Legfontosabb / Vaj

Szakértőink

Vaj

A magazin azért jött létre, hogy segítsen Önnek olyan nehéz időkben, amikor Ön vagy szerettei valamilyen egészségügyi problémával szembesülnek!
Az Allegology.ru fő asszisztensévé válhat az egészség és a jó hangulat felé vezető úton! Hasznos cikkek segítenek megoldani a bőrproblémákat, a túlsúlyt, a megfázást, megmondják, mit kell tenni az ízületek, a vénák és a látás problémáival. A cikkekben megtalálja a szépség és a fiatalság megőrzésének titkait bármilyen életkorban! De a férfiak sem maradtak észrevétlenek! Van egy egész rész számukra, ahol számos hasznos ajánlást és tanácsot találhatnak a férfi részről, és nemcsak!
Az oldalon található minden információ releváns és a nap 24 órájában rendelkezésre áll. A cikkeket az orvosi szakterület szakértői folyamatosan frissítik és felülvizsgálják. De mindenesetre mindig ne feledje, soha nem szabad öngyógyítani, jobb, ha felveszi a kapcsolatot orvosával!

Hogyan nő a haj gyorsabban

Néhány szerencsés nő a jó géneknek köszönhetően gyorsan, szinte minden erőfeszítés nélkül megnő a hosszú haj. Nekünk, egyszerű halandóknak, ez türelmet, kemény munkát és némi változtatást igényel a mindennapi hajápolási rutinunkban..

Tippek a hajnövekedés felgyorsítására:

Gyakran úgy tűnik, hogy a haj nem elég hosszú, vagy nem nő olyan gyorsan, mint szeretnénk. A professzionális stylistok alábbi tippjei segítenek abban, hogy érezhetően gyorsabban érjék el a kívánt hajhosszt..

Gyakrabban hajrázzon

Komolyan? Igen komolyan.

Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de ha hosszú hajat akarsz növeszteni, elengedhetetlen a hajvégek rendszeres vágása..

Természetesen a gyakori hajvágás miatt nem nő a haja gyorsabban, de megszabadul a töredezett hajtól, amely károsítja a haját. A hasított vég az összes haj elvesztését eredményezheti, nem beszélve a fényesség, a térfogat és a puhaság elvesztéséről. A haj nemcsak metszetek nélkül válik egészségesebbé, hanem vizuálisan is hosszabb.

Javasoljuk, hogy hat-nyolc hetente egyszer vágja le a haját, de ez rajtad és a haján múlik. Ha azt veszi észre, hogy a végek megszakadtak, ne halogassa a mester látogatását..

Ne világosítsa vagy festse a haját

És bár az urak inkább a szőkéket kedvelik, tegyenek meg mindent azért, hogy ellenálljanak annak a vágynak, hogy Marilyn Monroe legyen a második..

A világítás mindig károsítja a haj külső rétegét, ezáltal törékenyebbé válik, és hasadáshoz vagy hasadáshoz vezethet.

Minél kevésbé agresszív kémiai támadás érinti a hajat, annál gyorsabban nő.

Fésülje át a haját természetes sörtés kefével

Ezek a kefék segítenek a fejbőr által termelt olaj egyenletes eloszlásában a haj teljes hosszában. Ez az olaj hidratálja és védi a hajat a külső környezettől. Ezenkívül az ecset masszírozza a fejbőrt, javítja a vérkeringést és egészségesebbé teszi a fejbőrt..

Ha zsíros hajad van, ez a tipp nem neked való..

A zsíros hajúak számára nem ajánlott természetes sörtés kefe.

Próbáld ezt beilleszteni lefekvésedbe, és a hajad megköszön..

Vigyázzon a fejbőr egészségére

Ahogy a gyümölcsös nem nő terméketlen talajon, az egészséges haj sem nő az egészségtelen fejbőrön. Igen, vulgáris metafora, de lehetővé teszi a lényeg átadását:

A haj növekedése egészséges fejbőrrel kezdődik

A fejbőr és a haj gyökereinek megfelelő gondozása elősegíti az egészséges, erős és gyönyörű haj növekedését. Próbáljon tartózkodni attól, hogy túl gyakran mossa a haját. Ne használjon olyan termékeket, amelyek súlyosan szárítják a bőrt, vagy megsértik a sav-bázis egyensúlyt.

Ha nem biztos abban, hogy megfelelően gondozza-e a fejbőrét, akkor végezhet egy kis tesztet: emeljen fel egy szálat a feje búbjánál, és alaposan tanulmányozza a haj vastagságát - a haj teljes hosszában azonosnak kell lennie. Ha a haj vastagsága jelentősen változik a hossza mentén, itt az ideje, hogy átgondolja a haj és a fejbőr ápolására vonatkozó megközelítését..

Étkezz helyesen

Egy másik nagyon kézenfekvő tanács, amelyet mindennapi rutinunk vagy anyagi gazdagságunk miatt gyakran nehéz betartani..

A haj egészsége és szépsége nemcsak attól függ, hogy milyen termékeket használunk hajunk ápolására, hanem azoktól is, amelyeket megeszünk. Ahhoz, hogy szép hosszú hajat nőj, belülről kifelé kell táplálnod..

Próbálja meg növelni a fehérje bevitelét olyan ételekkel, mint hal, dió, hüvelyesek és teljes kiőrlésű gabona.

A magas fehérjetartalmú étrend különösen releváns a vegetáriánusok számára.

Kerülje a magas hőmérséklet használatát

Próbáljon ritkábban szárítani a hajat, és formázza fogóval vagy vasalóval. Ha ezt meg kell tennie, akkor állítsa be a minimális hőmérsékletet és használjon hővédő termékeket - különben fennáll annak a veszélye, hogy károsítja a haját, ami törékenységéhez és metszéséhez vezet.

Rosszabban mossa meg a haját samponnal

Minden alkalommal, amikor samponnal mossa a haját, öblítse le róla a természetes olajat, megfosztva a természetes védekezőképességétől..

Próbálja meg csökkenteni az ilyen eljárások számát heti két-három alkalommal..

Ez lehetővé teszi a haj számára, hogy megőrizze természetes zsírosságát, hidratálja és megvédje a külső környezettől. Már írtam arról, hogyan kell ritkábban mosni a hajat..

Fogyasszon vitaminokat

Nagy az esély arra, hogy étrendje ne tartalmazza az összes szükséges mikroelemet és vitamint. Ebben az esetben a vitamin-kiegészítők kerülnek megmentésre..

Kereshet speciális "Hajnövekedés" vagy hasonló jelzésű vitaminokat, a lényeg az, hogy a készítmény B-vitaminokat, C-vitamint és biotint (B7-vitamin) tartalmazzon.

Mossa meg a hajat hideg vízzel

A magas hőmérséklet veszélyeit a fentiekben ismertettük. Ez vonatkozik a forró lélekre is..

Hajmosás közben ne használjon forró vizet, és öblítse le hideg vízzel

A hideg vízből a haj külső héjának pikkelyei bezáródnak, így több nedvességet tarthat meg a haj belsejében.

Használjon selyem párnahuzatokat

A selyem sokkal kényesebb a hajra, mint a pamut vagy a szintetikus. A haj a sima selyem párnahuzatokon csúszik, ami kevesebb kuszaságot és sérülést jelent. És minél kevesebb stresszt okoz a hajad, annál egészségesebbnek tűnik és gyorsabban nő..

A hajhullás gyakori probléma, amellyel sokan szembesülünk....

Az Ombre az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb hajfestés, amely...

Biztosan gyermekkora óta nem egyszer hallott arról, hogyan...

Hogyan nő vissza a hajad, ha göndör

A gyönyörű haj növekedése nem könnyű feladat. Ezt a munkát felelősséggel kell kezelni, mert a különböző típusú hajok saját egyéni gondozást igényelnek. Mit kell tenni ilyen helyzetekben? Hogyan nő vissza a hajad, ha göndör? Hogyan lehet pozitív eredményt elérni a professzionális kozmetikai és szépségszalonok segítsége nélkül?

A göndör haj gondozása alapvetően különbözik az egyenes vagy hullámos haj kezelésétől. Ezenkívül a fürtök természetesen törékenyek és hajlamosabbak a károsodásra. Megfelelő gondozással és megfelelő kozmetikumok alkalmazásával azonban ez a probléma gyorsan megoldható, sőt göndör haj is megnőhet..

 • 1 Röviden a göndör hajról
 • 2 A göndör haj megfelelő mosása elősegíti növekedésüket
 • 3 Styling fürtök
 • 4 Hogyan nő a hajad, ha göndör: receptek maszkokhoz
  • 4.1 Méz
  • 4.2 Hagyma alapján
  • 4.3 Gyömbér

Göndör haj röviden

A fürtök ovális keresztmetszettel különböznek a más típusú hajatól. A haj elég erős, de kifejezetten porózus szerkezetű. Inkább sérülésekre és sérülésekre hajlamos. Ezenkívül a fürtök anatómiai hajlításainak helyén a hajnak keskeny átmérőjű területei vannak. Ezek a területek nagyon érzékenyek, még a kiegyenesítésük sem javítja a helyzetet.

Hogyan nő a göndör haj: tippek

A fürtök hajlamosak kiszáradni és eltörni. Ezenkívül összezsugorodnak és nem szívják fel jól a nedvességet. Ennek oka a fürtök felépítése: hajhagymájuk pikkelyei gyengék és egyenetlenül szomszédosak egymással..

Ennek alapján érdemes megjegyezni, hogy ha egészséges, hosszú, göndör hajat akarsz növeszteni, mindenképpen speciális maszkokat vagy balzsamokat kell használnod. Ilyen esetekben még hasznosabbak lesznek, mint a samponok. A fő szabály a fejbőr alapos öblítése. Elégtelen öblítés esetén a faggyúmirigyek által termelt úgynevezett faggyú felhalmozódik a bőrön. Ez okozza a gombás és bakteriális fertőzések megjelenését, kedvező lakókörnyezetet teremtve számukra. És végül a fürtök elvesztéséhez vezet.

