Legfontosabb / Vaj

Nizoral® sampon (2%)

Vaj

Hatóanyag (1 g sampononként): ketokonazol, 20 mg. Segédanyagok (1 g sampononként): 380 mg nátrium-lauril-szulfát, 150 mg dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, 20 mg kókuszolaj zsírsavak dietanol-amidja, 10 mg kollagén-hidrolizátum, 10 mg makrogol-metil-dextróz-dioleaát, 5 mg nátrium-klorid, 4 mg sósav, mg, aroma 2 mg, nátrium-hidroxid 1 mg, "bájos vörös" (E 129) festék 30 μg, víz 1 g-ig.

Gyermekek csecsemőkortól, serdülők és felnőttek. Alkalmazza a Nizoral® sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel. Kezelés: - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig; -seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig. Megelőzés: - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 3 napig (egyszeri kúra nyár előtt). -seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente egyszer. A gyermekeknél nincsenek sajátosságok.

Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel. A kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezelés során az elvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott a kortikoszteroidok helyi alkalmazását a Nizoral® 2% samponnal kombinálva folytatni, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül. Ha a gyógyszer használhatatlanná vált, vagy lejárt a lejárati idő, ne öntse szennyvízbe, és ne dobja ki az utcára! Helyezze a gyógyszert egy zacskóba, és tegye a kukába. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét! A gépjárművezetés és a felszereléssel való munkavégzés képességére gyakorolt ​​hatás.

Nincsenek adatok más gyógyszerekkel való interakciókról.

A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.). A 2% Nizoral® sampon gyorsan csökkenti a szeborreás dermatitist, korpásodást, pityriasis versicolor-t általában kísérő hámlást és viszketést..

A ketokonazol koncentrációit nem a vérplazmában határozzuk meg, miután a Nizoral® sampont 2% -ban a fejbőrre helyileg felvittük, hanem a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazva. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

Ismert túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben. Terhesség és szoptatás Terhes és szoptató nőkön nem végeztek kontrollált vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a Nizoral 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél használják. Terhesség és szoptatás alatt csak akkor alkalmazza, ha az anya számára előirányzott előny meghaladja a magzatra és a gyermekre gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.

A Nizoral® sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják. Véletlen lenyelés esetén tüneti és támogató kezelést kell előírni. Az aspiráció megelőzése érdekében ne okozzon hányást, és ne használjon gyomormosást.

Klinikai vizsgálatok szerint: Mellékhatások észlelhetők? A betegek 1% -át a Nizoral® sampon 2% -ának a fejbőrre vagy a bőrre történő felvitele után nem azonosították. Mellékhatások láthatók? Azok a betegek 1% -a, akik Nizoral® sampont 2% -kal alkalmaztak a fejbőrön vagy a bőrön, az alábbiakban szerepelnek: A látószervek oldaláról: Szemirritáció, fokozott könnyezés. Szisztémás rendellenességek és szövődmények az injekció beadásának helyén: bőrpír az alkalmazás helyén, irritáció az alkalmazás helyén, túlérzékenység, viszketés, pustulák, bőrreakciók. Az immunrendszer részéről: túlérzékenység Fertőzések és inváziók: folliculitis Az idegrendszer részéről: az ízérzékenység megsértése A bőr és a bőr alatti szövet részéről: pattanások, alopecia, kontakt dermatitisz, száraz bőr, zavart hajszerkezet, égő érzés, bőrkiütés, bőrhámlás. A forgalomba hozatalt követő vizsgálatok szerint: Az alábbiakban felsoroljuk a káros hatásokat az alábbi osztályozás szerint: Nagyon gyakran? 1/10 Gyakran? 1/100 de

Sampon 2% - 60 ml palackban ind / csomag samponban

Nizoral sampon 2% 120 ml

Gyártó: Janssen Pharmaceuticals N.V., Belgium

Vigye fel a Nizoral 2% sampont az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

Kezelés: Korpásodás és szeborreás ekcéma: hetente kétszer 3-4 hétig.

Pityriasis versicolor: naponta 5 napig.

Megelőzés: Korpásodás és szeborreás ekcéma: hetente vagy kéthetente egyszer.

