Legfontosabb / Felépülés

Hogyan lehet otthon festeni a hennát hennával

Felépülés

A közelmúltban a henna színezése egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A természetes fitokozmetika nemcsak a fürtök árnyékának megváltoztatását teszi lehetővé, hanem állapotuk javítását is. Az üzletek polcain iráni, indiai, egyiptomi, szudáni és jemeni termékeket láthat. Az utolsó két típus különösen élénk színt ad, mivel nagy mennyiségű pigmentet tartalmaz. Ismerkedjünk meg részletesebben a hennával és alkalmazásának módjaival.

A festék típusai

A hagyományos henna hajszínezés élénkpiros színt kölcsönöz. Ezzel a növényi gyógymóddal azonban nem ez az egyetlen eredmény érhető el..

A modern gyártók a következő árnyalatokat kínálják:

 • Burgundia;
 • a fekete;
 • gesztenye.

Alternatív megoldásként színtelen hennát is találhat. Ez egy festék, amely mesterségesen mentes a pigmentektől. Egy ilyen terméket feszesítő maszkok készítésére használnak, és nem változtatja meg a haj árnyékát.

Van egy fehér por is a piacon, amelyet halványításra szánnak. Ez azonban nem hoz előnyt a fürtök számára, mivel hidrogén-peroxidot tartalmaz..

Előnyös tulajdonságok

Ha bármilyen hennával festené a haját, javíthatja annak állapotát, sőt megszüntethet néhány problémát. Valóban, ez a kozmetikai termék természetes összetevőket tartalmaz: antioxidánsokat, savakat, poliszacharidokat, vitaminokat, pektineket, illóolajokat és gyantákat..

Mindezek az anyagok jótékony hatással vannak a hajra és a fejbőrre. Lehetővé teszik a fejlesztését és megvédik a külső tényezők negatív hatásaitól..

A henna egyéb előnyei mellett a következőket különböztetjük meg:

 • kiküszöböli a túlzott faggyútermelést;
 • megfizethető áron van - olcsóbb, mint a vegyi összetételek;
 • használatához nem szükséges szakmai készség;
 • lehetővé teszi különböző színek és árnyalatok létrehozását;
 • megfelelő gondozással akár 4 hétig is eltarthat.

Az alapok hátrányai

A fogyasztók pozitív visszajelzései és sok hasznos tulajdonság ellenére a hennának számos hátránya van. Először is, a szalonokban nem használják. Ezért magának vagy barátai segítségével kell festenie..

Azt is lehetetlen előre megjósolni, hogy a gyógymód hogyan fog megnyilvánulni a szálain. A végeredmény sok tényezőtől függ - például a szőrszálak vastagságától, merevségétől, a készítmény tartási idejétől, a termék minőségétől és eredetétől..

Mielőtt megváltoztatná a haj színét, külön szálon kell tesztelnie. Akkor kezdheti el a színezést, ha teljesen elégedett a hatással..

Egyéb negatív tulajdonságok a következők:

 • mély behatolás a szálak szerkezetébe és színük megváltozása további festéssel;
 • a pornak a hajból való kimosásának nehézségei (árnyalategyenetlenségek előfordulhatnak);
 • a szín erős megnyilvánulása a szürke és elszíneződött hajon;
 • az allergiás reakció kockázata;
 • szárító fürtök gyakori használat mellett.

Hogyan lehet festeni a hajat hennával

Ahhoz, hogy szép és egyenletes hangot kapjon, szigorúan be kell tartania a tenyésztésre és a termék szálakra történő alkalmazására vonatkozó utasításokat. Tanulja meg, hogyan festheti otthonában hennát a hennával, csak abból lehet.

A por mennyiségét a fürtök hossza alapján számítják ki:

 • a derékig tartó hajhoz körülbelül 500 g porra lesz szükség;
 • 300 g száraz nyersanyag elegendő a vállig tartó szálakhoz;
 • 200 g festéket fordítanak a gallérzónáig tartó hossz feldolgozására;
 • 10 cm-ig terjedő rövid hajvágáshoz csak 100 g hennára lesz szükség.

Az eljárást maga végezheti el. Ha azonban a hajad a lapockák alatt van, akkor a külső segítség nem fog fájni..

Leltár

Annak érdekében, hogy az árnyékváltás folyamata kényelmes legyen és ne járjon idegesítő meglepetésekkel, előzetesen fel kell készíteni a leltárt. Mindennek kéznél kell lennie.

Akik már önállóan festettek, azoknak legyen készletükben a teljes készlet. Lehetséges, hogy az úttörőknek vásárolniuk kell valamit.

A munkához szüksége lesz:

 • Üvegtartály, amelyben hígítjuk a kompozíciót. A fém edények használata tilos, mivel a festék oxidálódik, ha érintkezik velük.
 • Vékony fogantyúú fésű, amellyel festéskor szét lehet választani a szálakat.
 • Védőköpeny és kesztyű. A henna a bőrbe, szövetbe és más felületekbe táplálkozik. Ezért ügyelni kell a test kitett részeinek védelmére..
 • Zsíros krém, vazelin vagy speciális viasz. Ezen termékek bármelyike ​​megkönnyíti a festékmaradványok eltávolítását a hajvonalból..
 • Csipeszek, amelyekkel rögzítjük a szálakat.
 • Üveg vagy kerámia bot a kompozíció keveréséhez.
 • Ecset festék felhordására a fürtökre.

Lépésről lépésre technológia

A henna felvitelének módja gyakorlatilag nem különbözik a hagyományos eszközökkel történő festéstől. De az elkészítésének receptjét jól emlékezni kell..

A következő lépéseket lépésről lépésre hajtjuk végre:

 1. Töltse fel a porfestéket forró vízzel. Nem használunk forrásban lévő vizet, különben a színező tulajdonságok teljesen elvesznek. A masszának konzisztenciája szerint vastag tejfölre kell hasonlítania.
 2. Fedje le a kompozíciót fedéllel, és hagyja fél órán át forralni.
 3. Amíg a festék készül, mossa le és szárítsa meg a haját. Tökéletesen tisztának kell lenniük, hogy a hasznos komponensek behatoljanak a szálakba, és a pigment egyenletesen megjelenhessen.
 4. Fésüljük a hajat, osztjuk 4 részre. Távolítsa el a felső réteget a bilincs alatt.
 5. Krémmel dolgozzuk fel a bőrt a szálak növekedési vonala mentén. Felveszünk kesztyűt, és egy köpennyel letakarjuk a vállunkat.
 6. Alkalmazza a kompozíciót a fürtökre ecsettel - a gyökerektől a végéig. Ha szükséges, fésülje át őket egy fésűvel, hogy a festék egyenletesen oszlasson el.
 7. A teljes hajfej feldolgozása után masszírozza az ujjaival a gyökereket. Ez növeli a vérkeringést a dermisben, és segíti a tápanyagokat akadálytalanul a tüszők elérésében..
 8. A fejet műanyag kupakkal borítjuk, a tetején törölközővel melegítjük. Fenntartjuk a kijelölt időt.
 9. Meleg vízzel sampon nélkül lemossuk a hennát. Szánjon időt az öblítésre - fontos, hogy eltávolítsa az összes pormaradványt.

