Legfontosabb / Eljárások

Hasznos tippek, mielőtt hennát és basmát festenek a hajra

Eljárások

Sok nő festi a haját. Különösen, ha már ősz hajuk van. Nemrég még fiatal lányoknak is ősz hajuk van. Szerintük ennek oka a környezet, a szennyezett városi levegő és a rossz minőségű ételek. És a szépneműek közül egyre többen kedvelik a hajfestékeket. És a divat gyakran diktál bizonyos árnyalatokat..

De az áruházi termékek sok vegyszert tartalmaznak, például ammóniát és más káros anyagokat (emlékezzünk arra, hogyan bűzlik egy fodrászatban a hölgy hajának festése után - mintha fiatal vegyészek sikertelen kísérletei után lépnének be egy vegyészeti irodába). Ez a legjobb módon nem befolyásolja a haj minőségét, a fejbőr egészségét stb. Az egészségre biztonságos perzisztáló kémiai festékek egyszerűen nem léteznek. Ezenkívül a kapott szín idővel elkerülhetetlenül elhalványul, és az ilyen festés után meglehetősen nehéz visszatérni a természetes hajszínhez..

A bolygó ökológiája szempontjából az ilyen kozmetikumok is sok kárt okoznak. Az ilyen maró termékeket előállító gyárak nagyon szennyezőek. A hulladékokat gyakran megfelelő kezelés nélkül öntik a víztestekbe. A talaj, a levegő, a vízkészlet mérgezett. És mindezt azért, hogy megvásárolhassunk egy csomagot egy igazán hülye színű hajfestékből, például "Padlizsán Breeze", "Raspberry Beast" stb..

De vannak olyan természetes festékek, amelyek nem "égetik" meg a hajat, nem hagynak kellemetlen szagot, sőt egészségesebbé és erősebbé teszik. Közülük az első helyet jogosan foglalja el a henna. A Henna környezetbarát festék, ammóniától, oxidálószerektől stb..

A hajfestékeket kémiai és természetes termékekre osztják. A vegyi anyagok közé tartoznak a mesterségesen előállított komponenseken alapuló festékek. Általában oxidatív festékeken alapulnak, és maga a festék konzisztens krémes emulzióval. Jelentős előnye, hogy nem kívánt színének festése a festék minőségétől függően csaknem 100% -os. Ezt úgy érik el, hogy a festékeket alkotó vegyi anyagok mélyen behatolnak a haj szerkezetébe. Nagyon gyakran a festés után a haj pár hét múlva elhalványul, elveszíti alakját, rugalmasságát, széthasad.

Hogyan működik a festés? A haj mikroszkóp alatt nézve három rétegből áll. A haj magja puha anyag, amelyet héj borít - kéreg, a mérlegen kívül pedig a harmadik réteg. A külső réteg pigmenteket tartalmaz, amelyek meghatározzák a színt. Ha a haj elszíneződik vagy áthúzódik, a mérleg nem fekszik laposan, és a haj megjelenése nem túl vonzó.

Háromféle festék létezik. Az állandó festékek hidrogén-peroxidot és ammóniát tartalmaznak. A hajban lúgos környezet jön létre, amely feloldja a pikkelyeket, és a festék elvégzi a dolgát - színez. A természetes pigmenteket eltávolítják, és cserébe a festékrészecskék az oxidánsoknak köszönhetően a haj belsejébe kerülnek, és nem mossák le őket vízzel. Vannak olyan színezőanyagok, amelyek nem hatolnak be mélyen a hajba, a felszínen vannak, átcsúsznak a hajon. Nem színezhetik a hajat, csak árnyékot adhatnak hozzá. Végül félig tartós festékek, amelyek nem hatolnak be mélyen a hajba, de csak a pikkelyeket színezik. Ezek a festékek nem tartalmaznak ammóniát és nagyon kevés hidrogén-peroxidot. A festéket minden mosáskor lemossák.

A modern csúcstechnológiájú hajfestékek alternatív lehetősége az élő szervezetek által előállított természetes összetevők, amelyek színezik az állati és növényi sejteket és szöveteket. Az összes jelenleg létező növényi színezék felosztható gyógynövényre (henna és basma), virágra (jázmin, rózsa, kamilla, aster stb.) És gyümölcsre (dió, citrom)..

Ezeknek a növényeknek az aktív komponensei (alkaloidok, glükozidok, gyanták, keményítők, cserzőanyagok és mások) erősen táplálják a hajat. A fürtök selymesek, engedelmesek, és ami a legfontosabb, egészségesebbé válnak.

Hajfestés természetes festékekkel

Ezeket a festékeket természetes hajra ajánlott használni, ahol nincsenek permi nyomok vagy bármilyen szín. A természetes festékek nem ártanak a hajnak, éppen ellenkezőleg, a természetes hajszínnek fényt és selymességet adnak. Az összes növényi eredetű festéket szivaccsal, ecsettel vagy pamut törlővel vigyük fel a tiszta és nedves hajra.

Az egységes szín elérése érdekében figyelembe kell venni az ősz haj százalékát, a természetes színt és a haj egyedi jellemzőit. A vékony és ritka hajat természetes festékekkel gyorsabban színezik, és kevesebb festéket igényel. A vastag, vastag, hosszú, nehezen festhető haj hosszabb expozíciót és természetesebb festést igényel.

Mielőtt természetes festékkel festené a haját, ne felejtsen el olajruhát vagy polietilén köpenyt tenni a vállára, és viseljen gumikesztyűt. Ugyanakkor ossza szét a hajat elválasztásra, és kenje be természetes festékkel a gyökerektől a végéig. Ahogy nőnek, csak a gyökereket festik át..

Miután természetes festéket alkalmazott a haján, tekerje be a fejét celofánba, és a tetejét egy frottír törülközővel melegítse fel. Ezt követően meg kell próbálnia növelni az agyi erek vérkeringését (hogy a festék jobban megragadja a hajat). Ehhez meg kell inni valamilyen erős italt: teát citrommal, kávét, forralt bort. Csak ihat 20 gramm konyakot vagy kávét konyakkal.

Henna hajfestés, tippek

Manapság ismét divat a természetesség, ezért a hennafestés a hajfestés nagyon népszerű módszerévé válik. Ezen túlmenően, a vegyi alapú festékekhez képest a henna nagyon sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Gazdag színt, gyönyörű fényt kölcsönöz a hajnak, vastagabbá és dúsabbá teszi a hajat.

A henna beborítja a hajat, megvastagítja és kisimítja annak szerkezetét. Nem roncsolja a haj természetes pigmentjét, festéskor pedig nincs kémiai hatása. Ezért ez a természetes festék a festékekkel ellentétben nem árt a hajnak, sőt, hatékony gyógymód. A természetes illóolajoknak köszönhetően a henna egyfajta védőréteget hoz létre, amely megvédi a hajat. Nincs teljesen lemosva, mint egy vegyi festék. Felszívódva a haj szerkezetébe, a henna hosszabb ideig tart. A haj egyáltalán nem fakul ki a napon, és nem romlik a tengervíz hatására - ez a fő különbség a hennafestés és a kémiai festékek között. Meg kell jegyezni, hogy a henna gyógyító hatást gyakorol a hajhagymára is, így a haj gyorsabban kezd növekedni. Festés után, amint a haj nő, elegendő színezni a növekvő gyökereket, és 3–4 havonta festeni a hajat a teljes hosszában.

Egyébként különféle hasznos adalékokat önthet a hennába. Például illóolajok (jojoba, bojtorján), gyógynövényes főzetek, tejszérum. De nélkülük is a henna jótékony hatással van a hajra.

Leggyakrabban a hennafestés hallatán fantáziánk azonnal vörös hajszínt rajzol. De valójában a henna segítségével bármilyen hajszínt elérhet, a szőke kivételével. A Henna nagyszerű természetes stylist, amely lehetővé teszi a legszélesebb skála hihetetlen mágikus árnyalatainak megszerzését: világosbarna, vörös, gesztenye, barna, fekete. A henna elkészítéséhez használt szerves adalékoktól függ: infúzió, növényi olajok és kivonatok, kávé, tej savó stb. Mindegyik csak javítja a henna gyógyító tulajdonságait, ugyanakkor lehetővé teszi a legszélesebb színtartomány elérését.

