Legfontosabb / Vitaminok

A kiemelt haj samponjainak áttekintése

Vitaminok

Annak ellenére, hogy a kiemelés a festés kíméletes módszereire utal, ezután a fürtök súlyos stresszt tapasztalnak. A hidrogén-peroxid kimossa a természetes pigmenteket, üregeket hoz létre, ami kiszáradáshoz és a szálak fokozott törékenységéhez vezet. A haj ápolásának az eljárás után a lehető legkíméletesebbnek és hatékonyabbnak kell lennie, hogy ne veszítse el fényét és egészségét. Az alaptermék a csíkos haj samponja. A szennyeződés és a faggyú eltávolítása mellett egyszerre több feladatot is el kell végeznie.

Meggondoljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket, milyen árnyalatokat kell figyelembe venni a használat során, megismerkedünk a világ gyártói legjobb termékeivel.

Sampon feladatok

Minden sampon fő feladata a szálak és a fejbőr alapos tisztítása. A modern termékek más tulajdonságokkal is bírnak, képesek megoldani a kozmetikai és dermatológiai problémákat. Különös figyelmet kell fordítani a kiemelt szálakra, mivel az elszíneződés és a világosság tönkreteszi a rúd szerkezetét.

Egy jó gyógyszer a következő funkciókkal rendelkezik:

 • hatékonyan eltávolítja a különféle eredetű szennyezéseket;
 • elősegíti a színmegtartást;
 • helyreállítja a szálakat, táplálja és hidratálja őket;
 • véd a külső tényezők negatív hatása ellen.

A kiemelés után nem szabad olyan gyakran mossa a haját, mint korábban, hogy ne szárítsa meg a sérült fürtöket. A sampont fel kell tüntetni "kiemelt hajra", a "színesre" feliratú termékek nem felelnek meg neked, mivel sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek megnehezítik a hajat.

A termékek savas környezettel rendelkeznek, amely segít semlegesíteni a színező készítményekben található lúg hatását. A kémiai reakció a festékmaradványok eltávolítása után is folytatódik, ezért fontos a megfelelő ápolás kiválasztása, hogy megakadályozzuk a hajszál és a kutikulák további károsodását..

Alkatrészek

A tisztított és csíkos fürtök mosásának eszközeinek kiegyensúlyozott összetételűeknek kell lenniük. A víz mosási tulajdonságait javító felületaktív anyagok (felületaktív anyagok) mellett természetes összetevőket kell tartalmazniuk a szálak helyreállítása és a szín védelme érdekében..

Különösen nehéz kiválasztani a hajnak megfelelő termékeket, amelyek többször is részleges színezésnek engedtek el - szerkezetük súlyosan károsodik, az oxidációs folyamatoknak való kitettség pedig kellemetlen sárga árnyalatot ad..

A fodrász segít a legmegfelelőbb mosószer-opcióban. Ha önállóan szeretné megoldani ezt a problémát, győződjön meg arról, hogy a következő anyagok vannak jelen a kozmetikumokban:

 • növényi fehérjék, amelyek segítenek a sérült struktúrák helyreállításában;
 • keratin, hogy védőréteget hozzon létre a fürtök felületén, és igazítsa a kutikulákat;
 • gyógynövénykivonatok és glicerin hidratálásra;
 • természetes viaszok, amelyek semlegesítik az UF-sugarak negatív hatásait;
 • vitaminok, amelyek rugalmasabbá teszik a fürtöket és megakadályozzák a mechanikai sérüléseket;
 • növényi olajok a hidrobalancia fenntartására a szálak belsejében;
 • liketin, selymességet kölcsönöz a hajnak;
 • szilikon a felület simításához és a külső tényezők káros hatásaival szembeni védelemhez;
 • növényi kivonatok, amelyek jótékony hatással vannak a hajra és a fejbőrre.

A színmegőrzés titkai

A színezett samponok használata a kiemelt haj számára igazi üdvösség a sárgaságtól, amely előbb-utóbb megjelenik a szálakon.

Ezek az eszközök lehetővé teszik a kellemetlen árnyék festését vagy semlegesítését. Az élénk és fényes szőke fenntartása érdekében kék vagy lila pigmentet adnak hozzájuk, amely kiegyenlíti a tónust, fényessé és telítetté teszi..

A vörös vagy sötét tónusú, sűrűn pigmentált termékek nem alkalmasak azoknak a lányoknak, akik világos színűre festették a szálakat, mivel a világítás után gyorsan behatolnak a szálakban megnyílt pórusokba, és meglehetősen nehéz eltávolítani őket.

A tonik használatának szabályai

A tonizáló sampon nem tartalmaz ammóniát és más agresszív anyagokat, amelyek nagymértékben károsíthatják a szálakat. A gyártók gyakran olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek helyreállítják a hajat, megvédve őket a külső környezet negatív hatásaitól és a hajformázó eszközöktől..

Az élénk és egyenletes szín eléréséhez hígítson fel kevés vizet és habozzon a kezébe. Csak ezután alkalmazható a hajra, jól masszírozva az ujjbegyeivel. A színes szálak színezése meglehetősen egyszerű, ehhez nincs szükség profi stylist segítségére.

A sárgaság megjelenésének megakadályozása érdekében minden sampon után használhat tonizáló samponokat. Az is lehetséges, hogy az árnyalatot alapsamponnal összekeverjük, és a szokásos módon felvesszük a fürtökre. Tehát egyszerre kapja meg a tisztítást, az ápolást és a színek fenntartását.

Egyes nők inkább pigmentált készítményeket adnak a balzsamokhoz és maszkokhoz, ebben az esetben a gondozó terméket három részben, a tonikot pedig egy részben vesszük..

A választott finomságok

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kiemelt szálak samponjait a haj típusa szerint is csoportokra osztják. Például, ha zsíros hajad volt a festés előtt, és az eljárás után száraz lett, akkor előnyben részesítse a száraz fürtöket tartalmazó termékeket.

Fontos figyelembe venni a bőr típusát is. Például, ha korpásodik, akkor gondozásra van szüksége, amely segít megoldani a bőrgyógyászati ​​problémát, ugyanakkor megőrzi a haj szépségét és színét. Bizonyos esetekben a kozmetikumok és a gyógyszerek váltakozása szükséges a célok eléréséhez.

A legjobb kozmetikai értékelés

Elég nehéz kiválasztani a legalkalmasabb sampont egy adott fürttípusra, mert a piac túltelített különböző összetételű és minőségű készítményekkel.

Annak érdekében, hogy könnyebben eligazodhasson a különböző termékek között, részletesen tanulmányoztuk a jól ismert gyártók termékeinek áttekintését, összehasonlítottuk áraikat és részletesen rendeztük az összetételeket. Bemutatjuk az öt legjobb szakmai és otthoni gyógymódot, amelyekre a lányokat emelték ki.

"Mátrix"

Összes eredmény A Matrix Blond Care professzionális termék kifejezetten a megvilágított és természetes szőke haj ápolására készült. Finom textúrájú, gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket, így a fürtök lágyabbá, hidratálóbbá és táplálóbbá válnak. Az aktív komponensek mély behatolását a szerkezetek mélyére a gyengéd Defence 360 ​​technológia biztosítja.

A sampon panthenolt tartalmaz, amely regenerálja a sérült struktúrákat, kisimítja a szálakat és megakadályozza azok összekuszálódását. A kamilla kivonat lehetővé teszi, hogy a színes haj az idő múlásával ne fakuljon el, megakadályozza a sárgaság megjelenését, természetes haj fényét és fényesebb árnyékot ad.

Estelle

Az Estelle Color Intense Corex hűvös szőke árnyalatai nagyon gyengéden tisztítanak. A lila pigment jelenléte biztosítja a hideg szőke telítettségét és fényességét a sárgaság legkisebb jelzése nélkül.

A kompozíció vitaminokkal dúsított, amelyek hidratálják a zárakat, szabályozzák a hidrobalanciát, selymessé és fényessé teszik őket. A B5-vitamin rugalmasságot biztosít a fürtöknek, így soha nem kell szembenéznie a színes szőkék - kusza haj - általános problémájával..

A gyártó azt javasolja, hogy a sampont védőkesztyűben használja; a kifejezett ezüstös árnyalat elérése érdekében 5 percig hagyja a hajon.

"Elsev"

Az Elsev Color and Shine terméket minden üzletben értékesítik és megfizethető áron, de kiváló eredményeket ad. Mélyen behatol a fürtök szerkezetébe, helyreállítja őket és elindítja az anyagcsere folyamatokat. Segít jelentősen csökkenteni a foltok számát, mivel megbízhatóan védi a hangot a kimosódástól, UF szűrőket tartalmaz.

