Legfontosabb / Vaj

Fejbőr hámlása

Vaj

Tisztítja, hatékonyan eltávolítja az elhalt sejteket és a faggyúcsomókat, serkenti a haj növekedését, aktiválja az "alvó" szőrtüszőket, ami elősegíti az új haj növekedését, erősíti a gyökereket, küzd a korpásodás és a korai zsírosodás ellen a gyökereknél, regenerálódik, javítja a vérkeringést, gyógyítja, tökéletesen helyreállítja a hajat és fejbőr!

Eredményesség: A fejbőrradír hatékony és hatékony gyógymód a hajhullás, a korpásodás és a gyökéren lévő zsíros haj elleni küzdelem ellen. A haj hosszabb ideig tiszta marad. A hasznos és természetes összetevőknek köszönhetően lehetővé teszi a fejbőr hatékony tisztítását, a gyökerek megerősítését és a méreganyagoktól való megszabadulást. A bozót hatékony módszer a haj növekedésének stimulálására, mivel fokozza a vérkeringést és táplálja a gyökereket. Még akkor is, ha száraz és érzékeny bőre van, a bozót még mindig hasznos lesz, mert csodálatos tulajdonságai mellett az összes későbbi hajápolási eljárást is hatékonyabbá teszi. A bozót felvitele után az összes maszk (különösen a haj növekedésének serkentésére) sokkal hatékonyabb, és minden tápanyag mélyen behatol a fejbőrbe.

A peeling tökéletesen megtisztítja a fejbőrt, eltávolítja az elhalt részecskéket a bőr felszínéről, a felesleges zsírt, szennyeződéseket és a hajformázó termékek maradványait. A szőrtüszők oxigénnel vannak feltöltve, a vérkeringés fokozódik és a haj teljes mértékben táplálkozik. Továbbá a súrolás után a bőr jobban felszívja a tápanyagokat. Mindezeknek köszönhetően a haj megerősödik, megvastagodik és új szőrnövekedés aktiválódik, ennek köszönhetően a haj vastagabbá válik..

Bozót előkészítés:
- Vegyünk 2 evőkanál jódozott sót (szokásos asztali só is használható), a finom só pedig alkalmas a száraz és érzékeny fejbőrű lányok számára;
- Adjunk hozzá 2 evőkanál agyagot (a haj típusától függően bármelyiket is el lehet venni). Leggyakrabban kék agyagot használok, mivel kiváló tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, serkenti a haj növekedését, gyulladáscsökkentő hatású;
- Ezután adjon hozzá vizet. Szemmel teszem hozzá. Víz helyett adhat hozzá: főzetek és gyógynövényes infúziók, zöld tea, ásványvíz, hidrolátok, tejsavó, mézes víz, kefir.
Alaposan keverje össze, amíg a tejföl állaga homogén lesz;
- Ezután adjon hozzá 8 csepp illóolajat: levendula, teafa, rozmaring, menta, rózsa... Én rozmaring illóolajat adok hozzá, mert serkenti a haj növekedését, erősíti a gyökereket, megakadályozza a hajhullást.
És alaposan keverje össze újra.
Kész!

- 3 evőkanál tengeri só, adalékanyagok és ízek nélkül:

 • A finom só kevésbé karcolta a bőrt.
 • A tengeri só jódban gazdag. Egyébként sok szakértő szerint az üzleteinkben forgalmazott úgynevezett jódozott só valójában fikció. Mivel a fej bozótja kitettségre szolgál (ne gondolja, hogy ez nem így fog működni. Éppen ellenkezőleg, az agyag tökéletesen megtisztítja a pórusokat, kihúzva az ott összegyűlt összes káros anyagot).
  5-10 percig szoktam masszírozni. (ez egy remek fejmasszázs). Aztán csak 10-15 percig hagyom a bozótot, miközben a szellemi dolgom van..
  Ezután alaposan öblítse le a haját vízzel.
  Sampon a fejem.
  Ezt követően felvesszük kedvenc hajmaszkunkat (hatékonyságuk sokszorosára nő!), Tartsuk 10-15 percig. és lemosd.
  Ezután balzsam vagy öblítő... Vigye fel a haj hosszának közepétől a végéig, és álljon 5 percig.
  A balzsam felvitele után mindig vastag, ritka fogú fésűvel fésülöm át a hajamat, és ismét kisebb mennyiségű balzsamot viszek fel, inkább a végeire. így kibírom ezt az 5 percet.
  Bőségesen lemossuk a balzsamot.
  Kész!

Ne aggódjon, ha a hámlasztás során a haj a szokásosnál kissé jobban kihull..
Ne aggódjon (!) - ez már sérült haj, kicsit később mégis kidőlne. DE! A fokozott prolapsusnak 3-4 eljárás után meg kell állnia.
Ezen eljárás után a hajad gyönyörű lesz! Fényes, terjedelmes, táplált, erős!

A fejbőr megtekintése mikroszkóp alatt hámozás előtt és után:

Javasoljuk, hogy egy ilyen pilignet folyamatosan, hetente egyszer hajtson végre..
Akinek száraz és / vagy érzékeny a bőre, havonta egyszer használja a bozótot.

Az elfoglaltaknak és a lustáknak van egy kifejezett peeling: sampont és szódabikarbónát 1: 1 arányban keverünk. Ezáltal a szokásos módon megmosom a fejem.

__________________________
P. S.: A házunk közelében van egy gyógyszertár, ahol ingyen ellenőrizheti mikroszkóp alatt a fejbőrt és a hajat... Ott tudtam meg először a faggyúdugókat. Általában a fejbőröm jó állapotban van: nem hajlamos korpásodásra és viszketésre. de hajlamos a zsírtartalomra és vannak sós parafák. A haj általában jó állapotú is: sok új haj, nem esik ki, nem törékeny. de a végén hasad. Azt tanácsolták egy professzionális hámlasztással a fejbőrre, hogy távolítsák el a faggyúdugókat... Elmondta, hogyan változik a bőr és a haj minősége egy ilyen hámozás után... Azt mondta a végeiről - gyakrabban vágja le (én általában 6 havonta vágom le őket), és alkalmazzon több balzsamot a végein, hosszabb ideig hogy időben ellenálljak (1-2 percig szoktam ellenállni), emellett ajánlott egy hajvágást forró ollóval 110 fokos hőmérsékleten. Az ilyen professzionális hámozás a szalonban átlagosan 6 ezer rubelbe kerül, és ajánlott egy tanfolyamon, hetente egyszer, 10 eljárás után, 6 hónap után elvégezni. ismétlés. Tehát fel kellett adnom, és nemhez kellett fordulnom. Abban a pillanatban találkoztam ezekkel a receptekkel, és úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Az első hámlástól kezdve a haj minősége jelentősen javult, a haj hosszabb ideig tisztán maradt, míg másnap a fej úgy tűnik, mintha egy hete nem lett volna mosva. Egy idő után visszatértem, hogy ellenőrizzem a bőrt és a hajat... És az a lány, aki elvégezte az ellenőrzést, nagyon ingyenes volt... egyértelműen láttam az eredményt. Fotók természetesen az internetről, nem az enyémek, de a jelentés ugyanaz - végül is sokan nem tudják, hogyan néz ki mikroszkóp alatt.

