Legfontosabb / Kiemelés

Az egyenes borotvák élezésének alapvető szabályai

Kiemelés

Az egyenes borotva élezése nem olyan egyszerű, mint első pillantásra tűnik. Itt érdemes megfigyelni magát a technológiát, csak a szükséges eszközök és kiegészítők használatával.

Tapasztalt kézművesek tudják, hogyan kell élezni az egyenes borotvát, kezdőknek elsőre nehéz lehet. És lehet, hogy a borotva sokáig nem élesül. De folyamatos edzéssel az eredmény tökéletessé tehető. Fontolja meg, hogyan élezheti az egyenes borotvát.

Veszélyes konstrukció

A "félelem" egyben eszköznek is tekinthető, amely technológiailag részekből áll. Ezeket az alkatrészeket helyesen kell használni. Mint minden eszköz vagy termék, ez is rendelkezik tervezési és technológiai térképpel. Az egyenes borotva élezése előtt tanulmányoznia kell annak kialakítását.

Felépítésében sok részlete van:

 • kettős alap;
 • penge;
 • fej;
 • vissza;
 • megbélyegzés;
 • farok;
 • sarok;
 • kar.

A "félelem" két fő részből áll - egy fogantyúból és egy fém pengéből (penge). Technológiailag biztosítékként egy lyukat képzeltek el a fogantyúban, amelybe a penge "elrejtőzik", hogy senkit ne sértsen meg. Ugyanaz a veszélyes penge szabadon forog a működési tengely mentén, ugyanakkor szigorúan rögzítve van a fogantyú rögzítései között. A fogantyún vannak gerincek, hézagok (erlem), amelyek biztosan megfogják a kezet a szerszámmal. A legfontosabb az egyenes borotva helyes élezése..

A penge szöge 12 fok a vágóanyag maximális tapadásához. A készülék a lehető legtisztábban működik, ellentétben a modern szerszámgépekkel és az elektromos borotvákkal. De nem mindenki tudja használni, sok készségre, edzésre van szükség.

Borotvaélesítő eszközök

A borotvák élezése vagy kiegyenesítése két eszközzel történik - egy kővel és egy övvel. De ez a két folyamat technológiailag különbözik egymástól. Az élesítés után egyenes borotvát kell szerkeszteni. Ezért, mielőtt megtudnád, hogyan kell élesíteni az egyenes borotvát, tudnod kell, mit jelent ez a két kifejezés..

Csak a szakemberek tudják pontosan, hogyan lehet a pengéket kővel élesíteni. Ezenkívül a legtöbb biztonsági borotvát élesítik a gyártás során.

Bármely egyenes borotva élesítése magában foglalja a fém kővé történő fordítását. Erre külön utasítás van. Ebben az esetben a borotvapengéknek a lehető legélesebbnek kell lenniük. Ehhez különböző eszközöket használnak. Ez egy élező öv, kövek, csiszolópapír vagy speciális csiszolópapír.

Élezés után az egyenes éle kiegyenesedik a hevederen. Lehetővé teszi a fémlemez simítását, eltávolítva a szabálytalanságokat és a sorjait. Az öltözködés kötelező eszköz, amely nélkül a mester nem nélkülözheti. Ebben az esetben kétféle öv használatos - függő és fa fogantyúval. A helyes szerkesztés befolyásolja az egyenes borotva állapotát és élesítését.

Időbe telik, mire a kezedbe kerül, és megtanulják, hogyan kell vele dolgozni, mivel az egyenes borotva élezési szögének helyesnek kell lennie, és nem változhat. Ha egy tapasztalatlan kéz megváltoztatja a lejtést, akkor repedések és szabálytalanságok jelenhetnek meg, amelyek után hibák és esetleg sérülések jelentkeznek a borotválkozási folyamat során..

Kőre élezés

Kezdetben egy új borotvát élesítenek a gyárban, csak idővel lehet, hogy a mesternek javítania kell a fémet. Ebben az esetben a borotvapenge éles, ha megvásárolja. Mégsem érdemes megérinteni a vásznat. A jövőben egyenes borotva élezésére lesz szükség.

Sok vállalat élező köveket árul, gyártási anyagukban és működési elvükben különböznek egymástól. A legnépszerűbbek a kedvező árú és jó kivitelezésű szintetikus kövek. Kő használatakor emlékezni kell arra, hogy a borotvapengék érzékenyek bármilyen durva mechanikai hatásra.

Hogyan lehet helyesen élesíteni az egyenes borotvát? Az élesítés megkezdéséhez ki kell választania a megfelelő követ. Jelenleg a szintetikus kövek egyre népszerűbbek. Nem túl drágák, így a végeredmény sem rosszabb. De még mindig vannak olyan szempontok, amelyekre az új vevőnek figyelnie kell:

 • a termék alakjának meg kell tartania, nem hajlítania;
 • nincs mentesítés;
 • a munkafelület homogén, finom szemcsés;
 • a kövön ne legyenek sűrű csomók;
 • egy bizonyos méretű bár, ott 50 * 150, 70 * 200, 60 * 180.

Hogyan lehet élezni az egyenes borotvát otthon? Ehhez ügyességre és tapasztalatra van szükség, így egy kezdő valószínűleg nem tudja elérni az eredetileg kívánt eredményt. Ezért megkérheti a szakembereket, hogy borotváljanak egyenes borotvával. Vagy próbáld meg magad csinálni mindezt.

Élesítő kőre tehát csak szélsőséges esetekben van szükség. Ha mégis használnia kellett, akkor nem szabad elhanyagolnia a technológia szabályait. Utasítások az egyenes borotva élezésére:

 • a követ kissé meg kell nedvesíteni vízzel;
 • két ujjal magabiztosan kell tartania - mutató és hüvelykujj;
 • rögzítse a fésűt és a pengét a kezében, hogy közben ne "járjanak";
 • helyesen vezeti a pengét a kő mentén;
 • élesítse a penge másik oldalát ugyanúgy az előzővel ellentétes irányban (bontsa ki a pengét és élesítse felfelé haladással).

Hogyan lehet helyesen élesíteni az egyenes borotvát otthon? Technológiailag a folyamat egyszerűnek tűnik, de a valóságban nem az. Élesítéskor elég nehéz fenntartani a megfelelő dőlésszöget. Gyakorlásra van szükség. Ezenkívül ne nyomja meg erősen a folyamatot, a mester mozgásának simának és magabiztosnak kell lennie..

Övpánt

Hogyan lehet szerkeszteni a felhelyezhető egyenes borotvát? Egyesek szerint élesíteni kell, de ez baj. Csak az övön uralkodnak. Az ebben a mesterségben használt övek egyik oldala általában tiszta bőr, a másik pedig szövet hátlapja. Az öv kiegyenesítése a funkcionális felület feszességének és szögének pontos szabályozása mellett történik.

Hogyan lehet szerkeszteni az egyenes borotvát? Technológiailag követni kell a sorrendet: minden ötven bőrvezetésnél tizenöt szövetvezetéket cserélnek ki. Az öltözködés során a legfontosabb szabály a penge dőlésszögének és maga az öv feszültségének figyelése..

Mielőtt a biztonsági borotvát élezné egy övön, ellenőriznie kell az összes kezdeti paramétert. A kötszer szélességének szükségszerűen meg kell egyeznie a kötés legveszélyesebb pengéjének szélességével. Egyébként, ha az öv kisebb, mint a penge, akkor a munka során el kell tolnia a penge területét annak érdekében, hogy mindent egyenletesen kiegyenesítsen.

A hevedernek feszesnek kell lennie, különösen, ha az akasztó hevedert használ. Szerkesztéskor nem szabad különösebb erőfeszítéseket tenni. Ha a heveder leszakad a horogról, vigyázzon, hogy ne vágja le magát az éles pengével, amely ha kényszeríti, le is ugorhat a kezéről, és nem tudja szerkeszteni az egyenes borotvát..

Az övegyenesítési technológia megfelelő betartásával, a helyes hajlás és feszültség mellett a mester jellegzetes visszhangot hall.

Csiszolópapír vagy csiszolópapír

Egyenes borotva (élezés) alternatív módon állítható elő. Az öv és a kő alternatívájaként csiszolópapír vagy csiszolópapír használható. De ebben az esetben van néhány árnyalat..

Hogyan lehet élezni az egyenes borotvát otthon csiszolópapírral? Ma meglehetősen nehéz megtalálni a szükséges csiszolópapírt, több mint 2000 szemcseméretre van szükség. Ezért a tapasztalt kézművesek ezt a módszert általában övvel kombinálják. A kezdőknek még nem szabad gyakorolniuk..

Hogyan lehet egyenes borotvát élesíteni otthon

Az egyenes borotva otthoni élezése nem különbözik a fentiektől. Mivel nem számít, hogy a borotva a szalonban vagy otthon a gazdája kezében van-e élesítve, csak annyi a különbség, hogy a mester több tapasztalattal rendelkezik ebben a kérdésben, és mindent könnyedén meg tud tenni. A technológiai rendet senki sem mondhatja le.

