Legfontosabb / Kiegészítők

Basma a hajhoz: a színezés előnyei és finomságai

Kiegészítők

A Basma az egyik legbiztonságosabb és legnépszerűbb természetes színezék. Gyengéden befolyásolja a haj szerkezetét, és segít még a leggyengültebb szálakat is megerősíteni és gazdag színt adni nekik..

Mi az a Basma

Ez egy zöldesszürke por, amely trópusi éghajlaton található indigofer levelekből készül. A hennával együtt ez a legnépszerűbb keleti növényi festék..

A haj előnyei és ártalma

A természetes festék rendszeres használatával nemcsak gyönyörű és gazdag árnyalatot kaphat. A növényi festék számos más pozitív tulajdonsággal is rendelkezik, amelyek nagyon fontosak a fejbőr számára. Ezek tartalmazzák:

 • környezetbarát termék;
 • nem árt;
 • sebgyógyulás;
 • a gyulladásos folyamatok megkönnyebbülése és eltávolítása;
 • terápiás hatás a sérült fürtökön;
 • a hajhagymák erősítése;
 • a korpásodás megszüntetése;
 • a bőrbetegségeket okozó baktériumok megsemmisítése;
 • a növekedés aktiválása;
 • térfogat adása a vékony és törékeny hajnak;
 • érzékeny fejbőr kompatibilitás.

De ne felejtsük el, hogy még egy ilyen hasznos és biztonságos gyógymód is kisebb kárt okozhat:

 • a festéket rendkívül nehéz lemosni, ezért ez a folyamat lenyűgöző időt igényel;
 • elsődleges festéssel kiszámíthatatlan és kellemetlen eredményt érhet el;
 • ha festés után göndörítést végeznek, a haj egyszerűen zöldre vált, vagy inkább intenzív veszteség kezdődhet;
 • allergiás reakció lehetséges kialakulása az egyéni intolerancia hátterében;
 • nagyon gyakori használat esetén a szálak törékenyek és szárazak.

Hogyan kell festeni a hajad basmával

A színező adagolási ajánlások csak hozzávetőleges receptek. Mivel a haj szerkezetétől, állapotától és természetes színétől függően az arányok módosítására lesz szükség.

Minden egyes egymást követő festésnél az árnyék mélysége egyre jobban megjelenik. Ezért a kívánt hatás és a kapott eredmény közötti megfelelés megértése csak tapasztalat útján jön létre..

Használat előtt a Basma-t kombinálni kell a hennával. Ez annak érdekében történik, hogy semlegesítse a kék vagy zöld szín kialakulásának kockázatát..

Az árnyalat és a szín kiválasztása

Növényi termék színezéskor történő használatakor emlékeztetni kell arra, hogy a kapott árnyalat közvetlenül a színező komponensek arányának betartásától függ.

Növényi festékkel történő festéssel nyert alapszínek:

 • A gesztenye árnyalatának megszerzéséhez ezt a két összetevőt egyenlő arányban kell összekevernie..
 • A kék és a kék árnyalatú fekete a henna és a basma 1: 2 arányban történő kombinálásával nyerhető.
 • Ha a dédelgetett cél bronz árnyalatú, akkor az arányok megfordulnak. Ebben az esetben kétszer annyi hennának kell lennie..

A keverékkel festve melegebb árnyalatú gesztenyét, vöröset és csokoládét kapunk. Külön - az árnyalatok hűvösebbek és vörös fény nélkül.

Helyes arányok a kívánt színhez

Az arányok változtatása elősegíti az árnyalatok szélesebb körének létrehozását. Ajánlások festékkeverék készítéséhez:

 • vörös szín lesz az eredeti természetes szőkével, ha a hennát és a basmát 2: 1 arányban keveri, az expozíciós idő nem haladja meg a 15 percet;
 • világosbarna árnyalatot érnek el a világos szálakon 3 rész henna és 1 basma kombinálásával, idő - 30 perc;
 • a hollószárny képes lesz létrehozni a szálak sötétebb árnyalatainak tulajdonosait, ha egyesít 1 rész hennát és 2 basmát, az idő - másfél-két óra;
 • csokoládé szálak ugyanolyan arányú komponensekkel kaphatók, de csökkentett expozíciós idővel - akár 50 percig;
 • a sötét szálak 2 rész henna és 1 rész basma keverésével bronz színt kapnak, miközben a terméket 30 percig hagyják.

A keverék hígításához csak vizet kell használnia, más folyadékok kategorikusan alkalmatlanok.

Mennyit kell tartani a hajat

A festékkeverék használatának időtartama a várható hatástól függ. A komponensek expozíciós ideje a következő lehet, hennát felváltva, majd basma:

 • hogy piros legyen, először az első komponenst alkalmazzuk 60 percig, majd a másodikat 20 percig;
 • mély csokoládé kapható, ha az első festéket egy órán át, a másodikat 50 percig tartják;
 • fekete tónus érhető el, ha a kompozíciókat 40, illetve 2 órán át alkalmazzuk.

A szükséges pormennyiség a szálak sűrűségétől és hosszától függ. Rövid és közepes - körülbelül 100-300 g szárazanyagra van szükség, és hosszú ideig - 300-500 g-ra.

Hogyan lehet kijavítani az eredményt

A kapott eredmény rögzítéséhez a hajat savanyított vízzel kell kezelni. Ehhez tökéletes a citromlé és a vízzel hígított ecet..

A festett szálakat alaposan mossuk a kapott keverékkel. Egy ilyen eljárás nemcsak rögzíti a színt, hanem fényt és fényt is ad. Festés után nem ajánlott hajszárítót használni.

A fekete hajfestés jellemzői

A dús és egyenletes fekete szín elérése érdekében a festék összetételét tovább kell tartani. Először hennát kell alkalmaznia egy órán keresztül. Öblítés után azonnal alkalmazza a basmát. Minél tovább működik, annál gazdagabb lesz a hang a kimeneten. A kék árapály 4 órás várakozás után kiderül.

Hogyan lehet az ősz hajat basmával festeni

A dédelgetett cél elérése érdekében keményen kell dolgoznia. Néha szürke haj jelenik meg egyes területeken, de vannak olyan esetek, amikor azok aránya túl magas.

Ebben a tekintetben a szálakat kétszer kell festeni. Az első a henna felvitele, a második pedig a komponensek keverékével történő teljes festés. A szükséges anyagmennyiséget kizárólag empirikusan választják meg.

A kívánt hatástól függően a keveréket néhány percig hagyjuk:

 • homok árnyék - legfeljebb 3;
 • világos szőke - legfeljebb 5;
 • sötét szőke - legfeljebb 10;
 • világosbarna hajú - 25;
 • természetes barna haj - 30;
 • sötét árnyék - 40;
 • csokoládé - ​​45;
 • barna - legalább egy óra.

