Legfontosabb / Kiegészítők

Társadalom

Kiegészítők

Általában nem veszek tanácsot a Bulgária hegyeiben élő nomádoktól. De Miriam Lancewoodban volt valami, ami megnyert. Az Öt csatornán az Új élet a vadonban című sorozatban szerepelt férjével, Peterrel - a pár csak évi 3000 fontból él (kb. 255 000 rubel évente - kb. fordításban) - és többek között megmutatta, hogyan mossa puha karamellás fürtjeit saját vizeletével.

A műsorvezető, Ben Fogle barátom nevetett, amikor, amikor leült egy bulgáriai patak fölé Bulgáriában, kezében egy csésze vizeletével, megjegyezte: „Még mindig meleg van”, és játékosan ráöntötte a fejére..

- Most - mondta a gyönyörű Miriam guggolva és kontyba hajtogatva a haját -, ezt 20 percre kell hagynunk..

Nem rajongok a kozmetikai fantasy repülésekért. Kétértelmű vagyok Gwyneth Paltrow Goop és Instagram blogjain tett ajánlásaival kapcsolatban, tele csevegéssel a legújabb arcmaszkokról, amelyek csak akkor ragadnak meg, amikor egyszerűen nincsenek fontosabb dolgok..

De Miriam más volt. Holland, de könnyen összetéveszthető egy ausztráliai vagy ausztráliai szupermodellel - hibátlan bőrrel, világos szemekkel és vékony, erős végtagokkal. Az arccsontja egyértelműen az észak-európaiak arccsontja, keze nem kecses, hanem erős, mert ahhoz, hogy hét évig „kényelem nélkül” élhessen, íjjal és nyíllal kell megölnie az ebédjét. Tekintete határozott és magabiztos.

Kontextus

Mindannyian egy kicsit elbűvölőek akarunk lenni.

A próféták és a vezetők frizurája

És a haja! Közel egy évtizede nem láttak szépségszalont a közelben, de természetes fénysugarak ragyogtak, amelyek tökéletesen keretezik az arcot. Valóban valami nagyon személyes dolog eredménye lehet, és nem a legújabb sampon és balzsam vegyszerek nélkül??

Hollandiában, ahol Miriam már kiadott egy könyvet nomád életéről, olyan nők tisztelik, mint én: 40-50 éves, elbűvöli valaki, aki figyelmen kívül hagyja a társadalmi konvenciókat, és primitív életet él a természettel összhangban. Miután már bevittük a gyereket az iskolába, vagy elvittük onnan, és leültünk pihenni, melyiket közülünk egy csésze kávé mellett nem visz el az ilyen egyszerű lét gondolata, vízesések és lagúnák között?

Valószínűleg nem hagyhatom a gyerekeket egy barlangban Bulgáriában, de legalább megpróbálhatnám ugyanolyan hajat kapni. Másnap reggel tévénézés után már tudtam, mit kell tennem.

Természetesen aggódtam, hogy a fürdőszobában piszoárszagú lehet a férfi szobában. De örömmel értesítlek benneteket, hogy ez nem történt meg. Talán ennek az az oka, hogy lefekvés előtt ittam egy nagy pohár Picpoul de Pinet-t, de az aromája váratlan vaníliás jegyekkel bizonyult. Nagyon kényelmes, hogy ezt a poharat a mosogatónál hagytam, így most jó tározóvá vált az új leletem által javasolt szépséggyűjtéshez a szépségéleti hackek területéről..

Az a tény, hogy ez egy nagy, pocakos pohár volt, hosszú, elegáns lábbal, az egész akciót bakhanáliának tűnt, amikor a WC fölött lógva arra gondoltam, milyen közeli barátok tudnám bevallani ezt a kis trükköt (egy pillanatra sem, kedves olvasó, Nem gondoltam, hogy elmondok neked erről).

A zuhany alatt szokás szerint leöblítettem a hajam, majd előre hajolva, amennyire csak lehetséges, belemártottam a pohárba. Annak ellenére, hogy Miriam haja főleg a szabadban volt a forró napsütésben, a végei nem voltak szárazak és töredezettek, mint a hajszárítóink. Talán a vizeletről van szó.

Multimédia

Hajvágás pislogással

Aztán továbbra is előrehajolva öntöttem a vizelettel a sörény többi részét, és a fejbőrömbe és a felső nyakamba masszíroztam. Enyhe pánik csak akkor merült fel, amikor egy kis folyadék végigfutott az állkapcsomon veszélyesen közel a szorosan összezárt ajkaimhoz. Gyorsan letöröltem a tenyeremmel, rájöttem, hogy a vizelet terápiájában már felfedeztem a határaimat. A közeljövőben határozottan nem cserélném a reggeli csésze teámat egy pohár borostyán nedűre..

A vizelet hajra gyakorolt ​​előnyeit a tudomány támasztja alá. A fejbőr masszázs fiatalítja a tüszőket és kezeli a hajhullást, serkenti a haj növekedését. A vizelet antiszeptikus, amely számos fejbőrprobléma kezelésében segíthet, beleértve a fertőzéseket, viszketést és korpásodást. Ammóniát, a bolygó egyik legjobb természetes tisztítószerét tartalmazza. A rómaiak tudták ezt, és hatalmas kádakat töltöttek vizelettel a togák mosására, mert az nagyon jól oldja a zsírt. Természetes fehérítő tulajdonságai voltak az oka annak, hogy a vizeletet fogkrémként vagy szájöblítőként is káprázatos mosolyra késztették - így a drága fogfehérítő eljárás helyett manapság csak bátor.

A vízben lévő ammónia maró hatású, de gyenge lúgként is működik, amely lebontja a szerves anyagokat - ezért fel lehet használni az állatok bőrének lágyítására és barnulására. Más szavakkal, a vizelet mindazzal a gyengéd tisztító tulajdonsággal rendelkezik, amelyet egy drága samponban szeretne megtalálni..

Mivel megkínzott, dolgozó három gyermekes édesanya vagyok, és nem vagyok gyermektelen nomád, nem engedhettem meg magamnak azt a luxust, hogy 20 percig áztassam magam a vizeletben. De öt percig hagytam, miközben azon gondolkodtam, vajon Miriam borotválja-e a lábát, majd elkezdtem öblíteni, öblíteni és öblíteni... paranoid félelmemben, hogy olyan szagot érezhetek, mintha nem bili edzett valakivel tölteném a napot. Extra tusfürdőt használtam a testem többi részének mosására, majd mint őrült, öntöttem dezodort.

Annak ellenére, hogy nem használtam a szokásos kondicionálómat, a hajam meglepően könnyen fésülhető volt. Gyors öt perces, gondatlan hajszárítás után fényesebbnek tűntek a szokásosnál. Lenyűgözve fésültem végig az ujjaimmal a nap folyamán, csodálkozva azon, hogy milyen sima érzés érzi őket - mintha lágy vízzel mossák volna őket, nem pedig a kemény, vízkőanyaggal, amelyet Londonban használnunk kell. Őszintén szólva megtértem erre az új hitre.

Az irónia az, hogy szépségtanácsokat kapok egy nőtől, aki nem sminkel, és egy fillért sem költ kozmetikusokra, és én nagyon szeretem. A vizelet sampon nem biztos, hogy mindenkinek való, de mindannyiunknak arra kell törekednünk, hogy egy kicsit "Miriam" legyünk, a saját utunk mentén, és megtörjük a társadalom nőkkel szemben támasztott elvárásainak sztereotípiáit..

Írtam Bennek, és elmondtam, hogyan inspirált engem a programja. - Látnod kellene, mit csinál a kakával! Válaszolt. Azt hiszem, viccelődött.

