Legfontosabb / Vaj

A ház és a dolgok kezelése tetvekből és nitsből

Vaj

Hogyan kezeljünk egy lakást tetvektől, van egy bizonyos eljárás. Tisztítási tevékenységet kell végezni, mivel a tetvek egy ideig az ember feje mellett élnek, másokat megfertőznek.

Paraziták veszik körül

A fejtetvek meghatározott szerkezetű hajban élnek. Erős fertőzéssel nemcsak a fején, hanem a szakállán, a hónalján is parazitálhatnak. A rovarok nem a szeméremen élnek, mert más a haj szerkezete. A szeméremtetvek ezen a területen és a szempillákon parazitálnak..

Önállóan hagyják el korábbi helyeiket - új áldozatot keresve fedezik fel a területet. Kényszerítve - alvás közben esik le a fejről, egy személy mozdulatlan állapota, fésűvel együtt. Hajhullással vagy hajvágással lépjen be a környezetbe.

Mindenféle tetű normális létezéséhez bizonyos hőmérsékleti, páratartalmi és világítási feltételek szükségesek. Otthon a rovarok képesek egy beteg ember ágyában, személyes holmiján maradni. És a kanapén is, szőnyegek, játékok, kárpitozott bútorok. Bármely durva felületű hely.

A fejen kívüli lakásban élő tetvek több órától 3 napig élnek. Ha nem találnak új áldozatot, étkezés nélkül maradnak, meghalnak. Más esetekben folytassa a szokásos tevékenységeket az új fejjel.

A paraziták elleni küzdelem módjai egy lakásban

Egy lakás kezelése tetűvel

 • A lakásban általános takarításra van szükség. Klórt, ecetet, ammóniát tartalmazó terméket adnak a vízhez. A tetvek nem tolerálják az éles szagokat, megpróbálnak tovább bújni, erős koncentrációval elfojthatják fulladásukat.
 • Különös figyelmet kell fordítani a tetvekből származó dolgok kezelésére. A rovarok nem tolerálják a magas hőmérsékletet, a hideget és a rovarölő szereket. A tetvek és a nits utáni dolgokat az egyik ilyen módon kezelik.
 • A rongyokat a mosdába dobják. A víz hőmérsékletének legalább 60 Celsius foknak kell lennie. Azokat a nagy tárgyakat, amelyeket nem lehet mosni, télen a hidegbe viszik. A tetvek és a nits 0 Celsius-fok alatti hőmérsékleten pusztulnak el. Vagy vegytisztításra adják.

Az erõs fertõzésû tetûbõl származó lakás kezelését speciális rovarölõ készítményekkel végzik. A fejtetvek fertőtlenítése biztosítja a paraziták azonnali megsemmisítését a kimutatás után.

Ha a fejtetveket szakemberek észlelték egy oktatási intézményben, óvodában, kórházban, a beteg maga kért segítséget, az információt továbbítják az SES-hez. A szolgálat képviselői a páciens lakóhelyére érkeznek, önállóan végeznek fertőtlenítést, vagy erre utasítják a lakástulajdonosokat, ellenőrzik a folyamatot.

Az ágynemű fertőtlenítése

Ágyneműkezelés

Termikus módszerrel elpusztítják a parazitákat. Az ágynemű feldolgozása műanyag zacskóban történő gyűjtéssel kezdődik, hogy a mosógép felé vezető úton a tetű ne essen a szőnyegre, a belső tárgyakra, és ne maradjon a matracon.

Mosás legalább 60 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékleten, legalább 30 percig. Az eljárás befejezése után ajánlott természetes úton szárítani a dolgokat a szabadban. Ezután alaposan vasalja meg gőzölős vasalóval. Különös figyelmet fordítson a varratokra, a hajtásokra.

A fejtetvek nem laknak ágyneműben, de maradhatnak egy ideig. A testtetvek csak azért kapaszkodnak az emberi testre, hogy élelmet szerezzenek, idejük nagy részét ágyneművel töltik, ágyban. Ebben az esetben az ágynemű mosása, vasalása a fő eljárás az ágynemű tetvek elleni küzdelemben.

A matracot gőzölős vasalóval kell kezelni. Vagy háztartási gőzfejlesztő, ha van ilyen.

A dolgok fertőtlenítése

A dolgok feldolgozása attól függ, hogy milyen anyagból készülnek. A ruhák tetvekből történő kezelésének legegyszerűbb módja az, ha bedobja a mosásba, alaposan kivasalja, vagy vegytisztításra küldi. Szőrmék - szőrmekabátok, gallérok a kabátokon, rovarölő szereket tartalmazó speciális kompozícióval permetezve, műanyag zacskóba helyezve, cipzárral megkötve vagy lezárva.

A tetves sapkát bármilyen aeroszollal, széles spektrumú spray-vel fertőtlenítheti - Raptor, Reid, Clean House. Ebben az esetben nem szükséges erőteljes inszekticidet használni koncentrált folyadék formájában. Egy kezelés elegendő. A permetezés befejezése után a terméket műanyag zacskóba kell tenni, hogy a paraziták ne menekülhessenek el.

A tetvek utáni fésűk feldolgozása folyó forró víz alatt történő alapos öblítéssel megengedett. Ezt követően szükség van orvosi víztartalom felvitelére a vattára, törölje le a fésűt. Ugyanezt tegye azzal a fésűvel is, amelyet fertőtlenítőszer használata után az elhalt tetvek, foltok kifésüléséhez használtak.

A szoba dezinsekciója

A tetvek és a nits otthoni kezelése kötelező a fertőzés terjedésének, az újbóli fertőzés megelőzésére. A hatékony gyógymód kiválasztása a fertőzés mértékétől függ..

Paraziták aeroszoljai

 • Raptor;
 • Rajtaütés;
 • Tiszta ház;
 • Hóhér;
 • Kap;
 • Karbofos;
 • Diklórfosz neo;
 • Tetrix.

Az aeroszol 2 órán át működik. Fokozatosan elveszíti mérgező képességét. De ez elég ahhoz, hogy elpusztítsa a tetveket, amelyek véletlenül a bútorokra, a padlóra kerültek.

A koncentrátumok sokkal erősebbek, körülbelül egy hétig tartanak. Biztosítson megbízható megelőzést az újrafertőzés ellen. Célszerű használni, ha az egész család fertőzött, nagyszámú parazitával.

A feldolgozás során be kell tartania a személyes biztonsági intézkedéseket:

 1. A szobában nem tartózkodhat más ember vagy háziállat.
 2. Néhány órával az eljárás után alaposan szellőztetnie kell, nedves tisztítást kell végeznie szóda hozzáadásával. Alaposan permetezze be az ágyat. Alkoholos tinktúrával is megtisztíthatja a parazitáktól.

Megszabadulni a tetvektől a fején, előírják egy speciális eszköz használatát, ha szükséges, helyezzen fel egy speciális kalapot. Moszkvában, csakúgy, mint más városokban, bármely gyógyszertárban vásárolhat kábítószert a fejtetvek ellen. Az alapok sampon, spray, kenőcs formájában állnak rendelkezésre. Az eljárás után fésülje át a hajat, fésülje ki a fésűket gyakori fogakkal. A kényelem érdekében használhat tetves fésűt.

