Legfontosabb / Felépülés

Természetes kozmetikumok Organic Shop

Felépülés

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Jellemzők:
 2. Érvek és ellenérvek
 3. A népszerű eszközök áttekintése
 4. Hogyan válasszunk?
 5. Hogyan kell alkalmazni?

Manapság egyre több nő kedveli az organikus kozmetikumokat, amelyek gondosan törődnek nemcsak a szépséggel, hanem az egészséggel is. Számos vállalat a természetes kozmetikai termékek gyártására szakosodott, amelyek közül kiemelkedik az Organic Shop márka, amelyet a cikk tárgyalni fog.

Jellemzők:

2010-ben az orosz kozmetikai piac egyik legnagyobb szereplője, a Pervoye Reshenie elindította az Organic Shop márkát, és a saját gyártású biokozmetikumok váltak védjegyévé. A gyártási folyamat során a vállalat természetes összetevők kombinációját alkalmazza, elhagyja a szilikont, az illatanyagokat és más szintetikus összetevőket..

Ma az egyetemes gyógymódok helyett a szűk körű, pontszerű cselekvésre tervezett gyógyszerek válnak vezetővé. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy kiválassza az ideális gyógyszert a test egy adott területének ápolásához, és a lehető legrövidebb idő alatt el tudja érni a kívánt eredményt..

Annak ellenére, hogy a készítményben természetes összetevőket használnak, a természetes kozmetikumok hatékonysággal büszkélkedhetnek.

A szerves készítmények úgy vannak megfogalmazva, hogy mind a vonzó megjelenést fenntartják, mind pedig egy adott problémát kezeljenek, mint például a laza bőr vagy az unalmas arcszín. A vállalat széles termékválasztékot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy minden nő számára tökéletes lehetőséget válasszon..

Az Organic Shop termékek megkülönböztető jellemzője az "ízletes, ehető" aromák: gyümölcsök, bogyók, csokoládé, kávé, gyömbér, amely szintén vonzza az ügyfeleket.

Növények termesztésekor, amelyekből kivonatokat nyernek, kémiai szennyeződések és GMO-k nélkül. A gyártó kijelenti, hogy a szépségnek biztonságosnak és hatékonynak kell lennie. Ezért a gyártás minden szakaszában szigorú minőségellenőrzést hajtanak végre az elutasítások elkerülése érdekében..

A természetes kozmetikumok gyártási folyamatát egyértelműen a környezetvédelmi szervezetek által meghatározott nemzetközi előírások szabályozzák. Ezeknek a szabványoknak való megfelelés jelzi a kínált termék minőségét.

Minden terméket alaposan ellenőriznek és tesztelnek, mielőtt az üzletek polcaira kerül. 2014-ben pedig a márka megkapta a BDIH német szervezet tanúsítványát.

Érvek és ellenérvek

Az Organic Shop természetes termékeinek felhasználása szakértői vélemények és vásárlói vélemények alapján számos pozitív tulajdonsággal bír..

 • A természetes összetevők a legjobb választás azok számára, akik törődnek egészségükkel. A hagyományos kozmetikumokban található agresszív, kémiai összetevők károsíthatják a bőrt és kényelmetlenséget okozhatnak.
 • A biotermékek alkalmasak allergiás reakciókra, túlérzékenységre hajlamos emberek számára.
 • Ilyen termékek használatakor nem lehet attól tartani, hogy a pórusok eltömődnek. És megszűnik a mérgezés és a függőség veszélye is.
 • A szerves készítmények teljesen biztonságosak a terhes nők és az ápoló anyák számára is.
 • Az organikus vállalatok nemcsak ügyfeleikkel, hanem a környezetükkel is törődnek. A csomagolás gyártása során olyan anyagokat használnak, amelyek gyorsabban bomlanak, minimalizálva annak szennyeződését.
 • A természetes gyógymódok kiváltják a bőr természetes regenerációs folyamatait, segítenek önállóan megbirkózni a különféle problémákkal.

Az Organic Shop termékek előnyeinek listáján kívül meg kell jegyezni a negatív tulajdonságokat is..

 • A természetes anyagokon alapuló kozmetikumok hosszú ideig nem tárolhatók. Az összetevők sokkal gyorsabban bomlanak, mint a kémiai összetevők.
 • A szerves eredetű komponensek nagy molekulatömegűek, ezért nem tudják hatékonyan telíteni a bőr mély rétegeit.
 • A kémiai összetevők termelékenyebbek és jobban képesek kezelni olyan súlyos problémákat, mint a gyulladás.
 • Az ökológiai kozmetikumok nem tartalmaznak peptideket. Ez az összetevő erősen befolyásolja a dermis felső rétegeit.
 • A biotermékek gyakorlatilag nem képesek megállítani a természetes öregedési folyamatokat, amelyek ellen a kémiai komponensek képesek küzdeni.

A népszerű eszközök áttekintése

Az Organic Shop védjegy széles termékválasztékot kínál a finom arcbőr ápolására. És a termékkatalógusban is találhat olyan készítményeket, amelyek gondozzák a testet, a hajat, a kezeket. A természetes összetevőkön alapuló kozmetikumok megvédik a környezet negatív hatásaitól: piszkos levegő, ultraibolya sugárzás és mások. Vegye figyelembe a márka legnépszerűbb termékeit.

Bozót "Kenyan Mango"

Az illatos és kellemes testradír felfrissíti a bőrt, és selymessé teszi. Az étvágygerjesztő trópusi illat felvidítja, örömömre szolgál a személyes gondoskodás folyamata. Bioolajokat és nádcukrot tartalmaz.

Sampon "Extra tápláló tej"

Ez a bio sampon erősíti és meggyógyítja a haját. A termékben található tejfehérjék intenzíven táplálják a hajat. És a gyártók természetes olajokat is használtak, amelyek visszaállítják a szálakat a teljes hosszukban..

Krém "karamell"

A szerves bőrfeszesítő testápoló krém segít feszesebbé és rugalmasabbá tenni a bőrt. A kompozíció rendszeres használatával még az ábra körvonalainak javulása is észrevehető. Kényelem és gyengéd hidratálás érezhető az alkalmazás után.

Kézkrém "japán spa manikűr"

A kompozíció nem csak javítja a kéz bőrének állapotát, hanem a természetes meggy kivonat használatával is erősebbé teszi a körmöket.

"Sárgabarack mangó" hámozása

Egy személynek teljes, kiegyensúlyozott és szisztematikus ellátásra van szüksége, amely a következő lépéseket tartalmazza: táplálkozás, tisztítás, alakformálás, hidratálás és gyógyítás. Az arc gyümölcshámozása a legjobb választás a bőr megújítására és finom tisztítására. A kompozíció szerves savakon alapul.

Hogyan válasszunk?

Az Organic Shop természetes kozmetikumok kiválasztásakor be kell tartania a szakértők ajánlásait.

 • Ne habozzon követelni egy igazolást, amely megerősíti a termék minőségét és azt a tényt, hogy biokozmetikumokat vásárol.
 • Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a termék lejárati dátumát. Ne feledje, hogy a természetes összetevők nem lehetnek sokáig hatékonyak.
 • Ellenőrizze a termék összetételét. Győződjön meg arról, hogy az összetétel mentes kémiai és agresszív komponensektől. És figyeljen az egészséges összetevők jelenlétére is.
 • A professzionális márkák nemcsak a termék, hanem a csomagolás környezetbarát jellegével is foglalkoznak.
 • Vannak speciális adatbázisok, amelyek tartalmazzák a természetes és minőségi kozmetikumok listáját. Az EWG Skin Deep adatbázis nagyon népszerű.

