Legfontosabb / Felépülés

Hogyan lehet biztonságosan világosítani a fekete hajat?

Felépülés

Minden nő időről időre felveti az ötletet, hogy valamit megváltoztasson a saját képére. És néha radikális változásokat vonz. Például egy égő barnából szeretne szelíd szőkévé válni. Vagy fordítva. Néha az ilyen kísérletek meglehetősen sikeresek. De a tapasztalatok azt mutatják, hogy előbb-utóbb a nők visszatérnek szokásos stílusukhoz. De nagyon nehéz megvilágítani a festett fekete hajat károsodás nélkül..

A barnák jellemzői

A természetesen sötét haj szerkezete nagyon különbözik a világos hajtól. Számos tanulmány után a tudósok azt találták, hogy még a haj mennyisége is függ a természetes árnyékától. Általában kevesebb a sötét, de sokkal vastagabb és keményebb. A fekete göndör hajnak ovális, szinte lapos szakasza is van.

A melanin két típusa (a fejbőrben található melanociták által termelt színező pigment) közül a barnákban az eumelanin dominál, ami sötétbarna árnyalatot ad. Ha a sárga-vörös pigment (feomelanin) mennyisége elhanyagolható, a haj feketének tűnik. Minél több, annál világosabb a barna tónus. Különböző arányainak köszönhető, hogy a természetes sötét paletta olyan sokféle tónusú..

Amikor az eumelanin kémiai reagensek hatására (ha világosít vagy ammóniafestékekkel fest) vagy ultraibolya sugárzás hatására megsemmisül (ha sokáig tartózkodik a szabadban), akkor sárga-vörös árnyalatot nyer, amelytől szinte lehetetlen megszabadulni. Éppen ezért egy természetes barnának el kell hagynia a festés gondolatát, például egy sarkvidéki szőkében..

A keratin pikkelyek megnövekedett sűrűsége, amelyek a felső védőréteget képezik, a fekete hajnak nagyobb, mint a világos durvaság. Több van belőlük, és közelebb illenek egymáshoz. A sötét haj megvilágításához pedig meg kell lazítani a keratin réteget, mivel ez alatt találhatók a színező pigmentek.

Ezért a barnáknak erősebb fehérítő termékeket kell használniuk, mint a szőke hajúaknak..

Fekete festék

Úgy tűnik, hogy ebben az esetben a fekete haj világítása, amelyet mesterségesen festettek ebben a színben, nem jelenthet problémát. Valóban, annak érdekében, hogy sötét pigment kerüljön beléjük, a keratinréteg már meglazult. Csak a hajat kell kezelni olyan kompozícióval, amely semlegesíti és kimossa a hajból. De minden a festék minőségétől és a haj állapotától függ..

A basma alapú természetes festékek gyorsabban kimosódnak, mivel a növényi pigmentek kevésbé perzisztensek. Nem képesek mélyen behatolni a haj szerkezetébe, és tonikként hatnak, a haj felszínén maradva. Egy idő után nyomok nélkül lemossák őket még speciális fehérítőszerek használata nélkül is..

De a modern professzionális festékek mikropigmenteket és speciális formulákat tartalmaznak, amelyek segítenek mélyen behatolni a hajszálba és ott megalapozni..

Az olcsóbb háztartási festékek nem rendelkeznek ezzel a képességgel. De erősebben elpusztítják a keratin réteget. A felhordásuk után a haj porózissá válik, megreped, nem illik jól a frizurába, és a derítő gyenge hatása után is romolhat.

Világítási módszerek

Mint látható, a feketétől való megszabadulás nem olyan egyszerű. Ezért a szőkéknek alaposan át kell gondolniuk, mielőtt úgy döntenek, hogy vékony hajukat radikálisan sötétre festik..

A természetes barnáknak figyelembe kell venniük, hogy a hajuk megvilágítása után már nem lesz olyan egészséges és fényes, mint korábban. Ezenkívül gondos ápolásra és esetleg rendszeres alakformálásra lesz szükségük, hogy megszabaduljanak a kellemetlen sárga árnyalattól..

Szakmai módszerek

Minden szélsőséges átalakulást a legtöbb nő szerint a szalonban lehet elvégezni. Egy jó mesternek többé-kevésbé rendszeresen vannak ilyen ügyfelei. Ezért már van némi tapasztalata a radikális színváltozásról..

Szakember kezében legalább biztos vagy abban, hogy a hajad reménytelenül romlik, amint ez gyakran előfordul az otthoni kísérletek után. A szalon általában az alábbiak egyikét használja a fekete haj világosítására: mosás, por vagy paszta..

Lemosni

Természetes barnák esetében ez nem lehetséges. Ennek a terméknek az összetétele a leggyengébb és a lehető legnagyobb - enyhén lazítsa meg a keratin réteget, ha a tonik későbbi használatával vörös, barna vagy kékes árnyalatot szeretne adni a fekete hajnak. De ez a plusz - minimálisan károsítja a hajat.

Mosás használata ajánlott, ha a festés során kapott szín túl sötét. Jól segít megszabadulni a világos haj sötét festékmaradványaitól, amikor a legtöbbet már természetes módon megmosták.

Számos alkalmazásnál lehetséges, hogy a festett hajat így 2-3 tónussal világosítsák meg.

Por

A legtöbb esetben a szakemberek inkább a púdert használják a természetes haj és a fekete haj világosítására. Azonban egyre inkább otthoni használatra vásárolják..

A hagyományos festékekhez képest számos előnye van:

 • általában nem tartalmaz ammóniát és nincs jellegzetes szúrós szaga;
 • gazdaságos és tökéletesen eloszlik a hajban;
 • ideális elszíneződött végekhez;
 • nem terjed és lehetővé teszi, hogy csak a kijelölt területeket vagy szálakat könnyítse meg;
 • kevesebb irritáció és károsodás a fejbőrön, amikor a gyökerekre kerül;
 • lehetővé teszi a haj világosítását egy alkalmazásban 2-3-ról 7-8-ra;
 • nyílt módon alkalmazzák, amely lehetővé teszi a folyamat folyamatos nyomon követését.

Ezenkívül a jó gyártók porai mindig lila vagy kék pigmentet tartalmaznak, amely már a színezés során semlegesíti a nem kívánt sárgaságot..

A legtöbb por lehetővé teszi az oxidálószer különböző százalékos arányának használatát, ami viszonylag biztonságos munkavégzést tesz lehetővé sérült és nagyon száraz haj esetén is..

Paszta

A pasztát főként világosbarna vagy szőke haj fehérítésére használják. Összetételében a ragyogó összetevők mellett általában vannak olyan anyagok is, amelyek tompítják a káros hatásokat: vitaminok, természetes olajok stb. De gyengítik a paszta hatását is, és amennyire csak lehetséges, akár 6 hangot is eltávolíthat..

A paszta drágább, mint a por, és a fogyasztása nagyobb, ezért több pénzt kell fizetnie az ilyen tisztázásért a szalonban.

De a plusz az, hogy az oxidálószer helyes megválasztásával és a haj szigorú betartásával az eljárás után a haj felvitelének technológiája életben marad, puha és selymes. Pár hét alatt könnyen helyreállítható balzsamok és maszkok segítségével.

Népi gyógymódok

Otthon megpróbálhatja elszínezni a festett fekete hajat népi gyógymódokkal. Célszerű az ilyen eljárásokat legkorábban két héttel a festés után kezdeni. És biztosan nem szabad gyors eredményre számítani. A türelem és a következetesség kulcsfontosságú a biztonságos otthoni világításhoz..

