Legfontosabb / Kiegészítők

Plasmolifting hajra: a kozmetológia eredményei a vastag és selymes fürtök számára

Kiegészítők

Napi stressz, kiegyensúlyozatlan étrend, alváshiány, mozgásszegény életmód, rossz ökológia - ezek nem túl rózsás valóságok, amelyekben egy modern ember él. Ezek a tényezők nem befolyásolhatják külső és belső állapotunkat. A haj az elsők között szenved. Gyenge és élettelen, töredezett végek, elveszítik vastagságukat - gondozást igényelnek, de a szokásos kozmetikai eljárások nem segítenek. Mit kell tenni?

Mi a plazmolifting a hajra?

A múlt században népszerűvé vált az autofágia gondolata - a test önálló helyreállítása saját erőforrásainak rovására. Ma az orvostudomány számos területén autohemoterápiát alkalmaznak (az ember saját vérének injekciója), amely aktiválja a test létfontosságú folyamatait - alkalmazzák a kozmetológiában, a meddőség elleni küzdelemben stb. Az emberi méhlepény azonos célokra történő használata egyre szélesebb körben elterjedt. A csontvelő őssejtjei képesek egy sérült vagy elveszett szerv sejtjeivé átalakulni.

Az autofágia jelensége szintén a plazmolifting középpontjában áll - az ember saját vérplazmájának injekciója. A haj plazmoliftingjének lényege a következő. A vért a páciensből vénából veszik, majd vákuumcsőbe öntik és centrifugába helyezik, ahol gyors forgási sebesség hatására plazma szabadul fel a vérből. Ez az anyag aktív vérlemezkékből áll, telített hasznos anyagokkal és ásványi anyagokkal. A vérlemezkék részt vesznek a regenerációs folyamatokban, felgyorsítják a test összes folyamatát. Éppen ezért súlyos esetekben (műtétek, sérülések, sérülések után) az embereket nem vérrel, hanem annak plazmájával injektálják.

A haj plazmoliftálása során a vérplazmát mikrotűk segítségével a fejbőrbe is injektálják. Ez az eljárás megállítja a hajhullást, elősegíti az új hajnövekedést, felgyorsítja az intracelluláris anyagcserét, táplálja a hajhagymákat.

A haj plazma terápiája ajánlott, ha megjegyzik:

 • intenzív hajhullás;
 • "Életlenség": töredezett haj, elvékonyodott és szőrös haj;
 • a haj szerkezete nagyon zsíros vagy éppen ellenkezőleg, száraz;
 • korpásodás, seborrhea;
 • a haj károsodása színezéssel, kémiai eljárásokkal, vasalással stb.;
 • az életkorral összefüggő hajváltozásokkal a 35 évnél idősebb embereknél.

A fejbőr plazmoliftálásának előnye más módszerekkel összehasonlítva az, hogy a beteg saját vérét használják, és nem olyan kémiai anyagot, amely gyakorlatilag kiküszöböli az allergiás megnyilvánulások és a test károsodásának lehetséges kockázatát..

Plazma terápiás eljárás: eljárás

Mielőtt eldöntené a PRP terápiát, teljes vérképet kell készítenie, és ellenőriznie kell, hogy az összes mutató a normális határok között van-e. Ezt követően meg kell mutatnia a következtetést a trichológusnak, aki lefolytatja a plazmolifting tanfolyamot. A kezelés megkezdése előtt a trichológus tanácsot fog adni:

 • két nap ne egyél édes, zsíros, sós, füstölt, fűszeres ételeket, mondjon le az alkoholról;
 • fogyasszon minél több friss zöldséget és gyümölcsöt, és legalább két liter vizet naponta;
 • a fejbőr plazmoliftingjének napján ne egyél, csak igyál egy vagy két pohár vizet;
 • mossa meg a haját az eljárás előtt.

Általában reggel egy plazma terápiás kezelést írnak elő. Amikor egy beteg a klinikára érkezik, 10 ml vért vesznek el tőle - pontosan ennyi kell egy eljáráshoz. A páciensnek választási lehetőséget kínálnak - a terápia során minden alkalommal vért adni, vagy egyszerre nagyobb mennyiséget adni, ami elegendő lesz a teljes kúra vagy annak egy része számára. A szakember úgy készíti el a vért, hogy egy speciális centrifugába helyezi, ahol nagy sebesség hatására plazma szabadul fel a biométernél. Ez 20-30 percet vesz igénybe. Miután a plazma elvált a vértől, a trichológus fecskendőbe húzza. Körülbelül 5 ml injekciós plazmát nyerünk 10 ml vérből..

Most jön a fejbőr plazmoliftálásának szakasza. Injekciókhoz nem a vért vevő tűket, hanem a mikrotűket használják. Használatukkal az eljárás kevésbé fájdalmas. Az orvos azonban a legtöbb esetben továbbra is fájdalomcsillapítást kínál..

A beteg lefekszik a kanapén, a fejbőrt antiszeptikummal kezelik, és megkezdik a plazmainjekciókat. Az injekciókat a frontális zónától az occipitalis zónáig adják be. Először az elülső részt forgácsolják, majd az oldalsó részeket (míg a beteget arra kérik, hogy hasra vagy oldalára boruljon), az utolsó a fejtámla. A plazmolifting során a trichológus legalább négyszer cseréli a tűket a fecskendőn - ez segít csökkenteni a fájdalmas érzéseket.

Az injekció beadásakor az orvos a tűt csak 1 mm-rel behúzza a bőr alá. És csak az eljárás végén számos mélyebb injekciót végeznek a korona területén. Erre azért van szükség, hogy létrehozzunk egy úgynevezett depót, amelyből a fő injekciók hatásának semmissé válása után a jótékony anyagok bejutnak a hajhagymákba. Körülbelül 60 injekciót hajtanak végre egy munkamenet során.

Az eljárás során fájdalom jelentkezik, de a fájdalom elviselhető. Néha vitaminokat adnak a plazmához, például a B csoportba, ez növelheti a kényelmetlenséget.

A haj plazma terápiája után:

 • az eljárás utáni napon ne fésülje meg, és próbáljon kevésbé megérinteni a fejét és a haját;
 • ne mosson hajat egy vagy két napig;
 • ne legyen a napon kalap nélkül;
 • megtagadja a fürdő és a szauna látogatását a hét folyamán;
 • ne készítsen hajmaszkokat mustár, bors és egyéb irritáló összetevők alapján öt-hét napig.

Fenntartó terápiaként a teljes plazmaemelés (három-hat alkalom) befejezése után az orvos vitaminokat és rendszeres fejmasszázst írhat fel. Legalább néhány hónapig abba kell hagynia a hajszárító, a vasaló és a hajsütővas használatát is. Hideg időben mindenképpen viseljen kalapot.

A plazmaemelés terápiás és esztétikai hatása

A PRP terápia sikeresen küzd a haj tompasága és ridegsége ellen. Ha hosszú vagy közepes hosszúságú hajat visel, és nem akarja megváltoztatni a hosszát, de a fürtök állapota nem felel meg Önnek, akkor ez az eljárás a legjobb az Ön számára. A haj visszanyeri fényét, puhaságát, selymességét, a végei már nem lesznek erősen hasítva.

A Plasmolifting zsíros hajú vagy száraz fejbőrűek számára is alkalmas. Három-öt alkalom után megszabadulhat a samponozás utáni második napon megjelenő olajos fénytől. A plazma terápia után a fejbőr leállítja a viszketést és a hámlást. Már nem gyötör az a rögeszmés vágy, hogy rosszkor kapkodd a fejed - randevún, interjún, színházban, bulin.

Az eljárás segít megállítani az intenzív hajhullást és elősegíti az újak aktív növekedését. A haj plazmoliftálásának köszönhetően ismét egy vastag hajfej tulajdonosa leszel, ismét mosolyogva nézhetsz a tükörbe, és végül abbahagyhatod a fürdőszobában lévő lefolyó tisztítását az eltömődött szálaktól.

Természetesen a haj állapota jelentősen javul és a szervezet saját erőforrásainak rovására megy. De a hatás nem érhető el azonnal. Általában a második vagy a harmadik ülés után válik észrevehetővé, vagyis egy vagy két hónap elteltével. Az első két eljárás után úgy tűnik, hogy a haj állapotában semmi sem változott. A harmadik plazmaemelés alkalmával észrevehetővé válik, hogy új szőrszálak nőnek a fején. Még nem adják a megvastagodás hatását, de már lehetővé teszik az észrevehető hajritkulás vagy kopaszodás elrejtését. Öt-hat eljárás után a hajhullás jelentősen csökken, a haj fényét, simaságát és erejét nyeri. A hatás összehasonlítható a laminálással.

Más haj helyreállítási eljárásokkal összehasonlítva elmondhatjuk, hogy a plazmaemelés eredménye késik. De halmozott. Munkamenetről munkamenetre a haj vitalitással teli. És a hatás fenntartásához nem kell pár hónap múlva újra elvégeznie a kúrát - sokáig fog tartani.

Ellenjavallatok és lehetséges szövődmények

A haj plazma terápiája nem hajtható végre a következő esetekben:

 • onkológiai betegségekkel;
 • a krónikus betegségek súlyosbodása során;
 • terhesség alatt;
 • szoptatás alatt;
 • vérbetegségekkel;
 • fertőző bőrbetegségekkel;
 • bizonyos gyógyszerek szedésekor (szakember konzultációra van szükség annak tisztázására, hogy a gyógyszer kompatibilis-e az eljárással);
 • ha a fejbőr károsodik - sebek, horzsolások;
 • ha az általános vérvizsgálat eredménye nem normális.

