meglehetősen nagy herezacskóm van, ezért amikor az első szőrszálak növekedni kezdtek, az ágyék elkezdett irreális lenni. Nem volt szokásom megmosakodni, és most nem mindennap szoktam zuhanyozni, mentségemre. És ez nem menti meg a földrajzi szélességeken. Tehát egy vörös glória jelent meg a combom belső oldalán pontosan a herezacskó sziluettje mentén. Nem csak szégyelltem ezt és nem siettem demonstrálni a lányok előtt, hanem kellemetlen érzések is gyötörtek - ez igazi irritáció. Gyötrődtem, bekentem krémekkel, használt babaporokkal - semmi sem segített.

Aztán házas diákként, és undorodva éreztem a feleségemet, a pornó színészekre irányítottam a figyelmemet, felkaptam a bátorságot, és először megborotváltam a golyóimat. Ez a döntés természetesen nem mentette meg a kapcsolatunkat, de nagyszerű munkát végzett a jövőben. Ha valami, csak a tojásaimat borotválkozom, a szemérem bokrát nem érintem, mert szeretem.

P.S. Egyébként a tojásmosás ritkán jár bónuszokkal - egyes lányokat vadul bekapcsol a tojás szaga, így a higiénia kétélű dolog, bármennyire is durván hangzik.

Borotválja jól

Tehát mindennek ellenére úgy döntött, hogy megteszi ezt a döntő lépést. Annak érdekében, hogy mindent jól csináljon, meg kell ismerkednie a felesleges haj megszabadulásának módjaival..

 • A borotválás a leggyakoribb módszer;
 • A szőrtelenítő krém egy gyors megoldás, amely nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő. A nemi szervek finom épségével érintkezve az ilyen krémek súlyos irritációt okozhatnak;
 • Epilálás - a szőrt egy speciális eszközzel húzzák ki az epilálás során, ami nagyon specifikus érzéseket okoz;
 • A lézeres szőrtelenítés szinte fájdalommentes egzotikus. Speciális klinikákon történik, nagy pénzért;
 • Viasz - hasonlóan az epiláláshoz, csak a papírdarabra ragasztott hajat húzzák ki egész csomókban. Alkalmas a pokoli fájdalom szerelmeseinek;
 • Gyulladás - senki számára nem ajánlott.

Részlet a 34 éves Grigory M., Moszkva kihallgatásából:

2010-ben elkezdtem randevúzni egy lánnyal, aki leborotválta a pubit, és megkért, hogy tegyem ugyanezt az érzések fokozása érdekében. Anélkül, hogy időt vesztegetnék a vélemények és útmutatók tanulmányozásával - mivel ezek csak zavarnak és elriasztanak - magam borotváltam a szemérem és a petéimet, csak borotválkozó krémmel (nem használtam kölnit vagy borotválkozást).

Borotválkozom egy szovjet Volga biztonsági borotvával. Először is, a tojásokat nagy gonddal és nagyon lassan kellett leborotválni, de mégis elég tisztán jöttek ki. És most - a következmények.

Eltelt, de ekkor a szeméremszőrzet, amely meglehetősen durva volt, elkezdett nőni. És annak a ténynek köszönhetően, hogy a szemérem és a petesejtek puha helyek, és a gyaloglás és az ülés során, úgyszólván gyűröttek - röviden: az új rövid szőrszálak minden irányban szúrni és piszkálni kezdtek, és be is nőnek. Az egész tánc jó 2-3 hétig tartott.

Ezek után gondoltam, hogy ez volt az első alkalom, a második könnyebb lesz - és másodszor borotváltam a szemérem. Nos, ez már teljesen elviselhetetlen volt! Minden ugyanaz, csak erősebb, mert a közelmúltban irritált bőrön. Már nem kísérleteztem.

És igen, mellesleg a szex szenzációi nem sokat változtak. Mint sejteni lehet, ebben a pillanatban nem a szeméremre és a hajára koncentrál. Elváltunk a lánnyal, már nem borotváltam a petéimet, és elkezdtem kérni a barátnőimet, hogy nőjenek szeméremszőrzet is. A túlnyomó többség egyébként egyetért.

Az ilyen gondok elkerülése érdekében alaposan fel kell készülnie a tojásborotválkozás előtt..

