Legfontosabb / Felépülés

Lehetséges-e biztonságosan halványítani a hajat

Felépülés

A hajhullámosítási eljárás az egyik leg traumatikusabb. Különösen, ha "Supra" -val vagy más hasonló gyógyszerekkel végzik. Amikor először világítanak az egészséges hajra, és még csak pár tónusra is, akkor esély van a haj megőrzésére. De ha az eljárást már többször megismételték, vagy a hajat korábban más színnel festették (főleg sötétre), akkor az esetek 90% -ában el kell búcsúzni a hosszúságtól. Vagy tisztességes mennyiséget takaríthatunk meg kezelésre és a haj helyreállítására egy ilyen barbárság után.

Vigyázat: szőke!

Míg a szőke soha nem megy ki a divatból, sokan tartanak az elszíneződéstől, mint a tűz. De akkor is használják, ha radikálisan meg akarja változtatni a színét. Ahhoz, hogy az új festék szépen lehessen, el kell távolítani a már rajta lévő pigmentet a hajból..

A szálak elővilágítását különféle színezési technikákkal is alkalmazzák. Tehát sehol nélküle. De ha tudja, hogyan lehet könnyíteni a haján, anélkül, hogy károsítaná, vagy megbízik egy tapasztalt szakemberben, akkor minden rendben lesz.

Az eljárás megkezdése előtt, különösen akkor, ha ez az első alkalom, érdemes alaposan átgondolni. Igen, a szőke haj valóban felfrissíti az arcot, sőt enyhe öregedésgátló hatása is van. De nem minden ilyen egyszerű.

Ha a tónus helytelenül van kiválasztva, vagy a világítást végrehajtják, nagyon kellemetlen meglepetések várhatnak rád:

 • a gesztenyés vagy természetesen vörös hajon, valamint korábban vöröses árnyalatokban festve minden bizonnyal kellemetlen sárgaság jelenik meg, amelyet önmagában nagyon nehéz eltávolítani;
 • arany és mézszőke hajon egy hideg szőke piszkos zöld árnyalatokat ad;
 • feketére festve, ha megvilágítják, kék és mocsár színeket adhat.

De még egy ideálisan megvilágított, több mint 3-4 tónusú természetes is, meglehetősen erősen megváltoztatja a megjelenést, és nem mindig a jobb..

Néhány világosabb színű nő éppen ellenkezőleg, kezd öregedni, különösen, ha sok ránc van az arcukon, vagy vannak életkori foltok..

Tehát, ha úgy dönt, hogy először szőkíti a haját, akkor jobb, ha megbízik egy szakemberben, vagy legalább konzultál vele. Azt is megmondja, hogy milyen árnyalatok és maximális koncentrációjú oxidálószert lehet használni a haj típusához, vagy javasol alternatív módszereket a haj biztonságos megvilágítására.

Világítási módszerek

A haj legbiztosabb halványítása lépésenként történik, amelyben a végleges szín legfeljebb 2-3 tónusban tér el az eredetitől. 4-5 hetente megismételheti az eljárást, és ez idő alatt a hajnak ideje szinte teljesen helyreáll, ha kíméletes módszereket alkalmaznak.

Természetesen a sötét (gesztenye, fekete, csokoládé) átmenetkor akár több hónap is eltarthat, de a legtöbb esetben meg lehet tartani a haj hosszát és minőségét is. Vannak azonban gyorsabb technikák is az eljárások világosítására..

Kiemelés

Színező technika, amelyben csak a fejben szétszórt vékony szálak világíthatók meg. Kívánt esetben több vagy kevesebb is lehet belőlük - így beállíthatja a sötétből a világosba való átmenet sebességét.

A módszer előnyei nyilvánvalóak:

 • nem az összes haj sérült egyszerre, hanem csak az egyes szálak, amelyeknek ideje a következő festés előtt helyreállni;
 • a frizura elegáns és ápolt lesz az egész "átmeneti időszakban", a technika garantálja a "furcsa színek" hiányát;
 • ha akarja, bármikor megállhat, vagy minimális veszteséggel gyorsan visszatérhet az eredeti színhez.

Világosabb színre váltáskor a következő kiemelés során csak korábban érintetlen szálakat festenek, a már elszíneződötteket pedig csak a gyökereknél színezik.

Így 3-4 eljárással sötétből világossá válhat. De ha kezdetben világos keretet készít az arcra, akkor a vizuális hatást az első eljárás után kapjuk meg.

Bronding

Egy másik divatos festési technika, amely helyesen elvégezve zökkenőmentes átmenetet jelent a sötét gyökerekből a világos tippekbe. Ebben az esetben a színátmenet nem függőlegesen megy, mint a kiemeléskor, hanem vízszintesen. Ezenkívül kezdheti úgy, hogy csak a hegyeket könnyíti meg, és minden egyes következő eljárással a fehérítő keveréket alkalmazza egyre magasabbra, amíg a kívánt hangot teljes hosszában el nem éri..

Nem szabad egyedül kísérleteznie. A lényeg az, hogy az egyik tónusról a másikra történő átmenet zökkenőmentes, és ezt profin kivitelezett festéknyújtással érjük el.

Ezért a módszer fő hátránya, hogy meglehetősen drága. A szalonon belüli bronzosítás sokkal drágább, mint a szokásos kiemelés. A pluszok pedig ugyanazok: relevancia, kímélő technika és bármikor „stop” mondás képessége.

Biztonságos kémia

A vegyészek is elfoglaltak. Évente új termékek jelennek meg a piacon a haj biztonságos károsítása érdekében. A legnépszerűbbek és leghatékonyabbak:

Solaris olaj

Ez az igazán teljesen biztonságos ammóniamentes tisztítási módszer ma már minden jó szalonban megtalálható. De az olaj használatának technikája egyszerű, és otthon is teljesen alkalmazható, ami többször csökkenti az eljárás költségeit..

Az olajat egyenletesen kell elosztani a hajon, és körülbelül egy óra múlva lemosni. A haj sokkal világosabb lesz (2-3 tónus), ugyanakkor ugyanolyan sima és rugalmas marad, mint korábban.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy sokaknak nem felel meg. Tehát csak a természetes hajat halványíthatja szürke nélkül vagy kis mennyiséggel. Szürke, sötét és korábban festett fürtökön a termék nem ad látható eredményt.

Gyengéd meches rendszer

Világításhoz vagy kiemeléshez használt ammóniamentes rendszer, amely természetes összetevőket és növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek megvédik a hajat a súlyos károsodásoktól. Lehetővé teszi a világosítást akár több tónusnál is, miközben minimálisan károsítja a hajszálat.

Világító paszta a L'Oreal-tól

Ez lehetővé teszi a haj világosítását ammónia nélkül is. És egyszerre két árnyalat van: meleg és platinaszőke. De tartalmaz egy oxidálószert, amely helytelen használat esetén még mindig károsíthatja a hajat. Szigorúan tartsa be az utasításokban feltüntetett expozíciós időket, és ne használja őket túl gyakran..

Fontos! Ne feledje, hogy a professzionális termékek erősebbek, mint az otthoni használatra szánt termékek, ezért nagy gondossággal kell használni őket otthon.!

