Legfontosabb / Kiemelés

A hajátültetés hatékonysága androgenetikus alopecia esetén: segíteni fog nekem a műtét?

Kiemelés

Egészséges haj -> A hajátültetés hatékonysága androgenetikus alopecia esetén: segít-e a műtét?

A modern világban sok minden függ az ember megjelenésétől, és fontos szerepet játszik a fején lévő szőr jelenléte vagy hiánya. Ezért ma a hajátültetésről és annak hatékonyságáról fogunk beszélni..

Sokan felteszik a kérdést, segít-e nekem egy transzplantáció? Mennyire hatékony?

A hajátültetés hatékony, és nem kétséges! A modern sebészeti technikák lehetővé teszik az átültetett haj nagyon magas túlélési arányának elérését.

A hajhullás egyik leggyakoribb formája az androgén alopecia vagy AHA. A hajátültetési műtétre érkező betegek (férfiak és nők egyaránt) 90% -a androgén veszteségben szenved. És meg kell jegyezni, hogy a transzplantáció eredményei lenyűgözőek..

Vannak azonban szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a jó hajátültetési hatás elérése érdekében..

Először is szem előtt kell tartani, hogy sok múlik az átültetett graftok számának és a szőr elvékonyodásának arányától: vagyis az átültetett szőrszálak számának összehasonlítani kell az elveszett haj számával..

A hajhullás mértékét az általánosan elfogadott szabványok alapján határozzák meg: a Norwood-Hamilton osztályozó a férfiak hajhullásának mennyiségét hét fokra, a Ludwig osztályozó pedig a nők hajhullásának három fokára osztja..

A hajhullás minden szakaszában ajánlott számú oltvány van az átültetésre, amely képes kitölteni a kopaszság területét és helyreállítani a haj sűrűségét. És természetesen nem szabad reménykedni abban, hogy pár száz súlyos kopaszságú oltvány átültetése jó hatást eredményez, mivel egyszerűen nem lesznek elegendőek az alopecia területének bezárásához..

FONTOS: A hajátültetés hatását az átültetett graftok száma befolyásolja: ennek meg kell felelnie a hajhullás mennyiségének!

Másrészről, kiterjedt hajhullással (nőknél harmadik, férfiaknál negyedik-ötödik), még akkor is, ha egy személy beleegyezik a szükséges mennyiségbe, nem mindig lehet ezt a hangerőt egyszerre működtetni..

Miért?

Számos korlátozás akadályozza a szükséges számú oltvány összegyűjtését a donor területéről egy művelet során:

 • a patchwork módszerrel a bőr elégtelen rugalmassága (lehetetlen megszerezni a szükséges méretű csíkot, mivel a bőr nem nyújt jól).
 • nagyon nagy sebfelület zökkenőmentes módszerrel (kényelmetlenség lehetséges a posztoperatív időszakban, például alvás közben)
 • a műtét időtartama (a műtőben elfáradhat).

Ilyen esetekben egy tapasztalt plasztikai sebész azt tanácsolja a páciensnek, hogy kombinálja a módszereket, vagy állítsa helyre a befogadó területet (kopaszsági területet) több műtétben, időközönként, például 9-12 havonta egyszer..

Többszörös műtétek elvégzése az eredeti hajmennyiség helyreállítása érdekében széles körű nemzetközi gyakorlat, amely lehetővé teszi kiváló eredmények elérését. Számos országban több műtét a szokásos, csak ezek után mondhatja el a sebész, hogy teljesítette az előtte kitűzött feladatot a hajvonal helyreállítására. Sok olyan beteg, aki most büszke a hajára, többször is átültetett..

Felhívjuk figyelmét: ha a páciens vágya a "mindent egyszerre megtenni", és készen áll a hosszabb távú műtétre és a posztoperatív időszak egyes jellemzőire, akkor klinikánkon volumetrikus transzplantációkat (mega-foglalkozásokat) is végzünk, amelyek lehetővé teszik jelentős mennyiségű átültetést egyszerre. oltványok.

És a második szempont, amelyről a sebészek ritkán beszélnek, de gyakran trichológusok.

Tehát, a sebész munkája elkészült, a hajat átültették, és a műtét után fél év elteltével az új haj már nő az elveszett haj helyett.

De érdemes megjegyezni, hogy az AGA-val végzett hajátültetés nem állítja le az alopeciát, és nem akadályozza meg az androgénekre érzékeny haj további elvesztését, vagyis azokat, akik "a maguk módján" esnek!

Valójában azt a hajat, amelyet a sebész a donor területéről elvisz, és beültet a befogadó területre, nem befolyásolja a tesztoszteron, az a hormon, amely az androgén alopeciában follikuláris halált vált ki. Az átültetés után ezek a szőrszálak tökéletesen meggyökereznek, egész életen át növekednek és nem esnek ki. A szőrtüsző ezen jellemzője, amelyet "donor dominánsnak" neveznek, a sikeres transzplantációs gyakorlat alapja. Az átültetett haj nem esik ki, mivel kezdetben ellenáll a tesztoszteron hormon káros hatásainak, és ez a minőség megőrzi új helyét.

Klinikánkon "Hair Health Center" 100% -os garanciát vállalunk a haj túlélésére.

Androgenetikus alopecia esetén azonban a transzplantációs területen és környékén elhelyezkedő szőrtüszők továbbra is megőrzik a tesztoszteron iránti érzékenységüket, és az androgének továbbra is negatív hatással vannak rájuk, ami azt jelenti, hogy fokozatosan gyengülnek és elpusztulnak. Ezért a transzplantáció látható eredménye az évek során "megolvadhat" a progresszív AGA hatására.

FONTOS: a transzplantáció után az androgén veszteség folyamata csak azokat a szőrzeteket érinti, amelyek "natív" helyükön, vagyis a műtéti területen nőttek fel.

Az ott elhelyezkedő tüszők szintén érzékenyek a hormonokra, de mire a sebészhez fordulnak, még képesek dolgozni és szőrt termelni (bár általában vékonyabbak). Ezek a tüszők a hormonok hatására tovább fokozatosan zsugorodnak, és a belőlük kinövő haj kihull..

Mit kell tenni?

Kétféle módszer létezik, és minden betegnek meg kell hoznia a saját döntését..

Az első lehetőség az androgénérzékeny tüszők támogatása gyógyszeres terápiával. Ezért egy hajátültetési műtét után egy illetékes sebész trichológus konzultációt javasol betegének. A terápiás gyógyszerek és a trichológus által előírt eljárások együttese erősítheti a legyengült tüszőket, megállíthatja a további hajhullást és megbízhatóan rögzítheti a műtét eredményét.

Kérjük, vegye figyelembe: Az átültetés eredeti eredményeinek megőrzése és az AGA miatti további hajhullás megelőzése érdekében általában posztoperatív gyógyszerekre van szükség..

A második lehetőséget azok a betegek részesítik előnyben, akiknek nincs képességük vagy vágyuk arra, hogy gyógyszerekkel folyamatosan fenntartsák a hajukat. Ebben az esetben a kopaszság zónája fokozatosan tágulhat, és egy idő után felmerül a második műtét kérdése. Ezt az utat gyakran a speciális hajátültetési klinikák páciensei járják, ahol a sebészek érdekeltek abban, hogy visszatérjenek az emberek ismételt műtétekre..

A hajátültetési és -kezelési központban a betegek választhatnak. Központunkban a plasztikai sebészek és a trichológusok azon dolgoznak, hogy elérjék a közös célt - egészséges és vastag hajat nyújtsanak a hozzánk érkező betegek számára. Ez pedig azt jelenti, hogy a haj helyreállításának bármilyen módját választja - ebben segítünk..

