Legfontosabb / Eljárások

A menyasszony görög képe, ruha, frizura, smink és fotó

Eljárások

Minden lány arról álmodozik, hogy valódi istennőnek nézzen ki a saját esküvőjén. A menyasszony képében szereplő görög stílus pontosan a nőiesség, az elegancia és a kifinomultság legfényesebb példája, mert Görögország volt a mitológia legszebb képviselőinek szülőhelye.

Ezért egy ilyen stílusú esküvői ruha a menyasszonyt igazi istennővé változtatja..

Amire figyelned kell?

Annak érdekében, hogy egy görög ruhás menyasszony teljes mértékben megfeleljen a választott stílusnak, nem szabad figyelmen kívül hagynia a legkisebb részleteket sem. A cipők, frizurák, ékszerek, amelyeknek jellemzőnek kell lenniük a görög kultúrára, szintén figyelmet igényelnek..

A görög ruha jellemzői

Bármely esküvői ruhában a legfontosabb a ruha. A görög ruha az alábbi részletekben különbözik a többitől:

 • aszimmetrikus felső, mint egy hellén tunika, egyik vállára rögzítve;
 • a derékvonal, amely majdnem a mellkas szintjén van;
 • könnyű, jól leterített szövet;
 • a ruha maximális hossza, vonatot fogadnak;
 • fehér ruha arany vagy ezüst betétekkel.

A görög ruha előnyei

A görög stílusú ruha segít bármilyen testalkatú lány alakjának korrigálásában, ideális arányok kialakításában.

Ezek a ruhák a legalkalmasabbak, ha a menyasszony helyzetben van. A puffadt ruhákhoz képest ezek a ruhák kényelmesebbek viselni. Könnyű szövet, amelyből ruhákat varrnak, ideális esküvőkhöz a meleg évszakban.

Frizura kiválasztása görög stílusban

A görög kép frizurájának megválasztását nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni. Az ókori Görögországban a lányok vagy meglazították a hajukat, vagy mindenféle fonatba fonták őket, szalaggal vagy virággal díszítve a hajukat.

Ha a menyasszonynak hosszú haja van, akkor laza maradhat, és friss virágokat, fejpántot vagy tiarát használhat dekorációra. A hosszú haj másik frizurája a fej körül elhelyezett különféle zsinórok..

Az ilyen frizurát gyöngyszálakkal, virágokkal, fésűkkel vagy szalagokkal díszítheti. Hagyja laza a rövid hajat. A frizura lehetőségei láthatók az esküvő fotóján görög stílusban.

Ha a menyasszony fátylat akar viselni, akkor a rövid verziója megfelelőbb lesz..

Cipő a görög ruhához

A tökéletes görög megjelenés létrehozásához, amely megfelel a hellének minden hagyományának, jobb megtagadni a szokásos esküvői cipőt. A lapos talpú szőtt szandál alkalmasabb lenne erre a stílusra. Természetesen ez nem teljesen szokás egy modern esküvőn, de az ilyen cipőkben a menyasszony jól fogja érezni magát, és a ruhák és a cipők tökéletes kombinációját biztosítják. Végső megoldásként szandál helyett fonott ezüst vagy arany szandált választhat alacsony vékony sarokkal, összhangban a ruha színes betéteivel és ékszereivel, ill..

Görög stílusú smink

A görög nő profilja egy akvilin orrhoz, vékony fekete szemöldökhöz és mély szemekhez kapcsolódik. Természetesen a smink segítségével nem tudja megváltoztatni az orr alakját, és ez nem is szükséges, de a szemöldök és a szem kifejezőbbé tétele nem olyan nehéz. Sötét árnyékok és szemöldökceruza segítségével tisztábbá és kifejezőbbé teheti a szemöldökét, akárcsak egy igazi görög nő.

A szemek esetében a homok, arany vagy réz színű árnyékai alkalmasak vékony fekete nyilakkal kombinálva..

Nem kívánatos nagyon élénk ajakszíneket használni, jobb, ha csillapított vagy elnémított természetes árnyalatok rúzsát választja.

Ékszerek a menyasszony görög képéhez

Az ókori Görögországban az ékszerek különleges helyet kaptak. A nők és a lányok nemcsak ünnepnapokon, hanem hétköznap is viselték őket. A társadalmi státus és a nemes vér egyfajta meghatározó tényezői voltak. És ha a görög nők ruhái nem nagyon különböztek egymástól, hófehér ruhákat és szandálokat képviselve, akkor az ékszerek és a frizura minden lány fénypontja volt.

A görög ruha ékszereinek kiválasztásakor ügyelni kell a kiváló minőségű elegáns termékekre, amelyek jellegzetes arany vagy réz színű díszekkel rendelkeznek. Különös népszerűségnek örvendtek a görög nők körében a karkötők, amelyek közül sokakat kézen viseltek. Alkalmas egy közönséges lánc is.

Esküvői menyasszonyi csokor

A görög esküvőhöz a fehér és a kék különböző árnyalatai a legalkalmasabbak. Az esküvői csokor elkészítésekor ugyanazokat a színeket kell követni..

Végül is Görögországot eredetileg világos kék ég, kék tenger és fehér házak társítják. Ami a növények kiválasztását illeti, használhat bármelyik tetszést, de a legalkalmasabbak a delphinium, a kökörcsin és a vadvirág. A csokor díszítésére fehér és kék selyemszalagok szolgálnak..

Az ókori Görögország kortalan klasszikusainak köszönhetően a menyasszony igazi görög nő formájában nem marad észrevétlen a buja ruhás modern menyasszonyok között, és maga az esküvő emlékezteti a vendégeket a gyönyörű görög istennőkről szóló mítoszokra.

Olümposz istenei: hogyan lehet tökéletes görög esküvőt tartani

A rendhagyó, görög stílusú házasság kellemes alternatívává válik a városi anyakönyvi hivatal falaiban unalmas házasságnak és az étteremben megrendezett bankettnek. A tematikus esküvő felejthetetlen lesz az alkalom hősei, kedves vendégei számára, és hangsúlyozni fogja az ifjú házasok egyéniségét.

Jellemzők:


Hagyományosan egy görög esküvőt több napig ünnepelnek, nem csak a hivatalos ünnepségen:

 1. Az első nap az ünneplés előestéje, amikor a menyasszony felkészül életének fő eseményére. Itt az ideje egy vidám családi vacsorának;
 2. A görög esküvő második napján megváltják a menyasszonyt, bejegyzik a házasságot, esküvőt, ünnepi lakomát;
 3. A harmadik napon - a bankett folytatása, ahol nemcsak finom finomságoknak, hanem gyújtótáncoknak is van helye.

A görög stílusú esküvő magában foglalja a nyaralás megszervezését az év meleg évszakában. Az esküvői szertartás általában nem helyszínen zajlik, szabadtéri rendezvényre kerül sor. Javasoljuk, hogy festői helyszínt válasszon egy görög esküvőhöz a tengerparton vagy a folyó mellett. A műsorvezetőnek egy olimpiai istenség fehér köntösébe kell öltöznie, hogy megfelelő benyomást keltsen a jelenlévőkön, és illeszkedjen a görög esküvő általános stílusához..

A ruhák, a dekoráció és a belső tárgyak színvilága összhangban lesz magával a természettel. Előnyös a fehér kombinációja kékes, olíva és sárga árnyalatokkal. Hozzáadhat kontrasztos fekete színeket.

Jelek


Azok, akik hajlamosak a népi bölcsességet hallgatni, figyelhetnek a görög esküvőhöz kapcsolódó jelekre:

 • Ha egy darab cukrot tesz a menyasszony kesztyűjébe, a házasélet édes lesz;
 • A menyasszony az esküvői szandál vagy a cipő talpára írja az ünnepen jelen lévő nőtlen barátnők nevét. Az, akinek a nevét eleve törlik, hamarosan megnősül;
 • A szertartás felé vezető úton a menyasszony nem fordulhat vissza és nem térhet vissza, és a vőlegény nem láthatja a ruháját az esküvő előtt, különben szerencsétlenség történik;
 • Annak érdekében, hogy az új házasok gazdagon élhessenek, pénzzel vagy fix pénzérmékkel bombázzák őket közvetlenül a ruhájukon..