Általában minden benne van a posztban. Valahogy megpróbáltam részletesen leírni.

Fejbőr hámlása?

Talán egy új korpásodás elleni szer?

A peeling fejbőrtisztító program: az elhalt hámsejtek eltávolítása, a fejbőrön felhalmozódó zsírsavak megsemmisítése. Javítja a hajgyökerek táplálkozását, fokozza növekedésüket, serkenti a fejbőr tónusát, oxigénnel telíti. A program célja a haj javítása, megjelenésének helyreállítása. A peeling az egyik leghatékonyabb módszer a hajhullás elleni küzdelemre. Teljesen ártalmatlan, nem zavarja a haj természetes szerkezetét és megakadályozza a dermatitis kialakulását a fejbőrön.

Minden korú, különböző típusú hajú nő használhatja. Hámozás kívánatos havonta egyszer. Különösen rendszeresen fiatalon kell elvégezni. Ezt a savak erősebb hormonális felszabadulásával magyarázzák, amelyek úgy tűnik, hogy blokkolják a fejbőr pórusait..

Eleinte jobb, ha több eljárást végez a szalonban egy tapasztalt szakemberrel. És akkor otthon is megteheti őket. A séma a következő.

A nedves, tiszta hajra speciális összetételt visznek fel, és a fejbőrt ujjhegyekkel speciális vonalak mentén legalább fél órán át masszírozzák. Ezenkívül a hajat és a fejbőrt speciális samponokkal és maszkokkal kezelik. Az egész eljárás körülbelül egy órát vesz igénybe. Ennek eredményeként a bőr megtisztul, és a hajgyökerek további táplálékot kapnak..

Hámozáskor a fodrászok speciális terápiás nigamin-komplexeket használnak, amelyek különféle vitaminokat és ásványi anyagokat, biológiailag aktív elemeket tartalmaznak. És mindenekelőtt a D-vitamin, amely aktívan részt vesz az anyagcsere folyamatokban, gyógyító és helyreállító hatást fejt ki.

Hogyan csinálták a nők korábban hámozás nélkül? Nos, szó nélkül kijöttek, és ugyanazokat az eljárásokat tették. Például a közönséges fekete kenyeret (jó lenne, ha rákok lennének) forrásban lévő vízzel öntöttek, és egy napig ragaszkodtak hozzá. Aztán az így kapott zúzát alaposan és hosszú ideig a fejbőrbe dörzsölték. Ezt a maszkot legalább egy órán át tartották, lemosták, és csak utána mossák meg a hajukat. Néha csak maszkkal tálalták őket, anélkül, hogy tovább mossák volna a hajat, mivel az áztatott barna kenyérdarabok maguk is magukba szívják a szennyeződéseket. Ami nem hámlik?

A fejbőr körkörös dörzsölése fűtött ricinusolajjal, hagymalével, felvert sárgájával reszelt fokhagyma hozzáadásával szintén különös és nagyon hasznos hámozás. Ez a masszázs fokozza a vérkeringést a csíkok gyökerei körül, javítja a táplálkozást. Ez mindenki számára hasznos, mert a világon gyakorlatilag nincs olyan nő, akinek a haja ne gyengülne. De mi magunk nem mentjük meg a hajunkat. Nagymamáink fiatal korukban rendkívül figyelmesek voltak a hajra. Feltétlenül pamut sapkákban aludt - nehogy a haj összekuszálódjon. (tól től)

Tíz hámlasztó és cserjés csata a fejbőrért

A fejbőrre szánt bőrradírok és hámlasztás a hajápolás olyan szakasza, amelyet nem mindenki szokott meg. Ha sampont és balzsamot, valamint alkalmanként maszkot használ a piac tömegéből, akkor annak szükségessége, hogy speciális és gyakran drága gyógymódot vásároljon valamire, amit nem is lát (fejbőr), minden bizonnyal elutasítást fog okozni..

De ez addig van, amíg valódi problémákba ütközik. A trichológussal folytatott megbeszélések 90% -a az összes többi terápia mellett egy ajánlással zárul le, hogy a klinikán vagy otthon hámlasztásnak kell részt vennie. Mikroszkóp alatt láttam a fejbőrömet, amikor nem voltak hámlások az ápolásban. Úgy nézett ki, mint egy poros padló. Ráadásul az eldugult pórusok gyulladása. Több hámozás után - tisztaság.

Szinte mindenkinek szüksége van hámozásra. Ha enyhe szulfátmentes sampont vagy kovászt használ zsíros fejbőrre, gyakran használjon száraz sampont vagy térfogatú termékeket, szeresse az olajmaszkokat a gyökereken, mossa le rosszul a sampont (amiről esetleg nem is tud), vagy menjen a medencébe - mindez felhalmozódhat, eltömítheti a pórusokat és hajhullást okozhat.

Néhány héttel ezelőtt szomorúan láttam trichoszkóp alatt, hogy a fej hátsó részén és az oldalán lévő fejbőr tiszta, de a parietális fejbőr faggyúcsatlakozókkal rendelkezik. Pontosan ez volt az a terület, ahol száraz sampont használtam. Nyilvánvalóan ő vitt el. A száraz sampon a kukába került, de a hámlasztásról és a cserjésekről sokkal ritkábban kezdtem megfeledkezni. Róluk szeretnék ma beszélni. Ebben a cikkben 10 hámlasztást talál, amelyeket az elmúlt néhány évben kipróbálhattam. Lássuk, ki bizonyul a legerősebbnek

Sim érzékeny terápiás maszk "O" rendszer 4

Típus - hámló maszk
Térfogat - 100 ml (nagyobb mennyiségben kapható)
Ár - 870 rubel.
100 ml ára - 870 rubel.
Származási ország - Finnország
Gyártó cég - Sim Finland Oy
Az alkalmazás módja - mielőtt hajat samponnal mosna, vigye fel a maszkot a válaszfalak mentén, hagyja 40 percig vagy egy éjszakán át, majd öblítse le
Fogyasztás - nagyon gazdaságos maszk, van egy érmével elegendő mennyiség az egész fej számára
Savak a készítményben - szalicilsavak a készítmény közepén
Egyéb hasznos összetevők - rozmaring, climbazol (gombaellenes komponens)
Részecskék a kompozícióban - nem

Ez a peeling maszk nagyon puha és gyengéd, és véleményem szerint tökéletes az érzékeny, száraz, vékony bőr számára, amely negatívan reagál a keményebb hámlasztásra. Vagy ha kevésbé érzékeny és zsíros fejbőröd van, akkor a maszk havonta egyszer jól működik egy savas héj mellett. Előnye, hogy a maszkot egy éjszakán át a bőrön hagyhatja, és nem kell tartani az égési sérüléstől, a maszk nagyon könnyű. Nagy valószínűséggel nem ismétlem meg, számomra meglehetősen gyenge, de adok neki 4 csillagot, tk. tökéletesen illeszkedik egy másik típusú fejbőrhöz, és szeretem a kompozíciót.

