Legfontosabb / Eljárások

A kérdéses ár - mennyibe kerül a fejszőr transzplantációja a férfiak számára??

Eljárások

A férfiaknál az alopecia olyan mértékben fejlődhet, hogy a gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatástalanok. Ez a hajgyökerek mély károsodásával és az egészséges haj önálló termelésére való képtelenséggel történik..

Ilyen körülmények között a kopaszság egyetlen hatékony kezelése a műtét - hajátültetés. Sokan érdeklik az eljárás költségei, sőt, az alábbi cikkben fogunk beszélni róla..

A hajátültetés indikációi

A férfiak fejre történő hajátültetését az androgén alopecia későbbi szakaszaiban írják elő, amikor a tüszőket meghúzza a hám, és képtelenek lesznek szőrt termelni akkor is, ha a patogén hormonális hatásokat kizárják, és a fejbőrben a vér áramlását stimulálják.

Traumás cicatricialis apopathiával a tüszők aktivitása is visszafordíthatatlanul elhalványul, és ezt csak műtéttel lehet korrigálni..

A kopaszság e két formájával csak a fej egy része veszik el, és egészséges területek maradnak rajta, amelyek donorként szolgálhatnak a műtét során..

A módszer kiválasztása

A műveletet kétféleképpen hajtják végre: patchwork (FUT) és seamless (HFE és FUE). Különböznek abban, hogy milyen módszerrel nyerik ki az anyagot a donor területéről, és hogyan vezetik be a kopasz foltba..

Az egyes módszerekről az alábbiakban olvashat részletesebb információkat..

Patchwork

A csappantásos módszerrel az egész bőrfelületeket kivágják a donor területéről, és graftokká zúzzák, amelyeket egyenként beültetnek a bőrbe.

Az oltvány a tüszők csoportja, amelyből több szőrszál nő ki. A kis oltványok kényelmesebbek - nem hagynak észrevehető hegeket a beültetésük területén, és könnyebben meggyökereznek.

A műveletet több szakaszban hajtják végre:

 1. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak.
 2. Szikével egy bőr fedelet távolítanak el a donor területéről.
 3. A donor területet varrják.
 4. A fedelet vágóeszközökkel oltványokra osztják.
 5. Mikrofuratok készülnek a bőr érintett területén.
 6. A graftokat csipesz segítségével helyezzük a lyukakba.

A művelet 6-8 órát vesz igénybe.

Mennyibe kerül a patchwork módszer a férfiak számára? Ez meglehetősen olcsó műtét, de fájdalmas a beteg számára, és sokáig rontja a megjelenését..

A hegek két-három hónapig láthatóak lesznek a fején, amíg teljes haj be nem fedi. A donor területén örökre megmarad egy heg, amely korlátot szab a lehetséges műtétek számára: legfeljebb háromszor az életben.

Zökkenőmentes

A zökkenőmentes módszert az átültetett anyag kilökődésének alacsony esélye, valamint rövid gyógyulási időszak jellemzi. A FUE és HFE technológiák nem járnak a bőrfelületek eltávolításával, ehelyett csak a szőrtüszőket távolítják el a donor zónából.

A FUE műtét során az oltványokat pontszerűen extrahálják egy speciális eszköz - lyukasztó segítségével. Munkahegyének átmérője megegyezik a tüsző átmérőjével, ami lehetővé teszi annak felvételét anélkül, hogy károsítaná a hámszövetet.

Ezután az oltványokat beültetik a kopasz folt területére, amelyen mikro szúrásokat vagy metszéseket végeznek. A mikroszkópos hegek a fogadó területen maradnak, de fájdalommentesek és viszonylag gyorsan meggyógyulnak.

A HFE módszer bonyolultabb, és szorgalmas kézi munkát igényel a sebész részéről. A hajbegyűjtést ugyanúgy végezzük, mint a FUE-vel, de beültetésük más. Implantátor - eszköz, amelynek átmérője megegyezik a lyukasztó átmérőjével.

Ez az eszköz lehetővé teszi az oltványok természetes behelyezését a bőrbe anélkül, hogy károsítanák. A HFE módszerrel a hegek a bőr egyetlen területén sem képződnek.

A műtét teljesen fájdalommentes, még helyi érzéstelenítés sem szükséges, de a beteg kérésére beadható. A gyógyulási periódus csak 2-3 hétig tart, és a haj a műtét után néhány órán belül növekedni kezd.

A zökkenőmentes módszerek fő hátránya a megvalósításuk bonyolultsága, amikor a fej nagy részét kopasz folt borítja. Ezenkívül a beteget elriaszthatja az ilyen eljárások magas költsége..

A klinika megválasztása az anyagi lehetőségektől és a választott módszertől függ. A kopaszság kezelésében a török ​​intézmények jól bizonyítottak, de fontos biztosítani, hogy rendelkezzenek minden képesítést igazoló nemzetközi tanúsítvánnyal.

Orosz fővárosokban és tartományi városokban vannak klinikák, amelyek képesek FUE transzplantációkat (Real Trans Hair) és HFE (Hair For Ever) műveleteket végrehajtani..

Az alábbiakban egy videó mutatjuk be a zökkenőmentes hajátültetést:

Előkészítő eljárások

Bármelyik módszert is választja, a művelet előtt:

 1. Hagyja abba a dohányzást és az alkoholfogyasztást (legalább egy hónappal a műtét előtt).
 2. Vigye fel a Minoxidilt a bőrre (kezdje 3-4 hónappal a műtét előtt, hagyja abba 2 hét).
 3. Vizsgálja meg a fertőző betegségeket, és ellenőrizze a véralvadást.
 4. A műtét előtti napon a donor helyén a szőr 3 mm-re rövidül.

Hozzávetőleges árak

Mennyibe kerül a hajátültetés a férfiak számára? A férfiak hajátültetésének költsége a klinika személyzetének tekintélyétől és képzettségétől, valamint a transzplantációs módszertől függ.

Általában a klinikák feltüntetik az egyik graft átültetésének árát, az eljárás teljes költségének megszerzése érdekében meg kell szorozni a graftok teljes számával, ehhez hozzá kell adni a szükséges gyógyszerek és az osztályon tartott karbantartás árait 2-5 napig.

Az átültetett graftok számát a hajhullás szakasza határozza meg (1500-ból 3 szakaszban 10 000-ig a hetedikben).

A táblázat gyors összefoglalót tartalmaz a hajátültetés árairól a férfiak számára.

KlinikaÁtültetés ára, dörzsölje.
Szentpétervár, "Városi Orvosi Központ"40 lapos módszerrel, 60 FUE módszerrel
Moszkva, Inteko80 patchwork, 130 FUE
Rosztov-on-Don, "GraftClinic"75 patchwork, 110 FUE
"Real Trans Hair", Moszkva120 ezerből az egész műveletre
Jekatyerinburg, "Linline"225 000 az alopecia harmadik fokával, 260 000 a negyedikkel, 300 000 az ötödikkel (a teljes művelethez)
Ciprus, "Hdc"3 dollár a patchworkért, 4,6 dollár a FUE-ért
Törökország, "Medicana Internetional"2000 eurótól az egész műveletre.

Ellenjavallatok és visszaesések

A férfiak számára a hajátültetést nem hajtják végre:

 • véralvadási rendellenességek;
 • diabetes mellitus (a bőrfertőzés fokozott kockázata);
 • a fejbőr betegségei (pikkelysömör, ekcéma, súlyos seborrhea);
 • vasculitis és lupus (ezen betegségek jelenlétében a haj nem fog gyökeret ereszteni);
 • az idegrendszer betegségei súlyos formákban. A pszichoszomatikáról és a hajhullásról itt olvashat. A stressz és a hajhullás kapcsolatáról honlapunkon is található hasznos információ..