A vendégeknek mindenképpen pénzt kell adniuk az ifjú házasoknak. Ez a hagyomány a jólét átvitelét jelképezi az újonnan házas pár számára..

A menyasszony képe egy képpel

A menyasszony esküvői ruhája görög stílusban bizonyos jellemzőkkel rendelkezik:

 • egyenletes sziluett - bolyhos sallang és terjedelmes szegély nélkül a hercegnő;
 • kizárólag fehér;
 • magas derék, fűző vagy melltartó jelenléte vékony pántokkal;
 • könnyű folyó szövet: a sifon vagy a selyem jobb a görög menyasszony finom képének elkészítéséhez;
 • rengeteg nemesfémből készült ékszer;
 • hagyományos hímzés;
 • rövid fátyol vagy annak hiánya.


Gyakran a menyasszony fején lévő fátyol helyett egy arany karika vagy egy babérkorona (az így stilizált diadém) az élő levelek és virágok pompázik. A menyasszony haját terjedelmes fonatokba fonják, vagy fodrokat készítenek göndör fürtökkel. Ha lazán akarja hagyni a haját, akkor feltétlenül göndörítse a fürtöket.

A menyasszony cipőjének meg kell felelnie az ünnep és az öltözködés általános stílusának, valamint kényelmesnek kell lennie, különben a szenvedés kifejezése azt a veszélyt rejti, hogy az esküvői fotókon megfagy. Jobb fiatal, ha szövött szandált vagy fehér, nyitott orrú cipőt választ.

A görög stílusú smink bármilyen típusú megjelenésű menyasszonynak megfelel. Tökéletesen illik egy könnyű szabású ruhához és egy görög frizurához.

Megkülönböztető smink jellemzői:

 • a bőr természetes ragyogásának hatása;
 • kifejező szemkontúrok;
 • bronz-homokos szemhéjfesték;
 • kifejezett szemöldök;
 • világos rózsaszín ajkak.

A görög menyasszony ruhájának minden alkotóelemének kedvezően ki kell egészítenie egymást, és nem szabad kilépnie az általános stílusból..

A vőlegény képe

A vőlegény számára tökéletes ruhát könnyebb megtalálni.

Ha a vőlegénynek cserzett vagy természetesen sötét bőre van, akkor egy teljesen fehér nadrágruha látványosnak tűnik. Ha az ünnepséget meleg időre tervezik, akkor elegendő egy fehér ing és fehér nadrág.

Ugyanez a fehér sapka megfelelő kiegészítő, és ha a vőlegény ruhájának abszolút fehérsége nem imponáló, hozzáadhat néhány kontrasztos részletet - egy világos sárgarépa-nyakkendő vagy egy színes boutonniere a kabáton.

Öltözködés a vendégeknek

Ha esküvője nem stilizáltan hasonlít az ókori görög Olimposzra, akkor nem kell különösebb kívánságokkal zavarni a jelenlévőket a ruhákkal kapcsolatban..

Csak arra kérje a vendégeket, hogy válasszanak olyan ruhákat, amelyek legalább egy kicsit utalnak a görög stílusra - hímzés arany vagy ezüst szálakkal, fehér, olajbogyó, sárga, világoskék árnyalatokkal.

A tanúknak célszerű a menyasszony fehér ruháját kontrasztos ruhákkal elindítani a felsorolt ​​tartomány színeiben..

Ha csavart szeretne hozzáadni, szervezzen egy "beléptető rendszert" a vendégek számára, ahol egy eredeti görög stílusú díszítés fog belépőjegyként szolgálni. Csak ne felejtsen el erről figyelmeztetni a meghívókban..

Meghívó tekercsek

Az ókori görög stílus rajongói számára, akik örülnek az olimpiai isteneknek, meghívókat készíthet tekercsek formájában. Kizárólag megrendelésre készülnek; az ingyenes értékesítésben nem talál tekercseket. Kreatív meghívók készítésekor a fehér papír mesterségesen öregszik, és a kalligrafikus szöveget kézzel írják oda..

Ne felejtsen el gondolkodni a meghívókártya borítékain. A tekercsek borítói természetes szövetből vagy vászon borítékból tökéletesen illeszkednek a görög stílushoz..

Szekérkortej

Görögországban a menyasszony és a vőlegény hagyományosan gyalog vagy szamarakon jut el az esküvő helyére. Ha ez az ötlet nem vonzza Önt, készítsen egy szekér és egy pár fehér ló esküvői kortejét. Ha nehéz igazi szekeret találni, akkor fehér kocsi is működik. Zord időjárás esetén fehér, hagyományos díszekkel díszített autót használhat.

Díszítse járművét friss virágokkal és babérágakkal. Narancs és piros szalagok használhatók. Az élénk lila szín szimbolizálja a görögök társadalmi pozícióját és tiszteletét..

Rendezvényterem

A bankett helyszín díszítéséhez kötelező elemek a gyümölcsvázák, festett amfórák és oszlopok. Mindenképpen vegye figyelembe a színeket. A legsikeresebb kombináció a fehér és kék tónusok egyesülése..

Ha az esküvői ceremóniát bent tartják, akkor az oszlopok valóságosak lehetnek. Szabadtéri rendezvényre hamis oszlopokat rendelhet. Hozza létre a kívánt levegős hatást vékony fehér sifonnal és áramló organzával.

Egy görög esküvőnek sok virággal kell rendelkeznie. A padlóvázákhoz válasszon külön virágkompozíciókat. A bankett terem többi részét virágfüzérekkel lehet díszíteni. Az olívaágak jól passzolnak a görög stílushoz. Használhatók fehér abroszok árnyékolására vagy oszlopok díszítésére. A fűzfa az olajágak helyett használható. Megjelenésükben azonosak és nem kevésbé rugalmasak.

A görög stílusú dekoráció általában egyszerűséget, harmóniát és esztétikai vonzatot jelent. Kérésre az ókori görög istenek vagy sportolók szobrai vagy szobrai elhelyezhetők a bankett teremben.

kiegészítők

A szemüveg, a gyűrűpárnák és az esküvői korona megjelenésének meg kell felelnie az esküvői témának. Tervezésükkor használja a következő tippeket:

 • díszítse a szemüvegeket pasztell színekkel vagy ezüstös, arany mintákkal;
 • kívánt esetben cserélje le a poharakat lila szalaggal megkötött fém csészékre;
 • rendeljen koronát a fiatalok számára arany vagy ezüst színben, babérágként kell stilizálni, ha kívánja, kiegészítse a dizájnt drágakövek betéteivel;
 • a gyűrűpárnák szőlőlevél alakúak lehetnek, csillogó hímzésekkel vagy virágokkal díszítve.


Célszerű betartani a görög stílusra jellemző színeket - válasszon kiegészítőket olíva, sárga, fehér vagy világoskék árnyalatokban.

A gyümölcsöknek és zöldségeknek bőségesen kell lenniük az asztalon - a görögök imádják őket. A menü zöldségsalátákat, rágcsálnivalókat, különféle sajtokat és fűszeres meleg ételeket tartalmaz.

Az esküvő ünnepén a következőkre van szükség:

 • meze - kis alkoholos snackek olajbogyóval, feta sajttal és garnélákkal;
 • forró ételként - dolma (töltött káposzta analógja, amelyben a darált húst szőlőlevélbe csomagolják);
 • souvlaki - shish kebab darabok nyársakon citromszeletekkel és kenyérrel;
 • gyönyörű esküvői cipó;
 • alkoholos italokból, narancslikőrből, vörösborokból, az ouzo (az abszintra emlékeztető ital) előnyösebb.

Italok, ha felszolgálják, festett kancsókban látványosnak tűnnek. Öntsük üveges vagy fém serlegekbe.