Értékelésem a Sim Sensitive maszkról

Vichy Dercos Micropeel hámlasztó sampon 3 az 1-ben

Típus - hámlasztó sampon
Térfogat - 200 ml
Ár - 1305 rubel.
100 ml ára - 652,5 rubel.
Származási ország - Franciaország
Gyártó cég - L'Oréal
Hogyan kell használni - vigye fel nedves fejbőrre, habozzon masszírozó mozdulatokkal, hagyja 2 percig, majd öblítse le vízzel
Fogyasztás - mérsékelt
Savak a készítményben - szalicilsav és citromsav a készítmény első felében
További hasznos összetevők a glicerin, egy kis mentol
A kompozícióban lévő részecskék - vizuálisan jelen vannak, de alkalmazásukkor nem érezhetők

Már a hámozás megvásárlása után rájöttem, hogy ez nem más, mint korpásodás elleni sampon. Ez szerepel a csomagolásban, valamint a szalicilsav a készítményben. Ezenkívül a szulfátos sampon, a nátrium-laureth-szulfát közvetlenül a víz után megy oda. De ez helyes, ha korpásodás vagy seborrhea miatt kezeli a bőrt, akkor ebben az időszakban intenzíven kell mosnia. A gyártó azt állítja, hogy a termék 3 az 1-ben sampon, peeling és maszk. De az alkalmazás módja minden esetben ugyanaz, a különbség az alkalmazás gyakoriságában van. Egy barátom azt tanácsolta, hogy a terméket az elválás során egy kiöntővel vigyem fel és tartsam 2-3 percnél tovább. De ez a sampon vége után történt.

Sajnos a benyomások megmaradtak, mint a szokásos agresszív samponé. A fejbőr zsírosodott vele. A mentol üdítő. A korpásodásról nem tudok mit mondani, nekem nincs. Nem fogom megismételni, 3 csillagot adok. Ha korpásodik, javaslom kipróbálni a gyógymódot..

Értékelésem a Vichy peelingről

Nioxin Scalp Renew Dermabrasion Treatment regeneráló héj

Típus - professzionális peeling
Térfogat - 75 ml
Ár - 762 rubel.
100 ml ára - 1016 rubel.
Származási ország - USA
Gyártó cég - a Wella AG konszern része
Alkalmazás módja - a fejbőrt hámozva alkalmazza, mielőtt a fejet elválasztaná és keresztezi (háló), masszírozza egy percig, hagyja 10 percig, majd öblítse le samponnal.
Fogyasztás - az utasítások azt mutatják, hogy az üveget 1 alkalmazásra szánják, utána el kell dobni, azonban 3-4-re elegem van, és nem látok okot arra, hogy többet költsek
Savak a készítményben - szalicilsav származék a víz után a 2. helyen, a készítmény közepén - citrom-, tejsav- és dehidroecetsavak
Egyéb hasznos komponensek - menta, mentol stb., De a kompozíció második felében
Részecskék a kompozícióban - nem

Ez egy professzionális peeling, amelyet az utasítások szerint csak szalonokban használnak képzett szakemberek. A hámlás savas és elég erős. Szigorúan az utasításoknak megfelelően kell alkalmazni. És ha szeszélyes érzékeny fejbőröd van, akkor jobb tartózkodni tőle. Már sokszor megtettem, nem tértem el az utasításoktól, és soha nem tapasztaltam kellemetlenséget. De ismerek olyan lányokat, akiket nem látogatott meg. Van egy régi bejegyzésem arról, hogyan alkalmazom..

A szalonban a Nioxin hámlasztási eljárás 2500 rubelbe kerül. Miért ne csinálná otthon, és ugyanazt az eredményt kapná? Hadd fogalmazzak egyszerűen és röviden - az egyik kedvenc termékem. Szeretem a professzionális hatékony eszközöket, amelyek megfizethetőek és könnyen használhatók. Ajánlom, szilárd "ötös".

Pontszámom a Nioxin hámozásáról

Mély mikrohámozó fejbőr kezelés Kiehl's

Típus - bozót
Térfogat - 100 ml
Ár - 1800 rubel.
Ár 100 ml - 1800 rubel.
Származási ország - USA
Gyártó cég - Kiehl's LLC
Alkalmazás módja - mossa meg a haját samponnal, vigye fel a fejbőrre, masszírozza, öblítse le
Fogyasztás - nagyon magas, a palack mindössze 4 alkalmazáshoz volt elegendő
Savak a készítményben - nem
Egyéb hasznos összetevők: mentol (csak a frissesség hatását adja), Vitreoscilla enzim (antioxidáns baktérium), rozmaring
A kompozícióban lévő részecskék közepes méretűek és kis mennyiségben, nem elegendőek a masszázs hatásának érzéséhez (sárgabarackmag és héj szervek porja)

Nagyon sokáig szerettem volna ezt a bozótot. De csalódtam. Először is, kevés a részecske, ez még a fotón is látható. A tőlük érkező masszázs rosszul érezhető, bár maguk a részecskék nem rossz szerkezetűek. Másodszor a költség. Az üveg csak néhányszor tartott ki. Harmadszor maga a kompozíció, határozottan gyenge, nincsenek savak a kompozícióban. A mentol minden bizonnyal jó, de mégis inkább a gyakoriság érzetét kelti, mintsem valóban megtisztítana. És végül az ár. Magas, és nem igazolja magát. Jómagam nem számítottam arra, hogy ilyen alacsony jel lesz, de következtetéseim alapján ez önmagát sugallja.

Értékelésem a Kiehl-bozótról

Hámozóradír DSD Dixidox De Luxe No. 1.3


Típus - hámozó bozót
Térfogat - 200 ml
Ár - 2290 rubel.
100 ml ára - 1145 rubel.
Származási ország - Spanyolország
Gyártó cég - DSD Pharm, S.L.
Hogyan kell használni - mossa meg a haját samponnal, vigye fel a fejbőrre, masszírozza, hagyhatja 5-10 percig, öblítse le
Fogyasztás - gazdaságos, a csövek elegendőek voltak egy év használatra 1-2 hetente egyszer
Savak a készítményben - borkősav, szalicilsav, almasav, glikolsav, ortofoszforsav, tejsav és citromsav a készítmény közepén
További hasznos összetevők: propilén-glikol, panthenol, bors és élesztő kivonat, tiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin), eukaliptusz, mentol stb.
Részecskék a készítményben - elég sok közepes méretű részecske, a fejbőr kézzelfogható masszázsa (barackmagpor)

Ez egy trichológiai hámlasztás, amellyel kezdetben egy trichológus ajánlására találkoztam, amikor hajhullással figyeltek meg. Most újra megvettem, és megint meg voltam győződve arról, hogy ez a legjobb, bár már régóta sajnálom a pénzt. Szeretem, mert 2in1 - súrolva és hámozva is. A benne lévő részecskék kézzelfoghatóak, kellemesek, jó fejbőr masszázs érezhető. Ugyanakkor nagyon kevés pénzre van szükség, gazdaságosan költik el. Másrészt hámlik. Savas (egy csomó sav a készítményben), de gyengéd (savak a készítmény közepén). Vagyis nem áll fenn a fejbőr megégésének veszélye. A lényeg az, hogy rendszeresen alkalmazzuk. A savak mellett a készítmény számos hasznos komponenst tartalmaz. Lenyűgözött. Ha 6 csillagot tudnék tenni, akkor 6-at tennék. De az ára harapós, ezért az "öt" minősítésre van szükség