Ne aggódjon, ha a festés után a színe túl világos. Ennek megbirkózásához a közönséges növényi olaj segít, amelyet felmelegítenek, majd felvisznek a hajra és fél órán át polietilénbe csomagolják. Alkalmazás után samponnal mossuk le.

A természetes színezékeknek kumulatív hatása van, az ismételt festés sötétebbé és mélyebbé teszi a színt.

Milyen gyakran festheti a hajat basmával

A leghasznosabb természetes gyógymódok is néha károsak lehetnek, ha helytelenül használják őket. A hajfestés ilyen módon havonta legfeljebb egyszer megengedett. Ellenkező esetben elronthatja megjelenésüket, kiszáradnak és elveszítik erejüket..

Hogyan lehet lemosni a basmát a hajról

Agresszív vegyszerek használata nélkül le kell mosni, csak közönséges meleg vízzel. Öblítse le, amíg az átfolyó folyadék teljesen átlátszóvá nem válik. További anyagok kimoshatják a kapott színt.

Ezeknek az egyszerű tippeknek a betartásával könnyedén otthon festheti a haját, és egészségesebbé teheti azt..

Hogyan kell festeni a hajad basmával?

A hajfestés napjainkban mindennapos folyamat. Most megváltoztathatja stílusát a szalonban és otthon is. Ha vágy van arra, hogy a haj színét szőkéből barna színűre változtassa, akkor nem szükséges azonnal fürtöket égetni festékkel, használhatja basma vagy henna.

Természetes festék - basma

A Basma és a henna természetes alapanyagokból készült festékek. A Basma növényi levelekből készült. Ezért hatalmas mennyiségű tápanyagot és vitamint tartalmaz. Természetes eredete miatt a basma fertőtlenítő hatású és helyreállítja a sérült hajat.

A basma előnyeiről végtelenül lehet beszélni. Festés után a haj terjedelmesebbé válik, egészséges fényt nyer, hasznos anyagokkal impregnálja a hajhagymákat, ami javítja az oxigéncserét és a megfelelő véráramlást. A Basma általában alkalmas allergiás emberek számára, de használat előtt allergiás tesztet kell végezni..

Hogyan kell helyesen festeni a hajad?

A Basma természetesen kék-zöld színű. Hajfestéskor pontosan kell betartani a szabályokat, hogy ne kerüljön zöld hajra.

Basma hajfestési szabályok:

 1. A világos haj festéséhez nem ajánlott a basma használata. A Basma nagyon jól fest, ezért az eredmény a legváratlanabbnak tűnhet. A szőkéknek ajánlott először hennával vagy közönséges festékkel festeni a hajukat.
 2. Szigorúan számolja ki az arányokat. Ha a haj hosszú és vastag, akkor több basmát kell használnia.
 3. A festék viselésének időtartama eléri a 3 hónapot, de minden samponozás után a haj más árnyalatot kap. Ha nem tetszik, akkor a festést meg lehet ismételni.
 4. Haját havonta egyszer festheti basmával.
 5. A hajfestés végén balzsamot kell felvinnie a haj nedvesítésére.
 6. A basma színezésre való előkészítése során néhány csepp illóolajat adnak a készítményhez: búzacsíra, bojtorján, ricinus, csalán és mások.
 7. A legtelítettebb szín eléréséhez a henna egy részét hozzá kell adni a basma két részéhez.
 8. A hajfestés nem ajánlott a hajjal végzett kozmetikai eljárások után.
 9. A basma vásárlása előtt alaposan tanulmányoznia kell a lejárati dátumokat. Lejárt terméket soha nem szabad használni. Nagy kárt okoz a hajában és a fejbőrében..

Az előnyök mennyiségét tekintve a basma még a hajfestékkel ellátott csomagokon ábrázolt legpompásabb hajú szépségek orrát is megtörli. A festés után a haj rugalmassá és rugalmassá válik, a növekedési folyamat aktiválódik, a fejbőr állapota javul.

Hajfestés folyamata

A basma hajfestés egyáltalán nem különbözik a szokásos festéstől. Ezért nem lehetnek nagy nehézségek. De ne felejtsd el, mint minden festés előtt, allergiás tesztet kell végezned.

Ehhez előzetesen elő kell készítenie egy teáskanál festéket, és vékony réteget kell felhordania a csukló bőrére. Ha 30 perc elteltével a bőr természetes színű marad, nem jelenik meg viszketés és kiütés, akkor biztonságosan elkezdheti a festést.

Nézzük meg lépésről lépésre a hajfestés folyamatát

1. lépés: Tisztítsa meg a hajat természetesen.

2. lépés. Készítse elő a festékkeveréket. Ehhez kombinálnia kell a basmát a hennával, és elő kell készítenie a keveréket az utasításoknak megfelelően. Ennek eredményeként homogén konzisztenciájú keveréket kell kapnia..

3. lépés: Vigyen fel krémet vagy vazelint a hajvonal és a fülek mentén. Erre azért van szükség, hogy a basma ne foltozza be a bőrt..

4. lépés: Vegyen fel olyan ruhákat, amelyeket nem zavar. Ügyeljen arra, hogy kesztyűt viseljen a kezén, és felesleges törülközőt dobjon a vállára.

5. lépés. Az elkészített keveréket jól felmelegítjük vízfürdőben.

6. lépés: Alkalmazza a hajfestéket a festés alapvető szabályainak megfelelően, de próbálja meg úgy csinálni, amíg a keverék még meleg. Célszerű a festést az occipitalis zónából kezdeni.

7. lépés: Húzza a haját egy kontyba. Tegyen egy kalapot, és tekerje be a fejét. Melegségben a festék festi a legjobban a szőrszálakat..

8. lépés. Ellenőrizze a fej festékét a kívánt árnyalattól függően. Ha az eredeti hajszín világosbarna, akkor tartsa 30 percig. Ha az eredeti szín sötét csokoládé, sötét szőke vagy hasonló - 1 órától 2-ig, ha az eredeti szín sötét - 3 óráig.

9. lépés: Öblítse le a festéket, amíg a víz teljesen átlátszóvá nem válik.

10. lépés: Mossa meg a haját egy szokásos hajbalzsam segítségével.

11. lépés. Szárítsa meg a haját.

12. lépés. Készítsen stílust vagy kedvenc frizuráját.

Vegye figyelembe, hogy a tiszta basmával történő festés mindenképpen enyhe zöld árnyalatot ad. Ennek elkerülése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a hennát adják a basmához. A henna arányai nagyon egyszerűek, minél több van, annál világosabb és barnább színű. Ha éppen ellenkezőleg, minimális mennyiségű henna lesz, akkor az eredmény kiváló fekete színű lesz, sötét csokoládé árnyalattal..

A Basma kiváló természetes hajfesték, amely kivétel nélkül mindenkinek megfelel. Serkenti a haj növekedésének gyorsulását. Segít a korpásodás elleni küzdelemben, és új életet lehel a fürtökbe.