& nbsp Pityriasis versicolor: naponta 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt.

Fogalmazás

Hatóanyag: ketokonazol, 21 mg / g (figyelembe véve az 5% -os felesleget).

Segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát, imidourea, kokoil-dietanol-amid, kollagén-hidrolizátum,

nátrium-hidroxid, nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, nátrium-klorid, sósav,

& nbsp aromatizálószer, festékvörös bájos (E 129), víz.

Dózisforma

Leírás

Vörös-narancssárga átlátszó viszkózus folyadék jellegzetes illatszeri szaggal.

törvény

Farmakodinamika

Farmakodinamika A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatást fejt ki a dermatofiták ellen.,

mint például a Trichophyton sp., az Epider-mophyton sp., a Microsporum sp. és az élesztőgombák, mint a Candida sp. és Malassezia furfur (Pityrosporum ovale).

A ketokonazol sampon gyorsan enyhíti a korpásodáshoz, a seborrheás ekcémához és a pityriasishoz társuló pelyhesedést és viszketést..

Farmakokinetika

A ketokonazol felszívódása a bőrön keresztül, ha helyileg alkalmazzák, elhanyagolható.

Mivel hosszabb ideig tartó alkalmazás esetén sem határozzák meg a vérben a ketokonazol tartalmát, arra következtetésre lehet jutni,

hogy a gyógyszernek nincs szisztémás hatása.

Felhasználási indikációk

Az élesztőszerű mikroorganizmusok által okozott Malassezia furfur (Pityrosporum ovale) által okozott bőrelváltozások kezelése és megelőzése,

mint például a korpásodás és a pityriasis versicolor (lokalizált).

Ellenjavallatok

Túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben.

Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt

Mivel helyileg alkalmazva a ketokonazol gyakorlatilag nem szívódik fel,

a Nizoral 2% sampon használata terhesség és szoptatás alatt nem ellenjavallt.

Mellékhatások

A Nizoral 2% sampon általában jól tolerálható. Mint más samponoknál, helyi irritáció is előfordulhat,

viszketés vagy kontakt dermatitis (irritáció vagy allergiás reakció miatt) A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat.

A Nizoral 2% sampon használatakor azonban ilyen jelenségek ritkák..

Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

Az alkalmazás módja és adagolása

Vigye fel a Nizoral 2% sampont az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

Kezelés: Korpásodás és szeborreás ekcéma: hetente kétszer 3-4 hétig.

Pityriasis versicolor: naponta 5 napig.

Megelőzés: Korpásodás és szeborreás ekcéma: hetente vagy kéthetente egyszer.

& nbsp Pityriasis versicolor: naponta 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt.

Túladagolás

A Nizoral sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják.

& nbspVéletlen lenyelés esetén nincs szükség különleges intézkedésekre.

& nbspAz aspiráció megelőzése érdekében ne váltson hányást vagy használjon gyomormosást.

Különleges utasítások

Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

A kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezelés során az elvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott a helyi alkalmazást folytatni

kortikoszteroidok Nizoral 2% samponnal kombinálva, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 hét alatt.

A szeborreás dermatitist és a korpásodást gyakran fokozott hajhullás kíséri.

Ritka esetekben fokozott hajhullást figyeltek meg a Nizoral 2% sampon használatával.

Hatás a járművek vezetésére és a mechanizmusok használatára

A Nizoral sampon nem befolyásolja a vezetés és a felszereléssel való munkavégzés képességét.

Nizoral 2% sampon 120ml

 • Minden gyógyszertár
 • Kedvenc

ajánlott termékek

  Termék információ
 • Adagolás: 2%
 • Csomagolás: N1
 • Kiadási forma: sampon Hatóanyag: ->
 • Csomagolás: fl.
 • Gyártó: Johnson & Johnson
 • Gyártó üzem: Janssen Pharmaceuticals N.V. (Belgium)
 • Hatóanyag: Ketokonazol

Használati utasítás Nizoral 2% sampon 120ml

Összetétel és a felszabadulás formája

Hatóanyag (1 g sampononként): ketokonazol, 20 mg.