Pontozásom a DSD hámozásáról

Kapous Pre Treatment fejbőr tisztító bozót

Típus - bozót
Térfogat - 150 ml és egy furcsa félig üres 200 ml-es cső
Ár - 350 rubel.
100 ml ára - 233 rubel.
Származási ország - Oroszország
Gyártó cég - "Kapus Cosmetics"
Alkalmazás módja - könnyű masszírozó mozdulatokkal dörzsölje a fejbőrbe hajmosás előtt, 2-3 perc után öblítse le
Fogyasztás - nagyon magas, a palack 3-4 alkalmazáshoz elegendő volt
Savak a készítményben - nem
Egyéb előnyös összetevők - glicerin, propilén-glikol, mentol, perokton olamin (gombaellenes) és mások
A kompozícióban lévő részecskék - dió mikrorészecskék - ritkák

A hámlás meglehetősen gyengének tűnt számomra, bár sok embernek tetszik. Először is nagyon kevés részecske van, amint az a fotón is látszik. Másodszor, a készítményben nincsenek savak, a hasznos anyagok a készítmény végéhez közelebb helyezkednek el. Kezdetben - elsősorban hidratáló komponensek, nyilvánvalóan a denaturált alkohol hatásának kompenzálására, amely nagyon száraz lehet. Igen, a mentol érezhető, de ez megint csak a frissesség hatása, és nem a bőr valódi tisztasága. A benyomást a tuba rontotta. Úgy tűnik, hogy félig üres. A cső nagy, és csak 150 ml termék van. A fogyasztás nagyon magas. Költségvetési bozót, ez a plusz. De nagyon keveset fog kapni ezért a pénzért..

Értékelésem a Kapous bozótról

Davines méregtelenítő bozót sampon Natural Tech méregtelenítő bozót sampon

Típus - méregtelenítő samponradír
Térfogat - 250 ml
Ár - 2100 rubel.
100 ml ára - 840 rubel.
Származási ország - Olaszország
Gyártó cég - Davines Group S.p.A
Alkalmazási módszer - Vigye fel nedves hajra, masszírozza, alaposan öblítse le, szükség esetén ismételje meg
Fogyasztás - mérsékelt
Savak a készítményben - nem
Egyéb előnyös összetevők - glicerin, szilícium, jojoba illóolaj, articsóka levél kivonat
A kompozícióban lévő részecskék nagyon kicsiek, kézzelfoghatóak és kellemesek, nyilvánvalóan mesterséges anyagból készültek

Körülbelül egy éve használtam ezt a sampont. Meg akarom ismételni, de az ár megáll. Nagyon tetszett, és egy ideig sikeresen pótoltam a bozót-hámlasztást. Az összetételben nincsenek savak, de nagyon kellemes részecskék, sok van belőlük. Mosás után - a frissesség és a tisztaság érzése. És mellesleg a samponban nincsenek szulfátok. Jól habzik, de enyhe felületaktív anyagokon alapul. Ha gyengéd tisztítást és súrolást szeretne, és Davines árpolitikája megfelel Önnek, akkor a sampont ajánlom.

Értékelésem a Davines samponról

Szabályozó maszk Med Planta

Típus - fejbőrt szabályozó maszk
Térfogat - 200 ml
Ár - 1906 rubel.
100 ml ára - 953 rubel.
Származási ország - Olaszország
Gyártó cég - Cosmofarma S.r.l.
Hogyan kell használni - Sampon után vigye fel a fejbőrre az elválás mentén, végezzen könnyű masszázst, öblítse le 2-4 perc múlva (tovább tartom)
Fogyasztás - gazdaságos
Savak a készítményben - citromsav és szalicilsav a készítmény vége felé
További hasznos összetevők: tengeri só, borostyán, zsálya, nasturtium, propolisz, izlandi moha, rozmaring, panthenol, climbazol, mentol
Részecskék a kompozícióban - nem

A Med Planta szabályozó maszk a Med Planta komplexum egyik szakasza, amelyet a fejbőr szeborreás dermatitiszének kezelésére terveztek. Egy trichológus pár évvel ezelőtt felírta nekem, mivel a trichogramon a seborrhea enyhe megnyilvánulásait láttam, amelyek sárgás körökben fejeződtek ki a hajhagymák körül. Ezek gyulladások, és jobb, ha nem indítanak el ilyen folyamatokat, gyakran ezek okozzák vagy súlyosbítják a hajhullást. Nemrég egy viszkető fejbőrrel kellett szembenéznem, ezért úgy döntöttem, hogy megismétlem a teljes sort, de ezúttal külön használom a termékeket, hogy megértsem, melyik tetszik a legjobban. Egyébként a kedvencem a sampon. A második helyen maszk, a harmadikban tonik, kissé meghízza a gyökereket.

A maszk pompás összetételű, sok hasznos összetevővel rendelkezik. Vannak savak, de kis mennyiségben. Ügyeljen a gyógymódra, ha viszkető fejbőr, fájó gyökerek, korpásodás, apró pattanások vannak a bőrön. Ezenkívül ilyen tünetekkel nem szabad figyelmen kívül hagynia a trichológus segítségét. A Med Planta szabályozó maszkot speciális trichológiai (terápiás) gyógymódnak minősítem. Csak nem ajánlom, hogy megfelelő jelzések nélkül vásároljon hámlasztásként, pazarolja a pénzét.

Értékelésem a Med Planta maszkról

Yves Rocher szennyezésgátló fejbőrtisztító bozót


Típus - méregtelenítő bozót
Térfogat - 150 ml
Ár - 550 rubel. nincs kedvezmény, de kb 350-ért vettem
100 ml-es ár - 367 rubel.
Származási ország - Franciaország
Gyártó cég - Yves Rocher
Hogyan kell használni - vigye fel nedves hajgyökerekre, masszírozza és alaposan öblítse le
Fogyasztás - mérsékelt
Savak a készítményben - sztearinsav a közepén és citromsav a készítmény végén
Egyéb hasznos összetevők - só, kókuszolaj, a palackon feltüntetett moringakivonat - a készítmény legvégén, nem látok okot arra, hogy megszámoljuk
A készítményben lévő részecskék a leggyakoribb só, meglehetősen nagy részecskék

Talán úgy dönt, hogy 3 csillagot adok a bozótnak... De nem. Meg fogom lepni. A fejbőr otthoni tisztításának egyik módja a sóradír. Kipróbáltam. A foglalkozás nagyon furcsa, a só azonnal megolvad, csak megérinti a nedves fejbőrt (vagy inkább nedves hajat, azt hiszem, soha nem került a bőrre). Ha nagyobb sót vesz be, fennáll annak a veszélye, hogy megsérül a fejbőr, mert a nagy jódozott só részecskéi élesek.