A sampon gondoskodik a haj vizuális vonzerejéről és egészségéről, nem ad súlyozási hatást, könnyen eloszlik a fürtökön, jól habzik, kellemes nem feltűnő illata van, gyorsan leöblít.

A gyártó azt javasolja, hogy ugyanabban a sorozatban található balzsammal vagy maszkkal együtt használja a jó eredmények elérése érdekében..

"Loreal"

A Loreal Lumina Contrast sampon professzionális termék a kiemelt fürtök ápolásához, gazdagítva a szín visszaállításához, megerősítéséhez és védelméhez szükséges összes komponenssel.

A Nutriceride speciális formulája mélyen behatol a szálakba, táplálja és puhítja őket, helyreállítja a lipid egyensúlyt, könnyedséget és élénk hangerőt kölcsönöz, a fürtöket kontrasztosabbá és fényesebbé varázsolja. Az E-vitamin és a magnézium kiváltja a szövetek regenerálódását.

A speciális szűrők megvédik a hajat az ultraibolya sugárzás negatív hatásaitól. A termék használata luxus és legkíméletesebb ápolást biztosít a hajának..

"Schwarzkopf"

A Schwarzkopf Blond Me Illumi könnyű sampont kifejezetten a világosító vegyületek agresszív hatásának kitett pórusos szálak ápolására tervezték. A sampon táplálja a szálakat tápláló részecskékkel, "lezárja" a bennük lévő színt, megtartja a sérült kutikula pikkelyeket.

A láthatatlan védőréteg megakadályozza a pigmentek kimosását, megakadályozza a sárgaság megjelenését és semlegesíti az ultraibolya sugarak negatív hatásait. A termék könnyű krémes állagú, a lehető legkíméletesebben lemossa a szennyeződéseket, kisimítja a hajat, megkönnyítve a fésülést, 85% -kal csökkenti a mechanikai sérülések kockázatát.

Összefoglaljuk

A kozmetikumok gyártói rengeteg tisztítószert kínálnak a kiemelt szálakhoz. Mindazonáltal nem mindegyik garantálja a gyengéd és hatékony ápolást és a színmegtartást..

Annak érdekében, hogy fürtjeit a lehető leggondosabban vigyázza, figyeljen a megbízható gyártók termékeire. A termékeket mindig a haj típusa szerint válassza, így a hatóanyagok komplex hatást fejtenek ki.

A legjobb eredmény elérése érdekében vásároljon nemcsak samponokat, hanem a sorozat más termékeit is részben csíkos fürtökhöz. Ne felejtse el a természetes maszkok rendszeres alkalmazását és a növényi főzetekkel történő öblítést, amely fokozza az ipari termékek hatását.

Hogyan válasszunk sampont a kiemelt hajra és helyesen használjuk-e?

A kiemelés egyszerű módja annak, hogy ízét és fényességét adja megjelenéséhez. És a szebb neműek közül sokan ügyesen használják.

De ugyanakkor az ilyen beavatkozás lényegében a haj színezése, vagyis a haj károsodása egy ilyen eljárás után, ami azt jelenti, hogy különleges gondozásra van szükségük..

A kozmetikai piac a kiemelés utáni hajápolási termékek széles választékát kínálja. Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajápolási terméket a kiemelés után, tanulja meg a cikkből.

Hogyan válasszunk ki egy terméket?

Az ilyen samponok közötti különbség a hétköznapiaktól az, hogy savasabb környezetben vannak, ami lehetővé teszi az alkáli káros hatásainak semlegesítését..

A sampont a fejbőr jellemzői alapján kell megválasztani. Ha a sampont a színes hajra választja, akkor meg kell jegyezni, hogy nem ajánlott zsíros fejbőrrel használni, mivel sok tápanyagot tartalmaz, ami gyorsan a szennyeződéseket okozhatja. Ha a fejbőr száraz, akkor a speciális termékeket csak a kiemelés után az első héten lehet használni, és utána ajánlott visszatérni a szokásos samponok használatához.

A sárgaság semlegesítése érdekében a legjobb, ha lila színű samponokat használunk. A megvilágított szálakhoz nem használhat vastag pigmentet (sötét vagy vöröses színű) termékeket, mivel gyorsan telítik ezt a sötét árnyalatot, és később nehéz lesz megszabadulni tőle..

Ügyeljen a sampon összetételére. Válasszon vitaminokat, keratint, keramidokat, ásványvizet tartalmazó termékeket a könnyű zárakhoz - ezüst festék.

A kiemelt hajnak megfelelő irányú termékek helyreállíthatják, tonizálhatják és fenntarthatják a színt.

Mik a tonizáló gyógyszerek a sárgaság ellen?

A kiemelt fürtökre szolgáló legjobb samponok a következők:

 1. Platinum Blonde az amerikai Paul Mitchell márkától. Véd a sárgulás ellen, luxus platina árnyalatot ad. Gyönyörű, ragyogó hatást kölcsönöz. Állandó használatra alkalmas.
 2. A Bonacure Silver sampon színvédő professzionális eszköz, amelyet sok kézműves népszerű. Nagyon hatékony a sárguló hatás megszüntetésében. Gyönyörű csillogó platina árnyékot ad. Legfeljebb hetente egyszer használható.
 3. A Matrix szolionista So Silver csillogó részecskékkel. Hatékonyan küzd az ősz haj és a sárgaság ellen. A legjobban a könnyű fürtökön néz ki. Naponta használható.
 4. Illumi fények, Schwarzkopf. Megszünteti a sárga és a réz pigmenteket, véd az ultraibolya sugaraktól, árnyékot kölcsönöz az expresszivitásnak és a mélységnek. Vigye fel nedves hajra, felhordás után 1-2 percig masszírozza a fejet.
 5. Az Estel tonizáló sampon nemcsak látványos árnyalatot biztosít, hanem jó hajápolót is. 17 árnyalatú széles palettán jelenik meg. Nagyszerű az ősz hajhoz.

Színt fenntartó színező termékek

 1. Couleurs Précieuses Balayage 2 Ors a francia Franck Provost márkától a meleg színek fenntartása érdekében. Tökéletesen megőrzi a színt, fényt és selymességet ad, táplálja és telíti. Rendszeresen használható.
 2. Lifetex Wella színvédelem. Krémes sampon, amely táplálja a hajat és megőrzi a színt. Az E-vitamin és a kajszibarack-olaj, amely a kompozícióban található, helyreállítja az egyes göndörök szerkezetét. Selymességet kölcsönöz a szálaknak, véd a szabad gyökök ellen. Enyhén nedves hajra kenjük.
 3. A L'Oreal Lumino Contrast ragyogó sampon. Segít helyreállítani a lipid egyensúlyt, megtartani a színt a zárban, tökéletesen táplálja és megtisztítja a hajat a szennyeződésektől. Hatékonyan véd az ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben.
 4. A Syoss Color Protect keratint tartalmaz, sűrű és finom hajra egyaránt alkalmas. Védi a fürtöket, hangerőt ad nekik. Kényelmes felvitel, kiváló hab.
 5. Védősampon az olasz Davines Spa márkától a tartós árnyalat és ragyogás fenntartása érdekében. Természetes pigmenteket tartalmaz, védi a haj szerkezetét. Naponta használható.
 6. A Collistar színes samponjának kiemelése a szín fokozása és meghosszabbítása érdekében. Természetes olajokat és gyümölcssavakat tartalmaz, amelyek táplálják és hidratálják a hajat, megvédik a káros környezeti hatásoktól és a szabad gyökök hatásától. Alkalmas rendszeres használatra.

Az alábbi fotón láthatja a hajat tonizálás előtt és után egy jó árnyalatú samponnal:

Hogyan mossa meg a haját és ápolja a fürtöket a kiemelés után?

A következő ajánlásokat kell követni:

 1. A hajat csak meleg vízzel mossa, ne forrón!
 2. Sampon után használjon balzsamot a kicsavarodott hajra.
 3. Mosás után jobb, ha hideg vízzel öblítjük.
 4. Ne dörzsölje a haját törölközővel, és ne fésülje addig, amíg meg nem szárad. Ez különösen fontos az erősen fehérített haj esetében..
 5. A stílushoz nem ajánlott vasalót és hajsütőt használni. A hajsütéshez hajcsavarókat, az egyenesítéshez hűvös hajszárítót és természetes sörtés kefét használjon. A legjobb, ha hagyja, hogy a haja természetes módon száradjon, és ne fújja meg.
 6. Időben vágja le a hasított végeket.
 7. A kiemelés után a laminálási eljárás hasznos lesz.
 8. Színezéshez nem javasoljuk perm vagy henna használatát. Ez csak tovább szárítja és károsítja a hajat..
 9. A szín megőrzése érdekében ajánlott félig állandó színezékeket használni, körülbelül másfél havonta..