Arányok

A Henna lehetővé teszi, hogy ne csak vörös színt festjen. A basmával való kombinációja diverzifikálja a palettát.

Különböző árnyalatoknál tartsa be a következő arányokat:

 • Egy világosbarna hajú férfihoz 1,5 rész hennát és 1 - basmát veszünk. Tartsa a kompozíciót 35-40 percig.
 • A tiszta barna haj 2 rész henna és 1,5 rész basma arányban fog kijönni. Expozíciós idő - 1-1,5 óra.
 • Sötétbarna - a színezékek egyenlő arányú összekeverésének és a kompozíció másfél órán át történő megtartásának eredménye.
 • Világos gesztenye árnyalatú lesz, ha 1,5 rész hennát és 1 - basmát kever össze. A festéket 50-60 percig kell hagyni a hajon..
 • Sötét gesztenye tónust kap, ha az összetevőket egyenlő arányban ötvözi és 50-70 percig tartja a terméket.
 • 1 rész henna és 2 rész basma aránya segít a fürtök feketére színezésében. Tartsa a festéket 1,5-2 órán át melegen.

Változatos paletta

A természetes festék használata nemcsak az alap árnyalatok megtalálásában segít. A színekkel való kísérletezéshez kombinálhatja a hennát más pigmentált termékekkel..

Nézzük meg, hogyan kell helyesen csinálni:

 1. Az arany leginkább a világosbarna hajon látható. Ennek megszerzéséhez a hennát kamilla infúzióval tenyésztik. Vegyünk 50 ml forrásban lévő vizet egy evőkanál szárított virághoz. Hagyja fél órán át, szűrje, majd használja a festék elkészítéséhez.
 2. A gesztenye árnyalata a henna és a fahéjpor 1: 1 arányú keverésének eredménye. A barna hajú nőknek is tetszeni fog a festék és az őrölt kávé kombinációja 1: 2 arányban.
 3. A vörösséget a henna vörösborral, répalével, hibiszkusz teával való hígításával érik el.
 4. Csokoládé színt úgy kaphatunk, hogy a festéket egyenlő részekben összekeverjük a kakaóporral.
 5. A hennát citromlével kombinálva élénk vöröses tónust kapunk. Ez utóbbi fényt és rugalmasságot kölcsönöz a szálaknak..

Ellenjavallatok

Természetes színezék használata bizonyos körülmények között kiszámíthatatlan árnyalatot adhat, sőt károsíthatja a szálakat..

Ilyen esetekben le kell mondania a hennáról:

 • Legutóbbi vagy közelgő festés hagyományos kezelésekkel. A természetes és mesterséges pigmentek kémiailag reagálnak. Szinte lehetetlen megjósolni, mi lesz ebből..
 • Legutóbbi perm Legjobb esetben az árnyék egyáltalán nem jelenik meg, a legrosszabb esetben mocsaras vagy kékes árnyalatot kap..
 • Túl száraz és törékeny szálak. Mivel a hennának szárító hatása van, jobb, ha nem használjuk kimerült fürtökkel rendelkező lányok számára..

Külön meg kell mondani az ősz hajról. Ha több mint 40% ezüst hajad van, akkor a természetes festék nem tudja jól eltakarni..

Szakmai tanácsadás

A hennát évszázadok óta használják a szálak festésére és megerősítésére. Az ókori szépségek tudtak jótékony tulajdonságairól.

Ez idő alatt számos tipp gyűlt össze, amelyek segítenek abban, hogy még szép színt kapjon, és hosszú ideig rögzítse az eredményt:

 1. Természetes termékekkel történő festéskor a barnáknak nem szabad drámai változásokra számítaniuk. Henna kissé megjelenik a fürtjein, vagy egyáltalán nem lesz eredmény.
 2. A színező összetételt sokkal könnyebb alkalmazni, ha nyers sárgáját adunk hozzá.
 3. Az eljárás után jobb, ha nem mossa a haját 2-3 napig. A pigment az alkalmazás után 48 órán keresztül hat a hajra. Adjon neki időt a konszolidációra.
 4. A gyökerek megérintésekor először az ágenssel dolgozza ki az újranőtt területeket. Csak 10 perccel a munkamenet vége előtt teljes hosszában elmehet.
 5. Milyen gyakran festheti a hajat hennával? A válasz erre a kérdésre más lesz, és a hajad típusától függ. Olajos szálak - havonta 2-szer, normál - 1-szer, száraz - 2 havonta egyszer.

Minőségi festék vásárlásához a legjobb, ha ellátogat egy speciális kozmetikai üzletbe vagy az ayurvédikus üzletbe. Ne vásároljon termékeket piacokon vagy kioszkokban. A hőmérséklet és a páratartalom változásai káros hatással vannak a hennára.

Összefoglaljuk

A henna használatával különböző árnyalatokat adhat a fürtöknek. Ezt megerősítik olyan lányok fotói, akik már kipróbálták magukon a természetes festéket. Ez a termék jól működik más pigmentált termékekkel, ami lehetővé teszi a paletta bővítését.

A természetes festék gondos gondozást nyújt a szálaknak, erősebbé, rugalmasabbá és ellenállóbbá teszi a negatív tényezők hatásait. Használjon minőségi terméket, és élvezze a gyönyörű és egészséges hajat.

Henna haj: 5 típus és 10 árnyalat, előnyök és ártalmak

A haj természetes hennája egy ősi festék, amely a keleti bágyadt szépségeket tüzes fúriákká és fülledt vörös varázslókká változtatta. A divatos modern nők éppen a természetessége miatt választják..

A Henna univerzális: mind a haj színét megváltoztatja, mind a szerkezetét meggyógyítja, egészséges és rendezett megjelenést kölcsönöz nekik.

Henna típusok

A fő hennatermelők az arab világ és a keleti országok, ahol a tövis nélküli lawsonia nő. A növény levelei természetes pigmentet tartalmaznak. Minden gyártó saját színű hennával rendelkezik a haj számára.

iráni

Egyedül használva az iráni henna élénkpiros színt kölcsönöz, különféle adalékokkal keverve a hajat meleg karamellából gazdag csokoládévá alakítja.

szudáni

Szaúd-Arábiában gyártják. Zöld por formájában kapható. Tartós réz árnyalatot ad. Gesztenye és vöröses színeket kapunk, ha basmával keverjük.

Alternatív festéssel - először szudáni henna, majd Basma - hamvas hangot kap.

indián

Az indiai hennát gyakran használják a hajhullás és a korpásodás megelőzésére. Öt árnyalata van: arany, bordó, barna, fekete és mahagóni.

Az árnyalatok variálásához gyógynövényes adalékokkal keverik, bor, kávé, répalé, tea formájában.

Színtelen

A színtelen henna előállításához nem a leveleket, hanem a növény szárait használják, amelyekben nincs festék.

A fő cél a hajkezelés. Megszünteti a korpásodást, helyreállítja a fényt, felgyorsult növekedést okoz, csökkenti a zsíros haj megjelenését.

fehér

A fehér henna nem sorolható teljesen természetes terméknek. Létrehozása során agresszív jellegű vegyi összetevőket használnak, amelyek mesterséges fehérítőként hatnak a hajra..

A fehér henna ártalmatlan és olcsó. Hófehér árnyalat több festési eljárás után kapható. Nincs gyógyító hatása.

