Legfontosabb / Eljárások

Hogyan lehet eltávolítani a hónalj szőrét epilátorral

Eljárások

Epilátort vásárolva sok lány szeretné használni a test minden részén, de miután megpróbálta működés közben, inkább csak a kevésbé érzékeny bőrű területekre korlátozza a felhasználást. A hónalj nagyon kényes és érzékeny, ezért az otthoni elektromos készülék agresszív hatása ésszerűen aggasztó. Ennek ellenére a hónalj epilálása epilátorral teljesen lehetséges, és helyesen elvégezve teljesen biztonságos lehet..

Az eljárás jellemzői

Ha összehasonlítjuk a hónalj otthoni epilálásának manapság létező összes módszerét, akkor bátran kijelenthetjük, hogy az epilátorral történő szőrtelenítés a legfájdalmasabb folyamat. A helyzetet súlyosbítja, hogy az epilátor megvásárlása előtt sokan borotvával távolították el a hónalj területén lévő szőrzetet, amely hamarosan napi eljárássá fejlődhet. A borotvapenge levágja a gyökér tövén lévő szőrszálakat, ami megváltoztatja a haj szerkezetét - sötétebbé, keményebbé és vastagabbá válnak.

A durva és vastag haj magyarázza az éles fájdalmat az epilátor használatakor. A gyökereknél fogva húzza ki őket, ami sokkal könnyebb, ha csak vékonyak és hajlékonyak. A bemutatott türelem azonban megtérül, mert ha teljesen felhagy a borotva használatával, és csak epilátort használ, akkor egy idő után a szőrszálak vékonyabbá és könnyebbé válnak. Ez leegyszerűsíti az eljárást, mivel a kellemetlen érzés minimálisra csökken..

A módszer előnyei

A hónalj epilátorral történő epilálása csak első pillantásra tűnik félelmetesnek. A készülék többszöri használata után sok lány megtanulja elviselni a kellemetlen érzéseket, mert cserébe ez a módszer tagadhatatlan előnyöket kínál, amelyek a következők:

 1. Jövedelmezőség. A készüléket egyszer vásárolják meg, ráadásul nem kell folyamatosan pótalkatrészeket vásárolni hozzá, ami nem mondható el az eldobható vagy újrafelhasználható borotvákról. Megfelelő gondossággal és a működési szabályok betartásával az epilátor hosszú évekig tarthat.
 2. Tartós eredmény. Az epilátorral végzett szőrtelenítés után a bőr átlagosan két hétig sima marad, ami az otthoni szőrtelenítés jó mutatójának számít..
 3. Hatékonyság. A készülék állandó használatával a haj szerkezete jobb irányba változik..

A módszer hátrányai

Az epilátor használatának előnyeit kiegyenlítik hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni az eszköz megvásárlása előtt. Az epilátorral történő szőrtelenítés hátrányai a következők:

 1. Fájdalom. A készülék gyorsan forgó fejekkel van felszerelve, amelyek a szőrszálakat a gyökereknél fogva húzzák ki. Az első használatkor a fájdalom elviselhetetlennek érezheti magát, ami késleltetheti az eljárást.
 2. Benőtt haj. Mint egy borotvaborotva, az epilátor is kellemetlen következményeket hagyhat maga után, amelyek benőtt szőrszálakként jelentkeznek. Ha a szőrt helytelenül távolítják el, akkor az ellenkező irányú növekedésnek indulhat, amelynek eredményeként pattanás alakul ki a bőrön, ami gyulladáshoz vezet..
 3. Irritáció. A hónalj bőre nagyon érzékeny, ezért az epilátor agresszív hatása valószínűleg az első használat során irritációt okoz..

A folyamat előkészítése

Annak ellenére, hogy sokan otthon szoktak szőrtelenítést végezni mindenféle előkészület nélkül, epilátor használata esetén jobb komolyan venni a folyamatot. Ezenkívül az előkészítő szakasz nem ír elő szigorú szabályokat, csak be kell tartania néhány egyszerű ajánlást:

 1. Az eljárás előestéjén könnyű hámlást kell végezni a hónalj bőrén egy durva koptató részecskék nélküli bozót segítségével; puha arcradír alkalmas erre a célra. Ez a folyamat eltávolítja az epidermisz felső rétegében lévő elhalt bőrrészecskéket, ezáltal minimalizálja a benőtt szőrszálak kockázatát..
 2. A súrolás befejezése után hidratáló hatású krémet vagy krémet kell felvinni, lehetőleg természetes olajok alapján. Ez a készítmény megpuhítja a hajszálakat és hajlékonyabbá teszi őket..
 3. Ahhoz, hogy az eljárás megfelelően és a lehető leghatékonyabban haladjon, 4 - 5 mm szőrszálakat kell növesztenie. Ha hosszabbak, akkor csak le kell vágnia a növényzetet trimmerrel vagy ollóval..
 4. A gőz sokkal könnyebben eltávolítható a párolt bőrről, ezért az epilátor használata előtt ajánlott fürdeni vagy zuhanyozni. A gőz megpuhítja a bőrt és kibővíti a pórusokat, ami kevesebb erőfeszítést eredményez a hónalj epilálásához. A vízi eljárások elvégzése után szárazra kell törölni a bőrt, hogy elkerülje a sérüléseket és a haj növekedését.

Hogyan tovább az epilálás közben

Azok, akik először használják az epilátort otthon, olyan hibákat követhetnek el, amelyek meghosszabbítják az eljárást és komplikációkhoz vezetnek. Ennek elkerülése érdekében gondosan el kell olvasnia a kezelési útmutatót, amelyet a gyártónak a készülékkel együtt tartalmaznia kell. Általános szabály, hogy az epilátor bármely modelljének használata megegyezik.

Először is figyelembe kell vennie a hónaljban a haj növekedésének sajátosságait. A test más részeivel ellentétben a haj ezen a területen különböző irányokban nőhet, ami megnehezíti az eljárást. Ezért sok szakember kör- vagy függőleges mozgást javasol a készülékkel..

Másodszor, a túlzott szorgalmat nem mindig díjazzák; ha túl erősen nyomja az epilátort, nem lehet elkerülni a bőr sérülését. A készüléket az epidermisz felületéhez képest szögben kell tartani, anélkül, hogy túl erősen nyomja. A kiváló minőségű epilátor simán mozogva is könnyen eltávolíthatja az összes szőrszálat.

Harmadszor, az eljárás megkezdése előtt ismerkedjen meg a megvásárolt eszköz képességeivel, általában sok modern modell képes különböző sebességgel működni. Ajánlatos a hónalj területének leglassabb sebességét választani, különösen az első eljárások során. Ezt követően, ha úgy tűnik, hogy az eszköz nem túl hatékonyan működik, megpróbálhatja növelni a sebességet..

Bőrápolás az eljárás után

Minden szőrtelenítési eljárás megterhelő a bőr számára, és ez alól a hónalj epilátorral történő epilálása sem kivétel. A folyamat befejezése után a bőr megpirulhat vagy kissé megduzzadhat, ezt nem kell megijeszteni, mert a mellékhatások általában legfeljebb egy órán belül eltűnnek. Továbbá a bőrön olyan helyeken, ahol korábban szőrszálak voltak, eleinte kis piros pontok lehetnek. Ez is gyakori eset, ami csak azt jelzi, hogy az eljárást helyesen hajtották végre, és a szőrt a gyökérrel együtt eltávolították..

Az epilálás befejezése után nincsenek külön szabályok a bőrápolásra, de a tapasztalt kozmetikusoktól még mindig vannak ajánlások. A folyamat befejezése után tanácsos a bőrt antiszeptikummal kezelni alkohol nélkül, például furacilin oldattal vagy kamilla vagy körömvirág főzetével. A gyógynövényes főzet nemcsak fertőtleníti a bőrt, hanem nyugtatóan hat rá, ami csak pozitív hatással lesz. Az antiszeptikum mellett tanácsos hidratálót is használni, hogy megvédje a bőrt a túlzott szárazságtól. Az utolsó javaslat a dezodorok és izzadásgátlók legalább 24 órás abbahagyása, hogy a bőr helyreálljon..