Segédanyagok (1 g sampononként): 380 mg nátrium-lauril-szulfát, 150 mg dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, 20 mg kókuszolaj zsírsavak dietanol-amidja, 10 mg kollagén-hidrolizátum, 10 mg makrogol-metil-dextróz-dioleaát, 5 mg nátrium-klorid, 4 mg sósav, mg, aroma 2 mg, nátrium-hidroxid 1 mg, "bájos vörös" (E 129) festék 30 μg, víz 1 g-ig.

Sampon 2%. 25, 60 vagy 120 ml gyógyszer nagy sűrűségű polietilén palackban, csavaros kupakkal. Minden egyes üveg és a kartondobozban található használati utasítás.

Farmakokinetika

A ketokonazol koncentrációit a vérplazmában nem határozzák meg a Nizoral 2% -os sampon helyi fejbőrre történő felvitele után, azonban a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazzák. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

Farmakodinamika

A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.). A 2% Nizoral sampon gyorsan csökkenti a szeborreás dermatitist, korpásodást, pityriasis versicolor-t általában kísérő hámlást és viszketést..

Felhasználási indikációk

Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

Használat ellenjavallatok

Ismert túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben.

Használja terhesség és gyermekek alatt

Terhes és szoptató nőkön nem végeztek kontrollált vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

Terhesség és szoptatás alatt csak akkor alkalmazza, ha az anya számára előirányzott előny meghaladja a magzatra és a gyermekre gyakorolt ​​lehetséges kockázatot.

Mellékhatások

A klinikai vizsgálatok szerint:

A betegek ≥ 1% -ánál észlelt mellékhatásokat a NISORAL sampon 2% -os fejbőrre vagy bőrre történő alkalmazását követően nem azonosították.

A NISORAL 2% sampont a fejbőrre vagy a bőrre alkalmazó betegek ≤ 1% -ánál észlelt mellékhatások az alábbiak:

A látószervek oldaláról:

Szemirritáció, fokozott könnyezés.

Szisztémás rendellenességek és szövődmények az injekció beadásának helyén: bőrpír az alkalmazás helyén, irritáció az alkalmazás helyén, túlérzékenység, viszketés, pustulák, bőrreakciók.

Az immunrendszerből: túlérzékenység Fertőzések és inváziók: folliculitis

Az idegrendszer részéről: ízérzékenység megsértése A bőr és a bőr alatti szövet részéről: pattanások, alopecia, kontakt dermatitisz, száraz bőr, zavart hajszerkezet, égő érzés, bőrkiütés, bőrhámlás.

A marketing utáni kutatási adatok szerint:

A nemkívánatos hatásokat az alábbiakban soroljuk fel a következő osztályozás szerint:

 • Nagyon gyakran ≥ 1/10
 • Gyakran ≥ 1/100, de
 • Ritkán ≥ 1/1000, de
 • Ritkán ≥ 1/10000, de
 • Nagyon ritkán 1/10000, beleértve az egyes üzeneteket is

A bőr és a bőr alatti szövet betegségei:

Nagyon ritka: ödéma, csalánkiütés, a haj elszíneződése.

Gyógyszerkölcsönhatások

Nincsenek adatok más gyógyszerekkel való interakciókról.

Adagolás

Gyermekek csecsemőkortól, serdülők és felnőttek.

Vigye fel a NISORAL sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

 • pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig;
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.
 • pityriasis versicolor: naponta egyszer 3 napig (egyszeri kezelés nyár előtt).
 • seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente egyszer. A gyermekeknél nincsenek sajátosságok.

Túladagolás

A NISORAL sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják. Véletlen lenyelés esetén tüneti és támogató kezelést kell előírni. Az aspiráció megelőzése érdekében ne okozzon hányást, és ne használjon gyomormosást..

Elővigyázatossági intézkedések

Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

A kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezeléssel történő megvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott a kortikoszteroidok topikális alkalmazását a 2% NISORAL samponnal kombinálva folytatni, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül.

Ha a gyógyszer használhatatlanná vált, vagy lejárt a lejárati idő, ne öntse szennyvízbe, és ne dobja ki az utcára! Helyezze a gyógyszert egy zacskóba, és tegye a kukába. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét!