Az asztal fő díszítése elkészíthető elegáns amfora vagy egy oszlopokkal ellátott ősi templom formájában - akkor a torta tökéletesen illeszkedik az általános stílushoz. A desszertet krém drapéria díszíti, a klasszikus ókori görög dísz utánzata - kanyarog.

A görög tortát virágokkal, olívabogyóval, levelekkel, szőlővel, babérággal díszítik. Biztosan több szintje van, fehér hab vagy fehér tejszínhab borítja..

Forgatókönyv

A görög esküvő második napját, amikor eljön az esküvői szertartás, a legfontosabbnak tartják. Két szívet köt össze, és az ünnepség harmonikus lebonyolításához célszerű előre átgondolni az ünnep forgatókönyvét, és versenyképes programot készíteni..

Váltságdíj

A menyasszonyok felvásárlási versenyei már hagyománnyá váltak. Ne hagyja figyelmen kívül ezt az ünnepséget egy görög stílusú ünnepségen..

A vőlegény és kísérője egy görög esküvőn a menyasszony házához érkezik, de apja, Zeusz és tanúbarátai nem akarják csak feladni kedvesét, amíg a férfi nem tesz eleget neki (vagy jobb 12-nek - például Herculesnek)..

 1. mássz át a kerítésen, legyőzve a menyasszony barátai és rokonai ellenállását;
 2. felmászni az Olümposzra - eljutni arra az emeletre, amelyen a leendő feleség szobája a kötelek mentén található emberi kezek lepedőiből vagy lépcsőiből, ha a fiatal nem magasabb a második emeletnél;
 3. bizonyítson erőt a Herculeshez hasonló súlyemelésben - hogy az anyósa a karjában a szükséges helyre költözzen.

Ha ez elégnek tűnik a menyasszony apja számára, a vőlegény láthatja a menyasszonyt..

Külső regisztráció


A görög esküvő házigazdájának fehérnek kell lennie. A regisztráció a tározó partján történik.

A tenger habjából megjelent nekünk,

Nevezte magát (a menyasszony neve).

Mindenki irigyelni fogja a szépségét.

Megjelenik, Istennő, teljes dicsőségünkben!

(A menyasszony kijön az oltárhoz).

Vezető:

De dicsőséges férje - a Háború Istene,

Mindnyájan gyengék voltunk előtte.

(A vőlegény tapssal jön elő).

A házasságkötés és a gyűrűk cseréje után az ifjú házasok a műsorvezető szavai után együtt meggyújtották az olimpiai lángot:

És eljött az ideje a tűz elemeinek.

(A menyasszonyt és a vőlegényt rögtönzött fáklyával és öngyújtóval látják el).


Ezután a fiatalok elmennek a bankett helyszínére. Az esküvői cortege mozgását zajos beszélgetések, nevetés, tánc, sípolás szimfóniája kíséri, mert mindenkinek tudnia kell egy görög esküvőről.

fotózás

Görög stílusú esküvői fotózás megszervezéséhez szüksége lesz:

 • tér a természetben;
 • tiszta ég;
 • jellegzetes építészet;
 • témájú kiegészítők.

A klasszikusokhoz közel álló építészeti tárgyak - kovácsolt figurák, fehérre festett padok, oszlopok, szökőkutak, angyalok szobrai vagy mitikus hősök - látványos háttérként szolgálnak..

A görög stílusú fotózásokhoz teljesen fehér szobákat vagy antik dekorációval ellátott szobákat használhat. Gyönyörű fotókat kapunk a természet hátterében - egy park területén, folyók és tavak közelében.

Ha valami szokatlant szeretne, használja a tantamarescut. Ez egy különleges stand neve, és egy görög esküvőre a fenséges olimpiai istenségeket fogja ábrázolni, akiknek arcuk helyett résük van. A vendégek és az ifjú házasok az állvány mögött állnak, és a nyíláson keresztül néznek ki. Tantamaresque-t csak a vőlegénynek készíthet, aki Apollo formájában jelenik meg. Akkor a menyasszonynak le kell ülnie és meg kell csodálnia szeretője új megjelenését..

A görög esküvőn tartott fotózás során további kiegészítőket kell használni görög stílusban - gyümölcs tálcákat, amforákat, virágfüzéreket, szőlőt vagy borostyánt. A virágok közül jobb, ha előnyben részesítjük az íriszeket - a boldog élet szimbólumait. Díszítse a képeket és a borostyánt szőlővel, mint az örök szerelem megszemélyesítőjét.

Hasznos videó

A görög stílusú esküvő minden résztvevőt nemcsak vicces vetélkedőkkel, de eredeti jelmezekkel, dekorációval és kiegészítőkkel is megörvendeztet. Erről a videóban:

Következtetés

A megfelelően szervezett görög esküvőre az esemény hősei és a vendégek egyaránt emlékezni fognak. A legfontosabb az, hogy mindent a legapróbb részletekig átgondoljunk, hogy a ruha és a dekor minden egyes eleme összhangban legyen egymással. Az esküvői ünnep kellemes hagyománnyal zárul - tüzes sirtaki tánccal és az ajándékok bemutatásával minden jelenlévő számára. Ajándékként választhat boutonniereseket édességekkel vagy apró kosár gyümölcsökkel, valamint a menyasszony és a vőlegény fényképeit.

Görög esküvő - menyasszonyi megjelenés és dekoráció tippek

Nehéz uralkodnunk magunkon, amikor egy görög stílusú esküvőről van szó! Kecses kép a menyasszonyról, és őrülten szép dekoráció! Mondja, ez keltette fel az érdeklődését? Ma IgenIgen megmondja, hogyan válasszuk ki a megfelelő görög stílusú esküvői dekorációt. Felfedjük a menyasszony földöntúli képének létrehozásának titkait: a görög stílusú ruha, frizura, ékszerek és sminkek átalakítják a lányt nemes istennővé. A görög stílusú esküvő valóban gyönyörű megoldás, olvassa el és ítélje meg maga!

Görögország a mítoszok, a zöld olajbogyó és a gyönyörű hófehér templomok földje. A görög menyasszony, mint egy fiatal istennő, magával ragadja gyengédségét és pompáját.

Az év legjobb ideje egy ilyen esküvőre a nyár. A görögök imádták ünnepelni a folyók vagy más víztestek partján. Megteheti ugyanezt. Őszi vagy téli esküvőre pedig alkalmas a belső tér oszlopokkal rendelkező étterme.

Színspektrum

Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe a finom paletta fehér és olíva virágok. Az azúrkék, a kék és az ultramarin kék szintén megfelelő árnyalatnak számít. A kék és az arany színsémája nagyon gazdag és fenséges. Ha pasztell színű esküvőt tervez, akkor a világos koszorúslány ruhák érdekes színes akcentust jelenthetnek.

Dekor

Felejtsd el a lufikat és a színes szalagokat - az ilyen dekoráció itt nem megfelelő. Görög stílusú esküvőhöz a friss virágok és a természetes anyagokból készült füzérek alkalmasabbak. Az olajbogyó és a babér ágai gyönyörű dekorációvá válnak. Természetünk körülményei között fűzfaágakkal helyettesíthetők - hasonló hegyes alakúak.

Az ókori görög szokások szerint a menyasszonynak és a vőlegénynek friss virágból készült boltív alatt kell haladnia, amelyet kifejezetten nekik készítettek. A boldog családi életet és az új törekvések sikerét szimbolizálja..

Egy másik lehetőség a görög esküvő tengeri stílusú díszítése. Képzelje csak el, hogyan fog kinézni a napsütötte tengerpart hangulata az Ön ünnepén: monumentális asztalok hófehér terítőkben, tengeri kagylók és gyertyák átlátszó gyertyatartókban. Sötétben ez a dekoráció különösen varázslatos.!

Menyasszony képe

A görög stílusú menyasszonynak a lehető legegyszerűbbnek, ugyanakkor kecsesnek és kecsesnek kell lennie. Igen Igen, megpróbálta megérteni az ősi kultúra összes bonyodalmát, hogy kifogástalan, modern képet alkothasson a menyasszonyról.

