Legfontosabb / Kiegészítők

Egyenes borotva. Hogyan válasszunk?

Kiegészítők

Ebben a cikkben az egyenes borotváról beszélünk. Melyik veszélyes pengéjű borotvát érdemes megvenni, és melyiket nem, mire kell figyelni a választáskor - ma megtudjuk!

Penge szélessége

Az egyenes borotvapengék különböző szélességűek. A legalkalmasabb kezdőknek - 5/8 - 6/8 hüvelyk. Ilyen pengeszélességű "félelmeket" használ a legtöbb férfi, így a borotvák nagy részét ebben a formában gyártják. Eleinte nehéz lesz keskeny vagy széles pengével borotválkozni: keskeny borotva használatakor nehéz azonnal megtalálni a kívánt dőlésszöget, a széles borotva pedig kényelmetlen és nehéz (a borotva súlya nagyon fontos szerepet játszik a kezdők számára, mert amikor a borotválkozási eljárás sokáig tart, de a kezedben van) nehéz borotva - kényelmetlenséget és fáradtságot fog tapasztalni).

Homorúság

A konkávia általában 1/2 vagy 1/1 (teljes). A teljesen ívelt pengéjű gépek azonban sokkal drágábbak, és kezdőknek is alkalmasak. Ez a típusú penge nagyon rugalmas, kemény és könnyen használható..

Fej

A négyzet alakú borotva az egyik legveszélyesebb. De a kerek fejű gép a legjobb megoldás a kezdők számára, mert nehezebben vágja le magát.

Penge anyaga

Az egyenes borotvák általában szénacélból, néha rozsdamentes acélból készülnek. Mi a különbség? Röviden, a szénacél pengék a leggyakoribbak, és a legkényelmesebbnek tekinthetők. Van azonban egy apró árnyalat: sok gyártó van a modern piacon, minden vállalatnak megvannak a maga alkatrészei, ezért minőségi különbségek lehetnek. Vannak olyan rozsdamentes borotvák (mint például a Boker), amelyek minőségben és borotválkozási kényelemben felülmúlnak egyes szénacél borotvákat..

Egyébként vannak damaszkuszi acélból készült exkluzív borotvák is. De csak akkor vásárolhatja meg őket, ha 100% -osan bízik a termékben. Először is, mivel az ilyen acélból készült borotvákat olyan vágógépek készítik, akik abszolút nem biztosítják a "veszélyes" gyártásának minden lehetséges árnyalatát, normáját és sajátosságát, ennek eredményeként alacsony minőségű terméket kapnak felfújt áron. És természetesen sok hamisítvány van. Egy hétköznapi vásárlónak, és még inkább egy kezdőnek, nagyon nehéz lesz megkülönböztetni a jó terméket a rossztól. Eredeti és kiváló minőségű damaszkuszi acélból készült borotvákat csak jól ismert cégek gyártanak (például a Boker márka), és az ilyen borotvák ára meglehetősen magas - 1000 eurótól.

Borotva fogantyú anyaga

A fogantyú anyagának kiválasztásakor támaszkodjon személyes preferenciáira és ízlésére. A leginkább költségvetési lehetőség a műanyag lenne, a legelegánsabb és legdrágább - elit fa, kürt, csont. Az egyik legérdekesebb és legszokatlanabb toll egy mamut agyagról (Dovo Mammut) származik..

Gyártók

Hatalmas számú különféle gyártó van a piacon, de nem mindegyik gyárt jó termékeket. Keressen minőségi borotvákat népszerű márkákból, például a németek "Dovo" és "Boker", valamint a francia "Thiers-Issard" cégtől.

Talált egy lenyűgöző videót a The Silverback borotvapengék gyártásáról, nézze meg:

Az első egyenes borotva kiválasztása

Egy időben a Gillette cég és a hozzá hasonlók annyira lobbiztak a piacon termékeikkel, hogy az igazi férfi borotválkozás egyenes borotvával háttérbe szorult. Az igazi rajongók elkötelezték magukat a férfi borotválkozás hagyománya mellett.

Ha hiszel a Google statisztikáiban, akkor 2006 májusától az egyenes borotvaborotválás a mai napig élénkülni kezdett és lendületet vett. Mi, mint a brutális dolgok igazi rajongói, csak támogatjuk az ilyen népszerűséget, és ezért úgy döntöttünk, hogy rávilágítunk arra a kérdésre, hogyan válasszunk egyenes borotvát? Reméljük, hogy útmutatásaink segítenek a férfiaknak és hölgyeknek ebben a nem könnyű ügyben, menjünk!

Újonc tippek az egyenes borotva kiválasztásához

Az első pillanatban, amikor egyenes borotvát választ, sok különböző termékkel találkozhat. Mit kell keresnie, vagy melyik márkájú borotvát érdemes választania? Melyik borotva megfelelő, ha még soha nem használt?

Vászon alakja

Mit kell keresni? Nos, természetesen az egyenes borotva kiválasztásakor az első lépés az alak és a penge szélességének kitalálása. Mivel a borotválkozás kényelme és maximális kényelme az alakjától függ.

Ne feledje: a befelé homorú pengével ellátott borotva egyértelműen jelzi a helytelen élezést..

A minőségi borotvák a következő formákban kaphatók:

 • Egyenes, nincs hajlás vagy hosszabbítás.
 • Ívelt, félhold alakú borotvapengével. Nem tévesztendő össze a homorúval.
 • Ék alakú, az alja felé szélesebb pengefejű.
 • Cserélhető pengékkel. Ezen borotvák többségét fodrászok vásárolják. Ezt egy egyszerű szabály magyarázza: egy penge - egy kliens, mert ez meglehetősen higiénikus lehetőség, és jelentős időmegtakarítás (nincs szükség a borotva szerkesztésére).
 • Szikére vagy késre emlékeztető kúpos fejjel. Érdemes megjegyezni, hogy tulajdonságai szempontjából az ilyen borotvák nem kevésbé hatékonyak, mint a más formájú borotvák, de kevésbé értékesek..

Egy kezdő számára ez utóbbi a legjobb megoldás. A kúpos fej megakadályozza a véletlen vágásokat. Az egyenes pengével ellátott borotva nem tekinthető jó megoldásnak, de ha még soha nem tartott egyenes borotvát, akkor ajánlott a fejét tompítani - kissé a sarkánál.

Penge szélessége

Jobb - Dovo Encina 6/8 "borotva

Az egyenes borotva penge szélessége változó. A kezdő számára legmegfelelőbb lehetőség 5/8 vagy 6/8 hüvelyk. Ilyen szélességű egyenes borotvákat használ a legtöbb férfi. Ennek oka az a tény, hogy: a penge keskeny vagy nagyon széles változata nem túl kényelmes az első borotválkozás során. Elég nehéz azonnal megtalálni a kívánt dőlésszöget, kihasználva az óvatosságot keskeny pengével. A széles borotva eleinte nehéz lesz, és meglehetősen kényelmetlen egy kezdő számára, mivel a súly és a méretek szerepet játszanak. Végül is, ha a borotválkozási folyamat késik, és nehéz borotva van a kezedben, akkor kétségtelenül kényelmetlenséget kezd el szenvedni.

Idővel a kéz kitöltődik, és más formákon is kísérletezhet, ha keskenyebb vagy szélesebb egyenes borotvát választ.

Penge konkávia

Több konkáv lehetőség. Jobb - Dovo Bergischer Lowe borotva 1/1 teljes konkáv pengével.

Általános szabály, hogy a kés homorúsága ½ vagy 1/1 teljes (ék alakja az ábrán). A teljes konkáv pengével ellátott borotvák magas költségei ellenére ezt a lehetőséget jobb választani egy kezdő számára. Ez a pengeforma a legoptimálisabb a keménység és a rugalmasság kombinációja szempontjából..