Ezen problémák hiányában a szövődmények kockázata minimális. A beteg az eljárás után enyhe viszketést tapasztalhat, néha a fejbőr duzzanata vagy bőrpírja van. De mindez hamarosan elmúlik. Súlyosabb szövődmények (kényelmetlenség, fájdalmas érzések) csak azt jelezhetik, hogy a plazmaemelést egy kétes hírű klinikán végezték, ahol nem megfelelően képzett személyzet dolgozik.

Plasmolifting költség Moszkvában

A PRP-terápia meglehetősen költséges eljárás, mivel rendkívül hatékony és szakember szakszerűségét igényli. Moszkvai klinikákon egy munkamenet ára három és hat ezer rubel között mozog. Ha nem az egyes eljárásokért külön fizet, hanem a teljes tanfolyamért, akkor számíthat kedvezményekre.

Ha a klinika alacsonyabb áron kínál szolgáltatást, ez óvatosságra ad okot. Lehet, hogy csalókkal kell megküzdenie.

A plazmolifting fő előnye a többi haj helyreállító eljárással összehasonlítva az emberi test saját erőforrásainak felhasználása - autohemoterápia. Vagyis az eljárás természetes, fiziológiai, ezért szinte semmilyen kockázatot nem jelent. Ezenkívül a plazma terápia hosszan tartó jellegű. Ezek a jelentős előnyök befolyásolják az eljárás költségeit is..

Hol vehetek részt egy plazmaemelésen??

Számos klinika kínálja ma ezt a szolgáltatást. Annak érdekében, hogy magas szintet és eredményt érjünk el a szövődmények kockázata nélkül, ne csak egy kozmetikai klinikával, hanem egy hajkezelésre szakosodott központtal vagy egy trichológiai klinikával vegye fel a kapcsolatot. Csak így lehet biztos abban, hogy a plazmoliftet trichológus végzi, és nem egy közönséges kozmetológus, aki sietve részt vett egy plazmaterápiás tanfolyamon..

A kérdést a moszkvai trichológiai központ "Klinika HFE" (Klinika HFE) kommentálja:

„Az eljárás invazív, ezért együtt jár az ilyen beavatkozások összes kockázatával. Ez egy másik ok arra, hogy egy speciális központba menjünk, és ne egy szokásos szépségszalonba. A szolgáltatást magasan képzett szakembernek kell elvégeznie.

A klinika kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy rendelkezésre álljon az igazolások, az orvosok oklevelei és hasonlók. Általában mindezt az intézmény falai között teszik közzé, vagy az információkat felteszik a weboldalra. Ha nem, ne féljen műsort kérni. Ezenkívül, amikor a klinikára érkezik, nézze meg a panaszok és javaslatok könyvét. Ha a központ valóban jó hírnévnek örvend, akkor nincs mit elrejteni. Előre beszéljen azzal a trichológussal, aki ezt az orvosi szolgáltatást nyújtja. Maga az eljárás során figyelje meg, hogy az orvos hogyan kezeli a kezeket és a fecskendőket, ahonnan kiveszi a csöveket, ahová a használt tűt küldik. Ha valami nem felel meg neked, ne félj kérdezni és követelni. Végül is elsősorban az egészségéről van szó ".

A Moszkvai Egészségügyi Minisztérium által kiállított, 2019. április 19-i LO-77-01-017926 számú engedély.

A plazmolifting nem javallt idősek számára, mivel vérplazmájuk kevésbé produktív, kevesebb hasznos összetevőt tartalmaz, mint a fiatalok plazmája. Ebben az esetben a nem saját plazmával végzett eljárások segíthetnek..

Plasmolifting hajra. A plazmolifting áttekintése, előnyei és hátrányai

Kezdem azzal, hogy miért döntöttem egy ilyen „eljárás” mellett. Csaknem két éve küzdök (a szó szoros értelmében) a hajhullással. Egyes módszerek, készülékek, gyógyszerek segítettek (csökkent a veszteség), mások nem. És a haj lassan, de biztosan elhagyta a fejemet. Minden lehetséges orvos megkerülése, néhány diagnózis megismerése, a kezelés megkezdése (alapvetően egy gasztroenterológus fogott el).

De amíg a kezelés folyamatban volt (agresszív antibiotikumok és egyéb gyógyszerek), nem vettem semmit a hajért, kivéve a külső szereket (maszkok, szérumok), a haj még intenzívebben kezdett hullani, majd úgy döntöttem, hogy megpróbálom a plazmaemelés.

Mi a plazmolifting a hajra?

A plazmolifting a szövetek regenerálódásának stimulálására szolgáló módszer, a vérlemezkékben gazdag autoplazma injekciós formájának helyi beadásával.

Plasmolifting - kezelés és haj helyreállítás injekcióval. A plazmaemelés sajátossága, hogy a saját vérét veszik az eljáráshoz. A vért egy vénából veszik, majd vákuumcsőbe öntik és centrifugába helyezik, ahol a vért feldolgozzák és megtisztítják, amikor a vér gyorsan forog tengelye körül, centrifugában vérlemezkékben gazdag plazma szabadul fel belőle. Ugyanakkor a vérlemezkék aktivitása 5-10-szeresére nő, mert a vérlemezkék gyorsítják és fokozzák a testünkben fellépő összes folyamatot. Ezután a plazmát fecskendőbe szívják, és mikroinjekciókat hajtanak végre a fejbőrbe.

A páciens bőrébe injektált plazma megakadályozza a szőrtüszők halálát és "átkapcsolja" őket a veszteség fázisából a növekedés fázisába. A plazma expozíció eredményeként javul a mikrocirkuláció és a sejtek anyagcseréje, nő a fejbőr helyi immunitása, a patogén flóra elnyomódik, és a hajhagymák aktív táplálkozása következik be..

Javallatok a fejbőr plazmoliftálására

 • Intenzív hajhullás.
 • Alopecia (diffúz, gócos, telogén és még androgén).
 • Kimerült, törékeny és töredezett haj.
 • A haj elvékonyodása.
 • Korpásodás (seborrhea), zsíros fejbőr.
 • Sérült haj, színezés, kémia, keratinegyengetés.

Ezt a módszert vírusokkal, baktériumokkal való fertőzés szempontjából biztonságosnak tekintik, mert az eljárás saját vért vesz fel. De mielőtt ilyen eljárást végezne, ismernie kell az ellenjavallatokat..

Ellenjavallatok a plazmoliftinghez

 • Onkológiai betegségek.
 • Vérbetegségek.
 • A krónikus betegségek súlyosbodása.
 • Fertőző betegségek (ARVI, herpesz).
 • Autoimmun betegség.
 • Antikoagulánsok allergiája (egy kémcsőben vannak, ahol a beteg vérét transzfundálják, hogy megakadályozzák annak alvadását).
 • Terhesség és szoptatás.
 • Menstruációs ciklus.

A plazmolifting haj használatának eredményei

 • A szőrtüszők elhalásának folyamata leáll.
 • Csökkenti a hajhullást (több mint 70% hatékony).
 • A hajhagymák megerősödnek (a haj gyorsan növekszik, valahol a második eljárás után)
 • Serkenti az új haj növekedését (az új haj erős és egészséges lesz).
 • Csökkenti a haj törékenységét és szakaszait azáltal, hogy javítja a hajszál minőségét (a haj él és rugalmas).
 • A haj sűrűsége és az átmérője nő (a haj sűrűsége nő).
 • A faggyúmirigyek munkája normalizálódik, a korpásodás megszűnik (szó szerint az első munkamenet után).
 • A haj visszanyeri természetes fényét.
 • Hosszú távú hatása van (az eredmény két évre elegendő, majd szükség esetén megismételhető).

Plasmolifting: áttekintésem

A recepción a trichológus kezdetként azt mondta, hogy vegyen vérvizsgálatot, ha ez a normán belül van, elkezdheti a kezelést.

Ajánlások az eljárás előtt:

- két nap alatt zárja ki az étrendből az összes zsíros, sült, füstölt, csokoládét, kávét, édességet, alkoholt;

- igyon legalább két liter vizet, fogyasszon több gyümölcsöt és zöldséget (két nap alatt);

- az eljárás napján ne egyen semmit, csak egy pohár vizet ihat. Ezért jobb reggel elvégezni a plazmoliftet;

- mossa meg a haját az eljárás előtt.

Így a recepción lefekszel a kanapéra, és az orvos körülbelül 10 ml vért vesz ki a vénából, ez egy eljáráshoz elegendő. Vért vehet minden alkalommal, vagy egyszerre többször is felveheti és lefagyaszthatja (én az első lehetőséget választottam, minden alkalommal frissen). Ezután ezt a vért egy fecskendőből egy speciális csőbe öntik, és centrifugába helyezik, ahol a vér nagy sebességgel forog nyomás nélkül, és vérlemezkékben gazdag plazma szabadul fel belőle. A leukociták és az eritrociták kicsapódnak, köszönhetően egy speciális rögzítő gél használatának (idővel körülbelül 15 perc). Ez a plazma vitaminokat, fehérjéket, nyomelemeket, hormonokat és növekedési faktorokat tartalmaz, amelyek fokozzák a sejtek anyagcseréjét és a bőr immunitását, ami a hajat a hajhullás fázisától a növekedés fázisáig fordítja. Ezután ezt a plazmát egy közönséges fecskendőbe húzzák, körülbelül 4,5-5 milliliteres lesz, majd az orvos kicserélte a szokásos tűt egy kicsire a mikroinjekciókhoz.