Gondozás és tárolás

Az egyenes borotvát (ami nagyon fontos a helyes élezéshez) megfelelően kell tárolni. A hangszer tárolása azért fontos, mert a lehető leggyorsabban romolhat. Ezért a kérdés után: hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát, el kell gondolkodnia annak megfelelő tárolásán.

Ha egyenes borotvát nem használnak gyakran, borotválkozás után a pengét alaposan le kell öblíteni, szárítani és csomagolni. A tárolás jól szellőző helyen, csomagolásban történik. Semmilyen esetben nem fekszik veszélyes penge, ez a tárolás legszigorúbb megsértése.

Ha a penge folyamatosan használatban van, tanácsos még egy vagy két szerszámot készleten tartani. Ez lehetővé teszi, hogy az eszköz sokkal tovább működjön..

A raktárban lévő fémnek munka után "pihennie" kell. Parafinnal kenhető egy olyan penge, amely hosszú ideig nem tervezi elérni. Akkor sokáig nem jelenik meg a kérdés, hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát.

Néhány tipp

 • Az egyenes borotvapántokat megfelelően kell tárolni. Az övnek tiszta, sima, foltos és külső sérülésektől és horpadásoktól mentesnek kell lennie. A hibák nem megengedettek, és helytelen tárolás esetén felmerülhetnek. A kiegyenesítés előtt az övet gondosan ellenőrizni kell, ha szükséges, meg kell tisztítani. Helyesen tárolja az övet - zsírozza a vásznat egy speciális pasztával, miközben az üresjáratban van, miközben ne engedje, hogy más tiszta alkatrészekkel érintkezzen.
 • Hogyan lehet beállítani a borotvát egy hevederen, és hogyan kell helyesen tárolni? Sok otthoni kézműves hibája, hogy az övet hajtogatva tartja. Tehát az öv meghajlik és hibák keletkeznek, ami lehetetlenné teszi a munka hosszú ideig történő használatát, cserét igényel stb. Célszerű a veszélyes penge kiegyenesítésére szolgáló övet külön zárt szekrényben tárolni, megakadályozva, hogy por kerüljön rá. A por elrontja a kopásképességet, még akkor is, ha a szem számára sem észrevehető.
 • Bármely borotva élesítésének van egy másik fontos szabálya - a penge megfordítása. A fém penge (penge) szélének átfordítása szigorúan tilos, mivel fennáll az öv elvágásának és az él törésének veszélye.
 • Manapság kevesen használnak penge borotvát, a modern technológiák megtérítik magukat. De megmaradt az izgalomkeresők kis százaléka, akik inkább tisztelegnek az ókor előtt. Itt lesz az ízlésed szerint a veszélyes penge. Fontos itt az öv bármelyik borotvájának élezése és kiegyenesítése..

Sokan összehasonlítják az egyenes borotva élezését egy meditatív tevékenységgel. Ennek pedig van értelme, mert az elejétől a végéig az egész folyamat leköti a mestert, minden figyelmét, és teljes koncentrációt igényel. Egy ember részt vesz a folyamatban, ezáltal keménynek és bátornak érzi magát, aki ilyen hideg fegyvert használ.

Az egyenes borotva otthoni élezésének szabályai

A félelmet általános borotválkozási eszköznek tekintik. Idővel az élek unalmasak lesznek. Az egyenes borotva élesítése szükséges a vágó újjáépítéséhez. Az élesítés megkezdése előtt meg kell állapítania, hogy a borotva valóban unalmas..

Miért unalmas a borotva

A penge élességének csökkenése csak kihegyezett műszerekkel figyelhető meg. Az élezési eljárás a borotva peremének csiszolóanyaggal történő csiszolása. Az eredmény egy élvonal. A penge vágó részének eltompulása akkor jelentkezik, amikor deformálódik. Az okok a következők:

 • a fémrész oxidációja;
 • a kristályrács deformációja a kritikus hőmérséklet elérésekor;
 • kölcsönhatás a vágandó anyag részecskéivel.

A mikroszkópos érdesség borotválkozás közben ragaszkodik egymáshoz. Ennek eredményeként a fém elveszíti a molekulákat, amikor kölcsönhatásba lép a szakállszőrrel.

Élezési követelmények

Az egyenes borotvát a gyárban élesítik a gyártási folyamat során. Az alkalmazás eredményeként a pengét időben ki kell javítani, miközben a szabálytalanságokat és a sorjait eltávolítják. Ha összetett hibát észlelnek, akkor csiszolóanyagot kell használni a fémréteg eltávolításához az élezés során.

Alapvető követelmények az élezőkőre az egyenes borotva helyes élezési szögéhez:

 • a csiszolóanyag felületének egyenletes szemcsésnek kell lennie;
 • alakstabilitás élesítéskor;
 • minimális mennyiségű szuszpenziók szétválasztása.

Az eszköz szerkesztése érdekében speciális öv kerül beszerzésre. Készülhetnek bőrszalag formájában, valamint rögzített vászonként, fa nyéllel. A szélesség kiválasztásakor a borotva munkafelületének hossza vezérli őket. Ez a feltétel lehetővé teszi a teljes penge egyidejű feldolgozását..

Speciális csiszoló pasztát kell felhordani az öv felületére, ha az öltözködési folyamat nem vezetett a várt eredményekhez. Néhány anyagnak gyárilag van paszta.

Egyenes borotva beállítása

A munka elvégzésének módjai

Az egyenes borotva élesítéséhez a mesternek bizonyos kezdeti képességekre van szüksége. A szerszám penge érzékeny; az élesítési hibák aprózódást és mikrorepedéseket okozhatnak.

Az öv használata

A hevedert az egyenes borotvapenge kiegyenesítésére használják. A készülék kétoldalas, egyrészt bőrruhával, másrészt közönséges ruhával készül. Mindkét oldal eltérő koptató szemcsemérettel rendelkezik. Az öltözködés során a kézművesnek 50 átengedést kell tennie a bőrön, majd 15 át a szöveten. A következő sorrend figyelhető meg:

 • a munkafelületet síkra helyezzük az anyagra;
 • a huzalozást egy fésűszövettel hajtják végre a haladási irányban;
 • az él meghajlása enyhe nyomással elkerülhető;
 • elérve az öv szélét, ismételje meg a mozgást az ellenkező irányba;
 • minden manipulációt kis sebességgel hajtanak végre, különben az él tompa lesz, vagy a kéz elvágódik.
Élezés övvel

Kő élezése

Csiszolókövet használnak abban az esetben, ha a penge munkaszéle jelentősen károsodik. Az ilyen módon történő gyakori élesítés a fém idő előtti kopását eredményezi. A parancsnoknak be kell tartania az alábbi utasításokat:

 • a csiszoló rudat vízzel megnedvesítik;
 • a borotvát mindkét oldalon az index és a hüvelykujj megnyomja;
 • a fésűt és a munkafelületet egyszerre nyomják a kőhöz;
 • a szerszámot a teljes pengével a kő felett vezetik;
 • a rúd legszélső pontján a borotvát a másik oldalával elfordítják, és az ellenkező oldalát feldolgozzák;

A feldolgozás során be kell tartania néhány szabályt:

 • mozgáskor kis nyomóerővel tartsa fenn a penge teljes síkjának és a rúdnak a kölcsönhatását;
 • tartsa az erőfeszítéseket mindkét oldalon;
 • a sérülések elkerülése érdekében szalagot ragasztanak a fésűre.

Hogyan válasszunk egy követ a borotva élesítéséhez

A szerszám élesítésre kerül a gyártási folyamat során, de a feldolgozás magánműhelyben végezhető. Így elértük a munkaszél szükséges élességét. Ezt a módszert akkor alkalmazzák, ha a penge hibája nagy - miközben mikrorepedések, sorja és peremdarabolás figyelhető meg.

Sok gyártó van, és mindegyik márkának más és más a műszaki jellemzője. A szintetikus anyagokból készült kövek nagy teljesítményűek.

Hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát

Az otthoni egyenes borotva élesítése érdekében saját kezűleg vásárolnak egy szintetikus csiszoló rudat. Ebben az esetben övre is szükséged lesz a végleges egyenesítéshez, valamint a felhordás során a paszta kikészítéséhez. Ellenőrizheti az élesség élességét a kezén lévő haj segítségével.

A félelem élezésének lépései

Otthon a pengét három szakaszban élezik:

 1. Durva a penge élének feldolgozása. Ebben az esetben a vágó rész geometriájának megsértése helyreáll. eltávolítják a forgácsokat, horpadásokat, valamint a vágási rész megnövekedett sugarát.
 2. A penge éle a cél alakjához hozza. Ezzel egyidejűleg elérjük a vágórész pontos méreteit, valamint eltávolítjuk az első lépéstől származó mikrokárosodást..
 3. Egyenes borotva kiegyenesítése az éles penge elérése érdekében.

Az élezés megkezdése előtt ajánlott ellenőrizni a pengét. Ez a módszer határozza meg a feldolgozás eszközét. A mester durva vagy finom szemcséjű csiszolóanyagot készít elő.