Relapszusok akkor fordulnak elő, amikor a haj nem gyökerezik a fején, és a test elutasítja. Ennek oka lehet autoimmun betegségek, rossz minőségű működés, fertőzés bevezetésekor a bőr gyulladásának kialakulása. A flap módszerrel nagyobb a megismétlődés esélye, a HFE módszerrel minimális.

A megújuló hajhullás valószínűségének csökkentése érdekében speciális fejbőr-ellátásra van szükség. A samponok és testápolók használata előtt ehhez be kell szereznie egy trichológus engedélyét, mivel sok termék irritálhatja a sérülékeny hajat..

Érdemes naponta mosni a haját, de tilos törölközővel törölgetni a hajat - hagyja megszáradni. Megfelelő mennyiségű fehérjét és B-vitamint kell a szervezetbe juttatni.

Kerülje az erős mechanikai érintkezést a bőrrel, a túlzott melegítést és hűtést. Az alvás közbeni tüszők károsodásának megakadályozása érdekében az ágy feje felemelkedik. Szűk kalap viselése nem ajánlott.

Egy másik hajátültetési történet: mítoszok és valóság, amellyel személyes tapasztalatokkal találkoztam

Naponta akár 100 hajszálat is elveszítünk. Sokat hangzik, de ez az abszolút norma. Amíg egy gyanús "izzás" megjelent a fején. Az ezzel kapcsolatos statisztikák könyörtelenek: az életkorú férfiak 96% -ának és a nők 79% -ának szembesül az alopecia - teljes vagy részleges hajhullás. A kopasz fej leplezésének számos módja van: a parókától a tetoválásig. De a legalapvetőbb a hajátültetés. Egy olyan személy személyes történetét meséljük el, aki hajtranszplantáció mellett döntött (kétszer!).

Ilyának hívnak, és sokáig küzdöttem a hajamért. 2009 óta kezdtek kiesni tőlem. Kipróbáltam samponokat, balzsamokat, speciális paprikás termékeket és gyógyszeres kenőcsöket, de semmi sem vált be. Kísérleteim során - és ez körülbelül két év - rengeteg különféle információt tanulmányoztam, rengeteg fórumon kutakodtam, és végül rájöttem, hogy a haj helyreállításának egyetlen módja az átültetés.

1. mítosz. A műtét fájdalmas, de a haj még mindig leesik

Számomra ez az állítás soha nem mítosz. De először az első. 2011-ben Szentpéterváron jártam egy klinikára. Ott azt a tanácsot kaptam, hogy készítsen transzplantációt a Strip módszerrel. A módszer lényege, hogy a donor részről bőrfedelet vesznek (fáj), és átültetik a problémás területre. A transzplantáció után egy kis heg marad, ezért öltözködni kell. Ez a heg duzzadását okozhatja. Ez a normál tartományon belül van, de nincs benne semmi kellemes. Egy idő után az átültetett haj kihullott, a műtét utáni hatás ugyanaz volt, mint korábban. Volt egy heg is, amely majdnem két hónapig gyógyult, és minden nap kezelni kellett. Ha rövidre vágja a haját, akkor látható lesz.

Három hónappal a műtét után

Elkezdtem mélyebben belemerülni a témába, és rájöttem, hogy a haj kihull, ha a transzplantációt nem szakember végzi. Most emlékszem, hogy az orvosok legalább furcsán viselkedtek. Például a donorterületekről származó oltványok (tüszőkkel rendelkező bőrdarabok - szőrtüszők a növekedési szakaszban) rövid élettartamúak. A szentpétervári orvosok nem tudtak erről, ezért amikor megfogták a bőröm fedelét, azt mondták: "Ezt a megoldásba tesszük, amíg elmehet ebédelni." A műtét körülbelül öt órán át tartott, ez idő alatt 1000 oltványt ültettek át nekem. Amikor elhagytam a klinikát, azt mondták, hogy nincsenek korlátozások, még egy kalapot is azonnal fel kell tenni. Most már tudom, hogy ezt lehetetlen volt megtenni.

A műtét után a professzionális orvosok az eljárás után kiválasztanak speciális ápolószereket, vagy felajánlják a hajklinika által kifejlesztett komplexumot, megtanítják, hogyan kell helyesen mosni a hajat, és emlékeztetnek arra, hogy jobb, ha nem használsz hajszárítót közvetlenül a műtét után, és két hónapra elhalasztják a hajvágást.

Igen, rossz tapasztalatom volt. Nem próbáltam panaszkodni, és őszintén szólva semmi értelmét nem látom, csak az idegeimet pazarolom. De úgy döntöttem, hogy nem állok meg, és megpróbálom újra. Hajtranszplantációra mentem a török ​​Cosmedica klinikára 2017-ben.

2. mítosz. Rettenetesen drága.

Az első szentpétervári műtét körülbelül 2000 euróba került. Ha a 2011-es ütemben számol - 75 000 rubel. Egy csík a Strip módszerrel 75 rubelbe került. Törökországban zökkenőmentes FUE (follikuláris egység extrakció) átültetésen estem át.

Mi ez és hogyan működik? Az oltványokat (follikuláris unióval rendelkező bőrdarabokat) megnövekedett hajsűrűséggel veszik a donor területéről, és a kopaszság területére ültetik.

6 hónappal a műtét után

Egyébként, ha hallottál egy tucat hajátültetési módszerről, felejtsd el. Csak két módszer létezik, és mindkettőt a Wikipedia ismerteti: FUE és Strip. Minden más - HFE, DHI, microFUE, IMPLANTER PEN és így tovább - a klinikák marketingfantáziája vagy ugyanazon zökkenőmentes FUE módszer variációi, amelyekre figyelmeztettek, mielőtt Törökországba repültem. Sőt, ezek a módszerek nem mindenki számára megfelelőek, itt mindenképpen orvos konzultációra van szükség.

2017-ben a művelet ugyanannyiba 2000 euróba került az all-inclusive csomagért (a repülés kivételével), csak a Cosmedicában ezért a pénzért 1000 helyett 4300 oltványt ültettek át, oltványonként körülbelül 30 rubelt. Oroszországban egységenként 100-150 rubelt vesznek fel.

A kopaszság egy csomó komplexet eredményez. Egy dolog kopasznak lenni, amikor ez személyes választás, egy másik dolog, amikor a hajad árulóan távozik kérés nélkül. A Nemzetközi Haj-helyreállító Sebészeti Társaság felmérést végzett a férfiak körében: kiderült, hogy csaknem 60% -uk a fején lévő hajat részesíti előnyben a pénz és a barátok mellett.

Igen, a hajátültetés műtétje egy fillérbe sem kerül - ezt meg kell értenie. De ez a művelet meglehetősen hosszadalmas és felelősségteljes. Tehát az árat tekintve minden relatív. Fizet az egészséges hajért és a magabiztosságért - nagyszerű! És ha nem, akkor talán ez nem olyan fontos az Ön számára, és Ön képes arra, hogy problémamentesen kopasz fejjel éljen, és még a kép része is legyen.

3. mítosz. Lehetetlen visszaadni a hajat, mint 18-20 év alatt

Minden az orvos szakmaiságától és a kezdeti adatoktól függ. A konzultáción az orvos megnézte a hajam növekedését, több fényképet is készített. Nem késleltettem a problémát, időben döntöttem a transzplantáció mellett, emellett kiváló donorzónám volt (a tarkóm és a szakállam). De megértem, honnan jött a mítosz. Ha megvárja az utolsó hajszálat, az orvosok nem tudják visszaadni a hajat, mint a buja fiatalság napjaiban. Egy férfit, aki a kopaszság utolsó szakaszában volt, műtettek velem. Az orvosok mindent megtettek, de egy idő után meg kell ismételnie az eljárást. Ebben az esetben jobb, ha nem fut.