Vásároljon Nizoral sampont 2% 120ml gyógyszertárakban

Az ár csak a weboldalon történő megrendelés esetén érvényes, a weboldalon szereplő árak eltérnek a gyógyszertárak áraitól, és csak a weboldalon vagy a mobilalkalmazásban történő megrendelés esetén érvényesek. Amikor gyógyszertárban rendelést kap, nem lehet termékeket hozzáadni a webhely árain, csak külön gyógyszertár áron vásárolhat. Az oldalon szereplő árak nem nyilvános ajánlatok.

Termék kód: 3600

Átvétel ingyenes. A foglalás 24 órán át érvényes

 • Leírás
 • Használati útmutató
  Nizoral sampon 2% 120ml

  Adagolási formák
  sampon 2%

  Szinonimák
  Ketokonazol
  Ketoconazole DS
  Livarol
  Mycozoral
  Fojtott
  Sebozol

  Csoport
  Gombaellenes szerek - az imidazol és a triazol származékai

  Nemzetközi nem védett név
  Ketokonazol

  Fogalmazás
  A készítmény hatóanyaga a ketokonazol.

  Gyártók
  Janssen Pharmaceuticals N.V. (Belgium)

  farmakológiai hatás
  Gombaellenes (gombaölő), antiandrogén. Gátolja a gombák sejtfalának szintéziséhez szükséges ergoszterin, trigliceridek és foszfolipidek szintézisét, sérti a sejtfal permeabilitását. Szájon át jól felszívódik. A biohasznosulás egyenes arányban áll a bevett dózissal. A maximális koncentrációt 2 óra múlva érik el. Kötődik a fehérjékhez, az eritrocitákhoz. A vérkoncentráció dinamikáját biexponenciális görbe írja le. Képes behatolni a cerebrospinalis folyadékba. Oxidatív O-deoxilezésen, oxidatív lebomláson és aromás hidroxilezésen megy keresztül. A felezési idő 2-4 óra. Változatlan formában ürül, inaktív metabolitok formájában a bevitt mennyiség 70% -a 4 nap alatt ürül (ürülékkel és vizelettel). Aktív dermatofitákkal, a Candida nemzetség élesztőszerű gombáival és penészgombákkal, a szisztémás mikózisok kórokozóival szemben. Gátolja az androgének képződését, hatékony a prosztatarák egyes hormonfüggő formáinak kezelésében.

  Mellékhatás
  Fejfájás, szédülés, álmosság, hajhullás, émelygés, hányás, hasmenés, toxikus hepatitis, a vér transzaminázszintjének átmeneti emelkedése, fotofóbia, gynecomastia, csökkent libidó, oligospermia, allergiás reakciók (urticaria, viszketés, arthralgia, paresztéziák),.

  Felhasználási indikációk
  A bőr, a haj és a körmök dermatofiták és / vagy élesztők által okozott mikózisai (dermatophytosis, onychomycosis, candidalis paronychia, versicolor versicolor, folliculitis, trichophytosis), a gyomor-bél traktus mikózisai, a szem mikózisai, szisztémás mikózisok (candidiasis, paracoccidioidioisomicosis, hisztop leishmaniasis, seborrheás dermatitis, korpásodás, gombás szepszis, hüvelyi candidiasis; mikózisok immunhiányos betegeknél (megelőzés).

  Ellenjavallatok
  Túlérzékenység, akut májbetegség, terhesség, szoptatás. Használati korlátozások: A mellékvese kéreg és az agyalapi mirigy működésének csökkenése, súlyos vese- és májelégtelenség.

  Az alkalmazás módja és adagolása
  A sampont az érintett területekre 3-5 percig alkalmazzák, majd vízzel mossák. A korpásodás és a szeborreás ekcéma kezelésénél sampont használok hetente 2 alkalommal 3-4 hétig; pityriasis versicolor - naponta 5 napig. A korpásodás és a szeborreás ekcéma megelőzésére hetente egyszer vagy kéthetente egyszer alkalmazza; pityriasis versicolor - naponta 1 alkalommal 3 egymást követő napon a nyár kezdete előtt..

  Túladagolás
  Nincs információ.

