Legfontosabb / Felépülés

Paranit Spray - használati utasítás

Felépülés

Az utasítást az FGUN Rospotrebnadzor Fertőtlenítő Kutatóintézete és az FGUP VNIIKhSZR PESTICID tesztközpontja dolgozta ki.

Szerzők: A.I. Frolov, T. 3. Rysina, G. V. Golovkin

1. Általános információk

 1. A "Paranit ® Spray" pediculicid szer tiszta, színtelen vagy sárga, szagtalan olajos folyadék, használatra kész, amely 4,0% dimetikonot és 96,0% ásványi olajat (Isopar) tartalmaz hatóanyagként.
 2. A termék nagyon hatékony a felnőttek és a tetvek lárvái ellen, ha 15 percig érintkeznek a termékkel.
 3. A GOST 12.1.007-76 veszélyességi osztály szerinti termék az alacsony veszélyességű vegyületek 4. osztályába tartozik, ha a gyomorba adják és a bőrön alkalmazzák. Az ajánlott használati módban nincs szenzibilizáló, helyi irritáló és bőrt reszorpciós hatása.
  MPC a polioxi-dimetil-szililén (dimetikon) munkaterületének levegőjében - 10 mg / m 3.
 4. A terméket külső használatra szánják a felnőttek és a 3 évesnél idősebb gyermekek fejtetvjeinek és nitjeinek elpusztítására az orvosi fertőtlenítés gyakorlatában és a lakosság mindennapi életében.
 5. Normál csomagolás: 100 ml-es műanyag palackok, mechanikus permetezéssel, kiegészítve tetű és fésűs fésűvel.

2. Az alkalmazás módja

 1. Mielőtt a terméket erős fényben alkalmazná, ellenőrizze, hogy a család minden tagján vannak-e tetvek és gödrök, különösen a fej occipitalis-temporális régiójában. Minden tetűvel rendelkező családtagot ugyanazon a napon kell kezelni.
  A Paranit ® Spray palackját a hajatól kb. 10 cm távolságra tartva szórja a száraz haj teljes felületére, amíg teljesen nedves lesz, alaposan dörzsölje be a terméket a hajgyökerekbe. A hosszú és különösen vastag hajat szálon kell kezelni. 15 perc elteltével mossa meg a haját meleg vízzel szappannal vagy samponnal.
  Ezután fésülje át a hajat a készletben található speciális fésűvel az elhalt tetvek és tojások eltávolításához.
  Tisztítsa meg a fésűt, miután az egyes szálakat pamutpárnákkal vagy pamutgolyókkal fésülte át.
  Szükség esetén ismételje meg a kezelést 7-10 nap után.
  A fejtetvek a külső környezetben 24 órán keresztül életképesek. Ezért az újbóli fertőzés megelőzése érdekében törölközőket, ágyneműt, ruhákat kell meleg vízben lemosni, ecseteket, fésűket, hajtűket és egyéb tárgyakat mosni, amelyeket a családtagok a feldolgozás előtt használtak..
 2. A "Paranit ® Spray" fogyasztási aránya: egy üveg termék legfeljebb 4 kezelésre használható, a rovarok általi fertőzés mértékétől, a haj hosszától és vastagságától függően..

3. Óvintézkedések

 1. A terméket szigorúan alkalmazza az utasításoknak megfelelően.
 2. Nem ajánlott három évesnél fiatalabb gyermekek, terhes és szoptató nők, valamint emberek, valamint a fejbőr különféle betegségei és a vegyszerekre fokozottan érzékeny emberek kezelése..
 3. Annak elkerülése érdekében, hogy a szem és az orrgarat nyálkahártyájára kerüljön a spray, a haj kezelése előtt pamut kötést kell kötni a fej (a haj alatt) köré..
 4. Kontaktlencsék használata esetén ajánlatos eltávolítani őket a termék használata előtt.
 5. A termékkel végzett munka során gumikesztyűvel védje a kezek bőrét.
 6. Tartsa be a személyes higiénia szabályait: munka közben ne igyon, dohányozzon és ne egyen. A munka befejezése után mosson kezet.
 7. A terméket száraz helyen, gyermekektől elzárva, 0 ° C és + 25 ° C közötti hőmérsékleten, ételtől elkülönítve tárolja..

4. Elsősegélynyújtás.

 1. Kerülje a száj, az orr és a szem nyálkahártyájával való érintkezést..
 2. A bőrrel és a nyálkahártyákkal (szem és orr) való érintkezés esetén alaposan öblítse le meleg vízzel.
 3. Ha szembe kerül, öblítse le bő vízzel vagy 2% -os szódabikarbónás oldattal. A szem nyálkahártyájának irritációja esetén csepegtessen 20% vagy 30% nátrium-szulfacil oldatot, fájdalom esetén - 2% novokain oldat.
 4. Ha a felső légutak irritációjának jelei jelentkeznek, vigye el az áldozatot a munkából, vigye friss levegőre, öblítse le az orrgaratot és a szájat 2% -os szódabikarbónás oldattal.
 5. Ha viszketést, irritáció jeleit vagy bőrkiütését tapasztalja, azonnal mossa le. Ha szükséges, forduljon orvoshoz..

5. Tárolási és szállítási feltételek, környezetvédelem.

 1. Gyúlékony! A terméket száraz, zárt raktárban, 0 ° C és + 25 ° C közötti hőmérsékleten, nyílt tűztől, hő- és napfényforrásoktól elkülönítve, ételtől elzárva, gyermekektől elzárva tárolhatja..
  Felhasználhatósági időtartam - 3 év.
 2. A jármű szállítása minden szállítóeszközzel megengedett, az egyes szállítási módokra érvényes szállítási szabályoknak megfelelően, garantálva a jármű és a csomagolás biztonságát..
 3. Vészhelyzetben, ha a szer szivárog, töltse fel szorbens anyaggal (homok, föld, szilikagél), majd gyűjtse össze egy edénybe a későbbi megsemmisítéshez. Mossa le a szennyezett területet szappanos és szódás oldattal (50 g szódabikarbóna és 20 g mosószappan / 1 liter víz). Tisztításkor használjon egyéni védőfelszerelést: védőruházat: (pongyola, kötény, kendő, cipő); védje a kéz bőrét gumikesztyűvel.
 4. Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne engedje, hogy a hígítatlan termék szennyvízbe / felszíni vagy talajvízbe és csatornába kerüljön.

Paranit

Fogalmazás

A Paranit összetétele a farmakológiai formától függ:

 • A Paranit sampon 69% fehér ásványi olajat (Clearol), 30% habosítószert és a parfümkészítményt alkotó anyagok körülbelül 1% -át tartalmazza..
 • A Paranit Sensitiv az Oxyfthyrin komplexből áll (4% -os dimetikon oldat és annak hatását fokozó anyagok)..
 • A Paranit spray 4% dimetikon oldatot és 96% Isopar (ásványi olaj) tartalmaz.
 • A Paranit testápoló összetétele megegyezik a spray-vel.
 • A Paranit spray-taszító összetétele megegyezik a samponnal.