Felkészülés az egyenes borotva élesítésére

A penge gondozása az élezés között

Egy speciális eszköz különleges ellátást igényel:

 • használat után ajánlatos öblíteni a pengét, majd ruhával szárazra törölni;
 • száraz helyen, szellőzés mellett, nedvesség hiányában kell tárolni;
 • ha a szerszámot ritkán használják, a munkafelületet paraffinos vegyülettel kell bevonni;
 • a gyakori használat a vágóél idő előtti kopásához vezet, ebben az esetben vásároljon tartalék borotvát.

Óvatosan kell kezelni az egyenes borotvát, időben javítani kell az övön. Ne dobja a szerszámot vagy vágjon kemény anyagot.

Hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát - 3 barkácsolási módszer otthon

A "félelem" vagy egyenes borotva egy eszköz az arc és a nyak szőrének eltávolítására. A férfiak körében a mai napig népszerű. A borotvaborotvák vagy elektromos készülékek irritálóak lehetnek. A "félelem" használata nullára csökkenti az ilyen kockázatokat. A készüléket tapasztalt fodrászok és fodrászok, valamint otthon használják. A borotválkozás és a bőr előkészítésének szabályainak betartása a lehető legbiztonságosabbá és fájdalommentesebbé teszi az eljárást. A tarló hatékony eltávolítása érdekében ajánlott a penge élesítése. Minden embernek ismernie kell a szerkesztés szabályait. A borotvával végzett minden kezelést gondosan és pontosan kell végrehajtani, mivel a pengéi nagyon élesek. A borotva használatakor bizonyos kockázatok vannak. Ezek azonban nem többek, mint a hagyományos borotvával történő borotválkozás kockázatai..

Mi szükséges az egyenes borotva élesítéséhez és egyenesítéséhez

Működés közben a "félelem" tompul. Bizonyos esetekben, ha helytelenül használják, akkor meghajlik. Ezért időről időre meg kell élesíteni vagy ki kell igazítani a készüléket. Általában 3-5 eljárás után a bőr övön uralkodnak. Ez lehetővé teszi, hogy kisimítsa a fém penge szélén található kisebb hibákat. Ütések, magasból történő leesés vagy más fémekkel való érintkezés súlyosan károsíthatják a készüléket. Ebben az esetben rendbe hozzák, és az élességet megújítják az élező kövek segítségével. Ez eltérően történik, mint a kés vagy az olló élezése. A folyamat összetett, meglehetősen veszélyes. A borotválás minősége és a borotva tartóssága azonban a kivitelezésétől függ. Készségek hiányában jobb borotválkozni egy mesterrel, aki megmutatja, hogyan kell helyesen és biztonságosan élesíteni.

Az élezés és az öltözködés különböző folyamat. Az első változatban állítólag egy éles pengén távolítja el a felső fémréteget. A másodikban - őrlés a sorjától és a szabálytalanságoktól. Ezekhez a manipulációkhoz szüksége lesz:

 • élező öv;
 • finomszemcsés kő;
 • speciális csiszolópapír vagy csiszolópapír.

Hogyan lehet otthon élesíteni

Mielőtt megkezdené ezt a folyamatot egy kőn, ne feledje, hogy a fém penge vékony és érzékeny. Egy rossz mozdulat, és különféle hibák jelennek meg az eszközön. Időre, az utasítások szigorú betartására és türelemre van szükség ahhoz, hogy ismereteket, tapasztalatokat és készségeket szerezzünk a "félelem" élesítéséhez. Tehát a manipulációkat a következők segítségével hajtják végre:

 • élező kövek;
 • csiszolópapír, bőr;
 • bőr öv.

Hogyan lehet gyorsan élesíteni csiszolópapíron

Ez a cucc nagyon népszerű az újoncok körében. Az elv hasonló az öv használatához. A vékony penge károsodásának elkerülése érdekében azonban a megfelelő papírszemcsét kell kiválasztania. Az élezési szög nem haladhatja meg a 30 ° -ot. Az eljáráshoz a következő eszközökre van szükség:

 • csiszolópapír vagy csiszolópapír;
 • víz és sík felület.

Hogyan lehet megfelelően élesíteni a borotválkozó köveket

Ezt a lehetőséget leginkább szakemberre lehet bízni. Otthon nagyon nehéz kiválasztani a kő szemcseméretét. Ha azonban a „félelem” penge megsérül, megpróbálhat egy kőtömböt. Laza fenék és lapos felületen történő takarmányozás esetén ajánlott durva csiszolószert használni. A penge felületének kiegyenlítése és az élesség helyreállítása a kövön a következő manipulációkat tartalmazza:

 • a követ vízzel megnedvesítik;
 • egyik keze borotvát tart;
 • a második rögzíti a fésűt és a penge végét;
 • a gép végig fut a rúdon;
 • a második oldalt megfordítják és megnyomják;
 • többször ismételje meg, amíg a hibákat ki nem javítják.

A borulás a fésűn keresztül történik. Ez megakadályozza a készülék károsodását. Kevés embernek sikerül először élesíteni a pengét. A kőnek megfelelő alakúnak kell lennie, homogén, finom szemcsés szerkezettel, csomók és nagy zárványok nélkül. Az ideális rúdméret 50x150 cm. A szemcseméret 4000-8000 mikron.

Az élezést hatékony, de drága technológiának tekintik. Ahhoz, hogy unalmas borotvát hozzon rendbe, 2-3 rúdra van szüksége. A szakértők azt javasolják, hogy az eljárást speciális műhelyekben végezzék el.

Az övön

Ez a módszer a leggyakoribb. Kétféle öv használható:

 • felfüggesztett;
 • fa fogantyúval.

Az elsőt a független feszültségszabályozás jellemzi. Ezért inkább keresett. Az öv szélességének olyannak kell lennie, hogy a penge teljesen befogja. A fa fogantyúval ellátott övek a legjobbak a kezdőknek. A termék rögzített és állandó feszültségű.

A konkáv szerkesztése

Bármilyen típusú övek használatával az ember maga is elsajátíthatja a "félelem" helyes kijavításának képességeit. Lépésről lépésre:

 • a penge széles oldalával az öv felületén helyezkedik el;
 • enyhe préseléssel végig hajtják rajta;
 • átfordul a gerincen, és az ellenkező irányban tartják.

A mozgásoknak simaaknak kell lenniük, hirtelen mozdulatok és erős nyomás nélkül. Ez megakadályozza az esetleges sérüléseket és vágásokat, és nem károsítja az öv integritását..

Add át, hogy élesítsd vagy élesítsd magad: minden előnye és hátránya

Ha egy férfi nem ismeri az élesítési eljárást, ajánlott szakemberhez fordulni. Ez utóbbi tudja, hogyan kell helyesen végrehajtani az eljárást, és milyen szemcseméreteket kell használni. Otthon övvel vagy csiszolópapírral kiegyenesítheti a gépet. Ezek az eljárások a legkevésbé veszélyesek a lehetséges sérülések szintjét tekintve. A hónalj borotválkozását itt találja.

Az élesítés hatékony, ugyanakkor biztonságos módja a lézeres módszer.

Készítsen egyenes borotvát saját kezével

Ez meglehetősen bonyolult és időigényes folyamat. A gép elkészíthető, ha rendelkezik a szükséges anyagokkal és felszerelésekkel. Tehát a következő típusú acélokat használják:

 • széntartalmú;
 • damaszt;
 • rozsdamentes;
 • mágneses;
 • ezüst.

Ellenkező esetben alacsony minőségű kézműves gépet kap..

Gondozási és karbantartási, tárolási szabályok

A készüléket gondosan kell tárolni, és helyesen kell használni. A fő tényező a minimális nedvességtartalom és a vízzel való érintkezés. Használat után óvatosan törölje le a borotvát alkohollal átitatott puha ruhával. Ne használjon forró vizet és sav-bázis oldatokat. Mechanikus sérülés és leesés nem megengedett. Hosszú távú tárolás a penge paraffinolajjal történő kezelését jelenti.

Óvintézkedések és lehetséges következmények

Az első alkalommal a borotvát óvatosan, simán és óvatosan kell áthaladni a bőrön, hogy elkerülje a károsodást. A készüléket nedves módszerre használják. Ez megakadályozza az irritációt, a bőrpírt és a növekedést. A lényeg, hogy ne vezesse vízszintesen a pengét. Ebben az esetben jobb, ha kissé kinyújtjuk a bőrt. Rossz élesség esetén a vékony pengén homorúság jelenhet meg. Ez vágásokhoz és irritációhoz vezet..

Videó

A videó bemutatja, hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát:

Következtetés

 1. Egyenes borotva - éles pengés eszköz az arc tarlóinak eltávolítására.
 2. A hatékony és biztonságos borotválkozáshoz élesítést és öltözködést igényel.
 3. Az élezés eltávolítja a vágóelem felső fémrétegét.
 4. Az öltözködés homok egyenetlen.
 5. Az eljárás otthon elvégezhető bizonyos készségekkel és az utasítások betartásával.
 6. Javasoljuk az elővigyázatosság és a tárolási szabályok betartását.
 7. Borotvát csak saját kezűleg készíthet, ha rendelkezik kiváló minőségű acéldal és a szükséges eszközökkel..
 8. Az élezéshez és az öltözködéshez őrlőkövet, övet, csiszolópapírt vagy csiszolópapírt használnak. Azt is javasoljuk, hogy ismerkedjen meg ebben az anyagban.