Ezért, ha egészséges hosszú fürtök tulajdonosává akarsz válni, és egyre inkább azon gondolkodsz, hogyan lehet a hajad nőni, akkor oda kell figyelned az átfogó ellátásra. Amely nemcsak a haj különböző kozmetikai eljárásait fogja magában foglalni, hanem a megfelelő táplálkozást és a fizikai aktivitást is.

A göndör haj megfelelő mosása segít aktiválni a haj növekedését.

 1. A lehető legkevesebbet kell mosnia a haját.

Ezt az eljárást nem szabad naponta elvégezni. A gyakori hajmosás miatt a fejbőr elveszíti a fontos természetes olajokat, amelyek minden bőrfolyamatot szabályoznak. Ezenkívül a fürtök szerkezetük miatt hajlamosak a szárazságra és a ridegségre, és a természetes olajok elvesztése súlyosbíthatja a helyzetet. A göndör hajat csak néhányszor, hét napon keresztül ajánlott mosni, bizonyos esetekben kivételt lehet tenni, és minden másnap hajat kell mosni..

 1. Mindenki tudja, hogy kétszer kell sampont alkalmazni..

Az első lebontja a fejbőrön lévő szennyeződéseket, a második pedig eltávolítja azt. De fürtökkel minden más. A sampont csak egyszer alkalmazzák.

 1. Feltétlenül használjon balzsamokat és balzsamokat..

De érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy ezt időközönként kell megtenni, hogy ne károsítsák a hajat szulfátokkal. És a legjobb megoldás a házi hajnövesztő maszkok használata lenne..

A göndör haj leggyakrabban vastag és rakoncátlan. Ez megnehezítheti a hajmosást. Ezért ajánlott a hajat szálakra szétválasztani és külön öblíteni..

Hogyan nő vissza a hajad, amikor göndör

Göndör stílus

A göndör hajápolás fontos eleme a fésülés és a fésülés, mivel ez stimulálja a hajszálerek és az erek munkáját, ami viszont a fürtök aktívabb növekedéséhez vezet. De érdemes tudni, hogy a hatalmas sörtéjű kefe vagy a masszázsfésű, a sörtékön lévő kerek fúvókákkal nem alkalmas göndör hajra..

Az ilyen típusú fésűk egyszerűen összefonódhatnak a fürtökben és károsíthatják őket. Göndör haj esetén a legjobbak a széles fogú fésűk. Nem ajánlott fésülni a nedves hajat, jobb várni, amíg kiszárad, és fogékonyabbá válik az ilyen manipulációkra.

Ha törölközővel szárítja a haját, akkor nem kell dörzsölnie. Elég csak a fürtök nedvesítése. Ez csökkenti a kár valószínűségét. Érdemes megjegyezni, hogy a göndör haj esetében jobb, ha törülközőként szokásos pamut foci vagy mikroszálas ruhát használ. A szokásos törölközőktől eltérően ezek a szövetek puhák és gyengédek a hajadon. Emiatt a szőrtüszők nem sérülnek meg, a szálak gyökér része helyreáll és megerősödik, a haj ápolt, egészséges és nem omlik össze minden egyes fésülés után.

Hogyan nő a hajad, ha göndör: maszk receptek

édesem

Hozzávalók: 4 evőkanál. l. méz, 5 evőkanál. l. olivaolaj.

Hogyan kell használni: megolvasztjuk a mézet (jobb, ha ezt vízfürdővel végezzük), majd adjunk hozzá olívaolajat. Alaposan keverje össze az összetevőket, hogy homogén keveréket kapjon. Ezután elosztjuk a masszát az összes hajszálon, és ami a legfontosabb, enyhén dörzsöljük a gyökerekbe. Műanyag burkolattal tekerjük be magunkat. Fél órát várunk, majd mossuk le meleg vízzel.

Hogyan nő vissza a hajad, ha göndör

Hagyma alapú

A maszk elkészítéséhez olyan összetevőkre van szükség, mint a hagyma, a tej és a kámforolaj. Reszelő segítségével fel kell aprítania a hagymát, majd mindent több réteg kötszerbe kell helyezni, és ki kell préselni a levét. Ezt követően öntsük a tejet a hagymalébe. A hagyma és a tej arányának kettőnek egynek kell lennie. A legjobb eredmény elérése érdekében adjon egy teáskanál kámforolajat a keverékhez..

A következő az elkészített maszk alkalmazásának folyamata. Jobb, ha a maszkot ecsettel alkalmazza, míg csak a gyökerekre. Ezután takarja le a haját műanyag borítással, majd törölközővel (ez meleg környezetet teremt).

Ezt a manipulációt el kell végezni annak érdekében, hogy a tápanyagok behatolhassanak a szőrtüszőkbe és aktiválják a vérkeringési folyamatot. Maszkkal körülbelül tizenöt-húsz percet kell sétálnia. Ezután öblítse le meleg vízzel, és öblítse le többször samponnal.

A hagyma meglehetősen agresszív termék, amely égést és viszketést okozhat. A tejnek a maszkban való jelenlétének köszönhetően azonban a hagyma irritáló tulajdonságai csökkennek. Sajnos a tej nem tudja teljesen eltávolítani ennek a terméknek az egyedi szagát, ezért a sampon használata után ajánlott vízzel és citrommal lemosni a fürtöket..

Gyömbér

Vegyünk egy evőkanál. l. reszelt gyömbért és egy evőkanál. l. sűrű jojobaolaj vagy szezámolaj. Kombinálva homogén masszát kapunk. Ezután könnyű masszázs mozdulatokkal vigye fel a maszkot a hajra, és várjon fél órát. Miután normál meleg vízzel öblítette le a haját.

A gyömbér jól stimulálja a haj növekedését, és a jojobaolaj fő feladata a fejbőr hidratálása és megvédése a kiszáradástól.

Hogyan lehet hosszú göndör hajat növeszteni

A wikiHow úgy működik, mint egy wiki, ami azt jelenti, hogy sok cikkünket több szerző is írta. A cikk elkészítéséhez 43 névtelen ember dolgozott azon, hogy idővel szerkessze és fejlessze.

A cikkben felhasznált források száma: 22. Ezek listáját megtalálja az oldal alján.

A göndör haj kezelése különbözik az egyenes vagy hullámos haj kezelésétől. Mivel finoman kezelhetőek és sebezhetőbbek a károsodásokra, sokkal nehezebb lesz ilyen hajat növeszteni. De megfelelő gondozással akár göndör hajat is növeszthet. Olvassa el cikkünket, és megtudhatja, hogyan kell csinálni.

8 ok, amiért a trichológusok szerint a hosszú haj megnövekedésére irányuló minden kísérlet kudarcra ítélhető

Srácok, szívünket és lelkünket a Bright Side-ba tesszük. Köszönöm ezt,
hogy felfedezed ezt a szépséget. Köszönöm az ihletet és a libabőrt.
Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a VKontakte-on

Sok nő hosszú, egészséges hajról álmodik. Csak azok termesztése nem olyan egyszerű, és ennek számos oka van. Cikkünkben feltártuk a főbbeket. És ha tudja az okát, akkor sokkal gyorsabban megoldhatja a problémát..

A Bright Side-nál minket komolyan érdekel az a kérdés, hogy mitől nő rosszul a hajunk, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy gyorsabban növekedjen..

1. Nincs elég hardvered

A vérszegénység vagy a vas hiánya a testben az egyik leggyakoribb ok, amely hátrányosan befolyásolja a haj növekedését. Ennek az oknak a megerősítésére vagy kizárására érdemes vérvételt készíteni és ellenőrizni a hemoglobinszintet.

Ha a normálérték alatt van, akkor vegye be az étrendbe, vagy növelje a sötétzöld zöldségek, a hús, a tenger gyümölcsei és a hüvelyesek mennyiségét. Pár hét múlva ismételje meg a tesztet, és ha a hemoglobin változatlan szinten marad, beszéljen orvosával a vaspótlók bevételéről.

2. Nem alszol eleget

A melatonin hormon nagy hatással van a haj növekedésére. Ez a hormon csak akkor termelődik, amikor az ember alszik, és csak teljes sötétségben. A napi 8 óránál kevesebb alvás hajprobléma, és kevesebb, mint 6 óra katasztrófa.

De ha a rendszernek ideiglenesen nem sikerül visszahelyeznie a pályára, akkor érdemes a következő technikát alkalmazni. Lefekvés előtt vigyünk fel 0,0033% melatonin oldatot a fejbőrre. Tanulmányok kimutatták, hogy ez a kezelés 1 négyzetméterrel növeli a haj sűrűségét. cm 3 hónap után 54,8% -kal, 6 hónap után 58,1% -kal.

3. Gyakran vágja le a haj végét

Az a fejünkben van rögzítve, hogy a száraz végeket havonta le kell nyírni. Egyszerű számítások után azonban megértjük, hogy egy ilyen szokás soha nem engedi meg a hosszú haj növekedését: átlagosan a haj havonta 1–1,5 cm-t nő meg, és vágáskor legalább ezt a hosszúságot eltávolítják. Ha a hajad nem kopik meg színezéssel és hőformázással, akkor elég, ha 3 havonta egyszer levágod..

4. Ön antibiotikum kúrát vett be

Az antibiotikumok károsítják a bél mikroflóráját, és ez közvetlenül befolyásolja a haj növekedésének sebességét. A bél mikroflóra testünk védő gátja, amelyet az antibiotikumok károsítanak. Ennek eredményeként a méreganyagok kezdenek bejutni a szervezetbe. A vérárammal elérik a szőrtüszőket és elpusztítják őket.

Megoldhatja ezt a problémát minőségi probiotikumok szedésével, vagy megvárhatja, amíg a mikroflóra természetes helyreáll. Átlagosan ez körülbelül egy hónapot vesz igénybe..