Kiadási forma

Többféle farmakológiai formában kapható:

 • Sampon. Átlátszó, színtelen vagy sárgás folyadék, gyenge illatszaggal jellemezve. 200 ml-es palackokban kerül forgalomba.
 • Paranit Sensitive. Fehér folyadék enyhe specifikus aromával. Csomagonként 150 ml-es palackokban értékesítve, az üvegen kívül fésű és utasítások.
 • Permet. Átlátszó, színtelen vagy sárgás olajos folyadék, szagtalan. 100 ml-es műanyag palackokba töltjük, amelyek mechanikus permetezőgépekkel vannak felszerelve. A doboznak tartalmaznia kell nits és tetű fésűt is.
 • Testápoló. Átlátszó, színtelen vagy sárga folyadék, olajos állagú, különleges szag nélkül. 100 ml-es palackokban kerül forgalomba.
 • Visszataszító. Átlátszó sárgás folyadék. 100 ml-es spray palackokba töltve.

farmakológiai hatás

A Paranit a fejtetvek kezelésére, valamint a fejtetvek és a felnőttek fertőzésének megelőzésére szolgál.

Farmakodinamika és farmakokinetika

Farmakodinamika

A Paranitát alkotó alapok az alacsony veszélyességű anyagok 4. osztályába tartoznak. Az utasításokban ajánlottaknak megfelelő adagokban általában nem figyelhető meg szenzibilizáló, helyi irritáló és bőr reszorpciós hatás.

A paraziták elpusztításához általában elegendő a terméknek a hajjal való hosszan tartó érintkezése. Néha szükség lehet újbóli kezelésre néhány hét múlva.

Farmakokinetika

Csak a helyi alkalmazást mutatják be, így a test egészére nézve nem volt klinikailag jelentős hatás.

Felhasználási indikációk

Gyógyászati ​​célokra használják, ha tetveket, gubacsokat, felnőtteket találtak.

A fertőzés megelőzésére egy riasztó használható, ha az illető valószínűleg szoros kapcsolatban áll egy potenciális paraziták forrásával.

Ellenjavallatok

A Paranit ilyen esetekben nem használható:

 • a termék részét képező valamely alkotóelem egyéni intoleranciája;
 • kisgyermekek életkora - legfeljebb 1 év a Paranit Sensitiv esetében, legfeljebb 3 év sampon, spray, krém, taszító;
 • terhesség és szoptatás (a Paranit Sensitiv kivételével).

Mellékhatások

A mellékhatások ritkák. Helyi reakciók lehetségesek: égés, viszketés, a bőrirritáció jelei, kiütés.

Ilyen tünetek jelentkezésekor a terméket azonnal le kell mosni. Ha szükséges, menjen kórházba.

Használati utasítás (módszer és adagolás)

Paranit sampon, használati utasítás

Javaslatok a termék használatához:

 • Ellenőrizze, hogy a lakásban lakókon vannak-e tetvek és gödrök. Ezt akkor kell megtenni, amikor a haj száraz, külön-külön megnézve az egyes szakaszokat. Ez egy samponnal együtt értékesített fésűt használ. Különös figyelmet kell fordítani a fül mögötti és a fej hátsó részének helyére..
 • Sampont alkalmazzon a száraz hajra, és ossza el a haj és a fejbőr teljes hosszán, jól masszírozza.
 • Hagyja hatni 10 percig.
 • Tegyen vizet és habozzon a kezével..
 • Alaposan öblítse le a hajat és a fejbőrt.
 • Távolítsa el a parazitákat a nedves hajról a sampon dobozában lévő speciális fésűvel. Ehhez ossza szét a haját, és gondosan ellenőrizze mindegyiket. Minden fésű után tisztítsa meg a fésűt.
 • Egy hét múlva dolgozzon újra.
 • Pusztítson el minden tetvet, amely a házban lehet: mossa meg a fertőzött személy által használt összes ruhát és ágyneműt forró vízben, mosson fésűket és fésűket, porszívózza fel a házat és az autót az újrafertőzés elkerülése érdekében.

Spray Paranit, használati utasítás

 • Ellenőrizze, hogy az egész családban vannak-e tetvek.
 • Permetezzünk a haj teljes hosszában 10 cm távolságból, ha a haj hosszú vagy vastag, válasszuk szálakra, majd kezeljük mindegyiket. Ennek eredményeként minden hajat teljesen hidratálni kell..
 • Hagyja a terméket hajon 15 percig.
 • Mossa meg a haját meleg vízzel, samponnal vagy szappannal.
 • Speciális ecsettel ecsetelje a hajat az elhalt tetvek eltávolítására, amelyeket spray-vel kell értékesíteni.
 • Ha szükséges, ismételje meg a kezelést 1-1,5 hét után.

Paranit Sensitiv, használati utasítás

A termék helyes alkalmazása több szakaszból áll:

 • Gondosan ellenőrizze az összes családtagot, hogy nincs-e benne tetű és góc. Ehhez egy speciális fésűt használnak, amelyet egy üveg Paranit Sensitiv-rel együtt adnak el. Ha a tetvek több embernél megtalálhatók, azokat egy nap alatt kell kezelni..
 • Alaposan rázza fel az üveget.
 • A száraz hajra nedves legyen. A terméket egyenletesen ossza el a teljes hosszon.
 • Hagyja a gyógyszert 8 órán át. Nem kell kalapot használni. Fedje le a párnát egy törülközővel annak védelme érdekében.
 • Szükség esetén a kezelést egy hét múlva meg lehet ismételni..

Paranit testápoló, alkalmazási utasítás

Használat előtt alaposan rázza fel az üveget. További alkalmazás hasonló a spray használatára vonatkozó ajánlásokhoz.

Paranit riasztó, használati utasítás

A terméket tiszta, száraz hajra alkalmazzák 20 cm távolságból, hozzávetőlegesen 20-25 permet szükséges. Ezt követően a hajnak hajszárító használata nélkül meg kell száradnia..

Ismételje meg a termék naponta vagy minden hajmosás után.

Túladagolás

Túl hosszú expozíció esetén a fejbőr vagy a nyálkahártya vagy a finomabb bőr érintkezése irritációt, égést, viszketést jelenhet meg.

A kellemetlen tünetek kiküszöbölése érdekében azonnal le kell mosnia a gyógyszert. A fájdalom enyhítése érdekében elkészítheti a novokain 2% -os oldatát. Ha a bőr vagy a nyálkahártya súlyos károsodása továbbra is fennáll, speciális orvosi segítséget kell kérnie..

Kölcsönhatás

Értékesítési feltételek

Tárolási feltételek

0-25 ° C hőmérsékleten, sötét, száraz helyen, gyermekektől elzárva, ételtől elkülönítve. Nem szabad hagyni, hogy a Paranit nagyon felmelegedjen.