Az InoSMI anyagai kizárólag külföldi médiumok értékelését tartalmazzák, és nem tükrözik az Inosmi szerkesztőségének álláspontját.

Vizelet a haj növekedéséhez

A modern nők és férfiak bármire készek a szépség megőrzése és növelése érdekében. Néhányan rendkívül sok pénzt költenek kozmetikus szolgáltatásokra és márkás ápolószerekre. Mások olcsó és néha ingyenes eszközöket használnak otthon. Az egyik ilyen gyógymód a vizelet. Lehetséges-e rendszeres vizelettel mosni a hajat, és milyen hatással van a vizeletterápia a hajra??

Milyen típusú vizelet használható a hajhoz?

A vizelet kémiai összetétele a folyadék állapotától, az ember életkorától és egészségi állapotától függ. A következő típusok léteznek:

 • újszülötttől - megnövekedett mennyiségű karbamidot tartalmaz más vizeletfajtákhoz képest. Íz - éles és savanyú, kiváló fertőtlenítő a sebekre, a horzsolásokra,
 • gyermektől 13 éves korig - sok immunkomponent tartalmaz, jobb gyakori fertőző betegségek esetén használni,
 • 18-30 éves férfitól - csak személyes használatra vonatkozik, az ellenkező nemnél nem használható,
 • terhes nőktől - nagy mennyiségű aminosavat, vitamint, glükózt tartalmaz, de a normál vizelettel összehasonlítva a hormonok mennyisége is meghaladja,
 • az idősektől - haszontalan folyadék, külsőleg és belsőleg sem hoz semmilyen hasznot.

A különböző neműek vizelete különbözik a hormonok összetételében, ezért jobb, ha saját vizeletét használja.

Friss, régi és elpárolgott vizelet

A friss vizelet egy nemrégiben összegyűjtött folyadék, amely még nem hűlt le, és amelynek hőmérséklete közel 36 fok.

A régi vizelet olyan salakanyag, amely lehűlt és ammónia-szagot áraszt. Ilyen anyagot csak szakemberek használhatnak..

Az elpárolgott vizeletet oly mértékben hevítik, hogy az eredeti térfogatának 3/4-ét elveszíti.

Fagyasztott vizelet - szagtalan, leggyakrabban külső használatra használják.

Kozmetikai célokra, ideértve a hajmosást is, ideális az elpárolgott vizelet, amelyet körülbelül egy hétig tartanak. Az anyag összegyűjtésekor figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a reggeli vizelet a maximális tápanyagmennyiséget tartalmazza.

Haj felvitele

A haj tökéletlenségének típusától függően a vizelet felhasználásának különböző megközelítései vannak..

Hajhullás

Öt napos vizeletgyűjtés megteszi. A használat hatásának eléréséhez csak vizelettel kell öblítenie a haját. Ezt egy hónapon belül meg kell tennie..

A vizeletkompressziók a vizeletterápia rajongói szerint szintén nagy előnyökkel járnak a haj megőrzésében. Az elpárologtatott vizeletet pamutpárnával kell bedörzsölni a fejbőrbe, majd tegyünk rá zuhanyzósapkát vagy szokásos műanyag zacskót. A hatás fokozása érdekében ezenkívül törölközővel is becsomagolhatja a fejét. Két-három óra elteltével mossa meg a haját szokásos samponnal. Annak érdekében, hogy a gyógymód hatása ne okozzon sokáig várakozást, hetente háromszor kell elvégeznie az eljárást. Általános szabály, hogy a haj az első használat hetét követően erőssé és fényessé válik..

Menopauza esetén a nőknél gyakran hullanak ki a hajcsomók. Ennek oka a hormonális változások és az ösztrogén hiánya. Ez az anyag változatlan formában található meg a vizeletben. Ebben az esetben jobb bevinni..

Ehhez készítsen elő 250 ml vizeletet egy nap alatt. A következő napon szájon át kell bevenni a következő rendszer szerint: 3 korty 3 óránként. Nagyon nem ajánlott húst, tejet, túrót, kefirt, tejfölt, vajat, burgonyát és paradicsomot fogyasztani. A tanfolyam 2-4 hét. Ha szükség van újrafelhasználásra, ezt legkorábban egy hónappal az utolsó adag után kell megtenni..

Száraz bőr és korpásodás

A nem megfelelően kiválasztott samponok, alacsony minőségű mosószerek használata esetén a fejbőr gyakran pelyhesedik és korpásodik. A speciális módon összegyűjtött friss vizelet segít. A gyűjtés során csak a vizelet középső részére van szükség. Ez általában az a tanács, hogy a tesztet kórházakban kell összegyűjteni. Ez a rész tartalmazza a legkevésbé káros anyagokat, ez a legtisztább és legbiztonságosabb. Elég a fejet öblíteni az összegyűjtött friss anyaggal. A bőr 2 hét múlva normalizálódik.

A vizelettel végzett masszázs megbirkózik a korpával. A régi vizelet megfelelő az eljáráshoz. Enyhén dörzsölje be a bőrbe. Ezután mossa le a vizeletet a hajról.

Hasított haj

A maszkok remek lehetőség. A vizeletet forralással előzetesen elpárologtatjuk. Az eredeti folyadékmennyiség felének vagy harmadának meg kell maradnia. A terméket rendszeresen alkalmazzák a haj végére, tanácsos minden este maszkot készíteni. Reggel öblítse le a haját egy gyógynövényes főzettel.

További információ a belső használatról

Annak érdekében, hogy a vizeletterápia gyorsabban segítsen a haj hiányosságainál, azt belső módszerrel kell kombinálni. A napi adag bármely betegség esetén 250 ml. A gyűjtés és fogadás legjobb ideje kora reggel. A középső adag a legegészségesebb és leghatékonyabb.

Néhány kezelési szabály:

 • jobb, ha az urinoterápiát beöntéssel kezdjük, majd külsőleg alkalmazzuk, megtesszük az utolsó lépést belül,
 • tartózkodjon a tabletták, keverékek, tinktúrák szedésétől a gyógyszerek elutasításának pillanatától az első pohár vizeletig, 2 napnak el kell telnie,
 • tartsa be az elkülönítés elvét a táplálkozásban, ez segít elkerülni a vizelet csípős szagát, javítja az összegyűjtött anyag minőségét,
 • nem vizelhet folyamatosan vizeletet - 1-2 hónapig tartson szünetet,
 • egyél főtt zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket,
 • a szakértők azt tanácsolják, hogy a vizeletkezelést a holdciklus elején kezdjék el,
 • nem végezhet masszázst, ha sebek, horzsolások és pustulák vannak a fején, jobb, ha testápolókat készít,
 • a napi vízmennyiség nem kevesebb, mint 1 liter.

Figyelem! Az eljárás előtt ajánlott átadni a vizeletvizsgálatot a veszélyes baktériumok jelenlétére.

Ha követi a gyógyító Malakhov könyvét, akkor vizet kell inni anélkül, hogy felnézne a pohárból. Ugyanakkor kis kortyokat inni. Nem szabad megállni és inni folyadékot. A vizelet második része kiküszöböli az első rész előnyeit.

Hogyan lehet legyőzni a pszichológiai akadályt?

A vizelet belsőleges bevitele sok ember számára kihívást jelent. Vannak, akik kompótokat és lekvárt adnak a vizelethez, hogy leküzdjék az undort. A kellemetlen utóíz megszabadulása érdekében a vizeletterápia tapasztalt hívei enyhén sózott uborkát és garnélát fogyasztanak.

A vizelet fokozatos megszokásához javasoljuk, hogy először mossa meg a kezét, majd törölje le az arcát. Ügyeljen arra, hogy egy idő után mossa le vízzel, de szappan nélkül.