5. A maximális hajhossz genetikailag meghatározott

A maximális hajhossz genetikailag terjed. A legtöbb nő esetében ez a szám 40 és 70 cm között változik. Lehetséges, hogy a maximális hosszúság a haj hossza a lapockáig terjed, ezért minden kísérlet, hogy hosszabb ideig nőjön a haj, kudarcba fullad.

Egyébként az adott hajhossz vonzerejéről szóló statisztikai vizsgálatok adatai szerint a legvonzóbb a 30-40 cm hosszúság volt, vagyis éppen a váll alatt.

6. Problémái vannak az endokrin rendszerrel

A haj állapotát és hosszát az endokrin rendszer problémái is befolyásolják: a pajzsmirigy betegségei és a nemi hormonokkal kapcsolatos problémák. Például a női nemi hormonok túlsúlya egy nőben problémákat okozhat a haj növekedésének elülső zónáiban és a fejtetőn kopaszodásig: itt találhatók a nemi hormonokra érzékeny receptorok..

7. Menopauza lépett be

A menopauza alatti hajhullás fő oka a hormonális egyensúlyhiány. Egy nő testében a női nemi hormonok mennyisége élesen csökken, és ezzel egyidejűleg a férfiak is kezdenek felszabadulni. Ezenkívül a pajzsmirigy és más létfontosságú szervek vagy testrendszerek életkorral kapcsolatos rendellenességei is fellépnek. Mindez megzavarja a haj normális növekedését..

8. Helytelenül eszel

A rossz táplálkozás megzavarja a sejtek regenerálódását és gyengíti a hajat. Fontos betartani az étrendet, ne hagyja ki a főétkezéseket, zárja ki az egészségtelen ételeket, és ne ragadjon el diétákkal. Nem ajánlott sokáig kizárni a húst az étrendből. Fogyasszon fehérjét (tejet, halat, diót, tojást), és töltse fel testének esszenciális zsírsavtartalmait (olívaolajból, dióból).

Találtál olyan okot, amely megakadályozza a hosszú haj növekedését?

Hajápolás otthon (maszkok, hámlasztás stb.) - áttekintés

Hogyan tudnék még mindig hosszú, egészséges göndör hajat növeszteni, amely soha nem nőtt a vállam alatt! Hatalmas tapasztalatom és tanácsom: Mit kell tenni és mit nem szabad tenni !! Beszámolót tépek a szívemből!!

Sziasztok lányok!! Szívből veszem ezt az értékelést !!))))

Itt az ideje, hogy beszéljünk arról, hogyan tudtam hosszú, egészséges hajat növeszteni meglehetősen rövid idő alatt! Ma a farokcsontom hossza.

A hajam hossza soha nem érte el a lapockák alatt, és amikor elérte, akkor csak vékonyra vágott, száraz végek voltak !

Csak a vállamig tudtam fenntartani a hajam minőségét.

A hajam szerkezete: göndör, hajlamos a kiszáradásra és a szelvényekre, bolyhos, vékony, 13 éves kortól rendszeresen színezem, törékeny és nagyon lassan növekszik! Egy hónapig átlagosan 0,5 mm-rel nőnek, maximum 1 cm-rel.) Ez a genetikai sebességem, a hajam olyan, mint a nagymamámé, és egész életében nagyon rövid frizurával ment, és ritkán vágta le a haját.) Ezért mindig hallottam egyet ugyanaz a mondat sok nőtől: "ez genetika, nem menekülhet el tőle, tartsa meg azt, ami van, menjen négyzettel, ez megfelel Önnek".

Háttér:

Mindig nem tetszett a hajam, ez bosszantott, nem tudtam, hogyan kell vigyázni rá, és folyamatosan megpróbáltam fésülni - csomókban húztam ki, és nem vettem észre, hogy a fürtök egyáltalán nem fésülködtek))

Minden iskolai évet négyzettel töltöttem, és legfeljebb 20 évet a lapockákig, bár ez a hosszúság sok kívánnivalót hagyott maga után.

21 éves koromban kémiai egyengetést végeztem, és hosszú, természetes hajat nyújtottam 70 cm-es szalagokkal! 3-4 évig hosszabbításokkal járt !

2 év után egy szett haj már nem volt elegendő, és azonnal felépültem 2))) A hajam nagyon kidőlt, az occipitalis régióban kopasz foltok voltak, ahol a normál haj helyett fegyverek voltak. És mindez annak a ténynek köszönhető, hogy vékony és gyenge a hajam, és felakasztottam rá egy csomó nehéz hajat, e súly alatt az izzók csak elkezdtek kipusztulni !

Hagytam abbahagyni a hajam, amikor azt tapasztaltam, hogy a hajam gyakorlatilag eltűnt, és a maradtak nem csak eltörtek, darabonként szétmálltak, mint a száraz ágak! Pokol volt!

Mint megérted, haj nélkül maradtam))) üdvösségem a hajtűkön lévő szálak voltak, amelyekkel egy / másfél évig mentem !

Ez idő alatt az ipar haja így nézett ki:

Természetesen egy ilyen hosszúság és ilyen minőség elszomorított! A sűrűség csak két év múlva kezdett visszatérni.

És ettől nőne a haj ebből a hosszúból olyanra, amire ma 4 év kellett! Ez nem sok, tekintve, hogy 2 havonta vágom a hajam, és hogy rendkívül lassan nő.

Tehát amit kipróbáltam a hajnövesztéshez, és ami NEM működött nekem:

 1. Bors! Körülbelül 3 hónapig dörzsöltem a gyökerekbe, tiszta formában és maszkokban egyaránt. a hatás: A növekedés nem gyorsult fel, a fejbőr nagyon száraz volt, nőtt a hajhullás.
 2. Nikotinsav ampullákban, 2 hónapig használják. a hatás : száraz, irritált fejbőr, hajhullás, megnövekedett koponyaűri nyomás, fejfájás.
 3. A fejbőr népi maszkjait (konyak, olajok, kefir, majonéz, tojás) néhány hónapig tanfolyamokon készítették.a hatás: súlyos hajhullás.
 4. Mustármaszkok, csak hetente egyszer csináltam. a hatás : kiszáradt fejbőr, száraz törékeny haj, túlzott hajhullás. A növekedés nem gyorsult fel.
 5. Masszírozza a fejbőrt, tanfolyamokat végzett egy masszőrrel, majd magam is kipróbáltam otthon, de a hatás mindig egyedül volt: súlyos hajhullás, túlzott zsíros fejbőr.
 6. Hajnövesztő spray-k (a Prof és a Massamarket próbálta) hatás nem volt, a növekedés nem gyorsult fel. De volt 1 kivétel, olvass tovább róla. !
 7. Ritka samponozás, próbáltam hetente egyszer és 2 hónapig nem gyakrabban mosni hajat. A hatás : Súlyos hajhullás, viszketés, korpásodás. Nem szép megjelenésű, nem ápolt !
 8. Darsonvalization! Egy hónapig használták. a hatás : Ez a kezelés ideális arc és test bőrére, de nem hajra. A hajat minden alkalom után intenzíven kihúzták, a haj növekedése nem gyorsult fel.

Abból, amit láttam, és mi mentette meg a hajam:

 1. Egészséges táplálék, minden reggelem zabpehellyel kezdődik vízben és gyümölcsökben.
 2. Ivási rendszer - igyekszem rengeteg tiszta vizet inni
 3. Vitaminok! Vitamin komplexeket szedve a veszteség megállt, és a haj kissé gyorsabban nőtt.
 4. Esvitsin - gyógyszertárakban értékesítik, egy fillérbe kerül! Megállítja a hajhullást és aktiválja a haj növekedését.
 5. Mumiyo - több tablettát adtam a samponhoz, és megmostam velük a hajukat, a második mosás után a veszteség minden alkalommal csökkent.
 6. Az aranybajszú növény nedvétől még akkor is nő a haj, ha már régen nem nőtt. De sürgősségi lehetőség volt, most már régóta nem használom ezt az eszközt.
 7. A hajgyökerek olajmaszkjainak és általában bármilyen otthoni maszknak a megtagadása.
 8. Használjon sóradírt havonta egyszer. (Finom étkezési só, néhány csepp illóolaj pillecukor vagy levendula)
 9. A "zsemle", a feszes farok, a feszes zsinór elutasítása.
 10. Csak a hajmosás előtt fésülködöm a Tangle Teaser fésűvel, és közvetlenül a mosás után, a legkíméletesebb természetes selyemből készült fésűvel, ez plusz minden más, tökéletesen kisimítja a hajmérleget.

Fontos tények és szabályok, amelyeket magam is megjegyeztem !