Népi utak

Vannak népi módok is a természetes haj 2-3 tónusú fehérítésére. De a viszonylag biztonságos ipari tisztítók megjelenésével elvesztették jelentőségüket. Sőt, néhány "nagymama" receptje nem kevésbé rontja el a hajat, mint néhány festék.

Például az a tanács, hogy kenje be a hajat citromlével, és üljön pár órát a napon, teljesen alkalmatlan a gyenge és vékony hajra. Egy ilyen kivégzés után felderülnek, de törékennyé válnak..

A kefir és a méz maszkok biztonságosabbak. De a látható eredmények elérése érdekében egy hónapnál hosszabb ideig kell használni őket. Másrészt remek módszer a haj megerősítésére.!

Apró titkok

Ne feledje, hogy még a legártalmatlanabb hajhullás is megterhelő számukra. A pigment eltávolításának egyetlen módja van - a keratin mérleg felemelésével. És védőréteget hoznak létre a hajszál körül, amely erőt ad neki és megakadályozza a nedvesség gyors párolgását.

Ezért a fehérített haj gondozásának rendszeresnek és alaposnak kell lennie:

 • védeni kell őket a széltől és a hirtelen hőmérséklet-változásoktól - hideg és szeles időben kalapra vagy kapucnira van szükség;
 • a nap még jobban kiszárítja a fehérített hajat és tönkreteszi - feltétlenül használjon UV-szűrővel ellátott spray-t;
 • a tengeri só, és még a forró napsugárral együtt is, gyorsan elpusztíthatja a gondosan megvilágított szálakat is - a tengerben úszás után mindig öblítse le friss vízzel a fejét;
 • ne húzza a szőkített hajat szoros lófarokba vagy fonatba - el fognak törni;
 • minden samponozás után használjon öblítőt vagy balzsamot, legalább hetente egyszer tápláló és regeneráló maszkokat;
 • ne ismételje meg a világítást gyakrabban, mint 4-6 hetente, és ha a teljes hossza mentén történik, akkor csak a gyökerekre vigye fel a festéket, majd 5-10 percig feszítse a kompozíciót a végéig.

A haj ilyen gondos kezelésével gyorsan felépülnek az elszíneződésektől, és sokáig egészséges ragyogással és selymességgel örvendeztetik meg..

A legjobb ammóniamentes hajfestékek

Az ammónia olyan vegyszer, amely káros füstöket bocsát ki és égési sérüléseket okozhat (ha a bőr érzékeny). Az ammóniamentes hajfesték biztonságos és kíméletes színezést biztosít. Az ammónia szintén olcsó derítő, mivel hidrogén-peroxidot tartalmaz..

Lehetséges festeni a hajat ammóniamentes festékkel?

Az ammóniamentes festéknek vannak előnyei és hátrányai. Az ilyen alapok nem alkalmasak minden nő számára, mivel rosszul festik át az ősz hajat és az újranőtt gyökereket. Az ammóniamentes festék használata miatt a hajat egyenetlenül lehet festeni, különösen akkor, ha korábban már ammónia termékkel festették.

Az ammóniamentes festékek előnyei:

 • éles, kellemetlen szag hiánya;
 • gyengéd festés, amely nem sérti meg a fürtöket vagy a fejbőrt;
 • nagy színpaletta (az ammóniatermékek ebben a tekintetben még mindig az élen járnak);
 • nincs ellenjavallat.

Az ammónia nélküli professzionális festék nem olcsó. Nem számít, milyen jó minőségű egy ilyen eszköz, még mindig nem ad hosszú távú eredményt. Az ammóniamentes termékkel készült festés legfeljebb 2-3 hétig tart. Az ammóniamentes termékek szintén nem teszik lehetővé a haj egyszerre több tónusának világosítását..

Káros az ammóniamentes hajfesték?

Minden festék használata előtt allergiás reakciót kell végezni. Ehhez először a terméket a bőr bármely területére, majd egy vékony hajszálra kell felhordani. Ez az eljárás segít elkerülni a kellemetlen eseményeket a jövőben..

Az ammóniát nem tartalmazó professzionális termékek nem károsak a hajra. Terhes és szoptató nők használhatják őket. A termék automatikusan ártalmassá válik, ha mérgező összetevőket tartalmaz (Syoss Oleo Intense).

Hogyan színezhet festékkel ammónia nélkül?

Az ammóniamentes festék világos árnyalatait nem sötét fürtökhöz tervezték. Ha egy barna nő egy szőkévé akar válni, akkor először meg kell fehérítenie a haját. De a halványítási eljárás észrevehetően rontja a fürtök állapotát, így az ammóniamentes festék pozitív hatása nem lesz észrevehető. Ilyen esetekben ammónia nélküli festékre van szükség annak érdekében, hogy ne sértse meg még jobban a hajat..

Az ammónia megnyitja a haj pórusait, így a fürtök szemtelenek és bolyhosak lesznek. Ammóniamentes termékek használata után a haj szerkezete nem változik.

A gyengéd termékkel történő helyes festést a következő séma szerint kell elvégezni:

 1. Festéket alkalmaznak a mosatlan hajra. Ugyanakkor a fürtökön nem lehet más eszköz (gélek, lakkok, habok). Először a terméket el kell osztani a gyökereken, és 10-15 perc elteltével a haj teljes hosszában fel kell kenni..
 2. A terméket nem szabad 30-40 percig lemosni. A pontos idő a kívánt árnyalattól függ: ha egy nő élénk, intenzív színt akar kapni, akkor hosszabb ideig kell tartania a terméket.
 3. Összegzésképpen tápláló balzsamot kell felvinni a fürtökre. Erősen ajánlott hagyni, hogy a hajad természetes módon megszáradjon, hogy fényes legyen és ne legyen fodros..

A festék gyorsabban fog működni, ha törülközőbe tekeri a fejét (egy speciális műanyag sapka felhúzása után).

Milyen gyorsan lemossák az ammóniamentes festéket?

Az ammóniamentes festékeket gyorsan, legfeljebb egy hónap alatt lemossák. Egyes termékek, például a Garnier, egyáltalán nem tapadnak a hajhoz. Az ammónia nélküli kiváló minőségű és professzionális termék valamivel kevesebb ideig tart, mint az ammóniafesték. Haját tartósan szelíd termékkel festheti, mivel nem árt.

Ha egyfajta minősítést készítünk az alapokról, akkor a vezető pozíciót a Kapous, a Matrix, az Estel termékei veszik át. Perzisztensek és használatuk nem korlátozódik az egyszerű festésre. Ezekkel a festékekkel gyönyörűen színezheti a haját anélkül, hogy drasztikusan megváltoztatná az árnyékot. Itt tekintheti meg, hogy a Matrix milyen árnyalatokat készített a szőkék, barna hajú nők és barnák számára.

A legjobb gyártók festékeinek áttekintése

Hol tudnék vásárolni? Az alábbiakban felsoroljuk a tisztességes nemek körében népszerű ammóniamentes festékeket. A vásárláshoz keresse fel a gyártó hivatalos webhelyét. Professzionális termékek (Kapous, Matrix) megtalálhatók a professzionális kozmetikai üzletekben is. Hogy néznek ki, a fotón látható..