Ruha

A görög stílusú klasszikus ruha magas derék, nyitott váll és hosszú, padlóig tartó szoknya. Ilyen ruhát levegős és könnyű anyagokból hajtanak végre, amelyek a levegő áramlásában áramlanak. Hagyományosan a ruhának fehérnek kell lennie. Ha akarja, hígítsa arany díszítéssel vagy antik bézs díszekkel.

Frizura

Itt a fantázia széles skálája nyílik meg előtted. A menyasszony görög stílusú frizurájának sok változata van, minden ízlésnek. Lehet felkötött természetes fürt, kedvenc zsinórunk vagy klasszikus görög zsemle. Az enyhén kócos szövések nagyon gyengének tűnnek a fej kontúrja mentén perem formájában.

Készíthet ilyen szépséget maga, vagy kapcsolatba léphet egy stylisttal. A görög frizura díszeként szalagokat, gyöngyöket, friss virágokat vagy diszkrét tiarát használjon..

Smink

Azonnal állapodjunk meg: felejtsük el az élénkpiros ajkakat! Könnyű ragyogás, természetes színek és a szem hangsúlyozása - így kell lennie a görög stílusú sminknek. Ahhoz, hogy a szemöldök éles vonalait megkapja, mint az ókori görög istennők, használjon speciális árnyalatokat vagy ceruza-, barna- és rézárnyalatokat. Az esti sminkhez könnyű nyilakat készíthet. Ez hangsúlyozni fogja a szem kifejezõképességét és fokozza a kép fényességét..

Cipő

A legtöbb stylist úgy gondolja, hogy a görög menyasszony képe elképzelhetetlen puha, nőies szandál nélkül. Bármilyen színű modellt választhat velúrból vagy valódi bőrből. Ha mégis inkább más cipőket szeret, például szandált, keresse meg a kényelmet. Semmi sem akadályozhatja kecses mozdulatait.

kiegészítők

Túlságosan világos részleteket utasítson el a szép és színes termékek mellett. A görög stílusú ékszereknek hangsúlyozniuk kell a menyasszony státusát és nemességét. A hagyományos fülbevalókkal ellátott nagy fülbevalók és karkötők nagyon jónak tűnnek. Utóbbival pedig nemcsak kezeket, hanem lábakat is díszíthet.

Színét tekintve válasszon réz és arany árnyalatokat. És ne feledje, a lényeg a könnyedség és az ünnepélyes könnyedség megőrzése..

A vőlegény képe

A togáról és a férfi szandálról nem tudunk mit mondani, de a hófehér nadrág és az ing nagyon menőnek tűnik a cserzett test hátterében! A legkülönbözőbb színekhez használjon világos nyakkendőt, amely megfelel a menyasszony ruhájának, és egy csokorral megegyező virágú boutonniere-t. Ugyanolyan megfelelő lehetőség egy görög esküvőre a klasszikus férfi öltöny, fehér vagy kék színben..

Virágárus és menyasszonyi csokor

Bármilyen fehér, sárga, krém és kék árnyalatú virág alkalmas díszítésre és díszítésre. Ne feledkezzen meg a rengeteg zöldségről. A menyasszony csokrához pedig kökörcsineket, delphiniumot vagy vadvirágokat használjon. Egy ilyen kiegészítővel igazi görög nimfának érzed magad.

Az esküvői torta

Az ünnep fő desszertje könnyű lehet - gyümölcsös vagy gazdagabb, csokoládé. A görög konyhában a mentát és a fahéjat gyakran adják az édességekhez. Feltétlenül vegye figyelembe ezeket az összetevőket. De az esküvői tortadíszeknek meg kell egyezniük a légkörrel. Oszlopok, gyönyörű virágokkal díszített drapéria, kanyarulat - tökéletes a hagyományos görög dísz, vagy az édes olíva- és babérfenyő.

Bók a vendégeknek

Kiemelheti esküvője görög stílusát tematikus bókokkal a vendégeknek. Igen, azt javasolja, hogy fordítson figyelmet a következő lehetőségekre:

 • Bonbonnieres édességekkel - kis táskák vagy dobozok édességgel és kandírozott mandulával.
 • Finom olívabogyó - mi lehet relevánsabb egy ilyen ünnepen??
 • A kagyló szimbolikus ajándék, amely hangsúlyozza a légkört.
 • A lebegő gyertya virág sokáig emlékeztet a kellemes eseményére.
 • Személyes üveg kívánságok - egy miniatűr ajándék, tengeri stílusban díszítve.

3 ötlet egy görög esküvőhöz

Görgesse meg a meghívókat

A vendégeket kétségtelenül érdekli az ókori görög stílusú meghívás. Készítsen kis kéziratokat antik pecsétekkel, amelyeken látható a kezdőbetű vagy a családi monogram. Egy ilyen esküvői meghívó emlékezetes ajándéktárgy lesz a vendégek számára..

Hegyi virágok Macedónia

Sok évszázaddal ezelőtt a gyönyörű Macedóniában volt egy szokás: a menyasszony egy kis szárított virágot csatolt minden esküvőre érkező vendég ruhájához. Több évig gyűjtött hegyi virágok egyedi példányait, és a szobájában tartotta őket, amíg el nem érkezett a várva várt pillanat. Nem, nem javasoljuk, hogy menjen a hegyekbe, és még inkább, nem javasoljuk, hogy halassza el az esküvőt, amíg a virágok kiszáradnak! De ez a hagyomány megérdemel figyelmet, mint megható és üdítő rituálét, amelyet modernebb stílusban lehet játszani a vendégek ösztönzése érdekében..

Tematikus sáv

Nyári esküvőn - limonádé bárban, őszi esküvőn - almaborral és forralt borral ellátott zóna. És mit kezelhet a napsütötte Görögország? Természetesen finom borok, sajtok és pálinka. A mini-bár igazi fénypontja a kumquat-likőr lesz - a Korfu szigetén termesztett kis narancssárga citrusfélék.

Ötletek egy fotózásra

Különös figyelmet érdemelnek a természetes és virágmotívumok - növényzettel díszített boltívek, festői rétek, tengeri strandok és a víztározók partjai. A szökőkút vagy az ősi fenséges oszlopok közelében lévő lövések remekül fognak kinézni.

Ha egy esküvőt görög stílusban díszítenek, az ünnep színes és szokatlan lesz. Ha lenyűgöz egy ilyen színvilág, és egy görög menyasszony képe gyengédséggel és nemességgel nyerte el a szívét, ne habozzon - kezdje el a felkészülést. Katalógusunkban megtalálja az összes szükséges szakembert: a virágkötőktől és a díszítőktől kezdve a stylistokig és a helyszínen kívüli ceremónia szervezőiig. IgenIgen olyan menyasszonyok számára készült, akik bátran megvalósítják álmaikat!

100 lépés az esküvő előkészítése a YesYes.ua oldalon

Annak érdekében, hogy semmit ne felejtsen el az esküvőre való felkészülés során, és hogy ne kelljen az interneten "turkálnia" a felkészüléssel kapcsolatos információk után, a YesYes NAGYON HASZNOS HASZNÁLATOT készített Önnek - Menyasszonyi tennivalók listája.

Minden esküvői ügy már egy helyen van összegyűjtve! Ha további információkat szeretne kapni az egyes lépésekről, kattintson az elemre - a cikk megnyílik. Jelölje be az elkészült elemeket pipákkal. Minden nagyon egyszerű :)

Válasszon szerepet az esküvőn

Írja ide minden kérdését, ötletét,
megjegyzések és csak gondolatok
portálunk munkája

Klasszikus görög esküvő: Az ősi mítoszok antik szépsége

Mindig vonzotta a napsütötte Görögország ősi szépsége, amelyet három oldalról azúrkék tenger mosta? Többször voltál nyaralni ezen a vendégszerető földön, és örökre meghódította tája, embere, kecses emlékei és romantikus mítoszai? Ezután egy görög stílusú esküvő, a terem díszítése egy antik templom alatt, megfelelő ruhák, zene és menü csak neked szól. Ez egy nagyszerű ötlet egy nyári ünneplésre, amely a szokásos esküvői folyamatot szép és kecses szertartássá alakítja..