Íme a legnépszerűbb (alap) henna színek és összetevőik:

Fekete - henna és indigópor, ami kékesfekete árnyalatot ad a hajnak;
Piros - káprázatos vörös "elektromos" árnyalatú természetes henna;
Barna - vörös és fekete henna és őrölt kávé keveréke;
Gesztenye - vörös és fekete (a vörös túlsúlyban) henna, gyógynövényes infúzió és őrölt kávé keveréke.

Képzelje el, hány egyedi árnyalatot kaphat ezeknek a színeknek a keverésével! A tényleges henna mellett különféle gyógynövényes infúziókat és főzeteket adnak a festékhez. Az arányok és a specifikus összetétel határozzák meg a kívánt árnyalatot.

Az árnyalatok köre meglehetősen széles. Minden attól függ, melyik természetes festékkel keverjük össze. Például a basmával kombinálva (egyenlő részeken felváltva alkalmazva) kékes-fekete színű, csokoládé színű lehet - köszönhetően egy kanál diólevél hozzáadásának, és a "mahagóni" henna és kakaó. Ahhoz, hogy a hajad aranysárga árnyalatot kapjon, használjon rebarbarát, amelynek 200 gramm száraz szárát fel kell forralni egy liter száraz fehérborban. Amint a folyadék fele elfőtt, adjon hozzá hennát, és a kihűlt keveréket vigye fel a hajra fél órán keresztül. Még padlizsánszín érhető el, ha hennát adunk 50–60 ° C-ra melegített répaléhez.

A szép tartós henna szín egyik titka, hogy fokozatosan telíti a hajat színnel. Minden új színezéssel növekszik a szín intenzitása és mélysége, növekszik a fényesség..

Henna esztétikai lehetőségek:

• Nagy paletta sérülés nélkül. A henna "lezárja" a hajpikkelyeket, anélkül, hogy megtörné a pigmentet, de vékony rétegbe burkolja.
• Sűrűség a haj megvastagodása miatt.
• A haj sűrűsége és rugalmassága megkönnyíti a formázást.
• Csodálatos élő ragyogás.
• Az ősz haj 100% -os árnyékolása megfelelő festéssel.

A henna előnyei:

● A henna kizárólag természetes festék.
● Javítja a haj szerkezetét, gyógyítja a hajat, vastagabbá teszi. A haj vastagabbá és erősebbé válik.
● A henna tanninokat tartalmaz, táplálják a fejbőrt, elősegítik a haj növekedését, erősítik őket, és helyreállítják az életerőt és a fényt.
● Sima és rendkívül fényes haj érdekében kisimítja a hajmérleget is.
● A henna antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, és megszabadulhat a korpától.
● Nincs használatban korhatár, mivel nem sérti a haj szerkezetének integritását.
● A henna festhető hajat terhesség és szoptatás alatt.
● A henna kiválasztásával lehetőséget kap arra, hogy a kívánt színű haja legyen.
● A haj fényes, gyönyörű, telített színűvé válik.
● Henna tökéletesen fest az ősz hajra.
● A szín sokáig kitart, és nem mossa le, mint a szokásos vegyi festékek után. Csak időről időre kell színeznie a gyökereknél növő hajat.
● Nem tartalmaz ammóniát és peroxidot.
● A kémiai hajfestékekkel ellentétben a henna és a basma teljesen ártalmatlan és nem okoz allergiát.
● Az olcsó, a henna és a basma megfizethető.

A kismamák számára a hennaszínezés az egyetlen orvos által jóváhagyott módszer a hajszín megváltoztatására. Ez a természetes festék tökéletes az ápoló anyák számára is - elvégre a kémiai összetevőket tartalmazó festékek ebben az időszakban veszélyeztetik a baba egészségét. Ha pedig hennával fested a hajad, vagy orvosi maszkot készítesz belőle terhesség alatt, akkor elkerülheted a haj állapotának hagyományos romlását a szoptatás ideje alatt..

Tehát a henna előnyei számtalan: az árnyalatok széles skálája mellett helyettesítheti a balzsamokat, balzsamokat és drága gyógymódokat a rossz sorsú korpásodás ellen. Nem hiába, az ókori Egyiptom óta a hennát a legkiválóbb szépségek tisztelték és szerették, akik luxus bronz és réz fürtökkel ragadták el a durva férfi szívét. Végül is akkoriban egyáltalán nem a csinos szőkéket és még a halálos barnákat sem, hanem a bájos vörös hajú csábítókat tartották nagyra!

Természetesen a henna csodálatos természetes festék és kiváló hajmaszk, de az egyik tulajdonságot figyelembe kell venni. A hennával, valamint a basmával történő festés után nem kívánatos a mesterséges színezékekkel ellátott közönséges festék használata, mivel a vegyi anyagok és a henna reakciója kiszámíthatatlan eredményt adhat. Ezenkívül nem szabad hennával festenie a haját, ha nemrégiben vegyi festékekkel festette, mivel a növényi festékek nem kombinálódnak jól a vegyi festékekkel. A hennát nehéz átfesteni egy másik festékkel, ezért meg kell várni, amíg a természetes festék teljesen lemosódik. Vigyázni kell a korábban áthúzott hajra is, mivel az azonnal új színt fog meg. Ennek megfelelően a kémiailag hullámos hajon a hennának való kitettségnek minimálisnak kell lennie..

A henna és a basma használatakor fontos megjegyezni több olyan szabályt, amelyeken a festés minősége függ..

Henna hajfestés basmával

A Basma ugyanolyan hasznos hajfesték. A basma indigólevelekből készül. Csakúgy, mint a henna, a Basma is környezetbarát termék. A Basma hennával kombinálva sötétebb tónusú hajfestésre szolgál - a világosbarnától a feketéig, az ősz haj festésére is alkalmas. A henna és a basma együttesen számos hasznos tulajdonságot hordoz magában. Szinte minden nő észreveszi, hogy a haj festése után fényes és erős lesz. Ezenkívül ezeknek a kozmetikumoknak köszönhetően a korpásodás eltűnik, és maga a haj is leáll, és gyorsabban növekszik..

A hennával vagy basmával festett haj nemcsak szép, hanem egészséges is. A basma egyik csomagolása azonban nem utal arra, hogy csak hennával együtt szabad használni, különben a haj színe zöldre változik. A basmával történő festés henna-adalékok nélkül a "zöld" megjelenéséhez vezet a hajban, különösen a világos hajban. A Basma kék színezéket - indigót tartalmaz, és ha hennát ad hozzá, akkor a piros komponens jelenléte megakadályozza a zöld árnyalat megjelenését. Másrészről a basma kék komponense mintegy semlegesíti a henna gazdag vörös színét, így a színezés eredménye nyugodtabbá válik..

Szürke haj festése

Az életkor előrehaladtával a színező pigment - melanin - tartalma csökken a hajban, emiatt a haj őszülni kezd. Az ősz hajat különféle festékekkel lehet elrejteni. A haj számára kedvező eredmény elérése érdekében növényi festékeket használhat, amelyek szintén meggyógyítják a hajat és tápanyagokkal töltik fel, ami azt jelenti, hogy gyógyító hatással lesznek a hajra és a fejbőrre. Henna képes tökéletesen festeni az ősz hajra. Az ősz haj festésére a legelőnyösebb árnyalatok a sötétek: barna és fekete. Szürke hajra alkalmazva a világosabb henna tónusok, például a gesztenye vagy a bordó érdekes színező hatást eredményeznek. Ajánlatos a hajat egymást követő őszüléssel festeni - először hennával, majd basmával. Festés után a haj sokáig selymesnek és fényesnek tűnik. Elég a növekvő gyökereket színezni, és a színt rendszeresen frissíteni a teljes hosszában.

