Legfontosabb / Vitaminok

Az első egyenes borotva kiválasztása

Vitaminok

Egy időben a Gillette cég és a hozzá hasonlók annyira lobbiztak a piacon termékeikkel, hogy az igazi férfi borotválkozás egyenes borotvával háttérbe szorult. Az igazi rajongók elkötelezték magukat a férfi borotválkozás hagyománya mellett.

Ha hiszel a Google statisztikáiban, akkor 2006 májusától az egyenes borotvaborotválás a mai napig élénkülni kezdett és lendületet vett. Mi, mint a brutális dolgok igazi rajongói, csak támogatjuk az ilyen népszerűséget, és ezért úgy döntöttünk, hogy rávilágítunk arra a kérdésre, hogyan válasszunk egyenes borotvát? Reméljük, hogy útmutatásaink segítenek a férfiaknak és hölgyeknek ebben a nem könnyű ügyben, menjünk!

Újonc tippek az egyenes borotva kiválasztásához

Az első pillanatban, amikor egyenes borotvát választ, sok különböző termékkel találkozhat. Mit kell keresnie, vagy melyik márkájú borotvát érdemes választania? Melyik borotva megfelelő, ha még soha nem használt?

Vászon alakja

Mit kell keresni? Nos, természetesen az egyenes borotva kiválasztásakor az első lépés az alak és a penge szélességének kitalálása. Mivel a borotválkozás kényelme és maximális kényelme az alakjától függ.

Ne feledje: a befelé homorú pengével ellátott borotva egyértelműen jelzi a helytelen élezést..

A minőségi borotvák a következő formákban kaphatók:

 • Egyenes, nincs hajlás vagy hosszabbítás.
 • Ívelt, félhold alakú borotvapengével. Nem tévesztendő össze a homorúval.
 • Ék alakú, az alja felé szélesebb pengefejű.
 • Cserélhető pengékkel. Ezen borotvák többségét fodrászok vásárolják. Ezt egy egyszerű szabály magyarázza: egy penge - egy kliens, mert ez meglehetősen higiénikus lehetőség, és jelentős időmegtakarítás (nincs szükség a borotva szerkesztésére).
 • Szikére vagy késre emlékeztető kúpos fejjel. Érdemes megjegyezni, hogy tulajdonságai szempontjából az ilyen borotvák nem kevésbé hatékonyak, mint a más formájú borotvák, de kevésbé értékesek..

Egy kezdő számára ez utóbbi a legjobb megoldás. A kúpos fej megakadályozza a véletlen vágásokat. Az egyenes pengével ellátott borotva nem tekinthető jó megoldásnak, de ha még soha nem tartott egyenes borotvát, akkor ajánlott a fejét tompítani - kissé a sarkánál.

Penge szélessége

Jobb - Dovo Encina 6/8 "borotva

Az egyenes borotva penge szélessége változó. A kezdő számára legmegfelelőbb lehetőség 5/8 vagy 6/8 hüvelyk. Ilyen szélességű egyenes borotvákat használ a legtöbb férfi. Ennek oka az a tény, hogy: a penge keskeny vagy nagyon széles változata nem túl kényelmes az első borotválkozás során. Elég nehéz azonnal megtalálni a kívánt dőlésszöget, kihasználva az óvatosságot keskeny pengével. A széles borotva eleinte nehéz lesz, és meglehetősen kényelmetlen egy kezdő számára, mivel a súly és a méretek szerepet játszanak. Végül is, ha a borotválkozási folyamat késik, és nehéz borotva van a kezedben, akkor kétségtelenül kényelmetlenséget kezd el szenvedni.

Idővel a kéz kitöltődik, és más formákon is kísérletezhet, ha keskenyebb vagy szélesebb egyenes borotvát választ.

Penge konkávia

Több konkáv lehetőség. Jobb - Dovo Bergischer Lowe borotva 1/1 teljes konkáv pengével.

Általános szabály, hogy a kés homorúsága ½ vagy 1/1 teljes (ék alakja az ábrán). A teljes konkáv pengével ellátott borotvák magas költségei ellenére ezt a lehetőséget jobb választani egy kezdő számára. Ez a pengeforma a legoptimálisabb a keménység és a rugalmasság kombinációja szempontjából..

Pengefej

Fej opciók. Jobb - Thiers-Issard 6/8 kerek fejű egyenes borotva.

A kezdő számára a kerek borotva az előnyben részesített választás. Egy ilyen borotvát nehezebb vágni. A legveszélyesebb lehetőség a négyzet alakú egyenes borotva.

Penge acél

Az egyenes borotvapenge fő anyaga rozsdamentes acél, damaszkuszi acél vagy szénacél.

A damaszkuszi acéllapát a legdrágább és nagyon jó minőségű anyagnak tekintik, amely ötvözi a rugalmasságot és az erőt. A penge ebből az acélból készül, könnyen élezhető, hosszú ideig nem kopik.

A Stainless keményebb és kevésbé rugalmas penge. De az élezés után egy ilyen borotva hosszabb ideig megőrzi éles tulajdonságait, de az anyag keménysége miatt kevésbé rugalmas és kényelmes a borotválkozás. Ehhez némi készség kell.

A szénacél a legnépszerűbb az iparban, és a legnépszerűbb az egyenes borotva kiválasztásakor. A penge ezen változata rugalmas és könnyen szerkeszthető. Az előnyben részesítés és az elterjedtség ellenére az ilyen típusú pengének hátrányai vannak. Törékenységként és korrózióra való hajlamként jelennek meg.

Az első egyenes borotva kiválasztásakor a szénacélt kell előnyben részesíteni. De érdemes megfontolni, hogy mindegyik gyártónak megvan a maga összetétele, és a teljesítmény minősége változhat jobb és rosszabb értelemben is..

Ha az alapok megengedik, vagy exkluzív ajándékra van szüksége - a damaszkuszi acélból készült egyenes borotva kiválasztása lesz a legjobb megoldás. Egyébként egyes modellek nagyon exkluzívak lesznek. Ide tartoznak a Boker gyártó damaszkuszi acélból készült borotvái, de az ára meglehetősen magas, és modellenként körülbelül 1000 dollár lesz.

Anyag kezelése

Mindez ízléstől és preferenciáktól függ. A legolcsóbbak műanyagból készülnek, a legdrágábbak értékes fafajokból, állatcsontokból stb. A legszokatlanabb, amelyet webáruházunkban mutattak be, egy mamut agyar (Dovo Mammut) anyagával.

Kilátás a mamut elefántcsont fogantyújáról - Dovo Mammut.

Gyártók

A választék széles, de az igazán jó minőségű borotvákat a Dovo vagy a Boker (Németország), valamint a Thiers-Issard (Franciaország) márkák készítik..

Kis videó egyenes borotva gyártásáról, érdekes, érdemes megnézni!

Egyenes borotva, T-borotva vagy kendő - mit válasszon?

Egyenes borotva

Ez a legrégebbi borotvatípus az ókor óta létezik: a rómaiak hasonló borotvákkal szoktak borotválkozni. A 20. század közepén az egyenes borotvák végül utat engedtek a T alakú borotváknak, amelyeket az elsővel ellentétben "biztonságosnak" neveztek. A mai borotvák, vagy pengés borotvák, esztétikák és különleges, elegáns borotválkozás. A tökéletesen sima bőr igazi rajongói és a hedonisták választják őket, akik élvezik a borotvával való ápolás és borotválás folyamatát..