Mikor kell epilátort használni

Annak érdekében, hogy az eljárás kevésbé fájdalmas legyen, és a következmények nem zavarják a szokásos életmódot, jobb néhány nappal a menstruációs ciklus vége után epilálni. A nő számára a legkedvezőtlenebb idő maga a ciklus időszaka, és annak megkezdése előtt néhány nappal, mivel a test fájdalomérzékenysége növekszik. Ezenkívül az érzelmi állapot is szenved, mivel a túlzott kényelmetlenség a hangulat, a könnyezés és az irritáció romlásához vezet..

Figyelembe kell vennie a napszakot is, a legjobb, ha a szőrt este epilátorral távolítja el. Először is, bebizonyosodott, hogy késő délután az emberi test könnyebben elviseli a fájdalmat. Másodszor, az eljárás után néhány mellékhatás figyelhető meg, és ha este szőrtelenítést végez, reggelre már nem lesznek láthatók..

Hasznos tippek

Összefoglalva kiemelhetjük azokat az alapelveket, amelyek lehetővé teszik az epilátorral történő szőrtelenítés ijesztő folyamatából egy teljesen elfogadható eljárás elkészítését, amelyet idővel megszokhat. Összefoglalva a professzionális kozmetikusok és azoknak a lányoknak az ajánlásait, akik folyamatosan ilyen módon távolítják el a növényzetet otthon, a következő ajánlások különböztethetők meg:

 1. Az epilátor kiválasztásakor jobb figyelni azokra a modellekre, amelyek hűtőberendezéssel vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi a bőr enyhe fagyását, így a fájdalom nem lesz olyan éles..
 2. Ha úgy dönt, hogy végleg áttér a borotváról az epilátorra, az eljárás végrehajtása előtt ajánlatos legalább egyszer viasz vagy shugaring segítségével eltávolítani a hónaljban lévő szőrt. Ez felkészíti a bőrt az agresszív expozícióra, puhábbá és vékonyabbá teszi a szőrszálakat..
 3. Az epilátor használatakor nem kívánatos ugyanazon a területen többször elvégezni, ez sérüléseket okozhat a bőrön.
 4. A hónaljban lévő szőr eltávolítása szintén fájdalmas lesz, mert nem mindig kényelmes magad csinálni. A kényelmetlenség csökkentése érdekében a készülék működtetése közben szabad kézzel szabad nyújtani a bőrt. Ehhez vagy egy ideig gyakorolnia kell a rugalmasságot, vagy fel kell kérnie egy szeretett embert, hogy segítsen a folyamatban..
 5. Ha az epilálás utáni mellékhatások több napig sem múlnak, le kell állítania a módszer alkalmazását.
 6. Az eredmény javítása érdekében az epilálás után speciális szert használhat, amely lelassítja a haj növekedését. Kozmetikai üzletben megvásárolható.
 7. Ha alacsony a fájdalomküszöbe, de mégis használni szeretné az epilátort, használat előtt kezelheti a hónalj bőrét érzéstelenítő készítményekkel.

Hónalj epilálás és szőrtelenítés - minden módszer és jellemző

Egy nő vastag hajú hónalja nem esztétikusnak tűnik, és gyakran mások negatív reakcióját váltja ki. A külső vonzereje mellett a megnövekedett növényzet fokozott izzadást okoz, ami ideális mikroflóra a baktériumok szaporodásához. Kétféle módon lehet kezelni ezt a problémát - epilálással és szőrtelenítéssel. A kezelések sima hónaljbőrt biztosítanak, és kiküszöbölik a mikrobiális szaporodás és a kellemetlen szagok kockázatát.

 1. Miért nő a hónaljszőr, és el kell-e távolítani??
 2. A szőrtelenítés és az epilálás közötti különbségek
 3. Cukorszőrtelenítés - shugaring
 4. Gyantázás
 5. Elektrolízis
 6. Lézeres szőrtelenítés
 7. Fotoepiláció
 8. Szőrtelenítés borotvával
 9. Kémiai összetételű szőrtelenítés (speciális krémek)
 10. Melyik módszer hatékonyabb és biztonságosabb?
 11. Milyen gyakran epilálhatja a hónalját??
 12. Hol jobb csinálni - otthon vagy a szalonban?
 13. Az eljárás előkészítése
 14. Az eljárás utáni ellátás
 15. Ellenjavallatok
 16. Vélemények

Miért nő a hónaljszőr, és el kell-e távolítani??

A haj okkal nő, a természet biztosítja, és néhány tényről tanúskodik. A hajszál jelzi az ember szexuális érettségét és azt, hogy a szaporodás funkciójának betöltésére alakult ki. Az ősemberek napjaiban az erről a területről áradó szag feromonnal vonzotta a partnert, vagy éppen ellenkezőleg, elrettentette.

A hajszál védő gátként szolgál a bőr számára, hála a bőrrel való irritációnak nincs irritációja a szövetekkel való gyakori érintkezés miatt.

A hónalj nyirokcsomókat tartalmaz, amelyek érzékenyek az ultraibolya fényre. A haj megvédi őket a káros sugárzástól. De a modern társadalomban a vegetáció funkciói elvesztették jelentőségüket. A csípős izzadságszag már nem vonzza az ellenkező nemet, a ruhák puha anyagokból készülnek, és nagyon sok termék áll rendelkezésre a finom hónalj védelmére. Az esztétika mellett a növényzet eltávolításának higiéniai funkciója van, így nincs értelme megvédeni a sűrű "bozótokat"..

A szőrtelenítés és az epilálás közötti különbségek

A szőrtelenítés és az epilálás szőrtelenítés, de jelentős különbségei vannak.

A szőrtelenítés nem a teljes haj, hanem a felületes rész eltávolítását jelenti. A tüsző a helyén marad, ezért az eljárás eredménye átmeneti. De a haj megváltoztatja szerkezetét, vékonyabbá válik és sokkal ritkábban növekszik..

Az epilálás olyan eljárás, amelynek során az összes szőrt eltávolítják a gyökérrel együtt. Ez azt jelenti, hogy a kezelt területen a növényzet sokáig nem fog növekedni..

Egy másik különbség az eljárások között az, hogy a szőrtelenítés otthon is elvégezhető, az epilálás a szalonban ajánlott, speciális eszközök használatával.

Cukorszőrtelenítés - shugaring

A cukorszőrtelenítés vagy a shugaring hatékony módszer a nem kívánt növényzet eltávolítására. Az eljárás során cukor alapú gumicukrot használnak.

A kívánt területre viszik fel, majd letépik, hagymákkal eltávolítják vele a hajat. Megteheti otthon a borotválkozást, vagy segítségért fordulhat a szalonhoz. Házi használatra két evőkanál víz, nyolc evőkanál cukor és citromlé keverékét kell elkészítenie az egyik részéből. Az összes komponenst összekeverjük, alacsony hőfokon körülbelül fél órán át főzzük.

A shugaring után irritáció és duzzanat jelentkezhet a hónalj területén. De a későbbi ismétlésekkel a tünetek csökkennek. Egy eljárás körülbelül 3 hétig elegendő, a költségek 300 és 500 rubel között mozognak.

Gyantázás

A viaszepilálás elvileg hasonló a shugaringhoz. Az eljárás forró vagy meleg viasz segítségével végezhető el. A leghatékonyabb szőrtelenítés a filmviasz segítségével történik, csempék, patronok vagy granulátumok formájában jön létre, amelyek könnyen megolvadnak, és a használatából fakadó fájdalmas érzések kevésbé, mint más típusú viaszok esetén.