A hajátültetés módszerei és az eljárás költségei. Szépség ára

A kopaszságra való hajlam stabil genetikai tulajdonság, amely nyilvánvalóan nem okoz filiális hálát (inkább az ellenkezőjét). Sajnos, a szőrtüsző hormonális érzékenysége, amely a leggyakoribb kopaszodáshoz vezet - az androgén alopecia, az esetek 73–75% -ában az anyától származik, további 20% -ánál az apai oldalon öröklődik [1]. A fennmaradó 5–7% -ot külső negatív tényezők - stressz, rossz ökológia és helytelen étkezési szokások - váltják ki. A számok kíváncsiak. Azonban nem fogják enyhíteni a kopaszodók keserű sokaságát. Akik szembesülnek a hajhullás problémájával, azokat inkább egy másik kérdés érdekli: megfordítható-e ez a folyamat??

Mikor a hajátültetés az egyetlen megoldás?

Az androgén típusú hajhullás oka a tesztoszteron férfi nemi hormon megnövekedett tartalma a vérben (5–20-szor kevesebb a nőknél [2], ami a haj elvékonyodásához is vezethet). A koronán, a fej fronto-parietális és időbeli zónájában a legkiszolgáltatottabb szőrtüszők nőnek, amelyek a hormon hatására sietve "megadják magukat". A tesztoszteron csúcspontja pubertás és reproduktív korban (18-50 év) [3]. Ezért az első kopasz foltok a templomoknál nem időskor alatt, hanem már 20-25 év múlva jelentkezhetnek. Kardinális megoldás az androgén alopeciában szenvedők számára az, hogy saját hajukat az occipitalis régióból átültetik az üres területekre. Ha a terápia nem segít, akkor célszerű a hajátültetést legkésőbb a kopaszodás hatodik szakaszában igénybe venni. A hetedik szakaszban is vannak esélyek, de csak bizonyos módszerek alkalmasak, a munka fáradságos és többlépcsős. Az utolsó, nyolcadik szakaszban pedig egyszerűen nem lesz elegendő donoranyag a transzplantációhoz.

Ezenkívül vannak olyan általános ellenjavallatok, amelyekben a hajátültetés nem lehetséges..

 • rossz véralvadás - még a bőr minimális traumája is vérzést okozhat;
 • számos idegrendszeri betegség;
 • olyan autoimmun betegségek jelenléte, mint a HIV és a lupus erythematosus - befolyásolja a fertőzés kockázatát és a rossz hajbeültetést;
 • helyi bőrbetegségek (dermatitis, ekcéma, folliculitis) az akut stádiumban.

Az eljárás törléséről vagy ideiglenes elhalasztásáról a trichológus dönt, figyelembe véve a beteg előzményeit. Korlátozások hiányában csak a "hajátültetés" megfelelő módszerének kiválasztása marad.

Hajátültetési csík módszer (FUT)

A szalagos módszer ("szalag" vagy "patchwork" transzplantációs módszer), más néven FUT (follikuláris egység transzplantáció) a XIX. Század 40-es éveiben valódi forradalmat hozott a trichologiában és a dermatológiában [5]. Segítségével a kopaszodó embereknek lehetőségük volt visszaadni elveszett hajukat..

A transzplantációt alapos előkészítés előzi meg. A kopaszság gyors folyamatának megállításához hat hónappal a műtét előtt gyógyszerterápiát írnak elő. A vérzés kockázatának csökkentése érdekében a gyógyszereket néhány héttel az eljárás előtt abbahagyják. Ugyanezen célból megszűnik a gyulladáscsökkentő és vérhígító szerek alkalmazása. Két nappal a hajátültetés előtt kerülni kell az alkoholt.

A műtét előtt vért kell adnia az elemzéshez:

 • hemoglobin és glükózszint,
 • véralvadási;
 • hepatitis B, C, HIV és nemi úton terjedő betegségek jelenléte.

Ha egy nőnek hajátültetésre van szüksége, további vizsgálatokat írnak elő: a ferritin, a cink, a nemi hormonok és mások szintjére..

A műveletet EKG is megelőzi. E vizsgálat eredményei rendkívül fontosak az anesztézia lehetőségének és típusának eldöntésében..

Közvetlenül a fej érintett területein végzett sebészeti beavatkozások előtt a hajat 1-2 mm hosszúságúra vágják. A befogadó (befogadó) és a donor zóna kontúrjai megjelölve.

A műtét helyi érzéstelenítésben történik.

A donor területén (a fej hátsó részén) egy szike segítségével kivágnak egy 10–25 cm hosszú csíkot, amelyet mikroszkóp alatt graftokká (1–4 tüszőt tartalmazó bőrdarabkákká) zúznak. A bőr eltávolításának helyén lévő sebet a sebész varrja össze, és 4-12 hét alatt meggyógyul (a heget a felette lévő haj takarja).

A transzplantáció következő szakaszát szintén szikével hajtják végre. A befogadó zónán 2–2,5 mm hosszú bemetszéseket hajtanak végre, amelyekbe az oltványokat speciális fogókkal ültetik be.

A műtét időtartama a "leszállás" területétől függ, amely meghatározza a műtéti munka mennyiségét, és átlagosan 4-10 órát vesz igénybe [6]..

3-8 hétig a betegnek nem ajánlott nehéz tárgyakat emelni és sportolni, látogatni a szoláriumot, a szaunát vagy a fürdőt.

Kézzelfogható vizuális eredmény körülbelül hat hónap alatt becsülhető meg. A csík módszerrel az átültetett szőrszálaknak csak mintegy 60% -a gyökeret ereszt, ennek eredményeként négyzetméterenként akár 30-40 tüsző sűrűsége érhető el. cm (természetes sűrűsége 80–120) [7]. Szükség lehet egy második műtétre, amelyet ugyanez a módszer nem engedélyezhet a korábbi beavatkozásból eredő hegekkel csökkent donorterület miatt. A hátrányok között még:

 • a bőr és a benne lévő idegvégződések jelentős károsodása a nyakszirt és a korona hosszan tartó (legfeljebb 6-12 hónapos) zsibbadásához, fejfájáshoz vezethet;
 • a kivágott fedél és a helyére felvitt varratok heg maradnak a donor területén, észrevehetőek borotválkozáskor vagy rövid frizura esetén;
 • apró hegek képződnek a befogadó területén;
 • a fertőzés és a purpáció kockázata;
 • az arc duzzanata;
 • fájdalom az érzéstelenítés befejezése után;
 • az izzók választását a levágott fedél területe korlátozza (közöttük lehetnek sérültek és legyengültek);
 • amikor oltványokat juttatnak mesterségesen létrehozott csatornákba, szinte lehetetlen fenntartani a haj növekedésének természetes irányát;
 • az eltávolított izzók egy része óhatatlanul hulladékba kerül. Vagyis az ügyfél elveszíti a haj egy részét, ami már rengeteg;
 • hosszú távú rehabilitáció.

Hiányosságai ellenére a módszert továbbra is aktívan alkalmazzák. Először is, valamivel olcsóbb, mint mások. Másodszor, a beteg anatómiai tulajdonságai miatt más, kíméletesebb technikák nem felelhetnek meg neki. Több mint 2500-3000 graftot nem ültetnek át egy eljárás során. A hajátültetés minimális költsége FUT módszerrel 70 rubel graftonként, de a költség klinikánként elérheti a 150-200 rubelt egységenként.

Kombinált hajátültetés (FUE)

A FUE hajátültetést (follikuláris egység extrakció) kevésbé traumatikus módszer jellemzi a graftok eltávolítására. A tüsző eltávolításának típusa szerint a FUE módszer FUE gépre és FUE kézikönyvre oszlik.

A FUE gépben a follikuláris egységet vagy egységcsoportokat a szomszédos bőrfelületekkel együtt eltávolítják egy speciális forgó mechanizmus segítségével - 1,5–5,0 mm átmérőjű lyukasztóval. Az anyagmintavétel helyén egy kis lyuk képződik, amelynek meggyógyulása után a lyukasztó átmérője mentén lekerekített hegek maradnak.