Nagymamáinknak és dédanyáinknak módjuk volt erre:

 1. Hidrogén-peroxid. A múlt században a szőke szőkék voltak a népszerű anekdoták hősnői. A fekete haj ilyen módon történő kifehérítése élénk csirkesárga árnyalatot adott, amely felismerhető volt, és még balzsamoknak sem volt megfelelő. Igaz, néha a lila "Irida" segítségével sikerült egérszürkévé változtatni, de az újonnan készült szőkék többsége inkább sárga színben maradt. Most tiszta formájában a peroxidot vagy 9-12% -os oxidálószert senki sem használja..
 2. Kefir maszk. Egészen jól megbirkózik a feladattal és sokkal kevésbé károsítja a hajat, mint egy profi "fehérítő". Elkészítheti úgy, hogy fél pohár kefirt összekever egy egész citrom levével, 50 gramm vodkával és két tojássárgájával. A kompozíció egyenletesen oszlik el a hajon, a fej be van tekerve. Szükséges, hogy egy ilyen maszkot több órán át tartson (vagy egy éjszakán át hagyja). Gyengéden, de biztosan feloldja a pigmentet, és reggel akár 2-3 hangot is elveszíthet.
 3. Kamilla rebarbarával. Időben bevált és viszonylag biztonságos módszer a "mosás" elkészítésére. Forraljuk fel apróra vágott rebarbara gyökerét nagyon alacsony lángon fél liter ecetben 10 percig. Dobjon bele egy evőkanál száraz kamilla és körömvirág virágot, és forralja további 5 percig. Szűrjük le a levest, és hagyjuk kihűlni. Ezután adjon hozzá egy evőkanál mézet, 50 ml pálinkát és ugyanannyi frissen facsart citromlevet. A kész keveréket jól lezárt edényben, hűtőszekrényben 21 napig tárolhatjuk. Minden mosás előtt fél órával vigye fel ecsettel, mint a szokásos festéket. Ezután mindenképpen öblítse le a fejét szódaoldattal (egy evőkanál / liter víz) az ecet teljes semlegesítéséhez.

Ezeket a recepteket nem lehet alkalmazni a fejbőr integritásának megsértésére - súlyos irritációt és gyulladást válthatnak ki.

További gondozás

A fehérítő készítményekkel a haj károsodásának minimalizálása érdekében a fekete haj világosítása előtt kényeztesse őket hasznos maszkokkal több napig egymás után. Csak vegyszereket használjon mosatlan hajra, hogy egy természetes zsírréteg megvédje őket a túlszáradástól.

Semmilyen esetben sem szabad a fehérítő készítményeket hosszabb ideig tartania, mint az utasításokban ajánlott idő..

Tisztelettel és alapos otthoni ápolással gondoskodjon a megvilágított hajról:

 • mosáshoz csak sampont és balzsamot használjon sérült vagy fehérített hajra;
 • legalább az első két hétben feladja a meleg stílusot;
 • hajszárítóval történő szárításkor feltétlenül használjon hővédelmet;
 • alkalmazzon UV-szűrő sprayt, mielőtt kimegy a napra;
 • ne használja túlzottan a lakkot és más formázó termékeket.

A regeneráló maszkok rendszeres használata elősegíti az elszíneződött haj természetes fényének és rugalmasságának gyors helyreállítását. Hasznos a fejmasszázs természetes vagy illóolajokkal is. Célszerű hetente 1-2 alkalommal megtenni. Tökéletesen táplálja és erősíti a gyökereket, szabályozza a faggyúmirigyek aktivitását, valamint tökéletesen enyhíti a stresszt és felgyorsítja az elalvást. Tehát ezt az eljárást a legjobb éjszaka elvégezni..

Hajvilágosítási módszerek barnák számára

A lányok imádnak látványos lenni, és a fekete haj mindig kiemeli a tömegből. És ha az újonnan festett haj őrülten örvendeztet, akkor egy vagy pár év múlva a fekete szín megunta, és ebből a színből az újrafestés meglehetősen problematikus.

Különböző módszerek és technikák léteznek a fekete haj világosítására. Azonnal meg kell értenie, hogy a természetes sötét színt és a festettet különböző módon kell világítani..

Világítson fekete, festetlen fürtökön otthon

Megvizsgáljuk az Estel termékek professzionális eszközeit.

Festék

 • a 8., 9. vagy 10. festék a természetes hajat 1-2 tónussal világosabbá teszi (azaz világosbarna, vörös árnyalatot adhat);
 • a 12. számú festék vagy a szuperfény 4 tónussal világosodik, és a fürtöket vörösre vagy világos szőkére teszi;
 • részben világosítja a természetes pigmentet, és kozmetikumokkal helyettesíti;
 • a festéket 3,6 és 9 százalék oxigénnel keverjük, 1: 1 arányban;
 • 30 percig öregszik a hajon;
 • mossa le és kenje be a balzsamot, amely a festékhez kerül.

A festék káros lehet az ammónia miatt, amely:

 • behatol a haj szerkezetébe, megsérti azt;
 • károsítja és megszárítja a fürtöket, ha túlexponálja a festéket, ez hajhulláshoz vezethet;
 • mérgező anyag, ezért a festési eljárást ajánlott maszkban végezni.

Világító por

 • a legerősebb világító hatása van, legfeljebb 7 hang;
 • aktívan befolyásolja a fürtöket, részben vagy teljesen elszínezi a haj természetes árnyalatát;
 • nem keveredik vízzel;
 • a port 3 és 6% oxigénnel 1: 2 arányban keverjük;
 • tartási idő 20-50 perc;
 • a 8., 9. és 10. számú színező festékek alkalmasak a színkorrekcióra;
 • néha, hogy szőke legyen, az eljárást többször el kell végezni (az eljárások közötti intervallum legalább egy hét), és végül tónusú.

Por károsodása:

 • a világosítók leginkább a hajat károsítják;
 • szárazokká és élettelenné teszi őket;
 • az eljárás után intenzíven vissza kell állítania a hajat olajokkal és maszkokkal.

A kesztyűket speciálisan kell megvásárolni az eljárásokhoz, professzionális eszközökkel.

A festékkel és porral való világításról ebben a videóban olvashat bővebben:

Minden professzionális termék többé-kevésbé káros a hajra. Ha 1-2 tónussal szeretné megvilágítani a haját, miközben egészségesebbé teszi, javasoljuk a népi módszerek kipróbálását.

Természetes fehérítők.

Méz és fahéj

 • világosítja a fürtöket 1-2 hanggal;
 • gyógyít.

Alkalmazási mód:

 • Keverjen össze 3 evőkanál mézet 3 evőkanál fahéjjal homogén állagúra (közepes hajhosszra számítva). A méznek folyékonynak kell lennie (a kandírozott mézet vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben kell megolvasztani).
 • Száraz, porózus vagy göndörséghez adjon hozzá 2 evőkanál olívaolajat, mert a fahéj szárítja a hajat.
 • Keverjük össze balzsammal (kétszer több legyen).
 • Vigye fel a keveréket tiszta, száraz hajra ecsettel a szálak mentén, hátralépve a gyökerektől (hogy elkerülje a bőr fahéjas forrázását).
 • A maszk felvitele után rögzítjük a hajat a fejtámlán, műanyag fóliával vagy zacskóval csomagoljuk, kalapot és / vagy frottír törölközőt helyezünk el..
 • 30 percig állunk (a mérleg kinyitásához).
 • Ezt követően távolítsa el a kupakot, és tartsa további 3-5 órán át.
 • Időnként mossa le a szálat, és nézze meg, milyen árnyalatú lesz.

További információ a módszerről a videóban látható:

Kamilla

A kamilla főzetének elkészítéséhez fel kell önteni egy fél pohár kamilla virágot 2 csésze forrásban lévő vízzel, és hagyni kell főzni.

Vagy leöblítheti a haját, vagy hagyhatja a haján 15 percig, majd öblítse le.

Citrom

Háromféle módon lehet citromot használni derítőszerként:

 1. Dörzsölje meg a hajszálakat citromszeletekkel, 20 perc múlva öblítse le (nagyobb és gyorsabb hatást eredményez, de szárítja a hajat).
 2. Rendszeresen öblítse le citromos vízzel. Elkészítéséhez 2 citrom levére és egy liter vízre lesz szükség.
 3. Keverje össze a citromlevet ugyanannyi olívaolajjal, és kenje fel a hajra, tartsa 20-30 percig, majd öblítse le.