A hónalj területén anatómiai görbék vannak, ezért a hideg viaszkezelés nem lehetséges. Az eljárás után a szőrt a tüszővel együtt eltávolítják, a hatás egy hónapig tart. Sajnos a gyantázás után a kellemetlen érzés meglehetősen magas, duzzanat, irritáció és bőrpír jelenik meg. A hónalj gyantázás költsége 300 és 800 rubel között van.

Elektrolízis

A hónalj környéke szép lehet egy elektromos epilátor segítségével. Ez a készülék megfogja és kihúzza a szőrszálakat a gyökérhagymával együtt, előzetesen elektromos árammal befolyásolja annak szerkezetét. A bőr három hétig sima és gyönyörű marad. Rendszeres használatukkal vékonyabbá válnak, törékennyé válnak és sokkal tovább nőnek. Ennek oka a szőrtüszőre gyakorolt ​​hatás.

Az elektrolízis hatása akár három-négy hétig is tart, az átlagos költség 1000 - 1200 rubel, egyes szalonokban a költségeket a percek számából számítják, 1 perc 25-60 rubelbe kerülhet. Az eljárás biztonságos, és nincs ellenjavallata a használatra..

Lézeres szőrtelenítés

A sima hatás hosszabb ideig történő fenntartása érdekében sok nő lézeres szőrtelenítést alkalmaz. A hatás több ülés után több évig tart.

A szükséges területet egy speciális berendezés segítségével dolgozzák fel, amely hővé alakított fénnyel hat. A sugárzás hatására a tüsző szerkezete megsemmisül, és a haj magától kihull. Az eljárás után a kezelt területen égő érzés, duzzanat és irritáció jelentkezik, amelyet a szakember által előírt gyógyszerek segítségével kell eltávolítani..

Hasonló eljárás ellenjavallt allergiás és gyulladásos bőrfolyamatokban, rákban és cukorbetegségben szenvedőknél. A terhes és szoptató nőknek szintén le kell mondaniuk a lézeres szőrtelenítésről. Az átlagos költség munkamenetenként 1000 - 1200 rubel, a növényzet teljes megszabadulásához 5-6 munkamenetre lesz szükség.

Fotoepiláció

A fotoepiláció hasonló a lézeres eltávolításhoz. A fénysugárzás egy speciális készülékből származik, elnyeli a haj, amelynek belsejében a fény hővé alakul. A pusztulás belülről történik, az egész struktúrában, beleértve a gyökéralapot is.

A teljes eltávolításhoz 6-8 munkamenetre lesz szükség, munkamenetről munkamenetre a hatás egyre hangsúlyosabb lesz. A fotoepiláció után azonban komplikációk merülnek fel, amelyeket nem lehet elkerülni. A bőrön égési sérülések, hólyagok, bőrpír és duzzanat jelentkezik, amelyek idővel eltűnnek. A használat ellenjavallatai a bőr károsodása és gyulladása, diabetes mellitus, terhesség és szoptatás. A hónalj fotoepilációja átlagosan 2000 - 4000 rubelbe kerül.

Szőrtelenítés borotvával

A borotvával történő szőrtelenítés a legolcsóbb megoldás a nem kívánt szőrszálak eltávolítására, de ez a módszer sokáig nem biztosíthatja a simaságot. A gép pengéje eltávolítja a bőrön található szőr egy részét, az izzó sértetlen marad. Ezért néhány óra múlva az új haj növekedni kezd. Ismételje meg az eljárást hetente legalább 1-2 alkalommal..

Az ilyen szőrtelenítéssel járó kockázatok minimálisak, főleg a lehetséges csökkentéseknél. Csak éles borotvákat használjon borotválkozáshoz, hogy elkerülje ezt a problémát. A pengékkel történő borotválkozásnak nincs ellenjavallata.

Kémiai összetételű szőrtelenítés (speciális krémek)

A haj eltávolítható olyan krémekkel, amelyek elpusztítják a hajat a bőr felszínén, egyes termékek sekélyen behatolnak a dermisbe. Ott a haj szubkután részén hatnak, de az izzó nem sérült..

A kémiai készítménnyel végzett szőrtelenítés hatása egy hétig tart, minden használat esetén a szőrszálak elvékonyodnak. De mielőtt szőrtelenítő krémet vásárolna, tisztáznia kell, hogy mely területeket érinti. A keményebb és a krémekkel kíméletesebb hónaljszőrzet nem fog megbirkózni velük. A gyógyszerek átlagos költsége 200 - 500 rubel.

Melyik módszer hatékonyabb és biztonságosabb?

A legbiztonságosabb, ha a szőrt borotvával távolítja el, de ez a leghatékonyabb, és a növényzet gyorsan megjelenik. A szőrtelenítő krémek hatékonyabbak, de egyes összetevők allergiás reakciókat okozhatnak.

A leghatékonyabb a lézeres szőrtelenítés és a fotószőrtelenítés, amelyek hosszú ideig simaságot biztosítanak. Annak érdekében, hogy a komplikációk minimálisak legyenek, ki kell választania egy bevált szalonot profi kézművesekkel.

A shugaring biztonságos, minimális mellékhatással jár, de nagyon sok ellenjavallattal rendelkezik. A cukorszőrtelenítés nem kompatibilis a diabetes mellitusszal, az epilepsziával, a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a bőrbetegségekkel és a felszínén található daganatokkal. A terhes nők és a friss barnulással rendelkező kliensek számára is érdemes lemondani a shugarozásról.

Milyen gyakran epilálhatja a hónalját??

A hónaljban lévő bőr érzékeny, ezért epiláláskor a legkíméletesebb és legkényesebb módszereket kell kiválasztania. Az epilálás gyakori ismétlésével a bőr megszokja, és kevésbé élesen reagál a külső irritációra. Amíg a dermis megszokja, az eljárást 2-3 hetente egyszer el kell végezni, hogy legyen ideje felépülni.

Hardveres szőrtelenítés után a hatás hosszan tartó lesz, de félévente egyszer, a szakértők tanácsára meg kell ismételnie az eljárást.

Hol jobb csinálni - otthon vagy a szalonban?

A gyantázás otthon is elvégezhető, sokkal olcsóbb lesz. De jobb, ha profi szalonokhoz fordulunk, ott bizonyított és kiváló minőségű anyagokat használnak. Az otthoni gyantázás allergiás reakciókkal és gyulladással jár. A szalonkezelések hatása sokkal jobb, mint otthoni manipulációk után.

Otthon a szőrtelenítés shugaringgal, szőrtelenítő krémekkel és pengékkel lehetséges. A hardveres eljárásokat csak szalonokban kell elvégezni.

Az eljárás előkészítése

Az eljárás előtt fel kell készítenie a hónalj finom bőrét. Az eljárás előtti napon meg kell kezelnie a hónalj felületét egy cserjével. Erre bármilyen puha bozót alkalmas, amely finoman, a bőr sérülése nélkül megtisztítja. A terméket gyengéd és masszírozó mozdulatokkal kell felhordani az óramutató járásával megegyező irányba, majd puha törülközővel le kell öblíteni és szárazra veregetni.

Tisztítás után a bőrnek hidratálásra van szüksége. Ehhez ideális a babakrém vagy a természetes olajokkal ellátott krém. Hidratálásra van szükség a szőrtüszők lágyításához, így sokkal könnyebb lesz eltávolítani őket..

Az epiláláshoz a szőrszálak hosszának legalább 5 mm-nek kell lennie, ezért néhány nappal előtte rendes géppel borotválnia kell a hónalját. Az epilálás idején pedig a haj a kívánt hosszúságúra nő vissza.

Maga az eljárás előtt a bőrnek tisztának és száraznak kell lennie. Ha a hónalj nedves a szőr eltávolításakor, akkor nő a benőtt szőrszálak kockázata.

Az eljárás utáni ellátás

A szőrtelenítés bármilyen módon elvégezhető, de mindegyik után az érzékeny bőr ápolásra szorul. Különösen a hónalj bőrét kell ápolni shugaring, gyantázás és hardveres epilálás után.