A fej, a dolgok, az ágyneműk egyidejű kezelése garantálja a gyors eredményt, de nem véd a fejtetvekkel történő újbóli fertőzés ellen. A megelőzési intézkedéseket szigorúan be kell tartani.

A fejtetvek kezelése, hogyan lehet mindent helyesen csinálni és semmit sem hagyni

A tetvek mindenütt élő paraziták. Miután "felszedte" a rovarokat, nem szabad reménykednie abban, hogy minden egy egyszerű hajmosásba fog kerülni. Valószínűleg sokat kell próbálnia a beteg rendbetételéért, a betegség terjedésének védelme érdekében. Ehhez a fejtetvek kezelését nemcsak a fertőzötteknél kell elvégezni. Célszerű a közös területen élő összes családtag számára megelőző intézkedéseket hozni a tetvek ellen. Az eszközök, a ruházat, az élőhelyek higiénéje szintén fontos feltétele a paraziták elleni küzdelem magabiztos győzelmének. Fontolja meg a műveletek helyes algoritmusát, hogy a tetvekből való fertőtlenítés sikeres legyen.

Teljes feldolgozás: mikor és miért van rá szükség

Célszerű a fejtetvek teljes kezelését elvégezni minden esetben, ha a fejtetű problémáját azonosítják. A páciens, a dolgok, a környező tér tisztítása gyorsabban segít megszabadulni a parazitáktól. Az átfogó intézkedések jelentősen csökkentik a tetvek újrafertőzésének kockázatát. A kockázati zónába kerülés okot ad arra, hogy elgondolkodjon az ilyen jellegű, rendszeres jellegű cselekedetek bevezetésén. Kiváló megelőzéssel szolgálnak a betegségek ellen..

Az egészségtelen körülmények, a zsúfolt életkörülmények, a szabálytalan (rossz minőségű) mosás, a ritka ruhaváltás, az idegenekkel való szoros kapcsolatra való hajlam ok arra, hogy gondolkodjunk a paraziták elleni védelemről. Ez vonatkozik állandó és ideiglenes hasonló körülményekre. Például egy gyermek nyári táborból való visszatérése az ellenőrzés megerősítésének, a fejtetvesség megelőzésének oka..

Feldolgozási technológia: családtagok, dolgok, otthon

A paraziták teljes megszabadulásához a nyugalom, a fejtetvek észlelésekor a lakás kezelése egyszerűen szükséges. Az eljárás magában foglalja az összes kapcsolattartó személy, dolog és a környék fertőtlenítését. Erre azért van szükség, hogy teljesen megszabaduljunk a parazitáktól, amelyek akár rövid időn belül más tárgyakra, emberekre mászhatnak fel.

Jegyzet! Az otthoni kezelést önállóan vagy rovarölő profilú szervezet részvételével végzik. Egy speciális szolgáltatás tapasztalt kézművesek szolgáltatásait kínálja fel a szükséges vegyi anyagok arzenáljával.

A fertőtlenítés több szakaszból áll:

 • beteg kezelése;
 • tisztító eszközök;
 • ruhák, háztartási cikkek mosása;
 • a környék felújítása.

Minden cselekvés fontos a hatékony eredmény eléréséhez, de a technológiai folyamatok holisztikus szemléletéhez ezeket részletesebben meg kell fontolni.

Betegkezelés

A fejtetvek kezelését embernél a kiválasztott gyógyszerre vonatkozó utasítások szerint hajtják végre. Célszerű egy jól fertőtlenített helyiségben (otthon ez egy fürdőszoba) végezni a folyamatot. A rovarölő szerekkel végzett munka során meg kell teremteni a kényszerített szellőzés feltételeit.

A tetvek észlelésekor a beteget a fertőzött személy vállán lévő eldobható köpeny, egy további pongyola, kesztyű, sál segítségével kezelik a fertőtlenítést végző személy számára..

Az eljárás után a dolgokat megmossák (elégetik, szorosan csomagolt zacskóban kidobják). Mérgező rovarölő szerekkel végzett munka esetén tanácsos maszkot használni a légzőrendszer védelme érdekében.

Az eljárást a következőképpen hajtják végre:

 • mossa meg a beteg fejét;
 • gyógyszert használnak;
 • a megadott idő után a hajat megmossák;
 • végezzen mechanikus fésülést.

Minden manipuláció után a szoba alapos átszervezése szükséges. Ez egyfajta védelem a tetvek ellen. Weboldalunkon részletes utasításokat talál a tetvek és nits népszerű és hatékony gyógymódjainak használatáról..

Tisztító eszközök

A műszereket azonnal le kell mosni, amint azok a kezelés során elszennyeződnek. Ez garantálja az újrafertőzés kizárását a fejtetvek fertőtlenítése során..

Javasoljuk, hogy gondosan figyelje meg a műszerek tartozékait. Az egészséges családtagoknak saját fésűkkel kell rendelkezniük. Kívánatos még a fertőzött rokon tárgyaitól távol tárolni őket..

A tetvek utáni szerszámok fertőtlenítését a teljes gyógyulás után is elvégzik (a ház összes fésűjére vonatkozik). Ez segít elkerülni a váratlan visszaeséseket..

A feldolgozási lehetőségek a következők:

 • tetvek elleni küzdelemre tervezett bármely mérgező anyag (spray, sampon, oldat) használata;
 • házi készítésű készítmény (ecet, hidrogén-peroxid, közönséges víz 1: 1: 0,5 arányban) használata;
 • forrázott vízzel való leforrázás (lehetővé kell tennie a készülék anyagát).

Fontos pont! Az eszközök mellett a tetvekből a mindennapi életből származó kiegészítőket fertőtlenítik: hajtűk, gumiszalagok, szalagok. Használja ugyanazokat a megoldásokat. A tetvekből származó dolgok kezelése a következő: az ékszereket 3 órán át a kompozícióba helyezzük, majd forró vízzel (60-70 fok) leöblítjük, szappannal (samponnal) mossuk..

Ruhát mosni

A ruhák, ágyneműk és egyéb textil kiegészítők tisztítása elengedhetetlen. Különös figyelmet fordítanak az aktív kezelés időszakára. A paraziták kúszhatnak a textíliákra. A piszkos edények használata garantálja az újbóli fertőzést.

A pácienssel érintkező összes textíliát megmossuk. Célszerű pamutból főzni a dolgokat. A szódaoldat hozzáadása fokozza a hatást. A vászon fejtetvekkel történő kezelését a lehető legmagasabb hőmérsékleten végezzük.

A mosás során hőmérsékleti korlátokkal rendelkező ruhákat szappanon és kerozinon alapuló oldattal (1: 1) fertőtlenítik. Az elemeket 20-30 percig a kompozícióba helyezzük, majd a szükséges hőkorlátozásoknak megfelelően mossuk.

A tetvek rendkívül magas és alacsony hőmérsékletre hajlamosak. A fagyos vagy perzselő nap jó fertőtlenítési lehetőség. Télen vagy nyáron a mosott tárgyakat több napra a szabadba viszik. Alternatív megoldás lehet egy fagyasztó, vasaló, gőzfejlesztő használata. Biztosítani kell, hogy a textíliák lehetővé tegyék az ilyen feldolgozást..