Nézze meg a legjobb kozmetikai termékek napi választásainkat

Hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát: öv vagy kő?

Árnyalatok

A klasszikus egyenes borotva ("félelem") lehetővé teszi az ember számára, hogy hatékonyan kezelje az arcán növekvő tarlót. A jó borotválkozás csak éles pengével lehetséges. Az egyenes borotva élesítését legalább 2-3 havonta el kell végezni. Az eljárást otthon egyedül végzi. Helyes végrehajtása a jó eredmény elérésének kulcsa..

Sok férfit érdekel az a kérdés, hogyan lehet egyenes borotvát élesíteni otthon. Az élezés a szerszám vágóélének megmunkálásából áll.

A régi "félelem" pengéjének élesítéséhez fokozatosan kell eljárni:

 1. Durva élezés. Az eljárást a laplemez (hegy) vágóélét képező vezetékek geometriájának helyreállítására vagy korrigálására hajtják végre. Ebben a szakaszban megoldódik a forgácsprobléma, kijavítják az él oldalra hajlásait.
 2. A hegy és maga a laplemez befejezése. A manipuláció hasonló a fémmegmunkálás csiszolásához. A második szakaszban elértük a csúcs pontos méreteit és a penge felületének tisztaságát. Az átfedés eltávolítja a kockázatokat a kezdeti szakaszban alkalmazott csiszolóanyag után.
 3. Szuper vékony metszőforma öltözködéssel.

Hogyan lehet egyedül élesíteni egy unalmas egyenes borotvát:

 • az élezés a sérülés kockázatával járó manipuláció. Tartsa be a biztonsági előírásokat!
 • a vágóél meghajlásának elkerülése érdekében gondoskodjon az egyengető szalagok szoros feszítéséről;
 • mindenképpen határozza meg a helyes élezési szöget;
 • ne nyomja meg erősen a pengét. Ellenkező esetben fennáll a károsodás veszélye. A pengének mindig szorosan érintkeznie kell az élező felületével;
 • amikor mindkét irányban mozog, próbálja meg biztosítani, hogy a penge nyomása azonos legyen. Ellenkező esetben a szerszám egyenletes élesítése nem fog működni;
 • előzetesen lezárja a fésűt elektromos szalaggal, hogy ne karcolja meg;
 • a "félelmet" maximális élességre fokozhatja, ha a vágóél vastagságát minimálisra csökkenti. A hegy azonban törékennyé válik.

A borotva élességének optimális mutatója az a képesség, hogy könnyedén, könnyedén levágja a hajat "a súlyon".

Kiképzés

Az előkészítő szakasz magában foglalja a borotválkozó eszköz geometriájának előzetes becslését, hogy kiderüljön, melyik élezőre van szükség (durva vagy finom).

Értékelje a geometriát úgy, hogy a műszert sík felületre (lehetőleg üvegre) helyezi. Érintkeznie kell a takarmányokkal és a borotvafejjel. Ha a metszés szélétől és a hátlaptól való illesztés nem elég szoros, akkor a durva csiszolószereket részesítik előnyben.

A szerszám geometriáját két oldalról értékelik.

Tanulmányozza a metszésvonal egyenes voltán a "félelmet". Ha van geometriai hiba - "fordított mosoly" -, ez nem ad lehetőséget a csípés helyes élesítésére. Meg kell javítani.

Szükséges eszközök

A borotválkozó eszköz működési állapotának fenntartása lehetővé teszi a következők használatát:

 • kövek;
 • élező öv;
 • csiszolópapír.

A penge "félelem" a gyárban élesebbé válik. A további felhasználás csak rendszeres szerkesztést igényel. Csiszolásról beszélünk, amely lehetővé teszi a sorjainak eltávolítását, az éle szintezését. Ha a penge megsérült, élesítéshez folyamodnak, amely magában foglalja a kő használatát és a penge részleges eltávolítását..

Az egyenes borotvaélesítő köveknek:

 • egyenletes finomsággal kell jellemezni (mutató - 4000/8000);
 • formában tartani;
 • nincsenek agglomerátumaik (sűrű csomókról beszélünk);
 • ne adjon bőséges felfüggesztést.

A kiváló eredmény elérése érdekében a szakemberek a következőket javasolják:

 • Élesítő rúd Super Stone Naniwától;
 • köszörülő kő Ganzo SPEP600 a Ganza cégtől.

Javasoljuk továbbá egy "Iron Grip" élesítő (élesítő gép) vagy egy hazai gyártó K03 profilú élező eszköz - Technológiai Stúdió "Profile" (Profil).

A penge "félelem" egy öv segítségével kiegyenesedik. A szélesség mutatójának nagyobbnak kell lennie, mint a penge hossza, hogy biztosítsa a szerszám teljes felületének egyenletes feldolgozását.

A szerkesztés bőrszíjon (vagy szöveten) történik. Súroló paszta nem szükséges. Finomhangolásra használják, amikor szerkesztéssel lehetetlen jó eredményt elérni..

A csiszolópapír, a költségvetési eszköz, használható élesítéshez, de nem kívánatos. A borotválkozás használata után nehéz lesz.

A szakemberek azt javasolják, hogy durva "csiszolópapírt" (P320) használjon az első feldolgozáshoz, ha komoly élesítésre van szükség.

Biztonsági technika

 • építő szemüveggel védje meg a szemét az élező rúd szilánkjaitól;
 • vegyen fel vastag szövetből készült kesztyűt a kezére, hogy megakadályozza az őrlőkő gondatlan kezeléséből eredő sérüléseket és a pengén felhalmozódó fémrészecskékkel való fertőzést;
 • lassan élesít, koncentrálva a folyamatra, hogy elkerülje a vágásokat.

Hajlásszög

A gyárban beállított borotva szöge nem változtatható meg. 12 fok van. Ez a jelző biztosítja a maximális tapadást a vágóanyaghoz..

Élezési módszerek

A jó eredmény eléréséhez ügyességre van szükség. Kényelmesebb otthon élesítő szalagot használni. Nehezebb elsajátítani a kővel történő élezést. Egyetlen rossz mozdulat elegendő a borotva károsodásához. A szakértők azt tanácsolják, hogy végső esetben használja a rudat - amikor a pengét nem lehet övvel élességre élesíteni.

Gondos borotvaápolás: Egyenes borotva élesítése

Működés közben az egyenes borotva unalmassá válik, néha meghajlik, és szerkeszteni vagy élesíteni kell. Egy ilyen szerszámot minden használat előtt fel kell kötni. A szerkesztés nem élezi meg a vágóélet, csak kiegyenlíti a fém széleit és a rajta található apró hibákat, így egyes esetekben ez nem elegendő. Például ütések, esések vagy a penge kemény felülettel való érintkezése után meg kell céloznia egy ilyen szerszámot élesítő kövek segítségével..

Annak ellenőrzéséhez, hogy az egyenes borotva pengéje elég éles-e, a szerszámot felfelé kell állítania a pengével, és a hajat a tetejére kell vinni (merőlegesen a vágóélre). Ha kettéválik, alig érinti a pengét, a szerszám elég éles és készen áll az indulásra.

Ha az övön történő kiegyenesítés nem elegendő a félelem élességének megújításához, akkor kőre kell élezni. Másképp történik, mint egy kés vagy olló élezése. Ez a folyamat meglehetősen összetett és specifikus, és az eszköz hatékonysága, borotválkozási minősége és élettartama a megvalósításától függ. Ezért ideális esetben a megfelelő tudással, készségekkel és tapasztalattal rendelkező mester élesíteni fogja a borotvafélelmet.

Mi szükséges az egyenes borotva élesítéséhez és egyenesítéséhez

A pengeborotva gyárilag ki van élezve, és csak rendszeres öltözködést igényel - csiszolást a sorjától és az élek egyenetlenségeitől. De ha a penge megsérült, kővel kell élesíteni. Ez az eljárás magában foglalja a fémlemez egy részének eltávolítását.

A félelemre vonatkozó élezők fő követelményei:

 • homogén finomszemcsés felület - szemcseméret 4000/8000;
 • tartós alakmegtartás;
 • a sűrű csomók hiánya;
 • minimális felszabadulású szuszpenzió.

A borotvapenge kiegyenesítéséhez speciális övre van szükség - akasztva vagy fa fogantyúval. Szélessége nem kevesebb, mint a penge hossza. Ez lehetővé teszi az eszköz teljes felületének egyenletes feldolgozását. Az öltözködést bőr- és / vagy szövetszíjon végezzük, anélkül, hogy koptató anyagot használnánk rá.

A szerszámnak a pasztával történő övön történő feldolgozása már befejeződik vagy éleződik, és csak akkor ajánlott végrehajtani, amikor valóban szükséges, amikor a szokásos öltözködés nem hozza meg a szükséges eredményeket. A paszta önállóan felvihető, és néhány öv gyárilag beillesztett felülettel rendelkezik.

