Legfontosabb / Eljárások

Most szőke: a haj világosítása festékkel

Eljárások

Tényleg világos árnyalattal akarja festeni a haját? Kiváló! Összeállítottunk egy teljes útmutatót arról, hogyan lehet otthon világosítani a hajat festékkel..

Részletes útmutatás arról, hogyan lehet gyorsan és helyesen világítani a hajat festékkel. Alapvető ajánlásokért, lépésenkénti útmutatóért és a legjobb festékért az otthoni haj világítására - keresse meg mindezt a cikkben..

Hogyan lehet halványítani a hajat festékkel otthon?

Felkészülés a haj világosítására

1. lépés: Ne mosson hajat két napig, mielőtt festené a hajat. Tehát a természetes fejbőrolajok gátat szabnak az irritációnak, különösen, ha túlérzékeny a bőre..

2. lépés. Olvassa el az utasításokat, és teszteljen egy nem feltűnő szálat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő árnyalatú. Vegye figyelembe a haj szerkezetét - minél vékonyabb, annál gyorsabban halványulnak a fürtök. Öt-tíz perccel kevesebbre lehet szüksége, mint ahogy azt az utasítások jelzik.

3. lépés: Univerzális festék felhordási technológia - először egy centiméteres festéket vigyen fel a fejbőrtől, és terítse le a végéig. Ezután térjen vissza a haj gyökereihez, és festessen rá. Fehérítő alkalmazása esetén használjon speciális színű ecsetet a pontosabb szín eléréséhez.

A haj világosítási folyamata otthon

1. lépés: A hajon végzett teszt után gondosan meg kell formáznia a hajat hajszárítóval, hogy külön szálakra különítse el.

2. lépés Ossza el a hajat elölről kezdve 10 centiméter széles szálakra, és rögzítse azokat. Kerülje a fürtök egyenletes elhelyezését, mivel a természetes fénypontok aszimmetrikusak.

3. lépés. Ha nincs professzionális speciális kefe az arzenáljában, használjon egy szokásos fogkefét a pontos árnyalat reprodukálásához. Vigyen fel festéket a gyökerétől a végéig. Ha a festék kissé elfut, óvatosan törölje le pamutpárnával.

4. lépés: Hagyja a festéket a csomagoláson feltüntetett ideig. Ezután mossa meg a haját szulfátmentes samponnal, és rögzítse a színt egy átlátszó speciális lakkal.

A legjobb festék otthoni hajhulláshoz

Az otthoni halványító festék általában három textúrában kapható..

Nem terjednek és egyenletesen oszlanak el a hajon, ami már egyfajta garancia a szálak egyenletes világítására.

Paszták vagy por alapú festékek

A pasztafestékek segítenek a haj gyorsabb és jobb világításában, ezért ezt a textúrát általában a sötét haj tulajdonosai vagy azok, akik kiemelni szeretnék..

Olaj alapú festékek

Az olaj textúrájának nagyon finom hatása van, jobb, ha ezt a festéket világos szőke hajú lányoknak használja.

A TOP 5 legjobb festék a haj könnyítésére otthon

1. L'Oreal Superior Preference Glam Lights

A L'Oréal Glam Lights ígérete szerint gyorsan megvilágítja a hajat, anélkül, hogy professzionális stylistra lenne szüksége. Elég követni az utasításokat - elosztani a festéket egy speciális ecsettel, amely a készletben található, és fésülje a hajat a gyökerektől a végéig.

2. Garnier Nutrisse tápláló

A festék segít szokatlan platina árnyalat létrehozásában, akárcsak a szalonban. A krémes festéket könnyű felvinni a szálakra és színezni. A speciális formula nemcsak új színt ad a hajnak, hanem szőlőmag-, shea- és avokádóolajokkal táplálja. A festék kondicionáló tulajdonságai meghosszabbítják a fényárnyalat élettartamát.

3. L'Oréal Paris Couleur szakértő

Hogyan lehet könnyíteni a hajat otthon? Egyszerű - használja a L'Oréal Paris Couleur Experte világosabb árnyalatait. Gazdaságos szín, amely professzionálisan világosítja a hajat. Ezenkívül a kompozíció gondoskodik a fürtökről - a festék után a haj puha és fényes lesz..

4. Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

A Revlon termékcsaládban hosszú élettartamú gélfesték áll rendelkezésre a tökéletes világos hamu árnyalat érdekében. Sok felhasználó megjegyezte, hogy a világítás összetéveszthető szalonnak. Ezenkívül az enyhe formula csökkenti a festés okozta károkat és gondozza a fürtöket.

5. Wella Professionals Color Touch

Finom világosító hatást szeretne létrehozni? Ezután próbálja ki a Wella Tint hajszínt. A színező termék alkalmasabb a szálak lágy kiemelésére és a már színezett haj színének fenntartására.

A színes haj világosítása népi és bolti gyógymódokkal

A színes haj megvilágítása összetett, időigényes eljárás, amely felelősségteljes megközelítést igényel. Ha hosszú ideje barna vagy, akkor azonnali szőkévé válás nem lesz könnyű. Az elsődleges elszíneződés teljesen váratlan eredményt hozhat: a fürtök sárga vagy vörös árnyalatot kapnak. Annak elkerülése érdekében, hogy ez ne forduljon elő veled, figyelmesen olvassa el a cikket, ahol megmondjuk, hogyan lehet világosítani a festett hajat a sötét szálú lányok számára..

Élénkítő barnák

A haj színének világosabbá változtatásához speciális színezékeket kell használni, amelyek megválasztása a mesterrel a legjobb. Azt is javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szalonral az elsődleges festés érdekében. Ha nincs ilyen lehetősége, akkor nézze meg a részletes útmutatásokat tartalmazó video oktatóanyagokat - ez segít elkerülni a hibákat, és nem csalódni a végeredményben..

Ennek ellenére ne tévessze össze a sötét haj világosítását a színezés előtt a fehérítéssel, mivel ez két teljesen különböző eljárás. Az első esetben krémfestékeket használnak, a másodikban - porokat.

Hogyan kell megfelelően felkészülni

A fürtök világosítás utáni festése és fordítva kémiai hatást gyakorol a haj szerkezetére. Ahhoz, hogy az eljárás minimális kárt okozzon, gondosan fel kell készülnie rá. Ehhez a szakértők a következőket javasolják:

 • egy hétig ne használjon természetes összetételű kozmetikumokat;
 • végezzen legalább 2-3 erősítő eljárást (maszkok, öblítés);
 • hajformázó habok, spray-k és lakkok;
 • ne használjon hajszárítót, vasalót;
 • feladja a szulfátalapú kozmetikumokat.

Ezeket az ajánlásokat egy hétig kell betartani, de lehetőleg 2 vagy 3, amíg a haj meg nem festődik a világosító eljárás után. Ez elkerüli a nem kívánt reakciókat és minimalizálja a fürtök sérülését..

Kémiai módszerek

A fekete vagy más telített színű haj enyhítéséhez vegyi termékeket kell használnia. Segítségükkel meglehetősen gyorsan megváltoztathatja az árnyékot, azonban a gyógyulási időszak hosszabb ideig tart, mint a népi gyógymódok után. Ebben az esetben az eljárást 3-5 szakaszban hajtják végre, heti különbséggel (lehetőleg a fürtök súlyos károsodásának elkerülése érdekében).

Lemosni

Ez egy speciális szer, amely behatol a haj szerkezetébe, és kiszorítja onnan a pigmentet. Mivel erős kémiai támadás van, az eljárást károsnak tekintik, és a gyógyulási periódus hosszú időt vesz igénybe..

A száraz hajra mossa le. A hatás fokozása érdekében a blondoran, egy oxidálószer, víz és sampon alkalmazása után szükséges - olyan komponensek, amelyek segítenek a pigment teljes kimosásában és természetes árnyékába való visszatérésben..

Ha a hajat korábban kávéval vagy más népi módszerrel festették, akkor nem ajánlott mosást használni, mivel az eredmény váratlan lehet.