Pengefej

Fej opciók. Jobb - Thiers-Issard 6/8 kerek fejű egyenes borotva.

A kezdő számára a kerek borotva az előnyben részesített választás. Egy ilyen borotvát nehezebb vágni. A legveszélyesebb lehetőség a négyzet alakú egyenes borotva.

Penge acél

Az egyenes borotvapenge fő anyaga rozsdamentes acél, damaszkuszi acél vagy szénacél.

A damaszkuszi acéllapát a legdrágább és nagyon jó minőségű anyagnak tekintik, amely ötvözi a rugalmasságot és az erőt. A penge ebből az acélból készül, könnyen élezhető, hosszú ideig nem kopik.

A Stainless keményebb és kevésbé rugalmas penge. De az élezés után egy ilyen borotva hosszabb ideig megőrzi éles tulajdonságait, de az anyag keménysége miatt kevésbé rugalmas és kényelmes a borotválkozás. Ehhez némi készség kell.

A szénacél a legnépszerűbb az iparban, és a legnépszerűbb az egyenes borotva kiválasztásakor. A penge ezen változata rugalmas és könnyen szerkeszthető. Az előnyben részesítés és az elterjedtség ellenére az ilyen típusú pengének hátrányai vannak. Törékenységként és korrózióra való hajlamként jelennek meg.

Az első egyenes borotva kiválasztásakor a szénacélt kell előnyben részesíteni. De érdemes megfontolni, hogy mindegyik gyártónak megvan a maga összetétele, és a teljesítmény minősége változhat jobb és rosszabb értelemben is..

Ha az alapok megengedik, vagy exkluzív ajándékra van szüksége - a damaszkuszi acélból készült egyenes borotva kiválasztása lesz a legjobb megoldás. Egyébként egyes modellek nagyon exkluzívak lesznek. Ide tartoznak a Boker gyártó damaszkuszi acélból készült borotvái, de az ára meglehetősen magas, és modellenként körülbelül 1000 dollár lesz.

Anyag kezelése

Mindez ízléstől és preferenciáktól függ. A legolcsóbbak műanyagból készülnek, a legdrágábbak értékes fafajokból, állatcsontokból stb. A legszokatlanabb, amelyet webáruházunkban mutattak be, egy mamut agyar (Dovo Mammut) anyagával.

Kilátás a mamut elefántcsont fogantyújáról - Dovo Mammut.

Gyártók

A választék széles, de az igazán jó minőségű borotvákat a Dovo vagy a Boker (Németország), valamint a Thiers-Issard (Franciaország) márkák készítik..

Kis videó egyenes borotva gyártásáról, érdekes, érdemes megnézni!

Egyenes borotva: melyik a jobb egy kezdő számára

Minden ember gondolt arra, hogy veszélyes pengével borotválja. Ez a módszer kényelmes - a széles penge miatt a folyamat kevesebb időt vesz igénybe, a nyitott penge lehetővé teszi a hatékony eredmény elérését. A penge élessége lehetővé teszi, hogy megvédje a bőrt az irritációtól - nincs szükség arra, hogy ugyanazon a bőrfelületen többször ecseteljen, lerázza a sörtéket.

 1. Hogyan válasszunk?
 2. Vászon alakja
 3. Penge szélessége
 4. Penge konkávia
 5. Pengefej
 6. Penge acél
 7. Anyag kezelése
 8. Választható kiegészítők
 9. A legjobb gyártók értékelése

Hogyan válasszunk?

A borotválás új módját nem lehet elsajátítani először, a megszokásból bizonyos kellemetlenségeket kell tapasztalnia. A penge karbantartást és időszakos élesítést igényel, a tapasztalat nélküli kezdő gyenge öltözködéssel könnyen tönkreteheti.

Tehát hogyan válasszunk egy egyenes borotvát egy kezdő számára?

Vászon alakja

A pengék többféle formában kaphatók. A csúcshoz közelebb szűkített penge, amely kés vagy szike alakú, a legbiztonságosabb. Ha a hegy túl éles, akkor élesíteni tudja a kerekítéshez.

Penge szélessége

Az 5/8 "vagy 6/8" szélesség megkönnyíti a kívánt borotválkozási szög kiválasztását és fenntartását A túl széles nehéz lesz, megszokásból ez zavarja.

Penge konkávia

A rugalmasság és a keménység kombinációját tekintve az optimális konkávság 1/1. Minél nagyobb a foka, annál könnyebben lehet a pengét kiegyenesíteni és élesíteni..

Pengefej

A kerek fejű borotva segít elkerülni a véletlenszerű vágásokat a nehezen elérhető helyeken.

Penge acél

A leggyakoribbak a szénacél pengékkel ellátott termékek. Elég rugalmasak, könnyen szerkeszthetők. Az ilyen anyagnak számos hátránya is van - törékenység és korrózióra való hajlam, amelyet az alacsony árak kompenzálnak, ezért, kezdve megismerkedni a veszélyes borotvákkal, jobb választani őket.

A rozsdamentes acélból készült borotvák tartósabbak, az élesítés után hosszabb ideig élesek maradnak, de kevésbé hajlamosak az öltözködésre. Ezek a pengék kevésbé rugalmasak, és a borotváláshoz némi készségre van szükség..

A legjobb egyenes borotvák a damaszkuszi acélok. Ezt az anyagot a keménység és a rugalmasság optimális kombinációja jellemzi, az egyengetés után sokáig megőrzi az élességet.

Feltétlenül ellenőrizze a minőségi tanúsítványt!

Anyag kezelése

A funkcionális tulajdonságokat nem befolyásolja, ezért a választás itt ízlés kérdése. A legolcsóbb anyag a műanyag. A fából, csontból vagy szarvból készült fogantyúval ellátott termékek sokkal drágábbak lesznek. Jobb modelleket választani igénytelen minták és túlzott aranyozás nélkül. A jövőben az oxidációs foltok jelentősen ronthatják a toll megjelenését..

Választható kiegészítők

Vásárláskor meg kell győződnie arról, hogy van-e egyenesítő öv a készletben - ha a termék unalmassá válik, akkor nem vágja le jól a hajat. Ha az öv használat közben megsérült vagy elhasználódott, vásároljon az eredeti gyártótól egy öv..

Feltétlenül vásároljon szappant vagy borotválkozó krémet a csúszás javítása és a lehetséges bőrkárosodás minimalizálása érdekében.

Az ellátás egyszerű. A hosszú élettartam fő szabálya - a pengének a lehető legkevésbé kell érintkeznie a vízzel. Ezért borotválkozás után törölje szárazra mindent puha ruhával vagy gofri törülközővel. A zárt tokban történő tárolás nem kívánatos, a fémnek "lélegeznie" kell.

Ha a borotvát hosszú ideig nem használja, vásároljon speciális olajat, és a sérülések és a korrózió elkerülése érdekében rendszeresen kenje meg a pengét..

A legjobb gyártók értékelése

Oroszországban nincsenek nagy borotvagyártók - erre a termékre hatalmas igény volt a szovjet korszakban.

Ezért a minőségi garancia megszerzése érdekében vásároljon termékeket külföldi gyártóktól..

 • Német "Dovo" gyártó. Solingenben gyártva. A cég több mint 100 éve gyárt borotválkozási kiegészítőket, számos népszerű márkát hozott létre;

Egyenes borotvaborotválás: technika és használati szabályok

Az erősebbik nem sok képviselője speciális borotválkozó gépeket használ. Az ilyen eszközök használata egyszerű. Borotvával szinte lehetetlen megsérülni. Más férfiak elektromos autókat választanak maguknak. Az ilyen eszközök leborotválják a tarlót anélkül, hogy befolyásolnák a bőr felső rétegét. Ugyanakkor sok férfinak sikerült megbecsülnie egy ilyen eszköz, mint egyenes borotva, érdemeit.