Hasznos tippek a fodrászoktól:

● A vegyi festékek veszélyesek, mert összetételükből néhány anyag lerakódik a testben. Ezért a legbiztonságosabb felhasználás - minél ritkábban, annál jobb..
● A sötétebb árnyalatok elérése érdekében a hennát henna és basma keverékével lehet festeni (a festékek arányát és a hajjal való érintkezés idejét egyedileg választják ki).
● A henna minden egyes további alkalmazásával vastagabb és telítettebb lesz a színe.
● Óvatosan használja a hennát, tekintettel az erős színező tulajdonságokra.
● Ne felejtsük el - a henna nagyon ellenálló festék. Nem "fogja megenni" az ujjak bőrét, mint egy szokásos bolt, de narancssárgává teszi az ujjakat. Ezért festéskor fontos, hogy kesztyűt viseljen, és takarja el a nyakát..
● A henna a tanninok miatt kissé megszáradhat, de ez a hajatól függ. Ennek elkerülése érdekében a hennát nem gyakran, hanem például havonta egyszer kell használnia. A normál és száraz haj tulajdonosainak ajánlott további összetevőket (olaj, tojás, kefir) adni, akkor nem lesz szárazság. Annak érdekében, hogy ne száradjon meg a hajad, tejet vagy kefirt is főzhetsz hennával, és adhatsz hozzá néhány csepp illóolajat.
● A henna használata előtt ne felejtsen el zsíros krémet vagy olívaolajat (növényi olaj is alkalmas) olajat kenni a bőrön a hajszál mentén, hogy a bőr ne foltos legyen.
● A hennát tiszta, frissen mosott, kissé nedves hajra kell felhordani.
● A hennával ellátott festéket műanyag vagy kerámia edényekben kell elkészíteni, fém edényekben nem használható, mivel a por reagál a fémekkel.
● Ha a hennát leöblíti a hajról, ne használjon sampont, öblítse le jól a hajat vízzel, kenje be a hajbalzsamot és öblítse le. Az intenzívebb szín kialakulásához 3 napig nem szabad hajat mosni. A színes haj az első mosás után éri el a legjobb színt és szokásos struktúrát.
● A henna színező hatása három napig tart, ezalatt kölcsönhatásba lép az oxigénnel. A végső színt ezen időszak után érik el, így csak három nap múlva moshatja meg haját samponnal. Ha a hennát csak hajkezelésre használják, akkor a hennát a henna eltávolítása után azonnal samponnal mossák.
● A fürdő elszíneződésének elkerülése érdekében azonnal mossa le a henna minden nyomát a felületéről.
● Por tárolása: száraz, hűvös helyen, fénytől távol.
● A piacon megtalálható az úgynevezett „fehér” henna. A fehér hennának semmi köze a természetes iráni hennához. Legjobb esetben ezek más természetes festékek, kémiailag módosított vagy általában szintetikus anyagok vagy ammóniumsók, amelyek negatív hatással vannak a hajra.

A hennát elég gyakran használhatja, szemben a különféle hajfestékek használatával. A henna a körmök megerősítésére is használható. Jelenleg meglehetősen nagy mennyiségű henna jelent meg. A henna megtalálható a hajfestékekben is.

Ha hennát festenek a hajra, akkor a Lawsonia porán kívül illóolajokat, gyógynövényeket és tejszérumot is használhat..

A festék elkészítése szintén meglehetősen egyszerű, el kell keverni a szükséges mennyiségű hennát (a haj hosszától függően) vízzel vagy főzött zöld teával, ez gazdagabb árnyalatot ad a hajnak. Vigye fel tiszta hajra, törölközővel kissé megszárítva. És mossa le közönséges vízzel sampon használata nélkül. Az intenzív szín csak három nap múlva jelenik meg, ezért legyen türelmes.

A növényi eredetű színezékek expozíciója néhány perc és két óra között mozog. Készíthetők infúziók, öblítők, üzemanyagok formájában. Ha tiszta hajra viszik fel zúzmarák formájában, akkor festés után a hajat alaposan le kell öblíteni folyó víz alatt..

Henna, basma és ezek alapján festékek

A hennalapú festékek, amelyekhez indigót és basmát gyakran adnak más növényi festékektől, szó szerint a szivárvány minden színét festhetik. Az ilyen festékek azonban általában nem tartalmaznak fehérítő komponenseket, ezért a világosabb vagy világosabb árnyalat eléréséhez előzetes tisztítás szükséges. Ehhez ne használjon színező kompozíciókat, hanem használjon speciális szőkítőszereket (korábban már mondták, hogy a vegyi festék hogyan reagálhat a hennával).

● A hennával történő festés előtt célszerű ellenőrizni a festéket egy szálon. Henna, amely egy másik festékre vagy permetezett hajra "fekszik", váratlan árnyalatot kölcsönözhet a hajnak. Ezt a hatást megkönnyíthetik a csapvízben található és a hajra lerakódott anyagok is..
● Festés előtt alaposan mossa meg a haját valamilyen semleges samponnal balzsam nélkül.
● Kenjen zsíros krémet a homlokára, a nyakára, a fülére, a vállára - általában minden olyan helyre, ahol a festék kifolyik. Ellenkező esetben elég nehéz lesz súrolni a bőrt.
● Ha élénkebb árnyalatot szeretne, a gyógynövény színe felvitele előtt szőke termékkel kissé megvilágíthatja a haját. Ha egyes szálak sötétebbek, mások pedig világosabbak, akkor a hennával történő festés után a szín is egyenetlen lesz. Így érhet el érdekes hatásokat..
● Ne felejtsük el, hogy a hennát a kémiai festékektől eltérően először a gyökerekre alkalmazzák. Ez leegyszerűsíti a festési folyamatot és növeli a gyógyító hatást. A festék felhordásakor tűvel rögzítse a hajat a tarkójára, hogy az ne essen a vállára.
● A festék lemosásakor soha ne használjon sampont, különben az erőfeszítései pazarlódnak. A haj oxigénnel érintkezve színt ölt, és ez a folyamat több napig is eltarthat. Ha úgy találja, hogy az eredmény nem túl észrevehető, ne csüggedjen. A teljes eredmény csak pár nap múlva jelenik meg..
● A festést havonta legfeljebb egyszer ismételje meg. A henna túl gyakori alkalmazása tompa hajhoz vezethet.

A természet sokat ad nekünk. Meg kell tanulnod használni. A környezetbarát festékek a kémiai festékektől eltérően nem károsítják hajunk vagy a környezet egészségét. A "perzsa bolt" természetes iráni hennát és basmát kínál.

A hennával és a basmával való festésről, valamint azok hasznos tulajdonságairól a következő cikkekben olvashat:
Hennafestés hennával és basmával: módszerek, arányok;
A henna titkai: a henna története, termesztése, előnyös tulajdonságai;
Basma: származási történet, termesztés, hasznos tulajdonságok.

Hennafestés hennával és basmával: ne felejtsd el ezeket a szabályokat

A hajfestés az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megváltoztassa a képét és felvidítsa magát. De a vegyszereket tartalmazó termékek gyakori használata oda vezethet, hogy a fürtök unalmassá és élettelenné válnak. A természetben vannak olyan biztonságos színezékek, amelyek nemcsak színük megváltoztatásában segítenek, hanem képesek gondoskodni róluk, sőt gyógyítani is képesek. A hennával és a basmával való hajfestést valamilyen oknál fogva nem méltán felejtik el. Gyógyító tulajdonságait érdemes kihasználni. Lássuk, miért olyan jók.

Mi az a Basma?

A Basma növényi eredetű természetes hajfesték. A trópusi indigóbokor leveleiből vonják ki. A feldolgozás eredményeként szürkés-zöld színű port kapunk..

A Basmát már régóta használják

Basma nagy múltra tekint vissza. Nem csak nők, hanem férfiak is használták. Festették hajukat, bajuszukat, szemöldöküket, szempilláikat. Tintaként is szolgált. Akár egész ültetvények is voltak, ahol ezt a növényt termesztették..

Mi a színen kívül olyan vonzó a basmában? A korpásodás ellen küzdő tanninokat tartalmaz. Tápláló hatásuk van és csökkentik a hajhullást. A C-vitamin, az ásványi anyagok, a viasz és a gyanták pedig képesek gyógyítani a sebeket és gyulladáscsökkentő hatásúak. Nem csoda, hogy a festéket nemcsak a hajszín megváltoztatására használják, hanem orvosi maszkként is.

