Legfontosabb / Vitaminok

A henna utáni hajszínezés jellemzői és nehézségei

Vitaminok

A lányok egyre inkább természetes festékeket látnak. Hosszú évek óta a lavsodia levelekből készült kompozíció különösen népszerű. Henna néven értékesítik, indiai, perzsa vagy iráni eredetű. Bármilyen árnyalatot kaphat a termék használatától - az élénkvöröstől a sötét gesztenyéig vagy akár a feketéig, ha emellett basmát is használ. Bizonyos esetekben a kapott eredmény nem felel meg tulajdonosainak, vagy gyorsan zavarja őket. Ésszerű kérdés merül fel, hogy lehetséges-e festeni a hajat festékkel a henna után.

A kudarc okai

Lehetetlen perzisztáló kémiai festékeket használni közvetlenül a henna után. A Lawsonia levelekből készült por narancssárga pigmentet tartalmaz. Vízzel, különösen savanyított vízzel kombinálva aktiválódik. A hajra került színes részecskék a haj természetes keratinjába ágyazódnak, ami segít szilárdan rögzülni.

Az állandó festékek ammóniát tartalmaznak. Ez egy erős vegyszer, amely reagál a henna vagy a basma pigmenttel. Ennek az interakciónak az eredménye radikálisan ellentétes lehet a kívántal.

Például az árnyalatok a következőképpen jelenhetnek meg:

 • Világosítás, kiemelés vagy világos árnyalatú színezés piszkos mocsár- vagy lila hangot ad.
 • Piros festék használata esetén zöldes frizurát kaphat..
 • Ha megkísérli a hennát feketére festeni, egyenetlen foltos hangot kap, amelyet a napon sötétbarna fog megkülönböztetni.

A természetes színezék használata utáni éles színváltozás nemcsak váratlan árnyalatokat ad, hanem egyenetlen színt is. Ennek oka a növényi pigment rögzítése a haj keratinrétegében. A külső bevonat megnövekedett sűrűsége miatt a mesterséges részecskék egyszerűen nem tudnak mélyen behatolni a szálakba..

Mennyit kell várni?

És mégis, mikor festheted a hajad a henna után? A szakértők véleménye eltér ebben a kérdésben. Egyesek azt javasolják, hogy várják meg, amíg a színezett fürtök teljesen levágódnak. Ennek van értelme, mert az idő múlásával a növényi pigment nem mosódik ki, hanem egyszerűen elsötétül, ezért ammóniavegyületekkel érintkezve megnyilvánulhat.

Más fodrászok azt javasolják, hogy várjon pár hónapot, amíg az árnyék elveszíti fényességét. A legjobb, ha ammóniamentes termékeket vagy tonikokat használ. Nem hatolnak be a fürtök mély struktúráiba, és nem lépnek kémiai reakcióba a hennával.

Az első néhány alkalommal azonban az új szín nem fog sokáig tartani. Idővel a mesterséges részecskék kiszorítják a növényi részecskéket, időtartamuk pedig tartós lesz..

Hajtípusok

A hajad típusa szintén fontos, amikor a henna után kell újrafesteni. Az a tény, hogy a pigment a szálak szerkezetétől függően hosszabb vagy kevesebb ideig tart. Annak megértéséhez, hogy mire készüljön, alaposan nézze meg a haját és az alábbi információkat:

 1. Ha sima és vékony szálai vannak, akkor nagyon nehéz lesz kimosni a narancssárga pigmentet. Az ilyen fürtökön különösen határozottan tartja.
 2. Nagyon nem kívánatos a henna után azonnal átfesteni a világosbarna és a szőke hajat. A növényi színű részecskék szilárdan beágyazódnak a hajba, így finom búza vagy hideg hamu szín helyett zöldet, mocsárt vagy lilát kaphat.
 3. A vörös hajú lányok és a barna hajú nők számára a legkönnyebb lesz eltávolítani a réz árnyalatot. Nincs szilárdan beágyazva a szerkezetükbe.
 4. A göndör és porózus haj tulajdonosai sokkal gyorsabban eltávolíthatják a vörös pigmentet. Göndörök keratinrétege laza, mert a színes részecskék lazán rögzülnek benne.
 5. A könnyű, hosszú szálak tulajdonosainak nagyon jól meg kell mérlegelniük a hennával történő festéssel kapcsolatos döntésüket. Valószínű, hogy csak akkor lehet újrafesteni a fürtjeiket, ha az összes hajat levágták, korábban Lawsonia-val kezelték.

Készüljön fel arra, hogy a természetes gyógymódok után nem minden fodrász veszi fel az ammóniavegyületek festését.

A mestert figyelmeztetni kell a henna vagy a basma használatára, még akkor is, ha több mint két hónap telt el. Bizonyos esetekben még ez az idő sem elegendő ahhoz, hogy a növényi pigment elhalványuljon és semlegesítse..

Kijelző színe

A hennát használó stylistok és lányok véleménye alapján a réz tónusának elmozdulása a hajból bizonyos eszközökkel felgyorsítható. Ha 100% -os eredményre van szüksége, akkor jobb, ha felveszi a kapcsolatot a szalonkal, ahol pácolják. Ez egy olyan eljárás, amelynek lényege, hogy kiszorítja a korábban bevitt pigmentet a fürtökből..

Vannak megfizethetőbb mosási lehetőségek is. Készíthet olyan kompozíciókat, amelyek otthon eltávolítják a vörös hajúakat. Készüljön fel arra, hogy az első alkalmazás után a henna árnyalata nem fog eltűnni; a kívánt eredmény elérése érdekében 4-6 napos időközönként több eljárást kell végrehajtania.

Között intenzíven kell gondozni a hajat, nedvességgel és helyreállító komponensekkel telíteni maszkok segítségével.

Zsíros hajra

Három evőkanál kék kozmetikai agyagot hígítunk zsíros házi kefirrel vagy joghurttal. Az erjesztett tejterméket előmelegítsük vízfürdőben. Az összetevőket úgy kombináljuk, hogy a maszk konzisztenciája sűrű tejfölre emlékeztessen. Hagyja főzni negyed órán át. Alkalmazzon tiszta szálakat a gyökerétől a hegyéig, használhat kefét. Műanyag zacskót teszünk a fejére, a tetején törölközővel szigeteljük. 20 perc múlva mossa le a maradványokat meleg vízzel.

A szín elmozdulása a kefirben jelen lévő tejsavak hatására következik be. Gyengéden eltávolítják a pigmentet, és egyidejűleg hasznos anyagokkal telítik a szálakat. Ezenkívül a maszk jól megbirkózik a túlzott zsíros dermissel, tisztítja a pórusokat és szabályozza a faggyúmirigyeket..

Normál szálakhoz

Keverjen össze egy tojássárgáját 50 ml pálinkával. A kompozíciót habverővel gondosan megszakítjuk. Alkalmazza a megmosott hajra a gyökerektől a végéig. Felmelegítünk egy zuhanysapkát és törölközőt tartalmazó melegítő sapkát, és 20 percig hagyjuk a maszkot. Mossa le meleg vízzel. Ha az alkohol szaga nem tűnik el, az utolsó öblítést néhány csepp citrus-éter hozzáadásával hajtják végre..