  Kölcsönhatás
  Nem kompatibilis a terfenadinnal, az asztemizollal, az alkohollal. Gyengíti az amfotericin B. hatását. Antacidok, antikolinerg szerek, H2-blokkolók jelentősen csökkentik a felszívódást, a rifampicin és az izoniazid - a vér koncentrációját. Csökkenti a kortikotropin stimuláló hatását a mellékvesékre. Gátolja az egyidejűleg felírt gyógyszerek mikroszomális oxidációját és növeli azok koncentrációját, növeli a difenin toxicitását. Az alacsony hormonszintű orális fogamzásgátlók egyidejű alkalmazása áttörő vérzést okoz.

  Különleges utasítások
  Nincs információ.

  Tárolási feltételek
  B. lista. Száraz helyen, szobahőmérsékleten.

  Nizoral sampon - használati utasítás

  Regisztrációs szám :

  Hatóanyag:

  Dózisforma:

  Fogalmazás :

  hatóanyag: 21 mg / g ketokonazol (figyelembe véve az 5% -os felesleget);

  segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát, imidourea, kokoil-dietanolamid, kollagén-hidrolizátum, nátrium-hidroxid, nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, nátrium-klorid, sósav, aroma, bájos vörös színezék (E 129), víz.

  Leírás:

  Farmakoterápiás csoport:

  Farmakodinamika:

  A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

  A 2% NISORAL® sampon gyorsan csökkenti a hámlást és a viszketést, amelyek általában a szeborreás dermatitist, a korpásodást, a pityriasis versicolort kísérik.

  Farmakokinetika:

  A ketokonazol koncentrációit nem a vérplazmában határozzuk meg, miután a NISORAL® sampont 2% -ban a fejbőrre helyileg felvittük, hanem a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazva. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

  Felhasználási indikációk

  Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

  Ellenjavallatok

  Óvatosan:

  Terhes vagy szoptató nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL® 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

  Az alkalmazás módja és adagolása

  Vigye fel a NISORAL® sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig;
  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt;
  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente.

  Mellékhatás

  Mint más samponoknál, helyi irritáció, viszketés vagy kontakt dermatitisz fordulhat elő (irritáció vagy allergiás reakció miatt). A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat. A NISORAL® sampon 2% -os alkalmazásakor azonban ritkán figyelnek ilyen jelenségeket..

  Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

  Az NISORAL® 2% sampon forgalomba hozatalát követő vizsgálatok során azonosított mellékhatásokat az alábbiakban soroljuk fel.

  A mellékhatások előfordulási gyakorisága szerinti osztályozást az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran (> 1/10); gyakran (> 1/100,> 1/1000,> 1/10 000,

  Nizoral® sampon (2%)

  Utasítás

  • orosz
  • қazaқsha

  Kereskedelmi név

  Nemzetközi nem védett név

  Dózisforma

  Sampon 2% 25 és 60 ml

  Fogalmazás

  1 g sampont tartalmaz

  hatóanyag - ketokonazol, 20 mg / g

  segédanyagok: nátrium-lauril-szulfát, dinátrium-lauril-szulfoszukcinát, kókuszolaj zsírsavak dietanol-amidja, kollagén-hidrolizátum, makrogol-metil-dextróz-dioleaát, sósav, aroma, imidourea, bájos vörös festék (E 129), tisztított nátrium-hidroxid-víz, nátrium-klorid, nátrium-klorid

  Leírás

  Vörös-narancssárga folyadék jellegzetes illatszeri szaggal.

  Farmakoterápiás csoport

  Helyi gombaellenes gyógyszerek.

  ATX kód: D01AC08

  Farmakológiai tulajdonságok

  A ketokonazol koncentrációját a vérplazmában nem határozzák meg, miután a sampont helyileg alkalmazzák az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

  Farmakodinamika

  A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

  A 2% NISORAL® sampon gyorsan csökkenti a hámlást és a viszketést, amelyek általában a szeborreás dermatitist, a korpásodást, a pityriasis versicolort kísérik.