A természetes festék felgyorsíthatja a haj növekedését. Ezenkívül védőréteget hoz létre körülöttük, kisimítja külső mérlegüket és megszorítja szerkezetüket..

A vékony haj tulajdonosai számára a basma is segíthet - hangerőt hoz létre. Az unalmas fürtök fényesek lesznek.

De a szőkéknek nem szabad csodaszínt használniuk. Mély, sötét árnyékát nehéz lemosni. Színes hajra nem ajánlott használni. Az eredmény meglehetősen váratlan lehet..

Mint látható, a basmának számos előnye van, de a legfontosabb közülük az alacsony ára. Jelentősen kevesebbe kerül, mint vegyi társainak. Ezért az "ha olcsó, akkor rossz" elv itt nem működik..

Tudjon meg többet a hajfestésről hennával és basmával ebben a videóban.

Mi a henna?

Henna növényi eredetű is. A forró országokban növő lavsoniumból nyerik. A felső levelek adják a legintenzívebb színt, és tetoválás- és textilfestékek előállításához használják őket.

A szárakból színtelen gyógyhennát állítanak elő, amely segít a korpásodás és a hajhullás elleni küzdelemben, regenerálja a fejbőr sejtjeit és enyhíti az irritációt. A levelek többi részéből hajfestékeket készítenek..

Henna zöld

Az igazi henna zöld pornak tűnik.

Számos típus létezik:

 • indián
 • iráni
 • szudáni
 • Színtelen

Nem számít, mire használja a hennát: festésre vagy kezelésre. Mindenesetre általános gyógyító hatása van. Az eredeti hajszíntől függően a vöröstől a gesztenyéig árnyalatokat kaphat.

Ne féljen attól, hogy a hajad feje tüzessé válhat egyetlen alkalmazással. A szín fokozatosan jelenik meg, több alkalmazás után intenzív árnyalatot kap.

A haj a henna használata után érezhetően egészségesebbé válik. Ezenkívül a festék erősíti a fürtök szerkezetét, táplálja, szabályozza a faggyúmirigyek munkáját és harcol a töredezett haj ellen.

Helyes használat esetén a henna csodákra képes. Más festékekkel (általában basmával) párhuzamosan képes különféle árnyalatok előállítására. Népszerű összetevője a házi készítésű hajmaszkoknak is. Túróval, kefirrel, citromlével keverik össze.

A henna tevékenységi területe kiterjedt, csak fel kell fedeznie hasznos tulajdonságait.

Hajfestés basmával

A Basmát ritkán használják hígítatlan formában; kék vagy zöld árnyalatként jelenhet meg a hajon. Ezért hennával hígítják. A haj színe az arányoktól függ, amelyek ennek eredményeként megjelenhetnek..

A kapott festék színe az arányoktól függ

Ha mindkét festéket egyenként hígítja, gazdag gesztenyét kap. Kékfekete árnyalat esetén 1-2-t használnak (henna és basma). Ha fordítva veszi, akkor bronzot kap.

 • Színezés előtt kenje meg a haj körüli bőrt zsíros krémmel. A basma foltokat nehéz eltávolítani.
 • Ne mosson hajat festék felhordása előtt. Ezt akkor kell megtenni, ha a fürtök nagyon piszkosak, vagy lakkal permetezték őket. Ezután a sampont (balzsamok és balzsamok használata nélkül) csak a hajra szabad felhordani, a bőr megérintése nélkül.
 • Készítsen elő egy megoldást. Vegyünk hennát és basmát (saját magunk határozzuk meg az arányokat a kívánt színtől függően), és keverjük össze.
 • Hígítsuk az elegyet meleg vízzel (kb. 80 fok), és keverjük addig, amíg a tejföl állaga nem lesz.
 • Hagyja kihűlni az oldatot. Ez általában legfeljebb 3-4 percet vesz igénybe..
 • A szálak festékét egyenletesen kell felvinni. Kezdje a gyökerektől, majd folytassa a tippeket. Ezt gyorsan meg kell tenni, amíg a keverék lehűl. Hosszú haj esetén tegyen egy csésze festéket egy tartályba meleg vízzel.
 • A végek színezéséhez hígítsa a festéket meleg vízzel, és telítse vele a hajat..
 • Emelje meg a festett hajat a koronánál, és rögzítse egy csővel. Melegítse fel a fejét műanyaggal és csomagolja be egy törülközővel, hogy biztos legyen benne.

A festéknek a hajon maradásának ideje függ a kívánt szín telítettségétől. Ez 15 perctől két óráig tarthat. A sötét haj festése hosszabb ideig tart.

Ez az egész folyamat. Igaz, a festék lemosása problémás. De az eredmény megéri. Idővel a basma lemosódik, és a haj lila lehet. Tehát ne felejtsd el frissíteni a színt. És ne feledje, hogy jobb, ha nem használja a basmát, ha a haját már más festékekkel festették vagy ápolták. Az így kapott szín váratlan lehet.

Henna hajfestés

A hennával történő hajfestés, hasonlóan a basmához, nem igényel különleges előkészületeket. És mégis néhány szabály a legismertebb.

Az egyenletes szín elérése érdekében megszabaduljon a hasított végektől. Ellenkező esetben a festék egyenetlenül oszlik el a hajon - a sérült területeken fényesebbé válik..

Vigyen fel hennát a tiszta, nedves hajra

A hennát a tiszta (jobb nedves hajra) alkalmazzák. Festés után minden szálat át kell fésülni.

Az oldat elkészítéséhez adjon egy kevés meleg vizet vagy kefirt a festékhez. Akár néhány csepp illóolajat is adhat hozzá. A színező hatás élénkítéséhez adjon citruslevet (citrom, grapefruit vagy narancs) vagy bort a keverékhez.

Ne tegye azonnal a keveréket a hajára, hagyja kb 10 percig főzni, de addig ne hagyja, amíg teljesen kihűl. Bemelegítés, ha szükséges. Kenje meg a bőrt krémmel is.

Kezdje el festeni a fejtámlától. Utoljára kezelje a homlokot és a halántékot. Ezután minden ugyanúgy történik, mint a basmával. A hajat összegyűjtik és hőszigetelik. Az expozíciós idő függ egy adott árnyalat megszerzésének vágyától is: minél tovább tartja, annál gazdagabb a szín. Az idő 10 perc és 2-3 óra között tarthat.

De ahhoz, hogy biztosan tudjuk, milyen szín fog megjelenni, és mennyi ideig tart a festék megtartása a kívánt eredmény eléréséig, érdemes kísérletezni..

Ehhez megváltoztathatja a keverék összetételét és annak expozíciós idejét, feltűnő hajszálon alkalmazva.

A henna lemosása problémás. Ez sok időt vesz igénybe. Megteheti ezt sampon használata nélkül. Egyébként az ilyen festés után a haj hosszabb ideig tiszta marad. A festékben lévő anyagok megvédik a fürtöket a szennyezéstől.

Vélemények a basmával történő festéshez

Annak ellenére, hogy a basma természetes festék, a róla szóló vélemények ellentmondásosak. Nem hiába részesítik előnyben drágább kémiai analógokat vele szemben. Vegye figyelembe előnyeit és hátrányait.

A basma hajfestésnek számos előnye van

 • A Basma jótékony hatással van a fürtök állapotára: eltűnik a korpásodás, csökken a hajhullás és nő a haj növekedési üteme. Ráadásul szebbé és egészségesebbé válnak..
 • A szín természetes.
 • A Basma sokkal olcsóbb, mint bármely más hajfesték.
 • Tökéletesen fest szürke hajat.
 • Nem kell attól tartania, hogy a természetes festés után a hajad meg fog szenvedni. A megtermett gyökerek pedig folyamatosan megújulhatnak..
 • Ha gyakran használja a basmát vagy hosszabb ideig tartja, akkor száríthatja a haját..
 • Nehéz, problémás és hosszú lemosni. Mivel a basma porrá őrölt gyógynövény, még alapos mosás után is részecskéi a fejbe omlanak.
 • A kívánt szín eléréséhez kísérleteznie kell az arányokkal és az expozíciós idővel..
 • Nincs sokféle árnyalat. Ennek ellenére néha radikálisan meg akarja változtatni a színét, nem csak a fekete árnyalataival.
 • Ha az arányok helytelenek, akkor esélye van a zöld hajra.
 • Ha a haját már más festékekkel festették, akkor a Basma már nem veszi be..
 • A festék szaga specifikus, és az első öblítés után sem múlik el.