Hogyan kell alkalmazni?

A biobolt termékeit megfelelően kell tárolni és használni.

 • Ha a kompozíciót a kezével viseli, mindenképpen tisztítsa meg őket. A készlet gyakran tartalmaz speciális kanalak vagy egyéb alkalmazásra alkalmas eszközöket - jobban használja őket. Ha a baktériumok kézből kerülnek a csomagolásba, a kozmetikumok gyorsan romolhatnak..
 • A csomagokat tartsa távol hő- és UV-sugárzástól..
 • Óvatosan zárja le a felbontott csomagolást.
 • Igyekezzen a lehető leggyorsabban felhasználni a megvásárolt terméket, ugyanakkor ne használja túlzottan és ne alkalmazza túl gyakran a terméket.
 • Egyéni használatra ne vásároljon nagy csomagolású terméket.

Az allergiás reakciók elkerülése érdekében ajánlott ellenőrizni a kozmetikai terméket a csuklón, a könyökön vagy a kéz hátsó részén..

Vitatott biobolt termékek

Sok fotó és benyomás a vágás alatt.

1. Sampon Organic Shop Soft sampon Bio szőlő és méz
A gyártó arra összpontosít, hogy az összetétel szerves szőlőmagolajat és mézet tartalmaz, amelyet folyamatos kémia követ. Mivel mézet tartalmaz, allergiát okozhat. A haj puhaságát, könnyedségét, rugalmasságát, egészséges fényét ígéri.
Részletes nézet: A sampont egy kerek, csavaros kupakkal ellátott csőbe helyezzük, nincs dugó, így a folyékony sampont könnyen ki lehet önteni. Túlzásba hozhatja a termék mennyiségével. Színe halvány mályva. Az illata friss, számomra ez egy kis vegyi szőlő, mézes jegyekkel.
A hajam vékony, hajlamos a gyors koszra, de bíztam a gyártóban, és reméltem a gyengéd ápolást. Miután élveztem az aromát, kentem egy kis samponnal a hajra, és masszírozni kezdtem, lemostam. A hajat csikorgóra mossák, szárazra és mattra cserélték. És akkor reménykedtem az Organic Shop balzsamján, olívaolajjal. Annak ellenére, hogy a balzsam tápláló volt, a csoda nem történt meg, és a haj mosogatórongyként maradt. Pár hét elteltével úgy döntöttem, hogy megpróbálom a sampont még egyszer megkísérelni, kiegészítve más gyártók tápláló maszkjaival, akik kissé korrigálták a termék használatának hatásait. A második sikertelen kísérlet után a sampon háztartási tisztítószerekbe került, és boldogan adom hozzá a vízhez, hogy tisztítsam a padlót. Tökéletesen lemossa a padlót, csodálatos illatot hagy maga után!

Felhasználási időszak: 2-szer hajra
Értékelés: 1 (samponhoz), 5 (a padló tisztításához)
Költség: körülbelül 110 rubel promóció 280 ml-re

2. Fürdősós organikus bolt Fürdősós organikus neroli és só
A fürdősó összetétele meglehetősen ártalmatlan, a gyártó a szerves neroliolaj, a narancs illóolaj tartalmára koncentrál, de van Parfum is.
Részletes nézet: A fürdősót egy szokásos 250 ml-es edénybe helyezzük, hasonlóan a majonézhez. Valamiért az üzlet összes edénye meg volt csavarva, a fedelek megduzzadtak. Általában nem veszek sérült csomagolású ételt, de nagyon szerettem volna aromás fürdősót, és legyőztem magam. A fedél nem nyílik könnyen, ellentétben a többi Organic Shop termékkel. Az üvegben lévő só csodálatos illatú, színe és állaga nagyon fotogén =)
A gyártó azt javasolja, hogy oldjon fel 4 evőkanál sót, és élvezze a fürdőt 10-15 percig. Őszintén feloldottam 4 kanalat, a víz kissé színeződött, a csodálatos illat eltűnt. Még egy kicsit hozzá kellett tennem, de a helyzet nem javult. A bőr nem lett puha és gyengéd, nem élveztem az aromaterápiát. Sót adtam a kézfürdőkhöz. A hatás megegyezik a szokásos fürdősókéval. Szeretnék folyamatosan hozzáadni egy terméket, olyan gazdaságtalan.

Felhasználási idő: 1 hónap
Értékelés: 3
Költség: 80 rubel

3. Organic Shop testradír Bio kávé és cukor
A bozót nádcukorból, glicerinből, organikus shea vajból, őrölt kávéból, organikus kávéolajból, vegyi anyagokból és parfümből áll..
Részletes nézet: A csomagolás megegyezik a sóval. A termék nagyon hasonlít a sorozat többi cserjéhez, csak őrölt kávéval keverve. A bozót jól tisztítja a bőrt és kellemes textúrájú. Amikor először használtam, véletlenül nagy részecske őrölt kávéval vágtam le a bőröm. A bőrre kenve kissé megcsúszik, így elgurulhat. A fürdőszoba nem volt festve. Meg kell jegyezni, hogy nem szeretem a kávét, ugyanakkor nagyon jól meg tudom különböztetni a kémiai parfümöt a természetes illattól. A bozót után a bőr körülbelül egy órán át szörnyű vegyi kávé szagú, a fürdőszobában fullasztó szag van (számomra), de az otthoniaknak tetszett ez az aromaterápia.

Felhasználási idő: 2 hónap
Értékelés: 4 (szubjektív, szag miatt), 5 (objektív)
Költség: körülbelül 100 rubel az akcióért

4. Organic Shop Body mousse Bio vanília és orchidea
A gyártó megjegyzi, hogy szerves vanília kivonatot, orchidea kivonatot, organikus fehér tea kivonatot, olívaolajat, organikus csipkebogyó olajat, valamint Parfum & Chemistry-t tartalmaz..
Részletes nézet: A csomagolás megegyezik az előző kettővel. A textúra megfelel a bejelentett "habnak": könnyű, folyékony krém, gyorsan felszívódik, 5-10 percig filmet hagy, majd ez az érzés eltűnik. A bőr valóban hidratálttá, puhává válik, különösebb ragyogást nem észlel =) A habot télen heves Ural-fagyok idején használtam, tökéletesen megbirkózott a nedvességgel.
Külön meg kell említeni a hab illatát. Tetszik a vanília aromája, tetszik, még a kémiai is, de nem érzékelem az orchideát. Az üzletben reméltem, hogy a gyártó a vaníliára koncentrált, és az orchidea csak kiegészíti a csokrot. A valóságban egyáltalán nincs vanília. Az orchidea illata 30 percig marad a bőrön. Körülbelül 3 hétig szenvedtem a bőrömön lévő orchidea illatától, megfojtott, el akartam bújni előle a házban, valamint az Organic Shop bozótból származó kávé illata elől, de aztán megtetszett és beleszerettem. A jövőben nem akarom megszokni az orchidea illatát, ezért szeretnék kipróbálni az Organic Shop vonal egyéb habjait, például az Organic Neroli és a Frangipani. A termék gazdaságos, három hónapos használat után az üveg negyede megmaradt.