Hidrogén-peroxid

A színes haj enyhítéséhez használhatja a maratási módszert - rövid távú oxidáció gyengéd anyagokkal, amelyben a pigmentet csak a fürtök felső rétegéből mossák le. A hidrogén-peroxid kiváló erre, de az arányokat nagyon körültekintően kell megválasztani. Tiszta formájában egyszerűen megégeti a hajat, ezért a terméket vízzel hígítjuk 1-3 arányban.

Hogyan kell használni: először alkalmazzon egy szálat, hagyja 30 percig. Ha elégedett a végeredménnyel, dolgozza meg az egész fejét. A kényelem érdekében használhat pamut törlőkendőt.

Hidroperit

A haj fehérítésének jól ismert gyógymódja. Nagyon óvatosan használják, mert az előző festékkel együtt teljesen nemkívánatos reakciót adhat. Ez a lehetőség jól megfelel azoknak a lányoknak, akiknek a természetes hajszíne világosbarna - a festés egyenletes lesz, de lehetséges, hogy további tonizálásra lesz szükség speciális balzsamokkal.

Nem használható basmával festett hajra (valamint ha korábban hennát használtak) - a fürtök zöld és sárga árnyalatot nyerhetnek.

Festék

Ha fél a radikális változásoktól, de nagyon szeretné őket, próbálja ki a népszerű festési technikák egyikét. Például ombre. Francia nyelvről lefordítva ez "árnyékot" jelent, ami valójában a technika lényegét tükrözi: a gyökerek sötétek maradnak, a közepe világosabb tónusú, a végek elszíneződnek. Ennek eredményeként a haj terjedelmes lesz, a kép friss és vonzó..

Csak legyen nagyon óvatos a festék kiválasztásakor, mivel nem mindegyik jó minőségű. Jobb, ha előnyben részesítjük a jól ismert és bevált márkák termékeit, például az "Estelle".

Samponok

Ez egy olyan expressz módszer, amely csak azonnali alkalmazás esetén működik, sikertelen túl sötét színű festés után.

Tapasztalt fodrászok azt tanácsolják: ha az eljárás eredményeként olyan árnyalatot kaptál, amely nem felel meg neked, azonnal moss hajat mélytisztító samponnal. Természetesen nem lehet teljesen eltávolítani a pigmentet, de mindenképpen kiderül, hogy a fürtök tónusúak lesznek..

Népi utak

Annak ellenére, hogy nagyszámú speciális kozmetikum van a haj könnyítésére, sokan inkább szelídebb népi recepteket használnak..

Elég sok olyan termék létezik, amelyek nemcsak táplálkozásra egészségesek, hanem kiváló természetes hajápolási termékek is. Közülük sokan, amint a vélemények is mutatják, ragyogóan hatnak..

Forró olaj

A rendszeres növényi olaj nagyszerű munkát végez - elegendő kis mennyiségű előre felmelegített étert elosztani a haj teljes hosszában, hogy egy-két tónusú legyen. Ha ezenkívül felhelyez egy zuhanysapkát, és törülközővel betakarja a fejét, akkor a hatás még hangsúlyosabbá válik.

Ha akar, adhat hozzá egy kanál citromlevet - ez különösen hasznos zsíros hajú lányok számára. Öblítse le szokásos samponnal, majd a balzsam segítségével puhítsa meg.

Citrom

A citromsav fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem világosítja meg a festett hajat 5 árnyalattal, de az eredmény mindenképpen az lesz, különösen, ha a fürtökre való felhúzás után kimész napozni sütkérezni vagy mesterséges melegítő hatást kelt. Vigyázat: Vigyázzon a citromlé használatakor, mert kiszáradhat és károsíthatja a haját.

Hozzávalókra lesz szükséged, ha normál, sértetlen szálad van: 6 friss citrom és meleg víz. Szüksége lesz egy kis kézi permetezőre is.

 • nyomjon citromlevet egy mérőpohárba;
 • adjunk hozzá 1/4 csésze meleg vizet;
 • keverjük és öntsük egy spray palackba;
 • finoman vigye fel a keveréket a hajára, amíg nedves lesz;
 • hagyja 2 órán át;
 • mosd meg a hajad.

Ismételje meg ezt hetente, amíg meg nem kapja a kívánt árnyékot..

Kefir

Az erjesztett tejtermékek hajra és bőrre gyakorolt ​​előnyei régóta ismertek. A pigmentációt kiküszöbölő maszkokhoz, valamint az élettelen fürtök erősítéséhez és táplálásához használják őket. Ugyanakkor a kefirnek világosító hatása is van..

A termék elkészítéséhez szüksége lesz:

 • 1/4 csésze erjesztett tejtermék;
 • 2 evőkanál pálinka;
 • 1 sárgája;
 • 1 citrom leve;
 • 1 tk sampon.

Az összetevőket összekeverjük és száraz fürtökre alkalmazzuk. A hatás fokozása érdekében törülközőbe csomagolják őket. 30 percig kell tartania a maszkot, majd öblítse le a szokásos módon.

Kamilla

Ennek a növénynek felbecsülhetetlen egészségügyi előnyei vannak, mivel fertőtlenítő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Továbbá, a belőle származó főzetet gyakran használják a kozmetológiában, beleértve a fürtök halványítását is. Ehhez minden mosás után a hajat a következő összetételű öblítéssel öblítik le: 2 evőkanál nyersanyagot, forrásban lévő vízbe töltve. 15-20 percig a tűzön kell tartani a húslevest, majd eltávolítani, leszűrni és kihűlni.

Az eredmény nem lesz azonnal látható, de 2-3 hét rendszeres használat után a hajad 1-2 tónussal világosabbá válik.

A tippek világosítása

A legjobb megoldás azok számára, akik nem akarják teljesen színezni a hajukat - ombre vagy könnyítsék meg a végeket. Szükség esetén az elszíneződött területeket meg lehet vágni és vissza lehet állítani az eredeti hangszínre.

Otthon ezt kefirrel lehet megtenni - csak kezelje a fürtöket erjesztett tejtermékkel (hosszától függően 10-20 centiméterrel alulról), tekerje a szálakat fóliába és hagyja másfél órán át. Öblítse le sima vízzel. Ismételje meg hetente 2 alkalommal. Összehasonlításképpen készíthet fényképet előtte és utána, hogy lássa az eredményt.

Elszíneződés a festés előtt

Erre az eljárásra különféle esetekben van szükség, de főleg akkor, ha egy világos barna nő egy hamu szőkévé akar válni. Ez nem végezhető el egy festés során, ezért meg kell könnyítenie a fürtöket.

A legegyszerűbb a szalonba menni, ahol egy tapasztalt mester kiválasztja a megfelelő összetételt. Általában ez az eljárás lehetővé teszi az árnyalat megváltoztatását 6-7 tónussal. Nem ajánlott fehéríteni a szálakat otthon, mivel olyan eredményt érhet el, amely rendkívül eltér attól, amit várt..

Kimenet

A hajhullás olyan eljárás, amelyet mind a szalonban, mind otthon egyedül lehet elvégezni. A professzionális és az otthoni színezés közötti különbség nemcsak a költségekben rejlik, hanem az alkalmazott eszközökben is. Könnyen kiválaszthatja a fehérítő receptet természetes összetevők alapján, amelyek nem károsítják a hajat, de éppen ellenkezőleg, lehetővé teszik a megerősítést és vonzóbbá teszik.

A radikális halványítás mindig megterheli a bőrt és a fürtöket, ezért gondosan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, mielőtt döntene. Lehetséges, hogy az Ön helyzetében tanácsosabb alkalmazni azokat a kíméletesebb módszereket, amelyekről meséltünk..

Hogyan lehet világosítani a sötétre festett hajat - egy tövises út a szépség felé

A nők hajlamosak változni, átalakulni. Milyen barna még soha nem álmodott arról, hogy életében legalább egyszer szőke legyen? És ezt egyik napról a másikra szeretné elérni. A természetes barna egy dolog, a festett pedig teljesen más. Milyen eredmények várhatók, vannak-e következményei az ilyen cselekedeteknek - nézzük meg közelebbről, hogyan lehet világosítani a sötétre festett hajat.