Hogyan lehet szerkeszteni a felhelyezhető egyenes borotvát

A műveletek algoritmusa a következő:

 1. Félje meg a félelmet az egyik oldalon a "sípcsontnál", és tartsa 2-3 ujjal az ellenkezőjétől.
 2. Tiszta és sima öv tiszta bőrből (paszta nélkül) és minimális szemcsés anyagból. Először meg kell tisztítani a rajta lévő foltokat, és a hibákat le kell csiszolni. Használat előtt alaposan dörzsölje az övet a tenyerével - addig, amíg melegnek és simanak nem érzi magát. Rögzítse biztonságosan és tartsa feszesen, lehetőleg a padlóval párhuzamosan.
 3. Helyezze a pengét laposan az övre, és feszítse meg a "fésű" mentén, finoman érintve, erős nyomás nélkül. Biztosítsa a teljes érintkezést a gerinctől a vágóélig. Nincs erőfeszítés vagy nyomás! Csak a penge hajlítását okozza, és megakadályozza, hogy az öv érintkezzen a perem végével..
 4. Amikor elérte a legszélső pontot, fordítsa át a borotvát ceruzahengerlő mozdulatokkal, lassan és óvatosan, az eszköz teljes irányításával. Fordítsa hátra, ne a hegy fölé, különben nagy a veszélye annak, hogy elvágja az övet, meghajlítja a vágóélet és tönkreteszi a borotvát. Ne hagyja, hogy a szerszám a szélén álljon meg: mielőtt a pengét elforgatná, tépje le a szélét, és a penge elfordítása után mozgás közben szigorúan érintse az öv felületéhez.
 5. Ha a szerszám rendben van, 15-40 passz mindkét irányban elegendő hozzá. Minden 50 áthaladás után a bőrön 15 átjutás történik a szöveten. Az utólagos szerkesztés értelmetlen, mivel a vágás minősége megközelítőleg ugyanazon a szinten marad..
 6. Ha az elért borotvaélesség nem imponál Önnek, élesítse meg a készüléket az övön a paszta segítségével - csak 1-2 alkalommal húzza át. Ha a vágás minősége nem javult, akkor 6-8 után az öv pasztával történő áthaladása után felesleges folytatni a próbálkozást - ilyen esetekben meg kell élesíteni a terméket köveken.

Az övek tárolására vonatkozó szabályok

A tiszta és beillesztett öveket külön kell tárolni. Megengedhetetlen, hogy tiszta övön csiszolódjon és különböző szemcseméretű pasztákat keverjen össze. A szállítás és tárolás során fontos megvédeni az ilyen termékeket a deformációtól - csavarodásuk vagy hajtásuk elkerülhetetlenül redők és ráncok megjelenéséhez vezet, amelyek gyakorlatilag helyrehozhatatlanok. Az ilyen eszközöket fedélben vagy zárt szekrényben tárolja, hogy minimalizálja a port. Elfogadhatatlan ilyen termékeket nedves helyiségekben tárolni..

Felkészülés a köveken történő élezésre

Annak megértéséhez, hogy hogyan kell élesíteni az egyenes borotvát, és melyik követ jobb használni egy adott esetben, elemeznie kell az eszköz geometriai paramétereit. Ehhez helyezze egy sima felületre, helyezze rá a hátlapot és az ellátást. Tekintsük a szegély oldalát és a hátlapját. Ellenőrizze, hogy vannak-e hézagok ezen a területen a készülék és az alapja között, amelyen fekszik. Ha az illesztés laza, akkor nagy csiszolószert kell használnia.

Vizsgálja meg az eszközt két oldalról. Ezenkívül ellenőrizze a „helyes mosoly” szélét. Ha problémák vannak vele, a vágóél élesítése előtt ki kell javítania a hátramenet mosolyát a síkban elhelyezett durva csiszolóanyaggal, lengve.

Hogyan lehet egyenes borotvát élesíteni otthon

Amikor a borotvapengét kövekre élezi, ne feledje, hogy ennek az eszköznek a pengéje nagyon érzékeny, és helytelen mozdulatokkal különféle hibák jelenhetnek meg rajta. Időre, türelemre és a technológiák szigorú betartására van szükség, hogy elsajátítsuk a köveken való félelmek élesítésének készségeit. Az ilyen szerszám élesítése a rúdon rendkívüli esetekben szükséges - ha a penge súlyosan megsérül, és az övre történő egyenesítés nem hozza meg a kívánt eredményt.

A borotva éles állapotba való visszaállításához a következőkre van szüksége:

 1. Nedvesítse meg a tömböt vízzel.
 2. Tartsa a borotvát mutatóujjával és hüvelykujjával, és egyszerre nyomja le a penge fésűjét és szélét. Célszerű a fésűt előre ragasztani elektromos szalaggal, hogy megvédje a karcolásoktól. A nyomásnak enyhének kell lennie. Fontos biztosítani a készülék síkjának állandó érintkezését a rúd felületével..
 3. Vezesse a szerszámot egyenlő nyomással a kő mentén - az egyenletes élesítés érdekében. Fontos, hogy a penge érintkezzen a rúddal, és tartsa a szöget.
 4. A szélső ponton fordítsa a készüléket a gerincen, nyomja meg a másik oldalával, és hasonló módon tartsa az ellenkező irányba.
 5. Ismételje meg az eljárást, amíg el nem éri a kívánt hatást.

A köveken történő élezés hatékony, de bonyolult és drága technológia. A tompa borotva teljes élesítéséhez egynél több univerzális blokkot kell használnia, de több követ is. Ezt az eljárást a legjobban egy műhelyben lehet elvégezni..

Hogyan törődjünk egy egyenes borotvával

Annak érdekében, hogy a félelem hosszú ideig és hűen szolgálhasson, gondosan fel kell használni és gondosan tárolni kell. A fő követelmény a vízzel és nedves környezettel való minimális érintkezés a fém korróziójának vagy oxidációjának elkerülése érdekében. Az első használat előtt elég, ha az új félelmet szappanos vízzel mossa le, és a használt műszert további alkohollal átitatott puha ruhával törölje le. Ne használjon savakat vagy forrásban lévő vizet fertőtlenítéshez, és ne tegye ki a készüléket hirtelen hőmérséklet-változásnak. Pontosan használja a penge borotvát, legyen óvatos és óvatos.

Fontos, hogy megvédje az ilyen eszközöket a leeséstől, sérüléstől és a vágóélnek a kemény tárgyakhoz való megérintésétől. Száraz, jól szellőző helyiségekben kell tárolni, gyermekek elől elzárva. Hosszú távú tárolás előtt a készüléket paraffinnal vagy más könnyűolajjal kell kezelni. Minden használat után a pengét alaposan le kell öblíteni forró vízzel, és törölközővel vagy szalvétával teljesen meg kell szárítani (természetesen a biztonságos oldalról).

Ne feledje, hogy a borotvája hatékonysága, kényelme és tartóssága közvetlenül attól függ, hogyan törődik vele. Tárolja és gondozza szerszámait, és élvezze a borotválkozást!

És kifizetődő és kényelmes a minoxidil5 online áruházban kiváló minőségű biztonsági védőeszközöket, egyengető hevedereket és egyéb hasznos borotválkozási kiegészítőket vásárolni..

Hogyan lehet élesíteni az egyenes borotvát

Más módszerektől eltérően az egyenes borotvaborotválás minden hajat teljesen eltávolít, sima és üde arcot hagy. Mielőtt azonban elkezdené a borotválkozást, tudnia kell, hogy élesítse-e a borotvát; nem tudni, hogyan vezethet meglehetősen kellemetlen eredményekhez.

Mivel nincs szükség a pengék cseréjére, fontos fenntartani a penge élességét, hogy a borotva bármikor készen álljon a használatra. Ez megspórol néhány problémát, amelyek egy unalmas borotva használatával kapcsolatban felmerülhetnek. A következő bekezdésekben áttekintünk mindent, amire szükség van, hogy éles legyen a borotvája..

Szükséges felszerelés

A borotva jól élezéséhez csak két alapvető eszközre van szükség. Meg fogjuk mondani, hogyan kell használni ezeket az eszközöket, mert a borotválás kellemetlen eredményekhez vezethet anélkül, hogy tudnánk használni ezeket az eszközöket. Két fő eszköz:

 • Csiszoló kő (vizes kő) / kerámia csont (vaskő) vagy finom csiszolószemcse vagy csiszolópapír
 • Bőr öv

Honing kő

A csiszoló kő egyszerűen egy acélkő, amely mentén élesíti a borotvapengét. A finomszemcsés kő nagyon hatékony eszköz a borotvaélesség megőrzéséhez, és a legjobb polírozó eszköz is. Ezenkívül tanácsos egy nagy követ vásárolni, hogy a penge teljesen illeszkedjen, különben egyenletes élezési szöget kell tartania.

A Hon elengedhetetlen eszköz az egyenes borotva tulajdonosának egyszerűen azért, mert nélküle a pengéje használhatatlanná válik, ha unalmas lesz. Végül is a tompa borotva használata irritációhoz, vágásokhoz stb. Vezethet..