Az alkohol alapú termékek mesterséges pigmentekkel foglalkoznak. Emellett erősítik a hajgyökereket és serkentik növekedésüket, mivel felgyorsítják a vérkeringést a dermisben. A sárgája hasznos komponensekkel táplálja a szálakat, és hozzájárul azok gyors regenerálódásához.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt a terméket nem szabad használni, ha a fejbőrön sérülés vagy kiütés van..

Száraz fürtökhöz

Keverünk össze egy evőkanál olíva-, bojtorján- és ricinusolajat, vízfürdőben melegítjük. Adjunk hozzá egy evőkanál folyékony mézet és egy tojássárgáját a készítményhez, jól keverjük össze. Tiszta szálakra kenjük, jobb, ha mélytisztító samponnal mossuk, hogy a fürtök pikkelyei kinyíljanak. Melegítjük a fejét, három óra után mossuk le a termék maradványait enyhe samponnal.

A szakértők javasolják az olajok használatát minden olyan lány számára, aki túlzott száraz hajtól szenved. Hasznos komponensekkel telítik a szálakat, leküzdik a hámlás és a fejbőr irritációját, felgyorsítják a fürtök növekedését, és elősegítik a kollagén és az elasztin regenerálódását. Ezenkívül a maszk gyengéden eltávolítja a henna pigmenteket.

Ecet öblítés

Adjon két evőkanál almaecetet egy liter meleg vízhez. Öntsük a keveréket egy medencébe. Be kell mártania a megmosott szálakat, és 7-10 percig kell tartania. Ezt követően öblítse le a hajat tiszta vízzel, alkalmazzon tápláló balzsamot.

Savanyított vízzel történő öblítés 3-4 alkalom után ad eredményt. Észre fogja venni, hogy a tüzes szín fokozatosan elhalványul, és a szálak lágyakká és selymessé válnak..

Ez a művelet biztosítja a gyümölcssavak jelenlétét az ecetben. Eltávolítják a pigmentet és bezárják a hajpikkelyeket, simaak lesznek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a termék szárító tulajdonságokkal rendelkezik..

Általános ajánlások

Hogyan lehet festeni a hajat a henna után? Ha árnyalatokkal szeretné elkerülni a különféle meglepetéseket, akkor jobb, ha felveszi a kapcsolatot egy tapasztalt mesterrel, aki segít kiválasztani az eljárás legoptimálisabb eljárását..

Ne kockáztasson a világítással vagy a kiemeléssel, mert az eredmény teljesen váratlan lehet. Biztonságosabb, ha a rézet átfedik a lehető legközelebb a természetes színhez.

Az eljárás előkészítése során vegye figyelembe a következő árnyalatokat is:

 • A mélytisztító vagy zsíros haj ápolására szolgáló samponok segítenek a vörös pigment gyorsabb kimosásában. Ugyanakkor feltárják a hajmérleget és megszárítják.
 • Minden sampon után használjon természetes, öblítő tulajdonságokkal rendelkező öblítést. Kamilla vagy csalán főzete, citromlével vagy almaecettel savanyított víz.
 • Minél előbb kezdi meg a henna eltávolításának folyamatát, annál valószínűbb, hogy eltávolítja a pigmentált részecskék maximális mennyiségét. Idővel nagyon szilárdan be vannak ágyazva a fürtökbe, és szinte lehetetlen teljesen eltávolítani őket..
 • A pácoláshoz szükséges eszközök (ház vagy szalon) szárítsák meg a szálakat és a fejbőrt. A színeltávolítási eljárások között feltétlenül alkalmazzon tápláló és hidratáló maszkokat..
 • Új készítmények használata előtt végezzen allergiás tesztet. Vigyen fel egy kis mennyiséget a csuklójára, és várjon 20 percet. Ha nincs bőrpír, viszketés, duzzanat és egyéb negatív reakciók, használhat maszkot.
 • Használjon professzionális kozmetikumokat a hajápoláshoz. Mosás után gyorsan helyreállítja a sérült szerkezeteket.

Ha mégis úgy dönt, hogy hennával fest, válasszon minőségi termékeket. Ügyeljen a Lash termékeire. A kompozíció nemcsak a lavsoniumot, hanem a kávét, a csalán kivonatokat és más hasznos anyagokat is tartalmaz. Ennek az eszköznek a használatától a fürtök nem száradnak ki, az árnyék nyugodt és mély. A terméket csempék formájában értékesítik, gyönyörű dombornyomással, használat előtt reszelőn kell összetörni.

Következtetések levonása

A hennával történő festés után az eredmény teljesen más lehet, mint amire számítottál. A növényi pigment minden nő szálain másképp nyilvánul meg, amit olyan lányok fotói bizonyítanak, akik megkockáztatták, hogy a lawsonia por segítségével árnyalatukat megváltoztassák. Ne rohanjon a színt állandó eszközökkel azonnal letakarni, mert ez csak súlyosbítja a helyzetet. Használjon professzionális vagy házi készítésű réz hanglemosót, és csak ezután folytassa a kísérletezést.

A pácolás hozzáértő megközelítése finoman és kíméletesen megszünteti a nem kívánt árnyékot és helyreállítja a hajat.

Lehetséges festeni a hajat festékkel a henna után?

A szépen ápolt fürtöket régóta a nők vagyonának tekintik. A hajszín megváltoztatása az egyik leggyorsabb módja annak, hogy drámai változtatásokat hajtson végre a megjelenésében. A szálak árnyalatának és tónusának megváltoztatására sokféle módszer létezik, például tonizáló samponok vagy maszkok használatával, szokásos állandó vagy ammóniamentes festékekkel. A henna népszerű a fiatal hölgyek körében, akik tüzes árnyalatot akarnak adni a hajuknak. De nincs semmi állandó ebben a világban, különösen, ha egy nő megjelenésére van szükség. Ezért hamarosan dilemma merülhet fel: "Lehetséges-e festeni a hajat festékkel a henna után?" Kitaláljuk, hogyan lehet megszabadulni a réz tónustól, a henna felvitelének eredményétől, és hogyan lehet ezt a lehető leg fájdalommentesen megtenni, anélkül, hogy károsítanánk a fürtöket, és anélkül, hogy a festéstől nem kívánt eredményt hoznánk..

Miért nem azonnal?

Bármely hajszakértő vagy fodrász elmondja, hogy a henna után nem festheti azonnal a haját, különben váratlan és kellemetlen hatást kaphat, amitől nagyon nehéz lesz megszabadulni. A henna egy meghatározott növényből készül - a lavsonia levelekből. Annak ellenére, hogy ennek a festésre szolgáló készítménynek narancssárga színezékei vannak, maga a por leginkább mocsári árnyalatra emlékeztet. A narancssárga színezék folyadékkal, például savanyított vízzel érintkezve szabadul fel (egyes szépségek kefirrel hígítják).