Ellenjavallatok

A tilalom értelmében a vizeletterápia bármilyen módon ilyen állapotok és betegségek esetén:

 • terhesség,
 • szoptatás,
 • csontritkulás,
 • erekkel és szívvel kapcsolatos problémák,
 • onkológiai betegségek,
 • zuzmóval, gombákkal és vírusos bőrelváltozásokkal,
 • gyermekek, serdülőkor - lehetséges: satnyulás, alsúly vagy elhízás,
 • diabetes mellitus,
 • hormonális problémák,

A vizelet káros anyagokat és méreganyagokat egyaránt tartalmaz. Óvatosan kell megközelíteni az alkalmazását. A haj egészségi állapotának és állapotának romlásának legkisebb jele esetén azonnal abba kell hagynia a szedését..

Következtetés

Ha erős pszichológiai akadály áll fenn, akkor nem szabad erőltetnie magát, csak külső használatra és beöntésre korlátozhatja magát. A vizeletterápia nem igényel költségeket, és ha minden szabályt és ajánlást betartanak, ez biztonságos módszer a kozmetikai eljárások elvégzésére.

Mi történik, ha vizeletével mossa meg a haját?

Az ókori görögök ezt tették? Mit gondolsz erről? Azt mondják, hogy erősíti a hajgyökereket, és általában a haj dús lesz.

Ezt most komolyan mondod ?! A vizelet a szervezet feldolgozott hulladékterméke, minden hasznos biológiai anyagtól mentes! De mikrobák éppen ellenkezőleg, vannak benne, ha a bőrre kerül, ez negatív következményeket okozhat! Így kell gondolkodnia azon, hogy "ezzel" öntözze-e a haját. Puszta hülyeség!

Valójában az ókori görögök nem a saját vizeletüket használták erre, hanem egy egészséges csecsemő vizeletét, aki csak anyatejjel táplálkozik. Azok. egyfajta csecsemők által feldolgozott anyatej, amelyet sok nép gyógyszernek, nemcsak vizeletnek tekint.

Még Kleopátra királynő is megtette.

A lényeg az, hogy a baba továbbra sem vesz semmit más ételből..

A szegények egy borjúból (és még egy disznóból is) vettek vizeletet, amely szintén nem tudott mást, csak az anyatejet.

Egyfajta tápláló maszk, amelyet egy ideig a haján kell tartania, majd le kell öblítenie, és nem vizelettel a fején.

És egy felnőtt vizeletében ugyanazok a vírusok és baktériumok vannak, mint az egész testében, és sok mindenből, amit maga az ember nem tud. Tehát volt olyan esetünk, hogy egy szemész (szemész) gyanította, hogy egyik betege a szemhéjak szifilisz elváltozását szenvedte - vizeletével megmosta a szemét, elkezdtek fetrengeni benne, de nem tudott nemi betegségéről.

A hajhullásnak több oka is van. Leggyakrabban ez a szervezetben a szükséges anyagok hiánya, általában a cink. A hormonális zavarok a fejbőr vastag hajának elvesztéséhez is vezetnek. Nem hiába a tesztoszteronfelesleggel rendelkező férfiak teljesen kopaszok, amit manapság a férfiasság jeleként érzékelnek. Az első esetben meg kell inni a szükséges vitaminokat, az orvos tanácsot ad nekik. A második esetben normalizálnia kell a hormonális hátterét. És ezt egy szakorvos segítségével is megtesszük. Mindkét esetben a vizelet dörzsölése a fejébe nem segít..

De a masszív hajhullásnak még egy gyakoribb oka van - gombás fertőzés a fejbőrön. A vizelet bejutása a fejbőrbe röviddel a hajmosás előtt segít a gombák ellen. Ha ez a gombás fertőzés hatalmas hajhullást okoz, akkor célszerű vizeletét használni, mivel olyan anyagokat tartalmaz, amelyek zavarják ezen mikroorganizmusok életét..

Igaz, nem kevésbé hatékony és sokkal kellemesebb egy órával a hajmosás előtt kefirrel vagy savanyú tejjel bekenni a fejét. Szép és dús haj a fejeden!

Vizeletterápia - áttekintés

Nagyon jól stimulálja a haj növekedését!

Még gyerekkoromban ismerkedtem meg a vizeletterápiával. Nagynénémet Gennagyij Malakhov könyvei elhurcolták, és minden formában használni kezdték őket. Természetesen én is rákötöttem erre, és be kell vallanom, egyes esetekben a hatás elég jó. Ma szeretnék elmondani a legrelevánsabb alkalmazási területről: a haj vizeletmaszkjairól!

Voltak olyan időszakok az életemben, amikor nagyon elvesztettem a hajam: csak csomókba hullott, a hátralévő hajat még trükkösen is át kellett fésülnöm, hogy lezárjam a hátráló hajszálat. Először 15 évesen kezdtem nagyon kopaszodni, majd elpárologtattam a vizeletemet, és minden egyes mosás előtt több órán át vagy akár az egész éjszakára maszkot kezdtem készíteni a fejemen..

Az elv a következő: veszünk egy liter vizeletet, lehetőleg nem túl öreg, mert erős szagot áraszt, 4-szer elpárologtatja nagyon alacsony hőfokon nyitott fedéllel, és pamut törlővel melegen dörzsölje a fejbőrbe. Aztán táskát teszünk a fejünkre, a tetejére pedig kalapot a melegség érdekében! A vizelet többi részét hűtőszekrényben tárolja a következő használatig. Alkalmazás előtt - melegítse vízfürdőben.

Egy sor ilyen maszk után néhány hónap múlva örömmel vettem észre, hogy a kopasz foltok helyén göndör bokrok kezdenek növekedni !! Bár a hajam mindig egyenes volt. Ezek az új vastag és kusza idióták sokáig kiemelkedtek az egyenes haj hátterében)) Sajnos nem volt fotóm, mert sok év telt el. Emlékszem, hogy a fodrász meglepetten nézett a hajamra, és megkérdezte: "Mi ez a zavaró itt." Aztán a fürtök természetesen kiegyenesedtek.

Anyám azt is elmesélte, hogy húgával 50 éves korukban hogyan fogták el a férgeket. A nővér ezután teljesen eltávolította a szőrt a fején, az anya pedig részben (az elváltozásban). Az ilyen betegségek után a haj örökre elhagyhatja gazdáját, és most egy öreg nagymama azt tanácsolta nagymamánknak, hogy mossa le a lányok fejét vizelettel. És mindkettőnek haja lett, és anyámnak még nagyon vastag haja is volt!

Természetesen, ha a haj hormonális rendellenességek miatt hullik ki, akkor egyedül a maszkok nem fognak megmenteni, ennek ellenére többször is teszteltem magamon az ilyen maszkok hatékonyságát, és rendszeresen elvégzem őket. Ez a legegyszerűbb maszk, amelyet ismerek (nem kell semmit keverni, és könnyen felvihető a hajra. Használhat akár frisset, akár egy lecsupaszítottat). Ha összehasonlítunk a bojtorjánolajból, tojásból, mézből és egyéb élelmiszer-összetevőkből készült maszkokkal, akkor ezek általában serkentik bennem a hajhullást, így sokáig lemondtam róluk ((. És mellesleg a vizeletmaszk után a haj nagyon fényes! Próbálja ki, nem fogja megbánni )).