Használja okosan a természetes összetevőket, és élvezze az eredményeket!

Basma for hair: annak előnyei és ártalmai, hogyan kell festeni a hajat basmával?

A Basma természetes hajfesték, amely sötét tónusokat ad a fürtöknek. A nők az ókortól kezdve használták, és továbbra is méltán népszerű. A természetesen sötét haj tónusának frissítéséhez és az ősz haj elrejtéséhez, valamint a haj gyógyításához természetes festéket - basma.

Mi az a Basma? Előny és kár

Az "indma" vagy az "indigo" festék leveleinek őrlésével és szárításával "basma" nevű zöldes mocsár színű port kapunk. Trópusi éghajlaton nő.

Természeténél fogva a következő anyagok szerepelnek a basma természetes színező pigmentjének összetételében:

 • illóolajok;
 • tanninok;
 • vitaminok;
 • viasz;
 • aminosavak;
 • keserű anyagok;
 • növényi fehérjék.

Amellett, hogy a göndörök a basmával történő festés után árnyékot adnak a hajnak, a fürtök az összes felsorolt ​​tápanyaggal telítettek, a hajnak a gyökereknél térfogatát adják, további ragyogást, fésülést és frizurát tesznek lehetővé, megszűnik a korpásodás és enyhül a fejbőr irritációja. A basma hajpor rendszeres használatával megszabadul a lehetséges seborrhea-tól, megerősíti a hajhagymákat, normalizálja a folyadékcserét a fejbőrben, fokozza a fürtök növekedését, megszabadul a töredezett hajtól. A basma rendszeres és helyes alkalmazása után a haj erősebbé válik, a haj kevésbé hullik.

A basma előnyei azonban nem mindenkire vonatkoznak. Ez az erőteljes, természetes színező pigment összetételében nagy százalékban tartalmaz tanninokat, amelyek a szálak gyengüléséhez, kiszáradásához vezethetnek. Ha a basma nem megfelelő a hajad számára, unalmas, száraz és élettelen lesz. Ezért mindenkinek, aki a Naturel Studio szalonban a Basma színezés mellett dönt, azonnal tápláló hidratáló maszkot alkalmaznak.

A Basma akkor is árthat, ha hozzájárul:

 • az indigólevelekre allergiás reakció kialakulása;
 • hajhullás, és meglehetősen intenzív (ha a szabályokkal ellentétben a szokásos kémiai festés után megváltozik a fürtök basma segítségével történő színe);
 • helytelen, váratlan a színeredmény szempontjából (például kékes vagy lila fürtös árnyalat).

Hogyan kell festeni a basmával?

A haja basmával történő pigmentálásához használhatja a hennafestéshez hasonló módszert. A száraz basma port vízzel kell önteni, amíg sűrű joghurt állaga meg nem alakul. Öntsük a por szükséges részét (a mennyiség a haj hosszától és vastagságától függ) forró, előre felforralott vízzel.

Festés előtt feltétlenül értékelni kell a valódi (természetes) hajszínt és meghatározni a kívánt eredményt. Egy tapasztalt színész könnyen meghatározhatja, hogy az oldat milyen koncentrációra van szükség a kívánt hang eléréséhez.

A legtöbb esetben a basmát nem tiszta formában alkalmazzák. Ez a pigment különféle összetevők hozzáadását igényli, hogy megakadályozza a végleges hajszín lilássá vagy kékessé válását. A basma és a henna keverésével a szemnek kellemesebb árnyalatot érhet el. Kiderült, hogy a sötét, hideg árnyalatot mintha vörösesre hígítanák.

Ha a haj pigmentációja zavart (például a fürtök őszülni és kiszáradni kezdtek, vagy kidőlni és elvékonyodni kezdtek), akkor a basmát nagyon óvatosan használják. Ennek oka a basma pigment magas szintű permeabilitása, amelyet fokoz a saját színű haj elvesztése. Ezenkívül az ilyen festéket nagyon nehéz lesz lemosni..

Árnyalatok és színek

Világosbarna haj esetén a festéshez nem kell sok basma: tökéletesen illeszkedik a világos fürtökre, így nem kell tiszta, hígítatlan formában felvinni. Ha szürke vagy szőke hajat színez, az eredmény a következő lesz (a színezőporok arányától függően):

 • hamu-kékes vagy padlizsán (tiszta basma használatakor);
 • étcsokoládé vagy barna (egy térfogat basma és kettő - henna keverésekor);
 • könnyű csokoládé vagy gesztenye (egy kötet basma ugyanannyi hennával);
 • rozsdás-vöröses, de nem tüzes (két mennyiségű henna egy - basma).

Mint látható, a basma pigment kompenzálja, kisimítja a hideg alaphangot, a hajat lágyabb, melegebb árnyalatokkal színezi. A szakértők mindenesetre azt javasolják, hogy legalább egy kis hennát adjon a basmához, függetlenül attól, hogy milyen hajszínnel rendelkezik: ez segít az egyenletes színezésben, lila-kék foltok nélkül.

Általánosságban elmondható, hogy a por mennyiségének és a fürtökön tartási idejének megválasztásakor a színészek a következő információkat használják.

A HASZ BASMÁJAL SZÍNEZÉSÉNEK PROGRAMJAI ÉS HÁTTEREI. ÉSZREVÉTELEIM HAT ÉV SZABÁLYOS ALKALMAZÁSRA

Jó napot mindenkinek! Az elmúlt hat hónapban aktívan használtam a basmát, és megfigyeléseket rögzítettem. Itt az ideje, hogy egyetlen bejegyzésbe foglaljam őket. Mi a jó a basmában, az alkalmazás finomságaiban, érdemes-e kezdeni - tapasztalataim és következtetéseim.

Előnyök

A hennához hasonlóan a basma, a mesterséges pigmenttel ellentétben, nem üríti le és nem teszi törékennyé a hajat a természetes kimosás után. Minden új színezés csak javítja a haj minőségét. De ha kihagyja, és 2-3 hónapig nem készíti el a maszkot, akkor semmi szörnyűség nem fog történni. A szín részben lemosódik; és a sűrűség, a simaság és a fényesség lesz az, amire maga a haj képes. Nincs lemondási hatás.


A korábban hennával festett hajokon, VAGY a hennával együtt, a Basma elképesztően szép barna árnyalatokat adhat a hajnak. Mélységük a festéshez használt keverék hennájának és basmájának arányától, valamint a fején lévő maszk expozíciós idejétől függően változtatható..

Kiváló minőségű basmával (és nem kevésbé kiváló minőségű hennával) könnyen szép színt lehet elérni. Csak a maszkomban: basma, henna, víz, kókuszolaj. Összes! Nincs só, kamilla főzet, bor és egyéb hülyeség Hajfestékek tökéletesen először.

A Basma erősen kisimítja a hajat, és ezzel a "vasalással formázott" hatást kelti. A haj kiegyenesedik és jól visszatükrözi a fényt.