Hasznos és káros tulajdonságok

Valóban természetes eredete ellenére a henna nem hátrányos. Vegye figyelembe ennek a növényi festéknek az előnyeit és ártalmait. A pluszok a következők:

 • vitaminokban és hasznos elemekben gazdag összetétel;
 • hennával festheti a haját terhesség alatt;
 • magas gyógyászati ​​tulajdonságokat mutat;
 • gazdag árnyalatokat ad.

Most a hátrányokról:

 1. A henna összeférhetetlensége a hagyományos festékekkel. Rosszul fedi át a más módszerekkel festéssel kapott szálak színét..
 2. A fehér hajra felvitele után sokáig megőrzi színét.
 3. Rosszul becsukja az ősz hajat.
 4. A gyakori használat tompasághoz és hajhasadáshoz vezet.
 5. A perme festésekor képes kiegyenesíteni a szálakat.

Nyilvánvaló, hogy a természetes gyógymód ilyen pozitív és negatív tulajdonságai mellett helyesen kell alkalmazni, figyelemmel az intézkedésre.

Ellenjavallatok

A szakértők nem állapítottak meg szigorú tilalmat a henna használatára. Soroljuk fel azokat a helyzeteket, amikor a használata nem kívánatos:

 • nemrégiben készített permekkel;
 • ha a haj és a fejbőr szárazra hajlamos;
 • fehér haj: zöld vagy sárgás árnyalatot kap;
 • óvatosan terhes és szoptató nők számára.

Festési technika

A természetes pigmentekkel történő hajfestést több szakaszban hajtják végre, és előzetes előkészítést igényel. A legfontosabb az, hogy előre kiválassza azt a kompozíciót, amely megadja a kívánt árnyalatot..

Színezés

Nem számít, mennyit nézel a képek elé és utána, a hennafestés mindig hazárd játék. Még egy tapasztalt fodrász sem ad 100% -os garanciát arra, hogy megkapja a kívánt hangot..

A szalonok érdekes módszereket kínálnak a hennával való festésre. Például az ombre, amely zökkenőmentes átmenetet hoz létre a sötét gyökerekből a világos tippekbe. Világító szálakat végeznek terhes és szoptató nők számára.

Festjük magunkat

Ha úgy dönt, hogy ezt a festéket otthon használja, akkor felajánlunk egy tervet arra, hogyan kell festeni a haját hennával:

 1. Kezdje az oldat elkészítésével. Csak hígítsa fel a port meleg vízzel. Száraz hajra kenve krémet (1 evőkanál) vagy néhány csepp napraforgóolajat (finomítatlan) kell adni a folyékony zacskóhoz.
 2. Az elkészített oldatot vízfürdőben melegítjük.
 3. Annak érdekében, hogy ne foltozza be a fejbőrt, kenje meg a bőrt olajjal vagy zsíros krémmel.
 4. Osszuk a hajat 4 részre: halántékra, koronára és tarkóra.
 5. Gyorsan és következetesen mozogjon, minden részen több szálat képezzen és színezzen.
 6. A termék felhordása után masszírozza meg a fejét a kezével, és fésülje át a haját.
 7. Fedje le a fejét nedvességálló anyaggal (film, táska, kalap). Tekerje be a tetejét egy törülközővel.
 8. Áztassa 30-40 percig. Távolítsa el a törülközőt és a táskát, öblítse le a szálakat meleg vízzel.
 9. Száríthatja hajszárítóval vagy természetesen.

Hogyan kell megfelelően hígítani a port?

Az üzletek kész henna krémet árulnak. Ha porot vásárolt, ismerje meg, hogyan kell megfelelően hígítani. Az a tény, hogy a színező pigment teljes értékű nyílása egy jól elkészített oldattól függ. Kövesse ezeket a szabályokat:

 1. Hígítson szigorúan mért mennyiségű terméket. Ne tárolja a hígított hennát hűtőszekrényben..
 2. A víznek vagy a hígítóvegyületnek melegnek kell lennie (kb. 70 ° C), forrásban lévő vizet nem szabad használni.
 3. Ha vékony haja van, vegyen kefirt a megoldáshoz. Fűteni is kell.
 4. Rövid (legfeljebb 10 cm) haj esetén vegyen be 100 g terméket, 10–20 cm hosszúságig - 200 g. A vállig tartó szálakhoz 300 g termékre van szükség, és a derékig érő hajra 0,5 kg-ot kell bevenni..

Hogyan kell helyesen alkalmazni?

A kompozíció felviteléhez használjon ecsetet vagy szivacsot. Kezdje a fej hátsó részén található hajjal. Először a szálak gyökereit kezelik, majd a festéket egyenletes mozdulatokkal alkalmazzák a teljes hosszon.

Sokan kíváncsiak arra, hogy a henna mennyi ideig tart a hajon. A válasz kérem: körülbelül 5-6 hónap, így a teljes színezést félévente végezzük, csak a szálak végei vannak időszakosan színezve.

A haj jobb - tiszta vagy piszkos?

Csak tiszta hajon, így a színező pigment könnyen átjut a haj szerkezetén és rögzül benne. Ezenkívül a tiszta haj felé történő választást az indokolja, hogy a hennával történő festés után 2 napig tartózkodnia kell a hajmosástól..

Mennyit kell tartani a terméket?

Derítsük ki, mennyit kell tartani a hennát a haján. Az expozíciós idő attól függ, hogy melyik szín illik hozzád.

A világos árnyékoláshoz elegendő egy 30-40 perces expozíció, ha világos és gazdag tónusra van szükség, a henna egy éjszakán át marad. Több eljárás után Ön maga dönthet a pontos időpontról, amely után a kívánt színt kapja..

Ha hennát használnak terápiás szerként, az eljárás 20-30 percet vesz igénybe, majd a szert samponnal mossa le.

Hogyan válasszuk ki a hennát és helyesen festessük a hajat, hogy elkerüljük a csalódásokat

A fürtök bármilyen színezése egy vagy másik mértékben sérti a hajszálak szerkezetét. Ez elkerülhető, ha természetes gyógymódokat szed az eljáráshoz. Sok nő gyakorolja a henna hajfestést, mert ez biztosítja a haj számára a kívánt árnyalatot és meggyógyítja a szálakat. A színnek nem kell pirosnak lennie - választhat barna, arany vagy vöröses tónusokat. A henna és más természetes összetevők kombinálása egy másik módszer a hasznos színezékek palettájának diverzifikálására. Annak érdekében, hogy sikeresen kiválaszthassa a színvilágot, helyesen festhessen otthon, és hosszú ideig javítsa az eredményt, gondosan tanulmányoznia kell a növényi összetétel jellemzőit és alkalmazásának minden árnyalatát, fotókkal és videókkal ellátott példák segítségével..

Mi a henna, hogyan alkalmazzák

A természetes alapanyagok őshazája Közép-Kelet és Észak-Afrika országai. Ott nő egy kétméteres virágzó cserje, amelynek a tövis nélküli lawsonia sajátos illata van, és amelynek leveleiből hennát kapnak - zöldes por.