  Felhasználási indikációk

  - Az élesztő Malassezia spp (Pityrosporum spp.) által okozott fertőzések, például korpásodás és pityriasis versicolor (lokalizált), seborrheás dermatitis kezelése és megelőzése

  Az alkalmazás módja és adagolása

  Vigye fel a NISORAL® sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig

  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt

  - szeborreás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente egyszer

  Mellékhatások

  Helyi irritáció, viszketés vagy kontakt dermatitis fordulhat elő (irritáció vagy allergiás reakció miatt). A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat. A NISORAL® sampon használatakor azonban ilyen jelenségeket ritkán figyelnek meg..

  Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

  - alopecia, kiütés, bőrirritáció, száraz bőr

  Ellenjavallatok

  - túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben

  Gyógyszerkölcsönhatások

  Különleges utasítások

  A NISORAL® sampon 2% használatakor kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

  A kortikoszteroidokkal végzett hosszú távú helyi kezelés során az elvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott a kortikoszteroidok topikális alkalmazását a 2% NISORAL® samponnal kombinálva folytatni, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül.

  A szeborreás dermatitist és a korpásodást gyakran fokozott hajhullás kíséri. Ritka esetekben fokozott hajhullást figyeltek meg a 2% NISORAL® sampon használatakor.

  Terhesség és szoptatás

  Terhes vagy szoptató nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL® 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

  A kábítószer járművezetési képességre vagy potenciálisan veszélyes mechanizmusokra gyakorolt ​​hatásának jellemzői

  A NISORAL® sampon 2% nem befolyásolja a vezetés és a felszereléssel való munkavégzés képességét.

  Túladagolás

  A Nizoral sampon használata esetén 2% -os túladagolás nem várható, mivel a gyógyszert csak külső használatra szánják. Véletlen lenyelés esetén nincs szükség különleges intézkedésekre. Az aspiráció megelőzése érdekében ne okozzon hányást, és ne használjon gyomormosást..

  Kiadási forma és csomagolás

  25 ml vagy 60 ml műanyag palackokban.

  1 palackot, az orvosi és az orosz nyelvű orvosi használatra vonatkozó utasításokkal együtt, kartondobozból készült dobozba helyezzük.

  Tárolási feltételek

  Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten tárolandó.

  Gyermekektől elzárva tartandó!

  Tárolási időszak

  A lejárati idő után ne használja

  A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei

  A gyártó szervezet neve és országa

  Janssen Pharmaceuticals N.V., Belgium

  A forgalomba hozatali engedély tulajdonosának neve és országa

  Johnson & Johnson LLC, Oroszország

  A csomagoló szervezet neve és országa

  Janssen Pharmaceuticals N.V., Belgium

  A Kazah Köztársaság területén a termékek (áruk) minőségével kapcsolatos fogyasztói panaszokat elfogadó szervezet címe

  LLC "Johnson & Johnson", Oroszország, 121614, Moszkva, st. Krylatskaya, 17, 2. épület, tel. 495) 726-55-55.

  Nizoral sampon 2% fl 60ml

  Kereskedői kód:

  Hatóanyagok:

  Kiadási forma:

  Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

  A kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezeléssel járó elvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott folytatni a kortikoszteroidok helyi alkalmazását a Nizoral 2% samponnal kombinálva, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül.

  A szeborreás dermatitist és a korpásodást gyakran fokozott hajhullás kíséri. Ritka esetekben fokozott hajhullást figyeltek meg a Nizoral 2% sampon használatával.

  Gyártó:

  Minőségét megőrzi:

  Az ár a weboldalon történő megrendeléskor érvényes

  Ellenjavallatok vannak, konzultáljon orvosával

  A termék megjelenése eltérhet a fotón láthatótól

  • Utasítás

  Használati útmutató

  Fogalmazás

  Farmakokinetika

  A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

  A NISORAL 2% sampon gyorsan csökkenti a szeborreás dermatitisz, korpásodás, pityriasis versicolor által általában kísért pelyhesedést és viszketést..

  Felhasználási indikációk

  A ketokonazol koncentrációit nem a vérplazmában határozzák meg a NISORAL 2% -os sampon helyi fejbőrre történő felvitele után, hanem a sampon helyi alkalmazását követően az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

  Ellenjavallatok

  Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

  Tárolási feltételek

  Szavatossági idő

  Legfeljebb 25 ° C hőmérsékleten tárolandó.

  Gyermekektől elzárva tartandó.