 • ✅A haj ugyanúgy hasad és törik, függetlenül a stílus típusától! Volt, amikor nem használtam hajszárítót és vasalót, és volt olyan időszak, amikor hajszárítóval végzett mosás és vasalás után minden alkalommal megformáltam a hajam - a hatás ugyanaz! A haj ugyanúgy hasad és törik, úgyis le kell nyírni őket. Az egyetlen különbség a külső képen van: ápoltan járni, vagy sem
 • ✅ Valami, ami sok lánynak megfelel - lehet, hogy egyáltalán nem felel meg a hajamnak, és nem kell megvárni, amíg a haj megszokja az egyes termékeket)) (samponok, maszkok, spray-k stb.) Ha a haj először rosszul reagált - a második alkalomra nincs szükség !)))) (Korábban azt gondoltam, hogy a hajnak időt kell adni)
 • ✅ Az olajok oldószerként hatnak a hajamra. Hagyja az olajat több mint 1 órán át - a haj helyett száraz mosást kapok, ami nem alkalmas semmilyen formázásra. A jojobaolaj szárította a hajamat a legjobban.
 • ✅ A ritka mosás túlzott hajhullást okoz, még akkor is, ha a fej vizuálisan tiszta - a faggyúmirigyek olajat termelnek, és eltakarja a fejbőrt, összegyűjtve az összes port és minden rosszat a város levegőjében..
 • ✅ Olajmaszkok a haj gyökerein - a régi haj intenzív megújulását váltja ki újakkal, így a hossza soha nem változik (ezt ellenőriztem, 10 évig olajos maszkokat csináltam a gyökereken, és nem vágtam le a hajam! A hossza nem változott)
 • ✅ Szilikonos samponok használata az összetételben - a fejbőr rendszeres tisztítása bozótokkal és szilikonmentes samponok profilaktikus használata szükséges. Ellenkező esetben veszteség keletkezik.
 • ✅ Fontos, hogy megszabaduljon attól a szokástól (kinek van), hogy megérinti a haját, folyamatosan az egyik, majd a másik oldalra dobja, unalmából húz egy szálat, ül valahol az iskolában / munkahelyen)))) A haj nem tetszik !! ))
 • ✅ Fontos, hogy a haj ne dörzsölje a háta és a szék (irodai vagy autó) támla között, ügyeljen arra, hogy a biztonsági öv ne legyen rögzítve a hajon (végig meg fogja dörzsölni és megöli őket). Általában, ha az út hosszú, akkor az egyik oldalon gyenge pigtail segít..
 • ✅ Kíméletes kezelés mosás és szárítás közben! Türelem fogmosás közben! Ha kevés az idő, akkor jobb elhalasztani a sampont vagy a hajformázást, de ne rohanjon a fésüléshez. !
 • ✅ Nem tény, hogy a drága kozmetikumok jobbak, mint az olcsók! Nem kell drága termékeket üldözni a haj minőségének javításának reményében. Így például a Marokonoil hidratáló vonala nekem egyáltalán nem felelt meg (az egész vonal 10 ezer rubelbe került), és a Nature of Siberia homoktövis sorozat tökéletes volt (az egész vonalhoz 800 rubelt adtam). Csak fontos, hogy megfelelő termékeket találjon a haj típusához és a fejbőr típusához, és után - kísérletezzen a lehető legkevesebbet

Íme néhány kedvenc samponom, amelyeket rendszeresen vásárolok:

Gyorsan vissza tud nőni a haj? Trichologist elmondja

Mi a teendő, ha a tér elfáradt, és fel akarod gyorsítani a haj növekedését? Miért nem nőnek meg egy bizonyos hosszúság alatt? Hogyan társul a hajhullás a növekedés visszamaradásával, és van-e hatása a vitamin komplexekre??

Ezeket a kérdéseket feltettük a trichológusnak, az orvostudomány kandidátusának, Vladislav Tkachevnek.

Fel kell gyorsítani a haj növekedését: mítosz vagy valóság?

- Egyáltalán fel lehet gyorsítani a haj növekedését? Vagy ahogy havonta egy centiméterrel nőnek, úgy fognak növekedni, bármit is csinálok?

- Lehetséges, ha a kóros tényezők miatt a növekedés lelassul. Például a haj hirtelen elkezdett hullani, elvékonyodott, és egy centiméterrel nő, egy hónapon keresztül, mint általában, hanem 9 milliméterrel. Más kérdés, ha a hajad mindig lassan nő. Ez azt jelenti, hogy ez a te normád, és könnyebb elfogadni, mint az egyéni fiziológiával foglalkozni.

Lássuk, mi okozza általában a haj hosszát. Először a növekedési szakasz időtartama. Egyszerű szavakkal: mennyi időbe telik, amíg a haj nő, mielőtt kihull. A férfiaknál a növekedési fázis átlagos időtartama 2 év, ami körülbelül 25 centiméter hosszúságnak felel meg. A nők számára - körülbelül 6 év. Ha fiatalkorában luxus haja volt derékig, és most nem nő alacsonyabban, mint a lapockák, ez könnyen megmagyarázható. Az életkor előrehaladtával a növekedési szakasz - ami a maximálisan elérhető hosszúságot jelenti - lerövidül..

- Várjon egy kicsit, honnan származnak a hosszú, hosszú hajú férfiak??

- beszéltem átlagosan. Vannak olyan férfiak, akiknek hosszan tartó növekedési fázisa van, mint a legtöbb nőnek, és vannak olyan nők, akik rövid anagén szindrómában szenvednek. A hajuk soha nem lesz hosszú, mert rövidült növekedési szakaszuk van. A haj 3-5-7 centiméterre nő vissza, és lehull.

- Tehát mi befolyásolja még a hosszúságot?

- Közvetlenül a növekedési ütem. Tegyük fel, hogy hajad úgy nő, mint egy átlagos nő hat éven át. A kérdés az: milyen gyorsan növekszik? Ez elsősorban genetikailag programozott. Másodsorban a hormonok határozzák meg. Jelentős fejbőrszőrnövekedést figyeltem meg egy transznemű férfiakban. Gyorsan, szó szerint a szemünk előtt olyan lett, mint egy nő.

- Ha egy lánynak hat hónap múlva esküvője van, és ez idő alatt 20 centivel meg akarja nőni a haját, akkor tanácsot adhat neki?

- Rendszerint a válaszom a következő: a terhességnek kilenc hónapig kell tartania - mi történik, ha ezt az időszakot háromra csökkenti? Látja, a haj növekedése is nagyon összetett folyamat. A sejtekben másodpercenként több tízezer kémiai és biológiai reakció fordul elő. Ha megpróbálja felgyorsítani őket, akkor a haj hibásnak, "befejezetlennek" bizonyul. A keratinizációnak - ahogyan a növekedési folyamatot tudományosan nevezik - mérsékelt ütemben kell haladnia. A lány azt gondolhatja, hogy lassú, de olyan, amilyennek lennie kell. Nem kell beleavatkozni.

- Akkor honnan jött a haj növekedésének felgyorsítása? Itt van az X márka, amikor azt állítja, hogy terméke képes rá - mit jelent?

- Szerintem azt a megfogalmazást választja, amely a lehető legtöbb vásárlót vonzza. Nézd: ha a keratin képződését bizonyos hiány vagy patológia megakadályozza, akkor elég, ha megszüntetjük őket, és a növekedés javulni fog. Most képzelje el, hogy ő már normális. Ahhoz, hogy valóban felgyorsuljon - havonta több mint 1 mm-rel -, befolyásolnia kell a szervezet anyagcseréjét. A kamilla és a pitypang ebben nem segít. Hormonok és néhány immunszuppresszáns (az immunitás mesterséges elnyomására szolgáló gyógyszerek) - igen, igen. Vagyis, ha a feladat a haj növekedésének bármilyen áron történő felgyorsítása volt, akkor ezt egy minoxidil (növekedési hormon) koktél, nagy dózisú ösztrogének és progeszteron, ciklosporin és néhány más metabolikusan aktív anyag felhasználásával lehetett elérni. De ennek meg kellene fizetnie a valószínű súlyos mellékhatások árát. A "bővített teret akarok" nem jelzi kinevezésüket.

Ami lassabb hajnövekedést eredményez?

- A veszteség és a növekedés visszamaradása összefüggenek egymással?

- Egyértelműen. Mi okozza a hajhullást, általában lassítja a haj növekedését. De az alopecia nem az egyetlen lehetséges ok. Lehet, hogy nem feltétlenül veszi észre a vékonyodást.

Például létezik olyan dolog, mint a génexpresszió. Az emberi gének az élet során nem változnak, és munkájuk folyamata - az örökletes információ enzimekké és fehérjékké alakítása - megváltozik. Ha ez megtörténik, és egy ponton a gének kissé másképp kezdenek "működni", a haj növekedése lelassulhat. Ezt különösen befolyásolja az életkori tényező..

- Gyanítom, hogy a haj lassabban nőtt. Hogyan lehet megérteni - nekem csak úgy tűnik, vagy valóban így van?

- Könnyű meghatározni. A trichológus levág néhány szőrszálat a gyökér alatt, és képet készít - fototrikogram. 2-3 nap elteltével egy újabb fényképet készít a fejbőr ugyanazon területéről, és megméri az újranőtt "kender" hosszát. Az optimális hajnövekedési sebesség 0,3-0,5 mm / nap. A maximális határ valamivel több. Ezután figyelembe kell venni az életkort és más tényezőket..

- A seborrhea pedig befolyásolja a növekedési sebességet?

- Önmagában - nem. A seborrhea egy fejbőr-állapot, amelyben a faggyútermelés fokozódik. A haj nagyjából nem számít, mennyi váladék szabadul fel a faggyúmirigyből. A seborrhea hátterében azonban élesztőgombák aktiválódhatnak, amelyek viszont gyulladást - dermatitist okoznak. Ha a seborrhea seborrheás dermatitiszsé fejlődött, ez valóban súlyosbíthatja a veszteséget és közvetetten lelassíthatja a növekedést..

Hogyan nő vissza a haj, ha a növekedése valóban lassú??

- Oké, tegyük fel, hogy a haj vékonyabb és lassabban nő, mint máskor. Mit kell tenni? Többé-kevésbé egyetemes tanácsok vannak?

- Először vegyen be D-vitamint. Célszerű megmérni annak tartalmát a vérben, majd válassza ki a megfelelő adagot. A D-vitamin nem klasszikus értelemben vett vitamin, sőt, hormon. (Dr. Tkacsev itt részletesebben beszélt a D-vitaminról, - Szerk.) Egy másik E-vitamin, feltéve, hogy ez nem tokoferol-acetát, hanem természetes alfa-, béta-, delta-, gamma-tokoferolok komplexe.

- Hol lehet ezt beszerezni?

- Írja be a "mix tokoferol" szót a Google-ba - tokoferolok keveréke. A Solgar rendelkezik a megfelelő E-vitaminnal, de nem csak.

A külső szerek összetételében keresse meg a nikotinsavat (valójában szintén nem vitamint; kémiai szerkezetét tekintve inkább aminosavakra utal), koffeint, L-karnitint, adenozint (ATP-vé alakítva, amely biokémiai folyamatok energiaforrása). Az inozitol egy biogén stimuláns. A törpepálma kivonat jól ismert antiandrogén komponens. A DNS és RNS hidrolizátumok az úgynevezett purin- és permedinbázisok csoportja, amelyek felgyorsítják a növekedést. Placenta kivonat. Mindezek és egyéb alkatrészek a DSD de Luxe krémekben találhatók..