Így a kiemelés után különös gondosságra van szükség nemcsak a színstabilitás, hanem a haj egészségének biztosítása érdekében is. Ezért az ápolószerek választását felelősen kell megközelíteni, és hallgatni kell a szakemberek ajánlásaira..

Kísérletezés hajon: hajszínezés kiemelés után

Hogyan kell festeni a kiemelt hajat, hogy szép árnyalatot kapjon? A haj alakformálásáról beszélünk a kiemelés után.

Hogyan lehet tonizálni a kiemelés után és mik a hátrányai - mindent rendben megértünk.

A haj színezése és kiemelése: mi a különbség

Meg kell értened, hogy a haj kiemelése és tonizálása teljesen különböző színezési technikák. Az első esetben világosító vagy kontrasztos árnyalatot használunk, és kiemeljük vele az egyes szálakat. Leggyakrabban a stylistok hosszú ideig tartó, több hónapig tartó festékkel dolgoznak..

Hajszínezés - könnyű színezés instabil festékkel. A tonizálás legfőbb előnye, hogy sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos színezés, mivel a gyártók nem adnak agresszív és káros anyagokat a színezékekhez. De van egy mínusz is - ha hosszú ideig szeretné megváltoztatni a színét, a tonizálás nem segít. A tonizálás feladata a hajszín telítettségének fokozása, kontrasztos kiemelések és árnyalatok hozzáadása..

De miért kell tonizálni a kiemelt hajat? A fodrászok kitalálták a sérült fürtök felelevenítését. A kiemelt haj nem tűnik fényesnek, ápoltnak és kifejezőnek. A természetes árnyalat létrehozása érdekében a stylistok óvatos színezékekre támaszkodnak ammónia nélkül.

Hogyan lehet tonizálni a hajat a kiemelés után

Színező termékek segítségével a fürtöket teljes hosszában festheti, hogy teljesen megváltoztassa az árnyékot, vagy csak néhány szálat. A tonizálást havonta 1-2 alkalommal lehet elvégezni, és nem ajánlott 4 havonta kétszer többször kiemelni a hajat.

A tonizálás néhány nappal a kiemelés után elvégezhető. Egy rövid szünet előkészíti a fürtöket az új festési eljáráshoz. A stylistok azt tanácsolják, hogy a kiemelt hajat a teljes hosszukon alakítsák, mivel otthon az egyes szálak tonizálása sokkal nehezebb. A haj részleges színezése csak az ombre, a balayazh és a shatush festékre vonatkozik.

Tesztelje színező termékét, hogy megbizonyosodjon róla, hogy működik-e. Vigye fel a terméket a fej hátsó részére, és várjon 15-20 percet. Ha nincs allergiája, nyugodtan használhatja a festéket.

A legalkalmasabb tonizálószer a színezősampon. A terméket a nedves haj teljes hosszában elosztva várja meg, várja meg a habzást és alaposan öblítse le samponnal. A szokásos ápolószer helyett balzsam használható a haj tonizálására.

Normál nevetésformálás kiemelés után:

Vegyen színezett sampont vagy a kívánt színű festéket.

Mossa meg a haját két nappal előre. Az eljárás előtt nedvesítse meg a haját meleg vízzel.

Ossza fel a fürtöket több egyenlő szálra, és rögzítse mindegyiket.

Kenjen zsíros krémet vagy vazelint a hajszálra.

Hígítsa a terméket az utasításoknak megfelelően (ha szükséges).

Használjon praktikus ecsetet vagy szivacsot a festékhez.

Kezdje tonizálni a hajat a koronától, majd lépjen tovább a templomok felé, és csak ezután festse át a végeit. Hagyja a terméket a haján, kezdve az utasításoktól.

Öblítse le a színező terméket meleg vízzel, majd a tiszta hajat hűvös árammal öblítse le.

A haj színezése a kiemelés után: eredmény és vélemények

A kiemelt haj tonizálása után az árnyék telítettebb és természetesebb lesz. Néhányan attól tartanak, hogy a színezett sampon teljesen újrafesti a kiemelt szálakat. De hiába! A színező festék nem hatol be mélyen a hajszálba, csak a felszínen marad. A tonizálás segít leküzdeni a nem kívánt hangokat, például a sárga vagy a zöldes árnyalatokat.

Milyen eredmények várnak a kiemelt haj tonizálása után:

 • a szárazság és a fakuló fürtök kiküszöbölése;
 • új árnyalat telítettsége;
 • a csúnya aláfestés megszüntetése a világítás után;
 • a festett és a természetes hajszín határának simítása.

A haj színezése a kiemelés után: vélemények

Sok felhasználó kiemelte a színárnyalatok színezésének előnyeit és hátrányait..

 • könnyen színezhető otthon;
 • a színezőanyagok olcsóbbak;
 • a színezés sokkal biztonságosabb, mint a tartós festés;
 • a szokatlan árnyalatokkal való kísérletezés képessége;
 • bármilyen hosszúságú hajat festhet.
 • a szín gyorsan kimosódik, és gyakori korrekciót igényel;
 • árnyalatú termékek csak 1-2 tónussal változtathatják meg a haj árnyékát;
 • a tonizálás nem fedi le az ősz hajat;
 • néha a tonikok egyenetlenül színezik a hajat.

TOP 7 sampon csíkos hajra, hogyan válasszuk ki a legjobb terméket

Sok nő gyakran kiemeli a fürtöket, ami megsértheti őket. Hogy ez ne fordulhasson elő, megfelelően kell ápolnia a haját, különösen a For Highlighted Hair sorozat samponjait kell használnia. Lehetővé teszik a pigment hosszú ideig történő rögzítését, a fürtök fényes és morzsássá tételét, valamint a sárgaság megszüntetését.

Mi a

Mint tudják, a haj színe eredeti formájában a festés után sem tart sokáig. Egy-két hét múlva észreveszi, hogy a szálak kezdenek elhalványulni, vagy ami még rosszabb, kellemetlen sárga árnyalatot kapnak. Mindez a nagyobb oxidációnak köszönhető, különösen abban az esetben, amikor újra kiemeli.

A speciális sorozatú samponok savasabbak, mint a hagyományos samponok. Ezen vegyi anyagtartalom miatt az alkáli semlegesül, és az utókezelő termékeket alkotó fehérje komponensek lehetővé teszik a fürtök szerkezetének helyreállítását..

A zsíros fejbőrű lányok számára a legjobb megtagadni ezt a fajta sampont. A hajtisztítók tápanyagai tovább súlyosbíthatják az amúgy is kényelmetlen állapotot.

Ne tévessze össze a színes sampont a kiemelt hajsamponnal. Ez utóbbi mélyen nem érinti a teljes hajszálat, hanem csak az elszíneződött szálakat, megőrizve azok fényességét és szépségét.

Szakemberek tanácsa. Javasoljuk a sampon rendszeres használatát, különösen az eljárás utáni első két hétben. A kiemelés után azonnal öblítse le a haját a megvásárolt termékkel.

A samponok előnyei és hátrányai

A "Színes hajra" samponnal ellentétben a "Kiemelt fürtökhöz" célzott akcióvektor - közvetlenül megvilágított szálak. Ezt a második lehetőséget kell kiválasztani, mivel az oxigénnel kezelt szálakra koncentrál pigment nélkül.

Kivétel a 2 az 1-ben termék. Például a Syoss Color Protect sampon felirata „Színes és csíkos hajra”.

Sampon előnyei:

 • fényt és törékenységet ad a fürtöknek a további nedvesség miatt;
 • lehetővé teszi, hogy hosszú ideig fenntartsa az élénk színt;
 • megszünteti a kellemetlen sárgaságot;
 • hozzájáruljon a szál jobb stílusához;
 • gondoskodjon gyengéd tisztításról;
 • minimalizálja az oxigén agresszív hatásait, megakadályozva a törékenységet és a hasadást;
 • helyreállítsa a hajat belülről.

Egyes termékek hátrányai közé tartozik az a tény, hogy ellenjavallt az érzékeny bőr számára. Ha allergiás reakciót észlel, korpásodás vagy a faggyú térfogatának növekedése jelenik meg, akkor tagadja meg használatukat.