Vizelet hajra

A rendhagyó kezelési és szépségápolási módszerek itt-ott megjelennek és felhívják magukra a figyelmet. A haj vizelete éppen ilyen eset. A kozmetológia és a testápolás a domináns, és több ilyen új termék van, sőt, egyesek még drága eljárásokká is válnak. A módszerek jelentős része a bőr és a haj ápolására vonatkozik, rendszeresen bemutatva mindenféle gyógyító és fiatalító módszert. Az ilyen nem szabványos megközelítések között szerepel a haj vizelettel történő kezelése vagy, ha egészen egyszerűen, a haj vizelettel történő kezelése. Mindez meglehetősen specifikus, és sokan undor és félreértés, elutasítás érzését váltják ki. Bár az urinoterápia nem elismert hivatalos gyógyszer, ennek ellenére különféle területeken és széles körű betegségek kezelésében használják, és el kell mondani, hogy sok sikeres eredmény van. Beszéljünk részletesebben arról, hogyan használják a vizeletet a hajhoz, és vegyünk figyelembe néhány receptet ebben a témában..
A haj vizeletét erősítik, visszaszerzik az elveszett tulajdonságokat és tulajdonságokat, javítják a növekedést és megakadályozzák a kopaszodást. Fiziológia szempontjából a vizelet egy kész és hasított termék, amely aminosavakat, vitaminokat, hormonokat, nyomelemeket tartalmaz, minden komponenst feldolgoznak, és olyan formában vannak, amelyet a szervezet gyorsan felszív, és nem igényel további energiaköltségeket a feldolgozáshoz. Ez egyfajta, ha olyan éltető húslevest szeretne, amely csak hasznos és szükséges összetevőket tartalmaz. Hajunk gyakran kevesebb építőanyagot és erősítő elemet kap, ami hatással lesz állapotukra és egészségükre. A vizeletet a kozmetológiában maszkokként, balzsamokként, pakolásokként, elpárologtatott borogatásként használják, azaz meglehetősen változatos és irányított. Ugyanakkor az urinológusok javasolják a régi vizelet (5-7 napos expozíció) használatát a hajra, arra hivatkozva, hogy a katabolikus folyamatok elérik a maximumot, és a végső anyag rendkívül hasznos a haj számára. Az alábbiakban számos ilyen vizeletkezelést kínálunk Önnek.
1. Tartós vizeletet kell venni 300 ml mennyiségben, enyhén melegíteni kell meleg állapotba, és könnyű masszírozó mozdulatokkal felhelyezni a hajára, letakarni egy zacskóval vagy filmmel, és legalább fél órán át állni a fején, samponnal lemosni a vizeletet. Ezt az eljárást hetente háromszor meg kell ismételni két hétig, ezután élvezheti az eredményt: puha és selymes haj..
2. Jobb ezt az eljárást reggel elvégezni, amikor éppen felébredt, és friss reggeli vizeletre van szüksége legalább 200 ml mennyiségben. A kapott termékhez adjunk hozzá két tojásfehérjét, amelyet előre habosra keverünk. Keverjük össze alaposan, amíg homogén állagú nem lesz, és kenjük fel a fejre, majd tekerjük be egy törülközővel és állítsuk 20 percig, öblítsük le. Ezt hetente kétszer, három héten keresztül végezzük..
3. Vegyen 400 ml-t. régi vizeletet, tegye egy zománcozott tálba, és lassú tűzön párolja, amíg a térfogat fele el nem forr. A kapott maradékot hűtsük le, és vigyük fel a haj végére, előre megnedvesítve. Hetente többször meg kell ismételni egy hónapig.
4. Vegyen 300 ml-t. régi vizeletet, adjunk hozzá egy teáskanál tengeri sót, egy evőkanál pálmaolajat. Bemelegítés vízfürdőben, keverés. Használja balzsamként a megmosott, nedves hajra. Alkalmazza a keveréket hetente 2-3 alkalommal, legalább két hétig.
Ez a négy recept viszonylag biztonságos az egészségére nézve, és nem igényli a vizelet lenyelését vagy más sokkoló viselkedést. A vizeletterápia egy sajátos terület, és alkalmazásának előnyei nem mindig észrevehetőek és kézzelfoghatóak, de valahol egyáltalán hiányoznak, ami nem teszi lehetővé, hogy kivétel nélkül mindenkinek beszéljünk a hasznosságáról. A vizelet kozmetológiában történő felhasználásának témája meglehetősen ellentmondásos és kétértelmű, ami nem teszi lehetővé, hogy ez szakmailag jelentős lehetőséggé váljon, ezért a haj és más testrészek számára történő használatát átgondoltan kell átgondolni annak érdekében, hogy elkerüljék az egészség károsodását és az ezen eljárásokból fakadó csalódást..

11 megjegyzés

Vizelet hajra. Ez is. Nem ismerem az alkalmazás statisztikáit, de nem valószínű, hogy sikeres lenne. Ilyen játék fel sem merülne bennem. Pozitívan nézem a nem mindennapi gyógyítási módszereket, de a vizelettel egyértelműen túl sok, ráadásul nyilvánvaló és minden előfeltétel nélkül. Őrültségnek tartom az ilyen terápiát, bármit is mondanak az egészségügyi előnyökről.

A második hónapot csinálom: hetente egyszer 4-5 órán át tartom a borogatást, majd lemosom, és a haj teljesen leesett! Visszatért a fény, amit már több éve nem láttam. Azok a nyavalyás emberek, akik szívesebben fizetnek pénzt sokkal kevésbé hatékony eszközökért, annyit csavarhatnak, amennyit csak akarnak. Hadd ordítsák tovább, hogy a vizelet vad és undorító, és kopaszodjanak be a ravaszokra. Egyetértek velük. Nincs szükségem versenyzőkre. Én magam is tömörítést készítek vizeletből, és élvezem az eredményt.

Nona, lehetséges-e vizelet segítségével helyreállítani a haj sűrűségét a hajhullás után?

Jekatyerina, ez lehetséges. Csak időbe telik. Hányat nem tudok biztosan megmondani, azt hiszem, hogy legalább 2-3 hónap. Ráadásul át kell gondolnia étrendjét. A haj egészsége, a haj sűrűsége, a megjelenéssel kapcsolatos jelenségek.

Nona, ha antibiotikumot szedek, használhatok vizeletet a hajamhoz?

Jekatyerina, ha valamivel kezelik, akkor nem itt az ideje a vizelet használatának. Viszonylag egészségesnek kell lenned. Az antibiotikum-terápia után a testnek legalább néhány hónapra van szüksége, hogy rendet tegyen. Várja meg a kezelés befejezését. Ha ez nem titok, amelyet antibiotikumokkal kezelnek?

Basszus, milyen ón... vizelet. Minek írni erről. Adj utat a bolondoknak, és habozás nélkül követni fogják. Számos hatékony és sokkal kevésbé radikális módszer létezik a hajproblémák megoldására..

Nem lennék ennyire kategorikus az ítéleteimben. Számos példa bizonyítja ennek ellenkezőjét: a kínai orvoslás, az ájurvéda stb. Az a tény, hogy egyesek egyenesen elutasítják, mások javát szolgálják. Mint másutt, itt is ismernie kell és meg kell értenie a kezelés alapelveit, rendelkeznie kell egy céllal és egy végrehajtási programmal, akkor lesz eredmény.

Amíg nem próbálod, nem fogod elhinni. Én sem hittem és nem bíztam sok mindenben, de aztán meggyőződtem az ellenkezőjéről. Gyakran támaszkodunk drága gyógyszerekre, miközben figyelmen kívül hagyjuk őseink tapasztalatait. Ha okosan használja a vizeletet, akkor minden úgy alakul, ahogy kell. Fontos a rendszer, az alapelvek és azok betartása, nem pedig egyszeri eljárások és önhipnózis.

Vizeletterápia hajra

Először írta le a különféle betegségek vizelettel történő kezelésének módszerét Avicenna traktátusában. Évszázadok óta az emberek a vizelet terápiáját használják a hagyományos orvoslás alternatívájaként. Ez a módszer jól bevált, mint kozmetikai termék a haj állapotának és egészségének javítására..