A sötét hajú halványítás jellemzői

A haj sötét árnyalatú színezése (különösen, ha radikális képváltozás történik), nem mindig lehet kiszámítani a végeredményt. A szín a vártnál sokkal sötétebbé válhat. Ebben az esetben a problémát különféle világítási módszerek alkalmazásával kell megoldani..

A sötét árnyéktól való eltávolodás egyáltalán nem egyszerű, próbáljuk meg kitalálni, hogyan lehet világosítani a festett sötét hajat. A vörös pigment mélyen "lezáródik" a szerkezetbe, nehéz lehet eltávolítani vagy részben enyhíteni. A mosási folyamat gyakran nemkívánatos vöröses megjelenést, egyenetlen színt eredményez. Agresszív vegyszerek használata kiszáríthatja a szálakat, és kócokká varázsolja őket. A fürtök élettelen megjelenést kapnak, törékennyé válnak.

Ha a színezett színt természetes módon gyorsan lemossák, és egyszerű népi gyógymódokkal is könnyű eltávolítani, akkor meglehetősen problematikus a sötét perzisztens festékek vagy henna teljes eltávolítása a szerkezetből. A vöröses hatás a természetes szálak újranövekedése után is kísérthet.

Az eljárás előkészítése

Annak érdekében, hogy a halványító hatás intenzívebb legyen, és a fürtök kevésbé legyenek kitéve káros hatásoknak, szükséges:

 • használjon természetes összetevőket tartalmazó ápoló kozmetikumokat;
 • erősítő eljárások elvégzése (maszkok, olajpakolások stb.);
 • megtagadja a kémiai hajformázó termékeket (lakk, hab, gél);
 • megvédi a hajat a hőmérsékleti hatásoktól (hajszárító, hajvasaló);
 • távolítsa el a színtámogató szereket az ápoló arzenálból;
 • megtagadja a szulfátalapú termékeket.

Tanács. A fürtjeihez való legkíméletesebb hozzáállás segít abban, hogy egy kétértelmű világosító eljárással kevesebb kárt okozzon nekik. A megtett intézkedések után be kell tartania a fenti ajánlásokat is. Célszerű kiegészítőleg elvégezni a helyreállító eljárások komplexét.

Népi gyógymódok

A népi gyógymódok segíthetnek a sötét haj világosításában. Az ilyen eljárások a professzionális vegyi anyagokkal ellentétben nem okoznak jelentős kárt. Nem szabad azonban azonnali eredményre számítani. Íme néhány leghatékonyabb recept:

 • A leggyakoribb a citromlé tisztítása. A készítmény elkészítéséhez 2 citrom levét kell kinyomnia, vízzel hígítani. Mosás után öblítse le a hajat a kapott oldattal. Nem szabad elragadtatnia magát az eljárással - a citromlé kiszáríthatja a fürtöket.
 • A következő legnépszerűbb a kefir az egyértelműség kedvéért. Egyszerűen eloszthat egy kis mennyiségű terméket a szálakon, szigetelheti őket filmmel, törölközővel. Az erősebb hatás érdekében jobb előkészíteni egy ragyogó maszkot. Keverje össze az összetevőket: 50 g kefir, 1 tojás, 2 evőkanál. evőkanál vodka, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál sampon. A kapott kompozíciót ossza el tiszta, száraz szálakon. Csomagolja fóliával, törölközővel. A kefir manipulációk időtartama több óra. Célszerű egy éjszakán át hagyni a maszkot.
 • A sötét színű harcban a kamilla segíthet. Az infúzió előkészítése hosszú időt vesz igénybe, ha sürgősen szőkévé kell válnia, akkor jobb más módszereket használni. 1/2 liter vodkát 150 g kamilla virágba öntünk, 2 hétig ragaszkodunk hozzá. Ezután szűrje le, adjon hozzá 50 ml 3% -os hidrogén-peroxidot. Vigye fel a fürtökre, öblítse le samponnal. Tudjon meg többet a haj kamillával történő halványításáról.
 • A rendszeres bojtorjánolaj segíthet megszabadulni a sötét színtől is. Hosszú ideig (éjszaka) oszlik el a szálak között. A halványító hatás jelentéktelen lesz, de a haj érezhetően javítja egészségét. Ez az eljárás rendszeresen elvégezhető. Minden alkalommal, amikor a haj kissé világosabb, vastagabb, erősebb lesz. A nagyobb hatékonyság érdekében adjon 1 citrom levét az olajhoz..
 • A természetes méz jó segítő. A fejbőr előzetes hámozását végezzük: 1 teáskanál szóda, 1/2 teáskanál finom só keverékével óvatosan masszírozzuk meg a gyökérterületet. Az elegyet mossuk. A szálakat 30–40 percig mézzel borítják, vízzel lemossák, természetesen megszárítják. További információ a méz világosításáról.

Az aktív alkoholtartalmú anyagokat tartalmazó készítményeket nem szabad rendszeresen használni. Néhány hatás elegendő valamilyen hatás eléréséhez. Továbbá érdemes gondoskodni a haj egészségéről, helyreállító, erősítő eljárások komplexét végezni.

Fotók előtt és után

Vegyszerek

A modern, innovatív megfogalmazásoknak köszönhetően a barnák, a barna hajú nők teljesen vagy részben a legújabb technikák alkalmazásával szőkékbe öltöznek, hogy frissítsék a képet.

Bármely hirtelen átmenet károsíthatja a haját. A mosás, az elszíneződés, a festés olyan eljárások, amelyek elkerülhetetlenül agresszív anyagokat használnak. Egy tapasztalt szakember képes minimalizálni az ártalmat. Jó, megbízható mesterhez fordulunk segítségért, van esély arra, hogy ne sértsük meg jelentősen a fürtöket. A vegyszerek hozzáértő kezelése: az arányoknak, az időzítésnek, a helyes alkalmazásnak való megfelelés elősegíti a haj egészségének megőrzését.

Hidroperita tisztítás

Otthon gondosan kövesse az utasításokat, legyen óvatos. A leghíresebb önvilágító módszer a hidroperit.

 1. Oldja fel a tablettákat vízzel (30 ml víz, 40 ml peroxid), adjon hozzá egy kis sampont.
 2. A kapott kompozíció eloszlik a szálak között. A koncentrációt a típustól, a haj színétől függően választják meg. Vékony - 4-5%; nagyon sötét színű - 6-10%; kemény - adjon hozzá 1 csepp ammóniát.
 3. Az oldatot 20 percig a fej hátsó részének gyökereiből mossuk meg a mosatlan szálak mentén.
 4. Mossa le samponnal, öblítse le ecetes vízzel.

Egy ilyen manipuláció akár 4 hangot is eredményezhet, a világítás nem mindig egyenletes. Ha nagyobb hatékonyságra van szüksége, az eljárást megismételjük.

Fontos! Ezzel az eljárással nem megengedett melegítő pakolás előállítása, mivel nagy a valószínűsége az égési sérüléseknek.

Tisztítás speciális vegyületekkel

A szőkítés "lemossa" a festéket. Ehhez professzionális készítményeket használnak. Speciális üzletekben vásárolhat otthoni használatra való mosdót. Az utasítások gondos betartása elősegíti a kívánt eredmény elérését, megvédi a hajat a túlzott károsodástól.

A szőke termékeknek 2 lehetősége van:

 • krémfesték;
 • porlemosó.

A festék egyszerre távolítja el a sötét pigmentet és a tónusokat. Alkalmas közepesen sötét hajra. A porított változat képes megbirkózni az igazi feketékkel, de további tonizálást igényel.

Az elkészített kompozíciót száraz fürtökre alkalmazzák. A szükséges idő letelte után mossa le samponnal, és használjon semlegesítőt. Ha a kívánt eredmény eléréséhez ismételt műveletekre van szükség, akkor a hajmosás, -szárítás kötelező minden lépés után. A színezési technika egyszerre akár 4 tónust is képes megvilágítani a sötét hajon. A portisztító 7-8 hanggal megbirkózik.

A technológia megsértése (expozíciós idő, koncentráció, a kompozíció expozíciója) károsíthatja a fürtöket, "megégetheti" őket.