Hennával történő festés után aktív festékanyagai mélyen behatolnak a haj szerkezetébe, újra egyesülve a keratinnal. Ezért élénk lédús színt kapunk, amelyet nagy tartósság jellemez..

Nem ajánlott azonnal más ammóniát tartalmazó festékeket használni. Az ammónia meglehetősen maró hatású anyag, amely azonnal aktív kapcsolatba kerül a Lawsonia természetes festékével, ami nagyon váratlan hatást eredményez, amely nem fog tetszeni Önnek..

Íme néhány példa:

Ha világosít vagy más világos színezéket használ, lila vagy ingoványos árnyalatot kap a szálakról.

Piros festék felvitele zöldes árnyalatot adhat a hajnak..

Feketére festve az árnyék foltosnak tűnhet, a haj pedig napfényben sötétbarna lehet..

Szinte mindig a szálak árnyékának éles változása egyenetlen hangot okozhat, a szálak sokszínűnek és festettnek bizonyulnak, vagy meglehetősen nehéz kijavítani egy ilyen hatást. Ezért a hajápolási szakértők határozottan azt javasolják, hogy várjon egy darabig, mielőtt elvégezné a kiemelő, színező vagy világosító eljárást..

A kifejezett vörös szín enyhítésére a henna felvitele után használhat festék- vagy színbalzsamot. Ezek a kozmetikai termékek kissé kisimítják a tónust és eltávolítják a bőrpírt..

De rendkívül óvatosnak és körültekintőnek kell lennie, hogy ne okozzon helyrehozhatatlan kárt a hajában. Jobb nem kockáztatni, és várni egy kicsit, amikor a telített szín kissé elhalványul..

Mennyit festeni?

Két vélemény létezik:

Egyes szakértők úgy vélik, hogy más festékeket nem lehet használni, amíg a haj teljesen vissza nem nő, és a Lawsonia-val festett szálak egy részét levágják..

Más szakértők nem annyira kategorikusak, és addig engedik a festést, amíg a hennával festett haj teljesen levágódik. De ragaszkodnak ahhoz, hogy egy bizonyos időnek el kell telnie, legalább 2 hónappal a termék Lawsonia-val történő használatának dátumától számítva. Ellenkező esetben egy másik szín egyszerűen nem lesz, és az eredmény csalódást okoz..

A haj típusa fontos szerepet játszik:

 1. A henna sima, vékony szálakon bírja a legtovább, és nagy nehezen kimossa.
 2. A világosbarna és szőke haj nagyon érzékeny a Lawsonia hatásaira. Ezért a henna használata után nagyon nehéz lesz azonnal szőkére festeni. Világítás helyett zöld, mocsári vagy lila színt kaphat.
 3. A legegyszerűbb módszer a Lavsonia barna hajú és vörös hajú fiatal hölgyeknek való kitettségének eltávolítása.
 4. A leggyorsabban ezt az árnyékot lemossák a göndör hajról. Ha szálai göndörek és erősen porózusak, akkor könnyebben megszabadulhat a vöröses árnyalattól..
 5. A hosszú, egyenes hajú, közepes sűrűségű szőkék és szép hajú lányok a leghosszabb ideig visszatérnek a szokásos színükhöz. Ezért komolyan mérlegelniük kell a természetes színezékek használatára vonatkozó döntésüket..
 6. Fel kell készülnie arra, hogy nem minden fodrász úgy dönt, hogy elvégzi a festési eljárást, megkönnyíti vagy kiemeli a szálakat a henna alkalmazása után. Javasoljuk, hogy fokozatosan szabaduljon meg a barnás-vöröses tónustól, hajtsa végre az úgynevezett fehérítő eljárást, és idővel megkapja a kívánt árnyalatot..

Hennafestés henna után: hogyan lehet helyrehozni a helyzetet

A henna utáni festés nem ajánlott. Ezért egy ilyen folyamat után jobb, ha csak ezt a festéket választja. A kémiai reakciók kiszámíthatatlansága nem okozhat kellemes meglepetést. Például ha világosítóknak van kitéve, a hennával kezelt haj mocsaras árnyalatot nyerhet, amitől nagyon nehéz megszabadulni..

Mit kell tennie, hogy megszabaduljon a hennától a haján

Ennek a festéknek a használata sokan nem kockáztatják meg a képük megváltoztatását. Még a szakemberek sem hajlandók újrafesteni vagy göndöríteni a hajukat, ha hennának vannak kitéve. Bizonyára tudják, mennyire problémás. A pigmentdarabok nagyon erősen megeszik a haj szerkezetét.
Leggyakrabban a nők megvárják, amíg a festett területek megnőnek, és megpróbálják a lehető leggyorsabban levágni őket. Ezenkívül használhat olyan termékeket, amelyek segítenek lemosni a hajfestést a henna után:

 • növényi olaj (kókuszdió, mandula stb.);
 • Tejföl (lehetőleg savanyú);
 • ecet;
 • mosó szappan;
 • 70% alkohol.

Hogyan mossa le a hennát

A fenti termékekből különféle hajmaszkokat, testápolókat és egyéb termékeket készíthet, amelyek segítenek elpusztítani ezt a természetes festéket:

 1. Ecet. 9 százalékos megoldást alkalmaznak, amely minden otthonban megtalálható. Egy evőkanál oldatot egy liter forralt vagy ásványvízhez adunk. A kapott keveréket egy mély edénybe öntjük, hogy az összes hajat meg lehessen mártani. Tíz percig ott kell tartani őket. Ezt követően a hajat samponnal mossuk. Meg kell jegyezni, hogy egy ilyen eljárás kiszárítja a fürtöket, ezért célszerű maszkot vagy balzsamot alkalmazni.
 2. Vaj. Minden rendelkezésre álló természetes olajat megvásárolnak. Maszkot készítenek belőle. Ehhez kissé fel kell melegítenie, és óvatosan fel kell tennie a festett területekre. Ne felejtse el lefedni az összes festett szálat. Aztán celofánt és meleg törölközőt vesz fel. Időről időre felmelegítheti a haját egy hajszárító meleg levegőjével. A maszkot egy órán át fenntartjuk. A fejet szappanos vízzel mossuk. Nem kell forró vizet használni, mert akkor az olaj egyszerűen felgörbül és a hajon marad.
 3. Élesztő. Oldatot készítünk 40,0 élesztőből és 200,0 kefirből. Szükséges mindent alaposan feloldani. Két órán keresztül ellen kell állnia ennek a kompozíciónak, mindennap használhatja, amíg kielégítő eredmény nem születik.
 4. Tejföl. A tejföl segít lágyítani a hajfestést a henna után. A hajra kenjük, és egy óra múlva lemossuk..
 5. Mosó szappan. Egy hónapon keresztül rendszeresen használva teljesen megszabadulhat a természetes festéktől, utána kémiai keverékeket használhat a festéshez. Ennek a maszknak a lúgos közege felfedi a pikkelyeket, ezért egy ilyen eljárás után bármilyen olajat kell alkalmazni.
 6. 70% alkohol. Vigye fel a jelzett alkohol koncentrációt a hajra. Ehhez egy szivacsot nedvesítenek meg, amellyel alkoholt visznek fel a hajra. Öt perces expozíció után növényi olajat alkalmaznak. A hajat celofánba és egy törülközőbe csomagolják. 40 perces expozíció után a keveréket lemossák a hajról. Célszerű zsíros hajra tervezett termékeket használni.