A nagy tárgyakat (párna, matrac, ágytakaró), a gyermekjátékokat hermetikusan polietilénbe csomagolják, várjon 10 napot. Ez idő alatt minden életképes egyén meghal. Végül tanácsos ezeket az elemeket megmosni (ha lehetséges). A legjobb megoldás az, ha újakra cseréljük őket. Jó választás, főleg túlszennyeződés esetén, a vegytisztítási szolgáltatás igénybevétele. A módszer ideális lesz a dolgok fejtetvekkel történő fertőtlenítésére.

Különös figyelmet kell fordítani a ruházatra, amelyben a kezelést végzik. Ez vonatkozik a páciens holmijára, egy rovarölő hatású családtagra.

Kitakarítani a házat

A textilek kötelező mosása mellett a tetvek és a nits otthoni kezelése is szükséges lesz. A szobát szokásos nedves tisztításnak vetik alá. Ezután az összes felületet rovarirtóval fertőtlenítik. A hangsúly olyan tárgyakon van, amelyek menedéket nyújthatnak a rovaroknak:

 • szőnyegek;
 • kárpitozott bútor;
 • textil játékok.

A feldolgozást üres helyiségben (a háztartások jelenléte nélkül) kell elvégezni, egyéni védőeszközök (légzőkészülék) használatával. A fertőtlenítés után várjon néhány órát (3-5 elég). Jelenleg tilos a házban tartózkodni. Ezután a szoba jól szellőző. Az összegyűjtött szemetet egy szorosan megkötött zacskóban dobják ki.

A kezdeti kezelés után egy héttel a tevékenységeket megismételjük. Ennek köszönhetően elérhető a maximális hatás, a visszatérő fertőzések megelőzése.

A tetvek teljes kezelése fontos feltétele a gyors kezelési eredménynek. A komplex intézkedések bármely szakaszának elutasítása - az újbóli fertőzés kockázata otthonában, másokat betegségre ítélhet. A probléma végleges felszámolásának egyetlen módja a komoly megközelítés..

Tetvek: szobai kezelés

Leggyakrabban egy személy 3 típusú tetűben szenved:

 • Fej.
 • Ward.
 • Lobkovs.
A tetű, ahogy a nevük is mutatja, a fején él. A kényelmes létezéshez több milliméteres hajhossz elegendő számukra. Maga a rovar nem haladja meg az 1,5 millimétert. A hajban emberi vérrel táplálkozik, és a lárvákat rakja le, amelyeket tetvekben nit-nek neveznek..

A testtetvek valamivel nagyobbak, mint a fejtetvek, és elérhetik a 2-4 milliméteres méretet is. Kevésbé igényes, mint elődeik, mivel nemcsak a hajban, hanem az egész testben, ruhában és bármilyen textíliában telepednek le, amelyekkel az ember kapcsolatba kerül.

A méhkutyák vagy a fülbevalók testmérete 1-3 milliméter. Élhetnek és szaporodhatnak az ágyék területén, a hónaljban, a szakállban, az égőbajban, a bajuszban és a test bármely más területén, ahol a haj nő, a fej kivételével.

Minden tetű esetében a szőrzet jelenléte a bőrön kritikus fontosságú, mivel az etetés során ragaszkodnak hozzájuk, az utódokkal rendelkező tojások hozzájuk kötődnek, és általában egész létük a haj használatához kötődik, bár nem táplálkoznak velük. Éppen ezért a tetvek megsemmisítésének radikális módszerei között gyakran megjelenik az a javaslat, hogy a fejet vagy más testrészeket teljesen leborotválják..

A tetvek mindhárom típusa csak bőr-bőr érintkezés útján vagy olyan tárgyakon keresztül terjed, amelyekkel a fertőzött személy kapcsolatba került. Éppen ezért, ha az embernek tetve van, a szoba kezelésére mindhárom esetben szükség van..

Hogyan kezeljünk egy szobát tetvektől

 • Távolítson el mindent a szekrényekből, komódokból és szekrényekből, és mossa le 60 fok feletti hőmérsékleten. Ha a szövet összetétele lehetővé teszi, akkor magasabb hőmérsékleten mosható.
 • Ha a szövet finom, tegye a dolgokat egy szűk műanyag zacskóba, és tegye legalább egy napra a hűtőszekrény fagyasztójába..
 • Azokat a termékeket, amelyeket a fenti két módszer egyikével sem lehet kezelni, szárazon tisztítani.
 • Minden dolgot alaposan meg kell vasalni egy vasalóval a lehető legmagasabb hőmérsékleten az egyes termékeknél..
 • Mielőtt visszahelyezné a dolgokat, végezzen nedves tisztítást minden szekrényben, szekrényben és komódban.
 • Fordítson különös figyelmet azokra a dolgokra és kiegészítőkre, amelyekkel a betegsége során kapcsolatba került..
 • Fésűk, gumiszalagok és mosogatórongyok, amelyeket a betegség során használt, ajánlatos eldobni, vagy forrásban lévő vízzel vagy asztali ecettel kezelni..
 • Porszívózzon padlókat, szőnyegeket, szőnyegeket, törölje fel a padlót.
 • Távolítson el minden olyan ételt, kozmetikumot, készüléket, edényt és egyéb tárgyat, amellyel a rovarirtó nem érintkezhet. Formálisan el kell távolítania mindent, ahol a tetvek nem lehetnek, vagyis azokat a dolgokat, amelyeknek nincsenek haj analógjai - szálak vagy cölöpök.
 • A feldolgozás során a lakásban nem lehet idegen, gyermek és háziállat.
 • Végezze el a helyiség rovarölő kezelését a kiválasztott termék csomagolásán található utasítások szerint vagy SES használatával.
 • Hagyja a helyiséget molyhos állapotban az elkészítésre vonatkozó utasításokban vagy a kártevőirtók ajánlásaiban meghatározott ideig.
 • A fertőtlenítés után alaposan mossa le az alapvető dolgokat és azt, amellyel leggyakrabban érintkezik, például kilincseket, tűzhelyet, étkezőasztalt, szekrény homlokzatát a dolgokkal.
 • 3 héttel a kezelés után végezzen általános tisztítást háztartási mosószerekkel.
Ez egy hozzávetőleges, de legteljesebb terv a tetvek kezelésére. Saját belátása szerint módosítható a helyzettől függően. Ha csak olyan dolgokat akar kezelni, amelyekkel a fertőzött személy kapcsolatba került, csak gyermekjátékokkal, vagy csak egy szobával, megteheti. A lakás teljes körű kezelésének előnye azonban az, hogy jelentősen csökkenti a probléma megismétlődésének valószínűségét, mivel valahol véletlenül több tenyészállat maradt életben..

A szoba kezelése tetvekből és gubacsokból SES segítségével

Az egészségügyi szolgálat általi feldolgozás tetvekkel járó helyzetben nagyon releváns eljárás, mivel annak esélye, hogy az összes tetvet kézzel megsemmisítheti az utolsó egyedig, szinte nulla, és ha ezt nem teszik meg, egy idő után a probléma újra felmerül..

