Legfontosabb / Eljárások

Hogyan világosítsuk meg a világosbarna hajat?

Eljárások

A cikk leírja, hogyan lehet világosítani a világosbarna hajat (teljesen és az egyes szálakat). Vannak professzionális és népi gyógymódok a világosbarna szálak fehérítésére utasításokkal.

A legtöbb ember a földön életében legalább egyszer megváltoztatta természetes hajszínét, hogy fényesebbé váljon, feltűnjön. Gyakrabban azok, akik megváltoztatják a színüket, a világos színek mellett döntenek. Mivel egy élénk szőke nagyon vonzónak tűnik a hajon, báját és könnyedségét adva tulajdonosának.

A világosbarna szálak tulajdonosai gyakran alkalmazzák a színváltoztatási eljárást, mivel ezt a színt tompa és unalmasnak tartják. Ehhez a hajszál teljesen elszíneződik, vagy csak az egyes tincseket könnyítik meg (a kiemelési eljárás előtt).

A világosbarna fürtök instabil pigmenttel rendelkeznek, így az elszíneződésük nem lesz nehéz és nem okoz sok kárt, a lényeg a megfelelő termék kiválasztása.

Mi az eljárás?

A halványítás a színért felelős hajfesték részleges vagy teljes eltávolítása. Az alapok összetételének aktív komponensei, behatolva a haj védőrétegébe, károsítják és eltávolítják a szín pigmentet. A fürtök szerkezetének károsodásának mértéke attól függ, hogy milyen összetételt használnak az eljárás során: agresszív kémiai elemeket (különösen ammóniát) tartalmaz, vagy természetes szerves anyagokon alapul (növények és gyógynövények kivonatai és kivonatai).

Mint már említettük, a világosbarna haj nem tartalmaz perzisztens pigmentet, ezért szőkítésükre kíméletesebb módszerek alkalmasak, amelyekkel 1-2 használat után érhetjük el a kívánt eredményt..

A kímélő módszerek még mindig károsítják a haj védőrétegét, ezért a kozmetikusok a halványítás után javasolják a maszkok helyreállítását és táplálását. A hajat nedvességgel és tápanyagokkal is telítse hetente egyszer, úgy, hogy bojtorján vagy ricinusolajjal fésülje meg a fürtöket (néhány csepp a fésű fogain, és a haj teljes hosszában hordozza)..

A világosbarna haj világosítása népi gyógymódokkal

Ezek a receptek segítenek a fürtök több tónusú világosabbá tételében. Természetes termékek és gyógynövények használatán alapulnak, amelyeket az emberek naponta használnak. Ezeknek a szerszámoknak a segítségével nem lehet teljesen elszínezni a fürtöket, de a festés vagy kiemelés előtt világosítani kell őket. Az alábbiakban természetes termékeken alapuló receptek találhatók.

Citromalapú szájvíz

A citromot az ókorban fényesítő szerként használták a déli szélességi fokon élő emberek. Ezenkívül képes normalizálni a haj sav egyensúlyát, valamint csökkenteni a zsírtartalmát..

Elkészítés: 2 citromot vékony szeletekre vágunk, és 1 liter forrásban lévő vízzel felöntjük. A levest 1,5-2 órán át infundálják, majd szűrjük.

Alkalmazás: A levest nedves, megmosott hajra kenjük. A fejet polietilénnel és törülközővel szigeteljük, és 15-20 percig hagyjuk. Az idő letelte után a hajat mosószer használata nélkül meleg vízzel öblítik. Egy eljárás során 2 tónussal érheti el a világítást.

Kamilla alapú öblítés

Szárított kamilla virágokat a gyógyszertárban lehet megvásárolni. Ez a növény fehérítő hatású, és képes a fürtöket puhává és simavá tenni. Ezenkívül a kamilla fertőtlenítő hatású..

Elkészítés: 5 evőkanál. kanál szárított kamilla virágot öntsünk 0,5 liter forrásban lévő vízzel, és 2-3 órán át ragaszkodunk hozzá. Miután a levest leszűrjük, és öblítőszerként használható.

Alkalmazás: a kapott levest az előzőleg megmosott hajra kenjük (öblítsük le). A terméket legalább egy napig nem mossák le.

Méz és fahéj maszk

A maszk e két összetevője nem csak halványító hatást gyakorol a fürtökre, hanem táplálja is őket, hasznos anyagokkal és vitaminokkal telítve. Az elkészítést követően a termék sűrűnek és viszkózusnak bizonyul, ami lehetővé teszi annak használatát, mind a teljes hajvonal világosítására, mind az egyes szálakra..

Elkészítés: 5 evőkanál. evőkanál mézet folyékony állapotba melegítenek, majd 5 ek. evőkanál fahéj és 50 ml bármilyen hidratáló kondicionáló. Mindent alaposan összekeverünk, amíg homogén konzisztencia nem alakul ki..

Alkalmazás: a terméket kozmetikai ecsettel a fejbőrre vagy az egyes szálakra viszik fel (a készítmény felvitele után fóliába kell csomagolni). Ha teljesen kifehéríti a haját, akkor a felhordás után a fejét celofán borítja, és tetején ruhával szigetelt. Az egyes szálak könnyítésénél nem kell letakarnia a fejét, elég, ha fóliával borítják. Várjon 25-30 percet, utána a maszkot samponnal mossa le. A hajat 2 tónussal halványíthatja 1-2 alkalmazásban.

Professzionális termékek a szőke haj világításához

Ha erősebb fehérítő hatásra van szüksége, amely 5-7 tónussal megvilágíthatja a haját, akkor professzionális termékekhez kell folyamodnia. Ezek a termékek hatékonyabbak, mint a népi gyógymódok, de a világosbarna hajra is nagyobb romboló hatással bírnak. Az alábbiakban bemutatjuk a világosbarna hajú öngyújtók legnépszerűbb formáit..

Világító olaj

Innovatív termék, amely nemrég jelent meg a kozmetikai piacon, de már elnyerte a fogyasztók elismerését és tiszteletét. Különböző szerves olajokat tartalmaz, amelyek táplálják és telítik a fejbőrt és a fejbőrt nedvességgel és vitaminokkal.

Alkalmazás: az olajat száraz, előre fésült fürtökre kenjük. A fejet celofánba és egy törülközőbe csomagolják, és 30-40 percig hagyják. Az idő letelte után az olajat samponnal meleg vízzel mossuk le. Szárítsa meg a fejét törölközővel (ne használjon hajszárítót!). Javasoljuk, hogy kondicionálót vagy tápláló balzsamot vigyen fel.

Világító krém

Működésében a krém hasonló a hajfestékhez. Nem kell előkészíteni, mivel használatra kész. Vastag állagú, így teljesen vagy az egyes tincseket világosíthatja. Meglehetősen erős halványító hatása van, és egy alkalmazás során 4-6 tónussal képes elszínezni a barna hajat.

Az összes haj világosodása: a krémet száraz hajra kenjük, és fésűvel nyújtjuk. Ne felejtse el gondosan zsírozni a gyökereket és a végeket. A krém öregedési ideje a hajon 25-30 perc (nem kell szigetelni a fejét). Az idő letelte után a terméket meleg (de nem forró!) Vízzel mossuk le a hajról samponnal.

Az egyes szálak könnyebbé tétele: Azokat a különálló szálakat, amelyeket meg fog világosítani, előzőleg külön kell választani és hajtűkkel rögzíteni kell a gyökereknél (a kényelem és a gyors alkalmazás érdekében). Élelmiszerfóliát helyeznek az egyes szálak alá, a göndöröt krémmel bevonják és fóliába csomagolják, majd egy hajtussal az aljához rögzítik. Kezdje el festeni a következőt. Ezért szükség van az összes szétválasztott szál gyors festésére és 20-25 perc várakozásra, majd sampon használatával öblítse le a kompozíciót a hajról.