Mi az egyenes borotva?

Az egyenes borotvák a következő elemekből állnak:

 • közvetlenül a penge;
 • a fogantyú, amelybe a penge belép.

Az egyenes borotvák általában cserélhető éles pengékkel vannak ellátva. Egy férfinak a következő kiegészítőkre is szüksége lesz:

 • sörtés borotvakefe;
 • kő a penge élezéséhez;
 • speciális öv. Ez az elem a termék szélének alakjának korrigálásához szükséges;
 • borotvahab;
 • konténer egy keféhez.

Ezenkívül egy egyenes borotvát használó férfinak szüksége lesz egy törülközőre és egy kis tál forralt forró vízre..

Újonc tippek az egyenes borotva kiválasztásához

Az egyenes borotvák meglehetősen drágák. De a termék kiválasztásakor elsősorban nem a készülék költségeire kell összpontosítani. A kezdőnek figyelnie kell a következő paraméterekre:

 • fej alakja;
 • borotva szélessége;
 • az anyag, amelyből az egyenes borotvák készülnek.

Javasoljuk, hogy cserélhető praktikus pengékkel rendelkező eszközöket vásároljon, amelyek felületén nincsenek igényes minták. Idővel egy ilyen termék elveszíti eredeti vonzerejét. Ha az oxidáció miatt a veszély foltos lesz, akkor koptatóanyagok használatára lesz szükség. Ennek eredményeként az elem aranyozott mintája elhalványul, és a penge rendezetlen lesz. A legjobb megoldás egy félelem metszettel és bélyegzővel, vagy szép aranyozott mintával.

Kezdőnek ajánlott kerek fejű szakállat vásárolni. Ez a borotva kevésbé valószínű, hogy súlyos vágásokat okoz. A kerek fejű mellékletek közé tartozik a Thiers-Issard 6/8.

Érdemes figyelni a fogantyú anyagára. A legolcsóbbak egyenes borotvák műanyag fogantyúval. A következő anyagokból exkluzív markolatok is készülnek:

 • szarvak;
 • faipari;
 • csontok.

A legdrágább és szokatlan a Dovo Mammut termék fogantyúja. A készülék fogantyúja mamut elefántcsontból készült.

Az ilyen borotvák fajtái

A kiváló minőségű félelem meglehetősen drága (körülbelül 20 ezer rubel). Az eredeti olcsó hamisítvány a következő tulajdonságokkal különböztethető meg:

 • az alacsony minőségű félelmeket egy szokásos festékkel készített rajz díszíti. Az ilyen kép vízzel érintkezve, az ujjak megérintésével gyorsan kitörlődik;
 • A hamis, egyenes borotvapengén nincs logó
 • a termék vásznán lévő rajz kissé íveltnek tűnik a síkban;
 • van egy ellátás (az élesítés helye) a csúcs területén, amely egyenes pengével van ellátva. Nincs ilyen hely a termék hátsó részén.

Penge szélessége

A készülék pengéjének optimális szélességűnek kell lennie egy kezdő számára (5/8 - 6/8 "). Ha a penge szélesebb, a borotválás kevésbé mozgékony lesz. Cserélhető keskeny pengékkel rendelkező termék használata esetén nehezebb fenntartani a megfelelő borotválkozási szöget.

Penge konkávia

Hogyan válasszunk minőségi biztonsági borotvát egy ilyen paraméterhez, mint a konkáv? A konkávnak több típusa van:

 • 1/1 (teljes);
 • ½.

Az 1/1 homorúságú termék markáns példája a Dovo Bergischer Lowe borotva, amely szerepel a veszélyes borotvák minősítésében. A kezdőknek cserélhető, teljesen homorú pengékkel rendelkező borotválkozó egységeket kell vásárolniuk.

Penge acél

Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket az acél típusához? Az esetek többségében szénacélból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A legdrágább egyenes borotvák damaszkuszi acélból készülnek. Hasonló cikkeket gyárt a Boker.

Damaszkuszi acélból készült veszélyes terméket csak akkor szabad megvásárolni, ha az ember 100% -ig biztos a termék minőségében. Ellenkező esetben csak egy drága "emléktárgyat" kaphat memóriához, amelyet lehetetlen leborotválni.

A legjobb veszélyes borotvák értékelése

Hogyan használjunk egyenes borotvát?

Az óvatos borotválkozási technika meglehetősen egyszerű:

 1. Először az arcot ecsettel ellátott borotvakefével habosítják. Ezzel párhuzamosan a félelmet egy meleg vízzel töltött pohárba helyezzük.
 2. Az egyenes borotva széles részét az archoz nyomják.
 3. A félelem 40 fokos szögben kel fel.
 4. Az egyenes borotvát a haj növekedésének irányába mozgatják. Ebben az esetben a mozdulatoknak könnyűnek és simának kell lenniük. Ne nyomja meg a bőrt. Ellenkező esetben vágások maradhatnak az arcon..

A védőburkolat acélból készül. Ha nem gondozzák megfelelően, a műszer rozsdásodhat. Borotválkozás után ajánlott a félelmet törölni egy szalvétával.

A borotválkozó egységet vastag anyagból készült speciális tokban ajánlott tárolni. A félelmet gépolajjal kell kenni (30 naponta). Ez úgy történik, hogy a terméken ne jelenjen meg rozsda..

Javasoljuk, hogy rendszeresen élesítse a félelmet. Erre a célra egy kis tömb használható. Az élezőt előre megnedvesítik vízzel. Ezt követően simán haladnak a kő mentén, finoman fogva a pengét.

Az otthoni félelmek élezését csiszolópapírral is végzik. Ezt az élezési módszert azonban nem szabad alkalmazni, ha az egyenes borotva edzett acélból készül..

Az egyszerű farmert is használják az óvatosságra. Ebben az esetben a termék élesítésének folyamata így néz ki:

 1. A nadrágot kifelé fordítva sima felületre terítik.
 2. Tegyen egy kis tömböt a szövet alá.
 3. A félelem a nadrágon csiszolódik (felváltva egyik vagy másik irányba).

A korrekciókat rendszeresen végezzük. Ez a félelem éleinek összehangolását jelenti. A kiegyenesítéshez használjon speciális övet és szövetet vászonból. Ideális esetben az egyengető hevedernek szélesebbnek kell lennie, mint a gyöngy hossza.

Választható kiegészítők

Az erősebb nem képviselőjének ajánlott előnyben részesítenie a borotválkozási ütéseket, amelyek keféi a következőkből készülnek:

 • szintetikus anyagok;
 • vaddisznó sörték;
 • borz szőr.

Vaddisznás sörtés kefék megakadályozzák a benőtt szőrszálakat. Megakadályozzák a gyulladásos folyamat kezdetét. Vaddisznó sörtés ecsetvonások nem ajánlottak érzékeny bőrű férfiak számára. A csukló durva szőrszálai megsérthetik az arcot, ami kényelmetlenséget okozhat. Érzékeny bőrű férfiak számára ajánlott a Balea men Professional Rasierpinsel borotvakefék használata. E vállalat termékeit megnövelt puhaság jellemzi. Ezek a borotvakefék ideálisak az érzékeny bőr számára..

A borotvakefe optimális hossza (az alaptól a hegyekig) körülbelül 10 cm, a nagy termékeket nehéz használni. Ilyen borotválkozási ütemekkel nehéz habot felvinni az arc kis területeire..

A borotvakefe kiválasztásakor figyelmet fordítanak egy olyan kritériumra is, mint a csomó sűrűsége. A csomósűrűség az ecset gyártásához felhasznált halom mennyiségére vonatkozik.