A kívánt eredmény eléréséhez többféle módszerre lesz szükség. Jobb, ha egy módszert választ, és addig hajtja végre, amíg az eredmény kielégítő nem lesz. Az ilyen eljárások után biztonságosan használhat kémiai összetevőket tartalmazó készítményeket, és nem aggódhat a rosszul festett haj miatt.

Lehet-e hennát festeni a henna után, és hogyan kell helyesen csinálni?

Úgy döntött, hogy megváltoztatja megjelenését iráni hennával, de nem volt elégedett? Vagy unod már ezt az élénkvörös hangot? Ne siessen más árnyalatú festéket vásárolni! Először derítse ki, hogy festheti-e a haját a henna után?

Lehetséges-e festék felvitele hennával festett szálakra??

A legtöbb szakértő egyértelmű választ ad - ezt nem lehet megtenni.!

Az a tény, hogy a kémiai és természetes színezékek működésében egy jelentős különbség van. Ha az előbbi egyszerűen beborítja a hajat, az utóbbi kitölti a szálak teljes szerkezetét. Ezenkívül a henna erősebb pigmenttel rendelkezik, mint a mesterséges festék. Éppen ezért a henna vegyi festékkel történő kombinációja nagyon váratlan eredményeket adhat. Milyen problémákkal nézhet szembe?

 • A festék vagy nem fog, vagy darabokban fekszik, és behatol azokba a területekbe, ahonnan a henna lemosódott;
 • A szín zöld, kék vagy világoskék lesz - ez gyakran előfordul világosbarna és világos árnyalatok alkalmazásakor;
 • A hangnem rozsdás-mocsaras lesz - ez akkor fordulhat elő, ha sötét színnel festenek;
 • A Henna fokozza árnyékát és sokkal világosabb lesz. Ebben az esetben a rézjegyek az újrafestés után is megmutatkoznak..

Fontos! Egyesek úgy vélik, hogy a festék és a basma egyidejű használata képes elfojtani a hennát. Valójában ez nem igaz. Még akkor is, ha első pillantásra a vörös árnyalat láthatatlan, jó megvilágítás esetén a haj a szivárvány minden színével csillámlik.

Meddig lehet festeni?

A henna használata után mennyi ideig lehet festeni a szálakat festékkel? Szakértők szerint legalább egy hónapnak kell eltelnie ezen eljárások között. Egyébként ez nemcsak a vörösre vonatkozik, hanem a színtelen hennára is. Ez utóbbi, bár nem ad réz árnyalatot a fürtöknek, speciális vékony réteget képez rajtuk, amely megvédi a hajat a negatív környezeti tényezőktől. Ugyanez a réteg nem teszi lehetővé a pigment behatolását a belsejébe, így az eljárás haszontalan lesz. A festék minősége, gyártója vagy költsége ebben nem játszik szerepet. Sem a drága divatmárka, sem a szupermarket költségvetési festékei nem képesek megbirkózni a hennával..

Megjegyzés: A szálak hennára adott reakciója szerkezetüktől függ. Tehát a pigmentet legjobban a vékony, sima és világos haj tartja vissza - legnehezebb lemosni róluk a hennát. A vörös hajú vagy a barna hajú nők ebben a tekintetben könnyebbek lesznek. Nos, ami a legrosszabb, a henna sötét és göndör szálakat tart..

Mik a lehetőségek?

Azok, akik bolti festékkel szeretnék a hennát festeni, számos lehetőséggel rendelkeznek az események fejlesztésére.

1. lehetőség: Várjon, amíg a haj teljesen vissza nem nő, majd csak vágja le. De persze kevesen használják ezt a lehetőséget, mert sok időbe telik..

2. lehetőség: Várjon, amíg a henna lemosódik vagy elsötétül. Igaz, ez a folyamat több mint egy hónapot vesz igénybe, ezért ez a lehetőség sem hatékony..

3. lehetőség: A hennát speciális eszközökkel mossa le. Az ilyen eljárások akár egy hetet vagy egy kicsit többet is igénybe vehetnek - mindez a megvalósításuk gyakoriságától és a kiválasztott gyógyszer hatékonyságától függ. Ha sikerül, nyugodtan festhet közönséges festékkel - nem lesz semmi probléma.

Hogyan és mit mossanak le a hennáról??

Nem akarsz egy hónapot várni minden nap tüzes haj nézésével? Ez az időszak csökkenthető. Csak meg kell próbálnia alaposan lemosni a hennát. Nagyon könnyű megtenni a rendelkezésre álló eszközök segítségével..

1. számú recept. Növényi olajjal

 1. A napraforgót vagy bármilyen más növényi olajat (mandula, ricinus, olíva, bojtorján) melegítsünk gőzben. Szobahőmérsékletűvé kell válnia.
 2. Vigye fel a keveréket a szálakra, egyenletesen oszlatva el a teljes hosszon.
 3. Tekerje be a fejét meleg sapkával (zuhanysapka vagy celofán táska + frottír törölköző).
 4. Várjon legalább egy órát, rendszeresen melegítse fel a hajat hajszárítóval.
 5. Mossa meg a haját samponnal. Ismételje meg párszor, hogy teljesen lemossa az olajat..
 6. Fellép minden második nap.

2. számú recept. Ecettel

 1. Hígítsunk 1 evőkanál. l. ecetet 1 liter vízben.
 2. Keverje meg jól.
 3. Öntse a folyadékot egy magas, nem túl széles edénybe.
 4. Mártsa bele a szálakat, és tartsa 10 percig.
 5. Alaposan öblítse le őket meleg folyó vízzel - a hajmosás samponnal nem szükséges.
 6. Ismételje meg az eljárást hetente négyszer.

3. számú recept. Kefirrel és élesztővel

 1. 200 ml kefirt alacsony lángon melegítünk.
 2. Adjunk hozzá 40 g száraz élesztőt és alaposan keverjük össze.
 3. Vigye fel a keveréket a szálakra.
 4. Melegítse fel magát sapkával.
 5. Várjon 2 órát.
 6. Mossa meg a haját samponnal.
 7. Ha el akarja érni a haj festékkel való festésének pillanatát, ismételje meg ezt az eljárást naponta.

Fontos! A kefir és az élesztőmaszk nemcsak lemossa a hennát, hanem erősíti a gyökereket, helyreállítja a szálak szerkezetét és felgyorsítja azok növekedését.

4. számú recept. Mosószappannal

Az egyik leghatékonyabb és legkönnyebben elérhető eszköz, amely segít a henna gyors lemosásában a hajból, a szokásos mosószappan. Lúg lévén megnyitja a hajmérleget, és segít a vörös pigment gyors kimosásában. A folyamat felgyorsítása érdekében cserélje le samponját egy adag szappannal, és mosson hajat több napig egymás után..