A krémmel való fehérítés után használjon regeneráló hajmaszkot, amely segít csökkenteni a krém negatív hatásait a haján.

Következtetés

A barna hajat halványíthatja, és nem okozhat súlyos kárt az egészségükben, ha a megfelelő terméket választja ki. Például, ha egy személynek 2 tónussal meg kell világosítania a világosbarna hajat, akkor nem szükséges halványító olajat vagy krémet használni, elég lesz a fent leírt népi receptek egyikét alkalmazni.

Ugyanez vonatkozik a súlyosabb elszíneződésre is: ha a hajvonalat 4-5 tónussal meg kell könnyíteni, akkor jobb, ha egyszer professzionális gyógymódot használunk, mint 3-5 alkalommal népi gyógymódot. A hatás ugyanaz, de az idő kárba vesz.

Világos világosbarna haj - a tökéletességnek nincs határa

A szőke haj a szépség és a nőiesség mércéje. Nagyon kevés a természetes szőke fürtök tulajdonosa, és ennek az árnyéknak a varázsa végtelen. Szőke fiatalabbnak tűnik, különleges varázst, mutatósságot kölcsönöz a frizurának. Ma sok lány arra törekszik, hogy megtalálja a tökéletes hajhulló terméket. De itt természetes kérdés merül fel. Mi az ideális eszköz a szőke fürtök megvilágítására és valóban létezik? Megpróbáljuk megválaszolni ezt az áttekintést..

Ajánlások

Minden szépség szőkévé akar válni anélkül, hogy károsítaná a haját, anélkül, hogy igénybe venné a profi fodrászok-stylistok drága szolgáltatásait. Ez a vágy megvalósítható. Használja ki az ókor óta jól ismert népi maszkokat. Ez a megközelítés különösen releváns a természetes szőrszép szépségeknél. Ebben az esetben jelentősen megnő annak lehetősége, hogy lenyűgöző szőkévé váljon és angyali tekintettel meghódítsa a férfiak szívét.

A világosbarna fürtök világosítása egyszerű feladat. Itt fontos, hogy ne a végső árnyalat kiválasztására koncentráljon, hanem azon eszközök megválasztására, amelyek minimális kárt okozhatnak..

A világos szőke szálak tulajdonosai az első festés után szó szerint szőkévé válhatnak. Az egyértelműsítési eljárás nem tart sokáig. És kiváló árnyalatot lehet kapni még a népi maszkok segítségével is. De vannak bizonyos finomságok és árnyalatok, amelyeket a szőke hajú szépségeknek figyelembe kell venniük. Próbálja gondosan követni a professzionális fodrász stylistok ajánlásait. Akkor garantálja az elvégzett munka kiváló eredményét..

Íme néhány tipp:

 1. A természetesen könnyű fürtök vékony, törékeny szerkezetűek. A vegyszerekkel történő festés során kiszáradnak, élettelenek lesznek. Csak egy kiút van - használjon ammóniát nem tartalmazó festékeket. Válasszon előre maszkokat, balzsamokat, amelyek lehetővé teszik a szépség megőrzését, a haj egészséges megjelenését.
 2. A világosbarnának nem kell elhalványulnia. Az ilyen árnyékra festeni könnyű és egyszerű.
 3. Előnyben részesítse a híres világmárkák színezékeit. A vezető vállalatok törődnek hírnevükkel a termékek minőségének gondos figyelemmel kísérésével.
 4. A könnyű lányoknak nem kell festéket felhordaniuk. Használjon tonikot, részletesen megvizsgáltuk a kérdést: lehetséges-e tonikkal halványítani a hajat. Nem árt a fürtöknek, egészséges fényt, selymességet ad. Színezősamponok, maszkok folyamatosan használhatók. A hajnak mindig meg lesz a szükséges árnyalata, egészséges, kezelhető, ápolt marad.
 5. A készítmények alkalmazása után ne takarja le a fejét műanyag zacskóval. Éghet fürtöket, károsíthatja a fejbőrt.
 6. Más színárnyalatú festék alkalmas. Válasszon hamu, homok, arany, mogyoró szőke színt. Bármelyikük remekül fog kinézni, tökéletesen kiegészítve a külső megjelenést.

Emlékezik! A fehér szálaknak állandó helyreállító, védő maszkokat kell használniuk. Használjon otthon saját maga által készített gyógyszeres balzsamokat. A készítmények táplálóak, természetesek, teljesen ártalmatlanok.

Hogyan lehet halványítani a barna hajat otthon?

Könnyen foltosak. Szakértők szerint nem szükséges vegyszereket használni a kívánt árnyalat megadásához. Figyeljen az időnként bevált népi világosító receptekre. Kapjon egy szép, világos hajat, egészséges megjelenést kölcsönözve a szálaknak, jelentősen javítva az állapotot. A természetes szép hajú szépségek számára ez a pont nagyon fontos..

Módszerek a világosbarna haj megvilágítására

Az alábbiakban számos népszerű módszert sorolunk fel a kiváló eredmények elérésére:

 1. Könnyítés kamillával. Ezt a módszert klasszikusnak tekintik. A lányok az egész világon használják az ókortól napjainkig. A kamilla olyan növény, amely több tónussal elszínezheti a szálakat. Egy csodálatos gyógymód elkészítéséhez két evőkanál kamilla virágra, egy pohár forrásban lévő vízre lesz szükség. Fedjük le a gyógynövényt vízzel, forraljuk fel. Hagyja az oldatot tizenöt percig ülni. Hűvös, törzs. Alkalmazza a megmosott, nedves hajra. Alkalmazás után nem mossa le.
 2. Tisztítás citrommal. Ne feledje, hogy a citromsav szárítja a fürtöket, gondosan használja. Ideális zsíros hajra. A szálak több árnyalatot világosítanak. Sok recept van a citromra. A legegyszerűbb módszer a citrom szeletekre vágása, forrásban lévő víz felöntése. Hagyja a húslevest néhány órán át ülni. Öblítse le a haját citromos vízzel. Az eljárást többször elvégzik. Világosabb fürtöket kap. Ezt a világítási módszert nem szabad száraz, törékeny, ritka szálú lányoknak választani..

A fent felsorolt ​​alapokon kívül meg lehet jegyezni a kefir maszk, a méz, a fahéj hatékonyságát. Szinte minden összetevő megtalálható a konyhában, és olcsó. Minden módszert részletesen leírunk a haj népi gyógymódokkal történő megvilágítására vonatkozó szakaszban..

Video balzsam a szőke haj táplálásához:

Sampon világosbarna hajra

Kiváló eredmény érhető el durva színezékek használata nélkül. A világosító sampon kiváló alternatíva a festékekkel szemben..

Manapság számos ismert kozmetikai vállalat nemcsak tonizáló samponokat kínál, hanem színező hatású termékek egész sorát is. Lehet kondicionáló, maszk, emulzió. Minden termék több árnyalatban fehéríti a hajat, fényt, selymességet és egészséges megjelenést kölcsönöz neki.

A választék óriási változatossága miatt a szép hajú szépségek tonikus sampont vásárolhatnak hideg szőkének, meleg szőkének. Minden a személyes kívánságokon és preferenciákon múlik. Példa erre Estelle szőkék számára készített kollekciója. Festés után a szálak utánozhatatlan megjelenésűek lesznek.

A tonikok nem tartalmaznak hidrogén-peroxidot, ammóniát összetételükben. Nem törik meg a haj szerkezetét, hanem beborítják. Könnyen alkalmazható otthon. Az eljárás időtartama nem haladja meg a húsz percet. A tonizáló samponok kombinációja egy maszkkal - a kiváló eredmények garanciája.