 • A SES modern, kevéssé mérgező és helyesen használt gyógyszereket használ, amelyeknek nincs tartós szaga és nem okoznak allergiát.
 • A kezelést a térbe egy speciális generátorból bejutó köd segítségével végezzük. A rovarölő szer fátyollal leülepszik a helyiségben, és a levegő mozgásával együtt a legnehezebben elérhető helyekre is bejut, amelyek fizikailag nem érhetők el.
 • A rovarirtó felhő szinte azonnal elpusztítja az összes rovart a csaláskor, és az elhúzódó hatás biztosítja a lárvák kikelését a kezelést követő hetekben..
Egy szoba tetvekből és nits-ből történő kezelése a SES segítségével gyakorlatilag semmilyen lépést nem igényel tőled. A szakemberek a munka 90% -át elvégzik az Ön számára. Csak élveznie kell az eredményt.

Hogyan kezeljünk egy lakást tetvektől: eszközök, szabályok, óvintézkedések

Mit kell kezdeni a kifésült parazitákkal?

A rovarok szőnyegekre, bútorokra, ruhákra kerülésének megakadályozása érdekében ajánlott a tetvek és a gubancok fésülését egy kád vagy egy celofán burkolat felett..

Ideális esetben az eljárást nem lakóövezetben, hanem az utcán vagy egy nem lakó istállóban végzik. Optimális ezt megtenni, miután ecetet mosott, majd szárított..

Mit lehet kezdeni a parazitákkal és a petesejtekkel? A filmet, amelyre zuhantak, zárt tasakba ajánljuk becsomagolni, és fagyasztóba vagy kívülre kell helyezni 8-10 napig (zérus környezeti hőmérsékleten). Ilyen körülmények között minden parazita elpusztul. A legfontosabb az, hogy megakadályozzuk a levegő bejutását a csomagolásba. Az ultraibolya sugárzás egyébként negatívan hat a tetvekre és a nitsre is..

A parazitákat semmi esetre sem szabad a mosogatóba, a fürdőszobába vagy a WC-be engedni. Előtte néhány percig forró vizet kell húzni a tartályba (70 fok feletti hőmérséklet) - ez 1-2 perc alatt teljesen elpusztítja a rovarokat, lárváikat és petéiket.

Hasonlóképpen, a tetveket nem lehet egyszerűen a háztartási hulladékkal együtt a szemetes zsákba dobni. Azok a következő 3-4 napban is aktívak maradnak. Ebben az időszakban a paraziták megfertőzhetik az összes többi családtagot..

Ha érdekel, hogy mitől félnek a tetvek, elolvashatja erről szóló cikkünket. Megismerkedhet a tetvek fajtáival, szaporodásával, inkubációs periódusával kapcsolatban is..

Milyen eszközök használhatók

A rovarok elleni küzdelemhez használjon vegyi és népi gyógymódokat.

Hagyományos módszerek

A vegyszerek mellett olajokat, savakat, növényeket és egyéb szereket alkalmaznak a paraziták leküzdésére. Egymással és speciális készítményekkel kombinálva elősegítik a rovarok elleni küzdelem sikerének elérését. Az eljárást általában a következők segítségével hajtják végre:

 1. Tansy, üröm, eukaliptusz. Ezeknek a gyógynövényeknek éles szaga van, amely taszítja a parazitákat. A borsmenta ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik. Használható szárazon és frissen..
 2. Só és szóda keverékei. Egyenlő mennyiségben veszik őket, összekeverik és kárpitozott bútorokra, ágyra, padlóra kenik. Ez a kártevők elleni védekezés egyik népszerű módszere..
 3. Citrus héja. Ez a gyógymód taszító tulajdonságokkal is rendelkezik. Segít sok rovar, köztük a tetvek visszaszorításában..
 4. Fokhagyma. Illatát a paraziták is rosszul tolerálják. A hatás eléréséhez fel kell aprítania a fokhagymát, és háztartási helyiségekben kell elhelyeznie..
 5. Tűlevelű szag. Annak érdekében, hogy a tetvek elhagyhassák a szobát, javasoljuk, hogy fenyőfűrészport terítsenek a lakás köré..
 6. Ecet. Ennek a savnak fertőtlenítő hatása van. Kémiai készítmények után ajánlott használni. Az oldatot samponok használata után a haj öblítésére használják. A fertőzött felületeket is letörlik..

A fejtetveknél a helyiségek kezelésének egyszerre több technikát kell tartalmaznia. Ez növelni fogja az eljárás hatékonyságát..

A helyiség előkészítése fertőtlenítésre

A vérszívástól való megszabaduláshoz a szobát fel kell készíteni:

 1. Mossuk meg a padlót, gyűjtsük össze a gombócon az elhullott egyéneket és a darabokat, és égessük el;
 2. Gyűjtse össze az ágyneműt, ruhákat, játékokat mosáshoz és feldolgozáshoz;
 3. Fedje le vagy távolítsa el az élelmiszereket, kozmetikumokat és higiéniai cikkeket;
 4. Fertőtlenítés előtt porszívózza fel a szőnyeget, a szőnyegeket és a réseket a padlón;
 5. Hígítsa a munkaoldatot a felületek fertőtlenítése érdekében, szigorúan az annotáció szerint;
 6. A fertőtlenítés során különös figyelmet fordítson az eldugott sarkokra: padlólapokra, bútor kárpitokra, puha játékokra, párnákra, takarókra;
 7. Az események idejére távolítsa el a lakásból négylábú háziállatokat, gyermekeket és ágyas betegeket. A fertőtlenítés után legkorábban 3 órával lépjen be a helyiségbe;
 8. Az események végén a lakást legalább másfél órán át szellőztetik a vegyszeres mérgezések elkerülése érdekében;
 9. Végezze el a háztartási cikkek nedves tisztítását, nem kell törölnie a padlót;
 10. A megfélemlítés során légzőkészüléket és bőrt - gumikesztyűvel - védeni kell. Minden ruhát, amelyben fertőtlenítést végeztek, fertőtlenítik.

Az első fertőtlenítést követő 7-10 nap elteltével végezze el a lakás általános tisztítását. Így megszabadul az elhalt egyedektől és a kémiai maradványoktól..

A harmadik szakaszt 14 nappal a fő zaklatás után hajtják végre. Így szabadulnak meg a korábban kikelt nittektől.

A végső tisztítást három héttel az inszekticid alkalmazása után végezzük. Mossa le a padlót mosószerrel, porszívózza fel a kárpitozott bútorokat és szőnyegeket.

Mosás

A fejtetvek fehérneműjének feldolgozásának kötelezőnek kell lennie. Párhuzamosan végzik a tetvek eltávolítását a fején, mivel a paraziták felmászhatnak az ágyra. Ha továbbra is piszkos dolgokat használ, az újrafertőzés garantált..

Minden dolgot és az ágyat, amelyen a beteg aludt, fertőtlenítik. Tudnia kell, hogyan kell kezelni a tetűket a ruhákból:

 • Célszerű a gyapottermékeket szódával forralni.
 • Ha mosható gépben, használja a maximális hőmérséklet-beállítást, és mossa legalább fél órán át.
 • Mosás után a ruhákat mindkét oldalon megszárítják és vasalják. Különösen óvatosan kell vasalni a redőket, varratokat, mivel ezekben tetű maradhat.

Különös figyelmet fordítanak azokra a dolgokra, amelyeket parazitákból kezeltek és fésültek ki.