Szavatossági idő

Különleges utasítások

A Paranit használatakor emlékeznie kell a következő ajánlásokra:

 • Nagyon óvatosnak kell lennie a bőrreakciókkal szemben bőrbetegségek, magas vegyi érzékenység és allergiás reakcióra való hajlam esetén.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a termék a szem, az orr és az arc bőrének nyálkahártyájára kerüljön, a fej kezelése előtt kötést kell a haj alá tenni..
 • A kezelést végző személy kezét gumikesztyűvel kell védeni. Az eljárás után a kezeket alaposan meg kell mosni.
 • A hajkezelés során nem szabad enni, inni és dohányozni.
 • A bőr vagy a nyálkahártya irritációjának legkisebb jele esetén azonnal mossa le.
 • Csak külső használat megengedett.
 • Ha egy személy kontaktlencsét használ, akkor a lencséket el kell távolítani a pediculicid szer alkalmazása előtt..

Gyerekeknek

A Paranit Sensitiv használata engedélyezett 1 évesnél fiatalabb gyermekek kezelésére.

A sampont, testápolót, spray-t és riasztót csak 3 évesnél idősebb gyermekek számára alkalmazzák.

Terhesség és szoptatás alatt

A Paranit Sensitiv használata megengedett.

Analógok

A Paranit analógjai a következők:

 • Pedikulen Ultra;
 • Nashitrno-ánizs cseppek;
 • Oxiftirin.

Vélemények

Vélemények a Paranit samponról

A sampon a legtöbb esetben hatékony, de gyakran szükség van újbóli kezelésre. A fejbőr általában jól tolerálja. A hiányosságok között meglehetősen magas költséget neveznek.

Vélemények a Paranit Sensitive-ről

A gyógyszer hatékony, de nem minden esetben feltétlenül. Könnyen lemosható. Szinte soha nem okoz bőrirritációt.

Vélemények a spray-ről a gyermekek számára

A termék a legtöbb esetben hatékony, elég biztonságos (nem okoz allergiás reakciókat), de nagyon nehéz lemosni. Nem kívánatos 3 évig használni.

Paranita ár hol lehet vásárolni

A Paranit a legtöbb gyógyszertárban vásárolhatja meg.

A Paranita különféle farmakológiai formáinak költségei:

 • a permet ára Oroszországban 720-800 rubel, Ukrajnában - 600-800 UAH;
 • a sampon ára a tetvek és a nits számára 920-1020 rubel; 750-950 UAH;
 • lotion Paranit - 250-400 rubel; körülbelül 500 UAH;
 • Paranit Sensitiv jelentése - 1120-1250 rubel; körülbelül 1300 UAH;
 • taszító - körülbelül 600 rubel; körülbelül 750 UAH.

Spray Paranit tetvekből és nits-ből: utasítások és vélemények

A Paranit spray jellegzetes tulajdonsága, hogy kettős hatást gyakorol a kórokozókra. A permet elfojtja és kiszárítja a tetveket mind a kifejlett, mind a lárva vagy a tojás szakaszában. Ennek köszönhetően még egyetlen alkalmazás esetén is magas a hatékonyság..

Ez a gyógyszer nem tartalmaz neurotoxikus inszekticideket, ezért a rovarok nem fejtenek ki rezisztenciát a permetet alkotó anyagokkal szemben, és nincs veszély az emberi egészségre. Ennek köszönhető, hogy a gyógyszer hatása ismételt alkalmazás esetén is stabilan magas és biztonságos marad..

Számos tanulmány eredménye többször is bizonyította a tetvekből és a nitsből származó Paranit spray használatának hatékonyságát. Magával a termékkel együtt a gyógyszer minden csomagjának tartalmaznia kell a részletes használati utasítást és a termék használatára vonatkozó ajánlásokat.

A Spray Paranit csak gyógyszertárban vásárolható meg, költsége Oroszországban körülbelül 750 rubel.

 1. A permet összetétele és működési elve
 2. A Paranit spray használatára vonatkozó utasítások
 3. Hogyan kell lemosni a Paranit spray-t?
 4. Ellenjavallatok és mellékhatások
 5. Elővigyázatossági intézkedések
 6. Vásárlói vélemények a tetvekből származó Paranit spray-ről

A permet összetétele és működési elve

A gyógyszer tiszta, színtelen vagy sárgás, szagtalan, olajos folyadék formájában kapható. A spray a gyógyszer használatra kész formája.

A Paranit spray fő hatóanyagai a dimetikon és az izopár (ásványi olaj).

Ezeknek a hatóanyagoknak a gyógyszer kémiai összetételében való erőteljes kombinációja miatt a rovarok légzőrendszerének működésének kifejezett elnyomása figyelhető meg, ami 15 percen belül tömeges halálukhoz vezet a fulladás következtében. Az a képesség, hogy a felsorolt ​​összetevők sűrű filmmel borítják be a parazita testét, lehetetlenné teszi a nedvesség felszívását. Így ennek a gyógyszernek átfogó hatásmechanizmusa van a tetvek különféle életformáin. Ezzel összefüggésben a szer egyszeri felhasználása után a pedikulózis teljes gyógyítása lehetséges.

A Paranit spray használatára vonatkozó utasítások

A terméket külső gyógyszerként használják azzal a céllal, hogy hatékonyan leküzdjék a fejtetveket és a nitset felnőtteknél és gyermekeknél, 3 éves kortól kezdve, az egészségügyi dolgozók vagy a lakosság általi fertőtlenítés céljából mindennapi életben, egyéni és tömeges megelőzés céljából, mind egyedülálló, mind pedig egyénileg. gyakori esetekben.

A termék használata előtt elegendő megvilágítás mellett gondosan ellenőrizni kell az összes érintkező vagy fertőzött személyt a különböző paraziták jelenlétére nézve. Különösen gondosan meg kell vizsgálnia a fej hátsó részét és a templomokat, ahol gyakran észlelik a paraziták kifejezett felhalmozódását. Azokat a személyeket, akiknél tetvek vagy éretlen formájuk van, egy napig kell kezelni a gyógyszerrel.

A gyógyszert tartalmazó üveget a fejbőrtől tíz centiméter távolságban kell tartani, csak száraz hajra kell permetezni, amíg azok teljesen meg nem nedvesednek, ugyanakkor alaposan dörzsölje a terméket a hajgyökér területére. Hosszú és vastag haj esetén a szálakra osztott alkalmazást jelzik. Tizenöt perces expozíciós idő letelte után a gyógyszert jól le kell mosni.

Ezt követően a kezelt hajat egy speciális hajfésűvel fésüljük ki, amely a csomagolásban található, az elhalt paraziták eltávolítása érdekében. Minden egyes következő köteg fésülése előtt a fésűt alaposan meg kell tisztítani pamutpárnákkal vagy golyókkal.

A betegség megismétlődése esetén a kezelési eljárást egy-másfél hét elteltével újra el kell végezni..

Tekintettel a parazita életciklusának sajátosságaira (a tetű 24 órán keresztül a gazda testén kívül él), a beteg minden dolgát, beleértve az ágyneműt is, meleg vízben kell mosni.

A gyártó adatai szerint egy palack gyógyszer átlagosan négy felhasználásra elegendő. A fogyasztás a parazitafertőzés mértékének súlyosságától, a haj sűrűségétől és hosszától függ.