Világosbarna hajszín sárgaság nélkül

Az eljárás egyszerűsége ellenére van néhány hátrány, amelyekkel tisztában kell lennie a munka megkezdése előtt. A fő hátrány a nem kívánt sárgaság megjelenése a szálakon. Jelentéktelen árnyalat, de teljesen tönkreteheti a festés eredményét, valamint bármely lány megjelenését. A sárga, égett tincsű szőkék rosszul néznek ki. Minden lány azt akarja, hogy a sárga szín ne jelenjen meg a festés során.

Lássuk, hol jelenik meg a sárgaság, ha világosbarna fürtöket világítanak. A természetes színért két pigment felel: eumelanin, feomelanin. Egymással összekapcsolódva változatos színeket alkotnak. Ha azt tervezi, hogy világosabb lesz, mint a természetes árnyéka, meg kell szabadulnia a sötét pigmentektől. Ehhez halványítást vagy elszíneződést hajtanak végre..

A színezékek nem mindig képesek először elpusztítani a pigmenteket. Ennek eredményeként a világos árnyalat nemkívánatos sárgává válik. A hivatásos mesterek ezt a tényt figyelembe veszik, amikor szőkékkel dolgoznak..

Az események ilyen fordulatának elkerülése érdekében először meg kell könnyítenie a fürtöket. Ezt követően speciális festékekkel festheti őket. A világosbarna szálak tulajdonosai számára ez a megközelítés nem kívánatos. Többféle festést kell végezniük gyengéd festékekkel, megfigyelve az eljárások közötti bizonyos időintervallumot.

Tanács! A szakértők azt tanácsolják, hogy tonizáló samponokkal távolítsák el a sárgaságot. A festési eljárás után azonnal felhasználhatók.

Sőt, a samponok nemcsak ártalmatlanok a hajra, hanem képesek a fürtök egészséges megjelenését is biztosítani. A tonizálás időtartama korlátlan. A samponok több évig használhatók, anélkül, hogy félnének a haj károsodásától. A gyártók folyamatosan fejlesztik termékeiket, jobbá és biztonságosabbá téve őket. Ez pozitív hatással van a fürtök állapotára..

A halványodás sárgasághoz és törékeny hajhoz vezet? A következő cikkek webhelyünkön hasznosak lehetnek az Ön számára:

Videó mesterkurzus arról, hogyan kell világos színnel festeni sárgaság nélkül:

Ha a világítást egy szalonban végzik, a profi fodrászok több különböző árnyalatot kevernek össze. Ez a módszer megakadályozza a sárgaság kialakulását. Lehetővé teszi, hogy érdekes színt kapjon. Hozzáadhat egy kis rózsaszín vagy hamu festéket a kompozícióhoz. A profi fodrászok fenntartanak bizonyos arányokat. Ne ismételje meg magát otthon.

Összegzésként érdemes megjegyezni, hogy a szőke hajú lányoknak gondosan be kell tartaniuk a szakemberek tanácsát. Ez lehetővé teszi a kívánt árnyalat megszerzését és a haj egészséges, ragyogó, feltűnően szép megőrzését..

Hozzon létre arany fürtöket: világosítsa meg a hajat festék nélkül

Hogyan válhat platina szőkévé anélkül, hogy károsítaná a haját? Nagyon egyszerű. Megmondjuk, hogyan kell otthon világosítani a hajat festék nélkül.

Egyszerű házi receptek arról, hogyan lehet otthon gyorsan világítani a hajat. A sötét és szőke hajra is használható módszerek.

Hogyan lehet halványítani a hajat festék nélkül otthon

Ma számos színezéket találhat a haj gyors megvilágításához, de a kémiai összetevők leggyakrabban súlyosan károsítják a haj szerkezetét. A haj otthoni halványítása természetes gyógymódokkal segít elkerülni a negatív következményeket, például:

• durva, törékeny vagy sérült haj;

• bőrirritáció vagy ekcéma;

• légúti irritáció vagy asztma.

A természetes színező módszerek nem működnek azonnal, és nem a legpontosabb árnyalatot adják, de egészségesek a hajat. A legfontosabb az alapszabályok betartása a természetes alapanyagokkal történő színezés során..

Ellenőrizze a bőr allergiás reakcióit és a haj színét

A savat vagy a peroxidot először csak egy szálra vigye fel - így meg fogja érteni, hogy elégedett-e a színnel, és hogy a természetes fehérítő biztonságos-e az Ön számára.

Vigyen fel valamilyen terméket egy kis hajrészre.

Hagyja a terméket hajon az ajánlott ideig.

Ezután öblítse le a terméket, és higgye el, ha minden rendben van a bőrrel.

Értékelje a szín fényerejét, hogy megértse, a színt elérték-e vagy sem.

Használjon kondicionálót

A durva természetes összetevők után használjon tápláló balzsamot vagy akár maszkot. A természetes gyógymódok kiszáradhatnak és károsíthatják a hajadat.

Hogyan lehet világosítani a sötét és világos barna hajat otthon

Világító sötét haj

Lássuk, hogyan lehet gyorsan világosítani a sötét hajat otthon.

 • Készítse elő a haját

Bár csak természetes halványító termékeket fog használni, a sötét haj különleges gondozást igényel. Csak egy oka van - a sötét hajon lévő termékeket kétszer hosszabb ideig kell tartani. Vásároljon hidratáló kondicionálót és nem hagyható olajat. Fokozatosan megkapja a kívánt színt anélkül, hogy károsítaná a haját.

 • Adjon C-vitamin tablettát a samponhoz

Az egyik lehetőség a haj citrommal történő halványítására, de különösebb gond nélkül. Csak vegyen be 10-15 C-vitamin tablettát, és keverővel porrá alakítsa. Ezután keverje össze a kapott keveréket samponnal. Alkalmazza 5 percig, majd öblítse le. Ismételje meg az eljárást hetente egyszer a kívánt árnyalatig.

 • Vodkát vigyen a fürtjeire

A sötét haj megvilágításának legegyszerűbb módja. Vásároljon vodkát, és keverje össze cukrozatlan szódavízzel. Spray egy speciális adagolóval a teljes hosszában, és tartsa az oldatot körülbelül egy órán át. Ezután mossa le meleg vízzel.

Halványító barna haj

 • A természetes festékeket csak a természetes hajszínére vigye fel

A hajon nem lehet állandó festék. Ha világosítani akarja a barna hajat, akkor várja meg, amíg a régi színezés a végére nem kerül.

 • Ne mossa meg a haját az eljárás előtt

Ne mosson hajat egy-két nappal természetes festési eljárás előtt. Tehát a természetes fejbőrolajok gátat szabnak az agresszív összetevők irritációjának..

 • Kerülje a hőcsomagolást

Ne károsítsa a haját, és egy ideig hagyjon ki hajszárítót, vasalót vagy hajsütőt, hogy a szálak hidratáltak és élénkek maradjanak.

Hogyan lehet halványítani a hajat hidrogén-peroxiddal és más rendelkezésre álló gyógymódokkal

A haj világosítása peroxiddal

Hogyan lehet könnyíteni a hajat hidrogén-peroxiddal otthon? Nagyon egyszerű - készítsen 50-50% -os hidrogén-peroxid-oldatot és vizet, de ne feledje, hogy a haj hidrogén-peroxiddal történő halványításának első lépése a bőr védelme. Fedje le hajszálát egy pamutcsíkkal, vagy kenje be vazelinnel, majd viseljen kesztyűt. Öntsük a keveréket egy tartályba permetezőgéppel, és permetezzük az oldatot teljes hosszában. Hagyja a hidrogén-peroxid oldatot a haján 15 perc és egy óra között. Ezután alaposan öblítse le a haját. Először tesztelheti magát allergiás reakciókra, és a peroxidot csak kis területen alkalmazhatja..