A vizelet vitaminokat, ásványi anyagokat és nitrogén bázisokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a sérült és élettelen haj egészséget és erőt nyer.

5-7 nap vagy az elpárolgott vizelet a legalkalmasabb kozmetikai termékként. Sőt, a legmagasabb tápanyagkoncentrációt a reggeli vizelet tartalmazza, amely a leggazdagabb.

A haj és a fejbőr különböző körülményei esetén a vizeletterápia alkalmazásának módjai eltérőek lesznek.

A nőknél és a férfiaknál is a leggyakoribb probléma a túlzott hajhullás és törés. Gyakran ez a kóros folyamat korai kopaszsághoz vezet. Az elpárologtatott vizeletből származó tömörítések jó hatással vannak ebben az állapotban. Vigyen fel vizeletet az egész hajra, és masszírozza be a gyökerekbe. Tegyen egy műanyag kupakot, és tekerje be a fejét egy törülközőbe 2-3 órán át. Ezután alaposan öblítse le a haját samponnal. Az ilyen eljárásokat hetente háromszor meg kell ismételni. A haj néhány kompresszió után észrevehetően erősebbé és fényesebbé válik.

Száraz fejbőr és korpásodás esetén a friss vizelettel történő öblítés hajmosás után segíthet. Csak egy átlagos adagot veszünk fel a friss vizeletből, mivel ez a legtisztább és leggazdagabb tápanyagokban. 2-3 hét ilyen öblítés után a korpásodás eltűnik, a haj vitalitást és gyönyörű megjelenést nyer..

Sok nő, különösen a menopauza idején, kötegekben észleli a hajhullást. Ennek oka a hormonális szint megsértése és a női nemi hormonok hiánya. Az ösztrogének változatlan formában választódnak ki a testből a vesén keresztül. Részben ezek az anyagok vizelet lenyelésével visszatérhetnek a szervezetbe. Ehhez a nap folyamán átlagosan vizeletet kell gyűjteni körülbelül 250 ml térfogatban. A nap folyamán összegyűlt vizelet inni másnap kezdődik a séma szerint: 3 óránként, 3 korty. Ezzel a vizeletterápia módszerrel a kezelés időtartama alatt érdemes megtagadni a hús és tejtermékek, valamint a burgonya és a paradicsom fogyasztását. A kúra 2–4 ​​hétig tart. Egy hónap szünet után a kezelés megismételhető.

A hasított hajat elpárologtatott vizeletalapú hajvégi maszkokkal lehet megoldani. Könnyű elkészíteni a maszkot: el kell párologtatni úgy, hogy kis mennyiségű vizeletet felforralunk a kezdeti térfogat felére vagy harmadára. Vigye fel a készterméket a hasított végekre naponta, egyik napról a másikra. Egy ilyen maszk rendszeres használatával javul a haj szerkezete és megszűnik a töredezett haj problémája..

A vizelet hajkezelési módja biztonságos és hatékony. Ha pszichológiailag nem áll készen a vizelet belsőleges bevitelére, akkor a haj vizelettel történő kezelésének bármely más módszere nem kevésbé hatékony, és abszolút nem igényel költségeket..

Érdemes figyelni a táplálkozására, mivel a haj állapota közvetlenül függ az olyan elemek tartalmától a testben, mint:

 • Cink,
 • Vas (a hiány hajhasadáshoz vezet),
 • Szelén (felgyorsítja a haj növekedését),
 • Kalcium (hiány esetén - hajhullás),
 • Szilícium (elősegíti a kollagén és elasztin termelését, ezek az összetevők feszességet, erőt és rugalmasságot kölcsönöznek a hajnak. Enélkül a haj száraz lesz)
 • Réz (hiány - a haj őszül)
 • Jód (hiány - hajhullás és törékenység)
 • Molibdén (elősegíti a haj növekedését)
 • Kén

Vizelet módszerek

A vizelet a legjobb orvosság a korpásodás, az élettelen és töredezett haj, valamint a hajhullás és a kopaszodás ellen. (Emlékszem egy hajra írt levélre. Egy idős férfi küldte nekem, meglepve, hogy a vizelet felhasználása miatt a fején szőr nőtt.) Ebben az esetben a friss vagy régi vizeletet (a 10 napos vizeletet gyógysamponnak tekintjük) erősen, de arányérzékkel dörzsöljük a fejbőrbe. Fél órás expozíció után mindent lemosnak szappan vagy sampon nélkül. A hatás nagyobb, ha a vizeletet nem mossák le, de ez nem mindig lehetséges.

Kuhn van der Krohn ezt írja: „Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a fejemen lévő haj szinte csupasz foltokban nőjön vissza. Ez természetesen nem garantálja újabb csodaszerként történő alkalmazását: a kopaszság különféle tényezőkkel jár, nem csak a fejbőr állapotával. " Önmagamon hozzáteszem: leggyakrabban az egyéni alkotmány sajátosságaival.

„Hajhullás esetén a burgonya és a kénpor keveréke, a régi vizelettel, kellemes hőmérsékleten segít. Ezt a keveréket a fejre kenjük, és a hajhullás lelassul (borjú epe hozzáadható) ”(Johann Heinrich Zedler, Nagy Egyetemes Lexikon, 1747).

Kipróbált egy kis vizeletet. 2-3 alkalommal vizeletet dörzsöltem a fejbőrbe. Ezután egyszer a fej nem fájt, és a következő alkalommal a haj göndör lett.

7. Testfiatalításra

. Erre a célra masszázsok, dörzsölés vagy fürdés csecsemő vizeletével alkalmasak. Adjon hozzá legalább 500 g baba vizeletet a fürdőkhöz.

A drágakövek gyógyító erejét használó tibeti gyógyítók azt javasolják, hogy a betegek vizeljenek az ilyen kövekre. Ha egy drágakövet vizelettel mossanak, információi rá kerülnek. Ez különleges kapcsolatot alakít ki a kő és a test között. Ennek eredményeként nemcsak a kő védőereje növekszik, hanem a kő is folyamatosan "igazítja" ezt az erőt a személy energiájához. Ennek eredményeként a kristályok sokkal jobban működnek - védik és gyógyítják az embert..

70 éves vagyok. 1994 júniusában megvettem a 3. kötet - "Urinoterápia" című könyvét. Tetőtől talpig minden fájt.

Másfél év után ezek az eredmények:

1. Kiváló alvás álmok nélkül.

2. A fej nem fáj.

3. Kopasz, mielőtt a fejem most sapkás.

4. A nyirokcsomók megoldódtak.

5. A cukorbetegség elment valahová (nincs cukor a vérben és a vizeletben).

6. Meggyógyult szív: iszkémia.

7. A máj normalizálódott, a szájban nincs keserűség.

8. Vese: homok jött ki, jól működik.

9. A pajzsmirigy eltűnt.

10. A lábak nem duzzadnak, nem fájnak, nincs thrombophlebitis.

11. A mióma megoldódott (műtétet ajánlott fel, elutasította).

12. A bőr sima, bársonyos.

13. A magas vérnyomás 140/90 az üzemi nyomásom.

14. Fiatal arc, a ráncok kiegyenesedtek.

48, 59, 60 évet adnak a kórházban, de senki sem ad 70 évet.

20 napig voltam kórházban profilaxisban. Az EKG megerősítette, hogy nincs iszkémiám, cukorbetegségem, magas vérnyomásom stb. Nem ez a csoda? 5-6 embert gyógyított meg. Még az orvosokat is kezelem.

Hogyan kenje be testét vizelettel.