Felhasználási idő: 3 hónap
Értékelés: 4 (szubjektív, szag miatt), 5- (objektíven)
Költség: körülbelül 100 rubel az akcióért

5. Krém-vaj kézre és körömre Organic Shop Soft touch kézkrém Bio babassu és citrom
A gyártó ígér egy nagyon tápláló krémet, amely citromkivonatot, organikus babassu olajat, ylang ylang olajat és egy kis kémiai anyagot tartalmaz.
Részletes nézet: A csomagolás kényelmes, nyitható fedéllel. A krém elég sűrű, nem terjed, könnyen terjed. Az illata könnyű, nem feltűnő, ylang-ylang érezhető.
A kezem száraz, állandóan hidratálásra és táplálkozásra szorul. Valóban, egy nagyon tápláló krém, amely gyorsan felszívódik (1-1,5 perc), nem hagy ragacsos filmet a bőrön. A gyártó a nap folyamán gondoskodást és védelmet igényel, a krémem könnyen lemosható, és újrafelhasználást igényel. Nem vettek észre a körmök megerősítésében. Általában és általában véve megbirkózik a bőr hidratálásával és táplálásával télen és tavasszal, eltávolítja a hámlást. Minden pozitív tulajdonsága mellett a krém nem okoz vágyat a vásárlás megismétlésére.

Felhasználási idő: 5 hónap
Értékelés: 5
Költség: 50 rubel promócióhoz 75 ml-re

alexxa_moscow

alexxa_moscow

Organic Shop: 4féle sampon

Régóta nem vásároltam sampont az orosz természetes kozmetikumok gyártóitól. Az Organic Shop ezen samponjainak sorozata szokatlan csomagolással vonzott. Általában sok típus létezik ebben a sorozatban, eddig csak 4 különbözőt próbáltam ki:

- Argan Luxurious Shine sampon
- Ultra revitalizáló tojássampon
- Coconut Mega hidratáló sampon
- Szuperfeszesítő sárgarépasampon

A hajam: normál, hossza nem sérült, zsíros gyökerekre és száraz végekre hajlamos, egyenes, nem festett, hosszú.

Az összes sampon ára megegyezik - körülbelül 170-190 rubel.
A moszkvai "Organic Shop" üzletben vettem őket.

Ebből a sorozatból származó samponok mindegyikében nincs mérgező / agresszív páva (SLS, SLES), nátrium-kókuszulfáton, cocomidprobil-beteinen és kókusz-glükozidon alapulnak. Egyáltalán nem szeretem ezeket a tavaszokat (nem mindig felelnek meg a hajamnak) az utolsó kivételével, de ha a teljes összetételt sikeresen ízesítik hidratáló / tápláló olajokkal és gyógynövénykivonatokkal, akkor ne bánja. Érdekesnek és vonzónak tűnnek. Az illatok illatszerek, meglehetősen intenzívek, de az aroma nem marad meg a hajon.
Csomagolható cső csuklós fedéllel, kényelmes.
A boltban vannak azonos nevű samponokhoz azonos nevű kondicionálók és maszkok, ezeket még nem próbáltam ki.

Mindegyikről sorrendben mesélek.


Argan luxus shine sampon (250 ml)
Fénytelen, élettelen hajra tervezték.
Simaságot, ragyogást és ragyogást ígér.

Hatóanyagok: Maraccan argán olaj hidratáló és tápláló, 3D-ceramidok a haj szerkezetének helyreállításához, a törékenység és a metszés ellen. A gyöngy kivonat ásványi anyagokkal és aminosavakkal telít. A fito-kollagén megvastagítja a haj szerkezetét. Kakaóvaj erősítésre. A-, E- és C-vitamint is tartalmaz.

Maga a sampon nagyon szokatlan megjelenésű - ez a legkisebb csillogású gél (lásd a fotót a bejegyzés alján).
A legvastagabb tesztelt.
Az illata nagyon kellemes - citrus-dinnye-cukorka.

Benyomások: A legkevésbé tetszett ez a sampon. Jól habzik. Túl nehéz a hajamhoz, előzi meg. És az ígért ragyogás helyett a haj éppen ellenkezőleg. Közepesen megmossa a hajat, sőt meglehetősen gyenge. És a kompozícióban hiányoztak a szilikonok (igen, igen, itt egy természetes sampon az Ön számára!), És a hajam nem szereti őket. De a haj végei nem száradnak ki, nem keverik össze. A haj nagyon gyorsan bepiszkolódik. Általában a kompozíció rendkívül "mesés", és fogalmam sincs, mit jelent ebben az esetben a "3D" utóirat))).

Értékelésem: 3


Ultra-regeneráló tojássampon (250 ml)
Olyan hajra tervezték, amely gyakran festett, formázott, törékeny és töredezett hajú.
Erőteljes haj helyreállítást ígér.

Hatóanyagok: A 3D-s tojáslecitin gyógyítja a szerkezeti károsodásokat és regenerálja a hajat belülről kifelé. A makadámiaolaj és a tejfehérjék táplálják és hidratálják. A japán selyemolaj fényt ad és fokozza a színt. A folyékony keratin megakadályozza a törést és a hasadást, véd a hőformázás során. Tartalmaz továbbá A-, E-vitamint, egy teljes B-vitamin-komplexet (biotin, piridoxin, riboflavin stb.), Murumuruolajat, cupuasuolajat. A sampon váratlan kondicionáló összetevője a guár-hidroxi-trimrimónium-klorid, amelyet általában kondeyában használnak. Néhány más titokzatos élesztő-polipeptid aminosavforrás, nyilvánvalóan a tejfehérjékben.

Az állaga gél, közepesen vastag, sárgás árnyalatú (nyilván a tojás alatt :)).
Az illata kellemes, friss, parfümös-virágos, általában így szagolják a professzionális samponok.

Benyomások: elég pozitívak. Jól habzik, rendesen öblíti a hajat. Fényt és nedvességet ad, nem nehezedik le, nem szárítja a végeit. A haj a szokásos módon koszos lesz. Nem zavar. Egyébként jó gyökérkötetet ad! Szép sampon, nincsenek jó / rossz speciális effektusok. A hajamból hiányzik a könnyedség utána. Nos, természetesen örülök, hogy szilikonok nélkül.

Értékelésem: 4


Sampon megahidratáló kókuszdió (250 ml)
Száraz, fénytelen és rakoncátlan hajra tervezték.
Mega hidratációt ígér.

Hatóanyagok: A kókusz és a kakaóvaj intenzíven hidratál. A hidrolizált ló keratin megtartja a nedvességet a haj struktúrájában, véd a hőformázástól. Az aminosavak (arginin, glicin, alanin, szerin, valin, tionin, izoleucin, hisztidin, fenilalanin) erősítik a gyökereket és gyógyítják. A 3X Elastin kisimítja a haj felületét, megakadályozza a törést és hasadást. Az A, E, F vitaminok összetételében is.

Közepesen vastag, fehéres gél állaga.
Az illata kókuszos, élénk, édeskés, kellemes, de gyorsan unatkozhat.

Benyomások: ez még mindig a kedvenc. Jól mossa. Tőle a haj a legfényesebb és a legjobban mosható. A hidratálás kiváló, ápolja a végeket. A gyökérkötet megvan. Nem mondom, hogy észrevehetően kisimítja a hajat, de általában simává, nem simává, nem zavarja össze. Jó sampon.

Értékelésem: 5


Szupererősítő sárgarépasampon (250 ml)
Tompa, gyenge, sérült hajhullásra tervezték.
Sürgős megerősítést ígér.