Syoss Oleo Intense

A gyártó állítása szerint a Cjos Oleo Intense különféle vitaminokat és olajokat tartalmaz. A készítmény valóban tartalmaz hasznos anyagokat, köztük argonolajat, amely táplálja a hajat. De az eszköznek egyetlen jelentős hátránya van: a mérgező komponensek jelenléte. A termék szulfátokat (SLS), linalolt (dermatitist okozhat), aminofenolt tartalmaz. Az ammóniafesték sokkal biztonságosabb lehet, mint a Syoss Oleo Intense.

A termék nem ajánlott olyan nőknek, akiknek túlérzékenysége van a bőrön, valamint azoknak, akiknek a haja rossz állapotban van. A vásárlói vélemények izzadsága alapján megállapíthatjuk, hogy a festék nem ellenálló, gyengén fest az ősz hajra, és kiszáríthatja a fürtöket. Ára 286 és 409 rubel között változik.

Estel Sense De Luxe

Az Estelle kiváló minőségű és népszerű márka a szépségiparban. Az e cég által gyártott termékeket szinte az összes fodrászszalonban használják. Az Estel Sense De Luxe-t szintén kellemes minőség és nagy tartósság jellemzi. A fényes pigmentet 3-4 hét alatt kimossák, de az árnyék legfeljebb 2 hónapig tart. A termék használatával teljes színezést és tonizálást is végezhet.

Ammónia és gyengéd festékek a szőkék számára

Színezékek könnyű és fehérített haj festésére: áttekintés a népszerű gyártók ammónia- és ammóniamentes festékeiről.

A hajkozmetikumok gyártói több mint 40 különböző szőke árnyalatot gyártanak. Szőke hajfesték, természetes szőkéknek és fehérített fürtökkel rendelkező nőknek. Segítségével megszabadulhat a nem kívánt sárga hajtól a kiemelés és a fehérítés után, felfrissítheti a természetes szőkét, ragyogást és fényt adva a hajának, vagy megváltoztathatja a meglévő árnyalatot.

Árnyalatok a szőke hajhoz

A hajfestékek bármely palettáján minden árnyalatnak egyedi számszáma van a formátumban - Х.ХХ. Az 1-től 10-ig terjedő első szám a hangmélység szintjét, a pont utáni számot - az árnyalatot vagy a színárnyalatot jelöli.

A paletta első számával 8 és 10 közötti összes szín alkalmas a világos haj festésére, ahol:

 • 8.XX - világos szőke;
 • 9.XX - szőke;
 • 10.XX - nagyon világos szőke.

A professzionális festékpaletta legfelső sora ultrablond árnyalatok, amelyek célja a haj akár 4 árnyalatú világosítása a blondoran használata nélkül. Nem alkalmasak fehérített haj tonizálására..

A szőke haj árnyalatainak osztályozása:

A hófehér hajszín elérése érdekében a professzionális szalonokban működő színészek több színt különböző arányban kevernek egymással. Általában ezek a lila, a barna és a gyöngy árnyalatai.

Ezek árnyalatok - X.65, X.76, X.66.

A szőkék népszerű színeinek áttekintése

Használjon kémiai ammóniafestékeket a szőke haj 1-2 tónusú halványításához és a nem kívánt sárga haj megszabadításához. Ha meg kell változtatnia a haj árnyékát világítás nélkül, akkor ezekre a célokra egy ammónia nélküli gyengéd festék alkalmas..

GyártóFogalmazásAz alkalmazás céljaJellemzők:
Estelle Princess Essex - professzionális festékAmmónia, színpigment, színaktivátor, oxidálószer, emulgeálószerek, stabilizátorok, sűrítőkMegszabadulni a nem kívánt sárgaságtól, tartós festéstől, akár 2 tónusú világítással.A paletta tartalmaz: 38 alapszín a szőke hajhoz.
Matrix Color Sink - professzionális ammóniamentes festékSzínpigment, emulgeálószerek, stabilizátorok, habosító szerek, illatanyagok, növényi olaj kivonatok, balzsamok.A kívánt árnyalat elérése a szín megváltoztatása nélkül, a fehérített haj színének megőrzéseA palettán 19 szín áll rendelkezésre a szőkék számára. A festéket alkotó gondoskodó komponensek komplexuma helyreállítja a fürtök szerkezetét, kisimítja a kutikula felső rétegét és megakadályozza a végek töredezését.
Garnier Olia - ammóniamentes festék otthoni használatraSzínpigment, emulgeálószerek, stabilizátorok, balzsamok, parfüm, természetes olaj kivonatokA kívánt árnyalat megszerzése a szín megváltoztatása nélkül, a fehérített haj színének fenntartása, az ősz haj festéseA palettán 8 világos színezék található. A gondoskodó olajok komplexuma a haj fényét, simaságát és fényét adja, helyreállítva annak felületi rétegét
Loreal Casting Cream Gloss - ammóniamentes festék otthoni használatraSzínpigment, emulgeálószerek, stabilizátorok, balzsamok, illatanyagok, glicerinA paletta 9 szőke árnyalatot tartalmaz. A készlet tartalmaz méhpempőt tartalmazó balzsamot, amely kiegyenlíti a fürtök szerkezetét, erősíti a hajszál külső rétegét

Alkalmazási mód

A haj vegyi festékekkel történő festésekor a színező összetételt az utasításoknak megfelelően készítik el. A krémes festéket egyenlő arányban keverjük össze egy oxidálószerrel. Az oxidálószer kiválasztása a festés céljától függ:

 1. A haj tonizálásához közvetlenül a fehérítés után - 5% aktivátor.
 2. Megszabadulni a nem kívánt sárgaságtól és a tónusos színtől - 3% oxid;
 3. A szín megváltoztatása tónusú világosabbra - 6% -os oxidálószer.

A "forró szőke" tonizálásakor (közvetlenül a fehérítés után) a kompozíciót 20 percig tartják.

Otthoni felhasználásra szánt festékekben az aktivátort a színezőanyaggal együtt szállítják, és a rendelkezésre álló mennyiségekkel összekeverik. Az ammóniamentes festékek expozíciós ideje 30-45 perc.

Ellenjavallatok

Minden festési eljárás előtt meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e allergiás reakció a termék összetevőire. Ehhez a kész készítmény egy cseppjét a könyökhajlás belső felületére vagy a fül mögötti bőrre viszik fel. A festést meg lehet kezdeni, ha a teszt kezdetétől számított 24 órán belül nincs allergiás reakció a bőrön.

Lehetséges-e halványítani a hajat festékkel ammónia nélkül

Sveta Belova "2013. január 28., 00:05

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

fény "2013. január 28., 23:23

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Gála »2013. január 29., 01:07

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Nastёna »2013. január 31., 00:59

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

vikhor »2013. február 5., 23:15

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Svetlana.Stolyarova 2013. február 15, 16:19

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Darya.Golubeva »2013. április 10., 17:05

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Elena Kar »2013. április 26., 09:10

 • Válasz idézettel

Re: Hajfestés festékkel ammónia nélkül.