Ne feledje a legendás Bók borsmaszkot. Költségvetési, kényelmes, házi paprikamaszk analógja, csak az orrába, a szájába, a szemébe nem öntenek borsot. Véleményem szerint ez hasonló eset. A bozótban lévő só részecskék elég nagyok. De olyan kavicsokra vagy üvegekre emlékeztetnek, amelyeket a tenger megfordult, vagyis simaak, nem karcolódnak. A só pedig nagyszerű antibakteriális tisztítószer, jó antioxidáns. A felállás egyébként tartalmazza az SLS-t. De még ezért sem akarok csillagot lőni. Nagyon örülök ennek a bozótnak, kedvezményesen vettem 350 rubelért. Figyelembe véve az alacsony fogyasztást, nagyon sikeresnek tartom a vásárlást, és ajánlok egy bozótot, ha valami költségvetési, de hatékony megoldást keres..

Értékelésem az Yves Rocher bozótról

Ideje növekedni a fejbőr hámlasztó krém 30%

Fotó a hivatalos Time to Grow csoportról a Facebookon.

Típus - hámozás
Térfogat - 150 ml
Ár - nem eladó, a klinikán 1 eljárás költsége 3000-4000 rubel.
Származási ország - Oroszország
Gyártó cég - Emancy
Alkalmazás módja - vigyük fel a bőrt a válaszfalak mentén (a válaszfalak közötti távolság 1 cm), egyenletesen elosztva, hagyjuk 5-15 percig; majd alkalmazzon hámlás utáni semlegesítőt és öblítse le 5-10 perc múlva
Fogyasztás - nem ismert
Termékösszetétel - a pontos összetétel nem nyilvános, de a gyártó a következő összetevőket állítja: szalicilsav, glikolsav, dikálium-glicirrizinát, zöld tea levél kivonat és szappanfa szaponinok
Részecskék a kompozícióban - nem

Csak egy hámlasztási eljárást végeztem ezzel a gyógymóddal egy trichológusnál. Először az orvos alkalmazta a hámlasztást, majd körülbelül 20 perces tartási idő volt. Ezután a semlegesítőt vízzel lemostuk, és egy hűvös Time to Grow fixálóval hajszárítóval fújtam. Érzések után - nagyon pozitív. Örömmel folytatom az eljárásokat otthon, annak ellenére, hogy a hámlás intenzív, és ha megsérti az utasításokat, megéghet. Sajnos sehol sem találtam peelinget és semlegesítőt, még kozmetikus barátom révén sem. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy egy ilyen drága eljárás a szalonban könnyen helyettesíthető egy otthoni eljárással, ehhez megvásárolva egy másik professzionális eszközt. 4 csillagot hagyok, mivel a termék minőségére nincs panaszom. És az ár aligha lett volna, ha online áruházakban értékesítik.

Értékelésem a peeling Time to Grow-ról

Összefoglaljuk

Ideje befejezni a hámlasztás és a fejbőrradírozás csatáját. A 10 jelentkező közül 3 nyertest emeltem ki, amelyek véleményem szerint mindegyikük jó a kategóriájában.

A legjobb költségvetési bozót

Az Yves Rocher újdonsága és sócsomói magabiztosan nyernek itt. A véleménye nagyon eltérő, de az enyém ilyen. Próbálja ki és ossza meg benyomásait!

A legjobb intenzív peeling

A kedvencem ebben a kategóriában mindenképpen a Nioxin héja. És általában imádok olyan dolgokat csinálni otthon, amelyekért sok pénzt fizetnék a szalonban. A legfontosabb, hogy kövesse az utasításokat, és a kezét ne a megfelelő helyre tegye, hogy elkerülje a kellemetlen következményeket.

A legjobb orvosság rendszeres használatra

Drága, de hatékony és gazdaságos. Tehát röviden leírnám a súroló-hámló DSD De Luxe 1.3-at. És ha azonosítanom kellene magamnak egy győztest, akkor az lenne

Hámozás a hajra és a fejbőrre - az eljárás áttekintése, fotók, vélemények, árak, a TOP 19 legjobb gyógymód

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

Ahhoz, hogy a hajad boldog legyen szépségével és sűrűségével, és a fejbőrrel - egészséggel, a mosás nem elég. Javasoljuk, hogy különféle kezeléseket adjon a kezeléshez, például a fejbőr hámlasztását. Elősegíti a bőr gyógyulását, ami jótékony hatással van a fürtök állapotára. A hámozás a szalonban és otthon is elvégezhető.

Mi a héj a haj és a fejbőr számára? Előny és kár

A fejbőr hámlása (hámlasztása) terápiás és profilaktikus jellegű kozmetikai eljárás, amelynek célja a bőr mély tisztítása, valamint az elhalt sejtek és faggyú eltávolítása belőle. Az eljárás után megújult bőr jobban lélegzik és oxigénnel telített, és a fürtök ezért sűrűséget és rugalmasságot kapnak, gyorsabban növekedni kezdenek.

A hámozás előnyei tagadhatatlanok. Az eljárás jótékony hatását az alkalmazott szerek mechanikai vagy kémiai hatása biztosítja. A keverékek segítenek az elhalt részecskék eltávolításában és megújításában.

Ugyanakkor a hatás lehetővé teszi a szennyezés, a faggyúfelesleg, a kozmetikai és formázó termékek maradványainak kiküszöbölését. A vérkeringés javul, ezért a szálak jobban telítődnek a szükséges komponensekkel.

A peeling szintén javítja a bőr tónusát, minőségi táplálékot biztosít a tüszők számára. Mindez hozzájárul a szálak növekedésének felgyorsulásához és állapotuk jelentős javulásához..

Mint ilyen, a peelingnek nem árt, ha helyesen hajtják végre, és figyelembe veszik az ellenjavallatokat. De figyelembe kell vennünk, hogy mélytisztítással a trofizmus növekszik. A faggyúmirigyek aktívabbá válhatnak, ezért valószínűleg gyakrabban kell mosni a haját.

A legjobb hámlás a fejbőrre: a fő típusok

A szalonokban a szakemberek a haj állapotától függően különféle típusú hámozásokat kínálhatnak.

Mechanikai

A mechanikus hámozás magában foglalja a fej tisztítását csiszoló részecskéket tartalmazó termékekkel (bozót vagy gommage) masszázsmozgásokon keresztül. A cserjések a csiszoló mikrogranulák mellett általában vitaminokat, ásványi anyagokat, táplálkozási összetevőket tartalmaznak. A konkrét szert egy szakember választja ki, figyelembe véve a bőr állapotát és bizonyos problémák jelenlétét. A masszázst a mester 20-30 percig végzi. Ezt követően a terméket alaposan lemossák, és maszkot vagy szérumot alkalmaznak..

Savas (kémiai)

Ez a fajta peeling szerves és szervetlen savakat, valamint enzimeket használ, amelyek feloldják az epidermisz felső szennyezett rétegét. Az eljárás javítja a tüszők anyagcseréjét és táplálkozását, felgyorsítja a szálak növekedését, felgyorsítja a helyreállítási folyamatokat és enyhíti a korpásodást..

A kémiai hámlasztást 5-7 eljárás során végezzük, egy hét intervallummal.