Alapvető tippek a görög esküvő díszítéséhez

A görög kultúra nagyon eltér az oroszétól. De mivel ez az ország is ortodox, egyes esküvői szokások és hagyományok egybeesnek. A durva hibák és a bosszantó mulasztások megelőzése érdekében, hogy a görög esküvő remekül sikerüljön, felelősségteljesen kell megközelítenie a szervezést, és át kell gondolnia minden részletet. Először ne feledje (és feltétlenül alkalmazza!) Általános ajánlások:

 1. Válassza ki a megfelelő szezont az ünnepéhez. A görög esküvő sok menyasszonyt vonz azzal a lehetőséggel, hogy áttetsző repülő szövetből készült gyönyörű ruhába öltözzön - ez csak a forró nyári hónapokban megfelelő. Végső megoldásként késő tavasszal vagy meleg ősszel játszhat ilyen esküvőt. Ha mindenképpen ezt a stílust akarja, és az esküvőt a téli hónapokra tervezik, meg kell találnia egy éttermet görög konyhával és a megfelelő kísérettel - freskók, oszlopcsarnokok, antik szobrok.
 2. Próbáljon éttermet vagy gyepet szervezni a tengerparton, a folyón, a víztározóban. Végül is Görögország tengeri ország, az autentikus légkör megteremtése érdekében jobb esküvőt ünnepelni a víz közelében. Végső megoldásként megtalálhatja a szökőkutakkal rendelkező szállodát vagy rekreációs központot, bérelheti a szükséges dekorációt és maga is megteremtheti a szükséges hátteret az ünnepléshez..

Remek ötlet egy esküvői fogadás komppal, hajóval vagy hajóval. Itt a tervező fantáziájának nincsenek korlátai; megfelelő megközelítéssel a vendégek igazi Argonautákként érzik majd magukat Elena the Beautiful-ban.

 • Gondold át a részleteket. Például jó lenne, ha a fiatalok megtalálnának és bérelnének egy hófehér ló által bekötött phaetont. A meghívók megtervezhetők csavart zsinórokkal megkötött kis tekercsek formájában, a szöveg pedig nyomtatottra nyomtatható stilizált görög ábécé segítségével. Ne felejtse el tájékoztatni a vendégeket az öltözködési szabályról és a téma forgatókönyvéről, ha van ilyen..
 • Tanács: egyáltalán nem szükséges, hogy minden vendég tunikába és togába öltözzön, szandált vegyen fel és sertakit táncoljon a fiatalok körül. A görög stílusú ruhákat koszorúslányok és a vőlegény barátai viselhetik. Hagyja, hogy a vendégek többsége pasztell árnyalatú, szerény, egyszerű stílusú ruhákból és öltönyökből válasszon..

  Üdvözöljük a fehér, krém, türkiz, barack árnyalatokat, a vörös és vörös és vörös és vörös vörös kiegészítők, arany díszek és ékszerek megfelelőek. de nem zöld árnyalatok - Görögországban a zöldet a gyász színének tekintik, esküvőn teljesen alkalmatlan.

  Menyasszony és a vőlegény - mit kell viselni

  Ha tematikus görög esküvőt rendeznek, akkor a fiataloknak ennek megfelelően kell felöltözniük:

  • a menyasszonynak egy repülõ szövetbõl készült, földig érõ ruha, magas derékkal, nyitott vállakkal, nyakkal és karokkal és sok drapériával. Ez a stílus elrejti a tökéletlen alakot vagy a kialakuló pocakot, és pár centimétert tesz hozzá a növekedéshez.
  • a vőlegénynek - a térd felett egy tóga, széles övvel és rövid köpennyel. A sisakot megtagadhatja. Ha a vőlegény nem áll készen a reinkarnációra Jasonban, akkor választhat egy világos színű öltönyt, kényelmes mokaszinokat és egy hófehér laza szabású inget.

  Jobb, ha friss virágokat és gyöngyöket választunk ékszerekből - hadd díszítsék a menyasszony ruháját és fürtjeit, laza vagy bonyolult fonatba fektetve. Díszítheti a frizuráját egy berakott karikával, és a fátylat rögzítse a tarkójához egy csomó haj alatt - Görögországban tanácsos citrom, rózsaszín vagy kék sifont választani, állítólag elrettentve a gonosz túlvilági erőket..

  Ezenkívül az ifjú házasok számára koronákat vagy legalább babér- és olíva koszorúkat kell készíteni - rendelhet mesterségeseket, arany levelekkel. Az ókori görög hagyomány szerint a menyasszony és a vőlegény koronát viselnek az esküvő alatt, majd az esküvő után eltávolítják őket. De sokan bennük maradnak az ünnepségek legvégéig, és minden vendég folyamatosan tiszteli őket, és királyként és királynénak adja nekik..

  Egyébként: a görögöknek, csakúgy, mint az oroszoknak, szokásuk a menyasszonyt megváltoztatni, esküvőn őt is ellophatják. Egy másik hagyomány az, hogy az ünnep végéhez közeledve a fiatal férjeknek és feleségeknek meg kell törniük egy nagy agyag edényt a boldogság érdekében..

  Hogyan díszítse a csarnokot

  Először el kell döntenie a színvilágról. A görög stílusú ünnepség legjobb kombinációi: fehér, elefántcsont, homoksárga, arany, égkék és azúrkék. Vagyis az antik szobrok és templomok színei, a végtelen meleg tenger és a mély, tiszta ég, a ragyogó nap és a sugarai által fűtött puha homok.

  Nem nehéz létrehozni a kívánt környezetet a választott stílusban:

  • ha az ünnepi teremben vagy a helyszínen nincsenek oszlopok és boltívek, akkor azokat önállóan bérelhetik és rendezhetik, borostyán- és babérfüzérekkel díszítve;
  • győződjön meg róla, hogy mindenütt függönyöket és függönyöket gyönyörűen terített organzából vagy tüllből készít;
  • helyezzen amfórákat, agyagkancsókat, ezüst csészéket az asztalokra;
  • cserélje ki a közönséges lámpákat fáklyákkal és lámpákkal;
  • az ókori Görögország mítoszain alapuló szobrocskákkal és szobrokkal, festményekkel és érmékkel fokozza a hatást.

  Ez érdekes: a klasszikus esküvő Görögországban legalább három napig tart. Az első napon a menyasszony és a vőlegény összes rokona összejön és kiadós vacsorát készít a családdal. A második napon a tényleges esküvőre és esküvőre kerül sor, amelyet hivatalos bankett követ. A harmadik napon a fiatalok sétálnak - ez egy buli, amely táncokkal, dalokkal, játékokkal és szórakozással teli.

  Hogyan bánjunk a vendégekkel

  A görög konyha egyszerű és szerény, sok zöldség, sajt és aromás fűszer nő Görögországban közvetlenül a lábad alatt. A görög stílusú esküvőn cipó helyett egy különleges kemencében sült kenyeret szolgálnak fel olívaolajjal, rozmaringgal, kakukkfűvel és olívabogyóval. Mire a vendégek megérkeznek, máris ott kell lennie az asztaloknak - kis cseréptálak, különféle harapnivalókkal. Egy görög esküvőn ezek olajbogyók és olajbogyók, pácolt édes és csípős paprika, fokhagyma, feta sajt, különböző szőlőfajták, tenger gyümölcsei, padlizsán, cukkini és grillezett paradicsom aromás gyógynövényekkel, darált hús szőlőlevélben.

  Meleg ételekhez bármit felszolgálhat, amit szeret - szénen sütött halat, sertés kebabot, fiatal bárányt. A lényeg az, hogy hús- és halcsemege mellé görög salátát kell tálalni (egyébként Görögországban "falunak" hívják, és gyakran tojással készítik, de paradicsom nélkül) és a híres görög satsiki szószt.