Ez a fürtöknek világos árnyalatot ad és elősegíti egészségüket, mert gazdag összetétele van, amely a következőket tartalmazza:

 • a klorofill egy antioxidáns, amely pozitív hatással van a bőr állapotára;
 • poliszacharidok - hidratálják a bőrt és normalizálják a faggyúmirigyeket;
 • gyanták - fényessé és selymessé teszik a hajat;
 • hennotánsav - antibakteriális hatású, enyhíti a gyulladást, eltávolítja a korpát és erősíti a gyökereket. Felelős az árnyék fényességéért;
 • pektinek - csökkentik a zsírtartalmat, beborítják a hajszálakat, vizuálisan vastagabbá teszik a hajat, felszívják a méreganyagokat;
 • észterek, vitaminok - javítják a vérkeringést, tonizálják a bőrt.

A hajhennát a cserje alsó leveleiből nyerik. A felsőket is porrá mossák, de ideiglenes tetoválások készítésére használják a bőrön és festik a szöveteket.

A kémiai festékekkel ellentétben a henna teljesen természetes összetételű, nem károsítja a szálakat, sőt erősíti a szőrszálakat, aktiválja növekedésüket. Ennek köszönhetően a növényi összetevőt nemcsak a fürtök, hanem a szempillák, a szemöldök és a férfiak - szakállak színezésére is használják. Sok szalon kínálja ezt a szolgáltatást, maga is elvégezheti az eljárást.

Fontos! A hennával történő festés gondos előkészítést és hosszabb tartási időt igényel, mint az állandó festék használata.

Henna típusok

A származási országtól és a természetes festék lehetőségeinek sokféleségétől függően a hennának többféle árnyalata van.

iráni

Gazdag vörös színt kap. Jól illeszkedik más természetes összetevőkhöz, hogy változatos tartományt kapjon: a karamellától a csokoládéig. Ehhez keverheti a festéket kávéval, kurkumával, cikóriával, illóolajokkal és gyógynövényes főzetekkel..

Az iráni lakosoknak kombinálniuk kell a hennát az éterekkel, hogy helyreállítsák a szálakat, megnedvesítsék őket, erősítsék és fényt is adjanak.

szudáni

Szaúd-Arábiából zöldes port hoznak e név alatt szalonba vagy otthon hajfestésre. Tartós és gazdag rézfesték előállítására szolgál..

Gyakran a szudáni hennát kombinálják a basmával. Kombinálhatja őket egy edénybe, és meleg vöröses, gesztenyés színt kap. Egy másik lehetőség, ha következetesen két szakaszban fested a hajad (a hennának kell lennie az elsőnek). Ennek eredményeként a haj hideg hamutónust kap..

indián

Gazdag palettája öt színből áll. A természetes festék:

 • aranysárga;
 • barna (gesztenye);
 • Burgundia;
 • mahagóni;
 • fekete, ami inkább hasonlít az étcsokoládé árnyalatára.

A Lawsonia por indiai változatát széles körben használják terápiás célokra: a hajhullás ellen, a korpásodás leküzdésére, a haj helyreállítására kémiai festékekkel vagy permetekkel való érintkezés után. Ez a henna kombinálható más növényi festékfajtákkal, egyéb természetes összetevőkkel (kurkuma, tea, kávé, bor, répalé stb.).

Színtelen

Olyan esetekben használják, amikor a hajszín megfelel Önnek, de állapotuk nem az..

A természetes alapanyagok ezen változatát a Lawsonia száraiból nyerik, amelyek színező pigmentektől mentesek, de a hasznos anyagok teljes skálájával rendelkeznek..

Színtelen hennát használnak:

 • a fürtök rugalmasságának, fényének, rugalmasságának megadása;
 • a korpásodás megszüntetése;
 • a tüszők erősítése;
 • a szálak növekedésének stimulálása;
 • megoldások a túlzott zsíros haj problémáira.

fehér

Egy ilyen gyógyszer alkalmazásának eredményeként a fürtök több tónussal világosabbá válnak, és egyes gyártók biztosítékai szerint teljesen hófehér árnyalatot kapnak..

Ne feledje: lehetetlen ilyen hatást elérni egyszerre természetes festékekkel, különösen, ha egy barna hajú nő vagy egy barna végez ilyen kísérleteket. A fehér hennának nevezett keverék ugyan tartalmaz növényi összetevőket, de kis mennyiségben. Minden más szintetikus adalékanyag, amely ugyanúgy agresszíven befolyásolja a szálak szerkezetét, mint a derítő..

A termék olcsó, és helyes használat esetén nem károsítja túl a hajat. De természetesen nincs hatása a fürtökre, mint más típusú növényi festék..

Tudjon meg többet a fehér hennával való haj világosításáról a weboldalunkon.

Figyelem! A rózsaszín, lila, fekete és más színű vagy színezett henna a kémiai összetevők szintézisének eredménye, és nem természetes alapanyagok. Óvatosan tanulmányozza a csomagoláson lévő összetételt, hogy ne vásároljon olyan gyógyszert, amely csak homályosan hasonlít a lawsonia porra.

Érvek és ellenérvek

A természetes hajfesték előnyei felbecsülhetetlenek, és abban rejlenek, hogy a haj:

 • nem romlik, mint a kémiai vegyületek. Sok lány számára a választás problémája - festék vagy henna - nem is éri meg;
 • egészségesebbé, simábbá és fényesebbé válik;
 • élénk árnyékot kap;
 • gyorsabban kezd növekedni.

A henna erősíti a hajgyökereket és szabályozza a faggyúmirigyeket. Hasznos, mivel megszabadulhat a korpásodás és a hajhullás problémáitól. A haj kevésbé hasad és törik.

A növényi nyersanyagok további jelentős előnyei: több gyönyörű színe van, olcsó és nem igényel különösebb készségeket alkalmazásában, otthoni hajfestésre alkalmas, szinte nem okoz allergiás reakciókat.

Mi a legjobb henna a fürtökhöz? Az, amely nem tartalmaz szintetikus összetevőket, és a legjobban megfelel az Ön színtípusának.

Ugyanakkor sok trichológus és fodrász figyelmezteti a nőket a természetes komponens színezésben való gyakori használatára. A henna egyik fő hátránya, hogy rendszeres színváltással a segítségével a szálak kiszáradnak, és a végek elszakadnak.

Fontos pont! Azok számára, akiknek a haja nem tartozik a zsíros vagy normál típushoz, a színező készítményt legfeljebb 2 hónapon belül 1 alkalommal használhatja (színtelen változat - kéthetente egyszer).

A gyógynövénypor egyéb hátrányai:

 • nem túl hatékony ősz haj és szőke haj esetében;
 • nem keveredik jól a mesterséges színezékekkel. Lehetséges-e lemosni a hennát a hajról, hogyan kell helyesen csinálni, megtudhatja honlapunkon;
 • egy perm után kiegyenesíti a fürtöket;
 • fakulás a napon;
 • ha visszaélnek vele, a szálak unalmassá, keményekké válhatnak, provokálhatják a hajszálak elvesztését.

Egyes fodrászok meg vannak győződve arról, hogy nem a pornak van nagy előnye, hanem a hennacsempéknek, ahol más táplálkozási összetevőket adnak hozzá..