Az eljárás a fejbőr fertőtlenítővel történő kezelésével kezdődött. A trichológus lebeszélt az altatásról, biztosítva, hogy nem fog fájni, mert a tűk 4-5 alkalommal cserélődnek az eljárás során, és a helyi érzéstelenítők ebben az esetben hatástalanok.

Először a hátadon fekve a fejbőr elülső részét átszúrják (a homloktól a korona felé), legfeljebb milliméteres mélységig minden túl gyorsan történik, a mikroinjekciókat kis adagokban injektálják. Akkor hasra kell feküdnie, és fejét az oldalán kell tennie. Az orvos megváltoztatja a tűt, és elkezdi szúrni a fejbőr bal oldalát, majd ismét a tű megváltoztatásával injekciót ad a jobb oldalon, és a végén - a fej hátsó részén (a tű megváltoztatása). Viszonylag szólva a fejbőr négy zónára oszlik. Az orvos minden zónához cserél egy tűt, így kevésbé érezhető a fájdalom. A teljes injekciós folyamat a perifériától a fejbőr közepéig tart.

Átlyukasztotta az összes zónát, az orvos négy injekciót is végzett a koronában, sokkal mélyebben, mint a többi, ezeket DEPO-nak hívják, vagyis idővel az eljárás után a fejbőr és a haj táplálkozása eltér tőlük.

A trichológus elmondta, hogy a plazma a bevezetése után azonnal hatni kezd. Sejtszinten metabolikus folyamatok aktiválódnak, amelyek fokozzák és helyreállítják a sejttevékenységet. A hajhagymákat azonnal ellátják a plazmából az összes olyan tápanyaggal, amely az egészséges haj növekedéséhez szükséges..

Magáról a fájdalomról, a frontális zónában, szinte nem érezhető, fájt, amikor a templomoknál és a fejtámlán végezték. De, a fájdalom még nekem is elviselhető, bár nagyon-nagyon félek az injekcióktól, és ez volt a fő oka annak, hogy sokáig nem mertem plazmaemelésre (még azt is nehéz volt elképzelni, hogy 40-nél több injekciót adnak a fejemre). A harmadik eljárás után a fájdalom észrevehetőbbé vált, szinte minden területen, de elviselhető. És mégis, a harmadik ülésen az orvos B-csoportba tartozó biotin-vitamint adott a plazmához (adhat hozzá egyéb vitaminokat és koktélokat), hogy az közvetlenül a haj gyökereihez jusson. A trichológus így magyarázta: még ha egy csomó különféle vitamint iszunk is, ez nem azt jelenti, hogy azonnal a hajhoz mennek, a test elõször a fontosabb szervekhez küldi õket, és a hajhoz utoljára mennek. Egy munkamenet során az orvos több mint 60 injekciót hajt végre.

Az első plazmaemelő eljárás után majdnem egy hónapig volt szünetem, a következő két hét után.

Lenyűgözéseim. Az első eljárás után elvileg nem láttam semmit, javulást: a haj kihullott és kihullott, a haj szerkezetében sincs változás, a zsíros fejbőr ugyanaz, mint volt (az enyém minden második nap).

A második eljárás után nem történt valami különös, kivéve, hogy a haj élénkebbnek tűnt, de kidőlt és kidőlt (néha még nekem is úgy tűnt, hogy több, mint a plazmaemelés előtt).

A harmadik eljárás után fodrászkodtam, mesterem pedig azt mondta, hogy hatalmas mennyiségű apró szőr van az egész fejemen (a trichológus erről a harmadik ülésen beszélt), még a tarkómon is. A mester azt is megjegyezte, hogy a hajam úgy ragyog, mint a laminálás vagy akár az alakformálás után (ez a világosbarna hajon van), a szín telítetté vált. Egy héttel később magam is elkezdtem észrevenni ezeket a kis szőrszálakat (még akkor is, ha nőttek és nem estek ki), de egyáltalán nem sok volt belőlük. És miután a fürdőszobában lemostam a hajamat, kevesebb volt a szőrszál, ha korábban samponnal mostam meg a fejem, akkor a hajat kiszedtem a lefolyóból (mert a víz már nem eresztett le), majd lemostam a maszkot és újból megtisztítottam a lefolyót, most ezt csak utána csinálom maszkok. A haj nem állt le, de kevésbé kezdett hullani.

A negyedik eljárás már elmúlt. Minden szabványos, mint az összes előző, de ezúttal a fájdalom egyszerűen elviselhetetlen volt, a trichológus ezt azzal magyarázta, hogy hamarosan megjön a menstruációm, így a bőröm nagyon érzékeny. Ezúttal nagyon sok injekció történt, több mint 60, és ásványi anyagok (cink, magnézium, kalcium...) keverékét is hozzáadta a plazmához. Az első napokban még nekem is úgy tűnt, hogy a haj sokkal kevésbé esik le, de nem volt ott, egy héttel a plazmolifting után a haj még jobban leesett, talán tavasszal, szezonális hajhullással volt összefüggésben, ezért csalódott érzések voltak bennem, ráadásul elkezdtem injektáljon B-vitaminokat (10 injekció). Általában nagyon sok kicsi új szőr van az egész fejemen, de ezek nem spórolnak meg a hosszúsággal (le kell vágnom, 10 centimétert), maga a haj úgy nő, mint "őrült", kissé benőtt a kopasz foltok, a kis haj. A haj életszerűnek tűnik, nem hasad el annyira, mint régen (száraz, göndör hajam van), gyönyörű természetes fénye van, de még mindig lehullanak, így még mindig nem tudom elérni a plazmaemelés fő célját - a hajhullás csökkentését..

Az ötödik eljárást másfél hónapra tervezték. Az ötödik eljárás után az érzések ugyanazok, mint az előzőek után. A haj életnek tűnik, gyorsan növekszik, de még mindig esik.

Hatodik eljárás. Az utolsó eljárást egy hónappal későbbre tervezték, csak egy plazmát injektáltak adalékok nélkül. Több mint két hét telt el az utolsó eljárás óta, a hajhullás kissé csökkent, de még mindig nem tért vissza a szokásos arányomhoz (20-30 haj).

Összegzésként elmondom, hogy a plazmolifting meglehetősen érdekes eljárás a haj számára, amely segít rendbe tenni, de ami a hajhullást illeti, ne számítson 100% -os eredményre, bármit is mondanak neked. Soha nem találtam a hajhullás okát, bár meglátogattam négy orvost (trichológust, nőgyógyászt, gasztroenterológust, neuropatológust), átmentem egy csomó teszten, és minden normális, és senki sem tudja megérteni, miért esnek ki.

Az egész idő alatt ittam vitaminokat (medobiotin, ascocin), totemet (háromnaponta egyszer, majd hetente egyszer), átszúrtam egy B-vitamin kúrát (olyan tablettákban, amelyeket nem tudok felszívni), jodomarint, valamint glükózoztam ( hónapok). Nem ittam egyszerre, az orvos a felvétel teljes menetét csoportokba írta. És masszázs tanfolyamon is részt vett.

Az eljárás után az orvos utasításokat adott arról, hogy mit szabad kerülni a plazmolifting után:

 1. Ne mosson hajat egy napig, inkább kettőt.
 2. Kerülje a napsugárzást.
 3. Három napig ne látogassa meg a szaunát, a fürdőt és a medencét.
 4. Ne masszírozza a fejbőrt több napig.
 5. 5 napig ne készítsen maszkot a fejbőrre irritáló összetevőkkel (paprika, mustár tinktúrája...).
 6. Az eljárás napján próbáljon meg nem fésülni, és ne érintse meg újra a haját.

A plazmolifting eljárások számát egyedileg határozzuk meg, a haj állapotától függően. Átlagosan 2–6 eljárást ajánlott elvégezni, 10 nap és egy hónap közötti intervallummal.

A plazmoliftinget széles körben alkalmazzák a bőrápolásban (bőrfiatalítás, bőröregedés megelőzése, pattanásos és pattanás utáni kezelés, hiperpigmentáció és cellulit kezelés).

Plasmolifting hajra

A Plasmolifting eljárás a fiatalság valódi elixírje a bőr és a haj számára. Ezt az egyedülálló technikát orosz tudósok fejlesztették ki, és 2004-ben szabadalmaztatták. Mechanizmusa az ember saját vérlemezkékkel dúsított vérplazmájának fiatalító hatásán alapul..

Az emberi plazma egyedülálló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek nem rosszabbak, mint a szintetikus mezokoteilek. Sőt, ez egy teljesen természetes gyógymód..

A plazmolifting során a plazma emellett vérlemezkékkel gazdagodik, koncentrációjuk többszöröse a vér normális tartalmának. Ezek a sejtek alfa granulátumokat tartalmaznak, amelyek a növekedési faktorok koncentrátumát jelentik. Nagyon aktívak a bőrsejtekkel, az erekkel, a kötőszövetekkel szemben.

Az ilyen plazma injekciói lehetővé teszik a regeneráció és a sejtek helyreállításának elindítását, a bőr telítését biológiailag aktív anyagokkal, növekedési faktorokkal, mikroelemekkel.