Aki sokat dolgozik... kopasz lesz. A Songgyungwan Egyetem koreai tudósai tanulmányt végeztek, amely összefüggést talált a férfiak hajhullásával és hajhullásával. A kísérletben 13 000 20-59 éves önkéntes vett részt, heti 40, 52 és több mint 52 órát dolgoztak. A munkamániások számára a hajproblémák gyorsabban kezdődtek - és a stressz a hibás. A tudósok nem voltak veszteségesek, és arra a következtetésre jutottak, hogy kevesebbet kell dolgozni, többet pihenni és kiküszöbölni az életéből a stresszt. Tehát ilyen tanács, ha Oroszországban él.

Most a lemorzsolódásról. A műtét előtt az orvos figyelmeztetett, hogy a haj egy-három hónap alatt kihull, de ez nem hiba, hanem jellemző. Az első hatás 4-5 hónap múlva lesz észrevehető, a teljes pedig 12-15 hónap múlva. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, be kell tartania az orvos ajánlásait. Például az első 20 napban ne viseljen kalapot, sapkát és más sapkát, az első napon aludjon egy speciális párnával. Ha betartja az összes ajánlást és fényképes jelentéseket küld a klinikára, a hajgarancia 10 év. Legalábbis a Cosmedicánál az. Két év telt el, és örülök az eredménynek.

Az első észrevehető eredményekre csak hat hónap múlva kell számítani. Inspiráló eredmények az eredmények után / után itt tekinthetők meg. Vagy olvassa el @kazlosha történetét, aki megosztotta tapasztalatait.

Miért Törökország és hogyan működik ott minden

Amikor egy sikertelen első után második hajátültetést kerestem, rábukkantam a Cosmedicára. Ezt a klinikát azért választottam, mert 1997 óta működik (ellenőrizheti a domain regisztráció dátumát), és rengeteg külföldi véleményt tartalmaz. Dr. Akar, a klinika igazgatója rendelkezik az ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery) igazolásával. Nagyon sok kritikát olvastam. Egy német azt írta, hogy több évvel ezelőtt átültették, majd elhozta barátját a Cosmedicába. Valaki azt írta, hogy a Cosmedica a kórház első emeletén található, és ha valami nem stimmel, sürgősségi orvosi segítséget kaphat..

Nem költöttem annyit repülőjegyekre - 13 500 rubel oda-vissza. Ha Moszkvából fapados légitársasággal repül, sokkal olcsóbb lesz. Nem emlékszem a szálloda pontos árára, de valami kb. 30-50 dollár éjszakánként.

12 hónappal a műtét után

Maga a műtét 10 órán át tartott. Valójában az egyetlen fájdalom, amelyet el kell viselnie, az érzéstelenítéses injekciók és a fagyás megszűnését követő kellemetlen érzés. Ha valaha is járt fogorvosnál, akkor ismeri ezt. Ha a fájdalom továbbra is súlyos, fájdalomcsillapítókat is tartalmaz. Nem kell aggódnia emiatt. A legnehezebb éjszaka a műtét után van. Egy speciális párnán kell aludnia a gallérban és csak a hátán, de akkor minden nap könnyebbé válik. Ugyanakkor folyamatosan tolmács volt velem, bár németül szabadon kommunikáltam az orvossal.

Ne felejtse el a fő dolgot: gondosan ellenőrizze a klinikát, tegyen fel kérdéseket a konzultáció során, szóljon, ha kétségei vannak, és ne féljen más országba menni az eljárásért. És ne húzd ki. A hajátültetés nem ijesztő, nem is olyan drága és nem haszontalan.

Törökországot a hajátültetés egyik vezető helyén tartják. A török ​​klinikák a szállodákhoz hasonlóan all inclusive rendszert kínálnak a betegeknek. Például a Cosmedicában az alapcsomag 1 990 euróba (kb. 140 000 rubel) kerül. Ennél a pénznél a beteget a repülőtéren találják meg, konzultációt tartanak az eljárás előtt és után, teszteket készítenek és transzplantációt végeznek. Az ár tartalmazza a három napot a szállodában és a reggelit is. Mindezt előrefizetés nélkül és a klinika orosz ajkú munkatársaival.

Hajátültetés férfiaknak

A szőrtüszők teljes halálával a gyógyászati ​​és fizioterápiás módszerek nem képesek helyreállítani az elveszett hajat. Ebben az esetben csak a hajátültetés segít. Ma Oroszországban és külföldön számos klinika kínálja a hajátültetés eljárását a férfiak fején. A szolgáltatás ára függ a helyreállítási módtól, valamint a problémás terület területétől és mértékétől..

Az eljárás indikációi

Az alopecia (kóros hajhullás) nemcsak a test életkorhoz kapcsolódó változásai miatt következik be. A tüszők teljes halála vagy túlnövekedése genetikai öröklődés, súlyos betegség, gyógyszeres kezelés és egyéb okok következménye lehet. Az első ok a leggyakoribb. A Nemzetközi Egészségügyi Társaság kutatásai szerint a hajhullás eseteinek csaknem 85% -a örökletes..

A férfiak hajátültetése a következő esetekben ajánlott:

 1. Égés, trauma vagy műtét után. Az ilyen területeken teljesen nincs haj, hajátültetés nélkül lehetetlen megoldani a problémát..
 2. Az androgén alopecia bármely szakaszában. A betegségre a férfi nemi hormonok fokozott szintje miatt intenzív hajhullás jellemző. Sőt, ilyen nehézségeket tapasztalnak mind a nők, mind a férfiak.
Az orvos konzultációja

Mivel a hajátültetés donorterülete a beteg saját szőrtüszője, amelyet a fej hátsó részéből távolítanak el, akkor transzplantáció lehetséges, ha az egészséges donorszőrzetű területek megmaradnak..

A haj helyreállítása nem lehetséges teljes vagy progresszív alopecia areata esetén, amelyet a szervezet immunváltozásai okoznak.

Fotók transzplantáció előtt és után

Szolgáltatási költségek Oroszországban és külföldön

A transzplantáció költsége a férfiak számára elsősorban a választott módszertől függ. A nem műtéti átültetés technikája mindenhol 15-30% -kal drágább, mint a patchwork módszer, mivel azt szigorúan orvos keze végzi. De garantáltan csaknem százszázalékos eredmény és az esztétikus hegek és hegek hiánya a fején..

A transzplantáció költsége nem nagymértékben függ az ország választásától, sokkal inkább a lakosság jövedelmi szintjétől. A hajátültetés legdrágább országai az Egyesült Államok és néhány európai ország. Más országokban a hasonló módszerekkel végzett hajátültetés ára körülbelül azonos.

És ha ismert, hogy az Egyesült Államokban a nem műtéti technológia ára 6-7 dollár graftonként, Törökországban pedig 1 dollár / graftért ajánlják fel, és ugyanakkor meg van győződve arról, hogy amerikai orvosok dolgoznak a klinikán, akkor tegyen következtetést a kapott információk minőségéről ebből a klinikából. Ha Oroszországban nem műtéti átültetést ajánlottak fel Önnek 2 dollár / graftért, Kínában, Törökországban pedig kétszer kevesebbet, akkor félrevezetik - vagy a módszer nem műtéti, vagy a klinika a „fekete piachoz” tartozik, és nagy a kockázata magad, egyszer egy ilyen klinikán.

A férfiak előtt és után végzett hajátültetés hatása lenyűgöző. A HFE transzplantációs eljárás ideális azok számára, akik kétségbeesik, hogy valaha is visszanyerjék az elveszett hajukat. A transzplantáció a központunkban - a CFE Klinika - nemcsak az elveszett frizurát és fiatalságot, hanem önbizalmat is képes visszatérni az emberhez! Az eljárás részleteinek tisztázása érdekében vegye fel a kapcsolatot a klinika vezetőivel - az elérhetőségeket a weboldal tartalmazza.

A hajátültetési módszerek áttekintése a férfiaknál

Az átültetési szolgáltatás nemcsak a fejbőr helyreállítását teszi lehetővé, hanem a szakáll vagy a szemöldök sűrűségét is. Az eljárást orvosi intézményben végzik, és a minimálisan invazív műtét típusához tartozik. A műtét utáni rehabilitáció több naptól egy hónapig tart.