Fél évig rendszeresen festettem a hajam basmával. Nincs mozgás, töredezett vég. A haj nem romlik.

Mínuszok vagy inkább a használat finomságai

A basmával történő festés több időt vesz igénybe, mint egyedül a hennával. A basma legtelítettebb árnyalatához jobb, ha nem ragaszkodunk hozzá. Ezért nem lehet 10 órán át úgy tartani, mint a hennát a vízben, majd 30-60 percig a fején hagyni. A basmával ellátott maszkot azonnal fel kell használni a hajra, és itt kell várni. Minél hosszabb, annál sötétebb a szín.

Néhány basma por fejfájást okozhat. Nem tudom, mi magyarázza ezt. Velem egyszer történt. 2,5 óra múlva rosszul éreztem magam, és további 15 perc múlva rosszul lettem, olyan, mint az ételmérgezés. Semmi hasonló nem történt más basma porokkal..

A basmával nem mindig könnyű a kívánt árnyékba kerülni. Időben és arányban tévesen számolhat, és fekete lehet. Ez akkor van, ha több a basma, mint a henna, és sokáig hagyja a maszkot. Néha éppen ellenkezőleg, nem tartja eléggé a fején a maszkot, vagy túl sok hennát adott hozzá, és a kimeneti szín sekélybarna és vörös / piros színűnek bizonyult. Vagy világosbarna, vöröses / vörös árnyalattal. Ez erősen függ a konkrét basmától is.

A basma és a henna kész keverékeiben és a basma keverékeiben más porokkal nem vettem észre a haj megvastagodását. A Basma nem sűrűsödik, mivel a henna jó. Vagy talán csak még nem kerültem a kezembe egy olyan hígítót, amely a henna szintjén megvastagodna.

A basma segítségével kapott árnyékot eleinte szinte teljesen lemossák. A hennához hasonlóan minél több a festési eljárás, annál gazdagabb lesz a szín és annál nagyobb a tartóssága. Mondhatom, hogy a hennát a hajam hosszú részéből már nem mossák le. Határozottan tart piros színnel. Ez mind plusz, mind mínusz

Minél tovább fested a hajad basmával (henna basmával), annál sötétebb a hosszúság és... vöröses gyökerek. A gyökerekből származó hajon, amelyen még mindig kevés a henna és kevés a basma, nincs ideje festeni a többszínű hosszúság telítettségéig. Nem félelmetes. A gyökereket később tovább lehet festeni. Mondjuk 2-3 sampon (vagy későbbi) után. Talán a rajtuk lévő maszkot hosszabb ideig kell tartani, mint korábban..

Ha azt tervezi, hogy festeni fogja a haját hennával vagy basmával, alaposan meg kell hidratálnia. Tartsa fenn a haj nedvességtartalmát, amelynél ez a színezés nem teszi még szárazabbá és keményebbé.
ITT meséltem a "Szárazság nélkül" festési módszeremről. Nem változott.

Miért hagytam el a vöröset

Ő hagyott el engem!) Egy évig rendszeresen hennával festettem, az egyetlen lényegi célt - a sűrűséget - követve. A hajszín keveset érdekelt. Tudom, hogy a vörös haj nekem megfelel.


De az idő múlásával a haj nem vörös lett, hanem vörös. Természetellenes, élénk, kihívásokkal teli szín, amelyből csak megunod. Vulgáris A vörös haj fényes ajkakat igényel, és általában semleges színtípusomat melegíti. Ez nagyon kötelező a ruházat és a smink bizonyos árnyalataira. Keretek...


Körülbelül 4 évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor a basma és a henna Aroma-zónával küzdöttem. 2 hetente festett. De csak egy nagyon unalmas sötétszürke színt kaphattam tőlük. Az egészséges, természetes hajért. Szégyen. Annyi erőfeszítés, idő, elvárás... A csalódás olyan erősnek bizonyult, hogy nem akartam újra Basmát venni.
Pedig eljött Basma ideje

KELETI Mágia | HAKHLE * | LUKMAN | SHAHARAH

A basmával próbálok gazdag barna árnyalatot elérni. És a következő festés után ez az árnyalat mindig más. Az elmúlt fél évben kipróbáltam a basmát. Gyakrabban keverékekben. Ritkán van szerencsém valami házi készítéshez, a saját receptem szerint, ezért külön megrendeltem pár kész henna, basma és basma keveréket, minden esetre.

Az egyik ilyen kész keverék az East Magic. Színét tekintve gyönyörű, utána Hakhle és Lukman kész keverékei voltak az Aster Light Industries (UAE) cégtől. Az őrlés minőségét és az ápolási tulajdonságokat tekintve nagyon hasonlítanak az East Magicre. Első ránézésre a belőlük kapott keverék konzisztenciája krémes és kellemes, de a hajra esik, és nagyon rosszul lemosódik. A sűrűséget C fokozatban adják meg, nem többet. Szín tekintetében nem tetszett. A fénye egyértelműen piros. Minden egyes samponozással a vörös fény domináns árnyékká nőtte ki magát. A haj ismét vörös lett.

KELETI MÁGIA összetétele: henna, basma (Irán) **. 200 g / 690 rubel.
HAKHLE összetétele: henna, basma (India). 100 g / 380 rubel.
LUKMAN összetétel: henna, basma (Jemen). 100 g / 350 rubel.
SHAHARAH összetétele: basma, tömjén, mirha (Pakisztán). 100 g / 360 rubel.
Mind a 4 por ugyanolyan csomagolású, mint az East Magic.

Utolsó sorban a basma keveréke volt a mirha és a tömjéngyanta keverékével. Nincs henna. Hívják SHAHARAH-nak.

Színezéshez:
• henna Khadi 1 evőkanál.
• henna "szappan dió" 1 evőkanál.
• Shaharah keverék 100 gr
• nem forró víz szemmel
• IndiBird Bringaraj kókuszolaj 1 evőkanál.

Az előző keverékek durva őrlése után meglepett a finom Shaharah por. A por műanyag, mint a nedves folyami homok. Talán a legfinomabb őrlés, amellyel találkoztam.
A kapott krémet azonnal felhordták a hajra, nem ragaszkodott hozzá. Ugyanakkor egyetlen gabona sem hullott. Első osztályú.
3 órán át a fejemen tartottam a maszkot. A film alatt a kalap. Ez az a basma, ami miatt rosszul lettem. Más keverékekkel semmi ilyesmi nem történt. Az ájulás elmúlt, mihelyt lemostam a maszkot.
Nehéz lemosni. Ilyen nehéz Hakhle és Lukman ebben a tekintetben, ez a keverék még rosszabb. Háromszor alkalmaztam sampont, hogy lemossam a maszkot a fejbőrről, és kimossam a haj hosszát. A maszk ragadós. A gyanták éreztetik magukat. Sampon nélkül nem mossam le őket.