Kenéskor használjon könnyed simogató mozdulatokat a kezével. Ezután fokozhatja a hatást, amíg enyhe fájdalom nem jelenik meg, majd válthat simogatásra. Ha a vizelet kenését nem használják a vízen és a vizeleten való koplalás során, akkor a koplalás pozitív hatásai nem mindig valósulhatnak meg a szív nagy terhelése miatt. De ha a testet vizelettel kenje, akkor a terhelés nagyrészt enyhül, és a böjt könnyebb. Armstrong megtapasztalta ezt, és a szerző megerősíti. Armstrong emlékeztet arra, hogy amikor a testet vizelettel kenik, a vérkeringés javul és a pulzus normalizálódik, az erő jelentősen megmarad, és eredményesen tud dolgozni..

Pénzügyi eszközök (készpénz) könyvelése. A készpénz és készpénzes tranzakciók elszámolásának eljárása (1. szint)
Szabályozási keret A készpénzes tranzakciók lebonyolításának szervezése A készpénzes elszámolásokat a pénztároson keresztül hajtják végre és a pénztárosra bízzák. A pénztárt a.

Ureaterápia meghatározott esetekben
Mivel a vizelet összetétele egy személy kóros állapotától függ, a vizelet használata minden betegségre vonatkozik, a sérülések vagy a mechanikai jellegű betegségek kivételével. Ez obsz.

Spontán vetélések
A diagnosztika a következőkön alapszik: · a terhesség kétes, valószínű jeleinek meghatározása: késleltetett menstruáció, szeszélyek megjelenése, az emlőmirigyek duzzanata, kolosztrum megjelenése. Adatok.

Mossa meg a hajat vizelettel

A. N. Maslennikov-ban a következőket olvashatjuk: „Nagyon hasznos, ha este nem arcápolóval (különben nem mindig kapható), hanem friss vizelettel töröljük meg az arcunkat. Az első vizelettel átitatott pamut törlővel meg kell tisztítania a bőrt a kozmetikumoktól és a szennyeződésektől, a másiknak pedig újra meg kell nedvesítenie a bőrt, és 30-40 percig kell hagynia. Ezután mossa le hideg vízzel. Néhány nő ebben a fél órában folyamatosan hidratálja az arcát az ujjaival, miközben könnyű masszázst végez. A bőr sima lesz, a zsír kiválasztódása normalizálódik, krém nem szükséges. Ezen eljárások eredményeként javul az arcszín, megjelenik a természetes elpirulás..
Saját tapasztalatból tudom, hogy a diurén használata még jobbá teszi a bőrt, táplálja az egész testet és hatalmas energiát ad. Amikor a vizelet elpárolog, a sók koncentrálódnak, és a víz szerkezete megközelíti a legtermészetesebbet egy EGÉSZSÉGES, ERŐS testnél. Használhatja a vizelet másik változatát - hűtéssel aktiválva. Minden hormon tárolódik benne, de biológiailag aktív anyagokat is termelnek. Szintén nagyszerű vizeletet használni a gyermekek számára, különösen a vizeletet 10 év alatti gyermekek számára. Ez a vizelet telített egy fejlesztési programmal, és továbbadja neked. Ennek eredményeként ez nemcsak a bőrt, hanem az egész testet stimulálja..

Példa. „Nyolc éven keresztül tönkrement az arcom (vörös pattanások), és az orvosok már elutasították. Moszkvában voltam, de ott sem segítettek. De elkezdtem vizelettel törölni, és minden sikerült! "

Példa. - A pubertás óta pattanásoktól szenvedek, és ez nagyon lehangoló volt számomra. Szégyelltem a barátaimat, és kialakult bennem egy alsóbbrendűségi komplexum. Különböző krémeket használtam, de ez csak rontott a helyzeten. Amikor először alkalmaztam vizeletet, a pattanások egyre nagyobbak lettek, és abbahagytam ezt a tevékenységet. De egy hét múlva a pattanások kezdtek eltűnni, ezért ismét vizeletterápiához folyamodtam, de ezúttal belsőleg vizeletet vettem fel. KÉT HÉT után letisztult az arcom, az összes pattanás teljesen eltűnt! "

Megjegyzések és ajánlások. Így olvassa el az ismertetőket, és csodálkozik, hogy egy ember nyolc éven át szenvedett, pénzét gyógyszer keresésére fordította az oldalán - "víztartályokat faragott, amelyek nem tartanak vizet". És egészséged, szépséged - "az élő víz forrása" mindig veled volt, de nem használtad. És amikor végül szembe fordult vele, és elkezdte inni a csodálatos nedvességet, minden azonnal normalizálódott az importált krémek nélkül. Ezen kívül azt mondom, változtassa meg az étrendet. A pattanás annak a jele, hogy túltelítettek keményítőtartalmú és fehérjetartalmú ételekkel, a véred szennyezett, és ez a szennyeződés "átrohan" a bőrön. Elvileg már beteg vagy, és a pattanások ennek csak az első tünetei.
A vizeletterápia és az éhezés kombinációja, amely erős méregtelenítést és a kihalt erők stimulálását eredményezi, élesen hozzájárul az emberi test megújulásához. Armstrong könyvének következő példája ezt bizonyítja..

Példa. „Egy 60 éves férfi két bénulást szenvedett. Az első az, miután friss gyümölcsökből és gyümölcslevekből álló étrenddel próbáltunk megszabadulni az influenzától. A második után elvesztette emlékét, és láthatóan szenilis demenciába esett. Az orvosok ítélete néhány hét élet. Vizeletböjt masszázzsal 59 napig, majd két hét szünet (egy étkezést megengedtem), majd további 35 napos kezelés. Az emlékezet és a beszéd visszatért a beteghez az első kúra 20. napján. A kezelés a második periódus alatt fejeződött be, amikor a betegség kiváltó okát, az ízületi gyulladást eltávolították. Ugyanaz a beteg minden ősz haját elvesztette. A kezelés során nemcsak a hajat növesztette, hanem a második kúra során, amikor a vizeletet minden nap a fejbőrébe dörzsölték, helyreállította a hajszínét. Meg kell jegyeznem, hogy sokan számoltak be nekem arról, hogy megszabadultam a kopaszságtól és helyreállítottam az eredeti hajszínt a napi vizelet fejbőrbe való dörzsölésének eredményeként. ".

Megjegyzések és ajánlások. A régi vizelet olyan biológiailag aktív anyagokkal hat a hajhagymákra, amelyek a "haldoklás" során képződnek benne, valamint az ammónia maró hatására, amely emellett stimulálja a fejbőrt. A frissen felszabaduló vizelet egész, izzó folyadék, amely yang jellegű. Régi vizelet, bomló, szagot bocsát ki, zavaros stb. - yin. Alkalmazása a fej területére serkenti a yin folyamatokat. A testszőrzet növekedése Yin folyamat. Hozzáadva a régi vizelet tulajdonságait, megértjük, miért serkenti a haj növekedését a fejbőrön. A vizelet más típusai alacsonyabbak ebben a tekintetben, mint a régiek.

Kiegészítő ajánlás. Szükség van a vizelet erőteljes dörzsölésére a fejbőrbe, vagy tömörítéseket kell készíteni belőle a holdciklus első és harmadik fázisában, amikor a test mindent "behúz", zsugorodik. Hajhullás esetén a vizelet belső és külső bevitele (a fején) fényessé, erősé és korpától mentessé teszi a hajat. Ha a hajat vizelettel kenje (összenyomja), használhat bojtorjánolajat.
Előző könyvem néhány olvasója borítékban küldte a haját, amely visszaadta természetes színét, sűrűbb lett.

Példa. „Anyám 15 évig szenvedett ekcémában. Egy idős nő a piacon, látva, hogy az ekcéma rettenetesen megette a kezét, azt tanácsolta, hogy mossam le őket vizelettel. Ezután anya elmondta, hogyan bántak vele:

- Hányszor keltem fel éjjel, annyiszor kezet mostam vizelettel - nappal kényelmetlen volt ezt megtenni. Körülbelül egy hónappal később hirtelen észrevettem: a kezem tiszta! " (A.N. Maslennikov könyvéből.)