Hogyan kell lemosni a Paranit spray-t?

A Paranit spray sok ásványi olajat tartalmaz, ezért néha nehéz lemosni. Szükség esetén a fej többször is mosható. A hajmosás megkönnyítése érdekében használhat egy speciálisan tervezett márkájú kondicionáló sampont. A Paranit jó eredményeket tartalmazó balzsam formájában napi hajápoló termékként szolgál, miután egy szokásos kozmetikai sampont használt..

Néha spray + samponkészletet értékesítenek a gyógyszertárban. De ha úgy dönt, hogy nem veszi meg, öblítse le többször a haját a szokásos samponnal, az nem segít azonnal.

Ellenjavallatok és mellékhatások

A gyártó nem javasolja termékeinek alkalmazását a fejtetvek kezelésére 3 év alatti gyermekeknél. Nem tanácsos ezt a gyógyszert használni terhes nők vagy szoptatás alatt tartó nők kezelésénél. Szigorúan tilos a gyógyszert olyan személyek számára használni, akik egyéni intoleranciában szenvednek a gyógyszer bármely összetevője iránt. A lehetséges nemkívánatos hatások előfordulásának megakadályozása érdekében szigorúan tilos a gyógyszert használni a gyártó által a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után..

Elővigyázatossági intézkedések

Annak megakadályozása érdekében, hogy a spray bejusson a testbe, ajánlott betartani a gyógyszer biztonságos használatára vonatkozó szabályokat:

 • A termék alkalmazásának eljárása védőkesztyűben történik;
 • Feltétlenül rendelkezzen kezelendő zsebkendővel vagy kötéssel a fején, hogy megvédje a szemmel, füllel, légzőrendszerrel vagy szájjal való érintkezéstől;
 • Mivel a termék könnyen meggyullad, használat közben tilos a dohányzás, ha nyílt láng közelében tartózkodunk;
 • A permet alkalmazása során tilos ételt és folyékony termékeket enni;
 • Az alkalmazás helyén viszketés vagy égés esetén azonnal mossa le a gyógyszert bőséges mennyiségű vízzel;
 • Izzadás, köhögés vagy tüsszentés esetén azonnal hagyja abba az alkalmazást, hagyja el a helyiséget, gondoskodjon megfelelő friss levegőellátásról, öblítse le a szájat 2% -os nátrium-hidrogén-karbonát-oldattal.

Vásárlói vélemények a tetvekből származó Paranit spray-ről

A spray-t fésűvel árusítják, könnyen felvihető, a hatás gyors - 15 perc elteltével a tetvek elpusztulnak, majd holtan fésülik ki őket, és ennyi. A spray valóban többe kerül, mint a sampon és a testápoló, de csak ő volt a gyógyszertárban. Nem kellett újra jelentkeznie.

Milyen nehéz lemosni! Nem vitatkozom, a hatás 100% -os, a tetveket kivették. De csak ötödször volt lehetséges lemosni. Mint csak nem próbáltam, és kátrányos szappan és sampon zsíros hajra.

Paranit Spray, külső használatra szánt spray, fésűvel kiegészítve, 100 ml, 1 db.

Utasítások a Paranit Spray-hez

Fogalmazás

Fogalmazás

Dimetikon - 4%, ásványi olaj (izopár) - 96%.

Leírás

Leírás

Átlátszó, színtelen vagy sárga, szagtalan olajos folyadék.

Paranit spray: javallatok

A fejtetvek megsemmisítése felnőtteknél és 3 éves kortól. Külső használatra.

Jellegzetes

Elpusztítja a tetveket és a nitset

HATÁS 15 perc múlva

klinikailag bizonyított

Permet

+ Speciális fésű

Könnyen kezelhető

Nincs rovarölő szer

Használat előtt gondosan olvassa el az utasításokat..

A fejtetvekről

A fejtetű egy kicsi (3-4 mm hosszú) szárny nélküli rovar. A tetűnek 3 pár lába van, amelyek segítségével mozog, és szilárdan a hajon van. A fejtetvek kizárólag a fejbőrben élnek, és vérrel táplálkoznak. A tetvek harapásakor nyálat fecskendeznek a sebbe, ami allergiás reakciót, irritációt és viszketést okozhat. A nőstény 2-3 hónapig él, és élete során 200 - 300 tojást rak le, amelyeket nitszeknek neveznek. A 7. napon a nitákból kikelnek a lárvák, amelyek további 10 nap múlva felnőtté válnak.

A tetvek és a gödrök jelenlétét szemrevételezéssel állapíthatja meg. A nits mozdulatlan, így könnyebben láthatók, mint a tetvek.

A Paranit spray-ről

A Paranit spray olyan vizsgálatokon ment keresztül, amelyek megerősítették hatékonyságát. A Paranit spray kettős hatású képlettel rendelkezik: elfojtja és dehidratálja a tetveket és a nitset. A Paranit spray nem tartalmaz rovarölő szereket, ezért a tetveknél nem alakul ki rezisztencia vele szemben.

Az alkalmazás módja és adagolása

Alkalmazási mód

1) Ellenőrizze, hogy vannak-e tetvek és gödrök

A termék erős fényben történő használata előtt ellenőrizze, hogy a család minden tagjánál vannak-e tetvek és gödrök, a készlethez mellékelt speciális fésű segítségével. Minden tetűvel rendelkező családtagot ugyanazon a napon kell kezelni.

- Jobb ellenőrizni a száraz hajat.

- Először fésülje meg a haját, majd szálanként ellenőrizze, hogy vannak-e tetvek és gödrök.

- Különösen gondosan vizsgálja meg a haj gyökereit a fej occipitalis-temporális régiójában.

- Minden egyes használat után alaposan mossa meg a fésűt az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

2) Vigye fel a Paranit spray-t

A Paranit spray palackját a hajatól körülbelül 10 cm-re tartva alaposan permetezze a száraz haj teljes felületére a gyökerektől a végéig, amíg azok teljesen meg nem nedvesednek, gondosan dörzsölje be a terméket a hajgyökerekbe. A hosszú és vastag hajat szálakban kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy a Paranit spray egyenletesen kerüljön a fejbőrre és a haj teljes hosszára. Hagyja a Paranit spray-t a haján 15 percig. Ez az idő elegendő a tetvek és a nits megölésére..

A Paranit spray fogyasztási aránya:

1 palack legfeljebb 4 alkalmazásra használható, a rovarfertőzés mértékétől, a haj hosszától és vastagságától függően.

3) Mossa meg a haját

15 perc után mossa meg a haját meleg vízzel, samponnal vagy szappannal. A sampon alkalmazása előtt nem kell vízzel nedvesíteni a haját. Mosás után ellenőrizze, hogy a Paranit spray-t leöblítik-e a hajról és a fejbőrről. Ha szükséges, samponozza újra a haját..

Ezután egy speciális fésűvel ecsetelje a nedves hajat az elhalt tetvek és gödrök eltávolítására, amely a Paranit spray készletében található..