Ellenjavallatok

A termék használatának nincsenek kategorikus ellenjavallatai, de számos korlátozás vonatkozik arra az esetre, amikor a természetes nyersanyagok használata nem kívánatosá válik:

 • legújabb bio vagy perm;
 • előzetes állandó festés;
 • száraz fejbőr és ugyanaz a haj;
 • természetes vagy mesterséges szőke - nagy valószínűséggel a fürtök zöldes vagy sárgás árnyalatot kapnak;
 • terhesség és szoptatás - a hormonális változások miatt előfordulhat, hogy a haj színe nem változik.

Sok anyát és lányát érdekli a kérdés, hogy hány éves korig lehet festeni hennával. A gyártók nem adnak egyértelmű utasításokat ebben a kérdésben, de ha egy 12-14 éves fiatal szépség kéri a természetes szín megváltoztatását, akkor jobb, ha természetes összetételt használ, mint kémiai..

A fórumokon néhány nő megosztja a pozitív tapasztalatokat a 10 éves lányok hajának festéséről is. A természetes alapanyagok felhasználásának ésszerűnek és mérsékeltnek kell lennie, különösen, ha gyermekről van szó. A termék minősége is fontos. Henna jó kritikákat kapott Lady Hennától, a Lush-tól és más cégektől..

Henna árnyalatok a hajhoz

A sötét fürtökkel rendelkező lányok hennaszínezése a legimpozánsabbnak tűnik. Szinte bármilyen árnyalatban megfelelnek minden típusú pornak vagy csempének. A barna indiai henna a legjobb megoldás a világosbarna vagy világosbarna haj tulajdonosainak.

Kurkuma hozzáadásával étvágygerjesztő színű tejcsokoládét kaphat. A bordó nemes árnyalatát répalével lehet hígítani: a sötét fürtök érett cseresznye árnyékát veszik fel.

A természetes barna haj tökéletes összhangban van a mahagóni vagy a fekete hennával.

Az iráni festék élénkpiros színt ad. De ha alapnak veszi és más természetes összetevőkkel kombinálja, remek aranybarna és vöröses tónusú palettát kap:

 • barna, csokoládé, gesztenye gazdagodásához kávét, szerecsendiót, dióhéjat, tölgyfakéreg főzetet kell hozzáadni;
 • sötétvörös hajszín - az iráni fahéjfesték, egy világosabb vörös árnyalat kombinációjának eredménye - a gyömbérrel vagy petrezselyemmel, teafa-észterekkel való kombináció eredménye;
 • a hagymahéj főzete vonzó okker színt, kurkuma vagy kamilla pedig aranyat hoz létre;
 • a mandarin és a narancs héja sárga-narancs színt kölcsönöz a hajának;
 • A cikória hozzáadása lehetővé teszi, hogy krémes aranyszínt kapjon;
 • egy gyönyörű rubinszín adja a cékla, áfonya vagy vörösbor levét;
 • szilva megszerzéséhez lédús bodzát kell hozzáadni az iráni festékhez;
 • a búzaszín a természetes alapanyagok és a kamilla, a pitypanggyökér vagy a torma főzetével való keverés eredménye..

Figyelem! Amellett, hogy a hajnak a kívánt színt adják, mindezek a kombinációk pozitívan befolyásolják a haj állapotát, táplálják, vitaminokkal telítik, erősítik a gyökereket és javítják a vérkeringést..

Bár a lawsonia por nem ajánlott szőkéknek, az iráni festék természetes összetevőkkel való kombinációinak egy része a világosbarna hajúak számára is megfelelő. Először is ez vonatkozik a világos vörös, arany árnyalatokra, valamint a tejszínre, a búzára.

Figyelhet az arany indiai hennára is. A hatás fokozása érdekében néhány szőke tulajdonos kurkumát és fahéjat ad hozzá..

A szudáni természetes festéket, amely réz árnyalatot ad a gesztenye hajára, élénk vörös a világos hajra, gyakran kombinálják a basmával, valamint a színtelen hennával. Ennek eredményeként több gyönyörű színt kaphat, ha szürke hajra festesz, vagy élénk színt ad a szőke, sötét hajnak..

Néhány jó kombináció:

 • Szudáni + színtelen (1: 1) = eperszőke szürke szálakon vagy világosvörös világosbarna, barna fürtökön;
 • henna + basma 1: 2 arányban = mélybarna, és csak fekete hajon - mélybarna;
 • ha ugyanazokat a festékeket egyenlő arányban kombinálja, akkor a réz különböző mértékű telítettségű (a haj eredeti színétől függően).

Szürke hajra is használhatja a barna indiai fajta természetes festéket. A kávéval való kombináció jó eredményt ad. A szürke szálak elfedéséhez többféle festési eljárásra lehet szükség. Minden a hajszálak típusától és szerkezetétől függ. Hogyan festhetünk szürke hajat hennával, basmával, megtudhatja honlapunkon.

Lehetséges-e festeni a festett hajat hennával

A kémiai összetétel után ne használjon növényi összetételt a haj újrafestésére, mert az eredmény váratlan színű lesz. Ugyanez a helyzet, ha állandó készítményt szeretne alkalmazni a korábban hennával festett hajra..

Sok lány és fodrász véleménye figyelmeztetéseket tartalmaz: ebben az esetben ritkán kerüli el valaki a zöld árnyalatot vagy a sárga pigmentet, mivel természetes festék borítja be a szálakat, megakadályozva, hogy a kémiai komponensek megváltoztassák szerkezetüket. Ez különösen akkor észrevehető, ha először színezéshez hennát kell használnia, majd meg szeretné könnyíteni a fürtöket..

Tanács. Szinte lehetetlen otthon ilyen manipulációkat végrehajtani. Ha tudni akarja, hogyan kell festeni a haját henna után, vegye fel a kapcsolatot a szalon mesterével.

Szabályok és szolgáltatások, tippek az alkalmazáshoz

 1. Kérjük, vásárlás előtt ellenőrizze a termék lejárati idejét. Ne vegyen lejárt és túl olcsó terméket: annak minősége kétséges.
 2. A kompozíció elkészítéséhez ne vegyen fém edényt. Cserélje üvegre (kerámia vagy műanyag elszennyeződhet).
 3. A hennát azonnal fel kell hígítani a megfelelő mennyiségben. Nem fog állni a hűtőben.
 4. Ne főzzön száraz terméket forrásban lévő vízzel. Megengedett olyan meleg víz használata, amelynek hőmérséklete 70-80 ° C között ingadozik.
 5. A vékony szálak tulajdonosainak jobb, ha a vizet kefirrel helyettesítik. A természetes színező komponens hígítása előtt melegítse fel az erjesztett tejterméket, előre kivéve a hűtőszekrényből.
 6. Az optimális henna mennyiség a 10 centiméter hosszú hajig körülbelül 100 gramm, négyzet esetén - 200 gramm. Ha a fürtök eljutnak a vállig, akkor 300 grammra lesz szükség, a derékig - 0,5 kilogramm. Ez egy hozzávetőleges iránymutatás, függetlenül attól, hogy szürke hajra akar festeni, vagy teljesen meg akarja változtatni a haj színét.
 7. Felhívjuk figyelmét, hogy a kapott összetételnek sűrű tejföllel vagy zacskóra kell emlékeztetnie. A folyadék folyik a hajon, a ruhán.
 8. Ha hígítani fogja a festéket, készítsen hozzá vízfürdőt. Nem hagyja lehűlni a gyógyszert, mivel a hennát forrón kell felhordani. A mikrohullámú sütő nem melegszik fel!
 9. A haj teljes festése előtt először színezzen 1-2 finom fürtöt az eredmény előrejelzéséhez.
 10. A színezéket tiszta fürtökre terítse, a fej hátsó részétől kezdve: ez a terület a legrosszabbra van festve.
 11. Először kezelje a szürke szálakat..
 12. A tartási idő a kívánt eredménytől függ. Ha világos árnyalatú hatást szeretne elérni, akkor 5-30 perc is elég lesz, egy teljes értékű festéshez 30-120 perc szükséges. A finom és világos haj minimális időtartama van feltüntetve.
 13. Célszerű a hennát sampon nélkül lemosni, de néha lehetetlen minőségileg megtenni. Használjon mosószert, ha szükséges.