Hardver (gáz-folyadék)

A hardveres eljárásban finoman diszpergált hidrogén-oxigén áramot vezetnek egy fúvókán keresztül nyomás alatt egy speciális eszközbe. A keverék vizet, nátrium-kloridot, vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövénykivonatokat stb. Tartalmazhat. A szakember a bőr és a haj állapotának figyelembevételével határozza meg az áramlási nyomást. Az eljárás mélytisztítást és a szövetek gyógyulását biztosítja, a masszázshatásnak köszönhetően a szálak növekedése felgyorsul.

Ózonhámozás hajra

Az ózonterápia készülékes módszerrel végezhető injekcióval vagy ózont tartalmazó készítményekkel. A nagyon aktív oxigén jótékonyan komplex hatást gyakorol a szőrtüszőkre. Telíti a szöveteket oxigénnel, serkenti a vérkeringést és enyhíti a gyulladást, felgyorsítja a haj növekedését és javítja azok megjelenését.

Aqua peeling

Az aqua peeling ugyanúgy történik, mint a gáz-folyadék. A fejbőrre ható gázok és gyógyászati ​​oldatok keverékéből álló sugár eltávolítja az elhalt sejteket, oxigénnel és tápanyagokkal telíti azt..

Gyümölcs

A gyümölcssavak gyengédebben hatnak a fejbőrre, mint más típusú héjak. Az eredmény attól függ, hogy melyik savat használják. Például a citrom elősegíti a kollagén, az alma tisztítását és javítja a bőr rugalmasságát.

Enzimatikus

Ez a kémiai hámozás egyik típusa, amelyben a stratum corneumot enzimek - biológiailag aktív komponensek, amelyek kíméletes hatást fejtenek ki. Az enzimek nemcsak megtisztítják az elhalt sejtek bőrét, hanem hozzájárulnak annak helyreállításához és megújulásához, gyógyítják a mikrotraumákat. A keverékekben található további anyagok pedig hidratálják, táplálják és védik a fejbőrt és a hajat.

Biológiai

Innovatív módszer bioaktív florisztikus enzimeken alapuló készítmények felhasználásával. Hidratáló, gyulladáscsökkentő és egyéb összetevőket tartalmaznak. Az anyagok gyengédek, ezért ez a peeling érzékeny bőrre is használható..

Galvanizált (agyag)

A galvanikus peeling hardveres módszer. Ebben az esetben a galvánáram és az orvosi és kozmetikai termékek kombinációja hat a fejbőrre. A keveréket a fejbőrbe dörzsölik, majd a mester üreges fogú fésűt használ, amelyen belül elektródák vannak. Ez a technika lehetővé teszi a bőr pórusainak megnyitását, a szennyeződések eltávolítását és a bőr hasznos komponensekkel való telítését..

A szépségszalonokban alkalmazott eljárások árai

Árak a népszerű forrásból: https://zoon.ru

Melyiket válasszuk? Javallatok és ellenjavallatok

A hámozás megválasztása a fejbőr állapotától és a fennálló problémáktól függ. Először is érdemes figyelembe venni az eljárás általános javallatait és ellenjavallatait..

Leggyakrabban ilyen esetekben jelentkezik a hámozás:

 • korpa;
 • a fejbőr viszketése és hámlása;
 • túlzott zsírtartalom;
 • a haj fényének elvesztése;
 • a szálak lassú növekedése és elvesztése;
 • törékeny végek.

Az eljárás ellenjavallatai a következők:

 • a fejbőr károsodásának jelenléte;
 • a bőr gyulladása és irritációja, pustulák;
 • olajos és száraz seborrhea, ekcéma, pikkelysömör;
 • terhesség és szoptatás;
 • a hámozáshoz használt termékek egyéni intoleranciája.

Zsíros bőrre való peeling

A zsíros fejbőrrel a peeling fő feladata a faggyúmirigyek aktivitásának csökkentése. A gyümölcssavak ezt jól csinálják. Szintén jelezhető a galvanikus hámozás szárítószerekkel, például agyaggal..

Hámlás a száraz fejbőrre

Száraz epidermisz esetén a tisztítás mellett a peelingnek nedvességet kell biztosítania. Hasznos lesz a hardveres hámlasztás, amely a készítményben hidratáló komponenseket tartalmaz.

Korpa

Szinte minden hámlasztás célja a korpásodás megszüntetése. Használhatja mind a mechanikai hámlasztást, mind a savas vagy a hardvert. A szakember megmondja, melyik opciót érdemes jobban választani.

Hiperkeratózissal

Hiperkeratózis esetén érdemes enyhe, gyengéd hámlást használni, például savas vagy ózonhámlasztást. Az otthoni gyógymódok közül egy sósradír alkalmas..

Fejbőr peeling otthon

A hámozást otthon is kipróbálhatja. Ehhez professzionális gyári gyógymódok vagy népi receptek használhatók a cserjésekre..

Hogyan készüljünk fel a hámozásra?

Először ellenőrizni kell a fejbőr sebeit és repedéseit. Ha van, súrolószer nem használható. Először nem kell hajat mosnia. Mosás csak akkor szükséges, ha nagyon zsírosak..

Hogyan hámozzuk meg a fejbőrt

Az otthoni peeling végrehajtása a következő:

 • A tiszta hajat kiváló minőségben kell fésülni és elválasztásra.
 • Súrolást alkalmaznak. Masszázs mozdulatokkal néhány percig be kell dörzsölni a fejbőrbe, majd a haj hossza mentén el kell osztani a kompozíciót.
 • A tartási idő attól függ, hogy milyen terméket használnak. A legtöbb készítmény 5-15 percig marad. Ezután meleg vízzel és samponnal lemossák őket..

Felhasznált alkatrészek

Az otthoni hámozáshoz a keverékeket általában hámlasztó tulajdonságokkal rendelkező összetevők, például só, kávé, agyag, cukor, kávézacc alapján állítják elő. A feladat egyszerűsítése érdekében kész hámlasztó termékeket használhat, amelyeket szinte az összes népszerű hajkozmetikai gyártó kínál.

Bőrradír a fejbőr számára otthon: TOP-9 recept a fejbőr meghámozásához

A természetes összetevőkön alapuló eszközök, amelyek minden háziasszony házában megtalálhatók, kiváló minőségű fejbőrtisztítást nyújthatnak. Természetesen hatásukat nem lehet összehasonlítani a szalonkezelések eredményével, de azért lesznek fejlesztések. Vegye figyelembe a legjobb recepteket.

Cukorradír

Az elkészítéshez egy teáskanál cukrot el kell keverni fél teáskanál olívaolajjal. A keveréket néhány percig kell használni a fejbőr masszírozásához, majd öblítse le.

A fejbőr hámozása kávézaccal

Kevernie kell két teáskanál kávézaccot (használhat őrölt kávét vagy süteményt), egy teáskanál mézet és citromlevet, tojássárgáját. A keveréket a fejbőrre masszírozzuk, néhány percig marad, majd meleg vízzel és természetes összetételű samponnal mossuk.