Hatóanyagok: A sárgarépaolaj táplálja a fejbőrt és erősíti az izzókat. A ZD biotin belülről erősíti a hajat, megállítja a hajhullást. A homoktövis olaj vitaminokkal és mikroelemekkel telít, helyreállítja a szerkezetet. A lókeratin védi a hajat, feszességet és fényt kölcsönöz. A ginzeng kivonat tonizálja a fejbőrt és serkenti a haj növekedését. Tartalmaz továbbá egy B-vitamin komplexet, élesztő polipeptideket és egy antisztatikus kondicionáló komponenst is. Általában az összetétel hasonló a kókuszos samponhoz, csak az olajok különböznek egymástól.

Az állaga folyékonyabb, mint a többi, átlátszó narancssárga gél.
Az illata élénk, lédús, gyümölcsös sampon. Általában a "biobolt" hasonló parfümjét számos homoktövis terméksorozatban használják.

Benyomások: tisztességes sampon. Jól mossa és mossa a hajat. Ragyog tőle, nem nehezíti meg, de a hajam kissé gyorsabban piszkosul. Jó térfogatot és hidratálást biztosít. Ez egy normál sampon az egész család számára. Az erősítés rovására nem mondom, most már minimálisan esik a hajam.

Értékelésem: 4

És részletesen bemutatom a konzisztenciát (lásd, milyen szép argán sampon csillog a jobb oldalon?)):

Befejezésül: Azt akarom mondani, hogy a samponok nem rosszak, de csodák nélkül is. Költségvetés megtakarítása a férfiak számára - nagyon jó isten. A kompozíciók kellemesek, illatosak is, kényelmesen használható, mert jól habozzon és öblítse le. Helyettesítik a kedvenc aicherb samponjaimat? Nem! Kedvenc, szeretett Devitám samponommal (itt írtam) nem álltak mellettük, sem ilyen sikkes ragyogás, sem pedig ilyen szupermosás és könnyű hajszálak velük (nemrégiben a szalonban a mester annyira dicsérte, hogy a hajam teljes hosszában ápolt és egészséges, és részben az érdeme!). A sima selyem Giovanni (ide írt) vagy az EO keratin sampon (ide írt) szintén sokkal menőbb. Ezért bármilyen módon váltogatom ezeket a samponokat a Herb-vel.

Biobolt (hivatalos bolt)

Az Organic Shop egy olyan márka, amelynek filozófiája a természetes biokozmetikumok és az egészséges életmód népszerűsítése és népszerűsítése. Ezért vannak a termékek fényesen szép, divatos csomagolással és eredeti, pozitív terméknevekkel..

Maguk a kozmetikumok természetes alapanyagokból készülnek, finom textúrájúak, és kellemes természetes aromájú gyümölcsök, bogyók és gyógynövények. Gyengéden ápolja és gondozza a bőrt és a hajat.

A vállalat termékeiben nem használ káros anyagokat, például parabéneket, GMO-kat, ásványi olajokat, mesterséges színezékeket, illatanyagokat, szilikonokat és SLS-t. Az organikus és minőségi termékeket európai tanúsítványok igazolják.

EGYSZERŰ cég mottója. TISZTA. TERMÉSZETES. azt jelenti, hogy a vállalat alkalmazottai számára fontos tudni, hogy egyszerű, tiszta és természetes kozmetikumokat gyártanak és értékesítenek, amelyek előnyösek a testének és javítják a hangulatot.

EGYSZERŰ. Egyszerűség. A legegyszerűbb és leghatékonyabb formulákat használják az ápolószerek létrehozásakor.

TISZTA. Tisztaság. A termékek gyártása során csak környezetbarát elemeket használnak. Hozzáadás nélkül

parabének, mesterséges színezékek, szilikonok, SLS, illatanyagok, ásványi olajok és tartósítószerek.

TERMÉSZETES. Természetesség. Csak tanúsított szerves olajok, kivonatok és természetes

Az Organikus Kozmetikumok Akadémiájával folytatott együttműködés megerősíti a vállalat munkatársainak professzionalizmusát és etikáját, akik ORGANIC SHOP termékeket kutatnak, készítenek és gyártanak. Minden szakember képzése nem az értékesítés, hanem a tanácsadás révén történik a termékek, a készítmények és az ökológiai kultúra tanulmányozása révén.

ORGANIC SHOP kozmetikumok vásárlásával nemcsak magadról gondoskodsz, hanem hozzájárulsz a jótékonysághoz is. Végül is az ORGANIC SHOP a bevétel 5% -át jótékonysági célokra vonja le, kiválasztva az anyagi támogatásra szoruló alapokat, árvaházakat, természetvédelmi területeket, erdőtüzek sújtják stb..

Válassza ki saját bőr- és hajápolási termékeit, és mindenképpen elégedett lesz.

Származási ország: Oroszország.

Bio kávé sampon Organic Természetesen Professzionális Organic Shop

Üdv mindenkinek!
Ma szeretném megosztani az orosz organikus hajápolási márka, az Organic Shop hajszálak kávé samponjáról alkotott benyomásomat. Régóta szerettem volna kipróbálni ezt a sampont, és egy nap a kezeimmel sétáltam közvetlenül az áruház pénztáráig, de akkor biztosan nem volt sors a vásárlás. Az újév előtt rájöttem, hogy amíg nem próbálom ki, addig nem nyugszom meg. És mivel a költségvetési ára lehetővé teszi, teljesíteni kell régi kívánságát.

A hajamról.
Egyenes, alacsony porozitású, ez a tél nagyon száraz lett, a fejem immár harmadik reggel van, a fejbőr korpától és viszketéstől mentes, és minden sampont jól elfogad SLS-sel és lágyabb felületaktív anyagokkal.

Mit várok a sampontól?
Természetesen mindenekelőtt a fejbőr jó tisztítása: lehet nyikorogni, vagy e hatás nélkül a lényeg, hogy a fejbőr legalább 2 napig tiszta maradjon, mindenféle száraz sampon nélkül. Ha a második napon nem tudok laza hajamkal járni, megszabadulok ettől a sampontól.
Hogy ne okozzon viszketést és egyéb csúnya dolgokat, mint mondtam, a fejbőröm nem hajlamos erre, de soha nem lehet tudni, mi van, ha?
Nos, kívánatos, hogy ne legyen drága, ó, tavaly tavasz óta nem vettem magamnak drága samponokat, és nem tervezem ezt tovább, mert nem látok különbséget a drága és az olcsó samponok között.

Sárgarépa bio sampon Organic Természetesen Professzionális Organic Shop
Kókuszos bio sampon Organic Természetesen Professzionális Organic Shop
ORGANIC SHOP Sampon Extra tápláló tej Organic Természetesen Professzionális Organic Shop
Paradicsom bio sampon Organic Természetesen Professzionális Organic Shop
Argan bio sampon Organic Természetesen Professzionális Organic Shop
Bio sampon Organic Shop Természetesen professzionális Ultra revitalizáló tojás

Szóval, Organic Természetesen Professzionális Organic Shop Bio kávé sampon

Általános információk erről a samponról

✡ Térfogat: 250 ml
✡ Ár 106-180 rubel
✡ Gyártó: Oroszország, Organic Shop
✡ Hol lehet vásárolni: bármely nagyobb háztartási vegyi áruházban vagy online
What Milyen típusú hajra való: minden típusú hajra

Mint látható, nagyon sok ígéret érkezik egyetlen sampontól, sőt, ha mindez valóban teljesíti, akkor az helyettesítheti az összes teljes értékű hajápolót (balzsamok, balzsamok, maszkok, spray-k stb.). De vajon valóban így van-e??