 • Fésülje a nedves hajat egy speciális fésűvel.
 • Ossza szét a haját 4 részre: a homlokától a nyak tövéig és az egyik fülétől a másikig. Hosszú haj esetén rögzítse vagy fonja be az egyes szakaszokat.
 • Feldolgozza a kiválasztott szakaszokat egymás után. Ehhez ossza szét a részt külön kis szálakra, hogy a fejbőr jól látható legyen.
 • Fésülje át az egyes hajrészeket egy speciális fésűvel, kezdve a szálakat a lehető legközelebb a fejbőrhöz. Mindegyik részt mindig fésülje a gyökerektől a végéig.
 • Fésűvel távolítsa el a talált tetveket és gödröket.
 • Vigye minden ellenőrzött, tetvektől és gödröktől mentes hajszálat a nem ellenőrzött szálak másik oldalára.
 • Az újrafertőzés elkerülése érdekében tisztítsa meg a fésűt, miután az egyes szálakat pamutpárnákkal vagy pamutgolyókkal fésülte át.

5) Ha szükséges, ismételje meg a kezelést 7 nap után

A Paranit spray használata után 7 nappal ellenőrizze a száraz hajat, hogy ne legyenek tetvek és gödrök. Szükség esetén alkalmazza újra a Paranit spray-t.

Kártevők elleni védekezés

A tetvek 1-3 napig életben maradhatnak az ember testén kívül. Ezért az újbóli fertőzés megelőzése érdekében törölközőket, ágyneműt, ruhákat kell mosni + 60 ° C-nál nem alacsonyabb hőmérsékletű forró vízben, ecseteket, fésűket, hajtűket és egyéb tárgyakat, amelyeket a családtagok használnak feldolgozás előtt. A lakást és az autót alaposan fel kell porszívózni.

Különleges utasítások

jegyzet

Miután a tetvek és a gödrök megsemmisültek, fennáll annak a veszélye, hogy más emberek újrafertőződnek (például az iskolában). Ha ez megtörténik, javasoljuk a Paranit spray újbóli használatát. Ismételt használat esetén a Paranit spray hatékonysága ugyanolyan magas marad. Mivel a Paranit spray nem vegyi hatású, így a tetvek ismételt használat esetén sem fejtenek ki ellenállást a Paranit spray-vel szemben..

Elővigyázatossági intézkedések

Elővigyázatossági intézkedések

Csak külsőleg.

Annak elkerülése érdekében, hogy a szem és az orrgarat nyálkahártyájára kerüljön a spray, a haj kezelése előtt pamutkötést kell viselni a fej körül (a haj alatt). Ha véletlenül érintkezik a szem nyálkahártyájával és az orrgarattal, alaposan le kell öblíteni őket egy meleg vízárammal. Ha az irritáció továbbra is fennáll, forduljon orvoshoz. Kontaktlencsék használata esetén ajánlatos eltávolítani őket a termék használata előtt.

Nem ajánlott 3 évesnél fiatalabb gyermekek, terhes és szoptató nők, valamint a fejbőr különféle betegségei és a vegyszerekre fokozottan érzékeny emberek kezelése.

Medicine Paranit spray - használati utasítás

"Paranit" néven egész sor kábítószert és eszközt állítanak elő, amelyek segítik az embereket az egyik leggyakoribb parazita - a tetvek - elleni küzdelemben..

A legnépszerűbb és legelterjedtebb a permet formájában előállított termék, mivel már többször is megerősítette a magas fokú hatékonyságot, és sikerült a pozitív oldalon is bizonyítania..

 • Használati utasítás ↓
 • Javallatok vagy ellenjavallatok ↓
 • A gyógyszer hatékonysága és hatása ↓
 • Óvintézkedések és mellékhatások ↓
 • Alkalmazás terhesség, szoptatás és gyermekkor alatt ↓
 • Analógok ↓
 • Az árak rubelben a gyógyszerre és analógjaira ↓
 • Vélemények a gyógyszerről ↓

A "Paranit" spray a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Kívülről átlátszó, olajos szerkezetű folyadék, néha észrevehető sárgás árnyalatú lehet.
 2. Az illata szinte teljesen hiányzik.
 3. A palackot speciális spray-vel látták el, amely megkönnyíti a gyógyszer alkalmazásának és a vele való hajfeldolgozás folyamatát.
 4. A legtöbb esetben szettben kerül forgalomba, ugyanazon márka speciális fésűjével, amelynek használata növeli a spray hatékonyságát.
 5. A gyógyszer gyártója az Omega-Pharma belga nagyvállalat, amely a nemzetközi piacon működik, és a pozitív oldalon sikerült önmagát ajánlania. A termékeket a FÁK-országokban értékesítik a hivatalos kereskedői hálózaton keresztül.
 6. A permet fő összetevője egy dimetikonnak nevezett szilikon anyag. Káros hatással van a parazitákra, ugyanakkor teljesen biztonságos az ember számára, ha a szert az utasításoknak megfelelően és az utasításoknak megfelelően használják..
 7. Egy másik fontos összetevő az izopár, az ásványi olaj speciális típusa, amely nem befolyásolja a tetűket, szükséges a dimetikon feloldása, mivel a vizes vagy alkoholos oldatok nem tudnak ilyen hatást gyakorolni a szilikonra.
 8. A Paranit különféle termékei más típusú természetes olajokat is tartalmazhatnak, például ánizsból, mivel a különböző parazitákra gyakorolt ​​romboló hatása régóta ismert. Ebben az esetben egy ilyen adalékanyag fokozhatja a gyógyszer fő összetevőinek hatását..

Használati útmutató

A termék kizárólag a fej külső kezelésére szolgál.

A negatív következmények vagy a mellékhatások megjelenésének elkerülése érdekében javasoljuk, hogy tartsa be a következő utasításokat a használatához:

 1. Ellenőrizze a hajszálat, hogy nincsenek-e benne paraziták, ezt meg lehet tenni a fésű segítségével, amelyet a csomag tartalmaz. Minden családtagot ellenőriznek, mert ha valakiben tetvek is találhatók, akkor a kezelést ugyanazon a napon kell elvégezni..
 2. Az ellenőrzés során fésülni kell a hajat erős fény alatt, különös tekintettel a szálak mögötti helyekre, a gyökerek közelében lévő területekre, a fej hátsó részére, a halántékra és a fülek mögötti területre. Időnként a fésűt pamut törlővel meg kell törölni, és meg kell vizsgálni, maradnak-e rajta paraziták.
 3. A kezelést megelőzően a hajat előzetesen meg kell szárítani.
 4. A spray-t egyenletesen kell permetezni a fej teljes felületén, amíg a haj nedves nem lesz.
 5. Ha a haj jelentős hosszúságú vagy nagyobb sűrűségű, akkor minden egyes szálat meg kell dolgozni.
 6. Dörzsölje kezével a felhordott terméket a hajba, hogy gyorsítsa és javítsa a felszívódási folyamatot.
 7. Ne érintse meg a fejét körülbelül 15 percig, hogy a termék felszívódjon a hajába.
 8. Fésülje át újra a haját egy fémfogú fésűvel, hogy eltávolítsa a göcsöket és az elhalt parazitákat.
 9. Mossa le a készítményt a fejéről meleg tiszta vízzel.
 10. Mossa meg a haját szappannal vagy szokásos samponnal. Javasoljuk, hogy használjon sampont-balzsamot is, amelyet szintén a Paranit márkanév alatt gyártanak, és amelyet kifejezetten a fej tisztítására fejlesztettek ki a kezelés után..
 11. Egy héttel később ajánlott egy második kontrollkezelést végrehajtani, mivel a hajszálak részben megmaradhatnak a hajban, amelyből új tetvek jelennek meg.
 12. Az egy kezelés során használandó spray mennyisége közvetlenül függ a haj hosszától és vastagságától; ügyelni kell arra, hogy a haj egyenletesen és bőségesen hidratálódjon. Ettől a funkciótól függően egy üveg "Paranit" elegendő 2-8-szoros felhasználáshoz.