A borotvával történő borotválkozás után apró vágások keletkezhetnek a bőrön. Ezért a szőrtelenítés után antiszeptikumot kell alkalmazni a bőrön. Ne használjon borotválkozás utáni dezodorokat, mert irritáció és bőrpír jelentkezhet.

Gyantázás után kellemetlen ragadós nyom maradhat a kezelt területeken, eltávolíthatja szokásos növényi olajjal vagy kamillaolajjal.

Bármilyen típusú epilátor után vörös pöttyök maradnak a bőrön, ezek azok a helyek, ahonnan a tüszők kitéptek, át tudják adni magukat a fertőzésen. A szőrtelenítés után a bőrt antiszeptikummal (peroxid vagy klórheskidin) kell kezelni.

A bőrirritációt el kell távolítani a bőrpír és a fájdalom enyhítése érdekében. Antiszeptikus anyagokkal ellátott kenőcsök vagy spray-k, például Actovegin, Miramistin vagy kamilla főzet, amelyet le kell törölni a hónalj bőréről.

Ellenjavallatok

Az eljárás ellenjavallata lehet:

 • a test allergiás reakciói azokra az összetevőkre, amelyekkel a szőrtelenítést végzik;
 • a diabetes mellitus minden szakasza;
 • terhesség bármely trimeszterében;
 • a csecsemő szoptatása;
 • a bőr meglévő irritációja és károsodása, bármely gennyes vagy más jellegű képződés.

Vélemények

Elena, hónalji epilálás forró viasz áttekintése

Kezdetben elégedett voltam a gépekkel történő borotválkozással, gyors, fájdalommentes és gazdaságos. De sajnos az eredmény rövid ideig fennáll. Forró viaszos epilálás után a hatás örült, a haj elvékonyodott és számuk csökkent. Az eljárás megismétlése után nem maradt haj, és izzadás is eltűnt. Az eljárás során a fájdalom elviselhető, minden ismétléssel megszokja.

Anastasia, hónalji epilálás áttekintése elektromos epilátorral

Az elektromos epilátor után a hónalj bőre sima és bársonyos lett, a hatás körülbelül 4 hétig tartott. Az eljárás fájdalmas, de megéri! Az eljárás után enyhe irritáció jelentkezett a bőrön, de könnyen eltávolítható kamilla vagy körömvirág krémmel.

Miért kell csinálni a hónalj epilálását

Ma a hónaljban történő szőrtelenítés, csakúgy, mint a test többi részén, a nők ápolásának és tisztaságának egyik fő mutatója. A hálózatokban népszerűsített "testem az én dolgom" mottó ellenére a szépneműek többsége gondoskodik arról, hogy ne legyen nem kívánt növényzet a hónaljban.

A hónalj epilálása nemcsak esztétikai okokból szükséges. A haj megfogja a mikrobákat, kedvező területet teremtve intenzív szaporodásukhoz. Ezenkívül, ha szaporodnak, izzadságszaggá válnak..

Így a hónalj szőrtelenítés, valamint a bikini szőrtelenítés elengedhetetlen a tested számára..

Melyik epilálás a jobb

A nem kívánt testszőr eltávolításának legkedvezőbb módja borotvák vagy különféle zselék és krémek, általában csípős illattal. De ebben az esetben szőrtelenítésről beszélünk - rövid távú szőrtelenítésről, izzójuk megsemmisítése nélkül..

Az epilálás olyan eljárás, amely elpusztítja a szőrtüszőt. Az új haj növekedése sokáig késik.

A nem kívánt szőr eltávolítására két hatékony módszer létezik: viaszos vagy cukros szőrtelenítés (shugaring). Stúdiónk szakemberei rendelkeznek a nem kívánt szőrtelenítés mindkét típusával. Vegye figyelembe mindegyik jellemzőit.

Gyantázás: előnyök és hátrányok

Az eljárás elvégezhető forró vagy hideg viasz segítségével. Az elkészített viaszkeveréket a kezelendő felületre viszik fel, papírcsíkot visznek fel, várjon néhány másodpercet, és éles mozdulattal eltávolítja a haj növekedését.

A gyantázás előnyei:

 • hosszan tartó eredmény - a haj nem nő 2-3 hétig vagy tovább;
 • nincs allergiás kockázat, mivel az eljárás során természetes terméket használnak;
 • az eljárás nem igényel hosszú időt;
 • megfizethető költség.

A hátrányok közül ki kell emelni egy bizonyos kényelmetlenséget, amelyet az ügyfelek tapasztalnak, a benőtt szőrszálak, az irritáció és akár a bőr megégésének kockázatát. Előfordulhat, ha túl forró viaszt használtak.

Cukorszőrtelenítés: miért jobb

Epilálás cukorpasztával (shugaring) - a testszőr eltávolítása speciális keverékkel, amelynek fő alkotóeleme a cukor. A szőrösség elleni küzdelemnek ez a módszere a technológia figyelembevétele mellett számos előnnyel jár, nevezetesen:

 • alacsony az allergiás reakciók és az égési sérülések kockázata;
 • az eljárás nem váltja ki a benőtt szőrt;
 • nagy hatékonyságú, a haj nem jelenik meg egy hónapig vagy tovább;
 • a karamellás massza természetessége - általában cukrot, citromlevet, vizet tartalmaz;
 • enyhe fájdalom a folyamat során;
 • sokoldalúság - a cukortömeg segítségével cukrozhatja a bikini, a hónalj, a végtagok és még a felső ajak is.

A shugaring előnyei között kevés ellenjavallat is szerepel. A szőrtelenítést ezzel a módszerrel nem cukorbetegség, nyílt sebek vagy egyéb bőrelváltozások, pikkelysömör és más akut bőrbetegségek, a karamellás massza összetevőinek egyéni intoleranciája esetén végezzük.

A cukros szőrtelenítésnek kevés hátránya van: az eljárás csak legalább 3-5 mm-es szőrszálakkal hajtható végre, a shugaring után azonnal kliens előkészítésre és további bőrápolásra van szükség..

Stúdiónk kozmetológusai javasolják a cukorszőrtelenítést. Tartósabb hatást nyújt, minimális fájdalmat és kényelmetlenséget okoz, gyakorlatilag nem okoz bőrpírt és bőrirritációt.

A viasztól eltérően a cukormasszát jól lemossák, és nem hagy maga után ragacsos érzetet. A shugaring során a bőr további hámlást és hasznos anyagokkal történő telítést kap.

Hol lehet shugarozni

Néhány nő szívesebben végzi otthon a cukor epilálását. Ehhez vásárolt tésztát használnak, vagy az internet receptjei alapján készítik el..

Az otthoni szőrtelenítés a bőr sérülései és a benőtt szőrszálak kockázatát hordozza magában. A technológia helytelen betartása égési sérülésekhez, sőt fertőző betegségekhez vezet. Különösen tele van a bikini shugaring negatív következményeivel, ahol a legkényesebb testrészek találhatók.

Ha magad készíted a tésztát, nehéz megtartani az összes szükséges arányt. Ennek eredményeként a keverék hatástalan lehet, sőt veszélyes lehet a bőr egészségére..

Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot olyan szakemberekkel, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az ilyen eljárásokban. Stúdiónk kozmetológusai fájdalommentesen végzik a szőrtelenítést még a test legelérhetetlenebb területein is. Munkánk során csak kiváló minőségű pasztákat használunk, allergiás reakciókat kiváltó összetevők nélkül. Élvezni fogja az eredményt: a sima, finom bőr sokáig.

Hónalj gyantázás: különböző típusú viasz és használati utasítás otthoni használatra

A szőr eltávolítása a hónaljban nemcsak esztétikai okokból szükséges: minél több haj, annál irritáltabb a verejtékmirigy, és több baktérium halmozódik fel.

És egy kellemetlen szag sokszor gyakrabban jelenik meg. A borotválás ebben az esetben nem csodaszer: az irritált bőr nagyobb mértékű izzadással reagál, és a probléma nem tűnik el sehol..