Az egyenes borotvának tagadhatatlan előnyei vannak, amelyeket más típusú borotvák még nem tudtak kínálni:

Tartósság

A félelem az elkövetkező évtizedek befektetése. Ha rendelkezésére áll egy minőségi penge, és tudja, hogyan kell gondoskodni róla, akkor nem kell valami jobbat keresnie: a borotválkozás tisztasága, a folyamat érzése és az után jelentkező irritáció hiánya csak a technikájától függ. És egy kis smink.

Tisztább borotválkozás és hosszabb eredmények

A helyesen és élesen kihegyezett borotva egy mozdulattal vágja le a hajat, teljesen anélkül, hogy károsítaná a bőrt vagy irritációt okozna: fontos, hogy a hajat levágják, és a bőr csak útmutatásként szolgál a penge mozgásához. Ha a borotválkozási technikája már megvan, a hajat a gyökérhez közelebb nyírjuk, mint bármely más borotválkozó eszközzel, ami azt érzi, hogy a haj lassabban növekszik. Nem, nem lassabban nőnek, de hosszabbak, mert te lejjebb vágod őket..

Bármilyen hosszú hajra alkalmas

A hosszú sörték kezelésében nem túl jól használható T-rudas vagy kazettás gépektől eltérően a félelem nem igényli a szakáll előzetes lerövidítését. Egy rusztikus szakállú férfit egy mozdulattal szakáll nélküli angol úriemberré alakíthat.

Kicsit az egyenes borotvák hátrányairól

Hogyan lehet, hogy mindezen előnyök mellett az egyenes borotva elvesztette népszerűségét a biztonsági borotvák előtt? Először is, megváltozott a férfi életritmusa. Ne feledje: a borotválkozás korábban olyan esemény volt, amelynek során egy férfi fodrászhoz ment (vagy egy fodrász egy gazdag klienshez). A huszadik század eddig ismeretlen dinamizmust hozott az ember életébe. És amikor a századfordulón Gillette biztonságos gépekkel állt elő, maga a valóság szorította őket a piacra: az első világháború mindennapi életében a férfiakat megtanították borotválkozni t-borotvákkal. A borbélyhoz való menést otthon gyors borotválkozás váltotta fel, és otthon az egyenes borotvák nem mindig kényelmesek és indokoltak számos hiányosságuk miatt, amelyeket azonban az igazi rajongók körében nem tartanak ilyennek:

Az egyenes borotva drága

Egy jó félelem, amely megkönnyíti a borotválkozást, az azonos márka T-rúdjának körülbelül tízszeresébe kerül. A Dovo - a ma legnépszerűbb és legolcsóbb borotvagyártó - legolcsóbb modelljei 120 eurónál kezdődnek. A damaszkuszi acélborotvák 1000 eurónál kezdődnek. Ezenkívül az egyenes borotvát hagyományosan élesítővel, hevederrel és öltöző krémmel használják. A "on the stream" szalonban végzett munka esetén a borotva és a kiegészítők magas ára kritikátlan tényező, de otthoni használatra nem mindig tűnik indokoltnak.

Az egyenes borotva veszélyes

Borbély olyan szakember, aki naponta tucatnyi férfit borotválkozik. Otthon nehéz elérni ugyanazt a csiszolt, helyes mozgást, az egyenes borotva komoly borotválkozási készséget igényel. De nem az a veszély, hogy elvágja magát. Az egyenes borotvapengének mindig nagyon élesnek kell lennie. Ezért, ha rajtad kívül van valaki a házban, a borotvát olyan helyen kell tárolnia, amelyhez a háztartás többi része nem fér hozzá..

Az egyenes borotvát nehéz tisztítani

A borotva használata nagyon szeszélyes: csak puha ruhával kell letörölni, a szélének megérintése nélkül; semmiképpen sem érintheti meg a hegyét ujjaival, papírjával vagy ruhájával; nem tárolható magas páratartalom mellett, és a rosszul letörölt pengék korrodálódnak; tökéletlen élezési technikával a vágóél gyorsan használhatatlanná válik; csak speciális élezőkkel lehet élesíteni a borotvát, és semmi esetre sem késmarókkal; stb..

Az egyenes borotvát nem szabad kézipoggyászban hordani

Igen, a pengét a repülőgép feladott poggyászában kell ellenőrizni. Végül is hideg fegyverek. Az utazás során más borotva opciót kell választania.

Az interneten elterjedt egy mítosz, miszerint vannak egyenes borotvák cserélhető pengékkel. Valójában shattokról beszélünk, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk. Ne feledje, hogy nincsenek egyenes borotvapengék. Ha a félelem pengéje használhatatlanná vált és nem szerkeszthető, akkor sajnos új borotvát kell vásárolnia.

Az összehasonlíthatatlan légkör és a minőségi borotválás érdekében az egyenes borotvák rajongók. Ha egyenes borotva mellett dönt, de nem akar részletezni, akkor válasszon európai márkákat: Dovo-Solingen, Thiers-Issard, Muehle. Kerülje a kínai borotvákat és a 120 eurónál olcsóbb borotvákat: az alacsony építési minőség miatt az eszköz használata kényelmetlen lehet (a fogantyú lóg, a forma nem ergonómikus stb.), És a fém alacsony minősége miatt a penge már az első borotválkozáskor unalmassá válhat. Nagyon gyakran a kínai pengék egyáltalán nem élesíthetők, és szó szerint eldobhatók..

Egyenes borotva - jobb, mint egy gép

Az egyenes borotvák sok férfiban még mindig félelmet okoznak. Helyes használat esetén azonban ez az egyik legbiztonságosabb módja annak, hogy megszabaduljon a tarlótól, még a nehezen elérhető területeken is. Mondjunk el többet erről az eszközről.

Az egyenes borotva először a távoli 18. században jelent meg. Azóta megváltozott a tervezés és az anyag, de a kialakítás és az elv változatlan maradt..


A "félelem" nemcsak a szakáll teljes megszabadulását, hanem annak levágását is segíti.

A penge borotva csak két részből áll: az első a fogantyú és a tok egyszerre, a második pedig maga a penge. Két elem van összekötve egy szegecsel.

A penge egy szilárd fémlemez, amelynek több zónája van:

 • működő vászon;
 • szálcsiszolt nyak;
 • uvula (néha lófaroknak hívják).

A munkapengén csípés van. Ez a teljes vágókés legélesebb része. A csípés romlik a vízzel és más tárgyakkal való érintkezés miatt, ezért a borotvát csak összehajtogatva tárolják egy szekrényben vagy fiókban.

A legélesebb vágóél a penge teljes hosszában fut, hogy borotválkozás közben maximálisan elérhető legyen. Általában "óvatosan" borotválkozó kefét tartalmaz, amely habot visz az arcra..

Ez a borotva nem olcsó. Ne feledje, hogy sok férfi nem a magas ár, hanem a használat képtelensége miatt nem hajlandó éles eszközt vásárolni..