A szintetikus sörtés kefével ellátott borotvakefe meglehetősen olcsó. Nem igényel akkora gondozást, mint a természetes kefékkel ellátott termékek.

Az embernek be kell tartania bizonyos ajánlásokat a borotválkozó kefe gondozásához:

 • az első használat előtt a terméket 2-3 percig meleg szappanos oldatba merítik;
 • Az arcszőrzet eltávolítása előtt a borotvakefe halmát meleg vízbe merítik. Ebben az esetben lágyabbá válik;
 • borotválkozás után a borotvakefét egy speciális tartóra helyezzük lefelé halmozva. A terméket nem szabad zárt helyen tárolni, hagyni kell száradni;
 • a szösz tisztításához az ecset nem használ vegyszereket.

Az egyenes borotvaborotválásnak vannak előnyei és hátrányai. A készülék használata során be kell tartani a megfelelő ajánlásokat.

A legnépszerűbb borotvagyártók

Néhány férfit nagyon érdekel a nem biztonságos borotválkozás. Hatalmasan, néha brutálisan hangzik. Gyakran nagyszerű ötlet ilyen eszköz adományozása. De megszerzése egy dolog, és a helyes használat megtanulása egészen más. Most az eszközt professzionális fodrászatban alkalmazzák.

Ha pengés "félelmet" akar elsajátítani, akkor mentálisan készüljön fel egy időre a jó gyakorlásra, hogy a borotválkozási készségek rögzüljenek. A lényeg, hogy ne siessünk, mindent lassan, nyugodtan tegyünk. Végül is, ha siet, a vágás következményekkel járhat. Segítünk abban, hogy felelősségteljesen kezelje a kérdést. Garantáljuk a hasznosságot és a szórakozást!

Borotvagyártók

Vannak, akik inkább az első "félelmet" vásárolják olcsóbban. Mint ha nem tetszik, azonnal kidobom. Ez a megközelítés alapvetően téves, mert pontosan a vele való első ismerkedéshez kell felelősségteljesen megközelíteni. Az ilyen eszközök népszerű gyártói Anglia, Spanyolország, Svédország, Németország. Ezeket a franciák, az amerikaiak és a kínaiak is gyártják. De mi lesz az oroszokkal?

Az Oroszországban gyártott egyenes borotva jelenleg nincs a hazai piacon, mivel helyébe korszerű importált, újrafelhasználható borotvagépek cserélhető pengékkel rendelkeznek. Az orosz termékek azonban megtalálhatók a magánboltokban vagy az online áruházakban a mesterektől, mert valaki szereti gyűjteni őket, és valaki ajándékként ad el vagy adományoz.

Nincsenek nagy gyártó cégeink. Bár van egy "damaszkuszi műhely", amely ilyen eszközöket gyárt damaszkuszi acélból. Pultjainkon ritkán talál Oroszország gyártót, mert egy ilyen termékre nagy szükség volt a szovjet korszakban..

Ilyen szovjet termékre példa a stiz sportpenge fűszerezés, amelyet a világszint magas értékelése miatt gyakorlatilag a legjobbnak tartanak. Az eszközök sorozatgyártására a ZTV-n (Trud Vacha üzem) került sor, amely 1830-ban kezdődött. A 19. század végét a növény számára a párizsi világkiállítás nagy aranyérme, 1891-ben pedig a New York-i világkiállítás kiállítása jelölte meg. Sokat mond, egyetért?

Most csak néhány vállalat működik teljes mértékben, mert a borotvagyártók mindig versenyeznek egymással a minőség, az eredetiség érdekében..

A jelenlegi ipar képviselői:

 1. "Dovo". Német cég, gyökerei a távoli 1906-ból származnak. Ma sikeresen működik. A gyár Solingen közelében található.
 2. Amerikai gyártású Hart Steel. Viszonylag fiatal struktúra, amelyet 2009-ben alapítottak. A választék nem olyan hatalmas a versenytársakhoz képest, de a pozitív vásárlói vélemények rendszeresen vonzanak új ügyfeleket.
 3. Thiers-Issard. Francia gyártó. 1884 óta dolgozik. A Thiers-Issard meglehetősen erős versenytárs, mivel kizárólag kiváló minőségű anyagokat, kézimunkát, egyedülálló edzési eljárást használ, és sokféle modellt kínál minden ízléshez és árhoz.
 4. "Muehle". A márka Németországból származik. A klasszikus nedves borotválkozás rajongói biztosan azonnal felismerik. Jó minőségű, bár inkább költségvetési lehetőség. A készülék fogantyúján "Solingen" felirat található. Meg kell jegyezni, hogy a gyári élezés nem teszi lehetővé azonnali borotválkozást, mert a szakembernek továbbra is a kefével kell dolgoznia.
 5. Artrazor. Ez egy nyitott kreatív egyesület, egy szabad mesterek klubja, amely új szakembereket vonz. A projektet Frans mester alapította, és a népszerű britva.ru webhely srácjaival együtt folytatja tevékenységét. Kreatív impulzus, vágy saját egyedi termékeik létrehozására egyesítette ezeket a férfiakat a kemény munkában. Ma az artrazor iránti kereslet, gyárt egyengető öveket, kiegészítőket is.

A legnépszerűbb egyenes borotvák

Számos modell létezik, amelyekben a férfiak különösen megbíznak és kedveltek. Az alábbiakban a leghíresebbekről olvashatunk..

Wacker klasszikus

Kiváló minőséget garantáló német gyártó. Exkluzív Wacker piaci termék. A hegy anyaga tiszta szénacél, amely az Ezüst Streel finom mikrostruktúráját tartalmazza. A penge a lehető leg konkávabb, amely borotválkozás után megadja a bőr simaságát. 5/8 ”széles penge. A fogantyú bivalykürtből készül, minden külön elkészített modellnek megvan a maga egyedi mintája, kontrasztja.

Kézzel készített, az alkotás helye Solingen városa. E céget alapító G. Waker eredetiségigazolásával és személyes aláírásával szállítják.

Wacker borodino

A modellt az oroszok és a franciák között 1812-ben megrendezett 200 éves hazafias csata napján engedték szabadon. A modell neve a borodinói nagy csata becsületéből származik. A vászon Napóleon, Kutuzov portréit tartalmazza. Kézzel készített modell, fogantyú - természetes bivalykürt. Egy ilyen anyag természetes tulajdonságai lehetővé teszik a szín, a szerkezet független megváltoztatását.

Boker Arbolito H. Boker & CO

Az Arbolito spanyol gyárban gyártott márkás termék. A Bokert kiváló minősége miatt értékelik, és ennek elegendő oka van: nedvességálló szintetikus fogantyú, amelyet betétekkel díszítenek; Szuper vékony 5/8 ”magas szén-dioxid acél penge; a legjobb spanyol hagyományok szerint készült fej. Manuális gyártás, mintegy 120 különböző művelettel.


Többször intézkedéseket hoztak az élesítési folyamat egyszerűsítésére és gépesítésére. Az egyik megoldás az volt, hogy kialakítottunk egy elválasztó pengével vagy egy élesítésre alkalmas géppel. Az antik üzletek és egyes gyűjtők hasonló 19. századi "reményeket" fűznek a jó megőrzéshez.

Wacker titán

A piac új. 6/8 ”széles penge. A fogantyú szintén szarvból készült. A fej klasszikus, a konkávia teljes. Használat után tökéletesen sima fedés biztosított. Mit ad a titán bevonat? Ennek az anyagnak az előnyei:

 1. Fenntarthatóság.
 2. Ellenálló felület mechanikai sérülésekkel szemben.
 3. Magas korrózióállóság más fémekhez képest.
 4. Jó kopásállóság, hosszú élettartam.