Mint látható, a basmának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindannyian választják, melyik festéket részesítsék előnyben: természetes vagy mesterséges. Az utóbbi években azonban a természetes és egészséges termékeket egyre jobban értékelik. Ezért ez utóbbit általában a kényelem és az egészség között választják..

Vélemények a henna festésről

Kétségtelen, hogy a henna kiváló ápolószer és hajfesték. De ezen előnyök mellett vannak hátrányai is, amelyekről tudnod kell, mielőtt használnád..

Hennának megvannak az előnyei és hátrányai

 • A henna nem tartalmaz káros kémiai adalékanyagokat. Tiszta természetes termék..
 • A henna ápolja a hajat, táplálja azt, gyógyító hatású, harcol a töredezett haj ellen, normalizálja a faggyúmirigyeket.
 • A henna segítségével gyönyörű természetes árnyalatokat kaphat. A szőke haj nemes bronz színű lesz, a sötét haj pedig vörös lesz.
 • A henna kombinálható más természetes színezékekkel. Az eredmény nagyon szokatlan és gyönyörű árnyalatok..
 • Hennát lehetetlen festeni az ősz hajra.
 • Ne használjon hennát kémiai festékekkel festett hajra. A szín kiszámíthatatlan, vagy akár foltokkal is előállhat..
 • A henna után nehéz lesz a fürtöket más színnel festeni - a színezékek egyszerűen nem veszik be.
 • Nem kívánatos a természetes festék használata a perm után - a haj kiegyenesedik.
 • A henna állandó használatával fennáll annak a veszélye, hogy a fürtök túlszáradnak..

Mint a basma, a hennát is nagyon nehéz lemosni. Ez sok időt vesz igénybe. Nem túl kellemes illat azonnal elmúlik.

A henna színét nagyon nehéz lemosni, és az erre szánt eszközök nem segítenek. Csak kissé halványulhat, sőt hihetetlen árnyékot adhat..

A henna csodákra képes, ha helyesen használják. Ezért, ha szép és egészséges hajat szeretne kapni, tartson be minden szabályt, és akkor az eredmény csak örömet szerez..

Hajápolás basmával történő festés után

Mivel a basma természetes gyógymód, festés után nincs szükség speciális hajápolásra. Sőt, nemcsak fürtöket fest, hanem gondoskodik is róluk. Igaz, a színt meg kell őrizni.

Festés után tanácsos több napig nem mosni a hajat.

Festés után nem kívánatos három napig mosni a haját. Jó az esély arra, hogy a szín lemosódjon.

Ha zöldes árnyalat jelenik meg, azonnal mossa meg a haját samponnal. Ezután készítsen hennaoldatot, és hagyja a hajadon körülbelül 20 percig.A szín kissé sötét lesz, de a haj természetes árnyalatot kap..

A Basma tartós festék, de a hajat forralt vízzel kell lemosni, enyhe samponnal.

A szín hosszabb megtartása érdekében használhat speciális öblítőszert. Elkészítéséhez 1,5 liter vízre lesz szükség, amelybe 25 gramm hennát és basmát kell önteni. Mindezt összekeverjük és hagyjuk kihűlni. A keveréket szűrni kell és le kell öblíteni vele. Ezután a hajat jól meg kell szárítani..

A mosás során fokozott óvatosságot használjon túrós savó, kefir vagy savanyú tej. Az öblítéshez használhat almaecetet vagy menta infúziót..

A basma után nem kívánatos más festékeket használni és permetezni. Legjobb esetben mérgező színt kapjon, legrosszabb esetben tönkretegye a haját.

Most mindent tud a basmáról, annak előnyös tulajdonságairól, buktatóiról a használatakor, a hajápolásról, miután érintkezett vele. Csak a színezésről kell dönteni és elkezdeni a kísérletezést.

Hajápolás hennával történő festés után

Annak ellenére, hogy a henna festése után a haj vastagabbá válik, a természetes festék kiszáríthatja. Ennek elkerülése érdekében egy-két nappal a festés után etesse őket növényi olajokon és tojássárgáján alapuló maszkkal.

A hajmosás után a szín intenzitása fokozatosan csökken

Miután elérte a kívánt színt, ne feledje, hogy minden mosás után a szín intenzitása csökken. Ezért ne mossa a haját a festés után három nappal korábban. Ehhez pedig csak kiváló minőségű drága samponokat használjon. Ne felejtsd el utólag bekenni a kondicionálót..

A henna használata havonta többször nem ajánlott. Nem csak a haj kiszárítására képes, hanem merevséget is adhat neki..

A szín megőrzése érdekében öblítse le a hajat citromlével vagy ecettel. Kerülje az átfedéseket a színek között. A haj teljes hosszában történő újrafestése sötétebb gyökereket és világosabb végeket eredményezhet. Ezért próbáljon csak a tetejét színezni. És ismételje meg a teljes festést minden második alkalommal..

Speciális fehérjemaszkokat lehet vásárolni a gyógyszertárban. Hidratálják a hennát a henna után, és vitaminokkal gazdagítják a hajat.

Házi öblítővel fenntarthatja a színintenzitást. Elkészítéséhez 50 gramm hennát és 1,25 liter vizet kell összekevernie.

A hennával történő festés után nem lesz különösebb erőfeszítés a haj ápolására. A festék természetes elemei maguk is segítenek megőrizni szépségüket és egészségüket. Csak időnként meg kell őriznie a fürtök színét..

Megtanulta a természetes színezékek, például a basma és a henna előnyeit és hátrányait. Ön maga vonhat le következtetéseket. Még jobb, próbálja ki magának csodálatos tulajdonságait, és döntse el, hogy a fürtök természetes szépsége és egészsége megéri-e az elveszett időt. És ha pozitív választ ad magának, kezdjen el kísérletezni, hogy érdekes árnyalatokat kapjon. A természetes szín és a természetes fényesség talán a legjobb jutalom az erőfeszítésekért és a csodálatos pillantások megtapasztalásának lehetősége.

Találtál hibát? Jelölje ki, és nyomja meg a Ctrl + Enter billentyűkombinációt.

Színező hennakrém FITOcosmetic - áttekintés

A Henna krém úgy hatott rám, mint egy hajmaszk. Lépésenkénti használat részletei + fotó

Előszó. Épp most lettem 24 éves, de rémületemre már ősz haja törte át a fejem. Átöröklés. Az évek során soha nem festettem a hajam, kivéve egyszer, amikor fehér hennával csináltam az ombre-t, amellyel tönkretettem a hajam végét, ahogy mondani szokták. Szerencsére aztán levágta a haját, és minden a múltban maradt. Tehát most felmerült előttem a kérdés - hogyan festhetem át a fejem tetején lévő szürke hajat kémiai festék használata nélkül. A választás a hennára esett, mivel nincs vágy kémiai festékkel égetni a hajat, és a henna, mint tudják, gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik a haj számára. Sokáig gondoltam, melyiket válasszam, tk. az én színem sötét szőke, és nem akartam vörös vagy fekete lenni, azon gondolkodtam, hogy a hennát összekeverem a basmával, vagy csak a tonikot használom. Általában ezekkel a gondolatokkal mentem el a boltba.

És akkor hennakrémet láttam a pulton. Elolvastam a kompozíciót és a gyártó ígéreteit, és beleharaptam. 2 csomag ajánlott a hosszúságomhoz, úgy döntöttem, hogy biztonságosan eljátszom, és vettem 3 csomagot (170r körül jött ki). Az enyémhez legközelebb álló színt választottam - természetes világosbarna, annak ellenére, hogy kissé világosabb, mint az enyém.