  Az italoknak is meg kell egyezniük. Antik esküvő csemegéjéhez különféle borok és fűszeres likőrök alkalmasak. Az alkohol szerelmeseinek érdemes feltölteni az Ouzót - ez egy hagyományos görög vodka ánizssal, tiszta vagy hideg vízzel hígítva.

  Az ókori görögök szerettek inni, enni és szórakozni, ezért stílusuk az egyik legjobb lehetőség a városon kívüli zsúfolt és szórakoztató nyári esküvőre. Ugyanakkor nagyon költséghatékony lehet, ami a fiatal párok számára is fontos..

  Hogyan készítsünk egy görög menyasszonyi képet

  Hosszú évek óta a magasztos és kifinomult görög istennő képe az esküvői divat csúcspontján áll. A menyasszony görög képe sokrétű és bármilyen típusú figurához és típushoz alkalmas, és az áramló szövetek, az arany még a legkifinomultabb szépségnek is tetszeni képes.

  Görög frizura

  A görög stílusú frizurák fő jellemzője a látható gondatlanság és a szorosan rögzített szálak kombinációja. Ez a frizura azt a benyomást kelti, hogy a lány reggel felébredt, sietve megkötözte a haját, az eredmény pedig a szépség. A frizurát kiegészítik a homlokán több rétegben áthaladó szalagokkal, dekoratív babérkoszorúkkal. Hosszú és vastag hajhoz terjedelmes, virágokkal, szalagokkal, ékszerekkel díszített fürtfonat alkalmas.

  Lépésről lépésre mester - egy ókori görög nő frizurája

  1. A haj az egyik oldalára szakad, és a nyakánál egy laza kontyba van kötve.
  2. Szalagot vagy kötést kötnek a homlok fölé vagy fölé.
  3. A kötegből szálakat kihúzva egy hajsütővasra görbülnek és könnyen rögzíthetők a fején, a köteg felett hajtűvel vagy láthatatlanul. Gyűjthet egy hajcsomót is, amelyet hajcsavarókon előzetesen feltekertek.
  4. Több fürt szabadon lóg.
  5. A frizurákhoz használhatsz hajtűket és strasszokkal, gyöngyökkel és virágokkal ellátott bobby csapokat.

  Smink az ünnepre

  Az ilyen smink alkalmas bármilyen megjelenésű lányok számára, akik ruhát választottak - Empire stílus és hasonló frizura.

  A görög smink jellemzői:

  • Egészséges és ragyogó bőr.

  Ilyen hatás elérése érdekében érdemes különös figyelmet fordítani a bőrre előre, kipróbálni egy vitamin kúrát, ellátogatni a szoláriumba és hámozni. Az alapozással való túlterhelés tönkreteszi sminkjének benyomását.

  • Bronz - aranybarna.

  A világos bőrű és kék szemű lányoknak csak enyhe hasító hatása lesz, hogy ne tűnjenek természetellenesnek..

  • A fő hangsúly a kifejező szemekre.

  A szemeket nyilakkal vagy árnyékokkal lehet kihangsúlyozni a füstös szemek technikájával, a fekete terjedelmes szempillaspirál segítségével, kihúzott szempillákhoz folyamodhat, a lényeg a természetesség megőrzése és a végletekig nem megy.

  • Homok árnyékok, bézs, arannyal.

  Az arcnak ragyognia kell, és a helyesen alkalmazott árnyékok ezekben az árnyalatokban extra csillogást és varázst kölcsönöznek a szemnek..

  • A telített szemöldök a görög nők megkülönböztető jegye, legyen a szemöldök egy-két tónussal sötétebb, mint a menyasszony haja, akkor nem lesz mesterséges érzés.
  • Természetes ajakszín.

  A világos ajkak minden bizonnyal elveszítik az egész képet attól, amire szükséged van, ezért előnyben kell részesíteni a természetes fényt és a rózsaszín, bézs, világos korall árnyalatú rúzsokat.

  Olimpiai istennő ruha

  Az ókori görögök számára a tökéletes szépség a test és a szellem szépségének ötvözete volt, valószínűleg ezért is néznek ki olyan magasztosak az Empire ruhák. Görög ruhában mind a magas, karcsú lány, mind a pompás formák tulajdonosa szabadon érzi magát, mert az istennők nem voltak modellek. A görög stílus ruhája szinte lehetetlenné teszi - ötvözi a nőiességet, az ártatlanságot és a szexualitást, a női erőt.

  • A ruhák könnyű, repülő szövetekből készülnek: guipure, selyem, sifon.
  • A vágás egyszerűsége, letisztult vonalak, természetesség, könnyedség.
  • Rétegezés és drapéria.
  • Öltöny - a mell alatt.
  • Diszkrét dekoráció.
  • A mellkas és a vállak kecsesen és szexuálisan vannak kitéve.
  • Színek: azúrkék, kék, kék, zöld, fehér, sárga és arany árnyalatok, mindazok, amelyek hasonlítanak a tengerre, olajfaligetek, hófehér templomok és arany nap.
  • Ruha egy V-nyakú képes hangsúlyozni nem túl hosszú nyak és a mellkas.
  • Ruhák karfával a vállán. Ezt a részletet virágokkal, brossokkal, strasszokkal, hímzésekkel lehet díszíteni.

  Görög stílusú esküvő szervezése

  A görög stílusú esküvő méltó alternatívája lehet egy ünnepségnek egy ismert bankettterem falai között. Az eredeti díszítésnek köszönhetően a görög motívum esküvője felejthetetlen esemény lesz mind a pár, mind a vendégek számára..

  Az esküvő jellemzői

  A hagyományok szerint esküvőre több napra kerül sor. Számos fontos részt tartalmaz:

  • az első nap az esküvő előestéjének számít, amikor a menyasszony szellemileg készül a közelgő ünnepre. Ebben az időben családi vacsorát tartanak vidám hangulatban;
  • a görögországi ünneplés második napját a menyasszony megváltásának szertartása, regisztráció, valamint ünnepségek kísérik;
  • harmadik napon a séta folytatódik, és a mulatságot zajos táncokkal, versenyekkel és szórakozással hígítják.

  Görög stílusú esküvő megtervezése a legjobb a meleg hónapokban. Az ünnepség abban különbözik az európai változattól, hogy általában nyílt területen kerül megrendezésre. Ideális egy természetes nyílt víztömeg, például egy tó vagy folyó partja. A házigazda képe eredetiséget adhat az esküvőnek. Felkérhető, hogy öltözzön fel a mitológia istenségének jelmezébe, hogy létrehozza a legnagyobb kíséretet. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen témájú esküvő fő árnyalatainak a hangsúlyozott kifinomultságra kell irányulniuk..

  A ruhák és a díszek színárnyalatának összhangban kell lennie a választott természeti tájjal. A fehér és az olíva, az arany és a sárga színek kombinációja ideálisan illeszkedik az ünnep együttesébe. A kontraszt érdekében fekete árnyalatokat adhat hozzá..

  A görög esküvő jelei

  A görög hagyomány szerint számos saját jele van az élet legfontosabb napjára vonatkozóan. És ha egy lány boldog házasságot akar élni, akkor hallgatnia kell a népi bölcsesség fő ajánlásaira:

  • egy kesztyűbe helyezett cukorcsomó egy menyasszonynak édesebbé teszi családi életét;
  • a talpon a menyasszony a nem házas meghívott barátnők nevét írja. Kinek a nevét törlik elsőként - nem sokkal később feleségül veszi;
  • a menyasszonynak nem ajánlott visszafordulnia vagy visszatérnie az anyakönyvi hivatal felé;
  • a vőlegénynek a házasságkötés előtt nem szabad látnia a lány ruháját, különben szerencsétlenség hárulhat rá;
  • A gazdag élet érdekében a fiatalokat vagy érmékkel töltik le, vagy közvetlenül a ruhájukra rögzítik.