Dovo legjobb minőségű fekete

Egy számunkra ismerős német gyártó kínál költséghatékony, de kiváló minőségű lehetőséget. Még egy kezdő is képes kezelni. 5/8 hüvelykes, 1–2 mélyedéssel a kényelmes borotválkozás érdekében. A magas szén-dioxid-tartalmú penge rugalmas, könnyen élezhető és öltözhető. A fogantyú celluloid, vízálló, kényelmesen megfogható. Ügyeljen arra, hogy beszerezzen egy bőrövet az élesítéshez, mivel borotválkozáskor a vékony széle apró hibákat képez. Minden borotválkozás előtt egyenesítse ki a pengét.

Hogyan készülnek az egyenes borotvák?

Először egy hengeres acél tuskót veszünk. Ez az eredeti keret. Hogy áll az egyenes borotva gyártása szakaszokban, olvassa el az alábbiakat:

 1. Az acél tuskót kemencében melegítik magas hőmérsékletre. Átalakul, mint a gyurma. De az acél "gyurma" hajlékonysága nem olyan magas.
 2. A felmelegített hengerből ezután lapos formát alkotnak. Az extra éleket levágják.
 3. A formát olvadt ólom hozzáadásával grafitporba helyezzük. Ez utóbbi növeli az acél szilárdságát.
 4. Olajfeltöltés. Fűrészporral való portalanítás a jobb felszívódás érdekében.
 5. A pont élesítése. Speciális anyagokkal van bevonva, amelyek fokozzák. Ezután elektrolízis.
 6. A penge elhelyezése a fogantyún.
 7. Végső élesítés szakaszokban. Ez utóbbi a csiszoló helyett bőrszíjjal biztosítja a penge kiegyenesítését a maximális kellemes használat érdekében..

A legdrágább borotva

A párizsi székhelyű Hommage higiéniai termékek szállítója lenyűgöző új terméket mutatott be, amely nagyon nemesfémből - platinából készült. Ez az öröm 30 000 dollárba kerül. Ez a világ legdrágább "félelme", ​​amelynek nagy keménysége, plaszticitása, tehetetlensége van. A cég a higiéniai termékek mellett bőrápolási cikkeket, valamint magas színvonalú spa kezeléseket szállít a férfiak számára..

A hommage terméknek óriási előnye van, eredeti kézműves termék, amely 128 réteg damasztacélból készül. A tok szintén platina, amely megvédi a fémet az oxidációtól. A készüléket tanzániai, meglehetősen ritka fából készült csomagolásban értékesítik..

A legélesebb borotva

A jól kihegyezett „félelem” penge felülmúlja a gép élességét. Ez is elég hosszú, és a férfi egy mozdulattal megtisztítja a megjelenés nagy területét. A vékony szél miatt az arc minden részét legfeljebb 2-szer borotválják. Ha tarlója puha, egyet.

A legakutabb "félelmek" minimális idő alatt pozitív hatást fejtenek ki, mivel a szőrszálak teljesen leborotválódnak, és nem húzódnak ki, mint gyakran előfordul. Ezután a borító irritációja csökken. Nyílt források (felfedezés) arról szólnak, hogy a jól kihegyezett veszélyes penge sarkának széle a világ második legélesebb tárgya (az első egy atomi lézer).

Karcsú macsó

Férfi után talál egy márkás terméket, amely megfelel Önnek, és rokonai, kollégái és kedvesei ezzel a névvel fogják megnevezni. Ha szeret borotválkozni, mindig simán néz ki az arcán, kövesse ebben a bejegyzésben szereplő tanácsokat, és ne felejtse el alkalmazni őket. Kívánjuk, hogy fejlődjön és örüljön sikeres imázsának!

Egyenes borotva: a használat és a karbantartás jellemzői

A férfiak felesleges arcszőrzetének leküzdésére irányuló számos újítás ellenére az egyenes borotva továbbra is keresett és népszerű az erősebb nemek körében. Leggyakrabban ez a férfi vágyának köszönhető, mert meg kell szoknia ezt a borotválkozási módszert, és meg kell tanulnia magas színvonalú eredményt elérni. Néhány embernek soha nem sikerül, ezért továbbra is hagyományos borotválkozási termékeket használnak. De semmi sem állíthat meg egy igazi férfit a cél felé vezető úton..

A borotválás egyenes borotvával elég trükkös folyamat. Ahhoz, hogy megtanulja és teljes mértékben élvezhesse, nemcsak a megfelelő hangszert kell választania, hanem a használatát is. Ezenkívül megfelelően kell gondoskodni róla, hogy hosszú ideig szolgáljon és teljes mértékben teljesítse feladatait. Az egyenes borotva élesítését szakszerű kézzel kell elvégezni, hogy ne károsítsa a szerszámot és meghosszabbítsa annak élettartamát.

Az egyenes borotva előnyei és hátrányai

Az egyenes borotva fő előnye a tartóssága. Egyetlen, még a legmegbízhatóbb és legdrágább gép sem hasonlítható össze azzal, hogy meddig fog élni az egyenes borotva. További előnyei:

 • a borotválás minősége - egyetlen más módszer sem hasonlítható össze azzal az eredménnyel, amelyet a jól kiélezett "félelem" ad;
 • bármilyen kozmetikai termék borotválkozáshoz való felhasználása - hab, gél, szappan, sőt illóolajok, például levendula, olíva vagy jojoba;
 • bizonyos ügyességgel és kézügyességgel az eljárás egyszerű és gyors.

Sok férfi bizonyos tekintélyt és brutalitást tart az egyenes borotva további előnyének, mert ennek megfelelően néz ki. De ugyanakkor érdemes figyelembe venni a "félelem" néhány hátrányát. Közülük a legerőteljesebb érv természetesen a sérülés lehetősége. Különösen igaz ez a szerszám elsajátításának első kísérleteire vagy a penge ügyetlen elfordítására. Ez a hátrány azonban tapasztalatokkal és hozzáértéssel megszűnik..

A második hátrány a költség. Lehetetlen egy fillérért jó minőségű hangszert vásárolni. Mérje fel az egyenes borotva összes előnyét és hátrányát, az ember maga tudja meghatározni, hogy megpróbálja-e elkezdeni a tanulást.

Hogyan válasszunk jó borotvát

Miután elhatározta, hogy kipróbál egy új eszközt a tarló eltávolításáról az arcon, fontos, hogy az ember megértse, hogyan válasszon egyenes borotvát úgy, hogy jó minőségű és hosszú ideig tartson. A szokásos "félelem" egy penge és egy fogantyú, ezen kívül a készlet tartalmaz egy hevedert a borotva kiegyenesítésére. Az eszköz kiválasztásakor figyelni kell azokra az anyagokra, amelyekből készültek. A penge nagy szilárdságú acélból készül, amelynek minősége befolyásolja, hogy egy régi egyenes borotva mennyire lesz hatékony. Egy igazi eszköz évtizedekkel később simán és könnyen borotválkozik.

A fogantyú műanyagból vagy bőrből készül. Az anyag nagyban befolyásolja a költségeket, de ezen nem érdemes spórolni. Inkább vesz egy jó borotvát egyszer, sok éven át, mint rossz minőségben szenved, és végül kidobja a szerszámot.

A borotva kiválasztásakor fontos figyelni a gyártóra. A német vállalatok népszerűek a modern márkák körében, de annak érdekében, hogy valóban jó terméket kapjanak, összehasonlíthatja jellemzőiket egymással. Például egy cserélhető pengékkel ellátott biztonsági borotva funkcionálisabb és hasznosabb lesz, mint nélkülük..