Light_And_Dark »2013. május 28., 13:47

 • Válasz idézettel

Ammóniamentes hajfesték

Marusya »2014. június 6., 15:32

 • Válasz idézettel

Re: Amia mentes hajfesték

Fantasia »2014. június 6., 19:20

 • Válasz idézettel

Re: Amia mentes hajfesték

Natalia Kitik "2014. június 8., 13:42

Mindenhol azt írják, hogy az ammóniamentes festékek nem tartják jól a hajat, és az ősz hajra is rosszul festenek, de nekem úgy tűnik, hogy sokkal több függ a haj egyedi jellemzőitől. A hajam vékony és hajlamos a kiszáradásra, főleg a végein, az ammóniamentes festék elég sokáig elidőzik rajtuk - 1,5 hónapig biztosan, ha nem több, természetesen, ha jó minőségű a festék. Figyelembe véve, hogy ez a festék kevésbé káros a hajra, szerintem ez jó eredmény. Talán a lényeg az is, hogy soha nem változtatom meg radikálisan a hajszínemet, legfeljebb 2-3 tónust. Valószínűleg ezt nevezhetjük még nem színezésnek, hanem alakformálásnak.

Ár és minőség arányban tetszett a Wella Professionals professzionális ammóniamentes hajfestéke - a Wella Color Touch. Kitartó, nem túl drága (kb. 300 rubel), és az ottani színpaletta meglehetősen gazdag. Kedvenc árnyalatom a 6/75 Deep Browns - segít felfrissíteni egy olyan sötétbarna hajat, mint az enyém. Van még egy paletta is ebben a festékben - Wella Color Touch Plus - ott az árnyalatok még gazdagabbak és fényűzőbbek, gyönyörű túlcsordulást kölcsönöznek a hajnak, nyáron különösen jól mutatnak.

Egyébként valójában az ammóniamentes festék használata nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Csak keverje össze a festéket egy oxidálószerrel 1: 2 arányban (gyakran használok redukált hidrogén-peroxid-tartalmú - 1,9% -os oxidálószert - súlya ugyanabban a Wella-ban kerül értékesítésre), vigye fel nedves hajra, tartsa az utasításoknak megfelelően (Wella Color Touch esetén - 20 percig), mossa le samponnal, lehetőleg színes hajra. Ezt követően mindig stabilizátort alkalmazok - a Wellától is ömlesztve vásárolhatja meg. Mindig mossa le a stabilizátort.

Igen, és még egy titok - a hajam festése előtt általában mélytisztító samponnal öblítem le. Ez jelenleg az Estel Professional Essex mélytisztító sampon, bár olcsóbb lehetőségeket lehet találni. Ezt a sampont csak színezés előtt használom, számomra úgy tűnik, hogy utána a festék sokkal jobban lefekteti.

 • Válasz idézettel

Re: Ammóniamentes hajfesték

Kiara »2014. június 9., 16:50

Valójában, amint azt fentebb megjegyeztük, az ammóniamentes festék rosszabb a hajon. Bármelyik márkáról van szó, annak tartóssági fokozata mindig 2 lesz, ellentétben a hagyományos 3. fokozatú festékekkel. Mivel az ősz haj porózusabb, mint a normál haj, a festék sokkal gyorsabban kimosódik..

Azt tudom tanácsolni, hogy ne költsön sok pénzt drága festékekre, ezek gyakran nem érik meg. Használhatja a szokásos tömegpiacot. De akkor azt javaslom, hogy hajlamosítson. Ez az eljárás nagyon drága a szalonokban, de ha megveszi a kompozíciót, és maga készíti el, akkor a festék tartósságát több mint egy hónapig meghosszabbíthatja. Maga a laminálás nem nehezebb, mint a haj festése, a lényeg az utasítások betartása.

 • Válasz idézettel

Re: Ammóniamentes hajfesték

marusia240401987 »2014. június 10., 16:20

 • Válasz idézettel

Re: Ammóniamentes hajfesték

Anna1989 »2014. június 10., 16:49

Élénkítő hajszín ammónia nélkül - átalakulás és ápolás

Világszerte a legtöbb nő a világos hajszínre törekszik. Ne legyen mindenki természetes szőke, de bárki szerezhet ilyen színt vegyszerek segítségével. Ugyanakkor a fürtökre nem mindig fordítanak megfelelő figyelmet és gondosságot. Az agresszív festékek irgalmatlanul égnek, kiszárítják a hajat. Van-e olyan termék, amely kisebb károkat okozhat, miközben hatékonyan színez? Találjuk ki.

Milyen festéket válasszon a világosításhoz

A világosbarna haj tulajdonosai hihetetlenül szerencsések - sokkal könnyebb tökéletes szőkévé válni. Eltekinthet az ammónia-összetevőket tartalmazó szokásos kémiai festéktől. Még a természetes világító termékek is jól fognak működni. Az ammóniamentes hajfesték alternatív lehetőség lesz.

A sötét fürtök jelenléte oka annak, hogy alaposan átgondoljuk a fényesítő kompozíció kiválasztását. A népi receptek nem képesek megbirkózni egy igazán sötét pigmenttel. A szokásos hajfestékek jelentősen elrontják a fürtöket. Érdemes átgondolni az arany középutat. Van egy ammóniamentes derítő, amely jobban képes vigyázni a hajra, megbirkózik a gyűlölt sötét színnel.

Az ammóniamentes festék erősségei és gyengeségei

A festékek új generációja kiküszöböli a kemény ammónia alapú vegyszereket. Végül is túl negatív hatással vannak a fürtök állapotára. A haj halványítására szolgáló festék immár a gyümölcssavak működésén alapul, az ammónia összetevőinek károsítása helyett. A tökéletességig finomított innovatív formula gyengéd és további gondozást nyújt.

Az ammóniát nem tartalmazó festéktermékek kiválasztásakor gyakran figyelnek előnyeikre:

 • az ammónia nélküli halványító hajfestés kíméletesebben hat a szálakra a festés során;
 • gyakran kiegészítik a színező összetételt különböző természetes összetevők, amelyek gondoskodnak (vitaminok, kivonatok, olajok);
 • a paletta színei közel vannak a természeteshez;
 • a közepes tartósság lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan elbúcsúzzon egy sikertelen festési lehetőségtől.

Az ammóniamentes hajfestéknek számos hátránya van:

 • szerény árnyalatú paletta;
 • a hajtisztító viszonylag drága;
 • instabil hatás.

Jegyzet! Az ammóniamentes hajfesték képes az ősz hajra festeni, fokozza a szálak természetes színének telítettségét, és nem sérti a szerkezet integritását. Az ápoló komponensek komplexusa tiszteletteljes hozzáállást biztosít a színezés során, jótékony hatással van a fürtökre.

A szín törékenysége pozitív és negatív tulajdonságnak nevezhető. A nem tetsző szín gyorsan eltűnik önmagában anélkül, hogy károsítaná a hajat. A sikeres eredményt havonta körülbelül egyszer frissíteni kell.

A haj sötét pigmentációjú hölgyek számára az ammóniamentes hajtisztító nem segíthet abban, hogy szőkévé váljon. A hangváltozás 3–6 árnyalaton belül fog bekövetkezni. Ezért a válasz arra a kérdésre, hogy lehet-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel egy égő barna számára, negatív, használjon hatékonyabb módszereket.

A korlátozott választék annak köszönhető, hogy az ammóniamentes termékek enyhe színező hatást fejtenek ki. Hozzájárul a szőrszálas emberek természetes színének azonosításához, növeli a mélységet, a festék telíti az árnyékot, gyönyörű ragyogást, egészséges fényt ad.