A FUE kézikönyv kézi eltávolításával nem használnak szikét vagy mechanizmust. A follikuláris egységet vagy annak egy részét egy speciális csőszerű eszközzel - lyukasztóval távolítják el, amelynek átmérője 0,6–1,2 mm lehet. A kerítés helyén kialakult mikrosejtek hasonlítanak az orvosi tű szúrására és nyom nélkül gyógyulnak.

A FUE gépnél a haj megkötésének későbbi eljárása hasonló a szalag módszeréhez. Az asszisztensek a kapott anyagot 1-3 hajhagymába oltották. A trichológus sebész az eredményül kapott oltványokat átülteti egy szikével, kockás táblával mintázott mikrocsatornákba (bemetszésekbe) a befogadó területére..

Az eljárás átlagosan 6-8 órát vesz igénybe. A beültetett szőrök túlélési aránya magasabb, mint a FUT transzplantáció esetén, és 80–90% -ot tesz ki, ami csökkenti a kopaszodás megismétlődésének kockázatát. De ha mégis szükség van egy második eljárásra, előfordulhat, hogy a transzplantáció más módszereihez kell folyamodnia, mivel a donor területe kevéssé használható új graftok fogadásához..

Mivel a művelet második része - a graftok elhelyezése a befogadó területen - ugyanúgy történik, mint a szalagos módszerrel, ugyanazokhoz a hátrányokhoz vezet. Tehát nagy valószínűséggel a haj hajlásszöge természetellenesen elmozdul. Más hátrányok, mint például az arc duzzanata, a bőr felrúgása és gyulladása, hegesedés is lehetséges, de kevésbé kifejezett formákban.

A FUE kézikönyvvel a hajat ugyanúgy lehet beállítani, mint a szalag módszerrel és a FUE géppel, azaz. szike és csipesz.

De manapság léteznek olyan szerzői technikák is, amelyek gyakran kevésbé traumatikusak és megkülönböztethetők a haj beépítésének legjobb jellemzőivel és természetességével..

A haj minimális helyreállítása FUE módszerrel 80–120 rubel graftonként. A maximális árak egységenként 200-300 rubel. Ebben az esetben magukra az oltványokra is nagyobb szükség lehet, mint a FUT esetében: sűrűbb letelepedésük miatt, közel a haj természetes sűrűségéhez. Így az orvosi szolgáltatások költsége kétszer olyan magas lehet, mint a szalagos módszerrel, de az eredmény megéri..

A haladás nem áll meg, és az orvostudomány különféle ágaiban az elavult módszereket hatékonyabb és progresszívebb, kevésbé traumatikus és fájdalmas módszerek váltják fel. Miután átalakította a híres olimpiai mottót, a következőképpen fejezheti ki az alopeciában szenvedő betegek kívánságait: gyorsabb - rehabilitáció, magasabb - túlélési arány és hajsűrűség, erősebb - másokra gyakorolt ​​benyomás. És ezen a versenyen a kombinált FUE módszer hatalmas előnyt jelent a szalagátültetések számára. Sőt, tovább fejlesztik a legújabb fejlesztések felhasználásával, amelyek még nagyobb hatékonyságot tesznek lehetővé..

Az örökletes kopaszodás nem indokolja a kopaszság elviselését. A fejszőr transzplantációja helyreállíthatja az elveszett hajat.

A más régiókból származó betegek további bónuszokban részesülhetnek: a jegyek, a szállás költségeinek kompenzálásában stb..

A szőrtüsző-transzplantációs eljárás költsége többek között a transzplantációs terület nagyságától függ.

A modern technológiák lehetővé teszik a fejbőr hajátültetését gyakorlatilag fájdalom nélkül.

A hajhagymatranszplantáció elrejtheti a hegeket, kiszoríthatja vagy megváltoztathatja az eredeti hajvonalat.

Jelentős hajhullás esetén forduljon trichológushoz.

A modern klinikák a hajvonal sűrűségével, a hajhagymátültetéssel kapcsolatos problémákkal küzdő embereket kínálhatnak.

6 és 12 hónapos kamatmentes részlet a hajátültetéshez.

 • 1 https://ru.wikipedia.org/wiki/Alopecia
 • 2 https://www.invitro.ru/analizes/for-doctors/509/2336/
 • 3 https://www.invitro.ru/analizes/for-doctors/509/2336/
 • 4 http://www.medpulse.ru/health/beauty/technique/11408.html
 • 5 https://www.hfe-hfe.ru/sravnenie-metodov-peresadki/
 • 6 https://www.hfe-hfe.ru/sravnenie-metodov-peresadki/
 • 7 https://www.hfe-hfe.ru/sravnenie-metodov-peresadki/

A maszkok, samponok, a tapogatás és a masszázs csak a külső alopecia areata kezelésében segíthetnek. Androgenetikus vagy cicatricialis alopecia esetén ezek a gyógyszerek valószínűleg placebót jelentenek. Ezért nem szabad idegesíteni, ha nincs hatása, és pénzt költeni drága hajkozmetikumokra. Vagy fogadja el a valóságot, vagy fontolja meg a transzplantációt.

A kérdéses ár - mennyibe kerül a fejszőr transzplantációja a férfiak számára??

A férfiaknál az alopecia olyan mértékben fejlődhet, hogy a gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatástalanok. Ez a hajgyökerek mély károsodásával és az egészséges haj önálló termelésére való képtelenséggel történik..

Ilyen körülmények között a kopaszság egyetlen hatékony kezelése a műtét - hajátültetés. Sokan érdeklik az eljárás költségei, sőt, az alábbi cikkben fogunk beszélni róla..

A hajátültetés indikációi

A férfiak fejre történő hajátültetését az androgén alopecia későbbi szakaszaiban írják elő, amikor a tüszőket meghúzza a hám, és képtelenek lesznek szőrt termelni akkor is, ha a patogén hormonális hatásokat kizárják, és a fejbőrben a vér áramlását stimulálják.

Traumás cicatricialis apopathiával a tüszők aktivitása is visszafordíthatatlanul elhalványul, és ezt csak műtéttel lehet korrigálni..

A kopaszság e két formájával csak a fej egy része veszik el, és egészséges területek maradnak rajta, amelyek donorként szolgálhatnak a műtét során..

A módszer kiválasztása

A műveletet kétféleképpen hajtják végre: patchwork (FUT) és seamless (HFE és FUE). Különböznek abban, hogy milyen módszerrel nyerik ki az anyagot a donor területéről, és hogyan vezetik be a kopasz foltba..

Az egyes módszerekről az alábbiakban olvashat részletesebb információkat..

Patchwork

A csappantásos módszerrel az egész bőrfelületeket kivágják a donor területéről, és graftokká zúzzák, amelyeket egyenként beültetnek a bőrbe.

Az oltvány a tüszők csoportja, amelyből több szőrszál nő ki. A kis oltványok kényelmesebbek - nem hagynak észrevehető hegeket a beültetésük területén, és könnyebben meggyökereznek.

A műveletet több szakaszban hajtják végre:

 1. Helyi érzéstelenítést alkalmaznak.
 2. Szikével egy bőr fedelet távolítanak el a donor területéről.
 3. A donor területet varrják.
 4. A fedelet vágóeszközökkel oltványokra osztják.
 5. Mikrofuratok készülnek a bőr érintett területén.
 6. A graftokat csipesz segítségével helyezzük a lyukakba.

A művelet 6-8 órát vesz igénybe.

Mennyibe kerül a patchwork módszer a férfiak számára? Ez meglehetősen olcsó műtét, de fájdalmas a beteg számára, és sokáig rontja a megjelenését..