A haj világosítása fahéjjal

A fahéj más hajvilágító keverékek mellett vagy önálló összetevőként használható. Keverjen össze 3-4 evőkanál őrölt fahéjat azonos mennyiségű hajbalzsammal. Ezután vigye fel a keveréket a hajára, és egyenletesen ossza el. Ehhez használjon fésűkagylót. Helyezzen zuhanyzósapkát vagy műanyag burkolatot a hajadra, és hagyja a fahéjas fehérítőt egy éjszakán át. Reggel samponozza a haját.

A haj világosítása kefirrel és kamilla teával

A rendszeres kefir és a kamilla tea egy másik módszer a haj világosítására festék nélkül. A kamilla gyönyörű arany árnyalatot kölcsönöz a hajának, a kefir pedig világosabbá teszi. Egyszerű recept:

 • Meredek 4 kamilla teazsák 20 percig forró vízben.
 • Vegyünk 2-3 evőkanál kefirt. Keverje össze infúzióval.
 • Vigye fel a maszkot a teljes hosszában, és takarja le a fürtöket zuhanysapkával.
 • Hagyja hatni a maszkot egy órán át. Ha sötét haja van, hagyja rajta a maszkot 2 órán át..
 • Ezután öblítse le a haját vízzel és samponnal.

A haj világosítása citrommal

A módszer csak festetlen hajjal működik. A citromlé az egyik legnépszerűbb hajfehérítő termék. A sav könnyű halványító hatást kelt. Használjon frissen facsart citromlevet. Hogyan lehet otthon könnyíteni a hajat citromsavval? Ez egyszerű:

A világosbarna haj világosításának finomságai

csatlakozzon a vitához

Oszd meg a barátaiddal

 1. Jellemzők:
 2. Fehérítés népi módszerekkel
 3. Vegyszerek használata

A megjelenés változásai vonzóbbá teszik a lányokat. Az egyik leggyakoribb tendencia minden korosztályú nők körében a haj világosodása. Manapság sokan hajszálra festik a hajukat, mert ez a bizonyos árnyalat gyengédséggel és tisztasággal társul. Ez a hangnem azonban nem mindenkinek való. Leggyakrabban a világos hajú lányokat világosítják meg, fele elégedett az eredménnyel, a többiek pedig megbánják. Annak érdekében, hogy később ne sírj természetes színed miatt, megfelelően meg kell világosítanod a hajad.

Jellemzők:

A legjobb, ha szalonokban festenek, ahol a szakértők kiválasztják azokat az eszközöket, amelyek nem rontják el a szálak szerkezetét. De sokan úgy döntenek, hogy egyedül csinálják. Ez a megközelítés nem okoz nehézségeket, ha előre tudja, hogyan kell világosítani a világos szőke és sötét szőke hajat helyesen. Számos módja van a kiváló szín elérésének a világosbarna szín halványításával a szakemberek beavatkozása nélkül..

Fehérítés népi módszerekkel

A népi gyógymódok a legártalmatlanabb lehetőségek, mert azokban egyáltalán nincs kémia. Igaz, gyors és hosszú távú eredményre sem lehet számítani..

A haj könnyítésére szolgáló mézes maszkok meglehetősen népszerűek. Nem mindenki számára alkalmasak, de a világosbarna szálú lányok meglepődnek a hatáson. A világos árnyalatok hajlamosabbak az elszíneződésre, így az eredmény 1-2 használat után látható lesz. A tisztítás a glükóz-oxidáz enzim miatt következik be, amely egy bizonyos környezetben hidrogén-peroxiddá alakul. Sajnos a méz nagyon kevés anyagot tartalmaz, így az elszíneződés fokozatosan, és legfeljebb 2-3 tónusú.

A haj színének megváltoztatásához mézet kell felvinni a szálakra, gondosan elosztani a teljes hosszúságon, majd fóliával beburkolni és törölközőbe tekerni.

Egy éjszakán át hagyva a maszkot, reggel láthatja, hogy a haj egészséges fényt és volumenet kapott, és az árnyék kissé világosabb lett.

Méz és citrom

A méz használatának oka egyértelmű, de a citrommal kapcsolatban mindig vannak kérdések. A citromsav behatol a hajba és elszínezi a pigmentet. Ebből arra következtethetünk, hogy maga a citrom is felhasználható a haj világosítására. A citromsav azonban a mézzel együtt sokkal gyorsabban világítja meg a szálakat..

A maszk elkészítéséhez meg kell tennie:

 • citromlé;
 • édesem;
 • olívaolaj - helyette más komponenseket is használhat, például kefirt, tojássárgáját.

Minden terméket egyenlő mennyiségben kell összekeverni. Ezt követően vigye fel a keveréket a hajra, ossza el a teljes hosszon. A fejet műanyag fóliával csomagoljuk 2-4 órán át, majd a terméket szokásos samponnal mossuk le.

Kefir

Ez az erjesztett tejtermék nemcsak hatalmas mennyiségű vitamint tartalmaz, amelyek elősegítik a haj gyorsabb növekedését és általában javítják annak állapotát, hanem eltávolítja a pigmenteket is a fürtökből.

Egyedül a kefirt ritkán használják. Általában más összetevőket adnak hozzá: méz, citrom, fahéj. Ez lehetővé teszi az eredmények gyorsabb elérését..

 • A mézes maszkhoz a termékeket egyenlő mennyiségben keverjük össze, és egyenletesen alkalmazzuk a haj teljes hosszában. 2-3 óra elteltével a keveréket szokásos samponnal mossuk..
 • Egy pohár kefirt összekeverünk egy fél pohár citromlével. A szálakra történő felhordás után melegítenie kell a fejét egy törülközővel.
 • A fahéjat kefirrel 2: 5 arányban keverjük. A keveréket 2 órán át a hajra visszük, samponnal mossuk..

Citrom illóolaj

A barna haj halványításának másik módja a citrom illóolaj felvitele. Megvásárolhatja a boltban, vagy elkészítheti saját maga. Ehhez tegye a citromhéjat egy prés alá, hogy kinyomja a folyadékot..

Ezt a folyadékot adják a hajápolási termékekhez a világosabb árnyalat elérése érdekében..

A folyamat felgyorsítása érdekében az olajat más összetevőkkel együtt maszkként használják..

 • A kefirt samponnal, tojássárgájával összekeverjük, és 2-3 csepp illóolajat adunk hozzá. Ezt a keveréket körülbelül egy órán át a hajon kell tartani, majd meleg vízzel le kell öblíteni..
 • A sárgája és az ecet keverékéhez citromolajat lehet adni. Fél órán át tartsa a haján, és samponnal lemossa.
 • Citrommal kombinálva az olívaolaj a lehető legjobban megvilágítja a haját. Tartsa fél órán át a maszkot, mossa le samponnal.

Kamilla

A kamilla főzettel történő halványítás meglehetősen gyors folyamat, és ez a legkevésbé rontja a haját. Az eredmény 1-2 tónussal könnyebb puha fürtök lesz. A kamilla gyógyászati ​​tulajdonságai szintén e módszer választására késztetik..

 • A legegyszerűbb módja egy kis kamilla főzése forró vízben. Ragaszkodnia kell egy ilyen megoldáshoz egy termoszban 6 órán keresztül, majd áztassa a hajat, és egy órán át tekerje be egy törülközőbe.
 • Ha a kamillát sáfránnyal és citromlével keveri össze, akkor az oldat maszkját fél órán át kell alkalmazni..
 • A következő maszk elkészítéséhez öntsön kamilla, kurkuma és citromhéjat forrásban lévő vízbe. Miután meg kell szűrni és lehűlni az oldatot, mindennap vigye fel a hajra, amíg meg nem jelenik az eredmény.

Hidrogén-peroxid

A peroxidos fehérítés szárítja a hajat, ami nagyon rossz. A kapott szín világos, de sárgás lesz. Ha ez megfelel Önnek, akkor elkezdheti a világítást. A 3% -os oldatot permetező palackkal lehet a legjobban alkalmazni. Az alkalmazás után egyenletesen el kell osztani a peroxidot a fürtökön. 20-40 perc elteltével érdemes leöblíteni a terméket, és balzsamot kenni a szálakra.