Maga a sampon megjelenése

A sampon a csomagolásban van.
A gyártó ígéretének hátulján.

Megígérjük:
90% -kal erősebb, erősebb haj
93% -kal vastagabb, egészségesebb haj
100% -kal gyorsabb a haj növekedése

A fedél szoros, nagyon nehéz kinyitni

Sampon állaga, színe és aromája

A sampon állaga nagyon folyékony, valójában ezért is nagy a fogyasztása. De ha figyelembe vesszük annak költségvetési költségeit, akkor ez a pillanat megbocsátható számára. A habzás jó (köszönet érte a nátrium-kókusz-szulfátnak). A sampon nagyon könnyen terjed.

A sampon színe gyöngyfehér, sok gyöngyházzal, a tömegpiac tipikus samponszíne.
Az illata olyan, amilyet a kávéra számítottam.... De sokkal visszafogottabb, mint szeretnénk. Magából a csomagolásból egyáltalán nem érzem, és még inkább a hajamra mosás után. Csak akkor hallható, amikor a tenyerébe öntjük, majd habosítjuk a haj gyökereit, ennyi.

A benyomásom és a hajra gyakorolt ​​hatása

Először is a haj gyökereit szerettem volna bemutatni, e sampon után, mert a gyökerek megjelenése a sampon működésének fő mutatója (a sampon felvitele után soha semmit nem tettem a gyökerekre).

A sampon jól megmosta a hajat, de csak addig, amíg maga a nyikorgás nem történt meg (ahogy megértem, erre csak az SLS vagy SLES samponok képesek). E hatás nélkül is tiszta és laza a haj. Nincs film vagy olajos fény, nagyon boldoggá tesz. A második napon a haj is jó állapotú, én is laza hajammal megyek (nekem ez a jó sampon mutatója).

A haj jól mutat, ragyog, nem téved jégcsapokba.

És így néz ki a hossza a sampon és a halal AIS maszk utáni fotón.
Nem tudom, honnan jött ez a hullám, de annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, hogy nem fésülöm át, még akkor sem, ha van valahol.
A sampon hossza nagyon finom, nem szárítja és nem kusza össze a hajat.

A gyártó ígéretei valóra váltak??

Fejbőr alakformálása
Nem igazán vették észre, csak jól tisztít.
Ébredő szőrtüszők
Nem melegít, nem süt, ezért nem hiszem, hogy felébresztett valamit, ehhez speciális melegítő maszkokat használok.
Gyors hajnövekedés
Megint miből? Semmilyen módon nem irritálja a fejbőrt
A haj táplálása a gyökértől a hegyéig
Igen, nagyon, a sampon összetétele nagyon jó, sok tápanyag van, a haj nagyon puha
Egészséges fényt adva
Igen, igen és még egyszer igen! A haj jól ragyog, a természetes haj egészséges ragyogása.
A hajhagymák erősítése
Valószínűleg nem, mint igen. A sampon 1-2 percig van a fejbőrön, nem hiszem, hogy ez a rövid idő alatt képes valamit megerősíteni, megint erre vannak speciális maszkok a mosás előtt
A hajhullás megelőzése
Nem, túl kevés idő van a fejbőrön
A sérült hajszerkezet gyógyítása
Általában úgy gondolom, hogy lehetetlen "zöldíteni", ilyen esetekben egyszerűen levágnám őket, de soha nem vittem szerkezetemet sérült állapotba.
A haj törésének megakadályozása
Igen, elég. A sampon meglehetősen puha és finom, nem szárad ki, ezért még szőkéknél sem okozhat ridegséget.
A szőrtüszők mikrocirkulációjának erősítése
Nem, nem nyilvánul meg a fejbőrön, nem süt és nem melegít, égető érzésről még szó sincs
Serkenti az egészséges hajnövekedést
Szintén nem, ehhez más eszközöket kell használnia. / Em>

Biobolt

Az Organic Shop a Pervoye Reshenie által létrehozott legnépszerűbb orosz márka. A márkát Andrei Trubnikov, a legnépszerűbb Natura Siberica márkát létrehozó ember hozta létre.

Ha olyan ember vagy, aki törődik az egészségeddel, megjelenéseddel, ha a természetes fiatalságot és a szépséget a lehető leghosszabb ideig meg akarod őrizni, akkor a bio Shop természetes kozmetikumokra pontosan szükséged van.

Ez a kozmetikai márka csak olyan természetes termékeket tartalmaz, amelyeket kémiai kezelés nem változtatott meg, és jóformán megtartották jótékony természetes tulajdonságait..

Az Organic Shop termékek alapanyaga állati eredetű vagy természetes növény. Más szóval, az Organic Shop egy természetes kozmetikum, amely nem tartalmaz semmilyen vegyszert..

Ez a kozmetikai márka a hagyományos kozmetikumok alternatívája, és egyre többen választanak a fiatalok, az egészség és a szépség javára, és a természetes kozmetikumokat választják..

Organic Shop: a kozmetikumok tulajdonságai

Organic Shop kozmetikumok:

 • nem tartalmaz szintetikus tartósítószereket (karbamidszármazékok, parabének, formaldehid) - ez rendkívül fontos az allergiások számára, mert ezekre az anyagokra reagál ilyen negatívan a testük;
 • nem tartalmaz ftalátokat - ezek olyan anyagok, amelyek ösztrogén-szerű hatásúak és hormonális egyensúlyhiányt okozhatnak a nőknél;
 • nem tartalmaz ásványolaj-alapú tartósítószereket (acetont, vazelint, propilén-glikolt, szervetlen olajokat).

E márka kozmetikuma csak természetes növényi kivonatokat és olajokat tartalmaz, amelyeket a gyártó saját ültetvényein termesztett növényekből nyernek..

Az Organic Shop kozmetikumok, amelyek hivatalos weboldala könnyen megtalálható az interneten, minden gyártási szabálynak teljes mértékben megfelelve készül, ami garantálja annak biztonságosságát és hatékonyságát..

A természetes kozmetikumok nem károsítják az egészséget, nem okoznak allergiát, nem rontják el a bőrt. Ugyanez nem mondható el a vegyszereket tartalmazó hagyományos kozmetikumokról..

Gyártói azt ígérik, hogy felfrissítik a megjelenésedet és simává teszik a bőrödet, de a valóságban sokszor egészen másképp történik..

Egyes kozmetikumok például tartalmaznak kőszénkátrányt, amely rákkeltő hatású, és ha hosszú ideig használják, rákot okozhat. A higany és az ólom, amelyek egyes kozmetikumok részét képezik, finoman szólva sem túl hasznosak a testünk számára..

Ezért választja a természetes kozmetikumokat, az egészséget, a szépséget és az ifjúságot. Ezenkívül az organikus Shop természetes termékek nem károsítják a környezetet, mivel annak részei..

Organic Shop: kozmetikai termékek

Az Organic Shop márka a következő termékcsaládokat tartalmazza, amelyeket online boltunkban vásárolhat meg:

 • Hajápolás;
 • Organikus konyha;
 • Testápolás;
 • A szépség színei;
 • Kéz- és lábbőrápolás;
 • Bio bolt gyümölcsök;
 • Testformálás;
 • Organikusan természetesen professzionális;
 • Testdesszertek;
 • Illóolajok;
 • Arcápolás;
 • Fürdéshez és zuhanyozáshoz.