 1. Az egyenes borotvaborotválás előnyei és hátrányai
 2. Előnyök:
 3. Hátrányok:
 4. Az egyenes borotvák leggyakoribb típusai
 5. Vászon alakja
 6. Borotvapenge szélessége
 7. Penge konkávia
 8. Pengefej
 9. Penge anyaga
 10. Anyag kezelése
 11. Gyártók
 12. Borotválkozási készletek
 13. Zwie katzen titán
 14. Wacker wochensatz
 15. A Kékszakállú bosszú BBRCTK
 16. Dovo
 17. Penge gondozása

Az egyenes borotvaborotválás előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • az Ádám alma zónájában minden növényzet eltávolításra kerül (ezt az éles kanyarok miatt elektromos eszközzel megtenni);
 • kizárja a benőtt szőrszálak megjelenését;
 • amikor a sörtéket levágja a szőrnövekedés ellen, az eltávolítás a lehető legmélyebben történik;
 • a borotválás nem okoz irritációt (ami nem mondható el a borotvákról);
 • a penge bőrhöz való megfelelő szögével soha nem lesznek vágások;
 • nincs szükség a pengék folyamatos vásárlására és cseréjére;
 • távozni nem nehéz;
 • a hangszer nem sok helyet foglal el, kirándulásokra magával viheti;
 • a készüléket hosszú élettartam jellemzi;
 • a bőr kevésbé sérült, mivel a szőrszálak eltávolítása először fordul elő, nem kell többször elvégeznie az arc egyik területét.

Hátrányok:

 • néhány férfi azzal érvel, hogy a penge élezése problematikus (valójában egyszerű, a lényeg a szabályok szigorú betartása);
 • kizárólag egy irányba kell mozognia;
 • ha ennek ellenére a penge unalmas, a készülék használhatatlan (különben a vágások és sérülések nem kerülhetők el);
 • figyelemmel kell kísérnie az egyengető öv minőségét (ő nyújt kényelmet és biztonságot az élezéskor);
 • lehetetlen sietősen "óvatosan" borotválkozni, legalább fél órát kell elkülöníteni egy ilyen eljáráshoz;
 • a borotválkozási eljárás koncentrációt és fokozott figyelmet igényel.

Az egyenes borotvák leggyakoribb típusai

Többféle "veszély" létezik. Különböznek a penge és a fogantyú anyagában, a penge alakjában és szélességében. Beszéljünk részletesebben a típusokról és a kiválasztási kritériumokról.

Vászon alakja

A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • a közvetlen a legveszélyesebb;
 • ívelt - félhold;
 • ék alakú - a penge az alaphoz közeledve kitágul;
 • szűkült - az ilyen modellek kevésbé népszerűek.

A kúpos penge a legjobb az első használatra - minimalizálja a traumát.

Borotvapenge szélessége

Válasszon 5/8 "vagy 6/8" penge szélesség közül. A különböző szélességek megnehezítik a kezdők számára a borotválkozáshoz való alkalmazkodást és vágások nélkül.

A szélesebb pengék használata kényelmetlen.

A penge vastagsága a felhasznált anyagtól függ.

Penge konkávia

Általában ez 1/1 vagy S. A második lehetőség többe fog kerülni, de kezdő felhasználóknak jobban megfelel. Ezeket a pengéket a rugalmasság és a keménység optimális egyensúlya jellemzi.

Pengefej

 • négyzet;
 • kerek (más néven holland);
 • Francia (vagy ír);
 • Spanyol;
 • homorú.

A kezdőknek jobb, ha kerek pengét választanak - ez lehetővé teszi, hogy vágás nélkül borotválkozzon.

Penge anyaga

A gyártók leggyakrabban háromféle acélt használnak a penge gyártásához: szén, damaszt és rozsdamentes. Az első típus a leggyakoribb: könnyen megolvad. A szénacélnak van egy hátránya - nagyon törékeny. Ezenkívül helytelen tárolás esetén ez az anyag gyorsan romlik..

A rozsdamentes acél hosszabb ideig éles marad. De sűrűbb, mint a szén, ezért alkalmazása bizonyos készségeket és tapasztalatokat igényel. A rozsdamentes acélt nehezebb szerkeszteni.

A legdrágább a damaszkuszi acél. A magas költség a penge tartósságának és rugalmasságának köszönhető. Az anyag könnyen élesíthető és hosszú ideig éles marad.

Anyag kezelése


A legolcsóbb a műanyag. Az anyagbeli különbség csak a személyes érzésekben érzékelhető..

A legdrágább modellek állatcsontokból vagy értékes erdőkből készült fogantyúk. Akár hamis tárgyak is lehetnek.

Gyártók

A "félelmek" megtalálása a hazai gyártóktól problémás, mivel tömegesen csak a szovjet korszakban gyártották őket. A háború előtti és utáni években (1937 és 1945) Oroszországban szinte minden embernek megvolt. Szintén 1944-1954-ben az egyenes borotva nem veszítette el népszerűségét..

Oroszországban a termelésük nem folyik olyan aktívan, ezért jobb külföldi márkát választani.

 • Thiers-Issard;
 • Dovo;
 • Boker.

Borotválkozási készletek

Zwie katzen titán

Az értékesítés terén vezetőnek számít. A szett magában a borotvát, egy kiváló minőségű borotvakefét és egy fából készült tárolódobozt tartalmaz.

A penge szénacélból készül. A penge 5/8 hüvelyk széles és 1/1 homorú. A fogantyú titánötvözetből készül. Ezenkívül Viktor Norkin orosz művész festette. A terméket csak korlátozott változatban árusítják, a világon nincsenek a készlet analógjai.

Wacker wochensatz

A készlet 7 borotvát tartalmaz minden nap egyszerre. A penge gyártása során oxidációs technológiát alkalmaztak, ezért sötét színű. Minden borotvát gravírozással jelölnek - ez a vállalat fő különbsége.

A nyél bivalykürtből készült. A készüléket paraffinolajjal kezelik, amely lehetővé teszi, hogy hosszú ideig szolgáljon korrózió nélkül.

A Kékszakállú bosszú BBRCTK

Angol márkagyártás. A szett nemcsak borotvát és borotvakefét tartalmaz, hanem egy balzsamot is a borotválkozáshoz és után.

A fogantyú kiváló minőségű műanyagból készül. Borotva gyapjúból készült a borotválkozó kefe, így sörtés fésűként használható.

A készletben található kozmetikumok univerzálisak és minden bőrtípusra alkalmasak.

Német olcsó szett - jó ajándék bármilyen alkalomra.

Két egyenlő szélességű 5/8 hüvelykes borotvát és bőr tároló tokot tartalmaz.

Hogyan borotválkozzon, ez a kérdés: gép, elektromos borotva vagy "félelem"

Az örökkévalóság sorozatának kérdése, például az élet értelme.

Ha mostantól fogva nem esküdözött meg, hogy csak szakállal él, és soha többé nem érinti a borotvát, akkor a "hogyan kell borotválkozni?" Kérdés releváns az Ön számára - valamint más férfiak milliói számára.

Kitaláljuk, hogy gép, elektromos borotva vagy egyenes borotva irányítja-e a bemutatót, és beszélünk arról is, hogyan lehet ezt a rutinszerű folyamatot a lehető legkényelmesebbé és biztonságosabbá tenni. A barátnőd mindenképpen meg fogja köszönni.