A borotvák gyártásának legjobb vállalatai

A hasonló jellemzők és megjelenés ellenére a különböző márkákból készült egyenes borotvákat nem könnyű összehasonlítani. Végül is minden gyártó igyekszik minél magasabb színvonalúvá és igényesebbé tenni termékét. A modern gyártás vezetői között vannak:

Miután kipróbáltam az összes népi gyógymódot, modern módszert, például viaszokat, borotvákat és egyéb hülyeségeket, végül csalódtam! Lányok, semmi sem segít! A haj úgyis hamarosan vissza fog nőni. De nekem segített... Bővebben >>>
 1. A német Dovo cég több mint 100 éve látja el az igazi férfiakat jó borotvákkal. A mai napig az egyik legnépszerűbb márka.
 2. Az amerikai Hart Steel cég nem is olyan régen jelent meg a piacon, de már megbízható minőségi termékek szállítójaként bevált. A cég borotvái simán és gyorsan borotválkoznak.
 3. Az egyik legősibb borotvagyártó vállalat a francia Thiers-Issard konszern. A különféle borotválkozási eszközök között a legjobb ár-érték arányt kínálja.

Ha először merült fel a borotválkozás vágya ezzel a módszerrel, akkor jobb, ha valamilyen egyszerű modellt vásárol, és megpróbálja megnézni, hogy lehetséges-e végrehajtani a szőrtelenítési folyamatot. És ha örömet és jó eredményeket hoz, akkor vásároljon magának márkás, kiváló minőségű borotvát.

Hogyan használjuk helyesen az egyenes borotvát

Egy ilyen kifinomult borotválkozó eszköz megvásárlása mellett fontos megérteni, hogyan lehet borotválni egyenes borotvával, hogy az hatékony legyen és ne okozzon sérülést. Az első alkalommal, amikor a folyamat lassan megy, finoman meg kell érintenie a bőrt. A műveletsor a következő szakaszokat tartalmazza:

 1. Fel kell készítenie a bőrt, meg kell párolni meleg törülközővel vagy forró vízzel. Borotválkozó smink.
 2. A legjobb, ha a borotválkozást a bőr sík területeiről kezdjük, például az arcukról. Ebben az esetben a borotvapengét körülbelül 30 fokkal a bőrfelületre kell dönteni. Megfelelő dőlés esetén kényelmes csúszás érezhető.
 3. A borotva helyes helyzete a kézben: a mutató-, a középső és a gyűrűsujj a borotva nyakán fekszik, erősen rögzítve a dőlését, és a kisujj megnyomja a "farkát".
 4. Annak érdekében, hogy a penge könnyebben csúszhasson a bőrön, a másik kezével meg kell húznia. Minden alkalommal, amikor kis területet kell feldolgoznia, majd folytassa a következővel.
 5. Először a bőrt kezeljük a haj növekedése miatt, majd ellen. Ez biztosítja a maximális simaságot..
 6. A legnehezebb területek a nyakon és az orr alatt vannak. Borotválja le őket óvatosan és lassan..

Miután befejezte a borotválkozást, öblítse le a smink maradványait a bőréről, és használjon borotválkozás utáni terméket. Antiszeptikus krém vagy festék a legjobb a komplikációk előfordulásának megelőzésére. Ezek a kozmetikumok általában megnyugtatják és megvédik a bőrt a felső réteg eltávolítása után..

Hogyan gondoskodjon a borotvájáról otthon

Annak érdekében, hogy borotválkozó szerszáma hosszú ideig tartson és ne romoljon el, fontos, hogy megfelelően gondozza és tárolja. Ehhez érdemes megjegyezni néhány alapvető szempontot:

 1. Minden használat után le kell öblíteni a "félelmet" a borotválkozási termékek, szappan, hab és szőrmaradványoktól. Jobb ezt folyó víz alatt megtenni, hogy biztosan eltávolítson minden feleslegeset.
 2. Ezután fontos a borotvát megszárítani. A ruhával vagy törülközővel történő szárítás azonban nem a hegyes, hanem az ellenkező oldalról törölje le a pengét. Ezt követően még egy ideig hagyni kell száradni a szerszámot, de célszerű ezt nem a fürdőszobában tenni, ahol magas a páratartalom..
 3. Ritka használat esetén a borotvát rendszeresen meg kell olajozni. Ehhez az olajat mechanikai eszközökhöz, például varrógépekhez használják..
 4. A borotvát a csomagolásában található speciális hevederrel kiegyenesítik. A szakértők azt javasolják, hogy minden használat előtt állítsák be a szerszámot a tiszta és korrekt borotválkozás érdekében. Hogyan kell használni a hevedert az egyenes borotva kiegyenesítéséhez, előzetesen tudnia kell, miután elolvasta az utasításokat.
 5. Egyenes borotvát saját maga élesítheti egy speciális kő használatával. De jobb ezt a folyamatot egy szakemberre bízni, aki helyesen és hozzáértően végzi a munkát.

A "félelem" gondozása nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. De az egyszerű lépések segítenek menteni az eszközt, és mindig biztosak lehetnek annak működésében..

Így az egyenes borotvának megvannak a maga jellemzői és árnyalatai, de ha nagy a vágy az arcszőrzet ilyen módon történő eltávolítására, akkor megtanulhatja, hogyan kell használni és megfelelően gondozni. Ekkor a borotválkozási folyamat egyszerű lesz, és biztosítja a várt eredményt..

Borotva értékelés

Annak ellenére, hogy az emberiség erős fele számára az arcszőrzet feleslegének elleni küzdelemben innovatív találmányok jelennek meg, az egyenes borotvák nem veszítik el helyzetüket. Sok férfi, aki megtanulta a kezelésüket, nem hajlandó előnyben részesíteni az arcápolás egyéb módszereit, mert a "félelem" garantálja a minőségi eredményt.

Egyenes borotva története

Az egyenes borotva feltalálása a Kr. E. Periódushoz kapcsolódik - ezt a funkciót elsőként egy kőkaparó látta el. A katonákat le is borotválták a hajukról, ami nem engedte, hogy az ellenség megragadja őket a csata során. Így megjelent a borotvált arc divatja - kezdték civilizált ember jelének tekinteni. A szakáll nélküli törzseket barbárnak kezdték tekinteni.
Az idő múlásával a borotva többször megváltoztatta az alakját, de kialakítása változatlan maradt. Az akkori fodrászatban veszélyes borotvát használtak széles körben a szőr eltávolítására, csak tapasztalt fodrász tudta kezelni ezt az eszközt. Amíg a 18. században nem találták fel a személyes borotvát, addig a francia Jean-Jacques Perret fából készült burkolatot adott az éles pengéhez. Ezt követően a "félelem" csak a tervét változtatta meg.

Egyenes borotva kialakítás

Az eszköz megjelenése nagyon egyszerű - ez egy fogantyú és egy penge, amelyeket szegecs köt össze. Ennek ellenére a világ legjobb egyenes borotvái műalkotások. A fogantyú védő funkcióval rendelkezik a kés élességének sérülése és elvesztése ellen. Fa, műanyag, valamint állat szarvából vagy csontjából és egyéb anyagokból készül.
A borotva "lelke" a penge. Hálóból, nyakból és lófarokból áll. A nyak (Earl) belső oldalán van egy perforált hullám, amely megakadályozza a vágásokat. A penge vágóélre, hátra, fejre és sarokra oszlik. A modell leírásában a törtekben szerepel egy érték, ami a penge szélességét jelenti (hüvelyk nyolcadik hüvelykében mérik). Egy kezdő számára, hogy ilyen eszközt használjon, a legjobb választás a "félelem" penge szélessége 5/8.
A lapátok szélességének konkávitása szintén törtrészekben van feltüntetve: lehet egyszerű, teljes és mély sugárú horonnyal (1/2 vagy 1/4, 1/1). A homorúság mértéke határozza meg a vágóél alakját: minél nagyobb, annál könnyebb vágni a pengét, és kevesebb élesítésre van szükség. Bármilyen "félelmet" az egész síkkal korrigálnak, ugyanakkor fontos, hogy az élezési szög 12 fok legyen.