A fejbőrbe injektálva biológiailag aktív anyagok hatnak többek között a hajhagymákra. Serkentik az új sejtek regenerálódását és növekedését a tüszőben. Fokozott a kollagén és más fehérjék szintézise, ​​amelyek felelősek a haj egészségéért és megjelenéséért. Új kapillárisok képződnek, ami javítja a tüszők tápanyagellátását. Maga a bőr állapota javul.

Hatékony hatása miatt a plazmaemelőt nemcsak a kozmetológiában alkalmazzák, ezt a módszert számos nőgyógyászati, urológiai és fogászati ​​probléma megoldására használják..

Összefoglalva, a haj plazmoliftelésének előnyei a következők:

 • Nincs allergiás reakció, mivel a beteg saját sejtjeit és fehérjéit gyógyszerként használják;
 • Nincs gyulladásos reakció az injekció beadásának helyén;
 • Fájdalommentesség - az eljárást nagyon vékony kozmetikai tűkkel végzik;
 • Komplex hatás a szövetekre;
 • Orvosi és kozmetikai hatások kombinációja;
 • Nincs toxicitás, a vért nem dolgozzák fel vegyszerekkel és gyógyszerekkel;
 • Hosszan tartó eredmények és észrevehető fiatalítás.

Plasmolifting haj ára

EljárásÁrAjánlások
Hajhullás kezelése és a haj növekedésének stimulálása2 500 rubelVérvétel 1 csőbenA tanfolyamot az indikációk szerint egyénileg rendeljük hozzá

Javallatok és ellenjavallatok

Ezt az eljárást akkor írják elő, ha a haj sűrűsége vagy vastagsága csökken, fokozott hajhullással, mind nőknél, mind férfiaknál. Beleértve a különféle tényezők által okozott alopeciát. Ezt a módszert korpásodás esetén is alkalmazzák, megsértve a haj szerkezetét a festés, a hajsütés és más kémiai vagy hőhatások következtében. Vagyis a fejbőr vagy maga a haj állapotának bármilyen megsértése esetén.

A plazmakezelést nem szabad alkalmazni különféle fertőző betegségek esetén, beleértve az influenzát és az ARVI-t is. Ebben a pillanatban a vér telített gyulladásos faktorokkal, méreganyagokkal és más biológiailag aktív anyagokkal, amelyek nem biztos, hogy a legjobb hatással vannak a bőr egészségére, különösen koncentrált formában. Ugyanezen okból a plazmolifting nem hajtható végre hepatitis, HIV-fertőzés, herpeszes kiütések esetén..

Ezenkívül nem szabad elvégeznie az eljárást, ha a véralvadást megsértik, és a szomatikus betegségek súlyosbodnak..

Az eljárás előkészítése

Az első szakasz egy kozmetikus látogatása. A szakember meghatározza a haj, a gyökerek, a fejbőr állapotát, értékeli a hajhullás intenzitását és elkészít egy terápiás rendet, amely ebben az esetben a leghatékonyabb.

A plazmolifting elvégzése előtt ajánlatos számos vizsgálatot elvégezni a véren keresztül terjedő fertőző betegségek jelenlétére.

Maga az eljárás éhgyomorra történik, mint például a rendszeres vérvétel a kutatás céljából. A legjobb, ha a plazmoliftet reggel, 12 óra előtt ütemezzük.

Néhány nappal az eljárás előtt az orvossal konzultálva hagyja abba a gyógyszerek szedését, amelyek megzavarhatják a véralvadást. További 1-2 napig célszerű tartózkodni a nagy mennyiségű zsíros ételektől és alkoholtól. Ez befolyásolhatja a kapott plazma minőségét..

Nem kívánatos ezt az eljárást végrehajtani a menstruáció alatt, valamint néhány nappal előtte és utána. Ekkor a fájdalomérzékenység növekszik, az injekciók szubjektíve sokkal fájdalmasabbak lesznek. Ezenkívül ebben az időszakban az injekció beadásának helyén nagyobb a zúzódások kockázata..

Hogy áll a plazmaemelés

Az eljárás átlagosan körülbelül 30 percet vesz igénybe. A plazmoliftinghez kis mennyiségű, 10–40 ml vért veszünk a vénából egy steril tartályba. E vérmennyiség elvesztése nem befolyásolja a test normális működését. Vagyis nem lesznek szubjektív szenzációk.

A vért egy speciális centrifugában dolgozzák fel szabadalmaztatott technológia alkalmazásával, így vérlemezkékben és biológiailag aktív anyagokban gazdag plazmát kapunk. Az ilyen plazma aktívabban befolyásolja a bőr és a hajhagymák regeneráló és fiatalító folyamatait, javítja a szövetek táplálkozását.

Maga a plazma beadásra kerül, és a fennmaradó vérrögöt a kémcsővel együtt ártalmatlanítják.

Az anyagcsere-folyamatok helyreállítása az injekció beadása után egy ideig tart, ennek következtében a hatás a kúra befejezése után is fennáll. A plazmaemelés hatása az első eljárás után észrevehető. A teljes kúra után, amely 3-10 eljárást tartalmazhat, a hajhullás jelentősen csökken, a növekedés felgyorsul, a "szunnyadó" izzók felébrednek.

Hogyan kell ápolni a haját az eljárás után

Az eljárás után 2-3 napig ne mosson hajat. Ugyanakkor célszerű az utcán kalapot (kalapot, sálat) viselni, hogy elkerülhető legyen a napfény. Jobb elhalasztani a fürdőházat, a szaunát és a szoláriumot is a plazmaemelő tanfolyam végéig.

A hajra gyakorolt ​​hatás 1,5-2 évig tart. De körülbelül évente egyszer ajánlatos ismételt tanfolyamokat tartani a kapott eredmény megszilárdítása érdekében..

Összpontosítson a képesítésekre

A plazmaemelés maximális hatásának elérése érdekében az eljárást képzett kozmetikusoknak kell elvégezniük, szigorúan betartva a módszertani ajánlásokat és utasításokat..

A "Laser + Esztétika" Orvosi Központ kozmetológusai nemcsak a megfelelő képzést teljesítették, hanem tökéletesen birtokolják a plazmaemelés technológiáját is. A szabványok szigorú betartása miatt ez az eljárás központunkban nemcsak biztonságos, de lehetővé teszi, hogy rövid időn belül kiváló látható hatást érjen el..

Bízza a haj kezelését szakemberekre. Hívja a "Laser + Aesthetics" orvosi központot telefonon Samarában: +7 (937) 07-07-222, +7 (937) 18-19-179, és jöjjön konzultációra egy kozmetológustól.

Plasmolifting hajra - jellemzők és ellenjavallatok

A hardveres kozmetikai eljárások már régóta bizonyították hatékonyságukat, és rendkívül népszerűek. A modern technológiák segítségével gyorsan rendet tehet, sőt fiatalíthatja nemcsak az arcát és a testét. Vannak olyan technikák, amelyek képesek megoldani a haj nagyon súlyos problémáit. Az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb a haj plazmoliftingje..

Ami

Több mint 20 éve autoplazma terápiát alkalmaznak a bőr turgorának meghúzására és növelésére. De a közelmúltban a trichológusok nagy figyelmet fordítottak erre a technológiára, kissé módosították, és ma már a fejbőr kezelésére és a haj helyreállítására használják őket..

Megkérdeztük, mi a haj plazmoliftingje, és miben különbözik az alapeljárástól. Kiderült, hogy a páciens saját, leukocitákból és eritrocitákból tisztított vére ezenfelül a haj számára létfontosságú tápanyagokkal gazdagodik. Így az emberi test erőforrás-képességei és a modern technológiák egyesülnek..

Típusok és lehetőségek

A plazma feldolgozás jellemzőitől függően többféle eljárást különböztetnek meg, amelyek közül az orvos a bőr és a haj állapota miatt választja ki a beteg számára legmegfelelőbbet:

 1. Autoplazma terápia - csak tisztított plazmát injektálnak a bőr alá, további összetevők nélkül. Alkalmas allergiás reakciókra hajlamos emberek számára, gyakran a korai őszülés és / vagy kopaszodás megelőzésére.
 2. A PRP-technológia egy svájci vállalat új fejlesztése, amely vérlemezkékben gazdag plazmát használ. Ez a technika hatékonyabb, mint az első, az alopecia, sőt a fejbőr bizonyos bőrtípusainak kezelésére is..
 3. Ózon-plazma terápia - mielőtt a bőr alá fecskendeznék, a beteg plazmáját folyékony ózonnal dúsítják, amely erős biostimuláns. A gyökerek emellett oxigénnel telítettek, az összes sejten belüli folyamat felgyorsul. Az alvó szőrtüszők felébrednek, és a haj érezhetően vastagabbá válik.
 4. A vitamin-koktél egyfajta autoplazma terápia, amelyben vitaminok és mikroelemek keverékét injektálják egy kémcsőbe. Ezek lehetnek B, A, E, C csoport vitaminjai, cink, magnézium, szelén stb. Néha hialuronsavat is adnak hozzá.
 5. A plazma öltözködés nem injekciós kezelési módszer, amelyet gyakran alkalmaznak a haj gyógyulásának felgyorsítására az átültetés után. A plazma serkenti a szövetek regenerálódását, segít fenntartani azok rugalmasságát és rugalmasságát, csökkenti a gyulladás kockázatát az immunitás növelésével.

Az eljárás hatása a terápia típusának helyes megválasztásától, az eszközök minőségétől és a szakember szakképzettségétől függ. A plazmát bizonyos mélységben és elég gyorsan kell injektálni, mivel a testen kívül összeomlik és elveszíti jótékony tulajdonságait.