Tanács! Ez a termék nagyon szárad, ezért használata után ne felejtsen el gondoskodni a hajáról tápláló és hidratáló készítményekkel - szérumokkal, maszkokkal, balzsamokkal, folyadékokkal stb..

5. számú recept. Tejföllel

 1. A tejfölt egyenletesen alkalmazza a teljes hosszában.
 2. Csavarja be magát egy sapkába.
 3. Várjon legalább egy órát.
 4. Mossa meg szálait samponnal.

Fontos! Ez a módszer nem távolítja el teljesen a hennát, de a vörös színt elfojthatja, és segítségével ez lehetővé válik. Ezenkívül tejföl segítségével teljes körű ellátást szervezhet a töredezett és sérült hajra..

Tippek a henna lemosásához a haj festése előtt:

6. számú recept. Alkohol és olaj dörzsölésével

 1. Áztasson tiszta konyhai szivacsot az alkohol dörzsölésébe.
 2. Törölje meg a haját, nagyon megnedvesítve.
 3. Várjon 5-7 percet.
 4. Vigyen fel bármilyen növényi olajat a tetejére.
 5. Melegítse fel a fejét sapkával.
 6. Meddig kell fenntartani ezt a gyógymódot? Elég 40 perc.
 7. Mossa meg szálait samponnal. Ajánlatos zsíros hajra választani.
 8. Szinte naponta ismételje meg az eljárást - a hét végére nem lesz nyoma a hennának.

Tanács! Ezeknek a termékeknek a használata után a vegyi festékkel történő hajfestés nem fogja tovább várni. A legfontosabb az, hogy betartsa a receptet, és rendszeresen elvégezze ezeket az eljárásokat. A megbízhatóság érdekében több receptet is kombinálhat.

A henna mosásának hatékonyabb receptjeiről itt olvashat.!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő festéket?

A korábban hennával festett haj esetében a legjobb ammóniamentes készítményt használni - kevésbé traumatikus és ritkán ad váratlan hatást. A rendetlenség elkerülése érdekében vigye fel ezt a terméket egy vékony szálra, és ellenőrizze az eredményt. Ha az új hajszín megfelel Önnek, nyugodtan folytassa a festék felhúzásával az egész fején..

Néhány a legjobb márkák közül:

 • L'Oreal CASTING Creme Gloss;
 • Kadus Fervidol Brilliant;
 • Revlon szakemberek;
 • Garnier Color Shine;
 • Wella Professional Color Touch.

Természetesen a henna után nem lehet azonnal szőke. Javasoljuk, hogy sötét színű színezékeken maradjon - gesztenye, kávé, csokoládé, fekete stb..

Fontos! A henna utáni első festés csak a haj színezését teszi lehetővé. Mély szép szín csak a második alkalom után jelenik meg.

Reméljük, hogy ezek a kis trükkök lehetővé teszik, hogy gond nélkül megfestesse a hennát a henna után, és visszanyerje korábbi vonzerejét..

Lásd még: hogyan válasszon és használjon professzionális hajfestéket (videó)

Lehetséges-e festeni a hajat festékkel a henna után, és hogyan kell helyesen csinálni??

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Mennyi ideig tarthat a festés?
 2. Miért nem festhetsz azonnal?
 3. Hogyan kell átfesteni helyesen?
 4. Tippek

A hajszín és a frizura megváltoztatása az első lépés az új megjelenés létrehozásához. Egész életében egy nő többször megváltoztathatja a fürtök árnyékát. Ezek a változások életkorától, hangulatától, választott stílusától és életstílusától függenek. A henna természetes festék, amelyre hosszú évek óta van igény..

A természetes készítmény nemcsak színezi a hajat, hanem jótékony hatással van a szerkezetére is.

Ennek az eszköznek a hátránya a szűk színtartomány..

A fürtök hangjának drasztikus megváltoztatásához vegyszereket kell használni. Mielőtt a kiválasztott festéket felvenné a hennával kezelt hajra, alaposan tanulmányoznia kell ennek az eljárásnak a következményeit..

A kiütés okozhat katasztrofális eredményeket és váratlan szín megjelenését a hajon..

Mennyi ideig tarthat a festés?

A henna tövis nélküli Lawsonia-ból készült természetes színezőanyag. Ennek a növénynek az élőhelye Afrika és a keleti országok. A növényi festékek a legnépszerűbbek a keleti nők körében, akik nemcsak a haj színezésére használják őket, hanem hagyományos minták felvitelére is a kéz és a láb bőrére. A fehérneműgrafika színe egy hónapig tart, a haj árnyéka pedig két hónapig világos és telített maradhat.

A szakértők javasolják a lawsonia természetes termékeinek időszakos használatát, amelyek segítenek a fürtök gyógyításában, ragyogásban és a szerkezet javításában, valamint az ősz haj festésére, a hajhagymák aktiválására és a seborrhea gyógyítására..

A haj hennával történő festése után szigorúan tilos ammóniakészítmények segítségével megváltoztatni a haj árnyékát.

A színvilág javítása és a kívánt árnyalat megadása érdekében a fodrászok megengedik az árnyalat tonikok és balzsamok használatát.

Csak 3 hónappal a természetes festék felvitele után festheti a haját festékkel, miután konzultált egy szakemberrel, és elvégezte a henna eltávolításának összes eljárását. De még a tapasztalt fodrászok által végzett specializált szalonokban végzett manipulációk sem garantálják a kívánt árnyalat elérését..

Tapasztalt szakértők javasolják egy modellező fodrász elvégzését, amely segít eltávolítani a festett hajat, és csak természetes szálak esetén végezzen kémiai árnyalatváltást. Ennek az eljárásnak a legjobb eszköze az ammóniamentes festék..

A természetes anyag tartóssága nemcsak a minőségétől, hanem a haj típusától is függ. A gyógyszer legnagyobb stabilitását a világos barna és világos árnyalatok sima és vékony fürtjein észlelik.

A vörös és barna göndör szálú divatosoknak minimális erőfeszítéseket kell tenniük a termék eltávolítására..

A szakértők azt javasolják, hogy a hosszú hajú szőkék hajtsanak végre egy sor intézkedést a fürtök elszíneződésére, és csak ezután festék meg a szálakat szokásos ammóniamentes festékkel.

Mielőtt felvenné a henna festék összetételét a hajra, feltétlenül nézze meg a termék gyártási országát. Ez az információ lehetővé teszi a készítmény stabilitásának meghatározását. A modern üzletekben kétféle henna kapható.

 • Az iráni alacsony minőségű termék, amelynek alacsony árkategóriája és magas színstabilitása van. Az eszköz eltávolítása hosszú ideig tart..
 • Az Indian kiváló minőségű termék, amelyet a haj gyógyítására használnak. A termék eltávolítása még otthon sem okoz nehézségeket egyszerű előkészületekkel..