Ha hosszú ideig meg akarja erősíteni a festéket, színezősamponokhoz folyamodnak. A sötét hajú és csíkos szálú lányok biztonságosan használhatják az ilyen eszközöket, de a világos alapszín tulajdonosainak ki kell választaniuk a csíkos szálakat és külön árnyékolniuk kell őket.

Ha azt szeretné, hogy a fürtök ragyogjanak, használjon L'Oreal Proffesionnel folyadék gélt. Belülről megvilágítást hoznak létre, lazává teszik a hajat és hangsúlyozzák a csíkos szálak szépségét..

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt

A szalon szépségápolási szakemberei javasolják a hajápoló termék kiválasztását a fejbőr típusától függően. Például, ha száraz a bőre, korpásodik, vagy ami még rosszabb, seborrhea, akkor a termék használata csak a festés után a kezdeti szakaszban engedélyezett - az első héten. Akkor javasoljuk, hogy térjen vissza a régi samponhoz..

Ne használjon sűrűn pigmentált formulájú termékeket (például sötét vagy vörös festékeket). Ha nem tartja be ezt a tanácsot, akkor a természetes pigment nélküli szőke tincsei azonnal telítik a színt, és sokáig nem tud megszabadulni tőle..

Sok nő inkább színezett sampont használ kiemelt hajra, lila részecskékkel, amelyek sárgaellenes hatást biztosítanak. Ezenkívül a haj gyönyörű gyöngy vagy kőris csillogást szerez.

Fontos pont! Ha a téli színtípushoz tartozik (világos bőr és szem), semmi esetre sem árnyékolja be a fejét hamutartóval. Ellenkező esetben betegesen fog kinézni..

Jobb, ha olyan termékeket vásárol, amelyek tartalmazzák:

 • lila pigment, amely képes semlegesíteni a sárgaságot (például a kiemelt hajú kék sampon kiváló munkát végez);
 • ásványvíz, amely számos hasznos mikroelemet és sót tartalmaz;
 • vitaminok, valamint keratin, amely segít megerősíteni a fürtöket;
 • ezüst színű festék, amelynek célja a rossz sorsú árnyék eltüntetése és gyönyörű ragyogás.

A sárgaság eltávolításának módját tisztázás után megtudhatja weboldalunkon.

Milyen színezősampont válasszon

A hazai és török ​​gyártók általában nátriumot és magnéziumot tartalmaznak a csíkos fürtök samponjaiban, az európai márkák pedig inkább a természetes összetevőkre koncentrálnak.

"Tonic" sampon

Talán a leginkább költségvetési lehetőség, mivel költsége körülbelül 130 rubel. Zöld palackban kell választania egy terméket. A csíkos fürtök számára egy gyönyörű "gyöngy-kőris árnyalat" a legalkalmasabb.

Estel Curex Color Intense

Az Estelle sampon a csíkos hajra nemcsak könnyű ezüstös árnyalatot nyújthat, hanem a B5-vitamin miatt jelentősen erősítheti a tüszőket.

300 ml-es palackban kerül forgalomba, körülbelül 280 rubelért. Hideg és meleg árnyalatokhoz egyedileg választják ki. A ragyogás fokozása érdekében javasoljuk, hogy a habkompozíciót 3 percig tartsa a hajon.

Solutionist So Silver

A híres amerikai Matrix márka csillogó részecskékkel kínálja a Solutionist So Silver-t. Az eszköz hatékonyan eltávolítja az ősz hajat és a sárgaságot. A lehető legszebbnek tűnik a könnyű fürtökön.

A 300 ml-es palack költsége 650 rubel lesz. Naponta alkalmazható.

Lifetex Vella színvédelem

Ennek az eszköznek nem célja a sárgaság eltávolítása, hanem táplálja és megtartja a színt. Az E-vitaminnak és a barackolajnak köszönhetően minden göndör szerkezete helyreáll. A krémes sampon selymessé teszi a hajat és véd a szabad gyökök ellen.

Egy 250 ml-es palack 350 rubelbe kerül. Enyhén nedves hajra kenjük.

Loreal Lumino kontrasztja

A hajkozmetikumok egyik ismert márkájából származó Lumino Contrast helyreállítja a lipid egyensúlyt, segít megőrizni a színt az egyes szálakban, és hasznos összetevőkkel táplálja a hajat. Nemcsak egészségessé teszi a fürtöket, hanem jól megtisztítja a szennyeződéstől is. Észrevették a nyáron a haj jótékony hatását, mert a csíkos hajra szánt Loreal sampon aktívan védi az UV sugarak káros hatásaitól.

A fényes hatású sampon ára a csíkos hajra 700 rubel. Üveg térfogata - 250 ml.

Illumi fények, Schwarzkopf

A színárnyalatok másik jó lehetősége az Illumi Lights árnyalati balzsam, amelyet csak a kiemelt szálak számára szánnak. Eltávolítja a sárga és réz pigmenteket, véd a napsugaraktól, mélyebbé és kifejezőbbé teszi a színt. Jól megtisztítja a vegyi maradványokat. A BlondMe samponnal szimbiózisban tisztességes ellátást biztosít az elszíneződött szálak számára.

A gyakori használatnak ez a csodaszere 420 rubelbe kerül. Vigye fel nedves hajra. 1 percig masszírozza a fejbőrt. A "szőke" hideg és meleg árnyalatainak fenntartására szolgáló sampon körülbelül 650 rubelbe kerül.

Syoss

Amint a felhasználói vélemények mutatják, a Syoss Color Protect sampon keratinnal tökéletesen védi a színes fürtöket. Jól habzik, térfogatot ad, és alkalmas mind vastag, mind vékony hajra. Gyenge védelmet nyújt a színvesztés ellen, de a fenti előnyök jelentősen átfedik ezt a mínuszt.

Egy üveg professzionális kozmetikum 240 rubelbe kerül (egyetért, egy kis mennyiség a keratin samponért). Palack térfogata - 500 ml.

Helyesen használunk samponokat

Ha úgy dönt, hogy vesz egy jó sampont, amely elindítja a haját, ne feledje, hogy nem ajánlott rendszeresen mosni vele hajat - hetente legfeljebb 1 alkalommal használja. Tény, hogy még a színezett samponok is tartalmaznak kevés perohidrolt, amelynek gyakori használata csak árthat.

Használati feltételek:

 • feltétlenül olvassa el a gyártó utasításait;
 • ha árnyalatot használ, az eljárás előtt ajánlott samponnal jól megmosni a hajat;
 • színezősampont vízben kell hígítani;
 • felhordása előtt feltétlenül habosítani kell a készítményt (hasonló eljárást hajtanak végre a fürtök szürke vagy lila foltjainak elkerülése érdekében), és készítsen védőkesztyűt is;
 • felveheti a terméket a balzsam balzsamjába, de csak a sampon 1 részéhez vegyen be 2 rész kondicionálót;
 • ha világos szálai vannak, és sötétebb tonikot választ, akkor külön ki kell emelnie őket, és samponnal le kell öblíteni őket, mert különben a teljes hajat be fogja árnyékolni, és a kiemelés nem lesz észrevehető;
 • próbáljon egyenletesen elosztani a kompozíciót a hajon, néhány percig tartsa a terméket (általában 3 perc elegendő a sárgaságtól való megszabaduláshoz, annak érdekében, hogy a fürtök ezüstös túlcsordulást kapjanak, az expozíciós idő 5-re nő);
 • alaposan öblítse le a haját, hogy eltávolítsa a színező pigment összes maradványát;
 • az eljárás után a szakértők javasolják a regeneráló maszk elkészítését.

Fontos pont! Annak érdekében, hogy táplálja a fürtöket a szín megőrzése érdekében, nem kell olajokhoz (bojtorján, kókusz, olíva) folyamodnia. Mélyen behatolnak a hajba, és kimoshatják a pigmentet.