A halványítás egyéb módjai

A kész spray-k, krémek, samponok lehetnek a legjobb választás. A használati utasítás megmondja a pontos lépéseket. Ezek a készítmények általában kevésbé hatékonyak. Jelentős eredmény érhető el több alkalmazás után. Vigye fel a terméket tiszta hajra, sampont használjon hetente többször. A vegyi anyagok mellett a természetes összetevők tartalma viszonylag kíméletes hatású.

A mélytisztító sampon a festés után azonnal enyhíti a tónust (ha a szín nem elégedett). Ehhez a lehető leghamarabb alkalmazza frissen festett szálakra..

Ha a kép nem kardinális megváltoztatására van szükség, akkor megengedett a fokozatos áttérés világosabb színre szokásos festéssel. Az előzőnél világosabb árnyalattal történő színezés kissé megváltoztathatja a színét.

A hajhoz való gondos hozzáállás számos festéket, mosást, alakformálást elvisel. Az eljárások kompetens előkészítése, a későbbi ápolás további védelmet nyújt a hajnak és minimalizálja a káros hatásokat. A kívánt szín örömet szerez, pozitív érzelmeket okoz.

Fél attól, hogy hibát követ el a derítő kiválasztásakor? Elkészítettük az Ön számára a legjobb hajvilágító termékeket:

Hasznos videók

A szerző lehetőséget kínál a sötét haj biztonságos megvilágítására természetes, házi maszkokkal történő festés után.

Hogyan lehet világosítani a sötét színű hajat egy szépségszalonban.

Barnától a szőkéig: sötét haj világosítása népi és bolti gyógymódokkal

Sok természetes sötét hajú nő arról álmodozik, hogy radikálisan megváltozik a kép. A halványítási eljárás negatív hatással van a haj szerkezetére. Ezért érdemes különösen körültekintően eljárni a terv végrehajtásának eszközválasztása tekintetében.

A legjobb, ha természetesen professzionális eszközöket használunk. A világosító eljárás természetes maszkokkal olyan egyszerű és biztonságos, hogy otthon könnyen elvégezhető. Cikkünk számos módszert tartalmaz az otthoni biztonságos könnyítésre..

A természetes és festett fekete fürtök fehérítésének jellemzői

A sötét haj világosítása és fehérítése összetett eljárás. A kívánt eredmény elérése érdekében elég keményen kell próbálkoznia. Sötét szín fehérítésekor érdemes odafigyelni arra, hogy milyen a haj szerkezete. Minél vastagabbak, annál kevésbé valószínű a kívánt hatás elérése..

A korábban feketére festett haj első fehérítése vagy világosítása után kapott eredmény nem mindig képes örömet szerezni. A tónus a legsötétebbnek tűnik, vagy vörös árnyalatot adhat. De a kívánt fényárnyék elérése meglehetősen reális..

Mit kell tudni az eljárás előtt?

Annak ellenére, hogy ma mindig van lehetőség a barnából szőkévé válni, egyénileg kell eldöntenie, hogy a fehér hajszálak megfelelőek-e vagy sem. Ezt a tényt kell először figyelembe venni az eljárás megkezdése előtt..

Az agresszív vegyszereket használó könnyítési folyamat nem olyan biztonságos, mint elsőre a tapasztalatlan hölgyeknek tűnik. Ezért érdemes felkészülni arra, hogy a folyamat több szakaszban zajlik. A tisztázási időszakok közötti időtartamnak legalább hét napnak kell lennie.

Hogyan és hogyan könnyítheti meg otthon a hajat károsodás nélkül?

A fürtök könnyítésére szolgáló népi módszerek mindig kéznél vannak, és bármikor elhozhatják a kívánt eredményt. De érdemes emlékezni arra, hogy ezek a módszerek nem képesek platina szőkévé változtatni. Két vagy három árnyalatig világosíthatják a hajat. A végeredmény közvetlenül attól függ, hogy a festési folyamat milyen gyakran ismétlődik meg. Ahhoz, hogy észrevehető legyen az átalakulás, három-öt eljárást kell végrehajtania.

Citrom

A legkézzelfoghatóbb eredmény úgy érhető el, ha citromléből és vízből 1: 3 arányban, kamilla főzetből és két evőkanál növényi olajból álló oldatot készítünk. Ezt a maszkot két órán át kell tartani. Ez nem csak nem károsítja a hajat, hanem könnyebbé is teszi. Annak érdekében, hogy a szín citromlével gazdagodjon, megkönnyítheti az egyes szálakat.

Kefir

De a citrom túlságosan kiszáríthatja a vékony hajat, ezért jobb, ha kefirrel fehérítjük őket. Ehhez a következő receptet használhatja:

 1. Vegyünk két evőkanál konyakot és kefirt, 1 sárgáját, egy citrom levét és fél evőkanál sampont.
 2. Verje fel az összes hozzávalót, és a kapott masszát vigye fel a száraz szálakra, fél órán át törölje le a hajat törölközővel.

A kefir felgyorsítja a haj növekedését, javítja szerkezetüket, segít normalizálni zsírtartalmukat.

A méz jó természetes fehérítő. Tökéletesen táplálja a hajat, hasznos elemekkel telítve. A méz olyan enzimet tartalmaz, amely kis mennyiségben hidrogén-peroxidot termel. Két vagy három eljárás után az eredmény észrevehetőbb lesz. Nagyon sok recept van a mézes maszkokhoz. Egyszerűen hígíthatja vízzel és felviheti a hajára. Ebben a receptben:

 1. Vegyünk 4 rész mézet és 1 rész vizet.
 2. Ezután várnia kell 40 percet, és mossa le a maszkot a hajról..

A legtöbb nő csak a természetes hennát ismeri, amely gondozó hatással van a fürtökre. De ez az anyag egyértelműen nem alkalmas tisztázásra. Ehhez speciális fehér henna szükséges. Számos gyógyszertárban vásárolható meg..

Ha a fehér hennát nem megfelelően állítják elő, akkor ez a gyógymód jelentős kárt okozhat a hajban. Szakértők szerint nem megfelelő használata égési sérüléseket és hajhullást okozhat..

A henna-világítási eljárás a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Keverjük össze a hennát vízzel a csomagoláson feltüntetett arányban. A hennát meleg vízzel kell keverni.
 2. Henna felvitele a hajra. Az elkészített keveréket a haj teljes felületére alkalmazzuk.
 3. Henna lemosása. A kívánt eredmény elérése 20-30 percet vesz igénybe. Öblítés után vigye fel a balzsamot a hajra.

Minden biztonsági intézkedés és a recept betartása mellett árnyék formájában eredményt lehet elérni sárgaság nélkül. A termék további előnye a hajszínezés egységessége. Így gyönyörű természetes színt kapunk..

Ez a videó több kefirmaszkot mutat be a világosítás érdekében

Hogyan lehet elszínezni a fürtöket ipari termékek felhasználásával?

A legjobb festékek: melyiket válasszuk?

 • A Vella Wellaton Blonding négy vagy öt hanggal könnyítheti meg a szálakat. A készítmény B5 provitamint tartalmaz, amely további gondot nyújt a fürtök számára és megakadályozza a törékenységet.
 • A L'Oreal Excellence Creme festék használata garantálja a hármas hajápolást a festés során. A keratin, a kollagén és a keramidok jótékony hatással vannak a hajra, védik és helyreállítják azokat. A festéknek hosszan tartó hatása van, megfizethető költségekkel, egyszerű használatsal és a kellemetlen szag hiányával.
 • A Garnier Color Naturals Superbloss intenzív fehérítő festék kifejezett tápláló hatású. Természetes olíva-, shea- és avokádóolajokból áll. A festék alkalmas a fekete haj világítására, és 6 tónussal világosíthatja. A festési eljárás után megmarad a természetes fény, a haj kezelhető és selymes marad.