Megjegyzések és ajánlások. Három órától délután 3 óráig nappali vizelettel kellett kezet mosni. Továbbá ennek a nőnek meg kell találnia életmódját - miért alakult ki az ekcéma, változtassa meg az étrendjét, különben minden megismétlődhet. Olyan könnyű visszaadni a kezedbe az egykori szépséget, különösen a nőkét.

Saját vizelettel fertőtlenítés céljából a borotválkozás után (a szerző) kenem a bőrt. Nincs a legjobb megoldás, amit kipróbáltam. Egyébként, amikor a testem többé-kevésbé megtisztult, és megváltozott az étrend, a vízhajtó drága füstölő illatának kezdett lenni. A bőrre kenve a legjobb ajakrúzsák illata volt. Szeretném folyamatosan belélegezni ezt az illatot, élvezni, mint egy csodálatos parfümöt. Ebből a saját tapasztalatból teljesen kiderült, hogy a vizelet valóban AMRITA lehet - illatos, gyógyító folyadék.

A hajmosás természetes módjainak gyűjteménye))))).

A szerző nem én vagyok, magamnak talán más is jól jön.

Hogyan tisztítsuk meg a hajat sampon nélkül

Most meg fogok lepni: három hónapja nem használtam sampont vagy balzsamot. Igaz, még a samponpalackhoz sem nyúltam, és nem is tervezem a közeljövőben használni. A hajam hihetetlenül tiszta, és nem emlékszem, hogy valaha ilyen egészségesnek tűnt volna..

Néhány hónappal ezelőtt érdeklődtem a sampon cseréje iránt, és az alábbiakban leírt technika érdekelt. De sokan közületek, én is erősen kételkedtem benne. Mit árt a sampon? Miért mondana le róla? Vajon zsíros és büdös lesz a hajad??

Néhány hétig információkat és gondolatokat gyűjtöttem, és egy nap, miután az egyik kedvenc blogomban elolvastam a sampon nélküli hajmosás módszerét, végül úgy döntöttem. Azt hittem - ha nem tetszik, mindig visszatérhetek a samponhoz. Ha tetszik, akkor megtaláltam a hajápolás természetes és nem mérgező módját..

Mielőtt elmondanám neked ezt a módszert, megpróbálom elmagyarázni, miért érdemes kipróbálni. Már sok értékes információ található az interneten, ezért feltalálom a kereket. Itt vannak azok az okok, amelyek számomra a legfontosabbnak tűntek:


1. A sampon felületaktív anyag.

A sampon nemcsak megtisztítja a hajat, hanem eltávolítja a szervezet által termelt hasznos olajat is. A faggyú védi a hajat, puhává és erőssé teszi.

A sampon csak a 20. század elején jelent meg, és a korábbi emberek régi jó szappannal mossák meg a hajukat, amely gyengéden megtisztítja a faggyú eltávolítása nélkül. A szappan azonban lúgos környezetben nem működik jól, és ahogy a fejlődő országokban a víz jobban mineralizálódott (olvasható: lúgos), a szappan használhatatlanná vált. Megemelte a haj mérlegét, amitől legyengültek és durvák voltak. Így a sampon sokoldalú termékké vált, amely kemény és lágy vízben egyaránt működik..

A felületaktív anyagok túl kemények a hajon. Nem valószínű, hogy mosogatószert használnánk a hajmosáshoz, de valójában ezt csináljuk..


2. A sampon túl sok vegyszert tartalmaz.

Családunk a természetes, egészséges ételeket részesíti előnyben mesterséges adalékanyagok, színezékek stb. Nélkül. A bőr a legnagyobb (és nagyon porózus) szervünk - a különféle anyagok a bőrön keresztül könnyen bejuthatnak a véráramba, és sokáig a testben maradhatnak. Amióta kezdtük kerülni a kimondhatatlan összetevőket tartalmazó termékeket, úgy döntöttünk, hogy csak akkor lenne értelme, ha a „káros” bőrápoló termékeket is kivágnánk. Szükséges volt alternatívát találni a samponnal szemben.

A legtöbb sampon ásványi olajat tartalmaz, amely a nyersolajból származó benzin előállításának mellékterméke. A samponhoz (mint száz más anyaghoz) hozzáadják, hogy a hajréteg képződjön és ragyogást nyújtson. És mivel a bőr nem szívja fel, mint más összetevőket, gátként szolgál a fejbőrön, amelyen keresztül a bőr nem tud természetes olajat termelni. Ezért történik a következő: minél több sampont használ, annál többet kell öblítenie a haját..


3. A sampon felesleges pazarlás.

Mivel a sampon valójában nem szükségszerűség, használata ördögi kört hoz létre, és függőséget okoz tőle, valamint más bőrápolási termékektől. A védő faggyú elvesztésének kompenzálásához szükségünk van egy mesterséges gyógymódra, úgynevezett kondicionálóra. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a hajat természetellenes anyagok borítják, egyre több természetellenes termékre van szükségük ápolt állapotukban. A viaszok, rúzsok, habok és egyéb dolgok felsorolása ezen az oldalon több oldalas lehet.

Egyszerű, egészséges életmódot folytató családként úgy döntöttünk, hogy feladjuk azokat az alapokat, amelyekre valójában nincs szükségünk. Inkább másra költenénk a pénzünket.

Sok más oka is van - a férjem fejbőre kiszáradt és irritált lett, és sok pénzt költöttünk babasamponra könnyek nélkül. És bár ez nem élet vagy halál kérdése volt, arra késztetett bennünket, hogy megpróbáljuk egy nap elkezdeni az életet sampon nélkül..


Hajtisztító módszer sampon használata nélkül

Így néz ki a hajam most, a hajat szódával és ecettel mosás utáni napon.


Nem akarom tovább kritizálni a samponokat, inkább hasznos tippeket adnék, amelyekre a gyakorlatban emlékszik, és megkönnyítik az életet.


A szódabikarbóna a barátod

A szódabikarbóna csodákat tesz a hajon, sok más természetes gyógymóddal együtt. Ez egy nagyon gyenge lúgos termék, amely gyengéden tisztítja a hajat a kémiai képződményektől.

Ez a recept, a többi népi recepthez hasonlóan, nem szigorú - igényei szerint változtatható. Normál adag: 1 evőkanál. szóda egy pohár vízben. A vastag, göndör hajú embereknek több szódabikarbónára lehet szükségük. Próbálja ki, és derítse ki, mennyi szódára van szüksége.

Veszek egy szokásos 230 ml-es palackot, tölcsér segítségével szódabikarbónát öntök bele, és csapvizet öntök. Ezután jól megrázom, hogy a szóda feloldódjon és kész legyen a keverék! Zuhanyozom a hajam, veszek egy kis mennyiségű keveréket és megmasszírozom a fejbőrömet. Az enyém maga a haj, de mivel az olajat a fejbőr állítja elő, a haj tiszta lesz, amint megtisztítjuk a fejbőrt. Néhány perc múlva lemosom, akárcsak a sampon használatakor.

Nekem és férjemnek együtt ez a keverék másfél hétre elegendő. Rövid haja van, nekem pedig kissé a füle alatt van..


Az almaecet a barátod

Az almaecet enyhe savas termék, amely semlegesíti a szódabikarbónát és kondicionálószerként működik. Leválasztja a hajat, kisimítja a kutikulákat és szabályozza a haj és a fejbőr pH-egyensúlyát.