Képzelje el a meglepetésemet, amikor szörnyű véleményeket olvastam otthon. Csak néhány jó értékelésnek köszönhetően döntöttem úgy, hogy megkockáztatom. És a hajam nem volt festve, ezért nem lehet meglepetés a természetes színen). Saját tapasztalatom és tanácsom alapján úgy döntöttem, hogy kiegészítem a maszkot vitaminokkal (a, e, b1, b6), olajokkal (bojtorján, mandula), fél citrom levével és sárgájával.

Kezdte azzal, hogy samponnal és öblítőszerrel mosta a haját, és miután törölközőt gördített a fejére, elkezdte gyúrni a festékmaszkot. Előre elkészített bilincsek, fésűk, kalap, táska és vazelin.

A csomagolásban nincsenek kesztyűk. De gyakran használok kesztyűt otthon és a konyhában, vannak műanyag, orvosi és vinil kesztyűim. Úgy döntöttem, hogy felveszem a Vinyl-t, a tetejükre polietilént, amelyet rugalmas szalagokkal rögzítettem a kezemen. Előretekintve azt mondom, hogy miután a keveréket elterítettem a fején, a felső kesztyű könnyen eltávolítható, és már a tisztákban táskát, kalapot és törölközőt tettem a fejemre. Aztán levettem őket, és amikor elmentem mosakodni, újra felvettem őket, hogy ne piszkoljam be a kezem..

3 csomag tartalmát egy edénybe öntöttem, fél citrom levét, egy sárgáját, olajokat (egyenként 5 csepp), olaj A és E vitamint (egyenként 5 csepp), ampullákban a B csoport vitamint (egyenként 1 ml-t), és egy fapálcával alaposan megkevertem..

Levette a törülközőt és megszárította vele a haját. Két részre osztottam a hajam, és kapcsokkal rögzítettem. Ezután vazelinnel kentem az arc és a nyak bőrét a szőrnövekedés mentén, valamint a fülekre is, mert előbb piszkosak lennének

Kiderült, hogy nincs ecsetem, ezért egy rendes régi fogkefe lépett működésbe..

A mosdónál állt a tükör előtt, és folytatta) A fej hátsó részéből kiindulva, mindkét oldalról viszont egy-egy szálat vettem, és a hajat a gyökereknél festettem. És így tovább a homlokig és a templomokig. Ezt követően a kezeimmel festéket festettem a haj teljes hosszára, mintha balzsam lenne.

A kevert keverék elegendő volt feleslegben.

Aztán felvettem egy táskát, egy kalapot a tetejére, és egy törülközőt a tetejére. (Vettem egy kicsi és mindkét oldalon bilincsekkel rögzítettem)

A mosogatót sima vízzel könnyen lemosták, a dolgok szinte nem piszkolódtak be)

A felhordás után egy órán keresztül így sétáltam. Sikerült még kekszet is készítenem))

Mindenki felmászott a fürdőbe, hogy ne álljon sokáig fejjel lefelé, mivel a terméket nem mossák le gyorsan. Pár perces öblítés után vízzel és ecettel öblítette le a haját. Kicsit tartotta és alaposan leöblítette. Az ecet után a haj merevebbé vált. A víz sárgás színű lett, és ott megálltam, törölközővel megszárítottam, és megláttam az eredményt)

Annak ellenére, hogy az árnyékot világosabbnak nyilvánították, mint az enyémet, az eredmény sötétebb, mint az enyém. Talán ennek oka a keverék hajon való tartási ideje (1 óra). A fejem nem koszos, a hajam nem merev, csak a száraz végek vannak, de mit várhat még sampon, balzsam és folyadék nélküli mosás. A hajamnak nedvességre és olajokra van szüksége, így ezek használata nélkül, függetlenül ettől a hennától, a haj ebben az állapotban van.

A jobb oldali (1 nap előtti és utáni) fotókat az ablak készítette a napfényben. A bal oldali fotó (közvetlenül utána) este készült szobai világítással.

Ami az ősz haj festését illeti, kétértelmű véleményem van. Számomra úgy tűnik, hogy az ősz hajszálakat nem festik túl jól, és a szín hamarabb lesz róluk, mint a többi hajról

Karamell színt is vettem, egy hónap múlva kipróbálom. És két maszkot. Használat után írok véleményt. Tehát a cég nem rossz, csak tudni kell használni)

14-én festettem, és meglepetésemre a haj nem volt nagyon koszos, általában a harmadik napon a haj már piszkos volt, de ezúttal még mindig teljesen normális, feltéve, hogy egész nap otthon vagyok)) Samponnal történő mosás során a víz újra színezett és sárga színű, de ezzel nincs semmi baj, semmi nincs festve körülötte) A haj világosodott, íme egy 19-én készült fotó)

3 használat után ezt mondom - a szín nem tart sokáig, de a haj megerősödik, tk. Olajokat és vitaminokat adok hozzá. Nincs szárazság, érdesség vagy váratlan hajszín. Nincs panasz. Tapasztalat volt a gyökerek festésként történő felhasználásáról is, az anyós meg volt elégedve! Közönséges festékkel van festve, és tanácsomra a hennakrém foltozni kezdte a gyökereket. A hatás nem hosszú, de pár hétig elegendő, és nem kell festékkel festenie. A szín összeolvad, és nem találtak meglepetést))

10 dolog, amit figyelembe kell venni a henna festésekor

Mielőtt úgy döntene, hogy belemerül a természetes hajfestés világába, ellenőrizze az eredményt befolyásoló fontos pontokat..

1. Ügyeljen arra, hogy az Ön által használt henna természetes legyen.

Csak Lawsonia legyen a sorban. Az a gyártó, akinek nincs rejtegetnivalója, mindig a latin Lawsōnia inērmis-ben jelzi nemzetközi megnevezését

2.HENNA egyáltalán és soha nem mossa ki. Nem mossa le vöröses árnyalatát, elszínezheti az előző színét. Ne próbálkozzon ezzel, mert LEHETETLEN az árnyékát a hennára festett hajra visszaadni. Csak kezdettől fogva vegye természetesnek. Az előző színeddel vághatsz és növeszthetsz hajat, de lehetetlen lemosni a hennát a vele festett hajról..

Igaz, van egy trükk, amelyet felhasználhat, ha valamilyen oknál fogva nem elégedett az árnyékkal.

3. XNU NÉMÍTHAT, vagyis a vörös árnyalatot kevésbé mutatósá varázsolja. Ebben csak a BASMA tud segíteni, mert

4. A CHNU NEM Kombinálható KÉMIAI FESTÉKEKKEL. A SZÍNEZÉS ELŐTT VAGY UTÁN.

A kombináció eredménye nem kiszámítható, de mindig felkavaró. A henna CSAK A NÖVÉNYI SZÁRMAZÁS TERMÉSZETES SZÍNEZÉSEIVEL kombinálható.

A henna felvitele előtt vágja le a festett és tartósan kezelt végeket.

5. A HENNA SZÍNEZÉSÉNEK EREDMÉNYE KORÁBBI ÉS MINŐSÉGES lesz, CSAK, HOGY SZÍNEZD A TERMÉSZETES HADAD

-Vörösesbarna színárnyalat érhető el 2 rész henna és 1 rész basma keverésével

-Sötétbarna árnyalatot kap, ha összekever 1 rész hennát és 2 rész basmát

-A mélybarna színt 1 rész henna és 4 rész basma keverésével kapjuk.

-A barna árnyalatok palettájában frissen őrölt kávé használható basma helyett. Igaz, színező tulajdonságai sokkal gyengébbek, de kondicionálóként is működik.

-A Basma tiszta formájában akkor használható, ha természetesen fekete haja van, vagy a külön festés elvének megfelelően, mint például a kínaiak. Először ellenállnak a tiszta hennának a hajukon, és kiváló minőségű ellátást kapnak, utána azonnal tiszta basmát alkalmaznak és kiváló minőségű sötét színt kapnak.