Samponok

 • A világító sampon, a Loreal Professional Gloss Color készítői garantálják az egyenletes hajfestést. A termék jellemzője az árnyalatok gazdag palettája, magas vitamin-tartalom.
 • A fodrászok körében jól ismert Estelle cég bemutatja az Estel Solo Ton sampon sorozatát. Megkülönbözteti 18 árnyalat jelenlétével, az alkalmazás könnyűségével. Az eredmény örömet okoz a fogyasztónak. De a termék megvásárlása nem olyan egyszerű.
 • Az Irida IRIDA M classic egy jól bevált gyártó samponja. Erősíti a hajat, és gyógyító hatása is van.

Porok

A Matrix Light Master por erőteljes azonnali hatást fejt ki. A panthenol tartalmának köszönhetően hajápolással jár az alkalmazás során. 8 árnyalatban képes elszíneződni, és sárgaság nélkül ragyogást ígér. 1: 1 arányban hígítjuk. Ebben az esetben a hajat törölközővel szigetelik. A keveréket legfeljebb ötven percig kell tartani..

Az Estel Princess Essex púder, amely akár 7 tónust is eredményesen világít, a sárgaság és más nem kívánt árnyalatok nélkül speciális összetevőket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a nedvességvesztést. A kompozíció könnyen használható, nincs kellemetlen szaga és nem irritálja a fejbőrt. A port összekeverjük egy oxidálószerrel 1: 2 arányban.

A Londa Blonding Powder professzionális világító termék. Oxiddal 1: 2 vagy 1: 1,5 arányban keverve kell használni. Világosabbá teszi a világítást 7 szintig.

Figyelmét ajánljuk egy videónak arról, hogyan lehet megfelelően világosítani a sötét hajat

Fotók előtt és után

Nézze meg a sötét haj fényképét a világosítás előtt és után.

Hogyan vigyázzon a hajára az eljárás után?

A fehérített fekete haj ápolásakor olyan termékekre van szükség, amelyek nem tartalmaznak szulfátokat. Érdemes olyan samponokat választani, amelyek elősegítik a színmegtartást. Hajmaszkokat, szérumokat és hasadásgátló rendszereket kell használni.

A fentiek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy nem kell félni a haj világításával járó radikális változásoktól. Végül is sok kíméletes módszer létezik az eredmények elérésére. De az eljárás elvégzése előtt érdemes konzultálni egy szakemberrel..

A színes haj világosítása népi és bolti gyógymódokkal

Mivel a fehérítés olyan manipulációkra utal, amelyek károsítják a haj szerkezetét, a világosításhoz használt festék megválasztását rendkívül körültekintően kell kezelni..

Élénkítő barnák

A haj színének világosabbá változtatásához speciális színezékeket kell használni, amelyek megválasztása a mesterrel a legjobb. Azt is javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy szalonral az elsődleges festés érdekében. Ha nincs ilyen lehetősége, akkor nézze meg a részletes útmutatásokat tartalmazó video oktatóanyagokat - ez segít elkerülni a hibákat, és nem csalódni a végeredményben..

Ennek ellenére ne tévessze össze a sötét haj világosítását a színezés előtt a fehérítéssel, mivel ez két teljesen különböző eljárás. Az első esetben krémfestékeket használnak, a másodikban - porokat.

Gyógyszer kiválasztása

Összegyűjtöttük Önnek az információkat a haj világosításáról. Vezető stylisták szerint a L'Oréal Quick Blue Powder az egyik legbiztonságosabb fehérítőszer. A vélemények alapján a halványító hajfesték nem ad sárgaságot, és ha helyesen használják, nem rontja el a hajat. Ezenkívül a derítő rendkívül költséghatékony. Keverje össze egy tálban a fejlesztővel, amíg a képlet meg nem egyezik a joghurt konzisztenciájával. A statisztikák szerint a legtöbb mester 30% -os tisztítószer használatát javasolja. Jó színt ad, és nem károsítja túlzottan a hajat.

Vannak olyan stylistok, akik 40 százalékot használnak az ultrafehér szín eléréséhez. Ehhez azonban alapismeretekre van szükség. Fontos figyelembe venni a haj típusát is. Akinek vékony, törékeny vagy érzékeny a fejbőre, soha ne használjon nagyobb koncentrációjú terméket, még tapasztalat mellett sem. Amint láthatja, ahhoz, hogy kiválassza, hogyan lehet világosítani a haját, legalább több eszközt figyelembe kell vennie..

Hogyan kell megfelelően felkészülni

A fürtök világosítás utáni festése és fordítva kémiai hatást gyakorol a haj szerkezetére. Ahhoz, hogy az eljárás minimális kárt okozzon, gondosan fel kell készülnie rá. Ehhez a szakértők a következőket javasolják:

 • egy hétig ne használjon természetes összetételű kozmetikumokat;
 • végezzen legalább 2-3 erősítő eljárást (maszkok, öblítés);
 • hajformázó habok, spray-k és lakkok;
 • ne használjon hajszárítót, vasalót;
 • feladja a szulfátalapú kozmetikumokat.

Ezeket az ajánlásokat egy hétig kell betartani, de lehetőleg 2 vagy 3, amíg a haj meg nem festődik a világosító eljárás után. Ez elkerüli a nem kívánt reakciókat és minimalizálja a fürtök sérülését..

Garnier olia

A "Garnier" ez a festéke is vezető a termékek között, amelyek a fürtöket a lehető leggondosabban világítják meg, miközben megőrzik szerkezetüket és megjelenésüket. Használat közben a festék nem terjed, nem fest, egyenletesen fekszik le a haj teljes felületén és ápoló hatású. A vélemények szerint ezek az alapok nem csak segítenek a haj könnyítésében, hanem gondosan táplálják az egyes hajokat belülről is. A szakértők a Garnier Olia festékeket ajánlják minden típusú hajra.

Kémiai módszerek

A fekete vagy más telített színű haj enyhítéséhez vegyi termékeket kell használnia. Segítségükkel meglehetősen gyorsan megváltoztathatja az árnyékot, azonban a gyógyulási időszak hosszabb ideig tart, mint a népi gyógymódok után. Ebben az esetben az eljárást 3-5 szakaszban hajtják végre, heti különbséggel (lehetőleg a fürtök súlyos károsodásának elkerülése érdekében).

Lemosni

Ez egy speciális szer, amely behatol a haj szerkezetébe, és kiszorítja onnan a pigmentet. Mivel erős kémiai támadás van, az eljárást károsnak tekintik, és a gyógyulási periódus hosszú időt vesz igénybe..

A száraz hajra mossa le. A hatás fokozása érdekében a blondoran, egy oxidálószer, víz és sampon alkalmazása után szükséges - olyan komponensek, amelyek segítenek a pigment teljes kimosásában és természetes árnyékába való visszatérésben..

Ha a hajat korábban kávéval vagy más népi módszerrel festették, akkor nem ajánlott mosást használni, mivel az eredmény váratlan lehet.

Hidrogén-peroxid

A színes haj enyhítéséhez használhatja a maratási módszert - rövid távú oxidáció gyengéd anyagokkal, amelyben a pigmentet csak a fürtök felső rétegéből mossák le. A hidrogén-peroxid kiváló erre, de az arányokat nagyon körültekintően kell megválasztani. Tiszta formájában egyszerűen megégeti a hajat, ezért a terméket vízzel hígítjuk 1-3 arányban.

Hogyan kell használni: először alkalmazzon egy szálat, hagyja 30 percig. Ha elégedett a végeredménnyel, dolgozza meg az egész fejét. A kényelem érdekében használhat pamut törlőkendőt.

Hidroperit

A haj fehérítésének jól ismert gyógymódja. Nagyon óvatosan használják, mert az előző festékkel együtt teljesen nemkívánatos reakciót adhat. Ez a lehetőség jól megfelel azoknak a lányoknak, akiknek a természetes hajszíne világosbarna - a festés egyenletes lesz, de lehetséges, hogy további tonizálásra lesz szükség speciális balzsamokkal.

Nem használható basmával festett hajra (valamint ha korábban hennát használtak) - a fürtök zöld és sárga árnyalatot nyerhetnek.

Festék

Ha fél a radikális változásoktól, de nagyon szeretné őket, próbálja ki a népszerű festési technikák egyikét. Például ombre. Francia nyelvről lefordítva ez "árnyékot" jelent, ami valójában a technika lényegét tükrözi: a gyökerek sötétek maradnak, a közepe világosabb tónusú, a végek elszíneződnek. Ennek eredményeként a haj terjedelmes lesz, a kép friss és vonzó..