Ne feledkezzen meg a megfelelő ápolásról mosás után:

 1. Hajat csak meleg vízzel mosson. Ha gyönyörű fényt akar adni a fürtöknek, akkor kontraszt zuhany alatt helyettesítheti a hajat (legyen óvatos, mert a keményedést fokozatosan kell végrehajtani). Ne használjon klórozott vizet mosáshoz.
 2. Ne szárítsa a haját hajszárítóval, vagy ne dörzsölje a törülközőt. Ha fürdő tartozékot szeretne használni, akkor csak finoman tépelő mozdulatokat hajtson végre. Semmiképpen ne fésülje a nedves fürtöket, különben azt kockáztatja, hogy megsérülnek.
 3. Nyáron óvja a szálakat az UV-sugaraktól.
 4. Fésülje meg a haját lefekvés előtt, különös figyelmet fordítva a fejbőrre. Ennek a masszázsnak köszönhetően javul a vérkeringés és a haj jobban növekszik..
 5. Használjon hajszárítót és hajformázót hajsütővasal vagy vasalóval minimálisra. Ha ennek ellenére nem lehet hajszárító nélkül, akkor kapcsolja be a hideg levegőt és irányítsa felülről lefelé - ez lehetővé teszi a mérleg becsukódását, fényes felületet biztosítva.
 6. Egyél helyesen, mert a haj szépsége és fénye belülről fakad. Feltétlenül fogyasszon gabonaféléket, gyümölcsöket és zöldségeket, fekete kenyeret és fehérje ételeket. Különleges vitaminokat vásárolhat, például olyanokat, amelyek alkalmasak terhes nők vagy szoptató anyák számára.
 7. Ne felejtsük el, hogy a samponok mellett helyreállító maszkokat is kell tennie.

Ha egy meghatározott márkájú sampont vásárol a kiemelt szálakhoz, akkor vegyen elő egy kondicionáló balzsamot vagy maszkot ugyanabból a sorozatból.

Nem szükséges revitalizáló maszkot vásárolni a legközelebbi professzionális kozmetikai üzletből. Otthon elkészíthetők. Erre a célra használjon mézet, kefirt, tojássárgáját, különféle gyümölcsöket. Előfordul, hogy egy frissen elkészített tápanyag többször jobb hatást nyújt, mint a bolti hajkozmetikumok.

Ezért ajánlott kiemelt hajsampont használni a festési eljárást követő első két hétben. Ez lehetővé teszi, hogy hosszú ideig megőrizze a színt, keratinnal, vitaminokkal és nyomelemekkel táplálja a fürtöket, valamint megszabaduljon a kellemetlen sárga és réz árnyalatoktól..

Tippek a tökéletes kiemelés kiválasztásához:

A kiemelt haj legjobb samponjainak áttekintése

Szépségük és tökéletességük megőrzése érdekében sok hölgy 2020-ban előnyben részesíti a hajkiemelést. De a szépség és a jól ápolt fürtök ellenére tudnia kell, hogy egy ilyen eljárás megszáradhat. A szálak gyakori festésével megsérül felületük és belső szerkezetük. Törékennyé válnak és unalmasnak tűnnek..

Ennek megakadályozása érdekében a szakértők egy speciális sampon használatát javasolják a kiemelt haj számára, amellyel rögzíteni lehet a színt, megszüntetni a nem kívánt sárgaságot és elérni a fényt..

A kiemelt haj samponjának jellemzői

A fürtök festése után a szín gyorsan, fokozatosan vagy egyenetlenül lemosódik. Pár hét után már láthatja, hogy a szálak elhalványulnak vagy megsárgulnak. Az újbóli kiemelés során gyakrabban kell megküzdenie ezzel a helyzettel..

A hagyományos hajápolási termékekhez képest a speciális samponok savasabbak. Ez a kompozíció semlegesíti az alkálit. A fehérjekomponensek tartalma miatt a fürtök szerkezete helyreáll.

Azoknak, akiknek zsíros a fejbőrük, el kell utasítaniuk az ilyen termékek használatát. A tanácsok elhanyagolása veszélyt jelenthet a kellemetlen helyzet súlyosbítására.

A megfelelő termék kiválasztásakor tudnia kell, hogy a kiemelt szálak és a színes fürtök samponjainak jelentős eltérései vannak. Az első esetben csak az elszíneződött területek érintettek. Szebbé és fényesebbé válnak.

A tonik használatának szabályai

A tonizáló sampont általában hetente egyszer használják. Ennek oka az a tény, hogy kis mennyiségű perohidrolt tartalmaz.

Annak érdekében, hogy ne legyen kék vagy bármilyen más nem kívánt szín, érdemes az eszközt a következő ajánlások alapján használni:

 • használat előtt feltétlenül olvassa el a gyártó utasításait;
 • használjon tonizálást az előzetes hajmosás után egy szokásos samponnal;
 • hígítsa az árnyékot vízben;
 • a készítmény használata előtt feltétlenül habozzon;
 • adjunk hozzá egy öblítőbalzsamot a keverékhez, figyelve az 1: 2 arányt, ahol a második szám a balzsam mennyiségét jelzi;
 • ha a tonik sötétebb, mint a csíkos szálak, akkor válassza le őket az összes hajról, és öblítse le samponnal, különben a kívánt hatás nem érhető el;
 • egyenletesen ossza el a kompozíciót a hajon, és tartsa néhány percig. Elég, ha 3 percig színezett sárgásgátló sampont alkalmazunk, és a gyönyörű ezüstös túlcsordulás eléréséhez 5 percet vesz igénybe;
 • alaposan öblítse le a hajat folyó vízzel;
 • az eljárás után készítsen helyreállító maszkot a fürtök számára.

A termék kiválasztásakor célszerű előnyben részesíteni az azonos márkájú balzsam-balzsamokat és maszkokat.

A samponok előnyei és hátrányai

A kiemelt és színezett haj samponja nem ugyanaz. Az első esetben az eszköz a fehérített szálakra hat. Megvásárolhatja az úgynevezett 2 az 1-ben termékeket, amelyeket mind színes, mind csíkos fürtökhöz terveztek.

A speciális eszközök előnyei:

 • ragyogást és törékenységet biztosít a fürtöknek és további hidratálásuknak;
 • színmegőrzés;
 • a lehetséges sárgaság semlegesítése;
 • a szálak stílusának megkönnyítése;
 • gyengéd hajtisztítás;
 • a törékenység megelőzése az oxigén rájuk gyakorolt ​​agresszív hatásainak csökkentésével;
 • minden haj helyreállítása belülről.

A sok előny ellenére ezeknek a samponoknak vannak hátrányai. A leggyakoribb a korpásodás és a faggyúfelesleg. Ez az állapot általában érzékeny fejbőr vagy allergiás reakció esetén fordul elő.

Népszerű márkák

Előnyben részesítve egyik vagy másik gyártót, tudnia kell, hogy a török ​​vállalatok magnéziumot és nátriumot adnak az összetételhez, az európai vállalatok pedig természetes összetevőket..

Ajánlott samponok tapasztalt szakemberek által rangsorolva, utoljára:

Moroccanoil nedvességjavítás

Ez a sampon egy izraeli gyártótól származik. Akkor ajánlott használni, ha a haj legyengült vagy sérült, például:

 • festés;
 • perm;
 • forró stílus.

Ez a regeneráló szer hatékony formulán alapul, amely gyengéden tisztítja és szétválasztja a fürtöket. A készítmény aktív komponensei mélyen behatolnak a hajba, kezelik és erősítik a sejtszerkezetet.

A 250 ml térfogatú sampon ára - 1545 rubel.

ESTEL Prima Blonde sorozat

Az orosz Estelle cég viszonylag jó samponjai a haj kíméletes mosására készülnek, gyönyörű ezüstös színt kölcsönözve. A készítmény olyan komponenseket tartalmaz, mint a keratin és a panthenol. Elősegítik a sejtek gyors regenerálódását. A termék használata során a szálak engedelmeskednek és ragyogást kapnak..

Becsült költség 250 ml 450 rubel.

Sim Sensitive rendszer 4

Ez a finn cég samponja festett, száraz és töredezett haj mosására szolgál. Ez a gyógymód enyhíti a viszketés és irritáció érzését. Fontos jellemzője a korpásodás csökkentése.

Használat után a hajat sokkal könnyebb fésülni, selymessé és simává válik.

A palack térfogata 100-500 ml lehet, átlagos költsége 930 rubel.

Londa Color Radiance sorozat

A Londa német védjegy elég jól bevált. A festett fürtök ápolására létrehozott speciális termékcsalád. A termék Radialux mikroionokat tartalmaz. Hatásuk miatt a festékfelesleget eltávolítják, és az eredeti szín hosszabb marad.

Egy 250 ml-es palack ára 470 rubel.

Schwarzkopf Professional szulfátmentes sorozat

Ezt a német gyógyszert a festett fürtök ápolására kell használni. A laminálás normalizálja a lúgos egyensúlyt, jobban megőrzi a színt és a gyönyörű fényt.

Az alkalmazott Krio technológia lehetővé teszi a pigmentek jobb rögzülését. A selyem-hidrolizát hatóanyag jó fényt biztosít. Szintén festett fürtök kezelésére és táplálására szolgál..

Egy 250 ml-es üveg ára 690 rubel.