Először elegendő időt kell szánnia. Meg kell értenie, hogy a folyamat átgondolt megközelítést igényel, ezért nem tudja ezt elmulasztva megtenni - úgy számolja ki az időt, hogy senki ne zavarja vagy elterelje a figyelmét (ez körülbelül egy órát vesz igénybe).

Másodszor, meg kell találnia egy helyet magának. Számos lehetőség van. Borotválkozhat a nemi szervekkel, miközben a fürdőszobában ül és meleg vizet önt bele - ez kényelmes, de nem túl sok, mivel egy időben sok haj lebeg körülötted. Alkalmas egy olyan zuhany is, amelynek folyama alatt leöblítheti a borotvát - ez a legoptimálisabb megoldás. Ha ez nem működik, akkor leülhet egy WC vagy szék szélére, hajvödörrel a tojás alatt. A földön ülve is lehetőség van, de először el kell terjesztenie valamit. Mindenesetre emlékezzen másokra, és takarítson maga után.

Harmadszor eszközöket és krémeket készítünk. Szüksége lesz: jó ollóra, trimmerre, új pengével ellátott borotvára, borotválkozó krémre (jobb, ha mentol és illatanyagok nélküli krémet veszünk az érzékeny bőrre, lehetőleg antibakteriálisak). Fontos szempont: ne használjon elektromos borotvát, mert a herezacskó vékony bőre könnyen bejuthat a mechanizmusba - az érzések leírhatatlanok lesznek.

Negyedszer elkészítjük a szemérem és a tojásokat. Ha hosszú a hajad, akkor a legjobb, ha először a legkisebb méretre (kb. 0,5 cm) vágod, ollóval vagy trimmerrel segít..

És csak ezután kezdje el tiszta borotválkozást.

Miután az előkészületek befejeződtek, itt az ideje elkezdeni az üzletet. Megmossuk az ok-okozati helyeket és krémet kenünk a szeméremre és a herezacskóra, jól megdörzsöljük, és miután a haj puhábbá válik, borotválkozni kezdünk. Először is, a Renoir-keféhez méltó könnyű mozdulatokkal felszabadítjuk a pubikat a sűrűségből. Ha a borotva elég éles, akkor ez elegendő lehet, különben (további krémet adva és a borotvát leöblítve) egyszer-kétszer járhat a haj növekedése ellen. Szakértők szerint a szemcsés borotválkozás a benőtt szőrszálak megjelenését eredményezheti az új növekedés között, ezért legyél éber és próbálj meg borotválkozni a magasságért (ha ez nem működik, akkor nem vágod el eléggé a hajad, és tompa borotvát használsz).

Ne nyomja túl erősen a borotvát, hacsak nem akar extra hegeket az érzékeny területeken. Járhat a péniszen is - előfordul, hogy a törzsön nő a haj, ez normális. De nem szabad elragadnod - ő dönthet úgy, hogy itt vagy vele egy másikért. Másrészt a felálló pénisz sokkal könnyebben borotválkozik, de rajtad múlik..

Ezután továbbhaladunk a herezacskóhoz. Kiegyenesítjük a bőrt és borotváljuk le a hajat szép, nem, szuper ügyes mozdulatokkal. Ez egy nehéz hely, borotválkozása nehéz (főleg a pénisz és a herezacskó közötti terület), de semmiképpen sem szabad gyorsulnia. Borotváljon alulról felfelé. Érdekes trükk a tojásborotválkozáshoz, de nem mindenkinek való - borotválkozás előtt jeget lehet tenni a herezacskóra, majd összezsugorodik, ami megkönnyíti a borotválkozást.

Amikor az utolsó hajat gondosan levágták, meg kell mosni. Használja a lehető legsemlegesebb szappant, lehetőleg antibakteriális. Szárításkor ne támaszkodjon a borotvált területekre, különben viszketés és bőrpír jelenik meg.

Ha először borotválkozta a nemi szervét, a viszketés egyébként is megmarad, de minimalizálható. Megszórhatja az egymásnak dörzsölő területeket baba porral, vagy időnként kenheti antiszeptikus krémmel. A babaolaj szintén lehetőség..

Egyesek borotvahab és habkő szétterítését javasolják a növényzet éles csúcsainak elsimítása érdekében, hogy megakadályozzák a benőtt szőrszálakat, de javaslom egy másik, kíméletesebb módszert, amelyet az okos nők használnak - hámlasztás.