Különös figyelmet kell fordítani a színtelen hennára, amelyet ragyogáshoz és hangerő hozzáadásához használnak a frizurához, valamint megvédik a fürtöket a környezet negatív hatásaitól..

Ennek a készítménynek az egyedülállósága abban rejlik, hogy bármilyen színezőszert a felhasználást követő 30 napon belül felvihetünk..

Ezen idő elteltével a védőhéj önmagában összeomlik, és nem kell erőfeszítéseket tenni a pigment erőszakos eltávolítására.

Miért nem festhetsz azonnal?

A hennával festett haj nemcsak színét, hanem szerkezetét is megváltoztatja. A haj felülete porózus textúrát kap, és a pigment mélyen behatol a göndörbe, és felhalmozódik a kutikulában. A festékkészítmény összetevői védőfóliát képeznek a szálakon, ami növeli a színárnyalat tartósságát és ellenállóvá teszi a mosást.

Figyelembe véve a henna sajátosságait, a szakértők azt javasolják, hogy tartózkodjanak azoktól a nőktől, akik évente többször is radikálisan megváltoztatják a fürtök árnyékát..

A henna és a kémiai festékek kombinálásának következményei:

 • különféle színek megszerzése - a narancstól a kékig;
 • a fej különböző részeinek egyenetlen színezése;
 • a haj szerkezetének és általános állapotának romlása.

A színárnyalatok lehetőségei a hennával kezelt fürtök festése után:

 • villámlás - lila és mocsár;
 • a vörös és a vörös minden árnyalata zöld;
 • fekete és áfonya - egyenetlen barna, különböző telítettségű foltokkal.

Hogyan kell átfesteni helyesen?

A fürtök vegyszerekkel történő festése előtt feltétlenül el kell távolítani a Lavsonia részecskéket a hajból.

A szakértők még ezen intézkedéscsomag végrehajtása után is kategorikusan tiltják az agresszív ammóniával rendelkező termékek használatát, amelyek biztosan reagálnak a hennmaradványokkal és a kiválasztott árnyalat torzulását váltják ki.

A film burkolatának fő jellemzője a vízzel, vegyszerekkel és az ultraibolya sugárzással szembeni ellenállás. A természetes komponens növekedésük teljes időtartama alatt megmarad a szálakon, és a haj természetes árnyalata csak az újonnan visszanőtt hajon jelenik meg..

A professzionális mesterek azt javasolják, hogy festés előtt látogassanak el egy szépségszalonba, és végezzenek egy pácolási eljárást, amelynek lényege a természetes pigmentek speciális kémiai vegyületekkel való kiszorítása. A szépségszalonok alkalmazottai 100% -os garanciát vállalnak az eljárás hatékonyságára. Ha lehetetlen elvégezni a pácolást, a szakértők javasolják, hogy népi módszereket alkalmazzanak a henna festése előtt.

Ajánlások a természetes készítmény otthoni eltávolítására:

 • a fürtök alkoholos oldattal való takarása;
 • tisztítókészítmény felvitele mosatlan szálakra;
 • a fej melegítése műanyag zacskóval és frottír törülközővel;
 • a haj további fűtése hajszárítóval;
 • a kozmetikai összetétel eltávolítása speciális samponnal és sok vízzel.

Kozmetikai termék, amely segít eltávolítani a színező pigmentet, megvásárolható készen vagy önállóan.

Az olajösszetétel alkalmazásának eljárása a következő tevékenységekből áll:

 • olajbázis kiválasztása;
 • fűtőolaj vízfürdőben;
 • a termék egyenletes eloszlása ​​a teljes hosszon;
 • bizonyos időtartam megtartása;
 • a készítmény eltávolítása speciális samponnal;
 • fürtöket savanyított vízzel szobahőmérsékleten leöblíteni.

Miután elvégezte a fenti előkészítő intézkedéseket, elkezdheti festeni a haját..

A legjobb eredményt a gesztenye, a vörös, a barna és a fekete szín adja. Szerezze be a kívánt árnyalatot egyszeri alkalmazás után..

Annak érdekében, hogy szőke, világosbarna vagy világos színű legyen, többször kell felvinni a gyógyszert a hajára. Az első festés tonizáló hatást fejt ki, és minden további lépés javítja a színtónust.

Annak érdekében, hogy az ismételt színezés ne károsítsa a haj szerkezetét, csak ammóniamentes termékeket kell használni.

A festéknek az összes göndörre történő felvitele előtt kötelező esemény egy próbateszt, amelynek feladata a kis hajszálon történő festés végeredményének meghatározása és az alkalmazott szerre vonatkozó allergiás reakció hiánya..

Ennek az eljárásnak a figyelmen kívül hagyása nemcsak a vegyszer alkalmazásának negatív következményeihez vezethet, hanem károsíthatja a haj szerkezetét, valamint az allergiás kiütések és bőrpír megjelenését..

Tippek

A bőr- és hajápolásra vonatkozó tippek gyűjteményében hatalmas számú recept található, amelyek segítenek a mosási készítmények elkészítésében. Ezek a termékek nemcsak a festéket távolítják el, hanem segítenek a haj gyógyításában és hidratálásában is..

A készítmény olajalapjának megválasztása a haj típusától függ:

 • egészséges fürtök - kókusz, olíva, napraforgó, mandula, szója, shea, dió, szezám;
 • száraz szálak - olíva, napraforgó, kamélia, szezám, szója, kókuszdió, dió, kender, szőlő;
 • legyengült haj - bojtorján, szezám, kókuszdió, murum, szója, shea.

A fenti olajokat tartalmazó termékek elősegítik a Lavsonia pigment gyors és hatékony eltávolítását.

Az agyag és a kefir segít elszínezni az olajos fürtöket. A normál hajú nőknek előnyben kell részesíteniük a tojás- és a konyakmaszkot, a száraz szálakhoz pedig növényi olajokból kell választani kompozíciókat.

A szakértők azt tanácsolják, hogy figyeljenek a kefir maszkra, amely sütőélesztőt tartalmaz..

Elkészítéséhez fel kell melegítenie egy pohár kefirt, és hozzá kell adnia 45 gramm közönséges száraz élesztőt. Az erjedés megkezdése után a készítményt a piszkos hajra kell felhordani, és legalább 90 percig hagyni kell. A terméket samponnal és sok vízzel lemossa..

A hagymamaszk univerzális gyógymód, amely segít a festék lemosásában és egyúttal a hajhagymák megerősítésében. Több hagymafejből hagymakészítményt készítenek úgy, hogy kinyomják belőlük a levet. A kapott levet egyenletesen kell elosztani a fej felett, és több órán át hagyni kell. A kellemetlen szag eltávolítása érdekében öblítse le a fürtöket vízzel és citromlével.

A festék eltávolításának egyszerű és hatékony módja, ha 20 percig vízben és ecetben öblíti le a haját..

A fodrászok nem drága samponokat javasolnak a hajmosáshoz a maszk után, hanem egy közönséges mosószappant, amelynek lúgos összetétele felgyorsítja a henna kimosását.