Hidroperit

Nem a legnépszerűbb módszer, de elég gyors. A kompozícióban lévő peroxid és karbamid kombinációja lehetővé teszi a haj 2-3 tónussal történő könnyítését. Az oldat elkészítése után a teljes hosszúságra kell felhordani. Ezután alaposan öblítse le a haját samponnal. A szálak kevésbé károsodásához balzsamot és maszkokat kell használnia.

Szódabikarbóna

A szódával történő tisztítás mindenki számára ismert. Nem rontja el annyira a hajat, mint a hidrogén-peroxid, ezért sokkal gyakrabban használják.

A szóda, só, kefir, sampon és citromlé keveréke lehetővé teszi, hogy a szőke szálakat rövid idő alatt szinte szőkére színezzék.

Vegyszerek használata

Ha nincs vágy, hogy sokáig várjon az eredményre, vagy ha nem szeretne kézzel maszkokat létrehozni, akkor kész kompozíciókat használhat.

Világosítás tonikkal

A modern világban néhány lány meglehetősen gyakran változtatja a hajszínét. Annak érdekében, hogy a festés során ne romljanak el a szálak, tonikot használnak. Természetesen az a tény, hogy a haj formázása és világosítása nem fog sokáig tartani, elkeserítő. Nincs azonban kevésbé ártalmatlan módszer a haj 3-5 tónusú halványítására..

A tonik használata nagyon egyszerű. Az eljárást kesztyűben kell végrehajtani, és a folytatás előtt zsíros krémet kell felvinni a bőr azon területeire, amelyek a festés során piszkosak lehetnek. Ezzel elkerülhető a kéz és a fej elszíneződése..

A termék egyenletesen oszlik el a nedves hajon, polietilénnel borítja és egy ideig hagyja. A kívánt eredménytől függően tartsa a tonikot a szálakon 5-20 percig. Az idő elteltével a hajat sampon nélkül meleg vízben alaposan megmossák és megszárítják..

A kívánt eredményt először és a haj károsítása nélkül lehet elérni, ha betartja az utasításokban szereplő összes ajánlást.

Színezett sampon

A világosító sampon segít a haj elszíneződésében az összetevőben lévő oxidálószer, kamilla kivonat és citromsav miatt. Számos oka van annak, hogy sampont válasszon a színezéshez. A festéktől eltérően a könnyű használat és a gazdaságosság a sampon pozitív minőségének számít. Megfelelő használat esetén 1-2 tónussal megkönnyítheti a szálakat, és elvileg javíthatja a haj állapotát. A termék használata előtt tanulmányozza át az utasításokat, és ellenőrizze, hogy van-e allergia az alkotórészekre.

Az eljárást kesztyűben kell végrehajtani. A terméket nedves hajra kell felhordani, majd habosítani és vízzel le kell mosni sampon használata nélkül. A következő lépés az újrafestés. De ha legutóbb szinte azonnal le kellett mosni a terméket, akkor most 5-10 percig hagynia kell a szálakon. Az utolsó pont a színezett sampon leöblítése és a fürtök szárítása.

1-2 alkalmazásban érheti el a kívánt árnyalatot, ezt követően pedig 2-3 hétenként használják a sampont a szín megőrzéséhez.

Élénkítő spray-k

A világosbarna haj megvilágításának viszonylag új módja a spray. Ez az eszköz kevéssé ismert, de a vélemények csak pozitívak. Nem árt a fürtöknek, és 2 tónusú világítás 2-3 alkalmazásban. Az egyetlen hátrány a magas költségek. Az elszíneződés a hidrogén-peroxid miatt következik be, ráadásul a szálakat kiváló állapotban tartják a panthenol, a glicerin és a vitamin-kiegészítőknek köszönhetően.

Ez a termék allergiás reakciót okozhat, ezért érdemes előre ellenőrizni.

Nagyon könnyű otthon használni a permeteket. Csak be kell permeteznie a terméket a hajába, és meg kell fésülnie. A lényeg az, hogy ne kerülj a szemébe és ne tarts be bizonyos szabályokat. Például lehetetlen alkalmazni a szert szürke, törékeny és gyenge fürtökre, hogy ne romolják el őket teljesen. A gyakori használat a hajadat is károsíthatja. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a spray-ket legfeljebb heti 1-2 alkalommal használják.

A világosbarna haj világosításának finomságaival kapcsolatban lásd a következő videót.

4 hiba, amikor otthoni haját könnyíti meg

Sok lány luxus kőrisszőkéről álmodik, és keserűen csalódik, amikor az otthoni festés után csirkét lát a tükörben. Az élethacker beszélt egy szakértővel, és megtudta, mi romlhatott el, és mit kell tudnia a villámlás előtt.

Hiba 1. A világítás és a tonizálás azonosítása

A döntés, hogy szőke lesz, gyakran spontán. A nő csak elmegy a boltba, és megveszi a neki tetsző fehér festéket. Otthon összekever valamit egy csőben valami üvegben, felveszi a hajára és vár. Nem csoda, hogy az eredmény eltér az elvárásoktól.

A szőke alkotás mindig két szakaszban történik..

 1. Világosodás (elszíneződés). Ez az a folyamat, amely során a természetes vagy mesterséges haj pigment elpusztul.
 2. Alakformálás. A hajnak a kívánt árnyalatot adva.

A tisztítást speciális porral vagy krémmel és egy bizonyos százalékos oxidálószerrel végezzük. Például ahhoz, hogy a sötét hajat 4-5 tónussal világosabbá tegyük, legalább 6% -os oxidra van szükség. Ha a haj világos, általában 1,5-3% oxidálószert alkalmaznak. De minden nagyon egyedi. Néha a kívánt eredmény elérése érdekében 6-9% oxidot használnak a szőkék világosítására.

A villámlás eredménye mindig meleg. Hogy miért történik ez, egy kicsit később megtudhatja. Egyelőre ne feledje: nem tehet egyenlőségjelet a "világosítás" és a "szőke színezés" fogalmak közé. Végül is megvilágosodhat, hogy atom-narancssárga vagy savzöld hajat hozzon létre.

A világítás csak a szőkeség első lépése. Beállítja azt a hátteret, amelyen a színnek szükségszerűen feküdnie kell..

A színezés eredménye számos tényezőtől függ: a haj állapotától, az eredeti tónustól és árnyalattól, és természetesen a színező összetételtől és az alkalmazás módjától..

Hiba 2. Hagyja figyelmen kívül a világosító hátteret és a hangszínt

A mindennapi életben az embereket szőkékre, barna hajúakra, vörös hajúakra és barnákra osztják. Nehezebb a profi fodrászok és színészek számára.

Az emberi haj egy tápláló rúdból (medula) áll, amely erőt és rugalmasságot ad a kéregnek, valamint egy védő kutikula (sok sűrű pikkely a felületen).

A kéreg melanint tartalmaz, amely felelős a haj színéért. A melanin két pigmentből áll, az eumelaninból és a feomelaninból. Az elsőnek sötét árnyalata van (barnától kék-feketéig) és hosszúkás szemcsék alakja. A második a sárga és a vörös színű kerek molekula.

A természetes hajszín a melanin pigmentek arányától függ. Minél több az eumelanin, annál sötétebb a haj, és fordítva: a szőkékben a feomelanin dominál.

A tónus szintje (vagy, ahogy mondani szokás, a tónus mélységének szintje) az eumelanin mennyiségétől függ.

A tónusszint (UT vagy UGT) a természetes hajszín világosság szerinti fokozatossága.

Rendeljen 10 UT-t, ahol az egyik fekete, és mindent, ami hét felett van, szőkének tekintenek..