Mi a legjobb borotva borotválkozni

1. Gép

Az első borotvák 25 ezer évvel ezelőtt jelentek meg, amikor a primitív ember úgy döntött, hogy egy élesített kő vagy héj segítségével megszabadul a felesleges növényzeten a testén. Azóta sok minden változott: ma a márkakínálatban 5-8 pengével és gélcsíkokkal ellátott gépek találhatók, amelyek megkönnyítik a borotva csúszását.

PROS: ismerős, könnyen használható termék. A gép még a rövid szőrszálakat is könnyen eltávolítja. Borotválkozás után a bőr sokáig sima marad - egészen másnap reggelig.

Hátrányok: A helytelen borotválkozási technika (a tarló növekedése ellen) benőtt szőrszálakhoz vezethet, ami elkerülhetetlenül bőrgyulladáshoz vezet ezeken a helyeken. Egy másik tény: a tökéletes simaság elérése érdekében elég sokáig kell működtetni a gépet, ami ellenjavallt az érzékeny bőr számára - ebben az esetben jobb, ha előnyben részesít egy elektromos borotvát.

Bőrgyógyász tanácsai: soha ne vásároljon eldobható gépet. Túl csábító újra és újra használni. Ugyanakkor a második borotválkozási eljárás jelentősen rontja az eredmény minőségét, de növeli a bőrirritáció kockázatát. Egyébként, ha érzékeny, cserélje le a gélt borotvahabra. Lágyabban viselkedik.

2. Elektromos borotva

Az elektromos borotva majdnem egy évszázaddal ezelőtt, még 1923-ban jelent meg Amerikában. Motor és tengelyek összeszerelése volt, amelyek mozgásba hozták a pengéket. A készülék ugyanakkor szőrszálakat húzott elő ahelyett, hogy leborotválta volna őket. A modern borotva ősökét, a legendás S50 modellt Braun 1950-ben mutatta be..

ELŐNYÖK: kézzelfogható megtakarítás a borotválkozásban eltöltött időben. Enyhe sérülésveszély a bőrön. A borotva még a sivatagban is használható, ahol nincs kéznél a víz.

Hátrányok: Az elektromos borotva általában nem távolítja el olyan alaposan a szőrszálakat, mint egy gép. Ha merev tarlója van, és fontos időpontja van estére, akkor nemcsak reggel, hanem este is borotválkoznia kell. Sok elektromos borotva nem távolítja el a túl hosszú szőrt, mivel egyszerűen beleragad, és megállítja a gépet.

A Bőrgyógyász TANÁCSADJA: tartsa be a higiéniát: az elektromos borotva pengéit kéthetente alkoholos oldattal kell megtisztítani. Jobb a készüléket közvetlenül zuhanyozás után használni, amikor a bőr pórusai nyitottak, a szőrszálak pedig puhák és hajlékonyak. Ha száraz a bőre, borotválkozás után vigyen fel hidratáló krémet E-vitaminnal és aloe vera kivonattal..

3. Penge borotva

A világon a férfiak 12% -a inkább egyenes borotvát használ. Herman Vinokurov, a Barberherman & CO fodrász és a fodrászat igazgatója elmondta nekünk, hogyan válasszuk ki és helyesen használjuk a James Bond által preferált borotvát..

Tartsa a "félelmét" helyes. Nyissa ki a tenyerét, és helyezze a gépet a kezébe úgy, hogy a vágókés három ujjon nyugodjon: mutató, középső és gyűrű. A borotvát tartó, irányítást és nyomást adó hátnak a kisujj alá kell mennie.

Fontos szempontok

Válasszon egyenes borotvát a szakáll jellemzői alapján. Minél keményebb és önakaratosabb, annál szélesebbnek kell lennie a pengének - legfeljebb 3,5 cm-ig. Ha pedig a szőrszálak puhák és vékonyak, akkor 1,5–1,8 cm széles keskeny pengével is megúszhatja..

Ügyeljen a borotva konkávjára. Általában 1/2 vagy 1/1 (teljes) jellemzőkkel rendelkezik. Ha továbbra is óvakodik tőled, akkor egy teljesen homorú pengéjű borotvára van szükség. Optimális a keménység és a rugalmasság kombinációjához.

A legjobb borotvakefe ezüst hegyi borz sörtéjével rendelkezik. Jól megtartja a nedvességet, a hab nem ül le rajta. De aligha fog megelégedni egy vaddisznó sörtés borotvakefével - miközben megpróbálja az arcára kenni a terméket, tetőtől talpig spray-ben találja magát.

6 elv a legjobb eredmények eléréséhez

Borotválkozás irritáció nélkül: legjobb ajánlások

1. Párolja meg az arcát

Vegyen egy zuhanyt, vagy tartson forró nedves törülközőt az arcán legalább 30 másodpercig. Ez lágyítja a hajat és megnyitja a pórusokat, lehetővé téve a borotva számára, hogy simán siklik az arcán és könnyen eltávolítsa a hajat..

Ez kritikus fontosságú az irritáció megelőzése érdekében: minél kevesebb nyomást gyakorol borotválkozás közben, annál kevésbé valószínű, hogy borotválkozás lesz az arcán..

2. Gyakran cserélje a pengéket

Egy öreg, unalmas penge gyakori vágásokat okozhat: A borotvája öregedésével a víz és a nyomás együttesen lemorzsolja a finoman élesített élt, unalmas és egyenetlen marad, így a nyomás egyenletes elosztása helyett ezek az apró, éles sziklák és mélyedések a borotván hatnak mint egy fogazott kés.

3. Vigye fel alaposan a habot a sörtékre

Legalább 2-3 perc. A hajnak időre van szüksége, hogy hajlékonyabbá váljon és felemelkedjen. Ez megkönnyíti a borotva borotválkozását..

4. De kerülje az alkohol alapú termékeket

Az alkohol alapú borotvahabok és gélek rosszak. Megszüntetik a bőr nedvességét, ami segíthet csökkenteni az irritációt.

A legjobb borotválkozó krém és típusa kizárólag a személyes preferenciáktól és az eljárás gyakoriságától függ.

5. Használjon borotvát a haj növekedéséhez

Az irritáció drasztikus csökkentésének egyik legegyszerűbb módja az, ha borotválkozik a haja növekedési irányába. Segít a benőtt szőrszálak csökkentésében is, mivel a szemcsés borotválkozás éles széleket hoz létre, amelyek elakadnak a bőr alatt.

Legalábbis első menetben. Ha a kapott eredmény nem elégít ki, a második szakaszban járjon a pengével szemben vagy keresztben (a borotvát függőlegesen tartva) a sörték növekedése.

6. Hideg vízzel történő borotválkozás után öblítse le a maradék habot

A pórusok bezárásához húzza meg az ereket és nyugtassa meg a bőrt. Ezután borotválkozás után alkalmazhatja.

7. Végezze el a megfelelő utókezelést

A borotválás nem áll le, amikor a borotvát visszahelyezi a helyére, és ami a legfontosabb: az irritáció veszélye nem múlik el ezen a ponton. A megfelelő borotválkozás utáni ápolás megnyugtatja a bőrt, hogy megakadályozza az irritációt.