- A DSD de Luxe-nek többük van, mi az alapvető különbség?

- Ha önállóan dönt, anélkül, hogy trichológushoz fordulna, akkor a 3.4-es testápolót (a legsokoldalúbb, gyulladáscsökkentő, értágító és antiandrogén hatású) vagy annak 3.4.1. Számú továbbfejlesztett változatát tanácsolom. A pirimidin-bázisok koncentrációja ott magasabb. A 3.4.2. Sz. Lotion bármilyen típusú hajhullás esetén javallt, de kisebb mértékben androgén hatású. A 3.4.4. Sz. A seborrheás dermatitis és a hajhullás kettős gyógyszere. A legtöbb hatóanyag a 3.4.3B lotionban, de többe is kerül, mint az előzőek.

- Van-e értelme ezeket a krémeket csak patológiák és egyes összetevők hiányosságai esetén használni? Nem fogják felgyorsítani a normál egészséges haj növekedését?

- Abszolút. Ha a növekedés károsodását a keratinizációs folyamatban részt vevő komponensek hiánya okozza, és a testápoló kompenzálja ezt a hiányt, akkor a növekedési sebesség javulni fog.

- Egy dolgot nem értek: ha nem kívánatos a haj növekedésének serkentése, miért nevezik az összetevőket stimulánsoknak? :)

- Magától értetődik, hogy ezek az összetevők a "beteg" elvékonyodott hajat vastagabbá teszik, és meghosszabbítják növekedési fázisát. Hosszabban nőnek, ill. Hosszabbak a tüszőben, és kevesebbet esnek ki. Ebben az értelemben a növekedést serkentik.

- A minoxidil, amelyet egyszer megvitattunk, a diagnózistól függetlenül felgyorsítja a haj növekedését. De ez egy erős tüzérség, ellenjavallatokkal és elvonási tünetekkel. Van-e köztes kapcsolat: olyan gyógyszer, amely már nem kozmetikai - de még nem minoxidil?

- Kevés ilyen gyógyszer van, igaz. Van egy anyag - minxidin (szinonimák - kopirol, nanoxidil). A minoxidil módosított formája, és természetesen alulmúlja a hatását, de fontos előnyei vannak. Először is, annak törlése nem vezet ugyanahhoz az észrevehető visszaeséshez. Másodszor, kevésbé irritálja a fejbőrt, mivel nincs szükség kötelező propilén-glikollal való szomszédságra. Ezenkívül a minoxidilt nem használják 2% alatti koncentrációban, míg a minoxidin alacsonyabb koncentrációban működik, a szőrtüszőkbe történő jobb behatolás miatt. Ezért az azon alapuló termékek, például a Revivexil, lágyabbak.

Az új gyógyszerek klinikai vizsgálata folyamatban van. Ezek nem kozmetikai termékek, hanem gyógyászati, trichológiai termékek. Három nagyon ígéretes van közöttük. Ezek olyan szőrnövekedést serkentők és antiandrogén szerek, amelyeknek fel kell váltaniuk a finaszteridet (az 5-alfa-reduktáz - egy olyan enzim, amely a tesztoszteront aktívabb dihidrotesztoszteronszá alakítja) gátlója. Feltehetően 3-5 éven belül megjelenniük kell a piacon.

Hogyan nő az egészséges haj?

- Tegyük fel a kérdést másképp. Mi kell az egészséges és szép haj növekedéséhez? Nem feltétlenül gyorsul :)

- Rátérünk az "Egészséges életmód" szakaszra. Normál alvás, változatos ételek és még sok más a listán.

- És vitaminokat? Vannak komplexek a hajhoz és a körmökhöz, érdemes ezeket bevinni?

- Spekuláljunk. Ha az embernek súlyos A-vitamin-hiánya van, akkor mire panaszkodik: a hajának szépségére és hosszúságára, vagy arra, amit 18–19 órakor abbahagyja? A B1-vitamin hiányával szívelégtelenség alakul ki. C-vitamin hiányával - skorbut. A haj az utolsó dolog, amelyet a vitaminok hiánya befolyásol. Mit is jelent ez? Ha a hiány jelentős lenne, aggódna más, sokkal súlyosabb tünetek miatt. A vitaminokat inni úgy, hogy erősek és gyorsabban növekedjenek, értelmetlen. Az autó 70 km / h sebességgel halad tele benzintartállyal és ha a tartály félig üres. Ez a hasonlat a vitaminokra vonatkozik, mivel hiányuk észrevehető, de jelenlétük nem..

Két esetben javasolom a vitaminok szedését: a) egyidejű terápiaként a kóros állapotok kezelésében; b) azok, akik aktív képzésben részesülnek, és ennek megfelelően fokozottabb a vitaminfogyasztás. Kivételt képeznek a D-vitamin, a niacin, az inozit (B8-vitamin), bizonyos mértékben a C-vitamin. És néhány antioxidáns is: különösen az acetil-cisztein és a kéntartalmú aminosavak. Fogadásuk hatással van a test kezdeti szintjétől függetlenül. A mikroelemek közül elsősorban a cink, a réz, a szilícium, a magnézium a fontos. De megint csak önmagukban nem gyorsítják fel a haj növekedését..

- A haj minősége - ragyogás, rugalmasság - javul a fejbőr krémjeinek használatától?

- Igen, de több évbe telik, mire a haj megnövekszik, amikor igazán értékelni tudja a különbséget. Látni fogja az erősebb haj első centiméterét egy hónap alatt, 60 cm-t, illetve 60 hónap alatt. Általában a testápolókat továbbra is a hajhullás és a növekedés zavara elleni küzdelemre használják, nem pedig a ragyogásra és a szépségre. A hajszál elhalt keratinizált sejtekből áll. Nem lehet meggyógyítani vagy "helyreállítani", ahogy azt néha állítják. Csak végezzen "kozmetikai javítást" keratint, keramidokat, foszfolipideket, olajokat tartalmazó termékekkel. De ez egy teljesen más történet.

A következő cikkben - arról, hogy meddig kell tartania a maszkot a haján, mit gondol Dr. Tkachev - és a fodrászok - a laminálásról és a keratinegyengetésről.

A DSD de Luxe márka vezető trichológusa, bőrgyógyász, az orvostudomány kandidátusa, a Trichológiai Tudományos és Gyakorlati Társaság alelnöke, a RUDN Egyetem orvosi trichológiai tanfolyamának vezetője, a Trichológusok Nemzetközi Szövetségének előadója és a TrichoSciencePro diagnosztikai program fejlesztője.

A haj növekedésének egy éve: gondolataim, következtetéseim, sok szerencsém és balszerencsém. Ami elősegítette a hossz növekedését és a fürtök visszaadását. Sok-sok fotó a hajról

364 napos hajápolás
182 samponos eljárás
6 720 perc termikus kalapban
2961 hozzászólás és 33 hozzászólás
Számtalan kipróbált gyógymód, a fürtök visszatérése egész évben a Hairmaniacnál van.

Üdvözlet mindenkinek!
Egy év telt el észrevétlenül attól a pillanattól kezdve, hogy regisztráltam a weboldalunkra. Itt az idő köveket gyűjteni összesít.

Módszertani emberként megjegyzem, hogy sok mindent el kell mesélni. A mai bejegyzést kis tematikus történetek formájában készítem el, majd felsorolom az egyes hónapok főbb felfedezéseit és következtetéseit, és beszélek a veszteség elleni küzdelem következtetéseiről és eredményeiről..

Ezért ne csodálkozzon azon, hogy a történetek nem mindig lesznek összekapcsolva, mert ha egyetlen szöveget ír, akkor megint nem fogok beilleszkedni 40 ezer karakterbe

Mindenben, amit el akarok érni
A lényegre.
Munkahelyen, utat keresve,
Szívszorongásban.

A múlt napok lényegére,
Ügyük előtt,
A gyökerekhez, a gyökerekhez,
A magig...

Két kis kitérő

Gazdagító szókincs

Nem tudom miért, de valahogy zavarban voltam, hogy csak úgy írtam és írtam egy bejegyzést a "lányok, tanácsolj nekem" témában. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezt lehetetlen megtenni, csak azt tanították, hogy gyermekkoromtól kezdve tanítottak: először találja ki magát, majd kérdezze meg, ami nem világos, kérdezze meg.

Ráadásul az út elején magam sem igazán értettem, milyen kérdéseket kell még feltennem.
És egy hozzáértően feltett kérdés annak a ténynek a 80% -a, hogy a megfelelő választ kapja..

És csak ültem és olvastam a bejegyzéseket. Ott feküdtem és olvastam a hozzászólásokat. Elmentem és elolvastam a bejegyzéseket. Nos, értesz engem)

De nem csak az izgalmas olvasás kedvéért. Megnéztem a lányok hajának képeit, és figyelmesen elolvastam ennek vagy annak a gyógymódnak a leírását.

A szókincsemben nem voltak szavak a hajjelenségek leírására. Például a haj lehet:

• Vattás
• csapkodás
• Súlyos
• Sűrű
• Hideg
• Letargikus

Mondja meg, azonnal tudta-e habozás nélkül leírni az érzéseket az alapok haján történő működéséből?
Képzelje el, ha régebben sajnáltam a kamerában lévő filmeket, hogy lefényképezzem őket, akkor természetesen nem gondoltam bele, hogy mik lehetnek. És ezt is meg kellett tanulni.

De olvastam a leírásokat, lányok, és megnéztem a hajam reakcióját. Talán, ha a legelején olyan szerzők hozzászólásaival találkoznék, akiknek haja pontosan olyan, mint az enyém (közepes vastagságú, göndör és porózus), kevesebb probléma lenne

Hogyan ne veszítsd el magad

Hosszú ideje használok porózus hajra szolgáló termékeket. Nos, hála Istennek, mondd, hogy porózus hajad van.