Világításkor a hang mélységének szintje emelkedik, és a világítás háttere jelenik meg. Ez az a szín, amelyet a természetes vagy mesterséges részleges megsemmisítés után kapnak, ha a hajat festették, a pigmentet.

Képzeljünk el egy lombikot, benne piros és sárga golyókkal. A kezdeti hangszín 6. Világosítson 9-ig. A lombikban csak sárga golyók maradnak. A következő lépés az alakformálás, és ki kell derítenie, hogy mennyit kell hozzáadni a kékhez és a piroshoz, hogy a színek keveredjenek, és távolról az izzó bézsnak tűnjön.

A szőkére váltás előtt meg kell határoznia a hangszínt, az uralkodó pigmentet és a kívánt eredményt. Attól függ, hogyan lehet halványítani (por vagy krém), hány százalékos oxidálószert kell használni, hol kell elkezdeni a készítmény alkalmazását és egyéb árnyalatokat. A fodrászok speciális képleteket készítenek annak kiszámításához, hogy melyik csőből hány grammot lehet kinyomni a hajformázáshoz.

Hiba 3. Nem követi az utasításokat

Fontos, hogy ne csak a hangszínt és a világító hátteret vegyük figyelembe, hanem annak megértését is, hogy a kompozíció milyen típusba tartozik és hogyan kell helyesen használni. A haj világosítása és festése kémiai reakció, amelynek lefolyása az alkalmazott festéktől függ.

Valamennyi színezéket fel lehet osztani közvetlen és közvetettre.

Az egyenes vonalak nem keverednek az oxidálószerrel, és nem hatolnak be a hajba. Molekuláik a kutikulán rakódnak le. A közvetlen színezékeket elsősorban színezett samponok, balzsamok és habok formájában állítják elő. A henna és a zsírkréta szintén közvetlen színezék. Könnyen használható otthon (keverés nem szükséges) a szín fenntartása vagy frissítése érdekében.

A közvetett festékek megnyitják a kutikulát, behatolnak a hajba és lebontják a természetes pigmentet, hogy helyet kapjanak a mesterségesnek. Az ilyen festékeket mindig összekeverjük egy oxidálószerrel - hidrogén-peroxiddal, különféle adalékokkal. Általában krémek formájában állítják elő. Nehezebb velük dolgozni (pontos arányokra van szükség).

A közvetett színezékek közé tartoznak azok a festékek is, amelyek nem tartalmaznak ammóniát, de származékai vannak jelen. Nincs ilyen csípős szaguk, de a hatás elve megegyezik az ammóniafestékekével..

Közvetett színezékekkel végzett munka során nagyon fontos kiválasztani az oxidálószer helyes százalékát. Attól függ, hogy mennyire lehet emelkedni a tónus mélységében, és mennyit kell tartani a kompozíciót a hajon.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy minél tovább tartják a festéket a hajukon, annál jobb lesz a hatás. Valójában a gyártók egynél több klinikai vizsgálatot végeznek annak kiszámítására, hogy egy adott készítmény mennyi idő alatt megvilágítja, kifejleszti és rögzíti a mesterséges pigmentet. Ha a csomag felirata "Tartsa 30 percig", tartsa fél órán át. A festék túlexponálásával csak a haját szárítja.

Hiba 4. Ne vigyázzon a hajára

Ahhoz, hogy pompás szőkévé válhasson, nem elég a világosság. A szőke állandó gyengéd gondozást igényel. Ellenkező esetben a világosító reakción átesett haj élettelen kócolással fog lógni.

A hajnak nincs ereje és energiája, mert ezek a bőr keratinizált függelékei. Egyes helyreállító kozmetikumok regenerálják a diszulfidkötéseket és a fehérjét, de a legtöbb kondicionáló egyszerűen szorosan lezárja a kutikula pikkelyeit, hogy visszatükrözze a fényt. Ennek eredményeként a haj jól mutat, kellemes tapintani..

Nagyon sok népszerű hajhulló recept található az interneten. Meg kell értened, hogy a citromlé, a kamilla húsleves vagy a kefir soha nem változtat platina szőkévé. Maximálisan a barna haja fél tónussal világosabb lesz.

De természetes alapanyagok felhasználhatók a színezett haj állapotának javítására. Íme néhány jó maszk.

 1. Édesem. Keverjen össze egyenlő arányban mézet, aloe juice-t és ricinusolajat. Tartsa a hajon 30 percig. Bő meleg vízzel mossa le.
 2. Banán. Egy turmixgéppel simára keverjük, egy közepes banánnal, egy tojással, egy teáskanál mézzel, egy evőkanál bojtorjánolajjal és két evőkanál teljes zsírtartalmú joghurttal adalékanyagok nélkül. Körülbelül egy órán át tartsa rajta, majd öblítse le és mossa meg a haját samponnal.
 3. Tojás. Két evőkanál zselatint öntsünk meleg vízzel, és hagyjuk 10-15 percig, hogy megduzzadjon a zselatin. Ezután vízfürdőben olvaszd fel, adj hozzá egy tojás sárgáját és egy evőkanál hajbalzsamot. Vigye fel a kapott keveréket a hajára, tegyen rá egy műanyag kupakot, és tekerje be a fejét egy törülközővel. Tartsa 40-60 percig. Az eljárás után öblítse le a haját meleg vízzel.

Vigyázzon a népi gyógymódokkal. Még a legszebb hideg szőkét is tönkretehetik. A hajon lévő "étel" soha nem fogja ugyanazt a hatást elérni, mint a professzionális kozmetikumok. Olyan dolgok, amelyek valószínűleg nem rontják a helyzetet - ecet (a savas környezet kisimítja a mérleget), kókuszolaj (de nehéz lemosni).

Ezenkívül szükség van a szín állandó fenntartására árnyalatú samponokkal és más termékekkel, amelyek szintén gyakran tartalmaznak ápoló összetevőket..

Hogyan és hogyan lehet világosítani a barna hajat otthon - milyen festékkel, népi gyógymódokkal és eljárásokkal lehet elszínezni a szálakat, fotókat előtte és utána

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

Az orosz haj az egyik legnagyobb ajándék, amellyel a természet egy nőt megajándékozott. Nagyon fontos, hogy megfelelően gondozzuk őket, és ne tegyük ki őket a hatóanyagok káros hatásainak. De nem mindig lehet megőrizni a haj egészségét eredeti formájában. Mindez az életmód, a helytelen gondozás hibája. Fontos oka a világosbarna haj világosodása. Érdemes nagyon óvatosan elszínezni őket, mivel sárga árnyalatok jelenhetnek meg a fürtökön, különben teljesen megégnek.

Hogyan lehet halványítani a barna hajat otthon?

A világosbarna fürtök világosítása nem könnyű feladat. De könnyű megoldani, ha a lány tudja, milyen eredményre van szüksége. Az alábbi példákkal pedig könnyebb lesz a választás. A cikk mindenféle módszert tartalmaz a világosbarna fürtök könnyítésére mind népi módszerekkel, mind szakmai eszközökkel..

Megjegyzés: a népi gyógymódok szerint írja le a receptet és a használat módját

Népi gyógymódok

Annak ellenére, hogy nagyszámú hajápolási termék jelent meg az üzletek polcain, sok lány inkább a hagyományos módszereket részesíti előnyben. Köztük a méz, a kamilla, a peroxid és más érdekes termékek használata. Ezek a módszerek tökéletesek a világosbarna haj megvilágítására, és a legtöbb esetben nem károsítják a fürtök szerkezetét és egészségét..

Maszk mézzel és fahéjjal

A méz a kozmetológiában világító tulajdonságairól ismert. Hidrogén-peroxidot tartalmaz, amely felelős ezért a funkcióért. A fahéjjal kapcsolatban, amely képes a fürtöket vitaminokkal telíteni, a méz nemcsak a barna haj világosítására, hanem az ősz haj eltávolítására is képes.