A magas ár gyakran megakadályozza, hogy a szépneműek használják ezt a lehetőséget. Sokan inkább tonizáló, szelíd szőkeséget készítenek.

Műveleti lehetőségek különböző hajra

Azok a nők, akik először az ammóniamentes színezés mellett döntöttek, először alaposan tanulmányozzák szálukat, állapotukat. A legjobb megoldás egy tapasztalt szakemberrel való konzultáció. Egy jó mester hozzáértően választja ki a szükséges kombinációkat.

Az ammóniamentes festék nem sérti a pigment integritását, hanem csak eltakarja. Az árnyalat kiválasztásának ügyetlen megközelítése nagyon váratlan eredményt adhat. A helyes választás csak a színszabályok figyelembevételével lehetséges.

Ha többet szeretne megtudni a világosítás bonyolultságáról a haj szerkezetétől függően, függetlenül attól, hogy korábban festették-e vagy természetesek-e, olvassa el az eljárással kapcsolatos tippeket a Haj típusa szerinti világítás szakaszban.

Jegyzet! Annak ellenére, hogy a festékben nincs ammóniakomponens, a használat során be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket. A perme, a sérült fejbőr után történő színezés elfogadhatatlan.

A független felhasználást az alapvető ajánlások figyelembevételével végzik:

 • A legjobb választás egy árnyalat, amely a lehető legközelebb áll az eredeti természetes színhez;
 • A festést száraz fürtökön végzik, ezért elfogadhatatlan a formázó termékek vagy azok nyomainak jelenléte;
 • Az eljárás előtt célszerű 2-3 napig tartózkodni a hajmosástól, így az árnyék simábban fog feküdni;
 • A gyökerek színezése két szakaszban történik: 15 perc expozíció közvetlenül az újranőtt részen, 15 perc a teljes hosszon;
 • A finom felépítésű haj kevesebb expozíciót igényel a festék összetételében, a vastag, durva haj pedig éppen ellenkezőleg. Ezért a fürtök szerkezetétől függően 5-10 perccel állíthatja be az eljárás idejét;
 • A további szigetelés fokozza a festés intenzitását és sebességét;
 • A hamu paletta opciók képesek a szálakat a megadottnál nagyobb intenzitással színezni;
 • A természetes meleg árnyalatok, jellegzetes aranyfényűek, hamu virágokkal színezve, világos zöld ragyogással lephetnek meg;
 • A paletta arany opciói a legkevesebb hatékonysággal fekszenek le, a tónus sokkal világosabb;
 • Különösen körültekintően kell eljárni az ősz haj foltozásakor. Jobb, ha nem használunk alakformálást, a vöröses színű pigmentekkel ellátott árnyalatok természetellenes, túl élénk színt adhatnak.

Fotók előtt és után

Ammóniamentes halványító hajfestékek

Lehetetlen tanácsot adni, kiszabni a "legjobb" ammóniamentes színezőanyagot. Meg kell próbálnod. Az eredmény ugyanazon fürtökön az aktuális állapotuktól függően változhat. Tekintsük a legnépszerűbb ammóniamentes színezőanyagokat.

Loreal

A Loreal ammóniamentes színezője tökéletesen hangsúlyozza a tónus mélységét, fenntartja a fürtök természetes megjelenését és gyönyörű, ápolt fényt kölcsönöz. Nem képes segíteni a gyökeresen eltérő színre váltásban, teljesen festse át az ősz haját. A hatás legfeljebb 8 hétig tart. Könnyen használható, tökéletes önálló otthoni használatra.

Garnier

A Garnier ammóniamentes hajfestéke tökéletes gazdagságot kölcsönöz a természetes árnyalatoknak. Ragyogó fényt, ápolt megjelenést, szép megjelenést biztosít. A vállalat nagy figyelmet fordít a fejlett fejlesztésekre, ezért a kíméletes ápoló vonalak sokfélesége a legszélesebb. A készletben található védő komplexek, kellemes aroma, folt utáni ápoló balzsam különösen igényessé teszi a festéket. Az ammóniamentes Color & Shine sorozat megköveteli a tonalitás szigorú betartását. Félhangon belül jelentéktelen eltérések lehetségesek. Az ajánlásokat követve a haj természetesnek tűnik, a festés során nem lesz meglepetés, a gyökerek újranövése a megjelenés károsítása nélkül következik be. Legfeljebb 6 hétig tart.

Wella

A Vella ammóniamentes hajfestéket kifejezetten professzionális használatra készítették. Az ár, a minőség harmóniája lehetővé teszi, hogy a javára válasszon. Az árnyalatok sokfélesége megkülönbözteti a termékeket a többitől. A kompozícióban lévő viasznak és keratinnak köszönhetően lágy hatást érünk el. A fényvisszaverő elemek teljes védelmet nyújtanak a napsugárzás ellen. Az állag sűrűsége biztosítja a könnyű használatot. A szürke haj teljes festése hidrogén-peroxidot tartalmazó emulziós készítmény további alkalmazásával lehetséges. A hatás 1 hónapig tart.

Estelle

Az Estelle innovatív formatervezését sokan szeretik. Az ammóniamentes sorozat sem kivétel. Megkülönbözteti a hatás maximális gondozásával. A természetes kivonatokat és olajokat tartalmazó ápoló komplex hatékony védelmet nyújt a hajnak. Tapasztalt kézművesek számára ajánlott, akik jól ismerik a színüket. Az Estelle kozmetikumokat számos fodrász tiszteli. A hatás legfeljebb 1 hónapig tart.

Az ápolt megjelenés iránti vágy, a haj károsítása nélkül, a kozmetikumok körültekintőbb kiválasztását igényli. Az ammóniamentes színezőanyagok igazi lelet azoknak a nőknek, akik szeretnék színtelítettséget adni, ragyogni frizurájukban, kissé halványítani, frissíteni a szálakat. A sötét hajú szépségek számára jobb, ha nem kísérleteznek, hanem azonnal választanak egy hatékonyabb gyógymódot.

Tudjon meg többet az otthoni gyengéd hajhullásról az alábbi cikkekkel:

Használhat népi gyógymódokat is. A világosítás mellett megerősíti a haját, feltölti vitaminokkal és tápanyagokkal..

Hasznos videó

Ez a videó feltárja az ammóniamentes festékkel történő festés titkait.

A szerző felajánlja a biztonságos festékvilágítás saját változatát.

Most szőke: a haj világosítása festékkel

Tényleg világos árnyalattal akarja festeni a haját? Kiváló! Összeállítottunk egy teljes útmutatót arról, hogyan lehet otthon világosítani a hajat festékkel..

Részletes útmutatás arról, hogyan lehet gyorsan és helyesen világítani a hajat festékkel. Alapvető ajánlásokért, lépésenkénti útmutatóért és a legjobb festékért az otthoni haj világítására - keresse meg mindezt a cikkben..

Hogyan lehet halványítani a hajat festékkel otthon?

Felkészülés a haj világosítására

1. lépés: Ne mosson hajat két napig, mielőtt festené a hajat. Tehát a természetes fejbőrolajok gátat szabnak az irritációnak, különösen, ha túlérzékeny a bőre..