Minden természetes világító termék tanfolyamokon (legfeljebb 10 alkalommal) készül hetente 2 alkalommal.

Hogyan lehet világosítani a festett fekete hajat otthon?

A természetes gyógymódokat már nehezebb megbirkózni ezzel a feladattal, de a hatás néhány hajra kihat. Két módszer működik a legjobban - mosás és villámpor. Otthoni használatra jobb savas mosást választani, kevésbé káros a hajra és könnyen használható. Fontolóra vesszük a háztartási festék és a mélytisztító sampon használatának módszereit is..

Sav eltávolító ESTEL Color OFF

 • kizárólag a mesterséges pigmentet távolítja el a hajból;
 • hosszú, gyakran festett hajon a szín egyenetlenül lemosódik (valahol több a mesterséges pigment, hol kevesebb);
 • az eltávolító még jobban kiszáríthatja a száraz hajat:
 • a mosás nem károsítja a jó állapotú hajat, és még ragyogást is hagy;
 • az ártalma többször kisebb, mint az élénkítő poré.

3 palackot tartalmaz:

 • redukálószer;
 • katalizátor;
 • semlegesítő.

Használati feltételek:

 • a redukálószert és a katalizátort egyenlő arányban keverjük össze;
 • gyorsan alkalmazza a kompozíciót (a gyökerekből visszavonulva), mert az eltávolító csak 30 percig működik;
 • ez idő után törölje le a kompozíciót papírtörlővel (ne mossa le vízzel), és alkalmazzon semlegesítőt (ez segít megérteni, hogy a mesterséges pigment teljesen ki lett-e mosva a hajból);
 • ha a haj elsötétült, akkor mossa le samponnal, szárítsa meg a hajat, és ismételje meg az eljárást (ha szükséges, egy hét után elvégezzük a 3. mosást;
 • ha a semlegesítő után a szín a kívánt marad, akkor öblítse le a fejet 2-3 alkalommal mélytisztító samponnal.

További festés 40 perc alatt elvégezhető, de azt javasoljuk, hogy minden másnap végezze el. Először is, a festéket a piszkos hajra viszik fel, másrészt egy nap múlva biztosan tudni fogja, milyen színt kapott mosás után.

Mosás után a következő árnyalatokat kapja:

 • ha sötét a hajad színe, akkor mosás után pirosra vált:
 • ha szép hajú vagy, akkor vörös hajú leszel:
 • ha természetes szőke vagy, akkor sárga lesz.

Miért történik? Bármely festék egy tónusú világosítja a hajat, mielőtt kiadja a kívánt árnyalatot. Az eltávolító pedig csak a mesterséges pigmentet távolítja el.

Mosás után feltétlenül használjon semlegesítőt annak ellenőrzésére, hogy a fekete pigment mennyire lemosódott. Ha utána a haj nem sötétedik, akkor a pigmentet megmossák.

Világító por színes hajra

Ebben a cikkben már megvizsgáltuk a por hatását. Festetlen és színezett hajon a hatás ugyanaz. Most megnézünk egy példát arra, hogyan lehet a legbiztonságosabb púderrel szőkévé válni..

Néhány napon belül elvégezzük az átalakítást:

 • Keverjen össze 30 ml port és 60 ml oxigént 3% + sampont. A gyökerektől 3-4 cm-re visszahúzódva, teljes hosszában alkalmazza 15-30 percig, majd samponnal kétszer mossa le. Hidratáljon bármilyen maszkkal. Az árnyalat vörösbarna lesz.
 • Egy hét múlva a por, az oxigenát és az Estel HEC ampullák keverékét alkalmazza a teljes hosszon, tartsa 30 percig, öblítse le és hidratálja, mint az első napon. A fürtök barnásvörös árnyalatot kapnak.
 • További 2 hét elteltével megismételjük a „második” nap eljárását. Az árnyalat élénkpirosnak tűnik.
 • További 2 hét után megismételjük. Sárga árnyalatot kap.
 • Másnap már színezhet 8,9-es vagy 10-es festékkel.

Az eljárások között aktívan vissza kell állítania a hajat maszkokkal és olajokkal.

Mire szolgálnak az Estel HEC ampullák??

 • megvédi a hajat a festéstől és a fehérítéstől;
 • tegye fényessé, puhává és selymessé a hajat;
 • igazítsa a haj szerkezetét.

További részletek a módszerről a videóban:

Világítás háztartási festékkel egy szokásos üzletből

 • 3 festéket vásárolunk: világosító festéket, a második tonizálás hideg árnyalattal, számozása 8-tól 12-ig, és akkor is sötétedhet (természetes színben), ha a gyökerek sárgának bizonyulnak;
 • alkalmazzon világító festéket a fül elejétől a végéig kis szálakban 20 percig, zárja le a fóliában;
 • 20 perc múlva nyújtsa a festéket a gyökerekhez kis szálakkal (kiemelés elve), és hagyja további 10 percig;
 • mossa le samponnal és természetesen szárítsa meg;
 • ezután (ugyanezen a napon lehetséges, de legalább 2 nap elteltével ajánlott) a teljes hosszúságban hideg árnyalattal színezőfestéket alkalmazunk, és 30 percig tartjuk (lemosás előtt 10 perccel felvihetjük a gyökerekre), öblítjük és szárítjuk;
 • az utolsó szakasz a gyökerek sötét festékkel történő festése, ha a sárga-fehér gyökerek hatását elérjük, vigyük fel a gyökerekre és vékony szálakkal nyújtsuk meg kissé, tartsuk 20-30 percig, és mossuk le.

Mélytisztító sampon

 • részben és fokozatosan eltávolítja a pigmentet a hajból;
 • gyakori használat esetén károsíthatja a fürtöket;

Alkalmazási mód:

 • cserélje le a szokásos samponját erre;
 • a hatás fokozása érdekében öblítse le a hajat citromos vízzel;
 • fejezze be hagyható olajokkal a fürtök helyreállításához.

Mint már látta, számos módszer létezik, az enyhe és az aktív között. Az eredmény és az okozott kár sok tényezőtől függ.

Javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez, hogy felmérhesse a haj állapotát, és tanácsot adjon arról, hogy milyen gyógymód segíthet a haj könnyítésében, és maga az eljárás otthon is elvégezhető egyedül.

A fekete festett haj világosítása - lehetséges-e?

A festett fekete haj világosítása nem könnyű feladat. Még sok hivatásos fodrász sem szeret ilyen munkát vállalni. Van azonban, amikor sok mindenre készen állunk, csak hogy megszabaduljunk a feketétől és könnyebbé váljunk. Lehetséges, hogy a fekete színnel végzett kísérlet rendkívül sikertelen volt, elképzelhető, hogy az egyéni reakció nem az volt, amire számítottál, vagy az állandó sötét szín csak fáradt volt. A legnagyobb probléma az, hogy a fekete pigment nagyon stabil, áthatja a hajat, és rendkívül nehéz megszabadulni tőle vagy semlegesíteni. És mégis megpróbálhatja, mert csak az, aki nem.

Módszerek a festett fekete haj megvilágítására

A legegyszerűbb mód olyan szakemberekkel kapcsolatba lépni, akik ilyen nehéz feladatot vállalnak. Pontosan kiválasztják az összetevők koncentrációját, kiszámítják az expozíciós időt. Ha úgy döntöttek, hogy egyedül csinálják, és otthon végezzék el a villámlást, akkor nagyon óvatosnak kell lennie, mérlegelnie kell az összes kockázatot és lehetőséget. A legfontosabb az, hogy megpróbálja nem ártani a hajának. Természetesen nem lehet teljesen ártalmatlan eljárás a fekete haj megvilágítására, de nagy valószínűséggel minimalizálja a negatív hatást..

Figyelem! Ne felejtsen el két fontos szempontot figyelembe venni: a fekete haj világosítását több lépésben kell végrehajtani, ez segít megtakarítani a hajat, másrészt, ha nem olyan régen végzett már hennaszínezést, akkor a vegyszeres halványítás eredménye kiszámíthatatlan lehet.