A főzéshez szüksége lesz: 2 evőkanál olívaolajra, fél pohár mézre, meleg vízre, 3 evőkanál fahéjra. A maszkot így készítik el: üvegedényben mézet, olajat és vizet kevernek. Fahéjat adunk hozzá, és az elegyet egy órán át hagyjuk infundálni..

A kapott maszkot a következőképpen használják:

 1. Mosd meg a hajad.
 2. Fésülje át őket alaposan.
 3. A fahéjat és a mézet egy speciális ecsettel viszik fel a gyökerétől a hegyéig.
 4. A hajat egy zsemlébe gyűjtik, és fóliával, speciális sapkával vagy táskával borítják.
 5. Legjobb esetben - egész éjjel - körülbelül három órán keresztül kell tartania a maszkot a fején.
 6. Kétszer mossa le a maszk maradványait samponnal.

Kamilla öblítés

A kamilla nemcsak gyönyörű vadvirág, hanem növény, amelyet aktívan alkalmaznak az orvostudományban és a kozmetológiában. Virágot adnak a samponokhoz, balzsamokhoz és néhány más hajtermékhez. Készíthet saját kamillaöblítést otthon. Ennek a növénynek az a sajátossága, hogy a fürtöknek arany árnyalatot ad, és megszünteti a sárgaságot..

A kamillát kétféleképpen kaphatja meg: gyűjtse össze maga, vagy vásárolja meg a kivonatot tasakokban a gyógyszertárból. A saját maga által összegyűjtött növény hatékonyabb lesz. Az öblítéshez a virágokból főzetet kell készíteni. Ehhez 100 g kamilla, forró víz és infúziós edények szükségesek.

Az alapanyagokat forralt vízzel öntjük és egy órán át hagyjuk. Ezt követően a kapott húslevest cheeseclothen átszűrjük. Miután samponnal mosta a haját, öblítse le a haját a kapott húslevessel. A kívánt eredmény gyors elérése érdekében a kapott húslevest hozzáadhatja balzsamokhoz vagy hajkrémekhez.

Citromos öblítés

A citrom olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a világosbarna haj világosodását biztosítják. Ennek a gyümölcsnek a segítségével maszkokat és öblítőket készítenek a fürtök elszíneződésére. Ezenkívül a haj fényes árnyalatot kap, és olyan lesz, mintha csak keratinnal erősítették volna meg..

A gyümölcslevet citromról dekantálják és vízzel vagy balzsammal keverik. Mosás után vigye fel a kapott oldatot a hajra. Alaposan le kell öblíteni a citromot, le kell öblíteni a hajat, mivel a sav károsíthatja a struktúrát, hosszú ideig a felületen maradva..

édesem

Egy jól ismert termék segítségével különféle maszkokat és öblítőket készíthet a világosbarna haj megkönnyítésére. Általában más termékekkel keverik, amelyek lágyító vagy világosító módszerekkel rendelkeznek, de néhány lány inkább az oldatot készíti elő kísérő elemek hozzáadása nélkül..

Vegyen mézet és vizet, és keverje össze őket. Szükséges, hogy az édesség folyékony állagúra alakuljon ki. A kompozíciót nedves hajra alkalmazzák a gyökerektől a végéig, és törülközővel vagy speciális sapkával borítják. A maszk körülbelül 10 órán át tart, a legjobb, ha éjszakára hagyja. Végül alaposan öblítse le a haját..

Méz és citrom - receptek maszkokhoz

A méz hatékonyságának növelése érdekében adhat hozzá citromlevet. Az összetevőket egyenlő sorrendben keverjük össze. Olívaolaj hozzáadásával további nélkülözhetetlen vitaminok juthatnak a fejbőrhöz. A kapott keveréket a fürtökre visszük fel, és legalább két órán át tartjuk. Ezután a termék maradványait meleg vízzel mossuk..

Kefir

Sok lány a kefirt tisztítja. Ez a termék az egészséghez nélkülözhetetlen elemeket tartalmaz, amelyek erősítik és táplálják a haj szerkezetét. Általában a kefirt egyenlő arányban keverik a mézzel. Ezt megelőzően az erjesztett tejterméket felmelegítik. A maszkot a teljes hosszában fel kell használni, és körülbelül két órán át kell tartani. Miután le kell mosni a maradékokat, és samponnal le kell öblíteni.

Citrom illóolaj

Az illóolajokat a népi módszerek kedvelői aktívan használják. A legjobb, ha az olajat élelmiszerboltból vagy gyógyszertárból vásárolja meg. A cseppeket vízben hígíthatjuk. Négy-hat csepp elegendő 200-400 ml-re. víz. Alkalmazás előtt alaposan ki kell öblítenie a fejét és jól át kell fésülnie.

Kamilla

Számos lehetőség van a kamilla elkészítésére a fürtök enyhítésére. Közöttük:

 • Citromlé hozzáadásával. 25 g virágzatot forrásban lévő vízzel öntünk és beöntjük. Ezután a húslevest leszűrjük és levével összekeverjük. A kompozíciót a teljes hosszon alkalmazzák, fél órán át hagyják. Miután az oldat többi részét hideg vízzel mossuk.
 • Glicerinnel. Forrott vízzel öntjük, és a leszűrt kamillát 50 gr-rel elkeverjük. glicerin. A kapott oldatot a szálakra alkalmazzuk, és körülbelül egy órán át tartjuk, vízzel lemossuk.
 • Sáfránnyal. Két evőkanál kamillát összekeverünk egy kis sáfránnyal, és átforraljuk. Fél óra múlva citromlevet adunk hozzá. A maszkot a hajra kenjük, és 25 perc múlva leöblítjük.

A samponokhoz és a hajbalzsamokhoz kamilla főzet adható. Az ilyen módszerek hatása nem azonnal jelentkezik, általában a tanfolyam körülbelül két hónapig tart. Ez idő alatt a világosbarna hajat több tónus is megvilágítja..

Hidrogén-peroxid

A hidrogén-peroxid világosító tulajdonságairól ismert. Ennek kiválasztásakor nem szabad túl sok peroxidot adni a vízhez, mivel ennek az anyagnak a feleslege negatívan befolyásolja a haj egészségét és állapotát. Víz és peroxid keverék, a kapott folyadékot öblítőszerként használják. Mosás után kezelni tudják a fejet.

Hidroperit

A hidroperit képes még sötét szőke fürtöket is világítani. Ezért nagyon óvatosan kell használni. Ugyanaz, mint a hidrogén-peroxid.

Szódabikarbóna

A szóda tisztító tulajdonságai miatt népszerű. Néhány lány a hajának fehérítésére használja. A maszk elkészítéséhez keverje össze a terméket vízzel, és folyékony állapotba hozza a keveréket. Érdemes megjegyezni, hogy a szóda, akárcsak a citrom, kiszáríthatja a haját, ezért az oldatot nem szabad fél óránál tovább tartania a haján. Ezen idő elteltével a termék maradványait lemossák.

Professzionális fehérítők

Különböző professzionális világító termékek találhatók az üzletek polcain. Rendszerint hatékonyabbak a hagyományos módszerekkel szemben, de a választás során néhány tényezőt figyelembe kell venni. A következő eszközök segítségével minden világosbarna hajú tulajdonos otthon egyedül is megvilágíthatja a hajat.

Krémek

A krémfesték az egyik legegyszerűbb termék a fürtök könnyítésére. Egy ilyen termék használata egyszerű: mosás után a maszkot felviszik a hajra, és legalább fél órán át tart. Alkalmazás után takarja le a fejét egy speciális sapkával vagy törölközővel.