Három fő hajátültetési módszer létezik a férfiak számára.

A módszer megválasztása nem függ a kopaszodás okától, valamint attól a területtől, ahol a problémás terület található és elterjedt, mert ma, bármilyen transzplantációs módszerrel, az átültetett haj vissza fog nőni. A különbségek elsősorban a vizuális hatásban mutatkoznak meg - a sűrűség, az átültetett haj dőlésszöge, a látható hegek / hegek jelenléte vagy hiánya.

Patchwork, működési módszer (Strip vagy FUT módszer)

Ez teljes körű sebészeti beavatkozást jelent. Szikével a fej hátsó részéből egészséges tüszőkkel ellátott csíkokat vagy bőrterületeket vágnak ki, amelyeket oltványokra osztanak. Ezután a kapott oltványokat ismét szikével és csipesszel átültetjük a kívánt helyre - a kopaszság vagy a hajhullás területére.

 • alacsony ár;
 • a műtét időtartama legfeljebb 4-6 óra;
 • ha szükséges, a módszer kombinálható más technikákkal.

Az ilyen transzplantációt manapság egyre kevésbé használják. Maga az eljárás meglehetősen fájdalmas, hosszú gyógyulást igényel, és a férfi fején örökre észrevehető hegek maradnak. Mivel ezzel a módszerrel a donor területe fizikailag csökken (kivágásra kerül), korlátozások vannak érvényben az ilyen műveletek számára - az élet során legfeljebb 2-3 alkalommal.

A posztoperatív időszakban önfelszívódó varratokkal és kötéssel ellátott varratot alkalmaznak a donorszövet eltávolításának területére. A végeredmény 10-12-15 hónap múlva lesz észrevehető.

Varrat nélküli mód (FUE motorizált vagy gépi)

Ez a módszer forgó (forgó) mechanizmusokat használ egy lyukasztóval az átültetéshez szükséges szőr eltávolításához. Egy ilyen beavatkozás után a lyukasztó átmérője mentén lekerekített hegek maradnak életben a férfi hátsó hátsó részen. Az eltávolított hajkötegeket oltványokra osztják, amelyeket szikével előkészített metszésekben (invazív csatornák) helyeznek a kopaszság zónájába..

Ezzel a módszerrel a donor területe jelentősen károsodik, és a zökkenőmentes FUE motorizált módszerrel történő ismételt hajmintavétel nem biztosított. Eltávolítás után egy napon át kötést helyeznek a donor területére, amelyet másnap eltávolítanak a donor területének feldolgozásához és mosásához. A rehabilitációs időszak legfeljebb 2 hét. A beavatkozás végeredménye nem korábbi, mint 10-15 hónap.

A HFE nem műtéti módszere (FUE manual + FUI implanter choi)

Manapság ezt a technológiát tartják a legfájdalmatlanabbnak és leghatékonyabbnak, mivel a férfi haj eltávolítását és kiküszöbölését mikroeszközök-tűkkel végezzük, egyetlen bemetszés nélkül. A patchwork vagy a varrat nélküli módszerekkel ellentétben a HFE módszert a szőrtüsző vagy a follikuláris egység egy részének közvetlen betakarítására használják, amely már nem oszlik oltványokra, hanem a hajhullás területére történő transzplantáció egysége..

Mi a technológia előnye:

 • csak mikroeszközök-tűk használata, amelynek eredményeként nem maradnak hegek vagy hegek a fején;
 • az 1. eljárás után lehetséges a természetes sűrűség elérése;
 • hajátültetés elvékonyodási helyekre lehetséges, a közeli tüszők károsítása nélkül;
 • Az átültetett haj természetes dőlésszöge.

Néhány férfi számára a hátrány a beavatkozás időtartama, amely nagy mennyiségű transzplantáció esetén meghaladhatja a 8 órát. Ezért a CFE technika nagy pontosságot és tapasztalatot követel meg a transzplantológustól, és pozitív hozzáállást igényel a beteg számára..

A maximális hatás elérése érdekében ajánlott előre felkészíteni testét a jövőbeli változásokra. Célszerű leszokni a dohányzásról, az alkoholfogyasztásról és egyéb rossz szokásokról. Feltétlen át kell adni a teszteket, ellenőrizni kell a betegségeket és a véralvadás mértékét.

A módszer kiválasztása előtt feltétlenül látogasson el a klinikára, vagy inkább több különbözőre, tanulmányozza a fotókat és videókat, beszéljen azzal az orvossal, aki elvégzi az Ön számára a transzplantációt. Előnyben részesítse azokat a klinikákat, amelyek az Ön országában találhatók, ahol bízik a törvény ismeretében, az orvosok oktatásában és az Ön által értett nyelven.

A fejszőr átültetésének költsége

Hajátültetési szolgáltatások a fej területénHFE BasicHFE StandardHFE Premium
Transzplantációk száma, FU1000-ig1000-ig1000-ig
Eltávolítási módszer (mikropunch 0,6-1,0 mm)Alapértelmezett
Beállítás módja (implantátum választás 0,6-1,0 mm)AlapértelmezettNincs borotválkozásNincs borotválkozás
A haj túlélése90-98%90-98%90-98%
Hajkárosodás a donor területénnemnemnem
Bőrkárosodás, hegesedés vagy hegesedésnemnemnem
A fel nem használt oltványok számakevesebb mint 1%kevesebb mint 1%kevesebb mint 1%
Természetes hajszög
A haj sűrűsége a transzplantáció után, tüsző / cm²60-12060-12060-120
Megjelenés a társadalomban7-14 nap
Sport tevékenységek7 nap7 nap7 nap
Ingyenes szaktanácsadás
Fizetés készpénzzel vagy hitelkártyával az átutalás napján
Kamatmentes fizetés részletekbenNem
Szerződés megkötése és magasan képzett orvos által végzett munka az Orosz Föderáció jogszabályainak megfelelően
Garantált eredmény
További transzplantáció lehetősége
További támogató eljárások12
Személyes tanácsadás és a transzplantációs ügy kezelése egy évig a transzplantáció után
További jutalmak a régiók lakói számáraTudj meg többet
A transzplantáció szolgáltatási költsége, ₽150250350
A transzplantáció minimális költsége, ₽60 000120 000

150 000

Férfiak kérdései a transzplantációval kapcsolatban

Szükséges-e hajátültetést végezni a férfiak számára, mennyire drága és biztonságos ez az eljárás az egészség szempontjából, és mik a jellemzői annak végrehajtására? Megválaszoljuk a legsürgetőbb kérdéseket.

Melyek a transzplantáció fő szakaszai?

Hogy pontosan hogyan kell a hajat átültetni a férfiak számára, a választott technikától függ. Vizsgáljuk meg közelebbről a zökkenőmentes helyreállítási módszert, mint a leggyakoribbat.

 1. A fej teljes borotválkozása. Anesztézia injekciója a donor helyére.
 2. Az epidermisz (bőr) egészséges szőrtüszőkkel ellátott területeit egy speciális forgó eszköz segítségével - 1,2-5,0 mm vastag lyukasztóval - távolítják el. A fej hátsó részén a lyukasztó átmérője mentén lekerekített sebek égettek.
 3. A szőrrel kivont bőrterületeket megtisztítják a sérült, megégett tüszőktől, és 1-2-3 szőrtüszőt tartalmazó oltványokra vágják őket..
 4. Az érzéstelenítést a színpadon végezzük. Ezután szikével metszéseket készítenek, amelyekbe a kivágott oltványokat csipesszel illesztik be..

A területet fertőtlenítik, és kötést helyeznek az anyag eltávolításának helyére. A beteg a műtét során ülő helyzetben van.

Honnan származnak a donor tüszők??