Javallatok vagy ellenjavallatok

A "Paranit" spray használatának indikációi csak a következő két esetben fordulhatnak elő:

 1. Gyógyszer felírása szakember által, miután a fejtetveket diagnosztizálták.
 2. A fejbőr nits vagy ivarérett paraziták önfelismerése.

A Paranit spray-nek gyakorlatilag nincs közvetlen ellenjavallata, tilos csak a következő helyzetekben használni:

 1. A kábítószert alkotó egyes komponensek egyéni intoleranciája.
 2. Allergiás reakció a permetre vagy annak egyes komponenseire.
 3. 3 év alatti életkor.
 4. Bármely dermatológiai betegség jelenléte.
 5. Nyílt sebek a fejben.

A gyógyszer hatékonysága és hatása

A "Paranit" spray hatásának elve, amelynek köszönhetően pozitív eredményt érnek el, a következő:

 1. A készítményt alkotó szilikon anyagok burkoló hatásúak, ezért a Paranit olyan nehéz lemosni a hajat. A fej kezelésénél a dimetikon teljesen beborítja a paraziták kitin borításának felületét.
 2. Ha a szer bejut a tetvek légzőrendszerébe, megakadályozza a légzést, ami fulladással későbbi halált okoz.
 3. A burkoló hatást az összetételben lévő ásványi olaj jelenléte okozza, amely hígítja a szilikont és megadja a szükséges tulajdonságokat. Ez marad a fejben, és megnehezíti a spray maradványainak kimosását..

Ha a "Paranit" spray hatékonyságának mértékéről beszélünk, akkor ki kell emelni a következő jellemzőket:

 1. Ha spray-t vásárol hivatalos forgalmazóktól, és szigorúan betartja a mellékelt utasításokat, akkor pozitív hatása van a ivarérett rovarok megsemmisítésére.
 2. A tetvek elleni jó hatékonyság ellenére a spray használata nem mindig segíti a gödrök elpusztítását, emiatt 1-1,5 hét múlva újabb fejkezelésre lesz szükség.
 3. Bizonyos esetekben a feldolgozás után már nem marad nits. Ez leggyakrabban egy speciális parazitaellenes fésű használatakor történik, amely fokozza a fő termék hatékonyságát..

Óvintézkedések és mellékhatások

A "Paranit" spray egy biztonságos típusú anyagra vonatkozik, mivel nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek veszélyt jelenthetnek az emberi egészségre vagy az életre.

Bizonyos esetekben azonban előfordulhatnak bizonyos mellékhatások, amelyek általában a következők:

 1. Maradék hatás zsíros hajragyogás formájában, amelyet eleinte nehéz lehet megszüntetni.
 2. Az allergiás reakció bármilyen formában való megnyilvánulása, ha egy személy intoleranciával rendelkezik ezzel a spray-vel szemben.
 3. A nyálkahártya irritációja, ha érintkezik velük.
 4. Könnyű mérgezés érintkezéskor.

Az ilyen hatások kockázatának minimalizálása érdekében ajánlott betartani a következő biztonsági szabályokat:

 1. Feldolgozás előtt vigyen fel egy kis mennyiségű permetet a kéz belső oldalára, és egy órán át figyelje a reakciót. Ha nem jelentkezik bőrpír és egyéb megnyilvánulások, akkor nincs allergiás reakció, és a termék használható.
 2. Javasoljuk, hogy viseljen pamutszövetet a homlokára a fej kezelése közben, hogy elkerülje a véletlen szembe vagy légzőrendszerbe jutást..
 3. A feldolgozás során ne dohányozzon, ne fogyasszon ételt vagy italt, és ne érintse kezével a szemét, az orrát vagy az ajkát.
 4. Kezelés után alaposan mosson kezet szappannal és vízzel..
 5. Ha szembe kerül, öblítse le bő tiszta, tiszta vízzel.
 6. Ha bejut a légzőrendszerbe, vagy ha valaki oxigénhiányt érez, akkor a kezelést le kell állítani, le kell mosni a szert és biztosítani kell a friss levegőhöz való hozzáférést..
 7. Ha az emésztőrendszerbe kerül, vegyen be aktív szenet; A Paranit általában nem okoz akut mérgezést.
 8. Ha egy személy lencsét visel, akkor a legjobb, ha ideiglenesen eltávolítja őket, mielőtt kezelné őket..

Alkalmazás terhesség, szoptatás és gyermekkor alatt

A terhesség minden nő életében különleges időszak, amelynek során óvatosnak kell lenned saját egészségügyi problémáiddal, ugyanez vonatkozik a szoptatásra is.

Ezek nagyon fontos pontok a gyermekeknél a pediculosis kezelésével együtt, ezért a következő ajánlásokat kell betartani:

 1. A Paranit spray használata terhesség alatt nem ajánlott, de megengedett, és egyes esetekben indokolt intézkedés. Ez az eljárás azonban csak a szülészorvossal folytatott konzultációt követően engedélyezhető, és megfelelő döntést kap tőle, amely nagyban függ a terhesség időtartamától..
 2. Ugyanez vonatkozik a laktációs időszakra is, a "Paranita" használata szakember előzetes beleegyezése nélkül szigorúan tilos..
 3. A gyógyszer használati utasítása azt jelzi, hogy a spray felhasználható a paraziták elpusztítására olyan gyermekeknél, akik elérték a három éves kort. Ennek ellenére a szakértők azt javasolják, hogy ne kezeljék velük az 5 év alatti gyermekeket, ha erre nincs sürgős szükség..

Analógok

Ma a Paranit gyógymódnak számos analógja van, amelyek felhasználhatók, ha ez a gyógymód nem felelt meg egyetlen kritériumnak sem.