2. lépés. Olvassa el az utasításokat, és teszteljen egy nem feltűnő szálat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő árnyalatú. Vegye figyelembe a haj szerkezetét - minél vékonyabb, annál gyorsabban halványulnak a fürtök. Öt-tíz perccel kevesebbre lehet szüksége, mint ahogy azt az utasítások jelzik.

3. lépés: Univerzális festék felhordási technológia - először egy centiméteres festéket vigyen fel a fejbőrtől, és terítse le a végéig. Ezután térjen vissza a haj gyökereihez, és festessen rá. Fehérítő alkalmazása esetén használjon speciális színű ecsetet a pontosabb szín eléréséhez.

A haj világosítási folyamata otthon

1. lépés: A hajon végzett teszt után gondosan meg kell formáznia a hajat hajszárítóval, hogy külön szálakra különítse el.

2. lépés Ossza el a hajat elölről kezdve 10 centiméter széles szálakra, és rögzítse azokat. Kerülje a fürtök egyenletes elhelyezését, mivel a természetes fénypontok aszimmetrikusak.

3. lépés. Ha nincs professzionális speciális kefe az arzenáljában, használjon egy szokásos fogkefét a pontos árnyalat reprodukálásához. Vigyen fel festéket a gyökerétől a végéig. Ha a festék kissé elfut, óvatosan törölje le pamutpárnával.

4. lépés: Hagyja a festéket a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután mossa meg a haját szulfátmentes samponnal, és rögzítse a színt egy átlátszó speciális lakkal.

A legjobb festék otthoni hajhulláshoz

Az otthoni halványító festék általában három textúrában kapható..

Nem terjednek és egyenletesen oszlanak el a hajon, ami már egyfajta garancia a szálak egyenletes világítására.

Paszták vagy por alapú festékek

A pasztafestékek segítenek a haj gyorsabb és jobb világításában, ezért ezt a textúrát általában a sötét haj tulajdonosai vagy azok, akik kiemelni szeretnék..

Olaj alapú festékek

Az olaj textúrájának nagyon finom hatása van, jobb, ha ezt a festéket világos szőke hajú lányoknak használja.

A TOP 5 legjobb festék a haj könnyítésére otthon

1. L'Oreal Superior Preference Glam Lights

A L'Oréal Glam Lights ígérete szerint gyorsan megvilágítja a hajat, anélkül, hogy professzionális stylistra lenne szüksége. Elég követni az utasításokat - elosztani a festéket egy speciális ecsettel, amely a készletben található, és fésülje a hajat a gyökerektől a végéig.

2. Garnier Nutrisse tápláló

A festék segít szokatlan platina árnyalat létrehozásában, akárcsak a szalonban. A krémes festéket könnyű felvinni a szálakra és színezni. A speciális formula nemcsak új színt ad a hajnak, hanem szőlőmag-, shea- és avokádóolajokkal táplálja. A festék kondicionáló tulajdonságai meghosszabbítják a fényárnyalat élettartamát.

3. L'Oréal Paris Couleur szakértő

Hogyan lehet könnyíteni a hajat otthon? Egyszerű - használja a L'Oréal Paris Couleur Experte világosabb árnyalatait. Gazdaságos szín, amely professzionálisan világosítja a hajat. Ezenkívül a kompozíció gondoskodik a fürtökről - a festék után a haj puha és fényes lesz..

4. Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

A Revlon termékcsaládban hosszú élettartamú gélfesték áll rendelkezésre a tökéletes világos hamu árnyalat érdekében. Sok felhasználó megjegyezte, hogy a világítás összetéveszthető szalonnak. Ezenkívül az enyhe formula csökkenti a festés okozta károkat és gondozza a fürtöket.

5. Wella Professionals Color Touch

Finom világosító hatást szeretne létrehozni? Ezután próbálja ki a Wella Tint hajszínt. A színező termék alkalmasabb a szálak lágy kiemelésére és a már színezett haj színének fenntartására.

Ammóniamentes hajfesték - a használat biztonsága

A legtöbb nő festi a haját: egyesek világosítják a hajat, mások éppen ellenkezőleg, több árnyalattal sötétebbé teszik. Ha ebbe a számba tartozik, akkor a fürtök egészségének és a biztonságos színezékek megválasztásának kérdése releváns az Ön számára. Elmondjuk, hogy mi a professzionális ammóniamentes hajfesték, mik az előnyei és hátrányai, valamint beszélünk a használatának jellemzőiről is..

Az ammóniamentes festék megőrzi a haj egészségét, fényét és gazdag színét

Tisztességes ammónia pótlás

A nők régóta festik a hajukat. És ha erre korábban természetes színezékeket használtak, amelyek nemcsak a fürtök színét változtatták meg, hanem gondoskodtak is róluk (henna, basma stb.), Akkor 1907 óta ipari ammónia festékek jelentek meg a boltok polcain.

Az új alapok azonnal népszerűségre tettek szert, és meg kell jegyezni, hogy ma sem veszítik el..

Ennek számos magyarázata van:

 • alacsony ár;
 • egyszerű használat;
 • tartós eredmény.

Eközben az ammónia, amely színtelen gáz, meglehetősen veszélyes anyag. Csípős szaga van, veszélyes belélegezni. Ezenkívül a bőrrel való hosszantartó érintkezés esetén irritációt és akár égési sérülést is okoz.

Funkciója a színezékek összetételében a haj szerkezetének megváltoztatása. Megemeli a mérleget, ami lehetővé teszi a pigment számára, hogy megalapozza. Az eredmény állandó színeződés, de száraz, sérült, élettelen haj.

A monoetanol-aminnal ellátott tartós festékek 2 hónapig tartanak

Felismerve az anyag által okozott összes kárt, a gyártók olyan festékeket fejlesztettek ki, amelyek nem tartalmaznak ammóniát. Az ilyen termékek általában monoetanol-amint tartalmaznak. Az összetevő hasonlóan megváltoztatja a haj szerkezetét, lehetővé téve a színező pigment rögzülését, de kevésbé káros, mint elődje.

Jegyzet! Félig állandó festékek is kaphatók. Nem tartalmaznak sem hidrogén-peroxidot, sem ammóniát, sem monoetanol-amint, de 1-2 hét után lemossák.

A félig állandó eszközökkel történő tonizálás eredménye 2-3 hétig tart

A használat jellemzői

Számos olyan feladat van, amelyekkel a félig állandó színezékek elég jól megbirkóznak, ezért káros termékek ammóniával vagy hidrogén-peroxiddal történő használatának egyszerűen nincs értelme..

 • ismételt hajfestés;
 • az árnyék sötétebbre változtatása;
 • a természetes szín visszatérése a szőke fürtökbe;
 • a haj színezése ammóniamentes festékkel;
 • színkorrekció;
 • szürke haj festése.

Félig tartós alakformálás eredménye

Érvek és ellenérvek

Természetesen az ammóniamentes festékeknek vannak előnyei és hátrányai is..

Először is vegyük fontolóra az ilyen eszközök előnyeit:

 • általában természetes kiegészítőket és vitaminokat tartalmaznak, amelyek táplálják a fejbőrt, helyreállítják a hajat és ápolják azt;
 • ne zavarja a haj szerkezetét;
 • kellemes illata van;
 • adja a haj fényét és selymességét;
 • alkalmas a terhesség alatti festésre.

Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran festheti a haját ammóniamentes festékkel, érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termékek ártalmatlanok, ezért nem rontják el a fürtöket, még akkor sem, ha 2-3 hetente megismétli a festést. Annak ellenére, hogy a színt körülbelül egy hónap elteltével kimossák, nem szükséges gyakran festeni - idővel a pigment felhalmozódik a hajban, így elég lesz csak a gyökereket színezni.

 • instabil hatás - 4-6 hét;
 • a szürke haj gyenge színezése, ha mennyisége meghaladja a teljes hajfej 50% -át;
 • a világítás lehetősége 2-3 árnyalattal;
 • magas ár.

Hogyan legyek szőke?

Fotó a gyökerek ammónia nélküli festékkel történő megvilágítása után

Válaszul arra a kérdésre, hogy lehet-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel, figyelembe kell venni a természetes árnyékukat.

Összeállítottunk egy utasítást azok számára, akik félig tartós színezékek alkalmazásával szeretnének szőkévé válni:

 • ha a haj színe 2 árnyalattal sötétebb a kívántnál, vegyen be egy erősebb oxidálószert - körülbelül 7,5%;
 • a fürtök 3 vagy több tónusú halványítása esetleg tartósan állandó monoetanol-amin festékkel - egyes gyártók, például a CHI hihetetlen eredményt ígér (legfeljebb 7 tónus) a haj károsítása nélkül;
 • a féltartós termékeket csak a természetes szálak könnyítésére használja - a színeseken hatástalanok;
 • tonizáláshoz az ammóniamentes festékek a legjobb megoldás, ezért mondjon le olyan termékekről, amelyek káros hatással vannak a haj szerkezetére.

Népszerű márkák

A legjobb ammónia nélküli festék a legtöbb szakértő szerint a Wella márkához tartozik. A Color Touch sorozat 53 árnyalattal rendelkezik, a szín pedig 24 mosásnak ellenáll.

A L'Oreal termékek a rangsor második helyén állnak. A Casting Creme Gloss paletta több mint 30 árnyalattal rendelkezik. A festék meglehetősen tartós színt biztosít, ugyanakkor gondozza a hajat.

Palette L`Oreal Casting Creme Gloss

A harmadik helyet a Revlon szerzi meg. A Professional Young Color Excel 44 hangot kínál. A termék használata után a fürtök fényesek, puhák és engedelmesek lesznek..

A rangsorban a Matrix, a Cutrin és a Londa márkák legjobb ammóniamentes hajfestékei is magas helyezést értek el. És az olyan márkák, mint a Garnier, a Schwarzkopf, a Vivasan, az Estel, megérdemlik az ügyfelek jó véleményét.

Jegyzet! Ha a címkén feltüntetett készítmény nátrium-benzoátot vagy aminokat tartalmaz, akkor jobb megtagadni a termék megvásárlását. Ezek az összetevők semlegesítik a színező összetételhez hozzáadott összes vitamint és tápanyagot.

Hasznos tippek

Ha inkább saját kezével festeti a haját, akkor az alábbi ajánlások segítenek a lehető legjobb eredmény elérésében:

Ha sötét színekben tartósan állandó festékeket festenek ammónia nélkül, akkor jobb, ha zsíros krémet kenünk a hajszál mentén - ez megment benneteket a bőrfoltoktól.

 • színezés előtt ne mossa meg a haját, hacsak nincs rajta nagy mennyiségű hajformázó termék;
 • az optimális expozíciós idő a színezékkel szemben 30 perc, majd mossa le samponnal és használjon balzsamot;
 • a keverék felhordása után csomagolja be a hajat egy élelmiszer-filmbe, és tekerje be egy törülközővel;
 • ha vékony a hajad, akkor a festési idő lerövidülhet;
 • 20 perc elegendő a gyökerek kifestésére, ezután ossza el a keveréket a teljes hosszán, és hagyja még 10 percig.

Következtetés

Hozzon létre egy fényes megjelenést anélkül, hogy károsítaná a haját!

Tehát megtanulta, hogy az ammónia nélküli festékek félig állandóak, színezett hatásúak és tartósan állandóak lehetnek, amelyekben a monoetanol-amin a fő hatóanyag. Függetlenül a választásától, a haj színezése kíméletesebb lesz, mint egy ammóniatermék használata.

Válasszon egy festéket a minősítésünkből, vagy keresse meg a "saját" gyártót - mindenesetre a hajad "hálás" lesz az Ön gondozásáért. A témában a cikk videójában talál további információt..

Ammóniamentes hajfestékek - jellemzők, legjobb termékek és vélemények

A gyártók, igyekeznek tetszeni a fogyasztónak, minden ízléshez gyártanak egy sor színezéket. Minden kiskereskedelmi láncban könnyen megvásárolhatja mind ammóniamentes, mind összetételében ammóniát tartalmazó festékeket. Ez utóbbiak azonban egyáltalán nem biztonságosak..

 • Az ammónia károsítja a hajat ↓
 • Az ammóniamentes festékek jellemzői ↓
 • Hogyan működik ↓
 • A legjobb legjobb ↓
 • Loreal Casting Gloss ↓
 • Garnier Color Shine ↓
 • Schwarzkopf Essential Color ↓
 • Chi ↓
 • Használati tippek ↓
 • Lehetséges-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel? ↓
 • Előnyök és hátrányok ↓
 • Vélemények ↓

Az ammónia károsítja a hajat

Hosszú ideje tudományosan bizonyított, hogy az ammónia helyrehozhatatlan kárt okoz a festés során.

Mi az ammónium-hidroxid veszélye:

 1. Kiprovokálja a szál szerkezetében található melanin megjelenésének szabályozásáért felelős fehérjék lebontását.
 2. Megzavarja a faggyúmirigy normális működését.
 3. Meglazítja a fürtöket, szárazra és kifakulttá teszi őket.
 4. Ha képes behatolni a bőr pórusaiba, az helyrehozhatatlan kárt okoz a test belsejében.
 5. Provokálja a haj törését.
 6. A festési eljárás ajánlott idejének növekedésével provokálhatja a haj részleges elvesztését és más színvilágot kaphat..

Az ammóniamentes festékek jellemzői

A gyengéd gyógymód képes finoman színezni a fürtöket, anélkül, hogy kárt okozna. Az ammónia és a hidrogén-peroxid csökkent arányának hiánya a kompozícióban lehetővé teszi az eljárások végrehajtását a haj szerkezetének megváltoztatása nélkül.

Ezenkívül a modern gyártók a színskála választékának meglehetősen széles skáláját kínálják, ami gyakorlatilag nem marad el az ammóniatermékekkel szemben. Az ammónium-hidroxidot nem tartalmazó festék tartósan alkalmazható, anélkül, hogy aggódna a hajvonal egészségi állapota miatt.

Az ammóniamentes színezőanyag fő jellemzője, hogy fokozatosan felhalmozódik a haj kutikulájában. Ez lehetővé teszi, hogy minden következő eljárás során egyre világosabb és telítettebb árnyalatot figyeljenek meg, amely a lehető leghosszabb ideig fenntartható..