A mosási korlátozásokkal rendelkező dolgok feldolgozása más módon történik. Először kerozinnal és DDT szappannal (por) készített oldatban kell áztatni 1: 1 arányban. A dolgokat fél órán át a kompozícióban tartják, majd a szükséges termikus korlátozásoknak megfelelően mossák.

A tetvek nem tolerálják a túl alacsony és magas hőmérsékletet. A tűző nap és az erős fagy jót tesz a dolgok fertőtlenítésére. Vigye ki a mosott ruhákat pár napra friss levegőre. Ez idő alatt, elviselhetetlen körülmények között, a tetvek elpusztulnak. Jó alternatíva a dolgok kezelése gőzfejlesztővel, vasalóval. Ruháit a mélyhűtőben tarthatja.

Az ágynemű és a tetvekből származó ruhák kezelése a Nyx, Itaks, Veda spray-kkel végezhető. Segítenek a testtetvek eltávolításában. Fertőtleníteni kell velük még azokat a dolgokat is, amelyek nem vették fel a kapcsolatot a pácienssel, de ugyanabban a szobában voltak.

A nagyméretű tárgyakat (takarókat, párnákat, matracokat) műanyag zacskóba zárják és 10 napig hagyják. A táskának levegőmentesnek kell lennie. Ebben az időszakban minden élő tetű elpusztul. Ezt követően tanácsos minden dolgot megmosni, száraz tisztításra adni vagy újakra cserélni..

Tisztító eszközök

Elengedhetetlen, hogy a házban lévő összes fésűt, kefét, hajtűt, karikát, gumiszalagot és egyéb eszközt fertőtlenítsék, és ne csak azokat, amelyeket a tetvek eltávolítására használtak a fejükről. Ez segít megelőzni a váratlan visszaeséseket. Sokan érdeklik, hogyan kell kezelni a fésűt a tetvek után otthon. A higiénia számos módszere létezik:

 • A tetvek fésűből történő eltávolításának leggyorsabb és legegyszerűbb módja az, hogy néhány percig forralja, majd alkohollal vagy vodkával törölje le. Ne használjon vizet fából készült fésűkön és ecseteken, természetes sörtéjű fésűkön, puha gumin. Ez a termékek deformációjához vezet..
 • Az eszközök fertőtleníthetők hidrogén-peroxid és ecet keverékéből, ugyanolyan arányban keverve. Az elemeket legalább 3 órára helyezzük el benne, majd 70 fokos és annál magasabb hőmérsékletre melegítjük, fél órán át tartjuk benne. Az utolsó szakasz a csap alatt mossa le bármilyen mosószerrel.
 • A gyógyszertárban speciális megoldásokat, samponokat és spray-ket vásárolhat, amelyek célja a tetvek eltüntetése, és kezelheti velük a higiéniai cikkeket. Hatékony fertőtlenítőszerek a Veda, a Medifox, a Nix, a Paranit.
 • A mosogatógép kezeli a fésűk kezelését, amely magas hőmérsékletre van állítva. Óvatosan használja ezt a módszert, mivel egyes fésűk deformálódhatnak a fogmosás során..
 • Fagyasztó fertőtlenítése. Nem tartalmazhat ételt. Az összes higiéniai cikket műanyag zacskóban lezárják, 10-12 órára a fagyasztóba teszik. Ily módon biztosan megölhet minden tetűt a petéjükkel..
 • A meleg vízzel 1: 2 arányban elkevert szódabikarbóna segít megszabadulni a fésű szennyeződéseitől és vegyi maradványaitól. Az elkészített oldatban a fésűket körülbelül 15 percig kell tartani, majd öblíteni és szárítani.

A tetves eszközök kezelésére nem ajánlott erős szagú készítményeket (kerozin, Diklórofosz és mások) használni. Az anyag képes elnyelni a szagokat, majd megszabadulni tőlük nagyon nehéz..

Vegyszerek

A vegyszerek segítenek a lakásban lévő tetvek gyorsabb elpusztításában. A rovarszervezetre káros rovarölő anyagok alapján készülnek. A ház feldolgozása:

 1. Permetezők és aeroszolok. Könnyedén kezelhetik a házakat és a dolgokat anélkül, hogy további előkészületekre lenne szükségük. Feldolgozzák a dolgokat és az ágyneműt, a bútorokat is. Népszerű egy aeroszolos anyag, például a diklórfosz és analógjai. Valójában hatékonyan kiküszöböli a rovarokat, de kellemetlen, szúrós és meglehetősen tartós szaga van, és negatívan befolyásolhatja az emberi egészséget..
 2. Samponok. Általában hajmosásra használják, amikor a fejtetvek megjelennek. Szennyezett felületek tisztítására is használhatók..
 3. Gélek, krémek és kenőcsök. Ezeknek az eszközöknek a használata a kártevők elleni védekezésben kevésbé kényelmes, mivel nem valószínű, hogy minden felületet meg lehet majd dolgozni, véletlenül hiányozhat néhány terület. Ruhák tisztítására sem alkalmasak, mivel foltokat hagynak maguk után..
 4. Dostom. A por alakú készítmények hatékonyak, de nem mindig teszik lehetővé a ház egyenletes kezelését. Ezért lehet, hogy nincs pozitív eredmény. Általában a por gyorsan megöli a tetűket, de képes behatolni az emberi testbe, ott felhalmozódni és mérgezést okozni.
 5. Koncentrált emulziók. Ezeket vízzel kell hígítani az utasításokban megadott arányban. A kapott gyógyszert permetező palackba lehet önteni és minden felületre permetezni. Segítségével hatékonyan kezelheti a házat tetvektől, de először meg kell megfelelően hígítania az emulziót.
 6. Ceruzák és emulziók. Használhatók más technikákkal kombinálva, mivel önmagukban nem fogják elérni a kívánt hatást. Az ilyen gyógymódok jobban segítenek a csótányok és a hangyák ellen..

Feldolgozásra szolgáló készítményeket vásárolhat a hardverboltokban..

Pyrethrum

A Pyrethrum por dalmát, perzsa vagy kaukázusi kamillából készül. Hatóanyagai, a piretrinek, megbénítják a tetvek izmait, halált okozva. Biztonságos gyermekek, felnőttek és háziállatok számára.

A por szétszóródik a paraziták élőhelyein. Feloldhatja kis mennyiségű vízben, és nedves tisztítást végezhet a házban, kezelheti a szekrényeket, ágyakat, padlókat a szőnyeg alatt. A lázfew-kezeléseket kesztyűvel és maszkkal kell végrehajtani. A terméket nem szabad használni, ha egy családtag allergiás a pollenre.

A lázvirág hátránya, hogy nem képes megbirkózni a rovarok nagy populációjával. Hatékonysága a fényben csökken.

Metilacetofosz

A metialacetofosz folyékony foszfororganikus rovarölő szer. A termék mérgező az emberre, de hatékonyan küzd a tetvek és a nits ellen.

Metilacetofosszal csak kesztyűvel és maszkkal dolgozhat. A termék felhasználásának módja:

 1. 10 ml metil-acetofoszt 1 liter vízben oldunk.
 2. Merítse a beteg ágyneműjét és ruházatát oldatba vagy eljárásba egy spray palackból.
 3. Tegye a feldolgozott dolgokat tiszta műanyag zacskóba, kösse össze, hagyja 1-2 órán át.
 4. Mossa le a ruhákat és az ágyneműt meleg vízben mosószappannal, alaposan öblítse le, szárítsa meg a friss levegőn, és vasalja gőzzel.