Sóhámozás a fejbőrre

Ehhez a recepthez egy evőkanál szobahőmérsékletű vizet és sót (lehetőleg tengeri sót) kell kevernie, amíg folyékony tejföl állagú nem lesz. Adhat hozzá néhány csepp illóolajat, amely megfelel a haj típusának. A keveréket óvatosan alkalmazzuk a válaszfalak mentén. Ezután néhány percig masszírozni kell a bőrt a keverékkel, és a szokásos módon meg kell mosni a hajat..

Soda bozót

Hatékony bozót, amely könnyen elkészíthető. A szódabikarbónát és a szokásos hajsampont egyenlő arányban kell összekevernie, a kapott keveréket fel kell vinnie a fejbőrre és masszírozni, majd alaposan leöblíteni..

A fej lehámozása agyaggal

A készítmény elkészítéséhez három evőkanál bármilyen agyagot (a kék jól alkalmazható) és két evőkanál finomra őrölt sót kell összekeverni. Egy evőkanál vizet adunk a kompozícióhoz. A keveréket masszázs mozdulatokkal a fejbőrre viszik, majd lemossák.

Aromás olajokkal

Az aromás olajok kiegészítik a hámlasztó összetevők hatását. Először só és víz keverékét kell elkészítenie, majd adjon hozzá néhány csepp illóolajat, figyelembe véve a fennálló problémákat:

 • Ha korpásodik, használhat eukaliptuszt, rozmaringot, teafa-étert.
 • Zsíros bőrre a bergamott, a cédrus, a citromolaj alkalmas.
 • A fenyő, az ilang-ilang, a boróka aromás olajai segítenek a veszteségben.
 • Ha a bőr száraz, használhat kamillát, zsályát, jázmint vagy rózsaolajat..

Ezt a hámlást szokásos módon használják: masszázs mozdulatokkal a fej epidermisébe dörzsölik, majd lemossák.

Tojássárgájával

Ez a gyógymód hasznos lesz a korpásodás ellen. Keverni kell a tojássárgáját, egy pár evőkanál sót és egy teáskanál citromlevet. Adhat hozzá illóolajat. A kompozíciót masszázs mozdulatokkal bedörzsölik az epidermiszbe, és samponnal lemossák.

Gyümölcs koktél

A gyümölcsmagoknak hámlasztó tulajdonságuk van. Használhatja a barack, az őszibarack, a szőlő magját. Egy evőkanál apróra vágott összetevőket hasonló mennyiségű növényi olajjal kell kombinálni, és szokásos módon kell felhasználni.

Mélytisztító maszk tojással és levendulával

Ez a kompozíció erőteljes tisztító hatású, és helyettesítheti a hámlást. Minőségileg hidratálja, ezért alkalmas száraz hajra. Kevernie kell 3 tojást, 90 gramm mandulaolajat, hozzá kell adni 5 csepp levendula-étert. A kompozíciót gondosan elosztják a haj teljes hosszában, és 45 percig marad. Ezután samponnal le kell mosni..

Milyen gyakran lehet hámozni??

A hámozás gyakorisága típusától függ. A szakértők azt javasolják, hogy az eljárást hetente legfeljebb egyszer végezzék el. Ha a haj és a fejbőr szárazra hajlamos, akkor az optimális gyakoriság 10-14 naponta. Általában a hámlasztást 4-8 hetes tanfolyamokon végzik, majd több hónapos szünetet tartanak. Ez segít a bőr szárazon tartásában..

A professzionális kozmetikumok értékelése - TOP-19 legjobb termék

A hajkozmetikumok gyártói kész hámlasztó termékeket kínálnak, amelyeket otthon kényelmes használni. A következő hámlasztók jól működtek:.

Belita

A gyártó a normál és zsíros hajra alkalmas multifruit peelinget kínál. A készítményben lévő kajszibarackok minőségileg megtisztítják az epidermist az elhalt sejtektől, javítják a vérkeringést és normalizálják a faggyúmirigyek aktivitását. Költség - körülbelül 120 rubel.

Farmavita

Az olasz Farmavita gyártó terméke erős antibakteriális hatású, vitaminokkal és nedvességgel telíti a bőrt, és elősegíti annak regenerálódását. Jól hámlasztja a korpát, és eltávolítja a hajmaradványokat, a szennyeződéseket és a zsírokat. Az ár 500 rubeltől kezdődik.

Estel (Estelle)

A népszerű orosz gyártó, az Estelle hámlasztó sampont kínál a fejbőr mély tisztítására, a korpásodás megszüntetésére és az irritáció enyhítésére. Költség - körülbelül 450 rubel.

Lador (Lador)

A koreai peeling La'dor Scalp Scaling Spa hajampulla segít megszabadulni a korpától és hámlasztani a fejbőrt. Segít a keringés javításában és a hajhullás megelőzésében is. A gyógyszer költsége meglehetősen megfizethető - 120 rubeltől.

Áttekintés az irecommend.ru népszerű forrásból

Lebel (címke)

A Lebel Cool Orange fejbőr kondicionáló száraz, zsíros vagy érzékeny bőrre használható. Minőségileg eltávolítja az elhalt részecskéket, segít fenntartani a szálak tisztaságát, és a gyökereknél térfogatot ad hozzá. A gyógyszer meglehetősen drága - körülbelül 2000 rubelbe kerül.

Vichy

A francia VICHY Dercos készítmény minőségileg megszünteti a korpásodást, küzd a viszketés, az irritáció és a fokozott zsíros fejbőr ellen. A készítmény összetevői szintén javítják a vérkeringést, megnyugtatják, táplálják és hidratálják az epidermist. Az ár 600 rubeltől kezdődik.

Diamond Oil Glow Dry

Ez egy hajradír, vagyis hosszan kell felhordani. Fényt és fényt kölcsönöz az unalmas szálaknak, eltávolítja a szennyeződéseket a hossza mentén, polírozza a szálak felületét és megkönnyíti a fésülést. A termék ára 1500 rubelből indul.

Chronologiste

A Kérastase gyártó revitalizáló gommage-je számos hatóanyagot tartalmaz, amelyek a megfelelő koncentrációnak köszönhetően szó szerint átalakítják a hajat. Az eszköz hatékony, de meglehetősen drága - körülbelül 4000 rubelbe kerül.

DSD "De Luxe 1.3" mélytisztítás

Univerzális peeling minden bőrtípusra, beleértve a zsíros bőrt is. Minőségileg hámlasztja a fejbőrt, tisztítja a korpát, hidratálja a szálakat. Költség - 5000 rubeltől.

Mélytisztító sampon

A TRESemme gyártó mélytisztító samponja gyengéden eltávolítja a makacs szennyeződéseket és visszaadja a fürtök fényét. A készítmény C-vitamint tartalmaz. A termék napi használatra alkalmas. A mínuszok közül magas árat jegyeznek fel - körülbelül 5300 rubel.

Bain Riche Dermo-Calm, Kerastase

Innovatív hámlasztó sampon a mélytisztításhoz. Különösen alkalmas száraz és érzékeny fejbőrre, mivel elősegíti a minőségi hidratációt. Az ár 1500 rubeltől kezdődik.