6. Minél könnyebb, mint a saját hajszíne, annál fényesebb az eredmény.

Ezért nem tanácsolom a természetes szőkéknek a természetes henna használatát. A haj megerősítése festés nélkül létezik az úgynevezett "színtelen henna". Az interneten nem egyszer találkoztam olyan kijelentéssel, miszerint a "színtelen henna" a pigment nélküli Lavsonia. Hazugság.

7. A SZINTELEN HENNA EGYÉB NÖVÉNY.

És nem egy, hanem kettő, a hennához hasonló tulajdonságokkal, de nem színezi a hajat.

Oroszországban a Ziziphus Spina-Christi L. növényt színtelen hennának tekintik.

Oroszországon kívül ez a Cassia obtusifolia L növény neve

Van köztük különbség. A Ziziphus sokkal olcsóbb és megfizethetőbb. Bárhol megvásárolhatja iráni hennát és basmát. És Cassia-val csak profi szalonokban lehet találkozni hazánkban és külföldön. Körülbelül ugyanolyan különbség a tulajdonságokban.

8. CHNU Hígítása nemfém edényekben.

A legjobb, ha üveg- és porcelánedényeket használunk, és ecsettel megkeverjük a felhordáshoz, ahogyan azt a fodrászszalonokban szokták megtenni..

9. A természetes hennát CSAK Tiszta hajra alkalmazza.

A kémiai festékeket mindig a mosatlan hajra, a növényi természetes festékeket pedig csak a tiszta, szó szerint frissen mosott festékekre alkalmazzák.

Ezért a gyártó ajánlása szerint könnyen megértheti, hogy milyen a természetes hajfesték (még akkor is, ha a neve tartalmazza a "henna" szót)..

10. A SZÍNEZÉS VÉGE után Öblítse ki a HNU-t szappan és sampon alkalmazása nélkül. EZT KÖVETKEZŐ HATÁSOKAT NEM Mossa meg 3 nap alatt.

Ekkor a henna színe továbbra is megjelenik és elmélyül..

11. TUDNIA TUDNI A TULAJDONSÁGOKAT, HOGY A Hajad HENNA HALÁLÁSA ELŐTT.

KEMÉNY - A haj lényegesen keményebbé és vastagabbá válik. Ez azt jelenti, hogy engedelmesebbek lesznek, de nem lesznek morzsák, mint korábban..

SHINE - a fényesség nagy mértékben fokozódik, és nem tűnik el, ha rendszeresen használ hennát. Ezt saját flash fényképein fogja észrevenni..

SZÍN - a hajad soha nem lesz hamvas a szürkével. Mindenképpen szaftos árnyalatú lesz a tüzestől a barnáig, attól függően, hogy milyen adalékanyagokat ad a keverékhez..

Remélem, hogy ez az információ hasznos volt az Ön számára.

Örömmel vigyázzon magára!

Hogyan ápoljam a hajamat a hennával való festés előtt és után. Három lépés a szép és egészséges haj eléréséig

Helló! Szeretném megosztani veletek a legújabb, természetes hennával történő festés tapasztalatait.
A természetes festék használata tartós és érdekes üzlet. A hennával tetszés szerint variálhat és fantáziálhat. Ennek eredményeként - sűrű, fényes és sima haj szárazság és szakasz nélkül.

1. lépés: Tisztítás

Alkalmazás: Vigye fel nedves hajra. Masszírozzon egy kemény habot, és hagyja a hajon 4-5 percig, majd alaposan öblítse le vízzel.

A mélytisztító sampon után a haj "nyitott", és hálásan elfogadja az új ápolásokat. Tehát most nekünk kell a legjobbat nyújtanunk. Kedvenc maszk. Vagy kedvenc koncentrátuma (ampulla). Fontos, hogy a termék hidratálja és táplálja a hajat anélkül, hogy rengeteg szilikon vagy más filmképző szer maradna rajtuk, ami csökkentheti a henna maszk hatékonyságát.
Szeretem ebben az esetben a Kaaral Purify Hydra maszkot használni (500 ml / 834 rubel). Tökéletesen hidratál és kondicionál. Szilikon mentes. És ezúttal valami komolyabbat akartam. Alkohol. Több behatolási erővel. Mélytisztító sampon után a Kaaral Maraes Elixir-t * (1 pár / 500 rubel) kentem fel.
Az Elixir Maraes, mint minden más a szalonban, a haj festésére készült, mint az egyik gondozási szakasz. Mi kell a vegyszerrel kezelt hajnak? Igen mind! Hidratáló, táplálkozás, gyógyulás. Plusz a pigment védelme a kimosódástól és fakulástól, és természetesen a ragyogástól.

Hogyan használom a Maraes Elixirt
Lemosom a sampont. Fél percig törülközőbe tekerem a hajam. Leveszem a törölközőt, és nedves hajamra kenem a keveréket mindkét elixír csőből. Elosztom a teljes hosszúságon, kivéve a haj gyökér részét. Ne alkalmazza a fejbőrt. Hajamat a fejem tetejére erősítem, és elrejtem a zuhanysapka alatt. 10 perc múlva vízzel lemosom. Már nem alkalmazok kozmetikumokat, és természetesen szárítom a hajam.

Egy ilyen eljárás után a haj rugalmas, selymes és nehéz lett. A komplexumban az Elixir olajokat, keratint és fehérjéket tartalmaz - regenerálja, hidratálja és táplálja a hajat. De tényleg nem volt elég légkondicionálóm. A haj nagyon laza. Mostantól tudom, hogy a Maraes Elixir után kondicionálóra van szükségem. Ideális esetben Kaaral Purify Reale (250 ml / 851 rubel) vagy ugyanaz a Hydra maszk. Tökéletesen hidratálják és kondicionálják a hajat, és szilikonmentesek. Pontosan amire szükség van.

2. lépés: színezés

Különböző hennát használok. Az egyetlen még nem tökéletes.) Keresésben vagyok, és örömmel próbálok minden alkalommal újat kipróbálni. Most lesz egy marokkói gesztenye-réz henna "A szultán menyasszonya" (Ki emlékszik még a TV / s "Klónra"?).

100% -ban a Lawsonia növény porja. Basma vagy más színező gyógynövényektől mentes. A haj festésének képessége nem vörös / vörös, hanem gesztenye eredetének köszönhető. A talaj összetétele, amelyen a lawsonia megnőtt, közvetlenül befolyásolja a keletkező árnyékot..

Hogyan készítek tésztát
Fokozatosan adjon meleg vizet a porhoz, amíg a paszta állaga folyékonyá válik és könnyen felvihető a hajra. A hennát több órán át hagyom infundálni. Minél hosszabb ideig töltjük be a pasztát, annál több pigment "ad". Ezúttal 2,5 órát ragaszkodott hozzá.

A tányért nem takarom be tésztával, és a szekrénybe teszem. Ez egy rögtönzés. A fény és a levegő hatására (nekem fény nélkül van, de levegővel) a henna oxidálódik, kémiai reakció következik be, és ez befolyásolja az árnyékot is.
Használat előtt olajat adok a pasztához. Van finomítatlan olíva. Melyik szakaszban kell hozzáadni az olajat (vagy sem) az improvizáció is. Ezt megteheti a legelején. Az olaj sokat segít az ilyen maszkoknál. Táplálja a hajat és lágyítja a porok szárítási tulajdonságait.


Hogyan készítsem el a maszkot
A pasztát száraz, viszonylag tiszta hajra kenem (mosás után a második napon). Gyakori elválással. Alaposan vonja be a fejet és a hajat teljes hosszában. A fejem tetején rögzítem a hajam. Csak egy rakás. Tartja magától.

Nem takarom le a fejemet semmivel - ismét improvizálok) Miután egyszer olvastam valahol, hogy ha a henna maszkot nem borítja semmi, vagyis ha az oxigént nem korlátozzák, akkor a haj árnyéka nem vörös, hanem barna és nem meleg, hanem hideg. Mindez kétértelmű, egyéni és relatív.
2 órán át hagyom a maszkot, és samponnal lemosom. Ezután alacsony pH-jú savas kondicionálót alkalmazok. Van csapomon Angel (2 l / 1429 rubel). És a szokásos letörölhetetlen gondoskodásod. Spray, krém (itt már beszéltem róluk). Hagyja, hogy a hajam természetesen megszáradjon.