Az ilyen gyógyszerek közül meg lehet különböztetni a "Nyuda" spray-t, amelynek a következő tulajdonságai és különbségei vannak a "Paranita" -tól:

 1. Az összetétele és a hatás elve gyakorlatilag megegyezik a "Paranit" -val, de az összetevők között megtalálhatók a trigliceridek és a viasz természetes változatai.
 2. Az ásványi olajat kizárják az összetételből, ezért a "Nyuda" nem hagy ilyen zsíros fényt, és sokkal könnyebb lemosni a hajat.
 3. A felhasználási szabályok és az ellenjavallatok megegyeznek a "Paranit" -val, de a pozitív eredmény elérése érdekében ezt a spray-t 45 percig kell a fejre kenni..
 4. A kutatási eredmények azt mutatták, hogy mindkét gyógyszer hatékonysága azonos..

Az árak rubelben a gyógyszerre és analógjaira

A "Paranit" spray és fő analógja, a "Nyuda" megvásárolható gyógyszertárakban vagy az interneten keresztül, a hozzávetőleges költség:

 1. Egy üveg "Paranita", amelynek térfogata 100 ml. A készletben lévő speciális parazitaellenes fésűvel körülbelül 850 rubel kerül.
 2. Egy 50 ml-es üveg "Nyuda" körülbelül 650 rubelbe kerül.

A feltüntetett árak hozzávetőlegesek, és a választott módszertől és vásárlási módtól függően változhatnak.

Vélemények a gyógyszerről

Sokan már megpróbálták használni a "Paranit" spray-t, az alábbiakban véleményezik ezt a gyógyszert a tetvek ellen:

 1. Evgeniya: „Utoljára a tetvek elleni szereket használtam régen, amikor a gyerekek még fiatalok voltak, és ezeket az élősködőket hozták az iskolából. Most hirtelen magamnak kellett a kezelés; tetvek jelentek meg, miután úsztak a falu folyójában. Nem találtam olyan eszközöket, amelyeket korábban használtam az értékesítés során, és a használat szempontjából sem volt túl kényelmes. Ehelyett vettem "Paranit" -t, és spray formájában is. A gyógyszert utána nagyon nehéz lemosni a fejről, a haj nagyon sokáig ragyog, és nem tűnik túl szépnek, ugyanakkor a parazitákat teljesen eltávolították, és még egy egész hétig sokkal könnyebb volt fésülnöm a hajam. Meglátogattam egy dermatovenerológiai ambulanciát, azt tanácsolták, hogy öblítsem le tiszta fejemet ecetes oldattal vagy kátrányos samponnal, az első lehetőséget használtam, ez valóban segített a Paranit maradványainak eltávolításában a hajamból. Tájékoztatásul, ha kapcsolatba lép a KVD-vel, akkor hívják és tájékoztatják az iskolát a fej tetvek esetleges kitöréséről ".
 2. Ekaterina: „Kipróbáltam a Paranit spray-t, ez nagyon segít a tetveknél, és a haj, miután könnyű és tiszta lesz, láthatja, hogyan javul az állapotuk. De van egy hátránya - az első héten maradt maradványok lemosására - ezek az alapok egyszerűen irreálisak. Többször próbáltam eltávolítani szokásos samponnal, de próbálkozásaim sikertelenek voltak, de egy másik váratlan gyógymód segített. Néhány nyers tojást szódabikarbónával és mustárral kevertem össze, nagyon sokáig kevertem, így a keverék vastag szerkezetet kapott. A hajamra kentem és körülbelül tíz percig egy speciális sapka alatt tartottam, majd a fejemen lévő Paranit maradványai elkezdtek mosakodni, és sokkal könnyebb volt lemosni ”.
 3. Zhanna: „A legfiatalabb gyermek szinte azonnal felvette a tetűket, amint első osztályba került, ez már novemberben megtörtént. A problémát tetézte, hogy nem vettük észre azonnal ezeket a parazitákat. Mire felfedezték őket, már eleget szaporodtak, ennek eredményeként a legidősebb fiú, én és a férjem megfertőződtünk. Mivel a gyerekeknek is el kellett távolítaniuk a tetveket, nagyon felelősségteljesen viszonyultak az eszközök megválasztásához. A választás a "Paranit" -ra esett, mivel a gyártó európai és kiváló minőséget garantál, a készítményben nem találtak mérgező mérgező anyagokat, és az interneten sok pozitív véleményt találtam. A gyakorlatban kiderült, hogy sokkal gyengébb, mint sok analóg, bár a spray-vel együtt ugyanazon gyártótól használtak testápolót, sampont és fésűt. Ugyanakkor nem mondhatom, hogy elégedetlen lettem volna az eredménnyel, a tetvek eltűntek, de teljes kezelésükhöz több kezelés szükséges. Ez nagy valószínűséggel annak tudható be, hogy rossz hatással van a gödrökre, és nem sikerült fésűvel mindet kifésülni. De nem voltak mellékhatások vagy allergiák, ezért a termék használata teljes mértékben igazolta önmagát, tudomásul veszem, ha ismét hasonló problémával találkozunk ".

Összetétel és utasítások a tetvek kezelésére Paranit

Hogy megszabaduljon a gyermek tetvétől, a szülők rendkívül hatékony és biztonságos termékeket keresnek. Ezeknek a kritériumoknak megfelel a "Paranit" - ezen a néven gyógyszerek sorozatát állítják elő a fejtetvek és petéik (nits) leküzdésére. Ez a sorozat hatékonyan segít megszabadulni a parazitáktól.

A "Paranit" -ot sikeresen használják a fejtetvek kezelésére

 1. Összetétel és a felszabadulás formája
 2. Alkalmazási mód
 3. Ellenjavallatok és óvintézkedések

Összetétel és a felszabadulás formája

A Paranit sorozat gyártója az Omega Pharma (Belgium). A gyártó pozitívan bejárta magát a gyógyszerpiacon, az Omega Pharma termékek minőségét és biztonságát a szükséges tanúsítványok megerősítik.

A tetvek megsemmisítésére irányuló Paranit-termékek fő hatóanyaga a dimetikon, egy szilikonolaj, amely a tetvekre és a gödrökre kerülve beburkolja őket, és megakadályozza a légzést. A gyógyszer egyszeri alkalmazása után a paraziták elpusztulnak, a további fejkezeléseket csak megelőzés céljából végzik.

A Paranit gyógyszer fő hatása a tetvek elpusztítására irányul

A szilikonolajnak számos pozitív tulajdonsága van:

 • teljesen biztonságos a test számára, nem szívódik fel a szövetekben;
 • az anyag mosás közben könnyen eltávolítható a hajból és a bőrből;
 • a komponens puhítja a hajat és a fejbőrt, ami után nincs allergia vagy irritáció;
 • a dimetikonnak nincs szaga, nem lép kémiai reakcióba más anyagokkal vagy mosószerekkel.

A felsorolt ​​tulajdonságok miatt a dimetikon még gyermekeknél is engedélyezett: a Paranit sorozatú készítmények egyéves kortól alkalmazhatók. A Paranit összetétele a gyógyszer felszabadulásának formájától és a betegek korosztályától függ.