A szín érdekesnek bizonyult. És nem telepedett le azonnal.
A festés napján a hossza vörösesbarna volt, a gyökerek vörösek voltak. Azt gondoltam: „Nos, itt! Nem színes "
Másnap a hossz szinte unalmas feketére sötétedett, a gyökerek porszürkévé váltak.
A harmadik napon a hosszúság és a gyökerek színe kiegyenlített, a vörösség és a porosság eltűnt. Gyönyörű barna jött ki.
A világítástól függően vastag fekete, gazdag bordó, sötétbarna lehet. Eszembe jut a meggy. #Feketecseresznyének hívtam ezt az árnyalatot.

Kinyitottam a férjem laptopján található bejegyzést, és teljesen másnak láttam a hajam, nem ugyanaz, mint a táblagépen. Fekete, lila árnyalattal. Kérem, vegye szavamra az életben, sötétbarna, bordó fényű.

Ez volt az utolsó színezés, amely jó sűrűséget és rugalmasságot adott a hajamnak, és emellett kisimította a fodrozódást. Nem lenne igazságos azt mondani, hogy ez csak a pakisztáni Basma munkája. Ez lehet a Khadi henna jótékony kondicionálása, vagy a két gyanta egyike..
Ezenkívül az utóbbi folt tartósnak bizonyult. Az indiai és a jemeni kompozíciók 2 hét múlva kezdtek lemosódni, és egy másik után addig mosakodtak, amíg a henna meg nem pirult. Shaharah február 20-án festett - eltelt 4 hét. Ez hihetetlen! A szín egyáltalán nem változott! Talán gyanta?)))

Myrrh és tömjén a Shaharah porban. A növényi gyantát szárítják és őrlik. Nem fogja megtalálni a keverékben. Olyan homogén, hogy ha nem tudja, akkor könnyen eldöntheti, hogy ez egy növény leveleiből származó por..
A tömjén és a mirha régóta nagy elismerést élvez Keleten kivételes gyógyászati ​​tulajdonságaik miatt. Gyógyuljon irritációk és vágások, fekélyek; gyorsítsa fel a bőr regenerálódását, fiatalítson. A tömjén megnyugtatja - ehhez tömjénként használják. Porok formájában használták őket, olajokat, szappanokat stb. Készítettek velük..

Frankincense hazáját India északnyugati részének tekintik. A Boswellia nemzetség növényeiből nyerik - egy 3-7 méter magas cserje, sok apró levéllel, fehér vagy halvány rózsaszín virággal. Összesen több mint 25 faj létezik ebből a növényből, de a tömjén előállításához csak 10-et használnak, közülük csak 4 alkot illóolajat, amelyet orvosi és kozmetikai célokra lehet felhasználni. Ide tartozik az indiai Boswellia Serrata, a szaúdi Boswellia Scara, az afrikai keleti régiókból származó Boswellia Carteri és a szomáliai Boswellia frereana..

Egy forrás
A tömjén európai neve tömjén, amely lefordítható "tömjén füstölőnek". A keresztes háborúk során a francia keresztesek ezt a gyantát hozták Európába, és megjelent a név, amely a „franc” - tiszta és „tömjén” - tömjén szavakból állt. A nyugatiak azonban gyakran társítják a nevet az arab al-lubánhoz (tej), vagyis a tejszerű levéhez, amelyből a gyantát nyerik..

A mirha növény élőhelye meglehetősen széles, és az Indiai-óceán partjaitól a Vörös-tenger partjainál változik, és ez a növény megtalálható Északkelet-Afrikában, Etiópiában, Jemenben, Szudánban, Szomáliában, Arábiában és a közeli szigeteken is..
Egy forrás.
A mirha egy kis fa, amely ritkán haladja meg a 3 méter magasságot. Kis háromlevelű levelek, vérvörös virágok és tövisek az ágakon. Gyümölcs - csonthéjas.
A mirha gyanta nyugtató, sebgyógyító, antiszeptikus, antibakteriális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az ősi időkben a sebek hatékony gyógyításáért és a bőrbetegségek kezeléséért díjazták. Egy forrás

Nem találtam objektív információt a tömjén vagy a mirha hajra gyakorolt ​​hatásáról. Sok üres szó van a „sérült hajrészek regenerálásáról”, a hidratálásról és a növekedés serkentéséről; nem támogatott.
Egy ponton, sőt keverékben sem tudok egyértelmű következtetést levonni.

Nem tetszett a Hakhle és a Lukman keverékek gyenge minőségük és túlzottan vörös fényük miatt. Nem tanácsolom.
És nagyon tetszett az eredmény Shaharah-val. Azok számára, akiket érdekes sötét árnyalatok vonzanak, ez megfelel. Figyelmeztettem a maszk "ragadósságát" és a fejfájást. Szép és egészséges haj

* Azon a helyen, ahol megrendeltem, hiba történt a termék megnevezésében. Nem világos, hogy hívják pontosan ezt a keveréket. HAKHLE vagy NAHKLE.
** Gyártó Kharnoub Establishment (Szíria).

Hogyan kell festeni a hajad basmával - festési technológia, árnyalatok, előnyök

Egy természetes festéket, mint a basma a hajhoz, több mint 3000 éve használnak. Indiában megjelent, elterjedt az ókori Egyiptomban, és rengeteg pénzt hozott a kereskedőknek és az ültetvények tulajdonosainak. Ma egy zacskó szürke-zöld por egy fillérbe kerül, és egyszer értékét az aranyhoz hasonlították. Miért hasznos a kompozíció, hogyan kell használni, és hogyan lehet árnyékolni vele a természetes hajszínt?

Tartalom

Ami

Ezt a növényi alapú festéket először Indiában használták. Itt nőtt az egész ligetben az Indigofer festőfa, amelynek levelei voltak a színező pigment szintézisének alapanyaga. Eleinte vadon termő növényekből gyűjtötték őket, majd egész művelt ültetvényeket kezdtek telepíteni, amelyek hatalmas jövedelmet hoztak tulajdonosaiknak..

Az ókorban csak a gazdag emberek vásárolhattak egy zacskó festéket, és a festett fürtök, szemöldök és szempillák különleges kiváltságos helyzetükről beszéltek. Az egyiptomi fáraók, Mezopotámia és más országok és népek királyai ismerték Basmát. Szóval mi ez?

Szárított, összetört és speciálisan feldolgozott levelekből készült por. A végleges szín a növényi anyag feldolgozásának módjától függ. A tiszta basma elképesztően szép indigokéket ad, amelyet Ázsiában még mindig használnak szövetek festésére. A hajon a basma fekete tónusokkal játszik, és a hennával kombinálva gesztenye és fekete árnyalatokat ad, amelyeket a szemöldök és a szempillák színezésére is használnak.