A lézertechnika az optimális bevezetési módszer, de a berendezés túl magas költségei miatt még nem túl elterjedt. Leggyakrabban az injekciókat manuálisan vagy speciális pisztoly segítségével hajtják végre, eldobható modulokkal, amelyek biztosítják a tűk teljes sterilitását.

Kinek szól az eljárás

A plazmaterápia nem képes helyreállítani a festéssel, kémiai permákkal vagy más káros külső hatásokkal károsodott hajat. Elsősorban a bőr állapotának javítására, a gyökerek megerősítésére és táplálására irányul..

Ezért a szakértők azt javasolják, hogy végezzen plazmoliftinget a fejbőrön:

 • megszünteti a bőr viszketését és pelyhesedését;
 • lágyulása és turgora megnő;
 • a száraz korpásodás és az olajos seborrhea megszüntetése;
 • a gyökerek megerősítése és további táplálása;
 • alvó szőrtüszők felébresztése;
 • a hajhullás megelőzése vagy megállítása;
 • sűrűségük növelése, a szerkezet javítása;
 • a faggyúmirigyek aktivitásának szabályozása;
 • a haj növekedésének felgyorsítása;
 • visszaadva szilárdságát, rugalmasságát és fényét.

Az eljárást gyakran férfiak végzik, mivel egyszerű, de nagyon hatékony az androgén alopecia elleni küzdelemben. Ezen túlmenően, miután a haja nem igényel gondos további gondozást..

Ellenjavallatok

Mivel a plazmaterápia a beteg saját vérét használja, az eljáráshoz egy kis előzetes előkészítésre és ellenjavallatok hiányának ellenőrzésére van szükség, amelyek a következők:

 • megnövekedett testhőmérséklet;
 • aktív vírusok vagy fertőzések jelenléte;
 • a krónikus betegségek súlyosbodásának időszaka;
 • véralvadási rendellenességek;
 • autoimmun és onkológiai betegségek;
 • pustuláris kiütés a fejbőrön;
 • súlyosan magas vérnyomás;
 • infarktus utáni és stroke utáni állapot.

Nem ajánlott az eljárást a menstruáció alatt, illetve 2-3 nappal előtte és utána végezni. A kozmetikusok általában tagadják a terhes és szoptató nőktől, hogy ne tegyék ki őket az injekciók okozta stressz hatásának..

Vérvételt követően antikoagulánsokat adnak hozzá, amelyekhez egyes esetekben erős allergiás reakció lép fel. Ha hajlamos az ilyen megnyilvánulásokra, kérje meg orvosát, hogy végezzen előzetes vizsgálatot..

Plasmolifting technológia

A plazmolifting technológia meglehetősen egyszerű. De nagy pontosságot és nagy pontosságot igényel az eljárás minden szakaszában. Plazma terápiát csak profi orvos végezhet, ezért ne habozzon, kérjen képesítését igazoló dokumentumot.

A plazma feldolgozás minősége a berendezéstől függ. Ügyeljen arra, hogy ügyeljen az irodai sterilitási feltételek betartására, valamint az eldobható tűk és kiegészítők jelenlétére.

A jó orvos mindig az arcot borító maszkkal és a gumikesztyűvel dolgozik. A vérgyűjtő csöveknek eldobható műanyagnak kell lenniük.

Az eljárás előkészítése

Ahhoz, hogy a plazma terápia a lehető leghatékonyabb legyen, a betegnek gondoskodnia kell saját vérének minőségéről. Ehhez annyi folyadékot kell inni, hogy ne legyen túl sűrű. Hagyja abba az antikoagulánsok szedését egy héttel az eljárás előtt. Két nappal a plazmaemelés előtt ki kell zárni a menüből a zsíros és sült ételeket, valamint az alkoholtartalmú italokat.

A plazma terápiát általában reggel éhgyomorra hajtják végre. Az eljárás gyakorlatilag fájdalommentes, de nagyon érzékeny bőrű betegeknél helyi érzéstelenítés alkalmazható..

A sebek vérzésének csökkentése érdekében az injekciók beadása után a plazmaemelés napján nem ajánlott kávét inni és magas C-vitamin tartalmú ételeket fogyasztani: citrom, avokádó stb..

Technika

Technikailag a fejbőr plazma terápiájának folyamata így néz ki:

 1. A beteget eldobható ruhára és sapkára helyezik, és kozmetikai székre helyezik.
 2. A vért 100–150 ml térfogatban veszik fel a vénából.
 3. A vért egy speciális centrifugán vezetik át, majd szükség esetén további anyagokkal (vitaminokkal, ózonnal stb.) Gazdagítják..
 4. A fej szőrös részét antiszeptikus oldattal kezelik.
 5. Az elkészített plazmát vékony tűvel vagy lézerrel injektálják a beteg bőrébe a problémás területeken.

A teljes folyamat legfeljebb 30-40 percet vesz igénybe. Az eljárás könnyen tolerálható, és a végrehajtása során a kellemetlenség jelentéktelen. A beteg inkább egy kis kényelmetlenséget érez, mint fájdalmat..

Az ár a munka mennyiségétől és az alkalmazott további gyógyszerektől függ. A plazmaemelés minimális költsége 2500 rubel. Akit érdekelnek a részletek, megtalálhatja és megtekintheti ezt a folyamatot bemutató videót vagy fotót..

Ápolás jellemzői

A plazmaterápia nagy előnye, hogy utána nincs szükség további bőrápolásra. Az első 48 órában nem szabad hajat mosni, úszni és szabad ég alatt megjelenni.

A férfiaknak ajánlott lemondani az intenzív erőnléti edzésről és a megerőltető testmozgásról, hogy az izzadság ne irritálja az injekciós sebeket. A nőket arra figyelmeztetik, hogy korlátozzák a hajformázó termékek használatát.

De néhány nap múlva a sebek meggyógyulnak, és a beteg visszatér a normális életmódhoz. Ne felejtsük el, hogy a haj szépségének fenntartása csak rendszeres és megfelelő ápolással lehetséges. Ha a plazmát vitamin-koktélmal gazdagították, akkor figyeljen az étrendre, vagy vegyen egy kiváló minőségű multivitamin-komplexet. Ilyen ajánlásokat az orvos általában azonnal ad az eljárás után..

Vélemények és eredmények

A fórumokon található vélemények szerint a fejbőr plazma terápiáját követő eredmények már 2-3 napon belül észrevehetők. Jelentősen csökken a naponta kihulló szőrszálak száma, és a kopasz foltokon megjelenik az első pihe. Néhány hét múlva a kép egyszerűen a felismerhetetlenségig változik - a kopasz foltok többsége teljesen bezárult.

Átlagosan 3-4 eljárás elegendő az alapvető hajproblémák megoldására, körülbelül kéthetente egyszer. Néha számuk megduplázható. Számos szépségszalon jelentős kedvezményeket kínál az eljárások előre történő megfizetése során, ezért ne habozzon, kérdezzen rá..

A fejbőr plazmoliftingjével kapcsolatos negatív vélemények főleg az injekciók után felmerülő szövődményekkel társulnak: viszketés, súlyos bőrpír, sebfertőzés vagy antikoagulánsok allergiája. De gyakrabban nem a kozmetikusok okolhatók ezért, hanem maguk a betegek, akik nem tartották be az orvostól az eljárás utáni első napokban kapott ajánlásokat..

Haj plazma terápia

A mai napig a haj plazmaemelés bizonyította a legjobb módját. A módszer a leghatásosabbnak, a legkevésbé traumatikusnak és a legbiztonságosabbnak bizonyult a hajhullás kezelésében..

A plazmaterápia módszere az, hogy a hajhullásban szenvedő betegnek saját vérlemezkékben gazdag vérplazmájának injekciót adnak közvetlenül a problémás területekre. 2009 óta megkezdődött a vérlemezkékben gazdag plazma aktív alkalmazása a hajhullás és a hajhullás kezelésére, elsősorban androgenetikus alopeciában szenvedő betegeknél. A diffúz hajhullás és a bőrbetegségek kezelésére 4-6 eljárás kúráját alkalmazzák 1 hetes intervallummal, androgenetikus alopecia kezelésére 3-5 kúrát 1 hónapos intervallummal.,

BOTP (vérlemezkékben gazdag plazma) - hatásmechanizmus

A szőrtüsző biológiájának vizsgálata lehetővé tette annak megállapítását, hogy az aktivitását szabályozó kulcsmolekulák növekedési faktorok.

A növekedési faktorok a biológiai hatások széles skálájával rendelkező természetes polipeptidek (fehérjék) - serkentik a szőrtüsző sejtek osztódását és anyagcseréjét, ezáltal a haj növekedésének serkentéséhez vezetnek. Az összes anyag hatása a szőrtüszőre (hormonok, stimulánsok..) a szőrtüszőben a növekedési faktorok koncentrációjának változásához vezet.

A növekedési faktorok legkönnyebben hozzáférhető és legkényelmesebb forrása a vérlemezkék, ezek a sejtek tartalmazzák ezen növekedési faktorok magas koncentrációját, amelyek befolyásolták a plazma-terápia (vérlemezkékben gazdag plazma) módszerének alkalmazását a trichológiában..

A szőrtüsző anyagcseréjében szerepet játszó fő növekedési faktorok az IGF (inzulinszerű növekedési faktor), VEGF (endotheliális vaszkuláris növekedési faktor), FGF (fibroblaszt növekedési faktor), TGF (trombocita növekedési faktor). Ezek a tényezők kulcsfontosságúak: stimulálják a haj növekedését, megvastagodását, a működő tüszők számának növekedését és meghosszabbítják a növekedési stádiumot..