Ezért sok nő inkább viasz segítségével távolítja el a szőrzetet ezen a területen. A hónalj gyantázása 1-2 hétig tökéletes simaságot biztosít. Idővel a szőrszálak gyengülnek, és a bőr három hétig vagy akár egy hónapig sima marad.

profik

5 ok a viasz választására a hónalj szőrtelenítéséhez:

 1. A viaszszőrtelenítés olcsóbb, mint a lézer;
 2. A borotvával és az epilátorral ellentétben nem sérti meg a bőrt és nem okoz irritációt;
 3. A szőrszálakkal együtt eltávolítják a keratinizált bőrrészecskéket, vagyis a szőrtelenítést hámozással kombinálják;
 4. A növekvő szőrök vékonyabbak, nem képeznek szúrós sörtét;
 5. Tartós hatást biztosít.

Ez a módszer otthon is alkalmazható. De a hónalj szőrtelenítése önmagában nem könnyű: nagyon nehéz a viaszt a megfelelő irányban felhordani, majd egy mozdulattal eltávolítani.

Ezért jobb a szalonban igénybe venni egy mester szolgáltatásait. Biztosítja a sterilitást, megfelelően előkészíti a bőrt az eljáráshoz, és megpróbálja minimalizálni a kellemetlenségeket..

hátrányai

Manapság nincs ideális szőrtelenítési módszer. A hónalj gyantázásnak vannak hátrányai is:

 1. Fájdalmas érzés az eljárás során. Néhány nő esetében meglehetősen toleránsak. Az alacsony fájdalomküszöböt szenvedők súlyos fájdalomról panaszkodnak.
 2. Benőtt haj. Elég gyakran jelennek meg, amikor a szőrt eltávolítják a növekedés irányával szemben. A benőtt szőrszálak időnként gyulladnak és kényelmetlenné válnak.
 3. Az eljárás végrehajtásához legalább fél centiméteres szőrszálakat kell növesztenie - nem minden lány akar ilyen szintre "nőni".
Fontos! A hónalj bőre olyan finom és érzékeny, mint a bikini területén. Ezért az eljárás fájdalmasabb, mint a láb gyantázása..

Miért nehéz a hónalj területe??

Ezt a területet még mester számára sem könnyű feldolgozni: egyenetlen, és szinte lehetetlen a kötést a lehető legegyenletesebben felragasztani..

A hónaljszőr különböző irányban növekszik - ezt figyelembe kell venni gyantázáskor. Ha fordított sorrendben tartja (a haj növekedésének megfelelően alkalmazza, és eltávolítja - ellen), akkor a kívánt hatás nem lesz.

További nehézség a nagyon vékony és finom bőr, amely gondatlan mozdulattal könnyen károsodhat. Súlyos károsodás esetén, ha az eljárás során mikrorepedések jelennek meg, vagy ha a viasz eltömíti a verejtékmirigyeket, kialakulhat a hónalj nyirokcsomójának gyulladása. Nem veszélyes, de fájdalmas.

Mikor nem kell viaszolni?

A hónalj gyantázása minimálisan ellenjavallt. Meg lehet csinálni a menstruáció alatt - de készülj fel, ez kicsit fájni fog..

A kategorikus ellenjavallatok a következők:

 • A károsodás és a gyulladás jelenléte a bőrön;
 • Diabetes mellitus (a bőr lassabban gyógyul, nagyobb a fertőzés és a károsodás veszélye az eljárás során);
 • A tályogok jelenléte (néha a benőtt szőrszálak, a verejtékmirigyek gyulladása képezi őket - meg kell várni, amíg a gyulladás alábbhagy);
 • Terhesség és szoptatás;
 • Gyenge véralvadás;
 • Neoplazmák jelenléte, keményedés a hónaljban;
 • Allergia viasz komponensekre.

A viasz fajtái

Három típusú viaszt használnak a nem kívánt szőr eltávolítására.

 • Hideg vagy hónalj alatti szőrtelenítés viaszcsíkokkal. Maximálisan nem melegítik - kissé a kezedben kell tartani, hogy megpuhuljon. A viasz minimálisan eltakarja a hajat; a hónalj érzékeny bőrén ez fájdalmas érzésekhez vezet. Nem mindig lehet egyszerre eltávolítani az összes szőrt. De van egy plusz is: égési sérülések és irritáció a hideg módszer után nem fordul elő.
 • Alkalmazzon meleg viaszt egy spatulával. Erősebben takarja a szőrszálakat, ezért hatékonyabb. Az eljárás kissé kevésbé fájdalmas, egyszerre több szőrszálat távolítanak el. Sok viasz marad a bőrön, erőfeszítéseket kell tennie annak eltávolítására.
 • Forró (40-42 fokosra melegítve) jól párolja a bőrt, így eltávolítása során minimális fájdalmat érez. A forró hónaljviasszal történő epilálás során az összes szőrszálat először eltávolítják. Forró viaszt lehet használni rövid (2-3 mm) hajszálakon. A fő hátrány az, hogy a hónalj vékony bőre megéghet. Az eljárás után a bőrpír több órán át fennmaradhat. Jobb, ha nem kísérletezik otthon, a hónalj forró viasz szőrtelenítését csak tapasztalt szakemberek végezhetik. A pórusok nagymértékben megnagyobbodnak, ezért megnő a fertőzés veszélye, különösen ha szűk ruhát visel, vagy ha az eljárás után azonnal kimegy a szabadba.

Meg tudom csinálni otthon?

A hónalj gyantázása otthon lehetséges, de ez a shugaringtól eltérően nem egyszerű eljárás. Célszerű nemcsak viaszt venni, kész viaszcsíkokban (papír, viaszréteggel). Megvásárolhatja őket a boltban, és jön egy olajozott viaszlemosó.

Használat előtt kissé melegítse a csíkokat a viasz megpuhulásához. Tarthatja a kezében, vagy néhány percre meleg helyre teheti, majd a haj növekedésének irányába ragaszthatja, jól simítva. Néhány másodperc múlva, éles mozdulattal, távolítsa el a csíkot a haj növekedésének irányába. Ha nincs minden szőrszál, ismételje meg.

Fontos! Egy eljárás során legfeljebb 3 kísérlet hajtható végre a bőr egy területén.

A maradék viaszt kozmetikai vagy bármilyen növényi olajba mártott, olajozott kendővel vagy pamutpárnával kell eltávolítani. Az alkoholt nem szabad használni, hogy ne égesse meg az érzékeny bőrt. Ezután gondoskodnia kell a bőrről, mint a szalon eljárás után..

Hogyan készüljünk fel az eljárásra?

A hónalj gyantázását otthon tiszta bőrön végezzük. Néhány órával a beavatkozás előtt le kell zuhanyozni, lehetőleg bozót vagy keményen hámló mosogatórongy segítségével.

Nem szabad izzadásgátlót használni - viaszkomponensekkel reagálva ezek allergiát okozhatnak. Ha otthon végzi az eljárást, szőrtelenítés előtt ne nedvesítse meg a bőrt.

Helyes gyantázás

A viasz puszta kézzel történő alkalmazása nehéz és nem higiénikus. Ehhez spatulát használnak. Kesztyűs kézzel alkalmazható. Meleg felhordáskor hőmérsékleti tesztet kell végrehajtani úgy, hogy egy kis viaszt csepegtet a csuklójára.

A viaszt a hajnövekedés mentén alkalmazzák, egyenletes rétegben eloszlatva. Várnia kell néhány másodpercet (30-tól 60-ig), amíg be nem hatol a pórusokba és elkezd fagyni a szőrszálak körül.