Mivel a borotválkozás hámlasztó eljárás, ügyeljen arra, hogy mindig gyengéd, alkoholmentes borotválkozás utáni krémet alkalmazzon, hogy visszaszerezze azt, amit a borotválkozás után levett. Segít megnyugtatni, táplálja és hidratálja a bőrt..

8. Ha egyenes borotvával vágja el magát.

Használja az ásványi alunitot (más néven timsót). Kiváló antiszeptikus és összehúzza az ereket, megállítja a vért. Vele valószínűleg nem is kell vakolat

Királyi borotválkozás, vagy miért jó az egyenes borotva?

A veszélyes borotvákról a fő mondanivaló a borotválkozás élessége és minősége! Soha nem fog tisztább sörtét eltávolítani, mint egy óvatos borotválkozás - a pengéje olyan éles, hogy még egy T-rúd késeinek élességéhez sem képes megfelelni. Összehasonlításképpen: egy megfelelően kihegyezett egyenes borotva vágóéle 0,12 mikron, az orvosi szike 20 mikron és egy éles kés 30 mikron..

 • itthon
 • Cikkek
 • Egyenes borotva
 • Királyi borotválkozás, vagy miért jó az egyenes borotva?
 • Általános kérdések a borotválkozással kapcsolatban
 • T alakú borotva
 • Egyenes borotva
 • Borotválkozó pamacs
 • Borotválkozási kozmetikumok
 • Arc- és testápolás
 • Szakáll és bajusz
 • Ajándék tippek

Egyenes borotva - anakronizmus vagy divatos kiegészítő?

A 19. század végéig és a 20. század elejéig még nem is létezett az „egyenes borotva” fogalma, mivel a penge borotva volt az egyetlen eszköz a szőr eltávolítására. Később, amikor az első T alakú borotvát, az úgynevezett "biztonsági borotvát" szabadalmaztatták, a penge borotvát veszélyesnek kezdték nevezni. A biztonságos borotvák gyors fejlődése és növekvő népszerűsége fokozatosan a borotvákat tolta a borotválkozási kiegészítők iparának peremére (és végül is az ilyen borotvákat egykor nagyapától apáig, apától fiáig örökölték). De annál értékesebbek lettek a klasszikus borotválkozás hívei között, egyfajta férfi szertartásként. Nemrégiben visszatér a klasszikus borotválkozás divatja, és ez a folyamat nem kerülte meg a veszélyes borotvákat..

Az első egyenes borotvád. Mit kell tudni vásárlás előtt

A veszélyes borotvákról a fő mondanivaló a borotválkozás élessége és minősége! Soha nem fog tisztább sörtét eltávolítani, mint egy óvatos borotválkozás - a pengéje olyan éles, hogy még egy T-rúd késeinek élességéhez sem képes megfelelni. Összehasonlításképpen: egy megfelelően kihegyezett egyenes borotva vágóéle 0,12 mikron, az orvosi szike 20 mikron és egy éles kés 30 mikron..

Ezenkívül biztonságosan lefedheti az arca nagy felületét egy menetben, ami minimalizálja a benőtt szőrszálak, irritáció és egyéb gondok kockázatát.

Minden borotválkozás előtt korrigálni kell a félelmet, és fel kell készíteni az arcot a tarló eltávolítására a nedves borotválás összes kánonja szerint. Ezért egy borotvával történő borotválkozáshoz való váltáshoz nem elegendő egy borotva. Itt van egy lista azokról, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse borotválkozását (igen, élvezze!):

 • egyenes borotva;
 • öv és öntetpaszta;
 • borotválkozó krém vagy szappan;
 • borotválkozó pamacs;
 • habtál.

Természetesen a teljes készlet sokba fog kerülni, de megtapasztalja a borotválás igazi örömét. Ezenkívül egy jó penge borotva évtizedekig szolgálja Önt, és nemcsak Önnek, hanem gyermekeinek és unokáinak is..

Érdemes megjegyezni, hogy a tanulás és az egyenes borotva megszokása során a vágások nem kerülhetők el. Ebben az esetben javasoljuk a timsó használatát. A MUEHLE rendelkezik egy kompakt ceruzával és egy rúddal, amely izzadásgátlóként is használható.

Hozzávetőleges készlet szükséges az egyenes borotvaborotváláshoz

Öröm az ínyenceknek

Ha kétségei vannak a félelem megvásárlásával kapcsolatban, rendelje meg a "Royal Shave" eljárást a fodrászatban. Egy "de": a szalonokban chavettet használnak (a fogantyú olyan, mint egy félelem, de cserélhető, eldobható pengékkel). De gondolj csak - királyi! Teljes mértékben érezheti az ilyen borotválkozás összes sóját, és akkor semmi kétség nem fér hozzá. Az óvatos borotválkozás pedig legalább +1000 a brutalitásnak és a szexualitásnak.!

Egyenes borotva

A veszélyes borotvát évszázadok óta használják a szőr eltávolítására (főleg az arcon). Ez az eszköz egy fogantyúból és egy pengéből áll. Különféle típusú eszközök léteznek. Ma a piacon kézműves borotvákat lehet vásárolni esztergákon.

Az ilyen eszközök költsége meglehetősen magas. A veszélyes eszközt tartalmazó borotválkozókészlet borotvakefét tartalmaz, amelyet hab (szappan) felvitelére használnak az arcra. A haj borotvapengéje szilárd fémből készült, és vágóéle a penge teljes hosszában végigfut a maximális lefedettség érdekében. Az egyenes borotvával ellátott készlet megvásárlása után nem lesz szükség cserélhető pengékkel rendelkező gépek vagy egyéb eszközök megvásárlására, amelyeket növényzet eltávolítására használnak.

Tippek kezdőnek a választáshoz

Századig minden szőrtelenítő eszközt borotvának neveztek. De a T-rúd megjelenése után, amelyet Gillette fejlesztett ki, a "veszélyes" kifejezést hosszú pengével és nyéllel rendelkező szerszámokra használták..

Az olcsó nem tartozik az egyenes borotva előnyei közé. Vannak viszonylag olcsó modellek a piacon. Az ilyen típusú eszközök azonban nem elég erős fémek, ami negatívan befolyásolja a borotválkozás minőségét..

Az ezen eszközök által jellemzett előnyök közül a következők különböztethetők meg:

 1. Éles penge. Az egyenes borotvaborotválókészletek tartalmaznak eszközöket bármilyen vastagságú vagy hosszúságú szőr eltávolítására.
 2. Tökéletes eredmény. Csak az ilyen borotválkozó eszközök teszik a bőrt a lehető legsimábbá. Még a legjobb szövőszék sem távolíthatja el az összes szőrszálat. A veszélyes szerszámok a gyökérzetnél borotválják a növényzetet, anélkül, hogy tarló nyomát hagynák maguk mögött.
 3. Következmények hiánya. A hosszú vágóél minimalizálja a benőtt szőrszálak vagy a bőrirritáció esélyét.
 4. Hosszú élettartam. Ha betartja a használati szabályokat, akkor az egyenes borotvák évszázadokig használhatóak maradnak..
 5. Alacsony költségek. A legjobb egyenes borotvák kivágják a többi szőrtelenítő eszközt.