Működési elve

A festékgyártók gyakran etanol-amint használnak fő komponensként az ammónium-hidroxid helyettesítésére. A vegyi anyag nem képes befolyásolni a fejbőrt, a faggyúmirigyet, a haj szerkezetét. Ezenkívül fontos előny az éles mérgező szag hiánya, amely ammónia-színező szerekkel rendelkezik..

Az etanolamin behatol a hajszálba anélkül, hogy befolyásolná a keratin sejtek mély rétegeit. Ez teszi lehetővé az eljárás teljes biztonságosságát, mivel a keratin minimális hatást fejt ki.

A festék speciális alkatrészekkel borítja be a szálat, és közvetlenül a haj szerkezetében tartja a festéket. A gyártók által a csomagban gondosan javasolt balzsam táplálja a szálakat, puhaságot és selymességet kölcsönöz a fürtöknek.

A legjobb

A legjobb eszköz az acél festésére:

Loreal Casting Gloss

Az egyik összetevő a méhpempő, amely lehetővé teszi, hogy gyengéden vigyázzon a hajra, és lágyságot és gyengédséget adjon a hajnak. A festék hihetetlenül kellemes aromát bocsát ki a vadon termő bogyós gyümölcsökből, és tökéletesen fest az ősz hajra. A paletta 26 árnyalatban jelenik meg, amelyek bármely szaküzletben megvásárolhatók.

A festék költsége csomagonként 300-450 rubel.

Garnier szín ragyog

Borítja az ősz haj 50% -át, fokozva ragyogásukat és új árnyalatnak természetes fényt, természetességet adva. Az összetevők között jótékony áfonyakivonat és argánolaj található. A festék krémes szerkezetű, és a megszerzett színt több mint 40-50 napig megőrzi. 16 árnyalatban kapható.

A csomagolás költsége 160 rubelen belül van.

Schwarzkopf Essential Color

Fehér tea és licsi kivonatokat tartalmaznak, amelyek gyengéden gondoskodnak a szálakról. A hihetetlen tartósság szinte teljes szürke burkolatot biztosít. Ezenkívül a készlet tartalmaz egy vitamin maszkot, amely hasznos elemekkel tölti fel a göndör szerkezetét. A paletta 20 árnyalatból áll.

A költségek 350-450 rubel tartományban vannak.

Egy modern színezőanyag, amely nem okoz kárt a hajszerkezetben, ellensúlyozza az allergiás reakciók megjelenését, és ragyogást és fényt kölcsönöz a fürtöknek. A fürtök 12 tónusú halványítása lehetséges.

Egy egyedi termék költsége - 700 rubeltől.

Használati tippek

A szakértők néhány ajánlást tettek a festék használatára:

 1. Ne mossa meg a fürtjeit közvetlenül a festési eljárás előtt.
 2. Ügyeljen arra, hogy egyenletesen oszlatja el a festéket, és öblítse le langyos vízzel.
 3. A balzsam használata a folyamat szerves része.
 4. A világos szálak sokkal gyorsabban változtatják meg a színüket, mint a feketék. Ezen megfontolások alapján érdemes kissé csökkenteni az eljárás befejezéséhez javasolt időt..

Lehetséges-e halványítani a hajat ammóniamentes festékkel?

A fürtök világosítása ammóniát nem tartalmazó festékkel teljesen lehetséges. Ezenkívül az eljárás gyengédnek ígérkezik, túlnyomórészt helyreállító hatással..

Előnyök és hátrányok

A színezőanyagok fő előnyei:

 1. Nincs káros hatása a hajszálra - a festék beborítja a felületet anélkül, hogy megpróbálna behatolni a hajba.
 2. Szükség esetén a festék gyakori használatának lehetősége.
 3. Gazdag vitaminkomplexum tartalma, amely a fürtöket számos nyomelemmel tölti fel.
 4. A termék hosszú távú használata pigmentet halmoz fel a szálakon, ami lehetővé teszi, hogy az egyes eljárások növeljék egy új árnyalat fényességét és telítettségét.

Mint minden más termék, a színezőanyagnak számos hátránya van:

 1. Az igazán tartós festékek elég magas költségei.
 2. A megszerzett árnyalat rövidebb megőrzése a hajon, mint az ammónia alapú termékkel történő színezés. Rendszeres eljárás szükséges.
 3. Nem minden márka képes először az összes ősz hajra festeni.

Vélemények

ammónia nélküli festékkel történő festés eredménye

Alexandra, 25 éves

Amint a lelkem változtatást kér, azonnal megveszem a Garnier Color Shine-t, mivel számomra rendkívül fontos, hogy a saját hajam egészséges maradjon. Nagyon szeretem, hogy a festék nem terjed ki és hihetetlenül kellemes aromájú. Ezenkívül a gyártó egy hajmaszkot tesz a csomagba, amely táplálja a fürtöket, és festés után nemcsak új színt, hanem természetes frissességet, fényességet és ragyogást is szerez. Mindig örülök a festés eredményének.

Veronica, 43 éves

Az első ősz haj megjelenésével aktívan elkezdtem ammónia nélküli festékeket használni. A Schwarzkopf Essential Colort választottam. A haj gyönyörű színű, kellemes aromát, puhaságot és selymességet hagy maga után. Nagyon elégedett vagyok az ősz haj 100% -os színezésével és a megszerzett árnyalat kb. 2 hónapos megőrzésével. Nagyon elégedett vagyok a festékkel, ezért most csak ezt a márkát használom.

Svetlana, 35 éves

Nemrégiben egy szépségszalonban végeztek halványító eljárást ammóniamentes festékkel. Hogy őszinte legyek, nemigen hittem abban, hogy elérjem, amit akartam - szőke árnyalatot kaptam, mivel természetes színem meglehetősen sötét. A mester azonban Chi festékkel szőke árnyalatot adott fürtjeimnek, ami hihetetlenül megváltoztatta a képemet és önbizalmat adott. Festés után a haj megőrzi puhaságát, rugalmasságát és természetes fényét.

Angelina, 24 éves

Tekintettel a szakaszos festés iránti szeretetemre, úgy döntöttem, hogy csak ammóniamentes termékeket használok a szálak egészségének megőrzéséhez. Egy meglehetősen drága Chi festéket választottam. A legelső eljárás után azonban rájöttem, hogy jól döntöttem, és a jogorvoslat valóban megéri a pénzét. A haj egy színezésben akár 12 tónust is megváltoztat, megőrzi rugalmasságát, puhaságát és sokáig megőrzi a megszerzett árnyékot.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

6 hormon felelős a haj növekedéséért

Angelica Kuzmina • 2018.04.07A hormonok befolyásolják a haj növekedését, szerkezetét, hosszú élettartamát és a hajhullást. Az orvosok-trichológusok és a természetgyógyászok úgy vélik, hogy a táplálkozás segítségével elkerülhető a kopaszodás és a hormonális szint normalizálása.

A legjobb hajformázók, amelyek segítenek felkapott fürtök kialakításában

Szeretné megérteni a haj bonyodalmát? Fedezze fel a legjobb hajformázók rangsorát.Hogyan válasszuk ki a legjobb hajformázót a haj formázásához és göndörítéséhez?