Sok beteget érdekel, hová ültetik át a hajat egy férfitól. A leggyakoribb donorterület a fejtámla. Itt találhatók az androgéntől független szőrtüszők, amelyek növekedni fognak, és soha nem fognak kidőlni. A második ok, amiért a szőrt a fej hátsó részéből veszik átültetésre, az az, hogy a donor területe születésétől fogva 30% -kal vastagabb, mint a többi fej. Teljes kopaszság esetén a testből származó szőrtüszők, például karok vagy lábak használhatók. De mivel a trichológia viszonylag fiatal tudomány, még mindig vita folyik arról, hogy a testszőr androgén-e vagy sem..

Hogyan lehet elkerülni a transzplantációval kapcsolatos problémákat??

Az ember megjelenése, egészsége és a beavatkozás következményei közvetlenül függenek a haj helyreállításának eljárásának minőségétől és helyétől, körülményeitől..

A kopasz foltnál rosszabb lehet csak a donoranyag sikertelen beültetése. Még rosszabb, ha negatív helyzetben nem lesz képes minősített segítséget kapni, vagy megvédeni jogait.

Az eredmény teljes mértékben a személyzet tapasztalatától függ, ezért a klinika választását nagyon komolyan kell venni.

A legjobb, ha az orvos kizárólag transzplantációra szakosodott. Több eljárás egyszerre történő kombinálása nem jelenti a rossz minőségű szolgáltatásokat, de sok terület befolyásolhatja az orvos készségeit. A jó transzplantológusnak nemcsak képesnek kell lennie a haj eltávolítására és pótlására, hanem egy bizonyos művészi látásmóddal is. Ez a képesség különösen releváns a férfiak hajátültetésénél..

A klinikának és a személyzetnek bármilyen kérdéssel rendelkezésére kell állnia.

Különösen azonnal orvosi beavatkozás után. Ezért jobb, ha egy férfinak hajátültetést hajt végre nem külföldön, hanem saját országában, ahol nemcsak a megtartott konzultációt teljes mértékben megértette, hanem a beavatkozás során az egész hajátültetési folyamatot is irányíthatja..

Fontos tényező a törvények ismerete vagy az ügyvédekkel való kapcsolatfelvétel képessége.

Például Oroszországban a hajátültetést csak magasan képzett, felsőbb orvosi végzettséggel rendelkező szakember végezheti és szabad. Néhány európai országban átültetést képzetlen vagy nem szakorvosok végezhetnek. Törökországban előfordulhat, hogy egyáltalán nincs orvosi képzettsége a transzplantációra. Elég, ha a klinikát orvos nyitja meg, és aki elvégzi a beavatkozást ebben a klinikában - csak találgatni lehet. Ezenkívül az ország nyelvének és törvényeinek ismerete, ha külföldön hajátültetést végez, nem teszi lehetővé az igazságosság elérését az eljárás negatív következményei esetén. Amit néhány orvos és tisztátalan klinika azonnal felhasznál.

A haj helyreállítása az egyedi HFE klinikai módszerrel mindenki számára megfelelő, beleértve:

 • ha az AGA-t diagnosztizálják, fokális, diffúz alopecia;
 • ha kopaszságkezelésre van szükség műtétek, sérülések után, amikor hegek vannak a bőrön;
 • amikor hatékony és nem traumatikus módszerre van szükség a szakáll, a bajusz, a szemöldök vastagságának növelésére;
 • amikor esztétikai beavatkozásra van szükség alopecia hiányában.
 • Androgén alopecia (AGA);
 • Cicatricialis alopecia;
 • Vontatási alopecia;
 • Fókális (beágyazott) alopecia több mint 2 évig a nyugalmi szakaszban;
 • Diffúz alopecia.

Ellenjavallatok a hajátültetéshez

 • A vér betegségei;
 • Onkológia;
 • Autoimmun betegségek (lupus erythematosus, AIDS);
 • Bőrbetegségek az exacerbáció szakaszában a szőrtelenítés és a kötés területén;
 • Mentális betegség;
 • Az alopecia teljes (általánosított) formája;
 • Gyenge donorterület, azaz elégtelen szőrmennyiség az átültetésre a donor területén;
 • 14 év alatti életkor;
 • folliculitis, pikkelysömör és más fejbőrbetegségek;
 • seborrhea, seborrheás dermatitis plakkképződéssel;
 • Bármely betegség súlyosbodási szenvedésben.

Garantáljuk, hogy a HFE módszerrel átültetett haj (androgénfüggő alopecia esetén) nő és soha nem esik ki.

A HFE eljárással átültetett szőrtüszők átültetésének pillanatától kezdve a haj legalább 90% -ának a C területen kell nőnie 12 (tizenkét) hónapon belül az A, B területen és 18 (tizennyolc) hónapon belül a C területen. A hegek, hegek, gócok területén - akár 70%.

Ellenjavallatok és
mellékhatások

A hajátültetés teljes orvosi beavatkozást jelent. Duzzanat, enyhe vérzés, a fej egy részének zsibbadása jelentkezhet közvetlenül a műtét után. Általában minden tünet 1-2 nap alatt eltűnik. Ha a fájdalom továbbra is fennáll, fokozódik, sürgősen konzultálnia kell orvosával..

Van néhány ellenjavallat vagy korlátozás az eljáráshoz olyan esetekben, amikor:

 • rossz véralvadás;
 • allergia érzéstelenítésre vagy más gyógyszerekre;
 • cukorbetegség;
 • autoimmun betegség;
 • trichotillomania.

Különböző módszerekkel további korlátozások lehetségesek, amelyekről személyes konzultáció során be kell számolni.

Az új haj elutasítása vagy gyenge beültetésük olyan esetekben lehetséges, ha:

 • a test legyengült (súlyos betegségek, rák után, autoimmun betegségek jelenlétében);
 • fertőzés alakult ki, amelynek eredményeként az izzókat elutasítják; v
 • a hajátültetést rosszul hajtották végre.

A műtét utáni kiújulás legkisebb kockázata a nem műtéti HFE módszer alkalmazásával.

Orvosi képesítés

2011-ben diplomázott az orosz nevű Orosz Nemzeti Kutatási Orvostudományi Egyetemen. N.I. Pirogov, "Általános orvoslás" szakterület.

2012 Dermatovenerológiai gyakorlat az Orosz Nemzeti Kutatási Orvostudományi Egyetemen N.I. Pirogova.

Klinikai rezidencia a "Dermatovenereology" szakterületen a róla elnevezett Orosz Nemzeti Orvostudományi Egyetem alapján N.I. Pirogov.

Kiképzés

Frissítő tanfolyamot teljesített a Szecsenov Orvostudományi Intézetben, szakterülete a "kozmetológia".

2015-ben a Plasztikai Sebészeti és Alapvető Kozmetológiai Intézetben továbbképző tanfolyamot végzett a "Trichology" szakterületen.

2019-ben továbbképzés a GBUZ MO MONIKI alapján. Vlagyimirszk Dermatovenereológus diplomával rendelkezik.

Okleveles szakember, rendszeres résztvevője nemzetközi és orosz tematikus szakmai szemináriumoknak, fórumoknak, kongresszusoknak az esztétikai orvoslásról.

Jelentkezés az orvostudomány kandidátusának fokozatára.

Szakmai tematikus szemináriumok, fórumok állandó résztvevője /

Képesítés

A Nemzetközi Hajtranszplantációs és Restaurálási Társaság ISHRS (USA) tagja, az Orosz Trichológusok Társaságának tagja és az Európai Orvosok Társaságának teljes jogú tagja, a FUE EUrope tagja. Több mint 17 éves tapasztalat a hajátültetés terén a legújabb technikák alkalmazásával Oroszországban és külföldi klinikákon.