Az ilyen eszközök fő típusai közül kiemelkedik a Shavette (egyenes borotva). Ez az eszköz hasonló termékeknek tűnik. A Chavette és más típusú egyenes borotvák közötti különbség az, hogy az előbbihez cserélhető pengék tartoznak. Az ilyen eszközök előnyei a következők:

 • nem kell rendszeresen élesíteni;
 • egy penge jelenléte minimalizálja az irritáció valószínűségét;
 • egyszerű használat;
 • költségmegtakarítás (összehasonlítva az újrafelhasználható borotvaborotvákkal).

Ha még nem rendelkezik korábbi tapasztalatokkal az egyenes borotvával kapcsolatban, akkor javasoljuk, hogy először vásároljon olcsó eszközt. Emellett egy eszköz vásárlása előtt több más szempontra is figyelnie kell..

Egyenes borotva: hogyan válasszunk

Az eszköz kiválasztásakor a kezdőknek két szempontra kell figyelniük:

 1. A kerek fej jelenléte. Ez a penge biztonságosabb és megakadályozza a véletlenszerű vágásokat.
 2. Penge szélessége - 5 / 8-6 / 8. Ezekkel a paraméterekkel ellátott készülék biztosítja a legkényelmesebb borotválkozást.

Az egyenes borotva kiválasztásakor fontos a következő tényezőkre is figyelni:

 • alacsony ár;
 • rajzot alkalmaznak a pengére;
 • nincs megbélyegzés;
 • nincs élesítés a hát közelében (ellátás);
 • a minta nem párhuzamos a penge síkjával.

A fenti tényezők mindegyike jellemző az alacsony minőségű eszközökre..

Az egyenes borotvák többféle típusra oszthatók, a penge alakjától, a penge jellemzőitől, valamint az anyagoktól, amelyekből a penge és a fogantyú készül..

Vászon alakja

A vásznak a következő formákban kaphatók:

 1. Közvetlen. A legveszélyesebb fajok.
 2. Ívelt, félhold alakú.
 3. Ék alakú. Az alap felé haladva a penge szélessége növekszik.
 4. Szűkült. Ilyen eszközökre van a legkevesebb igény.

Kezdőknek a kúpos borotválkozási eszközök alkalmasak. Az ilyen alakú pengék megakadályozzák a véletlenszerű vágásokat.

Penge szélessége

Ideális esetben a borotva 5/8 vagy 6/8 hüvelykes pengével rendelkezik. Más méretű pengék némi előkészítést igényelnek. Eleinte a férfiak nehezen találják meg a borotválkozáshoz szükséges optimális szöget, ezért először érdemes felhagyni a keskeny pengék használatával. A széles pengék nehezebbek, mint mások, ezért az ilyen eszközök használata kényelmetlen..

Penge konkávia

A szakállpenge konkávsága általában 1/1 vagy Ѕ. Ez utóbbiak a viszonylag magas költségek ellenére is alkalmasabbak a kezdőknek. Homorú pengék Ѕ az optimális rugalmasság és keménység érdekében.

Pengefej

A következő pengeformák állnak rendelkezésre:

 • négyzet;
 • forduló (holland);
 • Francia (ír);
 • Spanyol;
 • homorú.

A kezdőknek körkörös félelmeket kell vásárolniuk. Ez utóbbi minőségi borotválkozást biztosít vágások nélkül.

Penge acél

A gyártók 3 típusú acélt használnak az egyenes borotvához: szén, damaszkuszi és rozsdamentes. Az első a legkeresettebb, mivel könnyen olvad és egyéb hasznos tulajdonságokkal rendelkezik. A szénacél hátrányai közé tartozik a fokozott törékenység. Ezenkívül ez az anyag korrodálódik.

A rozsdamentes acél hosszabb ideig éles marad, de nehezen szerkeszthető. Az anyag kevésbé rugalmas, mint a szén, ezért borotválkozáshoz bizonyos képességekre van szükség.

A damaszkuszi acél a legdrágább. Az ilyen pengék ára az anyag kiváló minőségének köszönhető, amelyet jó rugalmasság és szilárdság jellemez. Az acél könnyen élesíthető és hosszú ideig megőrzi az élességet.

A kezdőknek tanácsos szénacél borotvaborotvákat vásárolni. Ebben az esetben figyelnie kell a gyártó márkájára. Egyes vállalatok olyan elemeket tartalmaznak az ötvözetben, amelyek rontják az acél jellemzőit.

Anyag kezelése

A fogantyú anyaga nem elsődleges fontosságú. Ennek a paraméternek a kiválasztása az ízlés preferenciáin alapul. A műanyag fogantyúval rendelkező eszközöket tartják a legolcsóbbnak. A legdrágább egy kézzel készített borotva, amelynek gyártásához nem szabványos anyagokat használtak: állatcsontokat, értékes fafajokat és másokat..

Gyártók

Oroszországban ma vásárolhat egy kézzel készített borotvát vagy külföldi márkákat. A hazai üzemből meglehetősen nehéz modelleket találni. Egy ilyen terméket tömegesen gyártottak a Szovjetunióban, ezért a szovjet egyenes borotvák gyakoribbak a modern piacon..

Az ilyen termékeket gyártó külföldi márkák között vannak a Thiers-Issard, a Dovo és a Boker márkák. Ezek a vállalatok a legjobb minőségű eszközöket gyártják. Ezért amikor egy régi borotvát vásárol e márkák egyikétől, nem kell aggódnia az eszköz megbízhatósága miatt..

Az egyenes borotva élezéséről?

A borotvák élezéséhez szintetikus vagy természetes köveket és speciális öveket használnak. Az eljárás végrehajtható csiszolóanyagok, például csiszolópapír felhasználásával is..

A borotvaélesítő köveket ritkán használják. Ezen anyag használatának szükségessége akkor merül fel, ha a penge megsérült. A férfiak általában szintetikus köveket vásárolnak, amelyek jó élezést biztosítanak, és viszonylag olcsók..

Feketekő használata esetén fontos betartani néhány szabályt. Először is meg kell tartania az egyenes borotva helyes élezési szögét. Bármely eltérés karcoláshoz és forgácshoz vezet, ami károsíthatja a szerszámot..

Hagyományosan a borotvák élezéséhez speciális hevedereket használnak. Ez utóbbiak két típusra oszthatók: függőre és fa fogantyúval. Az első lehetőséget tartják a legnépszerűbbnek. A felfüggesztési hevederek lehetővé teszik a nyújtási szint megváltoztatását. Ilyen termék vásárlásakor figyeljen a szélességére. Élesítés során az övnek teljesen el kell takarnia a pengét.

A fa fogantyúval rendelkező modelleket többnyire a kezdők vásárolják. Ezekben az övekben a feszültség szintjét gyárilag állítják be.

Ezen kívül vannak olyan modellek, amelyeket speciális paszta egészít ki. Ez utóbbi szükséges, ha egyenes borotvát kőre igazítanak. A paszta eltávolítja a finom fémrészecskéket.

Az egyengető övek egyik oldala sima felületű, a másik finom szemcsés. Az élezést akkor végezzük el, ha betartjuk a helyes szöget és a feszültség mértékét.

Hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát?