A krém megválasztásának a haj típusától és állapotától, valamint a kívánt eredménytől függ. Átlagos ár - 2000 rubel. A hatás több használat után is látható. Megvásárolhatja internetes oldalakon vagy kiskereskedelmi üzletekben. A legnépszerűbbek:

 • halványító krém Igora Vario Szőke krémvilágító a Schwarzkopf-tól 1200 rubelért;
 • ragasztókrém Blondme Paint-On Lightener a Schwarzkopf-tól 1600 rubelért;
 • világosító paszta Blond Studio Platinium Ammoniaka L'oreal Professionnel-től mentes, 2 800 rubelért.

Olajok

A halványolajok különféle növényekből vagy termékekből készülnek, amelyek hozzájárulnak a többszínű elszíneződéshez. Teljesen biztonságosak a fürtök egészsége szempontjából. Az olajhoz általában antioxidáns szert adnak, amely lágyítja az agresszív hatást. Így használják: az olajat összekeverik az adalékanyaggal és felviszik a hajra. Fél órán át hagyja, és samponnal öblítse le.

A következő olajok népszerűek:

 • Kydra Blonde Beauty Lightening Oil, ára - több mint 4000 rubel;
 • Blond Studio Sunkissed Lightening Oil a L'Oreal Professionnel-től, ára - 3500 rubel;
 • FarmaVita Life Lightening Oil 2500 dörzsöléstől.

Tonikok

A tonikot mindenki ismeri. Ezzel néhány órán belül könnyebbé teheti a haját. Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy van-e allergia rá. Egyszerűen használják: nedves hajra alkalmazzák, és körülbelül 30 percig tart. Ezt követően meleg vízzel mossuk le. Az ilyen eszköz ára nem több, mint 300 rubel..

Színezett samponok és balzsamok

Világító funkcióval rendelkező ápolószerek komplexei ma nagyon népszerűek. Sok lány ezeknek a szetteknek a segítségével fehéríti a haját. Ugyanúgy használják, mint a szokásos sampont vagy balzsamot..

Ezeket az alapokat 1000 - 2000 rubelért lehet megvásárolni. vagy magasabb. A színezőanyagok komplexei különböző gyártóknál találhatók, a leghatékonyabbak:

 • John Frieda;
 • L'Oreal;
 • Schwarzkopf;
 • Platina szőke.

Spray-k

A spray-k tonizáló hatásúak, de sokkal könnyebben alkalmazhatók. Mosás után a hajat permetezik és hajszárítóval szárítják. Nem kell lemosnia a terméket. Az üzletek széles választékot kínálnak ezekből a termékekből, az átlagos ár 500 r.

Hajvilágosító maszkok az üzletből

Hajvilágító maszkokat vásárolhat az üzletben. Jellemzően növényen vagy terméken alapulnak. Hatékonyan megbirkóznak a feladattal, és több alkalmazásban több színben halványítják a hajat. Átlagos ár - 300 r.

 1. Mosd meg a hajad.
 2. Alkalmazzon maszkot.
 3. Két vagy több órát kibír.
 4. Fedje le a fejét törölközővel, táskával vagy sapkával.
 5. Mossa le a maradék alapokat.

Milyen festékkel halványítható a világosbarna haj

A barna hajat speciális krémmaszkokkal lehet halványítani. Nem fogják feltörni a göndör szerkezetét, és a legkönnyebb árnyalatot kapják. Olyan színt kell választania, amely több színnel világosabb, mint a természetes. Vásárlás előtt meg kell ismerkednie a kompozícióval. Használt, mint a szokásos hajfesték. Átlagos ár - 200 r.

A kompozíciónak szükségszerűen tartalmaznia kell olyan elemeket, mint az etanol-amin, hogy a festék teljes mértékben feltárja tulajdonságait és a lehető legnagyobb mértékben enyhítse a tónust. A termék nem tartalmazhat a szervezetre káros elemeket, beleértve az ammóniát is. A legnépszerűbb gyártók:

 • L'Oreal;
 • Syoss;
 • Schwarzkopf.

Hogyan halványítja a világosbarna hajat egy szépségszalonban

Az otthoni és professzionális gyógymódok mellett szalonkezelések is alkalmazhatók. Többe kerülnek, mint otthoni fehérítés, de az ügyfél hosszú ideig garantált eredményt kap, és garantálja, hogy a haj egészséges marad..

EljárásJellemzők:Hatás időtartamaA költség
1Ombre, balayazh, aktCsak a tippeket könnyítik meg. A szín a gyökerek felé mutató hegyeken világosabb színűvé válik.Körülbelül egy hónap1000 - 7000 RUB.
2Teljes pontosításA hajat a teljes hosszában speciális termékkel kezelik2-3 hónap5000 fordulatig.
3KiemelésAz egyes szálak könnyebbé tétele2-4 hónapLegfeljebb 7000 r.

Elővigyázatossági intézkedések

Az otthoni és a szalonvilágítást egyaránt bizonyos biztonsági szabályok szerint végzik. Közöttük:

 • Ellenőrizze az allergiás reakciót. Festés előtt tanulmányoznia kell a termék összetételét.
 • Ha festék kerül a szemébe, a lehető leghamarabb öblítse le hideg vízzel..
 • A színező kompozíció nem kóstolható.
 • Alkoholtartalmú vagy hatóanyagok használatakor érdemes legfeljebb két órán át a kompozíciót a hajon tartani.
 • A festés után érdemes tápláló feszesítő maszkokat használni.
 • Világítás előtt és után nem szabad festeni a fürtöket..
 • Világítás után érdemes egy ideig lemondani a stíluseszközökről..

Hogyan készítsük el a hajat világítással

Az eljárás végrehajtása előtt gondoskodnia kell a fürtök egészségéről. Világítás előtt ne használjon hajszárítót vagy vasalót. A hajat erősítő maszkokkal és termékekkel kell kezelni. Ne tegye ki a fejét negatív hatásoknak. A világítás előtt a fejnek tisztának kell lennie.

Jellemzői fehérítő világosbarna haj

Nem minden lánynak van világosodott haja. Ennek oka a haj típusa és színe. Ha a fürtjei túl feszesek vagy vastagok, előfordulhat, hogy egy másik módszert kell kipróbálnia..

Világító sötét szőke haj

A sötétbarna hajat jobb professzionális termékek felhasználásával fehéríteni. A sima kamilla vagy citrom csak enyhe mézes árnyalatot vagy fényes hatást kölcsönöz a fürtöknek. Szóda, peroxid megteszi.

Világos, világos szőke haj

A világos szőke fürtök fehérítésére szolgáló eszköz kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy nagyon könnyű sárgaságba hozni őket. Ne vigyük túlzásba a maszkot vagy a tonikot a hajadon. A világos hajhoz a méz, a kamilla, a citrom alkalmas.

Hajápolási termékek fehérítés után

A fehérítés után a haj fáradságos gondozást igényel. A haj szerkezetének helyreállításához kétnaponta regeneráló maszkokat kell alkalmazni. Ne használjon hajszárítót vagy vasalót, mert hatásuk romboló lehet.

Mi történik, ha világosítja a barna hajat - a képek előtt és után

Következtetés

A cikkben javasolt módszerek bármelyikével világosíthatja a haját. Mindegyikük hatékony és jótékony hatással van a haj egészségére. A lány feladata, hogy kiválassza a számára legmegfelelőbb módot.

 • A szerzőről
 • VK profil

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A TOP 5 legjobb gyógymód értékelése a tetvek és a nits számára a gyermekek számára: előnyök és hátrányok, népi módszerek, vélemények

Szerencsére elmúltak azok az idők, amikor a hajat le kellett vágni, hogy elpusztítsák a gödröket és a tetveket.

Mumiyo for hair: hogyan kell hozzáadni a samponhoz?

A hegyek könnyei - ezt hívták az altáji gyógyítók múmiának, sötét színű gyanta-szerű anyagnak, egyedülálló ásványi-szerves összetételűnek. Az ókortól kezdve a nők szerte a világon múmiákat adnak a kozmetikumokhoz, hogy megőrizzék szépségüket.