Az ecet sokáig tart, akárcsak a szódabikarbóna. Standard recept: 1 evőkanál almaecet egy pohár vízben. Régi kondicionáló palackot használok - töltsön át egy tölcséren, hígítsa vízzel és rázza fel.

A hajam természetesen zsíros, ezért nem használok sok ecetet. Kicsit ráöntöm a végére, és néhány másodperc múlva lemosom.

Most így szoktam mosni a hajam..


Tippek
Az átmeneti időszak, amikor a hajad fokozott zsírosodással reagál a sampon hiányára, több héttől több hónapig is eltarthat. Ez normális. Korábban mindig durván eltávolította a faggyút a hajából, és most nekik kell megszokniuk, és nem kell kompenzációként termelniük a faggyúfelesleget. Az átmeneti időszakom körülbelül két hétig tartott, és valójában nincs miért aggódni..
Hallottam, hogy később akár lemondhat a szódáról és az ecetről, és csak vízzel mossa meg a haját, de még nem értem el ezt a szintet.
Ha úgy találja, hogy a hajad az átmeneti időszak után is túl zsíros, próbáljon kevesebb ecetet vagy egyáltalán nem használni ecetet. Vannak, akik citromlével öblítik le a hajukat.
Ha túl száraz a hajad, használj kevesebb szódabikarbónát, vagy ecet helyett próbáld ki a mézet.
Már nem használok hajápolási termékeket. Felhagytam a rúzs használatával, amelyet nagy mennyiségben használtam, hogy a hajam kevésbé göndörödjön. A hajam meglepően kezelhető és jól passzol. Kellemesen sokkolnak az eredmények!
Gyermekeknél ugyanazt a keveréket használjuk, körülbelül hetente egyszer. Kéthetente tervezzük a hajmosást, mert a fejbőrük ebben a korban nem termel sok olajat. Sokkal gyakrabban mossuk ketchupból és zabpehelyből..

Mi az előnye a népi gyógymódoknak a hajmosáshoz? Az első és legfontosabb a TERMÉSZETESSÉG. Végül is minden, amit a bőrre teszünk, beleértve a fejbőrt is, a testünkbe kerül. Természetesen előnyösebb, ha ezek hétköznapi élelmiszeripari termékek voltak, és nem ipari gyártású samponok és balzsamok, bőségesen ízesítve illatokkal, színezékekkel, gyöngyházfénnyel, tartósítószerekkel és egyéb "hasznossággal".

Nagyon jó a kismamák hajmosására népi gyógymódokat használni, különösen a terhesség kezdeti szakaszában, amikor toxikózis jelenhet meg. Valóban, egy terhes nő nagyon idegenkedik az „aromás” samponoktól, dezodoroktól, krémektől stb..

És maga az érzés, hogy a hajápolás népi gyógymódja kettős vagy akár háromszoros előnyökkel jár, csak kellemes: tisztítja a hajat, táplálja a fejbőrt, nem okoz allergiát vagy korpásodást.

Tehát, a hajmosás leggyakoribb népi gyógymódjai, személyes és nagyon pozitív tapasztalatokkal:

1. Hajmosás tojással

A legtöbb forrás csak a sárgájának használatát javasolja. Talán ez helyes. De akkor ki kell dobnia a fehérjét, és nem egyet, hanem kettőt vagy hármat. Mert a közepes hosszúságú hajmosáshoz egy sárgája nyilvánvalóan nem lesz elég, és még inkább, ha hosszú szép fonatod van. Tapasztalatom szerint remek a hajmosás egy tojással. A fehérje nem akadályozza, hanem elősegíti :)

Hogyan alkalmazzon egy tojást a hajmosáshoz:

csak meg kell verni a tojást habverővel egy tálban, nedves fejre kell kenni, masszírozni és meleg vízzel leöblíteni. Ha a haj nagyon piszkos, akkor jobb, ha megismétli az eljárást. De általában egyszer elég.

Ha most először mosol hajat tojással, akkor az eredmény kissé kiábrándító lehet: úgy tűnik, hogy a hajat nem mossák meg. Ne ess kétségbe. A hajnak meg kell szoknia az új terméket. A következő mosás után megfeledkezik rendellenességeiről, és élvezheti a haj tisztaságának és természetes szépségének érzését..

2. Tojás + méz a hajhoz

Ez egyfajta tojássampon, de a módszer kissé eltér. Ez az eljárás alkalmas lusta emberekre (például én)

Hogyan alkalmazzák a tojást és a mézet a hajra:

egy egész tojást kell egy tálba hajtani (vagy kettőt, a haj hosszától függően), hozzá kell adni körülbelül ugyanannyi mézet, és alaposan össze kell keverni. Ezután vigye fel ezt a kompozíciót nedves hajra, fedje le a fejét celofánnal és tekerje be egy törülközővel. Most 30-40 percig folytathatja vállalkozását, vagy tévézhet - a "kalapja" nem fog fájni. És ez idő után mossa meg a haját meleg vízzel.

Ezt nevezhetnénk tápláló vagy feszesítő maszknak - mivel ilyen hatások is elérhetőek, azért hívom "3 az 1-ben samponnak", mert mindenekelőtt tökéletesen mossa a hajat, plusz táplálja és erősíti.

Nagyon sokáig használtam ezt a népi gyógymódot hajmosáshoz, míg meguntam a mézet egy tojással simára keverni (a fagyasztott téli méz és a tojás keverése több percet vesz igénybe, és amikor egy kisgyerek otthon van, minden perc aranyat ér).
3. Hajmosás mustárral

A mustár egy másik gyakori gyógymód. Nem fogom elrejteni, van vele, ahogy mondani szokták, "nem nőttek össze". A zsíros haj mosásához azonban elengedhetetlen a mustár. Az a tény, hogy nagyon jól zsírtalanítja, beleértve a hajat is..

A mustár használata a hajmosáshoz:

Öntsön 2 evőkanál. evőkanál száraz mustárpor egy liter vízzel (a mustár mennyisége a zsíros haj mértékétől függően változhat). És ebben a megoldásban megmosom a fejem. Természetesen a mustár nem mos, és nem lesz olyan kellemes hab, mint a sampon. De sokak szerint nem hoz létre olyan szagot, mint például a tojássárgája vagy a kefir (bár én sem érzem a tojás szagát).

Miután mustárt mosott, haját folyó víz alatt nagyon jól öblítse le..
A haj egy ilyen eljárás után selymes és kellemes tapintású, ráadásul a haj leesik (ha volt ilyen probléma).

4. Öblítse le a hajat ecettel

Miután az összes felsorolt ​​népi gyógymóddal megmosta a haját, tanácsos (ha nem szükséges) egy egyszerű öblítést használni, amely további puhaságot, selymességet és fényt kölcsönöz a hajnak, valamint megszünteti az esetleges szagot..

Hogyan készítsünk ecetes öblítést:

2 evőkanálnyit öntsön 1 liter meleg vízbe. evőkanál ecetet. Jobb, ha természetes almaecetet vagy szőlőt használunk.

Milyen népi gyógymódokat használ a hajmosáshoz? Oszd meg a megjegyzésekben!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A haj fejnövekedésének eszközei: melyeket ismerik el a legjobbnak és miért

Amikor a haj kihull, rosszul növekszik, a végein hasad, átmeneti reakció lehet a stresszre, fertőzésre, hormonális zavarokra. De krónikus jelenséggé is válhat, amely teljes kopaszsághoz vezet, különösen örökletes tényezők jelenlétében.

Faragás terhesség alatt

Lehet-e faragni a terhes nők számára? Ezt a kérdést gyakran érdekes helyzetben lévő nők teszik fel, mert a testükben bekövetkező hormonális egyensúly változásai miatt gyakran maguk a fürtök megjelenése is megváltozik.