Matrix sorozat olyan hosszú károk

Az amerikai sampon helyreállítja a szálak szerkezetét, tisztítja, erősíti a hajat a keramidok hatóanyagainak köszönhetően. A termék használata után a haj erősséget, rugalmasságot és selymességet nyer.

A fürtök belülről történő helyreállítására szolgál, és megvédi őket mindenféle sérüléstől..

Lásd még: árnyalatos samponom és balzsamom (videó)

Az alkatrészek behatolnak a hajba, és kitöltik a sérült területek üregeit. Mosás után a mérleg bezáródik, sima bevonatot képez. Az amino-szilikonok hatása alatt a fürtök egészséges megjelenést, fényt, rugalmasságot kapnak.

Az akcióban 300-1000 ml-es csomagolás található. Átlagos alapköltség 570 rubel.

Wella sorozat Balance fejbőr

A német Vella védjegy olyan professzionális terméket képvisel, amely túlérzékeny fejbőrrel rendelkezők számára alkalmas. Gyengéden tisztítja a hajat, semlegesíti az irritációs tüneteket és regeneráló hatású. Ez a termék nem tartalmaz mesterséges aromákat, ezért csökken az allergiás reakció kockázata..

A palack térfogata 250-1000 ml lehet, költsége 1200 rubel.

Natura Siberica sorozat Védelem és fény

Az orosz sampont viszonylag olcsónak tartják. A termék alapja Rhodiola rosea, fehér méhviasz és szójakivonat. Ezek az összetevők megvédik a hajat a festékben lévő vegyi anyagok káros hatásaitól. Ezenkívül a hatóanyagok megtartják árnyékukat, hidratálják és erősítik a fürtöket..

A 400 ml-es üveg átlagos költsége 350 rubel.

L'Oreal Professionnel Pro Fiber Restore sorozat

A Loreal védjegy arra hívja fel a súlyosan sérült szálak tulajdonosait, hogy figyeljenek erre a konkrét eszközre. A termék fő előnyei a következők:

 • a haj szerkezetének javítása;
 • a kutikula lezárása;
 • táplálkozás és színmegtartás.

250-1000 ml-es palackok kaphatók. Ár - 1100 rubel.

A Matrix összesített eredménye Színes megszállott sorozat

Az amerikai gyógymód tökéletesen védi a festett fürtöket a színező pigment kimosásától. Használata során a hajat finoman megtisztítják, felülete és belső szerkezete megerősödik. Védelmet nyújt az UV sugarak és más káros vegyületek ellen is.

A termék hatóanyagai fenntartják az optimális hajnedvességet, így a következő festésig nem fakulnak ki.

A palack térfogata 300-1000 ml között változhat. Egy termék átlagos költsége 535 rubel.

Kiemelt hajápolás

A kiemelt hajápolás alapszabálya a megfelelő samponozás. Javasoljuk a következő műveletek végrehajtását:

 • mossa meg a hajat meleg, nem forró vízzel;
 • a haj törülközővel történő szárítása után kenőcsöt alkalmazzon rá;
 • öblítse le a hajat hideg vízzel;
 • ne fésülje a nedves hajat és ne dörzsölje törölközővel;
 • a fürtök formázásához ne használjon vasalót vagy hajsütőt;
 • göndörödjön nem termikus hajcsavarókkal;
 • a szálak kiegyenesítéséhez használjon hűvös hajszárítót, természetes sörtés fésűvel.

Fontos figyelemmel kísérni a haj állapotát, és tartsa be ezeket a szabályokat:

 • időszakosan vágja le a hasított végeket;
 • néha végezzen helyreállító eljárásokat. Például a haj laminálása és alakformálása a kiemelés után;
 • ne permetezz;
 • színezéshez ne használjon hennát;
 • ne emelje ki a haját, miután hennával festette;
 • a szín frissítéséhez vegye fel a kapcsolatot ugyanazzal a mesterrel;
 • fenntartsa a szín fényességét a haj speciális samponokkal történő tonizálásával.

Ezen egyszerű ajánlások betartásával hosszú ideig megőrizhető a kiemelt haj színe, egészségük károsítása nélkül..

Vélemények

Tavasszal kiemeltem. A mester tanácsolta az Estelle gyógymódot. A szín valóban sokáig kitart. Különösen örültem, hogy a fürtök engedelmesek és a lehető legsimábbak lesznek. Mivel műszőke vagyok, folyamatosan szembesülök a sárguló haj problémájával. Ezen eszköz használatával a helyzet drámai módon megváltozott.

Körülbelül 5 éve viselek csíkos hajat. Időnként javításokat hajtok végre egy mesterrel. Magam is tudom, hogy szüksége van egy speciális samponra, és a választás nem volt nehéz. Előnyben részesítem a német minőséget, ezért vásárolom a Schwarzkopf Professional terméket. Különlegessége a laminálás hatása, és a fürtök gyönyörű fényét adja. Ilyen elfogadható áron úgy gondolom, hogy a termék minősége kiváló..

Hajápoláshoz kizárólag Loreal termékeket vásárolok. A francia márka szuper minőségű. A haj jól ápolt, gyönyörű, sima és selymes lesz. A legfontosabb az, hogy a szín a kiemelés után sokáig tartson, és a következő eljárásig ne sárguljon meg.

10 legjobb színezősampon

A sampon már régóta nem csupán eszköz a haj és a fejbőr tisztítására. A termék kiválasztásakor nem csak a haj típusát vesszük figyelembe, amelyre szánjuk, hanem további funkcióit is: a haj helyreállítása, a térfogat növelése, a korpásodás, viszketés kezelése és mások. De az ilyen termékek teljes választéka között a színezősamponok kiemelkednek tulajdonságaikban. Mivel megszerzésük célja nem csak a haj tisztítása, hanem árnyékolás.

Az ilyen samponok a szokásos összetevők mellett színező pigmenteket is tartalmaznak. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a sampon habos termék, az ilyen termékek forgalmazása jó lesz, így könnyen festheti a haját. Egy ilyen sampon segítségével lehetetlen radikálisan megváltoztatni a színt, kissé más árnyalatot ad a hajnak, de gyakran ez elegendő a szín monotonabbá, telítettebbé, modernebbé. A hajfestékekhez hasonlóan itt is ugyanaz a szabály érvényes - a világos / fehérített hajra az árnyék erősebb lesz.

A színezett samponok nem tartalmaznak oxidálószereket és ammóniát, így a színezés kíméletesebb. Közvetlen pigmentet tartalmaznak, amely a haj felszínén ülepedik, ennek köszönhetően a haj gyorsan telítettebb árnyalatot kap, és lemosva egyenletesen, foltok és csíkok nélkül. A modern formulák lehetővé teszik, hogy az ilyen termékek hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen tisztítsák a hajat, valamint erősítsék, hidratálják, táplálják, kisimítsák, ezáltal gyönyörű megjelenést kölcsönözve nekik..

A színezett samponok színe eltér:

 • A sárga pigment eltávolítására a haj világosítása után. Ezek a termékek lila pigmentet tartalmaznak, és platina árnyalatot adnak a hajnak, eltávolítva a természetellenes sárgaságot. Hajlamosak mind a természetes szőke, mind az ősz hajra.
 • Barna pigmentet tartalmazó barnáknak, amelyek gazdagabbá teszik a haj színét, és segítenek még tovább tartani a festékek között.
 • Élénk színekkel a rendkívüli megjelenés érdekében, amely nem marad észrevétlen. Lehet piros, "padlizsán", réz, sőt kék, zöld és rózsaszín is..

A színezősamponok használata számos előnnyel jár a festékekhez képest:

 • Könnyű használat - ugyanúgy mossa meg vele a haját, mint egy egyszerű samponnal, csak egy idő után alkalmazza.
 • Az összetétel biztonsága - a pigmentek kivételével ez gyakorlatilag ugyanaz a sampon, amelyet mindig használ.
 • Nem árt a hajnak.
 • Az árnyalat telítettségét kissé beállíthatja az expozíciós idő meghosszabbításával vagy csökkentésével.

Bemutatjuk a színezett samponok 2019-es besorolását: a 10 legjobb terméket, amelyet szakértőink kiválasztottak a felhasználói vélemények és értékelések alapján.