A megoldás szekrényekben, szőnyegpadlókon is használható. A feldolgozást akkor végezzük, amikor nincsenek gyermekek és állatok otthon, az eljárások után szellőztetni kell a szobát.

Permetrin termékek

A permethrin a legnépszerűbb összetevő a fejtetves samponokban és spray-kben. Ez egy idegi rovarölő szer. Emberre kevéssé mérgező.

A helyiségek kezeléséhez permetrin-koncentrátumot kell vásárolnia az emulzió előállításához. Vízemulzióval tisztítják a padlót, szekrényeket, ágyakat, a ruhákat és az ágyneműt spray palackkal lehet kezelni. A terméket néhány órán át a felületeken hagyják, majd szódával mossák. A ruhákat porral mossuk, alaposan leöblítjük és levegőn szárítjuk.

Alacsony koncentrációban a permetrinnel való mérgezés nem valószínű, de jobb, ha kesztyűvel, maszkkal végezzük a kártevők elleni védekezést, amikor senki nincs otthon.

Néha a vegyszerek csak ideiglenesen bénítják meg a tetveket. Amikor az anyag hatása megszűnik, a paraziták újra felélednek. Ezért rovarölő szerekkel történő újbóli kezelés szükséges..

Aeroszolok és spray-k

A legkényelmesebb módszer a tetvek kezelésére a ruhákon és a bútorokon, köszönhetően az általános rendelkezésre állásának és az egyszerű használatának. A ruhák vagy ágyneműk fertőtlenítéséhez ezeket sík felületre kell teríteni, és mindkét oldalon jól kezelni kell. A kárpitozott bútorok fertőtlenítésénél fordítson különös figyelmet a varratokra és a hajtásokra. A sprayt egyenletesen, enyhén megnedvesedik.

A permetezés miatt az aeroszolok a legveszélyesebbek, ezért 3-4 órán át tilos emberek és háziállatok tartózkodni abban a helyiségben, ahol a kezelést végezték. Feldolgozás után jól ki kell szellőztetni a helyiséget és a feldolgozott tárgyakat, amíg a szag teljesen eltűnik.

A kategória legjobb eszközei az "A-Par", a "Pedikulen" és a "Para Plus". Egy henger elegendő egy szoba vagy több ruhadarab feldolgozásához.

A Dichlorvos-t használhatja szoba vagy bútor kezelésére is, de nem ajánlott permetezni vászonra. Mérgező anyagokat tartalmaz, amelyeket nem szánnak emberrel való szoros kapcsolatra..

Megoldások

Ennek alapjaként tömény rovarölő emulziókat alkalmaznak, amelyeket vízzel hígítanak. Hígítás után az oldatot permetezőpalack segítségével ruhákra és háztartási cikkekre permetezik, akárcsak az aeroszollal végzett munka során. Működési elvük ugyanaz, az egyetlen különbség az, hogy az emulziókat önmagukban kell hígítani, de 2-3-szor olcsóbbak is, mint a kész termékek.

A következő emulziók jól beválták magukat: "Medifox", "Avicin", "Medilis". A spray-k és az aeroszolok egy másik különbsége az a képesség, hogy kémiai alkotórészek nélkül találjanak emulziót. Ide tartozik a "Medilis". A hatóanyag a szegfűszegolaj, ezért ezt a gyógyszert terhes nők és gyermekek is használhatják..

Porok

Nem a legjobb választás a tetűirtáshoz. Szinte az összes por a DDT-n alapul, közismert nevén por. Ez a legerősebb rovarölő gyógyszer, amely a bőrön és a nyálkahártyán keresztül felszívódva felhalmozódhat az emberi testben..

A DDT-t olyan szappan készítésére használják, amely kevésbé veszélyes az emberre, és széles körben használják a tetvek és a nits elleni küzdelemben. A ruhák kezeléséhez nedveseknek és szappannal dörzsölniük kell őket. Ezután folyó víz alatt alaposan öblítse le. A helyiség kezeléséhez a szappant fel kell oldani vízben, és ezzel az oldattal kell kezelni.

A versenytársakkal szemben a fő előny a termék helyi alkalmazása. Használat közben káros a háziállatok számára, és használat után nincs szükség a helyiség szellőztetésére.

Ceruzák, krémek, gélek

A leghaszontalanabb gyógymódok a tetvek és a nits kezelésére egy szobában. Hagyjon foltokat a ruhákon és a fehérneműkön, nem kényelmes használni, és nincs lehetőség nagy terület fertőtlenítésére.

A dolgok tetvekből történő feldolgozásának hagyományos módszerei

Az ágyneműt egy egyszerű gépi mosással meg lehet tisztítani a tetűtől. Ehhez legalább 90 fokos hőmérsékletet kell beállítania, minél magasabb, annál jobb.

Azokat a tárgyakat, amelyeket nem lehet magas hőmérsékleten mosni, gőzfejlesztővel kell megtisztítani. Finom szövetek feldolgozására alkalmas.

A dolgok tetvektől való megtisztításához speciális megoldást készíthet: szappanforgácsot, vízzel kevert petróleumot. Ebben a keverékben 20 percig kell áztatnia a dolgokat, majd alaposan ki kell öblíteni hideg vízben.

Szódabikarbóna-oldatban is moshat dolgokat: 1 liter vízhez 1 evőkanál szódát kell szednie. 7-10 nap múlva ajánlott megismételni az eljárást..

Mosás után jobb, ha nyitott napsütésben felakasztja a dolgokat, hogy megszáradjanak, az ultraibolya fény káros a rovarokra.

A dolgok tetvektől való kezelésének másik módja a dolgok hermetikus csomagolása műanyagba, néhány nap múlva a rovarok elpusztulnak.

A tetvek félnek a hideg hőmérséklettől, ezért télen a következő módszert alkalmazhatja: gyűjtse össze az összes fertőzött tárgyat egy zacskóba, és vigye őket kint vagy az erkélyre. Hagyja egy éjszakán át. Ha a dolgok megfelelnek, hagyhatja őket a fagyasztóban..

A rovarok puha játékokban helyezkedhetnek el. Ebben az esetben műanyag zacskókba kell csomagolni, lezárva és 10 napig kell hagyni őket - ebben az időszakban a paraziták elpusztulnak.

Szőnyegek és bútorok tisztításához porszívót is használhat. Alaposan fel kell porszívózni, majd célszerű kidobni a szemeteszsákot.

A fésűket pár percig forrásban lévő vízbe merítse. Egy másik lehetőség az ecet és hidrogén-peroxid oldatának elkészítése. A víz felével egyenlő részekben kell keverni őket. Ezután be kell helyezni a személyi higiéniai cikkeket az oldatba, és 3-4 órán át hagyni kell, majd 20 percig 70 fokra melegített vízbe tenni a dolgokat. Öblítse le vízzel.