Organic Shop: kinek szólnak ezek a kozmetikumok??

A boltunkban megvásárolható Organic Shop kozmetikumok haj-, test-, láb- és kézbőrápolásra készültek. A márka eszközeit nemcsak saját maga használhatja, hanem családjának és barátainak is ajánlhatja. Az Organic Shop kozmetikumok hasznos tartalommal és kellemes csomagolással rendelkeznek..

A márka termékei teljesen természetesek, a kozmetikumok természetes növényi olajokat és kivonatokat tartalmaznak. A kozmetikumok nem tartalmaznak káros vegyszereket, ezért még allergiások számára is alkalmasak.

Biobolt: Ár és akció

Az Organic Shop kozmetikumok, amelyek árát a termékfotó mellett feltüntetjük, elérhető online áruházunkban.

A kívánt termék megrendeléséhez el kell mennie annak oldalára, be kell helyezni a terméket a kosárba, kitölteni az elérhetőségeket, kiválasztani a szállítási és fizetési módot.

Az áruszállítást az Orosz Föderáció egész területén szállítási társaság vagy az Orosz Posta végzi. A főváros lakói személyesen vehetik át a megrendelést, az áruk értékesítésénél vagy rendelhetnek futárszállítást (ebben az esetben közvetlenül a futárnak fizethet a megrendelésért).

9500 rubeltől rendelve Moszkván belül ingyenes a szállítás!

Konzultáció a kozmetikumok megválasztásával kapcsolatban

Az Organic Shop kozmetikumok, amelyek véleménye általában csak pozitív, több termékcsaláddal rendelkeznek, és felkészületlen ember nem mindig tudja kitalálni, hogy melyik termék megfelelő neki.

Ebben az esetben igénybe veheti professzionális tanácsadóink szolgáltatásait, akik segítenek bármilyen probléma megoldásában és a szükséges kozmetikai termék kiválasztásában.

Vásároljon kozmetikumokat az egészségügyi hipermarket online áruházában. Megbízható, kényelmes és biztonságos!

alexxa_moscow

alexxa_moscow

Organic Shop: 4féle sampon

Régóta nem vásároltam sampont az orosz természetes kozmetikumok gyártóitól. Az Organic Shop ezen samponjainak sorozata szokatlan csomagolással vonzott. Általában sok típus létezik ebben a sorozatban, eddig csak 4 különbözőt próbáltam ki:

- Argan Luxurious Shine sampon
- Ultra revitalizáló tojássampon
- Coconut Mega hidratáló sampon
- Szuperfeszesítő sárgarépasampon

A hajam: normál, hossza nem sérült, zsíros gyökerekre és száraz végekre hajlamos, egyenes, nem festett, hosszú.

Az összes sampon ára megegyezik - körülbelül 170-190 rubel.
A moszkvai "Organic Shop" üzletben vettem őket.

Ebből a sorozatból származó samponok mindegyikében nincs mérgező / agresszív páva (SLS, SLES), nátrium-kókuszulfáton, cocomidprobil-beteinen és kókusz-glükozidon alapulnak. Egyáltalán nem szeretem ezeket a tavaszokat (nem mindig felelnek meg a hajamnak) az utolsó kivételével, de ha a teljes összetételt sikeresen ízesítik hidratáló / tápláló olajokkal és gyógynövénykivonatokkal, akkor ne bánja. Érdekesnek és vonzónak tűnnek. Az illatok illatszerek, meglehetősen intenzívek, de az aroma nem marad meg a hajon.
Csomagolható cső csuklós fedéllel, kényelmes.
A boltban vannak azonos nevű samponokhoz azonos nevű kondicionálók és maszkok, ezeket még nem próbáltam ki.

Mindegyikről sorrendben mesélek.


Argan luxus shine sampon (250 ml)
Fénytelen, élettelen hajra tervezték.
Simaságot, ragyogást és ragyogást ígér.

Hatóanyagok: Maraccan argán olaj hidratáló és tápláló, 3D-ceramidok a haj szerkezetének helyreállításához, a törékenység és a metszés ellen. A gyöngy kivonat ásványi anyagokkal és aminosavakkal telít. A fito-kollagén megvastagítja a haj szerkezetét. Kakaóvaj erősítésre. A-, E- és C-vitamint is tartalmaz.

Maga a sampon nagyon szokatlan megjelenésű - ez a legkisebb csillogású gél (lásd a fotót a bejegyzés alján).
A legvastagabb tesztelt.
Az illata nagyon kellemes - citrus-dinnye-cukorka.

Benyomások: A legkevésbé tetszett ez a sampon. Jól habzik. Túl nehéz a hajamhoz, előzi meg. És az ígért ragyogás helyett a haj éppen ellenkezőleg. Közepesen megmossa a hajat, sőt meglehetősen gyenge. És a kompozícióban hiányoztak a szilikonok (igen, igen, itt egy természetes sampon az Ön számára!), És a hajam nem szereti őket. De a haj végei nem száradnak ki, nem keverik össze. A haj nagyon gyorsan bepiszkolódik. Általában a kompozíció rendkívül "mesés", és fogalmam sincs, mit jelent ebben az esetben a "3D" utóirat))).

Értékelésem: 3


Ultra-regeneráló tojássampon (250 ml)
Olyan hajra tervezték, amely gyakran festett, formázott, törékeny és töredezett hajú.
Erőteljes haj helyreállítást ígér.

Hatóanyagok: A 3D-s tojáslecitin gyógyítja a szerkezeti károsodásokat és regenerálja a hajat belülről kifelé. A makadámiaolaj és a tejfehérjék táplálják és hidratálják. A japán selyemolaj fényt ad és fokozza a színt. A folyékony keratin megakadályozza a törést és a hasadást, véd a hőformázás során. Tartalmaz továbbá A-, E-vitamint, egy teljes B-vitamin-komplexet (biotin, piridoxin, riboflavin stb.), Murumuruolajat, cupuasuolajat. A sampon váratlan kondicionáló összetevője a guár-hidroxi-trimrimónium-klorid, amelyet általában kondeyában használnak. Néhány más titokzatos élesztő-polipeptid aminosavforrás, nyilvánvalóan a tejfehérjékben.

Az állaga gél, közepesen vastag, sárgás árnyalatú (nyilván a tojás alatt :)).
Az illata kellemes, friss, parfümös-virágos, általában így szagolják a professzionális samponok.

Benyomások: elég pozitívak. Jól habzik, rendesen öblíti a hajat. Fényt és nedvességet ad, nem nehezedik le, nem szárítja a végeit. A haj a szokásos módon koszos lesz. Nem zavar. Egyébként jó gyökérkötetet ad! Szép sampon, nincsenek jó / rossz speciális effektusok. A hajamból hiányzik a könnyedség utána. Nos, természetesen örülök, hogy szilikonok nélkül.

Értékelésem: 4


Sampon megahidratáló kókuszdió (250 ml)
Száraz, fénytelen és rakoncátlan hajra tervezték.
Mega hidratációt ígér.

Hatóanyagok: A kókusz és a kakaóvaj intenzíven hidratál. A hidrolizált ló keratin megtartja a nedvességet a haj struktúrájában, véd a hőformázástól. Az aminosavak (arginin, glicin, alanin, szerin, valin, tionin, izoleucin, hisztidin, fenilalanin) erősítik a gyökereket és gyógyítják. A 3X Elastin kisimítja a haj felületét, megakadályozza a törést és hasadást. Az A, E, F vitaminok összetételében is.