Igen, de nagyon reméltem, hogy hideg hajat kapok a Kaaral hidratáló ampullák után. Még 30 percig is alkalmaztam őket (.). Aztán hősapka alatt melegítette. Aztán még ultrahangos vasalóval is vasaltam. De nincs hideg haj hatása a hajamra és ennyi! - Nos, lehetséges, hogy a hajam megint nem ugyanaz? - kérdeztem magamtól.

Az oldalon lévő összes lány egyöntetűen ragaszkodott ahhoz, hogy "a hidratálás után a haj hideg, sima, rugalmas".

Hol van a simaság? Hol van a rugalmasság? Eleinte nekem nem a házban volt, hogy a lányoknak más a haja!

És csak akkor, amikor elkezdtem nyomon követni a termékek működésének eredményeit, váratlanul rájöttem, hogy csak hidratáló krémek vannak, és a hideg, ostorozó hajnak nincs hatása.
Az állandó hajfotózás nagyon sokat segített nekem. Szó szerint minden mosás után új termékkel vagy a régi termékek új kombinációjával fénykép szükséges. Munkatársam fotósa már nem is áll ellen, és ki kérdezi tőle.

Az év felfedezései

Első felfedezés: Tálalás mérete

Régebben gyorsabban fogyott a sampon. Mindig. A balzsamot 1,5-szer lassabban fogyasztották. Most, amikor göndören kezdtem vigyázni a hajamra, sokkal több balzsamot kezdtem használni, mint korábban..

Második felfedezés: A fésűt egyáltalán nem használhatja

Nem igazán használok fésűt. És korábban az élet véget ért, ha hirtelen elfelejtette a fésűt az erszényébe tenni. És ugyanakkor látja, hogy a haj tincsekké és gubancokká tévedt? Én nem.

De a hajamat mindig elhatárolom, ha sok balzsammal / balzsammal lemosom. Ha hirtelen rábukkan egy koltunikra, nem sajnálom, hogy a balzsamot közvetlenül erre a helyre tettem, és finoman kibontom.

Természetesen ez a folyamat sok időt vesz igénybe, de később időt takarít meg a stílusban.
Számomra ez egyfajta meditáció. Mentálisan válaszolok olyan kérdésekre, amelyekre a munkanap alatt nem tudtam vagy nem volt időm válaszolni, vagy válaszolok egy morcos nagymamának, aki fájdalmasan a könyökével bökött a postán, vagy elképzelni tudom, hogy olyan képeket és képeket adhatok át másoknak, amelyeket csak én látok minden finomságban és szépségben és ugyanúgy látják őket (bár a tudósok nemrégiben azt találták, hogy az agyban 86 milliárd neuron van, és soha nem lesznek képesek ilyen technológiát létrehozni a képek animálására). Általában megérted - sok időbe telik, mire szétválogatom a hajamat
Időről időre még mindig kényeztetem a fejbőrömet a Tangle Teezerrel..

Harmadik felfedezés: kompozíciók olvasása

Az oldalon való regisztrációkor számomra ezek a kompozíciók csak egy sötét erdő voltak. Sűrű erdő. Hány komponens neve, hány célja van mindegyiknek. Számomra úgy tűnt, hogy soha nem fogom kitalálni, és nem emlékszem semmire.

Az Amazonia Orofluido szalonápolásról szóló bejegyzésem nagyon hasznos volt számomra a kompozíciók elemzése szempontjából. Természetesen két egész nap, reggeltől estig, rohadtul szétszedtem a kompozíciókat.

Sok időt töltöttem, de sok hasznos információt kaptam:

 • Kényelmesebb a név fordítására keresni, ha latin nevében orosz betűkkel hajt (Keratin aminosav - keratin aminosav). És először gépeltem be a neveket latinul!
 • Hatékonyabb a komponensek hatását keresni a kozmetikai eszközöket árusító webhelyeken, vagy a hajápolásban, számos hatóanyagot tartalmazó cikkben, vagy az aggregátor webhelyeken (például egy öko-függő)..
 • Miután megtalálta a kompozíció minden egyes alkotóelemét, jó lenne megpróbálni összerakni őket a kompozíció rendes elrendezésének megfelelően..

Természetesen most nem vagyok a kompozíciók megértője, de valamit már meg tudok érteni az adatbázis elérése nélkül.

Egyébként az alapról, magamnak, egész évben összeállítok egy tányért összetevőkkel, amelyek felelősek a hidratálásért, táplálásért, a haj helyreállításáért. Ide teszem azokat az alkatrészeket, amelyek megtalálhatók a kipróbált termékekben. A lemezt folyamatosan frissítik. Igen, valakinek könnyebb elmenni az oldalra, és ott megnézni, de amit találtam, rögzítettem és teszteltem, az sokkal jobban emlékezik rám.

Hidratáló

Panthenol (B-5 provitamin) - kívánatosabb, glicerin - kevésbé kívánatos
Hidrolizált kollagén
Aloe kivonat
Növény- és bogyókivonatok (fügekaktus, levendula, rozmaring, kamilla, citromfű, zsurló, rozmaring, cickafark, komló, bambusz, acai stb.) Hidrolátokkal analóg módon
Hínárkivonat (algák) - barna, kék-zöld, piros
méhpempő
A zsíros alkoholok (cetearil-alkohol, cetil-alkohol, sztearil-alkohol, behenil-alkohol, arachidil-alkohol) kiváló emulgeálószerek és hidratálók
Hialuronsav

A porózus és göndör hajam hidratálása könnyűséget ad, néha nem nyugtatva meg. A fényképeken pedig könnyen összetéveszthető egy vízelvezető hatással. Egy kivétellel - a hidratált haj kiváló fényű..
A haj puha tapintásúvá válik, bár minden irányba kilóg. De amikor nagyon szárazak, a haj nagyon durvává válik, mint az alábbi fotón..

Táplálás

Behatoló olajok (makadámia, kókuszdió, mandula, szója, napraforgó, bojtorján, sapot, murumuru, inca ichi, shea, kakaó, homoktövis stb.)

A táplálás táplálja a szálakat lágysággal, engedelmességgel, göndör strukturálással. Egy újabb érintés - a haj a tápláló termékek után nagyon sima lesz.

Felépülés, megerősítés

Fehérjék (szója, búza, kukorica, rizs, selyem, zab, mandula, quinoa)
Keratin
Elasztin
Kitozán
Aminosavak (arginin, treinin, szerin, lecitin, prolin, glicin)

Érdemes fehérjéket, aminosavakat vagy elasztint tartalmazó termékeket használni - a haj még lemosva is sűrűbbé válik. Száradás után olyan érzés, mintha valaki erőt lehelt volna a fürtökbe.
Rugalmasak, mozgékonyak, nem bomlanak szét és nem veszítik el a rugalmasságukat. De mégis, ez egy hét más érzése, mint a tiszta táplálkozás, itt megjelenik a sűrűség, mintha a haj szerkezete megváltozott volna.

De még egy kicsit a keratinról: egy-két héten egyszer, és a haj jó érzés lesz. De érdemes kétszer egymás után maszkot készíteni keratinnal, és a hajam kemény, száraz kilógó seprűvé válik.


A negyedik felfedezés: Gyakrabban dobja el az előítéleteket, próbáljon meg, kísérletezzen

Ha van ötletem, mindig megpróbálom megvalósítani anélkül, hogy a hátsó égőre tenném..

Tehát, hallottam valahol nyáron a göndör hajat csak hetente 2 alkalommal lehet mosni, mivel a fejbőr szárazabb, és azonnal meg akarta nézni.
Nem - ez nem az én lehetőségem, most nyugodt vagyok, és a hajam átképzése már nem érdekel.

És itt van egy másik elmélet, amelyet én szétvertem.
Azt is olvastam a kommentekben, hogy göndör haj esetén a végtelen maszkok nehezíthetik a göndörséget, így lefelé nyúlhatnak, és a fürtök kevésbé strukturáltak.

Csak előbb mondva, mint kész. És most már nem használom a maszkot, hanem csak kovosh-t és a formagél tetején.
A haj minden egyes mosásával szomorúbbá váltak.
Haj a kovosh + gél első alkalmazása után (maszk nélkül).

A szálak szétestek, a fürtök nem keletkeztek. Nyilvánvalóan nagyon kevés olyan erős alkatrészük volt, amelyet a vödör nem tudott adni.
Haj a kovosh + gél harmadik alkalmazása után (maszk nélkül).

És amint elkészítettem a maszkot, a hajam ismét a szokásos pillantást vette.

És nem, az erős maszkok vagy ampullák elutasításával végzett kísérletek ellenjavallt a porózus hajam számára..

És úgy gondolom, hogy mindannyian állhatunk a pálya szélén, és óvatosan figyelhetünk másokra, örökké kétségbe merülve és sajnálva az elszalasztott lehetőségeket, vagy bátran cselekedhetünk és saját tapasztalatokat szerezhetünk. Természetesen mindennek a törvényen belül kell lennie, és nem természetellenesnek).

Ötödik felfedezés: Hőkalap

Messze a leghasznosabb dolog, amit valaha vásároltam egy év alatt..

A következő mondatom hasonló lesz az aliexpress gyártói hirdetéseihez, de ez igaz. Nagyon látom a különbséget a sapkával és anélkül maszk alkalmazása között. A haj sokkal jobban és gyorsabban szívja fel a hasznos összetevőket.

Termikus kalapot használok minden alkalommal, amikor a kompozíciót a hajamra kenem. Kb. 40 percig - 1 órán át bírja (az ampullákat kivéve legfeljebb 10 percig tartom őket).

A kalap nem égett ki vagy olvadt meg, nem égette el a hajam. A tökéletes befektetés.