Por szárított, zúzott és speciálisan kezelt levelekből

Mit tartalmaz és mi hasznos

Mint minden növényi készítmény, az indigópor is gazdag a test számára hasznos összetevőkben és koncentrált formában. Éppen ezért az ázsiai országokban továbbra is belsőleg használják a gyulladás enyhítésére és a máj működésének javítására. Mit tartalmaz?

 • A C-vitamin, amely erősíti az erek falát, növeli a helyi immunitást, javítja az anyagcserét.
 • Tanninok, amelyek enyhítik a gyulladást, hangot adnak, erősítik a hajhagymákat.
 • Szerves savak hidratáló és ápoló tulajdonságokkal.
 • Színező pigmentek, amelyek sötét gesztenye, fekete vagy vörös árnyalatokat adnak a fürtöknek.
 • Viasz és gyanták, amelyek kiegyenlítik az egyes hajok szerkezetét, fényt és színintenzitást adnak.

Használjon port a fürtök, a fejbőr és a színezés összetett ápolásához.

Fontos! A festés utáni intenzitás és árnyalat a szálak szerkezetétől és eredeti színétől függ, így a hatás nem mindig kiszámítható!

Az indigópor használatával a következő hatásokat érheti el:

 • erősíti a hajhagymákat és megszünteti a hajhullást;
 • fokozza a vérkeringést és a tápanyagok áramlását az izzókba;
 • megszünteti a korpásodást és javítja a fejbőrt;
 • adjon fényt a fürtöknek, tegye simavá és engedelmessé;
 • több hónapig tartó új árnyalatot adjon.
Erősítse a hajhagymákat és szüntesse meg a hajhullást

De a fő plusz a természetesség és az egészség biztonsága. Nincs olyan kémia, ammónia, hidrogén-peroxid és egyéb agresszív komponens, amely hajlamos a sejtekben felhalmozódni és különféle változásokat okozni.

Az alkalmazás jellemzői

Általában a port elsősorban színezésre használják, és csak ezután emlékeznek meg gyógyító és egészségjavító hatásáról. De ez a két tulajdonság elválaszthatatlan egymástól. Használhatja a terméket mind önállóan, mind más növényi festékkel - hennával kombinálva..

Az első esetben feketét vagy ahhoz közeli színt kap, a másodikban pedig egy teljes tartomány a titán és a sötét gesztenye között. Természetes festéket havonta legfeljebb egyszer használhat. A szakértők azt javasolják, hogy a száraz fürtök és a fejbőr tulajdonosa adjon bármilyen kozmetikai olajat a munkakompozícióhoz..

Ennek a természetes festéknek van egy nem teljesen kellemes tulajdonsága. A mop színe a festést követően 2-3 hónap alatt zöldes árnyalatot nyerhet.

Tanács! 1-1,5 havonta meg kell őriznie a kívánt árnyalatot, és 2 óránál tovább ne tartsa a fürtökön lévő kompozíciót.

Az indigópor nem ajánlott tiszta formában használni. Kékfekete színt kap, zöldes árnyalattal. Ez különösen jól látható az ősz hajú fürtökön. Ezért hennával, növényi olajokkal, vitaminokkal kombinálva fokozza a gondoskodó hatást. Különösen óvatosan kezdenek először színezni, mivel az első eljárás után kapott árnyalat megalapozza a jövőbeni megerősödését. Itt fontos az utasítások egyértelmű betartása és az alkatrészek térfogatának mérése..

Az indigópor nem ajánlott tiszta formában használni. Kékfekete színt kap, zöldes árnyalattal

A munkaoldat elkészítésének jellemzői, ellenjavallatok

A munkaoldat növényi porból és vízből készített színezékpép. A por térfogatát a recept arányai, a fürtök hossza és sűrűsége alapján számítják ki. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a kompozíció sűrű tejfölös legyen. Ez megkönnyíti a festék felvitelét..

Hogyan készítsünk megoldást?

 1. Öntsük a port egy nem fémtartályba (műanyag, üveg).
 2. Forraljuk fel a vizet és hűtsük 90 ° C-ra.
 3. Fából vagy műanyag kanállal keverve száraz porba öntjük.

Az ápoló hatás fokozása érdekében olíva-, őszibarack-, kókusz- vagy más olajokat, E-vitamint vagy más speciális szereket adnak az elkészített oldathoz. A készítményt melegen alkalmazzák, így a tápanyagok behatolnak a fejbőrbe és táplálják az izzókat.

A basma alkalmazásának ellenjavallatai közül megjegyezhetjük:

 • bőrbetegségek (gomba, pikkelysömör stb.);
 • sebek, horzsolások, karcolások, a fejbőr zúzódásai;
 • világos hajszín (az eredmény kiszámíthatatlansága miatt);
 • túl száraz fejbőr irritációra hajlamos;
 • a növényi anyagok iránti allergia, amely bőrgyulladásokkal és kiütésekkel nyilvánul meg.
Az oldat növényi porból és vízből készült színezékkása.

Ne használjon ilyen típusú festést permetezés vagy festés után. A fenntartandó intervallum legalább 2 hónap.

Árnyékok

Basmával és hennával történő festéskor 4féle árnyalatot különböztetünk meg, amelyek különböző komponensek arányának kombinálásával nyerhetők el.

 • Fekete (henna és basma 1: 3 arányban).
 • Bronz (2: 1).
 • Gesztenye (1: 2).
 • Világosbarna (1: 1, 25-30 perc expozícióval).

Van egy teljes paletta köztes árnyalatokból is, amelyek megjelenése tisztán egyedi, és a haj típusától függ. De növelheti vagy gyengítheti a szín intenzitását speciális komponensek hozzáadásával és a festés után azonnal megfelelő mosással..

Az alábbi táblázat a kívánt eredménytől függően percekben ad információt a készítmények tartási idejéről.

Szükséges árnyékHenna tartási idő (perc)Basma tartási idő (perc)
Világos szőke2-3Vigyen fel folyékony oldatot a hajra, és azonnal öblítse le
SzőkeötFent említett
Sötétszőke8-104-5
Világosbarna hajú10-155-7
Barna20-25tizenöt
Sötétbarna hajú40harminc
Világos gesztenye25-3020-25
Sötét gesztenye4045
A fekete60-9060-90

Az intenzitás a festési technológiától is függ. Meg kell különböztetni a hennával és a basmával való közös színezést, és külön kell választani. A második esetben az egyik kompozíciót először a fürtökre, majd a másodikat egy bizonyos ideig alkalmazzák. Bővebben erről alább..

Hogyan lehet legjobban festeni a fürtöket

A természetes színezékek kedvelői azt állítják, hogy egy külön vagy egymást követő módszer jobb eredményeket ad, mint a közös. Miért? Kezdetnek a hennát mindig az első szakaszban alkalmazzák, majd a basmát. Ez annak érdekében történik, hogy minimalizálják a nem kívánt hatásokat kiszámíthatatlan árnyalatok formájában. Minél sötétebb színre van szükség, annál több port használunk, és hosszabb ideig tartjuk a fején..