Csak legyen nagyon óvatos a festék kiválasztásakor, mivel nem mindegyik jó minőségű. Jobb, ha előnyben részesítjük a jól ismert és bevált márkák termékeit, például az "Estelle".

Samponok

Ez egy olyan expressz módszer, amely csak azonnali alkalmazás esetén működik, sikertelen túl sötét színű festés után.

Tapasztalt fodrászok azt tanácsolják: ha az eljárás eredményeként olyan árnyalatot kaptál, amely nem felel meg neked, azonnal moss hajat mélytisztító samponnal. Természetesen nem lehet teljesen eltávolítani a pigmentet, de mindenképpen kiderül, hogy a fürtök tónusúak lesznek..

Élénkítő kompozíciós sémák

 1. A haj fehérítéséhez az első séma szerint tisztítóporra és 6% -os oxidáló emulzióra van szükség. Ezeket az összetevőket arányosan keverjük: egy port és két oxidálószert. Ezen a ponton a haját négy részre kell osztani - elválasztva középen és fültől fülig. A fej azon részével kezdjük, ahol a haj legsötétebb. Továbbá a port kell felhordani, a gyökerektől 1-2 cm-re visszahúzódva. Legfeljebb 40 percig áztatjuk és lemossuk. Ha az eljárás után a haj erős marad, de a színe nem elég világos, ahogy szerette volna, ismételje meg az eljárást.
 2. Így dolgoznak a szakemberek, és segítségre lehet szüksége. Por és oxidánsok szükségesek 3%, 6% és 9%. A hajat szintén négy részre osztjuk, a port 3% -os oxiddal hígítjuk 1: 2 arányban, és kenjük fel a hajra. 10 perc elteltével szalvétákkal meghúzzuk, és ugyanazt a keveréket alkalmazzuk, csak 6% -os oxiddal. Ismét meghúzzuk a szuprát a hajból, és harmadszor ismételünk meg mindent 9% -os aktivátorral.

A választott sémától függetlenül a haj kifehérítése után mossa le mélytisztító samponnal.

Népi utak

Annak ellenére, hogy nagyszámú speciális kozmetikum van a haj könnyítésére, sokan inkább szelídebb népi recepteket használnak..

Elég sok olyan termék létezik, amelyek nemcsak táplálkozásra egészségesek, hanem kiváló természetes hajápolási termékek is. Közülük sokan, amint a vélemények is mutatják, ragyogóan hatnak..

Forró olaj

A rendszeres növényi olaj nagyszerű munkát végez - elegendő kis mennyiségű előre felmelegített étert elosztani a haj teljes hosszában, hogy egy-két tónusú legyen. Ha ezenkívül felhelyez egy zuhanysapkát, és törülközővel betakarja a fejét, akkor a hatás még hangsúlyosabbá válik.

Ha akar, adhat hozzá egy kanál citromlevet - ez különösen hasznos zsíros hajú lányok számára. Öblítse le szokásos samponnal, majd a balzsam segítségével puhítsa meg.

Citrom

A citromsav fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Nem világosítja meg a festett hajat 5 árnyalattal, de az eredmény mindenképpen az lesz, különösen, ha a fürtökre való felhúzás után kimész napozni sütkérezni vagy mesterséges melegítő hatást kelt. Vigyázat: Vigyázzon a citromlé használatakor, mert kiszáradhat és károsíthatja a haját.

Hozzávalókra lesz szükséged, ha normál, sértetlen szálad van: 6 friss citrom és meleg víz. Szüksége lesz egy kis kézi permetezőre is.

 • nyomjon citromlevet egy mérőpohárba;
 • adjunk hozzá 1/4 csésze meleg vizet;
 • keverjük és öntsük egy spray palackba;
 • finoman vigye fel a keveréket a hajára, amíg nedves lesz;
 • hagyja 2 órán át;
 • mosd meg a hajad.

Ismételje meg ezt hetente, amíg meg nem kapja a kívánt árnyékot..

Kefir

Az erjesztett tejtermékek hajra és bőrre gyakorolt ​​előnyei régóta ismertek. A pigmentációt kiküszöbölő maszkokhoz, valamint az élettelen fürtök erősítéséhez és táplálásához használják őket. Ugyanakkor a kefirnek világosító hatása is van..

A termék elkészítéséhez szüksége lesz:

 • 1/4 csésze erjesztett tejtermék;
 • 2 evőkanál pálinka;
 • 1 sárgája;
 • 1 citrom leve;
 • 1 tk sampon.

Az összetevőket összekeverjük és száraz fürtökre alkalmazzuk. A hatás fokozása érdekében törülközőbe csomagolják őket. 30 percig kell tartania a maszkot, majd öblítse le a szokásos módon.

Kamilla

Ennek a növénynek felbecsülhetetlen egészségügyi előnyei vannak, mivel fertőtlenítő és fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Továbbá, a belőle származó főzetet gyakran használják a kozmetológiában, beleértve a fürtök halványítását is. Ehhez minden mosás után a hajat a következő összetételű öblítéssel öblítik le: 2 evőkanál nyersanyagot, forrásban lévő vízbe töltve. 15-20 percig a tűzön kell tartani a húslevest, majd eltávolítani, leszűrni és kihűlni.

Az eredmény nem lesz azonnal látható, de 2-3 hét rendszeres használat után a hajad 1-2 tónussal világosabbá válik.

A tippek világosítása

A legjobb megoldás azok számára, akik nem akarják teljesen színezni a hajukat - ombre vagy könnyítsék meg a végeket. Szükség esetén az elszíneződött területeket meg lehet vágni és vissza lehet állítani az eredeti hangszínre.

Otthon ezt kefirrel lehet megtenni - csak kezelje a fürtöket erjesztett tejtermékkel (hosszától függően 10-20 centiméterrel alulról), tekerje a szálakat fóliába és hagyja másfél órán át. Öblítse le sima vízzel. Ismételje meg hetente 2 alkalommal. Összehasonlításképpen készíthet fényképet előtte és utána, hogy lássa az eredményt.

Színeltávolítási eljárás

Azok számára, akik megpróbálják kitalálni, hogyan lehet világosítani a fekete festett hajat, a cikk részletesen leírja az eltávolítót és annak tulajdonságait. Ez a termék savakkal működik. Viszont lebontják a színező pigmentek közötti kötéseket, és szó szerint hámozzák a festéket a hajból. Ha a fürtök túlságosan el vannak dugulva feketével (például több évig festettetek benne, sőt háztartási festékekkel is), akkor sokszor kell mosogatniuk, és rendszeresen kéthetente-hetente meg kell ismételni az eljárást. De előfordul, hogy a fekete gyorsan kimosódik, és a haj világosodni kezd. Fontos megjegyezni, hogy a mosás alkalmazása után a haj vöröses árnyalatú lesz. "Miért?" - kérdezed, mert el kellett osztania a színező pigmentet, és vissza kellett adnia a hajat a természetes árnyalatának. Az a tény, hogy a festék a hajra kerülve megváltoztatja a színét. Természetes pigmenttel szintetizálják, és csak a hátterét hagyja. Mosás után ugyanolyan mélységű lesz, mint amilyennel a természet felajánlotta, de az árnyalat teljesen más lesz - barna, piros vagy sárga.

Jegyzet! A haj fehérítése a mosással, ha természetes színe sötét, nem fog működni..

Elszíneződés a festés előtt

Erre az eljárásra különféle esetekben van szükség, de főleg akkor, ha egy világos barna nő egy hamu szőkévé akar válni. Ez nem végezhető el egy festés során, ezért meg kell könnyítenie a fürtöket.

A legegyszerűbb a szalonba menni, ahol egy tapasztalt mester kiválasztja a megfelelő összetételt. Általában ez az eljárás lehetővé teszi az árnyalat megváltoztatását 6-7 tónussal. Nem ajánlott fehéríteni a szálakat otthon, mivel olyan eredményt érhet el, amely rendkívül eltér attól, amit várt..