Lépésről lépésre

Maga az eljárás több szakaszból áll:

 1. A gyantázás előtt a szőrtelenített területet fertőtlenítővel kezeljük, és talkumporral poroljuk be, hogy a felület száraz maradjon.
 2. A viasz felvitele után kötést alkalmaznak - papír vagy szövet csík. Ezek opcionálisak, de a kötés segít a viasz alaposabb eltávolításában. Egy éles mozdulattal el kell távolítania - különben a szőrszálak a helyükön maradnak. Enyhén megfoghatja a bőrt.
 3. A maradék viaszt nem szabad lemosni - olajjal eltávolítják. Ezt követően a bőrt ismét fertőtlenítővel (nem alkohollal) kezelik.

Fotók előtt és után

Hónalj bőrápolás gyantázás után

6 órán belül nem szabad megnedvesíteni a bőrt, nem kell zsíros krémet vagy izzadásgátlót alkalmazni - a pórusok megnagyobbodnak, és fertőzés léphet fel.

Egy nap után elkezdheti használni a krémet a haj növekedésének lassítására. Ez extra pár napos simaságot biztosít..

5 nap elteltével elkezdheti használni a hámlasztó termékeket. Ez segít az elhalt sejtek rétegének időben történő eltávolításában és megakadályozza az új szőrszálak növekedését..

Az eljárást 4-5 hét után meg kell ismételni - mivel a szőrszálak körülbelül 5 mm-re nőnek.

Fontos! A gyantázás között ne használjon más eltávolítási módszereket (borotva, krém). Ez tagadja az egész hatást: a szőrszálak vastagabbá válnak, a gyökérnek ideje megerõsödni.

Ha ez az első hónalj gyantázás, akkor az első szőrszálak pár nap alatt "kikelhetnek". Ezek azok, akik az eljárás idején éppen megkezdték az aktív növekedés szakaszát. Második vagy harmadik alkalom után minden kiegyenlít.

Videó

Íme a forró viaszos eljárás szemléltető példája. A videóból megtudhatja a kezdők által elkövetett főbb hibákat..

Újabb videó a hónalj epilálásáról.

tippek és trükkök

 • Az eljárás után tanácsos pamut pólót viselni - a szintetikus anyagok irritációt és fokozott izzadást okozhatnak.
 • A beavatkozást követő nap folyamán - nem számít, hogy otthon vagy a szalonban töltötted-e, jobb, ha nem úszsz tavakban és medencékben.
 • Ha alacsony a fájdalomküszöbe, ne gyantázzon a menstruáció alatt (a forró viasz általában ellenjavallt ebben az időszakban). A legjobb idő a havi ciklus közepe.
 • Az eljárás előtt ne szedjen alkoholt "bátorságért" és dohányozzon: ez értágulatot okoz, növeli a gyulladás kockázatát.

A második eljárástól kezdve a fájdalmas érzések csökkennek, és az eljárások közötti intervallum növekszik. Próbáljon legalább egyszer gyantázni - érdemes örökre feladni a borotvát.

7 módszer a hónaljszőr megszabadulására

A vastag, sötét hajú hónalj nem tűnik esztétikusnak és undorító másoknak. Ezenkívül a szőrfelesleg egy ilyen kényes területen fokozza az izzadást, amelynek eredményeként olyan patogén környezet jön létre, amelyben baktériumok és mikrobák hemzsegnek..

A hónalj szőrtelenítése és az epilálás megoldja ezt a problémát és sima bőrhatást ér el. Körülbelül hét módon lehet eltávolítani a szőrt a hónaljban (2 szőrtelenítés és 5 epilálás), ilyen sokféle lehetőség lehetővé teszi mindenki számára, hogy megfelelő megoldást találjon magának.

Az epilálás és a szőrtelenítés közötti különbség

A szőrtelenítés a szőrszál eltávolítása a bőr felszínén, az izzó nélkül. Az epilálás a haj teljes eltávolítása az izzótól a rúd hegyéig.

Hónalj szőrtelenítés borotvával

Az első módszer borotva használatát jelenti. A működés elve azon alapul, hogy a szőrszálakat levágják a bőrfelszín felett, miközben az izzó nem sérül meg, és néhány óra múlva új rudat enged ki. Az ilyen manipulációkat hetente legalább kétszer meg kell ismételni, de még az ilyen intézkedések sem mindig teszik lehetővé az abszolút simaság elérését..

A módszer előnyei között szerepel a borotva egyszerű használata, az eredmények elérésének hatékonysága és megfizethetősége. A hátrányok között szerepel az eredmény törékenysége, az alacsony hatékonyság, a vágások kockázata és az irritáció. A borotválás gyengeségeit minimalizálhatja az alábbi tippek betartásával:

 • Válasszon több pengével és védősávval rendelkező gépeket.
 • Használjon előkezelő habot és kamilla alapú főzeteket az irritáció csökkentése érdekében.
 • A kezelések között használjon hajnövekedést gátló anyagokat.
Vissza a tartalomjegyzékhez

Hónalj szőrtelenítés kémiai vegyületekkel

Szőrtelenítő krémekkel is eltávolíthatja a felesleges hajat. A cselekvés elve a hajszálnak a bőr felszíne felett és a dermis jelentéktelen mélységéig történő elpusztításán alapul, miközben a szőrtüszőt nem érinti. A kapott eredményeket egy hétig tároljuk. A kémiai vegyületek használatától kezdve a haj szerkezete vékonyodik..

Nem minden szőrtelenítő krém alkalmas hónaljra. Sok gyógyszer nem képes megbirkózni a sűrű, durva szőrrel ezen a kényes területen..

Hónalj epilálás elektromos epilátorral

Az elektromos epilátor olyan eszköz, amely az izzóval együtt rögzíti és kihúzza a szőrszálakat. Alkalmas a hónalj területére, sima bőrt biztosít akár 3 hétig is. Rendszeres használat esetén a haj gyengül, törékennyé és ritkává válik. Az ilyen változásokat a szőrtüsző maradandó sérülése magyarázza.

Az epilátor használata a hónalj területén fokozott fájdalommal jár. A kellemetlen érzés minimalizálása érdekében fájdalomcsillapítót vagy krémet kell használni, szőrtelenítés után pedig készítményeket kell használni a bőr megnyugtatására és regenerálására..

A kellemetlen érzés az epilátor kevés hátránya. De az erősségeinek felsorolását kiegészíti a kívánt hatás, hatékonyság, a haj szerkezetének változásának azonnali elérése rendszeres használat mellett..

Hónalj gyantázás

Forró vagy meleg viaszt is használnak a haj eltávolítására. Az ilyen eljárásra kész hideg viaszos szalagok az emberi test anatómiai tulajdonságai miatt nem alkalmasak, nem tudnak szorosan a bőrhöz illeszkedni és a szőrszálakat teljesen eltávolítani.

Az ilyen epilálás elve egyszerű: a viaszt a kívánt hőmérsékletre melegítik, egy spatulával felviszik a problémás területre, sűrű anyagcsíkkal rögzítik, pár percig tartják, majd a csíkot letépik, eltávolítva a szőrszálakat a gyökérrel együtt.

Mivel a gyantázás az izzó szerkezetét is tönkreteszi, a haj ismételt expozíció után ritkábban növekszik, és megváltoztatja a megjelenését. Egy eljárás hatékonysága egy hónapig tart, idővel ez az időszak növekedhet.

Sajnos a kezelés során elég erős kellemetlenség érződik, és a manipulációk befejezése után duzzanat és irritáció jelentkezik..

Cukor szőrtelenítés hónaljhoz

A hónalj cukrozása vagy a cukor epilálása kiváló lehetőség a hónalj szőrtelenítésére. Az eljárás elve megegyezik a gyantázással. A shugaringhoz speciális cukor ragadós masszát használnak, amelyet a területre visznek fel. Miután tapadt a szőrszálakra, pengetik, eltávolítva a szőrszálakat a gyökérrel együtt..

A cukorszőrtelenítést a szalonban és otthon végzik. Nem nehéz saját maga elkészíteni a kompozíciót. Ehhez keverje össze egy fél citrom, 8 evőkanál kristálycukor és két evőkanál víz levét. A kapott készítményt fél órán át lassú tűzön kell főzni, amíg homogén masszát nem kapunk..