A pontosítás érdekében két fő módszert alkalmaznak:

 • vegyi anyagok,
 • népi gyógymódok.

Az első esetben a folyamat sokkal gyorsabban megy, azonban a haj jobban szenved. A népi gyógymódok segítségével könnyíthet, szinte nem árt a hajnak, de türelmesnek kell lennie. Ha vegyi anyagok segítségével 2-3 adagban, és egyes esetekben 1-ben könnyíthet, akkor 10-12 eljárásra lehet szükség ugyanahhoz az eredményhez a népi gyógymódok alkalmazásakor.

A kémia segítségével könnyítünk

Tehát a legfontosabb a haj maximális tiszteletben tartása, ezért ne feledje, hogy a fekete hajszínt jobb csak három vagy akár öt szakaszban semlegesíteni. Hány konkrét eljárás szükséges, a haj állapotától, az alkalmazott festékektől és halványítószerektől függ.

Vegyszerek a színes haj világosítására:

 • Lemosni,
 • Ragasztó,
 • Mélytisztító samponok.

Tanács! Ha ez az első alkalom, hogy úgy dönt, hogy otthon könnyíti meg a festett hajat, akkor a legjobb, ha először konzultál a fodrászával, hogy melyik módszert és mely termékeket válassza. Nagyon gondosan olvassa el az összes kiválasztott termékre vonatkozó utasításokat, és kövesse azokat pontosan.

A mosás használata

Ez a módszer a legkárosabb, de néhány professzionális eszköz segítségével akár egy eljárás során is megszabadulhat a fekete festéktől, ha szépségszalonba megy. Otthon jobb, ha kíméletesebb termékeket használ, mert nagy a veszélye annak, hogy megégeti a haját. Az a tény, hogy a mosáshoz használt kompozíciók szétválasztják a hajszálakat, ami lehetővé teszi a színező komponensek kimosását belőlük. Ez a cselekvés mindenképpen agresszív, és a haj gyengébbé válik, fakóvá válik, eltörhet és kidőlhet..

Mikor kell figyelni a mosásokra? Ez a lehetőség olyan esetekben alkalmas, amikor a fekete szín semlegesítésének kérdése különösen éles, amikor nincs idő várni a természetes hajnövekedésre, és a tükörbe nézni egyszerűen kellemetlen. Sajnos ez is megtörténik..

A hatékony világítás érdekében a blondoran használata ajánlott. A professzionális tisztító lehetővé teszi a fekete festék lehető leggyorsabb eltávolítását. A mosás kiválasztásakor figyelni kell a termék összetételére, az egyértelműség szintjére, az eredeti hangszínektől függően..

A régi szín eltávolításához a terméket száraz szálakra viszik fel, ellenállva az utasításokban ajánlott időnek, miközben ellenőrzik a világítási folyamatot. Ezt követően a fejet samponnal mossuk, és olyan anyagot alkalmazunk, amely semlegesíti a mosás agresszív összetevőit. Általában a semlegesítési módszert az utasítások jelzik. A kezelés befejeztével érdemes maszkot használni a helyreállításhoz, mert az eljárás után a haj elveszíti védőrétegét, és sebezhetővé válik az esetleges ütközésekkel szemben. Hagyja pihenni a haját néhány hétig a következő szín előtt..

Tippek a fekete haj könnyebb megvilágításához:

Ragasztót használunk

A maró ugyanúgy működik, mint a mosás, vagyis oxidációval semlegesíti a színező pigmentet. Ennek eredményeként a haj zsírtalanul, a mérleg kinyílik, az anyagcsere folyamatok sebessége nő, a haj elszíneződik. A maró lágyabb, mint a mosás, ezért sokkal kevésbé károsítja a hajat, és otthoni használatra is alkalmasabb..

A marószerként leggyakrabban a hidrogén-peroxidot használják. Ez a szer önmagában agresszív, ezért meg kell figyelni koncentrációját és ellenállni az időnek.

Hogyan lehet halványítani hidrogén-peroxiddal

Peroxidot vásárolunk a gyógyszertárban. Általában 3% -os oldatot árulnak ott, éppen erre van szükség. Öntse a terméket egy spray palackba a hajra történő könnyű felvitel érdekében.

 1. Előkészítés: vegyen fel kesztyűt, régi ruhát, amelyet nem bánik tönkretenni.
 2. A hajat törölközővel kell mosni és enyhén szárítani.
 3. Ügyeljen arra, hogy alaposan fésülje meg, ez segít a szín egyenletessé tételében.
 4. A peroxidot permetező flakon segítségével vigye fel a hajra. Ezt úgy teheti meg, hogy a hajat szálakra osztja, így könnyebb ellenőrizni, hogy teljesen feldolgozták-e..
 5. Hagyja a peroxidot a haján, és figyelje az eredményt. Körülbelül fél óra elteltével már ellenőrizheti az egyértelműség mértékét. Ehhez mossa le az oldatot az egyik szálról, és nézze meg, hogy a szín megfelel-e nekünk. A peroxidot legfeljebb egy órán keresztül kell tartania a haján.
 6. Öblítse le a fejét és alkalmazzon kondicionálót.
 7. Szükség esetén ismételje meg a maratási eljárást a kívánt eredmény eléréséig, de legkorábban másnap vagy minden másnap..

További részleteket az előnyökről és a halványítási eljárásról ebben a cikkben írtunk..

Figyelem! Legyen óvatos, ha kényelmetlenséget, viszketést vagy égést érez a peroxid hajra történő felvitele után, azonnal öblítse le.

Tanács! Használjon hőt a művelet felgyorsításához és a hatás fokozásához. Ehhez fóliába csomagolhatja a fejét, és hajszárítóval melegítheti..

Samponok

A sampon segítségével természetesen nem lesz képes teljesen megszabadulni a festett haj fekete színétől, de kevésbé radikálissá teheti. A mélytisztító tulajdonságokkal rendelkező sampon használata elősegíti a színező pigment gyorsabb kimosását, és érzékenyebbé teszi a haját a természetes fehérítők használatára. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a mélytisztító samponok mélyen behatolnak a hajba, felemelik a mérleget és eltávolítják az összes szennyeződést. PH értékük magasabb, mint a hagyományos termékeké, így segítenek csökkenteni a haj védőrétegét és lehetővé teszik a sötét szín gyorsabb megszabadulását.

Ne várjon csodát a samponok használatától, ezek nem változtatnak téged barnából szőkévé, csak segítenek lágyítani a színt.

A mélytisztító sampont a szokásos módon használják, azonban a szakemberek nem javasolják ezeknek a termékeknek az önálló használatát otthon.

Tanács! Ha szokásos sampont vesz be, és kis mennyiségű citromsavat vagy citromlevet ad hozzá, gyengéd mélytisztítót kap. A sav segít semlegesíteni a színt, mivel lebontja a színező pigmenteket.

Pontosítás népi gyógymódokkal

Ha a festett haj megvilágításának kérdése nem túl akut, vagyis nem szükséges a szín radikális korrigálása, akkor használhat népi jogorvoslatokat. Segítenek világosítani 1-2 hangot, de nem károsítják a frizurát.

Népi gyógymódok a halványításhoz:

 • Citromlé,
 • Kamilla főzet,
 • Kefir,
 • édesem.

Ezeket az egyszerű termékeket maszk formájában alkalmazzák, bizonyos mértékben zsírtalanítják a hajat és semlegesítik a fekete pigmentet. A hatás fokozása érdekében olajokat adnak a derítőszerekhez, például olajbogyóhoz vagy bojtorjánhoz, és a fejet felhordás után törölközővel melegítik..

Ha hetente kétszer készít ragyogó maszkokat, akkor 3-4 hét múlva teljesen megszabadulhat a fekete színtől, és egyáltalán nem károsíthatja a hajat.

Tehát, ha fekete hajat festett, és meg kell világosítania, válassza az egyik módszer egyikét, de mindenképpen tartsa szem előtt, hogy minél észrevehetőbb és gyorsabb a hatás, annál agresszívebb lesz a termék. Ha erős, egészséges, vastag hajad van, megpróbálhat kockáztatni, de ha vékony és legyengült, akkor gondosan mérlegelnie kell a világosítás szükségességét, és jobb ezt profi fodrásznál megtenni.