Öv

Szüksége lesz az övre, miután megélesítette a borotvát a honon. Az öv fő feladata a penge szélének csiszolása és az esetleges apró szabálytalanságok eltávolítása, amelyek vágásokat okozhatnak. Általában speciális bőrövet vagy más anyagból készült hevedert használnak.

Általában az élesítés vagy a kiegyenesítés megválasztása attól függ, hogy a borotva milyen unalmas lett. Ha siet, de borotválkoznia kell, a szerkesztés kevesebb időt vesz igénybe, és elég éles pengével is rendelkezik, hogy jól borotválkozzon. Ha azonban pengéje valóban unalmas lett, akkor már élesítésre van szükség. Ezután folytathatja a penge vágását, hogy hosszú ideig éles maradjon..

Hogyan lehet élesíteni a borotvát

A borotva élesítésére számos módszer létezik. Az alkalmazott módszer azonban általában attól függ, hogy a penge milyen unalmas. Az alapvető csiszoláshoz (élezéshez) csak a csiszoló paszta használata szükséges a hevederrel (öv), míg a fejlett csiszoláshoz köszörülés szükséges.

Bizonyára mindannyian szeretnénk vásárolni egy teljes csiszolókő készletet, de a mindennapos borotválkozáshoz csak 1000 - 5000 és # 8000 - 12000 szemes részekre van szükségünk. A Grinding Stone # 1000 fő feladata a precíziós kikészítés, míg a # 8000 elsősorban az éleket csiszolja, és az utolsó simításokat is hozzáadja. A penge csiszolásához a következőkre van szüksége:

1. Csatlakoztassa a borotvát a kőhöz

A piacon kapható borotvák többsége üreges borotvák. Ez azt jelenti, hogy a borotva oldalai homorúak, így sokkal simábbak és élesebbek..

Ezenkívül a penge általában a gyártó által megadott élesítési szöggel rendelkezik; ezt figyelembe véve gyorsabban és könnyebben élesíthet.

A borotvát úgy állítva, hogy a kő igazodjon az ívhez, megkapja a gyártó által megadott szöget.

2. Használja az "X" mintát

Miután a borotvát a kőre helyezte, ellenőrizze, hogy minden mozdulat egyenletesen legyen a kő mentén. Enyhe szögben húzza maga felé a borotvát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a penge teljes hosszában teljesen átmegy a kőn.

Ügyeljen arra is, hogy a borotvapengét egyenesen tartsa a sziklán, miközben elkerüli az extra nyomást - a kőforgács és a borotva súlya elvégzi a munkát..

Minden egyes ütés végén fordítsa meg a borotvát, ügyelve arra, hogy a penge ne ragadja meg a követ, mert ez tompíthatja az imént kialakított sarkot. Az "X-minta" használata könnyedén irányítja a kezét.

3. Csak lassú és könnyű mozgásokat

A borotva teljes hosszában történő élesítéséhez és az elvégzendő munka mennyiségének minimalizálásához a legbiztonságosabb stratégia a lassú, könnyű mozdulatok..

A könnyű mozdulatok lassú használata biztosítja, hogy a borotva érintkezésben maradjon a kővel a stroke végéig. Ez a borotva teljes hosszát egészen a széléig élezi..

Amikor lenyomja a borotvát, megnő a borotválkozás esélye. Nagyon éles és sima élek eléréséhez időt kell szánnia az élesítésre.

4. Óvakodjon a túlélesítéstől

Mint mindennél, itt is fontos tudni, mikor kell abbahagyni, a túlzott élesítés tönkreteszi a borotválkozás élményét, valamint az elégtelen élesség.

A túlélesítés növeli a vágások és irritáció esélyét. Ezért időről időre ellenőriznie kell az élesítés mértékét..

A lehetséges vágásokon kívül egy nagyon éles borotva kellemetlen irritációhoz vezethet, amely tönkreteheti az arcát. Tehát ügyeljen arra, hogy ne vigye túlzásba..

Hogyan állítsuk be az egyenes borotvát

A borotva beállításához szükséges a borotvapenge igazítása. Ezt kell tennie minden borotválkozás előtt, hogy kellemes borotválkozási élményt nyújtson. Minden alkalommal, amikor használat előtt finomhangolja a pengét, biztos lehet benne, hogy a legjobb borotválkozási eredményt fogja elérni..

A zsinór két részből áll - bőrből és szövetből. A szöveti oldal feladata, hogy eltávolítson mindent, ami károsíthatja a bőrt, például a fémdarabokat, a szappant stb. Míg az általában simább felülettel rendelkező bőr a munka nagy részét a borotva felületén végzi.

Mivel ezt minden borotválkozás előtt meg kell tennie, elengedhetetlen a hevederes (befejező) készség, csak kövesse ezeket a lépéseket:

1. Csatlakoztassa a heveder (heveder) végét, és tartsa erősen.

A simítási folyamat megkönnyítése és a vágás kevésbé valószínűsége érdekében helyesen kell beállítania magát. Általában úgy dönti el a vonalat, hogy az körülbelül 45 fokos szögben lefelé mutasson. Ez nagyon fontos, különösen, ha csak tanulsz..

Fontos megbizonyosodni arról, hogy az öv szorosan van-e rögzítve, és nem mozdul-e a penge finomítása közben. Például fűtött törölközőtartó vagy kilincsek kiválóan alkalmasak a rögzítésre..

2. Futtassa a borotvát a vonal mentén veled ellentétes irányba..

A borotva tövének ellentétes irányúnak kell lennie, és a pengének felénk kell mutatnia. Ezenkívül a pengét kissé megemelve kell tartania, hogy az éle enyhe szögben érintkezzen a zsinórral..

Ezután futtassa a borotvát a bőrén nagyon könnyű nyomással. Nyomja le a borotvát, amíg a penge teljesen nem simul a bőrhöz.

3. Fordítsa meg a borotvát a heveder (heveder) végén.

Miután elérte a parittya végét, fordítsa el a borotvát, hogy az alap most felfelé nézzen. Ügyeljen arra, hogy a penge érintkezésben maradjon a hevederrel, miközben a borotva forog a forgatás közben. A vonal és a penge közötti kapcsolattartás trükkös manőver lehet, de a gyakorlattal megszokja. Ez sokkal hatékonyabbá és eredményesebbé teszi a hibakeresést..

4. Húzza maga felé a borotvát.

Helyezze a borotvapengét teljesen a bőréhez. Ennek során győződjön meg arról, hogy nem gyakorol nagyobb nyomást, mint amikor a pengét felfelé mozgatja. Tartsa fent ezt a kis szöget, amelyet korábban említettünk, a zsinórral úgy, hogy az él és a bőr érintkezésben maradjon, amíg meg nem áll. Amikor elérte a végét, fordítsa meg a borotvát, és tegye vissza a bőr mentén.

Ismételje meg ezt a folyamatot még 10-15 alkalommal.

5. Használja az X mintát keskeny öveken.

Ugyanúgy, mint az élesítésnél, az X-minta a hevederezésre is alkalmas. Ha a hevedere nem elég széles ahhoz, hogy a borotvapenge teljes hosszát lefedje, ez a módszer segít. Távolítsa el a pengét magától, kissé jobbra mozgatva, mozgassa a penge másik végébe, és tegye vissza az ellenkező oldalra, hogy "X" jelet kapjon.

Következtetés

Most, hogy elolvasta az egész cikket, ne felejtse el, hogy a borotvája sok köze van a kinézetéhez. A penge éles és kiváló állapotban tartása mindig időt és fáradságot takarít meg, és mindig friss és rendezett megjelenést biztosít..

Élesítse a pengét

Késélezési hely

Az egyenes borotva élesítése

A borotvaélesítés nagyszerű képzési terep az élesítés minden alapelvének megismeréséhez, bármilyen eszköztől függetlenül.

A borotva adja a legszorosabb és közvetlenebb megismerést az éllel.

 1. Geometria értékelése
 2. A geometria javítása
 3. Élezés
 4. Hibakeresés
 5. Szerkesztés
 6. A borotvaélesség ellenőrzése

1. A geometria értékelése

Az egyenes borotva élezése előtt értékelnie kell a geometriát. Erre azért van szükség, hogy jobban megértsük, hogyan lehet élesíteni és milyen köveken kell dolgozni: durvább vagy kisebb.

A borotva geometriáját úgy értékelheti, hogy egy sík-párhuzamos lemezre helyezi, vagy egyszerűen egy sík felületre, például egy üvegdarabra. Úgy kell elhelyezni, hogy a borotva táplálkozzon, és hátulja a tányéron fekszik. Most észrevehetjük, hogy a borotva hézagmentesen van-e a szélén és a hátán. Ebben az esetben szerencsénk van, és van egy kis munkánk, és elkezdhetjük a munkát az 1000 # kövön, hacsak nincs sérülés a szélén chipek vagy "fordított mosoly" formájában.

Nagyon gyakori, hogy a borotvaadagolás nem tapad teljesen a síkra, ebben az esetben lehetőség szerint meg kell szüntetnünk ezt a hátrányt egy nagyobb csiszolóanyagon. Ne felejtsük el, hogy az egyik oldalon a borotvát nézve a másikra kell nézni.