Ma a haj plazmoliftingje az egyik legfontosabb eljárás. Az aktivált autoplazma lehetővé teszi a haj sűrűségének növelését, megvastagodásához, vastagságának, szerkezetének javulásához vezet és csökkenti a hajhullást.

Plazma terápiás eljárás

A haj plazmoliftingje a trichológiában a saját hajnövekedési faktorok bevezetése. A vérlemezkékben gazdag plazmát a beteg saját véréből nyerik. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer a centrifugálási módszer - a speciális csövekben lévő vért egy speciális centrifugában dolgozzák fel. Egy- vagy kettős centrifugálást alkalmaznak, és jelenleg a kettős centrifugálást tartják a leghatékonyabb lehetőségnek a vérlemezkék magas koncentrációjának a vérből és ennek megfelelően a hajnövekedési faktorok izolálásához. A kapott vérlemezkéket fizikai és / vagy kémiai módszerekkel aktiválják, majd a kapott növekedési faktor koktélt közvetlenül a hajhullás területére injektálják.

Az ilyen plazma teljesen biztonságos a fertőző betegségek, például a HIV vagy a vírusos hepatitis átvitelének és az allergiás reakciók előfordulásának szempontjából. Az eljárás minimális beavatkozást jelent a testben, alacsony traumatikus, ugyanakkor a növekedési faktorok szállítását közvetlenül a haja hiányzó területére biztosítják. A terápiás hatás időtartama androgenetikus alopeciában eléri a 8-12 hónapot.

Fotók előtt és után

A kezelés árnyalatai

Mi a különbség a diffúz hajhullás és az androgén alopecia plazmakezelési eljárása között?

A BOTP megszerzésére a mai napig több bejegyzett módszer létezik - Plasmolifting (Oroszország), Regenlab (Svájc), Endoret (Spanyolország), Ycellbio (Korea). A módszertől függően plazmát kaphatunk 1000 vérlemezkével / μl (PRP) vagy 500-600 vérlemezkével / μl (PPP). Az 1000 trombocitát / μl tartalmazó plazma (PRP) a haj növekedésének serkentéséhez vezet, és androgén alopecia kezelésére használják, az 500 sejt / μl plazma a hajhullás stabilizálódásához vezet, és diffúz hajhullás és szeborreás dermatitis kezelésére szolgál..

Jelzések a fej plazmoliftingjének használatára

 • A haj minőségének romlása: elvékonyodás, elvékonyodás, ridegség, a növekedés megtorpanása,
 • Krónikus fejbőrbetegségek: seborrhea, seborrheás dermatitis, pikkelysömör
 • Alopecia androgén 0-3 stádium.
 • Diffúz telogén hajhullás
 • Preoperatív felkészülési és rehabilitációs időszak a hajátültetéshez

Ellenjavallatok

 • NSAID-ok (kevesebb, mint 48 órával az eljárás előtt), antikoagulánsok, fibrinolitikumok szisztematikus alkalmazása,
 • Kortikoszteroidok szisztémás alkalmazása (kevesebb, mint 2 héttel az eljárás előtt),
 • Legutóbbi betegség lázas állapotban,
 • Ismeretlen eredetű kiütés a bőrön és a nyálkahártyán,
 • Rosszindulatú folyamat (különösen vér vagy csont), kemoterápia,
 • Autoimmun jellegű kötőszöveti betegségek,
 • Krónikus májpatológia a dekompenzáció szakaszában,
 • Terhesség és szoptatás.

A plazmolifting elvégzése előtt vérvizsgálatot is kell végeznie:

 1. fertőzések jelenlétére - HBs-Ag, anti-HCV, AT-tól HIV-ig 1,2, RW (HIV, hepatitis B, C, szifilisz)
 2. klinikai vérvizsgálat.

A haj plazmoliftingje, mi ez, az eljárás előnyei és hátrányai, vélemények

A legyengült és élettelen haj fényét, selymességét, erejét nem mindig lehet helyreállítani közönséges maszkok, vitaminkészítmények és külső szerek segítségével, amelyek erősítik a hajukat.

Ilyen esetekben szalonkezelések segíthetnek, az egyik a plazmaemelés - nem sebészeti injekciós módszer a haj szépségének helyreállítására és a hajhullás megelőzésére.

A technika népszerűsége évről évre növekszik, de ahhoz, hogy a plazmaemelés eredményei ne okozzanak csalódást, ismernie kell a rendeltetésének javallatait és ellenjavallatait, az eljárás árnyalatait és a hajápolás jellemzőit a jövőben.

Ami?

A kozmetológiában a haj plazmoliftingje a saját plazmájának mikroszkopikus dózisainak injekcióját jelenti a fejbőrbe..

Az autoplazmát centrifugálással nyerik a beteg előzőleg vett vénás véréből. A vértől elválasztott plazmában a vérlemezkék tartalma legalább tízszeresére növekszik, ez teszi lehetővé egy biomaterial bevitelével a sejtek és szövetek helyreállításának aktiválását.

A plazmolifting az alvó szőrtüszőket a növekedési fázisba helyezi, ezáltal növelve a szálak sűrűségét és javítva azok növekedését.

De ez nem az eljárás egyetlen hatása - az autoplazma hatására javul a helyi immunitás, normalizálódik a mikrocirkuláció és a faggyúmirigyek munkája, a kórokozók aktivitása elnyomódik, a hajhagymák több tápanyagot, nyomelemet és vitamint kezdenek kapni.

Javallatok a fejbőr plazma terápiájának kijelölésére

A plazmoliftáló tanfolyamot kozmetológus vagy trichológus írja elő, miután felmérte a beteg haj állapotát. A technika alkalmazásának hatékonyságát az határozza meg, hogy az orvos mennyire helyesen állapította meg a fürtök állapotának romlásának fő problémáját - a plazma terápia nem mindig adja meg a várt eredményt.

Az eljárás kijelölésére vonatkozó általános jelzések a következők:

 • Fokozott haj törékenység, túlzott szárazság;
 • A szálak túlzott elvesztése és elvékonyodása;
 • Korpásodás és súlyos viszketés a fején;
 • A fürtök állapotának romlása a festékek használata miatt, perms, keratin egyengetés után.

A plazmolifting bármilyen típusú alopecia esetén hatékony lehet, ilyen problémákkal a saját plazma bevezetésének folyamata kombinálható más kopaszságkezelési módszerekkel.

Az eljárás fő szakaszai

A fejbőr és a haj autoplazmával történő kezelése az előkészítő szakaszban kezdődik - az orvosnak először meg kell derítenie, hogy a betegnek ellenjavallatai vannak-e az eljáráshoz.

Ehhez megvizsgálják a bőrt és vért vesznek biokémiai célokra, a HIV-fertőzés jelenlétére a szervezetben, vírusokra. Azt is meg kell állapítani, hogy van-e allergia antikoagulánsokra..

Ellenjavallatok hiányában az ülést három szakaszban hajtják végre:

 • Először 10-20 ml vért vesznek a beteg kubitalis vénájából;
 • A kémcsőben lévő vért centrifugába helyezzük, ahol a plazmát elválasztjuk;
 • Az előkészített plazmát fecskendővel vagy mikrotűs orvosi pisztollyal injektálják a fejbőr bizonyos területeire. Az autoplazma injekciójának mélysége - 1 mm.

Az egész fejet kezelik, az injekciók közötti intervallumok 1-2 cm. A technikát és az érzéseket tekintve a plazma terápia hasonló a mezoterápiához. Nincsenek erős fájdalmas érzések, de bizonyos kényelmetlenségek tapasztalhatók, különösen azokon a helyeken, ahol a bőr különösen vékony.

Frekvencia

A haj szerkezetének javítását és erejének növelését célzó plazmoliftet egy tanfolyamon kell végrehajtani. Általában 5-7 alkalomról van szó, amelyek mindegyikét 7–14 napos intervallummal hajtják végre. Időtartam - legfeljebb 1 óra. A foglalkozások gyakoriságát a trichológus egyéni alapon határozza meg.

Használt berendezések

A plazmolifting olyan eljárás, amely speciális felszerelést igényel. Hatékonyságát és biztonságát az alkalmazott eszközök és műszerek minősége, az orvos képesítése és tapasztalata határozza meg..

Plazmaemelő készülék

Az eljárás lényege, hogy a fejbőrt saját plazmájával kezeljük. Ahhoz, hogy megszerezze, szüksége van egy speciális eszközre - centrifugára. Az e készülékbe helyezett vért centrifugális erő éri, amelynek eredményeként a vérlemezke plazma elválik..

A plazmaterápiában használt centrifugákra bizonyos követelményeket támasztanak:

 • A vérlemezkékben gazdag plazma ideális szétválasztása csak akkor lehetséges, ha a készüléket legalább 5 ezer fordulat / perc sebességgel hajtják végre;
 • A centrifugális erő gyorsulása - 1100 és 1500 g között;
 • A forgási sebesség fokozatos növelése nem haladja meg a 100 fordulat / perc értéket.

Az alkalmazott centrifugának simán, rángás nélkül kell működnie - ez biztosítja a csövek integritását.

Kémcsövek

A plazma és a vér elválasztására szolgáló csövek magas hőálló tulajdonságú üvegből készülnek - boroszilikát üvegből. Azonnal véralvadásgátló komponensekkel (heparin vagy fraxiparin) töltött géllel vannak feltöltve..