DonMI diplomás, 1992. Dermatovenereológiai gyakorlat. 1998 óta hajátültetési klinikákon dolgozik Görögországban, Olaszországban, Franciaországban, Portugáliában, Szerbiában. 2004-ben elsajátította a hajátültetés FUE / FUI új, teljesen nem műtéti módszerét, és együttműködni kezdett a DHI-vel. 2008 óta Írországban és Angliában dolgozik a fejlettebb H + nem műtéti hajátültetés alkalmazásával. Miután Oroszországban folytatott továbbképző tanfolyamokat, Schneider az Orosz Trichológusok Társaságának tagja lesz. 2009-2010 óta Oroszországban a H + alapú nem műtéti hajátültetés továbbfejlesztett módszerét vezeti be, amelyet HFE-nek hívnak (nemzetközi rövidítésben: FUE manuálisan 0,6-0,8 mm lyukasztással és FUI módszerrel történő beállítással choi 0,6- 0,8 mm).

Rendszeresen végez hajátültetést külföldön.

Főorvos-helyettes, trichológus

Képesítés

2012-ben a Gorkijról elnevezett DonNMU-n végzett, a "Fogászat" szakon..

2007-2011 óta a "Sebészet" szakkörben jár a DonNMU Operatív Sebészeti Osztálya alapján..

Klinikai rezidencia a "Sebészet" szakterületen a róla elnevezett FGBU alapján Burnazyan sebészeti fogorvosi diplomával.

2018-ban szakmai továbbképzés a Kiegészítő Szakképzés Oktatási Központja "Oktatási színvonal" alapján az "Egészségügy és a közegészségügy szervezése" szakterületen..

Jelentkezés az orvostudomány kandidátusának fokozatára.

Okleveles szakember, rendszeres résztvevője nemzetközi és orosz tematikus szakmai szemináriumoknak, fórumoknak, kongresszusoknak az esztétikai orvoslásról.

A betegek véleménye

Hűvös klinika. Köszönöm a segítséget és tanácsot. Egyszerűen a legjobb!

Mennyibe kerül a hajátültetés műtéte?

Ezt a szöveget T - Zh olvasó írta. Ha Ön is hangosan gondolni akar valamire, és megnyitja a vitát, töltse ki ezt az űrlapot.

Három hajátültetési műveletet végeztem.

A kopaszodás elleni küzdelemről mindent nem különösebben vitatnak meg a társadalomban, és a különböző eljárások után gyakorlatilag nincs tapasztalatcsere. Ebben a cikkben elmondom, mit tanultam öt év és mintegy félmillió rubel kiadás után.

Látogasson el a trichológushoz, és keressen megoldást a problémára

Körülbelül 24 éves koromban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy kopasz vagyok. Miután elfogadtam az elkerülhetetlent, elkezdtem tanulmányozni a kérdést. Hallottam pár száz kéretlen tanácsot, miszerint "csak le kell borotválnia a fejét". Ennek eredményeként konzultációra mentem egy trichológussal, 2500 rubelt fizettem, és megtudtam, hogy androgenetikus alopeciám van - AHA, amelyet a közönséges emberek "férfias kopaszságnak" neveznek.

Figyelem

A diagnózist csak trichológus állapíthatja meg. Ön, rokonai, barátai, kollégái, szexuális partnerei, ismerős terapeuta, véletlenszerű járókelők az internetről, Anton Krutov, a T-F felhasználója nem.

Három legvalószínűbb ítéletet kaphat egy trichológustól.

Androgenetikus alopecia vagy AGA. A haj elvékonyodása, amely a parietális és frontális régiók kopaszodásához vezet a férfiaknál, és a haj elvékonyodásához vezet a fej középső részén, nőknél pedig az oldalsó felületeire. Ennek oka, hogy az ezeken a területeken található szőrszálak érzékenyek a szteroid hormonokra, amelyek lassan elpusztítják őket..

Ha férfi vagy és kopaszodsz, akkor 95% az esély, hogy az AGA-nak köszönhető. A nőknél ez a valószínűség körülbelül 50%. A betegség genetikai jellegű, nem gyógyítható, de többé-kevésbé hatékonyan kezelheti a tüneteket. A diagnózis akár felületes vizuális vizsgálat után is megállapítható, bár néha az orvos mikroszkópot használhat a tisztességhez. Ritkán fordulnak elő olyan helyzetek, amikor több vizsgálatra van szükség..

Diffúz vagy fokális kopaszság. Ebben az esetben a genetikának semmi köze hozzá. Az ilyen kopaszodás leggyakoribb oka a mérgezés, sugárzás, pokoli stressz, vitaminhiány, alultápláltság, különféle gombák és betegségek..

Ha ezt diagnosztizálták, hagyja abba a cikk olvasását, és kezdje el keresni az okát. Általában ez az igazán súlyos probléma első jele. Mindenképpen nem szabad transzplantációt kapnia, de ha talál okot, akkor van esély arra, hogy a haj - vagy annak egy része - műtét nélkül visszatérjen..

Normális, az életkorral összefüggő változások. Még az egészséges haj is egyre vékonyodik az életkor előrehaladtával, és növekedési vonaluk fokozatosan emelkedik. Ebben a helyzetben jobb, ha a frizura vagy a speciális kozmetikumok megváltoztatására koncentrálunk, de kalapálhat és élvezheti is az életet. Bár természetesen senki nem tiltja az átültetést.

Véleményem szerint, ha Önnél diagnosztizálták az AHA-t, akkor Trichologist úr már nem a barátja, mivel nem képes megoldani a problémát. Örülnék, ha megcáfolnák a kommentekben. Így nézett ki a hajam a műtét előtt

A trichológusok nem adják meg a leghatékonyabb ajánlásokat, bár vannak hasznos tanácsok egy-egy fokon. Ezek a cselekedetek általában ártalmatlanok, de a pénztárcát ütik. Az orvos felajánlotta, hogy vásárolok egy csomó drága minoxidil alapú terméket - 4000 rubelt egy havi tanfolyamra, 15-20 ezerért elvégzek egy sor vizsgálatot, és félévente végeznek ellenőrzést. Gondolom, mindez annak érdekében, hogy a kopaszodás folyamata tudományosabbá váljon. De egy 10 000 rubelért elvégzett vérvizsgálat akut agyhiányt mutatott ki a testemben, ezért bátran elutasítottam a további kezelést, és információkat kezdtem gyűjteni az interneten.

A kopaszság elleni küzdelem eszközei és módszerei, amelyek nem segítenek

Az androgenetikus alopecia viszonylag hatékony kezeléssel rendelkezik. Például hajnövekedést serkentő szerek, hormonterápia, lézerterápia, sőt specifikus vérátömlesztés. De meg kell értened, hogy ezen módszerek egyike sem fogja sokkal jobbá tenni a helyzetedet. A legtöbb, amit tehet, hogy megállítja a hajhullást, és 10-20% -kal visszagörgeti. De ezeket a technikákat egész életében használni kell: amint abbahagyja, minden, amit megtermel, azonnal kiesik. Ezért ezek a módszerek kiváló szupportív terápiának tekinthetők, de nem jelentenek önálló megoldást a problémára..

És itt van egy lista azokról a gyógymódokról, amelyek nem segítenek az androgén alopecia kezelésében.

Samponok. Sem az olcsó sampon 40 rubelért, sem egy butik szuperelit terméke 4 ezerért nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek befolyásolhatják a hajhullást az AGA-val. Valójában a helyzet javulásának reményében a gyakoribb samponozás akár felgyorsíthatja a kopaszodási folyamatot és kiválthatja az olajos seborrhoea - korpásodás megjelenését, ami ennek következtében bonyolítja a helyzetet. Bár a samponok hasznosak lehetnek bizonyos bőrbetegségek kezelésében, mégsem oldják meg a kopaszság problémáját..

Ugyanez a „hajhullás” gyógyító kenőcsökkel is. Nem számít, mennyibe kerülnek - palackonként 200 vagy 20 000 rubel, ha nem tartalmaznak minoxidilt vagy gyógyszereket, amelyek korrigálják a hormonok munkáját, akkor nem befolyásolják az AGA lefolyását..

Vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak a hajhoz. Az avitaminózis a hajhullás oka lehet, és az alultápláltság elvileg a diffúz alopecia egyik leggyakoribb oka. De ha diagnosztizált AGA-val rendelkezik, és sokáig nem ül szigorú diétán, a vitamin-komplexek szedése semmilyen módon nem befolyásolja a betegség lefolyását. Legalább annyira, hogy lássa a különbséget.

Szépségszalon eljárások. Mezoterápia, lézer terápia, masszázsok - ez valóban segíthet az AHA-ban. De fontos megjegyeznünk: az eljárások csak akkor gyakorolnak hatást, ha egész életük során rendszeresen végzik azokat..

Az ilyen módon termesztett haj tényleges ára meghaladja az összes elérhető határt, ezért problémás elegendő számú pozitív vélemény összegyűjtése. Az emberek 3-4 hónap után csak abbahagyják az eljárásokat, még a gazdag polgárok sem engedhetik meg maguknak, hogy életük során ennyi pénzt és időt költsenek.

Laboratóriumi szolgáltatások. Sok kórház rendelkezik ilyen laboratóriummal. Azt állítják, hogy műtét nélkül képesek javítani a helyzeten. Csak vegye figyelembe: ha megígérik, hogy meggyógyítja az AGA-t, az "organikus", "egyedi", "salak", "méreganyagok", "szerzői technika", "egyéni megközelítés" szavakkal, akkor hazudik. Trichológus vagy blogger ajánlására eljut egy gyönyörű épületbe, egy gyönyörű titkárnő megkéri Önt, hogy töltsön ki egy kérdőívet, egy kedves, mosolygós, fehér kabátos férfi pedig trichogramot készít Önnek, egy másik bájos "orvos" egyéni varázstanfolyamot készít 50 000 - 250 000 rubel értékben.

Lehetetlen pénzért beperelni őket, nincs miért hibáztatni a "laboratóriumot". Sokan a 90-es évek óta dolgoznak ennek a rendszernek megfelelően, időnként változtatnak neveket.

Etnoscience. Amikor élőben próbáltam megbeszélni valakivel a problémámat, rengeteg őrült tanácsot kellett kiszűrnem a "hagyományos orvoslásból". Használjon például tejfölt vagy ricinusolajat, távolítsa el a romlást, tegyen egy darab nyers húst kopasz helyre, és így tovább. Nem működik minden. Ezt gyakran ajánlják, ezért erősítse meg magát..

Hogyan működik a hajátültetés?

Körülbelül két hét tanulmányozás és elemzés után egy villában találtam magam.

Opció száma 1. Gyógyszerrel kell kezelni. Kezdje el naponta kétszer használni a növekedésserkentőt, végezzen hormonterápiát havonta körülbelül 1000-1500 rubel költséggel, használjon sűrítőket - speciális kozmetikumokat, amelyek utánozzák a haj sűrűségét. Ennek a megközelítésnek a fő hátránya, hogy egész életében növekedésserkentőket kell használnia és hormonterápián kell átesnie, ez nem tanfolyamként működik. Pár hónapra félbeszakítottam - mindent elvesztettem, amit felépítettem. Ugyanez a plazmaemeléssel és a lézerterápiával.

Gyorsan felhagytam ezzel az ötlettel, miután elolvastam az emberek közösségeit, akik folyamatosan használják a növekedésserkentőket. Nem annyira a mellékhatásokról, mint inkább az életmód módosításának szükségességéről van szó. Egész életemben nem voltam kész minden nap használni a stimulánsokat. Csak nem akarok felesleges kötelezettséget vállalni. Sőt, idővel csökken a hatásuk, és sokan azok közül, akik használják őket, nagyon kellemetlen érzelmi ingadozáson mennek keresztül, amire nem vagyok kész.

Opció száma 2. Használjon hajpótló rendszert. A színészek és politikusok kedvenc változata. Hosszú távú használatra tervezték ezeket a speciális parókákat, amelyek nagy vizuális hatást nyújtanak, de fenntartása sok pénzbe kerül. Ha a transzplantáció egy módja annak, hogy visszaszerezzük legalábbis az elveszetteket, akkor a hajpótlás egy olyan módszer, amellyel még jobb is lehet, mint volt. A tisztességes rendszer évente 50 000-100 000 rubelbe kerül. Ha Thranduil frizurával akarsz vágni, vagy még jobb, akkor ez a te választásod, de nem akarom.

3. lehetőség. Készítsen hajátültetést. Végül ezzel az opcióval döntöttem, mert ez adja a legnagyobb megtérülést a befektetett rubelben, és hosszú ideig megoldja a problémát. Ideális életre.

Képzelje el, hogy egy kis gyönyörű és sűrű, 1000 fás erdő volt a feladata, amelyet biztonságban adott a kínaiaknak kifosztásra, és körülbelül 300 fa maradt belőle. Az Ön feladata, hogy láthatóságot teremtsen az ellenőrök számára, hogy az erdővel minden rendben van. De nincs honnan új fákat venni, csak a régieket lehet ásni és újratelepíteni.

A jó hír az, hogy az ellenőrök nem nagyon kíváncsiak, és a nyugalom érdekében csak az erdő mentén haladni kell az úton, és megnyugodni. A megoldás kézenfekvő: minden fát újratelepíteni kell, hogy az úttal szomszédos erdő frontvonalán maximális sűrűség legyen elérhető. Külső szemlélő számára a különbség aligha lesz észrevehető.

A sebésznek éppen ez a feladata van. Az ember hajának egy része, még az AGA-val is, ellenáll a hajhullásnak: általában a test szinte minden szőréből és a fej patkó alakú területéből származó hajból áll. Ha nem tudod, mi a patkó alakú fejzóna, akkor emlékezz Ted Bucklandra, a "Clinic" tévésorozat ügyvédjére. Fizikailag lehetetlen megtenni "úgy, ahogy volt", de az orvos készsége éppen az, hogy minimális beavatkozással elérje a maximális kozmetikai hatást..

Hogyan kell kiszámítani az átültetendő szőrszálakat

A hajátültetési művelet mennyiségét nem a hajban, hanem az oltványokban mérik. A fej szőrszövetének eleme, amely egy-négy tüszőt tartalmaz. A művelet költségét az oltvány árától függően számítják ki.

Általában a hajat a fej hátsó részéből ültetik át, a testből pedig végső megoldásként veszik át. De tegyük fel, hogy 2500 oltvány átültetésén esnek át: 1500 a fej hátsó részéből, 500 a szakállból és további 500 a test különböző területeiről. A fej hátsó részén található egyik graft általában két vagy három szőrszálat tartalmaz, amelyek szinte ideális túlélési aránya 99%. Egy szakáll oltás - egy haj, amelynek túlélési aránya is majdnem ideális - 95-99%. A testkép átlagosan egy szőrt is tartalmaz, de túlélési arányuk átlagos - 60%.

1500 x 2,5 x 0,99 + 500 x 1 x 0,95 + 500 x 1 x 0,6 = 4487,5

Összességében egy 2500 graft térfogatú transzplantációs művelet során hozzávetőlegesen 4500 hajat kapunk.

FUT - szalag vagy varrat módszer. Ebben az esetben a fej hátsó részéből egy hosszú, szőrös bőrcsíkot veszünk, külön graftokra vágjuk és beültetjük a betegbe. A műtét után heg marad a fejtámlán. Van ilyenem, nem látszik, ha a haj legalább 5 mm hosszú.

A FUE zökkenőmentes módszer. Jelenleg ez a legelterjedtebb technológia. A sebész egy speciális eszközzel eltávolítja az egyes graftokat a donor területéről, és azonnal beülteti azokat a betegbe. Csak ez a technológia teszi lehetővé a test és szakáll szőrének használatát. Ezenkívül egy ilyen művelet után nincs heg a fejtámlán, és a rehabilitáció gyorsabb..