A hegek két-három hónapig láthatóak lesznek a fején, amíg teljes haj be nem fedi. A donor területén örökre megmarad egy heg, amely korlátot szab a lehetséges műtétek számára: legfeljebb háromszor az életben.

Zökkenőmentes

A zökkenőmentes módszert az átültetett anyag kilökődésének alacsony esélye, valamint rövid gyógyulási időszak jellemzi. A FUE és HFE technológiák nem járnak a bőrfelületek eltávolításával, ehelyett csak a szőrtüszőket távolítják el a donor zónából.

A FUE műtét során az oltványokat pontszerűen extrahálják egy speciális eszköz - lyukasztó segítségével. Munkahegyének átmérője megegyezik a tüsző átmérőjével, ami lehetővé teszi annak felvételét anélkül, hogy károsítaná a hámszövetet.

Ezután az oltványokat beültetik a kopasz folt területére, amelyen mikro szúrásokat vagy metszéseket végeznek. A mikroszkópos hegek a fogadó területen maradnak, de fájdalommentesek és viszonylag gyorsan meggyógyulnak.

A HFE módszer bonyolultabb, és szorgalmas kézi munkát igényel a sebész részéről. A hajbegyűjtést ugyanúgy végezzük, mint a FUE-vel, de beültetésük más. Implantátor - eszköz, amelynek átmérője megegyezik a lyukasztó átmérőjével.

Ez az eszköz lehetővé teszi az oltványok természetes behelyezését a bőrbe anélkül, hogy károsítanák. A HFE módszerrel a hegek a bőr egyetlen területén sem képződnek.

A műtét teljesen fájdalommentes, még helyi érzéstelenítés sem szükséges, de a beteg kérésére beadható. A gyógyulási periódus csak 2-3 hétig tart, és a haj a műtét után néhány órán belül növekedni kezd.

A zökkenőmentes módszerek fő hátránya a megvalósításuk bonyolultsága, amikor a fej nagy részét kopasz folt borítja. Ezenkívül a beteget elriaszthatja az ilyen eljárások magas költsége..

A klinika megválasztása az anyagi lehetőségektől és a választott módszertől függ. A kopaszság kezelésében a török ​​intézmények jól bizonyítottak, de fontos biztosítani, hogy rendelkezzenek minden képesítést igazoló nemzetközi tanúsítvánnyal.

Orosz fővárosokban és tartományi városokban vannak klinikák, amelyek képesek FUE transzplantációkat (Real Trans Hair) és HFE (Hair For Ever) műveleteket végrehajtani..

Az alábbiakban egy videó mutatjuk be a zökkenőmentes hajátültetést:

Előkészítő eljárások

Bármelyik módszert is választja, a művelet előtt:

 1. Hagyja abba a dohányzást és az alkoholfogyasztást (legalább egy hónappal a műtét előtt).
 2. Vigye fel a Minoxidilt a bőrre (kezdje 3-4 hónappal a műtét előtt, hagyja abba 2 hét).
 3. Vizsgálja meg a fertőző betegségeket, és ellenőrizze a véralvadást.
 4. A műtét előtti napon a donor helyén a szőr 3 mm-re rövidül.

Hozzávetőleges árak

Mennyibe kerül a hajátültetés a férfiak számára? A férfiak hajátültetésének költsége a klinika személyzetének tekintélyétől és képzettségétől, valamint a transzplantációs módszertől függ.

Általában a klinikák feltüntetik az egyik graft átültetésének árát, az eljárás teljes költségének megszerzése érdekében meg kell szorozni a graftok teljes számával, ehhez hozzá kell adni a szükséges gyógyszerek és az osztályon tartott karbantartás árait 2-5 napig.

Az átültetett graftok számát a hajhullás szakasza határozza meg (1500-ból 3 szakaszban 10 000-ig a hetedikben).

A táblázat gyors összefoglalót tartalmaz a hajátültetés árairól a férfiak számára.

KlinikaÁtültetés ára, dörzsölje.
Szentpétervár, "Városi Orvosi Központ"40 lapos módszerrel, 60 FUE módszerrel
Moszkva, Inteko80 patchwork, 130 FUE
Rosztov-on-Don, "GraftClinic"75 patchwork, 110 FUE
"Real Trans Hair", Moszkva120 ezerből az egész műveletre
Jekatyerinburg, "Linline"225 000 az alopecia harmadik fokával, 260 000 a negyedikkel, 300 000 az ötödikkel (a teljes művelethez)
Ciprus, "Hdc"3 dollár a patchworkért, 4,6 dollár a FUE-ért
Törökország, "Medicana Internetional"2000 eurótól az egész műveletre.

Ellenjavallatok és visszaesések

A férfiak számára a hajátültetést nem hajtják végre:

 • véralvadási rendellenességek;
 • diabetes mellitus (a bőrfertőzés fokozott kockázata);
 • a fejbőr betegségei (pikkelysömör, ekcéma, súlyos seborrhea);
 • vasculitis és lupus (ezen betegségek jelenlétében a haj nem fog gyökeret ereszteni);
 • az idegrendszer betegségei súlyos formákban. A pszichoszomatikáról és a hajhullásról itt olvashat. A stressz és a hajhullás kapcsolatáról honlapunkon is található hasznos információ..

Relapszusok akkor fordulnak elő, amikor a haj nem gyökerezik a fején, és a test elutasítja. Ennek oka lehet autoimmun betegségek, rossz minőségű működés, fertőzés bevezetésekor a bőr gyulladásának kialakulása. A flap módszerrel nagyobb a megismétlődés esélye, a HFE módszerrel minimális.

A megújuló hajhullás valószínűségének csökkentése érdekében speciális fejbőr-ellátásra van szükség. A samponok és testápolók használata előtt ehhez be kell szereznie egy trichológus engedélyét, mivel sok termék irritálhatja a sérülékeny hajat..

Érdemes naponta mosni a haját, de tilos törölközővel törölgetni a hajat - hagyja megszáradni. Megfelelő mennyiségű fehérjét és B-vitamint kell a szervezetbe juttatni.

Kerülje az erős mechanikai érintkezést a bőrrel, a túlzott melegítést és hűtést. Az alvás közbeni tüszők károsodásának megakadályozása érdekében az ágy feje felemelkedik. Szűk kalap viselése nem ajánlott.

Egy másik hajátültetési történet: mítoszok és valóság, amellyel személyes tapasztalatokkal találkoztam

Naponta akár 100 hajszálat is elveszítünk. Sokat hangzik, de ez az abszolút norma. Amíg egy gyanús "izzás" megjelent a fején. Az ezzel kapcsolatos statisztikák könyörtelenek: az életkorú férfiak 96% -ának és a nők 79% -ának szembesül az alopecia - teljes vagy részleges hajhullás. A kopasz fej leplezésének számos módja van: a parókától a tetoválásig. De a legalapvetőbb a hajátültetés. Egy olyan személy személyes történetét meséljük el, aki hajtranszplantáció mellett döntött (kétszer!).

Ilyának hívnak, és sokáig küzdöttem a hajamért. 2009 óta kezdtek kiesni tőlem. Kipróbáltam samponokat, balzsamokat, speciális paprikás termékeket és gyógyszeres kenőcsöket, de semmi sem vált be. Kísérleteim során - és ez körülbelül két év - rengeteg különféle információt tanulmányoztam, rengeteg fórumon kutakodtam, és végül rájöttem, hogy a haj helyreállításának egyetlen módja az átültetés.