A gél szükséges a plazma fiziológiai hormonális, aminosav- és vitamin-összetételének megőrzéséhez centrifugálás után.

A plazmakezeléshez használt csöveknek erőseknek és légmentesen záródónak kell lenniük, vagyis ha szükséges, megfordíthatók, vízszintes felületekre helyezhetők, megrázhatók, anélkül, hogy a kapott plazmát összekevernék más vérfrakciókkal.

Bizonyos követelmények vonatkoznak a gélre - meg kell őriznie a plazma minőségét, amikor mínusz 90 fokig fagyasztják.

FONTOS: A laboratóriumokban használt hagyományos kémcsövek nem alkalmasak plazmaemelésre. Az összetételükben található gél elégtelen tisztítási fokú, ezért plazma-terápiában történő alkalmazásuk növeli az antikoagulánsokkal szembeni allergiás reakciók kialakulásának kockázatát.

A centrifuga és a kémcsövek mellett tűket is használnak a vérvétel szakaszában. Ezek vagy speciális kétoldalas tűk, vagy pillangótűk.

A tűk éles és ferde vágása gyors és szinte fájdalommentes bőrszúrást biztosít. A pillangótűk latexmentes katéterrel vannak felszerelve az allergia kockázatának csökkentése érdekében.

A tisztított plazma fejbőrbe történő közvetlen injektálásához vékony tűket használnak, amelyek segítségével a szövetek mikro-szúrásait végzik.

Az autoplazma injekciókat gyakran kivehető tűkkel ellátott orvosi fecskendő segítségével hajtják végre.

Az eljárás előkészítése

A plazmaterápia egy trichológussal folytatott kezdeti konzultációval kezdődik. Az orvos megtudja az eljárás javallatait és ellenjavallatait, meghatározza a fej azon területeit, amelyekre autoplazmára van szükség, megmagyarázza az összes árnyalatot és ajánlásokat ad.

Két nappal az ütemezett munkamenet előtt:

 • Zárja ki az étrendből a sült és zsíros ételeket, utasítsa el az édességeket, a kávét, az alkoholt, a csokoládét;
 • Vegyen fel több növényi ételt az étrendbe, és igyon legalább két liter vizet;
 • A nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek - Aspirin, Analgin stb..

A plazma terápiát éhgyomorra végezzük, csak reggel inni lehet egy pohár vizet. A hajnak és a bőrnek tisztának kell lennie - jobb, ha semleges samponnal mossa a fejét.

Plasmolifting

A páciens előkészítése után a kozmetikus kijelöli az eljárás napját. A munkamenet vénavénával kezdődik, ezért le kell feküdnie a kanapén, és be kell tartania az egészségügyi dolgozó utasításait..

Egy munkamenethez 10–20 ml vér szükséges, de nagyobb térfogatban fagyasztásra és későbbi felhasználásra is bevihető.

A mintavétel során a vér közvetlenül egy kémcsőbe kerül, amelyet centrifugába helyeznek. Az orvos beállítja és bekapcsolja a készülék üzemmódját, a plazma időbeli elválasztása 5-15 percet vesz igénybe.

A rögzítő gél elválasztja a vörösvérsejteket és a leukocitákat a plazmától, és elhagyja a vérlemezkéket. A kapott plazmát (kb. 4-5 ml) tűvel steril fecskendőbe veszik, amelyhez mikrotűket rögzítenek a fejbőr átszúrásához..

A fájdalomcsillapítókat általában nem használják, mivel a mikrotűk 4-5 injekciónkénti cseréje lehetővé teszi az injekciók fájdalommentes és gyors beadását.

 • A bőrt antiszeptikummal kezelik;
 • Először a frontális rész plazma terápiáját hajtják végre - injekciókat hajtanak végre, a homloktól kezdve és a korona régiójával végződve;
 • A következő lépés az, hogy hasra fekszel, és oldalra fordítod a fejed. A plazmát felváltva injektálják a fej bal és jobb oldalába, majd az injekciókat a fej hátsó részébe helyezik;
 • Az utolsó szakaszban négy injekciót végeznek a korona területén. Ebben a zónában a bőr mélyebbre van átszúrva, ezáltal létrehozva egy "depót", vagyis egy helyet, ahonnan a plazma egy ideig fokozatosan táplálja a fej összes tüszőjét..

A munkamenet nem igényel sok időt, a kellemetlenségek zavaróbbak, ha a halántékon átszúrják a bőrt, vagyis ahol túl vékony.

A plazma azonnal hatással van a bőrsejtekre - aktiválódnak a biokémiai reakciók, javul a tüszők tápanyagellátása.

Természetesen lehetetlen észrevenni a haj állapotának pozitív változását vizuálisan az első munkamenet után. De sokan megjegyzik a szárazság és a viszketés eltűnését..

Az új fürtök növekedése a szalon harmadik vagy negyedik látogatása után kezdődik, ekkor észreveheti a ragyogás megjelenését és a törékenységük csökkenését is.

A plazmolifting kumulatív hatással rendelkezik - a bőr és a haj állapotának teljes változása csak a kúra befejezése után értékelhető. Az eljárás hatása legfeljebb 2 évig tart.

A plazmolifting különleges feltételei

A plazma terápiát olyan orvosi rendelőben vagy szépségszalonban végzik, amely rendelkezik tanúsítvánnyal a szolgáltatás nyújtására. A klinikának speciális felszereléssel kell rendelkeznie, az eljáráshoz egy helyiség van kijelölve, amelyben a teljes sterilitás biztosított.

A plazmoliftet megfelelő képesítéssel rendelkező orvos végzi. A klinika kiválasztásakor más szempontokra is figyelnie kell:

 • Minden eszköznek eldobhatónak vagy sterilnek kell lennie;
 • Az orvosnak, ha az ügyfél kívánja, be kell mutatnia a centrifugákban használt kémcsöveket, és igazolást kell bemutatnia a plazma-terápiában való használatukról;
 • A munkamenet során a tűket legalább négyszer cserélni kell;
 • A plazma terápia előtt az orvosnak tesztekre kell küldenie az ügyfelet, és meg kell derítenie az összes ellenjavallatot. Ha ezt nem nyújtják egy szépségszalonban, akkor megbízhatóbb orvosi központot kell keresnie.

A fejbőr és a haj plazma terápiájának eredményei

Mielőtt döntene a plazmoliftingről, tanácsos kideríteni, milyen hatások várhatók az eljárástól.

 • Felfüggeszti a patológiás tüszőhalált;
 • Csökkenti a túlzott hajhullást (az esetek 70% -ában bevált);
 • Erősíti a szőrtüszőket;
 • Aktiválja az új egészséges és erős fürtök növekedését;
 • Javítja a hajszál állapotát, ami végül a törékenység és a fürtök szakaszának csökkenéséhez vezet, növeli azok rugalmasságát;
 • Elősegíti a hajvastagság növekedését;
 • Normalizálja a faggyúmirigyek működését - eltűnik a korpásodás, megjelenik egy természetes fény.

A saját plazma szubkután injekciója biztonságos a szervezet számára. A mellékhatások ritkák, és a legtöbbjük a munkamenet után jelentkezik, és idővel eltűnik, ezek bőrpír, apró zúzódások és duzzanatok.

A plazmolifting kúra hatása átlagosan 2 évig tart, ha szükséges, a kezelést megismételjük.

Fotók előtt és után

Milyen gyakran történik plazmolifting?

A plazmoliftáló hajkezelés minden árnyalatát előzetesen megbeszélik az orvossal. Egyes ügyfelek csak 2-3 alkalmat igényelnek, mások 5-6 tanfolyamot igényelnek.

Első alkalommal az első és a második ülés közötti szünet legfeljebb egy hónap lehet, az ezt követő injekciókat 1-2 hét után hajtják végre.

A plazmolifting-tanfolyamokat ajánlott megismételni egy-két évente. De szem előtt kell tartani, hogy a haj állapota sok tényezőtől függ, és ha nem közelíti meg átfogóan a probléma megoldását, akkor a plazma terápia hatása nem tart sokáig.

Az észlelt hibától és a fürtök gyenge növekedésének okától függően a trichológus a plazma bevezetése mellett tanácsot adhat vitaminok bevitelére, speciális külső szerek használatára, az emésztőrendszer krónikus betegségei, az endokrin rendszer gyógyszeres kezelésére.

Ellenjavallatok

A plazmaemelés biztonsága attól függ, mennyire pontosan veszik figyelembe a technika ellenjavallatait. Az eljárás nem alkalmas megnövekedett fájdalomküszöbű emberek és azok számára, akik pánikszerűen félnek az injekciótól.

Ideiglenes ellenjavallatok a végrehajtásához:

 • 18 év alatti életkor;
 • A terhesség bármely trimesztere;
 • Alkoholfüggőség;
 • Szoptatási időszak;
 • A krónikus betegségek súlyosbodása;
 • Megnövekedett testhőmérséklet;
 • Antibakteriális terápia.
 • Epilepszia;
 • Cukorbetegség;
 • Mentális betegség;
 • Nephropathia;
 • Rosszindulatú daganatok;
 • Immunszuppresszív állapotok, beleértve a HIV-t is;
 • A belső szervek súlyos betegségei.

Tegyen és ne tegyen a plazmolifting után

A szövődmények hiánya és a plazmaemelés maximális hatása nemcsak az orvos szakképzettségétől függ, hanem attól is, hogy a beteg pontosan teljesíti-e az összes javasolt ajánlást.