Ellenőriznie kell egyenes vonalat a szélén vagy a helyes mosoly jelenlétét. A geometria megsértése az úgynevezett "fordított mosoly". Ez a geometria nem teszi lehetővé a vágóél megfelelő élesítését, és korrigálni kell..

2. A geometria korrekciója

A fordított mosolyt és zsetonokat durva csiszolóanyagon vagy egy síkban fekvő bőrön, például üvegen mozgó mozdulatokkal távolítják el. Erről többet megtudhat a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=gsqyvqts_eU&feature=player_embedded there rajongói (swing) mozdulatok 2.17 perckor láthatók

3. Élezés

Az élezést 800–1000 szemcseméretű kövön végezzük. Ennek a szakasznak a fő feladata a takarmányok kialakítása és annak ellenőrzése, hogy a csiszolóanyag által okozott kockázatok a teljes élelem mentén az egyes oldalak szélére kerüljenek. E követelmény teljesítése nélkül a borotvával kapcsolatos további munka gyakorlatilag haszontalan lesz. Ne feledje, hogy a borotvakövet elő kell készíteni és ki kell simítani.

A borotva hátuljának a kőre kell feküdnie, és ugyanabban a síkban kell lennie, mint a vágóél. A borotvát a vágóéllel előre kell hegyezni. A borotvát mindig fordítsa a fenekére. Ebben a szakaszban dolgozhat egy vagy két kézzel..

Élesítéskor a borotvának szögben kell lennie az irányvonallal szemben, hogy az élesítés során ne legyen lengés, és innen és akaratlan dőlés. A mozgásokat a járat teljes hosszában ellenőrizni kell, valamint az erőfeszítésnek állandónak kell lennie a löket teljes hosszában, és csak teljes megállásnál kell behúzódnia..

Az egyenes borotva rugalmas és speciális nyomásszabályozást igényel. Az élezés során a nyomóerőnek csökkentenie kell a durva szemcsékről a finom szemcsékre történő áttéréskor, valamint az egyes rudak munkájának elején és végén. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a borotvapenge vastagsága nagyon vékony, és amikor megnyomja, akkor maga a széle meghajlik, és máris feldolgozza a barázdától a betáplálásig tartó átmenet szélét, növeli annak szélességét és megőrli a hátlapot, és szinte nem dolgozza fel magát az éle. Az erő csökkenésével megmunkálja a vágóélet. Az RK nyomását a csiszolóanyaghoz a penge kör alakú elforgatásával hajtják végre a tengelye körüli fogantyú által. Ennek optimálisnak kell lennie, és a csiszolóanyagon végzett feldolgozás végéig simán csökken.
A második erő - a csiszolóanyag mentén mozgó erőnek a csiszolóanyag munkafelületével szigorúan párhuzamosan kell hatnia és irányulnia kell.
Így valójában nem szabad nyomást gyakorolni a fenékre, csak érintésre, hogy fenntartsuk a szöget.

Az élesítés szabályozásához nagyon kívánatos optikai vezérlőeszközöket használni. Egyesek számára elegendő egy nagyító x10-es nagyítással, mások számára kényelmesebb a kínai mikroszkópok használata

Ellenőrizni kell, hogy a kockázatok az adagolás teljes hosszában kiterjednek-e a vágóélre. A beömlőnyílások szélessége különböző szélességű lehet, ezt csak a borotva gyártói geometriája határozza meg, de a jelöléseknek a szélükig kell menniük a teljes hosszban, csak akkor válthatnak kisebb csiszolóanyagra.

4. Az alkatrészek befejezése (fémmegmunkálás), kikészítés, befejező feldolgozás a pontos méretek (1. osztály és afeletti) és a 10–14. Osztálynak megfelelő tiszta felület elérése érdekében, valamint az egyik alkatrész csiszolása a másikba.

Felhívom a figyelmét arra a tényre, hogy ebben a szakaszban az élesítésnek már be kell fejeződnie, vagyis a kockázatoknak egységeseknek kell lenniük, és a takarmányok teljes hosszában a vágóélig kell menniük. Ne feledje a koptató higiéniát. Ha más, finomabb csiszolókőre vált, öblítse le a borotvát.

Az átfedést 3000 - 4000 szemcseméretű köveken végezzük, majd finomabb csiszolóanyagokat használunk. Nagyon gyakran, 3000–8000 szemcsés kövek után, sok gyakorló továbbmegy a természetes csiszolókövek (belga, német, brit, „Gusevsky” és más palák, japán természetes kövek nagurakészletével) további befejezése mellett. Ezeket a köveket régóta a borotvák finomhangolásához tartják a legjobbnak, és gyakran borotvaköveknek nevezik őket. A borotva finombeállításakor valaki ragaszkodik a szintetikus csiszolókövekhez. Mindenki maga választja ki az élesítés és finomhangolás módszereit, az eredményeket és a munka sebességét, amelyekkel elégedettebb. Úgy gondolják, hogy a természetes csiszolókövek lehetővé teszik a kényelmesebb borotválkozást, mint a mesterséges..

Szeretném felhívni a figyelmét a japán természetes kövekre is. A Nagura használatával történő élesítés lehetővé teszi a még élesebb idő csökkentését, a borotva élességének csökkentését, a tartósabb él elérését, mivel nem hagynak mély karcolásokat maguk mögött, ugyanakkor jól és gyorsan eltávolítják a korábbi kövek karcolásait. Ezenkívül nagyon érdekes és izgalmas a japán természetes köveken való élezés a nagurától..

A mozdulatok lehetnek körkörösek, kis sugarúak és X alakúak, felváltva: körkörös mozdulatokkal dolgozva, majd X alakú mozdulatokkal dolgozva, finomabb szemcsésséggel haladva a következő követ. A finomhangolás során csak egy kezet kell megpróbálnia, mivel sokkal finomabb nyomást képes érezni, ami ebben a szakaszban kritikus. Nem tanácsos két kézzel dolgozni, mivel szinte lehetetlen szabályozni a minimális nyomást.

Ha nagyítással és tapintással vezérli az élesítési / finomhangolási folyamatot a "kiütés" érdekében, akkor a borotva geometriája, az egyes következő kavicsok kezelési területe alapján - függetlenül attól, hogy az RK-n működik-e, az adott borotva rugalmassága alapján - ezt az optimális nyomást választhatja vagy sem.... Végül is el kell érni minden kő peremét, és ugyanakkor a túlzott nyomás miatt nem kell erőltetni a tápellátást az ellenkező irányba. A folyamat irányításával a nyomás kiválasztása nem olyan nehéz. Ez az optimális. De a munka utolsó szakaszaiban általában ugyanaz, minimális és gyakran kisebb, mint maga a borotva súlya. Ellenkező esetben lehetetlen elérni az RK nagy élességét és egységességét, valamint hosszú távú tartósságát..

5. Szerkesztés

Az öltözködést tiszta övön végezzük, kívánatos, hogy ez egy speciális öv legyen az öltözködéshez, és ne olyan, amelyik kézhez került. Vannak borotva felhasználók, akik különféle pasztákkal ellátott hevedereket használnak, amelyek közül jó néhány típus létezik. A beillesztett öv használata rajtad múlik, csak annyit tehetünk hozzá, hogy egy megfelelően kihegyezett borotvához csak tiszta övre van szükség paszták nélkül.

A borotvát a fenekével a fenekével előre mozgatja

2. Hogyan kell szerkeszteni.
Ha a heveder meglazul a vágóél alatt, amikor a borotvát kiegyenesíti (lásd az 1. képet), gyorsan összehajthatja a vágóélet, és a borotva nagyon gyorsan unalmas lesz. Ha a borotva hátulja alatt a heveder meglazul a borotva kiegyenesítésekor (lásd a 2. képet), akkor a vágóél laposan mozog, akkor nagyon éles lesz az él. "
***

6. A borotvaélesség ellenőrzése

A borotva akkor tekinthető élesnek, ha „menet közben”, vagyis könnyed tapintással haját lehet vágni. A következőképpen határozzák meg: a bal kéz hüvelykujjával és mutatóujjával vegyen egy hajat, és borotvával vágja át az ujjakon (ábra). Ha a haj könnyen levágható, a borotva éles.

A borotva élessége papíron is meghatározható: egy vékony selyempapírt hajtogatunk és a bal kéz mutatójával és hüvelykujjával tartjuk; a jobb kézben tartják maguktól a borotvát, és nyomás nélkül a papír hajtása mentén meghúzzák (ábra). Ha a papírt könnyű levágni, a borotva éles; ha nehéz vágni, unalmas; ha susogással vágják, kiütés van a borotván.

Ezek olyan módszerek, amelyek vizuálisan lehetővé teszik a borotva élességének felmérését, de nem szabad elfelejteni, hogy a haj vastagsága nagyon különbözik, és mindez nagyon feltételes.