Lásd még: Hogyan festheted magad barnából szőkévé (videó)

Barnától a szőkéig: sötét haj világosítása népi és bolti gyógymódokkal

Sok természetes sötét hajú nő arról álmodozik, hogy radikálisan megváltozik a kép. A halványítási eljárás negatív hatással van a haj szerkezetére. Ezért érdemes különösen körültekintően eljárni a terv végrehajtásának eszközválasztása tekintetében.

A legjobb, ha természetesen professzionális eszközöket használunk. A világosító eljárás természetes maszkokkal olyan egyszerű és biztonságos, hogy otthon könnyen elvégezhető. Cikkünk számos módszert tartalmaz az otthoni biztonságos könnyítésre..

A természetes és festett fekete fürtök fehérítésének jellemzői

A sötét haj világosítása és fehérítése összetett eljárás. A kívánt eredmény elérése érdekében elég keményen kell próbálkoznia. Sötét szín fehérítésekor érdemes odafigyelni arra, hogy milyen a haj szerkezete. Minél vastagabbak, annál kevésbé valószínű a kívánt hatás elérése..

A korábban feketére festett haj első fehérítése vagy világosítása után kapott eredmény nem mindig képes örömet szerezni. A tónus a legsötétebbnek tűnik, vagy vörös árnyalatot adhat. De a kívánt fényárnyék elérése meglehetősen reális..

Mit kell tudni az eljárás előtt?

Annak ellenére, hogy ma mindig van lehetőség a barnából szőkévé válni, egyénileg kell eldöntenie, hogy a fehér hajszálak megfelelőek-e vagy sem. Ezt a tényt kell először figyelembe venni az eljárás megkezdése előtt..

Az agresszív vegyszereket használó könnyítési folyamat nem olyan biztonságos, mint elsőre a tapasztalatlan hölgyeknek tűnik. Ezért érdemes felkészülni arra, hogy a folyamat több szakaszban zajlik. A tisztázási időszakok közötti időtartamnak legalább hét napnak kell lennie.

Hogyan és hogyan könnyítheti meg otthon a hajat károsodás nélkül?

A fürtök könnyítésére szolgáló népi módszerek mindig kéznél vannak, és bármikor elhozhatják a kívánt eredményt. De érdemes emlékezni arra, hogy ezek a módszerek nem képesek platina szőkévé változtatni. Két vagy három árnyalatig világosíthatják a hajat. A végeredmény közvetlenül attól függ, hogy a festési folyamat milyen gyakran ismétlődik meg. Ahhoz, hogy észrevehető legyen az átalakulás, három-öt eljárást kell végrehajtania.

Citrom

A legkézzelfoghatóbb eredmény úgy érhető el, ha citromléből és vízből 1: 3 arányban, kamilla főzetből és két evőkanál növényi olajból álló oldatot készítünk. Ezt a maszkot két órán át kell tartani. Ez nem csak nem károsítja a hajat, hanem könnyebbé is teszi. Annak érdekében, hogy a szín citromlével gazdagodjon, megkönnyítheti az egyes szálakat.

Kefir

De a citrom túlságosan kiszáríthatja a vékony hajat, ezért jobb, ha kefirrel fehérítjük őket. Ehhez a következő receptet használhatja:

 1. Vegyünk két evőkanál konyakot és kefirt, 1 sárgáját, egy citrom levét és fél evőkanál sampont.
 2. Verje fel az összes hozzávalót, és a kapott masszát vigye fel a száraz szálakra, fél órán át törölje le a hajat törölközővel.

A kefir felgyorsítja a haj növekedését, javítja szerkezetüket, segít normalizálni zsírtartalmukat.

A méz jó természetes fehérítő. Tökéletesen táplálja a hajat, hasznos elemekkel telítve. A méz olyan enzimet tartalmaz, amely kis mennyiségben hidrogén-peroxidot termel. Két vagy három eljárás után az eredmény észrevehetőbb lesz. Nagyon sok recept van a mézes maszkokhoz. Egyszerűen hígíthatja vízzel és felviheti a hajára. Ebben a receptben:

 1. Vegyünk 4 rész mézet és 1 rész vizet.
 2. Ezután várnia kell 40 percet, és mossa le a maszkot a hajról..

A legtöbb nő csak a természetes hennát ismeri, amely gondozó hatással van a fürtökre. De ez az anyag egyértelműen nem alkalmas tisztázásra. Ehhez speciális fehér henna szükséges. Számos gyógyszertárban vásárolható meg..

Ha a fehér hennát nem megfelelően állítják elő, akkor ez a gyógymód jelentős kárt okozhat a hajban. Szakértők szerint nem megfelelő használata égési sérüléseket és hajhullást okozhat..

A henna-világítási eljárás a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Keverjük össze a hennát vízzel a csomagoláson feltüntetett arányban. A hennát meleg vízzel kell keverni.
 2. Henna felvitele a hajra. Az elkészített keveréket a haj teljes felületére alkalmazzuk.
 3. Henna lemosása. A kívánt eredmény elérése 20-30 percet vesz igénybe. Öblítés után vigye fel a balzsamot a hajra.

Minden biztonsági intézkedés és a recept betartása mellett árnyék formájában eredményt lehet elérni sárgaság nélkül. A termék további előnye a hajszínezés egységessége. Így gyönyörű természetes színt kapunk..

Ez a videó több kefirmaszkot mutat be a világosítás érdekében

Hogyan lehet elszínezni a fürtöket ipari termékek felhasználásával?

A legjobb festékek: melyiket válasszuk?

 • A Vella Wellaton Blonding négy vagy öt hanggal könnyítheti meg a szálakat. A készítmény B5 provitamint tartalmaz, amely további gondot nyújt a fürtök számára és megakadályozza a törékenységet.
 • A L'Oreal Excellence Creme festék használata garantálja a hármas hajápolást a festés során. A keratin, a kollagén és a keramidok jótékony hatással vannak a hajra, védik és helyreállítják azokat. A festéknek hosszan tartó hatása van, megfizethető költségekkel, egyszerű használatsal és a kellemetlen szag hiányával.
 • A Garnier Color Naturals Superbloss intenzív fehérítő festék kifejezett tápláló hatású. Természetes olíva-, shea- és avokádóolajokból áll. A festék alkalmas a fekete haj világítására, és 6 tónussal világosíthatja. A festési eljárás után megmarad a természetes fény, a haj kezelhető és selymes marad.

Samponok

 • A világító sampon, a Loreal Professional Gloss Color készítői garantálják az egyenletes hajfestést. A termék jellemzője az árnyalatok gazdag palettája, magas vitamin-tartalom.
 • A fodrászok körében jól ismert Estelle cég bemutatja az Estel Solo Ton sampon sorozatát. Megkülönbözteti 18 árnyalat jelenlétével, az alkalmazás könnyűségével. Az eredmény örömet okoz a fogyasztónak. De a termék megvásárlása nem olyan egyszerű.
 • Az Irida IRIDA M classic egy jól bevált gyártó samponja. Erősíti a hajat, és gyógyító hatása is van.

Porok

A Matrix Light Master por erőteljes azonnali hatást fejt ki. A panthenol tartalmának köszönhetően hajápolással jár az alkalmazás során. 8 árnyalatban képes elszíneződni, és sárgaság nélkül ragyogást ígér. 1: 1 arányban hígítjuk. Ebben az esetben a hajat törölközővel szigetelik. A keveréket legfeljebb ötven percig kell tartani..

Az Estel Princess Essex púder, amely akár 7 tónust is eredményesen világít, a sárgaság és más nem kívánt árnyalatok nélkül speciális összetevőket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a nedvességvesztést. A kompozíció könnyen használható, nincs kellemetlen szaga és nem irritálja a fejbőrt. A port összekeverjük egy oxidálószerrel 1: 2 arányban.