Az illatos gyógynövények elriasztják a parazitát. Terítsen ürömöt, eukaliptuszot, tansy-t vagy borsmentát a lakás kerületén és kárpitozott bútorokon. A tetvek is félnek a citrus illatától. Kenje meg a narancs, a citrom héját a ház körül, vagy dörzsölje a padlót és a bútorokat néhány csepp citrusolajjal.

A kártevők elrettentésére a tűlevelű fák fűrészpora alkalmas, az apróra vágott fát nemezzacskókba kell tenni, és el kell teríteni a ház körül.

Törölje le az alaplapokat ecetes oldattal, a csípős szag elriasztja a tetűket, és elhagyják menedéküket.

A kárpitokat, az ágyneműket és a szőnyegeket tisztíthatja asztali sóból és szódából egyenlő részekben készített por segítségével. Meg kell törölni velük a felületeket, 3 órán át hagyni és porszívózni.

A dolgok tetvektől való kezelésének hatékony módja, ha egyszerre többféle módszert alkalmazunk a paraziták leküzdésére. De ne feledkezzünk meg a megelőzésről sem. Ne próbáljon túl közel lenni rendetlen emberekhez, próbálja elkerülni a rossz minőségű dolgok kipróbálását, ez segít megvédeni Önt és holmiját a tetűtől.

Hány nap után meg kell ismételni a tetvek kezelését

Az újrafeldolgozást egy héttel az első után hajtják végre. Ennek köszönhetően lehetséges a maximális eredmény elérése és a visszatérő elváltozások megelőzése..

A gyűlölt és elkapkodott tetvek teljes kezelése fontos intézkedés a gyors kezelési eredmény elérése érdekében. Ha elhagyja a bonyolult szakaszokat, megnő a fertőzés valószínűsége, amely gyorsan kialakulni kezd a házban, ezáltal minden rokon és családtag újbóli fertőzésnek van kitéve..

Csak a munka alapos megközelítése segít a veszély végleges felszámolásában..

Önkezelés tetvek vagy fertőtlenítés céljából?

Az objektum súlyos fertőzése esetén, és független intézkedések nem eredményezik, hívjon speciális szolgálatot.

Minősített fertőtlenítőszerek, nagy teljesítményű berendezésekkel felfegyverkezve, egy szakaszban végeznek fertőtlenítési intézkedéseket. Munkájuk során ködgenerátort alkalmaznak, amely felhő formájában mérgező anyagot permetez..

A vegyszer sokáig szuszpendálva marad a lakásban. Ez a fertőtlenítési módszer lehetővé teszi a paraziták és a petesejtek maximális hatékonysággal történő megsemmisítését..

A lelkiismeretes vállalat minden munkára garanciát vállal. A futamidő legfeljebb három hónap. A garancia a fertőtlenítő ajánlásainak megfelelően érvényes.

A munkában használt összes gyógyszer tanúsított és magas aktivitással rendelkezik a vérszívás ellen.

Megjegyzés a pediculosisról

Sokan észreveszik, hogy a kezelés után a fej nagyon viszket. A paraziták eltűntek, a viszketés elviselhetetlen. Miért történik?

Az a tény, hogy a harapások következtében sebek és karcolások maradnak. A paraziták csalogatásakor egy vegyszer behatol az erózióba, ami viszketést és irritációt vált ki. Egy személy nemcsak viszketést, hanem égő érzést is érezhet az elváltozás helyén. A kellemetlen érzés megszűnik, amikor a hatóanyag leáll.

A fej viszkethet más okból - az eróziós sérülések gyógyulása miatt. A sebeket kéreg fogja el, a szövetek meghúzódnak és viszketés lép fel.

Ha tetvek elleni intézkedések után talál egy tojást, próbálja meg összetörni. Nits kattog - tehát életben vannak. Szükséges a kártevők kettős csalogatása 7 napos időközönként.

Fontos megfigyelni a megelőző anti-pediculosis intézkedéseket az újrafertőzés megelőzése érdekében. A lakóhelyiségek és a háztartási cikkek feldolgozása elengedhetetlen lépés, amely felgyorsítja a gyógyulást.

Tetvek fertőtlenítése a lakásban

A tetű kezelése során a lakást tetvektől kell kezelni. Ellenkező esetben újbóli fertőzés következik be, ami minden terápiát elvet. Noha a kártevők elleni védekezés meglehetősen bonyolult eljárás, helyesen végrehajtva lehetséges lesz teljesen megszabadulni a parazitáktól.

Milyen eszközök használhatók

A rovarok elleni küzdelemhez használjon vegyi és népi gyógymódokat.

Vegyszerek

A vegyszerek segítenek a lakásban lévő tetvek gyorsabb elpusztításában. A rovarszervezetre káros rovarölő anyagok alapján készülnek. A ház feldolgozása:

 1. Permetezők és aeroszolok. Könnyedén kezelhetik a házakat és a dolgokat anélkül, hogy további előkészületekre lenne szükségük. Feldolgozzák a dolgokat és az ágyneműt, a bútorokat is. Népszerű egy aeroszolos anyag, például a diklórfosz és analógjai. Valójában hatékonyan kiküszöböli a rovarokat, de kellemetlen, szúrós és meglehetősen tartós szaga van, és negatívan befolyásolhatja az emberi egészséget..
 2. Samponok. Általában hajmosásra használják, amikor a fejtetvek megjelennek. Szennyezett felületek tisztítására is használhatók..
 3. Gélek, krémek és kenőcsök. Ezeknek az eszközöknek a használata a kártevők elleni védekezésben kevésbé kényelmes, mivel nem valószínű, hogy minden felületet meg lehet majd dolgozni, véletlenül hiányozhat néhány terület. Ruhák tisztítására sem alkalmasak, mivel foltokat hagynak maguk után..
 4. Dostom. A por alakú készítmények hatékonyak, de nem mindig teszik lehetővé a ház egyenletes kezelését. Ezért lehet, hogy nincs pozitív eredmény. Általában a por gyorsan megöli a tetűket, de képes behatolni az emberi testbe, ott felhalmozódni és mérgezést okozni.
 5. Koncentrált emulziók. Ezeket vízzel kell hígítani az utasításokban megadott arányban. A kapott gyógyszert permetező palackba lehet önteni és minden felületre permetezni. Segítségével hatékonyan kezelheti a házat tetvektől, de először meg kell megfelelően hígítania az emulziót.
 6. Ceruzák és emulziók. Használhatók más technikákkal kombinálva, mivel önmagukban nem fogják elérni a kívánt hatást. Az ilyen gyógymódok jobban segítenek a csótányok és a hangyák ellen..

Feldolgozásra szolgáló készítményeket vásárolhat a hardverboltokban..