Tanács! A kompozíció felvitele előtt a fürtöket mossák és kissé megszárítják. Ez javítja a színező pigmentek göndörbe való behatolásának feltételeit..

A gesztenye, majdnem csokoládé színének megszerzéséhez elő kell készíteni a henna zúzát, és 1,5 órán át alkalmazni kell a haját, le kell öblíteni. A második szakaszban 1 órán át alkalmazza a basmát, öblítse le. A fekete szín elérése érdekében mindkét készítményt 2 órán át tartjuk..

A természetes festékekkel történő festés rajongói azt állítják, hogy egy külön vagy egymást követő módszer jobb eredményeket ad, mint egy közös.

De a vörös árnyalatokat csak ízületi festési módszerrel lehet elérni. Ehhez a hennához vegyen 2 részt, és a basma - 1-et, keverje össze mindkét száraz port és hígítsa fel forró vízzel. Az expozíció ideje a fürtökön - 1 óra.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a pigmentek elszínezzék a bőrt, az arc időbeli és elülső részét zsíros krémmel kenjük meg. A kompozíciót ecsettel alkalmazzák a fej hátsó részéből kiindulva, és a gyökerektől a hegyekig elosztják. Ezután tegyen egy műanyag kupakot a fejére, és törölközővel becsomagolhatja. Olyan egyszerű és hasznos sötét és világos fonatokat festeni..

Szürke hajfestési technológia

Az ősz hajú hajnak is megadható a kívánt árnyalat, bár keményen kell dolgoznia és több eljárást kell végrehajtania, amelyek általában 3-4 hónapot vesznek igénybe.

Az időkeret itt nagyon fontos, csakúgy, mint a fej szigetelése polietilénnel. Az üvegházhatás lehetővé teszi, hogy a festék gyorsabban behatoljon a fürtbe és rögzüljön benne. Szürke szálak esetében csak következetes festéstechnológiát szabad alkalmazni, különösen, ha ezeknek több mint 1/3-a van. Fontos! Ne aggódjon, ha a henna felvitele után az ősz haj kellemetlen narancssárga árnyalatot kap, a Basma mindent kijavít!

Ha a fürtök túl szárazak, olajat kell adni a henna és a víz keverékéhez

És mégis, ha a fürtök túl szárazak, olajat kell adni a henna és a víz keverékéhez. Ez lehet egy szokásos olívaolaj vagy egy speciális kozmetikum. Észrevették, hogy télen a haj kevésbé száraz és törékeny, ami azt jelenti, hogy jobb a hideg évszakban kísérletezni a kompozíciókkal..

Ha az eredmény felkavaró?

Növényi kompozíciókkal történő színezés azért jó, mert eleinte beállíthatja a kapott árnyalat intenzitását. A legfontosabb az, hogy ezt azonnal elvégezzük a hajmosás után, hogy a keverékekkel való érintkezés után legfeljebb 4-5 óra teljen el. Bár a szakértők szerint a pigmentek csak 1-2 nap múlva vannak rögzítve a göndörben, mégis jobb, ha nem kísérletezünk!

Tehát mit lehet tenni?

 1. Ha a kívánt fekete szín nem üt meg intenzitásával, akkor a basmát még 1 alkalommal alkalmazzuk 1 órán át.
 2. Ha a színe éppen ellenkezőleg, túl intenzív, mély (fekete vagy gesztenye), akkor könnyebbé teheti azt, ha a fürtöket meleg vízzel öblíti le citromlé hozzáadásával (1 liter 1 evőkanál L.)..
 3. A túlzott fényerő, amely nem mindig kellemes, ha bronzra és vörösre festjük, olívaolajjal némítható. Hevítik és 30 percig a fürtökre alkalmazzák. Ha szükséges, ismételje meg az eljárást..

Ha minden megfelel Önnek, és nem kell semmit sem változtatnia, akkor a következő 2 napban nem kell alkalikus sampont használnia. Ez idő alatt a pigmentek szilárdan rögzülnek, és nem moshatók le mosószerekkel.

A növényi kompozíciókkal való színezés jó, mert eleinte beállíthatja a kapott árnyalat intenzitását

És mégis, szinte lehetetlen tökéletes eredményt elérni az első alkalommal. Ez egy hosszú és komoly munka, amely végül nagyszerű hatást nyújt egészséges, fényes és ápolt haj formájában..

Gondozó és tápláló maszk

A terápiás maszk elkészítéséhez kombinálhatja a basmát a hennával. Alapfoltok között használható az egészséges fürtök megőrzésére. A szükséges maszk elkészítéséhez:

 • kombináljuk mindkét port azonos térfogatban (kb. 100 g);
 • adjunk hozzá 1 desszertkanál természetes kakaóport;
 • felveri a tojássárgáját;
 • adjunk hozzá 1 tk. olivaolaj.

Az összetevőket mozsárral vagy szilikon spatulával összekeverjük, vízfürdőben kissé felmelegítjük testhőmérsékletre, és a fejre kenjük. Akcióidő - 1 óra. A fekete haj tulajdonosai csak basmából készíthetnek gondoskodó maszkot további összetevőkkel. Ez lehet kefir, joghurt, majonéz, növényi olajok. Minden a várt eredményektől függ.

A terápiás maszk elkészítéséhez kombinálhatja a basmát a hennával.

Vélemények

Christina: Az ősz hajra valóban zöldségfestékekkel lehet festeni. Magam is meg voltam róla győződve, de pár hónapig kellett kísérleteznem, hogy elérjem a kívánt árnyalatot. A hajam teljesen ősz, és hogy mélybarna színt kapjak, a basma mindig a szükségesnél hosszabb ideig tartotta. Csak 3 folt után kaptam meg, amire szükségem volt.

Olga: Természetem szerint a színem sötét, barna hajú vagyok, és hogy a természetes szín fényt és tisztaságot adjon, összekevertem a hennát és a basmát. Úgy tűnik, minden és semmi, de a fényben a fürtök mégis zöldet adnak... Többé nem fogok kísérletezni.

Irina: Vörös hajú akartam lenni, hidrogén-peroxiddal világosítottam, majd megfestettem.... Az eredmény egy fényes hegyi kőris, 2 órán át ismét a basmát kellett tartanom.

Tatiana: A Basma a hajápolási termékem. Készítek simító maszkokat majonézzel és mustárral, néha csak vízzel hígítok, és olajat adok hozzá. Nem tartom sokáig, így a hajnak nincs ideje színezni, csak egy árnyalat jelenik meg, de 1 hét alatt lemosódik.

Svetlana: Semmi, de ezeket a csúnya növényi szemeket szinte lehetetlen megmosni. Ez az egyetlen tapasztalatom, nem több.

Ksenia: A hajam göndör, nagyon szemtelen, nem használok kémiai anyagot egyenesítéshez. De a cikkben leírt festés segít megbirkózni a hajjal. A fürtök simaak, fényesek, könnyen fésülhetők és nem is olyan göndörek.