A gyógyszertárakban a következő termékeket vásárolhatja:

 1. Paranit spray - a gyógyszerre vonatkozó utasítások 4% -os mennyiségben (4 g / 100 ml spray) jelzik a dimetikon tartalmát. A Paranit spray maradék 96% -a ásványi olaj, amelyben a hatóanyag egyenletesen oszlik el. A spray-t egy műanyag palackba helyezzük egy spray-vel, a termék térfogata 100 ml. A gyártó a gyógyszerrel együtt kartoncsomagolásba helyezi a Paranit, a fésű és az elhullott tetvek fésüléséhez szükséges fésű utasításait. A spray hároméves kortól engedélyezett.
 2. Paranit Sensitiv - 4% dimetikonot is tartalmaz. A spray-hez képest a szer enyhébb hatású, ezért 1 évesnél idősebb gyermekeknél a tetvek és a nits pusztítására szolgál..
A Paranit gyógymódot a gyógyszertárakban a kibocsátás különféle formáiban mutatják be
 1. Krém - az összetétel és az alkalmazás módja hasonló a spray-hez, a különbség az alkalmazás módjában rejlik - a készlet nem tartalmaz spray-t, a gyógyszer egyszerűen eloszlik a hajon. Az eszközt felnőttek és 3 évesnél idősebb gyermekek használják.
 2. A sampon tiszta, kellemes illatú folyadék, amely fehér ásványi olajat és habosító anyagokat tartalmaz.

Az ásványi olaj tetvekre kifejtett hatása hasonló a dimetikon hatásához - a paraziták pusztulásához elegendő egy 10 perces érintkezés a gyógyszerrel. A sampont 3 évesnél idősebb gyermekek számára engedélyezték.

Alkalmazási mód

Ha tetvek vagy gödrök találhatók egy családtagban, ellenőriznie kell a lakás többi bérlőjét és azokat, akik szoros kapcsolatban álltak a fertőzöttekkel. Különösen gondosan vizsgálják a fej hátsó részét és a templomokat: ezeken a területeken telepednek le először a paraziták.

Minden fertőzöttet egy nap alatt kezelünk..

Javasolt az egészséges családtagok megelőző kezelése tetvek elleni készítményekkel.

Ha tetvek találhatók, meg kell diagnosztizálni az összes családtagot

A különböző Paranit termékek alkalmazásának módja:

 1. Permet. A spray használatára vonatkozó utasítások A Paranit előírja az ilyen feldolgozást: a palackot a termékkel együtt függőlegesen tartják a fejétől 10 cm-re, egyenletesen permetezik a száraz hajra, amíg teljesen meg nem nedvesedik. Ezután a terméket a hajgyökerekbe dörzsöli a kezével, ezáltal javítva az aktív összetétel eloszlását a bőrön és a hajon. 15 perc elteltével a hajat szokásos samponnal mossuk..
 2. Paranit Sensitive. Használat előtt alaposan rázza fel az üveget folyadékkal, majd masszázsmozgásokkal vigye fel a gyógyszert a száraz hajra. A haj teljes hidratálása után a terméket 8 órán át hagyjuk (nem kell kalapot viselni). Száradás után az alkalmazott termék nem hagy nyomot az ágyneműn és a ruhákon, ezért nem kell védőintézkedéseket tenni. 8 óra elteltével a fejet szokásos samponnal mossuk.
 3. Testápoló. Egy üveg Paranit krémet használat előtt erőteljesen megráznak, száraz hajra terítik, a fejbőrbe dörzsölik. 15 perccel a kezelés után mossa meg a hajat.
 4. Sampon. A Paranit sampont száraz hajra is alkalmazzák, gondosan elosztva a szálakon. A gyógyszert 10 percig hagyják a hajon, majd a hajat vízzel megnedvesítik, habot vertek, majd jól leöblítik..

A termékek bármelyikének használata után meg kell fésülnie a hajat a csomagban található fésűvel. A haj szálakra oszlik, a fésülés kényelme érdekében a hosszú fürtökkel rendelkező lányok hajtűket használnak. A fésű a lehető legközelebb van a fejbőrhöz, ami a szál végéig vezet. A fésűt minden alkalommal nedves pamutpárnákkal tisztítják az elhalt parazitáktól. A tiszta szálak a másik oldalra billennek, elválasztva őket az ellenőrizetlen hajtól.

A tetvek újrafertőzésének megakadályozása érdekében alaposan meg kell mosni a fésűket és hajtűket, meg kell mosni az ágyneműt, a törölközőket és minden egyéb olyan dolgot, amely a fertőzött családtagokkal érintkezésbe került a maximális hőmérsékleten történő feldolgozás előtt. Egy hét múlva a tetvek elleni készítményekkel történő kezelést megismételjük.

Ellenjavallatok és óvintézkedések

A Paranit sorozat összes gyógyszere biztonságos, ezért nincs komoly ellenjavallat alkalmazásukra. A haj kezelése nem ajánlott a fejbőr betegségei esetén, amelyek károsítják a bőrt, valamint fokozott érzékenységet mutatnak az összetevőkre. A Paranit körültekintéssel alkalmazható terhes nőknél; gyógyszereket nem szabad 3 évesnél fiatalabb gyermekeknél alkalmazni (a Paranit Sensitiv kivételével)..

A "Paranit" termék használatakor óvintézkedéseket kell tennie

Amikor tetvek elleni készítményekkel dolgozik, tartsa be az alábbi óvintézkedéseket:

 • Ha a hajat spray-vel kezeli, takarja le az arcát egy pamutkendővel, hogy megakadályozza a részecskék permetének bejutását a szembe és az orrgaratba.
 • Ha egy személy kontaktlencsét visel, akkor jobb, ha eltávolítja őket a kábítószer használata előtt..
 • A fejkezelést gumikesztyűben végzik, az eljárás befejezése után a kezeket jól szappannal mossák.
 • Ne használjon pénzt élelmiszer közelében.

Ha a Paranit véletlenül a szemébe, az orrába vagy a szájába kerül, akkor azonnal öblítse le a nyálkahártyát vízzel. Ha a kezelés során irritáció vagy viszketés jelenik meg a fejbőrön, a terméket azonnal le kell mosni, és orvoshoz kell fordulni a gyógyszer lehetséges cseréjéről..

A fejtetű olyan parazita, amely többször is megfertőződhet, így senki sem védett az újrafertőzés ellen. Különösen gyakran a fejtetveket diagnosztizálják gyermekkorban, a betegség minden egyes esetben használhatja a Paranit-ot.

A paraziták nem függenek a gyógyszertől, ezért a kezelés hatékonysága változatlan.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hogyan készítsünk hajlakkot otthon

A cikk tartalma:

  Előnyös tulajdonságok
  Ellenjavallatok
  Összetétel és összetevők
  Házi receptek Sóval
  Lenmaggal
  Vitaminokkal
  Olíva- és bojtorjánolajjal
  Nikotinsavval
  Citrommal
  Gyógynövényekkel
  Vodkával
  Illóolajokkal
  Mustárral
  Hogyan kell használni

Bojtorjánolaj és méz a hajhoz

A fényes és ápolt haj mindig az egészség, a vonzerő és a szépség jele volt. De a modern életritmus mellett egyre többen kezdtek szembesülni egy olyan problémával, mint az intenzív hajhullás és szárazság.