Hatodik felfedezés: A hajam porózus
Valójában az oldal sok lányjának bejegyzéseiben még egyfajta csendes szomorúság és leereszkedő irgalom is van a porózus haj iránt. - Ó, porózus hajad van? - olvassa el: "Ó, nincs szerencséd?" Igen, valahol álmomban néha elképzelem, hogy 5 percet töltenek Timothy hajával, és a vállalkozásomon mozogjak.

Himnusz a porózus hajra (prózában. A porózus haj minden tulajdonosa felkelhet, és felemelheti a pohár teát ):

Hurrá, elvtársak!
Valójában van itt valami vicc, de van némi igazság. Talán csak egy kérdés van, amelyre még nem találtam meg a választ - ez nedves időben hajpihe. Bármelyik szuper hidratálót is használom, a haj árulóan hullámos lesz. És a fürtök megduzzadnak és megduzzadnak, bolyhosodnak)

De következik a tesztelés sora: Van egy speciális gélem a haj megszelídítésére nedves éghajlaton az Ouidad klímasorozatból, nézzük meg, képes-e megfékezni a hajam.

Egyébként az egyenes porózus haj egy dolog, a göndör haj pedig más..
Az egyenes vonalaknak tagadhatatlan előnye van. És ez egy hajszárító használata. A mérleg szisztematikus "takarása". Emiatt a haj sűrűbbnek és simábbnak tűnik. De hogyan teheti ezt fürtökkel?

De semmi. A hajszárító ebben az ügyben nem asszisztens. A nagyon porózus göndör haj kategorikusan nem engedheti meg magának, hogy enyhe sampont, maszkot vagy ampullát, balzsamot, balzsamot vagy krémet, spray-t, gélt és olajat ne használjon. De annak a ténynek köszönhetően, hogy meglehetősen törékeny göndör szerkezetem van, nem engedhetem meg magamnak, hogy a hajamat meghúzza, kisimítsa. A mosás nélküli mozdulatok elakadnak. Ezért a kutikulát nem lehet mechanikusan simítani.

A kutikula pikkelyek simításához néhány hétig a Kapus 3.5 technikai balzsamot használtam. De nem, semmit sem éreztem a hajamon, rajtam sem működött. A haj nem válik simábbá, nedves időben sem állítja meg a göndörödést.

Eddig csak egyetlen kiutat találtam magamnak, mit kezdjek a pelyhesítő és észrevehető száraz hajjal a mosás utáni második napon. Nem számít, milyen erős a maszk, de a második napon már nem asszisztens. A hajamat 2 részre osztom, és folyó víz alatt leöblítem. Ezután a kezemmel kissé megszorítom, permetezem és felviszek egy kis formázó géllel. És mindenki úgy néz ki, hogy a haj olyan, mintha megszoktam volna látni.

Hozzáállásom a göndör módszerhez

1
Fésülés
Furcsa módon, de a göndör lányok módszerét már régen megismertem. De vázlatos. Tavaly év vége óta abbahagyta a fésülködést. Fogalmad sincs, milyen nehéz volt! A kéz szó szerint kinyújtotta magát fésülni közvetlenül mosás után. Óvatosan munkához vettem a fésűt, és a kezemnek nem volt mit elérnie a fürdőszobában. Tehát megtanultam ezt a szokásomat, ami káros a hajamra..

Miért káros? Nos, itt van egy jó példa. Az alábbi fotón a haj nincs fésülve.

És itt mosás előtt fésült (de ez még mindig villanással van)

Valamikor októberben úgy döntöttem, hogy megfésülöm a hajam utána mosás. Nem emlékszem, mikor kellett ilyen sok időm kimenni. Olyan érzés volt, hogy valaki más testében vagyok, hogy valaki másnak a haja. Próbáltam így és úgy lefektetni őket, de még mindig kitartottak.
Istenem, hogy szoktam ilyen szénakazalral a fejemen járni! Adjon ide szitáló esőt és szelet. Aznap jó hangulatban voltam ítélve.

2
Hajmosás enyhe samponnal és kovosh-val

Hogy őszinte legyek, azt hittem, hogy a kovosh már átjut a gyönyörű fürtök világába. A nyugati bloggerek annyira tolakodóan merülnek az elmékben, hogy a fürtökhöz csak kovosh szükséges, hogy nem tudtam ellenállni.

Aki olvasta a 10 merőkanál összehasonlításáról szóló bejegyzésemet, emlékszik, hogy ez a mosási módszer nem csak nekem megfelelő, de nagyon tetszett is neki. Talán ez az idei év egyik legfontosabb felfedezése..
És soha nem fáradok elismételni: ha túl agresszív samponnal tisztítod a szárazra hajlamos porózus hajat, akkor nem is álmodhatsz semmilyen fürtről.

De hogyan lehet megoldani a fejbőr kiváló minőségű tisztításának gombócát? Csak Ollin peelinget használok aloe-val hetente egyszer, és nincsenek problémák.

Ezért igen az enyhe samponokra, valamint a száraz és sérült hajra / göndör és göndör hajra / kovoshes samponokra, és nem agresszív szulfátos samponokra.

3
Stílus
Igen, ezt szeretem - ez a gél stílus. De mint kiderült, a legtöbb gél kiszárítja a hajam..

És letörölhetetlen balzsamot vagy krémet kellett felvennem a gél alá (jobban szeretem a göndörödést is).

Nedves hajra kenem a gélt, amelyből még mindig csöpög a víz. Kicsit kinyomom a vizet a kezemmel, és nekiállok az üzletnek.

A teljes hosszúságra és a gyökerekre alkalmazom, és a lehető legközelebb a gyökerekhez, majd a haj ilyen csavarodott állapotban kiszárad, és a göndör jobban kifejeződik közvetlenül a gyökerektől. Nos, azért, hogy lesz-e göndör ezen a területen, nagyrészt a tisztítószer felelős..

És csak ezután töröljem le a hajamat egy mikroszálas törülközővel. És így kialakulnak a fürtök, azaz kocogó mozgások.

Már természetes és szokássá vált számomra, hogy gélt vigyek fel a hajamra, mint hogy valaki hajszárítóval szárítsa meg a haját.

Egyébként most habokat tesztelek, és azt mondhatom, hogy nem értem, miért ajánlott hab a hullámos hajra 2a-2c. Hogyan fogja tartani a hullámokat? A hab puha formázást biztosít, a fürtök természetesekké, lazává, bolyhossá válnak.

Amíg a vastagságom nem éri el normámat, addig nem törekszem a tökéletesen meghatározott fürtökre. És hát három toll van a fejemen.

4
Kapcsolatom a szilikonokkal
Furcsa módon, de én mindig szilikonokat használtam, anélkül, hogy tudtam volna róla. És a haj jól érezte magát. Mármint nem zavarták magukat vagy nem estek ki túlzottan.

De amint elkezdtem olvasni az itteni bejegyzéseket, és megértettem a témát, rájöttem, hogy ez egy nehéz kérdés, és nem oldható meg azonnal.

Valaki szidja a szilikonokat, valaki fél, valaki tisztel. És normálisan bánok velük.
A szórakozás kedvéért vessünk egy pillantást a különböző médiumok használata közben készített fotókra.

Látsz nagy különbséget? Nem látom. A fürtök nem egyengetnek, ha szilikon termékeket használok. És annak ellenére, hogy most az őszi-téli maratonon szigorúan betartom a szilikonmentes szabályt, de valljuk be: december közepe van, nem valószínű, hogy a hátralévő két hét alatt valami gyökeresen megváltozik a hajam látványában.

Valószínű, hogy a szilikonok teljes elutasítása különösen a hullámos hajon figyelhető meg, amelyet a szilikonok meg tudnak mérni. A hajam kissé nehezebben görbül, mint csak hullámzik, így nem érinti 100% -osan.

Ezért magam számára már döntöttem: felhasználom, amit a lelkem akar.

És most szeretnék röviden beszélni az idei emlékezetes szakaszokról

Ez az első kínos fotó, amelyet 2017 szeptemberében készítettem. az összes létező probléma látható rajta:
* Nem érti a haj szerkezetét, állandó fogmosás
* A megfelelő hidratálás és táplálkozás hiánya
* Szárítás kemény szulfátos samponokkal a tömegpiacról
.

2017. október A fodrász rétegekben frizurát készített nekem, amiért nagyon hálás vagyok neki, még mindig visszanő.
Magamra váratlanul vettem észre, hogy a haj gyönyörűen meghajlik a végein..
.

2017. december Abbahagytam a fésű használatát. Szakemberre váltottam (Angel Professional, Cocochoco Intensive), és letörölhetetlen termékeket adtam az ellátáshoz, de még mindig nem illettek tökéletesen hozzám.
.

2018. január Túl szereti a letörölhetetlen termékeket. Szinte a gyökerektől kentem olajat, a permeteket naponta 10-15 alkalommal meg lehetett újítani. A haj durva, súlyozott, hullámos és hullámos lesz.
.

2018. február Hirtelen felfedeztem az Amazonia Orofluido szalon ellátását. A haj mindent megkapott, amire akkor szüksége volt: hidratálást, táplálékot az olajoktól és védelmet a szilikonoktól. Erős ragyogás jelent meg, és először tudtam kiválasztani az egyes szálakat a homogén szöszből.
.

2018. február A Dikson Ristrutturante ampullák meghökkentő hatása nagy érdeklődést váltott ki az ampullaápolás témája iránt. A kijáratnál a haj hihetetlenül fényes és sima volt, csak akkor jöttem rá, hogy az ampullák nem tettek semmit a haj belső egészségéért, hanem csak megfelelően szorították meg a porózus kutikulát, de ezek részletek.
.

2018. március Szembesült a Hair Vital termékek szárító hatásával. Nemcsak a hajam hosszát szárították meg, hanem a fejbőrt is negatívan befolyásolták, az én hibám volt, azonnal le kellett állítanom a használatát: bár a haj növekedése érezhetően felgyorsult, a veszteség csak fokozódott, és ettől a pillanattól kezdve a fejbőr azonnal élesen reagált.
.