Mi az éles borotva? Dmitrij (Vlagyimir Dmitrijevics Vasziljev) szerint a borotvának elég élesnek kell lennie ahhoz, hogy gyengéden és kellemesen letisztítsa a habot a sörtékkel együtt, hogy a borotva egyik menetében a bőr tökéletesen tiszta legyen ezen a helyen, ha a kezét a bőr ezen részén azonos irányba futtatja..

A japán borotvával folytatva. Rövid csiszolóanyag készlet és befejeződés a sárga kottulán.

Az élezést és a kikészítést minimális kőkészlettel végezték. A Suehiro 1000 3000 szemcsés japán kombinált szintetikus vizet használtam, majd beállítottam a borotvát a belga sárga koktélon:

A sok belga közül, akit kipróbáltam, ez az egyik legsikeresebb, csak kár, hogy nagyon kicsi - akkora, mint egy cigarettacsomag. Egy "fitt" kavics, ahogy én nevezem, egészen finoman elsimítva a borotvamunkától. A nyomás függvényében, a szerkezet mentén vagy az egész szerkezeten, a víz mennyiségétől függően elegendő finom árnyalatú palettát ad, amikor befejezi azt. Általában van egy régi belgám, aki nem kevésbé kényesen dolgozik, de a szekerek rajta tapadásának jellege némileg különbözik, és kissé hajlamosabb megnyalni a szélét, és hajlandóbb kiadni egy könnyű, alig észrevehető felfüggesztést - ebben az esetben számomra relevánsabbnak tűnt, ha nem őt használom.
Tehát a Suehiro 1000. oldalán élesítettem, a 3000-es oldalon dolgoztam, megváltoztattam a szuszpenzió mennyiségét vagy teljesen eltávolítottam, beleértve. attól függően, hogy a borotva melyik oldalát dolgoztam fel - az ilyen borotvák élezésénél figyelembe kell venni a különbözõ érintkezõ tapasz különbségét és a csiszolószerrel való kölcsönhatásuk sajátosságait. Valójában ez bármelyik oldalon látható - a fenék finomított részének felülete és a letörés közötti különbség:

Természetesen az esztétika kedvéért lehetne venni egy durvább belgát, például a sárga "remake-et" az "Ardennes Kotikul" -ból, és alaposabban megtisztítani a szekereket a 3000-becenév kockázataitól, majd megválasztani, melyik követ kell elkészíteni, de érdekelt a legrövidebb kőhalmaz mellett ezen kívül rengeteget tettem már az ilyen borotvákon (és különösen ezen), hogy befejezzem, és a guangsi, az nakayama, a türingiai pala és az Arkansas - ideje volt kipróbálni a belgát. Végül oldalamonként 40 passzt tettem egy tiszta lóövön és rendeltem. Örültem az eredménynek. / oldTor /2013.06.01. 18:22 / http://forum.guns.ru/forum_light_message/224/988330.html/

... folytattam a nagur borotvákon való használatát
Nagyon jó, tetszik, kész vagyok mondani, hogy ez a módszer számomra a leggyorsabb és legkényelmesebbnek tűnik. Igazán nem tudom, milyen gyorsan tudnám megtenni, és olyan kényelmesen magamnak, ha korábban nem szereztem volna jelentős tapasztalatot a borotvák más módon történő élesítésében.
Ma kipróbáltam ezt a kövek és nagur készletet:

Sőt, kíváncsi, hogy medzirót használtam mindkét kövön)
Először egy botan-t használtam egy puhább kövön, majd a tenjo-t. Sikerült kissé elsimítanom ezt a kavicsot, és abbahagytam a szuszpenzió beadását, ha nem kifejezetten erre irányították - bár számomra úgy tűnt, hogy a botanánál van egy kis szuszpenziókeverés, azonban ezt a pillanatot nem figyeltem meg a tenzónál (bár nagyon könnyed, ügyes mozdulatokkal mutattam rá)... Aztán ugyanazon a kövön medzirót használtam, így alakult:

Ennek a kőnek a saját felfüggesztésével és anélkül végzett korábbi kísérleteinek eredményei alapján az eredmény egyértelműen tisztább és egyenletesebb, ami számomra az egyik megerősítés volt arra, hogy a medziro felfüggesztés többnyire működött. Egyébként ezt követően RK már levágta a hajat a szakállról (tenjo után csak a forgácsot távolította el a hajból). A fotó egyébként a szög növelésének enyhe "lépését" mutatja, amelyet a munka végére a nyomás hirtelen csökkenése tesz. A skála jobb becslése érdekében lefényképeztem a letörésen heverő hajat:

Aztán a medjirót már az nakayamánál használtam. Egyébként átlagosan az egyes felfüggesztések működési ideje körülbelül 3 perc volt, és a mozgásokkal kapcsolatos munka forgatókönyve, változásuk sorrendje stb..

Tehát a medjiro után így alakult:

A hajvágás minősége súly szerint nőtt, és valójában nem láttam okot arra, hogy áttérjek a koma-nagura-ra. De unalmas volt azonnal tiszta kőhöz menni) Ezért kipróbáltam egy Nikolai K. által kedvesen kölcsönkért tomo-nagurát, amelyen szerencsére nem is kicsi, máris sikerült befejeznem egy ilyen nap keménykésből készült kését - nagyon tetszett. Nos, feltettem a felfüggesztést, nehezen indukált, nagyon vékony és könnyű, ugyanazokat a minket dolgoztam meg hárman, majd egy tiszta kavicson 30 passzt tettem oldalra. Így történt:

hajvágási teszt rendben van) Borotválkozás gyönyörű!

Általában nagyon tetszett minden - nyilvánvaló, hogy a Nagura-nál végzett munka "az enyém" / oldTor /

Mély hálánkat fejezzük ki a forum.guns.ru fórum minden résztvevőjének, aki részt vett a borotvák élezéséről szóló vitában. Élő kommunikáció, a résztvevők tapasztalatai, mindez a tudás valódi tárháza, mondhatni enciklopédia a veszélyes borotvák élesítésére. Különösen szeretnénk megköszönni a résztvevőknek a következő beceneveket: dmitrichW, 1shiva, oldTor, Bwman, Nikolay_K, ökörszem, ivan-3, vlad-kram, Tras Krom és mások.

A borotvák élezéséről...

A veszélyes borotvák hegyezésénél a fórumokon már a kezdetektől fogva nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, azt gondoltam, hogy ez nem olyan komoly, és a mellénymaksek teljesen elpusztítják a régi jó félelmeket, és ezen a területen szerzett ismereteim senkinek sem lesznek érdekesek, de bevallom, és örülök, hogy tévedtem.

Amikor a múlt század 70-es éveinek elején, egy éven át tartó továbbképzési tanfolyamon kezdtem a kísérlet felállítását és lebonyolítását, szinte minden eszköz élesítését kezdték tanítani, az akkor már 80 évesnél fiatalabb mesterek megtanulták a pengék élezését, és egyenes borotva élezésével kezdték. Aztán rájöttünk, hogy ez mondható alapul a pengék élesítésének megértéséhez általában - megtanítja érezni az RC-t élesítéskor. Nem írtam és nem beszéltem róla, sajnálom, azt hittem, hogy a srácok nem fognak megérteni, amikor azt mondom, hogy meg kell tanulni a késeket élesíteni a félelem élezésétől. Úgy tűnik, Nikolay megérti.

Nagy tisztelettel ön iránt Dmitrij (Vlagyimir Dmitrijevics Vasziljev)

Borotvaélesítő videó Yaroslav aka oldTor-tól

Japán természetes köveken végzett munka nagurával
1. rész
2. rész

Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a borotvák élezésével kapcsolatos következő témákkal:

Ne felejtsük el, hogy biztosan sok kérdést feltettek már az elődök ezekben a témákban, próbálkozzon a fórumon vagy a téma szerinti kereséssel (erre az ikonra kattintva a téma összes oldalát egy oldalon láthatja, a Ctrl + F billentyűkombinációval pedig megtalálhatja az Ön számára érdekes szavakat vagy kifejezéseket ).

A cikk a fórum fenti szakaszainak anyagait használja: http://forum.guns.ru/,

A. Kharitonchuk. Háztartási fémtermékek telepítése és javítása. Elvégezni az iskolát. 1978

A.V. Konstantinov Hogyan lehet fodrász. M.: Azbuka, 1993

Kérdések, megjegyzések a témához, írhat e-mailben: [email protected]

Hamarosan elkészítünk egy cikket a fejlett borotvahegyezésről és a drágakövek kiválasztásáról a borotvaélesítéshez.

Üdvözlettel: Helyszíni adminisztráció

Hozzászólni válasz visszavonása

Megjegyzés közzétételéhez be kell jelentkeznie..

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Szakértőink

A magazin azért jött létre, hogy segítsen Önnek olyan nehéz időkben, amikor Ön vagy szerettei valamilyen egészségügyi problémával szembesülnek!
Az Allegology.ru fő asszisztensévé válhat az egészség és a jó hangulat felé vezető úton!

Hajlakk: kezelhetővé és selymessé teszi őket

Sok lány luxus selymes hajról álmodik, de természetesen nem mindenki kapja meg a tökéletes hajfejet. A polírozási eljárás segít kijavítani a helyzetet, valamint megszabadulni a hasított végektől.