Értékelés (2019)Árak, ₽Egy ország
1. BC Bonacure Micellar pH 4,5 Color Freeze Silver630₽-tólNémetország
2. Mátrix Teljes eredmények Szín Megszállított sárgaréz Ki500 rubeltőlUSA
3. Concept Blond Explosion sárgásgátló hatás a világos árnyalatok számára200 rubeltőlOroszország
4. Indola Szőke Addict InstaCool350₽-tőlNémetország
5. ESTEL Curex Color Intense A sárgaság tiszta szín semlegesítése200 rubeltőlOroszország
6. Revlon Professional PRO YOU Fehér haj500 rubeltőlSpanyolország
7. L'Oreal Professionnel Expert Silver650₽-tőlSpanyolország
8. OLLIN Professional Intense Profi Color barna hajra270₽-tólOroszország
9. Lakme Teknia Ultra Clair tonizáló fehérített, természetes szőke és ősz hajra400 rubeltőlSpanyolország
10. Kapous Professional Life Color Brown sampon300 rubeltőlOlaszország

10 Kapous Professional Life színes barna sampon


A besorolás 10. sorában a Kapous márka népszerű barnás samponja, amely megfizethető professzionális sorozatokat kínál.

Ezzel a színezett samponnal korrigálhatja a korábban színezett vagy leégett haj árnyékát. Ez is segít elrejteni az ősz hajat, vagy gazdagabbá és mélyebbé teszi természetes hajszínét..

Mivel a termék a perzisztens festékekkel ellentétben nem tartalmaz oxidálószert és ammóniát, és a festékek nem hatolnak be mélyen a hajba, csak beborítják, ezért egy ilyen termék kiváló alternatíva lesz a festés közötti idő meghosszabbítására, ezáltal fenntartva a haj egészségét.

A termék tökéletesen tisztítja a hajat; hogy mosás közben tonizáló hatást érjen el, hagyja néhány percig. Minél tovább marad a sampon a hajon, annál világosabb és telítettebb árnyalatot kap..

Ez a színezett sampon a barna árnyalat mellett vörös, réz, homok, "sötét padlizsán", lila színben is megjelenik.

 • Észrevehető barna, egyenletes árnyalatot ad a hajnak.
 • Kényelmes a használata.
 • Elfogadható ár.
 • Fenntartja a haj színét a festékek között.
 • Gazdaságos fogyasztás.
 • Szárítja a hajat.
 • A szín gyorsan kimosódik.

9 Lakme Teknia Ultra Clair tonizáló fehérített, természetes szőke és ősz hajra


A 9. helyen a spanyol Lakme márka meglehetősen drága samponja található.

Ezt az eszközt nem lehet a költségvetésnek tulajdonítani, mivel átlagosan 400 rubelért csak 100 ml terméket kap. De a világos haj sárga árnyalatainak semlegesítésére gyakorolt ​​hatása alapvetően különbözik azoktól, amelyek összetételükben kék-ibolya pigmenteket tartalmaznak..

Itt a hatás nemcsak pigmentekkel érhető el, hanem a természetes gyöngyház kivonatnak is köszönhetően, amely semlegesíti a sárgaságot és nem hagy lila árnyalatot. A benne lévő aminosav-komplex emellett gondozza a hajat, mélyen behatolva a hajba. A B5-vitamin pedig puhítja, hidratálja és védi a hajat. Ennek eredményeként, ha ezt a terméket használja, a haja tiszta, gyönyörű, gyöngyházfényű és fényes lesz..

 • Hatékonyan távolítja el a sárga pigmenteket, és gyöngyházfényű hangot ad nekik.
 • Jól habzik.
 • Kellemes aromájú.
 • Fényt ad a hajnak.
 • A tonizáló hatás sokáig kitart.
 • Nem szárítja a hajat, mint más tonizáló samponok.
 • A sötét hajnak hamu árnyalatot ad, megszünteti a vörös hajúakat.
 • Magas ár.
 • Nem mindig eladó.

8 OLLIN Professional Intense Profi Color barna hajra


A 8. helyen a "barna árnyalatok" kategóriájú sampon található, amely a hasonló termékek piacán nem annyira képviselteti magát.

Ezt a terméket a barna árnyalatú színes haj számára készítették, segítségével könnyedén és gyorsan frissítheti a színt otthon, visszahozva a fényességet, simaságot és ragyogást..

Nagyszerű a szín megtartásához festés után. Ha a sampon használata után azonos sorozatú balzsamot használ, akkor gyönyörű gazdag árnyalattal együtt aktív hidratálást, táplálkozást és haj helyreállítást kap. Bár maga a termék tartalmaz elegendő összetevőt, például D-panthenolt és búzaproteint, amelyek az alakformálás és a tisztítás mellett gondoskodnak a hajról.

A sampont csaknem ugyanúgy használják, mint a szokásos tisztítást, azzal a különbséggel, hogy az alkalmazás után néhány percig tartsa a haján. Ezzel a haj valóban élénk fényt és még gazdagabb színt kap..

 • Enyhén színezi a hajat barna árnyalatban, így a festés után felfrissítheti a színt, ha kimosni kezd.
 • Segít hosszabb ideig fenntartani a haj színét a festés után.
 • Nem rontja el a hajat.
 • Alacsony ár.
 • Kényelmes adagoló.
 • Kellemes illata van.
 • Kicsit szárítja a hajat.
 • Egyéni reakciók lehetségesek a fejbőr viszketése és a korpásodás megjelenése formájában.

7 L'Oreal Professionnel Expert Silver

A 7. helyen található a sampon a L'ORÉAL márka professzionális sorozatából, amely kiváló minőségéről ismert, az ár, illetve nem lesz kicsi.

A sárgaság semlegesítésére szolgáló színezett samponok közül ez kiemelkedik abban, hogy ősz hajra tervezték. Aminosavakat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az ősz haj sárgulását, a lila mikropigmentek pedig semlegesítik a már megjelent sárga árnyalatot..

A Gloss Protect System formula hatékonyan tisztítja a hajat, visszaállítva az egészséges fényt, puhaságot és rugalmasságot. Az összetételben található vitaminok és ásványi anyagok táplálják a hajat, helyreállítják a fejbőr hidrobalanságát, míg a fehérjék és a ceramidok megvédik a töréstől.

Annak ellenére, hogy a gyártó leírásai szerint ezt az eszközt szürke hajra szánják, kiválóan alkalmazható világos, fehérített és kiemelt hajra is, amit több pozitív vélemény is bizonyít..

 • Rendszeres használata megakadályozza a sárga haj megjelenését.
 • Gazdaságos fogyasztás.
 • Egyenletes eloszlás foltok nélkül.
 • Nincs csípős szaga.
 • Jól tisztítja a hajat, nem szükséges további sampont alkalmazni.
 • A pigment nem harap be a kéz bőrébe.
 • Magas ár.
 • Szárítja a hajat balzsam nélkül.

6 Revlon Professional PRO YOU fehér haj


A 6. helyen egy kifejezetten szőke haj számára kifejlesztett termék, a Revlon márkanév Spanyolországban készült.

Ez a sampon nem csak a világos és a fehérített hajra vonatkozik, hanem az ősz hajra is használható. Gyengéden eltávolítja a szennyeződéseket a hajból, a haj felülete sima lesz és természetes ragyogás jelenik meg. Ez a sampon korrigálja az árnyalatot, tiszta, hamvas, egyenletes színt ad a hajnak a kompozícióban található speciális tonizáló pigment segítségével. Ugyanakkor a fejlesztők figyelembe vették a világos haj speciális igényeit az ápolás során, a termék táplálékot és nedvességet biztosít a fürtöknek.

A termék rendszeres használata hidratálja, kezelhetővé, élénkebbé és fényesebbé teszi a hajat..

Az eredmény eléréséhez elegendő sampont nedves hajra kenni, habosítani, a teljes hosszában elosztani és öblíteni..

 • Megszünteti a sárga pigmentet a szőke hajon.
 • Nem ad lila árnyalatot.
 • Jól habzik.
 • Gazdaságosan fogyasztva.
 • Kellemes aroma.
 • A haj fényét, rugalmasságát és puhaságát adja.
 • Kényelmes konzisztencia.
 • Kicsit szárítja a hajat.

5 ESTEL Curex Color Intense A sárga szín tiszta semlegesítése


Az 5. helyen található az Estel olcsó samponja szőke hajra.

Hatékonyan távolítja el a sárga pigmentet a hajból, és fokozza az ezüstös tónusokat. Alkalmas könnyű, fehérített és kiemelt hajra. A termékben található kék és lila pigmenteknek köszönhetően a hajad az első alkalmazáskor gyönyörű, tiszta, hűvös szőke árnyalatot nyer..

A formulában található B5-vitamin segít megerősíteni a hajat, és simábbá és selymesebbé teszi őket. Ez a sampon a tonizálás mellett tökéletesen megtisztítja a hajat, meglehetősen körültekintően teszi, annak ellenére, hogy az összetételben szereplő agresszív SLES-ek vannak, mivel ezen kívül vannak enyhe felületaktív anyagok is.