A videó megtekintése után többet megtudhat a gyógynövényfestékekről és a színezésről. Itt nem csak a szakember részletes utasításai találhatók, hanem azoknak a titkos összetevőknek a felsorolása is, amelyek segítenek a szín egyedivé tételében!

Helyes és hatékony hajfestés basmával otthon

Helló kedves olvasók. Bármilyen festék, amelyet a haj kívánt árnyalatának megadására használnak, nemcsak gyönyörűvé és fényessé teszi a hajat, hanem káros is. Vannak olyan festékek, amelyeknek a hajra gyakorolt ​​negatív hatása nullára csökken, de mesés ár különbözteti meg őket, és a vásárlók széles köre számára gyakorlatilag nem elérhető. Ilyen körülmények között érdemes figyelni a természetes festékekre, amelyek közül az egyik a basma. Ma megnézzük a basma hajfestést. Egy korábbi cikkünkben a henna hajfestést vizsgáltuk.

Egy kis történelem

A Basma egy száraz por, amelyet a trópusokon növekvő indigoszféra leveleinek őrlése után nyertek. Ezt a festéket több évezreden át használták Indiában, Kínában, Görögországban haj és állati szőr festésére, kozmetikai célokra maszk formájában a fejbőr táplálására, a haj erősítésére és vitalitásának helyreállítására. Ez a szürke-zöld keverék kék vagy zöld színt ad a haj festésekor, ezért a terméket leggyakrabban hennával kombinálva használják..

Haszon

A basma természetes összetétele pozitív hatással van a fejbőrre:

 • kiküszöböli az irritációt, a gyulladást, gyógyítja a sebeket,
 • a kompozíció gyantái elősegítik a haj növekedését és csökkentik a hajhullást,
 • a haj rugalmassága és feszessége helyreáll,
 • helyreállítja a bőr víz-zsír egyensúlyát és megszünteti a korpásodást,
 • a basma használata nem okoz allergiát,
 • a haj a kezelés hatására térfogatra tesz szert.

Az alkalmazás jellemzői

A Basma természetes festék, a festett haj sokáig megőrzi színét, fokozatos változásai egy héttől több hónapig jelentkeznek. A festés eredményeként a világos haj telítettebb színeket kap, a sötét haj csak az árnyékot változtathatja meg.

A Basma reagál a korábban használt hajformázókra és maszkokra, ezek kölcsönhatása kémiai reakciókhoz vezethet, amelyek megváltoztatják a haj szerkezetét vagy befolyásolják a színt. Ezért a festék lemosásakor ne használjon sampont és más mosószert..

Csak egy basma használatával a haj kék vagy zöld színt kap. A kék árnyalat elfojtása érdekében hennát vagy kávét adnak a basmához. Az első lehetőség több felhasználást talált.

Két lehetőség van a basma alkalmazására:

 1. A kétfázisú módszerrel kettős festést hajtanak végre, először hennával, utána pedig basmával. Az eredmény az egyes festékek tartási idejétől függ..
 2. Vegyes változatban a festést henna és basma vegyes összetételével hajtják végre, az eredmény az arányoktól függ.

Kétfázisú festési módszer

Több szakaszból áll:

 • A hennát közvetlenül a festés előtt forró vízzel hígítják. Vízfürdőben az elegyet fokozatosan melegítjük, és addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk. Kezdenek fokozatosan felhordani a festéket a fej hátsó részéből, előre haladva. A hajon a hennát legalább fél órán át kell tartani. Sötét haj esetén az idő megnő. A festéket sampon használata nélkül lemossák.
 • A főzés során a basmát fel kell forralni. Keverés közben fokozatosan forró vizet adunk hozzá, mert a keverék gyorsan sűrűvé válik. Nem ajánlott sokáig a hajon tartani. Elég 15 perc. Ne adjon sampont vízzel leöblítve.

Vegyes festék felvitele

Szigorúan meghatározott arányban a hennát és a basmát összekeverjük és 90 ° C-ra melegített vízzel hígítjuk. Lehűlés után a keveréket a hajra kenjük. Az alkalmazást az egyes szálakra külön-külön hajtjuk végre, a haj gyökereitől kezdve. Attól függően, hogy milyen színt szeretne, tartsa a festéket 20 perc és 2 óra között. A nagyobb hatás érdekében a hajat polietilénnel borítják és törülközőbe csomagolják.

A henna és a basma keveréke ½ arányban segít feketére festeni a haját. Világosabb színeket kapunk több hennával. A haj csokoládé vagy bronz festése érdekében a hennát kétszer annyit veszik, mint a basmát. A gesztenye árnyalatát azonos mennyiségű természetes színezékből kapjuk.

Hasznos titkok

A következő tippek segítenek abban, hogy a basmát helyesen alkalmazza otthon:

 • Nem szabad egy évnél tovább tárolni a basmát, és még inkább a hűtőszekrényben, ez befolyásolja a színező képességét..
 • Miután a basmát forró vízzel összekeverték, 15 percig állni hagyták, és zöldről feketére váltak..
 • A basmával való festés után a haj több napig megváltoztatja a színét. A végső árnyék csak négy nap múlva jelenik meg..
 • A fényes és lédús árnyalatok eléréséhez ammóniát vagy egy teáskanál sót adnak a festékhez.
 • A megszokott termékek használatával további árnyalatokat adhat a hajához. A hagymahéj, a répa, a fahéj és a szegfűszeg, a kamilla, a bor, a kávé főzetét természetes színezékként használják..
 • Festéskor intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy kizárják a festék behatolását a ruhákra és a belső tárgyakra.
 • Nagyon élénk színű lehet, ha a hajat vízzel és citromlével alaposan leöblítik.
 • A balzsamot használhatja a haj lágyítására festés után. De a festék felhordása után legkorábban két nappal alkalmazható..

Ezek a tippek és trükkök segítenek a természetes festékekkel történő megfelelő festésben, és egyúttal csodálatra méltó hajhoz jutnak, amely ragyogással és szépséggel örvendeztet meg..

Sikeres festési eljárás és gyönyörű, gazdag szín. Ha a cikk hasznos volt az Ön számára, ossza meg ismerőseivel, kattintson a közösségi média gombjaira.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A haj kiemelése árnyalatos balzsammal

A színező balzsammal való kiemelés sokkal érdekesebb és gazdagabb eredményt ad, ráadásul pár hét alatt nyom nélkül kimossák, ami azt jelenti, hogy biztonságosan kísérletezhet és kipróbálhat különböző színválasztékokat.

Pirostól vásárig, ki festett.

Felhasználói megjegyzésekó, ezt nehéz otthon megtenni, a vörös hajú nehéz eltávolítani, jobb, ha a mesterhez megy))))
nem... nem így tett)))Nagyon szeretem ezt a színt, de a hajam nem (((..