1. mítosz. A műtét fájdalmas, de a haj még mindig leesik

Számomra ez az állítás soha nem mítosz. De először az első. 2011-ben Szentpéterváron jártam egy klinikára. Ott azt a tanácsot kaptam, hogy készítsen transzplantációt a Strip módszerrel. A módszer lényege, hogy a donor részről bőrfedelet vesznek (fáj), és átültetik a problémás területre. A transzplantáció után egy kis heg marad, ezért öltözködni kell. Ez a heg duzzadását okozhatja. Ez a normál tartományon belül van, de nincs benne semmi kellemes. Egy idő után az átültetett haj kihullott, a műtét utáni hatás ugyanaz volt, mint korábban. Volt egy heg is, amely majdnem két hónapig gyógyult, és minden nap kezelni kellett. Ha rövidre vágja a haját, akkor látható lesz.

Három hónappal a műtét után

Elkezdtem mélyebben belemerülni a témába, és rájöttem, hogy a haj kihull, ha a transzplantációt nem szakember végzi. Most emlékszem, hogy az orvosok legalább furcsán viselkedtek. Például a donorterületekről származó oltványok (tüszőkkel rendelkező bőrdarabok - szőrtüszők a növekedési szakaszban) rövid élettartamúak. A szentpétervári orvosok nem tudtak erről, ezért amikor megfogták a bőröm fedelét, azt mondták: "Ezt a megoldásba tesszük, amíg elmehet ebédelni." A műtét körülbelül öt órán át tartott, ez idő alatt 1000 oltványt ültettek át nekem. Amikor elhagytam a klinikát, azt mondták, hogy nincsenek korlátozások, még egy kalapot is azonnal fel kell tenni. Most már tudom, hogy ezt lehetetlen volt megtenni.

A műtét után a professzionális orvosok az eljárás után kiválasztanak speciális ápolószereket, vagy felajánlják a hajklinika által kifejlesztett komplexumot, megtanítják, hogyan kell helyesen mosni a hajat, és emlékeztetnek arra, hogy jobb, ha nem használsz hajszárítót közvetlenül a műtét után, és két hónapra elhalasztják a hajvágást.

Igen, rossz tapasztalatom volt. Nem próbáltam panaszkodni, és őszintén szólva semmi értelmét nem látom, csak az idegeimet pazarolom. De úgy döntöttem, hogy nem állok meg, és megpróbálom újra. Hajtranszplantációra mentem a török ​​Cosmedica klinikára 2017-ben.

2. mítosz. Rettenetesen drága.

Az első szentpétervári műtét körülbelül 2000 euróba került. Ha a 2011-es ütemben számol - 75 000 rubel. Egy csík a Strip módszerrel 75 rubelbe került. Törökországban zökkenőmentes FUE (follikuláris egység extrakció) átültetésen estem át.

Mi ez és hogyan működik? Az oltványokat (follikuláris unióval rendelkező bőrdarabokat) megnövekedett hajsűrűséggel veszik a donor területéről, és a kopaszság területére ültetik.

6 hónappal a műtét után

Egyébként, ha hallottál egy tucat hajátültetési módszerről, felejtsd el. Csak két módszer létezik, és mindkettőt a Wikipedia ismerteti: FUE és Strip. Minden más - HFE, DHI, microFUE, IMPLANTER PEN és így tovább - a klinikák marketingfantáziája vagy ugyanazon zökkenőmentes FUE módszer variációi, amelyekre figyelmeztettek, mielőtt Törökországba repültem. Sőt, ezek a módszerek nem mindenki számára megfelelőek, itt mindenképpen orvos konzultációra van szükség.

2017-ben a művelet ugyanannyiba 2000 euróba került az all-inclusive csomagért (a repülés kivételével), csak a Cosmedicában ezért a pénzért 1000 helyett 4300 oltványt ültettek át, oltványonként körülbelül 30 rubelt. Oroszországban egységenként 100-150 rubelt vesznek fel.

A kopaszság egy csomó komplexet eredményez. Egy dolog kopasznak lenni, amikor ez személyes választás, egy másik dolog, amikor a hajad árulóan távozik kérés nélkül. A Nemzetközi Haj-helyreállító Sebészeti Társaság felmérést végzett a férfiak körében: kiderült, hogy csaknem 60% -uk a fején lévő hajat részesíti előnyben a pénz és a barátok mellett.

Igen, a hajátültetés műtétje egy fillérbe sem kerül - ezt meg kell értenie. De ez a művelet meglehetősen hosszadalmas és felelősségteljes. Tehát az árat tekintve minden relatív. Fizet az egészséges hajért és a magabiztosságért - nagyszerű! És ha nem, akkor talán ez nem olyan fontos az Ön számára, és Ön képes arra, hogy problémamentesen kopasz fejjel éljen, és még a kép része is legyen.

3. mítosz. Lehetetlen visszaadni a hajat, mint 18-20 év alatt

Minden az orvos szakmaiságától és a kezdeti adatoktól függ. A konzultáción az orvos megnézte a hajam növekedését, több fényképet is készített. Nem késleltettem a problémát, időben döntöttem a transzplantáció mellett, emellett kiváló donorzónám volt (a tarkóm és a szakállam). De megértem, honnan jött a mítosz. Ha megvárja az utolsó hajszálat, az orvosok nem tudják visszaadni a hajat, mint a buja fiatalság napjaiban. Egy férfit, aki a kopaszság utolsó szakaszában volt, műtettek velem. Az orvosok mindent megtettek, de egy idő után meg kell ismételnie az eljárást. Ebben az esetben jobb, ha nem fut.

Aki sokat dolgozik... kopasz lesz. A Songgyungwan Egyetem koreai tudósai tanulmányt végeztek, amely összefüggést talált a férfiak hajhullásával és hajhullásával. A kísérletben 13 000 20-59 éves önkéntes vett részt, heti 40, 52 és több mint 52 órát dolgoztak. A munkamániások számára a hajproblémák gyorsabban kezdődtek - és a stressz a hibás. A tudósok nem voltak veszteségesek, és arra a következtetésre jutottak, hogy kevesebbet kell dolgozni, többet pihenni és kiküszöbölni az életéből a stresszt. Tehát ilyen tanács, ha Oroszországban él.

Most a lemorzsolódásról. A műtét előtt az orvos figyelmeztetett, hogy a haj egy-három hónap alatt kihull, de ez nem hiba, hanem jellemző. Az első hatás 4-5 hónap múlva lesz észrevehető, a teljes pedig 12-15 hónap múlva. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, be kell tartania az orvos ajánlásait. Például az első 20 napban ne viseljen kalapot, sapkát és más sapkát, az első napon aludjon egy speciális párnával. Ha betartja az összes ajánlást és fényképes jelentéseket küld a klinikára, a hajgarancia 10 év. Legalábbis a Cosmedicánál az. Két év telt el, és örülök az eredménynek.

Az első észrevehető eredményekre csak hat hónap múlva kell számítani. Inspiráló eredmények az eredmények után / után itt tekinthetők meg. Vagy olvassa el @kazlosha történetét, aki megosztotta tapasztalatait.

Miért Törökország és hogyan működik ott minden

Amikor egy sikertelen első után második hajátültetést kerestem, rábukkantam a Cosmedicára. Ezt a klinikát azért választottam, mert 1997 óta működik (ellenőrizheti a domain regisztráció dátumát), és rengeteg külföldi véleményt tartalmaz. Dr. Akar, a klinika igazgatója rendelkezik az ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery) igazolásával. Nagyon sok kritikát olvastam. Egy német azt írta, hogy több évvel ezelőtt átültették, majd elhozta barátját a Cosmedicába. Valaki azt írta, hogy a Cosmedica a kórház első emeletén található, és ha valami nem stimmel, sürgősségi orvosi segítséget kaphat..

Nem költöttem annyit repülőjegyekre - 13 500 rubel oda-vissza. Ha Moszkvából fapados légitársasággal repül, sokkal olcsóbb lesz. Nem emlékszem a szálloda pontos árára, de valami kb. 30-50 dollár éjszakánként.