Az öltözködés folyamata kissé eltér a felhasznált anyagtól függően. Lehetőség van egy egyenes borotva élesítésére egy kövön, ha a tapintókő megfelel az alábbi követelményeknek:

 • a kő alakja az idő múlásával nem változik;
 • a felületen nincs szuszpenzió;
 • felület - homogén vagy finomszemcsés;
 • sűrű csomók hiánya;
 • a rúd mérete 50x150 mm (kissé nagyobb köveket vehet fel).

A kő élesítése a következőképpen történik:

 • a bár vízzel megnedvesedik;
 • az eszköz a mutató és a hüvelykujj között helyezkedik el;
 • a fésű (felső része) és a penge hegye egyszerre gyökerezik;
 • a borotva a kő mentén húzódik;
 • a végéhez érve meg kell fordítania a borotvát, és hasonló mozdulatokat kell végrehajtania, a másik oldalát fogva.

A szerszámot át kell forgatni a fésűn. Ez kiküszöböli a penge károsodásának lehetőségét..

Élesítéskor több szabály betartása ajánlott:

 • tartsa a pengét a rúdhoz nyomva;
 • enyhén meg kell nyomnia, ugyanakkor meg kell tartania a penge felületét a kövön;
 • ne változtassa meg a nyomóerőt mindkét oldal áthaladása során;
 • takarja le a fésűt elektromos szalaggal (a karcolásoktól való védelem érdekében).

Az öv nem élesítésre, hanem az egyenes borotva kiegyenesítésére szolgál. A folyamat az alábbiak szerint zajlik:

 • a pengét az öv felületéhez nyomják (laposan helyezik);
 • a pengét a gerincrész húzza előre;
 • mozgás közben finoman meg kell nyomni a pengét;
 • miután elérte a szélét, vissza kell térnie a kiindulási helyzetbe, és át kell adnia a penge második oldalát.

Ha ezzel a tárgyzal dolgozik, akkor szükséges, hogy a penge 50-szer haladjon át a finom szemcsés részen és 15-szer a bőr felett. Sima mozgások ajánlottak..

Élezés más anyagokkal

A csiszolópapírral történő élezés ugyanazokat a szabályokat követi, mint az övkötésnél. Az eljárás előtt meg kell nedvesíteni az anyagot, hogy megakadályozzák a penge károsodását. A borotvapenge aktív öltözködésének megkezdése előtt ajánlott kísérletezni különböző típusú csiszolópapírokkal, ezáltal kiválasztva a legjobb opciót a csiszoláshoz.

Miért olyan fontos az egyenes borotva gondozása??

Fontos nem csak tudni, hogy a heveder melyik oldalán kell beállítania az egyenes borotvát, hanem azt is, hogy hogyan kell gondozni szerszámát. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az ilyen eszközök különböző anyagokból készülnek, a külsõ hatásokra eltérõen reagálnak. A legtöbb hangszer azonban viszonylag gyorsan unalmassá válik. Ezért rendszeresen egyenesítse ki a hevedert az egyenes borotván..

E követelmény betartásával a készülék élettartama sok évvel meghosszabbodhat. Az egyenes borotva rendszeres cseréje a lehető legélesebb lesz az állandóan sima, nem traumatikus borotválkozás érdekében..

Az ilyen eszközt rendszeres időközönként meg kell kenni. Ezenkívül a szakértők nem javasolják az egyenes borotvák napi használatát, mivel a fémnek időbe telik a "pihenés".

A borotválkozó egység tárolása?

A szerszám élettartama sok tényezőtől függ. Ebben fontos szerepet játszanak a tárolási körülmények. Javasoljuk, hogy vásároljon további tartozékokat (állvány, tok stb.), Valamint a borotvákat, hogy megvédje a szerszámot a külső behatásoktól.

Minden eljárás után ajánlatos a pengét megtisztítani, öblíteni és szárítani. A borotvát normál páratartalmú, szellőztetett helyen tárolja. Ha a készüléket ritkán használják, a pengét paraffinolajjal kell kezelni, amely megvédi az acélt a korróziótól..

Minden egyenes borotva eltompul az idő múlásával. Az élezés közötti időintervallumot az acél típusa és a felhasználás jellege határozza meg. Ha a szerszámot mindennapos borotválkozáshoz használják, a penge viszonylag gyorsan unatkozik. Ezért a sérülések elkerülése és a penge élességének megőrzése érdekében az utóbbit folyamatosan be kell állítani az övre..

Azoknak a férfiaknak, akik korábban még nem használtak egyenes borotvát, érdemes először olcsó, szénacélból készült eszközöket vásárolni. A fém élezéséhez szakemberek szolgáltatásait kell igénybe vennie. A penge jelentős károsodása esetén ki kell igazítania a kő anyagát.

22 borotvamítosz

Ma nehéz olyan embert találni, aki nem értené az "egyenes borotva" szavak jelentését. Ez a mondat mind a serdülők, mind az érettebb férfiak és nők számára ismerős. Végül is, még akkor is, ha ezek az emberek még soha nem használtak penge borotvát, mégis hallottak róla a médiából vagy látták a filmekben..

Ennek ellenére még mindig sok mítosz él a nyitott penge körül. Nem meglepő, hogy sok felhasználónak nincs igazán megbízható információja a kérdéses borotváról, és a gyakorlatban érthetetlen helyzetekkel, gondokkal, hibákkal és felesleges kiadásokkal szembesülnek..

Ez a cikk azért íródott, hogy lebontsa az ilyen tévhiteket, és segítse az olvasót a megfelelő modell kiválasztásában, amely hosszú távon magabiztosan szolgálhatja..

1. A minőségi borotva mindig cseng, mert Solingen acélból készül.

Valójában a penge borotvák mindig különböző típusú acélból készültek. A gyártók az évek során nagyszámú kísérletet hajtottak végre, amelyek az élvonal tulajdonságaira összpontosítottak. Néhány penge hangosan csengett, másokat a hang teljes hiánya jellemzett, mások enyhe acélból, a negyedik pedig edzett acélból készültek..

2. A Németországban gyártott borotvák klasszikus német acélból készülnek.

Újabb téveszme. Az igazság az, hogy egyáltalán nincs ilyen acél. Borotvák készítéséhez sokféle acélt használnak. Például Solingenben az eszköz Sheffield acél alapján készülhet..

3. Ha rozsdamentes acélt használnak az építkezésnél, akkor egy ilyen szerszám nem rozsdásodik meg..

Ez is helytelen. A rozsdamentes acél borotvák összetétele eltér a konyhai késtől, és sok ember tapasztalata meggyőzően megerősíti, hogy az ilyen borotvák idővel elég gyakran rozsdásodnak..

Menjen a boltba, és válasszon egy egyenes borotvát

4. Ha a borotva drága, akkor speciális fémből készül..

És még egyszer - nem tény. A magas ár gyakran függ a fogantyú kialakításától és anyagától..

5. Hangos susogás.

Van egy vélemény, hogy a penge borotvának minden bizonnyal erősen zizegnie kell a hajvágás során. Míg valójában egy erősebb hang jellemző a vörös forró borotvákra, vagyis azokra, amelyek csengenek. A soft típusú eszköz sokkal halkabb. Legtöbbjük nem is közvetít hangokat. Ez utóbbi használata pedig általában sokkal szebb..