Közepesen vastag, fehéres gél állaga.
Az illata kókuszos, élénk, édeskés, kellemes, de gyorsan unatkozhat.

Benyomások: ez még mindig a kedvenc. Jól mossa. Tőle a haj a legfényesebb és a legjobban mosható. A hidratálás kiváló, ápolja a végeket. A gyökérkötet megvan. Nem mondom, hogy észrevehetően kisimítja a hajat, de általában simává, nem simává, nem zavarja össze. Jó sampon.

Értékelésem: 5


Szupererősítő sárgarépasampon (250 ml)
Tompa, gyenge, sérült hajhullásra tervezték.
Sürgős megerősítést ígér.

Hatóanyagok: A sárgarépaolaj táplálja a fejbőrt és erősíti az izzókat. A ZD biotin belülről erősíti a hajat, megállítja a hajhullást. A homoktövis olaj vitaminokkal és mikroelemekkel telít, helyreállítja a szerkezetet. A lókeratin védi a hajat, feszességet és fényt kölcsönöz. A ginzeng kivonat tonizálja a fejbőrt és serkenti a haj növekedését. Tartalmaz továbbá egy B-vitamin komplexet, élesztő polipeptideket és egy antisztatikus kondicionáló komponenst is. Általában az összetétel hasonló a kókuszos samponhoz, csak az olajok különböznek egymástól.

Az állaga folyékonyabb, mint a többi, átlátszó narancssárga gél.
Az illata élénk, lédús, gyümölcsös sampon. Általában a "biobolt" hasonló parfümjét számos homoktövis terméksorozatban használják.

Benyomások: tisztességes sampon. Jól mossa és mossa a hajat. Ragyog tőle, nem nehezíti meg, de a hajam kissé gyorsabban piszkosul. Jó térfogatot és hidratálást biztosít. Ez egy normál sampon az egész család számára. Az erősítés rovására nem mondom, most már minimálisan esik a hajam.

Értékelésem: 4

És részletesen bemutatom a konzisztenciát (lásd, milyen szép argán sampon csillog a jobb oldalon?)):

Befejezésül: Azt akarom mondani, hogy a samponok nem rosszak, de csodák nélkül is. Költségvetés megtakarítása a férfiak számára - nagyon jó isten. A kompozíciók kellemesek, illatosak is, kényelmesen használható, mert jól habozzon és öblítse le. Helyettesítik a kedvenc aicherb samponjaimat? Nem! Kedvenc, szeretett Devitám samponommal (itt írtam) nem álltak mellettük, sem ilyen sikkes ragyogás, sem pedig ilyen szupermosás és könnyű hajszálak velük (nemrégiben a szalonban a mester annyira dicsérte, hogy a hajam teljes hosszában ápolt és egészséges, és részben az érdeme!). A sima selyem Giovanni (ide írt) vagy az EO keratin sampon (ide írt) szintén sokkal menőbb. Ezért bármilyen módon váltogatom ezeket a samponokat a Herb-vel.

Nagy természetes megtévesztés. Miért csalódtam a "zöld" kozmetikumokban, és már nem vásárolok bio címkével ellátott termékeket

A minden természetes divat nem kímélte a kozmetikumokat. Végül is egy haladó modern lány, aki nem enged meg mindent, ami nem elég szerves és környezetbarát a teste számára, nem alkalmazhat például arcán olajból készült krémet, haján pedig szilikonos sampont. Azonban hagyja abba, ez nem olyan egyszerű az olajjal..

Körülbelül 10 évvel ezelőtt minden önmagát tisztelő televíziós csatorna megmutatta a témában szereplő műsorban: "Ah-ah-ah, a kozmetikumok szörnyű szulfátokat és parabéneket tartalmaznak, most mindannyian meghalunk!" Az egyik frappáns újságíró még fehér anyagot is öntött az asztalra valamelyik kozmetikai gyár igazgatója előtt, és felajánlotta, hogy megeszi, hogy bizonyítsa a termék biztonságosságát. Az igazgató természetesen visszautasította, amiből arra a következtetésre jutottak, hogy hazánk női részét a gonosz erők úgy döntötték, hogy meszelni kell a természetellenes kozmetikai összetevők segítségével. Különösen hatásos hölgyek kezdték eldobni a "vegyszeres" dobozokat és lombikokat, tojással mossák meg a hajukat, és szódával mossák a fogukat. Aztán több téma gördült körbe a kozmetikai fórumokon az általános szlogen alatt: "Érted, hogy a natúrkozmetikum nem lehet olcsó!" Az eladás előtti előkészítést olyan hibátlanul hajtották végre, hogy még a rontó szkeptikusok is vásároltak valami természeteset a banktól. És hamarosan mindenki kénytelen volt elismerni, hogy valamilyen oknál fogva nem lettek szebbek. Nos, gratulálunk a marketingszakembereknek a sikerhez, és találjuk ki, miért okoznak csalódást a természetes kozmetikumok.

Csalódás: ez nem természetes!

A vevő látja a "természetes" feliratot, és már elképzeli, hogy a varázslatos tündérek miként keverik össze az egyszarvú könnyekből származó csodálatos krémet és a pillangószárnyak pollent. Aztán természetesen megragadja a fejét, és természetes gyógymódban talál alkoholt vagy talkumot. Siettünk megnyugtatni. Először is, mindkettő természetes anyag. Végül is a "természetes" olyan, amely a természetben létezik, vagy a természetben létezőből származik, és nem feltétlenül csak növényi. Ezt használja sok gátlástalan gyártó. Másodszor, a kozmetikumok, amelyek eltarthatósági ideje meghaladja a több napot, egyszerűen nem nélkülözhetnek egyes összetevőket, például tartósítószereket. Rendszerint a természetes kozmetikumok becsületes gyártói nem használnak szintetikus tartósítószereket és illatanyagokat. Ezt a szerepet olyan természetes összetevők játsszák, mint ugyanaz az alkohol (oldószer és tartósítószer). Például az etil-alkohol - etanol (alkohol), amelynek jelenlététől sok nő fél a kozmetikumoktól, kiváló antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és több mint 11% -os koncentrációban tartósítószerként működik. Megjelenése a kozmetikumok összetételében pedig nem mond ellent a természetesség gondolatának. Az olaj egyébként természetes termék is. De a feldolgozásának termékeit még mindig tiltja a legtöbb természetes kozmetikumot tanúsító testület..

Második csalódás: kémia a fűz kérgéből

Sok, amit korábban kémiaként gondoltunk, természetes összetevőkből származik. De itt a gyártók bonyolultak, és zárójelben feltüntetik a vegyi anyag helyett a természetes összetevő nevét. Vegyünk például szalicilsavat, amelyet gyakran adnak a problémás bőr termékeihez. Először fűzfakéregből nyerték ki, és most semmi sem akadályozza a gyártót abban, hogy azt állítsa, hogy bőrtisztítója és szárítója fűzkivonatot tartalmaz. Elméletileg igaza lesz, amikor valójában nátrium-fenolátból és szén-dioxidból nyert szalicilsav lesz. Vagy ne feledje ugyanazt az ammónium-lauril-szulfátot vagy nátrium-lauril-szulfátot. A hagyományos, természetellenes kozmetikumok gyártója megírja kémiai nevüket. És a természetes termék gyártója minden bizonnyal jelzi: "kókuszolajból nyert". De sok gyártó nem is teszi ezt. Előfordul, hogy egy zöld csomag vagy egy fa, levél vagy csepp képe elegendő ahhoz, hogy a vevő teljesen rendes kompozíciót készítsen természetes vagy organikus.