Tanács. Készítsen hidratáló maszkot, mielőtt hennával festené.

Festési technika

Mielőtt otthon kezdene festeni a hennával, készítse elő a következő anyagokat és eszközöket:

 • köpeny és kesztyű a ruházat és a bőr védelmére;
 • zuhanysapka vagy műanyag zacskó, élelmiszer-film;
 • fésű a haj szálakra szétválasztására;
 • kapcsok vagy rák hajtűk;
 • ecset;
 • zsírkrém vagy vazelin, olaj;
 • az ételek, amelyekben elkészíti a kompozíciót;
 • egy kanál vagy keverőpálca;
 • régi törülközőt.

Lépésről lépésre, hogyan lehet otthon hennával festeni a haját:

 1. Az oldatot úgy állítsa elő, hogy a szükséges mennyiségű festéket vízzel öntötte. Ha meg akarja változtatni a száraz fürtök színét, adjon hozzá egy evőkanál tejszínt vagy néhány csepp vajat a zacskóhoz (a lényeg az, hogy finomítatlan).
 2. Hagyja a festéket vízfürdőben.
 3. Vedd fel a köpenyt, kesztyűt.
 4. Kenje meg hajszálát zsíros krémmel. A fejbőr olajjal kezelhető, így a kompozíció nem hagy nyomot rajta.
 5. A száraz vagy kissé nedves hajat ossza fel 4 részre: tarkó, halánték, korona.
 6. Formázzon mindegyikből több szálat és színezze őket egymás után, kezdve a gyökerektől..
 7. Miután rögzítette a festett fürtöket, menjen a következő zónába. Alulról felfelé haladva dolgozzon gyorsan, de óvatosan.
 8. Miután teljesen eloszlatta a kompozíciót a hajon, masszírozza a hajat és fésülje meg.
 9. Fedje le a fejét műanyaggal, vagy tegyen egy fürdősapkát / táskát. Felső - törölköző.
 10. Miután megvárta a megadott időt, távolítsa el a szigetelést, és mossa meg a haját meleg vízzel.
 11. Ha szükséges, használjon kondicionálót, és szárítsa meg a szálakat hajszárítóval vagy természetesen.

Apropó. Sok lány nem tudja, melyik hajra kell hennát alkalmazni: piszkos vagy tiszta. Mindkét lehetőség lehetséges. Jobb, ha közvetlenül az eljárás előtt mossa meg a haját, ha szálakat fog kezelni, vagy 2-3 nappal az otthoni festés előtt tegye meg, ha csak egységes színt kíván kapni.

Színező receptek

Kefirrel

Alkalmasabb a száraz, hosszú, természetesen göndör haj tulajdonosainak. Ha a szálak normálisak vagy hajlamosak a gyors szennyeződésre, akkor a különbség az erjesztett tejtermék zsírtartalmában lesz (legfeljebb 1% -ra lesz szükség, szemben a 2,5% -kal és ennél magasabbra a törékeny fürtök esetében, amelyekben nincs nedvesség).

Hogyan készítsünk hennát a hajhoz ebben az esetben:

 • keverje össze a port kefirrel. A recept előnye, hogy kevesebb természetes festékre van szükség, mint vízzel hígítva;
 • ha szükséges, adjon hozzá kávét, kakaót, basmát vagy néhány csepp kedvenc éterét (alkalmazás előtt);
 • óvatosan melegítse az így keletkező zúzát vízfürdőben. Sok lány azt tanácsolja, hogy vigyázzon, hogy ne keverje össze a keveréket;
 • ossza el az oldatot a hajon, majd kövesse a szokásos utasításokat.

A por színezéséhez optimális a savas környezet. Ennek eredményeként a szín világosabb, aranyosabb lesz, kifejezett vörös pigment nélkül, és a haj további táplálékot kap..

A csokoládé színéhez

Hogyan kell főzni a hennát egy mély, gazdag csokoládé színért? Számos lehetőség van.

1. számú recept. Összetétel természetes kávéval:

 • öntsön 50 gramm őrölt italt 150 ml forró vízzel;
 • forraljuk fel és kapcsoljuk ki;
 • hagyja az infúziót, de ügyeljen arra, hogy a hőmérséklet ne essen 40 ° C alá;
 • reszelj le 2 darab csempézett hennát egy finom reszelőn;
 • kombináljuk kávéval és keverjük;
 • ha nagyon vastagnak bizonyul - hígítsuk fel forró vízzel;
 • melegítsen vízfürdőben és használja az utasításoknak megfelelően.

2. számú recept. A haj megerősítéséhez és világos kávéárnyalat eléréséhez használhat színtelen hennát és sűrű italt. Keverje össze őket egyenlő részekben (egyenként 2 evőkanál), miután a port kevés vízzel hígította. A fürtök puhák, selymesek és egészségesebbek lesznek.

3. számú recept. A gyönyörű barna szín elérésének másik módja a száraz festék és az őrölt fahéj azonos mennyiségű kombinálása. Ha színtelen hennát és fűszert szed, enyhén halványíthatja a sötét hajat, hidratálhatja és táplálja.

Az összetevők aránya 30 g por a lawsonia szárából + 40-50 gramm fahéj + 100 ml forró víz. Először a hennát oldják fel, majd illatos fűszert adnak hozzá. Expozíciós idő a fején - 4-6 óra.

Arany színárnyalatért

Azok számára, akik arany árnyalatot szeretnének elérni, a következő receptek hasznosak:

 • Forraljon fel egy evőkanál száraz kamilla virágot 50 ml forrásban lévő vízzel, hagyja fél órán át. Hígítsa fel a festéket ezzel az infúzióval (nem kell szűrnie);
 • vagy hígítson száraz hennát kurkuma hajfestéshez (alternatív megoldásként a sáfrány). Az arány 1: 1. Ezután főzze a keveréket vízzel.

Apropó. Az intenzív vöröses szín eléréséhez kombináljon 3 rész gyógynövényport és 1 rész fahéjat, kurkumát és gyömbért. A víz helyett teafőzés elősegíti a szín telítettségét.

Vörös árnyalatért

Hogyan kell megfelelően főzni a hennát, hogy vörös színű legyen a hajad? Számos módja van:

 1. Keverje össze egyenlő részekben kakaóval, majd hígítsa vízzel az utasításoknak megfelelően. A száraz összetevők aránya 1: 1.
 2. Hibiszkusz tea infúzióval oldja fel a port, dús, erős sört készítve.
 3. Tegyen áfonya vagy répalevet, vörösbort a száraz készítménybe (lásd a mennyiséget a henna állaga szerint).