Egy nappal a borotválkozás után meg kell venni egy bozótkrémet, és jól meg kell masszírozni vele a pubit (nem kell túl gyorsnak lennie, különben a krémben lévő csiszolóanyag mikrotraumát okoz a bőrön). Ezt követően le kell öblítenie, és hidratáló géllel kell kezelnie a helyet (illat nélküli vazelin is megfelelő). Ezen eljárás után a viszketésnek meg kell szűnnie, ha mindent helyesen végeznek, akkor szinte nem lesz irritáció.

De ezt megteheti. De itt van, amit abszolút nem tehet meg:

 • ne borotváljon régi vagy rozsdás borotvával;
 • ne borotválja borotválkozó krém nélkül;
  borotválkozáshoz ne használjon alkoholzseléket;
 • ne mozgassa a borotvát egyik oldalról a másikra, ha nem akar vágást;
 • borotválkozás után ne harcoljon azonnal. Komolyan, ne is próbáld, nagyon rossz lesz;
 • borotválkozás után ne sportoljon;
 • ne borotválkozzon részegen;

Ez minden. Ha az olvasott dolgok elolvasása után még kevésbé érzed magad hajlamosak a tojásborotválásra, akkor rajtad múlik. De ha hirtelen a tükör előtt állva a kíváncsiság mégis eluralkodik rajtad, tudod, milyen anyaghoz fordulhatsz segítségért.

Borotválja le a farkát, és hogyan kell jól csinálni

Spoiler figyelmeztetés: Természetesen megéri! Ha felkészült az esetleges bajokra.

A test intim részein lévő szőrtől való megszabadulás több mint népszerű tevékenység. Így a Men's Health amerikai kiadásának szerkesztői, több mint ezer válaszadó megkérdezésével, kiderítették az Amerikai Pénisz Felmérés Államát: A férfiak 62% -a időről időre eltávolítja a péniszen és a heréken található növényzetet. Igaz, nem mindenki teszi jól - és akkor szenvednek. Ne túl sokáig, de alaposan.

Miért borotválja a péniszét és a herezacskót

Nincs gyakorlati szükség a pénisz és a herék levágására. Itt valóban igaz a szeméremvágás. A haj ott vastag, az alatta lévő bőr könnyen izzad, és itt még az izzadás is az apokrin verejtékmirigyekből származik. Egy kis fizikai aktivitás - az ágyék kellemetlen szagot kezd érezni: mind a verejték, amely a hajszálakon húzódik, mind a baktériumok salakanyagai, amelyek táptalaja a nedves növényzet. Általánosságban, tisztán higiéniai okokból, a pubit le kell borotválni..

És a pénisz és a herezacskó teljesen más kérdés. Először is, nincs elég haj ott. Másodszor, szintén lényegesen kevesebb apokrin mirigy van, mint a szeméremnél. Ezért a herék és a pénisz borotválása esztétikai eljárás, semmilyen higiéniai jelentést nem hordoz..

A simaság és a szépség azonban mégis méltó ok a borotválkozásra. Csak azt vegyük figyelembe, hogy ennek a vágynak néha kellemetlen mellékhatásai vannak..

Miért ne borotválná el a péniszét és a herezacskót?

Mert nagyon valószínű, hogy az úgynevezett "ananász pénisz" -et kapja a nadrágjába. A népszerű angol szleng szótár, a Pineapple Penis Urban Dictionary szerint az „ananász” akkor fordul elő, amikor az ember teljesen leborotválja a magánhaját, majd elkezd nőni. Kívülről úgy néz ki, mint egy trópusi gyümölcs szúrós felülete, innen ered a neve.

Borotválkozás után a pénisz és a herék szúrósak és viszketőek, és ez 1-2 hétig tart, amíg a haj vissza nem nő. De nem az "ananász" az egyetlen mellékhatás.

A férfiak 46% -a legalább egyszer megsebesítette magát intim borotválkozás közben. A Manscaping beszámolója: részletes áttekintés a személyes gyep online kaszálásának felméréséről több mint 1200 válaszadóval.

Itt vannak a fő gondok, amelyek a pénisz és a herezacskó borotválkozásával járnak (azonban hasonló következmények érhetők el a szeméremszőr eltávolításakor):

 • Vágások. Nem csak fájdalmasak, de a fertőzés csatornái is lehetnek..
 • Benőtt szőrszálak (pseudofolliculitis). Gyakran gyulladás és nem esztétikus, gennyes pattanások kialakulása kíséri őket..
 • Bőr irritáció.