6. A biztonsági borotvákhoz képest az egyenes borotvák lassítják a haj növekedését.

A haj valójában ugyanolyan ütemben nő. Egy másik dolog az, hogy a pengés penge lehetővé teszi a mélyebb vágást, és a hajnak több időre van szüksége a bőrfelület eléréséhez..

7. 1/2 homorúság segít elkerülni az egyenetlenségeket.

A valóságban a borotva élezése közbeni kényelem mértéke a konkávtól függ. Nincs olyan vágóél, amely alkalmazkodhatna a különböző arckontúrokhoz. A Hollow ground kifejezés viszonylag nemrégiben jelent meg, és két évtizede a penge borotvák fejlesztői megpróbálják őket konkáv módon elkészíteni. Az előző században a folyamat tökéletesedett. Ma pedig a feltüntetett konkáv mutató az ollóra jellemző, amelyet fodrászszalonokban használnak..

Menjen a boltba, és válasszon egy egyenes borotvát

8. Az egyenes borotva néha élezésre szorul.

Ha van egy második csiszoló paszta öv, akkor a kívánt fokú élesség otthon érhető el, szó szerint pár percen belül. Elég negyedévente egyszer elvégezni az eljárást. Ha valóban felelős a borotva használatáért, sok évig megteheti élesítés nélkül.

9. Kockázatos egyenes borotvát használni.

Emlékszel a népszerű horrorfilmekre? Előfordul, hogy egy mániákus vagy egy alattomos gyilkos megfog egy egyenes borotvát, és levágja az áldozatot. Valószínűleg ezért alakult ki sok ember fejében egy sztereotípia, miszerint egy penge gép képes megvágni önmagát, ráadásul súlyosan. Természetesen a kezdő felhasználók nincsenek mentesek a kisebb vágásokkal szemben, de általában nincs mitől tartani. Csak az epidermisz érintett, a vágások 24 órán belül meggyógyulnak, különösen, ha az összes tippet és ajánlást betartják a gyakorlatban.

10. Az ár határozza meg a minőséget.

Ez is mítosz. A minőséget nem az ár, hanem a vágóél élességének mértéke befolyásolja. Megesik, hogy a borotva drága, hibátlan kialakítású, de rosszul borotválkozik. Ezzel szemben az olcsó pengék nagyon-nagyon jól borotválkozhatnak..

11. Jobb, ha azonnal vesz egy drága borotvát és egy teljes készletet hozzá.

Naiv és hülye ezt tenni. Bölcsebb előbb olcsó borotvát vásárolni, forduljon élező szakemberhez, vegyen övet, használja a már kapható kozmetikai és borotválkozási kellékeket. Próbáljon meg borotválkozni, és döntse el, hogy folytatja-e vagy sem. És csak akkor, ha már szerzett némi tapasztalatot a borotva működtetésében, érdemes elgondolkodnia egy drágább modellen, egy borotvakefén, egy tálon és egyéb dolgokon..

12. A legjobb márka a Solingen.

Először is ez a város neve, nem a márka; abban már régóta sok borotvagyártással foglalkozó cég működik. Másodszor, a legjobb modell az, amelyik a legjobban borotválkozik. És nemcsak Solingenben, hanem más városokban is megtehető. Például Pavlovóban vagy Sheffieldben.

13. Először alaposan forralja fel a borotvát, majd használja..

Ezt semmi esetre sem szabad megtenni, mivel a forralási folyamat rontja a borotva tulajdonságait. A fertőtlenítés érdekében jobb meleg vizet használni szappannal, majd orvosi alkoholt.

14. A legjobb borotvák hazája - Németország.

Mint fentebb említettük, a legjobb borotvát az határozza meg, hogy mennyire borotválja a hajat. És mindkét modell Németországból és Angliából, Franciaországból, vagy mondjuk az Egyesült Államokból is jól megteheti..

15. Az egyenes borotva nem alkalmas hónaljborotválkozásra.

Egyáltalán nem. Sőt, a hónalj borotválása sokkal könnyebb, mint az arc területén végzett munka, és még egy kezdő számára is megfizethető.

16. A penge nem megengedett légi közlekedésben..

Ha jól be van csomagolva és feladva a poggyászát, megteheti.

17. Ha egyenes borotvát akar élesíteni, adja oda a késcsiszolónak.

Valójában a borotvák élezése speciális képzést igényel, és ezt csak a kérdéses profilú kompetens kézművesek tehetik meg. Még a szovjet korszak utasításaiban is fekete-fehéren írták, hogy semmiképpen sem érdemes a borotvát késcsiszolók kezébe adni.

18. A keskeny borotva rosszabb, mint a széles.

Ez egy olyan állítás, amelyet objektív érvek nem támasztanak alá. A borotva minősége nem a szélességtől függ, hanem attól, hogy mennyire borotválkozik és mennyire kényelmes egy adott felhasználó számára..

19. A keskeny penge kevésbé kényelmes.

Újabb indokolatlan támadás a keskeny borotvák ellen. Minden az egyéni preferenciáktól függ. Egyesek kedvelik a keskeny borotvákat, mások a szélesebbeket.

Menjen a boltba, és válasszon egy egyenes borotvát

20. A keskeny öv rosszabb, mint a széles.

Pont az ellenkezője. A nyomás a széles heveder helyzetben az egyenes borotva sarkánál kissé magasabb a fejhez képest. Keskeny öv esetén a borotva túlmutat az élén. A rajta lévő nyomás pontján a nyomásértékek megegyeznek az öv teljes szélességében. A szélesség legjobb mutatója 4,5-6 cm között mozog.

21. Az egyengető öv hosszának hosszúnak kell lennie.

Valójában a megadott paraméter nem számít. Például hosszabb öv esetén a pengét tízszer kell elvégezni az egyengetési folyamat során, és rövid övvel ugyanezt az eredményt jegyezzük meg 20 menetben. Így minden szigorúan arányos.

22. A legjobb öv lámától származik. Vagy legalábbis - ló bőréből.

Ismert, hogy az övön lévő bőr befolyásolja az egyengetési eredményt. Az állat nem igazán számít. A legtöbb esetben marhabőrt használnak az öv gyártásához. Az öltözködés pedig kulcsszerepet játszik itt.

Remélhetőleg sikerült megsemmisítenünk a penge borotvák használatával kapcsolatos összes fő mítoszt. Nos, kedves olvasó, most könnyebb lesz Önnek jól megválasztania ezt az elemet, vásárolni kiegészítőket és helyesen alkalmazni a gyakorlatban.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan készítsünk maszkokat a korpásodáshoz és a hajhulláshoz otthon? 6 részletes recept

Sokan szembesülnek az olajos vagy száraz korpásodás és a hajhullás problémájával..Ez nem csak kozmetikai kérdés.

Hair Expert Evalar

FogalmazásA kiegészítő tabletta formájú anyagokat tartalmaz: sörélesztő autolizátja, taurin, cink-oxid, zsurlófű gyógynövény és cisztin.A spray krém tartalmaz: etil-alkoholt, vizet, liposzentol-hidrokomplexumot, L-arginint és L-karnitint, taurint, biotint, B6-vitamint, aminofillint, mentolt, laurinsavat és egy aromás kompozíciót..