Minden maszk nélkülözhetetlen összetevője a tojássárgája, a mustárpor és a méz. A tejföl segít eltávolítani a gazdag színtartományt.

Általános tanács a szakemberektől a színező pigment eltávolításának eljárásával kapcsolatban:

 • csak mélytisztító hatású samponokat használjon;
 • a kamilla főzetén alapuló öblítők rendszeres használata, ecet vagy citromlé hozzáadásával;
 • a pigment eltávolítása a festés után rövid idő után jelentősen növeli annak teljes eltávolításának esélyét;
 • tápláló és hidratáló maszkok rendszeres használata, amelyek javítják a fürtök túlszáradt szerkezetét pácolás után;
 • egy új termék kötelező tesztelése a fej minden területén történő alkalmazás előtt;
 • csak tanúsított kozmetikumok és készítmények használata.

Az új arculat létrehozása minden nő életének döntő pillanata. Hangulata az elért eredménytől, és néha a romantikus és üzleti kapcsolatok pozitív eredményétől függ.

Mielőtt döntene a szálak színskálájának megváltoztatásáról, feltétlenül konzultáljon egy tapasztalt fodrászral, aki segít megtalálni a megfelelő megoldást..

Téves az a vélemény, miszerint a természetes természetes színezékek használata nem okozhat negatív következményeket. Még olyan népszerű is, mint a henna, problémákat okozhat a későbbi hajszínváltozásokkal. Csak a megjelenés megváltoztatásának és az eszközválasztás hozzáértő megközelítése lesz a kulcs az élénk kép létrehozásához, amely minden bizonnyal segít a legnehezebb problémák megoldásában.

A henna után szőke hajfestéshez lásd az alábbi videót.

♥ Hogyan viselkedik a henna a professzionális festékkel festett hajon? ♥

Helló!

Ezért úgy döntöttem, hogy hennával festem a hajam, hároméves tapasztalat után, professzionális festékek használatával! Félelmetes volt, de annyira kívánatos...

Miért döntöttem a henna festés mellett? Mi nem felelt meg nekem a professzionális festékeknél? Minden rendben volt! És a haj színe, fénye és simasága, nem csak az tetszett, hogy több évig a hosszúságom 50 és 55 cm között változott, míg az 50 cm szinte egyenletes, viszonylag vastag vágás (amennyire csak lehetséges a haj szerkezetével), de 55 cm a vége eléggé elvékonyodik... Nem, nem hibáztatom ezért a hajfestékemet, de nyilvánvaló, hogy a hajból hiányzik valami.

Ha hennát festenek a hajra, akkor megígérik a haj megvastagodását, amire elvileg (valószínűleg) szükség van a hajam számára, túl puhák, vékonyak.!

Kinézet

Vettem egy ilyen szépséget, úgy döntöttem, hogy azonnal elkezdem a többé-kevésbé drága hennát, sokat olvastam, hogy kényelmesebb alkalmazni, és a haj sokkal jobban érzi magát, mint a "hétköznapi" henna után, 30 rubelért. Igen, és valahogy nem akarom kezdeni a „vakító” hennával, amikor először találkoztunk, végül is soha nem bántam meg a hajam, most sem fogok.

A városomban találtam Aasha-t, indiai hennát, étcsokoládé színű.

A legszebb előadás, egy doboz hennát zöld bársonyba csomagolnak, arany szalaggal, amikor megkaptam és a kezembe vettem, igazi örömöm lett.

A készlet tartalmaz - hennát, eldobható sapkát, ecsetet és 2 (!) Kesztyűt. Az összes értékelésben, amelyet olvastam erről a hennáról, a lányok panaszkodtak, hogy a készletbe csak egy kesztyű került.

Következetesség

Természetesen még mindig nem értem, milyen őrlésről van szó, de a puha port szeretem. Emlékszem, a hajmánia legelején színtelen hennából készítettem maszkokat tasakonként 10 r-nél, ott tényleg korpa volt))

Szag

Oh, az aromája erős, fűszeres. Amíg a folyosón hennát hajaztam a hajamra, a férjem mellettem elhaladva azt mondta - Fu, milyen füvet szívunk a bejáratnál), én válaszoltam - én vagyok az, csak ne dohányozzak, hanem a fejemre kenem.

A költség

500 rubelbe került

A gyártótól

Fogalmazás

Scarlet Barbados, indiai szezám, dió, Arabica kávé, Curry levelek, Amla, teafa, Bibhitaki, Henna, Indigoffera, Hibiscus, Vörös répa, Piros szantálfa, Kurkuma, Rebarbara, Körömvirág, Citrom, Fehér Eklitta, Brindgaraj, Sol Akác, Haritaki, Nim, Brami.

Tapasztalatom a használatról

Nagyon alaposan tanulmányoztam a véleményeket, a keverésről, a felvitelről, a mennyi tartásról, az öblítésről.... De nyilván aggódott, és mindent rosszul csinált!)

 80 fokos forró vízzel hígítottam, adtam hozzá egy kanál lenmagolajat, jól összekevertem, hagytam 10 percig kelni - úgy tűnik, itt minden rendben van.

Elmentem a hajamra kenni, jól feküdt, csak a végén már elfáradtam, és véletlenszerűen kezdtem kifakadni, a darabok elkezdtek a földre hullani, de nem érdekelt, mert már gyűrött voltam, bár minden jól kezdődött, de ez Az én hibám…

 A szabályok szerint a hennát samponnal mosott hajra, balzsamok / maszkok használata nélkül, nedves hajra kell felvinni.

De ez a szabályoknak megfelelően történik... Nem tudom, miért kapcsolt ki az agyam, de már a hennával a hajamra való felvitel során rájöttem, hogy nem mostam meg a hajam, és száraz volt ((általában a hároméves "automatikus" festés professzionális festékkel működött).

Összepakoltam mindent egy filmmel, a tetejére tettem egy kalapot, és körülbelül 20 percig ültem termikus kalap alatt, bemelegítettem, majd a maradék 2,5 órát folytattam a dolgom, nevezetesen a javítással! A férj megkarcolja a falakat, a vakolat minden irányba repül, Nastasya pedig rohan a hennájával, megbotlik egy fúrón, szerszámokon, kalapácsokon, köveken, De ugyanakkor fontosnak tettetve magát - letépem a folyosón a tapétát! Hogyan dörzsölöm megint a fejem? Nem, gondoltad és hallottad (.

• Alaposan öblítse le sampon használata nélkül. 2-3 napig ne mossa a haját, megjelenik a henna.

Hennát sokáig mostam víz alatt, aztán rájöttem, hogy túltettem olajjal, nem egy kis kanállal, hanem egy egész merőkanállal tettem bele... amikor a kezem lemosása zsíros volt, a hajam zsíros volt. Sampont kentem, és mit kell csinálni, egyszer, kétszer, nos, a harmadikat úgy, hogy valószínűleg már mindent elrontasz (.