Kimenet

A hajhullás olyan eljárás, amelyet mind a szalonban, mind otthon egyedül lehet elvégezni. A professzionális és az otthoni színezés közötti különbség nemcsak a költségekben rejlik, hanem az alkalmazott eszközökben is. Könnyen kiválaszthatja a fehérítő receptet természetes összetevők alapján, amelyek nem károsítják a hajat, de éppen ellenkezőleg, lehetővé teszik a megerősítést és vonzóbbá teszik.

A radikális halványítás mindig megterheli a bőrt és a fürtöket, ezért gondosan mérlegelje az előnyöket és hátrányokat, mielőtt döntene. Lehetséges, hogy az Ön helyzetében tanácsosabb alkalmazni azokat a kíméletesebb módszereket, amelyekről meséltünk..

Kiképzés

Érdekelni fogja: Hogyan lehet eltávolítani a sárgaságot a hajból festés vagy világosítás után: hatékony tippek és módszerek

Egy olyan készítmény alkalmazása, amely megfosztja a hajat a pigmenttől, nagyjából megfosztja őket az élettől. Lehet, hogy jól néznek ki, de a szerkezetet nem lehet helyreállítani. Mivel gyorsan halványulhat, és a zsinórok növesztése meglehetősen hosszú eljárás, fontos ezt előre meggondolni. Érezd a különbséget a ropogós fehér szálak és a mosogatórongy között. Ezért a szakértők néhány proaktív megoldást javasolnak. Például tegyen sok kondicionáló maszkot két héttel a tényleges fehérítés előtt, hogy megerősítse a haját. Az eljárás előtt az utolsó pár napban ne mosson hajat, különben enyhén irritálhatja a fejbőrt.

Ma már több tucat hajápolási termék található. Használhatja a "bojtorján" nevű kiváló sorozatot. Gyógyszertárakban értékesítik, nem túl drága, és lehetővé teszi az összes probléma könnyű megoldását. Sampont, balzsamot, maszkot és lemosó krémet tartalmaz. Különböző típusú hajra alkalmasak, és komoly adag hidratálást biztosítanak.

Világosabb fekete szín: a festék eltávolítása a haj károsítása nélkül

Időről időre minden nő változásra vágyik. "Amikor egy lány meg akarja változtatni az életét, megváltoztatja a haját" - mondta a világhírű Coco Chanel. És ebben valóban van némi igazság!

A telített fekete és sötétbarna fürtök sokaknak megfelelnek, ugyanakkor képesek hangsúlyozni az arc minden hiányosságát, ráadásul vizuálisan több évvel idősebbé teszik őket. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a fekete színtől, sok erőfeszítést igényel..

Barnától szőkéig

Úgy tűnik, hogy szeretné megváltoztatni a képét - iratkozzon fel egy szalonba, ahol pár óra múlva a mester szőke szépséggé tesz. Valójában a feketétől való eltérés néha több hónapra, néha egy évre késik. Sokkal könnyebb világosítani a barna hajat vagy a természetes festetlen hajat. Ne feledje, hogy nem minden mester képes felelősséget vállalni azért, hogy egy nap alatt barnából szőkévé váljon, minimális veszteségekkel. Az ilyen átalakítás nehézségei a következők..

Hosszan tartó festés fekete színnel

Ha hosszú ideig fekete, sötétbarna, gesztenye árnyalatokat festett, akkor elég nehéz lesz lemosni a festéket. A helyzet az, hogy a festési folyamat során a festék mélyen behatol a hajba, megváltoztatva annak szerkezetét. Gyakori festés esetén a festék felhalmozódik, szinte lehetetlenné válik a sötét szín lemosása a végeiről. Ez különösen igaz azokra a lányokra, akik 3-4 hetente festenek..

Annak érdekében, hogy ne károsítsák a hajat, a tapasztalt mesterek alaposan tanulmányozzák a kezdeti adatokat, majd kiválasztják a sötét hajszíntől a világosig történő fokozatos átmenet egyedi módját. Fel kell készülnie arra, hogy egy ideig nem leírt, határozatlan hajszínnel kell járnia, mert a kívánt árnyalatot legalább egy hónap múlva el fogja érni.

Azt is meg kell jegyezni, hogy ha már több éve használ természetes festékeket, például hennát és basmát, akkor szinte lehetetlen szép fényt kapni. Az a tény, hogy egy természetes és professzionális festék kémiai kölcsönhatásával az eredmény általában kiszámíthatatlan. Bizonyos esetekben a természetes színezékek tisztulása után szürke-zöld vagy kék árnyalatok jelennek meg, amelyeket nem lehet eltávolítani. Szakember elmondja, hogy mit lehet kezdeni a basmával festett fekete hajjal, az önálló kísérletezés nagyon nem ajánlott.

Költségvetési színezékek

Pénztakarékosság céljából sok lány kizárólag olyan háztartási festékeket használ, mint a Pallete vagy a Syoss. A készlet főszabály szerint magas peroxidtartalmú (9%, 12%) oxidálószereket tartalmaz. Ilyen festékekkel történő rendszeres festés esetén a hossza súlyosan károsodik, ugyanakkor a sötét árnyalat miatt a haj elég tisztességesnek tűnik. Miután a mester befejezte a világítási eljárást, a hibák észrevehetővé válnak. Gyakran ilyen esetekben a hajat rövidre kell vágni, mert egy ilyen radikális változás végül megöli őket.

Az alacsony minőségű háztartási festékek is sokkal többet esnek a haj szerkezetébe, mint a professzionálisak. Éppen ezért, még akkor is, ha 2-3 alkalommal végzett ilyen festést, készüljön fel egy hosszú világító folyamatra..

A megfelelő árnyalat kiválasztása

Ha azt tervezi, hogy otthon világosítja a fekete hajat, nagyon fontos, hogy a tonizáláshoz a megfelelő árnyalatot válassza. A haj fehérítés vagy öblítés után azonnal más lehet. Valaki halványvörös színt kap, valakinek piszkos világosbarna lesz, valakinek pedig egyenetlen és foltos sárgája lesz. A színezés nagyon összetett tudomány, és otthon nehéz elsajátítani. Ha azonban van türelme, semmi sem lehetetlen. A fő dolog ebben a vállalkozásban nem az, hogy rohanjon és gondosan tanulmányozza az összes árnyalatot és funkciót.

A reinkarnáció főbb módjai

Nagyon sokféleképpen lehet barnából szőkévé válni, enyhíteni a világosbarna hajat. Mielőtt kiválasztaná az egyiket, objektíven értékelnie kell a haj aktuális állapotát. Tehát például, ha a haj törékeny, száraz, gyakran ammóniafestékekkel festett, és hajlamos a kidőlésre, akkor jobb, ha egy kíméletesebb módszert választ. Az egészséges, erős haj tulajdonosai, akiket az összetételben vagy tonikokban ammónia nélküli festékekkel festettek, biztonságosan kipróbálhatják a halványítást. Általában a barna és a szőke reinkarnációja a következő:

 • A kívánt eredmény meghatározása.
 • Hajdiagnosztika.
 • Fehérítő módszer kiválasztása.
 • Anyagválaszték, festék.
 • A fehérített haj ápolásának megválasztása.

A legnépszerűbb fehérítő módszerek közül több van.

Portisztítás

A módszer meglehetősen traumatikus a hajra nézve, ugyanakkor rövid idő alatt kiváló eredményeket ad. Az eljáráshoz oxidálószerre is szükség van, előnyösen legfeljebb 6%. A fekete hajat fokozatosan, először 1,5% -kal, majd 3% -kal, az utolsó lépésben pedig 6% -kal világosíthatjuk meg.

Számos költségvetési fodrászatban, szépségszalonban a mesterek a sötét haj világítását 12% -os oxiddal végzik. A haj egy ilyen eljárás után valóban jól világít, ugyanakkor a szó szoros értelmében azonnal elkezd aktívan esni és letörni a végein. Ezen kívül marad egy csúnya, piszkos sárga árnyalat, amelyet nagyon nehéz színezni..