A Londa Blonding Powder professzionális világító termék. Oxiddal 1: 2 vagy 1: 1,5 arányban keverve kell használni. Világosabbá teszi a világítást 7 szintig.

Figyelmét ajánljuk egy videónak arról, hogyan lehet megfelelően világosítani a sötét hajat

Fotók előtt és után

Nézze meg a sötét haj fényképét a világosítás előtt és után.

Hogyan vigyázzon a hajára az eljárás után?

A fehérített fekete haj ápolásakor olyan termékekre van szükség, amelyek nem tartalmaznak szulfátokat. Érdemes olyan samponokat választani, amelyek elősegítik a színmegtartást. Hajmaszkokat, szérumokat és hasadásgátló rendszereket kell használni.

A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy nem kell félni a haj világításával járó radikális változásoktól. Végül is sok kíméletes módszer létezik az eredmények elérésére. De az eljárás elvégzése előtt érdemes konzultálni egy szakemberrel..

Még a fekete haj is világosítható, népi és szalonos módszerekkel

A frizura különösen fontos a szebbik nemek bármelyikének. A lányok gyakran kísérleteznek a megjelenésükkel. A szőkéknek nagyon könnyű vörös vagy barna hajúvá válni. A sötét hajú fiatal hölgyeknek számos manipuláción kell átesniük a reinkarnálódáshoz. A festék először nem tapad tökéletesen a feketéhez. Minden sötét árnyékot előbb világosítani kell. A fénnyel történő festés megkísérlése időpazarláshoz, szörnyű eredményekhez vezet. A frusztráció elkerülése érdekében, hogy megvédje magát a felesleges stressztől, jobb, ha először több eljárást hajt végre.

Alapvető módszerek

Hagyományos módszerek és a fekete haj világosítása otthon

Vessünk egy pillantást arra, hogyan lehet világosítani a fekete hajat otthon. A rendelkezésre álló eszközökkel és saját erőfeszítéseikkel mindenki elérheti a célt. Annak érdekében, hogy a tökéletességet ne érje kárt önmagában, jobb, ha mindent kezdettől fogva jól csinál.

Gyakori és hatékony népi módszerek:

 1. A fekete hajat mézzel és citrommal halványítják. Mossa meg a fejét samponnal és kevés szódabikarbónával, majd törölközővel kissé szárítsa meg. A keveréket (2 citrom + 2 tk. Méz) nedves fürtökre alkalmazzuk, vékony ronggyal (lehetőleg pamut) borítva. Ebben az esetben a fejnek lélegeznie kell, és nem szabad túlmelegednie. Fél óra múlva lemoshatja a mézes maszkot.
 2. A kamilla könnyítése nagyszerű lehetőség a barnák számára. Ha világosítani szeretne pár hangot, használja ezt a módszert. Három tasak szárított kamilla virágot (a gyógyszertárban kapható) egy liter forrásban lévő vízzel hígítunk. A lehűtött infúzióval minden egyes mosás után ki kell öblítenie a szálakat. Ezeknek az egyszerű eljárásoknak a szisztematikus elvégzésével jó eredményt érhet el egy hónap alatt..
 3. A hidrogén-peroxid segít élénkíteni. A kívánt eredmény eléréséhez ki kell választania a megfelelő megoldást. 3-6% -os oldat alkalmas vékony szálakra. Vastag és erős hajú lányok esetében 6-9% peroxidra van szükség. A tiszta, nedves hajat le kell törölni az anyaggal, néhány percig elidőzve.
 4. A fahéj halványítása nagyszerű lehetőség, amelyet az ókortól kezdve használtak. A fűszert vízzel (1: 1) el kell keverni, majd tiszta, nedves szálakra kell felhordani. A hatás a tartás időtartamától függ.
 5. Vannak speciális kozmetikai készítmények: henna és samponok. Mielőtt tesztelné magának ezt a fajta gyógyszert, jobb, ha konzultál egy mesterrel. A népi gyógymódokkal ellentétben a kozmetikai termékek kémiai összetevőket tartalmaznak. A hennával való kísérletezés után gyakran kiszámíthatatlan és nem vonzó eredményt kapunk. Ebben az esetben a haj maga sem tűnik vonzónak. Unalmassá és vonzóvá válik.

Szalon eljárások

Leggyakrabban a szépségszalonokban kérik a gyors eredményt és a fekete haj elszíneződésének kérdését. A hagyományos módszerek elvárásokat és hosszú (egy hónapnál hosszabb) alkalmazási időt igényelnek. Ha sürgősen szőkévé akar válni, akkor jobb, ha egy bevált szalonba fordul egy illetékes mesterhez. A felhasznált termékek káros hatással lehetnek a fej és a haj állapotára. Ezért a szakembernek képesnek kell lennie arra, hogy helyesen kombinálja, felhasználja az alapokat.

Az első módszer az, hogy speciális festékkel szőkére festjük. A fekete haj világosítására szolgáló festéket egy szalonmester választja ki, általában olyan színt választanak, amely több tónussal világosabb lesz. Csak a professzionális festék képes jó eredményeket felmutatni. A kozmetikumokat hidrogén-peroxiddal hígítjuk a megadott arányoknak megfelelően. Helyesebb szakemberre bízni.

Tapasztalt szalon szakemberek tudják, hogyan lehet világosítani a fekete hajat. Az optimális, hatékony és káros módszer a tiszta hidrogén-peroxid használata. Őt szokták használni abban a nagy vágyban, hogy minél előbb szőkévé váljon. A peroxidot először a haj teljes hosszában permetezik, majd a tetején festéket alkalmaznak. Keverjük szappannal (2: 2 evőkanál L.). Tizenöt perc elteltével az elegyet lemossuk, majd vízzel és almaecettel öblítjük.

A hidrogén-peroxid világosításához fel kell készülnie arra, hogy sok erőfeszítést igényel a haj normál állapotának helyreállítása. Az eljárás után speciális egészségügyi maszkokat kell alkalmazni a szálakra..

Kiemelés a népszerű és szelídebb módja annak, hogy fokozatosan szőkévé váljon. A szépségszalonokban a mesterek gyönyörű alakot hoznak létre, és a sötét színt fehér szálakkal hígítják. Két hét elteltével az eljárás megismételhető a maradék fekete szálak festésével. A módszer lehetővé teszi a cél elérését fokozatosan és a haj károsítása nélkül..

Fotók előtt és után

Világító maszkok - receptek

Nagyszámú wellness-maszk létezik, amelyek elősegítik a halványulást és alkalmasak a vörös hajra. Szinte az összes recept természetes fényforrások keverékét tartalmazza (méz, citrom, fahéj, hagyma, kamilla).

Fahéj maszk

A kész port mézzel, olívaolajjal (3: 2: 2 evőkanál) hígítjuk és nedves hajra kenjük. Apróra vágott fahéjat egyszerűen hozzá lehet adni a balzsamhoz (1: 2 evőkanál L.). És vigye fel a kész keveréket. Célszerű mindkét opciót vízzel lemosni 6-8 óra elteltével.

Kamilla, citrom és fahéj

Az egészséges maszk második receptje öt összetevőt tartalmaz. Az első dolog, hogy 200 ml kamillát kell főzni. Egy citrom levét adunk a leszűrt folyadékhoz, 2 ek. fahéj, görög joghurt és 3 tojássárgája. A maszkot 4 órán át kell viselni. A nagyobb kényelem és a jobb hatás érdekében jobb, ha a fejét könnyű kötéssel takarja be.

Hagyma maszk

Keverjen össze 20 ml hagymát és ugyanannyi citromlevet. Ezt követően 20 g mézet, 5 ml ecetet, 5 csepp kanosfa illóolajat adunk hozzájuk. Ezt a keveréket nedves, tiszta hajra kenjük, és egy óra múlva lemossuk..

Tanács! Kívánatos a maszkok szisztematikus alkalmazása (hetente egyszer vagy kétszer). A szárítás helyett inkább a természetes szárítást használja, vagy száraz törülközővel törölje le a fejbőrét.