Néhány lánynak otthon sikerül henna ombre-t készítenie, a hajvégek festésére szolgáló kompozíciók világító receptjeivel.

Hogyan lehet rögzíteni a hennát a hajon

Az, hogy a henna festés eredménye mennyi ideig tart a fürtökön, a haj szerkezetétől, típusától függ. A vélemények szerint ez az időszak 2-3 hét és 2-3 hónap között mozog. Természetesen hosszabb hatással a tippeket rendszeresen meg kell újítani.

A hosszabb színtartás érdekében tartsa be az egyszerű ajánlásokat:

 1. Hígítsa a terméket savas közegben - kefir, tejföl, rebarbara főzet. Citromlé adható hozzá (emellett világosítja a hajat).
 2. A festés után az első 2-3 napban kerülje a hajmosást samponnal és balzsammal, mert ebben az időben a pigment fejlődése folytatódik.
 3. A színváltoztató eljárás után öblítse le a haját csipkebogyó, zsálya vagy ecet főzetével (egy evőkanál bármely összetevő liter hideg vízben). Minden mosás után alkalmazza a receptet.
 4. Használjon sampont a szín megőrzéséhez. Szilikonoktól mentesek legyenek, vagy a korpától szabaduljanak meg.
 5. Hidratálja a haját, miután hennával festette a haját, de ehhez ne használjon természetes olajokat.
 6. Ússzon ritkábban klórozott vízben, és kevesebbet tartózkodjon a napon.
 7. Vásároljon színezett samponokat a szín megőrzése érdekében (van, amely hennát tartalmaz).

A természetes összetevők elengedhetetlenek a haj szépségéhez és egészségéhez, különösen, ha ezek az anyagok lehetővé teszik egy új színnel való kísérletezést is. A különféle árnyalatú henna ebben a tekintetben nagyon népszerű, annak ellenére, hogy folyamatban van a vita, amelynek több van: előnye vagy hátránya, előnye vagy ártalma. Megfelelő használat esetén az eszköz tökéletesen megfesti a fürtöket, valamint az ősz hajat.

Ha nem él vissza a természetes festékkel, tartsa be az alkalmazási szabályokat, és ne feledkezzen meg a további haj táplálkozásról, az eredmény örömet szerez. Végül is, ha elhiszi a véleményeket, néhány nő több évig fest szálakat egymás után, és ennyi idő alatt elégedett a keleti országok természetes festékporával..

Nem bízik a népi receptekben? Elkészítettük az Ön számára a legjobb hajszín termékeket:

Hogyan kell helyesen festeni a hajat hennával otthon

Minden nő szeret változtatni a megjelenésén, ami nem is olyan nehéz. Ehhez egyszerűen festeni kell a haját. A modern világban sokféle színezőanyag létezik.

De még néhány évszázaddal ezelőtt sem veszett el a tisztességes nem. Erre a célra természetes terméket - hennát - használtak, amely most sem veszítette el jelentőségét. Ha tudja, hogyan kell helyesen festeni a haját hennával, akkor nemcsak a fürtök színét változtathatja meg, hanem egészségesebbé is teheti őket..

A henna jellemzői és összetétele

Az emberek ezt a természetes színezéket egy lawsonia nevű növénynek köszönhetik. Észak-Afrikában és a Közel-Keleten növekszik. A henna megszerzéséhez ennek a kultúrának csak az alsó leveleit használják. Összegyűjtik, megszárítják, porrá teszik és azonnal csomagolják, hogy ne veszítsék el színező tulajdonságukat. A henna fő szállítói India, Irán, Szudán, Egyiptom és Jemen.

A színező pigmentek és a cserzőanyagok jelenléte miatt az ilyen levelekből származó por képes megváltoztatni a haj színét anélkül, hogy károsítaná. Ezenkívül a lavsonia olyan hasznos összetevőket tartalmaz, mint:

 • Klorofill. Ez az erős antioxidáns pozitív hatással van a fejbőrre, megfiatalítja.
 • Hennotánsav. A színező tulajdonságok mellett antibakteriális hatást fejt ki. Használata csökkentheti a korpásodást, megszabadulhat a gyulladástól és erősítheti a fürtöket..
 • Poliszacharidok. Normalizálja a faggyúmirigyek munkáját és hidratálja a bőrt.
 • Pektinek. Felszívja a méreganyagokat és csökkenti a haj zsírosodását. Nekik köszönhetően a frizura sokkal terjedelmesebbnek tűnik..
 • Gyanták. Fényt és selymességet kölcsönöz a hajnak.
 • Vitaminok és illóolajok. Táplálja és erősítse a hajat és a bőrt.

A festék ilyen gazdag összetétele, amely nem tartalmaz egyetlen százaléknyi kémiai adalékot, lehetővé teszi, hogy rendkívül jótékony hatással legyen minden fürtre és fejbőrre..

A gyártótól függően 2 leggyakoribb hennatípus létezik:

 1. Indián. Kiválóbb minőségűnek számít, simábban festi a szálakat és szinte nem szárítja a bőrt. Ez a faj sokkal drágább, és alig van jelen a piacon..
 2. Iráni. Nagyszerű színezéshez, csak egy kicsit több erőfeszítés.

A henna lehet színes és színtelen is. A színes henna fő célja a haj bizonyos tónusú festése. Minden színező pigmentet eltávolítottunk a színtelen típusból. Ezt a típust kizárólag a fürtök és a fejbőr gyógyítására használják..

Az eszköz előnyei és hátrányai

A henna természetes festék, amelynek használata javítja a fürtök szerkezetét és megszabadul néhány problémától. A hennával festett haj sokkal jobban néz ki, mint ammóniafesték felvitele után. Íme a színezés pozitív vonatkozásai:

 • A korpásodás, viszketés és hámlás megszüntetése;
 • Haj helyreállítása, törékenység és károsodás megszüntetése;
 • Küzdelem a hajhullás ellen;
 • Alkalmazás lehetősége terhesség és szoptatás alatt;
 • UV védelem;
 • A faggyúmirigyek normalizálása;
 • Kedvező hatással van a fürtök megjelenésére;
 • További táplálék a haj és a bőr számára;
 • Jövedelmezőség;
 • Sok árnyalat elérése különféle adalékanyagok hozzáadásával a hennához;
 • Telített festési szín.

Vannak olyan nehézségek is, amelyek az ilyen festés során felmerülnek, amelyeket figyelembe kell venni. Köztük olyan tényezők, mint:

 • A festék nagyon alapos lemosásának szükségessége a hajból. Ez elég sokáig tart, különösen az első alkalom;
 • Nem mindig a várt eredmény a kezdeti festéssel;
 • A száraz haj hatása gyakori használat mellett;
 • Szürke haj festésével kapcsolatos problémák;
 • Lehetetlen használni permetezett hajra és perzisztáló festékekkel történő festés után;
 • Egy ilyen festék használata után nem használhat másikat, amíg a henna ki nem jön.

A haj színezésének szabályai

Sok nő számára nem titok, hogyan kell helyesen festeni a hennával otthon. De azok számára, akik először teszik meg, jó, ha asszisztenst szereznek. A jövőben minden sokkal könnyebb lesz.