Közvetlenül a henna maszk után a haj nagyon élénkpiros. Mintha elszíneződtem volna és egy őrült vörös színnel festettem volna. Körülbelül két óra múlva vettem észre, hogy az árnyék kezd sötétedni és "lenyugodni". Ez az első 2-3 nap során történik. Jelenleg nem kívánatos a hajmosás annak érdekében, hogy az árnyék a lehető legjobban kifejezhesse magát és megalapozhassa.
Ez másnap. Természetes fény. Nincs nyomás. Nincs keménység vagy szárazság. A haj pattogó, selymes, sima és fényes. A szín és a fényesség másképp jelenik meg különböző fényviszonyok mellett. Minél több fény, annál fényesebb a fény. Minél kevesebb a fény, annál mélyebb a szín.

Sorban készültek a képek. Minél távolabb vagyok az ablaktól, annál sötétebb a haj.

Közvetlen napfény. Nincsenek szűrők vagy vaku.

3. lépés: táplálja, hidratálja és védje

A festés befejezhette. A haj puha, rugalmas, sűrű, fényes, nem sörtés, jól fekszik. Mi kell még?
Teltséget akarok a hajamba. Szeretném, ha "táplálkoznának" és nehezebbé válnának. Erős emberek beszélnek ilyen hajról. Ez megakadályozza a keresztmetszetet, az UV-sugarak hatására történő kiégést (és ezzel problémám van), a ridegséget, a villamosítást. Itt az ideje a gondozásban lévő szilikonoknak.
Ehhez tápláló maszkot használok. Nekem van ez a Trichovedic kezelési maszkom * (150 ml / 1350 rubel). És a BeautyConceptPRO kollagén-PRO szérum (200 ml / 1300 rubel). Már bemutattam neked ezeket a termékeket. Róluk itt.
Maszk telített olajokkal, kivonatokkal, keratin és fehérje összetételű. Szilikonokkal. Nagyon vastag. Csak valamivel szeretném hígítani. A kollagén szérum csodálatos kondicionálással nyert meg. Regenerálja és védi a hajat.

Hogyan készítek egy Collagen-PRO tápláló maszkot
A fejem a gyakori samponommal (Angyalnyár). Csak a fejét próbálom öblíteni, a haj hosszát nem. A hajamat egy percre törülközőbe tekerem. 1 evőkanál keverem egy tányérba. maszkok és 2,5 ml szérum. Vigye fel nedves hajra. Csak hosszban. Rögzítem a fejem tetején, és felveszek egy zuhanysapkát. 15 perc múlva mossa le meleg vízzel. Használható spray-t és krémet használok. Természetesen szárítom a hajam vétkezett, nedves hajjal feküdt le

Nagyon szeretem az engedelmes haj érzését! Ez a pár után úgy néz ki a haj, mintha minden kitörölhetetlen termék rajta lenne! A kollagén úgy működik, mint egyenesítő a hajamon. Csak a hangerő nem csökken egy kicsit. Még több fény van! A henna maszk után a ragyogás rendben volt velem. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire fényes tud lenni!


Szeretnék kipróbálni a hennát, de félek a száraz hajtól utána. Henna szárítja a hajat?
Ez függ a konkrét hennától, a hajad állapotától és a gondozás módjától. Kiváló minőségű henna, friss, finomra őrölt, alomból átszitált, megfelelően tárolt - nem, nem szárad meg.
Ez nem csak a por, hanem az is, hogyan fogja használni. Példámban bemutatom:
• adj vajat a masszához
• mossa le a maszkot samponnal
• Alacsony pH-jú kondicionálót használok
Így tudom elkerülni a száraz és érdes hajat, és 100% -ban működik!
Minél jobb a haj állapota, annál élvezetesebb lesz a henna használata. Az erősen sérült hajat színezhetjük hennával vagy maszkokkal is. Minden a mindennapi gondozástól, vagyis a kozmetikától függ.

Henna nem visz el. A színe nem világos. Mit kell tenni? Mit kell hozzáadni a hennához (tojás / kefir / dr)?
Ne aggódjon az adalékok miatt, és cserélje ki a hennáját. Ha egy bizonyos márkájú henna nem adja meg a kívánt árnyalatot, próbálkozzon másikkal! Jól pigmentált, amit használtam: Szappanos dió, Kajal, "A szultán menyasszonya". Megtanulok másokat - elmondom neked)

Hogyan lehet elérni ezt vagy azt a színt hennával?
Válasszon henna és egyéb, az árnyékot befolyásoló porok keverékét (basma stb.). Velük is könnyű hibázni. A „csokoládé” árnyékát így látom, a hennagyártót másképp. Meg kell próbálni. Ne feledje a pigment "visszarúgását". Minél hosszabb ideig töltjük be a pasztát, annál gazdagabb lesz a színe.

Hogyan lehet piros? És mint világos vörös?
Ez nagyban függ a természetes hajszíntől. Henna nem halványul. Világos vörös pedig csak világos hajon tud kijönni. Természetes fény vagy speciálisan megvilágított.
A vörös színt a henna után magától kapom. Fokozatosan pirosra mossa.

Nem akarom megváltoztatni a hajszínemet. Van-e értelme maszkokat készíteni színtelen hennával, mert nem ad olyan sűrűséget, mint a szín?
Attól függ, hogy milyen henna. Előfordul, hogy a jó minőségű színtelen henna nagyobb sűrűséget és fényt ad, mint az alacsony színű.

Színtelen hennával szeretnék megerősíteni a haj gyökereit és sűrűségét a hosszában, de színezem / színezem / világosítom a hajam. Ha hennát használna?
Ez az az eset, amikor jobb tartózkodni a hennától. Henna a haj tetején fekszik, és "akadályt" hoz létre. Ez megakadályozhatja, hogy a festék laposan feküdjön és szilárdan tartsa..

Hennával lehet korábban vegyi festékkel festett hajat festeni??
Igen tudsz. De nem közvetlenül a festési eljárás után. A hajat fel kell készíteni (lásd 1. lépés). Ha a hajat a sajátjánál sötétebb árnyalatban festik, akkor a hennával ellátott maszk után ez a hajrész sötétebb lesz. Sötétebb, mint a növekvő természetes henna festett.
Kétféleképpen lehet itt eljárni. Vagy gyakrabban festeni a növekvő gyökereket hennával, és ne érintse meg a hosszát, amíg a szín kiegyenlítődik. Vagy könnyítsen meg korábban festett.
Fehérített hajjal, fordítva. A hossz korábban tisztázott részét gyakrabban kell hennával festeni, mint a növekvő telített gyökereket.

Hogyan lehet a legjobban tárolni a hennát?
A port óvni kell a napfénytől és az oxigéntől. Ezért a port sötét, száraz helyen és szorosan lezárt edényben kell tárolni. A hennát ipari maszkos üvegekben tárolom. A szekrényben.
A legmegbízhatóbb megoldás a henna 50/100 gramm tömegű, zárt tasakokban történő megvásárlása. Sokat rendelhet egyszerre. És maga a csomagolás is megőrzi a por tulajdonságait.

Szép és egészséges haj

* A termék összetétele a Katalógusban a bejegyzés végén található link segítségével.
Fotó: @julianna_henna_art
Zene: Amir Diab - Habibi; Mahmut Orhan - Érezd

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hajvágás holdnaptár

A holdfrizura naptár segít kiválasztani a kedvező napot a fodrászhoz. A Holdról ismert, hogy befolyásolja a haj növekedési sebességét és egészségét. Ismerve a holdnap értékeinek jellemzőit, a Hold fázisát és elhelyezkedését az állatöv jegyeiben, valamint figyelembe véve a hét napját, elkészítettük számodra a hajvágás és hajszínezés naptárát az elkövetkező hónapokra és évekre.

Mondjuk, hogyan nő a szőke haj? A természetes maszkok megfelelő gondozása és használata a növekedés érdekében

Mindenki ismerős képe a hangulattól és a saját színének megkísérlésétől függően gyakran visszatér az eredeti színhez.