Hogyan lehet világosítani a fekete festett hajat

A fekete hajat természetesen sokkal könnyebb megvilágítani. Végül is nem voltak foltosak, ezért egészségesebbek és erősebbek. A festett kőris fekete frizurával rendelkező lányoknak nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük a kiváló minőségű világítás érdekében. Az első dolog, mielőtt szőkévé válik, az, hogy egészséges legyen a fejbőr és a szál. Három hétig abba kell hagynia a göndörítést, a vasalást és a hajszárítót.

Ezt követően megkezdődik a fekete festett haj megvilágítására szolgáló eljárás, amely több szakaszból áll. Minden manipulációt egy hét különbséggel hajtanak végre. Az ilyen elvárások segítenek elkerülni a haj károsodását..

Világítási szakaszok sötét festék után:

 1. Speciális mosást alkalmazunk a szálakra. Az ezekben az anyagokban található komponensek a fekete festék után megtisztítják a hajat.
 2. Mélytisztító sampont használunk. Ezek a professzionális termékek elősegítik a sötét pigment gyorsabb megszabadulását. A hatékonyabb eredmény érdekében 1 teáskanálnyit adhat a samponhoz. citromsav.
 3. A tisztítást hidrogén-peroxiddal kezdjük. Ezt a szakaszt hivatásos kézművesekre kell bízni..
 4. Vigyen fel egy világosabb festéket (2-3 tónus), és fokozatosan változtassa meg a színét. Ennek az opciónak egy alternatívája a kiemelés. Mindenkinek joga van olyan módszert választani, amely alkalmasabb a saját számára..
 5. Ez idő alatt népi módszereket alkalmaznak, maszkokat alkalmaznak (természetes alapanyagokból készítve).
 6. Két hét múlva újra színesre festünk, néhány tónussal világosabbak, mint az előző.

Úgy döntött, hogy radikálisan megváltoztatja a hajszínt, de nem tudja, melyik gyógymódot válassza? További információ a hatékony tisztázókról a cikkekben:

Világosabb fekete szín: a festék eltávolítása a haj károsítása nélkül

Időről időre minden nő változásra vágyik. "Amikor egy lány meg akarja változtatni az életét, megváltoztatja a haját" - mondta a világhírű Coco Chanel. És ebben valóban van némi igazság!

A telített fekete és sötétbarna fürtök sokaknak megfelelnek, ugyanakkor képesek hangsúlyozni az arc minden hiányosságát, ráadásul vizuálisan több évvel idősebbé teszik őket. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a fekete színtől, sok erőfeszítést igényel..

Barnától szőkéig

Úgy tűnik, hogy szeretné megváltoztatni a képét - iratkozzon fel egy szalonba, ahol pár óra múlva a mester szőke szépséggé tesz. Valójában a feketétől való eltérés néha több hónapra, néha egy évre késik. Sokkal könnyebb világosítani a barna hajat vagy a természetes festetlen hajat. Ne feledje, hogy nem minden mester képes felelősséget vállalni azért, hogy egy nap alatt barnából szőkévé váljon, minimális veszteségekkel. Az ilyen átalakítás nehézségei a következők..

Hosszan tartó festés fekete színnel

Ha hosszú ideig fekete, sötétbarna, gesztenye árnyalatokat festett, akkor elég nehéz lesz lemosni a festéket. A helyzet az, hogy a festési folyamat során a festék mélyen behatol a hajba, megváltoztatva annak szerkezetét. Gyakori festés esetén a festék felhalmozódik, szinte lehetetlenné válik a sötét szín lemosása a végeiről. Ez különösen igaz azokra a lányokra, akik 3-4 hetente festenek..

Annak érdekében, hogy ne károsítsák a hajat, a tapasztalt mesterek alaposan tanulmányozzák a kezdeti adatokat, majd kiválasztják a sötét hajszíntől a világosig történő fokozatos átmenet egyedi módját. Fel kell készülnie arra, hogy egy ideig nem leírt, határozatlan hajszínnel kell járnia, mert a kívánt árnyalatot legalább egy hónap múlva el fogja érni.

Azt is meg kell jegyezni, hogy ha már több éve használ természetes festékeket, például hennát és basmát, akkor szinte lehetetlen szép fényt kapni. Az a tény, hogy egy természetes és professzionális festék kémiai kölcsönhatásával az eredmény általában kiszámíthatatlan. Bizonyos esetekben a természetes színezékek tisztulása után szürke-zöld vagy kék árnyalatok jelennek meg, amelyeket nem lehet eltávolítani. Szakember elmondja, hogy mit lehet kezdeni a basmával festett fekete hajjal, az önálló kísérletezés nagyon nem ajánlott.

Költségvetési színezékek

Pénztakarékosság céljából sok lány kizárólag olyan háztartási festékeket használ, mint a Pallete vagy a Syoss. A készlet főszabály szerint magas peroxidtartalmú (9%, 12%) oxidálószereket tartalmaz. Ilyen festékekkel történő rendszeres festés esetén a hossza súlyosan károsodik, ugyanakkor a sötét árnyalat miatt a haj elég tisztességesnek tűnik. Miután a mester befejezte a világítási eljárást, a hibák észrevehetővé válnak. Gyakran ilyen esetekben a hajat rövidre kell vágni, mert egy ilyen radikális változás végül megöli őket.

Az alacsony minőségű háztartási festékek is sokkal többet esnek a haj szerkezetébe, mint a professzionálisak. Éppen ezért, még akkor is, ha 2-3 alkalommal végzett ilyen festést, készüljön fel egy hosszú világító folyamatra..

A megfelelő árnyalat kiválasztása

Ha azt tervezi, hogy otthon világosítja a fekete hajat, nagyon fontos, hogy a tonizáláshoz a megfelelő árnyalatot válassza. A haj fehérítés vagy öblítés után azonnal más lehet. Valaki halványvörös színt kap, valakinek piszkos világosbarna lesz, valakinek pedig egyenetlen és foltos sárgája lesz. A színezés nagyon összetett tudomány, és otthon nehéz elsajátítani. Ha azonban van türelme, semmi sem lehetetlen. A fő dolog ebben a vállalkozásban nem az, hogy rohanjon és gondosan tanulmányozza az összes árnyalatot és funkciót.

A reinkarnáció főbb módjai

Nagyon sokféleképpen lehet barnából szőkévé válni, enyhíteni a világosbarna hajat. Mielőtt kiválasztaná az egyiket, objektíven értékelnie kell a haj aktuális állapotát. Tehát például, ha a haj törékeny, száraz, gyakran ammóniafestékekkel festett, és hajlamos a kidőlésre, akkor jobb, ha egy kíméletesebb módszert választ. Az egészséges, erős haj tulajdonosai, akiket az összetételben vagy tonikokban ammónia nélküli festékekkel festettek, biztonságosan kipróbálhatják a halványítást. Általában a barna és a szőke reinkarnációja a következő:

 • A kívánt eredmény meghatározása.
 • Hajdiagnosztika.
 • Fehérítő módszer kiválasztása.
 • Anyagválaszték, festék.
 • A fehérített haj ápolásának megválasztása.

A legnépszerűbb fehérítő módszerek közül több van.

Portisztítás

A módszer meglehetősen traumatikus a hajra nézve, ugyanakkor rövid idő alatt kiváló eredményeket ad. Az eljáráshoz oxidálószerre is szükség van, előnyösen legfeljebb 6%. A fekete hajat fokozatosan, először 1,5% -kal, majd 3% -kal, az utolsó lépésben pedig 6% -kal világosíthatjuk meg.

Számos költségvetési fodrászatban, szépségszalonban a mesterek a sötét haj világítását 12% -os oxiddal végzik. A haj egy ilyen eljárás után valóban jól világít, ugyanakkor a szó szoros értelmében azonnal elkezd aktívan esni és letörni a végein. Ezen kívül marad egy csúnya, piszkos sárga árnyalat, amelyet nagyon nehéz színezni..

Az otthoni világításhoz a legjobb, ha anyagokat professzionális üzletből vásárol, ne feledje, hogy ezekben a boltokban sok ingyenes szakmai tanácsot kaphat.