Hagyományos módszerek

A vegyszerek mellett olajokat, savakat, növényeket és egyéb szereket alkalmaznak a paraziták leküzdésére. Egymással és speciális készítményekkel kombinálva elősegítik a rovarok elleni küzdelem sikerének elérését. Az eljárást általában a következők segítségével hajtják végre:

 1. Tansy, üröm, eukaliptusz. Ezeknek a gyógynövényeknek éles szaga van, amely taszítja a parazitákat. A borsmenta ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik. Használható szárazon és frissen..
 2. Só és szóda keverékei. Egyenlő mennyiségben veszik őket, összekeverik és kárpitozott bútorokra, ágyra, padlóra kenik. Ez a kártevők elleni védekezés egyik népszerű módszere..
 3. Citrus héja. Ez a gyógymód taszító tulajdonságokkal is rendelkezik. Segít sok rovar, köztük a tetvek visszaszorításában..
 4. Fokhagyma. Illatát a paraziták is rosszul tolerálják. A hatás eléréséhez fel kell aprítania a fokhagymát, és háztartási helyiségekben kell elhelyeznie..
 5. Tűlevelű szag. Annak érdekében, hogy a tetvek elhagyhassák a szobát, javasoljuk, hogy fenyőfűrészport terítsenek a lakás köré..
 6. Ecet. Ennek a savnak fertőtlenítő hatása van. Kémiai készítmények után ajánlott használni. Az oldatot samponok használata után a haj öblítésére használják. A fertőzött felületeket is letörlik..

A fejtetveknél a helyiségek kezelésének egyszerre több technikát kell tartalmaznia. Ez növelni fogja az eljárás hatékonyságát..

Feldolgozási szabályok, óvintézkedések

A kártevőirtás során be kell tartania a következő ajánlásokat:

 1. A szoba gondosan előkészített. Ehhez lemossák a padlót, eltávolítják az ágyneműt, ruhákat, játékokat zsákokban, elrejtik a higiéniai termékeket és az ételeket, hogy ne kapjanak mérgező anyagokat.
 2. Nagyobb figyelmet kell fordítani a nehezen elérhető helyekre. A paraziták szeretnek bújni a szegélylécek alatt, a sarkokban és a bútorok alatt.
 3. A mérgező spray-k permetezése után ne tartózkodjon öt órán át a lakásban, mert ez negatívan befolyásolja a közérzetét. El kell távolítania a háziállatokat is..
 4. Néhány óra múlva nyissa ki az ablakokat szellőzés céljából, és csak akkor léphet be a házba, ha nincs szaga a terméknek.
 5. Használat előtt a fogkeféket és a fésűket alaposan meg kell törölni.
 6. Nem érdemes azonnal lemosni a padlót, mert ezzel a vegyszereket elmossa.
 7. Az eredmény kijavításához egy hét múlva ismét tetemet kell feldolgoznia a helyiségben. Ebben az időszakban új rovarok kelnek ki a petékből, és meg kell semmisíteni őket..
 8. 7 nappal a második eljárás után a lakást gondosan megtisztítják.

Az ilyen szabályok betartása miatt a házban lévő összes tárgy és felület megtisztul a parazitáktól..

Feldolgozási folyamat

A fejtetű teljes megszabadulásához:

 1. Végezze el az ágynemű és a tárgyak fertőtlenítését. Minden ruhadarabot, ágyat, bútorhuzatot hatvan foknál nem alacsonyabb hőmérsékleten mosnak. Ha vannak olyan tárgyak, amelyeket nem lehet meleg vízben lemosni, akkor azokat a fagyasztóba helyezik. A fertőtlenítés elvégzéséhez az ágyat tíz százalékos lizol-oldatban és két százalékos szappanemulzióban mossuk..
 2. Forraljuk és pároljuk a dolgokat. A dolgok felforralásához használjon 2% -os nátrium-karbonát-oldatot. Inkább szabad helyen szabadon szárítani, hogy a napsugarak rájuk essenek. Ezenkívül a ruhákat forró vasból származó gőzzel kezelik. Különösen óvatosan kell vasalni a ráncokat és a szabálytalanságokat. Néhány percig fésűket és fogkeféket is kell forralnia..
 3. Por. Bútorok borítására szolgálnak a paraziták eltávolítására. A ruhákat és a függönyöket karbofosz oldatban is áztathatják, majd száríthatják.
 4. Az összes dolgot és játékot spray-kkel kezelik, majd gondosan táskákba teszik. Szükség szerint kiviszik őket, de nem egyszerre, hogy a rovarok ne mozogjanak újra a dolgokhoz. Még akkor is, ha a fejtetvek egy családtagban vannak, mindenkit kezelni kell.
 5. A lakás tetvekből és gubancokból történő kezelésének vegyi anyagokat kell tartalmaznia a padlón, a bútorokon és az otthon teljes területén. Ehhez olyan vegyszereket használnak, amelyeket a levegőn keresztül permeteznek, adnak a vízhez a padló tisztításához stb..

Miután a hajon nincsenek tetvek nyomai, a lakás feldolgozása után alaposan fel kell porszívóznia az összes szőnyeget és bútorokat. A párnákat, takarókat, ágyneműt ismét gőzzel kezelik. Célszerű rendszeresen elvégezni az általános tisztítást.

Szakmai kártevőirtás

A lakásban található tetvek fertőtlenítését speciális szolgáltatások végezhetik. Ha egyedül nem tud megbirkózni a problémával, akkor kapcsolatba lépnek az Egészségügyi és Epidemiológiai Szolgálattal. Ez a lehetőség gyorsabb és gazdaságosabb. A szakemberek által alkalmazott összes technika nem jelent veszélyt az emberek és a háziállatok egészségére.

A paraziták kiküszöbölésére hideg ködöt, forró és összetett feldolgozást alkalmaznak. Ezen eljárások mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezért a technikát a lakás területétől, a bútorok jellemzőitől, a fertőzés mértékétől függően választják ki.

Egy lakás hideg kezelése tetvekből lehetővé teszi a nyitott felületek fertőtlenítését.

A forró köd behatolhat a helyiség bármely nehezen elérhető helyébe és a bútorokba. Ennek a lehetőségnek az előnye a tetvek kezelésére, hogy ezzel párhuzamosan megszabadítja a szobát a baktériumoktól és a vírusoktól. A munka végén a helyiséget szellőztetik és nedves tisztítást végeznek.

A professzionális feldolgozás előnyei egyértelműek. Elég csak felhívni a szolgálatot, a szakemberek eljönnek, és mindent megtesznek egyedül. Elég lesz csak a padlók és a felületek szellőztetése és mosása. Nem kell pazarolnia az időt és önállóan végre kell hajtania az eljárást. Ezenkívül az Egészségügyi és Epidemiológiai Szolgálat módszerei hatékonyabbak, mint a vegyszerek és a népi gyógymódok..

A fejtetű nagyon kellemetlen probléma. Ha a paraziták a fejbőrbe és a testbe telepedtek, akkor a teljes megszabadulás érdekében nem lesz elég csak az érintett területeket kezelni.

Fontos figyelni mindenre, az ágyneműre, a játékokra, a bútorokra, a padlóra. Egyetlen sarkot sem hagyhat ki a lakásban. Ha nincs idő vagy vágy erre egyedül, akkor forduljon szakemberhez.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Rowenta kúp hajsütővas Moszkvában

Az "egy kattintásos megrendelés" elérhető az eladó weboldalán.
A webhelyre lépéshez kattintson a "Boltba" gombra.Az "egy kattintásos megrendelés" elérhető az eladó weboldalán.

Milyen betegségeket hordoznak a tetvek?

A pedikulózis az ektoparaziták által okozott kellemetlen betegség. Mivel a tetvek vérrel táplálkoznak, és nem tudni, hogy egész életükben milyen helyeken jártak, a fertőzött emberek komoly egészségügyi problémákkal küzdenek.