12 hónappal a műtét után

Maga a műtét 10 órán át tartott. Valójában az egyetlen fájdalom, amelyet el kell viselnie, az érzéstelenítéses injekciók és a fagyás megszűnését követő kellemetlen érzés. Ha valaha is járt fogorvosnál, akkor ismeri ezt. Ha a fájdalom továbbra is súlyos, fájdalomcsillapítókat is tartalmaz. Nem kell aggódnia emiatt. A legnehezebb éjszaka a műtét után van. Egy speciális párnán kell aludnia a gallérban és csak a hátán, de akkor minden nap könnyebbé válik. Ugyanakkor folyamatosan tolmács volt velem, bár németül szabadon kommunikáltam az orvossal.

Ne felejtse el a fő dolgot: gondosan ellenőrizze a klinikát, tegyen fel kérdéseket a konzultáció során, szóljon, ha kétségei vannak, és ne féljen más országba menni az eljárásért. És ne húzd ki. A hajátültetés nem ijesztő, nem is olyan drága és nem haszontalan.

Törökországot a hajátültetés egyik vezető helyén tartják. A török ​​klinikák a szállodákhoz hasonlóan all inclusive rendszert kínálnak a betegeknek. Például a Cosmedicában az alapcsomag 1 990 euróba (kb. 140 000 rubel) kerül. Ennél a pénznél a beteget a repülőtéren találják meg, konzultációt tartanak az eljárás előtt és után, teszteket készítenek és transzplantációt végeznek. Az ár tartalmazza a három napot a szállodában és a reggelit is. Mindezt előrefizetés nélkül és a klinika orosz ajkú munkatársaival.

Mennyibe kerül a hajátültetés műtéte?

Ezt a szöveget T - Zh olvasó írta. Ha Ön is hangosan gondolni akar valamire, és megnyitja a vitát, töltse ki ezt az űrlapot.

Három hajátültetési műveletet végeztem.

A kopaszodás elleni küzdelemről mindent nem különösebben vitatnak meg a társadalomban, és a különböző eljárások után gyakorlatilag nincs tapasztalatcsere. Ebben a cikkben elmondom, mit tanultam öt év és mintegy félmillió rubel kiadás után.

Látogasson el a trichológushoz, és keressen megoldást a problémára

Körülbelül 24 éves koromban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy kopasz vagyok. Miután elfogadtam az elkerülhetetlent, elkezdtem tanulmányozni a kérdést. Hallottam pár száz kéretlen tanácsot, miszerint "csak le kell borotválnia a fejét". Ennek eredményeként konzultációra mentem egy trichológussal, 2500 rubelt fizettem, és megtudtam, hogy androgenetikus alopeciám van - AHA, amelyet a közönséges emberek "férfias kopaszságnak" neveznek.

Figyelem

A diagnózist csak trichológus állapíthatja meg. Ön, rokonai, barátai, kollégái, szexuális partnerei, ismerős terapeuta, véletlenszerű járókelők az internetről, Anton Krutov, a T-F felhasználója nem.

Három legvalószínűbb ítéletet kaphat egy trichológustól.

Androgenetikus alopecia vagy AGA. A haj elvékonyodása, amely a parietális és frontális régiók kopaszodásához vezet a férfiaknál, és a haj elvékonyodásához vezet a fej középső részén, nőknél pedig az oldalsó felületeire. Ennek oka, hogy az ezeken a területeken található szőrszálak érzékenyek a szteroid hormonokra, amelyek lassan elpusztítják őket..

Ha férfi vagy és kopaszodsz, akkor 95% az esély, hogy az AGA-nak köszönhető. A nőknél ez a valószínűség körülbelül 50%. A betegség genetikai jellegű, nem gyógyítható, de többé-kevésbé hatékonyan kezelheti a tüneteket. A diagnózis akár felületes vizuális vizsgálat után is megállapítható, bár néha az orvos mikroszkópot használhat a tisztességhez. Ritkán fordulnak elő olyan helyzetek, amikor több vizsgálatra van szükség..

Diffúz vagy fokális kopaszság. Ebben az esetben a genetikának semmi köze hozzá. Az ilyen kopaszodás leggyakoribb oka a mérgezés, sugárzás, pokoli stressz, vitaminhiány, alultápláltság, különféle gombák és betegségek..

Ha ezt diagnosztizálták, hagyja abba a cikk olvasását, és kezdje el keresni az okát. Általában ez az igazán súlyos probléma első jele. Mindenképpen nem szabad transzplantációt kapnia, de ha talál okot, akkor van esély arra, hogy a haj - vagy annak egy része - műtét nélkül visszatérjen..

Normális, az életkorral összefüggő változások. Még az egészséges haj is egyre vékonyodik az életkor előrehaladtával, és növekedési vonaluk fokozatosan emelkedik. Ebben a helyzetben jobb, ha a frizura vagy a speciális kozmetikumok megváltoztatására koncentrálunk, de kalapálhat és élvezheti is az életet. Bár természetesen senki nem tiltja az átültetést.

Véleményem szerint, ha Önnél diagnosztizálták az AHA-t, akkor Trichologist úr már nem a barátja, mivel nem képes megoldani a problémát. Örülnék, ha megcáfolnák a kommentekben. Így nézett ki a hajam a műtét előtt

A trichológusok nem adják meg a leghatékonyabb ajánlásokat, bár vannak hasznos tanácsok egy-egy fokon. Ezek a cselekedetek általában ártalmatlanok, de a pénztárcát ütik. Az orvos felajánlotta, hogy vásárolok egy csomó drága minoxidil alapú terméket - 4000 rubelt egy havi tanfolyamra, 15-20 ezerért elvégzek egy sor vizsgálatot, és félévente végeznek ellenőrzést. Gondolom, mindez annak érdekében, hogy a kopaszodás folyamata tudományosabbá váljon. De egy 10 000 rubelért elvégzett vérvizsgálat akut agyhiányt mutatott ki a testemben, ezért bátran elutasítottam a további kezelést, és információkat kezdtem gyűjteni az interneten.

A kopaszság elleni küzdelem eszközei és módszerei, amelyek nem segítenek

Az androgenetikus alopecia viszonylag hatékony kezeléssel rendelkezik. Például hajnövekedést serkentő szerek, hormonterápia, lézerterápia, sőt specifikus vérátömlesztés. De meg kell értened, hogy ezen módszerek egyike sem fogja sokkal jobbá tenni a helyzetedet. A legtöbb, amit tehet, hogy megállítja a hajhullást, és 10-20% -kal visszagörgeti. De ezeket a technikákat egész életében használni kell: amint abbahagyja, minden, amit megtermel, azonnal kiesik. Ezért ezek a módszerek kiváló szupportív terápiának tekinthetők, de nem jelentenek önálló megoldást a problémára..

És itt van egy lista azokról a gyógymódokról, amelyek nem segítenek az androgén alopecia kezelésében.

Samponok. Sem az olcsó sampon 40 rubelért, sem egy butik szuperelit terméke 4 ezerért nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek befolyásolhatják a hajhullást az AGA-val. Valójában a helyzet javulásának reményében a gyakoribb samponozás akár felgyorsíthatja a kopaszodási folyamatot és kiválthatja az olajos seborrhoea - korpásodás megjelenését, ami ennek következtében bonyolítja a helyzetet. Bár a samponok hasznosak lehetnek bizonyos bőrbetegségek kezelésében, mégsem oldják meg a kopaszság problémáját..

Ugyanez a „hajhullás” gyógyító kenőcsökkel is. Nem számít, mennyibe kerülnek - palackonként 200 vagy 20 000 rubel, ha nem tartalmaznak minoxidilt vagy gyógyszereket, amelyek korrigálják a hormonok munkáját, akkor nem befolyásolják az AGA lefolyását..

Vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak a hajhoz. Az avitaminózis a hajhullás oka lehet, és az alultápláltság elvileg a diffúz alopecia egyik leggyakoribb oka. De ha diagnosztizált AGA-val rendelkezik, és sokáig nem ül szigorú diétán, a vitamin-komplexek szedése semmilyen módon nem befolyásolja a betegség lefolyását. Legalább annyira, hogy lássa a különbséget.

Szépségszalon eljárások. Mezoterápia, lézer terápia, masszázsok - ez valóban segíthet az AHA-ban. De fontos megjegyeznünk: az eljárások csak akkor gyakorolnak hatást, ha egész életük során rendszeresen végzik azokat..

Az ilyen módon termesztett haj tényleges ára meghaladja az összes elérhető határt, ezért problémás elegendő számú pozitív vélemény összegyűjtése. Az emberek 3-4 hónap után csak abbahagyják az eljárásokat, még a gazdag polgárok sem engedhetik meg maguknak, hogy életük során ennyi pénzt és időt költsenek.

Laboratóriumi szolgáltatások. Sok kórház rendelkezik ilyen laboratóriummal. Azt állítják, hogy műtét nélkül képesek javítani a helyzeten. Csak vegye figyelembe: ha megígérik, hogy meggyógyítja az AGA-t, az "organikus", "egyedi", "salak", "méreganyagok", "szerzői technika", "egyéni megközelítés" szavakkal, akkor hazudik. Trichológus vagy blogger ajánlására eljut egy gyönyörű épületbe, egy gyönyörű titkárnő megkéri Önt, hogy töltsön ki egy kérdőívet, egy kedves, mosolygós, fehér kabátos férfi pedig trichogramot készít Önnek, egy másik bájos "orvos" egyéni varázstanfolyamot készít 50 000 - 250 000 rubel értékben.

Lehetetlen pénzért beperelni őket, nincs miért hibáztatni a "laboratóriumot". Sokan a 90-es évek óta dolgoznak ennek a rendszernek megfelelően, időnként változtatnak neveket.

Etnoscience. Amikor élőben próbáltam megbeszélni valakivel a problémámat, rengeteg őrült tanácsot kellett kiszűrnem a "hagyományos orvoslásból". Használjon például tejfölt vagy ricinusolajat, távolítsa el a romlást, tegyen egy darab nyers húst kopasz helyre, és így tovább. Nem működik minden. Ezt gyakran ajánlják, ezért erősítse meg magát..

Hogyan működik a hajátültetés?

Körülbelül két hét tanulmányozás és elemzés után egy villában találtam magam.

Opció száma 1. Gyógyszerrel kell kezelni. Kezdje el naponta kétszer használni a növekedésserkentőt, végezzen hormonterápiát havonta körülbelül 1000-1500 rubel költséggel, használjon sűrítőket - speciális kozmetikumokat, amelyek utánozzák a haj sűrűségét. Ennek a megközelítésnek a fő hátránya, hogy egész életében növekedésserkentőket kell használnia és hormonterápián kell átesnie, ez nem tanfolyamként működik. Pár hónapra félbeszakítottam - mindent elvesztettem, amit felépítettem. Ugyanez a plazmaemeléssel és a lézerterápiával.

Gyorsan felhagytam ezzel az ötlettel, miután elolvastam az emberek közösségeit, akik folyamatosan használják a növekedésserkentőket. Nem annyira a mellékhatásokról, mint inkább az életmód módosításának szükségességéről van szó. Egész életemben nem voltam kész minden nap használni a stimulánsokat. Csak nem akarok felesleges kötelezettséget vállalni. Sőt, idővel csökken a hatásuk, és sokan azok közül, akik használják őket, nagyon kellemetlen érzelmi ingadozáson mennek keresztül, amire nem vagyok kész.

Opció száma 2. Használjon hajpótló rendszert. A színészek és politikusok kedvenc változata. Hosszú távú használatra tervezték ezeket a speciális parókákat, amelyek nagy vizuális hatást nyújtanak, de fenntartása sok pénzbe kerül. Ha a transzplantáció egy módja annak, hogy visszaszerezzük legalábbis az elveszetteket, akkor a hajpótlás egy olyan módszer, amellyel még jobb is lehet, mint volt. A tisztességes rendszer évente 50 000-100 000 rubelbe kerül. Ha Thranduil frizurával akarsz vágni, vagy még jobb, akkor ez a te választásod, de nem akarom.

3. lehetőség. Készítsen hajátültetést. Végül ezzel az opcióval döntöttem, mert ez adja a legnagyobb megtérülést a befektetett rubelben, és hosszú ideig megoldja a problémát. Ideális életre.

Képzelje el, hogy egy kis gyönyörű és sűrű, 1000 fás erdő volt a feladata, amelyet biztonságban adott a kínaiaknak kifosztásra, és körülbelül 300 fa maradt belőle. Az Ön feladata, hogy láthatóságot teremtsen az ellenőrök számára, hogy az erdővel minden rendben van. De nincs honnan új fákat venni, csak a régieket lehet ásni és újratelepíteni.

A jó hír az, hogy az ellenőrök nem nagyon kíváncsiak, és a nyugalom érdekében csak az erdő mentén haladni kell az úton, és megnyugodni. A megoldás kézenfekvő: minden fát újratelepíteni kell, hogy az úttal szomszédos erdő frontvonalán maximális sűrűség legyen elérhető. Külső szemlélő számára a különbség aligha lesz észrevehető.

A sebésznek éppen ez a feladata van. Az ember hajának egy része, még az AGA-val is, ellenáll a hajhullásnak: általában a test szinte minden szőréből és a fej patkó alakú területéből származó hajból áll. Ha nem tudod, mi a patkó alakú fejzóna, akkor emlékezz Ted Bucklandra, a "Clinic" tévésorozat ügyvédjére. Fizikailag lehetetlen megtenni "úgy, ahogy volt", de az orvos készsége éppen az, hogy minimális beavatkozással elérje a maximális kozmetikai hatást..

Hogyan kell kiszámítani az átültetendő szőrszálakat

A hajátültetési művelet mennyiségét nem a hajban, hanem az oltványokban mérik. A fej szőrszövetének eleme, amely egy-négy tüszőt tartalmaz. A művelet költségét az oltvány árától függően számítják ki.

Általában a hajat a fej hátsó részéből ültetik át, a testből pedig végső megoldásként veszik át. De tegyük fel, hogy 2500 oltvány átültetésén esnek át: 1500 a fej hátsó részéből, 500 a szakállból és további 500 a test különböző területeiről. A fej hátsó részén található egyik graft általában két vagy három szőrszálat tartalmaz, amelyek szinte ideális túlélési aránya 99%. Egy szakáll oltás - egy haj, amelynek túlélési aránya is majdnem ideális - 95-99%. A testkép átlagosan egy szőrt is tartalmaz, de túlélési arányuk átlagos - 60%.

1500 x 2,5 x 0,99 + 500 x 1 x 0,95 + 500 x 1 x 0,6 = 4487,5

Összességében egy 2500 graft térfogatú transzplantációs művelet során hozzávetőlegesen 4500 hajat kapunk.

FUT - szalag vagy varrat módszer. Ebben az esetben a fej hátsó részéből egy hosszú, szőrös bőrcsíkot veszünk, külön graftokra vágjuk és beültetjük a betegbe. A műtét után heg marad a fejtámlán. Van ilyenem, nem látszik, ha a haj legalább 5 mm hosszú.

A FUE zökkenőmentes módszer. Jelenleg ez a legelterjedtebb technológia. A sebész egy speciális eszközzel eltávolítja az egyes graftokat a donor területéről, és azonnal beülteti azokat a betegbe. Csak ez a technológia teszi lehetővé a test és szakáll szőrének használatát. Ezenkívül egy ilyen művelet után nincs heg a fejtámlán, és a rehabilitáció gyorsabb..