Az eljárás során a páciens fájdalmat és kényelmetlenséget tapasztal, azonban munkamenetről munkamenetre a kellemetlen érzés csökken. 24 órás kezelés után duzzanat és bőrpír figyelhető meg a hónaljban. A kapott eredményeket legalább 3 hétig tároljuk.

Hónalj lézeres szőrtelenítés

A fent leírt technikák akár egy hónapig is megszabadulnak a hónaljszőrtől. A hosszú távú eredményeket elérő betegek speciális fénykezeléseket választanak, például lézert.

A lézeres szőrtelenítés ideális egy kijelölt területre, mivel a haj itt legtöbb esetben sötét színű és sűrű állagú, és a bőr ritkán van kitéve a napnak, ami miatt világos. Az eljárás során egy speciális eszköz fényvillanásokat generál, amelyeket a melanin elnyel és hőenergiává alakít, amely tönkre teheti a hajat..

A lézeres szőrtelenítést 4-6 alkalommal végzik, amelyek mindegyikében az aktív növekedés szakaszában a szőrszálakra gyakorolt ​​hatás. Az eljárás után duzzanat, mérsékelt fájdalom és bőrpír jelentkezik. Az eredményeket 3-5 évig tároljuk, és a hormonális háttér állapotától függenek.

Hónalj fotoepiláció

Hasonló elv szerint befolyásolja a szőrszálakat és a fotoepilációt. Egy speciális eszköz a haj pigmentje által elnyelt fénysugárzást generál. A hőátalakulás már a rúd belsejében zajlik, biztosítva a teljes pusztulást a hegytől az izzókig.

A sima bőr elérése érdekében 5-8 munkamenetet kell elvégezni, azonban észrevehető változások alakulnak ki a kozmetikus első látogatása után. Sajnos ebben az esetben a mellékhatások nem kerülhetők el. A hónalj epilálása ezzel a módszerrel égési sérüléseket, bőrpírt, hólyagokat, duzzanatot vált ki..

Általános ellenjavallatok

A felsorolt ​​technikák mindegyikére egyedi ellenjavallatok jellemzők a vezetésre. Vannak azonban általános korlátozások, amelyeket figyelembe kell venni. Ide tartoznak a sebek, gyulladások, jóindulatú és rosszindulatú bőrelváltozások a hónalj területén. A külső hatások ebben az esetben bőrsérülésekhez és a jelenlegi állapot súlyosbodásához vezetnek..

Minden eljárást (a borotválkozás kivételével) terhesség alatt, magas hőmérsékleten, súlyos betegségben, diabetes mellitusban meg kell szakítani.

Az eljárások ára

A hónalj otthoni epilálása költségvetési eljárás. Az epilátor 3-4 ezer rubelért történő megvásárlásával korlátlan számú eljárást hajthat végre több évig.

Házi eljárásBorotválkozásViaszShugaring
Költség (rubel)200 gépenként (4 héten belül felhasználva)300100

A szalon költségei sokkal magasabbak. Közvetlenül függenek a kitettség típusától, valamint az intézmény árpolitikájától..

Hónalj szőrtelenítés: az eljárás módszerei és jellemzői

A szépneműek már nem tudják elképzelni a zuhanyzást olyan eljárás nélkül, mint a hónalj szőrtelenítése. A kívánt eredmény elérése érdekében a lányok és a nők különböző módszereket alkalmaznak a szőrtelenítésre. Csak a meglévő módszerek mindegyikének kipróbálásával választhatja ki a legjobb lehetőséget..

Tudsz csinálni hónalj szőrtelenítést?

Eltávolítani a szőrt a hónalj területén vagy sem? Valószínűleg minden lány feltette ezt a kérdést. A válasz egyértelmű: igen. Ezt nemcsak az esztétikailag vonzó megjelenés iránti vágy miatt kell megtenni. A felesleges szőr sok baktérium forrásává válik, amelyek hajlamosak szaporodni. Ezenkívül valószínűbb, hogy kellemetlen szagot produkál..

Figyelembe kell azonban venni a szőrtelenítés ellenjavallatait. Ezek közé tartozik a papillómák és anyajegyek jelenléte a hónaljban, valamint a vágások és sebek előfordulása ezen a területen..

Az eljárás típusai

Leggyakrabban a szőrtelenítési módszer kiválasztásakor a nők és a lányok az anyagi oldalra gondolnak. A sebesség és a módszer általában kevésbé jelentős szerepet játszik. Mindegyik opciónak vannak előnyei és hátrányai is. Miután alaposan tanulmányozta a szőrtelenítés egyes típusait, kiválaszthatja azt, amelyik megfelel Önnek.

Speciális krém használatával

Jelenleg különféle lehetőségek vannak a szőrtelenítő krémekre. Ez a módszer az egyik legegyszerűbb és nem igényel sok erőfeszítést. Általános szabály, hogy az ilyen gyógyszerekre vonatkozó utasítások ugyanazok:

 1. A terméket egyenletes rétegben vigye fel a szőrtelenített területre.
 2. Várjon a megadott ideig.
 3. Mossa le a krémet.

A szőrtelenítés eszközének kiválasztásakor fontos figyelembe venni néhány jellemzőt:

 • a hónalj területén lévő szőr eltávolításához válasszon egy érzékeny bőrre való krémet (a bikini területére készíthet egy készítményt);
 • figyelmet kell fordítani a kozmetikai termék összetételére (lehetőleg kamilla, körömvirág vagy Panthenol jelenlétére);
 • meg kell győződnie arról, hogy a krémben nincsenek olyan anyagok, amelyekre allergiás.

A termék használata előtt meg kell győződnie arról, hogy nem reagál-e negatívan a komponenseire. Ehhez vigyen fel egy kis krémet a könyökhajlatra, tartsa 2 percig és öblítse le. Ha nem jelentkeznek kellemetlen érzések, nyugodtan végezheti a szőrtelenítést.

Shugaring

A szőrtelenítés vagy a shugaring cukormódszere azért kényelmes, mert nem áll fenn allergiás reakció kockázata, és kizárták a vegyi anyagok bőrre gyakorolt ​​káros hatásait. A szőrtelenítés után sima lesz. Enyhe bőrpír lehetséges, de az irritáció nem lehet.

Ennek az eljárásnak a végrehajtásához kész keveréket kell vásárolnia a shugaringhoz, vagy magának kell elkészítenie. Ehhez a következő összetevőkre van szükség:

 • 10 evőkanál. l. Szahara;
 • 1 evőkanál. l. víz;
 • 0,5 evőkanál. l. citromsav.
 1. Adjunk hozzá cukrot egy serpenyőbe, majd öntsük fel vízzel és citromsavval.
 2. Mindent alaposan keverjen össze, és tegye lassú tűzre. Fontos, hogy a keverék ne égjen el..
 3. Távolítsa el a kompozíciót a hőtől, amikor viszkózus lesz.

Az eljárás otthoni végrehajtásához kövesse az utasításokat:

 1. Vegyünk egy darab tésztát, és jól összegyúrjuk a kezekben.
 2. Kezelje bőrét antiszeptikummal és talkummal.
 3. Vigye fel a pasztát a bőr területére, nyújtja a haj növekedését.
 4. Éles mozdulattal húzza az alkalmazott masszát a növekedés irányába.
 5. Öblítse le a bőrt.

Videó: hibák a hónalj cukorszőrtelenítésénél

Borotválkozás

A legnépszerűbb és a legolcsóbb szőrtelenítési módszer a borotválás. Még itt is be kell tartani bizonyos szabályokat:

 • Az eljárás előtt a bőrt alaposan meg kell mosni (a keratinizált részecskék eltávolítása érdekében).
 • Borotválkozó gélt kell alkalmazni a szőrtelenített területre. Felkészíti a bőrt a pórusok kibővítésével és a káros baktériumok eltávolításával.
 • Borotválja a haját szigorúan a növekedés irányába. Ez segít megelőzni a növekedést és a sérüléseket..
 • Az eljárás során a mozgásoknak simának és erős nyomásnak kell lenniük.
 • Szükség van a borotva öblítésére a haj és a gél maradványai között.
 • Csak éles eszközt használjon.