Három csalódás: ez a szörnyű lauril-szulfát!

"Hogyan került a lauril-szulfát a természetes kozmetikumokba?" - fog elszörnyedni a haladó fogyasztó. Valójában a nátrium-lauril-szulfátot és a hozzá kapcsolódó ammónium-lauril-szulfátot a vevő organikus feliratú kozmetikumok megjelenésének előkészítése során szinte az emberi szépség és egészség legfőbb ellenségének nyilvánították. Ne feledje, hogy "autókat is szoktak mosni, és ezeket az arcára akarja kenni!" Igen, valóban használják őket. És a víz, amely egyébként a kozmetikai összetevők bármelyik listáját elindítja. Valójában az SLS-t mind a kozmetikumokban, mind a háztartási vegyszerekben használják, mert rendkívül hatékonyan bontja le a zsírt. És itt helyénvaló felidézni a számos panaszt, miszerint a szulfátmentes samponok nem mossanak hajat. A természetesség különösen dühös támogatói az SLS irritáló tulajdonságai. Valóban, bőrirritációt okoznak, ha egy óránál hosszabb ideig érintkeznek vele. Gyakran használ sampont vagy tusfürdőt egy órán keresztül?

Még egy tanúsított ökológiai termék is tartalmazhat SLS-t. De gyakrabban szokásos megtévesztéssel találkozunk.

Most jön a szórakoztató rész. Bizonyos kozmetikai tanúsítványok (például a francia ECOCERT és a Cosmebio) lehetővé teszik a nátrium-lauril-szulfát (SLS) és az ammónium-lauril-szulfát (ALS) használatát a tanúsított bio- és természetes kozmetikumok gyártásában. Igen, igen, a természetes kozmetikumok gyártása során hivatalosan megengedettek olyan komponensek, amelyek ártalma már régóta megijeszt minket. Jogod van felháborodni.

Negyedik csalódás: szóval mi az "organikus"?

A bio- és természetes kozmetikumok tanúsítása általában nehéz. Sajnos egyelőre nincs egységes szabvány, és minden tanúsító testületnek megvan a maga jóváhagyott anyagainak listája. Például a német BDIH tanúsítvány nem tesz különbséget a természetes és az organikus kozmetikumok között, engedélyezi az etil-alkoholt és tiltja az állati összetevők használatát..

De a legtöbb tanúsítás még mindig meghúzza a határt az organikus és a természetes között. Így a biokozmetikumok olyan kozmetikumok, amelyek biogazdálkodással termesztett vagy vadon gyűjtött összetevőkből készülnek. Vagyis a nyersanyagokat csak ökológiailag tiszta területeken szabad termeszteni, műtrágyák és növényvédő szerek használata nélkül. A zárójelen kívül hagyjuk azt a kérdést, hogy hol lehet ilyen földeket szerezni. Ezeket a környezetbarát összetevőket nem szabad keverni finomított kőolajtermékekkel, parabénekkel, szilikonokkal és a legtöbb állati termékkel. Még az ilyen kozmetikumok tartályait is újrahasznosítható anyagokból kell készíteni, hogy a lehető legkevésbé károsítsák a természetet. Így környezetbarát, etikus kozmetikumokról van szó, és semmi másról sem. Egyébként a Natrue és az ECOCERT tanúsítványok lehetővé teszik az állati összetevők használatát, amennyiben erőszakmentesen állítják elő őket. Az olasz ICEA és az English Soil Association engedélyezi a fenoxi-etanol tartósítószerként való használatát. Az ECOCERT és a Cosmebio tanúsító testületek pedig amellett, hogy elismerik a "helyes" SLS jelenlétét, ragaszkodnak ahhoz, hogy a kész (!) Termék komponenseinek legalább 10% -ának organikusnak kell lennie. Az a tény, hogy a kozmetikumok fő összetevője a víz (az összetétel 60% -tól 80% -ig), amely nem minősíthető bioterméknek. Éppen ezért a termék szerves komponenseinek teljes százaléka nem lehet magas..

Ötödik csalódás: az "organikus" nem működik!

És senki nem ígérte. A háttérzaj mögött az ügyfelek nem figyeltek fel egy apró részletre: soha és sehol egy szó sem esett arról, hogy a természetes kozmetikumok hatékonyabbak. Megígérték a biztonságot, a természetes összetevők használatát és a környezet tiszteletben tartását. A természetes kozmetikumok javíthatják a bőr védelmi funkcióit vagy csökkenthetik a nedvességvesztést, de soha nem képesek megbirkózni például a pigmentációval vagy az életkorral kapcsolatos változásokkal. Készüljön fel arra, hogy a bio krém nem lesz olyan kényelmes, mint a "vegyi" - a bőr felületén való jó siklás és a gyors felszívódás érdekében olyan emulgeálószereket és szilikonokat használnak, amelyeket a bio márkák nem használhatnak. A biotermékek 25-40% -kal kerülnek többe, mint a hagyományos termékek, de ebben az esetben a természet iránti etikus hozzáállásért fizet, nem pedig a hatásért. Az ár magában foglalja például a megtakarításokat az Amazon erdőirtásaitól, a fejlődő országok dolgozóinak méltányos fizetését és különféle környezeti kampányokat, de semmiképpen sem oldhatja meg a bőrproblémáit. Mondhatjuk, hogy a valódi biotermékek kevésbé károsak, de nem hasznosabbak. Tiina Orasmäe-Meder kozmetológus mondta a legjobbat erről:

- A bio kozmetikumok véleményem szerint ideális megoldás azok számára, akiket igazán érdekel az ökológia, a környezetvédelem és hasonlók. Az ökológiai - vagy organikus - kozmetikumok használatakor meg kell érteniük: igen, a "zöld utat" követik, de ennek vannak bizonyos korlátai. És ennek a kozmetikumnak a hatása valószínűleg kisebb lesz. Általánosságban elmondható, hogy ez egy nagyszabású piac, amely a bennünk csepegtetett bűntudat érzésén alapszik. Azt mondják, olyan barbár módon bánunk bolygónkkal, hogy készek vagyunk megsemmisíteni, ha csak nem lennének hosszabb ráncok, és a biokozmetikumok segítségével minimalizálhatjuk a környezetre okozott károkat. Hatalmas számú ember szeretné megtenni a részét annak érdekében, hogy ökológiai krémek vásárlásával javítsa környezetbarátságát. De a marketingesek nem hagyhatják abba. Tovább mennek és azt hirdetik, hogy a bio nem csak emberséges, hanem hasznos is. Ennek eredményeként a hazugságok és a mítoszteremtés hegyei vannak.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan lehet a hajad hosszabb ideig jó illatú

Tapasztalt szerkesztő- és kutatócsoportunk hozzájárult a cikk elkészítéséhez, és áttekintette a pontosság és teljesség érdekében..A cikkben felhasznált források száma: 23.

Hogyan készítsünk hajmaszkokat otthon? 10 könnyű maszk a haj helyreállítására és megvastagítására

Hosszú és vastag hajról álmodik? Szeretne kipróbálni házi hajmaszkokat? Attól fél, hogy károsítja a fürtjeit?