Borotva értékelés

A férfiak preferenciái ezen a területen szigorúan egyéniek, de vannak olyan időkben bevált gyártók, akiknek termékminősége kétségtelen. Ide tartoznak: Dovo, Thiers-Issard, Timor, Feather. A világ leghíresebbjei Solingen városának mesterei, akiknek sikerült énekes borotvákat létrehozni. A "félelem" számos más gyártója mellett kitűnt a pengék élezésében jártas tudás terén.

Szerszámokkal borotválva zúgó suhogás hallatszik, amiért énekeseknek hívták őket - ezek a minőségi mércék minden "veszélyre". Ez a város adta a világnak a Timor és a Dovo márkákat. A borotva kiválasztásakor a gyártó minősítése fontos szerepet játszik, mivel a vezető gyártók betartják a kompromisszumok nélküli termékminőséget..
A legnépszerűbb "fenyegetések" TOP-5 a következőképpen néz ki:

Penge szélessége

Előnyök

1. Veszélyes borotva Dovo, fogantyú - gyöngyház utánzata, 5/8 ", 1/1

celluloid gyöngyház utánzattal

100% szénacél (visszaállítja eredeti alakját)

ideális paraméterek, hatékony és kényelmes borotválkozási folyamat, a termék stílusos megjelenése

2. Thiers-Issard borotva, fogantyú - vörös gyémántfa, 5/8

vörös gyémánt fa

szénacél С135

levágja az összes szőrt a gyökérnél, a fa dombornyomás védi a csúszástól, könnyen használható

3. Borotva veszélyes Dovo, fogantyú - ébenfa, 5/8 ", 1/2

100% szénacél (visszaállítja eredeti alakját)

kiváló élezés, kiváló vágási tulajdonságok, stílusos megjelenés

4. Egyenes borotva Timor 309 5/8

szénacél 309

szoros borotválkozást, könnyű mozgást biztosít

5. Borotva borotva Erbe, fogantyú - olajfa, 4/8 hüvelyk

bio olajfa

egészen alulról levágja a szőrszálakat, könnyen csúszik, nem okoz pirosságot és irritációt

Miért választják a férfiak az egyenes borotvákat

Az Opaskamnak versenyeznie kell az elektromos készülékekkel, amelyek a múlt század 70-es éveiben vonzták a piacot, és nem csak. A kézi borotválkozó eszközök divatja a múlt század 80-as évek végén kezdődött, amikor a Dovo különleges, stílusos és kényelmes kiegészítőként kezdte őket elhelyezni. Az egyenes borotva használata nem tűri a kapkodást - a férfinak meg kell állnia és szinte meditatív állapotba kell süllyednie.
Ezenkívül a kéziszerszámoknak számos gyakorlati előnyük van:
• a borotválkozás minősége sokkal jobb, mint a gép;
• bármilyen kozmetikai termék használható;
• ha rendelkezik hozzáértéssel - az eljárás gyors.

A "tudatosságot" stílusos divateszköznek tekintik, amely brutalitást kölcsönöz a képnek. Vannak azonban hátrányaik is - még a férfiak legjobb borotvája is bizonyos készségeket igényel a kezelés terén, és könnyen megsérülhet..

következtetések

Egyenes borotva vásárlása jó nevű gyártótól nagyszerű választás ahhoz, hogy stílusát és férfiasságát adja férfinak. Egy jól ismert márka kiváló minőségű eszköze könnyen használható, sima borotválkozással tetszik és hosszú évekig szolgálhatja a tulajdonosot. Borotvát vásárolhat ajándékba - egy férfi biztosan értékelni fogja az ilyen gondozást.

A világ legjobb "veszélyes" borotvái

Röviden a főről

Miért tartják a Solingen borotvákat a világ legjobbjának, és milyen más márkákra érdemes odafigyelni?

Az egyenes borotvák minden embert vonzanak és érdekeltek, még azokat is, akik elégedettek a műanyag gépek "minőségével". A pengés borotva hűvös acéljában, a penge élességében és a borotválkozási rituáléban van valami férfias és ősember. És mindenki, aki még egy kicsit is felfedezte ezt a rést, hallott már a solingeni borotvákról. Lássuk, vannak-e olyan jók, mint amilyeneket mesélnek róluk, és vannak-e más érdemes gyártók.?

VESZÉLYES MÁZOK "ARANYKORA"

Először volt egy borotva. Azokban az ókorban nem tartották veszélyesnek, csak borotva volt. A központok, még inkább az összes iparág elődei, 2 város volt: a német Solingen és az angol Sheffield. A legnagyobb és legelismertebb iparágak ott indultak és fejlődtek, ami világszerte rengeteg kisebb manufaktúrát eredményezett..

1895-ig nem volt alternatíva, amikor a King Camp Gillette (igen, ez a név lett a márka neve) szabadalmaztatta a "biztonsági" borotvát - egy klasszikus T alakú borotvát. Ennek a széfnek a hátterében a közönséges borotvát "veszélyesnek" kezdték nevezni, így nem volt zavartság.

VESZÉLYES RAZOR "DAL"

Tehát közel jártunk Solingenhez. A sok borotvagyártó közül a város kézművesei kiemelkedtek ügyes pengeélességükkel. Borotvával borotválkozva zörgés hallatszott, amiért "énekeseknek" kezdték nevezni őket. Ez a „dal” tette Solingen-t az etalonnak minden egyenes borotvához..

Ami a második legendás várost - Sheffieldet illeti - borotvájuk nem énekelt, de versenyeznek Solingenékkel. Ez a város nemcsak a "félelmeket" gyártja, hanem az ikonikus borotválkozási termékeket is.

MIK A VESZÉLYES Borotvák legjobb márkái?

Először is jegyezzük meg, hogy a "félelem" egy nagyon egyedi eszköz. És a borotva nem Solingen, és ez normális. De ha igazán tisztességes félelemre vágysz, figyelj a következőkre.

Solingen adta a világnak a timori borotvát. Kétségtelenül méltók a figyelmedre. Ne hagyja ki a japán toll borotvákat sem. Igen, Solingen nem adta őket a világnak, hanem hogy a pengék, hogy ennek a társaságnak a "félelmei" is méltók. Ezeket a borotvákat az online áruházban széles választékban mutatjuk be.

De ne feledjétek, barátok, az egyenes borotva egyedi kérdés. Ha tetszik egy borotva, amelyre nem emlékeztünk a cikkben, írjon róla a megjegyzésekben. Végül is Ön a kiváló minőségű borotválkozás ismerője, akik népszerűvé és keresetté teszik egy adott márka termékeit..

Hogyan válasszunk egy egyenes borotvát

Ha úgy dönt, hogy egyenes borotvát vásárol egy új borotválkozási mód elsajátítása érdekében, ne feledje, hogy nem minden sikerül elsőre, időt kell töltenie a tanulással, és először kellemetlenségeket fog tapasztalni. Van esély arra, hogy úgy dönt, hogy nem borotválkozik így, és választ egy másikat, amelyik a legjobban megfelel. Ezért fontos figyelembe venni az első borotva megvásárlásakor..

Amikor megvásárolja az első borotváját és övét, valami újat próbál ki, ezért vegye ezt a pillanatot megértéssel. Nem szabad azonnal elköltenie körülbelül 25 ezer rubelt. (átlagosan) egy drága eszköz esetében ez meglehetősen jelentős összeg, figyelembe véve a lehetséges "kockázatokat". Sokan kedvelik a veszélyes borotválkozás és edzés folyamatát, de lehet, hogy nem lesz képes rá, és nagyon hamar csalódni fog, és sajnálni fogja a kiadott pénzt. Ezenkívül eleinte fennáll annak a lehetősége, hogy nem megfelelő öltözködéssel károsítja a pengét, vagy elvágja az övet..