 • Gyorsan színezi a hajat ezüstös árnyalatban.
 • Az árnyék tartós.
 • Alacsony ár.
 • A sok kiskereskedelemben bemutatott vásárlással nincsenek problémák.
 • Gazdaságos fogyasztás, jó habzás.
 • Szép, nem feltűnő illat.
 • Erősen szárítja a hajat.
 • A szín gazdagabb lehet, mint szeretnénk, és nehéz lemosni.
 • Mosáskor színező pigmenteket fogyasztanak a kezek bőrébe.

4 Indola Blond Addict InstaCool


A 4. helyen található szőke haj sampon a német Indola márkától.

A haj kíméletes tisztításán kívül ez a sampon kiküszöböli azt a sárga árnyalatot, amely gyakran megjelenik a világítás után. Ezzel garantáltan egyenletes, tiszta, hűvös színt kap, mivel a samponban lévő samponért három kék-ibolya színű pigment felel. Ezért gyorsan és hatékonyan segíti a kívánt eredmény elérését. Ez a termék az árnyék tisztításán és korrigálásán túlmenően táplálja és ápolja a hajat, a készítmény marullaolajat tartalmaz, amely magas hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Ennek a színezett samponnak a használata szinte megegyezik a klasszikus tisztító samponnal, azzal a különbséggel, hogy néhány percig a hajon kell tartani.

A márka ugyanolyan jellemzőkkel rendelkező terméket is kínál, de a PinkRose árnyalatban, amely rózsaszín tónust ad a szőke hajnak..

 • Gyönyörű szürke tónust ad a hajnak kék és lila árnyalatok nélkül.
 • Fényt ad a hajnak.
 • Kellemes aromájú.
 • Kicsit szárítja a hajat.

3 Concept Blond Explosion sárgásgátló hatás a világos árnyalatokhoz


A harmadik helyen az egyik legolcsóbb lehetőség van a szőke haj sárgaságának semlegesítésére a Concept márkától.

Alakformáló hatásának köszönhetően ez a sampon gyönyörű ezüstös árnyalatot ad a szőke hajnak és semlegesíti a sárgaságot. A termék rendszeres használata megakadályozza a sárgaság kialakulását. A termék képlete, amely a kókuszfa gyümölcséből nyert enyhe felületaktív anyagokat és kondicionáló adalékokat tartalmaz, lehetővé teszi az egészséges haj fenntartását, puhává és selymessé teszi..

A kompozícióban található UV-szűrő fontos lesz a haj védelmére a káros tényezőktől..

Ez a sampon kiválóan alkalmas az ősz hajra is. Csak egy árnyalatú "ezüstszőke" színben jelenik meg, de az ebben a sorozatban található árnyalatos balzsam "sarkvidéki szőke" árnyalatokban található, azonos hamvas árnyalattal és "gyöngyszőke" színnel, amely enyhén rózsaszínű színt ad.

 • Eltávolítja a sárga árnyalatot a hajtól.
 • Alacsony ár.
 • Gazdasági ellátás.
 • Gyors és tartós eredmény.
 • Szárítja a hajat további gondozás nélkül.
 • Rosszul habzik.
 • Kényelmetlen adagoló.
 • A haj lila lehet.

2 Mátrix Teljes eredmények Szín Megszállott sárgaréz Ki


A második helyen egy másik Matrix sampon áll, amely semlegesíti a szőke haj sárgaságát.

Ezt a terméket a világos, fehérített, csíkos vagy ősz haj színének korrigálására tervezték. A készítményben található pigmentnek köszönhetően, amely képes mélyen behatolni a hajba, a termék semlegesíti a nem kívánt meleg árnyalatokat. Ennek eredményeként a haj hideg, hamu tónust kap. Ennek eléréséhez időnként kumulatív hatásra van szükség, fenntartásához pedig ajánlatos ezt a terméket felváltani egy szokásos tisztító samponnal..

Mivel a fehérített haj különös figyelmet igényel, a termékek sorában talál egy balzsamot, amely táplálja, és nem hagyja be a krémet a haj simításához, puhításához és védelméhez. Ezek a további termékek segíthetnek megakadályozni a hajszárazságot mosás után..

 • Gyönyörű, hűvös árnyalatot ad a hajnak kék és szürke szín nélkül.
 • Könnyen kezelhető.
 • Nem foltozza meg a kezét.
 • Gazdaságos fogyasztás.
 • Gyengén eltávolítja a sárgaságot.
 • A hatás elérése érdekében hosszabb ideig kell tartania a hajat.
 • Szárítja a hajat.

1 BC Bonacure Micellar pH 4,5 Színes fagyasztott ezüst


Első helyen áll a Schwarzkopf Professional márkájú sampon, amely minőségileg különbözik más tonizáló szerektől.

Erre a samponra lesz szükség, akinek haja hideg tónusú, kiemelt vagy szürke színű, az ibolyaszínű pigmenteknek köszönhetően semlegesíti a nem kívánt sárgaságot. Jellemzője a pH-érték 4,5, aminek köszönhetően egy ilyen termék nemcsak simábbá teszi a haj felületét, hanem biztosítja a tonizáló részecskék behatolását a hajmátrixba.

Ez lehetővé teszi az intenzívebb korrekció elérését és az elért eredmény meghosszabbítását, ezáltal növelve az állandó festékkel történő festés közötti időt. Ez a termék a tonizálással együtt gyengéden és hatékonyan tisztítja a hajat, ami különösen szükséges a festéstől sérült hajra. A kompozícióban található keratin és olajok emellett erősítik és helyreállítják a haj szerkezetét.

Heti 1-2 alkalommal ajánlott használni, felváltva egy szokásos lemosóval. És egy ilyen sémával nemes, egyenletes, tiszta, hideg árnyékot kap..

 • Hatékonyan kiküszöböli a sárgaságot.
 • Finoman tisztítja a hajat, különös gonddal.
 • Hűvös árnyalat fenntartásához elegendő hetente egyszer használni.
 • Jól habzik.
 • Kellemes illat, de egyesek szerint durva.
 • Gazdaságos fogyasztás.
 • Nincs szivattyúadagoló;
 • Kicsit foltozhatja a kezét.

Melyik árnyalatú sampont érdemes jobban megvásárolni

A samponok alakformálásának kényelme ellenére nem pótolhatják a festést ellenálló festékkel. De velük kissé beállíthatja a színt, vagy meghosszabbíthatja a foltok közötti időt..

Egy ilyen eszköz kiválasztásakor nem olyan nehéz meghatározni az árnyékot, mivel a tartomány nem olyan nagy. A barna pigmentű sampon segítségével a barnák képesek lesznek frissíteni a haj színét, egyenletesebbé és telítettebbé tenni. A szőkéknek kék-ibolya pigmentre lesz szükségük a sárgaság semlegesítéséhez, amely tiszta hamu színt kölcsönöz a hajnak. De a szőke fürtök tulajdonosai megengedhetik maguknak, hogy élénkebb árnyalattal, például rózsaszínű képet próbálkozzanak, az ilyen termékek egyes márkák soraiban is szerepelnek.

A kép ilyen eszközzel történő megváltoztatásának előnye az lesz, hogy az eredmény nem tart sokáig, és nem kívánt szín esetén gyorsan kijavíthatja a helyzetet. Míg a tonizáló hatás fennmaradása érdekében a szokásos tisztító sampon helyett elég folyamatosan vagy rendszeres időközönként egyszerűen mosni a haját.

Ha különbségeket keres az azonos árnyalatú termékek között, akkor főleg csak a gondozó tulajdonságokban lesz. De a haj megerősítésének, hidratálásának és helyreállításának feladata jól megoldható a balzsam további használatával. Akkor a hajadnak egy gyönyörű árnyalattal együtt mindig szép és ápolt megjelenésű lesz. Élvezze a vásárlást!

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Fektessen egy joggal. Milyen ecsetelésre van szükséged?

Mi a hajmosás?Ez egy kerek ecset különböző stílusok létrehozásához. Sima, egyenes haj, romantikusan hullámosodott végek, egy hercegnő lágy hullámai, egy hollywoodi díva fürtjei - hajszárítóval ellátott duettben a csodakefével bármire képes.

Hajmaszk narancsolajjal - előnyök és receptek

Aromája élénkít és helyreáll, csodálatos összetétele meghosszabbítja a fiatalságot és megőrzi a szépséget. A narancssárga hajolaj az egyik első szépségápolási termék volt hazájában, Kínában.