Szükséges anyagok

A folyamat megkezdése előtt elő kell készítenie az összes szükséges tartozékot, hogy ne zavarja el a figyelmét. Itt van, amit mindenképp kéznél kell tartania:

 1. Henna és kanállal vagy villával való hígításra szolgáló edény;
 2. Színező ecset;
 3. Fésülje meg a végét, hogy a haj szálakra váljon szét;
 4. Eldobható kesztyűk;
 5. Törülköző;
 6. Zsíros tejszín vagy vazelin;
 7. Pamut párnák;
 8. Hajtűk;
 9. Zuhanysapka vagy műanyag burkolat;
 10. A festék ellen védő lap vagy köpeny;
 11. Tükör.

A festék elkészítése és hígítása

Először meg kell határoznia, hogy mennyi henna szükséges a színezéshez. Mennyisége a haj hosszától függ, és:

 • Röviden 50-100 g;
 • 200 g a nyak tövéig;
 • 300 g vállig;
 • 400g derékig.

Egy pohár vagy egy evőkanál segít a por helyes mérésében. A kétszáz grammos üveg 100 g festéket tartalmaz, és egy kanál - 7 g.

A szükséges mennyiségű port üvegtartályba öntjük és forró vízzel töltjük, amíg a keverék el nem éri a tejföl állagát. A legjobb vízhőmérséklet 70 fok. A forrásban lévő víz ronthatja a festék minőségét. Nagyon fontos, hogy a kész termék meleg maradjon a folyamat végéig. Ehhez a vele ellátott edényt forró vízbe tesszük..

A festés szakaszai

Amikor a henna fel van hígítva, és minden szükséges elkészül, elkezdheti a festést. Ahhoz, hogy minden sikerüljön, jobb időt szánni és mindent következetesen csinálni. A festési folyamat a következő:

 1. A hajat balzsam használata nélkül előmossák és szárítják;
 2. Felesleges ruházat és eldobható kesztyű viselése;
 3. Zsíros krémet alkalmaznak a teljes hajszál mentén;
 4. A fésűk és a hajtűk segítségével a fürtöket elválasztásra, a szétválásra pedig szálakat osztják;
 5. A hennát ecsettel bőségesen alkalmazzák az egyes szálakra, a fej hátuljától kezdve. Az alkalmazást a gyökértől a végéig végzik;
 6. Kalapot tesznek, vagy a fejét fóliába csomagolják, és a tetején törölközőbe csomagolják;
 7. A festéket bizonyos ideig tartják, 30 perc és 2 óra között;
 8. A fejet alaposan mossuk meleg vízzel sampon nélkül, ami 3 egymást követő napon nem ajánlott.

Hasznos tippeket

Annak érdekében, hogy az otthoni hennafestés hatékonyabb legyen, használhatja a tapasztalatok által kipróbált tippeket. Itt van néhány közülük:

 • A hennával történő festés kumulatív eljárás. Vagyis minden alkalommal, amikor a haj vonzóbb lesz, és színük egyre mélyebb lesz. Az első színezés után a végső árnyalat a 2-4. Napon jelenik meg;
 • Annak érdekében, hogy nagyobb hasznot hozzon a fürtökről és megkönnyítse a színező por felvitelét, hozzáadhat olyan összetevőket, mint olívaolaj, kefir, citromlé, tojássárgája, illóolajok vagy kozmetikai olajok;
 • Ha később meg kell érintenie a gyökereket, akkor próbáljon csak rájuk festéket felvinni;
 • Minél világosabb a természetes hajszín, annál kevésbé kell megtartani a kompozíciót a hajon és fordítva. Ha a fürtök nagyon könnyűek, 10-15 perc elegendő lehet, és néhány barnának 2 óra sem lesz elegendő;
 • Jobb, ha havonta többször nem festenek hennával, hogy a haj ne száradjon ki;
 • Megpróbálhatja eltávolítani a nemkívánatos árnyékot melegített növényi olajjal. 10 percig alkalmazzák a hajon, és szappannal mossák;

Kinek kellene tartózkodnia a festéstől

Számos olyan eset van, amikor ezt az eszközt nem érdemes használni. Ellenkező esetben az eredmény kiszámíthatatlan és nem túl kellemes. Nem kell ehhez a módszerhez folyamodnia, ha:

 • Kiemelt haj;
 • Az ősz haj több mint 35%;
 • Permed megtörtént;
 • Az ammóniafesték nem jött le teljesen.

Mindenesetre ajánlott egy különálló, kevésbé észrevehető szálon kipróbálni a módszert..

A kívánt árnyalat elérésének módjai

Számos recept létezik egy bizonyos hangszín megszerzéséhez az ilyen típusú színezéssel. Ha a hennát különböző arányban keveri össze basmával vagy más összetevőkkel, akkor sokféle árnyalatot kaphat, anélkül, hogy károsítaná a fürtöket. A lehetséges árnyalatok közül:

 1. Aranysárga. Ehhez öntsön 1 evőkanál száraz kamillát 50 ml forrásban lévő vízzel, hagyja fél órán át forralni, és keverje össze a kész keverékkel;
 2. Csokoládé. Keverje össze a hennát őrölt fahéjjal 1: 1 arányban vagy 100 g erős kávéoldattal;
 3. Gesztenye. Számára tegyen 4 evőkanál kakaót a henna csomagba;
 4. Kék fekete. Kiderül, ha 1 rész hennát összekeverünk 2-3 rész basmával. Ilyen keveréket 3-6 órán keresztül kell tartania;
 5. Vöröses árapály. Akkor érheti el, ha hennát főz répalével vagy Cahors-szal;
 6. Réz dagály. Hagymahéj főzete adja, amelyet festékkel keverhetünk vagy öblítőszerként használhatunk..

A henna nagyszerű módja annak, hogy a hajának a kívánt színt adja. Helyes használat esetén nagyszerű eredményeket érhet el, és mindig csodálatosan néz ki..

Vélemények a henna használatáról

Anyám is használt hennát, és úgy döntöttem, hogy megfestem magam. Hozzáadtunk száraz kamillát a keverékhez, és most a hosszú hajam szép arany árnyalatú. Nagy örömömre szolgál!

Régóta szerettem volna megváltoztatni a hajam árnyalatát, de nem féltem kémiai festékeket használni. Egy magazinban olvastam arról, hogyan kell helyesen festeni a hennát hennával, és úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Az eredmény remek! Folytatom a termék használatát.

Sokat hallottam a színtelen henna előnyeiről. Kipróbáltam, és nem csalódtam: a haj fényt szerzett, megerősödött. Még a kollégák is észrevették.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A nőknél az alopecia fő okai és típusai, valamint a kopaszság kezelései

A nők kopaszodásának vagy az alopecia okai nagyon változatosak..Ide tartoznak az autoimmun betegségek, az endokrin betegségek, a központi idegrendszer autonóm rendellenességei és természetesen a külső negatív hatások.

Mandulaolaj hajra: A legjobb 10 hatékony maszk

A hajra szánt mandulaolajat kiegészítő ápolásra és különféle károk orvoslására használják.Vannak növényi kivonatok, amelyek édes vagy keserű mandulából származnak.