Miután a haj kiszáradt, hangosan felnevettem, vörös-vörös gyökerek, barna-vörös hosszúságúak, vége a hamvamnak, de tudtam, mit csinálok)).

Általában a haj jól érzi magát, nem lett merevebb, nekem úgy tűnt, hogy még puhább lett, mint volt, de a maszkok most háromszor nagyobbak. Nagyon szeretem a héten jelenlévő hangerőt, a haj kiváló fényét, de a legérdekesebb a szín, más-más megvilágítás mellett más, egyik napsütésben, másik napfényben, egy barát meglátogatja a harmadikat.

Leginkább attól féltem, hogy a hosszában kilógó szőrszálak, amelyekkel folyamatosan változó sikerrel küzdök, általában fellázadnak, és rémálom lesz a fejemen, DE, meglepetésemre, amitől jobban féltem, ellenkezőleg, kisimult! A szőrök egytől egyig fekszenek.

Továbbá még mindig nem tudom megszokni a tapintási érzéseket, megérintem a hajam - és ezek mások, nem tudom megmagyarázni, mások és minden.

Két héttel később megismétlem a festést, csak emberileg, és nem úgy, ahogyan kigondoltam, az ízület az ízületen van, még mindig sötétebb színre van szükségem, és a lehető leghamarabb fel akarom halmozni a pigmentet. Ahogy mondani szokták - a hennát lemossák, lemossák, majd egy bizonyos pillanatban - bam! és már nem mossa le, soha).

Összegzésként elmondhatom - az első festés hennával és az eredmény, ami tetszett, igen, szokatlanok számomra, de nem érzem negatívnak, éppen ellenkezőleg, most minden érdekes számomra.

A szépség jó erő

A szépségről, a divatról és a stílusról, az illatszerről, a kozmetikáról, a kozmetikáról, a személyes gondoskodásról, az életmódról, az ízletes ételekről, az otthoni kényelemről és más érdekes dolgokról szóló blog. Lady vezet minden helyzetben.

Azt tanácsolom, olvassa el

9 modern gyógymód a fehérített hajra

Mivel ugyanaz a fény négy oldala, előnyben részesítjük az összes hajszínt. De a népszerűségi rekordokat továbbra is fehér és nem bolyhos szőke veri.

2016. június 30., csütörtök.

Hennával lehet festeni a festett hajat? Szakmai válasz.

Hennával lehet festeni a festett hajat? Nem éri meg - az eredmény a legkiszámíthatatlanabb lehet. Kisa Vorobyaninov rokonaivá válhat - lila, zöld és más egzotikus szálakkal. Hasonló hatás lesz, ha ezek után szintetikával fested magad egy turnéterméken. A tükörben szivárványszínű hajat fogsz látni! Meg kell várni, amíg az alkán lemosódik. Nagyon törékeny és gyorsan elhagyja a fürtöket. 2-3 hónap elteltével használhat szintetikus festéket.

Feladta Victoria at 01:44:00 PM
Műveletek:

11 megjegyzés:

Nem mentem milyen hajszínnel, de valamiért soha nem festettem hennával :)

Nagyon köszönöm visszajelzését! Fiatal koromban (18 évesen) csak hennával festettem - ez volt az első hajfestésem. A piros szín nem felelt meg nekem; akkor még mindig nem tudom, hogy a henna segítségével sok árnyalatot kaphat))))

Emlékszem, amikor iskolás voltam, néha megpróbáltam hennával festeni a hajam)) De a sötét hajamon szinte nem történt színváltozás))

Eugene, nagyon köszönöm a megosztást)) És a sötét szőkém vörös lett)))

Vörös hajam van. Nem a festékkel akarom elrontani a hajam, hanem visszatérek a hennához. Festeni szoktam. Lehetséges, hogy?

Helló! Köszönöm a kérdést. Természetes vörös haja vagy festett haja van? Ha festett, akkor a henna nem használható, az eredmény zöld lesz. Meg kell várni, amíg a színes rudak megnőnek, levágja a haját, majd felhordja a hennát. Vagy alternatívaként távolítsa el a festéket a fodrásznál. És miután konzultált a mesterrel, festessen hennával. (Akkor fodrász nélkül is megteheti). De feltétlenül ellenőrizze az eredményt egy szálon, mielőtt festené a teljes hajat.

Az elmúlt hat hónapban festékkel és hennával festettem, a henna után ismét festékkel, valamint kurkuma és színező balzsammal, valamint festék után. Minden árnyalat vörös volt. Természetesen először sokáig lemostam népi gyógymódokkal, hennával, kefirrel és háztartási szappannal, kétnaponta egy hónapig. A festékek tisztítót tartalmaztak. Minden sikerült. Ha a hennát többször és néhány hónapon belül használták, akkor könnyen le lehet mosni háztartási szappannal, kefirrel. Szappan után öblítse le savas vízzel, oltsa ki az alkálit. Átdolgoztam a hennát, és sötét lett a vörös. És a haj már korábban kifehéredett. De ezekkel az eszközökkel egy hónapon belül gyönyörű világos karamell színűvé mossa magát. Természetesen kiszámíthatatlan a régi henna festése. Az én esetemben minden rendben van. Most ismét színezem a festett hajat hennával, majd megvárom, amíg a lehető legnagyobb mértékben lemossák. sajnos a henna idővel felhalmozódik a hajban, és pirosra vált. És a vörös, karamellás árnyalatok érdekelnek vörösség nélkül.

És ha a hajam sötétvörös, akkor megfestettem, és most vörös hennával akarom festeni a hajam, hogy?

Helló! Ha vegyi festék volt, akkor a hennával történő festés nem kívánatos, mivel a hatás kiszámíthatatlan lesz. Melegen, blogszerző

Ezt csinálom... és semmi! a lényeg, hogy előtte és utána nincs basma. Ezután zöldre vált. A henna általában a festékre esik, a festék pedig a hennára, csak meg kell várni, amíg le nem mossa, a festett hajat karamellás vagy réz színben színezem hennával, mert a festék gyorsan lemosódik. És a henna megtartja a színt, míg a gyökerek nőnek. Anélkül, hogy több hangra kiemelném, a henna árnyalat nem felel meg nekem. tehát festeni kell. És kontrollálom a pigment felhalmozódását, kimosom

Köszönjük, hogy megosztotta tapasztalatait. Természetesen minden egyedi. De általában a henna megváltoztatja a festett haj árnyékát. És ő is zöld, nemcsak basma. Ezért, ha nagyon akarja, akkor külön szálat kell kipróbálnia.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A legjobb hajfesték

Loreal Fenséges habA Sublim Mousse festék újdonság a Loreal palettán. Ennek a vonalnak a festékei rendkívül kényelmesen alkalmazhatók a hajon..Az alkalmazás egyszerűségét a festékkeverék innovatív szerkezete biztosítja.

Mézek mézzel és sóval az arc számára - megszünteti a hámlást, összehúzza a pórusokat, megfiatalítja

Az egyik legegészségesebb kombináció a méz és a rendszeres só. Két elérhető terméken alapuló maszkok jól tisztítanak és gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.