Kombinálhatók is, különösen nagy mennyiségek esetén. Egyetlen módszert sem vontunk el. A klinikák imádják előállítani a saját rövidítéseiket és az eljárások nevét - HLC, PTT, SHT és hasonlók, de a piacon senki sem rendelkezik különleges technikákkal. Ez általános márkajelzés, próbálja elkerülni ezeket a klinikákat.

Klinika és kezelési terv kiválasztása

Elkezdtem kutatni a hajátültetési klinikákat. Először is a műveletek eredményére, valamint a költségek és a munka minőségének arányára figyeltem. Öt klinika érdekelt: a moszkvai Real Trans Hair, egy szentpétervári klinika, a törökországi HLC, az amerikai Armani és a grúziai Talizi. Megpróbáltam megérteni a betegek fényképei alapján, hogy milyen maximális eredményt érhetek el, és több független fórumot is áttekintettem felülvizsgálatokkal. Abban a pillanatban már végleg eldöntöttem, hogy a műtétre sor kerül, csak a körülmények megismerése és pár konzultáción való részvétel maradt..

Az első a Real Trans Hair volt Moszkvában - Oroszország legrégebbi klinikája. Nagyon tetszett a tanácsuk, de a művelet költségei megdöbbentettek. A teljes szükséges mennyiség csaknem 800 000 rubelbe került volna, ami számomra elfogadhatatlan.

A következő lehetőség a szentpétervári klinika volt, ahol végül maradtam. A konzultációt követően egyértelművé vált egy cselekvési terv, amely 90% -kal esett egybe az RTH javaslatával. Az összesített eredmény: "A szükséges térfogat körülbelül 6000 graft, a donorterület lehetővé teszi 8000-9000 felvételét, javasoljuk, hogy ossza fel két vagy három műveletre, és végezze el őket pár éven belül, nem találtak akadályt vagy ellenjavallatot.".

Visszautasítottam a grúz "Talizi" -t, mert vegyes véleményeik voltak, ráadásul nem nagyon tetszettek a weboldalukon található fotók.

Egy amerikai klinikán az első műtétemet több mint 10 000 dollárra (780 340 rubel) becsülték, bár Szentpéterváron 150 000 rubelért elvégeztem. Árdugó az USA-ban - 4 dollártól (R 312) és 10 dollárig (780 R) graftonként. A szükséges mennyiségért több mint egymillió rubelt kellene fizetnem, még közelebb kettőhöz.

Akkor még elméletben sem vettem figyelembe Törökországot, bár ma ez a legnagyobb hajátültetési központ. Például a szükséges mennyiség kb. 3000–4000 € (256 630–342 174 R) lehet két lépésben. Az ár tartalmazza a transzfert és a szállodát, a járatot külön fizetik.

Több száz klinika működik Törökországban - az ultraolcsó, 1500 euróért (128 315 R) készen álló transzplantációra kész operációktól a szuperdrága klinikákig, szinte olyan árakkal, mint Európában. Nagyon sok pozitív és negatív vélemény található az interneten, de ez szinte semmit sem jelent, mivel ezek jelentős részét megvásárolják. Bár az elutasítási arány most meglehetősen alacsony, mert a technológiákat kifejlesztették.

A törökországi orosz betegek problémáinak zöme általában oroszul beszélő közvetítőkhöz kapcsolódik. Pénzt vesznek fel, és félig legális kis klinikákra küldik az ügyfeleket, kihasználva a betegek tudatlanságát és képtelenségét angolul kommunikálni. De én magam sem logisztikai problémák miatt mentem Törökországba a művelethez, nem érzek negatívumot iránta.

Miután megálltam egy szentpétervári klinikán, elkezdtem orvost és pénzt keresni. A beteg számára a legfontosabb, hogy megértse, hogy a hajátültetés már a bolygón az egyik legszabványosabb és legmasszívabb művelet. A szabványosítás szempontjából sokkal közelebb áll a fogbeültetéshez, mint az arcplasztika..

Legfőképpen nem az ár kínos, hanem a végeredmény hosszú várakozása, mert az együttesek körülbelül hat hónapig gyökeret eresztenek - és ez csak gyökeret ereszt, még csak növekedni sem kezd. Ez azt jelentette, hogy csak két és fél év múlva tudnám teljes mértékben élvezni az eredményt. Nagyon csábítottam, hogy mindent egyszerre csináljak, de úgy döntöttem, hogy követem az orvos tanácsát..

Mindig az a vágy, hogy mindent egy művelet alatt végezzünk, és ezt számos klinika teszi. De a maximális eredmény elérésének egyetlen módja a műveletek blokkokra bontása féléves vagy éves időközönként. Egy transzplantáció 6000 oltással rosszabb eredményt ad, mint három operáció 2000 oltással a haj beültetésének sajátossága miatt. Ez ráadásul megnyugtatja a sebészt, és megakadályozza, hogy módosítsa cselekedetei eredményét, ezért történik a diszkontáló klinikák sikertelen műveleteinek zöme..

Műveletek, kiadások és eredmények

Első műtétemet - 2500 oltást 150 000 rubelért - december végére terveztem, és rövid vizsgálati listát kaptam. A "vörös nyíllal" közvetlenül a művelet napján, pénteken érkeztem Szentpétervárra. A legkellemetlenebb dolog a helyi érzéstelenítés injekciói és a művelet általános lassúsága. Csaknem 10 órán át tartott, FUT technológiával készült. Ez idő alatt sikerült enni, aludni pár órát és megnézni a "Gyűrűk Ura" trilógia első két filmjét a rendező vágásában.

A következő műveletet hat hónappal későbbre tervezték, és elkészítették az adólevonási dokumentumokat. Szombaton tértem vissza Moszkvába, rosszul rejtett arcsebészeti nyomokkal. A műtét utáni időszak könnyű volt. Gyakorlatilag nem volt ödéma, bár az első hét kissé kínos vörös pöttyökkel járt a fején.

Hat hónappal később jó közbenső eredmények voltak láthatóak, de a végleges változat előtt még két műveletet végeztem - 1500 és 2000 graft esetében. Úgy döntöttem, hogy felhagyok a növekedésserkentőkkel és minden további terápiával, mivel nem akartam zavarni és beilleszteni őket az életembe..

A második művelet 110 000 rubelbe került: 1500 oltás ugyanazon FUT technológiával. A harmadik műveletért 190 000 rubelt fizettem: 2000 oltást végeztek FUE módszerrel. Mindkét művelet zökkenőmentesen, a tervek szerint és kiszámíthatóan zajlott. Nem volt semmi különös, leszámítva, hogy a vakáció alatt nem próbáltam mindent megtenni, és vérző sebekkel mentem dolgozni..

Körülbelül egy évvel az utolsó műtét után rögzítették az eredményt, és most már többé-kevésbé stabilak. Ennek eredményeként az orvos elmondta, hogy a donorterület további két vagy három ilyen műveletet tesz lehetővé. Tehát, ha a kopaszodás előrehalad, megoldható. Olyan helyzetekben, amikor a maximális eredmény biztosítása szükséges, havonta egyszer vagy kétszer speciális dekorációs kozmetikumokat használok a haj sűrűségére. Egy hónap jön ki körülbelül 300-500 rubel.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Hajmaszkok színtelen hennával otthon

Sokan tudnak a henna előnyös tulajdonságairól - a haj erősítéséről, a szerkezetének javításának képességéről, az erő és a térfogat megadásáról. A festésre szolgáló általános hennát a Lawsonia nevű növény leveleiből nyerik.

8 legjobb természetes hajfesték

Miután úgy döntöttünk, hogy festjük a hajunkat, festéket vásárolunk az üzletben - a választék nagyon nagy. De még egy kiváló minőségű termék is, amely nem tartalmaz ammóniát a kompozícióban, károsítja a fürtöket.