Fénypontok és ombre

Ha nem rohan, és meg akarja tartani a haj hosszát és egészségét, akkor a kiemelés az ideális mód a fokozatos világosításra. A folyamat nem könnyű, de ugyanakkor lehetővé teszi, hogy ne ártson a hajának. Felhívjuk figyelmét, hogy a kívánt árnyalat megszerzése körülbelül hat hónapot vesz igénybe. Minden hónapban meg kell könnyítenie a kis szálakat porral vagy krémmel. Miután a fej nagy részét kifestették, a világosító kompozíciót a teljes hosszára felviszik, majd az eredményt a kiválasztott szőke árnyalatban színezik..

Az ombre vagy a balayage festés szintén kiváló módszer a bosszantó fekete szín kimosására és az általános megjelenés frissítésére. Ez a technika magában foglalja a sötét gyökerektől a világos végekig tartó egyenletes nyújtást. A módszer lehetővé teszi egy új kép kipróbálását, és alkalmas a szép nemű képviselők számára, akik még mindig nem teljesen biztosak abban, hogy fel akarnak világosodni.

Savmosás

Megoldható az a probléma, hogy hogyan lehet eltávolítani a fekete hajszínt károsodás nélkül. Elég egy savas mosást használni, például az Estel Professional hazai gyártótól. Összetételének köszönhetően a termék mélyen behatol a haj szerkezetébe és lebontja a festékmolekulákat. A mosásnak köszönhetően viszonylag rövid idő alatt égő barnából szőkévé válhat, ráadásul nem is olyan káros, mint egy derítő.

Az Estel mosókészlet 3 palackot tartalmaz: reduktort, katalizátort és semlegesítőt, mindegyik 120 ml-t tartalmaz. Ez a mennyiség 4-5 közepes hosszúságú mosáshoz elegendő. Ha az eredmény nem elegendő az eljárás után, akkor további fényt hajthat végre egy porral alacsony oxidtartalmú anyagon, majd színezheti a hajat a kívánt árnyalatú festékkel 1-2 tónussal világosabb.

A módszer hátrányai közé tartozik az a tény, hogy helytelen használat esetén a sötét szín szó szerint másnap visszatérhet. Jobb, ha savas mosást végezünk jól szellőző helyen, mert a terméknek csípős kellemetlen szaga van.

Lefejezés

A pácolási eljárás segít eltávolítani a fekete színt vagy a nem kívánt árnyékot savas mosás után. Számára a sampont, a halványító port, az oxidálószert és a vizet egyenlő mennyiségben keverik össze. A készítményt felviszik a hajra, 15-20 percig tartják, és törülközővel összehúzzák, majd szükség esetén még többször felviszik a kívánt eredmény eléréséig. A lefejezés a könnyedebb kíméletes módszereknek is tulajdonítható, gyakorlatilag nem károsítja a hajat, ugyanakkor garantált eredményt ad.

Otthoni világítás

Annak érdekében, hogy otthon megszabaduljon a fekete vagy sötétbarna színtől, előzetesen meg kell vásárolnia:

 • eltávolító (Estel Professional Color Off);
 • mélytisztító sampon;
 • 2 csomag fehérítő por;
 • 2 oxidálószer 1,5%;
 • színezék színezék (lehetõleg ammóniamentes);
 • oxidálószer 3%;
 • ecset, tartály a festék keveréséhez, kesztyű.

Festékeltávolító

Ez a készlet elegendő lesz a világosításhoz. Ha hosszú haja van, egyszerre 2 csomag mosogatást kell vásárolnia. Az eljárás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a gyártó utasításait. Az eszköz használatának jellemzői a következők:

 • Az első lépés fioláiban lévő folyadékot egyenlő mennyiségre kell felosztani, például 4 mosásra. Konyhai mérleget is használhat az arányok megtartásához..
 • A kompozíciót pontosan egy alkalmazásra keverjük, azonnal alkalmazzuk, mivel a hatás idővel gyengül.
 • A szakértők azt javasolják, hogy a lemosást a végétől kezdve alkalmazzák, mivel ezek általában a legsötétebb pigmentet halmozják fel..
 • Még akkor sem, ha az első alkalom után úgy tűnik, hogy elértük az eredményt, ne rohanjon, ismételje meg az eljárást még legalább egyszer. Ezután vigye fel a terméket 3 üvegből egy kis szálra, ha besötétedik, az azt jelenti, hogy a folyamat még nem fejeződött be, és még néhány mosást el kell végeznie.
 • Egyes fórumokon a lányok azt javasolják, hogy 3 palackból ne alkalmazzák a terméket, hogy a fürtök ismét ne kapjanak sötét színt. Kategorikusan nem ajánlott megsérteni az utasításokat, mert pontosan a 3. palack - a semlegesítő befejezi a kémiai reakciót.
 • Az eljárás végén ajánlatos a hajat öblíteni mélytisztító samponnal, hogy a festék végül lemosható legyen.

Hangszínkiegyenlítés és festés

A mosás végén, és ami a legjobb a következő napon, végezzen pácolást vagy tisztítást, amelyet választott. Pácoláshoz keverjünk össze 4 evőkanál kedvenc sampont vagy balzsamot, 4 evőkanál meleg vizet, 2 csomag fehérítőport, 2 oxidálószert 1,5%. Kívánt esetben hozzáadhat egy ampulla HEC-t vagy egy pár csepp hajolajat.

Fólia segítségével könnyítheti meg a haját, így a folyamat sokkal gyorsabban fog menni. Ennek eredményeként sárga vagy világos sárga hajszínt kell kapnia. A következő lépés a tonizálás.

Sok lány álma platina hideg szőke. Ugyanakkor meg kell érteni, hogy a fekete után csak néhány hónap múlva lehet ilyen színű. Ebben a szakaszban fontos, hogy szép és egyenletes világos árnyalatot kapjon, valamint hogy a fürtök jó állapotban legyenek. A színezéshez jobb, ha lágy festékeket választunk ammónia nélkül a kompozícióban.

Ne feledje, hogy a sárgaságot átfedik a lila és a kék árnyalatok. Ezért válasszon megfelelő számú festéket (az értékeket a gyártó honlapján találja meg). Az arany, a búza, a világos szőke tónusok nagyon szépek. De eleinte jobb elkerülni a hamu árnyalatait, ezek elszíneződött fürtjeit zölddé varázsolhatják..

Főbb hibák

A gyártók technológiáinak és utasításainak gondos betartásával kiváló eredményeket érhet el és elérheti a kívánt hajszínt. Ne kövesse el a következő hibákat:

 • Háztartási festékek használata a világosításhoz - az ilyen termékek nem képesek lemosni a sötét színt, időt és pénzt pazarolnak..
 • Két vagy három halványítás egymás után - a haj el kezd szakadni és kidől.
 • Színezés magas oxid-% -nál - a világítás után legfeljebb 3% -kal kell színezni.
 • Az ápolás figyelmen kívül hagyása - a fehérített haj gondos és kíméletes ápolást igényel, elképzelhető, hogy sokkal több figyelmet kell fordítania a fürtjeire, mint korábban.

Mint már megértheti, a gyönyörű szőke haj felé vezető út választása a haj szerkezetétől, erejétől, valamint magától a szeretőtől függ, aki meg akarja változtatni a képet. Ne feledje, hogy semmi sem lehetetlen, és egy égő barnából egy platinaszőke lehet. Csak idő és egy kis türelem kell hozzá!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Szakértőink

A magazin azért jött létre, hogy segítsen Önnek olyan nehéz időkben, amikor Ön vagy szerettei valamilyen egészségügyi problémával szembesülnek!
Az Allegology.ru fő asszisztensévé válhat az egészség és a jó hangulat felé vezető úton!

A hajnövekedés legjobb samponjainak értékelése: a leghatékonyabb gyógymódok

A hajnövekedéshez szükséges legjobb samponok minősítésének megtekintése hasznos, ha nem dicsekedhet az egészséges fürtök sokkjával.