2018. március arra a következtetésre jutott, hogy az extra-tápláló és hidratáló maszkok a hajamhoz illenek, vagyis a legerősebbek a gyártók sorában, a Macadamia Professional maszkok használatának példájával.


2018. április egy speciális Dikson krémet kezdett használni a fürtök kialakulásához. És nagyszerű élmény volt! A haj mindig határozottabban jelent meg, a hajformázás egész nap tartott és puha volt. Rájöttem, hogy a hajam formázásra szorul.
.

2018. június Az első ügyetlen lépés a hajgél használatában. A DevaCurl Ultra Defining Gel szárítja a hajam, és csak a fül vonalától helytelenül kentem fel. Ugyanakkor vannak utalások a szálak struktúrálására a gyökérzónában..
.

2018. június Speciális termékek felfedezése a göndör haj számára DevaCurl. Szinte mindegyik sikeresnek bizonyult számomra..

A termékekkel együtt elkezdtem új technikákat alkalmazni a haj kondicionálóval való szétválasztására és a haj "kondicionálására", és elkezdődött a végtelen hajgyűrés korszaka is.
.

2018. július Gyakorlati következtetést vontam le, hogy a maszkok hosszú expozíciója hősapka segítségével ideális a hajatípusomhoz.
.

2018. szeptember Erőfeszítéseim meghozták gyümölcsét: a haj tisztességesnek tűnik, a fürtök strukturáltak, és hosszában kissé pöffeszkednek. A haj a gyökerektől kezdett göndörödni. Igen, és mielőtt a hajam begörbült volna a gyökértől, de a frufru területén volt. Most, amikor vödörre és nagyon enyhe samponokra váltottam, látom, hogy ilyen "kilógó" szálak az egész fejbőrön megjelentek. Ezek a tisztítószerek nem szárítják a hajamat, hanem inkább hidratálják a hajam, lehetővé téve, hogy szabadon lehajoljon..
.

2018. november A szórakozás kedvéért kísérletet végeztem a fésüléssel.

Nem, a haj nem vált radikálisan másként, szerkezete sem változott. Fésülve összezsugorodnak, mint korábban. A már megszokott megjelenésük érdeme csak a módszertani erős gondozásban és stílusban rejlik. Ha csak samponnal mossa meg őket, a csoda nem fog megtörténni..

De már nem akarok más hajat)))

Nos, nem hagyhatom figyelmen kívül a hajhullás témáját.

Igen, ez a téma még mindig aggaszt. Minden valamivel bonyolultabbnak bizonyult, mint gondoltam. A dinamika megértése érdekében javaslom, hogy vessen egy pillantást a fotókra (ha nem akarja megnézni, görgesse végig ezeket a fotókat).

Január - Több ampullát használtam a Concept Green line fallout-ból. Nincs változás, a haj nagy.
Február - Darsonval-kúra, Loreal Aminexil Advanced ampullák, gyógynövényes maszkok (shikakai, menta illóolaj, kókuszolaj), Solgar Gentle Iron. A hajhullás kevesebb, mint januárban, de még mindig több, mint a szokásos.
Március - darsonval tanfolyam, Hair Vital, Solgar Gentle Iron. A haj érezhetően kevésbé kezdett hullani, de a fejbőr rettenetes irritációja jelentkezett, és a hajhullás pozitív dinamikája ellenére sem folytattam a krémet.
Április - a trichológus előírása szerint a Generolon 2% -ot, a Solgar Gentle Iron-ot használtam. A veszteség hormonális okával kapcsolatos félelmeim nem igazolódtak be..
Május - irritáció jelentkezett a Generolon-on, és a trichológus visszaküldte a Loreal Aminexil Advanced ampullákat. A hónap végén a haj egyszerűen csak a vállán maradt, fésülés nélkül ((
Június - darsonval kúra, Loreal Aminexil Advanced ampullák, gyógynövényes maszkok Aroma-Zone porokkal, Solgar Gentle Iron. A hónap végére javulás történt. A haj megállt "leesni", mint az őszi levelek.

Július - darsonval-kúra, öbölolaj (minoxin), gyógynövényes maszkok Aroma-Zone porokkal, Solgar Gentle Iron. Nem figyelem meg az olaj használatának észrevehető romlását vagy javulását.
Augusztus - testápoló a hajhullásért és a haj növekedéséért Concept Green vonal, gyógynövényes maszkok Aroma-Zone porokkal. Sajnos ennek a krémnek a hónap végi használatától kezdve a veszteség csak fokozódott.
Szeptember - gyógynövényes maszkok Aroma-Zone porokkal. A veszteség félelmetes méreteket kapott.
Október - maszkok gyógyszertári vitaminokból, gyógynövényes maszkok porokkal Aroma-Zone, Solgar Gentle Iron / Omega-3 / Komplex bőr-haj-köröm / Vitaminok Multi 1. A hónap utolsó harmadában csökkent a veszteség.
November - maszkok gyógyszertári vitaminokból, gyógynövényes maszkok porokkal Aroma-Zone, Solgar Gentle Iron / Omega-3 / Bőr-haj-köröm komplex. Egész hónapban a veszteség normális, el sem hiszem.

Következtetések:

A gyógynövényes maszkok személyesen nem adnak kontrollt a hajhullás és a növekedés felett. Nagyon remélem, hogy megerősítik a jövő gyökereit, de maguk a gyógynövények nincsenek kézzelfogható hatással..

A normális hajnövekedésem havonta + 1 cm. Stimuláló krémek, tonikok hozzáadásakor a növekedés 2 cm-ig gyorsul.

A Darsonval túl gyenge és lassan felhalmozódó hatást kölcsönöz. Véleményem szerint masszázzsal való inverzió helyettesíthető vödörrel történő mosás közben (fokozott a vérkeringés).

Az érzékeny fejbőröm segítségével nehéz kitalálni, melyik termék nem okoz irritációt és a következő hónapban nem fordul elő bőséges hajhullással.

Nem veszek észre szezonális veszteséget.

Nem látok észrevehető hatást a vaskészítmények szedésében.

Még nem jöttem rá teljesen, és nehéz megmondanom, hogy a vitaminok milyen hatással vannak külsőleg alkalmazva. Talán ez a placebo hatás. De miközben a prolapsust kordában tartják.

Egy ilyen erős veszteség egész éve alatt soha nem kopaszodtam el

Ha korábban rettegtem és elzsibbadtam a "táskáimtól", akkor most úgy kezelem őket, mint egy sebészt: levált és nyugodt. Ettől határozottan kevésbé lettem ideges.

Talán még mindig sokat és sokáig beszélhet konkrét eszközökről és az ezekről alkotott benyomásaimról. De mindez megtalálható a bejegyzéseimben. Ma szerettem volna meghúzni egy vonalat a hajápolás évében, és válaszolni magamnak a kérdésre: hogyan lehet ekkora különbség ebben a két fotóban.

Ha visszamennék az időben és elmondhatnék magamnak néhány évvel ezelőtt néhány tippet, az...

Ne félj kísérletezni. Szándékosan, de haladéktalanul járjon el. Néha sokat veszít, ha nem próbálja ki ezt vagy azt a gyógymódot, ezt vagy azt a stílusmódszert stb. Ha nem 40% oxid, akkor nem lesz rosszabb. Meghibásodás esetén mindig visszagurulhat. A kreativitásban az élet szórakoztatóbb, az eredmény pedig kívánatosabb.

Legyen figyelmes önmagára. Nézze meg a haj reakcióját, olvassa el a kompozíciókat, elemezzen, jegyzeteljen. Ha meg akarja érteni a haját, és megközelítést szeretne találni hozzá, akkor képesnek kell lennie arra, hogy megkülönböztesse nemcsak a „fekete” és a „fehér”, hanem az árnyalatokat is.

A lehető leghamarabb vegye észre, hogy érzékeny a fejbőre. Ne használjon erős melegítő maszkokat és testápolókat, ezek fokozott hajhullást váltanak ki. Ugyanez vonatkozik a természetes olajokra is - bőséges veszteséggel még rosszabbá teszi.

A legjobb, amit tehet, hogy megtisztítja és hidratálja a fejbőrét, és hagyja békén..

Még ha nem is működik azonnal, ne add fel. Minden cselekedetnek kumulatív hatása van. És amikor cselekedetei eljutnak az automatizmusig, váratlanul meglátja az eredményt.

Ha szükséges, nézd meg a legelső hajfotódat, amelyből számolsz. Néha elfelejted, hogy haladsz előre. Minden erőfeszítés leértékelődik, és elveszíti a hitét önmagában. De azon a fotón már teljesen más ember és teljesen más a haj. De te is te voltál.

Ezen hagyjam, hogy elvegyem a szabadságomat. Hihetetlenül érdekes év volt. Olyan sok felfedezést tettem - termékek, hajápolási technikák terén. És ami a legfontosabb: találtam hasonló gondolkodású embereket, akik, ha vannak, nem engedik, hogy feladjam. Köszönjük támogatását, tanácsát. Talán egyedül én már régen elhagytam volna egy ilyen alapos ellátást. És mindegyikőtök példája minden alkalommal emlékeztet: lehet.

Kösz! Minden gyönyörű haj, kellemes tudatosság és pozitív!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Egyszerű szabályok arra vonatkozóan, hogy otthon hogyan kell levágni a töredezett végeket

Sok kedvezőtlen tényező hatására a haj elveszítheti természetes szépségét, rugalmasságát és nedvességét.Gyakran szenvednek a tippek - időről időre túlságosan szárazak és kemények lesznek, és kettéágazni is kezdenek, amitől a haja rendetlen és szemtelen.

Inneov hajra

Kiegészítők, tápszerek új generációja a bőr és a haj számára. Több mint 30 szabadalomTáplálóink ​​felszívóképessége garantáltan mélyebb mechanizmusokban természetesen működik, tiszteletben tartva a testet.