  Különleges utasítások

  A Nizoral sampon nem befolyásolja a vezetés és a felszereléssel való munkavégzés képességét.

  Leírás

  hatóanyag: ketokonazol 21 mg / g (beleértve az 5% -os felesleget),

  segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát, imidourea, kokoil-dietanolamid, kollagén-hidrolizátum, nátrium-hidroxid, nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, nátrium-klorid, sósav, aroma, bájos vörös színezék (E 129), víz.

  A gyógyszertárakból történő kiadás feltételei

  25, 60 vagy 120 ml, csavaros kupakkal ellátott műanyag palackokban.

  Minden egyes üveg és a kartondobozban található használati utasítás.

  Dózisforma

  Gyártó és szervezet, amely elfogadja az ügyfelek igényeit

  Janssen Pharmaceuticals N.V., Belgium, 2340, Beersse, Turnhoutseweg 30.

  Farmakodinamika

  Vörös-narancssárga átlátszó viszkózus folyadék jellegzetes illatszeri szaggal.

  Mellékhatások

  Terhes vagy szoptató nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

  Alkalmazás terhesség és szoptatás alatt

  Ismert túlérzékenység a sampon bármely összetevőjével szemben.

  Kölcsönhatás

  Mint más samponoknál, helyi irritáció, viszketés vagy kontakt dermatitisz fordulhat elő (irritáció vagy allergiás reakció miatt). A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat. A NISORAL 2% sampon használatakor azonban ilyen jelenségeket ritkán figyelnek meg..

  Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

  A NISORAL 2% sampon forgalomba hozatalát követő vizsgálatok során azonosított mellékhatásokat az alábbiakban soroljuk fel.

  A mellékhatások előfordulási gyakorisága szerinti osztályozást az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran (1/10), gyakran (1/100, & lt, 1/10), ritkán (1/1000, & lt, 1/100), ritkán (1/10 000, & lt, 1/1000), nagyon ritka (& lt, 1/10 000), beleértve az egyedi üzeneteket is.

  Immunrendszeri betegségek: nagyon ritka - túlérzékenység, csalánkiütés.

  A bőr és a bőr alatti szövet betegségei: nagyon ritka - alopecia, kiütés, bőrirritáció, száraz bőr.

  Túladagolás

  Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

  Kiadási forma

  Sampon használata esetén kerülje a szembe jutást. Ha sampon kerül a szemébe, öblítse le vízzel.

  A kortikoszteroidokkal történő hosszú távú helyi kezeléssel járó elvonási tünetek megelőzése érdekében ajánlott folytatni a kortikoszteroidok helyi alkalmazását a Nizoral 2% samponnal kombinálva, majd a kortikoszteroidok fokozatos visszavonása 2-3 héten belül.

  A szeborreás dermatitist és a korpásodást gyakran fokozott hajhullás kíséri. Ritka esetekben fokozott hajhullást figyeltek meg a Nizoral 2% sampon használatával.

  Hatás a járművek vezetésére és a mechanizmusok használatára

  Vigye fel a NISORAL sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig,

  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.

  Megelőzés:

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt,

  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente.

  Nizoral sampon, 2%, sampon, 60 ml, 1 darab.

  Utasítások a Nizoral samponhoz

  Fogalmazás

  Sampon1 g
  ketokonazol21 mg
  (beleértve az 5% -os többletet)
  segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát; imidourea; kokoil-dietanolamid; kollagén-hidrolizátum; nátrium-hidroxid; nátrium-lauril-szulfát; nátrium-lauril-szulfoszukcinát; nátrium-klorid; sósav; aroma; festékvörös bájos (E129); víz

  25 vagy 60 ml-es polietilén palackokban; dobozban 1 üveg.

  Az alkalmazás módja és adagolása

  Helyileg. Vigyen sampont az érintett bőrre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

  Kezelés: korpásodás és szeborreás ekcéma - heti 2 alkalommal 3-4 hétig; pityriasis versicolor - naponta 5 napig.

  Megelőzés: korpásodás és szeborreás ekcéma - hetente vagy kéthetente egyszer; pityriasis zuzmó - naponta 3 napig (egyszeri tanfolyam nyár előtt).