Kombinálhatók is, különösen nagy mennyiségek esetén. Egyetlen módszert sem vontunk el. A klinikák imádják előállítani a saját rövidítéseiket és az eljárások nevét - HLC, PTT, SHT és hasonlók, de a piacon senki sem rendelkezik különleges technikákkal. Ez általános márkajelzés, próbálja elkerülni ezeket a klinikákat.

Klinika és kezelési terv kiválasztása

Elkezdtem kutatni a hajátültetési klinikákat. Először is a műveletek eredményére, valamint a költségek és a munka minőségének arányára figyeltem. Öt klinika érdekelt: a moszkvai Real Trans Hair, egy szentpétervári klinika, a törökországi HLC, az amerikai Armani és a grúziai Talizi. Megpróbáltam megérteni a betegek fényképei alapján, hogy milyen maximális eredményt érhetek el, és több független fórumot is áttekintettem felülvizsgálatokkal. Abban a pillanatban már végleg eldöntöttem, hogy a műtétre sor kerül, csak a körülmények megismerése és pár konzultáción való részvétel maradt..

Az első a Real Trans Hair volt Moszkvában - Oroszország legrégebbi klinikája. Nagyon tetszett a tanácsuk, de a művelet költségei megdöbbentettek. A teljes szükséges mennyiség csaknem 800 000 rubelbe került volna, ami számomra elfogadhatatlan.

A következő lehetőség a szentpétervári klinika volt, ahol végül maradtam. A konzultációt követően egyértelművé vált egy cselekvési terv, amely 90% -kal esett egybe az RTH javaslatával. Az összesített eredmény: "A szükséges térfogat körülbelül 6000 graft, a donorterület lehetővé teszi 8000-9000 felvételét, javasoljuk, hogy ossza fel két vagy három műveletre, és végezze el őket pár éven belül, nem találtak akadályt vagy ellenjavallatot.".

Visszautasítottam a grúz "Talizi" -t, mert vegyes véleményeik voltak, ráadásul nem nagyon tetszettek a weboldalukon található fotók.

Egy amerikai klinikán az első műtétemet több mint 10 000 dollárra (780 340 rubel) becsülték, bár Szentpéterváron 150 000 rubelért elvégeztem. Árdugó az USA-ban - 4 dollártól (R 312) és 10 dollárig (780 R) graftonként. A szükséges mennyiségért több mint egymillió rubelt kellene fizetnem, még közelebb kettőhöz.

Akkor még elméletben sem vettem figyelembe Törökországot, bár ma ez a legnagyobb hajátültetési központ. Például a szükséges mennyiség kb. 3000–4000 € (256 630–342 174 R) lehet két lépésben. Az ár tartalmazza a transzfert és a szállodát, a járatot külön fizetik.

Több száz klinika működik Törökországban - az ultraolcsó, 1500 euróért (128 315 R) készen álló transzplantációra kész operációktól a szuperdrága klinikákig, szinte olyan árakkal, mint Európában. Nagyon sok pozitív és negatív vélemény található az interneten, de ez szinte semmit sem jelent, mivel ezek jelentős részét megvásárolják. Bár az elutasítási arány most meglehetősen alacsony, mert a technológiákat kifejlesztették.

A törökországi orosz betegek problémáinak zöme általában oroszul beszélő közvetítőkhöz kapcsolódik. Pénzt vesznek fel, és félig legális kis klinikákra küldik az ügyfeleket, kihasználva a betegek tudatlanságát és képtelenségét angolul kommunikálni. De én magam sem logisztikai problémák miatt mentem Törökországba a művelethez, nem érzek negatívumot iránta.

Miután megálltam egy szentpétervári klinikán, elkezdtem orvost és pénzt keresni. A beteg számára a legfontosabb, hogy megértse, hogy a hajátültetés már a bolygón az egyik legszabványosabb és legmasszívabb művelet. A szabványosítás szempontjából sokkal közelebb áll a fogbeültetéshez, mint az arcplasztika..

Legfőképpen nem az ár kínos, hanem a végeredmény hosszú várakozása, mert az együttesek körülbelül hat hónapig gyökeret eresztenek - és ez csak gyökeret ereszt, még csak növekedni sem kezd. Ez azt jelentette, hogy csak két és fél év múlva tudnám teljes mértékben élvezni az eredményt. Nagyon csábítottam, hogy mindent egyszerre csináljak, de úgy döntöttem, hogy követem az orvos tanácsát..

Mindig az a vágy, hogy mindent egy művelet alatt végezzünk, és ezt számos klinika teszi. De a maximális eredmény elérésének egyetlen módja a műveletek blokkokra bontása féléves vagy éves időközönként. Egy transzplantáció 6000 oltással rosszabb eredményt ad, mint három operáció 2000 oltással a haj beültetésének sajátossága miatt. Ez ráadásul megnyugtatja a sebészt, és megakadályozza, hogy módosítsa cselekedetei eredményét, ezért történik a diszkontáló klinikák sikertelen műveleteinek zöme..

Műveletek, kiadások és eredmények

Első műtétemet - 2500 oltást 150 000 rubelért - december végére terveztem, és rövid vizsgálati listát kaptam. A "vörös nyíllal" közvetlenül a művelet napján, pénteken érkeztem Szentpétervárra. A legkellemetlenebb dolog a helyi érzéstelenítés injekciói és a művelet általános lassúsága. Csaknem 10 órán át tartott, FUT technológiával készült. Ez idő alatt sikerült enni, aludni pár órát és megnézni a "Gyűrűk Ura" trilógia első két filmjét a rendező vágásában.

A következő műveletet hat hónappal későbbre tervezték, és elkészítették az adólevonási dokumentumokat. Szombaton tértem vissza Moszkvába, rosszul rejtett arcsebészeti nyomokkal. A műtét utáni időszak könnyű volt. Gyakorlatilag nem volt ödéma, bár az első hét kissé kínos vörös pöttyökkel járt a fején.

Hat hónappal később jó közbenső eredmények voltak láthatóak, de a végleges változat előtt még két műveletet végeztem - 1500 és 2000 graft esetében. Úgy döntöttem, hogy felhagyok a növekedésserkentőkkel és minden további terápiával, mivel nem akartam zavarni és beilleszteni őket az életembe..

A második művelet 110 000 rubelbe került: 1500 oltás ugyanazon FUT technológiával. A harmadik műveletért 190 000 rubelt fizettem: 2000 oltást végeztek FUE módszerrel. Mindkét művelet zökkenőmentesen, a tervek szerint és kiszámíthatóan zajlott. Nem volt semmi különös, leszámítva, hogy a vakáció alatt nem próbáltam mindent megtenni, és vérző sebekkel mentem dolgozni..

Körülbelül egy évvel az utolsó műtét után rögzítették az eredményt, és most már többé-kevésbé stabilak. Ennek eredményeként az orvos elmondta, hogy a donorterület további két vagy három ilyen műveletet tesz lehetővé. Tehát, ha a kopaszodás előrehalad, megoldható. Olyan helyzetekben, amikor a maximális eredmény biztosítása szükséges, havonta egyszer vagy kétszer speciális dekorációs kozmetikumokat használok a haj sűrűségére. Egy hónap jön ki körülbelül 300-500 rubel.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Pigtail hajhosszabbítás: jellemzők és technika

A frizura a kép fontos része, amelynek megváltoztatása gyökeresen megváltoztatja bármely nő megjelenését. A sikeres hajvágás pozitív érzelmek tengerét ébreszti, de néha a fodrász látogatása nem ér véget.

A legjobb korpásodás elleni samponok értékelése nőknek és férfiaknak: a legjobb 10 termék választéka

Ennek a problémának az oka a helytelen étrend, az állandó stressz, a higiénia pontatlansága és a belső szervek betegségei.