  Van egy másik görög hagyomány, amely szerint csak a meghívott vendégek adhatnak pénzt egy párnak. Így kialakul a boldog energia átadása az újonnan létrehozott párnak..

  A görög menyasszony képének megalkotása

  A menyasszony esküvői képe görög stílusban számos érdekes tulajdonsággal különbözik az általánosan elfogadott szabványtól:

  • a görög stílusú esküvői ruhának nem lehet túlzott pompája, ideális esetben egyenes vágást kell választania. Ily módon a menyasszony inkább hercegnőre, mintsem az esti királynőre fog hasonlítani;
  • a menyasszony esküvői ruhájának fő és lehetőleg egyetlen színének fehérnek kell lennie;
  • tanácsos könnyű, repedésű szöveteket használni. Ideális esetben a selyem és a sifon alkalmas, amelyek egymással kombinálhatók..

  A menyasszony képének utolsó részlete rengeteg ékszer vagy jó minőségű ékszer lesz. A ruhának hagyományos hímzéssel kell rendelkeznie. Kihagyhatja a leplet, vagy használhat rövidített verziót.

  A lányok fátyol helyett gyakran speciális karikát vagy babérlevél koronát használnak. Ezt a növényt nagyra értékelik a görög nép kultúrájában, és nagyon megfelelő lesz a kép kialakításában. Frizuraként a fürtök vagy a terjedelmes fonatok ideálisak. Laza haj esetén legalább könnyű hullámszálakra van szükség.

  Fontos, hogy a menyasszony képének stílusa illeszkedjen az esküvői tervezéshez. De ugyanakkor ne feledkezzen meg arról sem, hogy kényelmesen érzi magát a választott képben, erkölcsileg és fizikailag is.

  Ellenkező esetben az emlékezetes felvételek visszafordíthatatlanul elronthatók, valamint maga az ünnepi hangulat is. A cipő választható szövött szandál vagy fehér nyitott orrú cipő közül. Tartózkodhat a sarkaktól, kényelmet nyújtva a menyasszonynak az ünnep alatt.

  A menyasszony esküvői sminkje görög stílusban egyetemesnek tekinthető. Tökéletesen illeszkedik a természetes és finom megjelenésbe a következő fő jellemzők miatt:

  • fontos létrehozni az arc bőrének természetes fényét és ragyogását;
  • a szem körvonalait ajánlatos kifejezővé tenni;
  • a szemhéjfestéknek homokos árnyalatot kell választania, vagy az akt közelében kell lennie;
  • a szemöldökét hangsúlyosnak kell lennie.

  Az utolsó simítás a rúzs hozzáadása lesz a világos rózsaszínű, finom árnyalatú ajkakon. A menyasszony öltözékének minden részlete nem érintheti az esküvő stílusát. A harmónia magában a képben és annak minden részletében szintén fontos..

  Javaslatok a vőlegény képének elkészítéséhez

  Egy fiatalember számára könnyebb képet alkotni. A kép alapjának klasszikusnak kell lennie, szigorú fekete öltöny formájában. Ha egy fiatal férfi bőre sötét vagy cserzett, kontrasztként fehér, háromrészes öltönyt választhat. A forró évszakban választhat egy inget és fehér nadrágot, vagy ugyanannak a szettnek a fekete változatát. Fehér sapka tökéletes kiegészítő. Az öltöny szembeállításához számos kontrasztos kiegészítőt adhat hozzá egy boutonniere formájában, kontrasztos színekben a kabáton vagy az ingen, a kiválasztott öltönytől függően..

  Öltözködési tippek a meghívott vendégeknek

  Ha az esküvőn nincs szigorú hivatalosság, a vendégeknek nem kell bajlódniuk a kiegészítő kiegészítők és apróságok kiválasztásával. Csak azt kell kérni a meghívottaktól, hogy válasszon olyan ruhákat, amelyek valahogy illeszkedhetnek a görög kultúrába. Ez vagy hagyományos, arany- vagy olíva szalaggal ellátott hímzéssel érhető el, vagy a kép egyedi színvilágának létrehozásával. A tanúk kontrasztos színű ruhákkal árnyalhatják a képeket a menyasszony ruhájához képest.

  Ha diverzifikálni szeretné a meghívókat, akkor beírhat egy bizonyos belépőjegyet az ünnepre, görög stílusú festés formájában. Ha a vendégeknek nincsenek, akkor a bejáratnál adhatják ki őket. A bérletjegyek jobb kísérete érdekében tanácsos figyelmeztetni a vendégeket, de ne feledkezzen meg a vis maiorról, és több példányt készítsen maga. Így ellenőrizheti a vendégek felelősségének mértékét, és előírhatja a különböző vis maior körülményeket.

  Meghívók regisztrációja

  Az eredeti megoldás a görög kultúrában és mitológiában stilizált meghívások tekercsek formájában történő megtervezése lesz. Az ilyen példányok nem szabadon értékesíthetők, de megrendelésre készíthetők. Ilyen tekercsek készítésekor a papír mesterségesen öregszik, és a meghívó kalligrafikus szövegét kézzel írják. Ezért a megrendelés nem biztos, hogy olcsó, de a vendégek pozitív érzelmeivel és eredetiségével megtérül. A képeslapok borítékai kialakíthatók természetes szövetből készült borítóként vagy vászon stílusú borítékként.

  Szekérkortej

  Magában Görögországban az ifjú házasok akár gyalog, akár motoros autóval érkeznek szamarakkal. Ha nincs vágy vagy lehetőség ilyen kortex megszervezésére, akkor csak egy gyönyörű kocsira és fehér hevederekre korlátozhatja magát. Ha nincs lehetőség szekér megrendelésére, a fehér kocsi bérlése megmentheti a napot.

  Ha az időjárás rosszra fordul, lecserélheti a kocsit egy fehér autóra, amelyet korábban hagyományos görög díszekkel díszített. Megkérheti a sofőrt, hogy viseljen fehér sofőr ruhát. Az autó stilizálható friss virágok és babérfa vagy levél ágainak kompozícióival. A narancssárga és a sárga tónusú szalagok a fő fehér színnel ideálisan illenek a képbe. A képet egy lila árnyalattal hígíthatja, amely a becsületet, a jólétet és a nyilvános elismerést szimbolizálja. De a zöldet és annak minden típusát ki kell zárni a görög esküvő tervezéséből. Az ország nemzeti kultúrájában ez a szín a gyászt szimbolizálja..

  Esküvői bankett terem dekoráció

  Az ünneplés stílusának megfelelően festett gyümölcsvázák, oszlopok és amforák a bankett terem kötelező díszítő elemévé válnak. Fontos figyelembe venni a színvilágot, a legsikeresebb a fehér és kék árnyalatok kombinációja a különböző megnyilvánulásokban..

  A beltéri esküvő díszítésekor azt a helyet kell választania, ahol a valódi oszlopok találhatók, például egy elit éttermet. Ha egy esküvőt nyílt térben tervez, használhatja a próbabábukat, ha megrendeli őket a színházba, vagy ott bérbe vásárolja. Az áramló szövet szükséges hatását az organza és a sifon, valamint ezek egymással való kombinációjának segítségével érik el.

  A görög esküvő nélkülözhetetlen tulajdonsága a rengeteg virágkompozíció. A padlóvázákat a legjobban a friss virágok kombinációinak külön lehetőségei díszítik. A friss virágfüzérek ideálisan illeszkednek az esküvő stílusához. A természetes olajágak tökéletesen kiegészítik a képet; segítségükkel az asztalok vagy oszlopok fehér terítői könnyen árnyékolhatók. Az olívaágakat fűzfa társaival lehet helyettesíteni. Megjelenésükben hasonlóak, és rugalmasságukat tekintve sem alacsonyabbak egymásnál. Általában a görög stílusú belső tér fő jellemzőinek esztétikának, harmóniának és egyszerűségnek kell lenniük. A ház kérésére díszítheti a termet az ókori Görögország mitológiájának szobraival, például akkori istenségekkel vagy sportolókkal.