  Nizoral sampon - használati utasítás

  Regisztrációs szám :

  Hatóanyag:

  Dózisforma:

  Fogalmazás :

  hatóanyag: 21 mg / g ketokonazol (figyelembe véve az 5% -os felesleget);

  segédanyagok: makrogol-metildextróz-dioleaát, imidourea, kokoil-dietanolamid, kollagén-hidrolizátum, nátrium-hidroxid, nátrium-lauril-szulfát, nátrium-lauril-szulfoszukcinát, nátrium-klorid, sósav, aroma, bájos vörös színezék (E 129), víz.

  Leírás:

  Farmakoterápiás csoport:

  Farmakodinamika:

  A ketokonazol, egy szintetikus imidazol-dioxolán-származék, gombaellenes hatással rendelkezik dermatofiták, például Trichophyton spp., Epidermophyton spp., Microsporum spp. És élesztőgombák, például Candida spp. és a Malassezia spp. (Pityrosporum spp.).

  A 2% NISORAL® sampon gyorsan csökkenti a hámlást és a viszketést, amelyek általában a szeborreás dermatitist, a korpásodást, a pityriasis versicolort kísérik.

  Farmakokinetika:

  A ketokonazol koncentrációit nem a vérplazmában határozzuk meg, miután a NISORAL® sampont 2% -ban a fejbőrre helyileg felvittük, hanem a sampont az egész testre 11,2 ng / ml - 33,3 ng / ml koncentrációban helyileg alkalmazva. Nem valószínű, hogy az ilyen koncentrációk bármilyen gyógyszerkölcsönhatást okozhatnak, azonban az allergiás reakciók fokozódása lehetséges.

  Felhasználási indikációk

  Az élesztő Malassezia spp. Okozta fertőzések kezelése és megelőzése (Pityrosporum spp.) Mint például a pityriasis versicolor (lokalizált), a seborrheás dermatitis és a korpásodás.

  Ellenjavallatok

  Óvatosan:

  Terhes vagy szoptató nőkön nem végeztek vizsgálatokat. Nincs bizonyíték arra, hogy a NISORAL® 2% sampon veszélyes lehet, ha terhes és szoptató nőknél alkalmazzák.

  Az alkalmazás módja és adagolása

  Vigye fel a NISORAL® sampont 2% -kal az érintett területekre 3-5 percig, majd öblítse le vízzel.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer, 5 napig;
  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente kétszer, 2-4 hétig.

  - pityriasis versicolor: naponta egyszer 3 napig (egyszeri kúra) nyár előtt;
  - seborrheás dermatitis és korpásodás: hetente vagy kéthetente.

  Mellékhatás

  Mint más samponoknál, helyi irritáció, viszketés vagy kontakt dermatitisz fordulhat elő (irritáció vagy allergiás reakció miatt). A haj zsírosodhat vagy kiszáradhat. A NISORAL® sampon 2% -os alkalmazásakor azonban ritkán figyelnek ilyen jelenségeket..

  Bizonyos esetekben, főleg kémiailag károsodott vagy ősz hajú betegeknél, megváltozott a haj színe.

  Az NISORAL® 2% sampon forgalomba hozatalát követő vizsgálatok során azonosított mellékhatásokat az alábbiakban soroljuk fel.

  A mellékhatások előfordulási gyakorisága szerinti osztályozást az alábbiakban adjuk meg: nagyon gyakran (> 1/10); gyakran (> 1/100,> 1/1000,> 1/10 000,

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Kozmetikai olajok - tulajdonságok és alkalmazások, táblázat

A cikk témája a kozmetikai olajok. Beszéljünk jótékony tulajdonságaikról, arról, hogy az étolaj mennyiben különbözik a kozmetikai olajtól, melyik olaj melyik bőrre alkalmasabb.

Mennyi hajat kell elvesztenie az embernek naponta?

A hajnak 3 fő fejlődési fázisa van: Számlálási módszerek ↓ Hogyan lehet megvédeni a hajat a súlyos hajhullástól? ↓ Okok ↓ Mi befolyásolhatja a hajhullás mértékét? ↓ A növekedés és a veszteség normalizálásának eszközei ↓ Szakértői ajánlások ↓