Az otthoni világításhoz a legjobb, ha anyagokat professzionális üzletből vásárol, ne feledje, hogy ezekben a boltokban sok ingyenes szakmai tanácsot kaphat.

Fénypontok és ombre

Ha nem rohan, és meg akarja tartani a haj hosszát és egészségét, akkor a kiemelés az ideális mód a fokozatos világosításra. A folyamat nem könnyű, de ugyanakkor lehetővé teszi, hogy ne ártson a hajának. Felhívjuk figyelmét, hogy a kívánt árnyalat megszerzése körülbelül hat hónapot vesz igénybe. Minden hónapban meg kell könnyítenie a kis szálakat porral vagy krémmel. Miután a fej nagy részét kifestették, a világosító kompozíciót a teljes hosszára felviszik, majd az eredményt a kiválasztott szőke árnyalatban színezik..

Az ombre vagy a balayage festés szintén kiváló módszer a bosszantó fekete szín kimosására és az általános megjelenés frissítésére. Ez a technika magában foglalja a sötét gyökerektől a világos végekig tartó egyenletes nyújtást. A módszer lehetővé teszi egy új kép kipróbálását, és alkalmas a szép nemű képviselők számára, akik még mindig nem teljesen biztosak abban, hogy fel akarnak világosodni.

Savmosás

Megoldható az a probléma, hogy hogyan lehet eltávolítani a fekete hajszínt károsodás nélkül. Elég egy savas mosást használni, például az Estel Professional hazai gyártótól. Összetételének köszönhetően a termék mélyen behatol a haj szerkezetébe és lebontja a festékmolekulákat. A mosásnak köszönhetően viszonylag rövid idő alatt égő barnából szőkévé válhat, ráadásul nem is olyan káros, mint egy derítő.

Az Estel mosókészlet 3 palackot tartalmaz: reduktort, katalizátort és semlegesítőt, mindegyik 120 ml-t tartalmaz. Ez a mennyiség 4-5 közepes hosszúságú mosáshoz elegendő. Ha az eredmény nem elegendő az eljárás után, akkor további fényt hajthat végre egy porral alacsony oxidtartalmú anyagon, majd színezheti a hajat a kívánt árnyalatú festékkel 1-2 tónussal világosabb.

A módszer hátrányai közé tartozik az a tény, hogy helytelen használat esetén a sötét szín szó szerint másnap visszatérhet. Jobb, ha savas mosást végezünk jól szellőző helyen, mert a terméknek csípős kellemetlen szaga van.

Lefejezés

A pácolási eljárás segít eltávolítani a fekete színt vagy a nem kívánt árnyékot savas mosás után. Számára a sampont, a halványító port, az oxidálószert és a vizet egyenlő mennyiségben keverik össze. A készítményt felviszik a hajra, 15-20 percig tartják, és törülközővel összehúzzák, majd szükség esetén még többször felviszik a kívánt eredmény eléréséig. A lefejezés a könnyedebb kíméletes módszereknek is tulajdonítható, gyakorlatilag nem károsítja a hajat, ugyanakkor garantált eredményt ad.

Otthoni világítás

Annak érdekében, hogy otthon megszabaduljon a fekete vagy sötétbarna színtől, előzetesen meg kell vásárolnia:

 • eltávolító (Estel Professional Color Off);
 • mélytisztító sampon;
 • 2 csomag fehérítő por;
 • 2 oxidálószer 1,5%;
 • színezék színezék (lehetõleg ammóniamentes);
 • oxidálószer 3%;
 • ecset, tartály a festék keveréséhez, kesztyű.

Festékeltávolító

Ez a készlet elegendő lesz a világosításhoz. Ha hosszú haja van, egyszerre 2 csomag mosogatást kell vásárolnia. Az eljárás megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a gyártó utasításait. Az eszköz használatának jellemzői a következők:

 • Az első lépés fioláiban lévő folyadékot egyenlő mennyiségre kell felosztani, például 4 mosásra. Konyhai mérleget is használhat az arányok megtartásához..
 • A kompozíciót pontosan egy alkalmazásra keverjük, azonnal alkalmazzuk, mivel a hatás idővel gyengül.
 • A szakértők azt javasolják, hogy a lemosást a végétől kezdve alkalmazzák, mivel ezek általában a legsötétebb pigmentet halmozják fel..
 • Még akkor sem, ha az első alkalom után úgy tűnik, hogy elértük az eredményt, ne rohanjon, ismételje meg az eljárást még legalább egyszer. Ezután vigye fel a terméket 3 üvegből egy kis szálra, ha besötétedik, az azt jelenti, hogy a folyamat még nem fejeződött be, és még néhány mosást el kell végeznie.
 • Egyes fórumokon a lányok azt javasolják, hogy 3 palackból ne alkalmazzák a terméket, hogy a fürtök ismét ne kapjanak sötét színt. Kategorikusan nem ajánlott megsérteni az utasításokat, mert pontosan a 3. palack - a semlegesítő befejezi a kémiai reakciót.
 • Az eljárás végén ajánlatos a hajat öblíteni mélytisztító samponnal, hogy a festék végül lemosható legyen.

Hangszínkiegyenlítés és festés

A mosás végén, és ami a legjobb a következő napon, végezzen pácolást vagy tisztítást, amelyet választott. Pácoláshoz keverjünk össze 4 evőkanál kedvenc sampont vagy balzsamot, 4 evőkanál meleg vizet, 2 csomag fehérítőport, 2 oxidálószert 1,5%. Kívánt esetben hozzáadhat egy ampulla HEC-t vagy egy pár csepp hajolajat.

Fólia segítségével könnyítheti meg a haját, így a folyamat sokkal gyorsabban fog menni. Ennek eredményeként sárga vagy világos sárga hajszínt kell kapnia. A következő lépés a tonizálás.

Sok lány álma platina hideg szőke. Ugyanakkor meg kell érteni, hogy a fekete után csak néhány hónap múlva lehet ilyen színű. Ebben a szakaszban fontos, hogy szép és egyenletes világos árnyalatot kapjon, valamint hogy a fürtök jó állapotban legyenek. A színezéshez jobb, ha lágy festékeket választunk ammónia nélkül a kompozícióban.

Ne feledje, hogy a sárgaságot átfedik a lila és a kék árnyalatok. Ezért válasszon megfelelő számú festéket (az értékeket a gyártó honlapján találja meg). Az arany, a búza, a világos szőke tónusok nagyon szépek. De eleinte jobb elkerülni a hamu árnyalatait, ezek elszíneződött fürtjeit zölddé varázsolhatják..

Főbb hibák

A gyártók technológiáinak és utasításainak gondos betartásával kiváló eredményeket érhet el és elérheti a kívánt hajszínt. Ne kövesse el a következő hibákat:

 • Háztartási festékek használata a világosításhoz - az ilyen termékek nem képesek lemosni a sötét színt, időt és pénzt pazarolnak..
 • Két vagy három halványítás egymás után - a haj el kezd szakadni és kidől.
 • Színezés magas oxid-% -nál - a világítás után legfeljebb 3% -kal kell színezni.
 • Az ápolás figyelmen kívül hagyása - a fehérített haj gondos és kíméletes ápolást igényel, elképzelhető, hogy sokkal több figyelmet kell fordítania a fürtjeire, mint korábban.

Mint már megértheti, a gyönyörű szőke haj felé vezető út választása a haj szerkezetétől, erejétől, valamint magától a szeretőtől függ, aki meg akarja változtatni a képet. Ne feledje, hogy semmi sem lehetetlen, és egy égő barnából egy platinaszőke lehet. Csak idő és egy kis türelem kell hozzá!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Henna hajra

A természetesség napjaink legújabb trendjévé vált. Míg a jól ismert márkák gyártói tovább javítják a kémiai vegyületek összetételét, egyre több lány részesíti előnyben azokat a termékeket, amelyek régóta ismertek gyógyhatásukról.

A legjobb samponok zsíros hajra: hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket

Minden nő egy luxus hajszálról álmodik. Itt csak a rossz ökológia, a kiegyensúlyozatlan táplálkozás és a helytelenül kiválasztott gondozás negatívan befolyásolja az egészséget, megzavarva a faggyúmirigyek munkáját.