Gyantázás

A gyantázás a viasz felvitele a haj növekedésére, majd eltávolítása a haj növekedése ellen speciális szövet- vagy papírcsíkokkal. Háromféle termék létezik ennek az eljárásnak a végrehajtásához: hideg, meleg és meleg termék..

Az utolsó két fajta viaszát használat előtt fel kell melegíteni vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben. A beavatkozás előtt ajánlatos a bőrfelületeket bőrradírral kezelni: így a készítmény jobban tapad. Ne felejtsen el antiszeptikus és talkumot is használni..

A hideg viasz csíkos. Csak a kezek melege melegíti fel őket. A többi lépést megismételjük a fent leírtak szerint..

Az eljárás végén antiszeptikus és zsíros krémet kell alkalmazni (a használt viasztól függetlenül).

Hónalj gyantázás a szalonban

A hónalj gyantázása a szalonban végezhető, tapasztalt mesterre bízva az ügyet. Ennek az eljárásnak a különleges körülmények között történő végrehajtásának előnyei a professzionális eszközök használata. Mivel a szőrtelenítést egy mester végzi, a mellékhatások (irritáció, bőrpír és sérülés) valószínűsége sokkal kisebb lesz. A szalonban leggyakrabban viasz- vagy cukorszőrtelenítéssel (shugaring) kínálhatunk választást.

Hónalj szőrtelenítés otthon

Az eljárás otthoni elvégzésének feltételei nem sokban különböznek a szalontól. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében fontos, hogy a következő szabályokat kövesse:

 • kívánatos a szőrtelenítést a menstruációs ciklus közepén végrehajtani, mivel ebben az időszakban kevésbé vannak fájdalmas érzések, és a szőrszálak lassabban nőnek vissza;
 • bármilyen szőrtelenítési eljárást csak tiszta bőrön szabad végrehajtani;
 • szőrtelenítés előtt és után a bőrt antiszeptikummal kell kezelni;
 • az eljárás végén használjon nyugtató krémet.

Vélemények

Egy barátom VEET viaszcsíkokat használ. Nagyon sokáig ezt mondja. Nemrégiben engem készített - és tényleg elég 2 hétre! Tekintettel arra, hogy a borotva után egy sörték már másznak egy nap alatt. Beteg, de elviselhető. De még mindig nem tudom magam megtenni - vettem egy csomagot, akkor is megpróbálom. Azt mondta nekem, hogy alkalmazkodnom kell.

Malika

http://club.passion.ru/krasivoe-telo/brite-podmyshek-t55863-15.html

Én mindig. A cukrozás jobban passzol a bikinin, a hónalj kényelmesebb a viasznál. Eljárás - 30 másodperc.

egy vendég

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4732782/1/#m57815213

A hónalimmal valahogy nincs bajom, még a borotvát is naponta kétszer futtatom zuhanyozás közben, nincs is irritáció. Ha ezt bikinin vagy lábakon tenném, rémálom lenne. Nair viaszcsíkokat is használok, ami szintén jó. A hónalj területén ez is kiváló, mert a terület nagyon kicsi, csak egy csíkot lehet kétszer egymás után beragasztani és letépni, elég pár hétre. Az egyetlen probléma az, hogy akkor egy egész hétig meg kell növesztenie a haját, amíg megint nem gyantázza, és ezt bárhol megengedhetem magamnak, csak ott nem..

Anastasiy

http://club.passion.ru/krasivoe-telo/brite-podmyshek-t55863-15.html

Én csináltam. Fáj, de elviselhető. És a borotváról 2 hét múlva megfeledkezhet. Nyáron nagyon kényelmes - másnap nincs fekete lepedék. Hogyan készüljünk fel? Szükséges, hogy a szőrszálak 5 mm-rel visszanövjenek. És tanácsos az eljárás napján nem használni dezodort..

Nika

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4732782/1/#m57814129

Természetesen jobb megbízni egy szakemberben, megnézni, hogyan működik, megérteni a jelentését, és csak ezután vásárolni anyagokat saját otthoni használatra. Bár tudod, mindig jó, ha egy mester utánad néz.

Elenochka.Kor

https://irecommend.ru/content/podruga-kosmetolog-zalog-ukhozhennoi-vneshnosti-polnyi-otzyv-gladkie-nozhki-podmyshki-viski

Viaszcsíkok 2-3 hetente. És a szőrszálak puhák lettek, és nem feketeek, mint korábban. Régen volt: egyszer sem borotválkoztam és rendetlenségbe keveredtem, féltem felemelni a kezem. Rendben most.

Denis

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4732782/1/#m57817731

A termék vizuálisan hasonlított a mézre. Bunkót tettünk - és kész. Magam sem értettem, hogy mindez hogyan történt, de egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Az első gondolat, ami eszembe jutott: a mester vagy elmulasztotta, vagy nekem úgy tűnt, hogy a kínzás már megtörtént. De nekem nem tűnt. Tisztelettel kell adóznunk ennek a lánynak a készségének, aki mindent nagyon-nagyon lassan, de teljesen fájdalommentesen tett.

Idegen

http://otzovik.com/review_974145.html

Biomasszával készítek hónaljat. Vagy népszerű nevén Shugaring. A hatás elképesztő. Minimális fájdalom. De ez mégis egyedi. Személy szerint elég szőrtelenítésem van 2-3 hétre. Mindenki haj növekedésétől függ. Fontos megjegyezni, hogy az első 4-6 nap nem használ szilárd dezodort és talkumot. Mert a pórusok eltömődhetnek. Az epilálás után azonnal kezelje klórhexidinnel. 3 nap múlva pedig súrolja meg a hónalját egy puha bozóttal vagy sűrített részeg kávéval. Sok szerencsét.

Anna

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4008770/1/#m40741743

Nem, a hónaljat is megpróbáltam egyszer szőrteleníteni, nekem ez elég volt. Most csak viaszszőrtelenítés céljából járok a szalonba, csináld öt percig, 300 rubelbe kerül, havonta kétszer, és mindenki boldog.

Marian

https://www.u-mama.ru/forum/women/fashion/230072/

Jobb, ha 3 másodpercet tölt el, és pár naponta borotvát használ. Nem értem, miért költenek sok pénzt egy lézerre, vagy elviselik a viasz fájdalmát?

egy vendég

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4217409/1/#m36373699

Csak meg kell venni egy jó borotvát, egy éles... és minden rendben lesz! De megpróbáltam viaszsal eltávolítani... olyan zúzódásokat tettem.

Elfon

http://club.passion.ru/krasivoe-telo/brite-podmyshek-t55863.html

Egyszer megpróbáltam magam viasszal megcsinálni, majd a hónalj duzzadt, vörös és zúzódott.

egy vendég

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4217409/1/#m36420168

A hónalj gyantázása mára megváltássá vált a lányok és a nők számára. A lényeg az, hogy okosan válassza ki a neked megfelelő módszert. Nem számít, hogy az eljárást otthon vagy a szalonban választja: ha betartja az összes szabályt, akkor kiváló eredményt érhet el.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hajpolírozó gépek: áttekintés a modellekről, tippek a választáshoz, vásárlói vélemények

Néhány évvel ezelőtt még egyetlen nő sem sejtette, hogy a szálak végét le lehet vágni anélkül, hogy elvágnák a hosszát.

Hasznos tippek a szépségek számára - hogyan lehet halványítani a hajat kamillával?

Ahhoz, hogy a hajad új árnyalatot kapjon, és egyúttal gondoskodjon egészségéről és gondozásáról, a természetes elsősegélykészletből származó gyógyszer segít - mindenki ismeri és imádja a kamillát!