Már egy héttel az eljárás előtt el kell utasítania a szolárium látogatását. A plazma-terápia legjobb idejét az év meleg hónapjainak tekintik..

Közvetlenül a munkamenet után be kell tartania a következő ajánlásokat:

 • Ne mossa a fejét legalább 24 órán át, de lehetőleg két napig;
 • Három napig hajlandó meglátogatni a fürdőket, szaunákat, úszómedencéket;
 • Korlátozza a közvetlen napsugárzást;
 • Az első napon tanácsos nem érinteni a hajat, beleértve a fésülést sem;
 • 5-7 napig tilos a maszkokat felhúzni, amelyek irritáló összetevőket tartalmaznak, mint mustár, bors, konyak;
 • A hajat három napig nem szabad levágni vagy felhajlítani.

A jövőben a hajápolás a szokásos módon történik, vagyis kiváló minőségű hajmosó termékeket választanak, balzsamokat és maszkokat alkalmaznak.

A plazmolifting hatása hosszabb lesz, ha a hajat megóvják az ultraibolya sugárzás és a hideg negatív hatásaitól, a hajformázás során használjon hővédő szereket, rendszeresen igyon vitamin- és ásványi komplexeket.

Szolgáltatási költség

Moszkvában és a moszkvai régióban a plazmaemelés 1 alkalma 4 ezer rubelbe kerül. A legtöbb szépségszalonban egy eljárás ára 6-6,5 ezer. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy leggyakrabban a tanfolyam legalább három ülésből áll, ami azt jelenti, hogy költsége 15-20 ezer között mozog.

Az eljárás árát nemcsak a régió határozza meg, hanem az orvos képesítése, a klinika népszerűsége, az alkalmazott felszerelés is.

Az alacsony áraknak figyelmeztetniük kell - nagy a valószínűsége annak, hogy alacsony minőségű szolgáltatást kapnak, ami után óriási a szövődmények kockázata.

Plazma terápia vagy mezoterápia - mit válasszon?

Mindkét módszer hasonló - a bőr és a haj állapotának javítása bizonyos gyógyszerek injekciójával jár. A különbség összetételükben rejlik - a plazmaterápiában ez csak autoplazma, a mezoterápiában - több komponensből álló gyógyászati ​​koktélok.

Ez határozza meg a módszerek különbségét:

 • A plazma terápia szinte soha nem vezet allergiás reakciókhoz, mivel a beteg saját biológiai folyadékát injekcióval kell beadni a bőr alá. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor az eljárás ellenjavallatait nem állapítják meg teljesen, vagy annak végrehajtása során nem követik a fő szakaszokat;
 • A mezoterápiával nehéz megjósolni, hogy a test hogyan reagál a kémiai összetevőkre. Az allergiát a használt szer legártalmatlanabb összetevője is okozhatja;
 • A mezoterápia szinte azonnali hatást eredményez, de a szöveti erőforrások gyorsan kimerülnek, ezért a mezoterápiás tanfolyamokat évente 1-2 alkalommal meg kell ismételni;
 • A plazmaterápia hatása 3-4 alkalommal kezd örülni, de ennek a technikának hosszú távú eredménye van.

A haj erejének és szerkezetének helyreállítására szolgáló módszer kiválasztását egy illetékes trichológusra kell bízni. Nem szabad elfelejteni, hogy a legbiztonságosabb kezelési módszerek is ellentétes eredményhez vezethetnek, ha helytelenül választják ki őket..

Vélemények

„A Plasmolifting hatékony eljárás a hajhullás ellen, de nem könnyű elviselni - a fájdalom csak szörnyű. A fejet semmilyen érzéstelenítővel nem törölik le, és a szálak növekedési vonala mentén és a halánték közelében lévő injekciók különösen érzékenyek. 4 foglalkozást rendeltem ki, és minden egyes következő előtt 2-3 napra felkészültem a szalon látogatására.

De minden fájdalom elfelejtődik, miután az eredmények láthatók. Esetemben ez a hajhullás mennyiségének csökkenése, a törékenység csökkenése, a korpásodás eltűnése és az "aljszőrzet" - új kis szőrszálak megjelenése. Elvileg nekem megfelelő volt a kezelés, annak ellenére, hogy meglehetősen drága és kellemetlen érzéseket nézve. De hogy döntök-e még egyszer róla, nem tudom ”- POLINA, MOSZKVA.

„A hosszú távú szoptatás elvékonyodást és fokozott hajhullást eredményezett számomra. A problémát radikálisan meg kellett oldani, és a plazmaemelést választottam.

A fájdalmas érzések meglehetősen tűrhetőek, de a fej szinte egy napig fájt az ülés után. Harmadik napon megmostam a hajam, és észrevehetővé vált, hogy mosás közben sokkal kevésbé esik ki.

A tanfolyamom 4 eljárásból állt, amelyek után a trichológus elmondta, hogy a haj erősebbé vált, és a ritkuló területeken új növényzet jelent meg. Igen, magam is látom, hogy a frizurám sokkal jobban kezdett kinézni ”- MASHA, SAINT PETERSBURG.

- Tavaly tavasszal iszonyatos hajhullásom volt. Egyáltalán nem akartam kopasz lenni, ezért egy trichológus tanácsára feliratkoztam a plazmaemelésre. Miután vért vettek a vizsgálatokhoz, kijelölték az eljárás napját.

Először vért vettek egy vénából a plazma megszerzéséhez, és 15 perc múlva meghívták őket az irodába. Természetesen gyanítottam, hogy az érzések nem lesznek a legkellemesebbek, de a fájdalom néha annyira elviselhetetlen volt, hogy el akartam tolni az orvost, és elmenekültem az irodából..

De mégis sikerült a végsőkig kibírnom ezt a kínzást, hazajöttem autopilótával, és szó szerint észhez tértem a nap további részében.

Másnap reggel felébredve úgy döntöttem, hogy nem megyek többet a klinikára. De a második eljárásnál a fájdalmas érzések már elfelejtődtek, és azt gondoltam, hogy a bőr megszokja, és nem reagál így, ezért ismét a klinikán kötöttem ki.

Jaj, megint megtapasztaltam a fájdalom minden élességét, végül az előírt kezelések helyett csak kettőt tettem meg. Vannak eredmények - a haj puhábbá, élénkebbé, vastagabbá vált, vagyis a plazmaemelés működik. De ez nem az én eljárásom, ezért más kezelési módszereket keresnek "- INGA, MOSZKVA.

„Diffúz hajhullásom van, amelynek okát a test teljes vizsgálatával nem sikerült megállapítani. Ezért a tüszők erősítésének és a szálak sűrűségének emelésére szolgáló módszereket és módszereket választom empirikusan.

Az utolsó kísérlet a plazmolifting volt. A trichológus 10 ülést írt elő, melyeket váltani kellett a mezoterápiával. De nem bírtam mindet - az injekciók nagyon fájdalmasak, de nincs eredmény - a haj kihullott és kihullott. Valószínűleg mélyebben meg kell majd keresnünk a betegség okait "- GALINA, SAMARA.

A plazmaemelés előnyei és hátrányai

A plazmolifting iránti igény folyamatosan növekszik, és ez azzal magyarázható, hogy az eljárásnak számos előnye van, ezek közül a legalapvetőbbek:

 • Biztonság - csak a saját steril plazmáját injektálják a szubkután rétegekbe;
 • Hypoallergenitás - a plazmára nem jelentkeznek allergiás reakciók;
 • Nincs szükség hosszú előkészületekre, a gyógyulási időszak minimális;
 • A plazmolifting a sejtek regenerálódásának természetes folyamatainak fokozásán alapul;
 • A kapott eredmény mentésének időtartama;
 • Az eljárás sokoldalúsága - alkalmas mind a férfiak, mind a nők számára;
 • Öltések és keloid hegek hiánya.
 • Magas ár. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hajának állapotát 20-40 ezer rubelért javítsa egy több ülésből álló tanfolyamra;
 • Az eljárás fájdalma;
 • Nem száz százalékos hatás. A hajhullás és a haj növekedésének javulása csak az esetek 70% -ában figyelhető meg.

A centrifugálási technológia be nem tartása, az alacsony minőségű (nem csövek plazma-terápiájára szánt) fogyóeszközök használata, az összes ellenjavallat azonosításának elmulasztása a következőket okozhatja:

 • Szérumfertőzések (vírusos hepatitis);
 • Autoinfekció;
 • Antikoagulánsok allergiája.

Az ilyen következményeket az egyetlen biztos módon elkerülheti - regisztrálnia kell a plazmaemelésre azokon a klinikákon, ahol tapasztalt orvosok vannak, és külön engedély szükséges a szolgáltatás elvégzésére..

Nagyvárosokban célszerű először áttekinteni azokat, akik már igénybe vették a plazma terápiát.

Fontos Tudni A Maszkok Haj

Miért válik a haj gyorsan zsírossá? (2 fotó)

Miért zsírosodik a haj?

A hajápolási szakemberek számos fő okot azonosítanak, amelyek befolyásolják a faggyúmirigyeket.. Átöröklés. A megnövekedett zsíros haj öröklődhet, ha az ember genetikai hajlamot mutat erre.

Száraz fejbőr és hajhullás

A száraz bőr önmagában kellemetlen dolog, valamint túlzott zsírosodása. De még mindig könnyebb harcolni a zsíros. Ezenkívül a hidrolipid réteg védi bőrünket a környezet negatív hatásaitól.