Nioxin - regeneráló fejbőr peeling

Peeling Nioxin SCALP RENEW Dermabrasion Treatment vékony, hajhullásra hajlamos. Minőségileg táplálja és hidratálja, helyreállítja az epidermist, felgyorsítja a haj növekedését. Az eszköz védő tulajdonságokkal is rendelkezik, megakadályozza a szálak különböző károsodását. Az ár 2500 rubeltől indul.

Vélemények a nioxinról a népszerű forrásból: http://otzovik.com

Actyva Purezza Gel, Kemon

Professzionális hámlasztó gél a bőr mély tisztításához. Az eszköz segít megszabadulni a korpától, a portól, a szennyeződésektől. Ezenkívül a gyógyszer javítja a vérkeringést, serkenti a szálak növekedését és gyengéd gondozást nyújt. A hozzávetőleges költség 1000 rubel.

Illóolajokat stimuláló fejbőr, Leonor Greyl

A termék összetételében található olaj kiváló minőségű hámlasztása mellett hidratáló és tápláló fürtöket biztosítanak. Egy amerikai termék költsége 3000 rubelből indul.

Yves Rocher (Yves Rocher) - súrolja a fejbőrt

Az Yves Rocher lágy peelingje megtisztítja a bőrt a különféle szennyeződéstől és biztosítja az oxigénellátását. Az eszköz normalizálja a faggyúmirigyek munkáját, és teljes hosszában meggyógyítja a szálakat. Az ár körülbelül 450 rubel.

Fejbőr méregtelenítő, Londa Professional

A Londa egy tisztító emulziót kínál, amelyet samponozás előtt használnak. Azonnali méregtelenítést ad a fejbőrnek, és a haj egészségesnek tűnik. Különösen alkalmas zsíros és korpásodásra hajlamos bőrre. Az ár 600 rubeltől kezdődik.

Ollin teljes erővel

Mousse peeling a fejbőrre és a hajra, beleértve a bambusz kivonatot is. Az eszköz nemcsak minőségileg tisztít, hanem oxigénnel is telíti az epidermist, felgyorsítja a szálak növekedését és további térfogatot ad. Költség - körülbelül 400 rubel.

Sugárhéj

Gáz-folyadék hámlasztás, amely hámlasztja az elhalt sejteket, felgyorsítja a haj növekedését, erősíti és regenerálja azokat. Szalon használatra tervezték. Hozzávetőleges ár - 1000 rubel.

Teotema

Ez a héj antibakteriális, gyulladáscsökkentő, tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, és segít megszabadulni a korpától. Figyelemre méltóan küzd a hámozás ellen, és a szálakat is puhává, rugalmasabbá és fényesebbé teszi. Az ár körülbelül 1130 rubel.

Utena reibi gélhámlasztás

A hámlasztó gél korpásodásra hajlamos és hámló bőrre alkalmas. Finoman eltávolítja a keratinizált részecskéket és szennyeződéseket az epidermisz felületéről, felfrissíti és tonizálja a fejbőrt. Narancs kivonatot tartalmaz a pórusok tisztításához. A japán angyalgyökér-kivonat táplálja és hidratálja a szálakat, míg a calamus-kivonat gyorsítja növekedésüket. Hozzávetőleges ár - 800 rubel.

Teafa haj- és fejbőrkezelés, Paul Mitchell

Gyógyító bozót teafa kivonattal. Nem csak tisztít, hanem enyhíti a gyulladást és az irritációt is. A készítmény tartalmaz E vitamint, shea vajat, panthenolt is, amelyek meggyógyítják a hajat, erőt és fényt adnak neki. A költség 1500 rubeltől kezdődik.

L`Oreal

A L'Oreal Professionnel Serioxyl fejbőrtisztító kezelés egy népszerű francia gyártótól tartalmaz glikolsavat. Javasoljuk, hogy használja, mielőtt ugyanazon sorozatból származó sampont használna. A készítmény gyengéden tisztítja és hámlasztja, javítja a vérkeringést és az anyagcsere folyamatokat, és erősíti a tüszőket. Az egyedülálló Incell molekula pedig aktívan helyreállítja a haj szerkezetét.

Schwarzkopf

A Schwarzkopf BONACURE fejbőr peeling hámlasztja és tonizálja a fejbőrt, elősegítve annak gyógyulását. Alkalmas zsíros, korpásodásra hajlamos, viszkető, hámló bőrre. Borsmenta kivonattal formulázva hűsíti és frissíti a szálakat, és tisztán érzi őket. Az ár 850 rubeltől kezdődik.

Natura Siberica (Natura Siberica)

Költségvetéses hámozás egy hazai gyártótól, amely vitaminokat és különféle illóolajokat tartalmaz. A termék jól tisztítja a bőrt, de nehéz lehet öblíteni. Az ár 200 rubeltől kezdődik.

Gyógyszerész

Az "egészséges haj" (gyógyszerész) hámozása magában foglalja a barackmag szemcséit, alaposan hámozva az elhalt sejteket, serkenti a vérkeringést és normalizálja a faggyúmirigyeket. A termék használata segít helyreállítani a haj fényét és egészséges megjelenését. A gyógyszer költsége 200 rubel.

Miért érdemes fejbőr peelinget végezni a szalonban

A fejbőr hámozása mind otthon, mind a szalonban elvégezhető. De ha szükséges egy kifejezettebb eredmény elérése, akkor ajánlott kapcsolatba lépni egy jó mesterrel a szalonban. Bár az otthoni gyógymódok hatékonyak, nem biztos, hogy olyan hatékonyak a fejbőr és a haj problémáin, mint a szakmai módszerek. A szalonban a mester kiválasztja a megfelelő hámlasztási módot, figyelembe véve a fejbőr típusát és állapotát, valamint a meglévő hibákat.

A szalonhámlasztás előnyei a következők:

 • egyéni szakmai szemlélet;
 • innovatív technológiák alkalmazása;
 • minőségi anyagok;
 • eredménygarancia;
 • Komplex megközelítés.

A szalonkezeléseknek csak egy hátránya van - magas költségek. Ezért a házi hámozás alternatívaként is használható. Számukra népi receptek és vásárolt termékek használhatók. Ez utóbbi választéka nagyon széles, és választhat mind a hazai gyártók költségvetési termékeit, mind pedig egy professzionális luxusdrogot.

 • A szerzőről
 • VK profil

Szvetlana Taraszova

Fodrász-stylist, több mint 8 éves tapasztalattal, a fodrász, a hajformázás, a hajápolás, a színezés területén jártas szakember.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

A legjobb 6 hajhullás elleni jogorvoslat értékelése a férfiaknál

A kopaszság férfiaknál sokkal gyakrabban és sokkal kifejezettebben jelentkezik. Míg a nők arányosan és finoman veszítik el a hajat, a férfi kopaszság legtöbb esete 20-30 év között jelentkezik.

Mit tegyünk, ha a haj elromlik: hatékony módszerek a javításra

Minden lány hosszú és egészséges hajról álmodik. Ennek egyik akadálya a törékenység. Sok lány egyszerűen nem tudja, hogyan oldja meg ezt a problémát, ezért fodrásznál jelentkeznek fodrászra.