  Opcionális esküvői kiegészítők

  A további részletek hozzáértő kialakítása segít az egész ünnep stílusának hangsúlyozásában. A részletgazdagság a következő egyszerű tippekkel érhető el:

  • a szemüveget pasztell színekkel díszítik, vagy arany és ezüst árnyalatú mintákkal;
  • a nagyobb kíséret érdekében az üvegeket fém csészékkel helyettesítik, amelyeket lila szalagokkal kötnek meg;
  • a koronát ajánlatos ezüstből vagy aranyból rendelni, stilizálni babérág alatt ajánlott. Kérésre a kivitelt különféle drágakövek betétjei egészítik ki;
  • a gyűrűpárnák szőlő- vagy bogyólevél alakúak lehetnek. Díszítheti hímzéssel vagy friss virágokkal..

  A kiegészítők kiválasztásakor tanácsos, hogy ne térjen el a görög stílus színvilágától, és támaszkodjon fehér, olajbogyó tónusú vagy sárga és arany árnyalatokra. A kontraszt kék és cián, valamint fekete foltokat eredményez.

  Menü irányelvek

  Érdemes emlékezni a görögök szeretetére a gyümölcsök és zöldségek iránt, ezért rengetegnek kell lenniük az asztalon. Az étlap változatos lehet zöldség- és gyümölcssalátákkal, sajtokkal, fűszeres ételekkel és snackekkel. Ügyeljen arra, hogy a görög esküvői asztalon legyenek a következő ételek:

  • snackek olívabogyóval alkoholos italokhoz, úgynevezett meze. Ide tartoznak a feta sajt és a garnélarák is;
  • darált hús szőlőlevélbe csomagolva. Ez a töltött káposzta analógja, az úgynevezett dolma;
  • barbecue darab nyárson kenyérrel és citromos szeletekkel, souvlakoknak hívják őket;
  • ne spóroljon a gyönyörű esküvői cipó kialakításával a görög szellemben;
  • az alkoholos italok listáját narancslikőr, ouzo vagy vörösbor képviselheti. Ouzo - olyan ital, amely erősségében hasonlít a hagyományos abszintra.

  Az italok akkor néznek ki a leghatékonyabban, ha hagyományos görög festéssel kancsókba öntik őket. Üvegből vagy fém csészéből készült poharakba öntheti őket.

  Az esküvői torta díszítésének árnyalatai

  Díszíthet egy görög süteményt akár az ókori kultúra váraként, akár oszlopként, vagy amfora vagy váza formájában. Dekorálhatja a desszertet egy krém drapériával, amely egy gyönyörű görög díszt, kanyargót utánoz. Az olajbogyó, a friss virág, a szőlő és a babérlevél ága sütemény dekorációként szolgálhat. A süteménynek többszintűnek kell lennie, tejszínhabbal vagy fehércsokoládéval.

  Esküvői esemény forgatókönyv

  Az ünneplés második napját tartják a legfontosabbnak egy görög esküvőn. Két szerelmes szív harmonikus összeolvadása érdekében előre át kell gondolni a forgatókönyveket és az események kidolgozását, valamint a versenyprogramot.

  Megváltási szakasz

  A hagyományos menyasszony váltságdíj a legtöbb kultúra esküvőinek fő támasza lett, ez alól a görög sem kivétel. A menyasszony apja eljátszhatja Zeusz, a görög kultúra legfőbb istenének szerepét. Aki a tanúkkal együtt nem akarja csak a lányát adni a vőlegénynek. Legalábbis addig, amíg nem teljesít egy vagy több bravúrt. Egyszerű színházi előadás megszervezésével beállíthatja a Hercules 12 varázslatának forgatókönyvét. A vőlegény a következő tevékenységeket kínálhatja fel:

  • másszon át a kerítésen, a szülők és a koszorúslányok ellenállása ellenére;
  • ha a lány nem lakik a magasban, akkor lepedőkből felépíthet egy lépcsőt az Olympus felé, amelyen keresztül a vőlegénynek az ablakon keresztül fel kell jutnia a hegy tetejére kedveséhez. A létra bármilyen kéznél lévő anyagból elkészíthető;
  • mutassa be a fizikai erőnlét szintjét, például mozgassa az anyót bármelyik számára jelzett helyre.

  Abban az esetben, ha a kiválasztott tesztek elegendőnek tűnnek az apa számára, a vőlegény meglátogathatja kedvesét.

  A helyszínen kívüli regisztráció

  Jobb megkérni egy görög rendezvény házigazdáját, hogy öltözzön olyan ruhákba, amelyek megfelelnek az esemény stílusának. Ideális esetben a regisztrációnak egy helyi folyó vagy tó partján kell történnie. A regisztráció után az olimpiai fáklyát felgyújtják a műsorvezető beszédének döntőjét követően. Az ifjú házasoknak fáklyát és öngyújtót kell ajándékozni, amely után a fáklyát meggyújtják. Aztán a fiatalok elmennek a lakomára. Minél zajosabb a forgalom, annál jobb, a görög hagyomány szerint minél több embernek meg kell tanulnia a pár esküvőjét.

  Görög fotózás készítése

  Fotózás megszervezéséhez a következő fontos elemekre lesz szükség:

  • tiszta ég és természetes táj;
  • az építészeti stílus, a helyzetnek megfelelő;
  • tematikus esküvői kiegészítések jelenléte.

  Minden olyan háttérobjektum, amelynek stílusa közel áll a klasszikus verzióhoz, hatékony kiegészítéssé válik. Ezek lehetnek kovácsolt alakok, fehér padok, szökőkutak, valamint angyalok vagy mitikus görög lények szobrai. Bármelyik helyiség megteszi, fontos, hogy csak antik kíséretet tartalmazzanak. Gyönyörű képeket kapnak egy természetes természeti táj - egy folyó partja vagy egy városi park, a kultúra és a rekreáció - hátterében.

  Ha szokatlan díszítő elemeket szeretne hozzáadni, használhatja a tantamarescut. Ez egy görög isteneket vagy vershősöket ábrázoló, de arcok helyett résekkel ellátott stand neve. Ilyen részleteket csak a vőlegénynek készíthet, aki egy ideig Apolló lesz, és Daphne menyasszonyt..

  A fotózás során nem lesz felesleges kiegészítőket használni gyümölcstálcák, virágfüzér, babérlevél, borostyán vagy szőlő formájában. A színpreferencia szempontjából a legjobb az íriszek használata. A görög kultúrában magát az életet szimbolizálják. A szőlővel borostyán díszíti majd a képet, és az örök és igaz szerelem szimbólumává válik.

  A jól átgondolt görög stílusú esküvőre sokáig emlékezni fognak a vendégek és maguk az ifjú házasok is. A fő feladat az összes árnyalat átgondolása a legapróbb részletekig, mivel a részletek harmóniája fontos egy ilyen szintű ünnepségen. A görög stílusú esküvő lakomával és ajándékok bemutatásával zárul a meghívott vendégeknek. Emlékezetes ajándékként szolgálhatnak a szimbolikus boutonnierek, a habból vagy más anyagból készült, ehetetlen gyümölcsökkel ellátott kis dekoratív kosarak. És a boldog ifjú házasok fotói is, amelyek lakonikusan illeszkednek az ajándékok összetételébe.

  Fontos Tudni A Maszkok Haj

  A legjobb hajmaszk mézzel otthon

  A méz kiváló eszköz az egészség fenntartására és az immunitás növelésére. A kozmetikában a sérült fürtök kezelésére és helyreállítására használják. A termék rendszeres használata lehetővé teszi a simább, fényesebb és ápoltabb szálak elérését.

  Ionizálás hajszárítóban: mi ez és mire való? Ionizációs hajszárítók áttekintése

  csatlakozzon a vitáhozOszd meg a barátaiddal

   Mi ez és mire való? Hogyan működnek az ionizációs hajszárítók? Fajták A legjobb gyártók és modellek Hogyan válasszunk? Működési szabályok Áttekintés áttekintése