Vannak, akik úgy vélik, hogy egy drága borotva fogja elvégezni a munkát. De ez korántsem áll fenn. Még vele sem lesz képes azonnal megelégedni a borotválkozással - először meg kell tanulnia, a gyakorlatban csiszolnia kell készségeit.

Néhány általános irányelv az egyenes borotva kiválasztásához

A következő tippek általánosak. Tudatják Önnel, hogy melyik borotvát válassza a kezdéshez. A borotválás ezzel a modellel sokkal kényelmesebb, mint bármely más fajta. Senki sem tilt azonban néhány tanácsot, hogy figyelmen kívül hagyja és előnyben részesítse azt, ami tetszik.

Tipp 1. Először a legjobb, ha kerek fejű egyenes borotvát használ. Egy ilyen penge megvédi a véletlen vágásokat, ráadásul kényelmesebb és biztonságosabb a nehezen elérhető helyek borotválkozása.
A legveszélyesebb a négyzet alakú fej, míg a belőle bevágások nem jelentenek jelentős veszélyt, gyorsan gyógyulnak, és a bőrfelületen sem marad nyom. Ne feledje: egy négyzet alakú fej bármikor biztonságosabbá tehető, csak meg kell kérnie a mestert, hogy a penge hegyét tompítással és kerekítéssel dolgozza fel..

2. tipp: Minél szélesebb a borotva, annál jobb. A legjobb megoldás az 5/8 és 6/8 közötti tartományban van. Ha túl keskeny borotvát használ, például 2/8 szélességű, eleinte nehezen tudja kiválasztani a megfelelő szöget a kényelmes borotválkozáshoz, és a bőrfelületen tartani.

3. tanács: A többi paraméter összességében nem játszik döntő szerepet a borotva kiválasztásakor. Ide tartozik az anyag, amelyből a fogantyú készül, és annak alakja, a borotva konkávságának mértéke.

Menjen a boltba, és válasszon egy egyenes borotvát

Hogyan védekezhet, és nem kaphat hamis borotvát

A félelem megvásárlása bizonyos kockázattal jár. Jelenleg sok hamisítvány található a piacon, amelyeket Kínában vagy Pakisztánban gyártanak. Kívülről nagyon hasonlítanak az igazi borotvákhoz, azonban alacsony minőségük miatt nincs mód a pengének megfelelő élezésére, és szinte lehetetlen, hogy rendesen borotváljanak. Nagyon valószínű, hogy az alacsony minőségű fém nagyon hamar elkezd omladozni, és minden borotválkozás után meg kell élesíteni a szerszámot. A rossz minőségű borotva fő jele a gyanúsan alacsony ár.

Ne feledje, hogy a jó félelem nem lehet kevesebb, mint 90 dollár. Sajnos még ilyen pénzért ma is belefuthat egy hamis hangszerbe. Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a leggyakoribb jelekkel, amelyek alapján meg lehet különböztetni az eredetit a hamisítványtól:
• A borotva felületén egy szokásos mintát festenek fel. A gyártó nem törődik ügyfeleivel. Még egy jó minőségű borotvával is, ez a minta gyorsan kitörlődik a vízzel való állandó érintkezésről, az ujjakkal való érintkezésről és a törlésről.
• A pengén nincs logó (bélyegző).
• A csúcs területén van hely az élesítéstől (megközelítés), míg a hátsó részen nincs.
• A vászon rajza kissé ívelt a síkban.

Amit tudnia kell, hogy új és minőségi borotvát vásároljon?

Kiváló minőségű funkcionális eszköz megvásárolható közvetlenül a gyártótól, valamint egy szaküzletben, de ez nem elég.

Általános szabály, hogy a borotvákat használat előtt jól élezik és kiegyenesítik a hevederen. De előfordul, hogy a szerszámot élesíteni kell, e célból az élezés szakemberéhez fordulnak (a késhegyező mesterek nem tudnak megbirkózni egy ilyen feladattal). Ellenkező esetben nem tud majd normálisan borotválkozni, és a széle tompa marad - nem borotválja le a tarlót, a szőrszálak elszakadnak, és ez közben kellemetlen lesz az Ön számára.

Hogyan válasszunk borotvát, vagy mit ne vegyünk

Ha egyszer egy széles választékú üzletben van, próbáljon borotvát választani túlzott aranyozás nélkül, felületén semmiféle igényes mintázat nélkül. Idővel mindez kezd kopni, és a borotva elveszíti eredeti vonzerejét. Ez nem fogja kedveskedni, és elidegeníti a potenciális vevőt, ha hirtelen úgy dönt, hogy eladja a hangszert. Sajnos jelenleg szinte minden gyártó szükségesnek tartja termékei díszítését, és valójában hasonlít a cipő sarkának drágakövekkel történő díszítéséhez. Ha oxidációs foltok jelennek meg a borotván, akkor azokat súrolószerekkel kell eltávolítani, ezzel párhuzamosan az aranyozott minta törlődik, a penge kopott megjelenést kap.

Az a gyártó, aki tisztelettel bánik az ügyfeleivel, nem él vissza az aranyozással vagy a rajzokkal, ezzel abszurditásig eljutva. A legjobb megoldás a bélyegző és a metszet, amelyek nem félnek az időtől, az ügyes aranyozástól.

A borotva költsége nem kritikus. Szerszám 5 ezer rubelért. jobban borotválkozhat, mint 25 ezer rubel. Rendszerint egy ilyen felár a márka népszerűségének, aranyozásának, az anyagnak, amelyből a fogantyú készült, a rendelkezésre álló dekorációs részleteknek és egyéb dekorációknak köszönhető, amelyek nem befolyásolják a hangszer funkcionalitását..

Modern borotvacégek

Jelenleg (az egyedi kézműveseket leszámítva) több olyan teljes értékű vállalat működik, amelyek eredeti borotvákat gyártanak. Itt van néhány:

• A Dovo német cég, amelyet 1906-ban alapítottak. A gyár Solingen városa közelében található.

• Az 1884-ben alapított francia Thiers-Issard cég. Pozitívan megalapozta magát a piacon.

• Az amerikai Hart Steel társaságot nemrég, 2009-ben alapították. Jelenleg a választék nem akkora, mint a versenytársaké, azonban csak pozitív visszajelzéseket kapott a fogyasztóktól..

Ne felejtse el a dedikált borotválkozókészletet

Tartalmaz egy öltözködési hevedert és magát a borotvát. Ha sikerült félelmet szereznie, de nincs öv a rendelkezésére, ideiglenesen el kell felejtenie a teljes borotválkozást. Ellenkező esetben az eszköz gyorsan unalmas lesz, nem ér el kényelmes és jó minőségű borotválkozást.

Vegyél egy szabályt, hogy minden használat előtt a pengét az övre kösd. Mindig kéznél legyen. És ne feledje: ahány hamis öv van, annyi borotva.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Erősebb, mint az acél: erősíti és serkenti a haj növekedését

Hogyan kell gondozni a fürtöket, hogy erősítsék és serkentsék a haj növekedését? Megmondjuk, miből áll az ellátás és mely termékek a legjobbak.

A legjobb 7 legjobb hajbalzsam: melyiket válasszuk, előnyök és hátrányok, vélemények

A hajápolásban a gyártók nagyszámú professzionális terméket kínálnak. Az egyik a légkondicionálás. A szakértők javasolják minden alkalommal, amikor samponnal tisztítják a szálakat.