Összességében elmondható, hogy meglehetősen magas árat kell fizetni a tökéletesen sima bőrrel való dicsekvés luxusáért. A kockázat minimalizálására azonban még mindig van mód. Róluk - alább.

Hogyan borotválja le a péniszét és a herezacskót, ha mégis szeretné

A növényzet megszabadulásának legkompetensebb és legbiztonságosabb módja ezen a területen az, ha felveszi a kapcsolatot egy hasonló szolgáltatást nyújtó kozmetikával. De természetesen - természetesen - félénk. Igen, és nem olcsó.

Ha mégis úgy dönt, hogy a pénisz és a herék szépségén dolgozik saját kezűleg, tartson be bizonyos biztonsági szabályokat..

1. Vásároljon külön borotválkozógépet az intim helyekhez

Semmilyen esetben ne borotválja a péniszét ugyanazzal a géppel, amelyet az arcán vagy a hónalján használ. Az intim területen olyan baktériumok élnek, amelyek a test más részein nem találhatók meg, és jobb, ha nem toleráljuk őket.

2. Borotválás előtt ollóval vagy trimmerrel vágja le a haját

A hosszú hajat nehezebb leborotválni. Megakadhatnak a penge belsejében, és növelheti a vágások kockázatát. Általában előzetesen vágja le őket körülbelül 1 cm magasságig.

3. Vegyen egy meleg fürdőt vagy zuhanyt

A hő ellazítja a szőrtüszőkhöz tapadt apró izmokat és puhítja a hajat.

4. Használjon borotvaolajat

Vigye fel a herékre és a péniszre, és csak ezután használja a szokásos krémet vagy habot. Az olaj simábbá és puhábbá teszi a bőrt..

5. Borotválja a haját szakaszosan

A helyeken szorosan húzza meg mindegyik bőrét. Bármilyen ránc vagy dudor - és szinte garantált a vágás.

Kis életcsapás: ha semmilyen módon nem tudod megnyújtani a bőrt, serkentsd az erekciót. Ettől sima lesz a felület..

6. Szánjon rá időt, legyen óvatos

Egy kínos vagy elhamarkodott mozdulat - és egy tapaszt kell ragasztania az intim területre. És még egyet sem.

Ne felejtse el minél gyakrabban megtisztítani a borotvát a felhalmozódott hajból..

7. Készülj fel a vágásokra

Akkor is megjelennek, ha szuper óvatos vagy. Ha ez megtörténik, öblítse le a sérült területet meleg, szappanos vízzel, fertőtlenítsen (például klórhexidinnel), és helyezzen rá egy darab WC-papírt a vérzés megállítására..

Figyelem! Ha a vér 10 perc elteltével is folytatódik, vagy lüktető áramokban ver, hívjon mentőt. A mély vágásokhoz varrás szükséges.

8. Ha végzett, öblítse le péniszét és heréit hideg vízzel.

A hűvös zuhany összehúzza a pórusokat és csökkenti az irritáció kockázatát. Ezután puha törülközővel szárítsa meg..

9. Borotválkozás utáni krémet vagy balzsamot használjon

Ideális - aloe kivonattal vagy kámforral. Ez segít nedvesíteni a bőrt, és ismét csökkenti az irritáció kockázatát..

Használjon krémet vagy balzsamot a reggeli és esti zuhany után, legalább 2-3 nappal a borotválkozás után.

10. Készüljön fel az irritációra és a viszketésre

Sajnos sem borotválkozás, sem utógondozás nem biztosítható ez ellen. Ha néhány nappal az eljárás után a bőr továbbra is viszket, és még inkább, ha gyulladás és tályogok jelennek meg rajta, mindenképpen forduljon bőrgyógyászhoz. Az orvos felírja az Önnek megfelelő kezelést.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hasznos mézes maszkok a hajhoz otthon

A méz hasznos méhészeti termék, amely számos területen alkalmazható. Kozmetikai és gyógyászati ​​készítményeket készítenek belőle, számos étel nélkülözhetetlen összetevője.

A TOP 5 legjobb gyógymód értékelése a tetvek és a nits számára a gyermekek számára: előnyök és hátrányok, népi módszerek, vélemények

Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a hajat le kellett vágni, hogy elpusztítsák a gödröket és a tetveket.